Branche Event Bonusopdracht Nils Bruijns Tom Janssen Jeroen Schiphorst CE1E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Branche Event Bonusopdracht Nils Bruijns Tom Janssen Jeroen Schiphorst CE1E"

Transcriptie

1 Branche Event Bonusopdracht Nils Bruijns Tom Janssen Jeroen Schiphorst CE1E

2 Amsterdam Dance Event Korte beschrijving van het evenement (wat, waar, historie, hoeveel bezoekers e.d.) In het kader van de bonusopdracht hebben wij begin September de organisatie van Buma/Stemra benaderd om mee te mogen lopen (en helpen) op het Amsterdam Dance Event. Een week later kregen wij positief bericht terug, de organisatie was erg enthousiast over ons verzoek en ze stonden graag open voor het idee. Buma stelde aan ons voor om ons als runners in te zetten tijdens ADE, dit zodat wij een goede indruk kregen van het evenement zelf en de organisatie erachter. Amsterdam Dance Event wordt gezien als het Mekka voor liefhebbers van de internationale elektronische muziek scene, ook wel bekend onder de afkorting EDM (Electronic Dance Music). Naast het feit dat ADE het grootste clubfestival ter wereld is, biedt het ook onderdak aan de grootste elektronische muziekconferentie in Europa. ADE wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd en trekt per jaar steeds meer bezoekers. De ADE conferentie biedt een platform aan voor alle professionals in het vak, zij kunnen hier o.a. debatteren, de laatste ontwikkelingen in de EDM scene volgen, netwerken en kennis met elkaar delen. De conferentie is verdeeld over 7 unieke locaties in Amsterdam, en heeft tijdens deze editie meer dan 5000 bezoekers gehad. Waarom is dit een publieksevenement of een zakelijk evenement? De ADE conferentie is een zakelijk evenement vanwege het feit dat de conferentie voor professionals op EDM gebied is, die tijdens dit evenement kunnen netwerken en kennis met elkaar kunnen delen. Dit is een externe communicatiedoelstelling en dat is kenmerkend aan een zakelijk evenement. 3 Tips 1. Onduidelijke routing; veel bezoekers konden bepaalde locaties in het conferentiegebouw niet vinden. 2. Weinig toegankelijkheid voor invaliden (met name rolstoelen) om het gebouw degelijk te kunnen betreden; de enige lift die aanwezig was reikte niet tot alle conferentiezalen en was uitsluitend te gebruiken door crew.

3 3. Klimaatbeheersing; in sommige zalen liep de temperatuur zeer hoog op door het aantal bezoekers die op dat moment in de zaal aanwezig waren. Dit kon niet worden verholpen doordat er weinig tot geen mogelijkheden waren om de zaaltemperatuur te verminderen (zoals bijv. airconditioning). 3 Tops 1. Mooie locatie, gebouw droeg een bepaalde sfeer met zich mee die erg prettig was om te ervaren. Het gebouw stamt namelijk uit de 18e eeuw en het interieur heeft nog altijd haar duidelijke authentieke kenmerken uit die tijd. 2. Grote diversiteit aan sprekers; er waren verspreid over 7 locaties in totaal 317 sprekers bij 176 panels. De sprekers varieerden van artiesten tot management en organisatoren, allen met een zeer grote expertise. 3. Professionele houding van alle personeelsleden ten opzichte van gasten en sprekers; iedereen werd vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan. De onderlinge sfeer tussen zowel gasten als personeel was informeel ondanks de formele aard van het evenement. Was het evenement volgens jullie een doel op zichzelf of een middel? De ADE- conferentie was een middel. Voor de bezoekers was het een middel om tot het doel van grotere bekendheid, beter netwerk en bijhouden van laatste ontwikkelingen op EDM gebied te komen. Voor de organisatie was het een middel om alle mensen uit de EDM- scene samen te laten komen en hun kennis en ervaringen te delen. Welke trends zag je op dit evenement en hoe heeft zich dit vertaald? Netwerken, ook tijdens de conferentie kwam duidelijk naar voren dat mensen het zeer belangrijk en leuk vinden om nieuwe contacten te leggen en te onderhouden voor professionele doeleinden.

4 Amsterdam Music Festival Korte beschrijving van het evenement (wat, waar, historie, hoeveel bezoekers e.d.) Amsterdam Music Festival is zoals de naam al zegt, een festival gericht op muziek. Het werd dit jaar voor het eerst gehouden en maakt onderdeel uit van Amsterdam Dance Event, wat al sinds 1995 in Amsterdam gehouden wordt en dit jaar ruim driehonderdduizend bezoekers trok. Dit onderdeel was een samenwerking tussen Alda Events en ID&T. Het Amsterdam Music Festival duurde van 22:00 tot 7:00 en werd gehouden in de Amsterdam RAI. Het bestond uit drie stages die plaats boden aan ruim twintigduizend man. De area s werden allemaal gericht op verschillende stijlen binnen de elektronische muziek en gaven 22 dj s of dj- duo s de kans om hun kunsten te vertonen. Deze eerste editie bracht meteen een andere verandering met zich mee binnen het Amsterdam Dance Event; er werd geen aparte DJ Mag Top 100 awardsshow meer gehouden als feest op zich, maar deze werd geïntegreerd in dit evenement. Zo werd van tevoren beloofd dat de nummer één dj van de wereld om twaalf uur een live optreden zou geven en zijn prijs in ontvangst zou nemen. Ook de rest van de DJ Mag Top 100 zou hier worden aangekondigd en er zou een Legend Award worden uitgereikt. Waarom is dit evenement een publieksevenement of zakelijk evenement? Onderbouwing Amsterdam Music Festival is duidelijk een publieksevenement. Het was in principe voor iedereen toegankelijk door een vrije kaartverkoop en er waren geen of nauwelijks zakelijke intenties bij betrokken, aangezien het hier om een feest ging. 3 Tips 1. Amsterdam Music Festival was erg goed georganiseerd, maar dat komt mede doordat het om een samenwerking ging tussen twee doorgewinterde evenementenorganisaties. Het was daarom erg lastig om op echt grote verbeterpunten te komen, vandaar dat we maar op twee grote verbeterpunten komen en er nog twee kleine puntjes voor verbetering zijn.

5 2. De routing: De RAI is als je er onbekend bent, een groot doolhof, het begon in dit geval al bij de ingang. Er stond duidelijk aangegeven waar de hoofdingang was, maar wij moesten met onze passe- partouts en crewbandjes een andere ingang hebben. Deze stond echter niet goed aangegeven en we hebben een aantal keer moeten vragen waar onze ingang was. Wat wel redelijk slim is gedaan, is dat je bij de kleinere stages binnenkomt, waardoor je ook hier even een kijkje kan nemen. De mainstage stond echter nergens aangegeven waardoor we ook hier weer even naar moesten zoeken. Eenmaal onze plek gevonden en genietend van het feest, kwamen we daarna nog tot de conclusie dat de toiletten ergens in een hoekje weggestopt lagen. Als we dit feest zelf zouden organiseren, zouden we er voor zorgen dat er meer toiletten te vinden waren, zodat daar minder naar gelopen hoeft te worden. Ook routing- bordjes zijn essentieel bij de volgende editie van dit feest, zodat de medewerkers buiten minder worden lastig gevallen en men sneller de zaal vindt waar ze willen zijn. 3. De beveiliging: Een groot minpunt aan het feest was de beveiliging. We zijn zelf vaak aanwezig op feesten en festivals; en ongeveer overal word je gefouilleerd op drugs en wordt je tas gecontroleerd of er niks in zit waarmee je mensen enige schade aan kan brengen. Dit was bij Amsterdam Music Festival, tot onze verbazing, niet het geval. We hadden de mogelijkheid gewoon door te lopen zonder ook maar aangesproken of aangehouden te worden door een beveiliger. Dit was op het feest ook goed terug te zien in de hoeveelheid drugsgebruikers die aanwezig waren en fluitend door konden lopen met de drugs praktisch in het zicht. Hier heeft de security wat ons betreft een enorm modderfiguur geslagen en wij zouden er voor zorgen dat dit volgend jaar dan ook heel anders gaat gebeuren. De twee andere kleine verbeterpunten betreft het geluid en de volgorde van de line up. Het was helaas zo dat bij het optreden van Hardwell, die zojuist was verkozen tot beste dj ter wereld, de boxen werden opgeblazen. Omdat het toch wel even duurde voordat dit alles was opgelost, waren we bang dat we de hele avond slecht geluid zouden hebben, wat toch wel een negatieve bijdrage zou hebben aan het feest. Gelukkig was het echter na een tijdje toch opgelost en konden we daarna verder feesten. Het is echter zaak dat dit niet meer gebeurd, want het zorgt toch wel voor een inkak- moment op het feest. De

6 organisatie moet er dan dus voor zorgen dat de geluidsmensen alles onder controle hebben, of een beter geluidssysteem ophangen. Ook de volgorde van de line up vonden wij een beetje vreemd, maar dit is natuurlijk een persoonlijke mening. Daags van tevoren horen dat er een hardstyle- artiest de zaak af komt sluiten, om even later weer te horen dat een relatief onbekende naam de zaal afsluit, is een slechte zaak. Dit maakte het voor veel mensen toch makkelijker om te beslissen om eerder naar huis te gaan en niet het einde van het feest af te wachten. 3 Tops 1. De Horeca : Het eten en drinken op een festival kan een feest maken of kraken, je wilt natuurlijk niet te lang wachten op je consumpties. Dit heeft de organisatie goed begrepen en flink geïnvesteerd in lange bars en genoeg eetkraampjes. Het barpersoneel was altijd vriendelijk. Ondanks de enorme drukte stond je nooit langer te wachten dan een paar minuutjes. Dit zelfde gold voor het eten, er werd goed ingespeeld op de behoeften van de bezoekers, zo waren er ook waterijsjes te koop, buiten de standaard festivalhappen om. Ook hier was het personeel goed geregeld en werden de gasten van goed eten voorzien. 2. De decoratie: Voordat we naar het evenement gingen, hadden we geen idee wat we aan decoratie moesten verwachten, maar wat voor ons eerst een mysterie leek, eindigde als een van de meest geweldige ervaringen ooit. Wat een lichtshow! De organisatie heeft duidelijk niet bespaard op de hoeveelheid lasers en LED- schermen rond het podium hangen. De RAI was verder natuurlijk een redelijk kaal gebouw, maar dit merkte je totaal niet omdat je veel te goed werd afgeleid door wat er bij het podium gebeurde. We hebben nog nooit zoveel lasers bij elkaar gezien en nog nooit zo n scherp beeld van zo n gigantische schermen gezien, terwijl we toch al menig feest en festival gezien hebben. 3. De line up: We hebben nog nooit een feest gezien dat het voor elkaar krijgt om dj s die binnen de top dertig van de wereld staan op de tweede stage neer te zetten. De line up was op Amsterdam Music Festival zo enorm sterk dat er meerdere dj s uit de top tien van de DJ Mag aanwezig waren. Dit weerspiegelde zich goed op de verkoopcijfers, de eerste lichting van de line up was net bekend gemaakt of het festival was al uitverkocht. Het was mooi om te zien dat het merendeel van deze dj s gewoon Nederlands waren, wat het

7 nationale gevoel toch een beetje versterkte; maar ook een aantal gerenommeerde dj s uit het buitenland maakten furore op de mainstage en bij de twee andere area s. Amsterdam Music Festival was een sensatie om nooit te vergeten, de mensen, de sfeer, de muziek, bijna alles was goed verzorgd. Was dit evenement volgens jullie een doel op zichzelf of een middel? Leg uit. Dit evenement was zowel een doel op zichzelf als een middel. Het maakte onderdeel uit van Amsterdam Dance Event, maar werd volledig los gepromoot. Nergens is zoveel aandacht naar uitgegaan als dit evenement, vandaar dat het ook los kon staan van ADE. Welke trend zag je op dit event en hoe heeft zich dit vertaald? De trend die je op dit evenement duidelijk terug zag is beleving. Door middel van licht, led- schermen en pyrotechnieken werd er een show gecreëerd waar je bang van wordt. Het led- scherm, wat spreidde van de linkerkant van de zaal helemaal tot aan de rechterkant van de zaal, was niet alleen van enorme omvang, maar werd ook ondersteund door lasertechniek en andere vormen van belichting. Het effect hieruit was in één woord fenomenaal te noemen.

8 Vergelijke beide evenementen met elkaar en geef beide evenementen een cijfer. Amsterdam Music Festival is net als ons andere evenement een onderdeel van Amsterdam Dance Event, maar zou ook los op zichzelf kunnen staan, omdat dit gewoon goed geregeld was. Dit evenement zou van ons een 8 krijgen, omdat prijs voor een ticket redelijk hoog was (50 euro), maar je er wel veel voor terug kreeg. ADE Pro krijgt van ons een 7, omdat het in de hoofdlocatie logistiek redelijk goed geregeld was, maar ze behoorlijk inleveren op de tips die wij ook gegeven hebben.

EMEG Lijst. Onderdeel: Event

EMEG Lijst. Onderdeel: Event EMEG Lijst Onderdeel: Event Max Kolster CO1F 21 september 2012 Inleiding Afgelopen zomer ben ik op Solar Weekend Festival in Roermond geweest. Ik ben daar vooral als bezoeker geweest, maar heb ook als

Nadere informatie

Psychedelic Dreams. Drop Your Own Area Contest

Psychedelic Dreams. Drop Your Own Area Contest Psychedelic Dreams Drop Your Own Area Contest Evenement: Q- Base, 10 september 2011 Organisatie: Q- Dance Locatie: Airport Weeze Auteurs: Chris Spijkers & Teun Verhagen Datum: 24 juni 2011 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je.

Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. JOIN THE MUSIC! Bij Mezz weten ze met ruim 300 events per jaar precies waar ze mee bezig zijn en dat merk je. WAT IS MEZZ? Mezz concerts & dance is het kloppend hart voor popmuziek in Breda en omstreken.

Nadere informatie

GENADELOOS. Conceptplan TK07 voor Q-Base Drop Your Own Area contest 2011

GENADELOOS. Conceptplan TK07 voor Q-Base Drop Your Own Area contest 2011 GENADELOOS Conceptplan TK07 voor Q-Base Drop Your Own Area contest 2011 Het concept Genadeloos is een nieuw idee van Stichting TK07 uit Arnhem. Het idee voor de area is er op gericht om de gevorderde feestganger

Nadere informatie

DJ s en drive-in-shows

DJ s en drive-in-shows DJ s en drive-in-shows Welk dj is geschikt voor uw evenement? Niet elke bekende dj is geschikt voor uw evenement. Het is belangrijk dat de dj aansluit bij uw doelgroep. Daarom geven wij altijd een passend

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Respons 67% 33% Ingevuld 67% Niet ingevuld Welke aspecten vindt u belangrijk bij een prettige

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders?

Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders? Leereenheid 5 vragen 1. Geef een voorbeeld van iets wat je geregeld of gecoördineerd hebt. Denk aan feesten, vakanties, sporttoernooi, schrijf op : - Wat je lastig vond - Wat je leuk vond - Wat je de volgende

Nadere informatie

%LMODJHQ 9UDJHQOLMVW&OXEIDFWV 9UDJHQOLMVW&OXEVWDUV 1RPLQDWLHIRUPXOLHUFOXEVWDUV 9UDJHQOLMVWFOXEVWDUV $DQWDOSHUVEHULFKWHQFOXEVWDUV

%LMODJHQ 9UDJHQOLMVW&OXEIDFWV 9UDJHQOLMVW&OXEVWDUV 1RPLQDWLHIRUPXOLHUFOXEVWDUV 9UDJHQOLMVWFOXEVWDUV $DQWDOSHUVEHULFKWHQFOXEVWDUV %LMODJHQ 9UDJHQOLMVW&OXEIDFWV 9UDJHQOLMVW&OXEVWDUV 1RPLQDWLHIRUPXOLHUFOXEVWDUV 9UDJHQOLMVWFOXEVWDUV $DQWDOSHUVEHULFKWHQFOXEVWDUV 9RRUEHHOGHQYDQNUDQWHQNQLSVHOV -XU\UDSSRUWHQDSDUWWRHJHYRHJG %LMODJH 9UDJHQOLMVW&OXEIDFWVPHL

Nadere informatie

Presskit 538Koningsdag 2016

Presskit 538Koningsdag 2016 Presskit 538Koningsdag 2016 538Koningsdag 2016 Op woensdag 27 april strijkt Radio 538 voor de derde maal neer op het Chasséveld in Breda en viert samen met 40.000 bezoekers 538Koningsdag. Meer dan 27 nationale

Nadere informatie

1. FORMULEER JE IDEE

1. FORMULEER JE IDEE CONCEPT MET DE GROOTSTE NATIONALE EN INTERNATIONALE ARTIESTEN OP EEN FESTIVAL IS ASHBURY EEN NIEUWE FRIS CONCEPT SPECIAAL VOOR ALLE MUZIEK LIEFHEBBERS VAN JONG TOT OUD. VOORNAMELIJK LIGT DE FOCUS OP HET

Nadere informatie

Voor de beste schoolfeesten... info@pilot-entertainment.nl

Voor de beste schoolfeesten... info@pilot-entertainment.nl Voor de beste schoolfeesten... www.pilot-entertainment.nl Bent u zoek naar een schoolfeest? Dan bent u aan het juiste adres! Voor de beste en leukste schoolfeesten moet u bij Pilot Entertainment zijn.

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

bezoekers Interviews

bezoekers Interviews Zaterdag 11 maart 2017 wordt een speciale dag. Na vele jaren hard werken is het zover. Zsa Zsa Su! gaat naar de Ziggo Dome! Dit kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan en daarom zullen we in februari

Nadere informatie

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 GRONINGEN NL ONDERNEMERSCLUB THE EUROPEAN MUSIC PLATFORM BESTE ONDERNEMER, Het is elk jaar weer goed te zien dat er zoveel Groningse bedrijven op Eurosonic Noorderslag aanwezig

Nadere informatie

Hoe WOO HAH! is uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van de Benelux

Hoe WOO HAH! is uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van de Benelux Hoe WOO HAH! is uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van de Benelux Remco Tervoort 20 juli 2018 In slechts vijf jaar tijd is WOO HAH! uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van de Benelux.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2015 nummer 2 copyright 2015

Nieuwsbrief 10 maart 2015 nummer 2 copyright 2015 b10agina 1 van 10 Indisch4ever Van: Datum: dinsdag 10 maart 2015 16:02 Aan: Bijlage: 2-3-2015-2015-Arnhem-maart-achterkant-China-Airlines-700.jpg Onderwerp:

Nadere informatie

Inhoudsopgaven. Concept... 1 Reclame(Acties).. 2 HBSL 1# App... 3 Bijlagen... 4

Inhoudsopgaven. Concept... 1 Reclame(Acties).. 2 HBSL 1# App... 3 Bijlagen... 4 HBSL Kings of Night Inhoudsopgaven Concept... 1 Reclame(Acties).. 2 HBSL 1# App... 3 Bijlagen... 4 Concept Hardstyle die je niet alleen hoort, maar die je ook tot in het hart raakt met z'n harde bass.

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

De beste cocktails. Op elke lokatie.

De beste cocktails. Op elke lokatie. Rising Moon COCKTAILS SINCE 2005 De beste cocktails. Op elke lokatie. Beste belangstellende, Hartelijk dank voor uw interesse in Rising Moon. In deze brochure vertellen we u graag iets meer over onszelf,

Nadere informatie

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger

Glasvanger. Opdracht van poppodium 013 Glasvanger Glasvanger Live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten: het unieke 013 in het hart van Tilburg is hét podium voor pop- en dancecultuur.

Nadere informatie

WE BOOST YOUR BRAND SLAM! MIXMARATHON

WE BOOST YOUR BRAND SLAM! MIXMARATHON WE BOOST YOUR BRAND MIXMARATHON DIT IS Bij hoor je muziek, veel muziek! Muziek die je energie geeft, meegaat met het ritme van jouw dag en je weet te raken. De nieuwste pop- en dance hits vormen de unieke

Nadere informatie

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Of je nu tot rust wilt komen tussen zakelijke beslommeringen door of je wilt met je geliefde

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Activiteiten. Publiciteit Conclusie & aanbevelingen

Inhoudsopgave. Voorwoord Activiteiten. Publiciteit Conclusie & aanbevelingen Inhoudsopgave Voorwoord Activiteiten Cosmo V Experience Onzichtbare verbondenheid Tordinaire TEDx AmsterdamED HKU Intense MAPLAB Publiciteit Conclusie & aanbevelingen 2 / 14 3 5 6 6 7 7 8 9 10 12 Stichting

Nadere informatie

Over AEC. Historie & stijl komensamen

Over AEC. Historie & stijl komensamen Over AEC Historie & stijl komensamen AEC respecteert zijn industriële verleden, meer nog het speelt het uit, zonder aan hedendaags comfort in te boeten. Het authentieke complex, gelegen op het Eilandje

Nadere informatie

Dé bruiloft DJ van Nederland

Dé bruiloft DJ van Nederland Dé bruiloft DJ van Nederland MAAK JOUW PERFECTE TROUWFEEST REALITEIT Hét perfecte trouwfeest Met precies de sfeer & muziek die jullie willen Jullie bruiloft is een dag om nooit meer te vergeten. Op deze

Nadere informatie

TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams

TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams TK07 Area @ Q- Base 2010 Lost in Dreams The neverending party! Doelstelling: De doelstelling van TK07 op Q- base is het verbreden en verdiepen van het muziekaanbod op het festival om op die manier een

Nadere informatie

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Gameplay in het kort (zie ook opdracht 2): - puzzel platformer runner atmosferisch fantasy - 2 delen: in nacht (tutorial) -> zoeken

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk Inspiratiecarrousel Creatieve ideeën uit de praktijk Theater- en Congrescentrum Hanzehof - Zutphen Concept: Rendementsverhoging door kostenverlaging. Veel theaters programmeren sowieso in twee zalen, wij

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Subsidie aanvraag DARE event Bestuurslid COC Haaglanden.

Subsidie aanvraag DARE event Bestuurslid COC Haaglanden. Subsidieverzoek 2016 Subsidie aanvraag DARE event 2016 Bestuurslid COC Haaglanden Coördinatoren DARE Website Facebook Twitter Hodo Essa Sandra Khouw & Susan Kemerink http://www.dareyougo.nl www.facebook.com/darethehaque

Nadere informatie

CONCEPTPLAN VOOR Q-BASE MEI 2011. Luuk Bos Patrick Koelemij Bart Sep. Contact: Luuk Bos E: Luuk@Kaputt.nl T: +316 45121349

CONCEPTPLAN VOOR Q-BASE MEI 2011. Luuk Bos Patrick Koelemij Bart Sep. Contact: Luuk Bos E: Luuk@Kaputt.nl T: +316 45121349 CONCEPTPLAN VOOR Q-BASE MEI 2011 Luuk Bos Patrick Koelemij Bart Sep Contact: Luuk Bos E: Luuk@Kaputt.nl T: +316 45121349 P a g e 2 Inhoudsopgave. Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Cold War Soundclash

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

St. Hubert. En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn. Klanttevredenheidsonderzoek 2009

St. Hubert. En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn. Klanttevredenheidsonderzoek 2009 St. Hubert En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Resultaten van de enquête 3. Eindconclusie 4. De vervolgstappen 5. Bijlage (enquêteformulier)

Nadere informatie

Sociale/pedagogische vragenlijst

Sociale/pedagogische vragenlijst Bijlage 1 Sociale/pedagogische vragenlijst voor ouders en begeleiders van mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een lichamelijke beperking 1

Nadere informatie

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eindrapportage: Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eerlijk Alternatief Achtergrond van het onderzoek Context Pijnacker-Nootdorp is een levendige gemeente met een dorps karakter en

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project Essay Project Interactieve Multimedia Lukas Hulsbergen Groep 06 The Beeckestijn Project Abstract In dit essay wil ik dieper ingaan op de motivatie van het maken van het project en meer inzicht geven over

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

#letsmakeconnections

#letsmakeconnections In 1 dag antwoord op de vragen waar je als ondernemer wakker van ligt. DE SUCCESARENA Met de SuccesArena krijg je heel snel antwoord op vragen die je aan je klanten zou willen stellen: Sluit je dienstverlening

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014.

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014. Noordwijk-Events / SPEV T.a.v. Marco Mens Postbus 193 2210 AD Noordwijkerhout Uw ref. BMG/MA15/A02 Onze ref. Datum 22-04-2015 Betreft Juryrapport verkiezingen MEETINGS AWARDS Geachte heer Mens, Graag willen

Nadere informatie

Sterren stralen, een fot0verslag van een bezoek

Sterren stralen, een fot0verslag van een bezoek 1 Sterren stralen, een fot0verslag van een bezoek op donderdag 10 februari 2011 aan de afdeling Cardiologie, Interne en Oncologie op de locatie Veghel. Op uitnodiging van Bert Jan van Dungen sectorhoofd.

Nadere informatie

Media&center&Rotterdam&

Media&center&Rotterdam& Media&center&Rotterdam& MPM20 Kim,Robbin,Ricardo,Anisa,Arseli Bezochtop:15>10>2015 Inhoudsopgave Bedrijfomschrijving...3 Deproductie...4 Onzebeleving(Individueel)...5 Fotoverslag...7 2 Bedrijfomschrijving

Nadere informatie

LESBRIEF bij de schoolvoorstelling SO YOU THINK YOU CAN. stoelendans

LESBRIEF bij de schoolvoorstelling SO YOU THINK YOU CAN. stoelendans LESBRIEF bij de schoolvoorstelling SO YOU THINK YOU CAN stoelendans Wat leuk dat je met de klas naar de schoolvoorstelling SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS van Introdans gaat. Misschien is er zelfs een

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

MA Mini Festival. Plan van aanpak

MA Mini Festival. Plan van aanpak MA Mini Festival Plan van aanpak Plan van aanpak MA Mini Festival Samantha van Heusden Lisa Jurriaans Steven de Jong Nathan Keyzer Jurgill Milan Jesse van Thijn Mike van Laar Kimberly Nijzink IV2A 17-05-2013

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Verwachting en aanbeveling Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Heeft de PvKO Mastersessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: De link met Big Data was me niet echt duidelijk, titel dekte de

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren AUGUSTUS ergens op de vlakte naverwerking lesmap voor leraren !! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

American Hip Hop party

American Hip Hop party American Hip Hop party Media plan Emma Hoefsmit Event management 10-02-2017 Social media Inhoud Ons evenement... 2 Promotie via Social media... 3 Promotie via Facebook... 4 Promotieteksten:... 5 1e promo

Nadere informatie

HB;Welkom André? AvO; Ja goede avond Hans. HB;Ja André; ik hoef het eigenlijk niet te vragen maar voor die gene die het nog niet

HB;Welkom André? AvO; Ja goede avond Hans. HB;Ja André; ik hoef het eigenlijk niet te vragen maar voor die gene die het nog niet We hebben André van Overhagen aan de telefoon van Crossroads Country Radio. Een niet geheel onbekende in de country scene in Nederland. De reden dat we André aan de telefoon hebben is omdat hij iets heeft

Nadere informatie

Informatie Zalen Duinoord

Informatie Zalen Duinoord Informatie Zalen Duinoord Welke zalen? Wij hebben 3 verschillende zalen die wij verhuren tijdens openingstijden: Zaal 1 (40 personen) Zaal 2 (50 personen) Mazzelzaal (50 personen) Zaal 1+2 (90 personen)

Nadere informatie

Hmaars hotels and suites

Hmaars hotels and suites Hmaars hotels and suites maars hotels and suites Andere tijden, andere kamers Het gevoel dat je welkom bent. In een omgeving waar alles draait jouw aanwezigheid. Dat is wat je verwacht van een hotel, wat

Nadere informatie

Bedankt! Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge. Ton van Holten (EY) NAGENIETEN?

Bedankt! Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge. Ton van Holten (EY) NAGENIETEN? Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge Was echt een geweldig geest. Grote dank voor de uitnodiging. Ton van Holten (EY) Dank voor de uitnodiging voor het mooie feestje van afgelopen zaterdag. Ruud maakte

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

De schoolact De techniek bij een optreden

De schoolact De techniek bij een optreden De schoolact De techniek bij een optreden Leerlingentekst en opdrachten De technicus is de persoon die verantwoordelijk is voor de techniek. Meestal is dit iemand die het geluid en/of licht kan doen tijdens

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

S003 EMS HEM IBM ITM. De student kan als volgt online solliciteren: Contactpersoon sollicitaties: Marjolein Grin

S003 EMS HEM IBM ITM. De student kan als volgt online solliciteren: Contactpersoon sollicitaties: Marjolein Grin courses EMS HEM IBM ITM Stand S003 Website bedrijf: Naam contactpersoon: E-mail contactpersoon: www.libema.nl Marjolein Grin m.grin@libema.nl De student kan als volgt online solliciteren: Contactpersoon

Nadere informatie

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002

Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Evaluatie 2e jaars stages/projecten door de stagiaires van Informatiekunde: mei 2002 Aantal gerealiseerde stages/projecten: 29 (intern: 2, extern: 27). 13 studenten hebben een evaluatieformulier ingevuld

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

CD-Presentatie Thilly Frank

CD-Presentatie Thilly Frank CD-Presentatie Thilly Frank 18-11-2018. Op 18-11-2018 moest ik al vroeg van huis omdat ik enige tijd geleden uitgenodigd was door Thilly Frank om een gastoptreden te verzorgen bij Thilly s 16th Avenue,

Nadere informatie

1 Voor welk festival heeft u de kaartjes al binnen?

1 Voor welk festival heeft u de kaartjes al binnen? Festivals Het festivalseizoen staat voor de deur. De line-ups van diverse festivals in de regio zijn bekend. 7 6 5 4 66% 1 Voor welk festival heeft u de kaartjes al binnen? (n=189) 25% 2 5% 5% 9% Ik bezoek

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD

GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD GEBRUIKERS VAN DE ROTS AAN HET WOORD September 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Opzet enquête... 4 Resultaten enquête... 5 Conclusies... 8 Aanbevelingen... 9 2 Inleiding Er is de laatste maanden veel

Nadere informatie

BURGER WEESHUIS VERHUUR

BURGER WEESHUIS VERHUUR BURGER WEESHUIS VERHUUR burger weeshuis Het Poppodium van Deventer Burgerweeshuis is al meer dan 30 jaar dè plek in Deventer voor popmuziek met veel verschillende concerten en dancefeesten op een pracht

Nadere informatie

ORGANISATIE KWALITEIT PRESENTATIE

ORGANISATIE KWALITEIT PRESENTATIE OVER ONS At Your Event is een energiek, creatief, jong en dynamisch bedrijf. En dat merkt u al tijdens het eerste gesprek. Wij denken graag met u mee en verplaatsen ons in u als opdrachtgever. Inventariseren

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

EUROSONIC NOORDERSLAG

EUROSONIC NOORDERSLAG EUROSONIC NOORDERSLAG 'HET BELANGRIJKSTE PLATFORM VOOR EUROPESE MUZIEK' Eurosonic Noorderslag is hét platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale

Nadere informatie

Weddingplanning. Evenementenbureau Your Style Events

Weddingplanning. Evenementenbureau Your Style Events Weddingplanning Evenementenbureau Your Style Events Uw Huwelijk Samen oud worden en samen een leven delen. Dat is waar jullie voor hebben gekozen. En dit willen jullie vieren met iedereen van wie jullie

Nadere informatie

9 TIPS BIJ HET ZOEKEN NAAR EEN DJ

9 TIPS BIJ HET ZOEKEN NAAR EEN DJ 9 TIPS BIJ HET ZOEKEN NAAR EEN DJ Om te beginnen Het zoeken van een DJ voor jouw bruilo, bedrijfsfeest, verjaardag of andere par j is een moeilijke opgave. Vooral de laatste jaren is er een erg groot aanbod

Nadere informatie

EUROSONIC NOORDERSLAG FOCUST OP CENTRAAL OOST EUROPA

EUROSONIC NOORDERSLAG FOCUST OP CENTRAAL OOST EUROPA PERSBERICHT Groningen, 2 februari 2015 EUROSONIC NOORDERSLAG FOCUST OP CENTRAAL OOST EUROPA Met de 29e editie vers in het geheugen maakt de organisatie van Eurosonic Noorderslag zich op voor de volgende

Nadere informatie

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf?

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Opleiding Bachelor in het Toerisme en recreatiemanagement

Nadere informatie

1. CONTACT. In den beginne was er Niets. Niets dat mensen ooit kunnen bevatten.

1. CONTACT. In den beginne was er Niets. Niets dat mensen ooit kunnen bevatten. 1. CONTACT In den beginne was er Niets. Niets dat mensen ooit kunnen bevatten. Vervelende spam, dacht ik, heb je dat nu ook al met WhatsApp? Ik sloeg er verder geen acht op en draaide nog twee consulten

Nadere informatie

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen (concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen Naam evenement: Datum: Evt. versie: Inleiding: Een omschrijving van het evenement met daarbij algemene informatie zoals doel van het evenement, welke organisatie

Nadere informatie

Plan van aanpak Turbulence

Plan van aanpak Turbulence Pagina 1 Plan van aanpak Turbulence Stijn Melger MM1B Mediamanager i.o April 2015 Pagina 2 Inhoudsopgaven 1 Achtergronden..3 2 Projectresultaat.4 3 Projectactiviteiten.6 4 Projectgrenzen..7 5 Kwaliteit...9

Nadere informatie

10, 11 en 12 juni 2016

10, 11 en 12 juni 2016 10, 11 en 12 juni 2016 1 Quiltfestival 2016 Een mooier decor dan het Groninger Hogeland kan een organisatie zich haast niet wensen. Het Quiltfestival Noord Groningen, dat werd gehouden op 10, 11 en 12

Nadere informatie

Checklist voorbereiding en regie optreden

Checklist voorbereiding en regie optreden Checklist voorbereiding en regie optreden Voorkom verrassingen en ga zonder stress jouw feestavond tegemoet. Deze checklist helpt je na te gaan waar je in de basis op moet letten bij de planning, voorbereiding

Nadere informatie

PATRONAAT HUREN? DAT KAN!

PATRONAAT HUREN? DAT KAN! PATRONAAT HUREN? DAT KAN! Als je een originele locatie zoekt voor een bedrijfsfeest, borrel, workshop, feest of vergadering ben je bij ons aan het juiste adres! CAPACITEIT Grote zaal: 860 staanplaatsen,

Nadere informatie

INSPIRED BY LIVE MUSIC

INSPIRED BY LIVE MUSIC INSPIRED BY LIVE MUSIC K = 100 K = 70 K = 90 PMS 7546 U PMS 7544 U PMS 7545 U C = 35 C = 10 C = 25 M = 5 K = 72 K = 40 K = 65 PMS 180 U M = 80 K = 10 PMS 138 U M = 40 PMS 173 U M = 70 K = 5 PMS 259 U C

Nadere informatie

Kraak de geest van de DJ

Kraak de geest van de DJ Kraak de geest van de DJ Een observatie Door Nicky van Veen Inleiding Hoe komt het dat creatievelingen zo goed kunnen performen en zo creatief kunnen zijn op het moment dat ze moeten schitteren. Om dit

Nadere informatie

HOUSING MADNESS. Plus opdracht. MediaCollege Amsterdam. Ezra Siderius. Indoor Dance Evenement voor jongeren

HOUSING MADNESS. Plus opdracht. MediaCollege Amsterdam. Ezra Siderius. Indoor Dance Evenement voor jongeren HOUSING MADNESS Plus opdracht MediaCollege Amsterdam Indoor Dance Evenement voor jongeren Inhoudsopgave Formulering idee... 2 De haalbaarheid... 3 Organisatie team... 6 Promotieplan... 10 Voorbereiding

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN Laat de juiste locatie snel en gratis voor u vinden. Op zoek naar het juiste hotel, een geschikte vergaderlocatie of optimale congresfaciliteiten? Wij zetten

Nadere informatie