KWALITEIT VAN DE ZORG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KWALITEIT VAN DE ZORG"

Transcriptie

1 WELKOM BIJ FIER HULPVERLENING VAN FIER, WAT BETEKENT DIT VOOR U? EN WAT ZIJN UW RECHTEN EN PLICHTEN? IN DIT INFORMATIEBOEKJE VINDT U DE ANTWOORDEN. HEEFT U NOG VRAGEN? STEL ZE GERUST AAN UW HULPVERLENER.

2 FIER Fier is landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijk heids relaties. Onze visie: geweld begint, waar respect stopt. Geweld in de privé sfeer is niet alleen het probleem van het slacht offer. Daarom richt Fier zich op alle betrokkenen bij het geweld. Fier zoekt altijd naar mogelijkheden om gezinsleden bij de hulp te betrekken, behalve als dit om veiligheids redenen niet mogelijk is. Dit zal altijd met u worden besproken.

3 KWALITEIT VAN DE ZORG Alle medewerkers van Fier voldoen aan de kwalificaties om de best mogelijke hulp te bieden. Hiermee werkt Fier volgens de Kwaliteitswet Zorginstellingen en de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De hulpverlening/behandeling die u bij Fier krijgt, wordt te allen tijde geboden door gespecialiseerde en ervaren hulpverleners/behandelaren. Daarnaast is het belangrijk dat u samen met uw hulpverlener bepaalt hoe de hulpverlening vorm krijgt. Fijn om te weten: Als u ideeën hebt over verbetering van de kwaliteit van de hulpverlening, het gebouw of andere zaken, dan kunt u gebruikmaken van de signaalkaarten. Hierop kunt u uw ideeën, verbeterpunten of complimenten kwijt. Op elke locatie van Fier liggen signaalkaarten en hangt een brievenbus waarin u de signaalkaarten kunt posten.

4 INFORMATIE OVER SPECIFIEKE HULP Op het moment dat er overeenstemming met u is over de hulpverlening, ontvangt u hierover specifieke informatie. De inhoud van die informatie is niet vrij blijvend en maakt onderdeel uit van de behandelovereenkomst. Hierin staan de afspraken waar zowel u als Fier zich aan moet houden.

5 BEHANDEL-/ HULPVERLENINGS- OVEREENKOMST DE HULPVERLENINGS- OF BEHANDELSOVEREENKOMST BEVAT: DIT INFORMATIE BOEKJE, HET HULPVERLENINGS-/ BEHANDELPLAN, DE TOESTEMMINGSVERKLARING EN SPECIFIEKE INFORMATIE OVER UW HULP AANBOD. Op het moment dat u toestemming geeft voor hulpverlening, gaat u een hulpverlenings-/behandelovereenkomst aan met Fier. U heeft rechten en plichten. Fier heeft dat ook. Samen met u wordt een hulpverlenings-/behandelplan opgesteld. In dit plan staan onder andere de volgende gegevens: Uw persoonsgegevens Zorgvraag Diagnose (alleen in behandelplan) Doelstellingen van de hulpverlening Hoe er aan de doelen wordt gewerkt (interventies) Tijdspad Uw handtekening en die van de hulpverlener Afhankelijk van het hulpaanbod, wordt het hulpverleningsplan aan het eind geëvalueerd en het behandelplan elke drie of zes maanden met u besproken en bijgesteld. Het behandel plan kan ook eerder, op uw verzoek of dat van de hulp verlener, worden besproken en bijgesteld. Op de behandelovereenkomst zijn de Algemene leveringsvoorwaarden van de GGZ van toepassing. Deze voorwaarden zijn van toepassing op de zorg die u als cliënt ontvangt, maar ook voor gezaghebbende ouders en wettelijk vertegenwoordigers. De voorwaarden en een toelichting hierop kunt u terugvinden op:

6 DUUR VAN DE BEHANDEL- OVEREENKOMST De hulpverleningsovereenkomst wordt aan gegaan voor een bepaalde tijd. De behandelovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Als de doelen in het behandelplan zijn bereikt, wordt de overeenkomst beëindigd. De over een komst eindigt ook als blijkt dat de doelen in het behandelplan niet haalbaar zijn en er geen reële andere doelen zijn voor behandeling binnen Fier. Ook wordt de overeen komst beëindigd in de volgende situaties: in onderling overleg als u de hulpverlening opzegt als de hulpverlener belangrijke redenen heeft om de hulpverlening/behandeling te stoppen (dit zal altijd met u worden besproken) overlijden van de cliënt

7 SECOND OPINION U mag altijd een second opinion aanvragen. Dit betekent dat u een andere deskundige vraagt naar zijn mening over de diagnose of de hulpverlening. Uitgangspunt is dat dit in overleg gebeurt en de reden van de second opinion bekend is bij uw hulpverlener. Eventuele kosten voor de second opinion zijn voor degene die de aanvraag heeft gedaan.

8 PRIVACY EN DOSSIER Fier houdt van alle cliënten een cliëntdossier bij. Hierin staan persoonsgegevens en gegevens over de hulpverlening. U heeft het recht om uw dossier in te zien en recht op aanvulling, correctie, verwijdering van gegevens, het recht op een (digitale) kopie van uw dossier en het recht om uw gegevens over te dragen aan een andere organisatie (zoals een zorgaanbieder) indien dit technisch mogelijk is. Als wij gegevens bij derden opvragen, zullen wij dit altijd in overleg met u doen. U tekent hiervoor een toestemmingsverklaring waarbij aangegeven wordt welke gegevens en bij wie deze gegevens worden opgevraagd. Persoonsgegevens en gegevens over de hulpverlening worden door Fier gebruikt voor: onderzoek (alleen anonieme gegevens die niet naar u te herleiden zijn) ondersteuning van de hulpverlening. het beschikbaar stellen van gegevens voor een goede bedrijfsvoering, zoals de financiële administratie en voor interne en externe kwaliteitscontroles. Alles wat u met de hulpverleners bespreekt is vertrouwelijk. Uw privacy is gewaarborgd door het privacyreglement van Fier en de geldende gedragscodes. Omdat het belangrijk is dat de hulpverleners die bij uw hulpverlening betrokken zijn op de hoogte

9 zijn van uw situatie, hebben zij inzage in uw dossier. Als uw gegevens worden gebruikt voor niet-cliëntgebonden activiteiten, worden ze geanonimiseerd. Uw naam en contactgegevens worden dan niet vermeld. Communicatie met u kan via face-to-face contact, via , telefoon of bijvoorbeeld WhatsApp zijn. Bij alle vormen van communicatie geldt dat we zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke gegevens en dat we bij gebruik van of WhatsApp geen privacygevoelige informatie delen. Elk contact registreren we in uw (beveiligde) dossier zodat altijd duidelijk is welke zorg we aan u geleverd hebben en wat er besproken is. De gegevens in het dossier worden ten minste tot vijftien jaar na het opstellen ervan bewaard. U kunt een (schriftelijk) verzoek tot vernietiging indienen. Fier vernietigt uw dossier dan binnen drie maanden, behalve als vernietiging door wet- en regelgeving niet gewenst of mogelijk is. CLIËNTPORTAAL Indien uw veiligheid dit toelaat, heeft u als cliënt van Fier wellicht de mogelijkheid om gebruik te maken van het cliëntportaal. In het cliëntportaal heeft u toegang tot uw digitale dossier. Vraag uw hulpverlener om meer informatie hierover.

10 ZORGVULDIG MET UW GEGEVENS Fier gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en voert een terughoudend beleid t.a.v. het verstrekken van persoonsgegevens aan derden. Soms zijn we wettelijk verplicht gegevens te verstrekken aan instanties (gemeente, zorgverzekeraar, etc.). Op de volgende pagina s van deze folder proberen wij voor u inzichtelijk te maken welke gegevens met of zonder toestemming opgevraagd en/of gedeeld kunnen worden. Gegevens die Fier wettelijk verplicht is aan te leveren, worden zonder toestemming verstrekt. Daarnaast zijn we soms genoodzaakt om informatie te delen met derden als er signalen zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling of andere onveilige situaties. Dit wordt altijd eerst met u besproken.

11 DELEN VAN GEGEVENS MET DERDEN VERWIJZER Uw verwijzer (bijvoorbeeld de huisarts, Veilig Thuis of de gemeente) wil graag de resultaten van de zorg weten. Wij sturen de verwijzer daarom inhoudelijke informatie. We sturen standaard een diagnoseafsluitbrief en behandelafsluitbrief naar de huisarts. Dit gebeurt altijd met uw toestemming. FINANCIER De financier van de zorg wil gegevens uit uw dossier om (vooraf) te kunnen beoordelen welke zorg noodzakelijk is en (achteraf) of de zorg correct is uitgevoerd. Fier bekijkt kritisch welke gegevens zij nodig hebben om de zorg te kunnen financieren. Op grond van wetgeving is geregeld dat financiers uw gegevens mogen verwerken en dat deze BSN en persoonsgegevens mogen omvatten. Als u behandeling van Fier krijgt, wil de financier dat wij uw diagnosecode op de factuur zetten. Indien u dit niet wilt, kunt u dit kenbaar maken bij uw behandelaar. Wij zorgen er dan voor dat deze gegevens er niet op komen te staan. GEMEENTE De gemeente vraagt Fier bij de zorg aan volwassenen om informatie t.a.v. de Zelfredszaamheidsmatrix. Dit is een matrix waarin uw situatie op een aantal leefgebieden in kaart is gebracht. Deze informatie wordt via een organisatie anoniem aangeleverd bij de gemeente.

12 SAMENWERKINGSVERBANDEN Fier neemt deel aan een aantal samenwerkingsverbanden waarbij sprake is van een zgn. convenant (samenwerkingsafspraken). Op basis van dit convenant kan relevante persoonlijke informatie worden gedeeld met andere organisaties. Als dit in uw situatie van toepassing is, wordt dit met u besproken. VERWIJSINDEX Fier werkt met de verwijsindex: een digitaal contactsysteem waarin we aangeven dat we betrokken zijn in de zorg bij personen van 0 tot 23 jaar. Doel hiervan is dat de zorg door verschillende hulpverleners beter op elkaar afgestemd wordt. Er wordt in de verwijsindex geen privacygevoelige informatie gedeeld zonder toestemming. KETENPARTNERS Fier werkt samen met ketenpartners waardoor het kan zijn dat we informatie uitwisselen. Indien van toepassing, wordt dit met u besproken.

13 BEZWAAR Zoals u hebt kunnen lezen, gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. Mocht u echter bezwaren hebben tegen het opnemen van gegevens in uw dossier of het verstrekken van gegevens aan derden, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw hulpverlener. GOED OM TE WETEN: HET PRIVACY- REGLEMENT KUNT U NALEZEN OP ONZE WEBSITE OF U KUNT EEN EXEMPLAAR OPVRAGEN BIJ UW HULPVERLENER. OOK VOOR VERDERE VRAGEN KUNT U TERECHT BIJ UW HULP VERLENER. PRIVACYREGLEMENT Alle informatie over hoe Fier omgaat met uw gegevens staat ook in het Privacyreglement van Fier. Wilt u dit nalezen, dan kan dit op Als u vragen heeft over het privacybeleid van Fier, vraag gerust uw hulpverlener.

14 MELDCODE KLACHTEN De Wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is van toepassing op de hulpverlening van Fier. Dit betekent dat als er signalen zijn van huiselijk geweld en kindermishandeling, uw hulpverlener dat met u bespreekt. Er kan uiteindelijk een melding worden gedaan bij Veilig Thuis. Dit wordt altijd eerst met u besproken. Hoewel Fier haar best doet om zo goed mogelijke zorg te bieden, kan het zijn dat u niet tevreden bent. Fier zoekt graag met u naar mogelijkheden om uw klacht op te lossen. Op vindt u het klachtenreglement en een omschrijving van de stappen die u kunt nemen. Geen internet? Vraag de informatie dan aan uw hulpverlener.

15 AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERINGEN Fier kan nooit aansprakelijk worden gesteld door schade aan en/of vermissing van uw privé-eigendommen, tenzij dit onder de aansprakelijkheidsverzekering van Fier valt. Voorwaarde voor hulpverlening is dat u tijdens de duur van de hulpverlening: Verzekerd bent voor ziektekosten Verzekerd bent voor aansprakelijkheid (AVP)

16 VERTROUWENS- PERSOON Fier heeft een vertrouwenspersoon voor cliënten. Deze is niet in dienst bij Fier. Als u vragen heeft over Fier of als u een klacht niet met uw hulpverlener kunt bespreken, dan kunt u contact opnemen met deze vertrouwenspersoon. Cliënten van 18 jaar of ouder kunnen rechtstreeks contact opnemen met de vertrouwenspersoon via Minderjarige cliënten kunnen voor advies en ondersteuning bellen naar het Adviesen Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) via Als je gebruik wilt maken van klachtenondersteuning of een vertrouwenspersoon kan dit alleen door verwijzing via dit klachtenbureau. Meer informatie hierover is te vinden in de folder Jouw mening telt op

17 CLIËNTEN- FAMILIERAAD Fier heeft een cliënten-familieraad. De personen die in deze raad zitten, komen op voor de belangen van de cliënten van Fier. Voor meer informatie kunt u kijken op U kunt ook bellen of mailen: / clientenraad@fier.nl.

18 DE KOSTEN De kosten van de hulpverlening zijn afhankelijk van het soort hulp dat u krijgt. U wordt hier bij de start van de hulpverlening over geïnformeerd. DE INFORMATIE IN DIT BOEKJE KUNT U TERUGVINDEN OP DE WEBSITE VAN FIER: HEEFT U GEEN INTERNET? VRAAG DAN UW HULPVERLENER OM INFORMATIE TE PRINTEN.

19 TOT SLOT In deze folder staat veel algemene informatie. Op het moment dat duidelijk is welke hulp u van Fier nodig heeft, krijgt u meer specifieke informatie. Die informatie is belangrijk, zeker als u uw handtekening er onder zet. Let op: als u de toestemmingsverklaring ondertekent, zegt u ook dat u de algemene informatie heeft begrepen en dat u er mee akkoord gaat. als u het hulpverlenings-/behandelplan ondertekent, zegt u ook dit informatieboekje en de specifieke hulpinformatie te hebben begrepen. Begrijpt u iets niet, vraag dan uw hulpverlener om uitleg!

20 FIER POSTBUS 1087, 8900 CB LEEUWARDEN TELEFOONNUMMER: ADVIES EN AANMELDINGEN: (24/7 BEREIKBAAR) WAAR VINDT U ONS? Hoofdkantoor Fier Holstmeerweg AS Leeuwarden Fier Den Haag Zoutmanstraat GS Den Haag Fier Rotterdam Van Langendonckstraat SH Rotterdam Fier Groningen Laan Corpus den Hoorn JR Groningen

KWALITEIT VAN DE ZORG FIER

KWALITEIT VAN DE ZORG FIER WELKOM BIJ FIER HULPVERLENING VAN FIER, WAT BETEKENT DIT VOOR U? EN WAT ZIJN UW RECHTEN EN PLICHTEN? IN DIT INFORMATIEBOEKJE VINDT U DE ANTWOORDEN. HEEFT U NOG VRAGEN? STEL ZE GERUST AAN UW HULPVERLENER.

Nadere informatie

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp

Informatie Daghulpprogramma. Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer, privacybeleid en inzagerecht - Meldingsplicht

Nadere informatie

Welkom bij Stek Jeugdhulp

Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Algemene informatie Ambulante hulpverlening Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer,

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN 1 RECHTEN EN PLICHTEN Bij uw bezoek aan Orthodontiepraktijk het Gooi krijgt u (uw kind) met meerdere medewerkers te maken. U (uw kind) mag een deskundige behandeling

Nadere informatie

Informatie Residentieel - ouders. Welkom bij Stek Jeugdhulp

Informatie Residentieel - ouders. Welkom bij Stek Jeugdhulp Welkom bij Stek Jeugdhulp Inhoudsopgave 1. Inleiding - Wat doet Stek? - Werkplan - Bij wie kunt u terecht met vragen? 2. Wet- en regelgeving - Dossierbeheer, privacybeleid en inzagerecht - Meldingsplicht

Nadere informatie

Privacyverklaring. Privacyverklaring Blijf Groep V

Privacyverklaring. Privacyverklaring Blijf Groep V Privacy Verklaring Inleiding Binnen Blijf Groep wordt gewerkt met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers, vrijwilligers, sollicitanten, (keten)partners en externe relaties. Wij vinden het van groot

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Januari 2019

PRIVACYVERKLARING. Januari 2019 PRIVACYVERKLARING Januari 2019 PRIVACYVERKLARING Jeugdtrauma Herstel Limburg vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met gegevens van u en/of die van uw kind. Hieronder beschrijven we in het kort

Nadere informatie

EEN AFSPRAAK MET CARDEA

EEN AFSPRAAK MET CARDEA EEN AFSPRAAK MET CARDEA Met Cardea kun je verder! EEN AFSPRAAK MET CARDEA Deze brochure informeert u over de afspraken die nodig zijn om de samenwerking tussen u en ons zo goed mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

EEN AFSPRAAK MET CARDEA

EEN AFSPRAAK MET CARDEA EEN AFSPRAAK MET CARDEA Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! EEN AFSPRAAK MET CARDEA Deze brochure informeert u over de afspraken die nodig zijn om de samenwerking tussen u en ons zo goed

Nadere informatie

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders

Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders Rechten van kinderen, jongeren en hun ouders De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op

Nadere informatie

Welkom bij Mindfit basis ggz

Welkom bij Mindfit basis ggz Welkom bij Mindfit basis ggz Eerste gesprek 2 Privacy 2 Zorgzwaarteproduct 2 Vergoeding 2 Elektronisch dossier 3 Wettelijke rechten en plichten 3 Identificatie en registratie 3 Meten 4 Cliëntenraad 4 Tevredenheid

Nadere informatie

Over de registratie van uw gegevens. Informatie voor cliënten

Over de registratie van uw gegevens. Informatie voor cliënten Over de registratie van uw gegevens Informatie voor cliënten Uw Dossier Om u goed te kunnen behandelen, houden wij een dossier over u bij. In uw dossier staat informatie over u en uw behandeling zoals

Nadere informatie

In deze brochure zetten we de belangrijkste rechten en plichten op een rij:

In deze brochure zetten we de belangrijkste rechten en plichten op een rij: UW RECHTEN ALS CLIËNT BIJ GGZ WNB INLEIDING Als u na uw aanmelding besluit tot een behandeling bij GGZ WNB, maken we daarover afspraken met u. Die worden vastgelegd in het behandelplan. Daarin staat voor

Nadere informatie

rivierduinen.nl UW DOSSIER

rivierduinen.nl UW DOSSIER rivierduinen.nl UW DOSSIER Uw Dossier Om u goed te kunnen behandelen, houden wij een dossier over u bij. In uw dossier staat informatie over u en uw behandeling zoals uw behandelplan, verslagen van de

Nadere informatie

RECHTEN VAN KINDEREN, JONGEREN EN HUN OUDERS

RECHTEN VAN KINDEREN, JONGEREN EN HUN OUDERS RECHTEN VAN KINDEREN, JONGEREN EN HUN OUDERS De rechten van kinderen en jongeren die vrijwillig in behandeling zijn bij Accare, zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO)

Nadere informatie

Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling I

Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling I Spelregels Praktijk Gerrits Berrie Gerrits Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling In het algemeen:

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR KINDEREN/JONGEREN

INFORMATIE VOOR KINDEREN/JONGEREN Rechten en Plichten INFORMATIE VOOR KINDEREN/JONGEREN Inleiding Iedere jongere die bij Lijn5 in behandeling is, heeft rechten én plichten. In dit document lees je wat jouw rechten en plichten zijn. Wij

Nadere informatie

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin

Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING. Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen. onderdelen van Arkin Rechten plichten RONDOM UW BEHANDELING Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen onderdelen van Arkin Uw rechten en plichten in het kort Als klant van de gezondheidszorg heeft u bepaalde rechten

Nadere informatie

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst

Klachten en inspraak. Recht op informatie. Plicht om alle informatie te verstrekken. De behandelingsovereenkomst Klachten en inspraak Als cliënt van Adelante heeft u rechten en plichten. Ook gelden er specifieke regels voor privacy in de gezondheidszorg. Meer informatie over al deze praktische zaken vindt u in dit

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Uw rechten als cliënt

Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Als cliënt van Samen Veilig Midden-Flevoland heeft u verschillende rechten. Deze rechten komen voort uit wet- en regelgeving. In deze folder vertellen we in

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten

PRIVACYREGLEMENT. Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten PRIVACYREGLEMENT Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens

Uw privacy en persoonsgegevens Uw privacy en persoonsgegevens Algemeen Algemeen Bescherming van de privacy is in de gezondheidszorg erg belangrijk. U wilt immers niet dat uw gegevens zomaar op straat komen te liggen. In Nederland is

Nadere informatie

Uw rechten als cliënt

Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Uw rechten als cliënt Als cliënt van Samen Veilig Midden-Nederland heeft u verschillende rechten. Deze rechten komen voort uit wet- en regelgeving. In deze folder vertellen we in

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Boekhout B.V. de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Boekhout Fysiotherapie BV verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruik maakt van onze diensten. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy

Nadere informatie

1. Introductie. Titel. Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken

1. Introductie. Titel. Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken Titel Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken Opsteller: H. Bruinsma Beheerder: A. van den Wijngaard Beoordelaar: A. van den Wijngaard Datum opgesteld: 1 april 2018 Vervaldatum: 1april 2020 Versienummer:

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Bureau Jeugdzorg Flevoland gaat uit van het recht van ieder kind om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene.

Nadere informatie

Uw rechten en plichten bij Bouman. Dé specialist bij verslaving. onderdeel van

Uw rechten en plichten bij Bouman. Dé specialist bij verslaving. onderdeel van Uw rechten en plichten bij Bouman Dé specialist bij verslaving onderdeel van Uw rechten en plichten bij Bouman Als u bij ons onder behandeling komt, heeft u een aantal rechten. Deze staan in verschillende

Nadere informatie

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen!

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! > Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk voor u doen? Iedereen heeft regelmatig te maken met lastige

Nadere informatie

Folder privacyreglement

Folder privacyreglement Folder privacyreglement Voor cliënten van Victas Utrecht, Juni 2013 Inhoud 1. Privacyreglement 1.1. Wat houdt het recht op privacy in? 1.2. Wat staat er in een dossier? 1.3. Gebruik persoonsgegevens 1.4.

Nadere informatie

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep Rechten en plichten Als patiënt van MC Groep Patiënteninformatie Deze folder is een uitgave van de Klachtenbemiddeling_versie februari 2018 1172998PR/2-2018-Rechten en plichten patiënten MC Groep U vertrouwt

Nadere informatie

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij GGz Breburg Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten 2 Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 5 2. Onderzoek... 6 3. Hoe gaat uw behandeling verder?... 8 4. Waar kunnen familie

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk oefentherapie Mensendieck Waddinxveen. Inleiding

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk oefentherapie Mensendieck Waddinxveen. Inleiding PRIVACYREGLEMENT Praktijk oefentherapie Mensendieck Waddinxveen Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met

Nadere informatie

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland

PRIVACY POLICY. Logopedie Flevoland PRIVACY POLICY Logopedie Flevoland Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische

Nadere informatie

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon :

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon : Privacyreglement Linie 556 7325 DZ Apeldoorn Telefoon : 0800 2000 Email : klachten@veiligthuisnog.nl Vastgesteld in MT: 19 maart 2018 1 Wetgeving Om de wettelijke taken uit te voeren biedt de wetgever

Nadere informatie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie

Uw privacy bij Geriant. Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Geriant: hulp bij dementie Uw privacy bij Geriant Voor wie is deze brochure Met u bedoelen we in deze brochure de persoon die als cliënt is ingeschreven bij Geriant. De informatie

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Midden

Veilig Thuis Gelderland-Midden Veilig Thuis Gelderland-Midden Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling PRIVACYVERKLARING Datum: 29-11-2018 Status: Vastgesteld door MT & OR 1. Wetgeving Veilig Thuis gebruikt uw persoonsgegevens

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID

INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID INHOUDSOPGAVE BETALINGSVOORWAARDEN EN KLACHTENREGELING PRIVACYBELEID BETALINGSVOORWAARDEN Betaling van consulten vindt plaats door middel van facturering. Je krijgt de factuur per mail gestuurd op het

Nadere informatie

In behandeling bij het NPI

In behandeling bij het NPI In behandeling bij het NPI Optimale begeleiding In behandeling bij NPI U ontvangt deze folder omdat u in behandeling gaat bij het NPI. Hierin leest u hoe we te werk gaan bij het NPI en wat u van ons kunt

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

Uw behandeling bij PsyQ

Uw behandeling bij PsyQ Uw behandeling bij PsyQ Welkom bij PsyQ U heeft zich aangemeld voor een behandeling bij PsyQ. Een belangrijke eerste stap op weg naar herstel. Psychische problemen zijn de normaalste zaak van de wereld;

Nadere informatie

Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel

Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel Privacy Policy/reglement Logopediepraktijk Bakel Inleiding Logopediepraktijk Bakel vindt het belangrijk dat de privacy van de cliënten goed is geborgd. Dit Privacyreglement beschrijft hoe de praktijk omgaat

Nadere informatie

Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten

Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten Privacyverklaring Frankelandgroep voor cliënten Algemeen De Frankelandgroep heeft een privacyreglement opgesteld, waarin de verplichtingen van de Frankelandgroep en de rechten van cliënten (en/ of hun

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder?

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Met deze folder willen we u informeren over uw rechten en onze plichten die zijn vastgelegd in de wetgeving. Het verwerken van uw gegevens

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN Recht op informatie Recht om informatie te weigeren Recht op toestemming geven Recht op een second opinion Recht op een medisch dossier Recht op inzage van uw dossier PLICHTEN

Nadere informatie

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens Privacyreglement Alles wat u moet weten over uw gegevens Algemene Verordening Gegevensbescherming Toegang tot uw gegevens In 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Een belangrijk

Nadere informatie

Hoe zit het met mijn privacy?

Hoe zit het met mijn privacy? HET CLIENTENDOSSIER Hoe zit het met mijn privacy? WE MAKEN VOOR IEDER GEZIN EEN DOSSIER AAN. IN HET DOSSIER STAAT ALLE INFORMATIE OVER DE HULPVERLENING. DE INFORMATIE IN HET DOSSIER IS PERSOONLIJK EN VERTROUWELIJK.

Nadere informatie

Ambulante behandeling Ouderen

Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Ouderen Locaties Parkstad en Maastricht-Heuvelland Ambulante behandeling Ouderen Wanneer u vijfenzestig wordt merkt u vaak dat het leven anders wordt. U stopt met werken, de kinderen

Nadere informatie

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Idris Afspraken en regelingen Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Welkom bij Idris Welkom bij Idris. In onze dienstverlening draait het om mensen. Samen met u werken we aan de beste

Nadere informatie

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016 Privacyreglement Bij Psy-zo! stellen wij hoge eisen aan de mate van privacy van onze cliënten. Voor elke behandeling

Nadere informatie

Privacyreglement. MONDIAAL logopedie Socratesstraat BX Rotterdam Tel

Privacyreglement. MONDIAAL logopedie Socratesstraat BX Rotterdam Tel Algemeen Mondiaal logopedie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Als u vragen heeft over het privacyreglement

Nadere informatie

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Jeugd ggz ondersteunt kinderen en jongeren met psychiatrische problemen en hun omgeving. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Uw kind is of komt

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Voorwaarden en Vervolg

Voorwaarden en Vervolg Voorwaarden en Vervolg Samen werken aan veiligheid Advies- en Meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling Iemand uit uw omgeving maakt zich ernstig zorgen over u, uw partner of

Nadere informatie

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum 00 Patiëntenrechten van ouders en kind Vrouw - Moeder - Kind centrum In deze folder geven wij u informatie over de patiëntenrechten van u en uw kind. Deze folder is geschreven voor ouders. In de folder

Nadere informatie

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN cliëntinformatie PRIVACY & DOSSIERVOERING XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst Algemene voorwaarden ARTIKEL 1 Definities en begrippen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die voor zichzelf of voor een bepaalde derde een behandelingsovereenkomst sluit met

Nadere informatie

Privacyverklaring Meesterwerk. eid wonen Onderwijs Z org Werken

Privacyverklaring Meesterwerk. eid wonen Onderwijs Z org Werken Begeleid wonen Onderwijs Zorg Werken eid wonen Onderwijs Z org Werken Meesterwerk gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Ze zijn tenslotte van jou. Wij staan voor veiligheid en vertrouwen. Je mag

Nadere informatie

Privacy reglement Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie

Privacy reglement Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie Privacy policy Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Christel de Koker (Bekken) Fysiotherapie te Hillegom verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik

Nadere informatie

Uw rechten, onze plichten

Uw rechten, onze plichten Klachten en privacy Informatie over Privacy, Klachtenregeling, Cliëntenraad en Oudercommissies Kinderopvang Uw rechten, onze plichten Stichting Rzijn is een organisatie voor kinderopvang en welzijn in

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust

PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust PRIVACYREGLEMENT Beweeg Bewust Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw

Nadere informatie

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland Privacy Verklaring Inleiding Wij staan voor een veilig thuis voor iedereen. Wij hebben de maatschappelijke opdracht om burgers te beschermen door een melding van huiselijk geweld en/of kindermishandeling

Nadere informatie

Privacy van jeugdigen en gezinnen

Privacy van jeugdigen en gezinnen Privacy van jeugdigen en gezinnen De Wet bescherming persoonsgegevens en de Jeugdwet stellen strenge eisen aan het uitwisselen van gegevens. In deze folder leest u hoe Peel 6.1 met persoonlijke gegevens

Nadere informatie

DOSSIERVOERING & KLACHTEN

DOSSIERVOERING & KLACHTEN PRIVACY, WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, cliëntinformatie PRIVACY, XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom is de bescherming van persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers 1 PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

Werkinstructie Omgaan met privacy Kaders voor medewerkers van het Zorgplein

Werkinstructie Omgaan met privacy Kaders voor medewerkers van het Zorgplein Werkinstructie Omgaan met privacy Kaders voor medewerkers van het Zorgplein Inleiding Deze werkinstructie is bedoeld om praktische uitwerking te geven aan de kaders waar je als medewerker van het Zorgplein

Nadere informatie

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS De Nationale Trombose Dienst (vanaf hier NTD ) verzamelt uw gegevens voor de volgende specifieke doeleinden: zorg- en

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:

In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven: PRIVACYVERKLARING Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens.

Nadere informatie

Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd Inleiding:

Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd Inleiding: Privacy Statement SMA Midden Holland Versie 2.0 dd. 08-07-2018 1 Inleiding: In de Wet Bescherming Persoonsgegevens is vastgelegd hoe organisaties met persoonsgegevens om dienen te gaan. Ook de Europese

Nadere informatie

Hoe zit het met mijn privacy?

Hoe zit het met mijn privacy? HET CLIENTENDOSSIER Hoe zit het met mijn privacy? WE MAKEN VOOR IEDER GEZIN EEN DOSSIER AAN. IN HET DOSSIER STAAT ALLE INFORMATIE OVER DE HULPVERLENING. DE INFORMATIE IN HET DOSSIER IS PERSOONLIJK EN VERTROUWELIJK.

Nadere informatie

Privacyverklaring Fidesa

Privacyverklaring Fidesa Privacyverklaring Fidesa Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Fidesa, praktijk voor Bekkenfysiotherapie te Kaatsheuvel verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of

Nadere informatie

Factsheet Deel 2: Omgaan met persoonsgegevens door zorgaanbieders: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz

Factsheet Deel 2: Omgaan met persoonsgegevens door zorgaanbieders: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz 1 Factsheet Deel 2: Omgaan met persoonsgegevens door zorgaanbieders: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz Oktober 2017 Factsheet deel 2: Omgaan met persoonsgegevens door zorgaanbieders: Wmo 2015, Jeugdwet en Wlz

Nadere informatie

Welkom bij de Bascule. Algemene informatie over de behandeling

Welkom bij de Bascule. Algemene informatie over de behandeling Welkom bij de Bascule Algemene informatie over de behandeling BASCULE010051_Welkom_bij.indd 1 28-11-12 16:33 Welkom bij de Bascule De Bascule is een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie en jeugdzorg.

Nadere informatie

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN

PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN WAT JE MOET WETEN OVER PRIVACY, DOSSIERVOERING & KLACHTEN cliëntinformatie PRIVACY & DOSSIERVOERING XONAR vindt het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig omgegaan wordt met persoonlijke gegevens. Daarom

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement

Kwaliteitsdocument. Privacy Statement Kwaliteitsdocument Privacy Statement Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?... 3 3. Persoonsgegevens... 3 Van wie verwerkt Elan persoonsgegevens?... 3 Wie is

Nadere informatie

ISTO PRIVACY REGLEMENT

ISTO PRIVACY REGLEMENT ISTO PRIVACY REGLEMENT Inleiding ISTO vindt het belangrijk dat de privacy van onze cliënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten

PATIËNTEN INFORMATIE. Rechten. van volwassen patiënten PATIËNTEN INFORMATIE Rechten van volwassen patiënten De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt de relatie tussen u en de hulpverlener. Zowel u als de hulpverlener hebben op grond

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven: PRIVACYREGLEMENT Inleiding De bij Stichting Taalhulp aangesloten vestigingen alsmede Stichting Taalhulp als rechtspersoon stellen alles in het werk om te (blijven) voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

In deze Privacybeleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

In deze Privacybeleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Privacybeleid 1. Introductie Om goede zorg te kunnen verlenen, verzamelt Psychologenpraktijk Bommelerwaard persoonsgegevens van u. Dit is noodzakelijk voor een goede behandeling, om contact met u op te

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West

Informatie over uw privacy. JGZ Zuid-Holland West Informatie over uw privacy JGZ Zuid-Holland West Privacy JGZ Zuid-Holland West vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacygevoelige gegevens. Daarom hebben wij een privacyreglement. Dit

Nadere informatie

WILSTER Intensieve Jeugdzorg. Informatie over privacy voor ouders/verzorgers

WILSTER Intensieve Jeugdzorg. Informatie over privacy voor ouders/verzorgers WILSTER Intensieve Jeugdzorg Informatie over privacy voor ouders/verzorgers WILSTER Intensieve Jeugdzorg Informatie over privacy voor ouders/verzorgers Aan de tekst van deze folder kunt u geen rechten

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder?

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Met deze folder willen we u informeren over uw rechten en onze plichten die zijn vastgelegd in de wetgeving. Het verwerken van uw

Nadere informatie

Ondersteuningsplan Wijkzorg Naam cliënt :

Ondersteuningsplan Wijkzorg Naam cliënt : Ondersteuningsplan Wijkzorg Naam cliënt : Geboortedatum cliënt : BSN cliënt : Contactpersoon cliënt : Naam klanthouder : Organisatie klanthouder : Datum plan : Uiterste evaluatiedatum : Rechten en plichten

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Lotte Pas Logopedie

PRIVACYREGLEMENT. Lotte Pas Logopedie PRIVACYREGLEMENT Lotte Pas Logopedie Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze cliënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven: PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens.

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens staan uw rechten en plichten als patiënt beschreven. Het is belangrijk

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Wie is volgens de wet cliënt van Jeugdbescherming west? In de privacyfolder gaat het om de rechten van de cliënt. Een cliënt is iedereen die voor hulp bij Jeugdbescherming

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei PRIVACYREGLEMENT Inleiding Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar)

Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar) Format Behandelingsovereenkomst volwassenen en jongeren (16 en 17 jaar) 1. Therapeut Naam Baukje Tigchelaar Adres Leonardstraat 63 Plaats 7553XX, Hengelo Telefoonnummer 074-2506277 Email therapie@kostbaarkind.nl

Nadere informatie

Welkom bij de Bascule

Welkom bij de Bascule Welkom bij de Bascule Samenwerken aan de behandeling van uw kind Welkom bij de Bascule U bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij de Bascule. Om u voor te bereiden, geven we u in deze folder

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

Privacy regelement praktijk imotoriek

Privacy regelement praktijk imotoriek Privacy regelement praktijk imotoriek Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische

Nadere informatie