ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE"

Transcriptie

1 ONDERSTEUNING BIJ HET GEMINI COLLEGE INFORMATIEBROCHURE LEERLINGBEGELEIDING GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE atheneum - havo - vmbo - lwoo

2 BLIJF ONTDEKKEN OP DE OPEN AVONDEN: 11 DECEMBER 2017 VAN 19:00 TOT 21:00 UUR 31 JANUARI 2018 VAN 19:00 TOT 21:00 UUR

3 Het Gemini College is een fijne plek om van alles te leren, te ontdekken wat bij jou past en natuurlijk een waardevol diploma te behalen. Om jouw talenten te laten bloeien dagen we je uit om nieuwsgierig te zijn, om te durven en te doen, en om fouten te maken. De leerlingbegeleiding op het Gemini College draagt bij aan een schoolklimaat waarin leerlingen zich gezien en gehoord voelen. Doel is een veilige schoolomgeving waarin leerlingen uitgedaagd worden zichzelf te willen, kunnen en durven ontdekken. Niet alleen als het gaat om leerprestaties, maar ook in de omgang met elkaar en in de persoonlijke ontwikkeling. In bijzondere gevallen is er met name aandacht en zorg voor de veiligheid in de situatie van de leerling zelf. Alle betrokkenen (leerlingen, ouders, docenten, begeleiders en schoolleiding) hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. Met deze documentatie willen we u op de hoogte brengen van alle ondersteuningsmogelijkheden. De begeleiding wordt ingevuld binnen vastgestelde kaders:

4 Het organogram geeft inzicht in de structuur van de ondersteuning Organogram

5 1 E lijns begeleiding MENTOR, VAKDOCENTEN EN TEAM PEDAGOGISCHE ZAKEN De eerste lijn wordt gevormd door alle vakdocenten en mentoren. Elke leerling heeft een eigen mentor. In het VMBO is dit alle jaren per klas georganiseerd. Op Havo/Atheneum is dit in de onderbouw per klas en in de bovenbouw per leerling georganiseerd. Van elke vakdocent wordt verwacht dat hij de leerlingen de aan het vak gerelateerde studiebegeleiding geeft die de leerling nodig heeft. De begeleiding beperkt zich echter niet uitsluitend tot het vakgebied. Elke docent heeft ook op sociaal-emotioneel gebied een begeleidende rol. Tenslotte levert de vakdocent een bijdrage aan de maatschappelijke opvoeding van leerlingen. Elke vakdocent kan tevens de taak van mentor vervullen. De mentoren zijn de spil van de begeleiding van de mentorgroep als geheel en de individuele leerlingen. Taken van mentor en vakdocenten: Eerste aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en docenten. Verzorgen van mentorlessen. Hierin is aandacht voor studievaardigheden en sociaalemotionele vaardigheden. In de onderbouw wordt gebruik gemaakt van de methode Tumult. Verzorgen van lessen in het kader van keuzebegeleiding in samenwerking met de decaan en vakdocenten. Actief werken aan een prettige sfeer in de klas. Regelmatig voeren van individuele voortgangsgesprekken met leerlingen m.b.t. welzijn en cijfers. Bij ziekte van een leerling na één week contact opnemen met het thuisfront. Docenten, afdelingsmanager en afdelingsassistente informeren. Zorg dragen voor warme-overdracht-momenten (leerkrachten van groep 8 en mentor volgende schooljaar) Verzorgen van aanmeldingen bij het Ondersteuningsteam na toestemming van ouder(s)/ verzorger(s) en de afdelingsmanager. Het aanmeldingsformulier is te vinden op intranet van elke afdeling.

6 2 E lijns begeleiding: Zorgcoördinator, orthopedagoog, remedial teacher, begeleider passend onderwijs en schoolmaatschappelijk werk In de tweede lijn heeft de school een kernondersteuningsteam dat bestaat uit een zorgcoördinator, orthopedagoog, remedial teacher, begeleider Passend Onderwijs en schoolmaatschappelijk werker (tevens contactpersoon voor wijk- en gebiedsteams). Waar nodig wordt samengewerkt met de jeugdverpleegkundige, leerplichtambtenaren Ridderkerk en Rotterdam en de wijkagent. De zorgcoördinator die de leerlingbegeleiding (en de werkzaamheden van verschillende functionarissen) schoolbreed coördineert en afstemt kan doorverwijzen naar externe hulpverlening. Begeleider Passend Onderwijs (BPO) Voor de begeleiding van leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte vanwege gediagnostiseerde gedragsproblemen, heeft het Gemini College een Begeleider Passend Onderwijs in huis. Deze maakt deel uit van het Ondersteuningsteam. Voor leerlingen die deze begeleiding nodig hebben, wordt een Ontwikkelingsperspectief Plan (OPP) opgesteld. Op het Gemini College ondersteunt de Begeleider Passend Onderwijs de mentor bij het opstellen van een OPP. Het OPP wordt in overleg met ouders en leerling opgesteld.

7 3 e lijns begeleiding externe instanties zoals het Maxima College, OPDC het wijkteam, Koers VO en leerplicht. De derdelijns begeleiding is de begeleiding vanuit instanties of personen buiten de school, waar mogelijk in onderlinge afstemming met de tweedelijnsbegeleiding. Als leerlingen meer begeleiding nodig hebben dan wij intern kunnen bieden, wordt via het Ondersteuningsteam doorverwezen naar externe partners: Maxima College Dit is een voorziening waarvoor het Gemini College en het Farel College samenwerken. Het gaat om een school voor Praktijkonderwijs en een Reboundvoorziening voor VMBO-leerlingen. ( Het Maxima College biedt verschillende trainingen op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele vaardigheden aan. Aanmelding bij het Maxima College vindt plaats via de zorgcoördinator. Voor incidentele urgente gevallen zijn er directieplaatsen beschikbaar. Opvang op het Maxima College en terugkeer naar de stamschool gebeurt in samenwerking met mentoren, zorgcoördinator en afdelingsmanagers.

8 OPDC Als een leerling intensieve jeugdzorg nodig heeft in combinatie met onderwijs, kan een plek op een OPDC (Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum) worden aangevraagd. Hierbij moet wel uitzicht zijn op terugkeer naar regulier onderwijs. In de regio van Koers VO worden in totaal 80 tijdelijke lesplekken OPDC aangeboden op twee locaties: Slaak 45 (Rotterdam-Noord) en Enk 130 (Rotterdam-Zuid). De onderwijsconsulent van Koers VO functioneert als poortwachter voor plaatsing op een OPDC. Wijkteam/Gebiedsteam (Rotterdam/Ridderkerk) Indien er zorgen zijn in de thuissituatie kan via de schoolmaatschappelijk werker doorverwezen worden naar het wijkteam. Koers VO Voor overige begeleidings- en verwijzingsvragen (bv. bij anderstaligheid. speciaal voortgezet onderwijs, e.d.) kan een beroep worden gedaan op het Samenwerkingsverband Koers VO via de onderwijsconsulent. Centrum voor Jeugd en Gezin Via de jeugdverpleegkundige en schoolarts kan informatie ingewonnen worden over de hulpverlening en de trainingen die door het CJG aangeboden worden. Voor (gratis) faalangstreductietrainingen wordt door het Ondersteuningsteam ook doorverwezen naar het CJG.

9 LWOO ondersteuning op het Gemini College Een leerling kan naast het reguliere lesaanbod behoefte hebben aan extra didactische en/ of pedagogische begeleiding. Dit kan Leerweg Ondersteunend Onderwijs (LWOO) zijn als er cognitief uitzicht is op een diploma in de VMBO-leerwegen. Op het Gemini College is de LWOO-begeleiding als volgt georganiseerd: Leerlingen worden geplaatst in het Vakcollege met VMBO Basis/Kader-leerlingen in klassen van leerlingen. Leerlingen werken in hun eigen tempo met digitaal lesmateriaal en differentiatie in het lesaanbod. In het 2e leerjaar zitten de leerlingen indien mogelijk in niveaugroepen: Basis (met en zonder LWOO) en Kader (met en zonder LWOO). Naast de klassikale theorie-uren is er een extra begeleidingsuur (Gemini-uur) ingeroosterd, waarin de vakdocenten leerlingen individueel extra kunnen ondersteunen. Daarnaast wordt 2 keer per week ruimte geboden om onder toezicht van een docent huiswerk te doen. De vakken Nederlands en wiskunde kennen een Plus uur. Tijdens dit uur wordt onderscheid gemaakt tussen LWOO-leerlingen en reguliere Basis-/Kader-leerlingen. De LWOO-leerling gebruikt dit uur om leerachterstanden in te halen op weg naar de exameneisen voor een diploma VMBO Basis of Kader. Reguliere Basis-/Kader-leerlingen krijgen in dit uur door een andere docent themalessen aangeboden ter verrijking of verdieping. Er is extra aandacht van de zorgcoördinator en remedial teacher voor LWOO-leerlingen bij de intakeprocedure.

10 Begeleidingsuren In het lesrooster zijn, naast de mentoruren en de Plusuren nog 2 andere verschillende soorten begeleidingsuren opgenomen: Mentoruren Gemini-uren: tudiebegeleidingsuren voor extra ondersteuning voor een bepaald vak. Ontdekuur: dagelijks startmoment met de hele klas waarin de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? centraal staan.

11 BLIJF ONTDEKKEN

12 Prinses Margrietstraat ED Ridderkerk, telefoon (0180) GA MEE OP ONTDEKKINGSREIS TIJDENS SPANNENDE RONDLEIDINGEN EN SPETTERENDE PROEFJES. DIT MAG JE NIET MISSEN! SCHOLENMARKT EN OPEN AVONDEN: SCHOLENMARKT RIDDERKERK - 15 NOVEMBER 2017 VAN 19:00-21:00 UUR OPEN AVOND - MAANDAG 11 DECEMBER 2017 VAN UUR OPEN AVOND - WOENSDAG 31 JANUARI 2018 VAN UUR MEER WETEN? Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze. Directeur Gemini College Ridderkerk: dhr. Klaas van der Hoek (klaas.van.der.hoek@ozhw.nl) Gemini Lyceum en (H)TL: mevr. Minke Knol (minke.knol@ozhw.nll) Gemini Vakcollege: mw. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl) Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) atheneum - havo - vmbo - lwoo

ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE. atheneum - havo - vmbo - lwoo

ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE. atheneum - havo - vmbo - lwoo ONTDEK HET GEMINI COLLEGE GEMINI LYCEUM GEMINI (H)TL GEMINI VAKCOLLEGE atheneum - havo - vmbo - lwoo BLIJF ONTDEKKEN OP DE OPEN AVONDEN: 11 DECEMBER 2017 VAN 19:00 TOT 21:00 UUR 31 JANUARI 2018 VAN 19:00

Nadere informatie

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling!

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling! Aandacht voor elke leerling! Begeleiding 2016 Begeleiding Het Staring College biedt goede begeleiding. Er is aandacht voor de leerling als individu, niet alleen als het even niet soepel gaat, maar ook

Nadere informatie

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 Voorwoord CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Bestaande uit praktijkonderwijs, vmbo (inclusief lwoo), mavo,

Nadere informatie

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling!

Begeleiding. Aandacht voor elke leerling! Aandacht voor elke leerling! Begeleiding 2017 Begeleiding Het Staring College biedt goede begeleiding. Er is aandacht voor de leerling als individu, niet alleen als het even niet soepel gaat, maar ook

Nadere informatie

CSG LIUDGER, Splitting. Ondersteuningsplan

CSG LIUDGER, Splitting. Ondersteuningsplan 1 CSG LIUDGER, Splitting Ondersteuningsplan 2016-2017 Voorwoord CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Bestaande uit praktijkonderwijs, vmbo (inclusief

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rotterdam

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rotterdam GSR voor en door christenen Leerlingbegeleiding GSR Rotterdam Voorwoord Inhoud Voorwoord Op de GSR willen we bijdragen aan de ontwikkeling van uw kinderen tot zelfstandige jonge mensen die klaar zijn om

Nadere informatie

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO Onderwijs en zorg op maat VMBO Basis & Kader met LWOO Leerlingen met extra of speciale ondersteuningsbehoeften kunnen bij ons terecht. We gaan uit van de mogelijkheden die elk kind bezit. Iedersland College

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rijswijk

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rijswijk GSR voor en door christenen Leerlingbegeleiding GSR Rijswijk Voorwoord Inhoud Voorwoord Op de GSR willen we bijdragen aan de ontwikkeling van uw kinderen tot zelfstandige jonge mensen die klaar zijn om

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden, 2015-2016

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden, 2015-2016 SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden, inclusief Praktijkonderwijs 2015-2016 juni 2015 Inhoudsopgave Schoolgegevens bladzijde 3 Missie en visie bladzijde 4-5 Basisondersteuning bladzijde 6-7-8-9

Nadere informatie

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo

Ontdek. Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege. atheneum - havo - vmbo - lwoo Ontdek het Gemini College Gemini Lyceum Gemini (H)TL Gemini Vakcollege atheneum - havo - vmbo - lwoo Het Gemini College is een fijne plek om van alles te leren, te ontdekken wat bij jou past en natuurlijk

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari Spelregels bij de extra ondersteuning

Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari Spelregels bij de extra ondersteuning Ondersteuningsmogelijkheden Thorbecke SG mavo -havo- atheneum januari 2018 Spelregels bij de extra ondersteuning Centraal in de ondersteuning staat de mentor. Alle contacten lopen via hem of haar; Meerdere

Nadere informatie

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos:

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Jouw slimste keuze Welkom Frank Werlich Locatiedirecteur Nienke van Kooij van Wamelen Afdelingsleider onderbouw Programma Algemene informatie

Nadere informatie

Informatieavond De Apollo

Informatieavond De Apollo Informatieavond De Apollo 29 NOVEMBER 2018 EN 7 FEBRUARI 2019 Welkom op De Apollo Gerda Heringa, directeur Charlotte Gabel, zorgcoördinator Annemiek Groot, leerjaarcoördinator onderbouw De Apollo : Missie

Nadere informatie

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO HET P O M O K L E W E G E L L O C FLORA VOOR VMBO FLORACOLLEGE Ondernemend Betrokken Eigenzinnig Resultaatgericht CHECK WWW.LENTIZ.NL/ FLORACOLLEGE VOOR MEER INFO Ondernemend Het Lentiz Floracollege is

Nadere informatie

AANVULLENDE ZORG EN BEGELEIDING OP MAAT

AANVULLENDE ZORG EN BEGELEIDING OP MAAT HET INTERNE ZORGADVIESTEAM (ZAT) Soms heeft een leerling meer behoefte aan ondersteuning dan de mentor en docenten kunnen bieden. In dat geval wordt de leerling besproken in het interne ZAT. Dit team bekijkt

Nadere informatie

GSR voortgezet onderwijs voor betrokken christenen. Leerlingbegeleiding

GSR voortgezet onderwijs voor betrokken christenen. Leerlingbegeleiding GSR voortgezet onderwijs voor betrokken christenen Leerlingbegeleiding Voorwoord Op de GSR willen we bijdragen aan de ontwikkeling van uw kinderen tot zelfstandige jonge mensen die klaar zijn om verder

Nadere informatie

Vastgesteld op: Advies MR Looptijd: Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op: Advies MR Looptijd: Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op: 11-1-2016 Advies MR 16-4-2016 Looptijd: 2016-2020 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school is betrokken bij

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel. Oktober 2014

Ondersteuningsprofiel. Oktober 2014 Oktober 2014 ALGEMEEN INLEIDING CSG Wessel Gansfort onderdeel van CSG is een middelgrote vestiging voor VMBO-TL, HAVO, Atheneum en Atheneum+. De school heeft ongeveer 820 leerlingen. Onderwijs wordt in

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 versie 2016 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2016-2018 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Vastgesteld op Ouderadviesraad Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op Ouderadviesraad Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op 12-09-2017 Ouderadviesraad 03-10-2017 Looptijd 2017-2019 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school is betrokken

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM staat aangegeven:

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM staat aangegeven: ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM 2016-2017 INLEIDING Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten

Nadere informatie

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO 1. Inleiding Er zijn soms leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen op hun eigen school. De reden hiervoor is

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave

Inleiding. Inhoudsopgave Inleiding Soms heeft een kind extra zorg nodig om beter te kunnen functioneren op de middelbare school. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Wat die reden ook is, wij willen er graag voor zorgen dat

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd op de NSG. Dat vinden we belangrijk. In hoofdstuk 1 zetten we onze uitgangspunten voor u op een rijtje.

Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd op de NSG. Dat vinden we belangrijk. In hoofdstuk 1 zetten we onze uitgangspunten voor u op een rijtje. INHOUD Uitgangspunten in de leerlingenbegeleiding Basisondersteuning voor alle leerlingen Aanvullende zorg en begeleiding op maat Beste ouder(s), verzorger(s) Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd

Nadere informatie

LEERLINGBEGELEIDING. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

LEERLINGBEGELEIDING. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge LEERLINGBEGELEIDING O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Vastgesteld op [ ] Advies DR [ (1 e bespreking] Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op [ ] Advies DR [ (1 e bespreking] Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op [30-08-2016] Advies DR [15-12-2016 (1 e bespreking] Looptijd 2016-2020 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school

Nadere informatie

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011)

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Uitgangspunten bij de visie op ondersteuning van het samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Zoetermeer

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE

SCHOOLBROCHURE SCHOOLBROCHURE 2018-2019 VMBO (BASIS I KADER) I MAVO I HAVO I VWO I BLIJF ONTDEKKEN OPEN HUIS: WOENSDAG 23 JANUARI 2019 VAN 16:00 TOT 21:00 UUR EXTRA MOMENTEN - ZIE WEBSITE Het Gemini College is een fijne

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Basisschooladvies. Oki-doc. (Extra) ondersteuning. Basisschooladviezen in Amsterdam. Een dubbeladvies STAP 1

Basisschooladvies. Oki-doc. (Extra) ondersteuning. Basisschooladviezen in Amsterdam. Een dubbeladvies STAP 1 STAP 1 Basisschooladvies Je krijgt van de basisschool een advies over het soort onderwijs dat bij je past: dat noemen we het basisschooladvies. Sommige leerlingen hebben wat extra ondersteuning op school

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019

Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019 Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019 Om welke begeleiding gaat het? Voor wie is deze begeleiding? Wanneer wordt deze gegeven? Wie verzorgt de

Nadere informatie

Aandacht voor elke leerling. Begeleidingscommissie

Aandacht voor elke leerling. Begeleidingscommissie Begeleidingscommissie Aandacht voor elke leerling In deze brochure vindt u alle informatie over individuele begeleiding voor leerlingen op het Don Bosco College Wie doet wat? Het Don Bosco College besteedt

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019

Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019 Begeleidingskaart RSG-Enkhuizen Leertechnische ondersteuning en begeleiding schooljaar 2018/2019 Om welke begeleiding gaat het? Voor wie is deze begeleiding? Wanneer wordt deze gegeven? Wie verzorgt de

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2018-2020 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

1 Wie zijn we en welk onderwijsaanbod is er op onze school?

1 Wie zijn we en welk onderwijsaanbod is er op onze school? Ondersteuningsprofiel 2015-2016 Stadslyceum (lyceum, atheneum, havo) Inleiding Onze school maakt deel uit van het Samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden,

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden, SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Coevorden, inclusief Praktijkonderwijs 2016-2017 April 2016 Inhoudsopgave Schoolgegevens bladzijde 3 Missie en visie bladzijde 4-5 Basisondersteuning bladzijde

Nadere informatie

Passend Onderwijs. VMBO met leerwegondersteuning Leerwegen: BBL, KBL, TL. pomonavmbo.nl

Passend Onderwijs. VMBO met leerwegondersteuning Leerwegen: BBL, KBL, TL. pomonavmbo.nl Passend Onderwijs VMBO met leerwegondersteuning Leerwegen: BBL, KBL, TL pomonavmbo.nl Welkom op onze school Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Met

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom 15 november 2011

Informatieavond. Welkom 15 november 2011 Welkom Informatieavond Welkom 15 november 2011 Aloysius/ De Roosten Scholengroep Het Plein Sint-Joriscollege Antoon Schellenscollege De Burgh Praktijkschool Eindhoven Pleinschool Helder Missie Leerlingen

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2017-2021 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Perzikstraat 7 4261 KC Wijk en Aalburg September 2017 2 Inhoud 1. Algemeen... 5 1.1 Schoolprofiel... 5 1.2 Onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL Informatie voor ouders November 2018 Arrangementsgroep havo-vwo, locatie SGL - Informatie voor ouders November 2018 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Doelstelling van het

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Ondersteuning. school voor mavo met determinatie onderbouw vmbo-k/g/t

Ondersteuning. school voor mavo met determinatie onderbouw vmbo-k/g/t Ondersteuning school voor mavo met determinatie onderbouw vmbo-k/g/t Inhoud 1. Niveaus van begeleiding en zorg 3 1.1 Niveau 1: de dagelijkse gang (het Team) 4 1.1.1 Mentoraat 4 1.1.2 Didactische toetsen

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL HARENS LYCEUM samenwerkingsverband staat aangegeven:

ONDERSTEUNINGSPROFIEL HARENS LYCEUM samenwerkingsverband  staat aangegeven: ONDERSTEUNINGSPROFIEL HARENS LYCEUM 2016-2017 INLEIDING Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten zorgen

Nadere informatie

ONZE LEERLINGEN AANDACHT EN ZORG VOOR ELKE LEERLING EXTRA ONDERSTEUNING OP MAAT. c in

ONZE LEERLINGEN AANDACHT EN ZORG VOOR ELKE LEERLING EXTRA ONDERSTEUNING OP MAAT. c in - rbegeleiding VAN ONZE LEERLINGEN AANDACHT EN ZORG VOOR ELKE LEERLING EXTRA ONDERSTEUNING OP MAAT c in BESTE OUDER(S), VERZORGER(S), Zorg en begeleiding zijn goed georganiseerd op NSG Groenewoud. Dat

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP

ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP STAFBUREAU ONDERSTEUNINGSPROFIEL CSG HET NOORDIK VESTIGING VROOMSHOOP Kenmerk: SB/SGI/KCH/2018000449 Door het bestuur vastgesteld na een positief advies van de MR d.d. 2018-07-02 1. Inleiding In dit ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2015-2016 Juni 2015 Ondersteuningsprofiel CSG Wessel Gansfort Inleiding Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal)

Nadere informatie

Passend onderwijs. op het Linde College: Maatwerk!

Passend onderwijs. op het Linde College: Maatwerk! Passend onderwijs op het Linde College: Maatwerk! Schoolondersteuningsprofiel 1. Passend onderwijs op het Linde College Wat kunnen wij voor jou doen? Ieder mens is ergens goed in, heeft talenten en wil

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4 Locatie Linnaeushof:...

Nadere informatie

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE 2017-2019 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

OPDC SWV Fultura. Fultura-Flex. Sneek, november SWV Fultura Beschrijving Fultura-Flex

OPDC SWV Fultura. Fultura-Flex. Sneek, november SWV Fultura Beschrijving Fultura-Flex OPDC SWV Fultura Fultura-Flex Sneek, november 2017 1 SWV Fultura Beschrijving Fultura-Flex Inhoud Voorwoord... 3 Inleiding... 3 Visie... 3 Doelen Fultura-Flex... 4 Doelstellingen... 4 Doelgroep... 5 Fultura-Flex...

Nadere informatie

Aandacht voor elke leerling. Begeleidingscommissie

Aandacht voor elke leerling. Begeleidingscommissie Begeleidingscommissie Aandacht voor elke leerling In deze brochure vindt u alle informatie over individuele begeleiding voor leerlingen op het Don Bosco College Wie doet wat? Het Don Bosco College besteedt

Nadere informatie

Het OPDC Rotterdam van LMC. Locatie Noord en Zuid. Informatie voor scholen

Het OPDC Rotterdam van LMC. Locatie Noord en Zuid. Informatie voor scholen Het OPDC Rotterdam van LMC Locatie Noord en Zuid Informatie voor scholen Het Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum (OPDC) Het OPDC is bedoeld voor volledig leerplichtige leerlingen van het reguliere voortgezet

Nadere informatie

Vastgesteld op Advies DR Advies MR [DATUM] Looptijd. Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op Advies DR Advies MR [DATUM] Looptijd. Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op 6-6-2016 Advies DR 19-05-2016 Advies MR [DATUM] Looptijd. Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school is betrokken

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Gomarus College Magnolia Onderbouw VMBO/HV

Ondersteuningsprofiel Gomarus College Magnolia Onderbouw VMBO/HV Ondersteuningsprofiel Gomarus College Magnolia Onderbouw VMBO/HV Ouderversie, schooljaar 2015/2016 Adres Magnoliastraat 1 9741 CS Groningen T 050 5713093 E magnolia@gomaruscollege.nl W www.gomaruscollege.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Nijmegen

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Nijmegen Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Nijmegen 1 Korte beschrijving van de locatie In de regio is Helicon VMBO Nijmegen de enige VMBO school met een groene richting. Op de school zitten ongeveer

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM 2016-2017. www.passendonderwijsgroningen.nl staat aangegeven:

ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM 2016-2017. www.passendonderwijsgroningen.nl staat aangegeven: ONDERSTEUNINGSPROFIEL MONTESSORI LYCEUM 2016-2017 INLEIDING Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard AW Waalwijk

Schoolondersteuningsprofiel Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard AW Waalwijk Schoolondersteuningsprofiel 2017-2021 Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard 4 5146 AW Waalwijk september 2017 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 1 Algemeen 3 1.1 Schoolprofiel 1.2 Onderwijsaanbod 1.3

Nadere informatie

Passend onderwijs op Steenspil. Het draait om jou

Passend onderwijs op Steenspil. Het draait om jou Passend onderwijs op Steenspil Het draait om jou Passend onderwijs op Steenspil Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Met passend onderwijs kunnen scholen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Groen Nijmegen:

Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Groen Nijmegen: Schoolondersteuningsprofiel (SOP) Helicon VMBO Groen Nijmegen: 1 Korte beschrijving van de locatie In de regio Nijmegen is Helicon VMBO Groen de enige categorale school voor VMBO Groen. Op de school zitten

Nadere informatie

Informatie-avond VO donderdag 29 november Van groep 8 naar de brugklas!

Informatie-avond VO donderdag 29 november Van groep 8 naar de brugklas! Informatie-avond VO donderdag 29 november 2018 Van groep 8 naar de brugklas! voortgezet onderwijs PRO VMBO HAVO VWO basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde leerweg theoretische

Nadere informatie

Kleine school met eigen karakter

Kleine school met eigen karakter Kleine school met eigen karakter Aloysius/ De Roosten Scholengroep Het Plein Sint-Joriscollege Antoon Schellenscollege Vakcollege Eindhoven Praktijkschool Eindhoven Pleinschool Helder Missie Leerlingen

Nadere informatie

Vastgesteld op 17 november 2016 Advies MR september-oktober 2016 Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op 17 november 2016 Advies MR september-oktober 2016 Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op 17 november 2016 Advies MR september-oktober 2016 Looptijd 2016-2020 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Aanmeldings- en. Toelatingsbeleid. Schooljaar

Aanmeldings- en. Toelatingsbeleid. Schooljaar Aanmeldings- en Toelatingsbeleid Leerjaar 1 Schooljaar 2015-2016 Helicon VMBO Nijmegen 1. Algemene toelatingsvoorwaarden In de regio Nijmegen is Helicon VMBO Nijmegen de enige categorale school voor VMBO

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2016-2017 Algemeen Inleiding Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.02. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten zorgen we

Nadere informatie

SchoolOndersteuningsProfiel: Het Rijks vmbo campus

SchoolOndersteuningsProfiel: Het Rijks vmbo campus SchoolOndersteuningsProfiel: Het Rijks vmbo campus 1. Korte beschrijving van Het Rijks vmbo campus Ontdek wat je kunt leren, leer wat je kunt ontdekken. Het Rijks is er voor alle leerlingen met een vmbo-advies

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Binnenkort

Nadere informatie

Informatieavond ouders groep 8 27 januari 2016 Ondersteuningsbeleid Huygens College

Informatieavond ouders groep 8 27 januari 2016 Ondersteuningsbeleid Huygens College Informatieavond ouders groep 8 27 januari 2016 Ondersteuningsbeleid Huygens College Ondersteuningsbeleid Samenwerkings- verband Voortgezet speciaal onderwijs (bv. Spinaker) Bovenschoolse voorzieningen

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Gomarus College Assen

Ondersteuningsprofiel Gomarus College Assen Ondersteuningsprofiel Gomarus College Assen Ouderversie, schooljaar 2018-2019 Adres Mr. Groen van Prinstererlaan 20 9402 KD Assen T 0592 34 22 28 E W assen@gomaruscollege.nl www.gomaruscollege.nl Inleiding

Nadere informatie

Profiel Schoolondersteuning

Profiel Schoolondersteuning De Rijzert School voor Praktijkonderwijs te s-hertogenbosch Profiel Schoolondersteuning 2014 2015 Mei 2014 Voorwoord De Rijzert is een school voor Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is regulier voortgezet

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2017-2018 Algemeen Inleiding Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband (SwV) VO 20.02. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten zorgen

Nadere informatie

ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013

ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013 ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013 Versie: Vensters voor Verantwoording en Schoolkompas, januari 2013 Overzicht Leerlingbegeleiding AOC Terra Assen Mentor De mentor is de eerste persoon om alles aan te

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN. De Nieuwe Veste Hardenberg 2015-2016. juni 2015

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN. De Nieuwe Veste Hardenberg 2015-2016. juni 2015 SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN De Nieuwe Veste Hardenberg 2015-2016 juni 2015 Inhoudsopgave Schoolgegevens bladzijde 3 Missie en visie bladzijde 4-5-6 Basisondersteuning bladzijde 7-8-9-10 Extra ondersteuning

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school / vestiging Liemers College Directeur Harald Wiggers en Wiep van der Pal Contactpersoon ondersteuning Bregje Dicker en Judith Hoekstra Website samenwerkingsverband

Nadere informatie

Aanmelding en toelating bij het Dockinga College Aanmelding eerste leerjaar:

Aanmelding en toelating bij het Dockinga College Aanmelding eerste leerjaar: Aanmelding en toelating bij het Dockinga College Aanmelding eerste leerjaar: Uitgangspunt Het Dockinga College vindt het belangrijk om, in samenwerking met de ouder(s)/ verzorger(s) en de school van herkomst,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Aeres VMBO Ede Versie 1.2 Vastgesteld op 5 november 2018 Ouderadviesraad 1 oktober 2018 Looptijd 2019 Inhoud 1 Schoolondersteuningsprofiel 4 1.1. Wat is een schoolondersteuningsprofiel?

Nadere informatie

Ondersteuningskaart. Waar of bij wie kan ik terecht als ik een steuntje in de rug nodig heb? december 2014. Zorg Advies Team.

Ondersteuningskaart. Waar of bij wie kan ik terecht als ik een steuntje in de rug nodig heb? december 2014. Zorg Advies Team. Ondersteuningskaart Waar of bij wie kan ik terecht als ik een steuntje in de rug nodig heb? december 2014 Taal- en dyslexie coach Verpleegkundige Intern Begeleider Remedial Teacher Huiswerkklascoördinator

Nadere informatie

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden LOCATIE BUITENBAAN Leerlingen van de basisscholen uit Heerenveen en omgeving met schoolkeuze advies vmbo theoretisch, havo of vwo kunnen instromen op de locatie Buitenbaan. Binnen het vmbo is leerwegondersteunend

Nadere informatie

Informatieavond mavo 11 januari 2017

Informatieavond mavo 11 januari 2017 Informatieavond mavo 11 januari 2017 Programma Presentatie Vragen noteren, inclusief pauze Antwoorden op vragen Roland Schipper Schoolleider mavo 1&2 Organisatie Cals College College Cals IJsselstein Basis/kader

Nadere informatie