DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG. gymnasium, atheneum, havo, mavo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG. gymnasium, atheneum, havo, mavo"

Transcriptie

1 DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo

2 Hier kan je jezelf zijn, want het is een veilige plek waar iedereen respect voor elkaar heeft. WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo gemakkelijk. Want waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders dat je voor een school kiest met goede resultaten, terwijl jij vooral met plezier naar school wilt gaan. We kunnen ons voorstellen dat je ouders een school zoeken waar veel structuur is, zodat je bij het leren voldoende houvast hebt, terwijl jij juist de ruimte zoekt om je te ontplooien. Wat je ouders waarschijnlijk ook belangrijk vinden, is dat de school een veilige en gezonde omgeving biedt, terwijl voor jou geldt dat je graag naar dezelfde school gaat als je vrienden en vriendinnen bij jou uit de buurt. Bladerend en lezend in deze brochure zul je tot de ontdekking komen, dat Lyceum Ypenburg zowel voldoet aan de wensen van je ouders als aan wat jij belangrijk vindt. Als moderne school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo nemen we als uitgangspunt dat alle leerlingen zo ver mogelijk willen komen, dat ze wíllen leren. Én hun talenten willen ontwikkelen: daar zijn wij van overtuigd. Ervaar het zelf en maak kennis met de school die je uitdaagt meer uit jezelf te halen. Kom langs en maak kennis met Lyceum Ypenburg! mw. drs. D.A.G. van Meeteren, rector

3 VEILIG GEVOEL We hechten veel waarde aan duidelijke regels en afspraken. We gaan op een vriendelijke manier met onze leerlingen om en zij met ons. Bij de bouw en inrichting van de school hebben we aan de factor veiligheid veel gewicht toegekend. Zo is een transparante school ontstaan zonder doodlopende gangen of donkere hoeken. Alles in onze school is goed zichtbaar waardoor iedereen zich er veilig en thuis kan voelen. Lyceum Ypenburg is een school waar wij met een gerust hart het predicaat veilig op durven plakken. Het prachtige, zilvergrijze gebouw aan de Laan van Kans ziet er indrukwekkend uit en maakt nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet. Dat blijkt een verrassing: je ontdekt een open, STOER EN OPEN vriendelijke ruimte, overzichtelijk onderverdeeld en modern ingericht. Overal valt het daglicht naar binnen. Je vindt er gemakkelijk je weg en het is er helder en schoon. In deze vernieuwende omgeving gebeurt het allemaal: hier leer je, ontdek je nieuwe dingen, raak je geïnspireerd en ontwikkel je jezelf.

4 NIVEAUS Lyceum Ypenburg heeft homogene brugklassen gymnasium, atheneum, havo en mavo. Daarnaast zijn er twee soorten dakpanklassen: atheneum/havo en havo/mavo. In deze dakpanklassen wordt les gegeven op het hoogste niveau. Leerlingen die toegelaten willen worden tot onze brugklas, moeten minimaal een mavo-advies hebben. Vanaf het 2 e leerjaar bieden wij homogene klassen aan voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. ALS EEN CAMPUS In de pauze kan je altijd terecht bij een moderne, gezonde kantine met lekkere broodjes. Onze school is ingericht als een campus. In het hart ligt de centrale hal met de prachtige watervaltrap naar boven. Als je de trap opgaat, kijk je in onze schitterende theaterzaal die op schooldagen is ingericht als aula. Daar kun je aan de slag aan de werkplekken, pauzeren, iets drinken en lunchen. We beschikken over een ruime mediatheek met computers, wifi, tijdschriften, veel boeken en naslagwerken. Er is altijd iemand aanwezig om toezicht te houden en om je te helpen. De leslokalen liggen rondom de centrale hal van de school, met speciale laboratoria voor scheikunde, biologie en natuurkunde, atelierruimtes voor de kunstvakken en een muziek- en theaterlokaal. Rondom de school is een groot plein met een fietsenstalling. Direct naast de school ligt ons sportcomplex met een groot kunstgrasveld, twee handbalvelden en een multifunctionele sporthal. Met al deze faciliteiten lijkt Lyceum Ypenburg op een kleine universiteitscampus waar je elkaar kent, elkaar gemakkelijk kunt vinden en waar je alles bij elkaar hebt wat voor modern onderwijs nodig is.

5 HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT! Kiezen voor Talent, dat is het motto van Lyceum Ypenburg en daar geven we op diverse manieren invulling aan. Door de speciale talentgroepen voor sport, muziek, theater, digital science en kunst, maar vooral door op het gebied van leerresultaten het beste uit onze leerlingen te halen. We dagen leerlingen uit te bewijzen wat ze kunnen. Veel Lyceum-Ypenburgers halen met goede begeleiding zo een hoger diploma dan ze zelf voor mogelijk hielden. Leerlingen met een goed mavo-diploma, stimuleren we verder te gaan op de havo en goed presterende havo-leerlingen kunnen na hun examen naar het vwo. Wie extra leergierig en gemotiveerd is zal zich helemaal thuis voelen op ons gymnasium: de opleiding voor leerlingen die op intellectueel gebied alles uit hun middelbare schooltijd willen halen. GYMNASIUM? MEER DAN GRIEKS EN LATIJN! Wie naar ons gymnasium wil en na het intakegesprek toegelaten wordt, krijgt een plaats in de gymnasiumbrugklas. Daar krijg je behalve de vakken die alle vwo-leerlingen volgen, ook Latijn. In de tweede klas komt daar Grieks bij. Op het gymnasium krijgt je intellectuele talent de ruimte. Wij vinden dat een gymnasium zich niet alleen door Latijn en Grieks moet onderscheiden van de andere schooltypen. Als je kiest voor het gymnasium, dagen we je uit je mening te formuleren in debatten, je literaire talent te uiten in gedichten en kritisch om te gaan met wetenschappelijke theorieën en artikelen. We bieden je een breed programma waarin ook de klassieke culturen, filosofie en algemene ontwikkeling veel aandacht krijgen. In de hogere leerjaren brengen we bezoeken aan musea en steden als Keulen, Trier, Rome en Athene.

6 TALEN TALENT Leerlingen kunnen kiezen voor een internationaal erkend verdiepingsprogramma in de vreemde moderne talen. Engels biedt schoolbreed International English aan. Alle leerlingen kunnen, naast hun eindexamen Engels, een Cambridge-examen doen. Voor de hogere leerjaren bieden Duits en Frans respectievelijk Goethe en Delf aan. Voor de liefhebbers van de Nederlandse taal hebben we een fanatiek debatteam, dat open staat voor leerlingen van alle afdelingen en leerjaren. SPORTIEF TALENT Je hoeft geen topsport te bedrijven om in aanmerking te komen voor de Sportgroep. Ben je een sporliefhebber en zelf redelijk goed in sport? Dan is de Sportgroep iets voor jou! Leerlingen van de Sportgroep krijgen geen vier, maar zes uur sport in de week. We sporten in ons eigen Bij de sportklas verdiep je je meer in sporten en ga je op leuke sportieve uitjes. mooie sportcomplex en ook op andere plaatsen. Je gaat kanoën, snowboarden, wandklimmen en je leert allerlei vaardigheden zoals organiseren, omgaan met winnen en verliezen, samenwerken en leidinggeven. Dat is belangrijk voor nu en later.

7 DIGITAL SCIENCE Bij Digital Science werk je aan je toekomst door je 21-eeuwse skills verder te ontwikkelen. Op een creatieve en leuke manier leer je hoe je een website opbouwt. Je leert gebruik te maken van Photoshop, Illustrator, maar je verdiept je ook in het programmeren en games maken. Het Digital Science programma is op alle vlakken dynamisch en uitdagend, zodat jij op je eigen tempo de toekomst tegemoet gaat. CREATIEF TALENT In de Ateliergroep kun je al je creati vi teit kwijt. Leerlingen die voor deze groep kiezen, besteden naast de normale teken- en handvaardigheidslessen twee uur extra in de week aan schilderen, boetseren, beeldhouwen, architectuur en toegepaste vormgeving. In de twee speciaal ingerichte atelierlokalen wordt per periode gewerkt aan een thema, waarna je met je klasgenoten een tentoonstelling organiseert. Overal in school exposeren we kunstwerken van onze leerlingen. Leerlingen doen inspiratie op door samen naar tentoonstellingen te gaan en kunstenaars in hun ateliers te bezoeken. Bij atelier maak je super leuke creaties zoals een droomvogel van papier-maché. Het is ook super gezellig!

8 MUZIKAAL TALENT Zing je graag of bespeel je een instrument en wil je je daarin verder ontwikkelen? Kies dan voor onze Muziekgroep. In het muzieklokaal werk je aan eigen composities, leer je je zangtalent verder ontwikkelen of een instrument nog beter bespelen. Daarnaast bezoek je muzikanten en concerten. Wie weet sta jij over een paar jaar in The Voice. Of speel je de sterren van de hemel in een concertzaal! THEATERTALENT Wie kiest voor onze Theatergroep staat aan het eind van het schooljaar in onze prachtige theaterzaal om voor leerlingen, ouders en medewerkers van Lyceum Ypenburg een grootse voorstelling te geven. Dan wordt het mobiele podium binnengereden, gaat het doek op, gaan de spots aan en wordt er vol overgave toneel gespeeld. Om dit te kunnen bereiken krijg je twee uur in de week theaterles van een docent/regisseur. Heb je de smaak te pakken, dan sluit je je na de brugklas aan bij de Musicalgroep. De jongens en meisjes die hier lid van zijn, werken gedurende het jaar onder leiding van een docent/regisseur toe naar een spectaculaire musical die tijdens de theaterweek in maart avond aan avond volle zalen trekt. Voor al onze groepen geldt dat je met enthousiasme en inzet je talent ontwikkelt. Naast de talentgroepen zijn er voor alle leerlingen extra sportactiviteiten waar je je voor kunt opgeven. Zo kun je meedoen met cheerleaden, American football, basketbal, freerunning, tennis, handbal, voetbal en aan Mission Olympic, de jaarlijkse nationale schoolsportcompetitie.

9 EIGEN MENTOR Iedere klas heeft een eigen mentor. Bij hem of haar kun je terecht met allerlei vragen. Vooral in het begin zal je mentor je wegwijs maken op school en je alle nieuwe dingen uitleggen die je moet weten. Je mentor begeleidt je bij het leren leren, helpt je om je persoonlijke doelen te stellen en volgt je prestaties op de voet. Hij is ook het eerste aanspreekpunt voor je ouders. OPENBAAR Lyceum Ypenburg is een openbare school. Dat betekent dat we open staan voor kinderen met welke levensovertuiging of godsdienst dan ook. Onderlinge verdraagzaamheid en respect staan bij ons hoog in het vaandel. We verwachten dat alle ouders, leerlingen en medewerkers van onze school dit principe onderschrijven en daarnaar handelen. JUNIORMENTOREN Op Lyceum Ypenburg willen we brugklassers een goede begeleiding bieden. Iedere brugklas heeft een eigen mentor en ook twee of drie juniormentoren. Dit zijn bovenbouwleerlingen die de brugklassers in hun eerste leerjaar wegwijs maken op Lyceum Ypenburg. Ze zijn een vraagbaak voor de brugklassers. De juniormentoren assisteren bij de introductiedagen, gaan mee als begeleiders op brugklaskamp en zijn betrokken bij allerlei activiteiten gedurende het schooljaar.

10 Als je wat nodig hebt, word je goed geholpen en er wordt ook met je mee gedacht. OUDERS EN SCHOOL Ouders zijn altijd welkom op onze school. Wij verwachten van hen dat zij contact opnemen met ons wanneer er iets bijzonders aan de hand is. Er kan altijd een afspraak gemaakt worden voor een persoonlijk gesprek. Thuis kunnen ouders de cijfers, het huiswerk en eventuele absenties van hun kind volgen. Via onze internetsite en een persoonlijke inlogcode blijven ouders dagelijks op de hoogte.

11 BEWEZEN EFFECTIEF We staan voor gedegen vakkennis gegeven door vakdocenten. Aan de hand van methodes die zich in de praktijk bewezen hebben, geven zij op een aansprekende en gevarieerde manier les. We vinden structuur en afspraken belangrijk. Onze docenten verwachten veel van hun leerlingen. Ze dagen hen uit en stimuleren hen om hun best te doen. Dit alles maakt het onderwijs op Lyceum Ypenburg effectief. WE LEREN JE GRAAG KENNEN Valt jouw keuze op Lyceum Ypenburg, dan nodigen we jou en je ouders in juni uit voor een kennismakingsmiddag en -avond. Het doel van deze dag is dat we jou leren kennen en natuurlijk dat jij je school, klas en mentor leert kennen. Aan het begin van het schooljaar, zo ongeveer na drie weken les, gaan we met alle brugklassen op kamp. De afgelopen jaren zijn we te gast geweest in Drenthe en Domburg voor een actieve driedaagse. Zonder twijfel de leukste start van het schooljaar! Een school waar je je gelijk thuis voelt, met een warme sfeer, leuke leerlingen en aardige docenten. MEER INFORMATIE:

12 KOM ZELF SFEER PROEVEN! LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo We hopen natuurlijk dat deze brochure je een goed beeld geeft van Lyceum Ypenburg. In het echt is het allemaal nog mooier! Om dat te zien, nodigen we je uit om langs te komen. Dat is wel zo leuk. Tot ziens op onze Open Dag! Informatieavond voor ouders Vrijdag 1 februari 2019 Aanvang uur Open Dag voor leerlingen en ouders Zaterdag 2 februari 2019 van uur tot uur Informatie en aanmelden Zaterdag 9 februari 2019 van 9.30 uur tot uur Dinsdag 19 februari 2019 van uur tot uur Bezoekadres Laan van Kans VB Den Haag T E info@lyceumypenburg.nl

DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG. gymnasium, atheneum, havo, mavo

DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG. gymnasium, atheneum, havo, mavo DÉ SCHOOL VOOR TALENTEN LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo Je voelt je heel snel thuis en je kan aan iedereen wat vragen als je het niet snapt. Tariq, 1hm1 WELKOM Daar sta je dan: op de drempel

Nadere informatie

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo Lyceum Ypenburg: een mooie school waar dromen uitkomen. Ihab 1G1 WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school.

Nadere informatie

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo Het is een mooi gebouw en er hangt een leuke sfeer. Stein 1G1 WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een

Nadere informatie

dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo

dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo

Nadere informatie

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo

dé school voor talenten gymnasium, atheneum, havo, mavo dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo

Nadere informatie

dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo

dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo dé school voor talenten LYCEUM YPENBURG gymnasium, atheneum, havo, mavo WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo

Nadere informatie

RIJSWIJKS LYCEUM. een wereld aan talenten!

RIJSWIJKS LYCEUM. een wereld aan talenten! RIJSWIJKS LYCEUM Onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen, gymnasium, atheneum, havo, mavo een wereld aan talenten! WELKOM Je bent nu bijna klaar met de basisschool, en dan? Jij wil naar een leuke school

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! ONDERWIJS AAN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN, GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO

EEN WERELD AAN TALENTEN! ONDERWIJS AAN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN, GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EEN WERELD AAN TALENTEN! ONDERWIJS AAN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN, GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO WELKOM Je bent nu bijna klaar met de basisschool, en dan? Jij wil naar een leuke school waar ook je vrienden

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum voor HAVO VWO/Atheneum Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum WELKOM Dit boekje is voor jou. Want binnenkort kies je voor een school voor voortgezet onderwijs. Vind je het spannend? In

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Haal het beste uit jezelf! KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Contact Telefoon: 0180-64 21 80 E-mail: infogroep8@daltonbarendrecht.nl Internet: www.daltonbarendrecht.nl

Nadere informatie

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits 1 2 3 4 5 Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen. OPEN DAG 19 januari 2013 12.30-16.00 uur In welke klas kom ik? 1 Vwo, havo, mavo, vmbo of pro? De eerste

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN

christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN Dit is Melanchthon Schiebroek: Gymnasium, atheneum en havo Iedereen kent iedereen Kleinschalig en strak georganiseerd Huiswerk

Nadere informatie

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM Dit boekje is voor jou, omdat je binnenkort naar het voortgezet onderwijs gaat. Je leest over het Reviuslyceum. Over welke

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013 Open Dag za 19 januari 2013 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 28 januari 2013 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 30 januari 2013 aanvang 13.30 uur Burggravenlaan Internationaal en ondernemend Bonaventuracollege

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

Waarom Wolfert Dalton?

Waarom Wolfert Dalton? Waarom Wolfert Dalton? Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jij klaar bent voor de toekomst. Dat doen we door ons daltononderwijs, door masterclasses en door waardevolle ervaringen zoals het reizenprogramma.

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Wereld burgerschap Sport en spel

Wereld burgerschap Sport en spel Even voorstellen Sancta Maria is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het is een veilige school, waar je je snel thuis voelt. Bij ons mag je zijn wie je bent. We besteden veel aandacht aan hoe

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

Een school waar je gezien wordt

Een school waar je gezien wordt Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND Een school waar je gezien wordt i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Van mijn groep 8 gingen ook drie andere jongens

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Trinitas Gymnasium Het Stedelijk Gymnasium van Almere Op atheneum, havo en mavo+ niveau Op Trinitas Gymnasium haal je het beste uit jezelf! De belangrijkste reden

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie