Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 10"

Transcriptie

1 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 10 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen (Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening 2019) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard; gelet op de Afvalstoffenverordening 2019 en op artikel 5.10, derde lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; besluit de volgende regeling vast te stellen: Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Artikel 1 Begripsbepaling 1. In deze regeling wordt onder een perceel in de hoogbouw verstaan: a. een woning in een gebouw met woonfuncties, die is aangewezen op een gemeenschappelijke in- en uitgang op het straatniveau, zoals een flatgebouw; b. een woning in een gebouw met woonfuncties, die rechtstreeks toegankelijk is op het straatniveau, waarvan een van de bouwlagen aansluit op het maaiveld, waarbij niet een terras of een tuin hoort, zoals een maisonnette zonder terras of tuin of een aanleunwoning in een gebouw met alleen een gemeenschappelijke tuin. 2. In deze regeling wordt onder een perceel in de laagbouw verstaan:

2 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 2 van 10 a. een woning die rechtstreeks toegankelijk is op het straatniveau, waarvan een van de bouwlagen aansluit op het maaiveld, en waarbij een terras of een tuin hoort, zoals een hoekof tussenwoning, een twee-onder-een-kap-woning, een bungalow; b. een woning in de onderste bouwlaag van de hoogbouw, die voldoet aan de in het tweede lid, onder a, genoemde kenmerken. Artikel 2 Aanwijzing van de inzameldienst 1. N.V. Reinis, gevestigd aan de Wattweg 10 te 3208 KH Spijkenisse, is als inzameldienst belast met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. 2. N.V. Reinis handelt in het belang van de bescherming van het milieu en van een doelmatig beheer van huishoudelijke afvalstoffen. Artikel 3 Aanwijzing van groepen andere inzamelaars De volgende personen en instanties worden aangewezen om bestanddelen van huishoudelijke afvalstoffen gescheiden in te zamelen of in te nemen: a. de kerken, scholen, stichtingen en verenigingen, genoemd in de Inzamel- en subsidieregeling oud papier en karton , voor de inzameling van oud papier en karton; b. een school of soortgelijke organisatie die als onderdeel van educatieve activiteiten die zich in hoofdzaak richten op de gemeente of haar inwoners, een afvalstof inneemt, met de kennelijke bedoeling deze afvalstof te recyclen; c. degene die in de uitoefening van een bedrijf of beroep een product aflevert en een soortgelijk product waarvan de houder zich wil ontdoen, inneemt, met de kennelijke bedoeling deze afvalstof te recyclen. Artikel 4 Aanwijzing bij beschikking van een andere inzamelaar 1. Een ieder kan een aanvraag indienen om te worden aangewezen als inzamelaar van een bestanddeel van huishoudelijke afvalstoffen. Bij de beoordeling van de aanvraag wordt in ieder geval gelet op: a. de plaats, het tijdstip en de wijze van inzameling; b. de gescheiden opslag en verwerking, en de mogelijkheden tot recycling.

3 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 3 van De aanvraag wordt in ieder geval afgewezen als de gevraagde inzameling onvoldoende bijdraagt aan de bescherming van het milieu of als deze het doelmatig beheer van huishoudelijke afvalstoffen in de gemeente doorkruist. Artikel 5 Aanwijzing van een inzamelplaats; beheer, toegang en openingstijden 1. De Stadswerf, gevestigd aan de Mosterweg 1 te 3202 LT Spijkenisse, is de inzamelplaats waar huishoudelijke afvalstoffen kunnen worden achtergelaten. 2. N.V. Reinis is belast met het beheer van de Stadswerf. 3. Er is alleen toegang tot de Stadswerf door het gebruik van een afvalpas. N.V. Reinis verstrekt een afvalpas per woonadres in de gemeente. Bij vermissing van de afvalpas kan tegen betaling van het tarief, genoemd in de Verordening afvalstoffenheffing, een nieuwe afvalpas worden verstrekt. 4. De Stadswerf is toegankelijk: c. op zondag van 9.00 uur tot uur; d. van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot uur; e. op zaterdag van 7.30 uur tot uur. 5. In afwijking van het vierde lid is de Stadswerf gesloten op Nieuwjaarsdag, eerste en tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag en op de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Artikel 6 Afvalscheiding op de Stadswerf Op de Stadswerf worden de volgende bestanddelen van huishoudelijke afvalstoffen afzonderlijk opgeslagen: a. A-hout (onbehandeld hout); b. B-hout (geverfd, gelakt of verlijmd hout dat geen C-hout is); c. C-hout (hout waar stoffen al dan niet onder druk zijn ingebracht om de gebruiksduur te verlengen); d. asbest; e. banden van voertuigen; f. dakafval, teerhoudend of bitumineus;

4 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 4 van 10 g. elektrische en elektronische apparatuur; h. gasflessen, brandblussers en overige drukhouders; i. geëxpandeerd polystyreenschuim (piepschuim); j. gemengd steenachtig materiaal, niet zijnde asfalt of gips; k. gips; l. grof tuinafval; m. grond; n. harde kunststoffen; o. klein chemisch afval, in te delen in de volgende groepen, en nader te onderscheiden: 1. huishouden: batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen en insecticiden; 2. medicijnkastje: medicijnen, kwikthermometers en injectienaalden; 3. doe-het-zelf: verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen, bij verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine en kwikschakelaars; 4. hobby: fotofixeer, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen zoals salpeterzuur en zwavelzuur, en zoutzuur; 5. vervoer: accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters; p. matrassen; q. metalen; r. oud papier en karton; s. textiel, niet zijnde tapijt; t. vlakglas. Artikel 7 Afvalscheiding in de hoogbouw en aanwijzing van inzamelmiddelen 1. N.V. Reinis zamelt nabij een aantal percelen in de hoogbouw de volgende bestanddelen van huishoudelijke afvalstoffen afzonderlijk in:

5 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 5 van 10 a. oud papier en karton, met gebruikmaking van een ondergrondse container met blauwe opdruk; b. plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken, met gebruikmaking van een ondergrondse container met een paarse opdruk; c. textiel, met uitzondering van tapijt, met gebruikmaking van een daartoe door N.V. Reinis te verstrekken zak. 2. N.V. Reinis zamelt nabij een aantal percelen in de hoogbouw het groente- en fruitafval en etensresten in, samen met de in deze regeling niet genoemde afvalstoffen (restafval), met gebruikmaking van een ondergrondse container met grijze opdruk. Artikel 8 Afvalscheiding in de laagbouw en aanwijzing van inzamelmiddelen 1. N.V. Reinis zamelt bij elk perceel in de laagbouw de volgende bestanddelen van huishoudelijke afvalstoffen afzonderlijk in: a. groente-, fruit- en tuinafval en etensresten, met gebruikmaking van een minicontainer met een groene klep; b. oud papier en karton, met gebruikmaking van een minicontainer met een blauwe klep; c. plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken, met gebruikmaking van een minicontainer met een paarse klep; d. textiel, met uitzondering van tapijt, met gebruikmaking van een daartoe door N.V. Reinis te verstrekken zak. 2. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder a, b en c, zamelt N.V. Reinis bij alle percelen in de in Spijkenisse gelegen wijken: a. De Elementen; b. Maaswijk-Zuidoost, ten zuiden van de Joke Smitlaan, de Annie Romein-Verschoorlaan en de watergang tussen deze laan en de Lange Groeneweg; c. Vierambachten; het groente-, fruit- en tuinafval en etensresten, het oud papier en karton en de plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken afzonderlijk in met gebruikmaking van ondergrondse containers met respectievelijk een groene, een blauwe en een paarse opdruk.

6 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 6 van N.V. Reinis zamelt nabij een aantal percelen in de laagbouw, gelegen binnen de bebouwde kom, het restafval in met gebruikmaking van een ondergrondse container met een grijze opdruk. 4. N.V. Reinis zamelt bij elk perceel in de laagbouw, gelegen buiten de bebouwde kom, het restafval in met gebruikmaking van een minicontainer met een grijze klep. 5. In afwijking van het eerste lid, onder b en c, zamelt N.V. Reinis tot medio 2019 bij elk perceel in de laagbouw in Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven en Zuidland de volgende bestanddelen van huishoudelijke afvalstoffen afzonderlijk in: a. oud papier en karton, met gebruikmaking van een doos of zak; b. plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken, met gebruikmaking van een bij de winkeliers in deze woonplaatsen te verkrijgen plastic zak. Artikel 9 Afvalscheiding (glasverpakkingen) in de hele gemeente en aanwijzing van inzamelmiddelen N.V. Reinis zamelt glasverpakkingen afzonderlijk in, met gebruikmaking van verzamelcontainers voor een wijk. Deze containers zijn voorzien van een gele opdruk. Als de container de mogelijkheid biedt om glasverpakkingen op kleur te sorteren, dan worden witte, groene en bruine glasverpakkingen afzonderlijk ingezameld. Artikel 10 Afvalscheiding: oud papier en karton, inzameling door andere inzamelaars op andere wijze De in de Inzamel- en subsidieregeling oud papier en karton aangewezen kerken, scholen, stichtingen en verenigingen kunnen, in afwijking van de artikelen 6, 7 en 8, oud papier en karton inzamelen in de aangewezen woonplaatsen en op de aangewezen inzamelwijzen. Artikel 11 Afvalscheiding (grove huishoudelijke afvalstoffen) in de hele gemeente en aanwijzing van inzamelwijze 1. Onder grove huishoudelijke afvalstoffen worden verstaan: afvalstoffen die te groot zijn om aan te bieden via een minicontainer of een ondergrondse container. 2. N.V. Reinis zamelt grove huishoudelijke afvalstoffen bij of nabij een perceel in, nadat een afspraak is gemaakt over de inzamelwijze, de ophaalplaats en -tijd. Deze inzameling vindt alleen plaats tegen betaling van het tarief, genoemd in de Verordening afvalstoffenheffing.

7 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 7 van 10 Artikel 12 Afvalscheiding: uitzondering voor bijzondere gevallen of personen 1. N.V. Reinis zamelt huishoudelijke afvalstoffen op door haar te bepalen wijze en tijden in: a. bij extreme weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht, waarbij zij degenen die hierdoor worden getroffen zo spoedig mogelijk informeert; b. bij of nabij percelen waarvan gebruikers om sociaal-medische redenen niet in staat zijn om zich van afval te ontdoen zoals in deze regeling is bepaald. 2. N.V. Reinis is bevoegd om andere inzamelaars aanwijzingen te geven, welke inzamelaars verplicht zijn om deze op te volgen, bij omstandigheden als bedoeld in het eerste lid. Artikel 13 Plaatsen voor ondergrondse containers en verzamelcontainers; gebruik 1. In de Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers wordt bepaald op welke plaatsen ondergrondse containers en verzamelcontainers aanwezig zijn. 2. Een ondergrondse container wordt ontgrendeld met gebruikmaking van een afvalpas. Dit is dezelfde afvalpas als degene die toegang geeft tot de Stadswerf, als bedoeld in artikel 5, derde lid. 3. Een afvalpas geeft toegang tot alle ondergrondse containers in de wijk waarin het perceel is gelegen. 4. Huishoudelijke afvalstoffen mogen niet op zodanige wijze worden verwijderd dat delen hiervan uit ondergrondse containers of verzamelcontainers uitsteken. Deze afvalstoffen mogen niet naast of op de containers worden geplaatst. Artikel 14 Verstrekking en gebruik van minicontainers; dagen en tijden voor de inzameling 1. Minicontainers zijn eigendom van N.V. Reinis. 2. N.V. Reinis plaatst de minicontainers, bedoeld in artikel 8, bij elk in dat artikel genoemd perceel. 3. Minicontainers worden in bruikleen verstrekt. De gebruiker van een perceel is verplicht om hiervoor als een goed huisvader te zorgen. 4. De gebruiker van een perceel mag binnen drie maanden nadat hij van een perceel gebruik is gaan maken, of binnen drie maanden nadat minicontainers zijn geplaatst: a. ten hoogste een keer een container met een inhoud van 140 liter wisselen voor een container van 240 liter, of omgekeerd; b. een container met een blauwe klep weigeren omdat de gebruiker oud papier en karton aan een andere inzamelaar aanbiedt;

8 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 8 van 10 c. een container met een blauwe klep vragen omdat de gebruiker oud papier en karton aan N.V. Reinis aanbiedt. 5. De gebruiker van een perceel kan op zijn aanvraag meer minicontainers in bruikleen krijgen. 6. Een minicontainer wordt op de dag waarop het betreffende bestanddeel van huishoudelijke afvalstoffen wordt ingezameld: a. bij een perceel dat gelegen is binnen de bebouwde kom, aangeboden op de verzamelplaats die is voorzien van een bord of tegel waarbij de afvalstof wordt ingezameld, en ze worden op deze plaats geordend naast elkaar gezet; b. bij een perceel dat gelegen is buiten de bebouwde kom, aangeboden aan de openbare weg. 7. Minicontainers worden alleen aangeboden met de klep dicht, er mogen geen afvalstoffen uitsteken. 8. Minicontainers worden op de inzameldag tussen 7.00 uur en 7.30 uur op de verzamelplaats of langs de openbare weg gezet. Ze moeten uiterlijk om uur op het perceel worden geplaatst. Artikel 15 Inzameldagen in de laagbouw De dagen waarop de in artikel 8 bedoelde huishoudelijke afvalstoffen worden ingezameld, zijn aangeduid op de in bijlage 1 vermelde inzamelkalenders. Artikel 16 Aanwijzing toezichthouders De personen in de functie van buitengewoon opsporingsambtenaar zijn belast met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens de Afvalstoffenverordening 2019 bepaalde. Artikel 17 Inwerkingtreding Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari Artikel 18 Citeertitel Deze verordening wordt aangehaald als: Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard van 18 december 2018.

9 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 9 van 10 De secretaris, M.L.M. Weerts De burgemeester, G. Veldhuijzen Bijlage 1 Inzamelkalenders, voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen in de laagbouw, genoemd in artikel 15 - inzamelkalender voor Abbenbroek; - inzamelkalender voor Donken, Gaarden, Kreken en Akkers; - inzamelkalender voor Centrum, De Hoek; - inzamelkalender voor de Gildenwijk en Schenkel; - inzamelkalender voor Groenewoud, Egel- en Salamanderveen; - inzamelkalender voor Baarsveen, Snoekenveen; - inzamelkalender voor Wezelveen, Vlinderveen, Slakkenveen, Kikkerveen; - inzamelkalender voor Karperveen, Libelleveen, Krekelveen; - inzamelkalender voor Hekelingen, Vriesland, Beverveen, Ottersveen; - inzamelkalender voor Heenvliet; - inzamelkalender voor Hoogwerf;

10 Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 10 van 10 - inzamelkalender voor Geervliet; - inzamelkalender voor Maaswijk oost en de Voorden; - inzamelkalender voor Maaswijk west en de Dreven; - inzamelkalender voor Schiekamp; - inzamelkalender voor Sterrenkwartier; - inzamelkalender voor Vogelenzang; - inzamelkalender voor Simonshaven - inzamelkalender voor Zuidland; - inzamelkalender voor gebieden buiten de bebouwde kommen.

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282 Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de plaatsing

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2018

Afvalstoffenverordening Avri 2018 Afvalstoffenverordening Avri 2018 Auteur Avri Versie 1 Datum Juni 2017 Afvalstoffenverordening Avri 2018 Het algemeen bestuur van Avri \besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van Avri

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 De raad van de gemeente Eemnes; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017:

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017: RAADSBESLUIT Registratiekenmerk: 175527 Raadsvergadering van: 24 november 2016 Onderwerp: Afvalstoffenverordening 2017 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

1 Algemeen. 2 Huishoudelijke afvalstoffen

1 Algemeen. 2 Huishoudelijke afvalstoffen De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van..., nummer overwegende dat gelet op BESLUIT: het gewenst is de Afvalstoffenverordening aan te passen aan de actuele ontwikkelln en; Artikel10.23,

Nadere informatie

RAADSBESLUIT 16R şemeente WOERDEN. besluit:

RAADSBESLUIT 16R şemeente WOERDEN. besluit: RAADSBESLUIT 16R.00710 16R.00710 şemeente WOERDEN Agendapunt: Onderwerp: Het vaststellen van de afvalstoffenverordening gemeente Woerden. De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d. 15 november

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Beesel 2018

Afvalstoffenverordening gemeente Beesel 2018 De raad van de gemeente Beesel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel; gelet op de artikelen 10.23, 10.24 lid 2, 10.25 en 10.26 van de Wet milieubeheer; gezien het

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 8

Afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 8 Afvalstoffenverordening 2019 - Casenummer: 18.B.00282 Pagina 1 van 8 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard, houdende regels over de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en over

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard; Inzamel- en subsidieregeling oud papier en karton 2019-2020 Pagina 1 van 7 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de inzameling

Nadere informatie

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel.

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel. Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 juni 2016; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2016

Afvalstoffenverordening Avri 2016 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Auteur Avri Versie 1 Datum 3 december 2015 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van

Nadere informatie

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005.

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005. Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005. Burgemeester en wethouders van Coevorden, gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005: B E S L U

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten Afvalstoffenverordening 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 30 oktober, no B18.002803.; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26 van de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Afvalstoffenverordening Breda 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Afvalstoffenverordening Breda 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 19445 18 februari 2016 Afvalstoffenverordening Breda 2016 Bekendmaking Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen,

UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen, UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH Het college van burgemeester en wethouders van Bergen, gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2015; overwegende dat het in het belang

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

BELEIDSREGELS AANWIJZINGSBESLUITEN OP GROND VAN DE AFVALSTOFFENVERORDENING SPIJKENISSE 2005

BELEIDSREGELS AANWIJZINGSBESLUITEN OP GROND VAN DE AFVALSTOFFENVERORDENING SPIJKENISSE 2005 BELEIDSREGELS en AANWIJZINGSBESLUITEN OP GROND VAN DE AFVALSTOFFENVERORDENING SPIJKENISSE 2005 TOELICHTING De Afvalstoffenverordening Spijkenisse stelt regels met betrekking tot onderwerpen ter bescherming

Nadere informatie

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005:

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005: Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HOOGEVEEN, gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005: B E S L U

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016

Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016 Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016 De raad van de gemeente Renkum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

Ontwerp Afvalstoffenverordening september 2015

Ontwerp Afvalstoffenverordening september 2015 De raad van de gemeente Breda; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [ ]; gelet op artikel 10.23 van de Wet milieubeheer; gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 17R R Indiener: college van burgemeester en wethouders. Datum: 16 mei 2017 Portefeuíllehouder(s): Wethouder Stolk

RAADSVOORSTEL 17R R Indiener: college van burgemeester en wethouders. Datum: 16 mei 2017 Portefeuíllehouder(s): Wethouder Stolk RAADSVOORSTEL 17R.00317 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders 17R.00317 Datum: 16 mei 2017 Portefeuíllehouder(s): Wethouder Stolk Portefeuille(s): Contactpersoon: Afval S Reiniging

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Renkum 2016

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Renkum 2016 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Renkum 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Renkum; Overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Rijssen-Holten 2016

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Rijssen-Holten 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijssen-Holten. Nr. 140441 12 oktober 2016 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Rijssen-Holten 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad Nieuwkoop houdende de heffing en invordering van afvalstoffenheffing

Verordening van de gemeenteraad Nieuwkoop houdende de heffing en invordering van afvalstoffenheffing Verordening van de gemeenteraad Nieuwkoop houdende de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 9 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder gebruik

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017

Afvalstoffenverordening 2017 Afvalstoffenverordening 2017 De raad van de gemeente Heusden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016; gelet op hoofdstuk 10 Wet milieubeheer (afvalstoffen);

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 t)7?3 Gewijzigde datum raad DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 Gelet op artikel ; 229,

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Woerden 2017

Afvalstoffenverordening gemeente Woerden 2017 Afvalstoffenverordening gemeente Woerden 2017 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid,

Nadere informatie

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018 Afvalstoffenverordening 2019 (0637205124) De afvalstoffenverordening Zoetermeer stelt regels op het gebied van inzameling van verschillende afvalstoffen in de gemeente Zoetermeer. Hiermee worden de kaders

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018 De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel "Gemeentelijke Belastingverordeningen 2018" van burgemeester en wethouders d.d.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN O. Registratienummer raad Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger. Datum: 22 september Behandeld door: C.

RAADSVOORSTEL EN O. Registratienummer raad Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger. Datum: 22 september Behandeld door: C. túåetrt]r/yt RAADSVOORSTEL EN O Registratienummer raad 121 4018 Datum: 22 september 2015 Afdeling / Team: BEDV I BJVZ Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger Behandeld door: C. de Haan Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Edam-Volendam

Afvalstoffenverordening gemeente Edam-Volendam Voorstel no. 11-2016 B Agenda no. 7 De raad van Edam-Volendam; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; gelezen het voorstel van het college van 15 december 2015; B e s l u i t : tot

Nadere informatie

Accu-oplader en adapter Wit- en bruingoed X X. Auto Autosloperij X

Accu-oplader en adapter Wit- en bruingoed X X. Auto Autosloperij X Soort afval / grofvuil Opmerkingen Kan naar gemeentewerf gebracht worden Aarde/Grond Accu KCA Kan door gemeente opgehaald worden Zelf afvoeren naar particuliere afvalinzamelaar Accu-oplader en adapter

Nadere informatie

Afval is een Keus. Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval. NVRD Regio Noord Nederland 20 juni Definities

Afval is een Keus. Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval. NVRD Regio Noord Nederland 20 juni Definities Afval is een Keus Scheiding en nasortering Grof huishoudelijk (rest)afval Maarten Goorhuis Senior beleidsmedewerker, NVRD NVRD Regio Noord Nederland 20 juni 2013 Definities Grof huishoudelijk afval Afvalstoffen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meppel. Nr. 42105 15 mei 2015 Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel Nr. 683152 Artikel 2 lid 1 Het college wijst de volgende inzameldienst

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ; De raad van de gemeente Heeze-Leende; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr. 15.61; gelet op: Gemeentewet, art. 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b Wet Milieubeheer,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING Algemene toelichting De afvalstoffenverordening heeft betrekking op die bepalingen die worden gesteld voor het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen.

Nadere informatie

Verordening Afvalstoffen 2010

Verordening Afvalstoffen 2010 Verordening Afvalstoffen 2010 Gemeente Brummen Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Kenmerk : V09.00008/PvD Vastgesteld : bij raadsbesluit RB09.0035/PvD van.. december 2009 1 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Avri. Nr. 646 28 december 2016 Verordening afvalstoffenheffing Avri 2017 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelet

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard; overwegende

Nadere informatie

Par. 1 Algemene bepalingen

Par. 1 Algemene bepalingen Sector : I/III Nr. : 40 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2009, nummer 13/40.09; gelet op artikel 10.23 Wet milieubeheer; besluit:

Nadere informatie

uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening gemeente marum

uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening gemeente marum Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening gemeente 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente ; overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR28712_1. Afvalstoffenverordening 2010 (7.21)

CVDR. Nr. CVDR28712_1. Afvalstoffenverordening 2010 (7.21) CVDR Officiële uitgave van Haaksbergen. Nr. CVDR28712_1 20 juni 2017 Afvalstoffenverordening 2010 (7.21) Onderwerp: Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Lelystad 2010

Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Afvalstoffenverordening Lelystad 2010 Citeertitel

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 1 november 2016, nummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 1 november 2016, nummer ; Gemeenteblad 594 DE RAAD VAN DE GEMEENTE VOORST; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 1 november 2016, nummer 2016-47779; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening

Afvalstoffenverordening Afvalstoffenverordening Afvalstoffenverordening van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard. Het algemeen bestuur van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard; Gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Stein, Gezien het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders van 27 oktober 2015, b e s l u i t :

De Raad van de gemeente Stein, Gezien het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders van 27 oktober 2015, b e s l u i t : De Raad van de gemeente Stein, Gezien het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders van 27 oktober 2015, gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b e s l u i t : vast

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 Algemeen Hoofdstuk 10 van de Wet milieubeheer (Wm) gaat over afvalstoffen. Hierin is vastgelegd dat de gemeenteraad een afvalstoffenverordening

Nadere informatie

AFDELING 2. BODEM- WEG- EN MILIEUVERONTREINIGING

AFDELING 2. BODEM- WEG- EN MILIEUVERONTREINIGING De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2016; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 10.23 lid 1 van de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR429046_1 21 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 De raad van de gemeente Oldenzaal;

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018.

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Valkenburg aan de Geul Nr. 217530 11 december 2017 Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018. De raad van de gemeente Valkenburg

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 126701 15 september 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 Zaaknummer: 15DV02544

Nadere informatie

Ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Hengelo Vrijgegeven voor inspraak

Ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Hengelo Vrijgegeven voor inspraak Ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Hengelo Vrijgegeven voor inspraak De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hilvarenbeek Nr. 223515 18 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing 2018 De raad der gemeente Hilvarenbeek; gezien

Nadere informatie

*ZD8B66F6A78* Raadsbesluit Zaaknummer : De raad van de gemeente Giessenlanden; Gelezen het raadsvoorstel van 16 augustus 2011

*ZD8B66F6A78* Raadsbesluit Zaaknummer : De raad van de gemeente Giessenlanden; Gelezen het raadsvoorstel van 16 augustus 2011 *ZD8B66F6A78* Raadsbesluit 2011-69 Zaaknummer : 11-9499 - 254 De raad van de gemeente Giessenlanden; Gelezen het raadsvoorstel van 16 augustus 2011 Overwegende, de wetwijzigingen door de invoering van

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen

Verordening tot wijziging van de Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Verordening tot wijziging van de Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Verordening tot wijziging van de Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Versie : Kenmerk : Vastgesteld : Inwerkingtreding

Nadere informatie

Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten. Marco Kraakman 13-03-2014

Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten. Marco Kraakman 13-03-2014 Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten Marco Kraakman 13-03-2014 Niet of wel? Niet: Het AB en de regeling zelf Procedures Wie is bevoegd gezag Wel of geen obm / maatwerkvoorschrift etc.

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017

Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hilvarenbeek. Nr. 185485 27 december 2016 Verordening op de heffing en de invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrecht 2017 De raad der gemeente

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2011 van de gemeente Beesel

Afvalstoffenverordening 2011 van de gemeente Beesel Afvalstoffenverordening 2011 van de gemeente Beesel De raad van de gemeente Beesel; Gelezen het voorstel van het college van 20 december 2010, inzake de wijziging van de Afvalstoffenverordening 2011 van

Nadere informatie

* GEWIJZIGD, 22 NOVEMBER 2017 (pagina 7) Gemeenteblad 612

* GEWIJZIGD, 22 NOVEMBER 2017 (pagina 7) Gemeenteblad 612 * GEWIJZIGD, 22 NOVEMBER 2017 (pagina 7) Gemeenteblad 612 DE RAAD VAN DE GEMEENTE VOORST; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nummer 2017-53684; gelet

Nadere informatie

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam

gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam -11- gemeente werkendam De raad van de gemeente Werkendam gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; besluit: vast te stellen de:

Nadere informatie

Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014

Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Voorschoten. Nr. 10313 28 januari 2016 Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014 Het college van de gemeente

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 188941 30 december 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 Gelet op de bepalingen in: Wet Milieubeheer; Activiteitenregeling

Nadere informatie

St. Annaparochie, 26 november No

St. Annaparochie, 26 november No St. Annaparochie, 26 november 2009. No. 091100 De raad van de gemeente het Bildt; overwegende dat de op het onderdeel afvalstoffen betrekking hebbende wettelijke regelgeving is gewijzigd; dat de afstemming

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing gemeente Deurne 2017

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing gemeente Deurne 2017 Gemeenteblad nr. 327, 24 november 2016 Nr. 91c DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 oktober 2016, nr. 91; gelet op artikel 15.33 van de Wet Milieubeheer;

Nadere informatie

Hoofdstuk I Aigemene bepalingen

Hoofdstuk I Aigemene bepalingen Nr.860 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2018, nr. 45/8, reg.nr. INTB-18-03832; geiet op artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nummer ; Gemeenteblad 570 DE RAAD VAN DE GEMEENTE VOORST; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nummer 2015-49115; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t :

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t : ONTWERP Bijlage: 3 BESLUIT Griffienummer: De raad van de gemeente Zutphen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; gelet op artikel 15.33 van

Nadere informatie

AFVALSTOFFENVERORDENING GEMEENTE KAPELLE 2012

AFVALSTOFFENVERORDENING GEMEENTE KAPELLE 2012 CVDR Officiële uitgave van Kapelle. Nr. CVDR394299_1 28 november 2017 AFVALSTOFFENVERORDENING GEMEENTE KAPELLE 2012 Besluit nr. 2012/18. De raad van de gemeente Kapelle; overwegende dat de inwerkingtreden

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2012

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2012 CVDR Officiële uitgave van Ooststellingwerf. Nr. CVDR230425_1 12 juni 2018 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2012 De raad van de gemeente Ooststellingwerf; nr. B.1 gezien

Nadere informatie

Het Algemeen Bestuur van het openbaar lichaam Milieudienst Kop van Noord-Holland;

Het Algemeen Bestuur van het openbaar lichaam Milieudienst Kop van Noord-Holland; Regionale afvalstoffenverordening 2010 Milieudienst Kop van Noord-Holland Het Algemeen Bestuur van het openbaar lichaam Milieudienst Kop van Noord-Holland; gezien de regionale afvalstoffenverordening van

Nadere informatie

gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015;

gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015; De raad van de gemeente Ooststellingwerf; Nr. 18 gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; b e s l u i t : vast te

Nadere informatie

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne Afvalspecial 2019 1 Wat doen we met ons afval? Het scheiden van afval bespaart ook geld. Elke kilo afval voor de verbrandingsinstallatie, kost de gemeente dit jaar 22 cent. Dat wordt via de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

1 Algemene bepalingen

1 Algemene bepalingen 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. In deze verordening wordt verstaan dan wel mede verstaan onder: a. wet: Wet milieubeheer; b. inzamelen: de activiteiten gericht op het ophalen of

Nadere informatie

Stadswerken van de gemeente Utrecht is de dienst die belast is met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen.

Stadswerken van de gemeente Utrecht is de dienst die belast is met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht (Utr). Nr. 2951 13 november 2013 Gemeente Utrecht: Verzameluitvoeringsbesluit krachtensafvalstoffenverordening Utrecht 2010 (besluit 8 oktober 2013)

Nadere informatie

Voor de huis-aan-huis-inzameling van textiel zijn aangewezen: het Leger des Heils ReShare en de Vereniging Paardrijden gehandicapten Oost.

Voor de huis-aan-huis-inzameling van textiel zijn aangewezen: het Leger des Heils ReShare en de Vereniging Paardrijden gehandicapten Oost. Ontwerp Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening gemeente Hengelo Vrijgegeven voor inspraak Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo; gelet op het daaromtrent bepaalde in de

Nadere informatie

Te besluiten om: Ons college werkt de nieuwe Afvalstoffenverordening verder uit in een Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening.

Te besluiten om: Ons college werkt de nieuwe Afvalstoffenverordening verder uit in een Uitvoeringsregeling afvalstoffenverordening. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 9 juni 2016 Onderwerp: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De Afvalstoffenverordening Krimpen aan

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN... 3

1 ALGEMEEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN... 3 UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFEN- VERORDENING concept Auteur Jan ten Klooster Functie medewerker beleidsuitvoering Datum oktober 2016 Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalten. Nr. 31785 28 februari 2017 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Burgemeester en wethouders van Aalten; overwegende, dat in

Nadere informatie

Hoofdstuk I Aigemene bepalingen

Hoofdstuk I Aigemene bepalingen Nr. 764 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr. 46/4, reg.m. INTB-17-03419; Geiet op artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

Cranendonck. Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015. Gemeente Cranendonck

Cranendonck. Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015. Gemeente Cranendonck Cranendonck Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015 Gemeente Cranendonck Cranendonck Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck, overwegende dat in het belang van een doelmatige

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 21 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 21 november 2017; CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR605815_1 27 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Losser houdende regels omtrent de heffing en invordering van afvalstoffenheffing Verordening

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Avri Nr. 1476 31 december 2018 Verordening van het algmeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Avri houdende

Nadere informatie

Sorteerhulp voor gratis afvalscheiding

Sorteerhulp voor gratis afvalscheiding Groente- fruit en tuinafval (GFT) PMD (Plastic- en Metalen verpakkingen en Drankkartons) Alle voedselresten, zoals: fruit- en groenteresten, aardappelschillen, resten van peulvruchten, notenschillen, eierschalen,

Nadere informatie

PARAGRAAF 2. INZAMELING VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN

PARAGRAAF 2. INZAMELING VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN CVDR Officiële uitgave van Rijnwaarden. Nr. CVDR52208_1 8 maart 2016 Afvalstoffenverordening De raad van de gemeente Rijnwaarden; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer besluit vast

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 ; Bijlage 1 2015/../.. ======================================= Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2016 ======================================= De raad van de gemeente Voerendaal;

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Heerlen 2008

Afvalstoffenverordening gemeente Heerlen 2008 CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR4624_1 12 juli 2016 Afvalstoffenverordening gemeente Heerlen 2008 Afvalstoffenverordening gemeente Heerlen 2008 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017, voorstelnummer 52334;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017, voorstelnummer 52334; Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 De raad van de gemeente Hillegom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2010

Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2010 Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk

Nadere informatie

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 1 november 2007; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 september 2007;

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 1 november 2007; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 september 2007; De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 1 november 2007; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 september 2007; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; Raadsbesluit De raad van de gemeente H e e r d e; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; b e s l u i t:

Nadere informatie

1 ALGEMENE BEPALINGEN

1 ALGEMENE BEPALINGEN Raadsbesluit nr.14 Betreft: Afvalstoffenverordening 2014 De raad van de gemeente Tynaarlo; gelezen het voorstel van het college 3 december 2013.. gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet Milieubeheer

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 november 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 19 november 2013; 2013/../.. ======================================= Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2014 ======================================= De raad van de gemeente Voerendaal; gelezen

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer; No.: Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen 2017 ------------------------------------------- De raad der gemeente Hattem; gelezen het voorstel van het college d.d. 15 november 2016, no.. ; gelet op

Nadere informatie

De Regeringscommissaris voor Sint Eustatius, handelende in plaats van de eilandsraad;

De Regeringscommissaris voor Sint Eustatius, handelende in plaats van de eilandsraad; Afkondigingsblad van Sint Eustatius Jaargang: 2018 Nummer: 24 Uitgifte: 02.11.2018 Besluit van de regeringscommissaris voor Sint Eustatius d.d. 30 oktober 2018 no. 5.8 in plaats van de eilandsraad tot

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Súdwest-Fryslân Nr. 13635 22 januari 2018 VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN REINIGINGSHEFFINGEN 2018 De raad van de gemeente Súdwest-Fryslân; gelezen

Nadere informatie