Platenwarmtewisselaars met pakkingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Platenwarmtewisselaars met pakkingen"

Transcriptie

1 Platenwarmtewisselaars met pakkingen

2 Het assortiment platenwarmtewisselaars van Safetherm, Safeplate, bestrijkt een breed toepassingsgebied, geschikt voor primaire media zoals warm water, stoom * of olie. Maximaal Rendement Platenwarmtewisselaars bieden vaak het gunstigst economische rendement als het gaat om efficiënte warmte-uitwisseling van het ene medium naar het andere. Deels omdat het warmte-uitwisselende oppervlak groot is in relatie tot het volume van het medium in de warmtewisselaar en deels omdat de doorstroming in turbulente vorm plaatsvindt. Een relatief kleine warmtewisselaar kan daardoor grotere capaciteiten overdragen. Safeplate platenwarmtewisselaars bieden u de volgende voordelen: maximale warmte-uitwisselend vermogen bij economisch materiaalgebruik; geavanceerde plaatgeometrie, een hoge turbulente, efficiënte warmteuitwisseling en lage vervuilingsgraad; een scala van plaat- en frame-afmetingen voor verschillende bedrijfsdrukken computerberekende configuratie van elke warmtewisselaar voor een optimalisatie in specifieke toepassingen. Het Safeplate-serie geeft een uitstekend rendement, zelfs in vergelijking met andere platenwarmtewisselaars. Een Safeplate warmtewisselaar is een uitstekende keuze daar waar het redelijke schone en makkelijk stromende media betreft bij een bedrijfsdruk tot ongeveer 2,5 MPa en/of een bedrijfstemperatuur van 150 C. De kosten per eenheid verwarmend oppervlak (d.w.z. de platen) bij de Safeplate-serie zijn laag in verhouding tot deze kosten bij andere typen warmtewisselaars. * We adviseren om de SafeCoil te gebruiken voor stoomtoepassingen> 0,4 MPa en 150ºC. Flexibel ontwerp dat inspeelt op de eisen van morgen Het belangrijkste voordeel van een platenwarmtewisselaar is de brede toepasbaarheid. Door het wijzigen van het aantal platen en/of de uitvoering kan een Safeplate warmtewisselaar op maat worden gemaakt voor elke specifieke toepassing ten aanzien van het vermogen, de bedrijfstemperatuur en het drukverlies. Indien gebruiksomstandigheden in de toekomst wijzigen, dan is het eenvoudig om de capaciteit van de warmtewisselaar te vergroten of te verkleinen door platen toe te voegen of weg te laten, of het type plaat te veranderen.

3 Door het hoge thermische rendement kan de Safeplate warmtewisselaar de meeste applicaties aan in een onepass doorvoer, waarbij alle aanvoer- en retouraansluitingen in de vaste frameplaat zijn aangebracht. Lekkage tussen de media kan normaal niet binnen de warmtewisselaar plaatsvinden: alle media zijn door dubbele pakkingen rond de doorstroomdoorgangen van elkaar gescheiden, waarbij de ruimten tussen de pakkingen direct met de buitenlucht in verbinding staan. 1. Platen(pakket) 2. Pakkingen 3. Vaste frameplaat 4. Draagbalk 5. Geleiderbalk 6. Steunkolom 7. Verplaatsbare drukplaat 8. Spanbouten 9. Draadeinden voor flensaansluitingen 10. Aantrekmoeren (spanbouten) Werking van een Safeplate warmtewisselaar? Principe Het warmte-uitwisselend oppervlak in een Safeplate warmtewisselaar bestaat uit een pakket geribde platen, van elkaar gescheiden door speciaal gevormde pakkingen en bij elkaar gehouden d.m.v. spanbouten tussen een vaste frameplaat en een verplaatsbare drukplaat in. De pakkingen zijn zo gegroepeerd dat de ruimten tussen de platen twee van elkaar gescheiden circuits vormen waar de twee media doorheen kunnen stromen, zodat warmte-uitwisseling plaatsvindt via het materiaal van de plaat. Door het juist groeperen van de pakkingen zal elk medium door een verschillend kanaal stromen, b.v. de warme vloeistof door de even kanalen en de koude vloeistof door de oneven kanalen. De media worden van elkaar gescheiden door het dunne plaatmateriaal. In de meeste gevallen zorgt men dat de media in omgekeerde richting van elkaar stromen (tegenstroomapparaat = TSA). Gedurende het verblijf in de warmtewisselaar zal het warme medium een deel van haar thermische energie aan het koudere medium aan de andere kant van de plaat hebben afgegeven. De temperatuur van het medium gaat om laag, terwijl dat van het koude medium omhoog gaat. Over het algemeen zijn in een visgraatmotief geribd, hetgeen zowel voor de stevigheid zorgt als voor een turbulent stromingspatroon, wat het rendement van de warmte-uitwisseling verbetert en er tevens voor zorgt dat de platen schoon blijven. De platen worden zo gemonteerd dat de V-vorm, afwisselend omhoog en omlaag wijst. Hierdoor wordt een groot aantal contactvlakken gerealiseerd. Tevens wordt hiermee de benodigde mechanische sterkte voor het platenpakket verkregen.

4 Het gebruik van uiterst dun materiaal voor de platen en een grote turbulente stroom, verkregen door de vooruitstrevende plaat-geometrie, en het grote verwarmende oppervlakte in verhouding tot de inhoud van de warmtewisselaar, resulteren in een uitmuntend warmte-uitwisselend vermogen en daardoor in een uitmuntend thermisch rendement. Als een pakking lekt, dan zal dit onmiddellijk zichtbaar worden. Een Safeplate warmtewisselaar is eenvoudig te openen voor inspectie, voor het handmatige schoonmaken van de platen of voor het vervangen van de pakkingen. Men hoeft alleen maar de spanbouten, die de platen in het frame houden, los te nemen en vervolgens de platen van elkaar af te schuiven. Ruime toepassingsmogelijkheden De Safeplate is een voor de hand liggende keuze voor een scala van industriële toepassingen, waar een demontabele warmtewisselaar is gevraagd. Computerprogramma s zorgen voor een snelle en goede keuze. Zo zijn de platenwarmtewisselaars uitermate geschikt voor gebruik in systemen met een lage temperatuur. In combinatie met een warmtepompsysteem wordt de Safeplate warmtewisselaar gebruikt als scheidingswisselaar tussen een open of gesloten bron. Ook worden de Safeplate warmtewisselaars toegepast voor verwarmings- en koelsystemen. En middels platen met dubbele scheiding kan warmt tapwater voor kleine of grote systemen gerealiseerd worden, gevoed door bijvoorbeeld een cv-installatie.

5 Maximale werkdruk 0,5-2,5 MPa (afhankelijk van het type frame) Maximumtemperatuur 110/135 C (met NBR/NBR hoge temperatuur pakkingen) 140/160 C (met EPDM/EPDM hoge temperatuur pakkingen) De maximale bedrijfstemperatuur van de pakkingen kan lager zijn dan de bovengenoemde waarde, onder andere afhankelijk van de bedrijfsdruk en procesvoering. Platen Standaard plaatmaterialen zijn AISI 304, AISI 316 en titanium. Voor speciale toepassingen is een hoogwaardiger plaatmateriaal verkrijgbaar; dat geldt voor de meeste typen. Pakkingen Als standaard worden de pakkingen vervaardigd van EPDM of NBR. Andere typen zijn verkrijgbaar, zoals FPM (Viton ) en CSM (Hypalon). In verband met onderhoud worden de platen gewoonlijk geleverd met clip-on of snapon pakkingen. Deze pakkingen zijn niet gelijmd en daardoor gemakkelijk te (de)monteren. Frames Frames worden gewoonlijk vervaardigd uit gelakt koolstofstaal. Aansluitingen De frames zijn voorzien van tapeinden voor flensaansluitingen. De media-openingen in de frames kunnen worden bekleed met metaal (rvs), rubber (EpdM of NBR) of een andere pakkingsoort. Sommige frame kunnen ook geleverd worden met buitendraad pijpaansluitingen. Er zijn in totaal acht verschillende locaties op de platenwarmtewisselaar waar de medialeidingen op aangesloten kunnen worden. De uiteindelijke aansluitposities hangen af van het aantal doorvoeren en de wijze van aansluiten per specifieke toepassing (zie toelichting laatste pagina). Typegoedkeuring Alle Safeplate warmtewisselaars voldoen aan de PED-richtlijnen en zijn indien noodzakelijk voorzien van een CEkeur. Accessoires De isolatiemantel voor de platenwarmtewisselaar is gemakkelijk te (de)monteren. De deelbare cassettes worden vastgezet met eierkistaansluitingen. Opbouw van de cassette: 65 mm dikke mineraal wol afgewerkt met stuccoaluminium beplating. Een lekbak is eveneens leverbaar.

6 fig. 1 fig. 2 single-pass aansluiting (basisopstelling; fig. 1) Door zijn hoog thermische rendement is de Safeplate warmtewisselaar geschikt voor de meeste warmtewisselaartoepassingen in een one-pass aansluiting, d.w.z. met alle kanalen voor beide media parallel met elkaar verbonden. Hierdoor is het mogelijk alle aansluitingen op het vaste deel van het frame te plaatsen, zodat de warmtewisselaar gemakkelijk is te openen. Multi-pass aansluiting (fig. 2) Daar waar een klein temperatuurverschil tussen het primaire en secundaire medium gewenst is, kunnen de kanalen worden opgesplitst in groepen die met elkaar in serie (doorgangen) zijn verbonden, door gebruik te maken van platen met afgestopte openingen. Bij deze opstelling bevinden de aanvoer- en retouraansluitingen zich op de beide eindplaten (frame- en drukplaat). "Lange" en "korte" platen Elk kanaal in een platenwarmtewisselaar heeft een vaste thermische lengte (Q). Om het hoogste thermische rendement te krijgen, dient de totale thermische lengte overeen te komen met die van het vereiste temperatuurprogramma. Dit wordt bij het Safeplate-ontwerp bereikt door het gebruik van platen met verschillende vormen en dus verschillende Q-waarden. De tophoek van het visgraatmotief van de 'lange' plaat (links) is vlakker dan die van de 'korte' plaat (rechts); dit heeft hogere Q-waarden tot gevolg en een hoger drukverlies over het kanaal. Door lange en korte platen af te wisselen zal het vaak mogelijk zijn een substantiële besparing te verkrijgen op het benodigde warmte-uitwisselend oppervlak. Spiralex BV Zwanenkade AV Krimpen aan den IJssel Nederland telefoon info@spiralex.nl

Platenwarmtewisselaars met pakkingen

Platenwarmtewisselaars met pakkingen Platenwarmtewisselaars met pakkingen Het assortiment platenwarmtewisselaars van Safetherm, Safeplate, bestrijkt een breed toepassingsgebied, geschikt voor primaire media zoals warm water, stoom * of olie.

Nadere informatie

Platenwarmtewisselaars

Platenwarmtewisselaars Platenwarmtewisselaars VOOR HVAC TOEPASSINGEN Werking van een platenwarmtewisselaar Platenwarmtewisselaars worden vervaardigd volgens een specifiek ontwerp voor een specifiek doel. Ze kunnen variëren in

Nadere informatie

Thermoplus Platenwarmtewisselaars

Thermoplus Platenwarmtewisselaars Thermoplus Platenwarmtewisselaars Thermo PLUS : hoge druk applicaties Thermowave Gelaste modules: ThermoPlus platenwarmtewisselaar worden gekenmerkt door hun extreme efficiëntie in hoge druk applicaties

Nadere informatie

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Algemene Documentatie L-Line gesoldeerde platenwarmtewisselaars Constructie Gesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn pure tegenstroom warmtewisselaars. De gesoldeerde

Nadere informatie

Koper gesoldeerde platenwarmtewisselaars

Koper gesoldeerde platenwarmtewisselaars Koper gesoldeerde platenwarmtewisselaars De platenwarmtewisselaar SafePac is de naam van een reeks gesoldeerde platenwarmtewisselaars met roestvrijstalen platen van Safetherm. De roestvast stalen platen

Nadere informatie

Buizenwarmtewisselaar Maxitherm Brochure

Buizenwarmtewisselaar Maxitherm Brochure TEE Buizenwarmtewisselaar Maxitherm Brochure Maxitherm de gewikkelde buizenwarmtewisselaar De belangrijkste component van deze warmtewisselaar is de bundel van roestvast stalen buizen opgerold in de vorm

Nadere informatie

Buizenwarmtewisselaar Model: JAD

Buizenwarmtewisselaar Model: JAD TEE Buizenwarmtewisselaar Model: JAD JAD JAD buizenwarmtewisselaars zijn de perfecte balans tussen techniek, ontwerp en prestaties. Deze producten van uitzonderlijke kwaliteit zijn geschikt voor de meest

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Luchtwarmtewisselaars Algemene Brochure

Luchtwarmtewisselaars Algemene Brochure TEE Luchtwarmtewisselaars Algemene Brochure Co.ma. spa Heatex levert verwarming en koeling coils van Co.ma. Spa uit Italië. Co.ma. spa is opgericht in 1973, in de regio Verona. Elke coil wordt geselecteerd

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Heatex in HVAC Toepassingen Uw beste partner!

Heatex in HVAC Toepassingen Uw beste partner! Heatex in HVAC Toepassingen Uw beste partner! Focus on Heat Exchange Knowledge Technology Consulting Overal waar warmte nodig is! Heatex biedt u een scala aan producten en mogelijkheden aan, die toegepast

Nadere informatie

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Vraagstelling Inventariseren van de WKO-installaties van de complexen Wachter-Valpoort en Contrefort-Chrispijn.

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD INOXIA de GJ beste keuze Ontdek de kwaliteit Dynamiek is het motto Snelle veranderingen in het energielandschap hebben net zo snelle antwoorden nodig. Unical

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

RVS omvlochten flexibele slangen

RVS omvlochten flexibele slangen Technische informatie van: RVS omvlochten flexibele slangen Voor gebruik in onder andere industriële toepassingen, koel-, verwarming- en CV- of drinkwatersystemen - Op maat gemaakt o Keuze uit diverse

Nadere informatie

25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water 25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water

25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water 25,0 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12, ,5 20,0. Debiet sanitair warm water Distributie-unit voor wandmontage, serie SATK onmiddellijke productie van sanitair warm water Code SATK15313 ABC ACCREDITED 01219/14 NL ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 Werking Met de distributie-unit

Nadere informatie

Thermostatisch regelelement K met aanleg- of dompelvoeler. Thermostatisch regelelement Voor medium temperatuurregeling

Thermostatisch regelelement K met aanleg- of dompelvoeler. Thermostatisch regelelement Voor medium temperatuurregeling Thermostatisch regelelement K met aanleg- of dompelvoeler Thermostatisch regelelement Voor medium temperatuurregeling IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Thermostatisch regelelement

Nadere informatie

WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH

WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH EWT 60-20 EWT 60-20 wisselaars hebben een roestvaststalen AISI 316 huis, met een incoloy 825 verwarmingselement, zonder regelthermostaat, met beveiligingsthermostaat 47ºC,

Nadere informatie

AVTI Multifunktionele regelaar

AVTI Multifunktionele regelaar AVTI Multifunktionele regelaar Omschrijving /Toepassing De AVTI is een gecombineerde zelfwerkende regelaar bedoeld voor het regelen van kleine warmtedistributie-units met een verwarmingsen een warm tapwatersysteem.

Nadere informatie

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES -200, -300 en -500, DDS en ES dubbele scheiding en enkele scheiding uitvoering De vanderbeyl roestvrijstalen oplaadboilers maken het mogelijk om met een beperkt ketel vermogen een groot tapwatercomfort

Nadere informatie

Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte PN 6/10/16 DN 20-150 (200)

Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte PN 6/10/16 DN 20-150 (200) Productinformatie 7113.1/3-51 BOA-SuperCompact Onderhoudsvrije zachtdichtende tussenklem afsluiter in DN-bouwlengte met flensaansluiting PN 6/10/16 DN 20-150 (200) DN 200 met flenzen type BOA-Compact Toepassingen

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

LivePanel. Voor een groene wand

LivePanel. Voor een groene wand 6.1.1 LivePanel 3 Voor een groene wand Het gepatenteerde LivePanel systeem van Mobilane is een innovatieve toepassing van verticaal groen. Met 90 jaar ervaring in groen is een uniek systeem ontwikkeld

Nadere informatie

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 Bestekteksten Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 DEEL 4 SPECIALE TECHNIEKEN - VERWARMING & SWW, VENTILATIE, HVAC, 2 LOT 40 CENTRALE VERWARMING - INDIVIDUELE

Nadere informatie

WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH

WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH WHIRLPOOLVERWARMING, ELEKTRISCH EWT 60-20 EWT 60-20 wisselaars hebben een roestvaststalen AISI 316 huis, met een incoloy 825 verwarmingselement, zonder regelthermostaat, met beveiligingsthermostaat 47ºC,

Nadere informatie

Voor een florissante installatie

Voor een florissante installatie Tuinbouwtechniek Voor een florissante installatie In de glastuinbouw worden bloemen en groenten gekweekt onder gunstige omstandigheden. Kassen moeten dag en nacht warm worden gehouden, en sommige planten

Nadere informatie

eigenschappen is SBR één van de meest kleur populaire rubberkwaliteiten voor industriële treksterkte

eigenschappen is SBR één van de meest kleur populaire rubberkwaliteiten voor industriële treksterkte plaatrubber SBR - op rol Styreen Butadieen Rubber (SBR) kwaliteit : SBR Met zijn goede mechanische en elastische hardheid : 70 Shore A ± 5 eigenschappen is SBR één van de meest populaire rubberkwaliteiten

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

Volledig RVS flexibele slangen

Volledig RVS flexibele slangen Volledig RVS flexibele slangen Hoge-temperatuur verwarmingssystemen Zonneboilersystemen Koelsystemen Drinkwater Stoom Gas Naast de RVS omvlochten flexibele slangen met rubberen binnenslang (zie tab 5)

Nadere informatie

Douchegoot WTW Energie besparen bij het douchen

Douchegoot WTW Energie besparen bij het douchen Douchegoot WTW Energie besparen bij het douchen www.dyka.com Energiebesparing door te douchen? De douchegoot WTW combineert het nuttige met het aangename! U plaatst een fraaie douchegoot en realiseert

Nadere informatie

Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen

Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen Alfa La AquaFirst Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen Toepassingen Alfa La AquaFirst is een makkelijk te selecteren product ontwikkeld voor aanlevering van sanitair warm water

Nadere informatie

MIDI Composiet buizen

MIDI Composiet buizen Bij publicatie van dit overzicht vervallen alle voorgaande uitgaven. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en druk- en zetfouten voorbehouden - 02-202 MIDI Composiet buizen

Nadere informatie

Datasheet 1/2002 Optigas -gasappendages

Datasheet 1/2002 Optigas -gasappendages atasheet 1/2002 Optigas -gasappendages Toepassingsgebied: In het gasappendageprogramma Optigas van Oventrop zijn appendages opgenomen voor een veilige distributie en aanvoer van gas naar de huisaansluiting

Nadere informatie

Temperatuurregelaar zonder hulpenergie Model 43 Temperatuurregelaar type 43-1 type 43-2

Temperatuurregelaar zonder hulpenergie Model 43 Temperatuurregelaar type 43-1 type 43-2 Temperatuurregelaar zonder hulpenergie Model 43 Temperatuurregelaar type 43-1 type 43-2 Toepassing Regelaar voor stadsverwarmingsinstallaties, warmtegeneratoren, warmtewisselaars en andere huistechnische

Nadere informatie

Bijgewerkt tot en met augustus 2015 (wijzigingen / correcties en zetfouten voorbehouden).

Bijgewerkt tot en met augustus 2015 (wijzigingen / correcties en zetfouten voorbehouden). FLEXIBELE RVS AANSLUITLEIDINGEN BREED ASSORTIMENT SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT PRODUCTAANBOD Flexibele RVS aansluitleidingen 2 x knel binnendraad x knel 2 x binnendraad binnendraad x buitendraad buitendraad

Nadere informatie

Vragen? Bel: WhatsApp: Mail:

Vragen? Bel: WhatsApp: Mail: Hoe werkt vloerverwarming? Vloerverwarming is verwarming die verwerkt is in of op een vloer, de warmte kan geleverd worden door water of elektriciteit. Het laatste wordt dan ook elektrische vloerverwarming

Nadere informatie

Open en gesloten WKO systemen. Open systemen

Open en gesloten WKO systemen. Open systemen Open en gesloten WKO systemen Open systemen Een kenmerk van open systemen is dat er grondwater onttrokken en geïnfiltreerd wordt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen doubletsystemen, monobronsystemen

Nadere informatie

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Producten Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Besturingseenheid (standaard) Afstandbediening Ruimtethermostaat 1 Eco-9

Nadere informatie

Tandradpompen met inwendige vertanding. R serie. made for your process

Tandradpompen met inwendige vertanding. R serie. made for your process Tandradpompen met inwendige vertanding R serie made for your process Tandradpompen met inwendige vertanding R Werkingprincipe De tandradpompen met inwendige vertanding van de R-serie zijn zelfaanzuigende

Nadere informatie

Explosieveilige Insteekbundel Type D-8640

Explosieveilige Insteekbundel Type D-8640 Explosieveilige Insteekbundel Type D-8640 Voor risicovol gebied heeft Sinus Jevi Ex de verwarmingsapparatuur ontworpen en gefabriceerd. De explosieveilige (d) behuizingen zijn ontworpen voor niet veilige

Nadere informatie

STRALINGSVERWARMING STRALINGSPANELEN OP WARM WATER OF STOOM BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B Lint

STRALINGSVERWARMING STRALINGSPANELEN OP WARM WATER OF STOOM BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B Lint STRALINGSVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint STRALINGSPANELEN OP WARM WATER OF STOOM Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be De stralingspanelen

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Tandradpompen met inwendige vertanding. R serie. made for your process

Tandradpompen met inwendige vertanding. R serie. made for your process Tandradpompen met inwendige vertanding R serie made for your process Tandradpompen met inwendige vertanding R Werkingprincipe De tandradpompen met inwendige vertanding van de R-serie zijn zelfaanzuigende

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918 Belangrijke kenmerken Compacte afmetingen (558 x 680 x 299 mm) Energielabel A Sturing met meerdere sensoren energielabel A + Links/rechts uitvoering in één unit Voorzien van vier boven aansluitingen en

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding Showersave QB1-21 Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout Technische gegevens Bestelnr. en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel

Nadere informatie

Compacte bouwwijze / stapelbaar. Ketelcapaciteit 325-10000 kw

Compacte bouwwijze / stapelbaar. Ketelcapaciteit 325-10000 kw 3.0 NOVUM KETEL EN APPARATENBOUW HR Overdrukketel Lage NOx-emissie Compacte bouwwijze / stapelbaar Ketelcapaciteit 325-10000 kw Novumax LN Machinefabriek Novum B.V. Landweerstraat 91-zuid Postbus 66 5340

Nadere informatie

Cetetherm AquaFirst. Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen TOEPASSINGEN WERKINGSPRINCIPE VOORDELEN

Cetetherm AquaFirst. Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen TOEPASSINGEN WERKINGSPRINCIPE VOORDELEN Cetetherm AquaFirst Een nieuw sanitair warmwatersysteem om tijd en geld te besparen TOEPASSINGEN AquaFirst is een makkelijk te selecteren product ontwikkeld voor aanlevering van sanitair warm water van

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

Hydraulische aansluitset

Hydraulische aansluitset Hydraulische aansluitset GAS 310/610 Eco Pro Eenvoudig en snel. Doordacht ontwerp. Remeha GAS 310 en 610 Eco Pro toestellen zijn krachtige staande cv-ketels, die mede door de transport wielen eenvoudig

Nadere informatie

Assortiment Warmtepomp systemen

Assortiment Warmtepomp systemen Page 1 of 7 Assortiment VSI in de hoogste energieklasse. VSI Grond Bron Warmtepomp is geschikt voor de verwarming van huizen met een grootte van 80-280 vierkante meter. Hij heeft een compact formaat, is

Nadere informatie

SAMEN NAAR EEN GASVRIJE OPLOSSING

SAMEN NAAR EEN GASVRIJE OPLOSSING PERSOONLIJK ADVIES INNOVATIEF AANBOD FLEXIBILITEIT VOOROP ALL-IN- SERVICE SAMEN NAAR EEN GASVRIJE OPLOSSING Gasvrij biedt je diverse oplossingen voor je toekomstige energievraagstukken. Met onze hoogwaardige

Nadere informatie

Vloerverwarmingsverdeler I.6.2. Vloerverwarmingsverdeler

Vloerverwarmingsverdeler I.6.2. Vloerverwarmingsverdeler I.6.2 Alle componenten van de SCHÜTZ vloerverwarmingsverdeler zijn optimaal op elkaar afgestemd, zetten de systeemgedachte in combinatie met de verdelerkasten consequent voort en zijn toepasbaar bij vloerverwarmingsen

Nadere informatie

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding Showersave QB1-21C Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtpunten bij

Nadere informatie

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld:

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld: Besteco wil aan de hand van een korte, eenvoudige uitleg algemene informatie verstrekken omtrent warmtepompinstallaties en waar de aandachtspunten liggen. De meest optimale installatie is een zuinige installatie.

Nadere informatie

Gas HP 35 A. Voor een ecologische totaaloplossing. Productinformatie Remeha Gas HP 35 A

Gas HP 35 A. Voor een ecologische totaaloplossing. Productinformatie Remeha Gas HP 35 A Gas HP 35 A Voor een ecologische totaaloplossing Productinformatie Remeha Gas HP 35 A Duurzaam verwarmen met maximaal rendement De Remeha Gas HP 35A maakt - net zoals een klassieke elektrische lucht/water

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen

WATERWERKBLAD. WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen WATERWERKBLAD WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen WB 4.4 B DATUM: SEPT. 2007 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de beveiliging van warmtapwaterinstallaties is in NEN 1006 (AVWI-2002) het

Nadere informatie

WAAB 4-WAY Actieve koelconvector 4 uitblaas

WAAB 4-WAY Actieve koelconvector 4 uitblaas Actieve koelconvector 4 uitblaas MADEL De actieve koelconvector is een lucht-water inductieunit waarmee een thermische behandeling kan worden gegeven aan lucht die vervolgens verspreid wordt in een ruimte,

Nadere informatie

NIBE VIKING programma

NIBE VIKING programma 072009 Warmte- en koudedistributie NIBE VIKING programma NIBE VIKING programma Voor een optimaal binnenklimaat en warmtapwatercomfort in collectieve installaties Onder de naam NIBE VIKING levert NIBE een

Nadere informatie

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind With the future in mind LCA Puffer 300 3000 LCA Boiler 300 3000 Tank in plaatstaal voor de opslag van water Capaciteit: van 300 tot 3000 liter M1-klasse isolatie in glaswol 100 mm (klasse M0 optioneel)

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind With the future in mind Smart Line Multi-Energy Hybride tank voor het efficiënt opslaan van warm water. Het centrale punt voor hernieuwbare energiesystemen. Ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden,

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

technische informatie 4 plaatrubber kwaliteiten toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk

technische informatie 4 plaatrubber kwaliteiten toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk rubberplaten Inhoudsopgave technische informatie 4 plaatrubber en toleranties snelkeuze tabel 6 plaatrubber SBR op rol 7 vlakke platen SBR stroken SBR met doekafdruk plaatrubber CR (neopreen) 12 op rol

Nadere informatie

Menu. Inleiding Algemene informatie Toepassingen Berekening van warmteoverdracht. 360º aanzicht platenwarmtewisselaar

Menu. Inleiding Algemene informatie Toepassingen Berekening van warmteoverdracht. 360º aanzicht platenwarmtewisselaar Menu Inleiding Algemene informatie Toepassingen Berekening van warmteoverdracht 360º aanzicht platenwarmtewisselaar demontage van platenwarmtewisselaar vloeistofstromen door platenwarmtewisselaar Warmtewisselaar:

Nadere informatie

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding Inhoud 1 vanderbeyl boilers, type IGB 4 1.1 Beschrijving 4 1.2 Levering 4 1.3 Technische informatie 4 1.4 Toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis Deel 2 : energiemonitoring

Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis Deel 2 : energiemonitoring Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis 2011-2012. Deel 2 : energiemonitoring Het Nieuwe Telen Amaryllis : Deel 2 Energiemonitoring projectnummer 1400007415 Januari 2013 Energiemonitoring Plantmonitoring

Nadere informatie

Warmtepompboiler AX7.1B

Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler (260 liter) 260 liter 4 à 6 personen pagina 3 Warmtepompboiler (260 liter) 3 Wat is een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief

Nadere informatie

Regutec F. Voetventielen Voetventielen

Regutec F. Voetventielen Voetventielen Regutec F Voetventielen Voetventielen IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Regutec F Regutec F Het Regutec F voetventiel wordt gebruikt in verwarmings- en airconditioning installaties.

Nadere informatie

WATERWERKBLAD. WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen

WATERWERKBLAD. WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen WATERWERKBLAD WARMTAPWATERINSTALLATIES Beveiligingen WB 4.4 B DATUM: OKT 2011 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de beveiliging van warmtapwaterinstallaties is in NEN 1006 (AVWI-2002) het volgende

Nadere informatie

Bespaar geld en energie met

Bespaar geld en energie met Bespaar geld en energie met MasterTherm warmtepompen. Neringstraat 10 8263 BG Kampen www.geoholland.nl De voordelen van een MasterTherm warmtepomp MasterTherm doet eigen research, productie en ontwikkeling

Nadere informatie

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013 NEW Glaswol 07/2013 Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving Onbeklede glaswolplaat voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden in woning- en utiliteitsbouw. Technische

Nadere informatie

thermaline 90 - Pasta koker 1x 40L, onderbouw met draaideur,

thermaline 90 - Pasta koker 1x 40L, onderbouw met draaideur, ITEM # MODEL # onderbouw met draaideur, elektrisch, H=800, NAAM # SIS # AIA # 589450 (MCKEFBDDAO) Pasta koker 1x 40 liter, onderbouw met draaideur, 400mm, elektrisch, indirecte verwarming, bovenblad met

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Omschrijving: De Bovema luchtbehandelingskasten type LTV en LTVN (koudebrugvrij en 50 mm geisoleerd) zijn ontworpen voor ruimteventilatie, verwarming, koeling, warmteterugwinning,

Nadere informatie

WAAB 600 Actieve koelconvector breedte 600

WAAB 600 Actieve koelconvector breedte 600 WAA 600 Actieve koelconvector breedte 600 MADE De actieve koelconvector WAA-600 is een lucht-water inductieunit waarmee een thermische behandeling kan worden gegeven aan lucht die vervolgens verspreid

Nadere informatie

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind With the future in mind Smart Line MultiEnergy Hybride tank voor het efficiënt opslaan van warm water. Het centrale punt voor hernieuwbare energiesystemen. Ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden,

Nadere informatie

Aardwarmte / Luchtwarmte

Aardwarmte / Luchtwarmte 2015 Aardwarmte / Luchtwarmte Verdiepende opdracht Inleiding; In dit onderdeel kun je meer leren over het onderwerp Aardwarmte/Luchtwarmte. Pagina 1 Inhoud 1.Aardwarmte / luchtwarmte...3 1.1 Doel van de

Nadere informatie

I.B. Kracht b.v. Patroon elementen. max. 700 C

I.B. Kracht b.v. Patroon elementen. max. 700 C I.B. Kracht b.v. Patroon elementen max. 700 C Voor het efficiënt en nauwkeurig verwarmen van massieve metalen voorwerpen in o.a. plastic, rubber en verpakkings-industrie en machinefabrieken. De lengte,

Nadere informatie

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie. Technische gegevens VIESMANN VITOSOL 200-TM Vacuüm-buiscollector volgens het heatpipe-principe voor het gebruik van zonne-energie Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst VITOSOL 200-TM type SPEA Vacuümbuiscollector

Nadere informatie

serie KAT Akoestische luchtdoorlaat unit

serie KAT Akoestische luchtdoorlaat unit serie Akoestische luchtdoorlaat unit www.koolair.com 1 Akoestische luchtdoorlaat unit Inhoudsopgave Akoestische luchtdoorlaat unit. 2 Afmetingen. 3 Technische gegevens. 5 Codificatie. 7 2 Akoestische luchtdoorlaat

Nadere informatie

CEJN. Perslucht Kernpunten. Staan voor kwaliteit, prestatie en veiligheid.

CEJN. Perslucht Kernpunten. Staan voor kwaliteit, prestatie en veiligheid. CEJN Perslucht Kernpunten Staan voor kwaliteit, prestatie en veiligheid www.cejn.com Serie 320 CEJN origineel standaard, EUROSTANDARD 7,6 (7,4) globale Extreem hoge doorstroom capaciteit Compact ontwerp

Nadere informatie

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN PRODUCTINFORMATIEBLAD TOEPASSING Alwa-Kombi-4 wordt toegepast als (in)regelventiel voor

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Aluminium leidingen, koppelingen en toebehoren ALUMINIUM LEIDINGSYSTEEM VOOR PERSLUCHT

Aluminium leidingen, koppelingen en toebehoren ALUMINIUM LEIDINGSYSTEEM VOOR PERSLUCHT ALUMINIUM LEIDINGSYSTEEM VOOR PERSLUCHT Aluminium leidingen, koppelingen en toebehoren l Universeel en makkelijk uit te breiden l Snelle en eenvoudige montage l Schokbestendig l Corrosievrij l UV bestendig

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

DEMONTABELE PLATENWARMTEWISSELAARS

DEMONTABELE PLATENWARMTEWISSELAARS DEMONTABELE PLATENWARMTEWISSELAARS HANDLEIDING VOOR INSTALLATIE, SERVICE & ONDERHOUD Publicatie No: 06-1001 Editie 1/06 Project : Klant : TSA type : Fabricage nummer : Bouwjaar : PED categorie : [] Art.

Nadere informatie

VIESMANN. VITOCAL Brine/water-warmtepompen Compacte toestellen 5,9 tot 10,3 kw. Technische gegevens. VITOCAL 343-G type BWT 341.

VIESMANN. VITOCAL Brine/water-warmtepompen Compacte toestellen 5,9 tot 10,3 kw. Technische gegevens. VITOCAL 343-G type BWT 341. VIESMANN VITOCAL Brine/water-warmtepompen Compacte toestellen 5,9 tot 10,3 kw Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst Compacte warmtepompen met brine/water-warmtepomp 400 V~, warmwaterboiler,

Nadere informatie

Legris koppelingen Productomschrijving Legris

Legris koppelingen Productomschrijving Legris Productomschrijving Legris zijn niet goedgekeurd voor toepassing in het luchtdrukremsysteem. Echter voor alle andere nevenapparatuur werkend op lucht wel. zijn uitgevoerd in kunststof en hebben als groot

Nadere informatie

Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com

Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com Verwarmers, warmtewisselaars Verwarming van zwembaden www.psa-zodiac.com Elektrische verwarmers Toepassing : Verwarming van openlucht- of overdekte zwembaden of spa s. Werkingsprincipe : Een elektrische

Nadere informatie

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil Over de Aqua DX unit De Aqua DX is een watergekoelde condensingunit voorzien van Fuji Electric invertertechniek. De Aqua DX maakt gebruik van water om de warmte te verplaatsen, dit in tegenstelling tot

Nadere informatie

Het pakket VDL drukhulpstukken omvat een uitgebreide serie spuitgegoten en uit buis vervaardigde fittingen voor PVC drukleidingsystemen.

Het pakket VDL drukhulpstukken omvat een uitgebreide serie spuitgegoten en uit buis vervaardigde fittingen voor PVC drukleidingsystemen. PVC drukhulpstukken VDL Het pakket VDL drukhulpstukken omvat een uitgebreide serie spuitgegoten en uit buis vervaardigde fittingen voor PVC drukleidingsystemen. Karakteristieken PVC-U - Lijmverbindingen

Nadere informatie