TECHNISCHE HANDLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCHE HANDLEIDING"

Transcriptie

1 ZODAT HET GOED LOOPT TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU TECHNISCHE HANDLEIDING

2 CENTRAAL STATION, BERLIJN UITGERUST MET FASERFIX SUPER AFVOERGOTEN BEURSGEBOUW WENEN UITGERUST MET RECYFIX AFVOERGOTEN TIEFBAU GALABAU FASERFIX SUPER KS FASERFIX SUPER VOLLEDIGE AFWATERING UITERST STABIEL FASERFIX POINT PLAATSELIJKE AFWATERING FASERFIX BIG VEILIGE AFWATERING SNEL GEÏNSTALLEERD FASERFIX TRAFFIC SNELLE AFWATERING MONOLITISCH GEPRODUCEERD RECYFIX HICAP EFFECTIEVE AFWATERING MODULAIR GEPRODUCEERD RECYFIX PLUS FUNCTIONELE AFWATERING RECYFIX STANDARD SIMPELWEG EEN GOEDE AFWATERING SCHLITZRINNEN MOOI ONTWERP VEILIGE AFWATERING FASERFIX STANDARD ROBUUSTE AFWATERING RECYFIX POINT FASERFIX POINT PLAATSELIJKE AFWATERING DACHFIX GEVELS EN DAKTERRASSEN PERFECT ONTWATERD RECYFIX GREEN MILIEUVRIENDELIJK EN STABIEL LINEFIX VOOR FLEXIBELE AFSCHEIDINGEN TOP LICHT EN BETROUWBAAR OM ZELF TE INSTALLEREN MUURAFDEK- PLATEN SOLIDE VEILIG STABIEL

3 ZKM, KARLSRUHE GROOT VOLUME VOOR AANTOONBARE VEILIGHEID ESTÁDIO DA LUZ, LISSABON UITGERUST MET SPORTFIX AFVOERGOTEN AQUABAU SPORTBAU DRAINFIX BLOC GROOT VOLUME VOOR AANTOONBARE VEILIGHEID SPORTFIX PERFECTE AFWATERING VEILIG OVER DE FINISH DRAINFIX TWIN DUBBEL VOLUME IN DE KLEINSTE RUIMTE PALLETKOSTEN, VERPAKKINGSRECYCLING DB-tralieboxs, 800 x 00 mm 7,- per. DB-pool-s, 800x00 mm 8,0 per. De s worden in beginsel berekend. In geval van franko en onaangetaste retourzending crediteren wij het volledige bedrag. Onze verpakkingen kunnen via de Vfw AG, contract D , of EVA GmbH (Wenen), contract 680, gerecycled worden. PRIJZEN, LEVERINGSVOORWAARDEN, RETOURNAME Alle prijzen worden vermeerderd met de landelijke, wettelijke belastingen. De afrekening volgt in EURO. Franko levering vanaf 90,- aan goederenwaarde. Bij franko levering tot een goederenwaarde van 90,- geldt een vrachttoeslag van 00,-. Bij levering per vrachtpakket (max. 30 kg) berekenen wij 50,- porto-/verpakkingskosten. Bij opdrachten met een goederenwaarde onder 00,- geldt een toeslag van 30,- voor administratiekosten. Retourname alleen volgens afspraak. Alleen onaangetaste goederen worden teruggenomen. Retourkosten 5% van de goederenwaarde (minimale kosten 50,-) plus vrachtkosten visa versa. Geen retourname van speciale vervaardigingen mogelijk!

4 MARKETING SERVICE VOOR DE BOUWMATERIALEN VAKHANDEL HAURATON ONDERSTEUNT UW VERKOOP MET DOELTREFFENDE RECLAMEMIDDELEN EN VOORVERKOOPACTIES PLANNINGSDOCUMENTATIE Voor de vakontwerpers staat in diverse sectorcatalogi veelomvattende informatie m.b.t. ontwerpondersteuning ter beschikking. De catalogi worden onderverdeeld in de hoofdtoepassingsgebieden TIEFBAU, GALABAU, AQUABAU en SPORTBAU. In de catalogus PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN zijn uitvoerige plaatsingsvoorschriften en talrijke inbouwtekeningen voor Hauraton-producten samengevat. De documentatie is overzichtelijk onderverdeeld in een ordner. BROCHURES/BROCHURESTANDAARD Als verkoopondersteuning bieden wij brochures en productflyers aan. Geef uw cliënten belangrijke informatie m.b.t. innovaties en tot het omvangrijke Hauratonproductscala. Voor uw verkoopbalie stellen wij u graag brochurestandaards ter beschikking.

5 CAMPAGNE RECYFIX HET ORIGINEEL Voor thema s met prioriteiten voert Hauraton gericht reclamecampagnes met grote media ondersteuning, bijv. voor de RECYFIX afvoergoten. Het doel hiervan is moderne producten nog beter aan de markt te presenteren. Daarbij worden o.a. verkoopondersteunende displays en posters geproduceerd die speciaal in de vakhandel ingezet worden. PRESENTATIEWAND MET GOOTMONSTERS Op de presentatiewanden worden modellen gepresenteerd om aan te raken. De gootmonsters worden individueel en overzichtelijk samengesteld. Klanten kunnen zich rechtstreeks bij een selectie van monsters snel en uitgebreid een beeld vormen van de aangeboden producten. Vakhandelaren kunnen de presentatiewand, art , voor de netto kostprijs van 400,- aanschaffen. HAURATON INFORM NEWSLETTER In HAURATON INFORM vindt u veel interessante bijdragen uit de bouwbranche en over onze producten. Blijf op de hoogte met deze Newsletter of op het internet. MAILINGSACTIES Graag ondersteunen wij handelaren met opslag met mailingbrieven aan hun cliënten. Wij stellen de handelaar als onze partner voor. Daarbij verwijzen wij naar de in opslag aanwezige producten en brengen de voortreffelijke eigenschappen en waarde van de Hauraton-producten duidelijk naar voren. FABRIEKSBEZOEKEN/ INFO-RONDLEIDINGEN Speciaal voor verkopers uit de bouwmaterialenvakhandel bieden wij fabrieksbezoeken aan. Centraal tijdens de rondleidingen in Rastatt staat informatie m.b.t. de nieuwste technieken op het gebied van oppervlakte-afwatering en infiltratie alsmede de actuele DIN-EN-normen.

6 HAURATON OP HET INTERNET INNOVATIEKRACHT ONLINE, ALTIJD ACTUEEL EN UITGEBREID OVER HET TOTALE PRODUCTSCALA HAURATON heeft zich aangesloten bij de branche-gids van de Duitse bouwmaterialenvakhandel. U vindt onze volledige stamgegevens op Fachhandel DOWNLOAD DE ACTUELE PRIJSLIJST OP INDIVIDUELE CATALOGUS DIRECT VAN HET INTERNET Op de HAURATON-homepage kan iedereen zijn eigen catalogus samenstellen; met alleen de thema s die hij op dat moment nodig heeft. Bij het adviseren van klanten kan meteen de juiste sector eruitgenomen en gepresenteerd link individuele catalogus aanklikken en in de betreffende hoofdcatalogus het gewenste hoofd uitkiezen. De uitgekozen hoofdken worden nu met een haakje gekenmerkt. Is de keuze afgesloten, dan klikt u gewoon op aanvraag verzenden. Op een nieuwe internetpagina wordt binnen enkele ogenblikken een document in PDFformaat geopend, dat de individueel uitgekozen hoofdken van de catalogus bevat. Dit document kan opgeslagen, afgedrukt of per verzonden worden.

7 INNOVATIES VAN HAURATON VOORTDURENDE ONTWIKKELING VAN HET GARANDEERT HET HOOGSTE TECHNISCHE NIVEAU SNELVERGRENDELING SIDE-LOCK INNOVATIEKRACHT OP HET HOOGSTE TECHNISCHE NIVEAU SIDE-LOCK is een uniek vergrendelingssysteem, dat geheel zonder accessoires functioneert. Gewoon de afdekking op de goot leggen en met de voet aandrukken. Klik en de afdekking zit verkeersveilig vast. Voor het reinigen van de goten wordt de afdekking met een eenvoudig gereedschap (koevoet of stevige schroevendraaier) bliksemsnel opgelicht. Zo zorgt SIDE-LOCK voor een tijdsbesparing van 90% bij het bevestigen en verwijderen van afdekkingen. SIDE-LOCK werd door HAURATON ontwikkeld en is patentrechtelijk beschermd. FASERFIX ZEER STABIEL OP IEDERE GEBIED In de jaren 70 ontwikkelde HAURATON een materiaal, dat revolutionair zou in een ordner zijn voor de afwateringsindustrie. Door het bijmengen van vezels werd de stabiliteit van beton duidelijk verhoogd terwijl tevens het gewicht afnam. Zo werden dunnere wanddikten mogelijk bij een gelijkblijvende sterkte. Dit vezelversterkte beton is nu het materiaal van alle FASERFIX-producten. FASERFIX komt door zijn unieke eigenschappen in alle gebieden van pas. Zowel in zwaar belaste gebieden, zoals luchthavens, als in veel gefrequenteerde gebieden als auto- of snelwegen. In de meest uiteenlopende uitvoeringen worden deze goten ook in particuliere terreinen geplaatst. MEER INFORMATIE BETREFFENDE DE HAURATON-INNOVATIES VINDT U OP: RECYFIX LICHT MATERIAAL VOOR ALLE TOEPASSINGEN RECYFIX-afvoergoten zijn van 00% gerecycled kunststof van polyolefinen. Zij kunnen gemakkelijk in de ecologische materiaalkringloop geïntegreerd worden en zijn voor 00% recyclebaar. Het materiaal kenmerkt zich door hoge chemische bestendigheid, is vorst- en strooizoutbestendig, UV-bestendig, milieuvriendelijk en vloeistofdicht. Er ontstond een uiterst stabiele constructie met buigstijve ribben aanzienlijk lichter dan traditionele goten van mineralisch materiaal en net zo functioneel en stabiel.

8 BELASTINGSKLASSEN EN TOEPASSINGS- GEBIEDEN VOLGENS DIN EN 433 KLASSE A 5, BELASTING 5 KN Verkeersgebieden die uitsluitend door voetgangers en fietsers kunnen worden gebruikt. KLASSE B 5, BELASTING 5 KN Trottoirs, voetgangerszones en vergelijkbare gebieden, parkeerplaatsen en parkeergarages voor personenauto s. KLASSE C 50, BELASTING 50 KN Straatgoten en onbereden bermen e.d., sleufgoten. KLASSE D 400, BELASTING 400 KN Rijbanen van straten (ook voetgangerspaden), bermen van straten en parkeerplaatsen die voor alle soorten voertuigen zijn toegestaan. KLASSE E 600, BELASTING 600 KN Oppervlakken met hoge wielbelasting, bijv. havens en werven. KLASSE F 900, BELASTING 900 KN Oppervlakken met zeer hoge wielbelasting, bijv. vliegvelden. KIES IN GEVAL VAN TWIJFEL ALTIJD DE HOGERE KLASSE. KWALITEITSCERTIFICERING VOLGENS DIN EN ISO 900:000 HAURATON HAURATON verkreeg reeds in 993 als één van de eerste ondernemingen in de bouwindustrie de kwaliteitscertificering volgens DIN EN ISO 900. De kwaliteitseisen volgens de producten, maar ook voor de gehele onderneming, waaronder ontwikkeling, constructie, productie, montage en klantenservice. Door kwaliteitsmanagement volgens partner maximale zekerheid. Voor de onderstaande gootsystemen volgens WHG is er een algemene bouwtoezichtelijke vergunning verleend: FASERFIX SUPER KS 00 en de FASERFIX SUPER-afvoergoten FASERFIX BIG SL-afvoergoten FASERFIX BIG BL-afvoergoten registratie Z registratie Z registratie Z

9 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU TIEFBAU FASERFIX SUPER KS FASERFIX SUPER FASERFIX POINT FASERFIX BIG BL FASERFIX BIG SL FASERFIX TRAFFIC RECYFIX HICAP ZODAT HET GOED LOOPT

10 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS doorsnede afvoergoot 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00 9 speciale service volgens ontwerpgegevens 0 zandvanger met verzinkt stalen emmer 6 stankslot DN 00 uitwendig 0 voegmateriaal voor gootafdichting 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 7 kunststof aansluit DN 00 8 vuilvangemmer (zeef) vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

11 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, elementen / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type 0 * gatafstand: 00 mm van gatmidden (DN 00) tot gooteinde. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. FASERFIX SUPER KS 00, elementen vlak type 80F / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , , ,50 type 0L met opening* , , type , , type , , ,50 type 00L met opening* , , type , , type , , ,50 type , , ,30 type , , type 80F , , ,50 type 00F , , ,50 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

12 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 00 type FASERFIX SUPER KS 00, elementen met ingebouwd verval 0,6 % / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 type , , ,50 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. sleuvenrooster sleufbreedte 80/0, verzinkt staal lengtestavenrooster staafafstand 0 mm, RVS FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse A 5 / Querstabrost Stababstand 0 mm, Edelstahl sleuvenrooster sleufbreedte 80/0, verzinkt staal , ,30 sleuvenrooster sleufbreedte 80/0, verzinkt staal , ,80 sleuvenrooster sleufbreedte 80/0, RVS , ,70 sleuvenrooster sleufbreedte 80/0, RVS , ,80 lengtestavenrooster staafafstand 0 mm, RVS , aanvraag lengtestavenrooster staafafstand 0 mm, RVS , aanvraag Dwarsstaven stavenwijdte 0 mm, RVS , aanvraag Dwarsstaven stavenwijdte 0 mm, RVS , aanvraag de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse B 5 mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal / , , , , , , , ,90

13 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse C 50 / gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart , ,70 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/6, zwart , ,50 mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal , ,00 mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal , ,40 mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS , ,00 mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS , ,80 mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,0 mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,90 dubbelsleuvenrooster sleufbreedte 80/0, verzinkt staal , ,50 dubbelsleuvenrooster sleufbreedte 80/0, verzinkt staal , ,30 dubbelsleuvenrooster sleufbreedte 80/0, RVS , ,80 dubbelsleuvenrooster sleufbreedte 80/0, RVS , ,0 geperforeerd rooster Ø 6, verzinkt staal , ,30 geperforeerd rooster Ø 6, verzinkt staal , ,60 geperforeerd rooster Ø 6, RVS , ,00 geperforeerd rooster Ø 6, RVS , ,80 gesloten afdekking, verzinkt staal , ,50 gesloten afdekking, verzinkt staal , ,30 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal geperforeerd rooster Ø 6, verzinkt staal de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse D 400* gietijzeren rooster, sleufbreedte 00/4, zwart / , ,70 gietijzeren rooster, sleufbreedte 00/4, zwart * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. Meer afdekkingsmogelijkheden vindt u in de belastingsklasse E 600. De materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

14 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 00 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart gietijzeren rooster sleufbreedte 00/6, zwart mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,00 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, verzinkt staal , ,70 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart , ,0 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/6, zwart , ,70 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , ,60 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , ,90 mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , aanvraag mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , aanvraag gietijzeren rooster gesloten, zwart , ,90 gietijzeren rooster gesloten, verzinkt staal , ,40 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. gietijzeren rooster gesloten, zwart FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart / , ,80 FASERFIX SUPER KS gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart

15 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer zandvanger met verzinkt stalen emmer zandvanger met kunststof-emmer stankslot DN 00, uitwendig kunststof-aansluit DN 00 vuilvangemmer (zeef) eindplaat gesloten, type 0 eindplaat gesloten, type 00 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 eindplaat gesloten, type 80F eindplaat gesloten, type 00F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, type 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 00 / verzinkt staal RVS , , , , , ,4-96 6, , - 903, , , , , , , , , , , , - 8 9, , ,3-83 9, , , , , , , , , stankslot DN 00, uitwendig vuilvangemmer (zeef) eindplaat gesloten, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, type 00

16 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml FASERFIX SUPER KS 00, accessoires versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) boren van aansluitopening DN 70 boren van aansluitopening DN 00 fabrieksmatig plaatsen van PVCaansluit DN 70* fabrieksmatig plaatsen van PVCaansluit DN 00* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml / verzinkt staal , , , , , , , , , , , RVS

17 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, accessoires verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / verzinkt staal , , , , , , RVS vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 00: ca. 65 ml per voeglas. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

18 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS doorsnede afvoergoot 4 eindplaat gesloten 7 kunststof aansluit DN 50 0 voegmateriaal voor gootafdichting zandvanger met verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50 6 stankslot DN 50, uitwendig 8 vuilvangemmer DN 50 9 speciale service volgens ontwerpgegevens vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

19 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50, elementen type 0 / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. type 0F FASERFIX SUPER KS 50, elementen vlak / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type 0F , , ,60 type 50F , , ,60 type 00F , , ,60 type 00F de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

20 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 50 type FASERFIX SUPER KS 50, elementen met ingebouwd verval 0,5 % hoogte mm gewicht kg / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 type , , ,60 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal FASERFIX SUPER KS 50, afdekkingen, klasse C 50 / gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart , ,90 mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal , ,30 mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal , ,0 mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS , ,00 mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS , ,0 mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,70 mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,70 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

21 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50, afdekkingen, klasse D 400* gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart / , ,40 gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. FASERFIX SUPER KS 50, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,40 gietijzeren rooster sleufbreedte 3/9, zwart , ,40 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , ,0 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , ,80 mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , aanvraag mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , aanvraag gietijzeren rooster, gesloten, zwart , ,70 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart gietijzeren rooster sleufbreedte 3/9, zwart mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal FASERFIX SUPER KS 50, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart / , ,50 gietijzeren rooster, gesloten, zwart FASERFIX SUPER KS gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte 3/0, zwart

22 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 50 zandvanger met verzinkt stalen emmer stankslot DN 50, uitwendig vuilvangemmer DN 50 eindplaat gesloten, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, type 00 FASERFIX SUPER KS 50, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer stankslot DN 50, uitwendig kunststof-aansluit DN 50 vuilvangemmer DN 50 eindplaat gesloten, type 0 eindplaat gesloten, type 00 eindplaat gesloten, type 00 eindplaat gesloten, type 0F eindplaat gesloten, type 50F eindplaat gesloten, type 00F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, type 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 50 versteksnede voor nominale breedte 50 (twee s per verbinding noodzakelijk) fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 50 fabrieksmatig plaatsen van PVCaansluit DN 50* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml / verzinkt staal RVS , , , , , , , , - 9 9, ,9-08 4, , ,9-08 4, , , , , ,4-8 4, , ,6-8 4, , ,8-83 4, , , , , , , , , , , , , ,30 - -

23 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50 FASERFIX SUPER KS 50, accessoires voegmateriaal voor gootafdichting Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, RVS, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, RVS, type 00 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / verzinkt staal - - -, , , , , , , , , , , , RVS Vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 00: ca. 94 ml per voeglas. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

24 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS doorsnede afvoergoot zandvanger met verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50 6 vuilvangemmer DN 50 7 speciale service volgens ontwerpgegevens 8 voegmateriaal voor gootafdichting 9 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) 0 plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

25 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, elementen / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , , ,70 type , ,0 54 7,70 type , , ,70 type , , ,0 type 0 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. type 0F FASERFIX SUPER KS 00, elementen vlak / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type 0F , ,0 35 7,70 type 50F , ,0 35 7,70 type 00F , , ,70 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

26 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 00 type FASERFIX SUPER KS 00, elementen met ingebouwd verval 0,5 % / verzinkt stalen randbescherming RVS randbescherming type , ,0 50 7,70 type , ,0 50 7,70 type , , ,70 type , , ,70 type , , ,70 type , , ,70 type , , ,70 type , , ,70 type , , ,70 type , ,0 50 7,70 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse C 50 gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , , , , , , , ,0 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

27 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse D 400* gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart / , ,0 gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,30 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , ,00 mazenrooster mazenbreedte /30, verzinkt staal , aanvraag mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , aanvraag mazenrooster mazenbreedte /30, RVS , ,30 gietijzeren rooster, gesloten, zwart , ,30 GUGI-gietijzeren mazen rooster mazen breedte 0/30, zwart mazenrooster mazen breedte /30, verzinkt staal de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. FASERFIX SUPER KS 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster gesloten, zwart gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart / , ,00 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart

28 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS 00 zandvanger met verzinkt stalen emmer FASERFIX SUPER KS 00, accessoires Schmutzfangeimer DN 50 eindplaat gesloten, type 0 eindplaat met horizontale PVCuitloop DN 50, verzinkt staal, type 00 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* zandvanger met verzinkt stalen emmer stankslot DN 50, uitwendig kunststof-aansluit DN 00 vuilvangemmer DN 50 eindplaat gesloten, type 0 eindplaat gesloten, type 00 eindplaat gesloten, type 00 eindplaat gesloten, type 0F eindplaat gesloten, type 50F eindplaat gesloten, type 00F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 00 versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 00 fabrieksmatig plaatsen van PVCaansluit DN 00* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml / verzinkt staal RVS , , , , , , , - 9 9, ,9-08 0, , ,9-08 0, , , , , ,5-38 0, , ,6-38 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,30 - -

29 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00 FASERFIX SUPER KS 00, accessoires Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade zandvanger met verzinkt stalen emmer vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / verzinkt staal - - -, , , , , , , , , ,0 - - RVS voegmateriaal voor gootafdichting Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 00: ca. 05 ml per voeglas. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

30 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER doorsnede afvoergoot zandvanger met verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 6 stankslot DN 50, uitwendig 7 kunststof aansluit DN 50 8 speciale service volgens ontwerpgegevens 9 voegmateriaal voor gootafdichting 0 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

31 FASERFIX SUPER 50 FASERFIX SUPER 50 FASERFIX SUPER 50, elementen / type , ,60 type , ,60 type , ,60 type , ,00 type 0 FASERFIX SUPER 50, elementen hoekig / type 0E , ,90 type 00E , ,90 type 00E , ,90 type 0E FASERFIX SUPER 50, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,50 gietijzeren rooster gesloten, zwart , ,30 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX SUPER 50, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster gesloten, zwart gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart / , ,90 FASERFIX SUPER gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart

32 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER 50 zandvanger met verzinkt stalen emmer stankslot DN 50, uitwendig FASERFIX SUPER 50, accessoires / zandvanger met verzinkt stalen emmer , ,0 stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 kunststof-aansluit DN , ,70 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,9-08 6,30 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,30 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,30 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,50 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 0

33 FASERFIX SUPER 50 FASERFIX SUPER 50 FASERFIX SUPER 50, accessoires versteksnede voor nominale breedte 50 (twee s per verbinding noodzakelijk) fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 50 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 50* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) , , , , , , , , , , , , , , ,30 * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 00: ca. 94 ml per voeglas. / fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 50 voegmateriaal voor gootafdichting vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk)

34 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER doorsnede afvoergoot zandvanger met verzinkt stalen emmer 3 zandvanger -delig met verzinkt stalen emmer 4 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 6 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 7 speciale service volgens ontwerpgegevens 8 voegmateriaal voor gootafdichting 9 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) 0 plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten) 9 0

35 FASERFIX SUPER 00 FASERFIX SUPER 00 FASERFIX SUPER 00, elementen type 0 / type , ,40 type , ,40 type , ,40 type , ,30 FASERFIX SUPER 00, elementen hoekig / type 0E ,5 305,80 type 00E , ,80 type 00E , ,80 type 0E FASERFIX SUPER 00, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,0 gietijzeren rooster gesloten, zwart , ,80 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX SUPER 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster gesloten, zwart gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart / , ,50 FASERFIX SUPER gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart

36 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER 00 zandvanger met verzinkt stalen emmer zandvanger -delig met verzinkt stalen emmer eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 FASERFIX SUPER 00, accessoires / zandvanger met verzinkt stalen emmer , ,80 zandvanger -delig met verzinkt stalen emmer , ,80 kunststof-aansluit DN , ,60 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,3-308,0 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,6-308,0 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,8-3083,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,0 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) ,0 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,70 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 0

37 FASERFIX SUPER 00 FASERFIX SUPER 00 FASERFIX SUPER 00, accessoires fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / , , , , , , , , , , , , ,0 voegmateriaal voor gootafdichting Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 00: ca. 05 ml per voeglas.

38 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER voegmateriaal voor gootafdichting doorsnede afvoergoot zandvanger met verzinkt stalen emmer, -delig met gietijzeren rooster sleuvenbreedte x40/0, zwart, klasse F zandvanger met verzinkt stalen emmer, -delig met tussen en gietiijzeren rooster sleuvenbreedte x40/0, zwart, klasse F afdekkingen tot klasse F universele schacht -delig met tussen met gietijzeren rooster, gesloten, zwart, klasse E eindplaat gesloten 7 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal 8 speciale service volgens ontwerpgegevens 0 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

39 FASERFIX SUPER 300 FASERFIX SUPER 300 FASERFIX SUPER 300, elementen type 0 / type , ,30 type , ,00 type , ,60 FASERFIX SUPER 300, elementen hoekig type 0E / type 0E , ,30 FASERFIX SUPER 300, afdekkingen, klasse C 50 gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart mazenrooster mazenbreedte 30/5, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/5, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal / , , , , , , , , , ,40 gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart mazenrooster mazen breedte 30/5, verzinkt staal FASERFIX SUPER 300, afdekkingen, klasse D 400* gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart / , ,0 mazenrooster mazen breedte 30/30, verzinkt staal * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart

40 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER 300 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX SUPER 300, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,0 gietijzeren rooster gesloten, zwart , ,50 gietijzeren rooster gesloten, zwart FASERFIX SUPER 300, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart / , ,80 FASERFIX SUPER gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart

41 FASERFIX SUPER 300 FASERFIX SUPER 300 FASERFIX SUPER 300, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer, -delig met gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart, klasse F 900 / , ,50 universele schacht -delig met gietijzeren rooster, gesloten, zwart, klasse E , ,70 tussen , ,70 kunststof-aansluit DN , ,60 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,00 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0H , ,60 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0H , ,70 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 versteksnede voor nominale breedte 300 (twee s per verbinding noodzakelijk) ,00 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,70 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* ,90 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) ,50 staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) , , ,0 zandvanger met verzinkt stalen emmer, -delig met gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart, klasse F 900 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0 voegmateriaal voor gootafdichting * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 0H: ca. 69 ml per voeglas. Vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter)

42 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER doorsnede afvoer afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 4 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal 5 speciale service volgens ontwerpgegevens 6 voegmateriaal voor gootafdichting 7 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) 8 plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten)

43 FASERFIX SUPER 400 FASERFIX SUPER 400 FASERFIX SUPER 400, elementen type 0 / type , ,70 type 0H , ,40 FASERFIX SUPER 400, afdekkingen, klasse D 400* gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 0/0, zwart / , ,80 gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 0/0, zwart * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. FASERFIX SUPER 400, afdekkingen, klasse E 600 / GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,0 gietijzeren rooster gesloten, zwart , ,0 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX SUPER 400, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 0/0, zwart / , ,30 gietijzeren rooster gesloten, zwart FASERFIX SUPER gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 0/0, zwart

44 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER 400 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0 FASERFIX SUPER 400, accessoires / eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,60 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0H , ,00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type , ,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0H , ,0 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,80 versteksnede voor nominale breedte 400 (twee s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,70 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* ,90 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00*

45 FASERFIX SUPER 400 FASERFIX SUPER 400 FASERFIX SUPER 400, accessoires voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / - - -, , , , , , , , , , , ,80 voegmateriaal voor gootafdichting Vergrendelings systeem EP, kabel buizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 0H: ca. 7 ml per voeglas. Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk)

46 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER doorsnede afvoergoot afdekkingen tot klasse E eindplaat gesloten 4 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00 5 speciale service volgens ontwerpgegevens 6 voegmateriaal voor gootafdichting 7 vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de gootbodem ( s per strekkende meter) 8 plaatsingshulp ( s noodzakelijk voor het leggen van goten

47 FASERFIX SUPER 500 FASERFIX SUPER 500 FASERFIX SUPER 500, elementen type 0 / type , ,50 FASERFIX SUPER 500, afdekkingen, klasse E 600 / gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 50/0, zwart , ,30 gietijzeren afdekking, gesloten, zwart , ,30 gietijzeren rooster sleufbreedte 3 x 50/0, zwart FASERFIX SUPER gootelementen en afdekkingen worden separaat geleverd. FASERFIX SUPER 500, accessoires eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 500 versteksnede voor nominale breedte 500 (twee s per verbinding noodzakelijk) fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 00 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade vergrendelingssysteem EP, kabelbuizen in de bodem van de afvoergoot ( s per strekkende meter) staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,80 gietijzeren afdekking, gesloten, zwart eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0 Plaatsingshulp ( s voor het plaatsen van goten noodzakelijk) * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik bij afvoergoten type 0: ca. 78 ml per voeglas.

48 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS / FASERFIX SUPER PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals ZTVT, ZTVP, ZTV-beton, RstO en ZTV-asfalt dienen bij aanleg in acht te worden genomen. Bij montage en aanleg bij tankstations gelden aanvullende eisen. Informatie hierover wordt door onze fabriek verstrekt.. Let erop, dat de aansluitende bestrating permanent met 3 tot 5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteekt.. Bij voorkomende horizontale krachten in aangelegde toestand, zoals bij betonnen oppervlakken en constructies van gewapend beton, moeten functionele dilatatievoegen in lengte- en dwarsrichting volgens DIN 838 worden aangebracht. 3. De zijdelingse stabiliteit van de FASERFIX SUPER gootelementen garandeert, dat er geen schade door dynamische belastingen optreedt tijdens de deskundige inbouw bij het beton storten, asfalteren of bestraten. Extra versterkingen zijn niet nodig. 4. Tijdens de inbouw in verharding/bestrating dient de voeg langs de goot te worden gevuld met minerale c.q. bitumineuze vulstof. In de zware belastingsector vanaf belastingsklasse D400: dynamische schuifbelastingen op de bestrating mogen alleen door middel van een krachtgesloten verband op de dragers en niet direct op de gootwanden optreden, bijv. door het leggen van de eerste 3 rijen in gemodificeerde betonbedding. 5. Als er extreme schuifbelastingen kunnen optreden, bijv. bij afschotgedeelten, zijn er ter plaatse aanvullend bijzondere maatregelen vereist. Informeer hiernaar. 6. De veiligheidsvoegen volgens EN 433 kunnen indien nodig ter plaatse tot aan de bovenzijde van de bestra ting worden afgedicht. HANDLEIDING VOOR MOGELIJKE AFDICHTINGEN BIJ FASERFIX SUPER- AFVOERGOTEN VOLGENS DIN EN 433 Toepassingsgebied: Voor duurzame elastische verbindingsnaden van dwarsvoegen bij FASERFIX SUPER-goten conform de eisen volgens DIN EN 433. Binnen en buiten toepasbaar evenals voor het afdichten van eindplaten c.q. zandvangers en langsvoegen van goten in verkeersgebieden. Gesteldheid ondergrond: Het hechtvlak moet voldoende stevig, droog, schoon, olie- en vetvrij zijn, zodat het hechten en uitharden niet wordt beïnvloed. De hechtoppervlakken kunnen hiervoor worden voorgestreken met een primer. Voor het overbruggen van de voegspleet tussen de gootnaden wordt bij duurzame elastische spuitafdichting een zelfklevende crêpe of montagetape gebruikt. Hiermee wordt de hechting van het voegafdichtingsmateriaal op de voegbodem voorkomen. Bij gezaagde dwarsvoegen wordt een gesloten O-ring van PE tussen de voegzijden geklemd. Uitvoeringsinstructie voegafdichting dilatatiedwarsvoeg: De voegen moeten zodanig worden aangebracht, dat het voegafdichtingsmateriaal de optredende bewegingen kan overnemen (-zijdige hechting). Strijk het voegoppervlak na het afdichten met een spatel glad. Werk daarna het voegoppervlak glad af met een zeepoplossing. Bij zijdelings wegvloeien van de dilatatiedwarsvoeg op de buitenwand van de goot kan indien gewenst de afdichting van de veiligheidsvoeg op de langsvoeg naar het verkeersoppervlak worden aangesloten. Voor zandvangers en afvoerputten gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften. Bij de belastingsklassen D400 tot F900 bij zeer frequent optredende extreme belastingen, zoals vliegvelden, logistieke centra, containerterminals, busstations etc., dient de drager bij aanleg in plaveisel in de vorm van in-situ betonstrekstenen, tenminste tot C30/37 x F4 te worden opgetrokken. De in-situ betonstrekstenen moeten permanent met 3-5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteken. Deze kunnnen indien nodig ter plaatse worden gewapend.

49 FASERFIX SUPER KS UITVOERINGSINSTRUCTIE VOOR HET AFDICHTEN VAN EINDPLATEN EN ZANDVANGERS: Het afdichtingsmateriaal wordt als duurzame elastische spuitafdichting op de gereinigde eindplaten rondom aangebracht met een doorsnede van 6 x 5 mm. Daarna wordt de verbindingsnaad tot een minimale dikte van mm samengeperst en gedurende 4 uur gefixeerd. Uitvloeiend afdichtingsmateriaal wordt nagestreken zoals beschreven. Bij afdichting van voegen rondom zandvangers wordt bij de contactoppervlakken op dezelfde wijze gehandeld. Een fixatie vindt hier plaats door het eigen gewicht. Voor WHG-afdichtingsoppervlakken gelden bijzondere eisen. Informeer hiernaar. LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08. ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP

50 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX SUPER KS FASERFIX SUPER PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN PLAATSINGSVOORBEELD PLAVEISEL kl. A 5 C 50 PLAATSINGSVOORBEELD ASFALT kl. A 5 E 600

51 FASERFIX SUPER KS PLAATSINGSVOORBEELD BETON kl. A 5 C A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel beton Beton kl. Kl. A 5 -- C mm A 00 tot bis 50 cm dilatatievoeg Raumfuge B rijbaanbeton Fahrbahnbeton B h Tragschicht fundering C b C d vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h Rinnenhöhe goothoogte 0-0 cm cm D Belastungsklasse belastingsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 A 5 B 5 C 50 Fundament: fundament: breedte Breite b b / Stärke / dikte d / hoogte Höhe h h (in (in cm) 0 / 0 / * 0 / 0 / * 0 / 5 / * vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament C 0/5 C 0/5 C 0/5 DIN 045- met mit Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC. TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. Stand: D 400** Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Gültig Geldig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX SUPER KS 00, 50, 00 FASERFIX SUPER 50, 00, 300, 400, 500 Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Beton beton Omschrijving: Bezeichnung: FF-S-00 Typ 00_Einbau Klasse C 50 in Beton Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\0\0\ idw E 600 F E PLAATSINGSVOORBEELD BETON kl. D 400 F A Einbaubeispiel plaatsingsvoorbeeld Beton beton kl. Kl. D 400** - F 900 b dilatatievoeg Raumfuge 3-5 mm A rijbaanbeton Fahrbahnbeton B h B fundering Tragschicht C d C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h = Rinnenhöhe goothoogte vermeerderd zzgl. Überhöhung met overschrijding schuifdoorn Schubdorn 0mm iedere alle 40cm cm D Belastungsklasse belastingsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d // hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / betonkwaliteit Betonqualität Betonläufer betonstreksteen DIN 045- betonkwaliteit Betonqualität Fundament fundament Unsere Onze plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem rregelmatig technischen aangepast Stand angepasst. aan de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Überprüfen Controleer Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC. TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 Stand: D 400** E 600 F 900 Gültig Geldig für voor folgende volgende Systeme: systemen: 5 / 5 / * 5 / 0 / * 5 / 0 / * FASERFIX SUPER KS 00, 50, 00 FASERFIX SUPER 50, 00, 300, 400, 500 C 30/37 XF4 C 30/37 XF4 C 30/37 XF4 FASERFIX SUPER KS 00, 50, 00 flach C 5/30 XF C 0/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Beton beton Omschrijving: Bezeichnung: FF-S-00 Typ 00_Einbau Klasse F 900 in Beton Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\0\0\ idw E

52 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX POINT SUPER 30/30 doorsnede FASERFIX POINT SUPER 30/30 4 doorsnede FASERFIX POINT SUPER 40/40, -delig 5 3 doorsnede FASERFIX POINT SUPER 40/40, -delig 4 afvoerput met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse E afvoerput, -delig, met GUGI-gietij zeren mazenrooster, zwart, klasse E 600

53 FASERFIX POINT SUPER 40/40 FASERFIX POINT SUPER 30/30 FASERFIX POINT SUPER 30/30, afvoerputten, klasse E 600, compleet met PVC-mof met afdichtring DN 00, stankslot en kunststof emmer met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, verzinkt staal / , , , 440 6,60 4 afvoerputten getest in navolging van EN 4. voor FASERFIX POINT gelden inhoudelijk dezelfde plaatsingsaanwijzingen als voor FASERFIX SUPER afvoergoten. FASERFIX POINT SUPER 40/40, afvoerputten, klasse E 600, compleet met PVC-mof met afdichtring DN 50, stankslot en kunststof emmer / -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,00 4 -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,00 4 -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, verzinkt staal , ,60 4 -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, verzinkt staal , ,60 4 tussen , ,80 4 -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart -delig, met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart afvoerputten getest in navolging van EN 4. voor FASERFIX POINT gelden inhoudelijk dezelfde plaatsingsaanwijzingen als voor FASERFIX SUPER afvoergoten. -delig, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, verzinkt staal

54 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG BL doorsnede afvoergoot 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 7 voegmateriaal voor gootafdichting zandvangelement met PVC-aansluit DN 50 en verzinkt stalen emmer 4 eindplaat gesloten 6 stankslot DN 50, uitwendig

55 FASERFIX BIG BL 50 FASERFIX BIG BL 50 FASERFIX BIG BL 50, elementen type 00 / type ,0-744 aanvraag FASERFIX BIG BL 50, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,50 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazen breedte 0/30, zwart FASERFIX BIG BL 50, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart / , ,90 gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart FASERFIX BIG BL 50, accessoires / zandvangelement met PVC-aansluit DN 50 en verzinkt stalen emmer ,0-755 aanvraag stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,30 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,50 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 zandvangelement met PVC-aansluit DN 50 en verzinkt stalen emmer voegmateriaal voor gootafdichting ** verbruik van voegmateriaal: ca. 7 ml per voeglas.

56 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG BL doorsnede afvoergoot zandvangelement met PVC-aansluit DN 00 en verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 6 voegmateriaal voor gootafdichting 5 6

57 FASERFIX BIG BL 00 FASERFIX BIG BL 00 FASERFIX BIG BL 00, elementen type 00 / type , aanvraag FASERFIX BIG BL 00, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,0 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazen breedte 0/30, zwart FASERFIX BIG BL 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart / , ,50 gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart FASERFIX BIG BL 00, accessoires / zandvangelement met PVC-aansluit DN 00 en verzinkt stalen emmer , aanvraag stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,8-3083,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,0 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 zandvangelement met PVC-aansluit DN 00 en verzinkt stalen emmer eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 voegmateriaal voor gootafdichting ** verbruik van voegmateriaal: ca. 5 ml per voeglas.

58 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG SL doorsnede afvoergoot 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00 7 voegmateriaal voor gootafdichting zandvangelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer 4 eindplaat gesloten 6 stankslot DN 00, uitwendig

59 FASERFIX BIG SL 00 FASERFIX BIG SL 00 FASERFIX BIG SL 00, elementen type 00 / type , ,0 FASERFIX BIG SL 00, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,00 GUGI-gietijzeren mazen rooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX BIG SL 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart / , ,80 gietijzeren rooster sleufbreedte 00/4, zwart FASERFIX BIG SL 00, accessoires hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal zandvangerelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer , ,40 stankslot DN 00, uitwendig ,4-96 6,40 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, type , ,90 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 transportanker (4 s noodzakelijk voor het plaatsen van m afvoergoot) ,0 zandvangerelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, type 00 voegmateriaal voor gootafdichting ** VERBRUIK VAN VOEGMATERIAAL: CA. 99 ML PER VOEGLAS.

60 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG SL doorsnede afvoergoot zandvangelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 6 stankslot DN 50, uitwendig 7 voegmateriaal voor gootafdichting

61 FASERFIX BIG SL 50 FASERFIX BIG SL 50 FASERFIX BIG SL 50, elementen type 00 / type , ,80 FASERFIX BIG SL 50, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,50 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX BIG SL 50, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart / , ,90 gietijzeren rooster sleufbreedte 50/0, zwart FASERFIX BIG SL 50, accessoires / zandvangerelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer , ,30 stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,30 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,50 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 transportanker (4 s noodzakelijk voor het plaatsen van m afvoergoot) ,0 zandvangerelement met PVC-mof DN 50 en verzinkt stalen emmer eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 voegmateriaal voor gootafdichting ** verbruik van voegmateriaal: ca. ml per voeglas.

62 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG SL doorsnede afvoergoot zandvangelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal 6 voegmateriaal voor gootafdichting 5 6

63 FASERFIX BIG SL 00 FASERFIX BIG SL 00 FASERFIX BIG SL 00, elementen type 00 / type , ,60 FASERFIX BIG SL 00, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,0 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX BIG SL 00, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart / , ,50 gietijzeren rooster sleufbreedte 70/0, zwart FASERFIX BIG SL 00, accessoires / zandvangerelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer , ,0 stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,8-3083,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,0 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 transportanker (4 s noodzakelijk voor het plaatsen van m afvoergoot) ,0 zandvangerelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 00 voegmateriaal voor gootafdichting ** verbruik van voegmateriaal: ca. 9 ml per voeglas.

64 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG SL doorsnede afvoergoot zandvangelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer 3 afdekkingen tot klasse F eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal 6 voegmateriaal voor gootafdichting

65 FASERFIX BIG SL 300 FASERFIX BIG SL 300 FASERFIX BIG SL 300, elementen type 00 / type , ,0 FASERFIX BIG SL 300, afdekkingen, klasse E 600 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,0 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart FASERFIX BIG SL 300, afdekkingen, klasse F 900 gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart / , ,80 gietijzeren rooster sleufbreedte x 40/0, zwart FASERFIX BIG SL 300, accessoires / zandvangerelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer , ,80 stankslot DN 50, uitwendig - - -, ,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0H , ,60 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0H , ,70 fabrieksmatig op lengte zagen ,0 versteksnede ( s per verbinding noodzakelijk) ,60 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit (incl. boren) ,60 voegmateriaal Masterflex 700 FR Gun Grade, patroon 450 ml - - -, ,80 Primer Masterflex 700 A SP, inhoud 000 ml - - -, ,30 Primer Masterflex 700 FE (staal), inhoud 000 ml - - -, ,90 verwerkingsset voor voegmateriaal Masterflex 700 WW Gun Grade , ,90 transportanker (4 s noodzakelijk voor het plaatsen van m afvoergoot) ,0 zandvangerelement met PVC-mof DN 00 en verzinkt stalen emmer eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 0H voegmateriaal voor gootafdichting ** verbruik van voegmateriaal: ca. 55 ml per voeglas.

66 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX BIG PLAATSINGVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals ZTVT, ZTV-asfalt, ZTV-beton, RstO, GBT en LAWA-/KIWArichtlijnen dienen bij aanleg in acht te worden genomen.. Let erop, dat de aansluitende bestrating permanent met 3 tot 5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteekt.. Bij voorkomende horizontale krachten in aangelegde toestand, zoals bijv. bij betonnen oppervlakken en constructies van gewapend beton, moeten functionele dilatatievoegen in lengte- en dwarsrichting worden aangebracht. Expansiekracht van het betonnen oppervlak mag geen effect op de goot hebben. 3. Grote bestratingselementen van beton volgens KIWArichtlijnen BRL 30 kunnen met dilatatievoegen direct volgens BRL 39 tegen de FASERFIX BIG-goot worden gelegd. 4. De veiligheidsvoeg tussen de goten dient ter plaatse te worden gevoegd met voegmateriaal. Uitvoering volgens IVD-toelichting De ondergrond voor de FASERFIX BIG-goten moet zodanig zijn verdicht, dat verzakken of breken van de goten wordt voorkomen. 6. De voeg langs de stalen randbescherming van de FASERFIX BIG-goot hoeft niet vloeistofdicht te worden afgedicht. Eenvoudig ingietmateriaal dat bestand is tegen minerale olie is hier afdoende. Voor zandvangers gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften. HANDLEIDING VOOR MOGELIJKE AFDICHTINGEN BIJ FASERFIX BIG- AFVOERGOTEN VOLGENS DIN EN 433 Toepassingsgebied: Voor duurzame elastische verbindingsnaden van dwarsvoegen bij FASERFIX BIG-goten conform de eisen volgens DIN EN 433. Binnen en buiten toepasbaar evenals voor het afdichten van eindplaten c.q. zandvangers en langsvoegen van goten in verkeersgebieden. Gesteldheid ondergrond: Het hechtvlak moet voldoende stevig, droog, schoon, olie- en vetvrij zijn, zodat het hechten en uitharden niet wordt beïnvloed. De hechtoppervlakken kunnen hiervoor worden voorgestreken met een primer. Voor het overbruggen van de voegspleet tussen de gootnaden wordt bij duurzame elastische spuitafdichtingen een zelfklevende crêpe- of montagetape gebruikt. Hiermee wordt de hechting van het voegafdichtingsmateriaal op de voegbodem voorkomen. Bij gezaagde dwarsvoegen wordt een gesloten O-ring van PE tussen de voegzijden geklemd. Uitvoeringsinstructie voegafdichting dilatatiedwarsvoeg: De voegen moeten zodanig worden aangebracht, dat het voegafdichtingsmateriaal de optredende bewegingen kan overnemen (-zijdige hechting). Een klein rubberen slangetje op de handspuit vergemakkelijkt de werkzaamheden aan de wandvoegen tijdens het afdichten van de wanden van FASERFIX BIG. Strijk na het afdichten met een spatel het voegoppervlak glad. Werk daarna het voegoppervlak glad af met een zeepoplossing. Bij zijdelings wegvloeien van de dilatatiedwarsvoeg op de buitenwand van de goot kan indien gewenst de afdichting van de veiligheidsvoeg op de langsvoeg naar het verkeersoppervlak worden aangesloten. UITVOERINGSINSTRUCTIE VOOR HET AFDICHTEN VAN EINDPLATEN EN ZANDVANGERS: Het afdichtingsmateriaal wordt als duurzame elastische spuitafdichting op gereinigde eindplaten met een doorsnede van 6 x 5 mm rondom aangebracht. Daarna wordt de verbindingsnaad tot een minimale dikte van mm samengeperst en gedurende 4 uur gefixeerd. Uitvloeiend afdichtingsmateriaal wordt nagestreken zoals beschreven. Bij afdichting van voegen bij bezinkputten worden de contactoppervlakken op dezelfde wijze behandeld. Een fixatie vindt hier plaats door het eigen gewicht. Voor WHG-afdichtingsoppervlakken gelden bijzondere eisen. Informeer hiernaar. LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08.

67 PLAATSINGSVOORBEELD BETON kl. D 400** F 900 FASERFIX BIG A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel beton Beton kl. Kl. D 400** - F mm A Raumfuge dilatatievoeg B B Fahrbahnbeton rijbaanbeton fundering Tragschicht C b C d frostsicherer vorstvrije bodem Unterbau D * vervalt entfällt nivelleringslaag Ausgleichsschicht naar nach behoefte Bedarf (aanbevolen (empfohlene minimale Mindestdicke dikte 55 cm) veiligheidsvoeg Sicherheitsfuge afdichting Abdichtung naar nach behoefte Bedarf D Belastungsklasse belastingsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V 9580 V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b b / / Stärke dikte d // hoogte Höhe h h (in (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter www. ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 Stand: D 400** E 600 F 900 Gültig Geldig für voor folgende volgende Systeme: systemen: 0 / 5 / * 0 / 5 / * 0 / 5 / * FASERFIX BIG BL 50, 00 C 0/5 C 0/5 C 0/5 FASERFIX BIG SL 00, 50, 00, 300 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Beton beton Bezeichnung: Omschrijving: FF-BIG-S-00 SL Typ 0_Einbau Klasse F 900 in Beton Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\004\09\0\ idw E PLAATSINGSVOORBEELD PLAVEISEL kl. D 400** F A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel plaveisel Pflaster Kl. kl. D 400** -- F mm A Raumfuge dilatatievoeg B Pflaster plaveisel fundering Pflasterbettung plaveisel B fundering Tragschicht b C d vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau C D * Höhe hoogte h h entfällt vervalt nivelleringslaag Ausgleichsschicht naar nach behoefte Bedarf (aanbevolen ( empfohlene minimale Mindestdicke dikte 5 cm) ) veiligheidsvoeg Sicherheitsfuge afdichting Abdichtung naar nach behoefte Bedarf D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V fundament: Fundament: breedte Breite b / / Stärke dikte d // hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan de angepasst. nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere Rinnensysteme of FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC. TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 Stand: D 400** E 600 F 900 Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: 0 / 5 / * 0 / 5 / * 0 / 5 / * FASERFIX BIG BL 50, 00 C 0/5 C 0/5 C 0/5 FASERFIX BIG SL 00, 50, 00, 300 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Pflaster plaveisel Omschrijving: Bezeichnung: FF-BIG-S-00 BL Typ 00_Einbau Klasse E 600 in Pflaster Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\0\0\ idw ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP E

68 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC doorsnede afvoergoot zandvanger, -delig met verzinkt stalen emmer 3 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazen breedte 0/30, zwart 4 eindplaat gesloten 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50 6 speciale service volgens ontwerpgegevens 7 staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter)

69 FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC 00 FASERFIX TRAFFIC SUPER- BLOC 00 FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC 00, afvoergoten, klasse F 900 type 00 / type , aanvraag FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC afvoergoten zijn te combineren met FASERFIX SUPER 00 afvoergoten, type 00. FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC 00, accessoires / zandvanger -delig met verzinkt stalen emmer , ,80 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart , ,0 kunststof-aansluit DN , ,60 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,8-3083,0 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type , ,0 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) ,0 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,70 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* ,90 staafstalen voor vergrendelingssysteem ( s per strekkende meter) ,90 zandvanger -delig met verzinkt stalen emmer GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden. ** verbruik van voegmateriaal bij afvoergoten type 00: ca. 05 ml per voeglas. eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 50, verzinkt staal, type 00

70 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals ZTVT, ZTVP, ZTV-beton, RstO en ZTV-asfalt dienen bij aanleg in acht te worden genomen.. Let erop, dat de aansluitende bestrating permanent met 3 tot 5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteekt.. Bij voorkomende horizontale krachten in aangelegde toestand, zoals bij betonnen oppervlakken en constructies van gewapend beton, moeten functionele dilatatievoegen in lengte- en dwarsrichting conform DIN 838 worden aangebracht. 3. De zijdelingse stabiliteit van gootelementen garan deert dat er tijdens de vakkundige aanleg geen schade optreedt door dynamische belastingen bij het in beton storten, asfalteren of bestraten. 4. De voeg langs de goot dient bij aanleg in bestrating/ tegels te worden gevuld met minerale c.q. bitumineuze vulstof. 5. Als er extreme schuifbelastingen kunnen optreden, bijv. bij afschotgedeelten, dienen ter plaatse aanvul lend bijzondere maatregelen te worden genomen. Informeer hiernaar in de fabriek. AFDICHTING VAN GOTEN VOLGENS DIN EN 433 Een afdichting volgens EN 4333 is mogelijk tijdens de aanleg. Een handleiding voor afdichting verkrijgt u op aanvraag. LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08. PLAATSINGSVOORBEELD ASFALT kl. A 5 F A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel asfalt Asphalt kl. Kl. A 5 A 5 - F F 900 bit. voegband Fugenband 3-5 mm A Deckschicht deklaag B Binderschicht bindlaag B C d h b fundering Tragschicht C frostsicherer vorstvrije bodem Unterbau D * h Rinnenhöhe goothoogte - 0 cm voor Für aanvullende zusätzliche Sicherheit veiligheid empfehlen adviseren wij wir op bauseitig locatie Betonstahl-Stäbe betonstaalstaven 0 mm in in de die fabrieksmatige werkseitigen Öffnungen openingen einzulegen. te plaatsen. D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN 433 / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b / Stärke dikte d d / / hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Überprüfen Sie vor Planung und Einbau den aktuellen Stand unter Controleer vóór planning en inbouw de actuele stand op ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 0 / * 0 / 5 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Stand: D 400 E 600 F / 5 / * 5 / 0 / * 5 / 0 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Asphalt asfalt Omschrijving: Bezeichnung: FF-SB-00 Typ 00_Einbau Klasse E 600 in Asphalt Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\05\0\ idw E

71 FASERFIX TRAFFIC PLAATSINGSVOORBEELD PLAVEISEL kl. D 400 E A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel plaveisel Pflaster Kl. kl. D E 600 de Die eerste ersten drie drei rijen Pflasterreihen bestrating entlang langs de der goot Rinne beton in Beton gelegd gebettet 3-5 mm A plaveisel Pflaster B fundering Pflasterbettung plaveisel B C d h b fundering Tragschicht C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h Rinnenhöhe goothoogte -- 0 cm Für zusätzliche voor extra Sicherheit veiligheid adviseren empfehlen wij wir op bauseitig locatie betonstaalstaven Betonstahl-Stäbe 0 mm in die werkseitigen in de fabrieksmatige Öffnungen openingen einzulegen. te plaatsen D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d // hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau de den actuele aktuellen stand Stand op unter ** Belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden ** wegen Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und Bahnübergängen. wij onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere Rinnensysteme of FASERFIX FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 Stand: PLAATSINGSVOORBEELD BETON kl. A 5 F 900 D 400 E 600 F / 5 / * 5 / 0 / * C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: plaveisel Pflaster Omschrijving: Bezeichnung: FF-SB-00 Typ 00_Einbau Klasse E 600 in Pflaster Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\05\0\ idw E ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel beton Beton kl. Kl. A 5 -- F max. 50 cm 4 5 max. 50 cm 6 dilatatievoeg Raumfuge 3-5 mm 7 A Fahrbahnbeton rijbaanbeton B B C d h b fundering Tragschicht C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h goothoogte Rinnenhöhe -- 0 cm Für zusätzliche voor extra Sicherheit veiligheid empfehlen adviseren wij wir op bauseitig locatie Betonstahl-Stäbe betonstaalstaven 0 mm in die in werkseitigen de fabrieksmatige Öffnungen openingen einzulegen. te plaatsen. D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN 433 / DIN - DIN V V9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d d / / hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen Sie vóór vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 5 / * 0 / 5 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Stand: D 400 E 600 F / 5 / * 5 / 0 / * 5 / 0 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing. Gültig Geldig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOC Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Beton beton Omschrijving: Bezeichnung: FF-SB-00 Typ 00_Einbau Klasse F 900 in Beton Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\05\0\ idw E

72 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX HICAP 00 doorsnede type 365/00 eindplaat 00 3 eindplaat 00 met uitloop 4 verbindings 00 >

73 RECYFIX HICAP 00 RECYFIX HICAP RECYFIX HICAP hoogte mm gewicht kg / type 365/00, lengtesleuf, m , 300 aanvraag 70 type 365/00, dwarssleuf, m , 300 aanvraag 70 type 365/00, open sleuf, m , aanvraag 70 type 365/300, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 365/300, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 365/300, open sleuf, m , aanvraag 70 type 365/00, lengtesleuf type 365/00, dwarssleuf afwateringsdoorsnede type 365: 84 cm RECYFIX HICAP hoogte mm gewicht kg / eindplaat ,8-30 aanvraag 70 eindplaat 00 met uitloop ,0-305 aanvraag 70 verbindings 00 -> ,0-307 aanvraag 70 type 365/300, open sleuf eindplaat 00 eindplaat 00 met uitloop verbindings 00 > 50

74 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX HICAP doorsnede type 380/00 eindplaat 50 3 eindplaat 50 met uitloop 4 verbindings 50 > 00

75 RECYFIX HICAP 50 RECYFIX HICAP RECYFIX HICAP / type 380/00, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 380/00, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 380/00, open sleuf, m , aanvraag 70 type 380/300, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 380/300, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 380/300, open sleuf, m , aanvraag 70 afwateringsdoorsnede type 380: 460 cm type 380/00, lengtesleuf type 380/300, dwarssleuf RECYFIX HICAP type 380/00, open sleuf / eindplaat ,0-3 aanvraag 70 eindplaat 50 met uitloop ,4-35 aanvraag 70 verbindings 50 -> , - 37 aanvraag 70 eindplaat 50 eindplaat 50 met uitloop

76 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX HICAP 00 doorsnede type 465/00 eindplaat 00 3 eindplaat 00 met uitloop 4 verbindings 00 >

77 RECYFIX HICAP 00 RECYFIX HICAP RECYFIX HICAP / type 465/00, lengtesleuf, m ,0 340 aanvraag 70 type 465/00, dwarssleuf, m ,9 340 aanvraag 70 type 465/00, open sleuf, m , aanvraag 70 type 465/300, lengtesleuf, m , 3460 aanvraag 70 type 465/300, dwarssleuf, m , 3470 aanvraag 70 type 465/300, open sleuf, m , aanvraag 70 afwateringsdoorsnede type 465: 790 cm type 465/00, lengtesleuf type 465/00, dwarssleuf RECYFIX HICAP / eindplaat ,0-34 aanvraag 70 eindplaat 00 met uitloop , aanvraag 70 verbindings 00 -> ,0-347 aanvraag 70 type 465/00, open sleuf eindplaat 00 met uitloop verbindings 00 > 300

78 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX HICAP 300 doorsnede type 750/300 eindplaat eindplaat 300 met uitloop 4 verbindings 300 > 680

79 RECYFIX HICAP 300 RECYFIX HICAP RECYFIX HICAP type 750/00, lengtesleuf / type 750/00, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 750/00, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 750/00, open sleuf, m , aanvraag 70 type 750/300, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 750/300, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 750/300, open sleuf, m , aanvraag 70 afwateringsdoorsnede type 750: 74 cm type 750/00, dwarssleuf RECYFIX HICAP / eindplaat ,0-36 aanvraag 70 eindplaat 300 met uitloop ,6-365 aanvraag 70 verbindings 300 -> ,0-367 aanvraag 70 type 750/00, open sleuf eindplaat 300 eindplaat 300 met uitloop

80 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX HICAP 680 doorsnede type 860/00 eindplaat 680

81 RECYFIX HICAP 680 RECYFIX HICAP RECYFIX HICAP / type 860/00, lengtesleuf, m ,9 380 aanvraag 70 type 860/00, dwarssleuf, m ,0-380 aanvraag 70 type 860/00, open sleuf, m , aanvraag 70 type 860/300, lengtesleuf, m , aanvraag 70 type 860/300, dwarssleuf, m , aanvraag 70 type 860/300, open sleuf, m , aanvraag 70 afwateringsdoorsnede type 860: 450 cm type 860/00, lengtesleuf type 860/00, dwarssleuf RECYFIX HICAP / eindplaat , aanvraag 70 type 860/00, open sleuf eindplaat 680

82

83 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU GALABAU RECYFIX PLUS RECYFIX STANDARD GOTEN MET SPLEETPROFIELEN FASERFIX STANDARD RECYFIX POINT FASERFIX POINT DACHFIX RECYFIX GREEN LINEFIX TOP MUURAFDEKPLATEN Z O DAT HET GOED LOOP T

84 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS doorsnede afvoergoot type 0 4 doorsnede afvoergoot type 60 7 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70 doorsnede afvoergoot type 00 5 doorsnede afvoergoot type 80 8 stankslot DN 00, inwendig doorsnede zandvanger 6 afdekkingen tot klasse C 50 9 stankslot, verticaal, DN 00

85 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00, combi, klasse geschikt voor personenautoverkeer type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 00 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 005 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 0005 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 60 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 80 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 00 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 0005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, hoogte mm gewicht kg / met verzinkt stalen rooster met RVS rooster , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,60 type 0 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 00 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 00 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 60 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 80 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0,

86 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00, combi, klasse geschikt voor personenautoverkeer type 00 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 80 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * type 60 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 80 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 0 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 00 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 005 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 0005 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 60 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * type 80 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * hoogte mm gewicht kg / met verzinkt stalen randbescherming en verzinkt stalen rooster met RVS randbescherming en RVS rooster , , , , , , , , , , , , , , , , , ,50 * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU). de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

87 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00, combi, klasse B 5 type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 00 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 0005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 60 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 80 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, / , , , , , , , , , , , ,0 type 00 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 60 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU).

88 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS 00 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 60 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, RECYFIX PLUS 00, combi, klasse C 50 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 0005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 60 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 80 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 0005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 60 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 80 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 0005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 60 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, * type 80 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, * / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU).

89 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00, accessoires zandvanger met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, geschikt voor personenautoverkeer, zandvanger met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, geschikt voor personenautoverkeer, zandvanger met kunststofemmer, met geperforeerd klemrooster Ø 6, geschikt voor personenautoverkeer, zandvanger met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, klasse B 5, zandvanger met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, klasse C 50, zwart, zandvanger met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, klasse C 50, zandvanger met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, klasse C 50, hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal RVS zandvanger met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, klasse C 50, , , , , , , , , , , , , , , , , zandvanger met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, geschikt voor personenautoverkeer, stankslot, verticaal, DN 00 stankslot DN 00 inwendig vuilvangemmer (zeef)

90 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS 00 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 0 RECYFIX PLUS 00, accessoires verzinkt staal RVS hoogte mm gewicht kg / combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 00 stankslot, verticaal, DN 00 stankslot DN 00 inwendig vuilvangemmer (zeef) eindplaat, kunststof eindplaat gesloten, van PE- PP, voor type 80 combi-eindplaat van PE- PP met uitloop DN 70, voor type 0 combi-eindplaat van PE- PP met uitloop DN 70, voor type 00 boren van aansluitopening DN 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 00 worstverpakking-pistool voor SikaBond- TF plus afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart , , , , , , , , , , , , , , , , , de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

91 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00

92 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS doorsnede afvoergoot type 0 4 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 doorsnede zandvanger 5 stankslot DN 00, inwendig afdekkingen tot klasse C 50 6 stankslot, verticaal, DN 00

93 RECYFIX PLUS 50 RECYFIX PLUS 50 RECYFIX PLUS 50, combi, klasse B 5 type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 005 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 005 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, / , , , , , , , ,30 type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, RECYFIX PLUS 50, combi, klasse C 50 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, / , , , ,30 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, RECYFIX PLUS 50, accessoires zandvanger met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, / , , , , , ,80 stankslot, verticaal, DN , ,90 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type , ,0 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,40 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart , ,50 worstverpakking-pistool voor SikaBond- TF plus - - -, ,30 zandvanger met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, stankslot, verticaal, DN 00 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type 0

94 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS 00 3 doorsnede afvoergoot type 00 4 afdekking tot klasse C doorsnede afvoergoot type 00 5 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70 3 doorsnede zandvanger 6 stankslot, verticaal, DN 00

95 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00 RECYFIX PLUS 00, combi, klasse B 5 type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, RECYFIX PLUS 00, combi, klasse C 50 type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met gietijzeren rooster x 85/0, zwart, type 00 met gietijzeren rooster x 85/0, zwart, RECYFIX PLUS 00, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, / , , , , , , , ,0 / , , , , , , , ,30 / , , , , , ,40 zandvanger met verzinkt stalen emmer, met gietijzeren rooster sleufbreedte x , ,0 85/0, zwart, klasse C 50, stankslot, verticaal, DN , ,90 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type , ,50 eindplaat gesloten, type ,9-08 0,80 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,70 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart , ,50 worstverpakking-pistool voor SikaBond- TF plus - - -, ,30 type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, zandvanger met verzinkt stalen emmer, met gietijzeren rooster sleufbreedte x 85/0, zwart, klasse C 50, stankslot, verticaal, DN 00 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 00

96 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS 300 doorsnede afvoergoot type 0 afdekkingen tot klasse C 50

97 RECYFIX PLUS 300 RECYFIX PLUS 300 RECYFIX PLUS 300, combi, klasse C 50 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, / , ,50 type 0 met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, RECYFIX PLUS 300, accessoires fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 300 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart worstverpakking-pistool voor SikaBond-TF plus / , , , , , ,30

98 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD doorsnede afvoergoot type 0 4 doorsnede afvoergoot type 60 7 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70 doorsnede afvoergoot type 00 5 doorsnede afvoergoot type 80 8 stankslot DN 00, inwendig doorsnede zandvanger 6 afdekking tot klasse C 50 9 stankslot, verticaal, DN 00

99 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00, combi, geschikt voor personenautoverkeer type 0 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 00 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 005 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 0005 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 60 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 80 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 0 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 00 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 005 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 0005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 60 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 80 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 0 met geperforeerd klemrooster Ø 6, / met verzinkt stalen rooster met RVS rooster , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 47 3, , ,0 48 4, , , , , , , , ,0 type 0 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 60 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 80 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, type 80 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, type 00 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0,

100 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD 00 type 00 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 80 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * RECYFIX STANDARD 00, combi, geschikt voor personenautoverkeer type 00 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 005 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 0005 met geperforeerd klemrooster Ø 6, type 60 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * type 80 met geperforeerd klemrooster Ø 6, * / met verzinkt stalen rooster met RVS rooster , , , , , , , , , ,00 * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU). de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. type 00 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 80 met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, RECYFIX STANDARD 00, combi, klasse B 5 type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 00 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 0005 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 60 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, * type 80 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, * / , , , , , , , , , , , ,40 * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU).

101 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00, combi, klasse C 50 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 0005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 60 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 80 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 005 met gietijzeren rooster, sleufbreedte 80/4, zwart, type 0005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 60 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 80 met gietijzeren rooster, sleufbreedte 80/4, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 0005 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 60 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, * type 80 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, * hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 type 80 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 60 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, type 0 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, type 00 met gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, * voor veel gefrequenteerde oppervlakken adviseren wij FASERFIX SUPER KS afvoergoten, vlak (catalogus TIEFBAU).

102 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD 00 zandvanger met kunststof-emmer, klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9, geschikt voor personenautoverkeer, RECYFIX STANDARD 00, accessoires zandvanger met kunststof-emmer, klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, geschikt voor personenautoverkeer, / verzinkt staal RVS , , ,00 zandvanger met kunststof-emmer, gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, klasse C 50, zandvanger met kunststof-emmer en GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, zandvanger met kunststof-emmer, klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, geschikt voor personenautoverkeer, zandvanger met kunststof-emmer, met geperforeerd klemrooster Ø 6, geschikt voor personenautoverkeer, zandvanger met kunststof-emmer, klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met kunststof-emmer en GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, zandvanger met kunststof-emmer, gietijzeren rooster sleufbreedte 80/4, zwart, klasse C 50, zandvanger met kunststofemmer, gietijzeren rooster sleufbreedte 80/6, zwart, klasse C 50, stankslot, verticaal, DN 00 stankslot DN 00 inwendig , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 - - de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

103 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00, accessoires vuilvangemmer (zeef) / verzinkt staal RVS , stankslot, verticaal, DN 00 eindplaat, kunststof , eindplaat gesloten, van PE-PP, voor type 80 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 0 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 00 boren van aansluitopening DN 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 00 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart worstverpakkingpistool voor Sika- Bond-TF plus , , , , , , , , , , , stankslot DN 00 inwendig vuilvangemmer (zeef) de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 00

104 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD doorsnede afvoergoot type 0 3 afdekkingen tot klasse C 50 5 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 7 stankslot, verticaal, DN 00 7 doorsnede zandvanger 4 hoekverbinding 6 stankslot DN 00, inwendig

105 RECYFIX STANDARD 50 RECYFIX STANDARD 50 RECYFIX STANDARD 50, combi, klasse B 5 type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 005 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 005 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, / , , , , , , , ,0 type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 0 met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, RECYFIX STANDARD 50, combi, klasse C 50 type 0 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 005 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, RECYFIX STANDARD 50, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer, mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, / , , , ,30 / , , , , , ,80 stankslot, verticaal, DN , ,90 stankslot DN 00 inwendig , ,0 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type , ,0 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN ,40 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,0 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart , ,50 worstverpakking-pistool voor Sika- Bond-TF plus - - -, ,30 zandvanger met verzinkt stalen emmer, mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, stankslot, verticaal, DN 00 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type 0

106 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD 00 3 doorsnede afvoergoot type 00 4 afdekkingen tot klasse C doorsnede afvoergoot type 00 5 hoekverbinding 3 doorsnede zandvanger 6 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70

107 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00 RECYFIX STANDARD 00, combi, klasse B 5 type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, / , , , , , , , ,40 type 00 met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, type 00 met GUGIgietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, RECYFIX STANDARD 00, combi, klasse C 50 type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, type 00 met gietijzeren rooster x 85/0, zwart, type 00 met gietijzeren rooster x 85/0, zwart, / , , , , , , , ,0 type 00 met gietijzeren rooster x 85/0, zwart, RECYFIX STANDARD 00, accessoires zandvanger met verzinkt stalen emmer, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal, klasse B 5, zandvanger met verzinkt stalen emmer, met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart, klasse C 50, / verzinkt staal , , , , , ,70 zandvanger met verzinkt stalen emmer, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal, klasse B 5, combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 00

108 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX STANDARD 300 doorsnede afvoergoot type 00 afdekkingen tot klasse C 50 3 eindplaat gesloten eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00

109 RECYFIX STANDARD 300 RECYFIX STANDARD 300 RECYFIX STANDARD 300, combi, klasse C 50 type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart / , ,50 type 00 met GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart RECYFIX STANDARD 300, accessoires eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 00 fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 00 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 300 afdichtingsmateriaal SikaBond-TF plus, 600 ml, worstverpakking, zwart worstverpakking-pistool voor Sika- Bond-TF plus worstverpakking-pistool voor Sika- Bond-TF plus / , , , , , , , , , , , ,00 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 00 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type 00

110 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX PLUS / RECYFIX STANDARD PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals ZTVT, ZTV-beton, RstO en ZTV-asfalt dienen bij aanleg in acht te worden genomen.. Let erop, dat de aansluitende bestrating permanent met 3 tot 5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteekt.. Graaf een geul en plaats de afvoer op de aansluiting naar de riolering. Plaats eerst de zandvanger of de eerste goot direct op de riolering en verbind deze met elkaar. Verbind de afzonderlijke gootelementen middels de aanwezige messing-/groefverbinding. Let op de richting van de pijlen op de goten. 3. Plaats de eindplaat en laat de afdekkingen voor versteviging hierop liggen. Maak zijdelings naast de goten een betonnen drager. Let hierbij op de gegevens in de plaatsingsvoorbeelden die betrekking hebben op de betreffende aanlegsituatie en vereiste belastingsklasse. 4. Bij optredende horizontale krachten in aangelegde toestand, zoals bij betonnen oppervlakken en constructies van gewapend beton, moeten functionele dilatatievoegen in lengte- en dwarsrichting volgens DIN 838 worden aangebracht. 5. Bij aanleg in tegelbestrating dient de voeg langs de goot met grind te worden ingewassen c.q. met bitumineuze vulstof te worden gevuld. Voor zandvangers gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften. LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08. ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP:

111 RECYFIX STANDARD PLAATSINGSVOORBEELD PLAVEISEL Kl. A 5 B A Einbaubeispiel plaatsingsvoorbeeld Pflaster plaveisel Kl. kl. A B mm A b B Pflaster plaveisel B h plaveiselfundering Pflasterbettung d fundering Tragschicht C C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h goothoogte Rinnenhöhe --0 cm D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN 433 / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d // hoogte Höhe h (in cm) Geforderte vereiste betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan de angepasst. nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen vóór Sie vor planning Planung en und inbouw Einbau den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 0 / * C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF Stand: D 400** E 600 F 900 Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: RECYFIX STANDARD 00, 50, 00, 300 RECYFIX PLUS 00, 50, 00, 300 Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: plaveisel Pflaster Omschrijving: Bezeichnung: RF-Sta-00 Typ 0_Einbau Klasse B 5 in Pflaster Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\004\0\0\ idw E PLAATSINGSVOORBEELD ASFALT Kl. A 5 C A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel asfalt Asphalt kl. Kl. A 5 A 5 - C - 50 C mm A Kaltbitumen-Verguss bitumineus bindmiddel Deckschicht deklaag B b bindlaag Binderschicht B h bitumineuze bit. Tragschicht basislaag C d C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h goothoogte Rinnenhöhe -- 4 cm D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN 433 / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d d / / hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan angepasst. de nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen vóór Sie vor planning Planung en und inbouw Einbau de den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 0 / * 0 / 5 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 C 5/30 XF C 5/30 XF C 5/30 XF Stand: D 400** E 600 F 900 Hier zijn onze algemene Es plaatsingsvoorschriften gelten unsere allgemeinen van Einbauhinweise. toepassing Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: RECYFIX STANDARD 00, 50, 00, 300 RECYFIX PLUS 00, 50, 00, 300 Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Asphalt asfalt Bezeichnung: Omschrijving: RF-Sta-L-50 Typ 0_Einbau Klasse B 5 in Asphalt Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\004\04\0\ idw E

112 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU GOTEN MET SPLEETPROFIELEN zandvanger met inspectiedeksel doorsnede doorsnede stankslot DN 00, halshoogte 60 mm halshoogte 00 mm inwendig 9 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, type 0 sleufafdekking symmetrisch 4 6 sleufafdekking stankslot, verticaal, asymmetrisch DN 00 8 stankslot DN 00, uitwendig 0 speciale service volgens ontwerpgegevens

113 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00 RECYFIX STANDARD 00, elementen voor GOTEN MET SPLEETPROFIELEN hoogte mm gewicht kg / type , ,0 type , ,0 9 RECYFIX STANDARD 00, Typ 00 andere inbouwhoogten op aanvraag. FASERFIX STANDARD E 00, elementen voor GOTEN MET SPLEETPROFIELEN hoogte mm gewicht kg / type , ,0 type , ,0 type , ,50 FASERFIX STANDARD E 00, Typ 0 afvoergoten met ingebouwd verval op aanvraag. SLEUFAFDEKKINGEN 00, halshoogte 60, klasse C 50 hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal RVS symmetrisch , , ,30 symmetrisch , , ,90 asymmetrisch , , ,40 asymmetrisch , , ,0 grotere nominale breedten en individuele halshoogten vanaf 30 strekkende meter mogelijk als speciale vervaardiging. HH = halshoogte. leverbaar vanaf e kwartaal 008. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. symmetrisch asymmetrisch SLEUFAFDEKKINGEN 00, halshoogte 00, klasse D 400* / verzinkt staal RVS symmetrisch , aanvraag 587 aanvraag symmetrisch , aanvraag 587 aanvraag asymmetrisch , aanvraag 5875 aanvraag asymmetrisch , aanvraag 5876 aanvraag * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. HH = halshoogte. grotere nominale breedten en individuele halshoogten vanaf 30 strekkende meter mogelijk als speciale vervaardiging. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. symmetrisch asymmetrisch

114 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00 RECYFIX STANDARD 00, zandvanger met kunststof-emmer combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type 0 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires voor RECYFIX STANDARD 00 elementen hoogte mm gewicht kg / FASERFIX STANDARD E 00 zandvanger met kunststof-emmer stankslot, verticaal, DN , ,90 stankslot DN 00, uitwendig ,4-96 6,40 stankslot DN 00 inwendig , ,0 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70, voor type , ,80 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires voor FASERFIX STANDARD E 00 elementen hoogte mm gewicht kg / inspectiedeksel symmetrisch Inspectiedeksel asymmetrisch uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen zandvanger met kunststof-emmer , ,60 zandvanger met verzinkt stalen emmer , ,90 stankslot DN 00, uitwendig ,4-96 6,40 stankslot DN 00, inwendig ,4-96 0,70 stankslot DN 00 voor verticale afvoer , - 964,80 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires, inspectiedeksels, halshoogte 60, klasse C 50 inspectiedeksel asymmetrisch hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal RVS , , , , , , ,0 - - HH = halshoogte leverbaar vanaf e kwartaal 008. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. Preisliste 008 hauraton

115 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires, inspectiedeksels, halshoogte 00, klasse D 400* inspectiedeksel symmetrisch inspectiedeksel asymmetrisch uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen / verzinkt staal RVS , aanvraag 5896 aanvraag , aanvraag 5886 aanvraag ,0 - - inspectiedeksel symmetrisch * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. HH = halshoogte de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires, service fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 00 versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) hoogte mm gewicht kg / uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen , ,30 boren van aansluitopening DN ,90 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00* ,0 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00*

116 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU GOTEN MET SPLEETPROFIELEN zandvanger met inspectiedeksel doorsnede doorsnede stankslot DN 00, halshoogte 60 mm halshoogte 00 mm inwendig 9 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 sleufafdekking symmetrisch 4 6 sleufafdekking stankslot, verticaal, asymmetrisch DN 00 8 stankslot DN 50, uitwendig 0 speciale service volgens ontwerpgegevens

117 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50 RECYFIX STANDARD 50, elementen voor GOTEN MET SPLEETPROFIELEN RECYFIX STANDARD 50, Typ 0 hoogte mm gewicht kg / type , ,00 FASERFIX STANDARD 50, elementen voor GOTEN MET SPLEETPROFIELEN hoogte mm gewicht kg / type , ,00 type ,5 0 40,70 FASERFIX STANDARD 50, Typ 0 SLEUFAFDEKKINGEN 50, halshoogte 60, klasse C 50 hoogte mm gewicht kg verzinkt staal / RVS symmetrisch , , ,0 symmetrisch , , ,70 asymmetrisch , , ,50 asymmetrisch , , ,90 grotere nominale breedten en individuele halshoogten vanaf 30 strekkende meter mogelijk als speciale vervaardiging. HH = halshoogte leverbaar vanaf e kwartaal 008. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. symmetrisch asymmetrisch SLEUFAFDEKKINGEN 50, halshoogte 00, klasse D 400* / verzinkt staal RVS symmetrisch , aanvraag 47 aanvraag symmetrisch , aanvraag 48 aanvraag asymmetrisch , aanvraag 467 aanvraag asymmetrisch , aanvraag 468 aanvraag symmetrisch asymmetrisch * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. grotere nominale breedten en individuele halshoogten vanaf 30 strekkende meter mogelijk als speciale vervaardiging. HH = halshoogte de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430.

118 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50 RECYFIX STANDARD 50, zandvanger met verzinkt stalen emmer GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50, accessoires voor RECYFIX STANDARD 50 elementen hoogte mm gewicht kg / zandvanger met verzinkt stalen emmer , ,30 stankslot, verticaal, DN , ,90 stankslot DN 00 inwendig , ,0 combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type , ,0 stankslot DN 00 inwendig GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50, accessoires voor FASERFIX STANDARD 50 elementen combi-eindplaat van PE-PP met uitloop DN 70/00 voor type 0 zandvanger met verzinkt stalen emmer stankslot DN 50, uitwendig eindplaat gesloten, type 0 hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal RVS inspectiedeksel symmetrisch inspectiedeksel asymmetrisch uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen , , , , ,9-08 4, ,80 FASERFIX STANDARD 50, zandvanger met verzinkt stalen emmer inspectiedeksel symmetrisch GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50, accessoires, inspectiedeksels, halshoogte 60, klasse C 50 hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal RVS , , , , , , ,0 - - HH = halshoogte leverbaar vanaf e kwartaal 008. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. Preisliste 008 hauraton

119 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50 GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 50, accessoires, inspectiedeksels, halshoogte 00, klasse D 400* / verzinkt staal RVS , aanvraag 495 aanvraag , aanvraag 496 aanvraag ,0 - - inspectiedeksel asymmetrisch uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen * niet voor transversale plaatsing in het wegdek van auto- en snelwegen. HH = halshoogte de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. GOTEN MET SPLEETPROFIELEN 00, accessoires, service fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte 50 versteksnede voor nominale breedte 50 (twee s per verbinding noodzakelijk) fabrieksmatig boren van aansluitopeningen DN 50 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 50* / inspectiedeksel symmetrisch inspectiedeksel asymmetrisch uitneembeugels ( paar) voor inspectiedeksels bij sleufafdekkingen , , , ,80 * op afspraak kunnen aanvullend SML- of PE-HD-aansluitken geplaatst worden fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 50*

120 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX STANDARD E doorsnede afvoergoot 3 afdekkingen tot klasse C 50 5 eindplaat met horizontale PVC-uitloop 7 stankslot verticaal 9 speciale service volgens ontwerpgegevens doorsnede zandvanger 4 eindplaat gesloten 6 kunststof aansluit DN 00 8 klemroosterschroefbevestiging

121 FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD E 00, elementen hoogte mm gewicht kg / type , ,0 type 0L met opening* , ,0 type , ,0 type 00L met opening* , ,0 type , ,50 Typ 0 * gatafstand: 00 mm van gatmidden (DN 00) tot gooteinde. FASERFIX STANDARD E 00, elementen met ingebouwd verval 0,6 % hoogte mm gewicht kg / type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , ,0 type , 609 8,0 type ,0 60 8,0 Typ

122 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX STANDARD E 00 klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, verzinkt staal FASERFIX STANDARD E 00, afdekkingen, geschikt voor personenautoverkeer klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, verzinkt staal klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9, verzinkt staal hoogte mm gewicht kg / , , , ,0 klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal FASERFIX STANDARD E 00, afdekkingen, klasse B 5 klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal hoogte mm gewicht kg / , , , ,0 FASERFIX STANDARD E 00, afdekkingen, klasse C 50 GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart GUGI-gietijzeren mazenrooster mazenbreedte 0/30, zwart hoogte mm gewicht kg / , ,30 de oplegvlakken van de FASERFIX STANDARD afdekkingen steken steeds 4 mm uit. wij adviseren de GUGI-gietijzeren mazenroosters met klemrooster-schroefbevestiging, Art.-Nr. 5095, verkeersveilig te vergrendelen.

123 FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD E 00, accessoires hoogte mm gewicht kg / zandvanger met kunststof-emmer , ,60 zandvanger met verzinkt stalen emmer , ,90 stankslot DN 00 voor verticale afvoer , - 964,80 kunststof-aansluit DN , - 903,90 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type , ,50 eindplaat gesloten, verzinkt staal, type ,4-69 9,50 eindplaat met horizontale PVC-uitloop DN 00, verzinkt staal, type , ,70 klemrooster-schroefbevestiging voor gietijzeren roosters , ,30 klemrooster-schroefbevestiging voor klemroosters , ,30 fabrieksmatig op lengte zagen nominale breedte ,90 versteksnede voor nominale breedte 00 (twee s per verbinding noodzakelijk) ,90 boren van aansluitopening DN ,70 fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN ,0 zandvanger met kunststof-emmer stankslot DN 00 voor verticale afvoer eindplaat gesloten, verzinkt staal, type 0 klemroosterschroefbevestiging voor gietijzeren roosters fabrieksmatig plaatsen van PVC-aansluit DN 00

124 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX STANDARD PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals ZTVT, ZTV-beton, RstO en ZTV-asfalt dienen bij aanleg in acht te worden genomen.. Let erop, dat de aansluitende bestrating permanent met 3 tot 5 mm boven de bovenzijde van de goot uitsteekt. Voor zandvangers gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften. LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08.. Bij optredende horizontale krachten in aangelegde toestand, zoals bij betonnen oppervlakken en constructies van gewapend beton, moeten functionele dilatatievoegen in lengte- en dwarsrichting volgens DIN 838 worden aangebracht. 3. Bij het in beton storten, asfalteren of bestraten moeten de goten vóór het verdichten van naastliggende oppervlakken zijn verstevigd. 4. Bij aanleg in tegelbestrating dient de voeg langs de goot met grind te worden ingewassen c.q. met bitumineuze vulstof te worden gevuld ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP: Preisliste 008 hauraton

125 FASERFIX STANDARD E 00 PLAATSINGSVOORBEELD PLAVEISEL Kl. A 5 C A Einbaubeispiel plaatsingsvoorbeeld Pflaster plaveisel Kl. kl. A C mm A B B plaveisel Pflaster Pflasterbettung plaveiselfundering C d h b fundering Tragschicht C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h > Rinnenhöhe goothoogte - 0 cm D Belastungsklasse belastingsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b // Stärke dikte d d / / hoogte Höhe h (in cm) Geforderte vereiste betonkwaliteiten Betonqualitäten zijn sind minimale Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan de angepasst. nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen vóór Sie vor planning Planung en und inbouw Einbau de den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 0 / * 0 / 5 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 5/30 XF 5/30 XF 5/30 XF C C C Stand: D 400** E 600 F 900 Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing Omschrijving: Bezeichnung: FF-Sta-E-00 Typ 00_Einbau Klasse B 5 in Pflaster Compass-Nr. Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD 50 Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: plaveisel Pflaster \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\0\0\ idw E PLAATSINGSVOORBEELD ASFALT Kl. A 5 C A plaatsingsvoorbeeld Einbaubeispiel asfalt Asphalt kl. Kl. A 5 A 5 - C - 50 C mm A bitumineuze bit. Fugenband voegband B deklaag Deckschicht B Binderschicht bindlaag C d h b fundering Tragschicht C vorstvrije frostsicherer bodem Unterbau D * h > Rinnenhöhe goothoogte - 0 cm D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 fundament: Fundament: breedte Breite b / / Stärke dikte d // hoogte Höhe h (in cm) vereiste Geforderte kwaliteiten Betonqualitäten zijn minimale sind Mindestqualitäten kwaliteiten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan de angepasst. nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. Controleer Überprüfen vóór Sie vor planning Planung en und inbouw Einbau de den actuele aktuellen stand Stand op unter ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. A 5 B 5 C 50 0 / 0 / * 0 / 0 / * 0 / 5 / * C 0/5 C 0/5 C 0/5 5/30 XF 5/30 XF 5/30 XF C C C Bezeichnung: Compass-Nr. Stand: D 400** E 600 F 900 Es Hier gelten zijn unsere onze algemene allgemeinen plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van toepassing FF-Sta-E-00 Typ 00_Einbau Klasse B 5 in Asphalt Geldig Gültig für voor folgende volgende Systeme: systemen: FASERFIX STANDARD E 00 FASERFIX STANDARD 50 Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Asphalt asfalt \\Data-fs\Compass_Data\Data\005\0\0\ idw E

126 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX POINT 30/30 3 doorsnede afvoerput afdekking tot klasse B 5 3 opzet

127 RECYFIX POINT 30/30 RECYFIX POINT 30/30 RECYFIX POINT 30/30, afvoerputten, klasse B 5, met stankslot, kunststof-emmer en adapter voor PVC-buis-aansluiting DN 00 met gietijzeren rooster sterdesign, zwart met gietijzeren rooster sterdesign, zwart met mazenrooster mazenbreedte 30/5, verzinkt staal opzet van polypropyleen, hoogte 0 mm hoogte mm gewicht kg / , , , , , ,0 4 afvoerputten getest in navolging van EN 4. voor RECYFIX POINT gelden inhoudelijk dezelfde plaatsingsaanwijzingen als voor RECYFIX afvoergoten. opzet van polypropyleen, hoogte 0 mm

128 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU FASERFIX POINT STANDARD FASERFIX POINT STANDARD 30/30 FASERFIX POINT STANDARD 40/40 3 doorsnede afvoerput 30/30 doorsnede afvoerput type 40/40, -delig 3 doorsnede afvoerput type 40/40, -delig prijslijst 008 hauraton

129 FASERFIX POINT STANDARD FASERFIX POINT STANDARD FASERFIX POINT STANDARD 30/30, afvoerputten, klasse A 5, met stankslot en kunststof-emmer met mazenrooster mazenbreedte 30/5, verzinkt staal met mazenrooster mazenbreedte 30/5, verzinkt staal hoogte mm gewicht kg / , ,50 4 FASERFIX POINT STANDARD 40/40, afvoerputten, klasse A 5, met stankslot en kunststof-emmer grootte, -delig, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal hoogte mm gewicht kg / grootte, -delig, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,60 4 grootte, -delig, met mazenrooster mazenbreedte 30/30, verzinkt staal , ,50 4 tussen , ,80 4 hauraton prijslijst 008

130 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DACHFIX doorsnede bouwhoogte 45 mm 3 doorsnede bouwhoogte 60 mm 5 DACHFIX afvoergoot met kunststof element 7 verstelset voor hoogte-aanpassing doorsnede bouwhoogte 75 mm 4 doorsnede doorsteek 6 eindplaat prijslijst 008 hauraton

131 DACHFIX DACHFIX DACHFIX afvoergoten met sleuvenrooster, vaste hoogte 45 mm type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS hoogte mm gewicht kg / , , ,4-60 3, , , ,0-60 8, ,3-6 7, , ,60 7 type 0 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal DACHFIX afvoergoten met sleuvenrooster, vaste hoogte 75 mm type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS type 0 met sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS hoogte mm gewicht kg / , , ,8-6 35, ,0-64 6, , , , , , ,50 7 type 0 met klemsleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal DACHFIX afvoergoten met mazenrooster, vaste hoogte 45 mm type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , , ,7-6 6, ,4-64 6,0 7 type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. hauraton prijslijst 008

132 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DACHFIX DACHFIX afvoergoten met mazenrooster, vaste hoogte 75 mm type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS type 0 met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , , , - 63, , ,0 7 DACHFIX afvoergoten van RVS met kunststof rooster, zwart, vaste hoogte 45 mm type 0 met klemmazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ hoogte mm gewicht kg / ,4-630, , , , ,00 7 DACHFIX afvoergoten van RVS met kunststof rooster, zwart, vaste hoogte 75 mm type 0 met klemmazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ hoogte mm gewicht kg / , , , , , ,00 7 DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. prijslijst 008 hauraton

133 DACHFIX DACHFIX DACHFIX afvoergoten van RVS met kunststof rooster, zilvergrijs, vaste hoogte 45 mm type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ hoogte mm gewicht kg / , , , , , ,0 7 DACHFIX afvoergoten van RVS met kunststof rooster, zilvergrijs, vaste hoogte 75 mm type 0 met klemmazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klemmazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ type 0 met klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/ hoogte mm gewicht kg / , , , , , ,00 7 type 0/60 PE, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal DACHFIX afvoergoten van kunststof, vaste hoogte 60 mm type 0/60 PE, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal type 0/60 PE, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, RVS type 0/60 PE, met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal type 0/60 PE, met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , ,00 7 type 0/60 PE, met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal DACHFIX, accessoires / verzinkt staal RVS eindplaat , ,50 7 eindplaat , ,80 7 eindplaat, kunststof , doorsteek, verzinkt staal , , ,00 7 verstelset voor hoogteaanpassing*, voor DACHFIX type 0, bouwhoogte 75 mm , 8 650, ,50 7 eindplaat verstelset voor hoogteaanpassing*, voor DACHFIX type 0, bouwhoogte 75 mm DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. hauraton prijslijst 008

134 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DACHFIX STANDARD doorsnede DACHFIX STANDARD type DACHFIX STANDARD afvoergoot type 4 3 grindbescherming 4 doorsnede doorsteek 5 doorsteek prijslijst 008 hauraton

135 DACHFIX STANDARD DACHFIX STANDARD DACHFIX STANDARD afvoergoten type, verzinkt staal, in hoogte verstelbaar type DP, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9 type DP, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9 type DP, met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0 type DP, met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0 type DP, met geperforeerd klemrooster Ø 6 hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , , , ,80 7 type DP, met klemsleuvenrooster sleufbreedte 75/9 type DP, met klemmazenrooster, mazenbreedte 30/0 DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. Alle DACHFIX STANDARD afvoergoten zijn als speciale vervaardiging in RVS CNS.430 leverbaar, maar hebben langere levertijden. type DP, met geperforeerd klemrooster Ø 6 DACHFIX STANDARD afvoergoten type, verzinkt staal, in hoogte verstelbaar type DP, met klem-sleuvenrooster sleufbreedte 75/9 type DP, met klem-mazenrooster, mazenbreedte 30/0 type DP, met geperforeerd klemrooster Ø 6 hoogte mm gewicht kg / , , , , , ,40 7 DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. Alle DACHFIX STANDARD afvoergoten zijn als speciale vervaardiging in RVS CNS.430 leverbaar, maar hebben langere levertijden. hauraton prijslijst 008

136 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU type 3 DP, met mazenrooster mazenbreedte 30/0 type 4 DP, met mazenrooster mazenbreedte 30/0 DACHFIX STANDARD afvoergoten type 3, verzinkt staal, in hoogte verstelbaar type 3 DP, met mazenrooster mazenbreedte 30/0 hoogte mm gewicht kg / , ,00 7 DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. Alle DACHFIX STANDARD afvoergoten zijn als speciale vervaardiging in RVS CNS.430 leverbaar, maar hebben langere levertijden. DACHFIX STANDARD afvoergoten type 4, verzinkt staal, in hoogte verstelbaar type 4 DP, met mazenrooster mazenbreedte 30/0 hoogte mm gewicht kg / , ,0 7 DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. Alle DACHFIX STANDARD afvoergoten zijn als speciale vervaardiging in RVS CNS.430 leverbaar, maar hebben langere levertijden. prijslijst 008 hauraton

137 DACHFIX STANDARD, accessoires / grindbescherming, verzinkt staal, voor type , ,0 7 grindbescherming, verzinkt staal, voor type , ,40 7 grindbescherming, verzinkt staal, voor type , ,40 7 grindbescherming, verzinkt staal, voor type 3/ , ,60 7 doorsteek, verzinkt staal , ,40 7 grindbescherming, verzinkt staal, voor type DACHFIX afvoergoten zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. Alle DACHFIX STANDARD afvoergoten zijn als speciale vervaardiging in RVS CNS.430 leverbaar, maar hebben langere levertijden. hauraton prijslijst 008

138 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DACHFIX POINT Gully-deksel type, in hoogte verstelbaar prijslijst 008 hauraton

139 DACHFIX POINT DACHFIX POINT DACHFIX POINT type, vaste hoogte 60 mm, 50 x 50 mm Gully-deksel type met sleuvenrooster, verzinkt staal Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal Gully-deksel type met sleuvenrooster, RVS Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , ,40 7 Gully-deksel type met sleuvenrooster/mazenrooster mazenbreedte, vaste hoogte 60 mm DACHFIX POINT type, vaste hoogte 60 mm, 400 x 400 mm Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , ,70 7 Gully-deksel type met sleuvenrooster/mazenrooster mazenbreedte, in hoogte verstelbaar DACHFIX POINT type, in hoogte verstelbaar, 50 x 50 mm Gully-deksel type met sleuvenrooster, verzinkt staal Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, verzinkt staal Gully-deksel type met sleuvenrooster, RVS Gully-deksel type met mazenrooster mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , , , , , ,30 7 DACHFIX POINT type, in hoogte verstelbaar, 400 x 400 mm Gully-deksel type met mazenrooster, mazenbreedte 30/0, verzinkt staal Gully-deksel type met mazenrooster, mazenbreedte 30/0, RVS hoogte mm gewicht kg / , , , ,50 7 DACHFIX POINT Gully-deksels zijn beloopbaar en te berijden door rolstoelen. hauraton prijslijst 008

140 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DACHFIX PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN PLAATSINGSVOORBEELD DACHFIX AFVOERGOOT Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld A Einbaubeispiel plaatsingsvoorbeeld Plattenbelag betegeling begehbar, beloopbaar, rollstuhlbefahrbar rolstoelberijdbaar Plattenbelag betegeling splitondergrond Splittbettung afdichtingsopbouw Abdichtungsaufbau volgens gem. Flachdachrichtlinien richtlijnen voor platte daken permanent Dauerhaft, ventilerende belüftete beschermlaag Schutzlage A B B C C D D belastingsklasse Belastungsklasse volgens gem. EN EN / DIN / DIN V V 9580 A 5 B 5 C 50 D 400** E 600 F 900 Gültig Geldig für voor folgende volgende Systeme: systemen: Fundament: fundament: breedte Breite b b / Stärke / dikte d / hoogte Höhe h h (in (in cm) DACHFIX Rinne Afvoergoten EN 06- / zonder ohne Frostgefahr bevriezingsgevaar für das voor Fundament fundament DIN 045- met mit bevriezingsgevaar Frostgefahr für das voor Fundament fundament Onze Unsere plaatsingsvoorbeelden/-voorschriften Einbaubeispiele / -hinweise werden regelmäßig worden dem regelmatig technischen aangepast Stand aan de angepasst. nieuwste technieken. Bei Neuauflagen verlieren ältere Ausgaben ihre Gültigkeit. E Stand: Es Hier gelten zijn unsere onze algemene Na herdruk zijn oudere versies niet meer geldig. allgemeinen Oppervlakbedekking: Oberflächenbelag: Controleer Überprüfen vóór Sie vor planning Planung en und inbouw Einbau de den actuele aktuellen stand Stand op unter plaatsingsvoorschriften Einbauhinweise. van Plattenbelag betegeling Bij Beim etagebouw Geschossbau is een ist tweede eine zweite afdichtingsvlak Dichtungsebene onder unterhalb het gootelement der Rinnenkörper vereist toepassing erforderlich. ** belastingsklasse D 400 niet voor transversale plaatsing in vaak bereden wegen ** Belastungsklasse en spoorwegovergangen. D 400 nicht zum Voor Quereinbau deze toepassingsgebieden bei stark befahrenen Straßen adviseren und Bezeichnung: Omschrijving: DF-Sta-Typ 0_Dachfixrinne_Einbau in Plattenbelag wij Bahnübergängen. onze gootsystemen Für diese FASERFIX Einsatzgebiete TRAFFIC empfehlen SUPERBLOC wir unsere of Rinnensysteme FASERFIX TRAFFIC FASERFIX GUGIBLOC TRAFFIC SUPERBLOC oder FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. Compass-Nr. \\Data-fs\Compass_Data\Data\006\05\0\ idw E ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP: prijslijst 008 hauraton

141 DACHFIX POINT PLAATSINGSVOORBEELD BIJ EXTREME ONEFFENHEDEN VAN DE ONDERGROND Unieke constructie: Iedere beugel individueel verstelbaar hauraton prijslijst 008

142 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX GREEN SUPER verankeringspen van kunststof prijslijst 008 hauraton

143 RECYFIX GREEN SUPER RECYFIX GREEN SUPER RECYFIX GREEN SUPER, grasrooster hoogte mm gewicht kg / van recycling-kunststof, zwart , ,0 van recyclingkunststof, zwart benodigdheden RECYFIX GREEN SUPER per m : 4 grasroosters inclusief gefixeerd voegaandeel 5 m per. verkoop alleen in complete -eenheden. bij commissionering van s toeslag commissiebedrag: 5,- per. RECYFIX GREEN SUPER, accessoires hoogte mm gewicht kg / verankeringspen van kunststof ,70 verankeringspen van kunststof hauraton prijslijst 008

144 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX GREEN SUPER PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals DWA-A 38, DIN 838, DIN 835 dienen bij de fundering in acht te worden genomen. RECYFIX GREEN SUPER is zeer geschikt voor incidenteel gebruik van parkeerplaatsen met lage gebruiksfrequentie voor personenauto s, vrachtwagens of bussen, bijv. op bedrijfsterreinen. In geval van nood is er sprake van voldoende veiligheid als bedoeld in DIN Afschotvorming van meer dan 5% is niet toegestaan in verkeersoppervlakken. Bij de aanleg in taluds kunnen grotere afschotten worden gerealiseerd.. De voorbereiding van de onderlaag vindt plaats in navolging van de bovengenoemde voorschriften. Er dient voor voldoende waterdoorlatendheid zonder stabiliteitsrisico s te worden zorggedragen.. De verdichting van de losse funderingslaag en de latere belasting ervan, bijv. reserveparkeerplaatsen voor bussen op vorstvrije ondergrond, bedraagt ca. 50 cm. De samenstelling ervan dient volgens ZTVT- StB plaats te vinden. 3. Voor het leggen van de roosters dient een funderings laag, afhankelijk van de latere opvulling, geprepareerd te worden die na het verdichten ca. 4 cm bedraagt. Bij minerale opvulling van de roosters, bijv. met fijn split kan er als funderingslaag een gemengde fijne split-/ zandlaag e.d. worden gebruikt. Het wegspoelen van de funderingslaag in onderliggende lagen dient te worden voorkomen door filterstabiliteit van de lagen. Bij opvul len van de roosters met gras wordt voor de funderings laag een overeenkomstig verdeeld lavamengsel gebruikt, eventueel met hier doorheen vermengde lang werkende meststof. 5. De ankerdoornen aan de onderzijde zorgen voor een goede grip verdeeld over de funderingslaag. Het volledige gelegde gedeelte kan in één omranding worden omsloten of op eenzelfde niveau met veran keringspennen worden vastgezet. Deze ankers kunnen afhankelijk van de bodemlagen door speciale geleidin gen in het rooster worden geslagen. 6. Bij opvulling met mineraal stortgoed, bijv. grind of fijn split moeten de roosters voor en na het aftrillen met standaard trilmachines worden aangevuld. 7. Bij gebruik van gras vindt opvulling plaats met groei substraat en hier doorheen gemengde lang werkende meststof in twee arbeidscycli voor en na het aftrillen met standaard trilmachines, volgens DIN 897 en DIN 8035, deel 4. Om het substraat te laten inklinken, dient het oppervlak voor het aftrillen te worden bewa terd. Na het inzaaien op een diepte van ca. 7 mm moet het nogmaals aangevulde substraat dat in een vlakke lijn met de bovenzijde van het grasrooster ligt, worden vlakgewalst. In de ontkiemingsfase dient het oppervlak tot aan de eerste maaibeurt regelmatig te worden bevloeid en mag niet worden bereden. 8. Het pas ingezaaide gras moet tot aan de vierde maaibeurt met rust te worden gelaten en worden onder houden, bijv. door maaien, opvullen, bevloeien en beme sten om het groene oppervlak ook tijdens gebruik te kun nen garanderen. Deze terugkerende maatregelen bepalen op de lange termijn de uitstraling van een grasoppervlak. 4. RECYFIX GREEN SUPER is geconstrueerd voor aanleg met een dilatatievoeg door aangegeven kliklussen met maximale voegafstand om eventuele expansie van het rooster te compenseren (zie afbeelding). Met deze ver bindingstechniek kunnen de roosters met de voet wor den vastgeklikt. Rondingen en uitsparingen kunnen met zaag- en snijapparatuur op maat worden gemaakt. prijslijst 008 hauraton

145 RECYFIX GREEN SUPER mineraal stortgoed RECYFIX GREEN SUPER 3 voeg rondom 4 grondlaag 5 waterdoorlatende fundering 6 infiltreerbare ondergrond LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08. ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP: hauraton prijslijst 008

146 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX GREEN STANDARD verankeringspen van kunststof markeringsstoppen, wit prijslijst 008 hauraton

147 RECYFIX GREEN STANDARD RECYFIX GREEN STANDARD RECYFIX GREEN STANDARD, grasrooster hoogte mm gewicht kg / grootte, van kunststof, groen , ,0 grootte, van kunststof, groen , ,0 grootte, van kunststof, groen benodigdheden RECYFIX GREEN STANDARD per m : grootte : 5,9 grasroosters, plaatsing met gefixeerde dilatatievoeg; ca. 47,8 m per grootte : 3,8 grasroosters, plaatsing met gefixeerde dilatatievoeg; ca. 49,5 m per verkoop alleen in complete -eenheden. bij commissionering van s toeslag commissiebedrag: 5,- per. RECYFIX GREEN STANDARD, accessoires hoogte mm gewicht kg / markeringsstoppen, wit ,90 verankeringspen van kunststof ,70 markeringsstoppen, wit verankeringspen van kunststof hauraton prijslijst 008

148 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU RECYFIX GREEN STANDARD PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze plaatsingsvoorschriften/-voorbeelden bevatten standaard voorstellen. Afwijkende aanleg op grond van plaatselijke omstandigheden dient door de ontwerper te worden vastgesteld volgens het principe: zoveel verdichting als nodig, zoveel doorlatendheid als mogelijk. De standaard technische reglementen en richtlijnen die in vakkringen bekend zijn, zoals DWA-A 38, RSTO 0, DIN 8035 deel 4, DIN 838, DIN 897 dienen bij de fundering in acht te worden genomen. RECYFIX GREEN STANDARD is zeer geschikt voor incidenteel gebruik van parkeerplaatsen met lage gebruiksfrequentie voor personenauto s, bijv. op particulier terrein en als groenvoorziening. Voor frequent bereden inritten of opvulling met split zijn de roosters niet geschikt. In geval van nood is er sprake van voldoende veiligheid als bedoeld in DIN 4090 ruimte voor brandweer op percelen. Afschotvorming van meer dan 5% is niet toegestaan.. De voorbereiding van de onderlaag vindt plaats in navolging van de bovengenoemde voorschriften. Er dient voor voldoende waterdoorlatendheid van de ondergrond te worden zorggedragen, waarbij de stabiliteit altijd prioriteit heeft.. De verdichting en dikte van de losse funderingslaag is afhankelijk van de latere belasting ervan, bijv. 30 cm bij belasting door personenauto s. 3. Vóór het leggen dient een met split vermengd zand bed c.q. verdeeld lavamengsel op de funderingslaag te worden aangebracht, dat na het verdichten een dikte van ca. 3 cm heeft. Meng eventueel lang werkende meststof hier doorheen. 4. RECYFIX GREEN STANDARD wordt op eenvoudige wijze vastgeklikt, zoals afgebeeld. Hierbij bezit ieder rooster een verbinding naar het naastliggende rooster, door aanwezige kliklussen met maximale voegafstand. Er ontstaat automatisch een vaste, maximaal rondlo pende dilatatievoeg. Rondingen en uitsparingen kunnen met zaag- en snijapparatuur op maat worden gemaakt. De RECYFIX GREEN STANDARD-markerings stoppen kunnen als optische begrenzing in de gras roosters worden gedrukt. 5. Het zeskantige netwerksysteem met ankerdoornen aan de onderzijde zorgt voor een goede grip verdeeld over de funderingslaag. Het gehele gelegde deel kan in één omranding omsloten of op eenzelfde niveau met verankeringspennen worden vastgezet. 6. Het opvullen van de roosters met groeisubstraat met lang werkende meststof en het inzaaien van het graszaad dient in twee arbeidscycli voor en na het aftrillen te worden uitgevoerd. Om het substraat te laten inklinken, dient het oppervlak voor het aftrillen te worden bewaterd. Na het inzaaien op een diepte van 7 mm moet nogmaals het aangevulde substraat dat in een vlakke lijn met de bovenzijde van het grasrooster ligt, worden vlakgewalst. 7. In de ontkiemingsfase dient het oppervlak tot aan de eerste maaibeurt regelmatig te worden bevloeid. Voor een gelijkmatige groei mag het oppervlak tijdens de ontkieming niet worden bereden. 8. Het pas ingezaaide gras moet tot aan de vierde maaibeurt met rust worden gelaten en worden onderhouden, bijv. door maaien, opvullen, bevloeien en bemesten om het groene oppervlak ook tijdens gebruik te kunnen garanderen. Deze terugkerende maatregelen bepalen op de lange termijn de uitstraling van een grasoppervlak. ONZE ACTUELE PLAATSINGS- VOORSCHRIFTEN VINDT U OP: prijslijst 008 hauraton

149 RECYFIX GREEN STANDARD gazon parkeerplaatsen voeg rondom 3 RECYFIX GREEN STANDARD 4 groeisubstraat 5 grondlaag 6 waterdoorlatende fundering, bijv. 30 cm bij belasting door personenauto s 7 infiltreerbare ondergrond LET OP: Onze informatie is overeenkomstig onze actuele kennis en ervaring. Wijzigingen in het kader van technische ontwikkelingen en verdere economische ontwikkelingen blijven voorbehouden. De gebruiker is verantwoordelijk voor zorgvuldig onderzoek naar de functies c.q. toepassingsmogelijkheden van de producten door gekwalificeerd en vakkundig personeel. Het vermelden van handelsnamen dient niet als aanbeveling en sluit geenszins de toepassing van andere als gelijkwaardig geteste producten uit. Meer informatie vindt u in het veiligheidsspecificatieformulier c.q. de toepassingsgebieden voor bijvoorbeeld elastische spuitafdichtingen. Bij nieuwe edities vervallen oudere versies. Stand: 0/08. hauraton prijslijst 008

150 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU LINEFIX SUPER LINEFIX SUPER LINEFIX SUPER, kantopsluiting LINEFIX SUPER, Borde hoogte mm gewicht kg / verzinkt staal , ,70 8 RVS , ,30 8 wij adviseren de kantopsluitingen iedere 0-5 cm met een staalspijker te bevestigen. de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. LINEFIX SUPER, Borde met staalnagel LINEFIX SUPER, accessoires hoogte mm gewicht kg / staalnagel, verzinkt staal , ,80 8 RVS-spijker , ,40 8 de materiaalkwaliteit RVS is overeenkomstig CNS.430. prijslijst 008 hauraton

151 LINEFIX STANDARD LINEFIX STANDARD LINEFIX STANDARD, kantopsluiting hoogte mm gewicht kg / kunststof , ,80 8 LINEFIX STANDARD, Borde, kunststof * 30 strekkende meter per bundel als speciale vervaardiging zijn ook grotere individuele lengten mogelijk. Vraagt u dit a.u.b. op de fabriek na. kleine maatafwijkingen door recyclaat moglijk. LINEFIX STANDARD, accessoires verankeringspen van kunststof hoogte mm gewicht kg / verankeringspen van kunststof ,70 wij adviseren LINEFIX STANDARD iedere 0-5 cm met een verankeringspen te bevestigen. voor de bevestiging kan ook een staalspijker gebruikt worden; Art.-Nr hauraton prijslijst 008

152 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU TOP TOP aansluitset doorsnede TOP TOPmet klemsleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal TOPmet klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/, kunststof TOP, combi, kunststof-afvoergoot met afdekking, geschikt voor personenautoverkeer hoogte mm gewicht kg / TOPmet klem-sleuvenrooster sleufbreedte 80/9, verzinkt staal , ,70 TOPmet klem-mazenrooster, mazenbreedte 8/, kunststof , ,60 TOPmet kunststof sleufafdekking , ,70 alleen op s leverbaar. TOP, accessoires TOP-aansluitset inclusief plaatsingsvoorschriften hoogte mm gewicht kg / , ,60 prijslijst 008 hauraton

153 MUURAFDEKPLATEN MUURAFDEKPLATEN MUURAFDEKPLATEN, zadeldak, grijs, hoogte 40/55 mm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 0 cm breed, voor wandsterkte,5 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 5 cm breed, voor wandsterkte 7,5 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 30 cm breed, voor wandsterkte 4 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 35 cm breed, voor wandsterkte van 4 of 30 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 40 cm breed, voor wandsterkte 30 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 45 cm breed, voor wandsterkte 36,5 cm / , , , , , , , , , , , ,80 5 MUURAFDEKPLAAT zadeldak om een absolute dichtheid te bewerkstelligen, dienen de muurafdekplaten extra gecoat te worden. kleurafwijkingen zijn door oorzaak van het materiaal mogelijk. MUURAFDEKPLATEN, begin-/eindplaten, grijs, hoogte 40/55 mm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 0 cm breed, eind, voor wandsterkte,5cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 5 cm breed, eind, voor wandsterkte 7,5cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 30 cm breed, eind, voor wandsterkte 4 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 35 cm breed, eind, voor wandsterkte 4 of 30 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 40 cm breed, eind, voor wandsterkte 30 cm MUURAFDEKPLAAT zadeldak 45 cm breed, eind, voor wandsterkte 36,5 cm / , , , , , , , , , , ,0 50 3,60 5 doorsnede MUURAFDEKPLAAT zadeldak om een absolute dichtheid te bewerkstelligen, dienen de muurafdekplaten extra gecoat te worden. kleurafwijkingen zijn door oorzaak van het materiaal mogelijk. hauraton prijslijst 008

154 prijslijst 008 hauraton

155 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU AQUABAU DRAINFIX BLOC DRAINFIX TWIN Z O DAT HET GOED LOOP T 55

156 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DRAINFIX BLOC 3 4 DRAINFIX BLOC doorsnede verbindingsadapter 3 multifunctionele schacht van kunststof 4 multifunctionele uitloopschacht

157 DRAINFIX BLOC DRAINFIX BLOC DRAINFIX BLOC, infiltratie-element, SLW 60 naar gelang de plaatsing / zwart, van PP volume 9 l , aanvraag 8 met module voor cameranavigatie , aanvraag 8 DRAINFIX BLOC, zwart, SLW 60 DRAINFIX BLOC, accessoires / inloop- en verdeelschacht-super, 3-delig met gesloten gietijzeren , aanvraag 8 rooster, zwart, klasse E 600 multifunctionele-uitloopschacht- SUPER, 3-delig met gesloten gietijzeren , aanvraag 8 rooster, zwart, klasse E 600 inloop- en verdeelschacht-standard, 3-delig, met traanplaat, verzinkt staal, , aanvraag 8 klasse B 5 multifunctionele uitloopschacht- STANDARD, 3-delig, met traanplaat, , aanvraag 8 verzinkt staal, klasse B 5 DRAINFIX filterschacht* 400/500 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren aanvraag 8 afdekking, gesloten, klasse B 5* DRAINFIX filterschacht* 400/500 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren aanvraag 8 afdekking, gesloten, klasse D 400* DRAINFIX filterschacht* 400/000 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren aanvraag 8 afdekking, gesloten, klasse B 5* DRAINFIX filterschacht* 400/000 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren aanvraag 8 afdekking, gesloten, klasse D 400* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/500 met gietijzeren afdekking, aanvraag 8 gesloten, klasse B 5* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/500 met gietijzeren afdekking, aanvraag 8 gesloten, klasse D 400* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/000 met gietijzeren afdekking, aanvraag 8 gesloten, klasse B 5* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/000 met gietijzeren afdekking, aanvraag 8 gesloten, klasse D 400* verbindingsadapter, groen aanvraag 8 Geotextiel van PP-vlies GRK3 op rol 4 x 00 m, 00 g/m² , aanvraag 8 Geotextiel van PP-vlies GRK3 aan het, elk 4 m² per strekkende meter, gesneden , 9630 aanvraag 8 inloop- en verdeelschacht- SUPER, 3-delig met ge sloten gietijzeren rooster, zwart, klasse E 600 verbindingsadapter, groen * d.m.v. telescoopaanpassing in hoogte verstelbaar.

158 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU DRAINFIX TWIN DRAINFIX TWIN / doorsnede eindplaat, zwart, voor DRAINFIX TWIN (voor DRAINFIX TWIN / zijn s nodig) 3 DRAINFIX TWIN /, zwart ( delen, 506 l) 4 DRAINFIX TWIN 0, zwart ( deel, 53 l) gesloten 5 DRAINFIX filterschacht 400/500 met fijnfilterpatroon, met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse B 5

159 DRAINFIX TWIN DRAINFIX TWIN DRAINFIX TWIN, infiltratie-element van PP-kunststof TWIN, zwart ( delen) / TWIN, zwart ( delen) , ,0 8 TWIN 0/0, zwart ( delen, 506 l), gesloten , ,0 8 TWIN inspectie, zwart, ( delen) onder gesloten , ,0 8 TWIN 0/, zwart ( delen, 506 l), boven gesloten , ,0 8 TWIN, zwart ( deel) , ,0 8 TWIN 0, zwart ( deel) gesloten , ,0 8 TWIN, zwart ( deel) DRAINFIX TWIN, accessoires / eindplaat, zwart , ,30 8 DRAINFIX filterschacht* 400/500 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse B 5* aanvraag 8 DRAINFIX filterschacht* 400/500 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse D 400* DRAINFIX filterschacht* 400/000 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse B 5* DRAINFIX filterschacht* 400/000 met fijnfilterpatronen, met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse D 400* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/500 met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse B 5* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/500 met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse D 400* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/000 met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse B 5* DRAINFIX multifunctionele schacht* 400/000 met gietijzeren afdekking, gesloten, klasse D 400* Geotextiel van PP-vlies GRK3 op rol 4 x 00 m, 00 g/m² Geotextiel van PP-vlies GRK3 aan het, elk 4 m² per strekkende meter, gesneden aanvraag aanvraag aanvraag aanvraag aanvraag aanvraag aanvraag , aanvraag , 9630 aanvraag 8 TWIN 0, zwart ( deel) gesloten eindplaat, zwart * d.m.v. telescoopaanpassing in hoogte verstelbaar

160 prijslijst 008 hauraton

161 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU SPORTBAU SPORTFIX ZODAT HET GOED LOOPT hauraton Preisliste 008 6

162 TIEFBAU GALABAU AQUABAU SPORTBAU SPORTFIX SOFTOPSLUITBANDEN INFORMATIE OVER SPORTFIX AFVOERGOTEN, SPORTFIX ZANDVANG ELEMENTEN, SPORTFIX WATERGRACHT, VERDEELSCHACHTEN EN MOLGOTEN ZIJN OP AANVRAAG. 3 doorsnede softopsluitbanden doorsnede softopsluitbanden voor kogelstootringen 3 soft-opsluitbanden voor kogelstootringen

163 SPORTFIX SOFTOPSLUITBANDEN SPORTFIX SOFTOPSLUITBANDEN SPORTFIX Soft-opsluitbanden / wit , ,70 9 wit , ,60 9 wit , ,90 9 wit , ,90 9 wit , ,40 9 zwart , ,80 9 zwart , ,90 9 zwart , ,50 9 zwart , ,90 9 zwart , ,30 9 Softopsluitbanden SPORTFIX Soft-opsluitbanden, hoekken hoekken / hoek wit , ,70 9 hoek wit , ,70 9 hoek zwart , ,30 9 hoek zwart , ,40 9 SPORTFIX Soft-opsluitbanden voor kogelstootringen / zwart ,0 73 4,90 9 wit , ,0 9 Soft-opsluitbanden voor kogelstoot ringen SPORTFIX Soft-opsluitbanden, accessoires fabrieksmatig verzagen van Softopsluitbanden / ,40 9 PRIJZEN VAN SPORTFIX AFVOER- GOTEN, SPORTFIX ZANDVANG ELE- MENTEN, SPORTFIX WATERGRACHT, VERDEELSCHACHTEN EN MOLGOTEN ZIJN OP AANVRAAG.

164 ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden (AV) gelden in het handelsverkeer met al onze afnemers. Indien niet uitdrukkelijk iets anders is overeengekomen tussen ons en onze afnemers, zijn voor het overige de voorschriften van het Duitse Burgerlijk Wetboek (BGB) van toepassing.. TOEPASBAARHEID a) Onze AV gelden ook als we er in het kader van een lopende zakelijke verbintenis bij latere overeenkomsten niet uitdrukkelijk aan refereren. Voorwaarden die in tegenspraak zijn met of afwijken van onze AV zijn voor ons alleen bindend voor zover we er in elk afzonderlijk geval uitdrukkelijk mee hebben ingestemd. b) Onze aanbiedingen zijn vrijblijvend; orders en overige overeenkomsten komen dan ook alleen door schriftelijke bevestiging respectievelijk met het begin van de overdracht van de goederen tot stand. c) Voor de volledigheid, juistheid en tijdigheid van de door de klant te verschaffen of in te dienen uitvoeringsdocumenten is deze verantwoordelijk. Als deze elektronisch worden verstuurd, zijn ze alleen maar bindend als de volledige ontvangst ervan uitdrukkelijk door ons is bevestigd. d) Als wij door toedoen van de klant productiecapaciteiten voorbehouden en de uitvoering om redenen waarvoor wij niet verantwoordelijk zijn, niet of met vertraging plaatsvindt, dan is de klant ook aansprakelijk voor de schade die daarvan het gevolg is.. AANBIEDINGEN EN PRIJZEN Alle prijsopgaven in aanbiedingen en prijslijsten zijn vrijblijvend. Alle specificaties, zoals maten, gewicht, afbeeldingen, beschrijvingen, schetsen en tekeningen in catalogi, prijslijsten en verder drukwerk, zijn slechts bij benadering, hoewel ook zo goed mogelijk vastgesteld, en zijn voor ons in dit opzicht niet bindend. Bij orders met een nettogoederenwaarde onder EURO 00,- wordt een toeslag van EURO 30,- voor extra administratiekosten berekend. Onze prijzen gelden in principe af fabriek, vrachtvrij tot vervoerder (FCA), exclusief de wettelijke omzetbelasting. Bij de prijsstelling franco huis is uitgegaan van de op het moment geldende vrachttarieven. Verhogingen voor vracht en invoerrechten, staangelden, uitlaad- en overlaadkosten die niet onze schuld zijn en andere bij het sluiten van de overeenkomst niet te voorziene kosten zijn evenals iedere verhoging van de vrachtkosten door latere beslissing ten aanzien van het transporttype, vervoersroute, plaats van bestemming of soortgelijke omstandigheden die van invloed zijn op de vrachtkosten, voor rekening van de koper. 3. LEVERING EN AFNAME a) Plaats van levering is ons magazijn of de onderneming die in onze opdracht werkt, tenzij iets anders is overeengekomen. Elke levering vindt plaats voor rekening en risico van de klant. De wijze van verzending blijft ons voorbehouden, voor zover niet een bepaalde verzendwijze is overeengekomen. We behouden ons het recht voor orders in deelleveringen uit te voeren, indien niet iets anders is overeengekomen. Reclamaties van deelleveringen ontslaan niet van de verplichting de resterende partij bestelde goederen volgens de overeenkomst af te nemen. Als levering op de bouwplaats is overeengekomen, wordt uitgegaan van de aanwezigheid van geschikte aanrijwegen en onmiddellijk uitladen door de afnemer; anders is deze aansprakelijk voor ontstane schade en extra kosten. b) De overeengekomen leveringstermijnen betreffen het klaarzetten van de goederen voor de overdracht resp. voor de verzending in de fabriek of in het magazijn. Onze leveringsplicht wordt opgeschort, zolang ons de uitvoeringsdocumenten en alle voor de uitvoering van de order benodigde of nuttige documenten niet zijn verschaft of ons informatie niet is gegeven. c) Gebrek aan grondstoffen of energie, stakingen, uitsluitingen, verkeersbelemmeringen en overheidsmaatregelen en overschrijdingen van de leveringstermijn door voorleveranciers, bedrijfsstoringen, alle gevallen van overmacht en andere door ons of een voor ons werkend bedrijf niet veroorzaakte omstandigheden ontslaan ons voor de duur van het voorkomen ervan van onze leveringsplicht. In de voornoemde gevallen hebben we verder behoudens deze overige rechten op schadevergoeding het recht de overeenkomst zonder schadevergoeding op te zeggen, als de uitvoering ervan voor ons onmogelijk geworden is of niet redelijkerwijs van ons gevraagd kan worden of als een einde van de belemmering voor de uitvoering niet te verwachten valt. We hebben ook het recht de overeenkomst op te zeggen, als na verleende orderbevestiging bijzondere (0 % en meer) verhogingen van grondstof-, vracht- en energiekosten optreden, die gevolgen hebben voor de verkoopprijs. Onze leveringsplicht wordt opgeschort zolang de koper tegenover ons in gebreke is met een nog niet voldane verplichting. Als ons feiten of omstandigheden bekend worden, die twijfels aan de solvabiliteit van de koper rechtvaardigen (bijv. niet betalen van vervallen en aangemaande facturen) en de koper ondanks een verzoek hiertoe niet bereid is tot een voldoende zekerheidstelling, hebben we te allen tijde het recht de overeenkomst geheel of ten dele op te zeggen. De afnemer dient onmiddellijk te onderzoeken of te controleren of de goederen foutloos en volledig ter beschikking zijn gesteld en over eventuele zichtbare gebreken meteen te reclameren. Voor zover de klaargezette goederen tot de overeengekomen leveringsdatum of binnen deze leveringstermijn niet zijn afgenomen, geldt dat deze met het verstrijken van de vijfde werkdag na de leveringsdatum resp. na verstrijken van de termijn zijn goedgekeurd resp. afgenomen. d) Boetebedingen zijn tegenover ons alleen geldig als ze voor elk afzonderlijk geval in een speciale overeenkomst zijn vastgelegd. e) Door ons in roulatie gebrachte verpakkingen kunnen in het kader van wettelijke verplichtingen in onze bedrijfsvestigingen alleen worden teruggenomen, voor zover ze volledig zijn leeggemaakt en niet zijn vervuild en door de afnemer resp. op diens kosten gesorteerd worden aangeleverd, of ze worden regionaal door onze afvalverwijderingspartner (momenteel Interseroh) opgeruimd. 4. VERPAKKINGSKOSTEN De verzending vindt plaats op ruil-euros oder gitterbox-euros. Deze worden in principe in rekening gebracht. Bij franco retour in onberispelijke toestand vindt creditering voor de berekende waarde plaats. De prijsstelling vindt u in de momenteel geldende prijslijst. 5. MATERIËLE GEBREKEN a) Al die onderdelen of prestaties moeten naar onze keuze kosteloos worden verbeterd, nieuw worden geleverd of nieuw worden opgebracht, die binnen de verjaringstermijn een materieel gebrek vertonen, voor zover de oorzaak ervan reeds op het tijdstip van de risico-overdracht aanwezig was en voor zover onze aanwijzingen voor montage, behandeling en gebruik van onze producten werden opgevolgd. b) De klant dient klachten over materiële gebreken onmiddellijk schriftelijk aan ons te melden. c) Bij klachten mogen betalingen van de klant worden opgeschort in een mate die in passende verhouding staat tot de opgetreden materiële gebreken. De klant kan betalingen alleen opschorten als er een klacht kenbaar wordt gemaakt over de gegrondheid waarvan geen twijfel kan bestaan. Als de klacht ten onrechte werd ingediend, hebben we het recht een vergoeding van de klant te verlangen voor de kosten die voor ons zijn ontstaan. d) Eerst moet ons steeds de gelegenheid worden gegeven om binnen gepaste termijn alsnog aan onze verplichtingen te voldoen. e) Als het ons niet lukt alsnog aan onze verplichtingen te voldoen, kan de klant, behoudens eventuele rechten op schadevergoeding conform punt 0, de overeenkomst opzeggen of de vergoeding verlagen. f) Er bestaan geen rechten op grond van gebreken bij slechts een geringe afwijking van de overeengekomen hoedanigheid, bij slechts geringe slijtage of schade die na de risico-overdracht ontstaat als gevolg van foutieve of onzorgvuldige behandeling, overmatige belasting, ongeschikte bedrijfsmiddelen, ongeschikte bouwgrond of die ontstaat op grond van bijzonder uitwendige invloeden die volgens de overeenkomst niet zijn voorondersteld. Als door de klant of door derden op ondeskundige wijze wijzigingen of reparatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd, bestaan hiervoor en voor de gevolgen daarvan evenmin rechten op grond van gebreken. Onze producten worden geproduceerd met gebruikmaking van natuurlijke toeslagstoffen en kunnen daarom onderhevig zijn aan bepaalde onbestendigheden ten aanzien van hun hoedanigheid, bijv. efflorescenties, kleurfluctuaties, baarden, poriën, blazen of oppervlaktescheuren. Afwijkingen, veranderingen of toleranties binnen het kader van de DIN-normen vormen slechts een geringe afwijking van de overeengekomen hoedanigheid. Monsters of proefken gelden dan ook als niet bindende beoordelingsken. Geringe afwijkingen ervan rechtvaardigen reclamaties niet. g) Zichtbare gebreken, verkeerde leveringen, foutieve of te grote hoeveelheden moeten onmiddellijk schriftelijk kenbaar worden gemaakt. Reclamatie en indiening van claims dienen in elk geval vóór de verwerking, verbinding en vermenging en binnen de garantieperiode plaats te vinden. Ook verborgen gebreken moeten onmiddellijk na ontdekking ervan, uiterlijk voor het verstrijken van de garantieperiode worden melden en schriftelijk kenbaar wordgen gemaakt. Ons moet gelegenheid worden gegeven het gebrek zelf en/of door ons daarmee belaste vaklieden te laten onderzoeken; deze rechten komen ons toe voor zover de klant ons niet aannemelijk maakt dat er vanwege dreigend gevaar onmiddellijk maatregelen moeten worden genomen. Kosten voor extern ingeschakelde adviseurs worden uitsluitend door ons gedragen als er een schriftelijke overeenkomst in een individuele geval is. h) Wettelijke verhaalrechten van de klant tegenover ons bestaan alleen voor zover de klant met zijn afnemer geen afspraken heeft gemaakt die verdergaan dan de wettelijke rechten op grond van gebreken. i) Voor rechten op schadevergoeding geldt voor het overige punt 0. Verdergaande of andere dan de onder punt 0 geregelde rechten van de besteller tegenover ons en tegenover personen die namens ons optreden vanwege een materieel gebrek zijn uitgesloten.

165 6. ONUITVOERBAARHEID; AANPASSING VAN DE OVEREENKOMST a) Indien de levering niet kan worden uitgevoerd, heeft de klant het recht schadevergoeding te verlangen, tenzij wij niet verantwoordelijk zijn voor de onuitvoerbaarheid. Toch is het recht van de klant op schadevergoeding beperkt tot 0 % van de waarde van dat deel van de levering dat wegens de onuitvoerbaarheid niet voor het beoogde doel kan worden gebruikt. Deze beperking geldt niet voor zover in geval van opzet, grove nalatigheid of wegens schade aan het leven, lichaam of gezondheid sprake is van dwingende aansprakelijkheid; dit gaat niet gepaard met een wijziging van de bewijslast ten nadele van de klant. Het recht van de klant tot opzegging van de overeenkomst blijft onverminderd van kracht. b) Voor zover onvoorziene omstandigheden in de zin van punt 3 c leiden tot een aanzienlijke wijziging van het economische belang of de inhoud van de levering of een aanzienlijke invloed hebben op ons bedrijfsproces, wordt de overeenkomst met inachtneming van de goede trouw in redelijkheid aangepast. Indien dit economisch niet te verdedigen is, hebben wij het recht de overeenkomst op te zeggen. Als we van dit opzeggingsrecht gebruik willen maken, dienen we dit na kennisneming van de draagwijdte van deze omstandigheid onmiddellijk aan de klant mee te delen, ook wanneer aanvankelijk met de klant een verlenging van de leveringstijd was overeengekomen. 7. PRIJZEN EN BETALINGSVOORWAARDEN a) De prijzen gelden af fabriek resp. af magazijn, en wel exclusief vrachtkosten, verpakking en omzetbelasting, voorzover geen speciale regeling is overeengekomen. Onze facturen dienen op de vestigingsplaats van onze onderneming onmiddellijk te worden betaald; voor kortingen en verdere verminderingen is een speciale overeenkomst nodig. b) Wissels accepteren we onder voorbehoud. We kunnen weigeren cheques te accepteren als er gegronde twijfels bestaan of ze gedekt zijn. De acceptatie vindt steeds alleen maar plaats voorzover dit betaling mogelijk maakt. Discontokosten, inningskosten en alle overige kosten zijn voor rekening van de klant en dienen meteen contant te worden betaald. Een verplichting tot tijdige overlegging, protest enz. bestaat voor ons niet. Al onze vorderingen moeten in elk geval meteen worden betaald als de klant met de betaling van een andere schuld tegenover ons achter raakt. Hetzelfde geldt als hij zijn betalingen staakt, diep in de schulden zit, als over zijn vermogen de insolventieprocedure is geopend of de opening van zo n procedure bij gebrek aan baten wordt afgewezen of als er omstandigheden bekend worden die gegronde twijfel aan de kredietwaardigheid van de klant rechtvaardigen. In geval van betalingsachterstand kunnen wij ongeacht verdere aanspraken de bij banken gebruikelijke renten, minimaal echter renten ter hoogte van 8 procent boven de momentele basisrentevoet van de Europese Centrale Bank berekenen. Bij betalingsachterstand van de klant hebben wij het recht naar onze keuze verdere leveringen of uitvoeringen te laten afhangen van vooruitbetalingen of zekerheidsstellingen, schadevergoeding wegens vertraging van de betaling te verlangen of de overeenkomst op te zeggen. Dit geldt niet als de klant terecht over de levering heeft gereclameerd. Bovendien kunnen wij in ontvangst genomen wissels voor de vervaldatum teruggeven en onmiddellijke betaling eisen. c) Bij vorderingen op grond van meerdere leveringen of verrichtingen staat het ons vrij geldontvangsten te verrekenen voor de ene of de andere schuld. De klant heeft niet het recht wegens bepaalde aanspraken, ook als die op grond van reclamaties zijn gemaakt, zijn betalingen op te schorten of betalingen te weigeren. Met eventuele tegenvorderingen kan hij alleen verrekenen als deze onomstotelijk, onbetwist of bij gewijsde zijn vastgesteld. 8. TERUGZENDING Door ons geleverde goederen worden uitsluitend na onze schriftelijke toestemming en alleen in onberispelijke toestand bij franco terugzending teruggenomen. Teruggenomen goederen worden met aftrek van heropslagkosten van 5 % (maar minstens 50,- euro) gecrediteerd. Terugname van speciaal vervaardigde goederen is niet mogelijk. 9. ZEKERHEIDSRECHTEN a) We behouden ons het eigendom voor van alle door ons geleverde goederen, tot al onze vorderingen zonder rekening te houden met de rechtsgrond of het tijdstip van ontstaan ervan op grond van de zakelijke verbintenis met de klant zijn betaald, tot een eventuele rekening-courantsaldo is vereffend, bij inontvangstneming van wissels of cheques tot aan de inning ervan. De klant mag de door ons geleverde materialen bij een behoorlijke bedrijfsvoering verwerken en/of doorverkopen. De machtiging tot doorverkoop vervalt als de klant met zijn afnemers een cessieverbod is overeengekomen. De klant is verplicht de eigendomsvoorbehouden met zorg te behandelen. Bij overtreding hebben we het recht onmiddellijke teruggave te verlangen. b) Zolang het eigendomsvoorbehoud bestaat, vindt de bewerking of verwerking van het voorbehoudsgoed voor ons plaats. Ons komt het eigendom of mede-eigendom, 947, 950 BGB, van de nieuwe zaak toe die hierdoor ontstaat. Bij verbinding of vermenging van het voorbehoudsgoed met andere zaken komt ons het mede-eigendom van de nieuwe zaak in verhouding van de waarde van het voorbehoudsgoed ten opzichte van de andere zaken op het tijdstip van de verbinding resp. vermenging, 948 BGB, toe. De nieuwe zaak die door verwerking of verbinding resp. vermenging ontstaat, geldt als voorbehoudsgoed in de zin van deze bepalingen. De klant draagt hiermee de hem op grond van doorverkoop van het voorbehoudsgoed jegens zijn afnemers toekomende rechten met alle bijkomende rechten aan ons over, en wel bij verwerking, verbinding of vermenging ter hoogte van de waarde van het door ons geleverde goed. c) Op onze wens moet de klant, indien hij in gebreke van betaling is, de overdracht bekendmaken aan zijn debiteurs en ons de vereiste gegevens verstrekken en documenten overhandigen. Als de waarde van het eigendomsvoorbehoudsgoed of van de aan ons gegeven zekerheden in het totaal meer dan 0 % boven de hoogte van onze vorderingen ligt, zijn wij op verlangen van de koper in zoverre verplicht tot vrijgave of terugoverdracht. d) Als de geleverde goederen of de daaruit gemaakte zaken in het perceel van een derde zo worden ingebouwd dat ze wezenlijke bestanddelen van het perceel worden, gaan de in plaats van deze zaken komende vorderingen van de klant jegens zijn afnemers ter hoogte van de inkoopwaarde van onze ingebouwde goederen tot zekerheid van onze vordering op ons over, zonder dat nog een speciale afstandverklaring nodig is. De overdracht van deze vordering is overeengekomen voor het tijdstip van het ontstaan ervan. e) De klant mag de onder eigendomsvoorbehouden staande goederen niet in pand geven of zekerheidshalve in eigendom geven en dient ons beslagleggingen die door toedoen van derden hebben plaatsgevonden, onmiddellijk te melden. f) Voor de terugname resp. het verhaal van het eigendomsvoorbehoud is geen opzeggingsverklaring van ons nodig; in deze handelingen of in een beslaglegging van voorbehoudsgoederen door ons is geen opzegging van de overeenkomst besloten, tenzij we dit uitdrukkelijk zouden hebben verklaard. 0. VERDERE SCHADEVERGOEDINGSCLAIMS vergoedingsclaims), uit welke rechtsgrond ook, met name vanwege verzaking van plichten op grond van de schuldverhouding en op grond van ongeoorloofd handelen, zijn uitgesloten. b) Dit geldt niet indien sprake is van dwingende aansprakelijkheid, bijv. krachtens de productaansprakelijkheidswet, in geval van opzet, grove nalatigheid, wegens schade aan leven, lichaam of gezondheid, wegens verzaking van wezenlijke contractuele verplichtingen. Het recht op schadevergoeding voor verzaking van wezenlijke contractuele verplichtingen is echter beperkt tot overeenkomsteigen, voorzienbare schade, indien er geen sprake is van opzet of grove nalatigheid of indien de aansprakelijkheid betrekking heeft op schade aan leven, lichaam of gezondheid. De bovengenoemde bepalingen leiden niet tot een verandering van de bewijslast ten nadele van de klant. c) Voor zover de klant rechten op schadevergoeding heeft, verjaren deze met het verstrijken van de verjaringstermijn die voor rechten op grond van materiële gebreken geldt. d) Voor vermogensschade die het gevolg is van een niet nagekomen, vast overeengekomen leveringstermijn, is Hauraton aansprakelijk tot het maximumbedrag van driemaal de vrachtkosten.. ADVIES a) Technische adviezen zijn geen voorwerp van de leveringsovereenkomst; ze zijn slechts bindend voor zover ze schriftelijk plaatsvinden. Ze ontslaan de klant niet van de verplichting de producten doelmatig en vakkundig te verwerken. b) Door ons geleverde constructie- en andersoortige adviezen, ontwerpen, tekeningen en instrumenten blijven ons eigendom en mogen evenmin als andere documenten die we ter beschikking hebben gesteld, voor derden ook niet gedeeltelijk zonder onze toestemming toegankelijk worden gemaakt of worden vermenigvuldigd.. SLOTBEPALINGEN a) Als aan de voorwaarden voor een forumkeuzebeding conform 38 ering) is voldaan, is de bevoegde rechtbank voor alle claims van de partijen van de overeenkomst, ook voor eisen met betrekking tot cheques en wissels, Rastatt. b) Op de contractuele verhouding is Duits recht van toepassing met uitsluiting van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten (CISG). c) Indien afzonderlijke bepalingen van deze AV geheel of ten dele wettelijk ongeldig zijn of worden, mag de geldigheid van de overige bepalingen daardoor niet worden aangetast.

166 ZODAT HET GOED LOOPT HAURATON GMBH & CO. KG WERKSTRASSE RASTATT GERMANY TEL FAX INFO@HAURATON.COM TEL GSM INFO@HAURATON.NL UW VAKHANDEL 0/008 PRINTED IN GERMANY AAN DE AFBEELDINGEN, MATEN EN GEWICHTEN KUNNEN GEEN GARANTIES WORDEN ONTLEEND! DauthKaun Werbeagetur ONDER VOORBEHOUD VAN TECHNISCHE VERANDERINGEN, I.V.M. VOORTDURENDE VOORUITGANG. NL

artikel nr. 110 Verzinkt stalen randbescherming stuks / pallet artikel nr. 110 stuks / pallet Verzinkt

artikel nr. 110 Verzinkt stalen randbescherming stuks / pallet artikel nr. 110 stuks / pallet Verzinkt AQUAFIX FASERFIX SUPER KS 100, elementen. Glasvezel versterkte betonnen goot met geïntegreerde verzinkt. Type 01005. 500 160 214 21,5 56 8050 * Gatafstand: 100 mm van gatmidden (DN100) tot gooteinde. 110

Nadere informatie

Lengte mm. Breedte mm

Lengte mm. Breedte mm Afvoergoten, lijngootelement met verzinkt stalen randbescherming, met snelvergrendeling SIDE-LOCK, tot belastingsklasse F 900 Type 01 Types 01-05 - 010-015 - 020 Types 80F - 100F** Types 80F - 100F** Afwateringsdoorsnede

Nadere informatie

Lengte mm. Breedte mm

Lengte mm. Breedte mm Afvoergoten, lijngootelement met verzinkt stalen randbescherming, met snelvergrendeling SIDE-LOCK, tot belastingsklasse F 900 Type 01 Type 01-020 Type 110F - 150F - 200F** Afwateringsdoorsnede cm² verzinkt*

Nadere informatie

Lengte mm. Breedte mm

Lengte mm. Breedte mm KS 200 Afvoergoten KS 200, lijngootelement met verzinkt stalen randbescherming, met snelvergrendeling SIDE-LOCK, tot belastingsklasse F 900 Type 01 Types 01-010 - 020 Types 110F - 150F - 200F* Types 110F

Nadere informatie

FASERFIX BIG Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen.

FASERFIX BIG Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen. Monolitische systemen voor zones met zwaar verkeer, onderhevig aan sterke dynamische krachten en extreme belastingen. Snelle plaatsing voor een performante afwatering. 1 3 EISEN De afvoergeulen voor zones

Nadere informatie

FASERFIX Doeltreffende afwatering en grote zijstabiliteit.

FASERFIX Doeltreffende afwatering en grote zijstabiliteit. Doeltreffende afwatering en grote zijstabiliteit. Uit vezelversterkte beton voorzien van versterkte randbescherming, bevestiging roosters d.m.v. Side-Lock systeem en bijkomend eventueel d.m.v. spieën.

Nadere informatie

RECYFIX PLUS. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design.

RECYFIX PLUS. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design. Functionele afwatering. Met randbescherming en een aantrekkelijk design. 1 3 EISEN De afvoergeulen bestemd voor coerciële en openbare zones dienen : bestand te zijn tegen dagelijks verkeer van voertuigen

Nadere informatie

FASERFIX BIG BL 150. Afvoergoten. FASERFIX BIG BL 150, weerstandsklasse F 900 FASERFIX SUPER. Type 020 FASERFIX KS FASERFIX BIG. Hoogte mm.

FASERFIX BIG BL 150. Afvoergoten. FASERFIX BIG BL 150, weerstandsklasse F 900 FASERFIX SUPER. Type 020 FASERFIX KS FASERFIX BIG. Hoogte mm. BL 150 Afvoergoten BL 150, weerstandsklasse F 900 Type 020 Afwateringsdoorsnede cm² Type 020 4000 550 460 383 2010,0 2744 98 BL 150 Roosters BL 150, weerstandsklasse D 400* Gietijzeren sleuvenrooster,

Nadere informatie

RECYFIX TRAFFIC. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen.

RECYFIX TRAFFIC. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen. Grote afwateringscapaciteit en optimaal afvoerdebiet voor een lichtgewicht structuur. Eenvoudig en snel te plaatsen. TOEPASSINGEN Alle zones met zwaar en intensief verkeer zoals autosnelwegen, start-en

Nadere informatie

FASERFIX STANDARD. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden.

FASERFIX STANDARD. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden. De oplossing voor een optimale afwatering. Glasvezelversterkte betongoten zonder randbescherming voor privé doeleinden. 1 VEREISTEN Voor huizen, tuinen, pleinen en landschappen geldt dat oppervlakken snel

Nadere informatie

FASERFIX SUPER Een robuuste afvoergeul met een grote zijstabiliteit - voor zones onderhevig aan zwaar verkeer. In vezelversterkt beton voorzien van

FASERFIX SUPER Een robuuste afvoergeul met een grote zijstabiliteit - voor zones onderhevig aan zwaar verkeer. In vezelversterkt beton voorzien van Een robuuste afvoergeul met een grote zijstabiliteit - voor zones onderhevig aan zwaar verkeer. In vezelversterkt beton voorzien van versterkte randbescherming, bevestiging van de roosters d.m.v. SIDE-LOCK

Nadere informatie

RECYFIX NC. Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600

RECYFIX NC. Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600 Afvoergeul in PP, uitzonderlijk licht en stabiel. Voor wegen- en industriebouw. E 600 1 3 EISEN De moderne afwateringssystemen moeten ten allen tijde: resistent zijn tegen zware belastingen en bestand

Nadere informatie

RECYFIX PLUS X. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit.

RECYFIX PLUS X. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit. Doeltreffende afwatering en stevigheid. In PP met versterkte randbescherming in verzinkt staal voor een maximale stabiliteit. 1 3 EISEN Afvoergoten voor de opvang van oppervlaktewater in zowel voetgangers-

Nadere informatie

FASERFIX POINT. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones.

FASERFIX POINT. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones. Puntafwatering. Voor openbare en industriële zones. 1 VEREISTEN Oppervlaktewater moet op grond van bouwkundige eisen, of eisen die afhankelijk zijn van het terrein naar één punt worden afgevoerd. Het systeem

Nadere informatie

RECYFIX PRO. Innovatief afwateringssysteem in PP en PA-GF. Voor particuliere en professionele toepassingen tot belastingsklasse C 250.

RECYFIX PRO. Innovatief afwateringssysteem in PP en PA-GF. Voor particuliere en professionele toepassingen tot belastingsklasse C 250. Innovatief afwateringssysteem in PP en PA-GF. Voor particuliere en professionele toepassingen tot belastingsklasse C 250. Gerecycleerd kunststof materiaal De afvoergeulen type Pro worden vervaardigd uit

Nadere informatie

galabau aquabau sportbau Het programma voor de landschapsarchitectuur

galabau aquabau sportbau Het programma voor de landschapsarchitectuur Tiefbau galabau aquabau sportbau Galabau Het prograa voor de landschapsarchitectuur 1 Tiefbau galabau aquabau sportbau HET PROGRAMMA VOOR 2007 INNOVATIEVE PRODUCTEN VOOR DE LANDSCHAPSARCHITECTUUR BIEDEN

Nadere informatie

RECYFIX STANDARD. Gewoonweg een goede afwatering. Toepassingen voor rondom het huis en de tuin.

RECYFIX STANDARD. Gewoonweg een goede afwatering. Toepassingen voor rondom het huis en de tuin. Gewoonweg een goede afwatering. Toepassingen voor rondom het huis en de tuin. 1 3 EISEN De afvoergoten voor privé doeleinden dienen : bestand te zijn tegen dagelijks verkeer van wagens en voetgangers.

Nadere informatie

LINEAIRE AFWATERING voor huishoudelijk gebruik en landschapsarchitectuur

LINEAIRE AFWATERING voor huishoudelijk gebruik en landschapsarchitectuur LINEAIRE AFWATERING voor huishoudelijk gebruik en landschapsarchitectuur ZODAT HET GOED LOOPT www.deschacht.eu DESCHACHT STAAT GARANT ALS ONE-STOP SHOP, MÉT NON-STOP BOUWADVIES! 2 Bij ons vind je alles

Nadere informatie

Connecto lijnafwatering. voor rondom het huis

Connecto lijnafwatering. voor rondom het huis Connecto lijnafwatering voor rondom het huis Connecto Optimaal presteren Een enorm breed pakket aan kunststof leidingsystemen en toebehoren. Ruim 27.000 kwaliteitsartikelen, altijd op voorraad in Nederland.

Nadere informatie

RECYFIX HICAP. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. Afwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes.

RECYFIX HICAP. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. Afwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes. Effectieve afwatering modulair opgebouwd. fwateringssysteem alsook systeem met buffercapaciteit voor grote oppervlaktes. 1 3 EISEN Uiterst doeltreffend afwateringssysteem in het geval van : hoge hydraulische

Nadere informatie

DRAINAGE EN LIJNAFWATERING

DRAINAGE EN LIJNAFWATERING 10 DRAINAGE EN LIJNAFWATERING Drainagebuis en hulpstukken - Lijnafwatering - Voetenschrapers NKI catalogus H10 13-02-2015 NKI NEEDE Postbus 80 7160 AB Neede Parallelweg 80 7161 AG Neede info@nkineede.nl

Nadere informatie

MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER

MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER WATER MANAGEMENT MEADRAIN PROFESSIONELE AFWATERINGS- SYSTEMEN VOOR ZWAAR VERKEER AFWATERINGSSYSTEEM VAN HOOGWAARDIG POLYMEERBETON PROFESSIONELE AFWATERINGSOPLOSSING VOOR INDUSTRIE EN INFRASTRUCTUUR / EN

Nadere informatie

Sabi. Breed gamma in voorraad! HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN

Sabi. Breed gamma in voorraad! HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN Sabi HD-PP afvoergoten met voorgemonteerde roosters LICHT, STEVIG, ECONOMISCH, SNEL EN GEMAKKELIJK TE PLAATSEN Breed gamma in voorraad! Sabi Voorgemonteerde afvoergoot: licht, praktisch en stevig! Vergrendeling

Nadere informatie

RECYFIX MONOTEC. Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. CONFORM EN EN1433

RECYFIX MONOTEC. Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. CONFORM EN EN1433 Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. EN1433 PMR CONFORM EN CONFORM CE Monolitisch afwateringssysteem. Voor plaatsen met zéér frequent verkeer. NEW Een systeem met een

Nadere informatie

Sportbau ZODAT HET GOED LOOPT

Sportbau ZODAT HET GOED LOOPT Tiefbau galabau aquabau sportbau Sportbau HET PROGRAMMA VOOR SPORTCOMPLEXEN ZODAT HET GOED LOOPT 1 Tiefbau galabau aquabau sportbau HET PROGRAMMA VOOR 2007 MODERNE BOUWPRODUCTEN SPECIAAL VOOR GEBRUIK OP

Nadere informatie

Inbouwmaterialen. T +31 (0)252 683 300 whsports.nl. info@whsports.nl

Inbouwmaterialen. T +31 (0)252 683 300 whsports.nl. info@whsports.nl Inbouwmaterialen W ij hebben een uitgebreid leveringsprogramma inbouwmaterialen voor sportaccommodaties. Naast afwateringsgoten, kabelgoten voor stadia, verdeelschachten, zandvangelementen, leveren wij

Nadere informatie

LINEFIX. De flexibele en discrete omrandingen. Een doeltreffende afscheiding tussen oppervlakken in parken en tuinen

LINEFIX. De flexibele en discrete omrandingen. Een doeltreffende afscheiding tussen oppervlakken in parken en tuinen De flexibele en discrete omrandingen. Een doeltreffende afscheiding tussen oppervlakken in parken en tuinen Omrandingen / afbakeningen bestemd voor de professionele aanleg van tuinen, landschappen en sportvelden.

Nadere informatie

MEARIN ULTRALICHT EN HOOGWAARDIG AFWATERINGS- SYSTEEM VOOR PROFESSIONALS

MEARIN ULTRALICHT EN HOOGWAARDIG AFWATERINGS- SYSTEEM VOOR PROFESSIONALS WATER MANAGEMENT MEARIN ULTRALICHT EN HOOGWAARDIG AFWATERINGS- SYSTEEM VOOR PROFESSIONALS KWALITATIEF HOOGSTAAND GLASVEZELVERSTERKT COMPOSIET AFWATERINGSSYSTEEM FLEXIBELE PROFESSIONELE AFWATERINGSOPLOSSING

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap

MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap MEAGARD II Afwatering voor tuin- en landschap MEAGARD II S MEAGARD II G MEAGARD II M MEAGARD II E Juist in de woningbouw en tuin- en landschapsaanleg zijn de eisen aan afwateringssystemen bijzonder hoog.

Nadere informatie

Super. In het kort. Vereisten. Oplossing. Gebruiksdomeinen

Super. In het kort. Vereisten. Oplossing. Gebruiksdomeinen Super Vereisten Oppervlaktewateren dienen opgevangen en snel afgevoerd te worden. De daartoe gebruikte afvoerkanalen kunnen daarbij door intensief en voortdurend verkeer zwaar belast worden. Bijgevolg

Nadere informatie

MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN

MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN WATER MANAGEMENT MEADRAIN TRAFFIC PROFESSIONELE AFWATERINGS- OPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN SNELWEGEN AFWATERINGSSYSTEEM VAN HOOGWAARDIG POLYMEERBETON PROFESSIONELE AFWATERINGSOPLOSSINGEN VOOR STRATEN EN

Nadere informatie

L I J N A F W AT E R I N G

L I J N A F W AT E R I N G LIJNAFWATERING INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave / Introductie 1. Voordelen 2. De juiste keuze 3. Uitgebreid assortiment 4. Tabel 5. - 6. Fixdrain HD afvoergoten 7. Fixdrain HD 100 mm. Fixdrain HD 150 mm. Fixdrain

Nadere informatie

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden.

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. P R E V E N T I E V E W A T E R D I C H T I N G WATERDICHTE MUURKRAAG RONDO TOEPASSING Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. EIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES

MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES WATER MANAGEMENT MEADRAIN PG AFWATERING VAN PARKEERGARAGES GOOT VOOR PARKEERGARAGES MEADRAIN PG AFWATERINGSOPLOSSINGEN VOOR PARKEERGARAGES MEADRAIN PG SYSTEEMOVERZICHT 03 MEADRAIN PG PROFESSIONEEL DOORDACHT

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Draingoten MINI/TOP/MAXI 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese

Nadere informatie

Kabelbeschermingsbuizen Kabuflex

Kabelbeschermingsbuizen Kabuflex Kabelbeschermingsbuizen Kabuflex Opmerking m.b.t. Kabuflex Deze robuuste speciale buizen in een samengestelde constructie worden vervaardigd conform de desbetreffende normen (bijv. DIN 16961, DIN EN 61386-24)

Nadere informatie

Zwarte oppervlaktebescherming tegen mechanische beschadiging.

Zwarte oppervlaktebescherming tegen mechanische beschadiging. Kaiflex Protect F-BLACK is een flexibel oantelingssysteem, samengesteld uit een duurzaam geweven glasvezeltextiel met een zwarte afwerking. Het beschermt Kaiflex isolatiematerialen tegen mechanische beschadiging

Nadere informatie

Modulaire Polycarbonaat Schouwput. Inspectie-, verdeelschouwput voor: telecommunicatie, teledistributie en andere ondergrondse infrastructuren

Modulaire Polycarbonaat Schouwput. Inspectie-, verdeelschouwput voor: telecommunicatie, teledistributie en andere ondergrondse infrastructuren Modulaire Polycarbonaat Schouwput Product Inspectie-, verdeelschouwput voor: telecommunicatie, teledistributie en andere ondergrondse infrastructuren Omschrijving Het systeem van de schouwput dat wij u

Nadere informatie

ROOSTERGOTEN.

ROOSTERGOTEN. ROOSTERGOTEN www.afvoergoten.nl ROOSTERGOTEN Lijnafwateringssystemen zijn uitermate geschikt voor het snel en doelmatig afvoeren van water naar een rioolstelsel, infiltratievoorziening of oppervlaktewater.

Nadere informatie

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen

Bouwplast kunststof panelen. Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen Hygiënische scheidings- en wandpanelen voor moderne stallen Bouwplast kunststof panelen voor moderne stalinrichting Bouwplast kunststof panelen: Gemaakt van hoogwaardige grondstoffen

Nadere informatie

Hoginox leveringsprogramma voor de professionele markt:

Hoginox leveringsprogramma voor de professionele markt: Hoginox leveringsprogramma voor de professionele markt: Afvoerputten Roostergoten Sleufgoten Douchegoten, prefab en op maat Terrasafwatering Draingoten Roosters, rvs, verzinkt, kunststof Afscheiders en

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE

OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE OPSLAGTANKS dubbelwandige in HDPE Voor opslag mazout-diesel-olie en regenwater MILIEUBESCHERMING? NATUURLIJK! IQ BEPROEFDE KWALITEIT HDPE niet gerecycleerd, gecertificeerd materiaal. Spiraalvormige dubbelwandige

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

SUPER type SF. De polyesterbetonnen afvoergeul met gietijzeren randprofi el IMC SF NL

SUPER type SF. De polyesterbetonnen afvoergeul met gietijzeren randprofi el IMC SF NL type SF De polyesterbetonnen afvoergeul met gietijzeren randprofi el IMC SF 17-09 N UPER Dit gamma polyesterbetonnen geulen werd ontworpen om een antwoord te bieden op waterafvoer in zones met zware en

Nadere informatie

PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD

PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD WATER MANAGEMENT PARKEERGARAGE AFWATERING MEARIN PG EVO HET ORIGINEEL NIEUW GEDEFINIEERD PARKEERGARAGE LIJNGOOT MEARIN PG EVO LICHT, VOORDELIG, VEILIG PARKEERGARAGE LIJNGOOT MEARIN PG EVO S YS TEEMOV

Nadere informatie

De lading dient gezekerd te zijn conform wettelijke voorschriften zodat de vracht niet kan verschuiven, omvallen of verloren worden.

De lading dient gezekerd te zijn conform wettelijke voorschriften zodat de vracht niet kan verschuiven, omvallen of verloren worden. Algemene plaatsings- en gebruiksvoorschriften 1. Samenvatting veiligheidsvoorschriften 1.1. Transport / ladingzekering Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE **

** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE ** INCL.21%BTW 07/06/16 4-3-2-0-0 GRONDGOOT NICOLL 1 ** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE ** ACTIE ** BREEDTE 13cm - HOOGTE: 98mm Materiaal: Polypropyleen/grijs BELASTING A15 TEKENING BESCHRIJVING REF.NICOLL CODE PRIJS

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Hydroblock roostergoten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN LANGE GOOT

ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN LANGE GOOT ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN LANGE GOOT De isox Douchebodem elementen lange goot is een betrouwbare, drempelloze, drempelvrije inloopdouche met een lange goot. Deze direct betegelbare vloerunit heeft een

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 zijn op PMMA gebaseerde, flexibele, zelfnivellerende mortels gebruikt op oppervlakken met multifunctionele toepassingen (dakterrassen, balkons,

Nadere informatie

MEACLEAN PRO 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING

MEACLEAN PRO 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING WATER MANAGEMENT 2 IN1 AFWATERING EN REGENWATER- BEHANDELING VOLWAARDIG AFWATERINGS- EN REGENWATERBEHANDELINGSSYSTEEM MET SUBSTRAATTECHNOLOGIE PROFESSIONELE OPLOSSING VOOR DE BEHANDELING VAN REGENWATER

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

GY deksels en kolken. www.dyka.com. Straatriolering - Gietijzer

GY deksels en kolken. www.dyka.com. Straatriolering - Gietijzer GY deksels en kolken www.dyka.com Straatriolering - Gietijzer Gietijzeren deksels en straatkolken Het assortiment gietijzeren straatdeksels en kolken van EJ door DYKA Gietijzeren wegenis- en rioleringsdeksels

Nadere informatie

RUWBOUW03 VOEGBANDEN

RUWBOUW03 VOEGBANDEN 03 RUWBOUW RUWBOUW ALGEMENE INFO & TOEPASSINGEN 2 De EMERGO en zijn vervaardigd uit hetzij hoogwaardig polyvinylchloride, hetzij synthetisch SBR rubber of een combinatie van beide ( ) en hebben uitstekende

Nadere informatie

Zeer lage inbouwdiepte (ten minste 62mm) Hoge afvoercapaciteit van 28 liter per minuut Voorzien van haarvanger

Zeer lage inbouwdiepte (ten minste 62mm) Hoge afvoercapaciteit van 28 liter per minuut Voorzien van haarvanger Douchegoten in hoogte verstelbaar (max 10 mm) verpakking met handvat Verkrijgbaar met en zonder flens Hoogwaardig geborsteld rvs rooster In hoogte verstelbaar (max.10 mm) bij montage Draaibare syfon Zeer

Nadere informatie

Eenvoudige inbouw, flexibel in toepassing

Eenvoudige inbouw, flexibel in toepassing Productnoviteiten Opvoerinstallaties Eenvoudige inbouw, flexibel in toepassing De nieuwe opvoerinstallaties Minilift S en Aqualift S Compact Made in Germany Toonaangevend in waterafvoertechniek 2 De ruimtebesparende

Nadere informatie

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Grafite FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

Lijnafvoergoten voor contactafdichtingen

Lijnafvoergoten voor contactafdichtingen Schlüter -KERDI-LINE fwatering 8.7 Lijnafvoergoten voor contactafdichtingen Productdatablad Toepassing en functie Schlüter -KERDI-LINE is een meerdelig, lineair afvoersysteem om inloopdouches met keramische

Nadere informatie

PUBLICATIE Strikotherm Gevelisolatie APU-profielen. 1 van 10 Definitief CEV. Blad: Status: Supervisor: 1. INLEIDING:

PUBLICATIE Strikotherm Gevelisolatie APU-profielen. 1 van 10 Definitief CEV. Blad: Status: Supervisor: 1. INLEIDING: 1. INLEIDING: Het APU-profiel bestaat uit verscheidene functionele onderdelen, waarbij de combinatie hiervan het grote voordeel is van deze profielen. 1. Profiel met pleisteraanslag 2. PE-Afdichtingsband

Nadere informatie

AWADOCK NEW GENERATION

AWADOCK NEW GENERATION oplossingen voor zadelstukken Awadock INHOUD pagina Principes: Doorboren - Schroeven - Afdichten...123 Presentatie....124 Een kogelgewricht voor meer flexibiliteit...125 Werkingsprincipe....126 Awadock

Nadere informatie

HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER

HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER Lichte, kostenefficiënte en recyclebare aluminium leiding Geschikt voor gangbare koelgassen als R410A

Nadere informatie

SPLEETPROFIELEN / SPLEETROOSTERS. Discrete, onopvallende afwatering

SPLEETPROFIELEN / SPLEETROOSTERS. Discrete, onopvallende afwatering SPLEETFIELEN / SPLEETROOSTERS Discrete, onopvallende afwatering profielen / roosters Voor afvoergoten KS 100 149 149 Hoekprofiel met gedecentraliseerde spleet in INOX AISI 304L, klasse C 250 Hoekprofiel

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

De kunst van het alledaagse. IT-buizen

De kunst van het alledaagse. IT-buizen De kunst van het alledaagse IT-buizen De Kijlstra IT-buis: de complete oplossing tegen bodemverdroging. Op veel plaatsen in ons land worden hemel en aarde gescheiden door een verhard oppervlak. Bebouwing

Nadere informatie

3.1 3M Scotchcast nr. 40

3.1 3M Scotchcast nr. 40 Harsen 3 Er is een grote verscheidenheid van harsen leverbaar voor het isoleren en mechanisch beschermen van kabelverbindingen in laagspanningsnetten. De harsen van 3M hebben hun doeltreffendheid al sinds

Nadere informatie

Fabrikant : Volwand PE buisconstructie d.m.v. spuitgegoten T-stuk of bocht 90 :Stuikgelast volgens NEN7200

Fabrikant : Volwand PE buisconstructie d.m.v. spuitgegoten T-stuk of bocht 90 :Stuikgelast volgens NEN7200 Besteksteksten 1. Kunststof putten EUROchamber PE bolle-bodem inspectieputten Materiaal : Polyetheen Type : EUROchamber bollebodem/stroomprofiel inspectieput conform BRL 2017 Geldend voor ø 600 en ø 800

Nadere informatie

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor inloopdouches.

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor inloopdouches. Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor inloopdouches. Inloopdouches zijn enorm populair. Steeds meer klanten wensen een open ontwerp voor hun douchezone. Onze systemen voor inloopdouches bieden individuele

Nadere informatie

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten Provinciebaan 79 B-8840 Staden T +32 (0)51 70 12 40 F +32 (0)51 70 13 46 info@pietersbouwspec.be www.pietersbouwspec.be isolatie & bouwspecialiteiten open van : maandag tot vrijdag van 7u00-12u00 en van

Nadere informatie

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW Straat -en trottoirkolken en putranden algemeen. Kolken: Soorten: -straatkolken -trottoirkolken -gecombineerde straat-trottoirkolken -tegelpadkolken De kolken zijn opgebouwd uit: rooster-inlaatstuk en

Nadere informatie

ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN PUNT DRAINAGE

ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN PUNT DRAINAGE ISOX DOUCHEBODEM ELEMENTEN PUNT DRAINAGE De isox Douchebodem elementen punt drainage is een betrouwbare, drempelloze, drempelvrije inloopdouche met een puntafvoer. Deze direct betegelbare vloerunit heeft

Nadere informatie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Cleanpanel Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Hoogwaardige kunststof panelen Bouwimpex heeft meer dan 25 jaar ervaring met de productie van hoogwaardige kunststof producten

Nadere informatie

De nieuwe lijn in afwatering

De nieuwe lijn in afwatering e nieuwe lijn in afwatering Juli 00 Hauraton Recyfix e nieuwe lijn in afwatering Nieuw bij YK: kunststof lijnafwatering van Hauraton. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee de toekomst van lijnafwatering

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: SOLID roostergoten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

NIEUW. Luchtdichte manchetten. Luchtdichte manchetten Betrouwbare afdichting van installatiedoorvoeropeningen

NIEUW. Luchtdichte manchetten. Luchtdichte manchetten Betrouwbare afdichting van installatiedoorvoeropeningen Luchtdichte manchetten INBOUW Het gamma luchtdichte manchetten biedt de perfecte afdichting voor alle gangbare kabel- en buisdiameters, zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen. Het gamma bestaat

Nadere informatie

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Silicone FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

mm. VersiJack. Tegel en vloerdragers

mm. VersiJack. Tegel en vloerdragers 37-1016 mm VersiJack Tegel en vloerdragers Introductie VersiJack gemaakt van hoogwaardig en 100% gerecycled polypropyleen vormt de laatste generatie professionele vloerdragers voor verhoogde tegel -en

Nadere informatie

Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie

Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie Luchtdicht bouwen Wat is luchtdicht bouwen? Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren in een woning of gebouw. Het wordt zowel toegepast bij

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie