Talentontwikkeling KNKV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Talentontwikkeling KNKV"

Transcriptie

1 Inhoud Talentontwikkeling KNKV 1. Doel Talentontwikkeling KNKV 2. Peildatum RTC 3. Officiële KNKV toernooien RTC 4. Officiële KNKV toernooien RTC 5. Advies richting het talent 6. RTC-kleding 7. Eigen bijdrage 8. Overzicht KNKV RTC-teams Seizoen

2 1. Doel Talentontwikkeling KNKV Talentherkenning bij RTC U15 & RTC U13 Het doel van het Regionaal Talenten Centrum (RTC) in de leeftijdscategorie van is om zoveel mogelijk potentiële talenten in kaart te brengen, het herkennen van talenten. Uit onderzoek door het KNKV blijkt dat echte talenten grotendeels zichtbaar worden na de groeispurt op de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar. Resultaten van het onderzoek vind je hier. In de categorie U13 & U15 garandeert het KNKV ieder kind speeltijd tijdens KNKV-toernooien om ervaring op te doen en zichzelf te laten zien. In deze categorie stimuleren we talenten om zichzelf te ontdekken. De individuele ontwikkeling en het opdoen van ervaring is hier belangrijker dan het winnen van wedstrijden en toernooien. Het is de bedoeling dat coaching en training hierop gebaseerd is. Talentontwikkeling bij RTC In de RTC-Teams geldt de term talentontwikkeling. In deze leeftijdscategorieën proberen de spelers en speelsters zich optimaal te ontwikkelen. Het doel van talentontwikkeling is talenten op te leiden tot speler of speelster van het nationale team. Ze gaan nog meer op zoek naar: Wie ben ik? Wat zijn mijn sterke punten? Wat zijn mijn minder sterke punten? En welke waarde heb ik voor het team? Hier geldt geen garantie voor speelminuten tijdens de KNKV-toernooien maar wordt gekeken naar wie het beste presteert op dat moment individueel en/of passend in het team. Het beleid voor Talentontwikkeling komt voort uit input vanuit het veld. Primair wordt deze geleverd door de bondscoaches en RTC-coaches. De werkgroepen TO spelen een belangrijke rol ten aanzien van de facilitering van de uitvoering van landelijk vastgestelde beleid. De Mastercoach, Bondscoaches & RTC-coaches zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. De RTC-coaches werken allen volgens de KNKV-visie.

3 2. Peildatum RTC jan t/m dec jan t/m dec jan t/m dec jan t/m dec jan t/m dec RTC U19 Geboren in 2000 Geboren in 2001 Geboren in 2002 Geboren in 2003 Geboren in 2004 Oranje U Selectie 2022 Selectie 2023 RTC U17 Geboren in 2002 Geboren in 2003 Geboren in 2004 Geboren in 2005 Geboren in 2006 Oranje U Selectie 2022 Selectie 2023 RTC U15 Geboren in 2004 Geboren in 2005 Geboren in 2006 Geboren in 2007 Geboren in 2008 RTC U13 Geboren in 2006 Geboren in 2007 Geboren in 2008 Geboren in 2009 Geboren in 2010

4 3. Officiële KNKV Toernooien RTC 3.a. KNKV RTC-Toernooi 3.b. KNKV RTC-Selectietoernooi 3.c. Talentenchallenge 3.d. Speeltijd 3.a. KNKV RTC-Toernooi (Koningsdag of Hemelvaart) Het eerste officiële toernooi na de selecties. Tijdens dit toernooi treffen alle RTC-Teams in dezelfde leeftijdscategorie elkaar. Tijdens dit toernooi treffen alle RTC Teams elkaar. De opzet van het toernooi is zo gemaakt dat alle RTC-Teams in dezelfde leeftijdscategorie een wedstrijd tegen elkaar spelen Speeltijd: Ieder RTC-Talent krijgt minimaal twee wedstrijden speeltijd. In totaal worden er vijf wedstrijden gespeeld. 3.b. KNKV RTC-Selectietoernooi (herfstvakantie) OP het RTC-Selectietoernooi spelen de talenten zich in de kijker voor de ogen van de Bondscoaches. Buiten het sparren onderling is dit moment voor de Bondscoach(es) ideaal om bepaalde spelers en speelsters beter te bekijken. Ook spelers en speelsters die niet in de voorselectie zitten kunnen zich hier in de kijker spelen. De opzet van dit toernooi is net als het RTC-toernooi zo dat alle RTC-Teams tegen elkaar spelen. Speeltijd: Ieder RTC-Talent krijgt minimaal één wedstrijd speeltijd. 3.c. Talenten Challenge (Kerstvakantie) Tijdens het 2-daagse Challenge toernooi is ieder district vertegenwoordigd. Tevens kunnen er buitenlandse teams deelnemen aan de Talentenchallenge. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden bij de andere teams/landen. Vaste deelnemers RTC Noord RTC Noord-West RTC Oost RTC West RTC Zuid RTC Zuid-West Het programma is vaak op het laatste moment beschikbaar vanwege deelname van andere landen. Het programma wordt gecommuniceerd naar de werkgroepen Talentontwikkeling in elk district. Het programma wordt ingedeeld op basis van de prestaties van de toernooien eerder dat jaar. Ook ligt er voor de talenten meer druk om te presteren tijdens dit toernooi. Ze spelen voor de eer om het toernooi te winnen! De Bondscoaches volgen deze dagen intensief de spelers en speelsters. Zij kiezen hier de definitieve Oranjeselectie, welke aan het eind van het toernooi gepresenteerd wordt. Speeltijd: De RTC-Coach staat vrij om te bepalen hoeveel speeltijd een RTC-Talent krijgt.

5 3.d. Speeltijd RTC Buiten de vastgestelde speeltijd heeft een RTC-speler of speelster in deze categorie geen recht op meer speeltijd. De RTC-Coach is vrij om te bepalen hoeveel speeltijd een speler of speelster krijgt. De RTC-Coach draagt verantwoording over de individuele belasting van de speler of speelster. Tijdens een toernooi met meerdere wedstrijden maakt hij gebruik van meer spelers en speelsters dan alleen de basisspelers en -speelsters. 4. Officiële KNKV Toernooien RTC 4.a. KNKV RTC-Toernooi 4.b. Pré-Challenge 4.c. Talentenchallenge 4.d. Speeltijd 4.a. KNKV RTC-Toernooi (Koningsdag of Hemelvaart) Tijdens deze dag strijden alle RTC-Teams in de categorie voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit toernooi is het eerste officiële toernooi na de selectieperiode. Het spelen tegen andere spelers en speelsters uit het land is voor de kinderen een leuke en leerzame ervaring. Speeltijd: Ieder kind speelt minimaal twee wedstrijden per toernooi met zijn/ haar RTC-Team 4.b. RTC Pré-Talenten Challenge (herfstvakantie) De Pré-Talenten Challenge bestaat uit meerdere toernooien. Alle RTC-Teams in de categorie U15 & U13 worden verdeeld over diverse toernooien. Dit toernooi wordt georganiseerd om de kinderen extra ervaring te geven en tevens de uitslagen te gebruiken om de KNKV Talentenchallenge zo goed mogelijk op sterkte te kunnen indelen. Noord Noord-West Oost West Zuid Zuid-West : 3 teams : 1 team : 4 teams : 2 teams : 2 team : 4 teams Speeltijd: Ieder kind speelt minimaal twee wedstrijden per toernooi met zijn/ haar RTC-Team. 4.c. RTC Talenten Challenge U15 (Kerstvakantie) Alle RTC-Teams in de categorie U15 spelen op de Talenten Challenge in Rotterdam. Speeltijd: Ieder kind speelt minimaal twee wedstrijden met zijn/haar RTC-Team. 4.d RTC Talenten Challenge U13 (Kerstvakantie) Wanneer er in het Topsportcentrum te Rotterdam voldoende zaalruimte beschikbaar is dan wordt ook voor RTC-U13 tijdens de Talenten Challenge waar U19/U17 & U15 actief zijn, een toernooi georganiseerd. Wanneer er niet voldoende zaalruimte beschikbaar is dan speelt RTC U13 in de kerstvakantie een toernooi op een locatie met twee zalen. Speeltijd: Ieder kind speelt minimaal twee wedstrijden met zijn/haar RTC-Team.

6 5. Advies richting het talent Een RTC-Coach adviseert een RTC-Talent uitsluitend op niveau in lijn met de onderzoeksresultaten van het KNKV. Het is op geen enkele wijze toegestaan om te adviseren richting een verenging (en/of het werven voor de eigen vereniging) Voor onafhankelijk advies kun je als speler of speelster/ouder contact opnemen met coördinator Talentontwikkeling KNKV 6. RTC-Kleding Een speler die onderdeel uitmaakt van RTC ontvangt een kledingpakket. Een kledingpakket bestaat uit: Trainingspak Wedstrijdshirt Inschietshirt Broekje/Rokje Een speler die onderdeel uitmaakt van RTC ontvangt voor de officiële KNKV-Toernooien een wedstrijdshirt. Een speler speelster is verantwoordelijk voor het goed verzorgen van de KNKV-Kleding. Bij vermissing of beschadiging van de kleding moet deze vergoed worden.

7 7. Eigen bijdrage Wanneer een persoon deelneemt aan het RTC-Programma dan geldt automatisch het betalen van de Eigen bijdrage zoals hieronder beschreven. Deze eigen bijdrage is bedoeld om het talent te laten investeren in zijn/haar eigen ontwikkeling. Zowel het KNKV als het talent dragen financieel bij aan een zo goed mogelijk RTC-Programma. Wat krijgt het talent voor de Eigen Bijdrage Deelname KNKV RTC-Programma Deelname Pré-Talentenchallenge/Selectietoernooi Deelname Talenten Challenge Eigen bijdrage (seizoen loopt van januari t/m december) De eigen bijdrage voor de leeftijdscategorie is 100,-. Wanneer een RTC-Speler ervoor kiest om uit het RTC-Programma te stappen zal er geen restitutie worden verleend. Alleen bij een blessure waarbij de desbetreffende speler langer dan zes maanden is uitgeschakeld heeft deze speler recht op een teruggave van 50% van de betaalde eigen bijdrage. Wanneer tussentijds door een RTC-Coach wordt besloten om niet verder te gaan met een RTC-Talent dan wordt er gekeken naar het aantal activiteiten die het talent heeft gevolgd. Op basis daarvan wordt besloten of er restitutie volgt. Eigen bijdrage (seizoen loopt van januari t/m december) De eigen bijdrage voor de leeftijdscategorie is 50,- Wanneer een RTC-Speler ervoor kiest om uit het RTC-Programma te stappen zal er geen restitutie worden verleend. Bij een blessure waarbij de desbetreffende speler langer dan zes maanden is uitgeschakeld voor zijn/haar RTC-Team heeft deze speler recht op een teruggave van 50% van de betaalde eigen bijdrage. Wanneer tussentijds door een RTC-Coach wordt besloten om niet verder te gaan met een RTC-Talent dan wordt er gekeken naar het aantal activiteiten die het talent heeft gevolgd. Op basis daarvan wordt besloten of er restitutie volgt. De betalingslink om de Eigen Bijdrage te voldoen ontvangen de talenten via de mail. Dit mailadres is bij opgave van het talent opgegeven om te kunnen communiceren met ouder en/of kind.

8 8. Overzicht KNKV RTC-Teams NOORD RTC Noord RTC Noord/Groningen RTC Noord/Drenthe RTC Noord/Friesland Extra: RTC Noord -Werkmancollege (VO) RTC Noord-Sevenwolde (VO) RTC Noord-West RTC Noord-West NOORD-WEST WEST RTC West RTC West/Den Haag RTC West/Rijnland OOST RTC Oost RTC Oost/De Vallei RTC Oost/Randmeren RTC Oost/Het Oosten RTC Oost/Midden Nederland ZUID RTC Zuid RTC Zuid ZUID-WEST RTC Zuid-West RTC ZW/Zeeland RTC ZW/Rotterdam RTC ZW/Zuid Hollandse Eilanden RTC ZW/Alblasserwaard

9 Voor vragen kun je contact opnemen met Coördinator Talentontwikkeling Leon Simons,

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures Selectiebeleid en -procedures Oranje Wit is een professioneel georganiseerde vereniging die alle leden de gelegenheid geeft om op haar/zijn niveau korfbal te spelen. Ckv Oranje Wit Dordrecht Januari 2012

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS

JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS JEUGDPLAN NEDERLAND JONGENS Wat is het Jeugdplan Nederland? Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is het

Nadere informatie

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken!

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken! 1. www.idvoetbal.nl 2. Home pagina 3. Talent? 4. Voorrondes 5. Meedoen? 1. www.idvoetbal.nl Typ het adres op internet in de adresbalk of bij Google. Je komt dan op de home pagina. Dit lees je. 1. Maak

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

Beleid selectie elftallen, teamindeling en gedragsregels

Beleid selectie elftallen, teamindeling en gedragsregels Beleid selectie elftallen, teamindeling en gedragsregels Binnen onze vereniging maken we onderscheid tussen Selectie elftallen en de overige elftallen. In de Selectie elftallen (ook wel Lijn - of Prestatie

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Selectiebeleid Upward Topteams

Selectiebeleid Upward Topteams Selectiebeleid Upward Topteams 1. Inleiding Dit beleidsstuk zet in paragraaf 2 de doelstellingen van het jeugdbeleid uiteen. Paragraaf 3 geeft een toelichting op de teamindelingen. Tot slot behandelt paragraaf

Nadere informatie

Selectieplan MHC Purmerend. Versie 0.9

Selectieplan MHC Purmerend. Versie 0.9 Selectieplan 2015 MHC Purmerend Versie 0.9 Versiebeheer Seizoen 2006-2007 1 e versie: 27 maart 2007 Seizoen 2007-2008 Herziene versie: 26 februari 2008 Seizoen 2008-2009 Herziene versie: 15 april 2009

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Battle of Talents. 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15

Battle of Talents. 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15 Battle of Talents 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15 Locatie Tubbergen Locatie Barendrecht Burgemeester Verdegaalhal Sporthal de Driesprong Pastoor Bloemenstraat 1, Marijkesingel

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 1. Inleiding Vanuit de toekomstvisie van MHCV en de leeftijdsopbouw van de club willen we in dit stuk, met name, focussen op de jeugd. MHCV

Nadere informatie

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma.

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma. Draaiboek RDD Oost Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby Nederland

Nadere informatie

Dames Jeugd Challenge

Dames Jeugd Challenge Dames Jeugd Challenge < 16 jaar, < 14 jaar, < 12 jaar Speelschema Ronde 1 = nr. 2 voorgaande challenge nummer 3 voorgaande challenge Ronde 2 = verliezer ronde 1 winnaar voorgaande challenge Ronde 3 = winnaar

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2017-2018 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren 1) Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is

Nadere informatie

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit Overzicht Jeugdbestuur en Commissies Het Jeugdbestuur bestaat uit 3 personen; voorzitter, de vertegenwoordiger namens de Jeugdcommissie en de vertegenwoordiger namens de Commissie Jongste Jeugd (= voorzitter

Nadere informatie

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 31 mei 2015 Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2015-2016 DISPENSATIEREGLEMENT JEUGD SEIZOEN 2015-2016 1 Algemeen Het Dispensatiereglement Jeugd seizoen 2015-2016 is van toepassing met ingang van seizoen

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren Versie 7 21 maart 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Teamindeling Jongste Jeugd...

Nadere informatie

Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

Dispensatiereglement Jeugd Seizoen Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Uitgangspunten... 3 3. Definities... 3 4. Dispensatiebeleid... 4 4.1 Algemeen... 4 4.2 Wedstrijden: mogelijkheden en beperkingen...

Nadere informatie

1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen zie bijlage 2).

1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen zie bijlage 2). Topsportstatuut Nederlandse Bowling Federatie 2010 Aanbeveling 2 goed sportbestuur 1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen

Nadere informatie

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 WOC ZUID 04 April 2015 Communicatie, Bergen op Zoom. Artikelen Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1 Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 Barcelone stage WOC zuid 2015 Communicatie

Nadere informatie

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Selectiebeleid. Mensen (en dus ook spelers) zijn verschillend gemotiveerd. Sociaal gemotiveerde spelers maak je er niet altijd blijer mee als je constant druk

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Draaiboek RDD Oost V1.6

Draaiboek RDD Oost V1.6 Draaiboek RDD Oost V1.6 Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby

Nadere informatie

Jeugdplan Nederland (JPN)

Jeugdplan Nederland (JPN) Jeugdplan Nederland (JPN) In Nederland voetballen ongeveer 92.000 meisjes (jonger dan 18 jaar). Dit aantal groeit nog steeds en daar hoeven amateurclubs bijna niets voor te doen. Voor talentontwikkeling

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Inleiding Tijdens seizoen 2015 is een leuke en

Nadere informatie

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019 KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2019 voor deelname aan internationale kampioenschappen Versie 19 maart 2019 Vastgesteld door de Directeur Bestuurder, d.d. 25-03-2019 Selectie Commissie Inline

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2018-2019 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de Summa Volleybalschool is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Hoe meer

Nadere informatie

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Welkom De vereniging DVG Organisatie DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

Uitzendreglement (EJK, WJK en WK junioren)

Uitzendreglement (EJK, WJK en WK junioren) Uitzendreglement (EJK, WJK en WK junioren) 1. Inleiding 1.1 Doelstelling document Doelstelling van dit document is het weergeven van het beleid van de KNSB op het gebied van de uitzending van talentvolle

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: Wedstrijdtenue VERENIGINGSKLEDING Tenzij vanwege bestuur anders wordt voorgeschreven zijn de spelers en speelsters bij wedstrijden gekleed in het officiële verenigingsshirt.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 9 april 2017

Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 9 april 2017 Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 9 april 2017 1 INFORMATIE SCHOOLVOETBAL 2017 terrein sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1, Maarssen. (parkeerterrein A.C.F.) Tel.: 030 2432571

Nadere informatie

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Inleiding Hisalis streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 29 september 2017 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ):

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

LJO, Dispensatiereglement Seizoen (v2)

LJO, Dispensatiereglement Seizoen (v2) LJO, 22 05-2019 Dispensatiereglement Seizoen 2019-2020 (v2) Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Uitgangspunten... 3 3. Definities... 4 4. Dispensatiebeleid... 5 4.1 Algemeen... 5 4.2 Wedstrijden: mogelijkheden

Nadere informatie

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden 1 Inleiding MHCW streeft ernaar om de teamindelingen van de jeugd transparant en objectief te laten verlopen. U vindt hier een korte samenvatting uit het Jeugdopleidingsprogramma

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures 23 Dit rapport heeft 12 pagina s Selectiebeleid v1.01 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Algemeen 2 3 Voorbereiding selectieperiode 4 4 Selectieperiode 7 5 Evaluatie selectieperiode 8 6 Inventarisatie huidige

Nadere informatie

LJO, 10 juli Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

LJO, 10 juli Dispensatiereglement Jeugd Seizoen LJO, 10 juli 2017 Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2017-2018 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Uitgangspunten... 3 3. Definities... 4 4. Dispensatiebeleid... 5 4.1 Algemeen... 5 4.2 Wedstrijden: mogelijkheden

Nadere informatie

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS Algemeen De organisatie van de junioren is onderverdeeld in Jeugd (A t/m D) en Jongste Jeugd (E en jonger). De Technische Zaken Jeugdcommissie ("de Jeugdcommissie

Nadere informatie

Welkom. Lancering 'Topsport met visie. 27 april 2014. Annemiek Langius Topsportcoördinator

Welkom. Lancering 'Topsport met visie. 27 april 2014. Annemiek Langius Topsportcoördinator Welkom Lancering 'Topsport met visie 27 april 2014 Annemiek Langius Topsportcoördinator Doelstellingen algemeen* Nederland is in 2016 een toonaangevend owhockeyland waarin ruim 750 mensen actief zijn.

Nadere informatie

Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015

Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015 Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015 De ambitie van de NKBV is erop gericht meer klimmers op een hoger niveau mee te laten draaien in het Internationale circuit om meer podiumplekken te behalen

Nadere informatie

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2018-2019 Mei 2018, jeugd@hgc.nl Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2016-2017 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de Summa Volleybalschool is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Hoe meer

Nadere informatie

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria voor de Nationale Kernploeg(en) en Selecties: Kernploegen en talentenpoule De KBN voorziet voor kumite en kata

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 3 januari 2019 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ): Technisch

Nadere informatie

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2018

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2018 KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-skaten, seizoen 2018 voor deelname aan internationale kampioenschappen Versie 26 april 2018 Vastgesteld door de Directeur Bestuurder, d.d. 26 april 2018 Selectie Commissie

Nadere informatie

Technisch Beleid Team Indeling

Technisch Beleid Team Indeling Technisch Beleid Team Indeling Seizoen 2012-2013 tot en met 2017-2018 Inleiding Afgelopen seizoenen is er discussie geweest binnen de vereniging over hoe teams moeten worden ingedeeld, op sterkte of juist

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

REGLEMENT KLEDING KV SPARTA NIJKERK

REGLEMENT KLEDING KV SPARTA NIJKERK REGLEMENT KLEDING KV SPARTA NIJKERK Datum : september 2015 Voorwoord K.V, Sparta Nijkerk kent m.i.v. het jaar 2014 een kledingcontributie. Deze contributie stelt zich tot doel om elk team te voorzien van

Nadere informatie

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-Skaten, seizoen 2017

KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-Skaten, seizoen 2017 KNSB SELECTIEDOCUMENT Inline-Skaten, seizoen 2017 voor deelname aan internationale kampioenschappen Vastgesteld door de Directeur Bestuurder, d.d. 24 april 2017 Selectie Commissie Inline Skaten (SCIS):

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Nationale veteranenteams

Jaarplan 2019 Nationale veteranenteams Jaarplan 2019 Nationale veteranenteams Versie 28 april 2019 Voorwoord De padelsport is groeiende in Nederland. Dat heeft te maken met de fantastische eigenschappen van de sport maar ook met de vele ambassadeurs

Nadere informatie

Locatie Maarssen. Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 22 april 2018

Locatie Maarssen. Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 22 april 2018 Locatie Maarssen Finale wedstrijden Jongens en Meisjes Groepen 5/6 en 7/8 22 april 2018 1 INFORMATIE SCHOOLVOETBAL 2018 Terrein sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1, Maarssen (Parkeerterrein A.C.F.) Tel.:

Nadere informatie

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Beste ouders en spelers, Met dit schrijven willen we helderheid verschaffen rondom de te volgen teamindelingsprocedure en data van de jeugd voor het seizoen 2017/2018.

Nadere informatie

HandbalSchool Brabant. 20 september 2015

HandbalSchool Brabant. 20 september 2015 HandbalSchool Brabant Onze missie: Missie en Visie Het bevorderen van (top)handbal binnen het NHV in het bijzonder Brabant en Zeeland door talentontwikkeling. Dit door het aanbieden van een opleidingsprogramma

Nadere informatie

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria voor de N ationale Kernploeg(en) en Selecties: Kernploegen en talentenpoule De KBN voorziet voor kumite en een

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Tennismanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Tennismanager Scorito.com Spelregels en uitleg Tennismanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Vier Grand Slams De Tennismanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de vier Grand Slams: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Aantrekken van spelers en scouting

Aantrekken van spelers en scouting Aantrekken van spelers en scouting Dit rapport heeft 11 pagina s Scoutingbeleid v1.01 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Interne scouting 2 3 Aantrekken spelers 3 3.1 Voorwaarden en uitgangspunten 3 3.2 Handelswijze

Nadere informatie

PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL WEDSTRIJDREGLEMENT

PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL WEDSTRIJDREGLEMENT WEDSTRIJDREGLEMENT PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL artikel 1. artikel 2 artikel 3. artikel 4. artikel 5. artikel 6. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële reglementen van het KNKV en de officiële

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 30 september 2016 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ):

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE 2014-2015 Beste speelster/speler/ouder/verzorger, Het doel van de is om ieder individu haar mogelijkheden te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Hoe meer uren het talent in de

Nadere informatie

Jongenstoernooi Zeventallen Groep april 2017

Jongenstoernooi Zeventallen Groep april 2017 Jongenstoernooi Zeventallen Groep 7-8 5 april 2017 1 INFORMATIE SCHOOLVOETBAL 2017 terrein sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1, Maarssen. (parkeerterrein A.C.F.) Tel.: 030 2432571 www.schoolvoetbalmaarssen.nl

Nadere informatie

Meisjestoernooi Zeventallen Groep maart 2017

Meisjestoernooi Zeventallen Groep maart 2017 Meisjestoernooi Zeventallen Groep 5-6 15 maart 2017 1 INFORMATIE SCHOOLVOETBAL 2017 terrein sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1, Maarssen. (parkeerterrein A.C.F.) Tel.: 030 2432571 www.schoolvoetbalmaarssen.nl

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf, begeleiding en selectiebeleid. Seizoen 2017-2018 KVV Quick '20 Juli 2017 versie 2.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken, tot stand

Nadere informatie

SELECTIENORMEN KNSB 2015 Inline-Skaten

SELECTIENORMEN KNSB 2015 Inline-Skaten SELECTIENORMEN KNSB 2015 Inline-Skaten voor deelname aan European Challenge Kadetten Gera 19-21 juni 2015 Definitieve versie 13 april 2015 Selectie Commissie Inline Skaten: Arjan Smit Valentina Berga Technisch

Nadere informatie

Locatie Maarssen. Meisjestoernooi Zeventallen Groep Maart 2018

Locatie Maarssen. Meisjestoernooi Zeventallen Groep Maart 2018 Locatie Maarssen Meisjestoernooi Zeventallen Groep 5-6 14 Maart 2018 1 INFORMATIE SCHOOLVOETBAL 2018 Terrein sportpark Daalseweide, Sportparkweg 1, Maarssen (Parkeerterrein A.C.F.) Tel.: 030 2432571 www.schoolvoetbalmaarssen.nl

Nadere informatie

S.V. SOMEREN HEET U VAN HARTE WELKOM. OP ONS E-, F en MINI (JO11, JO9, JO7) TOERNOOI

S.V. SOMEREN HEET U VAN HARTE WELKOM. OP ONS E-, F en MINI (JO11, JO9, JO7) TOERNOOI Respect maakt SV Someren perfect S.V. SOMEREN HEET U VAN HARTE WELKOM OP ONS E-, F en MINI (JO11, JO9, JO7) TOERNOOI ZATERDAG 9 JUNI 2018 Namens SV Someren heten wij u van harte welkom op ons jaarlijkse

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

BondsVademecum. Hoofdstuk Reglement selectie kata wedstrijden

BondsVademecum. Hoofdstuk Reglement selectie kata wedstrijden BondsVademecum Hoofdstuk 2.12 - Reglement selectie kata Datum: 31 augustus 2016 -- BondsVademecum hoofdstuk 2.12 - Reglement selectie kata Pag. 2/8 - - 31 augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 - Indeling

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2016-2017 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is dat

Nadere informatie

KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN

KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN 1. Kleding a. GIJS wil met haar kledingbeleid bewerkstelligen dat de gehele vereniging met een uniform outfit rondloopt. Dit geeft een correcte, verzorgde en professionele uitstraling. Ieder competitie

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

KNVB DISTRICT ZUID II. Informatiebrochure Jeugdplan Nederland 2012/'13

KNVB DISTRICT ZUID II. Informatiebrochure Jeugdplan Nederland 2012/'13 KNVB DISTRICT ZUID II Informatiebrochure Jeugdplan Nederland 2012/'13 Met de jeugd op de goede weg... Als je goed bent in iets, er veel plezier aan beleeft en je de gelegenheid krijgt je talent steeds

Nadere informatie

uitdagingen in talentherkenning & -ontwikkeling platform AV 9 juni 2017

uitdagingen in talentherkenning & -ontwikkeling platform AV 9 juni 2017 uitdagingen in talentherkenning & -ontwikkeling platform AV 9 juni 2017 Peter van Dort peter.vandort@knvb.nl - docent UEFA A / UEFA PRO - coördinator fysieke ontwikkeling - fysieke trainer Nederland onder

Nadere informatie

HCOB BELEID EN INDELINGSCRITERIA VOOR TEAMINDELING

HCOB BELEID EN INDELINGSCRITERIA VOOR TEAMINDELING HCOB BELEID EN INDELINGSCRITERIA VOOR TEAMINDELING 2018-2019 ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Bij HCOB stellen de selectiecommissie en lijncoördinatoren (samen verder de indelingscommissie genoemd) in gezamenlijkheid

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Toernooi opzet. Poule indeling JO8-categorie. Speelschema JO8-categorie. Poule indeling JO9-categorie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Toernooi opzet. Poule indeling JO8-categorie. Speelschema JO8-categorie. Poule indeling JO9-categorie INHOUDSOPGAVE Voorwoord Toernooi opzet Poule indeling JO8-categorie Speelschema JO8-categorie Poule indeling JO9-categorie Speelschema JO9-categorie Poule indeling JO11-categorie Speelschema JO11-categorie

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie