MD780 Gas- & CO-detectie Lastenboekbeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MD780 Gas- & CO-detectie Lastenboekbeschrijving"

Transcriptie

1 HL0780N01A Pag. 1/8 MD780 Gas- & CO-detectie Lastenboekbeschrijving LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B VICHTE Tel +32 (0)

2 HL0780N01A Pag. 2/8 Inhoud 1. ALGEMEEN DE GASDETECTIECENTRALE OPBOUW VAN DE CENTRALE DE BEDIENING VAN DE CENTRALE DE WERKING VAN DE CENTRALE ALARMMELDING VAN EEN GASDETECTOR STORINGSMELDING VAN EEN GASDETECTOR ALGEMENE STORINGSMELDING VAN DE CENTRALE DE RELAISUITGANGEN DE DETECTOREN DE GASDETECTOR DE INFRAROOD GASDETECTOR DE CO-DETECTOR BEKABELING & AANSLUITING OP HET LICHTNET DE BEKABELING DE AANSLUITING OP HET LICHTNET AANSLUITEN EN INDIENSTSTELLEN OPLEIDING GEBRUIKER ONDERHOUDSCONTRACT... 8

3 HL0780N01A Pag. 3/8 1. ALGEMEEN Huidige aanneming omvat de levering, de plaatsing en de indienststelling van een gasdetectiesysteem, die voldoet aan de hierna beschreven voorschriften. Bijkomend bij dit lastenboek dient de installatie uitgevoerd te worden conform het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (A.R.E.I.). Al het materiaal zal standaard, courant, nieuw en van eerste kwaliteit zijn. Een oorsprongscertificaat zal kunnen gevraagd worden bij de levering en zal moeten bewijzen dat de fabricagedatum geen jaar verstreken is. Al het aangeboden materiaal zal afkomstig zijn van één en dezelfde constructeur. De onderschrijver dient bij de materiaalvoorstelling een gedetailleerde omschrijving van de voorgestelde installatie en een volledige documentatie in verband met de voorgestelde materialen te geven. 2. DE GASDETECTIECENTRALE 2.1. OPBOUW VAN DE CENTRALE De gasdetectiecentrale is een multifunctioneel detectiesysteem voor het detecteren van methaan (aardgas), propaan, butaan en CO en is geschikt voor het aansluiten van maximum 8 externe gas- en/of CO-detectoren. Het gedetecteerde gasmengsel wordt bepaald door het aangesloten type van gas- en/of CO-detector. Het dient mogelijk te zijn om gas- en CO-detectoren op dezelfde centrale te combineren. De gasdetectiecentrale analyseert continu de omgevingslucht op de aanwezigheid van gas. Indien de ingestelde alarmdrempels overschreden worden, dient de centrale, via visuele en auditieve signalen, de alarmtoestand te melden en dient de mogelijkheid te bestaan om bepaalde sturingen en bedieningen uit te voeren. De verschillende onderdelen van de gasdetectiecentrale zijn in een behuizing met een kunststof onderbouw gemonteerd. Deze behuizing dient alle aansluitpunten voor de detectoren, de sturingen en de voeding, alsook de benodigde bedienings-, controle- en sturingselektronica te bevatten. De afmetingen van de behuizing dienen voldoende groot te zijn, zodat het binnenbrengen en aansluiten van de bekabeling vlot kan gebeuren. De behuizing bevat breekpoorten voor het binnenbrengen van wartels. De behuizing van de centrale dient tevens de nodige ruimte te voorzien voor 2 noodstroombatterijen met een capaciteit van 12V 2,3Ah. Het bedieningsfront van de gasdetectiecentrale is uitgerust met een LCD-touchscreen. Het LCD-touchscreen visualiseert, naast het waakscherm, tevens het evenementenscherm met alle alarm- en storingsmeldingen van de centrale en de verschillende menufunctieschermen voor het instellen en analyseren van de diverse systeemparameters. Het logboek van de centrale dient via het LCD-touchscreen opgevraagd te kunnen worden en bevat de laatste 500 meldingen en uitgevoerde handelingen. Het LCD-touchscreen is uitgerust met een achtergrond LED-verlichting, die oplicht bij elke aanraking van het scherm of van een bedieningstoets en bij elke nieuwe alarm- of storingsmelding op het systeem.

4 HL0780N01A Pag. 4/8 Teneinde het energieverbruik van de centrale tot een minimum te beperken, wordt de achtergrond LED-verlichting 30 seconden na de laatste handeling of melding automatisch uitgeschakeld. Het scherm bevat, naast tekstinformatie, tevens een aantal bedieningstoetsen die, door aanraking van het scherm geactiveerd kunnen worden. De gasdetectiecentrale is uitgerust met 3 instelbare alarmdrempels voor gasdetectie en met 4 instelbare alarmdrempels voor CO-detectie. De alarmdrempels kunnen voor elke zone afzonderlijk ingesteld worden. Met behulp van een configuratiesoftware kunnen de fabrieksinstellingen van de gasdetectiecentrale gewijzigd worden en kan de centrale volledig op maat geconfigureerd worden. De diverse systeemparameters, waaronder de alarmdrempels per detector, het aantal en het type van de aangesloten detectoren, de toekenning van de uitgangen aan de diverse alarm- en storingsmeldingen en het aantal extra relaiskaarten kunnen aangepast worden. De gasdetectiecentrale is uitgerust met een testroutine voor het controleren van de ijking van de aangesloten gasdetectoren tijdens de indienststelling of tijdens het uitvoeren van het jaarlijks nazicht van het systeem. De voeding van de gasdetectiecentrale wordt bekomen uit het lichtnet (230Vac). De centrale functioneert met een interne secundaire spanning van 24Vdc DE BEDIENING VAN DE CENTRALE De gasdetectiecentrale is uitgerust met 3 bedieningsniveaus. Het waakscherm van de centrale bevat 3 functietoetsen : «Stilte», «Reset» en «Menu». Bedieningsniveau 1 is voor iedereen toegankelijk en geeft toegang tot de functietoetsen «Stilte» en «Menu» op het LCD met touchscreen. Door middel van de functietoets «Menu», kunnen een aantal parameters ingesteld of opgevraagd worden : De datum en de tijd van de centrale De taal van de gebruiker (Nederlands, Frans of Engels) De softwareversie en de ingestelde alarmdrempels van de centrale De huidig gemeten gas- of CO-concentraties van de aangesloten detectoren Het logboek met de laatste 500 gebeurtenissen en uitgevoerde handelingen De werking van de LED en de zoemer kan gecontroleerd worden Bedieningsniveau 2 is enkel toegankelijk voor bevoegde personen en is door middel van een paswoord beveiligd. In dit niveau is de functietoets «Reset» bedienbaar en is er een andere menustructuur beschikbaar met de volgende functionaliteiten : Aanpassen van het paswoord Zones in & uit dienst schakelen Zones in & uit test plaatsen Simuleren van een alarm op een zone Bedieningsniveau 3 is uitsluitend bedoeld voor erkende technici.

5 HL0780N01A Pag. 5/ DE WERKING VAN DE CENTRALE Van zodra er een alarm-, storings- of uit dienst/test melding op het systeem aanwezig is, verlaat de gasdetectiecentrale het waakscherm en wordt het desbetreffende evenement op het LCD met touchscreen geplaatst. Dertig seconden na de laatste handeling wordt automatisch opnieuw het evenementenscherm op het LCD geplaatst. Het evenementenscherm geeft de informatie van maximum 2 meldingen weer. Elke melding omvat 2 tekstlijnen. Alarmmeldingen hebben altijd voorrang op storingsmeldingen. De bovenste 2 tekstlijnen vermelden de informatie met betrekking tot de eerste melding. De onderste 2 tekstlijnen geven de informatie met betrekking tot de laatste melding weer. Met behulp van de selectietoetsen kunnen de tussenliggende meldingen op de bovenste 2 tekstlijnen van het scherm weergegeven worden ALARMMELDING VAN EEN GASDETECTOR Bij het bereiken van een alarmniveau, licht de overeenkomstige LED «A1», «A2», «A3» of «A4» op en wordt de interne zoemer van de centrale aangestuurd. Tevens dient de volgende informatie op het LCD met touchscreen te verschijnen : De geprogrammeerde naam van de zone waarin het alarm zich voordoet. Het soort alarmmelding dat zich heeft voorgedaan Het bereikte alarmniveau STORINGSMELDING VAN EEN GASDETECTOR Een storingsmelding op een zone wordt veroorzaakt door een kortsluiting of onderbreking in de detectorbekabeling ofwel door een technisch defect in de gasdetector. Ingeval van een storing licht de gele LED «F» op en wordt de interne zoemer van de centrale aangestuurd. De volgende informatie verschijnt op het LCD met touchscreen : De geprogrammeerde naam van de zone waarin het alarm zich voordoet. Het soort storing dat zich heeft voorgedaan De melding «Open» ingeval van een onderbreking in de detectorbekabeling of «Kort» ingeval van een kortsluiting ALGEMENE STORINGSMELDING VAN DE CENTRALE Ingeval van een algemene storing van de gasdetectiecentrale wordt de interne zoemer van de centrale aangestuurd en dient de gele LED «F» eveneens op te lichten. De volgende informatie verschijnt op het LCD met touchscreen : Het soort storing dat zich heeft voorgedaan : 230V netspanningsfout, batterijfout of beschadiging van het interne geheugen van de centrale DE RELAISUITGANGEN De gasdetectiecentrale dient met 6 vrij programmeerbare relaiscontacten, 2 vrij programmeerbare transistor uitgangen en 1 Solid State relais uitgerust te zijn. Bovendien kan de centrale, via de I/O-bus (RS485), uitgebreid worden met één of meerdere externe relaisprinten met 16 relais.

6 HL0780N01A Pag. 6/8 3. DE DETECTOREN 3.1. DE GASDETECTOR De gasdetectoren zijn geschikt voor het detecteren van methaangas (aardgas) of voor het detecteren van propaan en butaan. De gassensors zijn gebaseerd op het halfgeleiderprincipe. De gassensor is van hoge kwaliteit, waardoor een minimale afwijking gewaarborgd blijft. De gasdetectoren worden voor het filteren van eventuele schadelijke gassen met een actieve koolstoffilter uitgerust. De gasdetectoren sturen een 4-20mA signaal naar de gasdetectiecentrale. Het analoog signaal wordt bepaald in functie van de gemeten gasconcentratie in het lokaal en wordt, in functie van de ingestelde parameters, geïnterpreteerd en verwerkt door de centrale. Deze gasdetectoren zijn echter niet geschikt voor het detecteren van gassen in nietresidentiële en industriële toepassingen. De gasdetectoren zijn beschikbaar in een explosievaste en in een niet-explosievaste behuizing. De behuizing van de detector is samengesteld uit een sokkel en een deksel. De explosievaste gasdetector is uitgevoerd in een zwarte, explosievrije kunststofbehuizing en dient ISSeP12ATEX037 CE0492 II2G/EEx d IIB T5 Gb gecertificeerd te zijn. Het deksel van de explosievaste gasdetector bevat een filter met openingen van 30µm. De explosievaste gasdetector wordt voorzien van een explosievrije wartel. De niet-explosievaste gasdetector is uitgevoerd in een grijze, onontvlambare nylonbehuizing. De gasdetector wordt gebruikt op locaties met een maximale relatieve luchtvochtigheidsgraad van 95% zonder condensatie DE INFRAROOD GASDETECTOR De infrarood gasdetectoren zijn geschikt voor het detecteren van methaangas (aardgas) of voor het detecteren van propaan. De gassensors zijn uitgerust met een infrarood lichtsluis. De selectieve infrarood zender/ontvanger combinatie detecteert de aanwezigheid van een specifieke lichtfrequentie die door methaan of propaan wordt geabsorbeerd. Dit werkingsprincipe leidt tot een hoge immuniteit ten opzichte van schadelijke gassen en zorgt voor een uitstekende kwaliteit en nauwkeurigheid. De gasdetectoren sturen een 4-20mA signaal naar de gasdetectiecentrale. Het analoog signaal wordt bepaald in functie van de gemeten gasconcentratie in het lokaal en wordt, in functie van de ingestelde parameters, geïnterpreteerd en verwerkt door de centrale. De infrarood gasdetector is eveneens beschikbaar in een explosievaste en in een nietexplosievaste behuizing. De infrarood gasdetector wordt gebruikt op locaties met een maximale relatieve luchtvochtigheidsgraad van 95% zonder condensatie.

7 HL0780N01A Pag. 7/ DE CO-DETECTOR De CO-detector waarschuwt voor het gevaarlijke koolmonoxidegas. Het koolmonoxidegas ontstaat door een slechte verbranding in gas-, hout-, kolen- en mazoutkachels en kan, door de uitstoot van motorvoertuigen, ook aanwezig zijn in parkeergarages. CO vermengt zich met lucht, daaruit volgt dat de detector het best geplaatst wordt op een tochtvrije locatie en op een hoogte van ongeveer 1,5m. De CO-detector is gemonteerd in een polypropyleen behuizing. Afhankelijk van de toepassing en locatie worden één of meerdere CO-detectoren aangebracht. De oppervlakte die door één CO-detector bewaakt kan worden, bedraagt ongeveer 400m². De CO-detector functioneert op het principe van de brandstofcel en stuurt een 4-20mA signaal naar de de gasdetectiecentrale. Het analoog signaal wordt bepaald in functie van de gemeten CO-concentratie in het lokaal en wordt, in functie van de ingestelde parameters, geïnterpreteerd en verwerkt door de gasdetectiecentrale. Alle instellingen, noodzakelijk voor de ijking van de CO-detector, bevinden zich in de detectorelektronica. 4. BEKABELING & AANSLUITING OP HET LICHTNET 4.1. DE BEKABELING De bekabeling van de gasdetectiecentrale naar de gasdetectoren dient conform de geldende normen uitgevoerd te worden. Let op de installatievoorschriften indien de leidingen door lokalen gaan die explosiegevaarlijk zijn. De gebruikte kabel voor de verbinding tussen de centrale en de gasdetector dient minstens aan de onderstaande voorschriften te beantwoorden : Tot 500 meter : minimum 3 x 0,6mm afgeschermde kabel. Tot 1 km : mimimum 3 x 1mm² afgeschermde kabel. De bekabeling van de gasdetectoren moet fysisch gescheiden worden van stroomvoerende geleiders en elektromagnetische storingsbronnen. Daarbij dient een minimale afstand gerespecteerd te worden zoals beschreven in de norm EN (richtwaarde 30 cm). De afscherming wordt in de gasdetectiecentrale verbonden met de aardgeleider. De afscherming mag slechts aan één zijde op het aardpotentiaal worden aangesloten. Teneinde contact met de aarding ter vermijden, wordt de afscherming in de montagevoet zo dicht mogelijk bij de kabelmantel afgeknipt en indien nodig met kleefband geïsoleerd DE AANSLUITING OP HET LICHTNET De voedingskabels dienen conform het A.R.E.I. of de op deze installatie toepasbare normen uitgevoerd te worden. De voedingskabel is van het type XVB 3G1,5. De voedingskabel is aangesloten op een bipolaire automaat van maximum 10A, die in de nabijheid van de gasdetectiecentrale is opgesteld. De automaat en de voedingskabel worden uitsluitend voor het voeden van de centrale gereserveerd. De wartel, gebruikt voor het invoeren van de voedingskabel, moet van het type M20 zijn.

8 HL0780N01A Pag. 8/8 5. AANSLUITEN EN INDIENSTSTELLEN Bij de indienststelling moeten alle gasdetectoren individueel getest worden met een speciaal testtoestel. Verder wordt nagegaan of de juiste meldingen naar de centrale doorkomen en als de juiste sturingen worden uitgevoerd. De indienststelling van de gasdetectiecentrale, de koppeling van de onderlinge onderdelen, de aansluiting van de aankomende leidingen in de centrale en het testen van alle apparatuur zal geschieden in samenwerking met en door de fabrikant of zijn bevoegde vertegenwoordiger. Een verslag hieromtrent zal voorlegd worden. 6. OPLEIDING GEBRUIKER De aannemer zal instaan voor een behoorlijke opleiding van de gebruiker van het systeem in het Nederlands. Deze opleiding moet voltooid zijn voor de voorlopige oplevering. 7. ONDERHOUDSCONTRACT Om de prestaties, geëist door huidig lastenboek, bij te houden, moet de installatie minstens éénmaal per jaar onderhouden en nagezien worden door de fabrikant of door zijn bevoegde vertegenwoordiger. Verplicht aan de inschrijving toe te voegen, voorstel voor onderhoudscontract welke eventueel gegund zal worden aan de inschrijver na het verstrijken van de voorziene waarborgtermijn.

LASTENBOEKBESCHRIJVING

LASTENBOEKBESCHRIJVING LASTENBOEKBESCHRIJVING MD780 Gas- & CO-detectiecentrale met 8 zones 01-04-2016 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUDSTABEL 2 ALGEMEEN... 3 3 GASDETECTIECENTRALE...

Nadere informatie

MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Lastenboekbeschrijving

MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Lastenboekbeschrijving HL0770N01A Pag. 1/7 MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Lastenboekbeschrijving LIMOTEC nv Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HL0770N01A Pag. 2/7 Inhoud

Nadere informatie

MD751 CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding

MD751 CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding HG0750N01B Pag. 1/6 MD751 CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding LIMOTEC nv Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HG0750N01B Pag. 2/6 Inhoud 1. TOXICITEIT VAN KOOLMONOXIDEGAS

Nadere informatie

MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding

MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding HG0770N01B Pag. 1/11 MD770 Analoog, adresseerbare gas- & CO-detectiecentrale Gebruikershandleiding LIMOTEC nv Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HG0770N01B Pag. 2/11 INDEX

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER MD780 Gas- & CO-detectiecentrale met 8 zones 01-05-2016 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUDSTABEL 2 VOOR UW VEILIGHEID...

Nadere informatie

MD741 GASDETECTIECENTRALE MET 1 ZONE

MD741 GASDETECTIECENTRALE MET 1 ZONE HG0741N01D Pag. 1/8 MD741 GASDETECTIECENTRALE MET 1 ZONE GEBRUIKERSHANDLEIDING Bosstraat 21 8570 Vichte Tel: +32 (0)56 650 660 Fax: +32 (0)56 70 44 96 E-mail : sales@limotec.be www.limotec.be HG0741N01D

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING MD770 gas- & CO-detectiecentrale Handleiding voor de gebruiker 01-08-2017 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD 2 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones. 1. Doelgroep. 2. Waarschuwingen. 2.1 Algemene waarschuwingen

Gebruikershandleiding. KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones. 1. Doelgroep. 2. Waarschuwingen. 2.1 Algemene waarschuwingen Gebruikershandleiding KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones 1. Doelgroep Doelgroep van deze handleiding zijn vakmensen van de gasveiligheids- en regelingstechniek, gekwalificeerde personen of de

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER MD2400 herhaalbord 01-07-2018 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD 2 BESCHRIJVING... 3 3 MELDINGEN & BEDIENINGEN... 4 3.1

Nadere informatie

MD744 GASDETECTIECENTRALE MET 4 ZONES GEBRUIKERSHANDLEIDING

MD744 GASDETECTIECENTRALE MET 4 ZONES GEBRUIKERSHANDLEIDING HG0744N01D Pag. 1/9 MD744 GASDETECTIECENTRALE MET 4 ZONES GEBRUIKERSHANDLEIDING Bosstraat 21 8570 Vichte Tel: +32 (0)56 650 660 Fax: +32 (0)56 70 44 96 E-mail : sales@limotec.be www.limotec.be HG0744N01D

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER MD2400L analoog, adresseerbare brandmeldcentrale Beknopte handleiding voor de gebruiker. 02-2014 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be

Nadere informatie

MD2000 HERHAALBORD GEBRUIKERSHANDLEIDING

MD2000 HERHAALBORD GEBRUIKERSHANDLEIDING HG2000N01C Pag. 1/8 MD2000 HERHAALBORD GEBRUIKERSHANDLEIDING Bosstraat 21 8570 Vichte Tel: +32 (0)56 650 660 Fax: +32 (0)56 70 44 96 E-mail : sales@limotec.be www.limotec.be HG2000N01C Pag. 2/8 INHOUDSTAFEL:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 640

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 640 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 640 Beknopte beschrijving Puurs HB0640N01B Pag. 2/6 INHOUDSTAFEL : 1. BESCHRIJVING VAN DE MD640 BRANDMELDCENTRALE 3 2. DE BEDIENINGEN EN DE VISUELE AANDUIDINGEN

Nadere informatie

CENTRALE CONVENTIONELE GASDETECTIE G8

CENTRALE CONVENTIONELE GASDETECTIE G8 COMBUTEC CENTRALE CONVENTIONELE GASDETECTIE G8 TECHNISCHE HANDLEIDING 1. ALGEMEEN 2 2. BEDIENING 3 2.1. ALGEMEEN 3 2.2. AANDUIDINGEN EN BEDIENING 3 2.2.1. INDICATIELAMPJES 3 2.2.2. BEDIENINGSHANDELINGEN

Nadere informatie

BRANDCENTRALE GMC+ ARGINA TECHNICS

BRANDCENTRALE GMC+ ARGINA TECHNICS GASDETECTIE HANDLEIDING CONVENTIONELE CENTRALE G8 INHOUDSTAFEL 1. ALGEMEEN 2 2. BEDIENING 3 2.1. Algemeen 3 2.2. Aanduidingen en bediening 3 2.2.1. Indicatielampjes 3 2.2.2. Bedieningshandelingen 3 2.3.

Nadere informatie

MD780 Gas- & CO-detectiecentrale met 8 zones Installatiehandleiding 01-2015

MD780 Gas- & CO-detectiecentrale met 8 zones Installatiehandleiding 01-2015 HI0780N01C Pag. 1/32 MD780 Gas- & CO-detectiecentrale met 8 zones Installatiehandleiding 01-2015 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0780N01C Pag. 2/32 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Installatiehandleiding. KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones. 1. Doelgroep. 2. Waarschuwingen. 2.1 Algemene waarschuwingen

Installatiehandleiding. KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones. 1. Doelgroep. 2. Waarschuwingen. 2.1 Algemene waarschuwingen Installatiehandleiding KD780 Gas- & CO-detectie centrale met 8 zones 1. Doelgroep Doelgroep van deze handleiding zijn vakmensen van de gasveiligheids- en regelingstechniek, gekwalificeerde personen of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 2400. ELVA Security 03 886 66 56 Puurs

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 2400. ELVA Security 03 886 66 56 Puurs Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 2400 Puurs HG2400N03A Pag. 1/20 MD2400 BEKNOPTE HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER MET DIRECTE AANSTURING VAN DE EVACUATIESIRENES Bosstraat 21-8570 Vichte Tel: +32

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Beveiligen van uw stookruimte:

Beveiligen van uw stookruimte: Beveiligen van uw stookruimte: Doel is de stookruimte te beveiligen waar Aardgas wordt gebruikt. Aardgas / Methaan is lichter dan lucht en heeft wanneer het vrijkomt de neiging om te stijgen. Aardgas /

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400 Beknopte beschrijving Puurs HB0400N01C Pag. 2/10 INHOUDSTAFEL : 1. NORMEN EN KEURINGEN 3 2. BESCHRIJVING VAN DE MD400 BRANDMELDCENTRALE 3 3. DE BEDIENINGEN

Nadere informatie

BEDIENINGSINSTRUCTIES

BEDIENINGSINSTRUCTIES INHOUDSOPGAVE Blz Onderwerp 2 Aanzicht bedieningsgedeelte 3 Overzicht signaleringen en bedieningen 6 Het uit- en inschakelen van groepen, melders en relais 7 Het opvragen van een toestand en overzicht

Nadere informatie

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat VDH doc: 9675 Versie: v. Datum: 7729 Software: 9668 MC885HLCMP File: Do9675.wpd Regelbereik: 5/+7 C per, C * Werking De MC 885 HL CMP is een brander thermostaat

Nadere informatie

MD644 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving

MD644 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving HL0644N01B Pag. 1/11 MD644 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving LIMOTEC nv Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HL0644N01B Pag. 2/11 Inhoud 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Hieronder volgt een voorbeeld van een detectorlijst, deze lijst moet in digitaal formaat aan STB Security bezorgt worden voor de indienststelling.

Hieronder volgt een voorbeeld van een detectorlijst, deze lijst moet in digitaal formaat aan STB Security bezorgt worden voor de indienststelling. 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest voorkomende aansluitmogelijkheden van de GMC+ brandcentrale en bevat de nodige aansluitschema s. De indienststelling van een nieuwe centrale dient

Nadere informatie

Toonaangevend in veiligheid. Detect 3004. De juiste mensen op de juiste plek

Toonaangevend in veiligheid. Detect 3004. De juiste mensen op de juiste plek Toonaangevend in veiligheid Detect 3004 De juiste mensen op de juiste plek BEDIENINGSINSTRUCTIE BRANDMELDCENTRALE SYSTEEM 3000 2.1 Normale bewakingstoestand 2.2 Alarm De groene lampen "netvoeding" en "in

Nadere informatie

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP:

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP: GEVAAR: De MGS-460 is NIET gecertificeerd of goedgekeurd voor gebruik in een met zuurstof verrijkte atmosfeer. Dat kan ernstig of dodelijk lichamelijk letsel veroorzaken. WAARSCHUWING: Gebruik dit product

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - MD2000 zonder link. H Pag.1/30 Rev. D

Gebruikershandleiding - MD2000 zonder link. H Pag.1/30 Rev. D H.200.007 Pag.1/30 H.200.007 Pag.2/30 Inhoudstafel 1. WAT TE DOEN BIJ EEN BRANDALARM OP EEN MD2000 CENTRALE?... 3 2.WAT TE DOEN BIJ EEN VOORALARM OP EEN MD2000 CENTRALE?... 6 3. WAT TE DOEN BIJ EEN STORING

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING MD780 gas- & CO-detectiecentrale Handleiding voor de installateur 01-07-2017 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD 2 VOOR UW VEILIGHEID...

Nadere informatie

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000 ARTIKELNUMMER: RK-3000 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU ALGEMEEN Remote PSTN IO_04 heeft 4 uitgangsrelais.

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 0.08 990 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 4 7. Geluid en licht indicatie 5 8. Mastercode

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de server-control zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik van de airconditioner

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING MD644 centrale voor branddetectie Handleiding voor de gebruiker 01-07-2017 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD 2 NORMEN EN CERTIFICATIE...

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...3 UITVOERING...3 MC55081...3 MC55082...3 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...3 ALGEMENE WERKING...4 Maximale stuurtijd beveiliging...4 Omschakel beveiliging...4

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Gebruiksaanwijzing TTA 8000-50/+150 (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Software: TTA8000L_V1.01 File: Do000472 TTA 8000-50_+150'c v11 NL.wp8 * Werkingsbeschrijving. De TTA 8000 is een 8-voudige

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller VDH doc. 941060 Versie: V1.2 Datum: 01-09-99 (vanaf software versie V1.04) * Werkingsbeschrijving. De DSC785 Dry/Store Controller is een speciale regelaar

Nadere informatie

GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Installatie- en bedieningsinstructies

GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Auteursrecht 2015 Labkotec Oy INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes 1 I. Presentatie A. Beschrijving Presentatie: Klavier met 12 toetsen en zoemer. Voeding: 12Vdc of ac. Uitgangen: 2 relays, contact R T 3A/125V. Toegangscodes:

Nadere informatie

BRANDMELDCENTRALE TYPE 8000X

BRANDMELDCENTRALE TYPE 8000X LOGBOEK EN BEDIENINGSINSTRUCTIES Novar Nederland B.V. Postbus 233 4940 AE Raamsdonksveer T 0162 520290 F 0162 517858 LOGBOEK BRANDMELDINSTALLATIE TYPE BMC 8000X In het logboek dienen alle meldingen, storingen,

Nadere informatie

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 HI0990N02A Pag. 1/14 TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0990N02A Pag. 2/14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 TD-1 PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 1. Toepassingen De detector kan temperatuur meten en worden gebruikt om informatie te tonen over: Te lage temperatuur, bijv. in kassen, bloemenwinkels,

Nadere informatie

ARA-pro Installatie Dupline bus

ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro is een geregistreerd handelsmerk van Adesys bv, Wateringen, NL uitgave 30-03-2012 1. Installatie Dupline bus Dupline is een bus systeem van Carlo Gavazzi. Op deze

Nadere informatie

MD300 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving

MD300 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving HL0300N01C Pag. 1/11 MD300 Conventionele brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving LIMOTEC nv Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HL0300N01C Pag. 2/11 Inhoud 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

BEDIENINGSINSTRUCTIE BLUSCENTRALE TYPE 8010

BEDIENINGSINSTRUCTIE BLUSCENTRALE TYPE 8010 INHOUDSOPGAVE EN INLEIDING Blz Onderwerp 1 leiding 2 Algemene signaleringen 3 3 Signalering van storingen 4 stoetsen 5 - en inschakelen van een meldergroep 6 - en inschakelen van een relais dicatie van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C)

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C) Gebruiksaanwijzing TTA 8000 + DEUR Typenummer 902.000263 (meting per 0,1) VDH doc. 961433 Versie: V1.4 Datum: 23092002 Software: TTA8000D Versie: V1.01 File: do961433.hnd * Werkingsbeschrijving. De TTA

Nadere informatie

GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Installatie- en bedieningsinstructies

GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Auteursrecht

Nadere informatie

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Digitale differentieelregelaar voor installaties met thermische zonnepanelen ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave Geleverde voelers 2 Montage 2 Elektrische aansluiting 2 Toepasbare hydraulische schema's

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 644

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 644 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 644 ELVA Security 03 886 66 56 Puurs HG0644N01B Pag. 2/11 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2. OPBOUW VAN DE MD300 CENTRALE... 4 2.1. DETECTIE-EENHEID... 4 2.2. INGEBOUWDE

Nadere informatie

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be Gebruikershandleiding INIM Smartline brandmeldcentrale. 1. Front brandmeldcentrale 1 2. Bediening: A Sleutel Niveau 1 Niveau 2 Toetsen B C 4 scroll toetsen Stop sirene D Reset E F Evacuatie Onderzoek deze

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

Syncro. Multi-loop Analoog adresseerbaar Brandmeldpaneel. Gebruikershandleiding. Issue 27 Feb. 2009 270209fnv1.1. Product Manuals/Man-1057 Syncro User

Syncro. Multi-loop Analoog adresseerbaar Brandmeldpaneel. Gebruikershandleiding. Issue 27 Feb. 2009 270209fnv1.1. Product Manuals/Man-1057 Syncro User Syncro Multi-loop Analoog adresseerbaar Brandmeldpaneel Gebruikershandleiding Issue 27 Feb. 2009 270209fnv1.1 Product Manuals/Man-1057 Syncro User Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Introductie... 2 2.

Nadere informatie

MD2400 Analoog, adresseerbare brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving

MD2400 Analoog, adresseerbare brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving HL2400N01B Pag. 1/14 MD2400 Analoog, adresseerbare brandmeldcentrale Lastenboekbeschrijving LIMOTEC nv Bosstraat 21 B 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HL2400N01B Pag. 2/14 Inhoud 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 4-019 99104 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index 1. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 5 7. Geluid en licht indicatie 5

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009)

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) indic bvba, Molenberglei 21, B-2627 Schelle, tel +32(0)3 451 93 93 - fax +32(0)3 887 30 61 www.indiconline.com 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 CE certificaat... 3

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP:

GEVAAR: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: WAARSCHUWING: LET OP: GEVAAR: De MGS-410 is NIET gecertificeerd of goedgekeurd voor gebruik in een met zuurstof verrijkte atmosfeer. Dat kan ernstig of dodelijk lichamelijk letsel veroorzaken. WAARSCHUWING: Gebruik dit product

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten en stoppen van de Ontruiming

Nadere informatie

CS series LED-gebruikersgids

CS series LED-gebruikersgids CS-175-275-575 series LED-gebruikersgids 98/482/EC-kennisgeving (Voor producten met CE-certificering) Deze apparatuur voldoet aan beschikking 98/482/EC van de Europese Raad inzake Pan-Europese voorschriften

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 11/11. PLC-INTERFACE (slave)

Technische handleiding Versie 11/11. PLC-INTERFACE (slave) Technische handleiding Versie 11/11 PLC-INTERFACE (slave) Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de PLC-interface (slave) zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik

Nadere informatie

Penta 5000 Solisto brandmeldcentrale

Penta 5000 Solisto brandmeldcentrale Penta 5000 Solisto brandmeldcentrale Penta 5000 Solisto brandmeldcentrale Kenmerken Penta 5000 Solisto Gebruiksvriendelijke bediening Stand-alone systeem Tot 126 adressen per systeem Verificatie PLUS;

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400. ELVA Security Puurs

Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400. ELVA Security Puurs Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale MD 400 Puurs HG0465N01D Pag. 2/14 INHOUDSTAFEL: 1. NORMEN 3 2. BESCHRIJVING VAN DE MD400 BRANDMELDCENTRALE 3 2.1. OPBOUW VAN DE CENTRALE 3 2.2. TWEE BEDIENINGSNIVEAUS

Nadere informatie

Gebruikshandleiding TFT touchscreen

Gebruikshandleiding TFT touchscreen Gebruikshandleiding TFT touchscreen 1.0 Hoofdscherm 1.1 Schakelen In het hoofdscherm kunt u 8 navigatielampen aan en uit zetten door op de ronde knoppen te drukken. Op de illustratie van het schip zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Bedienpaneel MINI-REP

Gebruikershandleiding. Bedienpaneel MINI-REP Gebruikershandleiding Bedienpaneel MINI-REP Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten en stoppen van de Ontruiming 1.5. Uitlezen

Nadere informatie

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com ES-D1A Draadloze bewegingsdetector www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x PIR bewegingsdetector 1 x steun 1 x gebruikershandleiding 1. Detectievenster 2. LED-lampje 3. Steun Vóór het eerste gebruik

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com FAQ en HANDLEIDINGEN MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset

Nadere informatie

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL

Syncro AS. Analoge Brandmeldcentrale. Gebruikershandleiding. Man V1.0NL Syncro AS Analoge Brandmeldcentrale Gebruikershandleiding Man-1100 030209V1.0NL Index Section Page 1. Inleiding...2 2. Bediening...2 3.1 Bedieningsniveau 1...2 3.2 Bedieningsniveau 2...2 3. Alarmen...2

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

BLUSCENTRALE TYPE BMC 8010

BLUSCENTRALE TYPE BMC 8010 BLUSCENTRALE TYPE BMC 8010 LOGBOEK EN BEDIENINGSINSTRUCTIES Novar Nederland B.V. Postbus 233 4940 AE Raamsdonksveer T 0162 520290 F 0162 517858 LOGBOEK BLUSCENTRALE In het logboek dienen alle meldingen,

Nadere informatie

MD6140 BLUSCENTRALE HANDLEIDING

MD6140 BLUSCENTRALE HANDLEIDING HG6140N01G Pag. 1/34 MD6140 BLUSCENTRALE HANDLEIDING Bosstraat 21 8570 Vichte Tel: +32 (0)56 650 660 Fax: +32 (0)56 70 44 96 E-mail : sales@limotec.be www.limotec.be INHOUDSTAFEL : HG6140N01G Pag. 2/34

Nadere informatie

DG502U 12 3 ST1 M A G N. Omschrijving. Reset jumper Alarm contact

DG502U 12 3 ST1 M A G N. Omschrijving. Reset jumper Alarm contact DG502U 1 2 3 4 5 6. 7 8 9 12 3 ST1 0 # RL1 RL2 Slot R C T R C T S S B M E 1 2 3 4 5 6 12 V 12 V DR1 V1 M A G N V2 DR2 230V~ Voeding 12V ~ of = G e b r u i k s h a n d l e i d i n g klem B E M R C T V1,V2

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 04.05 99005 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING . Eigenschappen Waterdichtheid IP5 Anti-vandaal behuizing Volledige programmering via het codeklavier 000 gebruikers, magneetsleutel, openingscode 4 tot

Nadere informatie

De indienststelling van een nieuwe centrale dient door Argina of een door Argina opgeleid persoon te worden uitgevoerd.

De indienststelling van een nieuwe centrale dient door Argina of een door Argina opgeleid persoon te worden uitgevoerd. 1 / 8 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest voorkomende aansluitmogelijkheden van de GMC+ brandcentrale en bevat de nodige aansluitschema s. Indien vragen, opmerkingen of twijfel, aarzel

Nadere informatie

OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Installatie- en bedieningsinstructies

OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 20.4.2012 Internet: www.labkotec.com 1/12 OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Copyright 2012 Labkotec Oy Wij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FC 330 C Brandcentrale Puurs 1 INHOUDSOPGAVE FC 330 C Modulaire microprocessor-gestuurde brandcentrale voor conventionele branddetectie Gebruikershandleiding Maart 1999 1. ALGEMENE

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

Handleiding. 24Vdc -50/+50 C

Handleiding. 24Vdc -50/+50 C Handleiding ALFA(NET) 51 PI 24Vdc -50/+50 C 1 Werking De ALFA(NET) 51 PI is een DIN-rail thermostaat-unit met een analoge 0-10Vdc PI-uitgang. Verder heeft de thermostaat ook drie relais uitgangen instelbaar

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING TEXECOM vocale telefoonkiezer Installatie - & programmatiehandleiding 01-07-2017 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD 2 INLEIDING...

Nadere informatie

MOD-I-XP. Vooraanzicht. Kenmerken. MOD-I-XP_ _NL Technische wijzigingen voorbehouden Pagina 1 van 8. Modem voor externe gegevensoverdracht

MOD-I-XP. Vooraanzicht. Kenmerken. MOD-I-XP_ _NL Technische wijzigingen voorbehouden Pagina 1 van 8. Modem voor externe gegevensoverdracht Vooraanzicht Kenmerken ISDN-industriemodem (digitaal gebruik) voor externe gegevensoverdracht in systeemoplossingen met de Frigodata XP-software Aansluiting op de gateway GTW-XP via lintkabel Aansluiting

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Technische documentatie bluesmart-lezer BS TE SR Voor contactloos uitlezen van bluesmart-sleutels, -kaarten en HSH-sleutels. De lezer beschikt over twee relaiscontacten in een externe stuurunit. Identmedia

Nadere informatie

PRODUKTINFORMATIE. BRANDMELDCENTRALE essertronic 8000C esserbus-plus

PRODUKTINFORMATIE. BRANDMELDCENTRALE essertronic 8000C esserbus-plus 02/08/2007 Algemeen Geschikt voor esserbus-plus techniek. Wordt standaard geleverd met één analoog-ringlus moduul type 4382+. Één vrije plaats aanwezig voor een micro-moduul naar keuze. Systeemspanning

Nadere informatie

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com FAQ en HANDLEIDINGEN MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale Junior V4 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset

Nadere informatie

Vanaf SN : CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

Vanaf SN : CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Vanaf SN : 000.0 9900 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING . Eigenschappen Waterdichtheid IP68 Anti-vandaal behuizing Volledige programmering via het codeklavier 000 gebruikers, magneetsleutel, openingscode,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER

HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER MD300 centrale voor branddetectie Beknopte handleiding voor de gebruiker 01-11-2012 LIMOTEC bvba Bosstraat 21 B 8570 Vichte Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be 1 1 INHOUD

Nadere informatie

Paneel Functies & Indicatoren Algemene & zone brand led s ACCEPTEER SIRENES AAN / UIT RESET STOP ZOEMER SLEUTEL- SCHAKELAAR VERTRAGING AAN/UIT SELEKTIE Zone STORING/ BUIT.DNST/ TEST LED s Systeem LED s

Nadere informatie

Idee, ontwerp en realisatie : Marc Van den Schoor. PICAXE-18M2+Rotor speed controller V1 Manual.docx pagina 1 van 7

Idee, ontwerp en realisatie : Marc Van den Schoor. PICAXE-18M2+Rotor speed controller V1 Manual.docx pagina 1 van 7 1 Introduction... 2 2 Uitzicht... 2 3 Aansluitingen... 3 3.1 Voeding van de module... 4 3.2 LCD aansluiting... 4 3.3 Voeding remsysteem... 4 3.4 relais of generator GND remsysteem... 4 3.5 RPM sensor...

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier

Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier Puurs EL 03 V w 8 A w 8 S w 6 ec.e 6 u lv 6 rit a. 56 y be CS-175-275-575 series LED-gebruikersgids 98/482/EC-kennisgeving (Voor producten met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Ontruimingscentrale Type paneel: EVP (8 groepen) Gebruikershandleiding Ajax Brandbeveiliging B.V. Gebruikershandleiding EVP MH EVP (mei 2002) 1 Inhoudsopgave 1. Veiligheid 3 Belangrijke informatie met

Nadere informatie

Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be

Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be Module voor redundantie/omschakelen GEBRUIKS- EN MONTAGEAANWIJZINGEN UTD-USM 208 Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be Inhoud 1. Inleiding en veiligheidsvoorschriften...

Nadere informatie

1/5 BRANDBEVEIL.CENTR.ATENA EASY, GEADRESS, UITBREIDB. BEDIENINGSPANELEN BRANDBEVEILIGING OVERVIEW 41CPE012

1/5 BRANDBEVEIL.CENTR.ATENA EASY, GEADRESS, UITBREIDB. BEDIENINGSPANELEN BRANDBEVEILIGING OVERVIEW 41CPE012 1/5 OVERVIEW De geadresseerde brandmeldcentrale ATENA EASY wordt standaard geleverd met één lus en kan worden uitgebreid met een extra tweede lus met behulp van de uitbreidingskaart 41ECL022. Aan elke

Nadere informatie

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE BEDIENING CENTRALE EN WEERGAVE... 2 Hoofdcentrale... 2 Primaire indicators... 2 Druktoetsen... 2 Toetsenbord... 3 Omschrijving LEDs... 4 BEDIENINGSACTIES OP DE CENTRALE... 5 Uitgangen Buiten-

Nadere informatie

MICROS+ centrale eenheid

MICROS+ centrale eenheid MICROS+ centrale eenheid TDS10012 Centrale eenheid voor het installeren van domotica installaties die standaard uitgerust is met 2 Autobus aansluitingen, een USB connectie en een Ethernet connectie, waarmee

Nadere informatie

EV645 / EV646 TECHNISCHE GEGEVENS V DC 2 V tt 15 ma in rust (EV ma) 26 ma tijdens alarm (EV ma) 4D-signaalverwerking

EV645 / EV646 TECHNISCHE GEGEVENS V DC 2 V tt 15 ma in rust (EV ma) 26 ma tijdens alarm (EV ma) 4D-signaalverwerking EV645 / EV646 High security passief infrarood detector met precisie spiegeloptiek. Gordijn van 12 m, groothoek tot 24 m en long beam tot 60 m. Intelligente 4D signaalverwerking om ongewenste alarmen te

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Omschrijving : LMS CONTROLLER 8XDIG-IN MODULE Doc.nr.: 11821 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 1 Versie: V1. Bestand: Software: Do11821

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie