Anneke's Wenskaartenwinkel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Anneke's Wenskaartenwinkel"

Transcriptie

1 Pagina 1 Een e-book van Anneke's Wenskaartenwinkel

2 Inleiding Pagina 2 Dit e-book gaat over technieken om zelf wenskaarten te maken. Hiervoor zijn er vele mogelijkheden. En dan zijn er ook nog eens oneindig veel combinaties mogelijk van al die technieken. Eigenlijk kan alles en in dit e-book wil ik zoveel mogelijk technieken omschrijven zodat je zelf je eigen favoriete technieken eruit kan halen om hiermee heel mooie wenskaarten te maken. Probeer gewoon eens meerdere technieken en kijk welke manier van wenskaart maken jou het beste bevalt. Nut van wenskaarten maken Het allerbelangrijkste is dat je lekker bezig bent met het maken van wenskaarten. Het is een hobby waar je nooit op uitgekeken raakt en je kan steeds weer iets nieuws, iets anders, maken. En een tweede reden is dat iemand die een zelfgemaakte wenskaart krijgt daar erg blij van wordt. Want daar zijn de wenskaarten tenslotte voor: Om de kaart te versturen naar een jarige, een bruid en bruidegom, naar nieuwe ouders en grootouders, bij ziekte om beterschap te wensen, bij het overlijden van iemand om een troostend woord te brengen, bij een nieuwe woning, of gewoon zomaar, en om de groetjes over te brengen. Altijd omdat een kaartje iemand goed doet, zeker een handgemaakte wenskaart. Technieken Er zijn vele technieken om kaarten te maken. En heel veel ervan worden in dit e-book omschreven. Natuurlijk staat het je geheel vrij om de diverse technieken te combineren op een wenskaart. Zo worden 3D plaatjes heel veel gecombineerd met diverse andere technieken. Bij embossing, bij borduren enz. enz. De volgende technieken komen in dit e-book voor: 3D knippen Borduren Embossing Theezakjes CD kaart Vormkaart Silhouette snijden Piramide Irisvouwen Spirelli Incire

3 3D knippen Pagina 3 Een 3D kaart is een kaart waarop je een afbeelding in diepte op een wenskaart maakt. Je krijgt een reliëf welke ontstaat doordat je steeds kleiner wordende plaatjes boven op elkaar plakt met 3D tape ertussen. Je hebt er voor nodig een aantal dezelfde afbeeldingen van een plaatje, 3D tape, een klein schaartje met een scherpe punt en wat lijm. Meestal worden de plaatjes gehaald van een speciaal 3D knipvel. Deze knipvellen hebben precies de juiste plaatjes om een leuk 3D effect te krijgen. Begin je net met deze techniek dan kun je het beste wat minder priegelige plaatjes nemen en dan bijvoorbeeld 4 laagjes maken. Ben je wat meer gevorderd dan is het echt een uitdaging om wat bewerkelijker plaatjes te gebruiken en die dan op te werken tot misschien wel 6 of 7 laagjes. Je gaat als volgt te werk: je gaat eerst op je gemak het plaatje bekijken om te zien wat er op de afbeelding "naar voren" komt. Dan weet je ook wat je weg moet knippen. Dan ga je het eerste plaatje helemaal uitknippen en je plakt het met wat lijm op de kaart. Dan neem je het volgende plaatje en daarvan knip je bijvoorbeeld de achtergrond helemaal weg. Het gedeelte dat je overhoudt, leg je omgekeerd voor je op tafel en daar ga je kleine stukjes 3D foamtape op plakken. Dit doe je mooi verdeeld over de achterkant van het plaatje en niet te dicht bij de randjes. Dan maak je de beschermlaagjes los, keert het plaatje om en plakt het voorzichtig op de juiste plaats op het eerste plaatje. Je ziet dan dat het figuurtje op het plaatje al echt "los" komt van de achtergrond en ook echt naar voren staat. Dan bekijk je weer het plaatje en kijk je welk deel ervan nu weggeknipt moet worden. Denk aan oortjes die uitsteken, armpjes die iets vasthouden en dus daar weer voor moeten komen, enz. Op deze manier werk je laagje voor laagje naar voren toe. 3D kit Ben je wat meer gevorderd dan kun je overstappen van foamtape naar 3D kit. Met deze kit kun je ook de plaatjes hoger plakken en je kan de dikte steeds zelf bepalen door het plaatje meer of minder in te drukken. Een groot nadeel van kit is dat het een tijdje moet drogen. Terwijl het droogt kun je moeilijk verder gaan met je wenskaart omdat anders de kans bestaat dat je het geheel indrukt waardoor het niet mooi meer is. Een tweede nadeel kan zijn dat met sommige papiersoorten de kit aan de andere kant te zien is. En als je een wenskaart hebt waarbij de binnenkant lelijk wordt door de 3D kit dan is dat ook heel erg jammer. Met foamtape heb je deze nadelen niet.

4 Borduren Pagina 4 Hiermee wordt bedoeld het direct op de kaart borduren. Een mooi fijn borduurwerkje op een kaart is heel mooi om te zien en beslist niet moeilijk om te maken. Je hebt ervoor nodig een dubbele kaart en een losse bovenkaart, een prikpen met een matje, een rolletje plakband, wat borduurgaren of machinegaren en een naald. Er zijn hele leuke boekjes te koop met daarin mooie kleine patroontjes om op een kaart te borduren. Maar ook op internet zijn ze wel te vinden. Zoek een leuk patroontje uit en kopieer het. Leg de losse kaart op het prikmatje en leg daarop het patroontje dat je wilt borduren. Prik nu met de prikpen het patroontje in de kaart. Doe dit rustig en met de prikpen goed rechtop, dan krijg je het mooiste resultaat. voordat je het patroontje weer van de kaart afhaalt, hou je het geheel even tegen het licht om te zien of je alle gaatjes geprikt hebt. Dan neem je een stuk machinegaren of 1 draadje borduurzijde en je gaat het patroontje volgens de aanwijzingen uit het boekje op de kaart borduren. Aan- en afhechten doe je door het draadje aan de achterkant met een klein stukje plakband vast te plakken. Als je klaar bent met borduren dan plak je de losse kaart op de dubbele kaart. Op deze manier heb je meteen de achterkant van je borduurwerk netjes weggewerkt en je kunt weer leuke kleurencombinaties maken met het papier en de kleurtjes van het borduurgaren. Je kunt de kaart verder nog naar eigen idee versieren. Soms is een patroontje wat groter en moet je het direct op de dubbele kaart borduren. Gebruik dan een los kaartje om de binnenkant netjes af te werken.

5 Embossing Pagina 5 Bij Embossing druk je een patroontje in de achterkant van de kaart, dat aan de voorkant als een reliëf op de kaart komt te liggen. Je hebt er een sjabloon voor nodig (kant en klaar in de winkel te koop), een lichtbak en een Embossing tool. Dit is een soort houten pen met aan weerskanten een metalen bolletje. Aan de ene kant een grote en aan de andere kant een kleine. Leg het sjabloon op de lichtbak en zet het vast met wat plakband. Leg hierop de kaart, met de goede kant naar beneden. Bepaal waar het reliëf moet komen. Je ziet het sjabloon door de kaart heen schijnen door de lichtbak die je gebruikt. Nu ga je met de embossing tool de omtrek van het sjabloon in de kaart drukken (dus de buitenste lijnen van het patroon) De eerste keer druk je lichtjes op het papier en de tweede keer geef je wat meer druk. Voor grote vlakken gebruik je de grote bol en voor de kleinere gedeelten het kleine bolletje. Als je dit gedaan hebt haal je de kaart van de lichtbak af en draait hem om. Nu zie je het patroon in reliëf op de kaart staan. Je kunt de kaart nu verder naar je eigen smaak afwerken. Het is trouwens mogelijk om zelf een simpel embossing sjabloon te maken door een figuur te snijden uit een stuk niet te dik karton. Als je nauwkeurig een wat dikkere lijn wegsnijdt dan houd je een prachtig sjabloon over dat je vaak kunt gebruiken. Tip: Ga eerst met je vingers over het deel dat geëmbossed moet worden. De embossing pen glijdt dan veel makkelijker over het papier en je hebt minder kans op scheuren van het papier.

6 Theezakjes Pagina 6 Bij deze techniek vouw je allemaal elementjes van theezakjes, die je na afloop op elkaar plakt volgens een patroontje. Vervolgens plak je het op de kaart. Je hebt er theezakjes voor nodig, snijmalletjes, een metalen liniaal, hobbylijm, een snijmat en een mesje. Je kunt de theezakjes vouwen zoals bij Origami, maar je kunt ook de plaatjes uit de zakjes knippen en op een leuke manier op een kaart plakken. Voor het vouwen begin je met het theezakje uit te snijden op het formaat dat je nodig hebt. Leg hiervoor een snijmalletje op het zakje en snij hierlangs het zakje uit. Snij op deze manier de hoeveelheid zakjes die je nodig hebt voor je vouwseltje. Dan ga je het papiertje volgens het patroontje vouwen en dit doe je heel precies. Dit is belangrijk om een mooi resultaat te krijgen. Nadat je alle papiertjes gevouwen hebt, ga je ze, ook weer volgens het patroon, op elkaar plakken. Gebruik hiervoor een satéprikker die je steeds even in de hobbylijm doopt. Strijk het druppeltje lijm voorzichtig uit over het gevouwen elementje en plak het op z'n plaats. Zo ga je door tot het hele figuurtje klaar is. Dan kun je het in z'n geheel op de kaart plakken en de kaart verder versieren naar eigen idee.

7 CD kaart Pagina 7 Een CD kaart kun je op verschillende manieren maken. Je hebt er altijd een oude CD of DVD voor nodig met een mooie glimmende kant. Je kunt de hele CD als kaart gebruiken of delen van een CD op een kaart plakken. Gebruik je de CD zelf als kaart dan kun je deze gewoon naar eigen idee versieren met een 3D tafereeltje of een klein borduurseltje, net wat je wilt. Aan de achterkant plak je een stukje karton dat je in de vorm van de CD hebt gesneden. Hierop kun je dan je naam en een leuke wens voor de ontvanger schrijven. Ook kun je een lusje in het achterkarton maken waardoor de kaart makkelijk opgehangen kan worden. Je kunt ook de CD doormidden snijden of knippen en deze delen op de kaart plakken als basis voor je versiering. De CD kun je gewoon doorsnijden met een afbreekmesje. Neem een metalen liniaal en snij met het mesje in de CD. Dit moet een aantal keren doen. Niet alle CD's of DVD's zijn hiervoor geschikt. Bij sommige gaat de zilveren laag scheuren en dan heb je er niets meer aan. Neem dan gewoon een andere oude CD. Een CD is meestal trouwens met een flinke schaar ook goed te knippen. Leg hem desnoods eerst een tijdje in heet water dan gaat het knippen soepeler en de zilveren delen rafelen meestal minder. Voordat je de delen op de kaart plakt, kun je nog even met een nagelvijl langs de snijrand gaan om het minder scherp te maken. Plak de CD met dubbelzijdig plakband op de kaart en ga hem dan verder versieren met bijv. 3D of droogbloemen. Crackle effect Je ziet wel eens CD's op kaarten (zie ook foto) waarbij de glimmende laag in allemaal grillige stukjes is verdeelt. Dit noemen we het crackle effect. Dit effect kun je zelf maken op de CD met een magnetron. Neem een schoteltje en leg de CD daarop. Dan wat water zodat de CD net helemaal onder het wateroppervlak zit. Zet het schoteltje nu een aantal seconde (5 tot 10) in de magnetron. Als de magnetron aan staat dan kunnen er vonken te zien zijn bij de CD en dit is normaal. Na deze tijd kun je kijken of de CD het gewenste effect heeft. De ene CD doet het beter dan de andere en soms heb je wat meer tijd nodig. Doe hem dan eventueel nog even in de magnetron. Er wordt wel eens verteld dat de magnetron er stuk van kan gaan maar bewijzen zijn er niet. Bij ons en andere die ik ken werkt de magnetron nog altijd normaal. Als je het crackle effect wilt uitvoeren is het in ieder geval op eigen risico.

8 Vormkaart Pagina 8 Vormkaarten zijn wenskaarten die niet gewoon rechthoekig zijn maar die al een bepaalde vorm van zichzelf hebben. Het is dus een kaart in de vorm van een... kerstboom, theekop, hekje, auto, huis enz. Deze kaarten worden dan meestal wel met een andere techniek verder afgemaakt. Op bijv een huis kun je een pot verf in 3D neerzetten en je hebt een leuke kaart om iemand met een nieuwe woning te feliciteren. Maar zoals op de voorbeelden te zien is kan een gieter met bloemen of een hek met zingende sneeuwpoppen ook. Vormkaarten zijn kant en klaar te koop maar ook niet heel moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen wel een patroon hebben. Een patroon kun je krijgen door eerst zelf een kaart te kopen, maar je kunt ze zelf ook tekenen op de juiste grootte (of via internet zoeken en uitprinten) en dan uit karton knippen zodat je deze vaker kunt gebruiken om over te nemen op de kaart. Neem het patroon over op de kaart en zorg dat de kant waar de vouwlijn komt tegen de rand van de kaart zit. Dan het figuur uitknippen en je hebt een prachtige vormkaart.

9 Silhouette snijden Pagina 9 Een silhouette kaart doet het erg mooi met een mooie contrast achtergrondkleur omdat je alleen de contouren van een figuur te zien krijgt. De kaart bestaat uit een dubbele kaart met inlegvel. De buitenkant van de kaart is gedeeltelijk uitgesneden zodat er een patroon in ontstaat. Gebruik wel een scherp mesje voor de vormen zodat de snijlijnen mooi strak blijven. Leg eerst het patroon op de kaart en zet het vast met wat schilderstape. Je kan de mal ook eerst overtekenen want dat werkt wel wat makkelijk met snijden, maar je maakt eerder een uitschieter. Snijd de hele mal netjes uit en als dat gedaan is kun je de mal verwijderen en er een mooie achtergrond kleur achterplakken. Je kan ook nog de randje en/of hoekjes met een pons uitponsen om iets meer versiering te krijgen, maar dit hangt erg af van het patroon dat je gebruikt. Doe niet te veel want dit soort kaarten horen een beetje sober en ingetogen te zijn.

10 Piramide Pagina 10 De piramidekaarten zijn eigenlijk 3D kaarten maar dan meestal met meer lagen en de geknipte vormen zijn niet volgens het plaatje. Een 3D knipkaart volgt normaal het figuur op het plaatje en laat naar voren komende onderdelen hoger zien dan de lager gelegen delen. Bij een piramide kaart wordt steeds dezelfde vorm geknipt ongeacht de vorm van het plaatje. Daardoor krijg je een soort piramide op de wenskaart waardoor de naam ontstaan is. Vaak is het knippen in een vierkant maar zoals je op de foto kan zien kan het ook met een ster of iedere andere vorm die je leuk vindt en/of mooi bij het plaatje past. Je begint met een plaatje wat je bijvoorbeeld uitknipt als vierkant van 7x7 cm. Daarna neem je hetzelfde plaatje en knipt een vierkant van 6x6 cm uit. Hierbij moet aan alle zijkanten bijvoorbeeld een halve centimeter weggeknipt worden ten opzichte van het eerste plaatje. Dit doe je ook met een vierkant van 5x5, 4x4, 3x3 en 2x2 cm. Als je deze nu van groot naar klein boven op elkaar plakt dan heb je een piramide kaart.

11 Irisvouwen Pagina 11 Dit is een techniek waarbij je eerst een passe-partout snijdt in een kaart waarna je dit op gaat vullen met strookjes papier. Dit doe je dan volgens een bepaald patroon, waardoor de kleuren van het papier in een spiraalvorm naar het midden toe verlopen. Het oorspronkelijke idee is om er de bedrukte binnenkant van enveloppen voor te gebruiken maar je kunt er natuurlijk ook elk ander mooi papier voor nemen. Het werkt als volgt: je neemt een stuk kaartenkarton en je snijdt er een passe-partout in. Dit kun je doen met behulp van een sjabloon maar je kunt natuurlijk ook zelf een leuk figuur bedenken. Je legt het karton met passe-partout, met de achterkant naar boven voor je op tafel. Het patroon leg je eronder, zodanig dat het precies in het passe-partout ligt. Het geheel zet je vast met stukjes plakband zodat het niet verschuift. Nu ga je mooie kleurtjes papier bij elkaar zoeken en je snijdt er stroken vanaf van 2 cm. breed. Deze stroken vouw je in de lengte dubbel. Nu ga je het passe-partout aan de achterkant opvullen met strookjes papier volgens de vlakverdeling van het patroon. Je kunt met 2, 3, of meerdere kleuren werken, dat hangt af van de vorm en grootte van het passe-partout. In het eerste vlak komt een strookje papier in een bepaalde kleur. Je zet het vast op de kaart met stukjes plakband en je zorgt ervoor dat het strookje 0,5 cm. over de rand van het passepartout valt. Het teveel aan lengte van de strook knip je er af, dit kun je vaak verderop weer gebruiken. In het tweede vlak komt de volgende kleur, in vlak 3, 4 en eventueel 5 de daarop volgende kleuren. In vlak 6 begin je dan weer met de eerste kleur en zo ga je verder tot alle vlakken gevuld zijn en er alleen nog een opening in het midden open blijft, het oog. Dit vul je op met bijv. een stukje hologrampapier of goud- of zilverkleurig papier. Als je klaar bent maak je het plakband waarmee je de kaart vast hebt gezet weer los en keer je de kaart om. Je ziet nu de goede kant van de kaart en de kleuren die als een spiraal naar het midden lopen. Je kunt de kaart nu nog gaan versieren zoals je dat zelf mooi vindt en daarna plak je hem op een dubbele kaart in een bijpassende kleur.

12 Spirelli Pagina 12 Om een spirellikaart te maken zijn er pakketjes in de handel, waar alles in zit wat je nodig hebt. Maar je kunt zo n kaart ook heel makkelijk zelf maken zonder zo n pakketje. Je gebruikt dan gewoon een kartelschaar. Je tekent een cirkel of ovaal, of wat voor vorm je maar wilt, op karton. Knip het uit met een kartelschaar, waarbij je ervoor zorgt dat je met de karteltjes van de schaar steeds precies op het potloodlijntje knipt. Op die manier kom je altijd netjes uit met je vorm. Als je de vorm hebt uitgeknipt, ga je hem omwikkelen met garen. Gebruik daar goedkoop garen voor dat je bijvoorbeeld wel eens in de aanbieding kunt vinden bij verschillende winkels, want je gebruik een behoorlijke hoeveelheid garen. Het zou zonde zijn om er dan van dat dure metallicgaren voor te gebruiken. Je gaat de vorm dus omwikkelen met het garen, dat je eerst aan de achterkant even vastzet met een stukje plakband. Nu haal je de draad naar voren door twee kartels door en dan sla je een aantal kartels over (zoveel als je zelf wilt) en laat de draad weer achterlangs lopen. Nu zorg je ervoor dat je uitkomt vóór het eerste karteltje en daar laat je de draad weer naar voren komen. Nu trek je de draad naar het karteltje ná degene die je al gedaan hebt en trekt de draad weer naar achteren toe. Zo ga je door tot je alle karteltjes gehad hebt en weer bij het eerste karteltje uitkomt. Dan zet je de draad weer vast aan de achterkant. Nu kun je de spirelli op een kaart plakken in een bijpassende kleur en de kaart dan verder nog naar je eigen smaak versieren.

13 Incire Pagina 13 De naam van deze techniek komt van "insnede". Je maakt met behulp van een mal, sneetjes in duo karton of gewoon karton. Duo karton is karton dat aan iedere kant een andere kleur heeft. De techniek werkt als volgt. Je legt een stuk karton voor je op de snijmat en je legt de Inciremal er bovenop. Zet de mal vast met stukjes plakband zodat hij niet verschuift. Nu ga je met een mesje de gleufjes in de mal insnijden in het karton. Als je alle gleufjes hebt ingesneden dan maak je de mal los. Je ziet nu duidelijk de sneetjes die je gemaakt hebt in het karton. Die sneetjes vormen allemaal driehoekjes. Nu ga je met een rilpen deze driehoekjes aan de onderkant rillen. Daarna vouw je ze om en druk je ze iets plat. Als je duo karton gebruikt zie je nu het effect ervan pas goed want er ontstaat een leuke kleurencombinatie bij de omgevouwen hoekjes. Je kunt de kaart nu verder gaan versieren met bijv. een 3D tafereeltje of een vouwseltje van theezakjes of iets dergelijks. Daarna plak je de kaart op een dubbele kaart in een leuke bijpassende kleur. Natuurlijk kun je ook direct in een dubbele kaart werken alleen moet je dan vaak aan de binnenkant nog een mooie contrast kleur plakken om niet van buiten de kaart in te kijken.

14 Slotwoord Pagina 14 Dat waren de verschillende technieken die ik in dit e-book heb willen tonen aan je. Ik hoop dat er wat voor je bij zit en dat je mooie kaarten kunt maken met deze technieken. Om veel voorbeelden te zien en/of materialen aan te schaffen kun je vrijblijvend een bezoek brengen aan: Veel plezier. Anneke Alle rechten voorbehouden. Ik heb heel hard mijn best gedaan om dit e-book voor jou te schrijven! Ik heb er echt heel veel tijd en energie in gestoken en ik hoop dan ook dat je het copyright kan eerbiedigen. Wil je mijn teksten, artikels of een deel ervan overnemen of gebruiken voor doeleinden die niet privé zijn en/of voor doeleinden die een financieel karakter hebben, stuur me dan gewoon een mailtje zodat ik jou de voorwaarden daarvoor kan laten weten. Aangezien het echter een gratis e-book is, mag je hem natuurlijk wel verdelen en doormailen als je er geen geld voor vraagt of aan verdient aan iedereen die interesse erin heeft! Of stuur mensen gewoon door naar mijn website waar ze dit e-book ook gratis kunnen downloaden. Disclaimer Ik heb mijn best gedaan om de informatie die ik je geef in dit document zo juist en zo goed mogelijk weer te geven. Het gebruiken en toepassen van deze informatie door jezelf of door anderen valt echter niet onder mijn verantwoordelijkheid. Ik kan door niemand en op geen enkele rechtstreekse of onrechtstreekse wijze aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, schade of andere gevolgen als gevolg van eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en/of onvolledigheden in de verstrekte informatie.

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen.

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen. Speldenkussentjes in reverse applicatie Wat heb je hier voor nodig: Restjes rode stof en achtergrond stof (voor hartjes kussentje) Restjes witte en rode stof (voor het zeilbootje.) Blaadje papier Liniaaltje

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

Opvouwbare kubus (180 o )

Opvouwbare kubus (180 o ) Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm / rvo Opvouwbare kubus (180 o ) - Een bouwplaat van de kubus en een voorbeeldfoto - Als je een mooi wilt maken: een A4-tje 160 g wit papier en een schutblad,

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2011 Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Dag 2: Kleuters: gezichtspel boterbakje Middengroep: gezichtspel melkfles Dag 3: Kleuters: Zacheus spaarpot Middengroep:

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard, Jingle All The Way! Vandaag alweer deel drie van The Christmas Carrousel! De "basis" van de Carrousel is klaar en we gaan nu beginnen met het afwerken van de "vakken" in de Carrousel. Vandaag het kastje

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Deze schitterende ranken met doppen en bloemen kunt u in een handomdraai van eenvoudige materialen maken

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase workshop beschrijving Tiny Project The Suitcase The Suitcase a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project The Suitcase. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden.

Nadere informatie

Workshop Star mal. Kaartje 1

Workshop Star mal. Kaartje 1 Workshop Star mal Deze prachtige mallen zijn ontworpen voor de sterren onder de kaartenmaaksters. Maar we willen hier doormiddel van dit workshopje kijken of we ook van beginnende kaartenmaaksters sterren

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Workshop Yantra Mallen

Workshop Yantra Mallen Workshop Yantra Mallen Hier heb ik niet met de Yantra mallen gewerkt zoals ze eigenlijk bedoeld zijn. Yantra betekent eigenlijk weefgetouw, instrument of machine, maar is in werkelijkheid een uiting in

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Nodig Per leerling 1 sheet van 50x50 cm. Papier A3 of half vel Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes Acrylverf+penselen+water Onderleggers Watervaste viltstift

Nadere informatie

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

A Christmas Carol. Hallo allemaal, A Christmas Carol Hallo allemaal, Vandaag alweer het een na laatste deel van The Christmas Carrousel. We gaan aan de slag met het boekje dat in de Carrousel past en wat je zelf kunt vullen met foto's over

Nadere informatie

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING STERREN DANSEN OP DE MUUR Als je op een onbewolkte avond naar de hemel kijkt zie je overal sterren. Net zoals je soms in wolken gekke figuren kunt ontdekken, kun je dat in sterren ook. Door lijnen te trekken

Nadere informatie

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal! It's Dreamtime Goedemorgen allemaal Vandaag start de workshop "Dreamtime". De eerste online workshop die iedereen via dit weblog kan volgen. We gaan in 6 weken tijd een schattig kastje maken met alles

Nadere informatie

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Tipi tent 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Verf de stokken in verschillende kleuren. Het makkelijkste is om eerst met 1 kleur te beginnen en die kleur op alle stokken

Nadere informatie

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine contructie onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames

Nadere informatie

Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo. Bijlage berekeningen inpakpapier kubus. 1. Geef de helling van lijn OD.

Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo. Bijlage berekeningen inpakpapier kubus. 1. Geef de helling van lijn OD. Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo Bijlage berekeningen inpakpapier kubus 1. Geef de helling van lijn OD. O E D O 2. Geef de helling van lijn OE. 3. Staan de lijnen OD en OE loodrecht op

Nadere informatie

een eigen lamp op veel manieren*

een eigen lamp op veel manieren* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen een eigen lamp op veel manieren* klooikoffer #1: de striptang! * bijvoorbeeld

Nadere informatie

HOBBYZINE PLUS DOWNLOAD

HOBBYZINE PLUS DOWNLOAD Naam: Mei Strikkers HOBBYZINE PLUS DOWNLOAD» d o w n l o a d p a g i n a» j a a r g a n g 4 Draai aan het tandwiel en de schijf zal draaien Met deze creatie van Mei Strikkers konden we het hele blad wel

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R HET DUIZELT VOOR JE OGEN Maar je hersenen maken er een mooie film van. Met een speciale ronddraaiende trommel met spleetjes: een zoötroop, kunnen jullie je eigen bioscoop maken. Maak allebei een aantal

Nadere informatie

Stap 2. Als we alle materialen hebben, beginnen we om eerst een sjabloon te maken van de armband.

Stap 2. Als we alle materialen hebben, beginnen we om eerst een sjabloon te maken van de armband. In deze tutorial leg ik uit hoe je een cabochon-armband maakt en daarin neem ik gelijk mee hoe je een patroontje, in dit geval 2 vlindertjes, maakt. Deze uitleg is gebaseerd op mijn werkwijze. Stap 1Wat

Nadere informatie

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 4 Werkblad Duct tape portmo TAPE UR DAY Werkblad Tape Wall Painting Werkblad

Nadere informatie

Maak een paperclip ketting voor Moederdag!

Maak een paperclip ketting voor Moederdag! Maak een paperclip ketting voor Moederdag! Het mooist cadeautje voor Moederdag maak je natuurlijk zelf! Stap voor stap laat ik zien hoe je deze prachtige paperclip ketting voor Moederdag kunt maken. Een

Nadere informatie

My Travelbook, deel 3

My Travelbook, deel 3 My Travelbook, deel 3 Goedemorgen! Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd om verder te gaan met The Travelbook. We maken vandaag de kaft af! Leg de drie delen naast elkaar en check of je nog meer

Nadere informatie

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden.

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden. Let it Snow! deel 1 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel 1 van online workshop "Let it Snow!". We gaan de basis van de bol in elkaar zetten, dat is een precisie klusje wat je lekker op je gemak moet doen.

Nadere informatie

Paper Piecing met freezerpaper

Paper Piecing met freezerpaper Paper Piecing met freezerpaper 1. Print eerst het patroon van de kerstboom uit, dat u onder "Paper Piecing" kunt vinden. Houd er bij paper piecing rekening mee dat het patroon ALTIJD in spiegelbeeld staat.

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Speldenkussen van zeshoekjes

Speldenkussen van zeshoekjes Speldenkussen van zeshoekjes Deze speldenkussentjes zijn gemaakt van 14 zeshoekjes en 6 vierkantjes. Techniek: Engels Patchwork Voor beginners Nodig: Wat restjes stof in leuke bij elkaar passende kleurtjes.

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig:

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig: Happy Bunny Dit konijntje is geïnspireerd door de film Bambi. In tegenstelling tot mijn andere dierpatronen, is dit geen klein dier. Het konijntje word ongeveer 15 cm hoog, zijn oren van 9 cm niet inbegrepen.

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

Kleuren in bloemstukken

Kleuren in bloemstukken Kleuren in bloemstukken Vooruitblik op de praktijk Kleuren kiezen Als je een bloemstuk maakt, kun je niet altijd de kleuren gebruiken die je mooi vindt. Ten eerste moet je rekening houden met het soort

Nadere informatie

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint

www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Benodigdheden: BioColorverf, plastic ballen, harten, kerstbomen e.d., lint www.knutselkrant.nl Jaargang 1, nummer 4 december 2009 Te gebruiken materialen: Tekenen verven met BioColor tekeninkt Vormen met kaarsen boetseer Techniek speciaal Kerstkarton: folieprint Nieuw Mica kerstklokken

Nadere informatie

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Traktatieboek Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Dames peren peren gekleurd papier, eventueel ribbel papier gekleurde stiften Teken op een papier een rondje ter grootte van het middelstuk van de peer en

Nadere informatie

workshop verpakkingen

workshop verpakkingen workshop verpakkingen Nationale Wiskunde Dagen 18 3&4 februari 2012 Hans Melissen & Rob van Oord Keuzemenu In deze workshop kunt u kiezen uit: 1- het vouwen van een goot; daarna het zoeken naar het optimale

Nadere informatie

The Christmas Carrousel

The Christmas Carrousel The Christmas Carrousel Goedemorgen allemaal! Eindelijk is het dan zover: We starten vandaag met de tweede online workshop. Deze keer helemaal in Kerstsfeer: The Christmas Carrousel. In zes weken tijd

Nadere informatie

Hoe maakt u het handsieraad Elf

Hoe maakt u het handsieraad Elf P a g i n a 1 Hoe maakt u het handsieraad Elf Voor het overzicht hierboven een foto van het handsieraad in zijn geheel. Eigenlijk maak je eerst alles aan elkaar en dan begin je met het versieren. Lees

Nadere informatie

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden TRÖJA Design and Quality IKEA of Sweden INSTRUCTIES TRÖJA Ieder kledingstuk bestaat uit verschillende stofdelen. Dit zijn de losse delen die overblijven wanneer je alle garen van een kledingstuk los zou

Nadere informatie

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016 TRÖJA Inter IKEA Systems B.V. 2016 2016-05-01 Design and Quality IKEA of Sweden Je strijkt beide manchetten vast rondom de armsgaten van je t-shirt, zo zijn deze straks netjes afgewerkt. Laat de stof

Nadere informatie

Kaartjes drukken. Aan welke behoefte moet het ontwerp voldoen?

Kaartjes drukken. Aan welke behoefte moet het ontwerp voldoen? Kaartjes drukken 1. Wat is de behoefte? Het is leuk wanneer je met je verjaardag kaartjes krijgt. Maar zelf kaartjes versturen en anderen een gelukkige verjaardag kunnen wensen geeft misschien nog meer

Nadere informatie

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten Bouwinstructies Astroset Maan en planeten Algemeen Dit zijn voorlopige bouwinstructies, totdat we mooier en beter uitgevoerde instructies kunnen maken die te downloaden zullen zijn als PDF. Mocht je zaken

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap Janneke: Bij mij is het al weer lang geleden dat de jongens dagelijks met nieuwe tekeningen thuis kwamen van school. Heb jij nog wel een kleintje op school of maak je zelf tekeningen die je graag wilt

Nadere informatie

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje'

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 'Onder-je-Boompje' 1 Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Hoi! Wat leuk dat je dit Onder-je-Boompje wilt maken. Hieronder

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2012 Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Dag 2: Kleuters: Cake versieren Middengroep: Versierde Koekjes Dag 3: Kleuters: Kijk-eiderdoos Middengroep: Spel

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

Rrrolletjesvliegtuig

Rrrolletjesvliegtuig Rrrolletjesvliegtuig Geschikt vanaf: 3 jaar met hulp. Vanaf ongeveer 6 jaar kun je dit helemaal zelf! Hoe lang ben je er mee bezig: In zo n drie kwartier heb je al een heus vliegtuig. Maar wil je m nog

Nadere informatie

Wisknutselen in de klas: creatief met wiskunde

Wisknutselen in de klas: creatief met wiskunde Wisknutselen in de klas: creatief met wiskunde Florine Meijer, Wisknutsels Inleiding Creativiteit en wiskunde, gaat dat samen? Kan je wiskunde doen en tegelijk knippen en plakken, of haken, breien en borduren?

Nadere informatie

Windturbine. Bouwplan

Windturbine. Bouwplan Windturbine Bouwplan Bouwplan Om onderstaande windturbine te maken kun je de aanwijzingen volgen die op deze pagina s staan. Deze turbine wordt een Savonius windturbine genoemd. Natuurlijk kan je bij elke

Nadere informatie

Ring van vlindervleugels

Ring van vlindervleugels Ring van vlindervleugels Stap voor stap Tutorial Miranda Groenendaal 2014 Foto s: Miranda Groenendaal, Klazine de Bas-Verodnschot Vormgeving: Klazine de Bas-Verdonschot Vlinderring tutorial Miranda Groenendaal

Nadere informatie

Zelf papier maken!? Hoe doe je dat?

Zelf papier maken!? Hoe doe je dat? Zelf papier maken!? Hoe doe je dat? Hoe belangrijk is papier? Wat voor heb je papier nodig? Met papier kan je bijvoorbeeld: schrijven, tekenen of boeken maken. Van oud papier zoals kranten, kun je zelf

Nadere informatie

Legende van de dromenvanger

Legende van de dromenvanger Legende van de dromenvanger Lang geleden zat een oude sjamaan van de Lakota indianen op een hoge bergtop. Daar kreeg hij een visioen. In dit visioen verscheen Iktomi, de grote zoeker naar wijsheid. Iktomi

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Microsoft Publisher 2003

Microsoft Publisher 2003 Bureau voor Taal en Inform at ic a Werfkade 10 9601 LG Hoogezand 0598 390070 e-mail: bti@bbti.nl Microsoft Publisher 2003 www.bbti.nl bbti Hoogezand ,QKRXGVRSJDYH Introductie... 3 Persoonlijke informatie...

Nadere informatie

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart lesbrieven leerlingenbestand Lesbrief 3: De ontdekking Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart Opdracht 1: Horizonverfraaiing Verhaal deel 2: De ontdekking Opdracht 2: Laat maar draaien Opdracht 3: Steentjes

Nadere informatie

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Bedankt Bedankt voor het aanschaffen van deze workshop. Dit Family album is per pagina beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst staat, onvang je

Nadere informatie

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE!

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! 1B DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! - Tuinbouw - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... 1 Probleem Binnen enkele weken is het weer infodag en de directie

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje.

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje. De cursisten hebben de afgelopen maanden verschillende creatieve technieken met mij geoefend. Ik wil in deze les op een leuke manier verschillende van deze technieken terug laten komen, maar dan in een

Nadere informatie

Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm

Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm Benodigdheden lapjeskussen Fien Materiaal: 40x40cm 50x50cm Restjes stof (meet bij het verzamelen 32 vierkantjes van 12x12cm 50 vierkantjes van 12x12cm van stofjes

Nadere informatie

Brievendoos labels en kaartjes

Brievendoos labels en kaartjes Onlinegratisextra s Brievendoos labels en kaartjes Labels Knip enkele labels ruim uit. Plak ze op wit karton en knip ze dan precies uit. Plak er schaapjes in 3D op. Kleine kaartjes algemeen Snij stroken

Nadere informatie

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar "Dreamtime!" deel 5 Vandaag alweer de 5e week van de online workshop "Dreamtime!" We gaan het laatje vullen... en we maken de flesje klaar om in het kastje te gaan stan pronken. In het pakket zit een pakketje

Nadere informatie

Papier recyclen. Inlage

Papier recyclen. Inlage Inlage A1 Papier maken Voor deze opdracht heb je de volgende materialen nodig: A - 1 Drielenzige loep B - 3 Bladen viltpapier C - 1 Reinigingsdoek D - 1 Zeef E - 1 Scheprand F - Stapel oude kranten G -

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

BIJBELS papieren speelgoed. Het Kerstverhaal

BIJBELS papieren speelgoed. Het Kerstverhaal BIJBELS papieren speelgoed Het Kerstverhaal Bijbels papieren speelgoed Het Kerstverhaal Copyright 2012 door Didier Martin. Alle rechten voorbehouden. Het opnieuw produceren van dit product zonder voorafgaande

Nadere informatie

Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren!

Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren! Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren! Dit heb je nodig: Dit misschien ook: - 2 dezelfde doosjes - lijm - nog een doosje - lint - papier - schaar - plakband

Nadere informatie

Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie?

Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie? Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie? - Een rakusu - Een ketchimyaku - Een enveloppe om deze in te doen - Een papier waarop je dharmanaam wordt geschreven - Een enveloppe om deze in te doen Donatie

Nadere informatie

TUTORIAL ROEZELROKJE

TUTORIAL ROEZELROKJE TUTORIAL ROEZELROKJE Deze tutorial is geschreven uit liefde voor mijn hobby en derhalve alleen te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Niet voor commerciële doeleinden. All Copyrights reserved @ Mama Mizzy's

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 2

The Good Old Times, deel 2 The Good Old Times, deel 2 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel twee en we gaan flink aan de slag met het beplakken van het boekje! Aan het einde van dit deel is dat klaar zodat we volgende ronde aan het

Nadere informatie

Het maken van een Bloemenmandje

Het maken van een Bloemenmandje De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. Op alle

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Na het Museum in de Klas en de drukwerkplaats van KUVO weten jullie alles over druktechnieken: Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In deze leskist

Nadere informatie

BSO programma Meivakantie

BSO programma Meivakantie BSO programma Meivakantie Maandag 24 april Pompoenhangers maken. Garen en karton. Eieren zakloop tour. Waar: gymzaal of buiten. Hoe: er staan 2 mandjes tegenover elkaar op een afstand van ongeveer 7 meter.

Nadere informatie

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES Milly s Crea en Deco Mandenmakerstraat 102b, 3191 DG Hoogvliet www.millyswinkel.nl Voor het maken van deze mozaiekhandleiding hebben wij gebruik gemaakt van de informatie

Nadere informatie

A Little Birdie, deel 1

A Little Birdie, deel 1 A Little Birdie, deel 1! Goedemorgen allemaal, Vandaag start de Online workshop "A Little Birdie". Deze keer een kleine online workshop die in drie delen op het blog geplaatst gaat worden. Uiteraard hoort

Nadere informatie

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin'

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin' Onderstaande handleiding geeft de maten voor een kaart in het formaat van 10,5x10,5cm. Tip: zoek eerst je stempelsets en DSP uit, voor je bijpassende kleuren voor het kaartkarton en de stempelinkt uitzoekt!

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

Schuifmaat zelf maken

Schuifmaat zelf maken Index Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Doel, materiaal en hulpmiddelen Stap 2 t/m 5 Stap 6 t/m 8 Stap 9, KLAAR! Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die

Nadere informatie

De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen,

De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. Op alle

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1 S Frühling Spring stamping stempeln DC Magazine Spring Laat je meenemen in de betoverende wereld van inkt, papier en natuurlijk deze prachtige stempels. Geef een zelfgemaakt mapje weg met een paar chocolaatjes.

Nadere informatie

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Lesbrief/informatie Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Organisatie Cultuurmenu: Cultuurwijzer Nieuwstraat 379 7311 BR Apeldoorn 055-5213967 www.cultuurwijzerapeldoorn.nl De projecten zijn ontwikkeld

Nadere informatie