Besluitenlijst Raad d.d. 27 maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst Raad d.d. 27 maart 2018"

Transcriptie

1 Besluitenlijst Raad d.d. 27 maart 2018 Aanwezig: Voorzitter : Raadsgriffier : HOP : CDA : VVD : SP : D66 : Senioren Heerhugowaard : PvdA : Burgerbelang : ChristenUnie : Nederland Duurzaam : Fractie Jongejan : Fractie Degreef : NOT A.B.Blase E.A. Schreiner M.A.W. Bankras-van der Klein, J.M. Does, C.P.M. van t Schip-Nieuwboer, H. Verhagen, R.H. Schoemaker N. Kevek, M. Klercq-Glas, M. Koster, J.S.L. van Ling F. Hoekstra, E.S. van der Laan, V.T.A. Wanst, A. Harren C.J. Hoekstra, A. Duijff M. Feelders, D.A. Gosselaar, J.R. Vrieswijk, J. van Ruitenbeek, A.M. Valent-Groot, J.J. van der Starre S. Brau, J.D. Koppelaar, M. Kadioglu A.G.W. Jongenelen, N.P. Beers T.J. Visser-Hogeterp F.J. Marchal M. Jongejan-Arts T. Degreef Wethouders : L.H.M. Dickhoff (HOP), G.E. Oude-Kotte (CDA), V.C.M. Stam-de Nijs (VVD) Afwezig : -- Verslag : H. Wijnveen Nr: Onderwerp: 00. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur en heet een ieder welkom. 01. Spreekrecht burgers De heer A. van Wezenbeek spreekt als lid van de EHBO-vereniging n.a.v. agendapunt 13. Hij pleit om subsidie voor de plaatselijke EHBO mogelijk te maken als steun in de rug voor de maatschappelijke activiteiten van de EHBO-vereniging. Wethouder Oude Kotte zegt toe na de vergadering contact met de heer Van Wezenbeek op te nemen om e.e.a. te bespreken. 02. Vaststellen raadsagenda De raadsagenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 03. Vaststellen besluitenlijst raadsvergadering van 20 februari 2018 De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. 04. Voorstel voorzitter m.b.t. afdoening ingekomen stukken Rubriek AA Zonder discussie en hoofdelijke stemming is unaniem door de raad besloten de ingekomen stukken in deze rubriek voor kennisgeving aan te nemen.

2 Toezegging: Wethouder Oude Kotte zegt aftredend raadslid de heer A. Duijff toe dat hij de informatie over de jaarcijfers jeugdhulp t.z.t. ook naar de heer Duijff persoonlijk zal sturen. Rubriek AB Zonder discussie en hoofdelijke stemming is unaniem door de raad besloten de ingekomen stukken in deze rubriek voor kennisgeving aan te nemen. Rubriek AC Zonder discussie en hoofdelijke stemming is unaniem door de raad besloten de ingekomen stukken in deze rubriek voor kennisgeving aan te nemen. Rubriek B Voor deze rubriek zijn geen stukken ingediend. Rubriek C Voor deze rubriek zijn geen stukken ingediend. Rubriek D Wethouder Stam geeft n.a.v. de door de raad geuite bezorgdheid over de veiligheid en bereikbaarheid. 05. Benoeming en beëdiging J. Vullings als tijdelijk 2 e loco-griffier (RB ) Over de benoeming is schriftelijk gestemd. De stemcommissie (raadsleden S. van der Molen en T. Degreef) stelt vast dat de stemuitslag is: vóór 28 stemmen en één stem ongeldig. (raadsleden V. Wanst en C. van t Schip waren op het moment van stemming nog niet aanwezig) De gemeenteraad heeft het volgende besluit genomen: - de heer J.A. Vullings te benoemen tot 2 e loco-griffier gedurende de periode dat de griffier niet in functie is. 06. Votering krediet uitbreiding gemeentewerf (RB ) - 1. Een krediet te voteren van voor de uitbreiding van de gemeentewerf; 2. De kapitaal- en exploitatielasten voor te dekken vanuit het groeibudget (RB dd ) en het restant van voor een bedrag van ten laste te brengen van de rioolheffing en het resterende bedrag van ten laste te brengen van de afvalstoffenheffing. 07. Verordening op het raadsconvent (RB ) Door fractie Degreef is een amendement met de navolgende tekst ingediend: Amendement A Onderwerp: Verklaring Omtrent Gedrag voor leden raadsconvent De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 27 maart 2018, behandelend agendapunt 07 met als onderwerp Verordening op het raadsconvent; constaterende dat,

3 het raadsconvent zal gaan fungeren als overlegplatform voor politiek gevoelige en vertrouwelijke kwesties; dat de vergaderingen van het raadsconvent daarom in beginsel besloten zijn en daarbij ook het opleggen van geheimhouding aan de orde kan zijn; dat binnen een dergelijke setting voor alle deelnemers sprake moet zijn van een vertrouwensrelatie; dat de basis voor een vertrouwensrelatie het kunnen overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) kan zijn; overwegende dat, het kunnen overleggen van een Verklaring omtrent gedrag in vele maatschappelijke functies een zeer gebruikelijke voorwaarde is; dat de gemeenteraad bevoegd is om een VOG te eisen voor een commissie op grond van artikel 84 van de Gemeentewet; dat het eventueel niet kunnen overleggen van een VOG voor de sporadisch voorkomende vergaderingen van het raadsconvent een raadslid niet belemmert in de uitoefening van zijn functie; Besluit: aan artikel 3 van de vast te stellen Verordening op het raadsconvent toe te voegen: 6. Voor de op basis van de leden 1 en 2 van dit artikel benoemde en aangewezen leden van het raadsconvent, geldt het vereiste dat zij alvorens aan de vergadering deelnemen, een Verklaring omtrent gedrag aan de voorzitter van de raad hebben overlegd. Ondertekening, T. Degreef De gemeenteraad heeft met 3 stemmen vóór en 28 stemmen tegen het amendement verworpen. Vóór stemden: TD en BB Tegen stemden: HOP, CU, VVD, CDA, D66, LMJ, ND, D66, SP, SH. Vervolgens is zonder discussie en hoofdelijke stemming unaniem door de raad besloten: - De Verordening op het raadsconvent Heerhugowaard vast te stellen. 08. Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Reservelocatie (Lapis Lazuli) (RB ) Te verklaren dat voor het gebied Reservelocatie aan het Stadsplein te Heerhugowaard een bestemmingsplan wordt voorbereid, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GMLbestand NL.IMRO.0398.BP73STADSHARTLAP.VB01 met bijbehorende bestanden, waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van een ondergrond welke is ontleend aan de Basisregistratie Grootschalige Topografie ; 1.2. Te bepalen dat het verboden is om het gebruik van gronden te wijzigen in het gebied waar het voorbereidingsbesluit van kracht is; 1.3. Te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt op de dag nadat het bekend wordt gemaakt.

4 2. De gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan, vergunningen (waaronder omgevingsverguning), toestemmingen en andere besluiten die nodig zijn om de realisatie mogelijk te maken van de ontwikkeling op de Reservelocatie Lapis Lazuli. 09. Verzoek om wensen en bedenkingen GGD (RB ) - geen wensen en bedenkingen kenbaar te maken bij het algemeen bestuur van GGD HN m.b.t. het voorstel tot oprichting van een coöperatie met als doel om met drie GGD en (Utrecht, Hollands Noorden en Twente) gezamenlijk een nieuw digitaal dossier jeugdgezondheidszorg te ontwikkelen en implementeren. 10. Aanvullend voorstel uitbreiding Waardergolf met een therapiebad en dagbesteding (RB ) - 1. Een aanvullend krediet ,00 exclusief BTW beschikbaar te stellen voor de realisatie van de uitbreiding van de Waardergolf. 2. Het krediet ad. 1 af te schrijven in 25 jaar. 11. Motie D66 Grenzeloze milieustraten (E ) Zonder discussie en hoofdelijke stemming heeft de gemeenteraad met 27 stemmen vóór en 4 stemmen tegen het volgende besloten: - Verzoekt het College: 1. Te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om grenzeloze milieustraten in regionale samenwerking met gemeentes in Kop van Noord-Holland, Noord-Holland, Noord en West Friesland te realiseren. 2. Tevens de financiële haalbaarheid (voorwaarden en tarieven) en daarbij een kostenbaten analyse van de afvalstromen in dit onderzoek mee te nemen. 3. De raad, rechtstreeks of via de commissie vergadering, uiterlijk voor 1 juni 2019 op de hoogte te brengen van de stand van zaken omtrent de uitvoering van deze motie. Vóór stemden: HOP, CDA, SP, D66, SH, PvdA, BB, CU, ND, LMJ, TD. Tegen stemde: VVD Voorafgaande aan de stemming is een stemverklaring afgelegd door T.J. Visser (CU). 12. Motie Senioren Heerhugowaard Zorgval (E ) Zonder discussie en hoofdelijke stemming heeft de gemeenteraad met 13 stemmen vóór en 28 stemmen tegen de motie verworpen. Vóór stemden: TD, LMJ, SH, BB, SP, CDA Tegen stemden: VVD, CU, HOP, D66, ND, PvdA. Voorafgaande aan de stemming is een stemverklaring afgelegd door J. Does (HOP).

5 13. Motie Burgerbelang Steunen BHV/EHBO (E ) Zonder discussie en hoofdelijke stemming heeft de gemeenteraad unaniem besloten: - Verzoekt het College om: te onderzoeken of deze vrijwilligers, in overleg en samenspraak met alle betrokken verenigingen, kunnen worden geholpen in het voldoen van de verplichting om een dergelijk erkende diplomering te behalen. 14. Motie Senioren Heerhugowaard Betrekken inwoners bij profielschets (E ) De motie is door de indiener teruggetrokken en niet in stemming gebracht. 15. Motie ChristenUnie Eerlijk Kinderpardon (E ) Er is in één termijn gesproken over dit onderwerp. Door de gemeenteraad is met 20 stemmen vóór en 11 stemmen tegen besloten: - Verzoekt/ het College: Bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te pleiten voor een oplossing voor deze groep kinderen, bijvoorbeeld door versoepeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon. Vóór stemden: CU, HOP, SP, BB, D66, SH, PvdA Tegen stemden: VVD, CDA, ND, LMJ, TD. Voorafgaande aan de stemming is een stemverklaring afgelegd door D. Gosselaar (D66) 16. Motie HOP Leeghwaterbrug (E ) De motie is door de indiener teruggetrokken en niet in stemming gebracht. 17. Samenstelling commissie van geloofsbrieven-onderzoek, gevolgd door onderzoek geloofsbrieven raadsleden in de nieuwe samenstelling (E ) Door de gemeenteraad is uit zijn midden een commissie van geloofsbrievenonderzoek samengesteld met de volgende personen: J. van Ling-Wanst, J. van der Starre en A. Harren. De commissie is eerder deze dag reeds bij elkaar geweest ( uur) om de geloofsbrieven van de aantredende raadsleden te onderzoeken en een advies aan de gemeenteraad voor te bereiden. 18. Commissie van geloofsbrieven rapporteert over de bevindingen De commissie, bij monde van haar voorzitter A. Harren, constateert dat de geloofsbrieven van alle benoemde raadsleden aan de daaraan te stellen eisen voldoen en adviseert de gemeenteraad te constateren dan alle 31 benoemden voldoen aan de wettelijke toelatingseisen. 19. Beoordeling raad over de toelating van de raadsleden (RB ) De gemeenteraad heeft overeenkomstig artikel V12 Kieswet onverwijld en unaniem besloten de navolgende 31 persoenen toe te laten als lid van de gemeenteraad: Arissen, A.J.H. (Anita) (v), wonende te Heerhugowaard

6 Bankras-van der Klein, M.A.W. (Monique) (v), wonende te Heerhugowaard Barhorst, D. (Daniëlle) (v), wonende te Heerhugowaard Boer, W. (Wesley) (m), wonende te Heerhugowaard Brau, S. (Stefan) (m), wonende te Heerhugowaard van Dijk, R. (Roxy) (v), wonende te Heerhugowaard Dirkmaat, G.B. (Gijs), wonende te Heerhugowaard Does, J.M. (John) (m), wonende te Heerhugowaard Feelders, M (Michael) (m), wonende te Heerhugowaard Grim, A. (Anja) (v), wonende te Heerhugowaard Harren, A. (Alex) (m), wonende te Heerhugowaard Hoekstra, F. (Falco) (m), wonende te Heerhugowaard Kevek, N. (Nuri) (m), wonende te Heerhugowaard Klercq-Glas, M. (Gea) (v), wonende te Heerhugowaard Kwint, C. (Christiaan) (m), wonende te Heerhugowaard van Ling-Wanst, J.S.L. (Jolanda) (v), wonende te Heerhugowaard Louis, I.H. (Hudson) (m), wonende te Heerhugowaard Mandersloot, W.J. (Willem-Jan), wonende te Heerhugowaard de Nijs-van Marle, N.F. (Francis) (v), wonende te Heerhugowaard Oude Kotte, G.E. (Gido) (m), wonende te Heerhugowaard Poland, M. (Milo) (m), wonende te Heerhugowaard van Ruitenbeek, J.M. (Joke), wonende te Heerhugowaard van 't Schip-Nieuwboer, C.P.M. (Carola) (v), wonende te Heerhugowaard Schoemaker, R.H. (Rene) (m), wonende te Heerhugowaard Stam-De Nijs, V.C.M. (Monique) (v), wonende te Heerhugowaard van der Starre, J.J. (Jan), wonende te Heerhugowaard Valent, A.M. (Annette), wonende te Heerhugowaard Verhagen, H. (Hilke) (v), wonende te Heerhugowaard Visser, S.L. (Sebastian) (m), wonende te Heerhugowaard Visser-Hogeterp, T.J. (Trijntje Johanne) (v), wonende te Heerhugowaard Wanst, V.T.A. (Veronique) (v), wonende te Heerhugowaard 20. Korte schorsing Om uur schorst de voorzitter de vergadering om de fotograaf de gelegenheid te geven om van de raad in zijn oude samenstelling een groepsfoto te maken. De vergadering wordt om uur hervat. 21. Het woord is aan de voorzitter De voorzitter geeft het woord aan de heer S. Brau. 22. Het woord is aan de plaatsvervangend voorzitter namens de fracties De heer S. Brau neemt de gemeenteraad mee in een beschouwing over de vier jaren van de nu afgelopen raadsperiode. 23. Uitreiking lintje en attentie voor vertrekkende raadsleden De voorzitter combineert agendapunt 23 en 24 in één agendapunt, waarbij hij de vertrekkende raadsleden een voor een naar voren roept en hen toespreekt. De vertrekkende raadsleden zijn: - A. Jongenelen (BB) - J. Beers (BB) - A. Duijff (SP) - C. Hoekstra (SP)

7 - T. Degreef (TD) - M. Jongejan (LMJ) - S. van der Molen (HOP) - E. van der Laan (VVD) - M. Koster (CDA) - J. Koppelaar (PvdA) - M. Kadioglu (PvdA) - F. Marchal (ND) - D. Gosselaar (D66) - R. Vrieswijk (D66) De heer A. Jongenelen heeft uit handen van de voorzitter een Koninklijke onderscheiding (lid in de Orde van Oranje Nassau) ontvangen vanwege zijn twaalfjarige inzet als lid van de gemeenteraad. 24. Kort afscheidswoordje van vertrekkende raadsleden 25. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard d.d. 25 april 2018, de loco-griffier, de voorzitter,

Besluitenlijst Raad d.d. 8 mei 2018

Besluitenlijst Raad d.d. 8 mei 2018 Besluitenlijst Raad d.d. 8 mei 2018 NOT18-0117 Aanwezig: Voorzitter : Raadsgriffier : HOP : Senioren Heerhugowaard : VVD : CDA : D66 : PvdA : GroenLinks: Nederland Duurzaam : ChristenUnie : A.B.Blase H.

Nadere informatie

R 27 maart 2014/1. de heer C. Kwint, GroenLinks de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD. mevrouw E.M.J. Middelbeek. 1..

R 27 maart 2014/1. de heer C. Kwint, GroenLinks de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD. mevrouw E.M.J. Middelbeek. 1.. R 27 maart 2014/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 27 maart 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Notuliste: de heer drs.

Nadere informatie

1. Spreekrecht burgers Er hebben zich voor het spreekrecht geen inwoners en/of belanghebbenden aangemeld.

1. Spreekrecht burgers Er hebben zich voor het spreekrecht geen inwoners en/of belanghebbenden aangemeld. Besluitenlijst Raad 20 december 2016 NOT16-0319 Aanwezig: Voorzitter : H.M.W. ter Heegde Loco-griffier : H. Wijnveen HOP : J.M. Does, M.A.W. Bankras-van der Klein, H. Verhagen, S.C. van der Molen, C.P.M.

Nadere informatie

R 25 oktober 2016/1. De voorzitter opent de raadsvergadering, heet iedereen van harte welkom en geeft mevrouw Van Ling het woord.

R 25 oktober 2016/1. De voorzitter opent de raadsvergadering, heet iedereen van harte welkom en geeft mevrouw Van Ling het woord. R 25 oktober 2016/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 25 oktober 2016 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste: de heer

Nadere informatie

R 27 oktober 2015/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP mevrouw C.A.J. van Diemen, D66 mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD

R 27 oktober 2015/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP mevrouw C.A.J. van Diemen, D66 mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD R 27 oktober 2015/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 27 oktober 2015 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste:

Nadere informatie

R 27 mei 2014/1. Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 27 mei 2014 om uur in het gemeentehuis

R 27 mei 2014/1. Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 27 mei 2014 om uur in het gemeentehuis R 27 mei 2014/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 27 mei 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste: de heer drs. H.M.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst Raad d.d. 12 november 2018

Besluitenlijst Raad d.d. 12 november 2018 Besluitenlijst Raad d.d. 12 november 2018 NOT18-0300 Aanwezig: Voorzitter : Raadsgriffier : HOP : Senioren Heerhugowaard : VVD : CDA : D66 : PvdA : GroenLinks: Nederland Duurzaam : ChristenUnie : A.B.

Nadere informatie

Verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Met dit formulier wordt verslag gedaan van de zitting waarin de uitslag is vastgesteld van de verkiezing voor de gemeenteraad. 1. Verkiezing Dit proces-verbaal heeft

Nadere informatie

R 26 augustus 2014/1

R 26 augustus 2014/1 R 26 augustus 2014/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 26 augustus 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste:

Nadere informatie

Besluitenlijst Not

Besluitenlijst Not Besluitenlijst Not14-0161 Onderwerp: Aanwezigen: Afwezigen: Bestuurlijk: Raadscommissie Middelen/Stadsbeheer d.d. 12 mei 2014, 20.00 uur De heer A. Harren (voorzitter), mevrouw E.A.Schreiner raadsgriffier

Nadere informatie

CENTRAAL STEMBUREAU. Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard

CENTRAAL STEMBUREAU. Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard CENTRAAL STEMBUREAU Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard De voorzitter van het centraal stembureau voor verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard;

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 22 september 2015 om uur in het gemeentehuis

Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 22 september 2015 om uur in het gemeentehuis R 22 september 2015/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 22 september 2015 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: de heer H.M.W. ter Heegde, voorzitter

Nadere informatie

R 11 september 2012/1

R 11 september 2012/1 R 11 september 2012/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 11 september 2012 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste:

Nadere informatie

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 oktober 2014 om uur in het gemeentehuis

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 oktober 2014 om uur in het gemeentehuis R 28 oktober 2014/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 oktober 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Notuliste: de heer

Nadere informatie

R 5 november 2015/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP mevrouw C.A.J. van Diemen, D66 de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD

R 5 november 2015/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP mevrouw C.A.J. van Diemen, D66 de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD R 5 november 2015/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 5 november 2015 om 16.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste:

Nadere informatie

R 22 mei 2012/1. De voorzitter opent de vergadering, heet iedereen welkom en stelt aan de orde agendapunt 0.

R 22 mei 2012/1. De voorzitter opent de vergadering, heet iedereen welkom en stelt aan de orde agendapunt 0. R 22 mei 2012/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 22 mei 2012 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: Notuliste: de heer

Nadere informatie

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 mei 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 mei 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis R 28 mei 2013/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 28 mei 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Afwezig: Wethouders: Notuliste: de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d. 6 februari 2012 Aanwezigen: Mevrouw V.C.M. Stam-de Nijs (voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer E.S. van der Laan (VVD),

Nadere informatie

R 22 maart 2016/1. De voorzitter opent de raadsvergadering om uur en heet iedereen van harte welkom. Hij stelt aan de orde agendapunt 1.

R 22 maart 2016/1. De voorzitter opent de raadsvergadering om uur en heet iedereen van harte welkom. Hij stelt aan de orde agendapunt 1. R 22 maart 2016/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 22 maart 2016 om 20.00 uur in het gemeentehuis en voortgezet op 23 maart 2016 Aanwezig: Wethouders:

Nadere informatie

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 30 oktober 2014 om 9.45 uur in het gemeentehuis

Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 30 oktober 2014 om 9.45 uur in het gemeentehuis R 30 oktober 2014/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 30 oktober 2014 om 9.45 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Notuliste: de heer

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Met dit formulier wordt verslag gedaan van de zitting waarin de uitslag is vastgesteld van de verkiezing voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

CENTRAAL STEMBUREAU. Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard

CENTRAAL STEMBUREAU. Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard CENTRAAL STEMBUREAU Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard;

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 23 april 2013 om uur in het gemeentehuis

Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 23 april 2013 om uur in het gemeentehuis R 23 april 2013/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 23 april 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Afwezig: Wethouders: Notuliste: de heer drs.

Nadere informatie

R 26 maart 2013/1. de heer J.W. de Boer, PvdA de heer L.H.M. Dickhoff, HOP de heer C. Kwint, GroenLinks mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD

R 26 maart 2013/1. de heer J.W. de Boer, PvdA de heer L.H.M. Dickhoff, HOP de heer C. Kwint, GroenLinks mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD R 26 maart 2013/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 26 maart 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Afwezig: Wethouders: Notuliste: de

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 20 februari 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier

Nadere informatie

R 18 juni 2013/1. de heer M. Dijkstra, Burgerbelang, raadslid

R 18 juni 2013/1. de heer M. Dijkstra, Burgerbelang, raadslid R 18 juni 2013/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 18 juni 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Afwezig: Wethouders: Notuliste: de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014 De rest van dit document kun je "doorlopen" met F11. CONTROLEER OP HET LAATST OF DE GEGEVENS BIJ AANWEZIGHEID KLOPPEN!!!!!!Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 24 oktober 2007 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, loco-raadsgriffier

Nadere informatie

Besluitenlijst. Commissie MISB

Besluitenlijst. Commissie MISB Onderwerp: Commissie MISB Besluitenlijst Datum: 3 juli 2014 om 20:00 uur Registratienr.: NOT14-0247 Aanwezig: De heer A. Harren (voorzitter), mevrouw E.A.Schreiner raadsgriffier H.O.P: mevrouw C.P.M. van

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 november 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 maart 2007 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, loco -raadsgriffier

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de wnd. raadsgriffier Datum: 28 april 2011 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, medewerkster bestuurlijke informatie, website-beheer en

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Nummer Onderwerp Actie

Nummer Onderwerp Actie NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d.3 oktober 2011 Aanwezigen: Mevrouw V.C.M. Stam-de Nijs (voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer A. Harren (VVD), de heer E.S. van der

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 augustus 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

R 25 maart 2014/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP de heer C. Kwint, GroenLinks de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD

R 25 maart 2014/1. de heer L.H.M. Dickhoff, HOP de heer C. Kwint, GroenLinks de heer G. Oude Kotte, CDA mevrouw V.C.M. Stam - de Nijs, VVD R 25 maart 2014/1 Concept notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 25 maart 2014 om 16.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Notuliste: de heer drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 347987-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder gemeente NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer R.F. Wassink

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 juni 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB)

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB) BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 8 MAART 2018 De Gemeentewet stelt dat de besluiten, die in een openbare vergadering worden genomen, openbaar gemaakt moeten worden. Hieronder treft u daarom een kort overzicht

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot. Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 30 november 2017 Voorzitter: De heer S.C.C.M. Potters Griffier: Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: Dhr. T.G. Aalbers, ChristenUnie, fractievoorzitter

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 546307-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 19 februari 2018 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

R 24 maart 2015/1. Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 24 maart 2015 om uur in het gemeentehuis

R 24 maart 2015/1. Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 24 maart 2015 om uur in het gemeentehuis R 24 maart 2015/1 Notulen openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 24 maart 2015 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders: Afwezig: de heer H.M.W. ter Heegde,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

R 25 mei 2010/1. mevrouw T. Huijboom - Brouwer, ChristenUnie, raadslid de heer T.W. Reijnders, VSP, raadslid. mevrouw E.M.J.

R 25 mei 2010/1. mevrouw T. Huijboom - Brouwer, ChristenUnie, raadslid de heer T.W. Reijnders, VSP, raadslid. mevrouw E.M.J. R 25 mei 2010/1 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heerhugowaard, gehouden op 25 mei 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis Aanwezig: Wethouders Afwezig: Notuliste: de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september 2018 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer T.G. Aalbers, ChristenUnie,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

NOTULEN. Wethouder C. Kwint, wethouder L.H.M. Dickhoff en burgermeester H. ter Heegde. Nummer Onderwerp Actie

NOTULEN. Wethouder C. Kwint, wethouder L.H.M. Dickhoff en burgermeester H. ter Heegde. Nummer Onderwerp Actie NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d.2 april 2012 Aanwezigen: De heer R. Loffeld voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer E.S. van der Laan (VVD), de heer A. Harren (VVD),

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 mei 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 De raadsvergadering is live te volgen op TV (via kanaal van Weert FM) en via

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

de heer W.W.J. Janssen (GroenLinks) de heer W.G. Smit (BurgerBelangen Nu) de heer J. Fraters, Nieuwe Schakel mevrouw W.

de heer W.W.J. Janssen (GroenLinks) de heer W.G. Smit (BurgerBelangen Nu) de heer J. Fraters, Nieuwe Schakel mevrouw W. VERSLAG RAADSVERGADERING 1 juli 2014 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier de heer T.R. Poppens mevrouw M.A.C. van

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 10 november 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Dalfsen, dd. 31 januari 2011 1 Aanwezig: De leden: K.G.W. Broekman, A.J. van Dijk, J.M.A. Eilert-Herbrink, J.G. Ellenbroek, A.J. van

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet,

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad, Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, Besluit:

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014 Raadsvergadering : 28 januari 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2015/001 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 11 december 2014 met voortzetting op 12 december 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A.

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie