Het schooljaar. Agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het schooljaar. Agenda"

Transcriptie

1

2 Het schooljaar is weer begonnen en de eerste periode zit er inmiddels bijna op. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de eerste weken van het schooljaar. We vroegen enkele leerlingen naar de ervaringen in de eerste weken van dit schooljaar. Ook is elke klas op introductiekamp geweest, waarvan je enkele ervaringen kunt lezen en foto s bekijken. Verder: het laatste ict nieuws, informatie over de ouderraad en nog veel meer. Agenda 14 t/m 18 oktober Herfstvakantie 21 oktober Start stage klas 4B 29 oktober Informatieavond klas 2 over sectorkeuze 6 en 7 november Ouderavonden klas 1, 3 en 4 8 november Herkansingen klas 3 periode 1 11 november Bijeenkomst ouderraad 17 november Zevenheuvelenloop 18 november Vrije dag Een overzicht van alle vakanties en vrije dagen staat ook op onze website: onder het menu Leerlingen -> Roosterzaken.

3 Ouderraad Wij kennen op onze school al sinds jaren een actieve ouderraad. Samen met de ouderraad bespreken wij ontwikkelingen binnen de school die voor ouders en leerlingen van belang zijn. De ouderraad vervult voor ons als schoolleiding dan ook een belangrijke rol als klankbord en adviesorgaan. We ontmoeten elkaar ongeveer vijf keer per schooljaar en bespreken onderwerpen die de school aandraagt én zaken die ouders van belang vinden. Daarnaast onderhoudt de ouderraad d.m.v. een zogenaamde belronde ook rechtstreeks contact met de ouders, bijvoorbeeld om informatie te verspreiden of om de ouder(s)/ verzorger(s) naar hun mening te vragen. Een keer per periode neemt ieder lid van de ouderraad daarom telefonisch contact op met een aantal ouders per klas. De leden van de ouderraad zijn: Mevr. Rietje Hendrix Mevr. Annemie Furer Mevr. Plien Fredrikx Mevr. Laura Huting Mevr. Odilia Bouwman Mevr. Marsha van Lanen Mevr. Gerda de Haan Mevr. Jeanette Jansen Mevr. Francis Iepstra Namens de school zijn Mariet van de Ven en René Krechting bij dit overleg aanwezig.

4 In de brugklas Voor de eerstejaars leerlingen zitten de eerste weken op hun nieuwe school er inmiddels op. Tijd om even te peilen hoe ze het vinden en iets meer van ze te weten te komen. Een aantal eerstejaars leerlingen geeft antwoorden op korte vragen. Fleur (1C) 1. Wat vind je het leukste aan deze school? Dat het een kleine school is. En natuurlijk de gymlessen. 2. Welke vakken vind je het leukst? LO en Nederlands. 3. Welke vakken vind je het moeilijkst? Duits en informatiekunde. 4. Welke sport doe je? Dansen en turnen. 5. Heb je een favoriete sporter of team? Celine van Gerner en Epke Zonderland zijn mijn favorieten. 6. Weet je al wat je na deze school zou willen gaan doen? Ik wil graag naar de dansacademie. Tessa (1C) 1. Wat vind je het leukste aan deze school? Het sporten tijdens de gymlessen. 2. Welke vakken vind je het leukst? LO en informatiekunde. 3. Welke vakken vind je het moeilijkst? Nederlands.

5 In de brugklas (2) 4. Welke sport doe je? Tennis. 5. Heb je een favoriete sporter of team? Rafael Nadal is mijn favoriete tennisser. 6. Weet je al wat je na deze school zou willen gaan doen? Iets met sport, maar ik weet nog precies wat. Sjoerd (1A) 1. Wat vind je het leukste aan deze school? Het sporten tijdens de gymlessen. 2. Welke vakken vind je het leukst? LO en beeldende vorming. 3. Welke vakken vind je het moeilijkst? Wiskunde. 4. Welke sport doe je? Voetbal en tennis. 5. Heb je een favoriete sporter of team? Ik ben fan van Ajax en Jasper Cilessen, zelf ben ik ook keeper namelijk. 6. Weet je al wat je na deze school zou willen gaan doen? Politieagent of professioneel scheidsrechter.

6 ICT adressen voor leerlingen Dit schooljaar zijn we gestart met Kandinsky adressen voor leerlingen. Iedere leerling beschikt nu over een adres dat er als volgt uitziet: Zo kunnen wij alle leerlingen voortaan per bereiken. Wijzigingen in het privé e- mailadres van leerlingen hoeven dus niet langer aan de administratie worden doorgegeven. Het Kandinsky adres wordt beheerd door school, dus als er problemen zijn met inloggen kan dit opgelost worden door onze systeembeheerder. Voor de digitale correspondentie naar ouders / verzorgers hanteren wij nog steeds het bij ons bekende privé adres, hierin komt dus geen verandering. Wij verzoeken zodoende ouders en verzorgers om regelmatig via het ouderaccount van Magister te controleren of het juiste adres in ons systeem staat, dit kan via de knop Mijn instellingen. Magister ELO berichten Leerlingen kunnen via Magister berichten versturen naar docenten en andere leerlingen. Deze berichtenfunctie staat los van de hierboven genoemde adressen en is alleen bedoeld voor communicatie tussen docenten en leerlingen. Nieuwe Magister app: Mata Mata is de nieuwe Magister app voor leerlingen. Deze app is speciaal voor tablets en geschikt voor de Magister ELO. Er kan alleen op ingelogd worden met een leerlingaccount. De nieuwe app komt naast de al bestaande app Meta. De app is gratis te downloaden. Kijk voor meer informatie op mata.schoolmaster.nl Magister app voor ouders? Een app voor Magister waarop ingelogd kan worden met een ouderaccount is er niet en zal er ook niet komen. De oplossing om binnenkort als ouder via een smartphone of tablet in te loggen wordt hieronder beschreven. De toekomst van Magister Magister werkt momenteel op basis van Silverlight. Probleem is dat veel tablets en smartphones Silverlight niet ondersteunen. Begin 2014 verschijnt een geheel nieuw Magister, waarvoor niet langer Silverlight vereist is. Magister wordt zodoende platform onafhankelijk. Inloggen is voortaan mogelijk vanaf elk device (PC, smartphone, tablet) met een internetverbinding.

7 Vertrouwenspersoon Vertrouwenspersoon: even voorstellen. Mijn naam is Karien Wijngaards en ik ben docent Engels in de bovenbouw van het Kandinsky College Molenhoek. Ik ben bovendien vertrouwenspersoon voor alle leerlingen in de onderbouw en bovenbouw van onze locatie. Wat is een vertrouwenspersoon en wat is haar taak? Stel je hebt een klacht over iemands gedrag, bijvoorbeeld van een medeleerling, een docent of een ander personeelslid van de school, wat kun je dan doen? Je kijkt eerst of je je klacht met die persoon zelf op kunt lossen. Als dat niet lukt, of als je dat niet durft, vraag je hulp aan je mentor of de afdelingsleider. Komen jullie er niet uit, of wil je de klacht niet met je mentor of afdelingsleider bespreken, dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon begeleidt jou om de klacht op de goede plek neer te leggen en een oplossing te vinden. Wat is een vertrouwenspersoon niet? Een vertrouwenspersoon is geen psycholoog of maatschappelijk werker. Na één of soms twee of drie gesprekken hebben we samen bijna altijd een manier gevonden om jouw probleem op te lossen. Als je behoefte hebt aan meer gesprekken over jouw vraag of probleem, kan ik je doorverwijzen naar bijvoorbeeld de schoolmaatschappelijk werker. Heeft een vertrouwenspersoon geheimhoudingsplicht? De naam vertrouwenspersoon zegt het eigenlijk al: bij die persoon kun je iets in vertrouwen vertellen. Meestal zal jouw verhaal dan ook tussen jou en mij blijven, tot jij er zelf voor kiest om het verhaal weer aan een ander te vertellen. Toch heeft een vertrouwenspersoon geen geheimhoudingsplicht. Soms is een verhaal zo ernstig dat ik het moet delen met iemand die er meer verstand van heeft, zodat ook ik advies kan krijgen. In zeldzame gevallen, zoals bij het constateren van een strafbaar feit, moet de vertrouwenspersoon de politie of andere instanties in schakelen. Dit laatste gebeurt in principe niet zonder dat jij er van af weet. Bereikbaarheid Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik op school en kun je me altijd aanspreken. Vind je het lastig om mij aan te spreken, dan kun je ook mailen naar het onderstaande adres. In dat geval maken we per mail een afspraak over het tijdstip en de plaats waar we elkaar ontmoeten.

8 Even voorstellen Mijn naam is Paul Gruijthuijsen, ik ben 18 jaar oud en woon in Malden. Ik loop stage op het Kandinsky College Molenhoek bij Ton Broekmans. Kandinsky doet veel met sport en dit is een van de redenen waarom ik voor deze stageplek heb gekozen. Ik ben begonnen met mijn stage op 19 augustus en zal rond eind december / begin januari weer afscheid nemen. Dan moet ik weer terug naar mijn school, namelijk het Johan Cruyff College Nijmegen. Ik volg daar de opleiding Communicatie, marketing en evenementenorganisatie niveau 4 in het 2e jaar. Om op het Johan Cruyff College te mogen zitten moet je een topsporter zijn. Ik beoefen de sport hockey bij Hockeyclub Union. Ik speel hier in het eerste elftal en ben keeper (zie foto). Ik hoop met hockey minimaal de overgangsklasse te kunnen spelen en misschien daarna nog door te stromen naar de hoofdklasse. Ik train nu 4 keer in de week en heb op de zondag een wedstrijd. Ook is er een grote kans aanwezig dat ik ook op de donderdagochtend nog een keer ga trainen. Het doel van deze stage is dat ik veel wil leren over de school zelf, maar ook de manier van organiseren wil ik van dichtbij bekijken. Ik hoop dat ik zelf mag helpen bij het organiseren van bepaalde activiteiten. Ik geef de eerste 6 weken op de maandagochtend hockey les met Lieke Stofmeel op hockeyclub Union. Zelf heb ik op de NSG gezeten, voordat ik naar het Johan Cruyff College ging. Ik heb hier mijn vmbo-t afgerond.

9 Ardennenkamp Door: Noah Moehamadsaleh (3A) We went with the third classes from Kandinsky Molenhoek to the Ardennen in Belgium. On Wednesday we left with a touringcar to Belgium. When we arrived we brought the suitcases to the cottages. Then we did all types of different sports, for three days long. We built a raft, went mountainbiking and hill climbing. We had nice weather, it was 23 degrees. The thing I liked the most was hill climbing, because it was exciting and fun to do. The first day we ate French fries with a hamburger. The second day we ate spaghetti with meatballs. And the third day, also the last day, we went to the Mac Donalds. It was a really nice holliday.

10 Ardennenkamp (2) Kijk voor meer foto s in het fotoboek op onze website:

11 Van onder naar boven In het Kandinsky Nieuws vragen we vaak aan leerlingen in de eerste klas wat hun eerste ervaringen zijn. Ook komen de vierdejaars leerlingen vaak aan bod met de vraag over hun vervolgopleiding. Maar hoe gaat het eigenlijk met de leerlingen die van de tweede klas overgaan naar de derde klas? Verschilt de bovenbouw veel van de onderbouw? Moos (3B) 1. Wat vind je het grootste verschil tussen de onder en bovenbouw? We hebben meer huiswerk. 2. Je hebt in de bovenbouw een aantal nieuwe vakken. Wat vind je het leukste nieuwe vak? WPO. 3. Van welk vak, dat je in de onderbouw had, vind je het jammer dat je het nu niet meer hebt? Beeldende vorming. 4. Wat is het leukste moment dat je je kunt herinneren uit de onderbouw? Toen ik in klas 1 samen met Flynn de Jos Derksen Trophy won. 5. Weet je al wat je na deze school wilt gaan doen? Ja, naar het CIOS. Juliët (3A) 1. Wat vind je het grootste verschil tussen de onder en bovenbouw? We hebben meer huiswerk. 2. Je hebt in de bovenbouw een aantal nieuwe vakken. Wat vind je het leukste nieuwe vak? Maatschappijleer. 3. Van welk vak, dat je in de onderbouw had, vind je het jammer dat je het nu niet meer hebt? Beeldende vorming.

12 Van onder naar boven (2) 4. Wat is het leukste moment dat je je kunt herinneren uit de onderbouw? Ik vond het met LO altijd leuk en gezellig. 5. Weet je al wat je na deze school wilt gaan doen? Ik vind archeologie heel interessant. Zino (3B) 1. Wat vind je het grootste verschil tussen de onder en bovenbouw? We hebben meer huiswerk en we moeten ook meer zelf plannen. 2. Je hebt in de bovenbouw een aantal nieuwe vakken. Wat vind je het leukste nieuwe vak? WPO. 3. Van welk vak, dat je in de onderbouw had, vind je het jammer dat je het nu niet meer hebt? Beeldende vorming. 4. Wat is het leukste moment dat je je kunt herinneren uit de onderbouw? Het Ameland kamp vond ik erg leuk. 5. Weet je al wat je na deze school wilt gaan doen? Nee, dat weet ik nog niet.

13 Kampen Begin dit schooljaar zijn alle klassen op introductiekamp geweest. Zoals je elders in dit Kandinsky Nieuws kunt lezen is klas 3 naar de Ardennen geweest. Klas 1 had kamp in Molenhoek, klas 2 op Ameland en klas 4 in Londen. Ook van deze kampen kun je foto s bekijken in het fotoboek op onze website. Hier alvast enkele highlights:

14 Kampen(2)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek 2015.. is bijna ten einde. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de laatste maanden van het jaar. In deze maanden zijn de leerlingen van alle klassen erg actief geweest naast de reguliere lessen.

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders en leerlingen

Magister 6 voor ouders en leerlingen Magister 6 voor ouders en leerlingen Introductie Ouders en leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe Magister 6. Deze versie van Magister is platform onafhankelijk en kan dus gebruikt worden op alle

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 2 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen 6 Inleiding

Nadere informatie

Magister ELO. Instructies voor leerlingen

Magister ELO. Instructies voor leerlingen Magister ELO Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. AGENDA EN HUISWERK: Digitaal Klassenboek... 4 2. STUDIEWIJZER... 4 3. OPDRACHTEN... 5 3.1. Opdrachten inleveren... 6 4. DOCUMENTEN... 9 4.1. Mijn ELO-documenten...

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis.

Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis. Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis. Leerlingen hebben via internet toegang tot Magister 6. Magister 6 werkt op PC, tablet of smartphone. In Magister 6 heb je toegang tot: - Vandaag, je overzicht

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. praktijkonderwijs. Elke leerling telt

Praktijkonderwijs. praktijkonderwijs. Elke leerling telt Praktijkonderwijs praktijkonderwijs Elke leerling telt 7 redenen om te kiezen voor onze school 1. Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent; 2. Je groeit in zelfvertrouwen en vaardigheden; 3.

Nadere informatie

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud Magister Handleiding voor leerlingen Kandinsky College Inhoud: Inhoud 1. Wat is Magister?... 2 2. Inloggen en starten... 2 3. Het Vandaagscherm... 3 4. Agenda... 4 5. Cijfers... 5 6. Aanwezigheid... 7

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Magister 6

Veel gestelde vragen Magister 6 Veel gestelde vragen Magister 6 De Magistersite draait extern, bij de leverancier Schoolmaster in Leeuwarden. De school kan hier geen invloed op uitoefenen. Bij en aantal ouders geeft Magister soms echter

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Mediaprotocol De Haagse Beek. Mediaprotocol voor leerlingen

Mediaprotocol De Haagse Beek. Mediaprotocol voor leerlingen Mediaprotocol voor leerlingen Inhoud Protocol Mediagebruik voor leerlingen 1. Wat is een protocol 2. Afspraken Gebruik tablets Internet E-mail en chatten Mobiele telefoons 3. Eventuele maatregelen Protocol

Nadere informatie

1. Magister info internet Cambreur College

1. Magister info internet Cambreur College 1. Magister info internet Cambreur College Het Cambreur College gebruikt Magister als schooladministratiesysteem. Hierin worden onder andere de persoonlijke gegevens van de leerlingen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

atheneum technasium havo havo/vmbo-t

atheneum technasium havo havo/vmbo-t technasium /vmbo-t Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken en te leren wat jíj

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen

Handleiding Magister 6 voor leerlingen Inloggen Magister Magister is het leerlingenadministratiesysteem dat door het Strabrecht College wordt gebruikt om je voortgang te kunnen registreren. Als leerling heb je ook toegang tot Magister om bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister HANDLEIDING MAGISTER Ga naar onze internetsite: http://www.varendonck.nl U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister Kies daarna om in te loggen in Magister. Er

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. Enquête Binnenkort zijn in de meeste groepen de 10 - minutengesprekken. Tijdens deze gesprekken

Nadere informatie

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen)

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) schooljaar 2013-2014 aantal enquêtes verstuurd 15 / 100% aantal enquêtes retour 12 / 80 % Naam oude basisschool Theresia VMBO basis VMBO kader VMBO gemengd

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur)

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) 100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, het examen voor de 4e jaars is achter de rug en de laatste toetsen voor de andere leerlingen zijn

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 1 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen

Nadere informatie

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken.

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken. Handleiding voor leerlingen Magister Op het Erasmus College gebruiken we sinds dit schooljaar het programma Magister als ELO in plaats van Fronter. Daarmee kunnen zowel jij, als leerling, als jouw ouders

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg Op vijf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Inleiding Hieronder staan een aantal vragen. De vragen gaan allemaal over de middelbare school. Jij gaat de vragen beantwoorden.

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

Nieuw. Agenda. Fijne vakantie gehad?

Nieuw. Agenda. Fijne vakantie gehad? Nieuw Na de zomervakantie is er vaak veel nieuw. Nieuw schooljaar, nieuwe klassen, nieuwe leerlingen en nieuwe docenten. Wie zijn deze nieuwe leerlingen en docenten en hoe hebben zij de eerste maanden

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Vanaf 12 september 2014 zijn we overgegaan op Magister 6! In deze brief een korte toelichting van de functionaliteit zoals die op de RSG gebruikt wordt. Nieuw design

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen

Nadere informatie

i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s

i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is hier dan de digitale versie van Mugnieuwzzz, met iedere

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2014-2015 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 6 2 Onderdeel: Het Vandaag scherm 3 Onderdeel: Agenda 4 Onderdeel: Cijfers 5 Onderdeel:

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Hoe pak je je schoolwerk aan?

Hoe pak je je schoolwerk aan? Hoe pak je je schoolwerk aan? Leren plannen In elke agenda heb je spitsuren ; je hebt van die dagen dat je zoveel hebt dat het gewoon niet past allemaal! Je hebt bijvoorbeeld tot het 7 e uur les, s avonds

Nadere informatie

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014. Wij heten u van harte welkom

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014. Wij heten u van harte welkom Vanavond Ouderavond Mavo 3 Maandag 13 januari 2014 Wij heten u van harte welkom Programma 19:30 uur -...:... uur Wat staat uw kind te wachten? Mentoren 3Ma: Dhr Huygen 3Mb: Mw Wessels Afdelingsmanager

Nadere informatie

Mediaprotocol voor leerlingen

Mediaprotocol voor leerlingen Mediaprotocol voor leerlingen Inhoud Protocol mediagebruik voor leerlingen 1) Wat is een protocol 2) Afspraken Gebruik Ipads Internet Email en chatten Mobiele telefoons 3) Eventuele maatregelen Protocol

Nadere informatie

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo Inhoudsopgave Inleiding... 5 Richtlijnen voor computergebruik... 7 Inloggen op de pc... 8 E-mail en webmail... 9 Magister... 11 De website van

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8

Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Lesbrief bij Ik weet je te vinden van Netty van Kaathoven voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Handleiding. Aan de slag met open courses

Handleiding. Aan de slag met open courses Handleiding Aan de slag met open courses 1 1. Toegang tot een open course regelen Alle open courses staan in N@Tschool!, de elektronische leeromgeving (ELO) van Windesheim. Om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2010

Stagerage Versie 3 zomer 2010 Stagerage Versie 3 zomer 2010 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2010) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo Doorstroomdossier 4 mavo > 4 havo Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op Markenhage. De overstap naar het havo is echter niet gemakkelijk.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen,

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen, BUITENKRANT 12 week 14, schooljaar 2011-2012 Beste ouders, vrienden, leerlingen, Over twee weken is het zover, de tiende en elfde klassen voeren dan samen de Carmina Burana uit in de Vredeskerk. Hierboven

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Apps en Ups voor het RML. Instructies voor leerlingen

Apps en Ups voor het RML. Instructies voor leerlingen Apps en Ups voor het RML Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. Werken met MAGISTER... 3 2. VANDAAG en AGENDA (Agenda ( HUISWERK)... 4 3. AANWEZIGHEID... 5 4. CIJFEROVERZICHT... 6 5. BERICHTEN (Mailbox

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL

KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL KENNISMAKINGSAVOND KLAS 3 VMBO TL Maandag 29 september 2014 Welkom Even voorstellen Team 3 TL Mentoren 3T1: de heer Remerij 3T2: de heer van de Velde 3T3: mevrouw Wuytack 3T4: de heer Kemp Teamleider:

Nadere informatie

Handleiding Docenten

Handleiding Docenten Handleiding Docenten In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor JOB klassikaal begeleidt. Algemene informatie:

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie