Eenvoudig boekhouden. stap 1-5. Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer. Deel dit e-book:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eenvoudig boekhouden. stap 1-5. Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer. Deel dit e-book:"

Transcriptie

1 1 Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer Deel 1 stap 1-5

2 2 Inhoud Introductie 3 Vaste plek 4 Vast moment 6 Factureer snel! 8 Verwerk uw inkomende facturen slim 10 Boek uw bankafschriften (automatisch) in 11 Aan de slag! 13

3 3 Introductie U wilt beginnen met een onderneming of u bent al begonnen. Misschien heeft u nog niets gedaan, misschien heeft u al wat opdrachten uitgevoerd. Misschien bent u zelfs al voorzichtig begonnen met een administratie. Hoe dan ook: er zijn (helaas) spelregels in het leven van een ondernemer voor wat betreft de administratie. Want wees eerlijk: ondernemen is leuk, maar boekhouden voelt voor de meesten van ons als een noodzakelijk kwaad. Natuurlijk kost het tijd. Maar er is een glanzende keerzijde. Inzicht in winst Een goede administratie geeft u inzicht in uw bedrijf. U krijgt inzicht in de winst en in de kostenposten. U kunt zien welke klanten goed betalen en welke niet. U ziet wie u al gefactureerd heeft en wie nog niet. Stap voor stap naar succes Het voeren van een administratie is met een programma als SnelStart niet moeilijk. U kunt een groot deel zelf doen. Of u vraagt een (levens- of zakelijk) partner dit te doen. In alle gevallen zorgen de volgende 10 stappen voor een soepele route naar inzicht en aangifte. De stappen zijn verdeeld over twee e-books. De eerste vijf staan in dit e-book. Stap zes tot en met tien staan in het volgende e-book.

4 4 1 Vaste plek Orde en vindbaarheid zijn van groot belang. Zorg dat u één plek hebt waar u al uw zakelijke, binnenkomende administratie verzamelt. Meteen daar neerleggen, als u geen tijd hebt om het direct te verwerken. Een brievenbakje in A4 formaat op de hoek van uw bureau of werkplek is al genoeg. Verzamel daar de binnenkomende facturen, de ontvangen (kassa)bonnetjes en de eventueel ontvangen bankafschriften. Opgeruimd in twee minuten Gebruik de twee-minuten-regel: Als u binnen twee minuten iets kunt uitvoeren of archiveren, doe dat dan direct. Het zit namelijk nu in uw hoofd. Laat u het even liggen, dan moet u het later opnieuw oppakken en lezen. Dat is jammer. Dan maar nu meteen naar de eindbestemming. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor lege enveloppen, en reclamebrieven. Het postbakje dus alleen gebruiken als de verwerking langer dan twee minuten zou duren. De eindbestemming kan ook zijn het bakje Boekhouding. Dat geldt zeker als iemand anders uw stukken invoert of als u hiervoor een vast moment in de week plant.

5 5 Terugvinden in één minuut Gebruik handige ordners met een helder label op de buitenzijde. Minstens zo belangrijk: een handige perforator die nooit zoek is. (lijm of een ketting doen wonderen). U moet een document eigenlijk binnen 15 seconden kunnen perforeren en deze in de juiste map bij de juiste tab kunnen stoppen. Bij documenten die u op datum ordent, is het het makkelijkste om de nieuwste bovenop te houden. Er is geen verschil tussen een document dat onvindbaar in een map verstopt zit of dat in de prullenbak is gegooid. Back up U zult geen complete kopie maken van uw papieren boekhouding. Met de digitale bestanden ligt dat anders. SnelStart vraagt u bij het afsluiten of u een back up wilt maken. Doe dat ook! Bewaar dat back-up-bestand vervolgens buiten uw huis, bijvoorbeeld bij een familielid of uw boekhouder. Doe dit back-uppen minstens één keer per maand. Het betreffende bestand is heel klein, maar het bevat al het werk tot dan toe. Checklist 1. Is uw boekhouding zo opgezet dat uw partner en uw boekhouder er ook zonder uw aanwezigheid eenvoudig de weg in kunnen vinden? (dit is NIET nodig als u ZEKER weet dat u de komende tien jaar nooit ziek wordt, uw been breekt, overspannen raakt, te druk wordt ) 2. Maakt u minstens eens per maand een back up van uw boekhoudgegevens? Bij voorkeur iedere week, eventueel op uw lokale schijf of op een USB-stick. 3. Wat bent u aan gegevens kwijt als NU uw PC of laptop wordt gestolen? Hoe kunt u deze schade beperken? 4. Wat bent u aan gegevens kwijt als NU uw huis afbrandt? (inclusief uw boekhouding en de USB-sticks in uw nachtkastje)

6 6 2 Vast moment Boekhouden is een werkje dat secuur en netjes moet gebeuren. Plan het bijwerken van uw administratie op vaste momenten in de maand. Hoe vaak dit moet hangt af van de grootte van uw bedrijf. Hou bijvoorbeeld een workload van 1 of 2 uur aan. Bent u veel langer bezig om alles bij te werken, dan is het verstandig om vaker aan de administratie te gaan zitten. Bent u veel korter bezig, dan is het de vraag of de frequentie niet iets omlaag kan. Als u bijvoorbeeld elke dag maar twee boekingen doet, is het jammer van de tijd om hiervoor uw administratie-ordners tevoorschijn te halen en aan de slag te gaan. Verzamel in dat geval uw stukken enkele dagen en werk wekelijks uw boekhouding bij. Een vast moment is wel wijs.

7 7 Een vaste administrateur Veel (kleine) ondernemers kiezen ervoor om iemand anders, bijvoorbeeld een echtgenote, de boekhouding te laten voeren. Een prima keuze als u een prototype ondernemer bent: druk, snel reagerend, met 101 dingen tegelijk bezig. Iemand anders kan zorgen voor de rust en de regelmaat. Die ander krijgt daarmee wel direct veel inzicht in het reilen en zeilen van uw bedrijf. Een dergelijk klankbord kan van onschatbare waarde zijn. Btw binnen een maand aangeven Hou rekening met de btw-aangifte die u binnen een maand na een tijdvak moet indienen. Een kleine ondernemer begint met een jaar periode, maar u zult waarschijnlijk heel snel naar een kwartaal gaan.

8 8 3 Factureer snel! Zonder facturen zal het ondernemen niet lang duren. Als u zelf de facturen maakt, doe dit dan regelmatig. Wacht niet langer dan enkele dagen na het afronden van de werkzaamheden om de factuur te sturen. Dit heeft allerlei redenen: U heeft voldoening van uw werk, want u koppelt beloning aan de inzet. De uitgevoerde zaken liggen nog vers in uw geheugen, zodat u een juiste omschrijving kunt maken. De klant kan direct reageren als hij denkt dat er iets niet klopt. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe lastiger om elkaars geheugen in overeenstemming te brengen. Na facturatie verstrijkt er ook nog eens een betalingstermijn. Hoe sneller u de factuur verstuurt, hoe sneller het geld binnen komt. Volgens de wet dient u binnen 15 dagen na afloop van de maand waarin u de goederen of diensten hebt geleverd, een factuur te sturen.

9 9 Liever digitaal dan op papier Verstuur uw facturen digitaal als uw facturatie-pakket die mogelijkheid heeft, en uw klant hiermee instemt. Dit bespaart tijd en geld (envelop, papier, inkt, postzegel e.d.). Bewaar de verzonden facturen op factuurnummer, digitaal of in een order. In de praktijk is het handig, ondanks alle digitalisering, om een papieren kopie van de factuur in een map te doen. Dit is ook afhankelijk hoe intensief u zelf met een boekhoudprogramma wilt werken Of toch soms wachten? Stuur uw facturen niet aan het eind van de maand maar liever aan het begin van de nieuwe maand. Op deze wijze stelt u de afdracht van de omzetbelasting nog een maand uit. Als u aangifte doet per kwartaal, let dan op dat u nooit aan het eind van het kwartaal factureert maar liever aan het begin van het nieuwe kwartaal.

10 10 4 Verwerk uw inkomende facturen slim! Wie kaatst, kan de bal verwachten. Wie factureert, kan soms een factuur verwachten. Verzamel alle boekhoudkundige zaken (facturen, brieven van de Belastingdienst e.d.) bij binnenkomst in een bakje. Als u bijvoorbeeld wekelijks aan uw boekhouding zit, maak dan het bakje leeg en ga de facturen inboeken in het Dagboek Inkoop. U kunt de facturen dan vanuit SnelStart betalen. Sommige boekhouders hebben graag de te betalen facturen in een apart bakje. Kies een vaste routine, zodat betalingen niet te laat zijn. Werk met boekstuknummers Als u de facturen nog op papier bewaart, werk dan met een boekstuknummer. Dit werkt sneller dan ordenen op leverancier of op datum. Alle papieren ingeboekte facturen (betaald of niet) vindt u dan terug in de map Inkomende facturen. In hoeverre ze betaald zijn, kunt u makkelijk nakijken in uw boekhoudpakket. Deze werkwijze zorgt ervoor dat u zo eenvoudig mogelijk de betalingen hebt gedigitaliseerd. U heeft geen omkijken meer naar de papieren facturen. Is dat toch nodig, dan kunt u ze makkelijk terugvinden. Uw boekhoudpakket zorgt voor overzicht, bijvoorbeeld welke facturen nog niet betaald zijn.

11 11 5 Boek uw bankafschriften (automatisch) in Zakelijke bankrekeningen moeten allemaal worden geboekt, ook uw zakelijke spaarrekening en eventuele G-rekening. De meeste boekhoudpakketten kunnen de bankafschriften automatisch inlezen en boeken. Dit scheelt u een hoop werk en de kans op fouten vermindert. U moet wel de boekingen nog even handmatig controleren uiteraard. Bewaar de afschriften van oud naar nieuw Indien u uw bankafschriften op papier ontvangt, dient u ze voor de Belastingdienst ook zo te bewaren. Bewaar de afschriften per bankrekeningen in een mapje. Het handigste is omgekeerd op datum: de nieuwste bovenop.

12 12 Bewaar een digitaal overzicht Veel banken geven de mogelijkheid om afschriften te downloaden in een zogenoemd CSV-bestand. Dit kunt u eenvoudig inlezen in Excel of importeren in uw administratie (indien uw programma deze mogelijkheid biedt). Een goed boekhoudprogramma maakt zoeken simpel, maar iemand die handig is in Excel kan ook heel veel. Sorteren op bedrag (zodat facturen voor hetzelfde product bij elkaar staan), bij elkaar zetten van dezelfde rekening of van alle betalingen via een pin-automaat: het gaat heel simpel. Tips: 1. Gebruikt u SnelStart, maar leest u uw bankoverschrijvingen nog niet automatisch in? Laat u dan zo snel mogelijk hierover adviseren door uw boekhouder. U mist namelijk echt een geweldige optie. 2. Plan regelmatig downloaden van de overzichten. Als u fouten ontdekt in aan u overgemaakte bedragen, kunt u die bijtijds herstellen.

13 13 en nu... Aan de gang! U heeft de eerste vijf stappen doorgenomen. Met SnelStart zet u uw boekhouding zo op een prettige manier in gang. Veel werkt intuïtief. Voor de lastiger vragen kunt u gerust terecht bij een goede (SnelStart)accountant of op onze website. Zo wordt ondernemen succesvol met de administratieve software van SnelStart.

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Tip 1 Gooi je administratie weg... 2 Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3 Tip 3 Maak een indeling... 4 Tip 4 Je administratie over de schutting?... 6 Tip 5 Zorg voor inzicht...

Nadere informatie

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog!

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! pakketten en prijzen Voor elke ondernemer een passend pakket. Classic Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! 2013 SnelStart Inhoud 2 Introductie...3 Onze software...4

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Voordelig en flexibel boekhouden via internet

Voordelig en flexibel boekhouden via internet Voordelig en flexibel boekhouden via internet Overal en altijd online uw bedrijfsinformatie paraat! Voor complete boekhouding, facturatie en veel meer! Ideaal om samen te werken met de accountant. Probeer

Nadere informatie

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1

1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 Inhoudsopgave Voorwoord... VII 1. Uw boekhouding praktisch en overzichtelijk opzetten en inrichten... 1 1.1. Is een boekhouding verplicht?... 1 1.1.1. Waarom een boekhouding?... 1 1.1.2. Wat zit in een

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF Exact Online SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF 10 onmisbare tips voor een goede jaarafsluiting www.exactonline.nl 02 SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF INTRODUCTIE Het is eerder donker, de creditcardlimieten

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Administratie... 4 Hoofdstuk 2 Bewaren... 6 Hoofdstuk 3 Sorteren... 8 Hoofdstuk 4 Post... 10 Hoofdstuk 5 Doen... 12 Hoofdstuk 6 Formulier... 14 Hoofdstuk 7 Hulp... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren 1 Waarom deze brochure Wanneer u als ondernemer goederen of diensten levert aan een andere ondernemer, bent u meestal verplicht een factuur uit te reiken aan die andere ondernemer.

Nadere informatie

"Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt."

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt. "Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt." (Pieter Klaas Jagersma) Belastingen voor veel starters iets waar ze liever niet over nadenken omdat het niet leuker te maken is en zo ingewikkeld

Nadere informatie

Boekhouden voor zzp ers Wat moet je doen en hoe doe je dat?

Boekhouden voor zzp ers Wat moet je doen en hoe doe je dat? Boekhouden voor zzp ers Wat moet je doen en hoe doe je dat? Praktische checklist met wettelijke verplichtingen en tips *Bron VISMA Software Inhoudsopgave Doe je administratie volgens het boekje 3 Leg je

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie

E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie Inhoud 1. Algemeen 2. Post ordenen, sorteren & opruimen 3. E-mail ordenen 4. Computerbestanden ordenen 5. Voorbeeld adressenlijst & telefoonlijst

Nadere informatie

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business

E-BOOK. App. Strakke administratie in minder tijd. Meer inzicht en meer tijd voor je core business E-BOOK App Strakke administratie in minder tijd Meer inzicht en meer tijd voor je core business INLEIDING Dank voor je interesse in het e-book Strakke administratie in minder tijd. Dit boek krijg je van

Nadere informatie

Module 2 Administratie op orde

Module 2 Administratie op orde Geleerd in vorige presentaties Module 2 Administratie op orde Les 1. Schep orde in de papieren en digitale chaos Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief Optimale DGA-salaris Les 1 Verzamel

Nadere informatie

Inrichting administratie Urenregistratie Kilometerregistratie Omzet vanuit je agenda Bewaarplicht

Inrichting administratie Urenregistratie Kilometerregistratie Omzet vanuit je agenda Bewaarplicht Inleiding INTRODUCTIE: Hoi lezer, Gefeliciteerd, je hebt je ingeschreven voor mijn E-book. Dit houdt in dat jij van plan bent een onderneming te starten of al gestart bent. Misschien heb je zelfs al een

Nadere informatie

2016 Boekhoudtarieven

2016 Boekhoudtarieven Boekhoudtarieven 2016 Takenpakket A: boekhouding samenwerking Taakverdeling Magda Daniels Klant Inboeken verstuurde nota s nee Ja Inboeken ontvangen nota s nee Ja Inboeken bankafschriften nee Ja BTW aangifte

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU:

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU: Pagina 1 van 5 Beschrijving ICP in SnelStart Classic: Vanaf 2010 moeten naast de intracommunautaire levering van goederen ook de intracommunautaire diensten aan de belastingdienst gemeld worden. Om dit

Nadere informatie

NK Internetboekhouden

NK Internetboekhouden Praktijkcase NK Internetboekhouden 15 december 2005 Versie: 3.0 (Definitief), 12-12-2005 Opgesteld door: Onderzoeksbureau GBNED Gerard Bottemanne www.gbned.nl Onderzoeksbureau GBNED Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Glenn Vanthournout 2 glenn@veel-voudig.be

Glenn Vanthournout 2 glenn@veel-voudig.be VV-Facturen Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 1.1 Twee luiken... 3 1.2 Voordelen... 3 2. Registreren... 4 3. Uw gegevens ingeven... 5 4. Klanten... 6 5. Leveranciers... 7 6. Inkomsten... 8 6.1 Offertes...

Nadere informatie

Programma. Golfclinic. Borrel

Programma. Golfclinic. Borrel 18 september 2014 Programma Wie is wie? Onze visie op boekhouden Hoe werkt Actan Online Praktijkvoorbeelden Voordelen van Actan Online Uw investeringen Aanvulling Exact Vragen Golfclinic Borrel Wie is

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP

Standaard functies FashionBase ERP FashionBase ERP biedt voor de bedrijfskledingbranche een totaaloplossing en een op de klant gericht informatiesysteem. U kunt ook inzage krijgen in uw voorraden, inkoopprijzen en winstgevigheid van uw

Nadere informatie

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N Een digitale fotoverzameling is al snel een redelijk onoverzichtelijke bende. Waarbij u uzelf af zou kunnen vragen: "Hoe kan ik mijn digitale foto's overzichtelijk bewaren?" Een digitale camera is allang

Nadere informatie

administratieve tips voor ondernemers

administratieve tips voor ondernemers administratieve 15 tips voor ondernemers 1 Voorwoord Een administratie bijhouden is voor sommigen een noodzakelijk kwaad. Dat zou het niet moeten zijn, want een goede administratie is erg belangrijk. Niet

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Module 3 Gegevens verwerken

Module 3 Gegevens verwerken Geleerd in vorige presentaties Module 3 Gegevens verwerken Les 3. Verkoopfacturen maken en inkoopfacturen verwerken Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief / DGA-salaris Archivering Btw-administratie

Nadere informatie

Eenvoudig boekhouden. Deel 2 stap 6-10. Deel dit e-book:

Eenvoudig boekhouden. Deel 2 stap 6-10. Deel dit e-book: Eenvoudig boekhouden voor iedere kleine ondernemer Deel 2 stap 6-10 Inhoud Introductie 3 Btw-aangifte 4 Vaste structuur in debiteurenbeheer 8 Overzicht 11 Doe de eerste controle zelf! 13 Een jaaroverzicht

Nadere informatie

Instructie BTW-Aangifte

Instructie BTW-Aangifte Instructie BTW-Aangifte Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de titel : Aangifte Omzetbelasting. Dit is de

Nadere informatie

Boekhouden met PodoFile

Boekhouden met PodoFile Boekhouden met PodoFile Toelichting bij de extra module Boekhouden Compleet (vanaf PodoFile versie 4.6) FootFit Software 2015 1 1 INHOUD 2 Boekhouden met PodoFile... 3 3 Wat is Boekhouden Compleet?...

Nadere informatie

ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS

ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS ZELF JE ADMINISTRATIE DOEN BONUS BONUS SESSIE In les 1 hebben we laten zien wat een administratie allemaal inhoud, en wat er minimaal nodig is voor een aangifte BTW en Inkomstenbelasting. Ook heb je 7

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar AlfaPro

Afsluiten boekjaar AlfaPro Afsluiten boekjaar AlfaPro Het jaar zit er (bijna) op. Voor menig ondernemer betekent dit dat de software gereed gemaakt moet/ mag worden voor het nieuwe jaar. Een altijd lastige klus. U doet het tenslotte

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen!

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Als ondernemer doe je natuurlijk het liefst waar je goed in bent: ondernemen! Waarschijnlijk is de administratie die daarbij komt kijken iets dat móet gebeuren. Bij

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie.

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie. Standaard functies FashionBase ERP Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte Facturatie Offertes Orders en vanaf offertes Voorraadbeheer Relatiebeheer (CRM) Agenda Projectadministratie (optioneel)

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Internetboekhouden met Lyncs e-boekhouden www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Met Lyncs e-boekhouden kunt u vanaf elke locatie, op elk gewenst moment, met een beveiligde verbinding, uw financiële administratie

Nadere informatie

Voorbeelden van debiteuren, crediteuren- en voorraadlijst

Voorbeelden van debiteuren, crediteuren- en voorraadlijst 9 het tellen van de voorraad minimaal één keer per jaar (meestal op 31 december) moet de voorraad volledig worden geteld en moet worden opgeschreven wat er op dat moment aanwezig is en in welke aantallen;

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

White Paper. De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD

White Paper. De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD ecertificeerd White Paper De inrichting van je administratie KEURMERK ERKENDE ADMINISTRATIE- EN BELASTINGDESKUNDIGEN GECERTIFICEERD GECERTIFICEERD De inrichting van je administratie In een eerdere blog

Nadere informatie

UW DIGITALE BOEKHOUDING

UW DIGITALE BOEKHOUDING DIGITALISERING UW DIGITALE UW DIGITALE BOEKHOUDING VAN DE BOEKHOUDING BOEKHOUDING OVERZICHT 01 HUIDIG VS GEDIGITALISEERD PROCES 0 5 TIPS 0 9 KOFFIEKOEKEN CONNECT 02 FILMPJE WINBOOKS CONNECT 0 6 UITGEBREIDE

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Handleiding FIS boekhouden

Handleiding FIS boekhouden Handleiding FIS boekhouden Voor kleine ondernemers, zoals ik die de uitgaande facturen met een tekstverwerker maakt, driemaandelijks de btw aangeeft en eens per jaar de inkomstenbelasting, zijn de meeste

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

1. Prijzen voor boekhouding. Pakket A: zelf inboeken. Pakket B: niet zelf inboeken

1. Prijzen voor boekhouding. Pakket A: zelf inboeken. Pakket B: niet zelf inboeken Tarieven 2019 1. Prijzen voor boekhouding Pakket A: zelf inboeken Taakverdeling Magda Daniels Klant Inboeken verstuurde nota s nee Ja Inboeken ontvangen nota s nee Ja Inboeken bankafschriften nee Ja BTW

Nadere informatie

Inhoud VII. 1. De balans 1. 2. Veranderingen in de balans 15. 3. Grootboekrekeningen 33. 4. Hulprekeningen van het eigen vermogen 61. Voorwoord...

Inhoud VII. 1. De balans 1. 2. Veranderingen in de balans 15. 3. Grootboekrekeningen 33. 4. Hulprekeningen van het eigen vermogen 61. Voorwoord... ELEMENTAIR BOEKHOUDEN VII Inhoud Voorwoord...................................... V 1. De balans 1 1.1 Doel van het boekhouden.............................2 1.2 De eenmanszaak...................................2

Nadere informatie

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders ARTEN RELATIES FACTUREN BOEKHOUDEN ARTIKELEN Boekhouden Bankieren Klanten Leveranciers Artikelen Voertuigen Instellingen Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders n agboek 1000: Kas Dagboek

Nadere informatie

Voor een dynamische cashflow prognose

Voor een dynamische cashflow prognose Voor een dynamische cashflow prognose Handleiding HANDLEIDING CASHBOARD Let op! Deze app werkt alleen met het boekhoudprogramma Exact Online en alleen op een Ipad. Voordelen: meer inzicht en betere presentatie

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Van: Boersma Adviseurs [info@boersmaadviseurs.nl] Verzonden: maandag 17 september 2012 12:10 Aan: Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Onderwerp: Nieuwsmail Snelstart btw

Nadere informatie

Het ordnersysteem. Een eenvoudige methode van boekhouden. jaar. bedrijfsadviseur trainer conflictbemiddelaar

Het ordnersysteem. Een eenvoudige methode van boekhouden. jaar. bedrijfsadviseur trainer conflictbemiddelaar Het ordnersysteem OR ET D H N Een eenvoudige methode van boekhouden bedrijfsadviseur trainer conflictbemiddelaar YSTEE S M R E 25 jaar Het ordnersysteem Een eenvoudige methode van boekhouden Het ordnersysteem

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD INHOUD AANBIEDER 1 GAIA account aanmaken en autorisatie aanvragen (eenmalig)... 2 AANBIEDER 2 Korte instructie accreditatie aanvragen... 3 AANBIEDER 3 - instructie facturering binnen GAIA... 4 AANBIEDER

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar in King 5.45

Afsluiten boekjaar in King 5.45 Afsluiten boekjaar in King 5.45 De makkelijkste manier om het boekjaar af te sluiten is door gebruik te maken van de wizard in King. Deze leidt u stap voor stap door het hele proces. Toch verifiëren veel

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Ondernemen met de Belastingdienst. Presentatie bij Club Jonge Bedrijven Rijnland op 20 januari 2014

Ondernemen met de Belastingdienst. Presentatie bij Club Jonge Bedrijven Rijnland op 20 januari 2014 Ondernemen met de Belastingdienst Presentatie bij Club Jonge Bedrijven Rijnland op 20 januari 2014 Programma Inkomstenbelasting Omzetbelasting Actualiteiten Inkomstenbelasting programma Algemeen (administratie)

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Asperion

Handleiding SEOshop - Asperion Handleiding SEOshop - Asperion www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een

Nadere informatie

Boekhouden met dagboeken

Boekhouden met dagboeken Kasboek Bankboek Inkoopboek Verkoopboek Diverse postenboek Bijlage bij het computerprogramma BoekhoudTrainer versie 4.04 Copyright 2009 De Jong Edusoft Bij het boekhouden kun je gebruik maken van twee

Nadere informatie

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers 1 startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers Bijgaand treft u het startersbulletin aan van FB-Accountants te Burgum. In dit startersbulletin zetten wij in het kort allerlei aspecten voor u op

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

SMALL BUSINESS JE BOEKHOUDING, INKOPEN EN VERKOPEN IN ÉÉN EN HETZELFDE SOFTWAREPAKKET

SMALL BUSINESS JE BOEKHOUDING, INKOPEN EN VERKOPEN IN ÉÉN EN HETZELFDE SOFTWAREPAKKET SMALL BUSINESS JE BOEKHOUDING, INKOPEN EN VERKOPEN IN ÉÉN EN HETZELFDE SOFTWAREPAKKET INTRODUCTIE Offertes maken, administratie bijhouden, factureren en aangifte doen voor de btw: het hoort erbij, als

Nadere informatie

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency Makkelijk en efficiënt samenwerken met jouw klant? Dat doe je met SnelStart Accountant, het facturatie- en boekhoudpakket voor elk accountants- en administratiekantoor,

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Handleiding Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Het nieuwe jaar opstarten in AlfaPro

Het nieuwe jaar opstarten in AlfaPro Het nieuwe jaar opstarten in AlfaPro Het jaar zit er (bijna) op. Voor menig ondernemer betekent dit dat de software gereed gemaakt moet/ mag worden voor het nieuwe jaar. Een altijd lastige klus. U doet

Nadere informatie

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software.

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software. Nieuw / wijzigingen in SnelStart V9.55 Facturatie rechtstreeks via mail, vanaf Nota3 Berekening BTW, gespecificeerd te printen BTW Indeling en Overzicht aangepast ( ICL wordt ICP ) BPM berekeningen per

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving inkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Inkooprol 3 3 Hoe werkt het? 3 4 Inrichting 3 5 Inkoopfacturen verwerken 4 6 Betalingen fiatteren 5 7 Betalingen uitschrijven

Nadere informatie

Inhoud van deze folder

Inhoud van deze folder Inhoud van deze folder Single Euro Payments Area (SEPA) Pagina 2 Rekeningnummer omzetten naar IBAN en BIC Pagina 3 Bankafschriften inlezen Pagina 4 Snelstart en verkoopfacturen Pagina 6 Vragen? Pagina

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail)

Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail) Omgaan met e-mail in Thunderbird (Netmail) Als er iets is wat waar we dagelijks de nodige tijd insteken, dan is dat wel de afhandeling van onze e-mail. Dat is in deze tijd niet meer weg te denken. Waar

Nadere informatie

Verwerking. Tips en Trucs

Verwerking. Tips en Trucs Verwerking Tips en Trucs 1 Inhoudsopgave 1. Basecone verwerking tips en trucs... 3 Filosofie achter Basecone Twinfield oplossing... 3 2. Bestanden en bestandsformaten... 3 3. Aanleveren... 4 Aanleveren

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Back-up maken met Cobian Backup

Back-up maken met Cobian Backup Back-up maken met Cobian Backup Wie geregeld gebruikmaakt van een computer, kent het belang van een back-up. Door een kopie te maken van belangrijke bestanden en documenten voorkomt u dat u ze kwijtraakt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager Wetgeving In het Lenteakkoord is afgesproken dat het algemene BTW-tarief wordt verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Deze verhoging

Nadere informatie

ZZP er, maar wat nu? Notitieboek. Voor al je ingevingen en aantekeningen per module

ZZP er, maar wat nu? Notitieboek. Voor al je ingevingen en aantekeningen per module ZZP er, maar wat nu? Notitieboek Voor al je ingevingen en aantekeningen per module 0 M1 - Hoe begin ik? OPDRACHT 1: BEDRIJFSNAAM BEDENKEN 1 Module 1: Hoe begin ik? M1 - Hoe begin ik? OPDRACHT 2: BEDRIJFSNAAM

Nadere informatie

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur

De administratie. Administratie Noodzaak en nuttig. Kortom een (goede) administratie. De administratie. Eisen van een verkoopfactuur De Wat zijn de minimale eisen voor uw financiële (minimum)? De presentatie vind je op kvk.nl/startersdag Administratie Noodzaak en nuttig Kas/kassabonnen Financiële aantekeningen, inkoop- en verkoopboek

Nadere informatie

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT.

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. IT-specialisten, managers en consultants maken al jaren gebruik van de PDCA-cyclus methode (Plan-Do-Check-Act) om processen te optimaliseren. Zij zoeken dan steeds naar

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Versie: 2012042101 Pagina 1 van 14 Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Hieronder vindt u de stappen om certificaten voor elektronische BTW-aangifte in SnelStart

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWin heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders ARTEN RELATIES FACTUREN BOEKHOUDEN ARTIKELEN Boekhouden Bankieren Klanten Leveranciers Artikelen Voertuigen Instellingen Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders n agboek 1000: Kas Dagboek

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Administratieve valkuilen startende ondernemers

Administratieve valkuilen startende ondernemers Administratieve valkuilen startende ondernemers Barneveld, 29 november 2011 Cooster coaching accountants Jan van Leeuwen AA Agenda Starten Administratie Belastingen Accountant, boekhouder of.. Starten

Nadere informatie

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk:

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: Inleiding Twinfield koppeling Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: - U neemt deel aan Zorg in Zicht.

Nadere informatie

Echt automatisch boekhouden

Echt automatisch boekhouden Welkom op de CASH Accountancymiddag Echt automatisch boekhouden voor MKB Alles Automatisch 70% van de administratie = eenvoudig werk 90% hiervan kan CASH van a tot z volledig automatiseren 10% controle

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie