Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV. Bosch IP netwerk video productoverzicht"

Transcriptie

1 Bosch IP Inleiding op IP-technologie en de toekomst van CCTV Bosch IP netwerk video productoverzicht

2 2 3 Veranderingen in de CCTV-technologie worden gestimuleerd door drie vereisten. De eerste is de noodzaak tot kostenverlaging bij het langdurig opnemen en opslaan van video. De tweede is de vraag om systemen die minder ruimte in beslag nemen. En de derde is de wens naar een betere en fl exibelere toegankelijkheid van beelden en opnames. IP Netwerk Video de nieuwe CCTV-generatie Grote technologische ontwikkelingen gaan altijd in bescheiden stapjes. Bosch IP Netwerk Video begeleidt u stap voor stap naar CCTV van de toekomst. VCR s waren de eerste en lange tijd de enige CCTV-optie. Hoewel een VCR een betaalbaar en betrouwbaar apparaat was en is, het was tegelijkertijd een bewerkelijk systeem, want de gebruiker moest banden verwisselen, opnamekoppen schoonmaken en periodiek onderhoud uitvoeren. Bovendien vergden de duizenden opgenomen banden niet alleen veel ruimte, maar vormden ze ook een veiligheidsrisico. Iedereen kon beelden bekijken en veranderen en een backup was er niet. Digitale videorecorders (DVR s) waren een revolutie. Ze maakten een einde aan grote stapels videobanden en zorgden voor een makkelijk toegankelijk videoarchief. Kostbaar onderhoud en tijdrovend banden verwisselen behoorden tot het verleden. Zoeken werd nu pas echt snel en betrouwbaar. Weliswaar is bij een DVR een switcher nodig om video naar de controlekamer te sturen, maar bij de voortschrijdende technologie worden ook beeldbestanden en opslagsystemen compacter. Netwerkvideorecorders (NVR s) met IP Network Video zijn de derde generatie de logische volgende stap in deze evolutie naar oplossingen die het bekijken en opslaan van video betaalbaarder en ruimtebesparender maken. Met digitale IP-recorders kunnen gecomprimeerde videobeelden overal in een netwerk worden bewaard. Dit effent de weg naar de omschakeling van analoog naar digitaal beeldmateriaal, dat op één plaats wordt opgeslagen en vanaf elke plaats ter wereld kan worden geraadpleegd. Zoals bij elke technologische stap voorwaarts zullen bepaalde gebruikers meteen de stap naar IP zetten en geven anderen de voorkeur aan een geleidelijke overgang. Bosch IP Netwerk Videoproducten zijn compatibel met bestaande analoge systemen. Daarom kunt u die geleidelijke weg bewandelen, waarbij u nu al profi teert van alle voordelen die IP-video biedt, maar tegelijk uw investeringen in bestaande analoge apparatuur optimaal blijft benutten. Een andere optie is meteen een compleet IP-systeem laten installeren, zodat u direct gebruikt maakt van de nieuwste CCTV-technologie.

3 4 Deze IP-videonetwerksystemen bieden een aantal extra voordelen die bij conventionele analoge systemen ontbreken. Ook het bedieningsgemak, de lagere kosten en de hogere efficiency van een CCTV-systeem spelen elk op zich een rol bij de beslissing op IP over te stappen. De voordelen van IP Netwerk Video Met IP kan één beheerder vanaf elke locatie in een netwerk camera s in de gaten houden en bedienen: afstand doet niet terzake! Toegankelijkheid De markt vraagt om beveiligingssystemen waarvoor minder bedienend personeel nodig is. Dan zijn IP-netwerken de oplossing naar een verdere centralisatie. Eén beheerder kan vanaf elke plaats in het netwerk elders aanwezige camera s bekijken en de videobeelden op afstand opslaan. Eenvoudiger installeren met lagere kosten Bij IP Netwerk Video behoort de complexe coaxbekabeling van een analoog systeem tot het verleden. Die wordt vervangen door CAT-5 of wireless communicatie die in veel gebouwen al aanwezig is. Lagere kosten voor beeldarchivering De combinatie van CCTV met netwerken stelt u in staat de voordelen te benutten van IT-technologie, zoals opslag via een netwerk en geheugenmedia in een netwerk, die de opslagcapaciteit enorm vergroten. Het systeem maakt gebruik van geheugen - servers met een hoge densiteit, in plaats van te vertrouwen op één harde schijf. Op deze servers opgeslagen beeldmateriaal is voor iedereen vanaf elke plaats in het netwerk toegankelijk. Betrouwbaarheid IP benut de voordelen van IP-technologie voor een betrouwbaarder beveiligingssysteem. Bij een stroomstoring of een uitgevallen netwerk kan elk videosignaal automatisch naar een backupgeheugen worden omgeleid. Uitbreidingsmogelijkheden IP-netwerken bieden veel meer fl exibiliteit bij het uitbreiden van een CCTV-systeem. Dat geldt niet alleen voor het toevoegen van camera s, maar ook bij geheugenuitbreiding en de verdeling van geheugenruimte over het netwerk. Bovendien zijn IP-netwerken uniek als het gaat om de mogelijkheid video vanaf meerdere plaatsen te bekijken. Zoals een server dezelfde informatie tegelijkertijd naar meerdere adressen kan sturen, zo kan een netwerkswitch video klonen en precies dezelfde gegevens meermaals beschikbaar stellen. Beeldkwaliteit Moderne IP-systemen werken met MPEG-4, dat de netwerkverbindingen veel efficiënter benut dan M-JPEG. Soms volstaat een lagere beeldkwaliteit die minder opslagruimte vergt. Met IP kunt u zelf de kwaliteit van videosignalen aanpassen, afhankelijk van de gewenste beeldscherpte en de beschikbare opslagcapaciteit. M-JPEG MPEG-4 IP-netwerkvideosystemen met MPEG-4 leveren bij dezelfde bandbreedte video met een veel hogere kwaliteit dan bij M-JPEG mogelijk is.

4 6 7 Bosch draagt bij aan een soepele en efficiënte overgang van uw huidige systeem naar IP-faciliteiten. We leveren een complete reeks IP-netwerkvideosystemen voor video en audio streaming, recording, afspelen en archiveren. Onze productlijn IP Netwerk Video is uniek omdat we de mogelijkheid bieden tot opslaan binnen de encoders. Dit overbrugt het gat tussen DVR s en IP-video en biedt ook nog extra voordelen, waaronder minder netwerkbelasting en onze unieke ANR technologie. Vertrouw voor uw videobewaking over IP op Bosch Met Bosch VIDOS Video Management System bekijkt u camerabeelden op uw PC of op een aantal analoge monitors. De gepatenteerde ANR-technologie van Bosch waarborgt ononderbroken bewaking en opname, zelfs als uw netwerk zou uitvallen. Betrouwbare CCTV ook als het netwerk uitvalt Alleen Bosch levert u de betrouwbaarheid van de gepatenteerde ANR-technologie (Automatic Network Replenishment). ANR verzorgt automatische opslag in encoders als backup voor een uitgevallen netwerk. Bij conventionele NVR s treden onderbrekingen in opnamen op als het netwerk uitvalt, maar bij een NVR van Bosch zorgt ANR automatisch voor het invullen van die hiaten. ANR reguleert de informatie stroom naar de NVR zelfs zodanig dat er geen overbelasting op het netwerk kan optreden. Audiofuncties meeluisteren Er zijn opties beschikbaar voor 1- en 2-wegs geluidsverkeer. Bij Bosch kunnen beeld en geluid in één datastroom worden getransporteerd, zodat de informatie synchroon blijft lopen. pre-alarm recording de aanleiding tot een incident vastleggen Bosch-systemen kunnen beelden van risicogevoelige locaties tijdelijk opnemen. Treedt er op zo n locatie een alarm op, dan zal het systeem meteen even terugspoelen en de tijdelijke beelden van vóór en na het alarm permanent vastleggen. Zo wordt het relevante beeldmateriaal in een beveiligde server opgeslagen zonder kostbare opslagcapaciteit te verspillen aan talloze uren beeldmateriaal waarin niets gebeurt. Videobeheersystemen de brug tussen PC en analoge weergave Met de beste CCTV-systemen kan de gebruiker video zowel op een PC als op een analoge monitor bekijken. Bosch VIDOS Video Management System is één oplossing die beide koppelt. Dat is de echt efficiënte aanpak bij het beheren van video in een CCTV-systeem met een IP-netwerk. De functie pre-alarm recording legt de aanleiding tot een gebeurtenis vast zonder kostbare opslagruimte te verspillen. Bosch IP Network Video is de ideale oplossing voor een breed scala beveiligingstoepassingen, met name bij talrijke camera s die over een groot gebied verspreid zijn aangebracht. Verkeerstoezicht, bewaking in gevangenissen, overheidsgebouwen, universiteiten en op bedrijfscomplexen of in grote warenhuizen zijn slechts enkele toepassingen die zich uitstekend lenen voor een geleidelijke overgang naar IP-technologie. Afhankelijk van uw behoefte kunt u met Bosch-producten meteen een volledig digitaal netwerk installeren of in een aantal fasen van analoog naar digitaal omschakelen.

5 8 9 Het ideale IP-netwerkvideosysteem zou de hoogste kwaliteit beeld en geluid vanaf camera s op elke denkbare locatie naar monitors op elke gewenste plek ter wereld sturen en een onbeperkte opslagcapaciteit hebben. De realiteit is dat elk systeem aan twee beperkingen onderhevig is: netwerkbandbreedte en opslagcapaciteit. Bij de ontwikkeling van systemen voor IP-netwerkvideo wil Bosch die bronnen maximaal benutten en u daarmee het CCTV-systeem met de hoogste efficiency en de meeste ruimtebesparing bieden. Enkele opvallende voordelen van Bosch IP Network Video bevorderen het realiseren van die doelstelling. De efficiëntste beveiligingssystemen zijn die waarbij alle onderdelen onderling kunnen communiceren. Dat werkt natuurlijk alleen als ze allemaal dezelfde taal spreken. Die gezamenlijke taal is IP-technologie. Bij een IP-systeem kan de gebruiker de beste oplossingen voor inbraakpreventie en toegangscontrole onderling afstemmen en dan combineren met CCTV-camera s, omdat die elk op zich IP-technologie gaan gebruiken. Op korte termijn zullen alle beveiligingsproducten voornamelijk via IP communiceren. Tot die tijd helpt Bosch u met de geleidelijke overgang naar IP in plaats van meteen volledige systemen te gaan ombouwen. Bosch-tools voor de hoogste efficiency Ingebouwde bewegingsdetectie Bewegingsdetectie via een IP-codeereenheid wordt vooral toegepast om een alarm naar de operator te sturen, de beeldsnelheid te verhogen om een Impact van IP op beveiligingstechnologie Relais Een centrale meldkamer kan onmogelijk worden voorzien van afzonderlijke bedrading naar elke te bewaken locatie of camera. Met IP-technologie gebeurtenis gedetailleerder vast te leggen en de schakelt de operator elk gewenst onderdeel in of beelden bij een alarm veilig op te slaan, lokaal of uit en kan hij het systeem vanaf elke locatie ter op een elders opgestelde NVR. De bewegingsdetectie wereld bedienen. van Bosch is nog geavanceerder, want u kunt zelfs Video- en audiocompressie De evolutie van comprimeertechnieken gaat eindeloos door - van MPEG-1 op S-VHS en MPEG-2 op DVD naar MPEG-4 voor Internet-streaming. Bij Bosch IP videodecoders is een upgrade op locatie mogelijk. Daarom beschikt u zonder investeringen in nieuwe hardware meteen over elk nieuw comprimeeralgoritme. Onze huidige technologie met MPEG-2 en MPEG-4 levert een hogere efficiency dan M-JPEG. Met name MPEG-4 slaat alleen frames met belangrijke kenmerken op en vervolgens alleen de verschillen met andere frames. Als er bijvoorbeeld bij een ingang uren aan een stuk niets gebeurt, dan vergt het opnemen van de rustsituatie en daarna alleen elke verandering slechts een minimale opslagcapaciteit. Bovendien is het aantal kenmerkende frames volledig aanpasbaar aan de wensen van de gebruiker. Tweevoudige streaming Bosch encoders hebben een dubbele instellen dat alleen een bepaalde hoeveelheid bewegingen in een bepaalde richting een alarm mogen genereren. Op die manier blijft de hoeveelheid informatie die via het netwerk wordt verstuurd en opgeslagen minimaal zolang er niets gebeurt, maar wordt elk incident zeer gedetailleerd vastgelegd. Multicasting Met IP-netwerktechnologie kan de netwerkswitch videodata automatisch klonen als verschillende gebruikers dezelfde beelden willen bekijken. Met de juiste switch kunnen verschillende gebruikers hetzelfde camerabeeld via een LAN of WAN opvragen zonder de ene codeereenheid te belasten. Dit is een cruciaal onderdeel in een uitbreidbaar systeem. Gaspedaal voor bandbreedte Zelfs een speciaal CCTV-netwerk kan soms overbelast raken. De Bosch-gebruiker kan zelf bepalen hoe het netwerk zich aanpast bij dreigende filevorming. De beeldsnelheid wordt tijdelijk lager Met slimme instellingen voor bewegingsdetectie kiest de gebruiker voor optimale bewakingsfuncties en optimale efficiency in het netwerk. Geluid Net als Internet-radio kan IP geluidssignalen over enorme afstanden transporteren. En omdat het een digitaal in plaats van een analoog signaal is, treedt ook bij grote afstanden geen kwaliteitsverlies op. Eenmaal gearchiveerd kan elk geluid steeds opnieuw worden afgespeeld zonder aan kwaliteit in te boeten. Nog belangrijker is dat u geen microfoon- of luidsprekerbedrading hoeft aan te leggen tussen de camera en de waarnemer. Alles gaat immers via het Ethernet. Alarmen Een alarm kan worden opgewekt door een verbazingwekkend breed scala producten, waaronder contacten, sensors en andere systemen. Een alarm wordt echter niet langer omgezet in een spanning tussen twee draden, maar bestaat nu uit databits. Die kunnen overal in het netwerk zelfs door meerdere gebruikers worden ontvangen en afgehandeld. Seriële poorten Een gangbare seriële kabel verliest na de eerste 3 tot 4 meter aan betrouwbaarheid. Na een omzetting van seriële data naar IP kunnen die zelfde gegevens probleemloos in twee richtingen rond de wereld worden gestuurd. In CCTV-toepassingen is dit van groot belang voor het betrouwbaar bedienen van PTZ-camera s over grotere afstanden. Draadloos De vooruitgang in draadloze technologie wordt gevoed door de sterke vraag naar meer bewegingsvrijheid en eenvoudig te installeren toepassingen. Producten met IP-faciliteiten bevorderen deze ontwikkelingen zonder aanpassingen van hun technologie. Waar gaat deze technologie heen? Stel u voor dat u met één draadloos tablet rondloopt en daarmee het beeld van elke camera in uw netwerk kunt bekijken. Of dat u gewoon camera s in een tunnel of aan een brug monteert en dat alleen een voedingskabel genoeg is. De technologie gaat snel vooruit. streamingfunctie. Afhankelijk van het model kan om de scherpte in elk beeld op peil te houden of, De toekomst is heel dichtbij. de gebruiker de beeldsnelheid, de comprimeer- omgekeerd, het aantal beelden per seconde blijft methode en/of de resolutie instellen en zo de gelijk bij een lagere resolutie. Bovendien kan elke beeldkwaliteit aanpassen aan verschillende simul- codeereenheid zodanig worden geprogrammeerd tane toepassingen, waaronder satellietverbindingen, dat de gebruikte bandbreedte indien nodig hoger Internet-verkeer of archivering. Zo zijn de beeld- of lager wordt om zowel de snelheid als de resolu- snelheid en de resolutie voor elke stroom video- tie constant te houden. Een andere mogelijkheid beelden afzonderlijk instelbaar. is het instellen van een maximale bandbreedte. Dan overschrijdt het systeem die bandbreedte zelfs niet als alle codeereenheden in het netwerk simultaan actief zouden worden. Zo biedt Bosch de flexibiliteit steeds de optie te kiezen die het beste op een bepaalde toepassing is afgestemd. IP netwerk Video benut alle voordelen van draadloze technologie voor extra bewegingsvrijheid en simpele installatie.

6 10 11 IP-technologie is er al en zal een steeds sterkere invloed gaan uitoefenen. Het benutten van de voordelen van IP Netwerk Video bij het installeren van een nieuw systeem of een upgrade van een bestaand systeem zal de toegankelijkheid en efficiency van uw CCTV-systeem verbeteren. Door de naadloze integratie met bestaande analoge producten en netwerken bouwt u uw CCTV-installatie om naar de volgende generatie. Mogelijke configuratie met Bosch videobewaking over IP AutoDome PTZ-camera s Zet de eerste stap met Bosch Vaste Dinion-camera s Eenkanaals codeereenheden Meerkanaals codeereenheid Ethernet-netwerk Network Video Recorder (NVR) server met VIDOS NVR software RAID 5 disk array Analoge monitors Decoders Bewakingswerkstation met VIDOS Video Management Software

7 Een traditie van kwaliteit en innovatie Al meer dan 100 jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bosch Security Systems is er trots op u een breed pakket van systemen en componenten te kunnen bieden op het gebied van Brand- en Inbraakdetectie, CCTV, Public Address, Congres, Paging en Sociale Alarmering, dat u helpt een oplossing te vinden voor elke gewenste toepassing. We zijn een wereldwijd actieve voorkeursleverancier van innovatieve technologie die wordt ondersteund door het hoogste niveau van service en support. Als u oplossingen nodig hebt waar u op kunt vertrouwen, kies dan voor Bosch. Nederland: Bosch Security Systems BV Postbus JB Eindhoven Nederland Tel: Fax: België: Bosch Security Systems nv/sa Bosch Security Systems nv/sa Torkonjestraat 21F 8510 Marke België Tel: Fax: Alle rechten voorbehouden Gedrukt in Nederland VS-EH-nl-01_ _04

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

Bosch Digitale Beveilingsproducten. Overzichtsbrochure. Beveiliging waar u op kunt vertrouwen.

Bosch Digitale Beveilingsproducten. Overzichtsbrochure. Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. Bosch Digitale Beveilingsproducten Overzichtsbrochure Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. 03 Inhoud Beveiliging wordt digitaal 4 Keuzetabel digitale producten 6 Digitale videorecorder 8 Eazeo algemene

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel.

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Pagina ( s) Inhoudsopgave. 1 Inleiding. 2 Wat is een netwerk. 3 IP adres. 3 IP netwerken. 3 Ethernet. 4 Hub(s) en switches. 5 Bruggen.

Nadere informatie

DE 10 GROOTSTE mythes over video in de cloud

DE 10 GROOTSTE mythes over video in de cloud DE 10 GROOTSTE mythes DE 10 GROOTSTE mythes Begin 2000 vormde IP video een ware innovatie op het gebied van videobewaking. Hoewel de eerste netwerkcamera al in 1996 werd ontwikkeld, was deze nog niet geschikt

Nadere informatie

Product Catalogus. Oplossingen voor netwerkvideo

Product Catalogus. Oplossingen voor netwerkvideo Product Catalogus Oplossingen voor netwerkvideo Welkom bij de product catalogus van Axis Deze gids is ontwikkeld om u de weg te wijzen door ons brede scala aan netwerkvideroducten. Als u volledige productspecificaties

Nadere informatie

De intelligente digitale operatiekamer

De intelligente digitale operatiekamer TM De intelligente digitale operatiekamer Compatible. Reliable. Compatible. De toekomst binnen handbereik NUCLeUS integreert op slimme wijze digitale operatiekamers De intelligente digitale operatiekamer

Nadere informatie

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem QVR professioneel videomanagementsysteem www.qnapsecurity.com 1 Wat is QVR? QNAP Security, met het hoofdkantoor in Taiwan, is 's werelds eerste Linux-ingebedde NVR-ontwikkelaar die zijn bekroonde opslag-

Nadere informatie

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product!

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Al onze producten vallen onder een voorwaardelijke garantie die tot 12 maanden na datum van aankoop de hardware dekt. Daarbij hanteren wij voor al onze producten

Nadere informatie

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing

In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing In deze uitgave: we kijken vooruit naar cloud computing Cloud computing Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De term is afkomstig

Nadere informatie

YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX 1-2. Over Xserius 3-14. Producten 1. IP Camera 2. Toegang 3. Recording 4.

YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX 1-2. Over Xserius 3-14. Producten 1. IP Camera 2. Toegang 3. Recording 4. YOUR SOURCE IN SECURITY & CARE OVER IP INDEX Geachte relatie, Over Xserius 1-2 Met dit boek geven wij u een compleet beeld van onze innovatieve producten en totaaloplossingen waarmee u uw klanten een uniek

Nadere informatie

DETECTOR. Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security. Next Generation Security

DETECTOR. Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security. Next Generation Security DETECTOR Het magazine van Tyco Integrated Fire & Security Editie juni 2014 Omni-Channel Retailing // Gevolgen internetverkoop detailhandel Next Generation Security // Trends en ontwikkelingen in beveiliging

Nadere informatie

zodat u zich kunt focussen op uw eigen doelstellingen All in IT! SYSTEEM- BEHEER INTERNET- DIENSTEN HIP TELEFONIE 4

zodat u zich kunt focussen op uw eigen doelstellingen All in IT! SYSTEEM- BEHEER INTERNET- DIENSTEN HIP TELEFONIE 4 All in IT! zodat u zich kunt focussen op uw eigen doelstellingen Voordelen Hoe werkt het? SYSTEEM- BEHEER INTERNET- DIENSTEN CLOUD Wi-Fi IP-Camerabeveiliging HIP TELEFONIE 4 Onze kracht ligt in de integratie

Nadere informatie

Communiceren vanuit één applicatie

Communiceren vanuit één applicatie Communiceren vanuit één applicatie Unify Nieuwe naam, grote historie. U kunt OpenScape Business integreren in bestaande netwerksystemen als flexibele communicatie oplossing, als stand alone service implementeren

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

Moderne samenwerkingstechnologieën

Moderne samenwerkingstechnologieën PLANNINGSHANDLEIDING Moderne samenwerkingstechnologieën Hoe u een nieuwe manier van samenwerking mogelijk kunt maken in een veranderende werkomgeving WAAROM U DIT DOCUMENT ZOU MOETEN LEZEN Deze planningshandleiding

Nadere informatie

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit 1 Inleiding Tien jaar geleden zaten

Nadere informatie

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN NIEUWE KANSEN VOOR SERVICE PROVIDERS Voorwoord De markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) is volop in ontwikkeling en daarbij valt steeds vaker de term

Nadere informatie

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series nl Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Aan de slag 5 1.1 Inschakelen 5 1.2 Bediening van de AutoDome

Nadere informatie

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos Blades voor groeiende bedrijven De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos 2 Wat weten s werelds beste IT-organisaties over blades? Waarom stappen bedrijven overal ter wereld momenteel sneller

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

REDUNDANTIE. 2 april 2006 SNB LIA Gert Bon en Rob Prickaerts

REDUNDANTIE. 2 april 2006 SNB LIA Gert Bon en Rob Prickaerts REDUNDANTIE 2 april 2006 SNB LIA Gert Bon en Rob Prickaerts Inleiding Van alle onderwerpen van de IT, roept een onderwerp als redundantie niet veel vreugde op binnen een organisatie. De extra uitgaven

Nadere informatie

AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem

AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem CCTV AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem Voordelige, snelle PTZ-dome Volledig vervangbare CPU's, camera's, behuizingen, communicatie en montagesteunen 18x kleurencamera

Nadere informatie

De Acronis -gids voor back-up en herstel

De Acronis -gids voor back-up en herstel De Acronis -gids voor back-up en herstel Het waarom, wat en waar van back-up en herstel Alan Stevens, Freelance Journalist Het waarom... van back-up en herstel Uw pc is een ingewikkeld apparaat, waarop

Nadere informatie

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Functies en kenmerken... 3 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 2.0 De camera

Nadere informatie

itunes & Computer Audio ontrafeld

itunes & Computer Audio ontrafeld itunes & Computer Audio ontrafeld Augustus 2011 Wat is computer audio? Simpel gesteld is Computer Audio het afspelen van digitale muziekbestanden vanaf een computer of een ander systeem dat gebaseerd

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2014 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

Het KPN Mobiel abonnement

Het KPN Mobiel abonnement Het In deze e-learning wordt ingegaan op het nieuwe dat per 4 februari 2012 wordt geïntroduceerd. De veranderingen ten opzichte van de vorige e-learning zijn: KPN Instap wordt onderdeel van Bel-SMS-bundels

Nadere informatie