regulier business science sport theater. Open Huis. 23 januari met talentklassen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "regulier business science sport theater. Open Huis. 23 januari met talentklassen!"

Transcriptie

1 Open Huis 23 januari 2019 regulier business science sport theater met talentklassen!

2 De school die je kent! De Waldheim-mavo heeft ongeveer 400 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel. Dat is een mooi aantal, want zo leer je iedereen snel kennen. Nog een voordeel is dat ook de leraren jou snel kennen en je dus beter kunnen helpen als het soms tegen zit. Ons gebouw is overzichtelijk; je zult er niet snel verdwalen! De Waldheim-mavo is een christelijke school. Hoe je dat merkt? Op iedere gewone schooldag beginnen we met een dagopening, die we in de klas met elkaar houden. Dat gaat vaak over een onderwerp waarover je kunt meepraten en waar je samen over na kunt denken. In de loop van het jaar merk je onze christelijke identiteit aan de kerst- en paasvieringen en aan gezamenlijk beginnen en afsluiten van het schooljaar. We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar en voor anderen in deze wereld. Daarom houden we elk jaar een actie voor een goed doel. Maar er is meer. We gaan op een eerlijke en positieve manier met elkaar om, stimuleren en waarderen elkaar. De onderbouw In klas 1 en 2 leer je dat vakken met elkaar te maken hebben. Daarom werken we soms in projecten en krijg je vakken als natuur & techniek en natuur & gezondheid. We vinden het belangrijk dat je niet alleen je hoofd, maar ook je handen en je hart ontwikkelt. Bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn bij muziek & drama of beeldende vorming. Omdat computers heel belangrijk zijn in het dagelijks leven en dus ook op school heeft de Waldheim-mavo computerpleinen en gebruiken wij regelmatig tablets en Chromebooks in de les.

3 Overstap van groep 8 naar klas 1 Er zijn op je nieuwe school andere kinderen, nieuwe vakken, meestal elk lesuur een andere docent en huiswerk. Kortom, veel veranderingen en dus een hele uitdaging. We willen je graag helpen een goede start op onze school te maken. Daarom is er eerst een Open Dag, waarop je kennis kunt maken met de school. Na je aanmelding word je in juni uitgenodigd om een aantal lessen te komen volgen, zodat je al een beetje weet hoe het er hier aan toe gaat, welke medewerkers er werken en met welke andere leerlingen je in klas 1 zit. Aan het begin van het schooljaar is er een introductiedag. Daarna gaat het je thuis voelen heel snel. Hoe word ik begeleid? Iedere leerling bij ons op school heeft een eigen mentor. In het eerste leerjaar spreek je hem of haar meerdere keren per week. De mentor is de contactpersoon tussen thuis en school. De mentor helpt je ook als je net op school zit met alles wat je moeilijk vindt. Naast de mentor zijn er voor jouw klas ook twee leerlingmentoren. Dit zijn leerlingen die al wat langer bij ons op school zitten en de Waldheim-mavo dus goed kennen! Hoe weet ik welke cijfers ik heb gehaald? Op internet kun je altijd je cijfers en huiswerk bekijken. Je krijgt hiervoor van school een wachtwoord. Zo zijn je ouders en jijzelf goed op de hoogte van je vorderingen. Een zware tas? Natuurlijk heb je voor sommige vakken een boek nodig, misschien ook wel twee. Omdat je daardoor soms een erg zware tas hebt, is er voor iedere leerling een kluisje op school, zodat je daar je boeken maar ook je waardevolle spullen in op kunt bergen.

4 Digitaal Al onze leerlingen krijgen van ons Office365. Ook is er wifi zodat jij je mobiele telefoon op een nuttige manier kunt gebruiken tijdens de les. Verder hebben wij Chromebooks, tablets en computerpleinen die tijdens verschillende lessen worden gebruikt. Op de Waldheim-mavo leer je zowel online als offline en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal! Is er extra hulp? De meeste leerlingen doen hun huiswerk het liefste thuis. En als dat niet lukt is er huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding wordt na schooltijd op school gegeven. Als je op de basisschool moeite had met spelling of rekenen, is er in klas 1 extra hulp. Daarnaast krijgt iedereen in klas 1 extra rekenles. Hoe ziet de dag eruit op de Waldheim-mavo? Bij ons op school duren de lessen 50 minuten. Ook heb je natuurlijk niet elke dag les tot en met het 8e lesuur. Soms ben je bijvoorbeeld al om uur uit. De dagindeling maandag t/m vrijdag 1e lesuur uur 2e lesuur uur 3e lesuur uur pauze 4e lesuur uur 5e lesuur uur pauze 6e lesuur uur 7e lesuur uur 8e lesuur uur

5 Welke vakken krijg je? Hieronder zie je de vakken die je krijgt in klas 1 en hoeveel uur ze per week gegeven worden. Nederlands (3) Engels (3) Frans (3) godsdienst (1) geschiedenis (2) aardrijkskunde (2) wiskunde (4) natuur & techniek (3) natuur & gezondheid (2) muziek & drama (2) beeldende vorming (3) lichamelijke opvoeding (3) mentorles (1 ⅓) rekenles (⅓) Alleen maar leren? Leren is natuurlijk belangrijk op een school, maar daarnaast zijn er ook andere leuke, educatieve en gezellige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan: schoolfeesten sportwedstrijden het sinterklaasfeest een eigen excursie in ieder leerjaar eindejaarsuitstapje klas 1 t/m 3 de Waldheim-musical en nog veel meer... Leerlingen in de sport- en theaterklas krijgen 3 uur in de week extra sport- of theaterles. De leerlingen in de business- en scienceklas krijgen 2 uur in de week extra business- of scienceles. Door deze extra lessen krijgen leerlingen in de talentklassen in klas 1 één lesuur minder Frans en beeldende vorming. In de tweede klas krijgen alle leerlingen ook Duits en economie!

6 businessklas De businessklas is speciaal voor leerlingen die ondernemend zijn. Door gebruik te maken van elkaars talenten ga je 2 uur in de week aan de slag met het opzetten van je eigen bedrijfje en alles wat daarbij hoort. Deze uren komen in plaats van uren van andere vakken en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bij bijzondere activiteiten kan het gebeuren dat we buiten schooltijd wat langer doorgaan. Wat doe je in de businessklas? We gaan een eigen webwinkel opzetten. Ook leer je hoe je reclame maakt, hoe je samenwerkt, hoe je geld verdient, hoe je producten maakt of inkoopt en wat ondernemerschap is. Verder leer jij jezelf beter kennen. Waar ben je goed in? Waar kan je beter in worden? Je leert vooral door te doen. We werken tijdens de businessklaslessen zonder boeken en gebruiken vooral Chromebooks. De businessklas is er alleen in de onderbouw. Welke activiteiten zijn er? Tijdens de businessklaslessen volg je diverse workshops, beheer je de schoolwebwinkel en alles wat daarbij komt kijken. Verder brengen wij bedrijfsbezoeken om te kijken hoe het er in verschillende bedrijven aan toe gaat.

7 Ik meld me aan en dan? We vragen jou om een sollicitatiebrief te schrijven. Hierin willen we graag lezen waarom je voor de businessklas kiest, wat je verwacht van de businessklas en ook iets over jezelf. Op een woensdag in april nodigen we je dan uit voor een gesprek om je beter te leren kennen en om erachter te komen waarom jij vindt dat je geschikt bent. En verder In de businessklas moet je wel wat harder werken, omdat je sommige vakken een uurtje per week minder krijgt. Voor deelname aan de businessklas wordt een extra bijdrage van circa 75,- per jaar gevraagd. Na de businessklas? In klas 1 en 2 heb je veel kennis opgedaan in de economische sector. Je hebt veel gedaan met samenwerken en ondernemen. Ook heb je extra kennis voor het examenvak economie.

8 scienceklas Ben jij nieuwsgierig hoe iets werkt? Heb jij je altijd al afgevraagd hoe de zwaartekracht werkt, of waarom een boot drijft en wil je de antwoorden zelf ontdekken? Dan is de scienceklas echt iets voor jou! In de scienceklas wordt meer aandacht besteed aan de vakken techniek, biologie, natuurkunde en scheikunde dan in andere klassen. We werken in groepjes waarin je op onderzoek gaat naar een antwoord voor een opdracht. Voor dit vak heb je geen boeken nodig. Je leert wat jij denkt dat belangrijk is voor je onderzoek. Je gaat 2 uur in de week aan de slag met de opdrachten van de scienceklas. Deze uren komen in plaats van uren van andere vakken en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bij bijzondere activiteiten kan het gebeuren dat we buiten schooltijd wat langer doorgaan. Wat doe je in de scienceklas? Je leert vooral door te doen! Van de docent krijg je verschillende opdrachten over diverse onderwerpen. Het leuke is, jij mag zelf de oplossingen voor de opdrachten bedenken. Vaak zijn er namelijk meerdere oplossingen goed! Voor jou is de uitdaging de beste oplossing te ontdekken. Je maakt een plan, werkt je plan uit en gaat het testen. Uiteindelijk presenteer je jouw oplossing aan de klas. Daarnaast leer je niet alleen het antwoord op de vraag, maar ook over goed samenwerken en werken volgens een stappenplan. We werken zonder boeken. Tijdens de lessen gebruiken we Chromebooks. Hierop kun je bijvoorbeeld informatie zoeken.. De lessen zijn op projectmatige basis, dat wil zeggen dat we steeds een aantal weken aan een onderwerp werken.

9 Welke activiteiten zijn er? Tijdens de lessen gaan we o.a. aan deze onderwerpen werken: Pollenproject Bouw je eigen elektromotor Onderzoeken welke kleine en grote dieren er leven in de schoolvijver Sterren en planeten ontdekken Een misdrijf oplossen Daarnaast is er ook ruimte voor eigen vragen en projecten. Ook maken we uitjes, bijvoorbeeld naar de imker. Ik meld me aan en dan? Op een woensdag in april nodigen we je uit om een proefles mee te doen. Tijdens deze les gaan we een kort project doen. Op deze manier leren we je beter kennen en zien we hoe je werkt. Hierna volgt er een kort gesprek met de docenten, waarin je de kans krijgt om te vertellen waarom jij geschikt bent voor de scienceklas. Na de scienceklas? In klas 1 en 2 heb je veel kennis opgedaan in de technische sector. Je hebt veel gedaan met samenwerken en werken op projectmatige basis. Ook heb je voornamelijk extra kennis voor de volgende examenvakken: NaSk1 (natuurkunde), NaSk2 (scheikunde) en biologie. En verder In de scienceklas moet je wel wat harder werken, omdat je sommige vakken een uurtje per week minder krijgt. Voor deelname aan de scienceklas wordt een extra bijdrage van circa 75,- per jaar gevraagd.

10 sportklas In de sportklas besteed je ieder leerjaar extra tijd aan een bredere ontwikkeling door je 3 lesuren per week te oriënteren op de meest uiteenlopende sporten en les te krijgen in sportmanagement. In klas 4 is dat zelfs 4 uur en kun je eindexamen doen in LO2. Deze uren komen in plaats van uren van andere vakken en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bij bijzondere activiteiten kan het gebeuren dat we buiten schooltijd wat langer doorgaan met sporten. Wat doe je in de sportklas? Je krijgt extra uren LO, je doet veel aan sport en leert nieuwe sporten kennen. In klas 1 en 2 geven we clinics in verschillende sporten die je waarschijnlijk niet eerder gedaan hebt. In klas 3 en 4 geven we LO2, waarin we je o.a. voorbereiden op de opleiding Sport en Bewegen van het ROC. In alle leerjaren besteden we veel aandacht aan samenwerken, leiding geven, organiseren en overleggen. Welke activiteiten zijn er? Naast de gewone lessen LO krijg je lessen sportoriëntatie. Je maakt kennis met een groot aantal sporten, zoals: tennis squash klimmen zwemmen hockey snorkelen judo atletiek schaatsen ultimate frisbee Diverse activiteiten vinden plaats buiten de school, bijvoorbeeld in sportaccommodaties in de omgeving. Ook krijg je regelmatig les van gastdocenten uit verschillende disciplines.

11 Ik meld me aan en dan? In april is er dan voor jou een speciale testmiddag met alle andere leerlingen die zich hebben opgegeven voor de sportklas. Je krijgt hiervoor dan een uitnodiging. We kijken of je redelijk mee kunt doen, of je sportief bent (je hoeft dus geen toptalent te zijn) en of je kunt en wilt samenwerken. Na de test heb je een gesprek met ons, waarin we je vragen waarom je graag naar de sportklas wilt en waarom jij vindt dat je daarvoor geschikt bent. Na de sportklas? Nadat je het diploma vmbo-tl hebt behaald en je de sportklas hebt afgerond kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor de opleiding Sport en Bewegen op een ROC. De sportklas is niet alleen voor leerlingen die verder willen met sport. Vaardigheden als samenwerken, coachen, leiding geven en organiseren komen van pas bij alle vervolgopleidingen en ook in het dagelijks leven! En verder In de sportklas moet je wel wat harder werken, omdat je sommige vakken een uurtje per week minder krijgt. Voor deelname aan de sportklas wordt een extra bijdrage van circa 200,- per jaar gevraagd. Kwaliteit De Waldheim-mavo heeft zich in 2004 aangesloten bij de Sport Accent Scholen, een landelijk netwerk van scholen die sportklassen aanbieden. Alleen scholen die een kwalitatief goede opleiding aanbieden, zijn lid van dit netwerk. Wij zijn trots op ons lidmaatschap van het netwerk Sport Accent Scholen.

12 theaterklas In de theaterklas besteed je ieder leerjaar extra tijd aan een bredere ontwikkeling door 3 lesuren per week te besteden aan spel, stemvorming, beweging/dans, verschillende theaterworkshops (mime, grimeren, zwaardvechten, theatervechtsport, schermen, presenteren, etc.) en het maken van je eigen speelfilm. In klas 4 is dat zelfs 4 uur! Deze uren komen in plaats van andere vakken en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bijzondere activiteiten vinden soms buiten schooltijd plaats. Wat doe je in de theaterklas? In de theaterklas leer je de basisvaardigheden van het toneelspel, maar je leert ook werken met muziek, audiovisuele vormgeving, het maken van je eigen speelfilm en je volgt verschillende theaterworkshops zoals theatervechtsport, zwaardvechten, schermen en presenteren. Je maakt kennis met kostuums, grime, decor en licht. Je leert je plankenkoorts overwinnen en daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden en zul je regelmatig een theatervoorstelling bezoeken. Van wie en waar krijg ik les? De theaterlessen worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten en vinden plaats in de Waldheim-mavo. In ons gebouw is een groot en modern dramalokaal. Ook is er een ruimte speciaal voor dans. De voorstellingen vinden plaats in ons eigen theater!

13 Ik meld me aan en dan? In april is er dan voor jou een speciale middag met alle andere leerlingen die zich opgegeven hebben voor de theaterklas. Je doet geen auditie, maar je voert wel een gesprek met ons, waarin we je vragen waarom jij graag naar de theaterklas wilt en waarom je vindt dat je daar geschikt voor bent. Na de theaterklas? Nadat je het diploma vmbo-tl hebt behaald en je de theaterklas hebt afgerond kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor een theater-opleiding op een ROC. De theaterklas is niet alleen een vooropleiding voor leerlingen die de theaterwereld in willen. Vaardigheden als samenwerken, kritiek uiten en incasseren, jezelf presenteren en je zelfvertrouwen ontwikkelen komen van pas bij alle vervolgopleidingen en ook in het dagelijks leven! En verder In de theaterklas moet je wel wat harder werken, omdat je sommige vakken een uurtje per week minder krijgt. Voor deelname aan de theaterklas wordt een extra bijdrage van circa 200,- per jaar gevraagd.

14 mavo/havo-advies? Ook dan is de Waldheim-mavo de geschikte school voor jou! Geen dakpanklas, maar wel: Al onze leerlingen doen eindexamen in één extra vak, soms zelfs in meer! De talentklassen bieden extra uitdaging en verdieping. Tussentijdse doorstroom naar de havo wordt ondersteund. Tijdens de vakkenpakketkeuze hebben wij 'havo-pakketten' die voor een goede aansluiting zorgen. Wij bieden maatwerk waar mogelijk, bijvoorbeeld door een vak al op havo niveau af te sluiten tijdens het eindexamen. Na het halen van het diploma stromen veel van onze leerlingen door naar de havo. Wanneer kan ik komen kijken op school? Op woensdag 23 januari 2019 is de school open van tot uur en van tot uur. Je kunt dan samen met je ouders worden rondgeleid door de school. Je kunt een kijkje nemen in alle lokalen en meedoen aan diverse activiteiten die bij de verschillende vakken horen. Op woensdag 20 februari 2019 is er een open lesmiddag, Expeditie Waldheim! Wil jij dan nog meer komen ontdekken? Hou dan onze website in de gaten en schrijf je in! Hoe en wanneer kan ik mij aanmelden? Als je graag bij ons op school wilt komen, heb je in je advies minimaal vmbo-tl (mavo) nodig. Op de basisschool zijn aanmeldingsformulieren verkrijgbaar. Je aanmelding moet uiterlijk 15 maart 2019 binnen zijn. Is de Waldheim-mavo voor jou de geschikte school? Dan zorgen wij voor plek!

15 vraag het Jasper Jasper de Jong is de teamleider van de Waldheim-mavo. Heb je vragen, problemen of wil je gewoon wat leuks vertellen? Je mag altijd naar hem toegaan. Wil je nu al wat weten? Mail hem dan op of kom een keer langs op onze school!

16 Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 20 februari 2019 Expeditie Waldheim is een open lesmiddag, voor meer informatie zie onze site! Torenlaan CS Baarn Tel online & offline leren

Open Huis. 27 januari regulier business science sport theater. met talentklassen!

Open Huis. 27 januari regulier business science sport theater. met talentklassen! Open Huis 27 januari 2016 2016-2017 regulier business science sport theater met talentklassen! De school die je kent! De Waldheim-mavo heeft ongeveer 375 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel.

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Rijnwoude volgens Domino Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Leren met uitzicht Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL.

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL. VMBO BBL KBL TL Zuiderlicht College Karel du Jardinstraat 54 Amsterdam Zuiderlicht College vrijdag 26 januari 2018 19:00 tot 22:00 uur Open HUIS zaterdag 10 februari 2018 10:00 tot 13:00 uur LESMIDDAGEN

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2

Informatieboekje leerjaar 2 2016 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl naar

Nadere informatie

Schoolkrant. We geven les:

Schoolkrant. We geven les: Schoolkrant algemeen christelijke school: dat zie je aan de aandacht die we hebben voor 'het omgaan met elkaar taalgebruik pesten we doen er iets aan we vinden het belangrijk dat leerlingen ouders en personeel

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen 2017-2018 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent!

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent! Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat. Bij ons leren leerlingen met hun hoofd én hun handen door de combinatie van praktijkopdrachten, werken met de ipad en leren

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Profielkeuze 4 MAVO

Profielkeuze 4 MAVO Profielkeuze 4 MAVO 2019-2020 2 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een profiel. Doordat de meeste vakken in de derde

Nadere informatie

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen!

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen! DOEMIDDAG 17 januari 2018 13.30-16.00 met talentklassen! Open Huis 7 februari 2018 14.30-16.30 18.30-20.30 online & offline leren Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 21 februari 2018 Expeditie Waldheim

Nadere informatie

ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN

ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN ZUIDERLICHT COLLEGEvmbo B-K-T ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN ZUIDERLICHT COLLEGEvmbo B-K-T MASTER KUNSTKLAS SPORT & BEWEGEN ZUIDERLICHT.ORG DANSEN WERELD KEUKEN KIEZEN

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Voor leerlingen met ambitie Haal het beste uit jezelf! Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen dat

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

Profielkeuze Mavo 1 naar mavo 2

Profielkeuze Mavo 1 naar mavo 2 Profielkeuze Mavo 1 naar mavo 2 Inhoud 1. Bevorderingsnorm 2. Opstromen naar havo 2 3. Vervangingsregeling 4. Leerstromen in mavo 2 5. Dienstverlening & Producten 6. Technologieroute 7. Keuzetraject 8.

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo informatie schooljaar 2018/2019 Over de Groene Hart TOPmavo De Groene Hart Topmavo is een Excellente school en dat komt binnen ons onderwijs op verschillende manieren

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART. vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WELKOM OP EEN SCHOOL MET EEN HART vwo havo mavo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU WIJ ZIEN JOU Je gaat naar school om te leren en iets te bereiken: een diploma of een baan. Op de route van brugklas tot

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2017-2018 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Toegangspoort tot het hbo De beste worden die je kunt zijn Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen 2018-2019 Overgangsnormen Rapportage en bevordering Cijferoverzichten De resultaten die leerlingen behalen worden op Helinium geautomatiseerd verwerkt. Daarmee kunnen ouders en leerlingen zich elke dag

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Leerpark volgens Liesanne Hart voor jouw talent! Leren door doen Leren door doen Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat.

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2016-2017 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2015-2016 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

Naar het Greijdanus?!

Naar het Greijdanus?! Zwolle Schitteren in Zijn licht Naar het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/zwolle Groep 8 en dan..? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school en welke richting?

Nadere informatie

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO KIESWIJZER 2015 Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO INHOUD INLEIDING... 3 STROOMKEUZE V3 EN T3... 4 PROFIELKEUZE HAVO... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en 5... 6 Natuurprofielen

Nadere informatie

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld Ashram Nieuwkoop thuis in de wereld INHOUD Onderwijs op maat Theoretische leerweg plus Sport en bewegen SDV Zorg & welzijn breed Cultuurschool Wereldschool Begeleiding Uitnodiging! Bij ons slaagt al zes

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie