Brengt ideeën tot bloei. DLV glas & energie. Onafhankelijk. Deskundig. Internationaal. Keuze uit veel specialisten. Voor u één aanspreekpunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brengt ideeën tot bloei. DLV glas & energie. Onafhankelijk. Deskundig. Internationaal. Keuze uit veel specialisten. Voor u één aanspreekpunt"

Transcriptie

1 Brengt ideeën tot bloei DLV glas & energie Onafhankelijk Deskundig Internationaal Keuze uit veel specialisten Voor u één aanspreekpunt

2 Als ondernemer investeert u voortdurend in de toekomst van uw bedrijf. Omdat u uw klanten nog beter van dienst wilt zijn. Of omdat u de kansen van nieuwe technologieën, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, maximaal wilt benutten. Uiteraard streeft u er daarbij naar om de terugverdientijd te minimaliseren en het bouwproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Belangrijke vragen Welke vergunningen zijn nodig? Welke samenwerkingspartners kiest u? En hoe richt u de energievoorziening optimaal in? Omdat de ontwikkelingen binnen de glastuinbouw snel gaan is het lastig om de juiste keuzes te maken. En iedere leverancier of uitvoerder heeft een eigen kijk op de ideale oplossing. Technisch advies glastuinbouw - Energie - Bouwprojecten - Makelaardij - Ruimtelijke Ordening - Milieu heldere antwoorden! DLV glas & energie schept helderheid. Onze ervaren adviseurs vinden de optimale balans tussen productieklimaat en bedrijfskosten, selecteren de juiste partners, zorgen voor een perfecte energiebalans en sturen het bouwtraject van A tot Z aan. Het resultaat? Uw ideeën worden vertaald naar kostenefficiënte oplossingen die perfect op uw omstandigheden zijn toegespitst. Zo luiden we een nieuwe bloeiperiode van uw bedrijf in!

3 Onze kracht Van verwarmen tot koelen van ontwerp tot oplevering Het kan niet complex genoeg zijn! Van klankbord tot totaalbegeleiding, alles is mogelijk en wordt afgestemd op uw wensen. Bouwprojecten Uitbreidingsplannen, maar moeite om een keuze te maken uit de vele aanbieders? Een energieoplossing die de productiviteit maximaliseert en tegelijkertijd het milieu ontlast? Op zoek naar een adviseur die feiten van fictie onderscheidt en adviezen geeft waarop u echt kunt vertrouwen? DLV glas & energie is dé partner op bouwgebied. Onze specialisten analyseren uw kansen, verzorgen vergunningen, optimaliseren de energiebalans en sturen externe uitvoerders effectief aan. Bewezen kwaliteit, voldoende slagkracht Onze organisatie geldt al jarenlang als een toonaangevende adviseur op kassenbouwgebied. Met ruim 15 gedreven professionals is DLV klein genoeg om een persoonlijke aanpak te garanderen en groot genoeg om omvangrijke projecten aan te kunnen. Makelaardij Bij de aan- en verkoop van bedrijven of grond komt veel kijken. Beslissingen kunnen een grote financiële en bedrijfsmatige impact hebben en moeten dus goed worden overdacht. Dat geldt natuurlijk ook voor onteigeningstrajecten of voor het opzetten van pachtconstructies. Verstand van uw sector DLV glas & energie kent de specifieke wensen en eisen van agrarische ondernemers en kan u optimaal informeren over de kansen en mogelijkheden. Kiezen voor DLV betekent kiezen voor een specialist die affiniteit met uw sector heeft. Voor een specialist die betrouwbaar adviseert en aantrekkelijke tarieven berekend. Van taxatie tot aan- of verkoop; DLV glas & energie is een vertrouwd adres!

4 Ontwerp en vergunning Ontwerpfase Wat is de optimale inrichting van het (nieuwe) bedrijf en haar omgeving? In de ontwerpfase is ieder detail belangrijk, want aanpassingen die tijdens het bouwtraject moeten worden doorgevoerd kosten altijd extra geld. Op basis van onze jarenlange ervaring voorkomt DLV glas & energie veelgemaakte fouten en formuleren we innovatieve en kostenefficiënte oplossingen. Vergunningen Of u nu een groot of een wat kleiner bedrijf heeft; u wilt de beschikbare ruimte natuurlijk maximaal benutten! Om dat mogelijk te maken is het vaak nodig om sloten te vergraven en zo dicht mogelijk bij de insteek van de sloot of de erfgrens te bouwen. De afdeling Gebiedsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Milieu verzorgt alle vergunningsaanvragen en begeleidt de volledige procedure. Zo kunt u zich op uw kernactiviteiten concentreren! Eén adres voor alle vergunningen Onze adviseurs verzorgen alle vergunningsaanvragen en begeleiden de volledige procedure, zodat u zich op uw kernactiviteiten kunt concentreren! Bovendien kunt u niet alleen op ons vertrouwen als het om bouwvergunningen gaat. Ook bijvoorbeeld milieu-, keur- en lozingsvergunningen worden door ons verzorgd. Is sprake van beletsels op het gebied van akoestiek, luchtkwaliteit, afvalwater of lichtuitstoot? Onze specialisten nemen eventuele knelpunten snel weg. Door innovatieve technieken toe te passen. Of door uw bedrijfsprocessen beter in te richten. Bestek en aanbestedingen DLV glas & energie staat voor duidelijkheid, ook op het gebied van aanbestedingen. Van het opstellen van bestekken tot en met het verstrekken van de opdracht begeleiden onze specialisten het hele aanbestedingstraject. Door heldere bestekken op te stellen zijn offertes goed te vergelijken en worden bouwwerken en installaties perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat? Een soepel bouwtraject tegen een aantrekkelijke prijs! Bouwbegeleiding Tijdens de bouw belegt uw projectleider bouwvergaderingen waarbij planning, afstemming tussen de diverse aannemers en controle op materiaal en uitvoering centraal staan. Omdat wij letterlijk over de schouder van de leveranciers meekijken wordt er exact geleverd wat is afgesproken. Maar DLV glas & energie ziet uiteraard ook scherp toe op de planning en de opleveringsdatum.

5 - teelt 1 teelt 2 warmte -kracht Energieadvies Energie is én blijft een grote kostenpost. Door de bedrijfsuitrusting te optimaliseren, een goede regelstrategie te kiezen en energie slim in te kopen (en door te verkopen) kunt u deze kosten gelukkig wel beheersen. Maar wat is de beste oplossing voor uw organisatie? Kiest u voor een WKK, warmtepompen, meer belichten, groene energie, clustering of een traditionele variant? De ontwikkelingen gaan zo snel dat u het overzicht misschien dreigt te verliezen! Bedrijfsplan Energie zekerheid over de beste oplossing Ieder bedrijf is uniek en het optimaliseren van de energiebalans vereist dan ook specifieke kennis van uw organisatie. En van alle mogelijkheden. Met het Bedrijfsplan Energie brengt DLV glas & energie de energievoorziening van uw bedrijf perfect in kaart. Alle opties worden geanalyseerd en vergeleken, zodat u een reëel beeld krijgt van de mogelijkheden. Maximale bedrijfszekerheid tegen minimale kosten? DLV glas & energie helpt u om de energiebalans op orde te krijgen én te houden. Meten is weten. Ook in uw kas! Wilt u exact weten hoe het in uw kas met het licht en de temperatuur zijn gesteld? En hoe u eventuele knelpunten kunt oplossen? DLV glas & energie heeft de kennis in huis om de omstandigheden in uw kas perfect in kaart te brengen. Door de installaties ieder belichtingsseizoen door te meten voorkomen wij productieverlies en kunt u tijdig ingrijpen bij problemen. En onze horizontale temperatuurmetingen helpen u om verbeteringen door te voeren en forse besparingen te boeken! Meer licht = meer opbrengst Bovendien kunnen wij de lichtdoorlating van het glas controleren. Komen de meetresultaten overeen met de afspraken die u met uw leverancier heeft gemaakt? De lichtdoorlatendheid van het glas bepaalt in belangrijke mate het lichtniveau in de kas. En meer licht betekent altijd meer opbrengst! GLK metingen Wanneer u een GLK certificaat heeft aangevraagd, is een horizontale temperatuurmeting verplicht. DLV glas & energie kan deze meting verzorgen. Vaak is ook een condensortemperatuurmeting noodzakelijk. Deze nemen we in één moeite mee.

6 Ruimtelijke ordening Ieder bouwproject is uniek. Oplossingen die bij het ene bedrijf werken kunnen in uw situatie verre van optimaal zijn. DLV glas & energie inventariseert op voorhand exact welke mogelijkheden en knelpunten er zijn inclusief goed onderbouwde water- en energieplannen en rekening houdend met alle milieunormen. Op basis van onze jarenlange ervaring voorkomen onze specialisten veelgemaakte fouten en formuleren we innovatieve en kostenefficiënte oplossingen. Ruimtelijke aspecten Maar ook met ruimtelijke aspecten wordt nadrukkelijk rekening gehouden. Is uitbreiding wettelijk toegestaan? Zijn er argumenten die gemeente en/of provincie kunnen overtuigen van de voordelen van uitbreiding op locaties die daar niet voor zijn aangewezen? En hoe kunnen groenstroken, ontsluitingen, waterinpassing en energie op verschillende teelten worden afgestemd? DLV onderzoekt, analyseert en onderhandelt met uw bedrijfsbelang als belangrijkste uitgangspunt! Waterplan In het waterplan wordt exact aangegeven hoe de nieuwe situatie hydrologisch neutraal kan worden ingericht. In veel gevallen realiseren onze specialisten bovendien wezenlijke besparingen, bijvoorbeeld door de waterbehoefte helder in kaart te brengen, het waterplan nauwkeurig op de bodemgesteldheid af te stemmen en de gietwateropslag te optimaliseren. En u profiteert! Complexiteit... Helderheid Onze kracht!

7 Heeft u plannen voor uitbreiding, vernieuwing of optimalisatie van uw bedrijf? DLV glas & energie T +31(0) F +31(0) E

8 DLV glas & energie Bezoekadres: Zuidweg MN Naaldwijk T +31(0) F +31(0) E Correspondentieadres: Postbus AH Naaldwijk

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op: Bouw & Techniek Technisch uitblinken met Sportfondsen Nederland NEDERLAND GROEP Sportfondsen uw bouwkundig en installatietechnisch adviseur Sportfondsen Nederland exploiteert niet alleen ruim 300 uiteenlopende

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

De juiste productinformatie

De juiste productinformatie Vooruitgang boeken met: De juiste productinformatie Alle productinformatie bij de hand Inhoud Accountancy & Administratieve diensten 4 Fiscaal advies 6 Salarisverwerking & Personeelsadvies 8 Specialistische

Nadere informatie

Draagvlak voor duurzame energie

Draagvlak voor duurzame energie Draagvlak voor duurzame energie Stappenplan voor een succesvolle aanpak in uw gemeente 2 Draagvlak voor duurzame energie Inhoud Introductie s Als het eerste idee ontstaat Verkenning of haalbaarheids Van

Nadere informatie

Accountancy. Profinis verzorgt:

Accountancy. Profinis verzorgt: Accountancy Wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat. Vraagt u zich af welke risico s uw onderneming loopt. Heeft u ondersteuning nodig in uw besprekingen met de bank of belastingdienst.

Nadere informatie

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven Praktische handleiding -Prestatieladder voor bedrijven 2 inhoud Voorwoord 4 1 Inleiding 6 2 De -Prestatieladder 10 3 Inschrijven met -gunningvoordeel en niveaukeuze 18 4 Implementatie van de -Prestatieladder

Nadere informatie

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven

Praktische handleiding. -Prestatieladder voor bedrijven Praktische handleiding -Prestatieladder voor bedrijven 2 2 inhoud Voorwoord 4 1 Inleiding 6 2 De -Prestatieladder 10 3 Inschrijven met -gunningvoordeel en niveaukeuze 18 4 Implementatie van de -Prestatieladder

Nadere informatie

De wereld verandert Stappenplan Duurzame Energie Achter de Meter (DEAM) in opdracht van

De wereld verandert Stappenplan Duurzame Energie Achter de Meter (DEAM) in opdracht van De wereld verandert Stappenplan Duurzame Energie Achter de Meter (DEAM) in opdracht van 18 juni 2003 Wegwijzer (klik op de gekleurde teksten) Inleiding Als projectontwikkelaar wilt U op een locatie gaan

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

Netto-plus 2013. Hét platform voor groei en ontwikkeling van individu en organisatie

Netto-plus 2013. Hét platform voor groei en ontwikkeling van individu en organisatie Netto-plus 2013 Hét platform voor groei en ontwikkeling van individu en organisatie Welkom bij Netto-plus! Netto-plus helpt, adviseert en begeleidt het individu in zijn persoonlijke ontwikkeling en heeft

Nadere informatie

Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO

Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten BESO Ellen van Wijk Saskia Andriessen Aukje Smit Peter Brouwer TNO, 2011 Handleiding Social return bij inkoop is een uitgave van BESO. Een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

46 oktober 2010. compact. De Energie BV. Corporaties aan de slag met duurzaamheid

46 oktober 2010. compact. De Energie BV. Corporaties aan de slag met duurzaamheid 46 oktober 2010 compact De Energie BV Corporaties aan de slag met duurzaamheid De Energie BV Corporaties aan de slag met duurzaamheid 46 oktober 2010 compact Inhoud Voorwoord 3 1 Waarom een Energie BV?

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software

DGMR. Meer dan een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software een oplossing. Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software adviseurs. Bouwfysica Energie en Duurzaam Bouwen Brandveiligheid DGMR. Meer dan een oplossing. DGMR is meer dan een raadgevend

Nadere informatie

d é k e n n i s a u t o r i t e i t o p h e t g e b i e d v a n i n k o o p

d é k e n n i s a u t o r i t e i t o p h e t g e b i e d v a n i n k o o p PAG 01 White paper Het NIC White paper: Van EMVI naar Best Value Procurement bij gemeenten Gunnen op basis van kwaliteit: meerwaarde voor minder geld Auteur: Ing. Jelle Wenselaar, managing consultant,

Nadere informatie

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op!

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op! Niet groter, maar slimmer en kleiner is het antwoord op onze huidige economische problemen. Abel accountants is een klein accountantskantoor. Bewust klein omdat wij geloven in persoonlijke contacten, een

Nadere informatie

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Actueel EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Keuzes voor de juiste richting. Dat is de essentie! De Jager Actueel is een uitgave voor ondernemers. Met dit blad informeren wij u

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER HELDER HUIS HYPOTHEEK

DIENSTENWIJZER HELDER HUIS HYPOTHEEK DIENSTENWIJZER HELDER HUIS HYPOTHEEK Inhoudsopgave 1 1. Wie zijn wij? 2 2. Werkwijze 2 Kennismaking 2 Oriëntatie 2 Inventarisatie en analyse 3 Advies 3 Bemiddeling 3 Nazorg 3 3. Onze kwaliteit 3 4. Wat

Nadere informatie

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH

#2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH #2 Priva productcatalogus CREATING A CLIMATE FOR GROWTH Voor u ligt de productcatalogus van Priva. Deze catalogus geeft een overzicht van tuinbouw gerelateerde producten en diensten die Priva uw bedrijf

Nadere informatie

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel Persoonlijke bijstand Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel 1 Juridische hulp met een warm hart Bent u buiten uw schuld slachtoffer van een ongeval? Zijn er bij een medische behandeling fouten

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Management. Analyse Sourcing Management

Management. Analyse Sourcing Management Management Analyse Sourcing Management Management Business Driven Management Informatie- en communicatietoepassingen zijn onmisbaar geworden in de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Steeds meer

Nadere informatie

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013?

Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Hoe kan de MKB groothandel groeien in 2013? Focusgebieden voor succes in omzet en winst We bevinden ons in een tijd van economische onzekerheid. Toch biedt 2013 ook weer kansen om vooruit te kijken. Groothandelaren

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel

IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Innovatief IP-Telefonie VastMobiel Door integratie met VastMobiel overal bereikbaar met één toestel Flexibel Kostenbesparend IP-Telefonie VastMobiel: maakt bellen goedkoper, makkelijker en biedt goede

Nadere informatie

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g DVD Vermogen Verzekeringen - ZAKELIJK RISICOBEHEER - Hypotheken - pensioenplanning In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo

Nadere informatie