Handleiding MEET MANAGER 11 bij Open Water

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding MEET MANAGER 11 bij Open Water"

Transcriptie

1 Handleiding MEET MANAGER 11 bij Open Water Om te kijken of mijn gedachten stroken met de eerste opzet hierboven een praktijktest gedaan met de kanaalrace in Vlissingen 2008, Sluis 2009 en Middelburg De handleiding hieronder is ontstaan uit het werken ermee. Er is gekozen gebruik te maken van velden die reeds aanwezig zijn in Meet Manager 11. Daardoor zijn de rapporten ook met splash te genereren. OLOWIS is aangepast om ervoor te zorgen dat de gegevens op de juiste plaats terecht komen. Stap 1 type het programma in het splash Gebruik de basis lege Open Water Wedstrijd volgens voorbeeld zoals door splash kan worden opgehaald. De enige toevoegingen ten opzicht tov een normale wedstrijd is: - In de leeftijdsgroep als naam bij overige opnemen Prestatietocht - - En opnemen als Prestatietocht bij sponsor programma - - Resultaat is: - Stap 2 Maak leeftijdsgroepen goed aan (leeftijdscat uitzoeken in leeftijdscat berekening!! Datum leeftijdberekening moet op wedstrijdatum, en anders instellen op een datum voor september. En zoals het hoort Nederlandse methode seizoen / 31-8 Voor de gewone programma s gaat het dan prima ook na Bij de masters ontkomt je er niet aan om de leeftijdsgroepen van masters met 1 te verlagen. Dit omdat voor hen de leeftijdsberekeningsdatum op moet liggen. En dat is een jaar later als dat de NED/CAN hem berekend

2 Dit is in de template op het web al gedaan inclusief tekstuele aanpassing. Het gemakkelijkste gaat het dan ook om die te kopiëren naar uw eigen programmanummers en daarna deze voorbeeldprogrammanummers te verwijderen. Ze zijn bewust hoog genummerd. En dat ook voor de heren en alle Stap 3 vul aanvangstijden in met de hand per programmanummer. Laat dus niet het programma de aanvangstijden bepalen want dan ben je de ingevulde tijden kwijt.

3 Zorg tevens dat de Open Water discodes aanwezig zijn in de tabel van diskwalificaties. Stap 4 Download inschrijvingen OLOWIS en lees ze in (dit is een lef maar dat maakt niet uit) Hier zie je wel voor en achternaam bij elkaar zitten. Maar dat maakt voor de verdere verwerking niet uit. Indien het later door iemand in Team Manager moet worden ingelezen, moet handmatig de namen gekoppeld worden (Dit wacht op een update van OLOWIS). Tip:Gebleken is in de praktijk dat het bij kleine hoeveelheden per zwemclub zoals gebruikelijk is in OW het handiger is om alle inschrijvingen in OLOWIS te verwerken cq een dringend verzoek bij de insturende vereniging te doen OLOWIS te gebruiken. Zodat stap 5 en 6 en een deel van 7 kunnen worden overgeslagen. Eventueel zelf invoeren kan ook. Stap 5: Laad andere lenex files in, die door de clubs zijn ingeleverd. BIJ ETW: We moeten de velden iets anders gaan gebruiken omdat we ook chips hebben. Om dit te realiseren is er een query gemaakt die inschrijfstad combineert met inschrijfwedstrijdnaam. Hierdoor komt inschrijfstad vrij om de chipsnummers erin te zetten. Query luidt qryetwcaps1veld in SQL: UPDATE SWIMRESULT SET SWIMRESULT.QTNAME = [QTCITY]+" "+[QTNAME], SWIMRESULT.QTCITY = "";

4 Stap 6: Voer overige inschrijvingen in handmatig via tabel KNZB (=Hoofddatabase). Stap 7: Caps toekennen aan de inschrijvingen uit OLOWIS zonder vaste cap en de in stap 5 en 6 ingevoerde inschrijvingen, doen we door in MM11 het inschrijvingenscherm op te roepen. En vullen we de velden met stad als capnummer en naam als capkleur. De inschrijftijd wordt ook ingevuld met 1000??? Waarbij de laatste 3 cijfers het capnummer zijn. Dit wordt dan weergegeven als 1:00: Dit doen we om ervoor de zorgen dat de startlijst op numerieke volgorde wordt weergeven. Indien je dit niet doet wordt het willekeurig gesorteerd weergegeven. TIP: Sommigen vinden het handiger om eerst stap 8 en 9 uit te voeren dan een afdruk te maken en dan de tijdelijke caps toe te kennen en voor de mensen uit stap 5 en 6 eventueel de vaste cap en kleur. TIP2: Zie voor uitleg: Hulproutines met IE/Javascript/Java. Dan kan de inschrijftijd later nog erin gekopieerd worden. Tijdelijke caps zie query: qrytijdelijke caps Stap 7b: Door middel van het veranderen van de entry time kan je bij de tijdrace de volgorde indelen van vertrek. Dit volgens de richtlijnen van het handboek Open Water. Voor handmatige verwerking kun je ook kiezen de minuten voor de volgorde van de tijdrace en de seconden en honderdsten voor het cap nummer. Dan moet je wel rekenen met een 10 seconden minimale vertrektijd Vergeet ook niet het programmanummer weg te laten in het veld welke bepaald of de inschrijftijd gelijk wordt gemaakt aan cap nummer. Voor de handmatige verwerking van een wave start kan de methode zoals bij de tijdrace staat worden gebruikt. Voorbeeld: cap nummers 4,34,15,25 moet vertrekken per minuut voor tijdrace. De entry time wordt dan bij handmatige verwerking: , , en Bij wave start met wave om de 15 min. wordt zoiets , , , Tip 2: Dit gebeurd automatisch als je gebruikt maakt van de invoer routines zoals beschreven bij IE/Javascript/Java. BIJ ETW:

5 De inschrijftijd hoef je niet aan te passen. Dit wordt gedaan op het moment dat je de chipnummers automatisch toekent. Echter capnummer en kleur moeten nu als 1 reeks ingevoerd worden in inschrijfnaam. Stap 8: Series indelen op gebruikelijke wijze. Bij ETW ook nog: Chipnummers toekennen. Dit gebeurd in 2 stappen. Degene die vaste hebben, komen uit de standaard lijst cq een bekrompen versie van de starts.csv die uit OLOWIS komt. Knippen en plakken in hulptabel chipsvast. Of een lijst waar Hidde in zet wie over welke chips beschikt. Dit toekennen is geregeld in macro ChipsToekennen. Die macro doet: Toekennen dmv qrychipvastinvullen: UPDATE (chipvast INNER JOIN ATHLETE ON chipvast.license = ATHLETE.LICENSE) INNER JOIN SWIMRESULT ON ATHLETE.ATHLETEID = SWIMRESULT.ATHLETEID SET ATHLETE.EXTERNALID = [chip1]+";"+[chip2], SWIMRESULT.QTCITY = [lees1]+";"+[lees2]; Als die erin zitten gaan we tijdelijke toekennen. Per vereniging op reeks. Die reeks komt uit chipstijdelijk.xls dit wordt aangemaakt door Hidde. De leesnummers worden opgeslagen in elke inschrijving. De chipcodes worden opgeslagen in externalid tabel Athlete. Md TijdelijkeChipsToekennen Tevens worde de inschrijftijden aangepast (zonder uur is mooier bij Hopelijk kan in de volgende OLOWIS versie, standaard de chips ingevoerd worden, zodat ze in een keer verwerkt worden via de LENEX file. Stap 9: Startlijst kan gemaakt worden als [Deelnemers per prognr.] zie voorgemaakt rapport. Eventueel deze stap gebruiken (proefopmaak) om te controleren wie nog geen cap heeft toegekend gekregen. Wanneer zwemmers een inschrijftijd krijgen zoals boven beschreven, worden ook tijdraces en wavestarts in de juiste volgorde weergegeven. TIP: Zorg dat je hoofddatabase op je laptop is bijgewerkt. Dan hoef je niet naar startnummers of clubnamen te zoeken cq in te voeren mocht er tijdens de wedstrijd nog iets veranderen.

6 Voor het vullen van de clubtassen met tijdelijke caps, factuur, inschrijvingen, programma en chips, maken we gebruiken van de volgende rapporten: <inschrijvingen><inschrijfgeld per vereniging> Dit is de factuur. Voor het vullen van de zakken met de chips en caps gebruiken we de volgende lijsten: <inschrijvingen><inschrijfbevestiging per vereniging>

7 Met bewijs van inschrijftijd, krijg je ook de chipnummers te zien. Helaas alleen niet meer tijdelijke capkleur. Wel nummer in de tijd. Na het vullen van de zakken, is MM 11 gereed voor het draaien van de uitslagen.

8 Het invoeren van de uitslagen Stap 1: Deze stap kan uitgevoerd worden door gebruik te maken van het inschrijftijd scherm. Kies dan voor inschrijvingen per programma (derde tabblad). En dan voor de knop ER. Sorteer dan eerst op inschrijftijd (door op inschrijftijd te klikken). Dan staan de capnummers in volgorde. TIP: Voor de controle kun je sorteren op zwemtijd en dan de volgorde van aankomst te controleren van de caps. Dit kan natuurlijk ook door de uitslag af te drukken.

9 TIP2: Zie voor uitleg: Hulproutines met IE/Javascript/Java. Hoe je met capnummer/tijd invoeren de invoer kan versnellen. Uit ervaring van het seizoen 2009 is gebleken dat de jury de capnummers zoekt bij de tijden en daar een lijst van maakt. Dus niet de caplijst en tijdstrook aan de uitslagverwerkers geven. Handiger is het dan om het capnummer te laten oplezen door de computerbediener en de vrijwilliger met de lijst in de hand zoekt bijbehorende cap en leest de tijd op. Zo kost het ook weinig tijd, maar wel een vrijwilliger extra. Dit maakt dan weinig uit of het via het inschrijfscherm gebeurd of via het uitslagenscherm. BIJ ETW: F9 per serie en daarna laatste wijzingen aanbrengen. Stap 1b uitslagen officieel maken (door de series in te delen en deze officieel te maken) in het uitslagenscherm met F11 en F12. Zie Meet Manager 11 handleiding voor gewone wedstrijden. LET OP SERIE voor SERIE in officieel maken. Stap 2: Indien het nog steeds nodig is een statistiekblok op te nemen in de uitslag, wordt een voettekst gemaakt met het statistieken blok. Het staat tenslotte al in codes vermeld door ng/ng za/dis/af en de ranglijst is ook geteld. Onder marge op 5,0 en bij opties afbeeldingen statis blok met 1,5 en 24,5 af X,Y Wel even met de hand invullen. Stap 3: Uitslag met/zonder capnummer uit Meet Manager (maar met leeftijdscategorieën). De standaard van de KNZB voldoet. Eventueel kunt u een rapport gebruiken met de inschrijftijd, dan heeft u ook de capnummers. Voorlopig nog in PDF, later misschien alleen lxf. Tip: Bij hulproutines vind u een mogelijkheid om het capnummer nog netter weer te geven. Hoewel dit voor de uitslag naar NOWW en KNZB niet nodig is. Voor een versie op het web kan het statistiekenblok worden verwijderd en de ondermarge terug op 1,0. Verzoek is ook om eventuele plaatjes zodanig klein te houden dat de uitslag in PDF de 0,5Mb niet overschrijdt.

10 Stap 4: LENEX export uit splash voor het klassementsprogramma.

11 Hulproutines met IE/Javascript/Java. Voor degenen die beschikken over Internet Explorer met Javascript en Java aan. Kunnen methoden binnen Meet Manager worden aangevuld met scripts. Wel dient de gebruiker hier besef te hebben dat men in 1 bestand werkt. En dat splash screens opslaat en pas na verversen update. Zorg dus ook altijd dat een programma waarin je aan het verwerken bent. Niet in splash op het scherm staat. Het scherm wordt anders opgeslagen door splash en ben je de ingevoerde gegevens kwijt of worden niet goed ververst. Degene die hier niet zeker van zijn dat ze het begrijpen, wordt aangeraden eerst te oefenen of deze routines niet te gebruiken. Uitpakken van de zip in een werkmap is alles wat dient te gebeuren voor installatie. Open met Internet Explorer (>=versie 6) het bestand splashopenwater.html. Eerst dient het bestand waarin de wedstrijd staat te worden aangewezen. Dit kan je doen door bladeren te kiezen. Daarna MOET je sla gegevens op gebruiken op de database te activeren en voor de hele wedstrijd verder te gebruiken. Capnummers doorvoeren naar inschrijftijd voor het sorteren in de startlijst (stap7 tip2) kan ook hier. Dan hoef je de tijdelijke capnummers niet 2x in te voeren. Zet achter inschrijftijd=capnummer alle programmanummers waarvoor dat moet gebeuren. Kies dan voor sla gegevens op dan blijven ze bewaard tot je ze veranderd. Kies daarna de knop [START overzetten cap nummers] en dan worden de cap nummers doorgevoerd naar de inschrijftijden. In een iets ander formaat omdat dat nu wel mag en via OLOWIS in verband met finapunten checking niet bij het inlezen niet. Het formaat is nu?.?? waarin het cap nummer staat. Dus de uur aanwijzing is vervallen. BEGIN HIERNA PAS MET HET INVOEREN VAN DE STARTTIJDEN VAN TIJDRACES EN/OF WAVESTARTS.

12 Eerste invoer uitslagen met Internet explorer.. Capnummers en tijden intypen van de lijst van de jury, is handiger met dit scherm. Je hoeft dan niet meer het capnummer te zoeken. Je typt de lijst van de jury over. De snelheid moet hier gemaakt worden door het programmanummer aan te geven en daarna wat je wil invoeren.werking van de 6 knoppen: [Normale finish] Hier typ je capnummer en tijd achter elkaar en deze worden in het veld SWIMTIME(=eindtijd) ingevuld. Tevens worden de velden BACKUPTIME1 t/m 3 gevuld. Hiermee bereik je een normale uitslag. Gebruik deze niet om bij een tijdrace/wave finish iets aan te passen. De starttijden worden dan overschreven. [Tijdrace finish] Bij de finish van de tijdrace en/of wave start wordt de starttijd afgetrokken van de eindtijd. Dus door hier de geklokte tijd in te vullen worden de volgende velden aangepast. Backuptime2=geklokte tijd Eindtijd(swimtime)=backuptime2-entry time [Tijdrace start] De starttijden worden hier naar entrytime geschreven zodat die in de berekening met de geklokte tijd bij de finish kan worden meegenomen en in het programma de deelnemers te sorteren. Het programma doet een voorstel door het verschil te nemen van de vorige starts. Dit werkt alleen als de scheidsrechter om de 30 sec. fluit. Als je start op willekeurige (achterstand in klassement omgekeerd in sec) tijd moet je de tijd overschrijven of gebruik maken van [Tijdrace start empty]. [wave finish] Bij de finish van de tijdrace en/of wave start wordt de starttijd afgetrokken van de eindtijd. Dus door hier de geklokte tijd in te vullen worden de volgende velden aangepast. Backuptime2=geklokte tijd Eindtijd(swimtime)=backuptime2-backuptime1 [wave start] Werkt hetzelfde als bij de tijdrace start alleen wordt de suggestie tijd nu niet met het verschil erbij geteld, maar dezelfde tijd voorgesteld als de vorige. Door dus de capnummers per wave in te voeren heb je snel de starttijden van de personen ingevoerd. Die dan bij het invoeren van de geklokte tijden worden gebruikt om hun gezwommen eindtijd te berekenen. Hier komt het in veld backuptime1.

13 In het plaatje hieronder zie je de velden indien je nog iets met de hand wilt aanpassen. De Eindtijd wordt dan niet automatisch aangepast cq berekend. Daarna alleen nog maar cap nummer en tijd. De gezwommen tijd wordt zichtbaar gemaakt in het juiste formaat dus voorloop nullen hoeven niet getypt te worden en ook geen punten en dubbele punten. Het vergt wel enige oefening om de capnummers door te typen. Want als je iets te lang wacht wordt het cijfer dat je typt niet als tweede cijfer gezien maar als zoekopdracht naar het eerste cijfer. Dus het capnummer in 1 keer snel doortypen. Indien er al tijden zijn ingevoerd worden die ook weergegeven. Dit moet u erop attent maken dat u een reeds ingevoerd programma gaat overschrijven. Dit mag u natuurlijk doen, als u er maar van bewust bent dat de laatste keer dat het capnummer voorkomt in de lijst, dat die tijd wordt opgeslagen Als daarna de tijden zijn opgeslagen, ga je verder met aanpassen binnen Meet Manager 11 van diskwalificaties en NG/NGZA wat het laatste onderdeel is van stap 1 uitslagen. Daarna verder met 1b en zo verder. Openstaande punten en verzoeken: - De fouten in vaste startnummers doven na het begin seizoen snel uit. Wel zou er iets meer controle in OLOWIS moeten komen, daar gaat het te vaak fout met startnummers. - Tevens merk ik dat de organisaties nu 2 keer hun programma in moeten brengen, 1x in OLOWIS en 1x in hun applicatie. Kunnen we dat op een of andere manier niet oplossen voor de beheerders? Een lxf inlezen oid. Geef me anders de opmaak van die tabel(len) en kan ik het zelf schrijven voor je. Want doordat de organisaties gevraagd gaat worden om een lxf in te leveren bij aanvraag wedstrijd (door de bond), heb je dat formaat toch al.

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding verwerking Inschrijvingen Schoolzwemkampioenschappen

Handleiding verwerking Inschrijvingen Schoolzwemkampioenschappen Nieuwe wedstrijd aanmaken Kies en dan een template van het internet. Vul de data in van de wedstrijd en kies dan voor Schoolzwemkampioenschappen als template. Het programma, de puntentelling

Nadere informatie

Nieuwe wedstrijd aanmaken

Nieuwe wedstrijd aanmaken Nieuwe wedstrijd aanmaken Kies en dan een template van het internet. Vul de data in van de wedstrijd en kies dan voor Schoolzwemkampioenschappen als template. Het programma, de puntentelling

Nadere informatie

Handleiding Inschrijving NK Lifesaving met Splash Entry Editor

Handleiding Inschrijving NK Lifesaving met Splash Entry Editor Handleiding Inschrijving NK Lifesaving met Splash Entry Editor Stap 1. Open de map Splash Entry Editor. Stap 2. Dubbelklik op install_editor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op Next >. Stap

Nadere informatie

Handleiding SPLASH Entry editor

Handleiding SPLASH Entry editor Handleiding SPLASH Entry editor Lifesaving BELGIUM 17.1.0 Versies handleiding Datum Versie Aanpassingen 04/10/2017 17.1.0 Algemeen gebruik Piet Vanneste Inhoudstafel Versies handleiding... 1 Inhoudstafel...

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op Next >.

Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op Next >. Handleiding Inschrijving BeNe Cup / NK Pool 2014 met Splash Entry Editor Stap 1. Open de map Splash Entry Editor. Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op

Nadere informatie

Team Manager. 1. Taalinstelling

Team Manager. 1. Taalinstelling Team Manager 1. Taalinstelling Het is belangrijk de taal in te stellen op Vlaams, omdat op de achtergrond daarmee ook bepaalde parameters automatisch worden ingesteld zodat het programma zich gedraagt

Nadere informatie

Handleiding Inschrijving NK Zwemmend Redden voor Estafette Teams. met Splash Entry Editor

Handleiding Inschrijving NK Zwemmend Redden voor Estafette Teams. met Splash Entry Editor Handleiding Inschrijving NK Zwemmend Redden voor Estafette Teams met Splash Entry Editor Stap 1. Open de map Splash Entry Editor. Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

Wanneer u de Splash Entry Editor al geïnstalleerd heeft, kunt u verder gaan met stap 5.

Wanneer u de Splash Entry Editor al geïnstalleerd heeft, kunt u verder gaan met stap 5. Handleiding Inschrijving Estafette wedstrijd met Splash Entry Editor Stap 1. Open de map Splash Entry Editor. Wanneer u de Splash Entry Editor al geïnstalleerd heeft, kunt u verder gaan met stap 5. Stap

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Maken van KNZB voorblad in Splash Meet Manager

Maken van KNZB voorblad in Splash Meet Manager Maken van KNZB voorblad in Splash Meet Manager Arjan Dekker 20160225 VOORBLAD MAKEN IN MEET MANAGER In zijn algemeenheid adviseren we alle beschikbare gegevens op de 3 tabbladen in te vullen. Geplande

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Opzetten van een evenement

Opzetten van een evenement Opzetten van een evenement Inhoud Begrippenlijst... 3 Voor het evenement... 4 De wizard doorlopen:... 4 Wizard pagina: Welkom bij event-timing.nl... 4 Wizard pagina: Evenement gegevens... 4 Wizard pagina:

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022

Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022 Handleiding scoreverwerking MicroMagic met Excel en ZW-scoring 4.022 Dit dokument is ter lering en vermaak over hoe de scores te verwerken met de diverse programma s die op het net beschikbaar zijn. In

Nadere informatie

SJABLONEN, AANMAKEN NIEUWE WEDSTRIJD, OVERZETTEN OUDE WEDSTRIJD

SJABLONEN, AANMAKEN NIEUWE WEDSTRIJD, OVERZETTEN OUDE WEDSTRIJD SJABLONEN, AANMAKEN NIEUWE WEDSTRIJD, OVERZETTEN OUDE WEDSTRIJD Sjabloon Blanco wedstrijd Wanneer u binnen Meet Manager nieuwe wedstrijden aanmaakt, of wedstrijden van vorig jaar herhaalt, dient u vanaf

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Instructie voor inschrijving met Splash Team Manager voor ONMK

Instructie voor inschrijving met Splash Team Manager voor ONMK ZORG ER EERST VOOR DAT U DE NIEUWSTE VERSIE VAN SPLASH TEAM MANAGER HEEFT!! U download de uitnodiging (lxf-bestand) van de KNZB-site voor de ONMK 2009 korte baan en gaat als volgt te werk: (gebruik alleen

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Startscherm Client Export...2 Beheren bedrijfsgegevens - Basisgegevens relatie...3 Beheren bedrijfsgegevens - Export

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl Handleiding Inschrijven via toernooi.nl Geschreven door Erwin Boudewijns Datum: 14-1-2015 1 Inhoud Stap 1 Ga naar de website... 3 Stap 2 Ga naar de toernooipagina... 3 Stap 3 Het inschrijven... 5 Stap

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac 2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac Deze cursus bestaat uit 4 delen. 1. Werkblad gebruiken voor berekeningen 2. Werkblad gebruiken voor het maken van lijsten 3. Werkblad gebruiken voor een (eenvoudige) boekhouding

Nadere informatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie PIXresizer Deel 1 Installatie Als je via onderstaande link geen onmiddellijke download kan doen gaan we het programma eerst opslaan in een nieuw aangemaakte map op een drive naar keuze. Ik heb hiervoor

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Jury tafel activiteiten in Hupprog (wijzigingen en tijden invoer)

Jury tafel activiteiten in Hupprog (wijzigingen en tijden invoer) Jury tafel activiteiten in Hupprog (wijzigingen en tijden invoer) Op de dag van de wedstrijd geven ploegleiders indien relevant afmeldingen/ wijzigingen door tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt 7.0 Inleiding De meeste mensen die Excel gebruiken hebben af en toe te maken met vertraging en vastlopen van het systeem. Soms verschijnt zelfs de boodschap "Er is een

Nadere informatie

Pagina 2 van 27. Kassa software

Pagina 2 van 27. Kassa software Laatste wijziging: 13-02-2008 Pagina 2 van 27 Kassa software Inhoudsopgave De Kassa... 5 De Schermopbouw... 6 Bediende inlogscherm... 6 Werken vanuit het hoofdscherm... 7 Gast invoeren... 18 Bestaande

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werken met MOODLE 1 Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werkwijze om je de eerste keer aan te melden: De procedure staat rechts op het inlogscherm uitgelegd. Maak zelf

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

ABN-Amro Shuttle Service export database. 1. Inleiding. 2. De Wizard. Functionele documentatie

ABN-Amro Shuttle Service export database. 1. Inleiding. 2. De Wizard. Functionele documentatie ABN-Amro Shuttle Service export database Functionele documentatie rudy@negenborn.net 04/2001 1. Inleiding Connexxion levert een taxidienst aan ABN-Amro. Werknemers van de ABN-Amro kunnen van deze taxidienst

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Index. Versie: 5.0 Datum: 17-12-2011

Index. Versie: 5.0 Datum: 17-12-2011 Index Versie: 5.0 Datum: 17-12-2011 1. Inleiding... 2 2. POI Loader downloaden en starten... 2 2.1. Categorieën maken... 3 3. PoiEdit downloaden en starten... 4 3.1. Eenmalig wachtwoord per POI provider...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport

Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport Inhoud 1. Invoeren van de wedstrijdgegevens... 3 2. Het Hoofdscherm... 4 3. Aanmaken Roosters... 5 4. Deelnemers aanmelden... 6 5. Deelnemers in de roosters plaatsen...

Nadere informatie

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl Pioen Partners Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Voorwoord In deze cursus voor de W-Official vindt u verschillende dingen terug. Zo beginnen we straks met de

Nadere informatie

U kunt ook gebruik maken van diverse standaard code-groepen voor de diverse tabellen. De te kiezen tabellen zijn afhankelijk van taal en jargon.

U kunt ook gebruik maken van diverse standaard code-groepen voor de diverse tabellen. De te kiezen tabellen zijn afhankelijk van taal en jargon. 12.5 Menu-item Tabellen De beschikbaarheid van de verschillende opties is afhankelijk van de aan de gebruiker toegekende rechten. Over het algemeen zullen alleen gebruikers met beheerrechten werkzaamheden

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

FAQ LVS 2010. versie januari 2013

FAQ LVS 2010. versie januari 2013 Updateversie 2.1.8. FAQ LVS 2010 versie januari 2013 Op http://www.nelissenadvies.nl/elsevier/lvsbs.htm kun je de laatste update 2.1.8 ophalen en over de oude versie installeren op 'C:\Elsevier'. N.B.

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Speler

Handleiding Op Maat Speler Handleiding Op Maat Speler Je kunt op verschillende manieren aan de slag met de Op Maat Speler. Versie 1: je leest niet verder, maar downloadt via www.opmaat-eduware.nl de recentste versie van de Op Maat

Nadere informatie

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing.

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. deze gebruiksaanwijzing beschrijft versie 0.1.2 VKblog-importer is een plugin voor WordPress die bedoeld is om blogs van VKblog te importeren in WordPress. Posts

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website Pioen Partners Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Voorwoord In deze cursus voor de W-Official vindt u verschillende dingen terug. Zo beginnen we straks met de

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1

Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1 Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1 1. Inhoud zip-bestand In het zip-bestand treft u het volgende aan: - Programma 1: Voor het aanmaken van de kandidatenlijsten;

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding tool Schooloverzicht

Handleiding tool Schooloverzicht Handleiding tool Schooloverzicht De tool schooloverzicht is onderdeel van het roosterprogramma. Met het schooloverzicht kunt u de ingevulde roosters van individuele medewerkers onder elkaar bekijken. Het

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding inlenersportaal. Direct Payrolling BV

Handleiding inlenersportaal. Direct Payrolling BV Handleiding inlenersportaal Direct Payrolling BV Inhoudsopgave Het inlenersportaal... 4 1 Eerste maal inloggen... 5 2 Bedrijfsgegevens... 5 3 Mijn gegevens... 5 4 Gebruikers... 6 5 Aanvragen... 7 6 Plaatsingen...

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN Je maakt een werkstuk over een (voor jou) niet zo bekende sport. Je maakt het werkstuk op aan de hand van onderstaande handleiding. Veel

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een handmatig ingevoerd excelbestand naar PERIDOS Inleiding Wanneer dient u gebruik te maken van een handmatige excel voor het aanleveren van gegevens aan Peridos.

Nadere informatie

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres.

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres. Algemeen Samenwerken. Het zal je regelmatig overkomen dat je met een groepje moet samenwerken. Iedereen moet iets uitzoeken en samen wordt er dan aan een document gewerkt. Je kunt dit document uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Back-up maken met Cobian Backup

Back-up maken met Cobian Backup Back-up maken met Cobian Backup Wie geregeld gebruikmaakt van een computer, kent het belang van een back-up. Door een kopie te maken van belangrijke bestanden en documenten voorkomt u dat u ze kwijtraakt

Nadere informatie

Handleiding voor Excel to Image

Handleiding voor Excel to Image 1 Handleiding voor Excel to Image Exporteren uw Excel rapportages naar Word of Powerpoint Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 16-05-11 2 Voorwoord Het Excel bestand EC_ExcelToImage.xls maakt het mogelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING TOERNOOIGENERATOR

HANDLEIDING TOERNOOIGENERATOR HANDLEIDING TOERNOOIGENERATOR INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord... 3 2. Inloggen... 4 3. Beginscherm... 4 4. Starten met uw eerste toernooi.... 4 5. Evenement aanmaken... 4 6. Toernooi aanmaken... 4 7. Na het

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding (De SQL module) Versie 2.14 Pagina 2 van 14 Versie 2.14 Inhoudsopgave NGP SQL...5 Het Menu... 6 De instellingen... 7 De database informatie... 9 Het Script... 10 Pagina 3 van 14

Nadere informatie

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3 HANDLEIDING Conversie met PCM converter versie 1.3 Na het downloaden van de Pharmacom/Medicom bestanden kunt u de geëxporteerde bestanden gaan converteren middels de PCM-converter. U start via de inlogmogelijkheid

Nadere informatie

Werkwijze bij series en finales

Werkwijze bij series en finales Bij het Junioren-Jeugd circuit wordt ook voor deze wedstrijden het principe van series en finales geïntroduceerd. Bij de instructie Meetmanager bleek dat veel secretariaten vragen hebben over de wijze

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Werkwijze bij series en finales

Werkwijze bij series en finales Bij het junioren/ jeugd circuit worden ook voor deze wedstrijden het principe van series en finales geïntroduceerd. Bij de instructie Meetmanager bleek dat veel secretariaten vragen hebben hoe dat georganiseerd

Nadere informatie

Het converteren van startnummers van 7 naar 9 cijfers. Synchroniseren van data aan sportlink door middel van csv file.

Het converteren van startnummers van 7 naar 9 cijfers. Synchroniseren van data aan sportlink door middel van csv file. Het converteren van startnummers van 7 naar 9 cijfers. In verband met het converteren van de 7 cijferige startnummer naar 9 cijferige startnummers bij de KNZB, is het nodig uw Team Manager bestanden bij

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie