Procedure aanvraag en beoordeling RVVZ projecten 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Procedure aanvraag en beoordeling RVVZ projecten 2018"

Transcriptie

1 Stichting Menzis/Azivo RVVZ Procedure aanvraag en beoordeling RVVZ projecten 2018 Stichting Menzis/Azivo RVVZ Lawickse Allee DZ Wageningen Kvk nr RSIN / Fiscaalnummer:

2 INHOUDSOPGAVE: 1. Inleiding 2. Schema projectaanvraag en beoordeling 3. Toelichting op het schema projectaanvraag en beoordeling 4. Aanvraagformulier RVVZ project Bijlage A: Leefkracht

3 1. Inleiding 1.1 SMAR en Convenant Deze procedurebeschrijving geeft informatie over de werkwijze van, en criteria voor het indienen van projecten bij, Stichting Menzis/Azivo RVVZ, hierna aangeduid als SMAR. De reserves van de voormalige vrijwillige ziekenfondsverzekering zijn in dit fonds ondergebracht. Doelstelling van SMAR is deze reserves te besteden conform het Convenant dat in 1998 is gesloten door Zorgverzekeraars Nederland met VWS. De tot en met 2018 jaarlijks te besteden middelen van SMAR bedragen circa 1,7 miljoen. Op grond van het Convenant wordt hier jaarlijks 25% van afgestaan aan de Stichting Innovatiefonds Zorgverzekeraars ten behoeve van centraal te financieren projecten. De resterende middelen worden door de SMAR ingezet voor projecten die voldoen aan de hierna in 1.2 en 1.3 vermelde criteria. 1.2 Algemene criteria Voor financiering door SMAR komen op basis van bovengenoemd Convenant alleen projecten in aanmerking die vallen onder de volgende criteria: 1. Zorg: verbetering van de kwaliteit en doelmatigheid van zorgverlening in de ruimste zin, en in relatie daarmee, al hetgeen kan bijdragen aan de bevordering van de kwaliteit van leven van zieke en gehandicapte mensen. 2. Preventie: maatregelen ter voorkoming van ziekten. 3. Onderzoek: onderzoek gericht op de bevordering van de volksgezondheid en de gezondheidszorg, alsmede op de doelmatige uitvoering daarvan. In verband met de ANBI-status geldt daarnaast voor ieder project dat dit het algemeen nut dient (en dus niet enkel het bedrijfsbelang van Menzis). 1.3 Bijzondere minimale en aanvullende criteria Aanvullend gelden voor financiering van projecten door SMAR bijzondere criteria. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar: Minimale criteria: indien niet aan alle criteria wordt voldaan, wordt de aanvraag niet gehonoreerd. Aanvullende criteria: hieraan voldoen vergroot de kans op honorering van de aanvraag.

4 1.3.1 Minimale criteria Om voor honorering in aanmerking te komen, dienen projecten altijd aan alle navolgende criteria te voldoen. Het project: is vernieuwend, gericht op implementatie van doorbraken in zorg(infrastructuur) en preventie leidt tot aantoonbare verhoging van de kwaliteit van zorg en/of gezondheid 1 is gericht op de behoefte en belangen van verzekerden, passend binnen de aanvullende criteria. heeft een doel dat binnen de kaders van het project te realiseren is wordt voor minimaal 25% door een andere partij gefinancierd, bij voorkeur door de aanvragende partij zelf (waarvan minimaal 50% in, maximaal 50% in kind) wordt uitgevoerd in één of meer kernregio s van Menzis heeft een Menzis medewerker als mede opsteller van de aanvraag en intern verantwoordelijke (zie hoofdstuk 3) is eenmalig of heeft een implementatieplan m.b.t. borging na de projectfase betreft niet: o primair wetenschappelijk onderzoek i.e. als doel op zichzelf (toegepast onderzoek als onderdeel van een project dat binnen de criteria valt is wel mogelijk) o medisch onderzoek dat zich in een dierexperimenteel stadium bevindt o procesoptimalisatie o overheadkosten en andere kosten die tot de normale exploitatie behoren o commerciële productontwikkeling o een inrichting- of bouwproject o activiteiten die kunnen worden gefinancierd uit reguliere geldstromen (w.o. Wlz, WMO en Zorgverzekeringswet) o een project dat al is gestart (ratio: ten tijde van de aanvraag is er ruim voldoende tijd om tot een gewogen oordeel te komen) of waarvoor al met de aanvraag overlappende financieringstoezeggingen zijn gedaan is bereid inzage te geven in de financiële administratie is bereid periodieke rapportages over de voortgang van het project te leveren, een inhoudelijke- en financiële eindrapportage inclusief, bij bijdragen > , een controleverklaring door een accountant Aanvullende criteria De voorkeur wordt gegeven aan projecten die daarnaast voldoen aan één of meer van onderstaande aanvullende criteria; Leefkracht (individueel en in de werkomgeving) 2 in algemene zin, en binnen de navolgende regio s met de focus op: o Regio Gelderland Midden : versterken van de Leefkracht van gezinnen met kinderen. Belangrijk hierbij zijn een duidelijke link naar voeding en beweging en projecten met een innovatief karakter. 1 Gezondheid als geoperationaliseerd door Menzis in het begrip Leefkracht, zie bijlage A 2 Leefkracht: zie bijlage A

5 o Regio Noord: de Leefkracht van ouderen en hun mantelzorgers en de leefkracht van mensen met psychische klachten. Hierbij ligt de focus (blijven) meedoen. Het verbinden van verschillende leeftijdsgroepen en generaties staat centraal. o Regio Achterhoek: de Leefkracht van ouderen. Hierbij ligt de nadruk op meedoen en het in verbinding brengen van mensen in de regio. o Regio Twente: de Leefkracht van ouderen en van kinderen met (risico op) overgewicht. Dit door hen in beweging te brengen. o Regio West: de Leefkracht van eenzame Hagenezen, van jong tot oud. Belangrijk hierbij is dat de projecten een duidelijke link naar beweging hebben. Kwaliteitsverbetering van zorg op de volgende vier domeinen: o Uitkomsten van zorg o Klantervaringen met zorg o Veiligheid van zorg o Toegankelijkheid van zorg o Het inzichtelijk maken van bovenstaande voor de klant Draagt bij aan kostenbeheersing in de zorg Is potentieel imago-ondersteunend voor Menzis Heeft een integrale implementatie strategie voor landelijk uitrol en kan geborgd worden binnen de reguliere zorgstructuren Heeft een positieve businesscase De aanvrager sluit - daar waar mogelijk - aan bij soortgelijke initiatieven, om zo synergie in aanpak te bewerkstellingen Buiten de aanvullende criteria is er ruimte voor kleinschalige projecten die niet aan de minimale criteria voldoen tot maximaal per project en een totaal van maximaal per jaar. Deze kunnen direct door het bestuur worden toegewezen buiten de reguliere adviesprocedure om. In alle overige voorkomende gevallen zal het bestuur afwijkingen motiveren. Voordat u een volledige aanvraag indient kunt u ook een QuickScan laten uitvoeren. Hierbij biedt u een compacte projectbeschrijving met begroting aan. Op grond hiervan krijgt u binnen twee weken een advies m.b.t. de kans dat een formele aanvraag, met ondersteuning van een intern verantwoordelijke 3 in het MenSI gebracht zal worden Voor de QuickScan is geen vast format vereist. De projectbeschrijving dient in de Nederlandse taal te zijn opgesteld, mag uit maximaal 3 pagina s (exclusief begroting) bestaan en dient minimaal de volgende gegevens te bevatten: aanleiding doelgroep doelstelling activiteit(en) omschrijving van de resultaten (zo smart mogelijk) verwachte impact op zorgkosten implementatie en borging globale begroting en dekkingsplan 3 Zie pagina Toelichting schema Projectaanvraag en beoordeling.

6 De vereiste documenten kunt u digitaal aanleveren aan het MenSI kernteam 4 : info@rvvz.nl. Hierbij vermelden wij expliciet dat dit slechts een advies is en dat hieraan geen rechten kunnen worden verleend. Slechts het bestuur is bevoegd tot besluitvorming over toekenning. Een aantal van tot nu toe door SMAR goedgekeurde bestedingsdoelen kunt u vinden op de website, Een uitgebreider overzicht staat in het jaarverslag dat eveneens op de website te vinden is. Mocht u ondanks deze informatie nog vragen, tips en/of ideeën hebben met betrekking tot (verbetering van) de procedure of anderszins, dan kunt u deze aan het MenSI kernteam doorgeven, info@rvvz.nl. Het bestuur van Stichting Menzis/Azivo RVVZ bestaat uit: Dhr. R. Wenselaar Dhr. F.I.G. Janssen Dhr. R.J.B. Groot Koerkamp 4 MenSI: Schema Projectaanvraag en beoordeling.

7 2. SCHEMA PROJECTAANVRAAG EN BEOORDELING De RVVZ is, zo lang deze niet is uitgeput, de primaire optie voor bekostiging Bovenstaand schema wordt op de volgende pagina nader toegelicht.

8 3. TOELICHTING SCHEMA PROJECTAANVRAAG EN BEOORDELING aanvragen kunnen slechts worden ingediend door rechtspersonen. De aanvraag kan zowel een RVVZ bijdrage betreffen als een vraag tot investeren anderszins. Beide worden in hetzelfde deskundigenoverleg 5 beoordeeld. Voor investeringsaanvragen geldt een ander kader en format dan in deze notitie beschreven voor de RVVZ. Het MenSI kernteam ziet er op toe dat investeringsvragen anderszins die vanuit de RVVZ zouden kunnen plaats vinden daar naar toe geleid worden. De RVVZ aanvraag wordt voorbereid in samenspraak met vertegenwoordigers van Menzis. Eén van deze vertegenwoordigers is bereid de rol van intern verantwoordelijke 6 te vervullen in het project. Wanneer de aanvrager geen contacten heeft binnen Menzis dan kan een QuickScan worden ingediend. Op basis hiervan onderzoekt het MenSI kernteam of er een intern verantwoordelijke voor het project gevonden kan worden. De aanvrager vult een aanvraagformulier in. Dit aanvraagformulier is te vinden op de website van SMAR, of op te vragen bij het MenSI kernteam, info@rvvz.nl. Het aanvraagformulier dient in de Nederlandse taal te worden opgesteld en vergezeld te gaan van een projectplan met mijlpalenplanning en een gedetailleerde begroting met dekkingsplan. Het ingevulde aanvraagformulier wordt ondertekend per gestuurd aan het MenSI kernteam. In overleg met de intern verantwoordelijke beoordeelt het MenSI kernteam of de aanvraag aan de procedurele- en kwaliteitsvereisten voldoet om het in het MenSI overleg te brengen. Bij negatief advies van het MenSI wordt de aanvraag gemotiveerd afgewezen. Bij positief advies van het MenSI wordt de aanvraag voorgelegd aan de Directieraad van Menzis ter advisering aan het bestuur van de SMAR. De beslissing van het bestuur is definitief en over het besluit kan niet worden gecorrespondeerd. Bij afwijzen door het bestuur wordt door het kernteam MenSI een gemotiveerde afwijzing verstuurd. de aanvraag gemotiveerd afgewezen Bij toekenning door het bestuur van de SMAR wordt door het kernteam MenSI een toekenningsbrief verzonden aan de aanvrager en in afschrift aan de intern verantwoordelijke. In de brief zijn de voorwaarden voor toekenning van de financiële bijdrage opgenomen. De geadresseerde stuurt een getekende kopie van de toekenningsbrief retour aan het secretariaat. Bij toekenning van een bijdrage behoudt SMAR, en de aan deze stichting verbonden zorgverzekeraar Menzis, zich het recht voor om inhoudelijk over de projecten te publiceren. 5 Deze deskundigen zijn georganiseerd in het MenSI (Menzis Strategisch Investeren). Waar nodig worden door de deelnemers in het MenSI derden ter advisering ingeschakeld. Het kernteam MenSI brengt de projecten in via de vertegenwoordiger van de afdeling waar de intern verantwoordelijke onder valt. 6 De intern verantwoordelijke is de Menzis medewerker die de contacten met de projectleiding onderhoudt en mede verantwoordelijkheid draagt voor de projectresultaten. Voor het secretariaat SMAR is de intern verantwoordelijke aanpreekpunt m.b.t. voortgang(monitoring) en rapportage.

9 Bij een positief besluit dient het project binnen 3 maanden na ontvangst van schriftelijke bevestiging gestart te zijn. Als dit niet lukt, dient hierover een schriftelijke motivatie te worden gegeven aan het MenSI kernteam, die dat voorlegt aan het bestuur. Het bestuur kan vervolgens besluiten of de toekenning geldig blijft.

10 4. AANVRAAGFORMULIER RVVZ PROJECT Aanvraagformulier voor financiële ondersteuning door de Stichting Menzis/Azivo RVVZ (verder de Stichting). De Stichting ondersteunt projecten in de regio s Groningen, Gelderland, Overijssel en Den Haag. Projecten met een uitstraling op landelijk niveau kunnen rechtstreeks bij het Innovatiefonds Zorgverzekeraars worden aangemeld. U kunt het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier opsturen naar: Stichting Menzis/Azivo RVVZ t.a.v. kernteam MenSI Postbus KC Enschede Wilt u de aanvraag ook, als attachment, per verzenden naar info.rvvz@menzis.nl 1a. Wat zijn de volledige naam, adres etc. van uw stichting, vereniging of initiatief? Naam Bezoekadres Correspondentieadres/postbusnummer Postcode Plaats Telefoon Fax Website 1b. Wie is de contactpersoon voor deze aanvraag? Naam Functie Telefoon 2. Waarvoor vraagt u een bijdrage aan? Geef in een bijlage een korte omschrijving, denk hierbij aan de volgende onderwerpen: a. Waarom gaat het? b. Voor welke doelgroep? c. Met welke doelstelling? d. Hoe is de opzet, welke stappen zijn al gezet? e. Wat is/zijn beoogde, bij voorkeur meetbare, eindresultaten? f. Wat is de looptijd van het project? g. Wordt er met andere instanties samengewerkt, en zo ja met welke? 3. Overige vragen a. Wat zijn de totale kosten van het project waarvoor u een bijdrage vraagt en hoe denkt u deze kosten te dekken? Voeg zo mogelijk een gespecificeerde kostenbegroting toe. b. Welk bedrag vraagt u specifiek bij de Stichting Menzis/Azivo RVVZ aan?

11 c. Vindt er voortzetting van de activiteiten plaats na de projectfase? Hoe is dan de continuïteit geborgd m.b.t besturing, bekostiging e.d.? d. Heeft u ook bij andere instanties een bijdrage gevraagd, en zo ja bij wie? Heeft u al toezeggingen ontvangen en voor welk bedrag? e. Bent u bereid en in staat periodiek een rapportage over de voortgang van het project te overleggen? f. Bent u bereid en in staat tot een projectadministratie, een financiële verantwoording van het project, en indien nodig, in ieder geval bij toekenningen boven de , voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring? 4. Voorwaarden a. Het project heeft een duidelijke doelstelling tot zorgvernieuwing of richt zich op bevordering van kwaliteit en doelmatigheid van de zorg of zorgverzekering. Het project vervult een voorbeeldfunctie en heeft een meetbaar eindresultaat; b. Het aangevraagde project kan niet gefinancierd worden uit reguliere geldstromen van wettelijke zorgverzekeringsregelingen; c. De Stichting houdt zich het recht voor om inzage te hebben in de financiële administratie ten behoeve van de controle van de financiële gang van zaken rond een project; d. De verantwoording van uitgaven met een eenmaal toegekende financiële ondersteuning door de Stichting boven de moet na afloop worden voorzien van een verklaring van een registeraccountant dan wel certificerend accountant-administratieconsulent. Indien de Stichting dit wenselijk acht, kan ook bij projecten van minder dan een accountantsverklaring worden verlangd; e. De aanvrager is bereid te voldoen aan door de Stichting te stellen voorwaarden, waaronder de voorwaarde tot het afleggen van een deugdelijke verantwoording over de besteding van de gelden; f. Een aanvraag wordt zodanig tijdig ingediend dat het bestuur nog een weloverwogen beslissing kan nemen. 5. Beoordeling aanvraag: Voldoet de aanvraag aan de gestelde voorwaarden dan wordt deze, na consultatie en advies binnen Menzis, ter beoordeling voorgelegd aan het bestuur van de Stichting. Het bestuur let op de eigen beschikbare middelen en de gestelde prioriteiten binnen de doelstelling van de Stichting. Ook wordt gekeken naar financiële middelen van de aanvragers. De beslissing van het bestuur (positief dan wel negatief) wordt in schriftelijke vorm, uiterlijk drie maanden na ontvangst van de aanvraag, naar de aanvrager teruggekoppeld. Als de aanvraag voldoet aan de gestelde criteria komt het project niet automatisch in aanmerking voor gehele of gedeeltelijke financiering. Het oordeel van het bestuur is bindend. Na een negatieve beslissing van het bestuur is geen beroep mogelijk. Dit formulier dient namens uw organisatie rechtsgeldig te worden ondertekend door degenen die hiertoe bevoegd zijn (bijvoorbeeld voorzitter, secretaris, penningmeester) of degenen die gemandateerd zijn. Bij mandatering dient een schriftelijk bewijsstuk hiervan te worden bijgevoegd. Een recent uittreksel uit de registers van de Kamer van Koophandel dient te worden bijgevoegd. Handtekening Plaats Naam Datum Functie

12 Bijlage A bij Procedure RVVZ projecten - Leefkracht Menzis versterkt de leefkracht voor ieder mens Menzis is niet zomaar een zorgverzekeraar. We zijn een sociale zorgverzekeraar die de mens centraal zet. We zijn een coöperatie, zonder winstoogmerk en aandeelhouders, waarin klanten in een Ledenraad beslissen over zaken die er echt toe doen. Waarin het geld dat mensen aan ons toevertrouwen vrijwel geheel ten goede komt aan de zorg. Bij Menzis is iedereen welkom, zonder selectie. Hierbij past dat we meer waarde willen bieden voor mens en maatschappij. We willen meer voor onze klanten betekenen dan alleen het innen van premies en het vergoeden van de zorgkosten. Het is onze missie om kwalitatief goede en betaalbare zorg te garanderen om zo het welzijn van al onze klanten te bevorderen. Dat is geen eenvoudige opgave, want de betaalbaarheid van de zorg staat onder druk. Dit komt doordat mensen steeds langer leven en er steeds meer ouderen en chronisch zieken komen. Zij hebben veel zorg nodig. Ook worden nieuwe vaak duurdere medische behandelingen en medicijnen ontwikkeld. De zorg wordt hierdoor steeds duurder en de premie hoger. Menzis vindt dat dit niet zo kan doorgaan. Er is inzet nodig op behoud van gezondheid en op kwaliteit van leven om ervoor te zorgen dat met name de groep ouderen en chronisch zieken, ondanks hun beperkingen, nog zo krachtig en zelfstandig mogelijk in het leven kunnen staan. Menzis gelooft namelijk dat er via gezonde gedragsverandering nog veel gezondheidswinst te behalen is, waardoor we de leefkracht van mensen kunnen versterken en tevens de zorgkosten voor de maatschappij kunnen verminderen. Eén van die oplossingen is het versterken van de leefkracht van ieder mens. Leefkracht staat voor het maximale uit je leven willen halen, of je nou ziek bent of gezond. Ieder mens doet dat op zijn eigen manier want iedereen is uniek. Maar in een ding zijn ze gelijk. Ze willen zich allemaal energieker, vitaler en zelfverzekerder voelen, ook als ze ziek zijn of een beperking hebben. Die kracht noemen wij leefkracht. Leefkracht gaat over de positieve energie die mensen voelen als ze met hun

13 gezondheid bezig zijn, over meedoen in de maatschappij, erbij horen en mentale fitheid. Het gevoel hebben dat je in je kracht wordt gesteund en daardoor sterker staat. Menzis zet zich daar optimaal voor in. Door te investeren in leefkracht bieden we meer dan alleen zorgverzekeringen. We bieden ook producten en diensten die de leefkracht versterken. Eigenlijk werkt het door in alles wat we doen. Leefkracht is onderdeel van onze missie. We willen meer zijn dan een zorgverzekeraar, we willen ook een partner in gezondheid zijn. Dit is onze kernboodschap: Als we naar de wereld kijken, dan zien we als Menzis geen markt en geen polissen wij zien mensen. Allemaal uniek: zo verschillend en bijzonder. In één ding zijn ze gelijk: ze willen hun leven leiden op hun eigen manier. Iedereen wil zich energieker, vitaler en zelfverzekerder voelen, ook in tijden van ziekte of met een beperking. Dat gevoel noemen wij leefkracht. Want niets is zo mooi als een mens die zijn kracht kent. Ook als die mens ziek is, of even verzwakt. Zo maken we onze positie waar We zetten ons in om de leefkracht voor ieder mens te versterken. Dit doen we door kennis en behoeften te delen op het gebied van bewegen, ontspannen, eten en drinken en meedoen. Voeding is een belangrijke focus voor Menzis. Het is een onderwerp waar we veel mensen mee kunnen helpen. Uit klantonderzoek blijkt dat over voeding grote onzekerheid bestaat. Wat is nu waar? Onderzoekers en wetenschappers weten hier al veel over, maar de gemiddelde Nederlander niet. Menzis gaat samenwerken met kennisinstellingen en andere partners om deze kennis te delen en persoonlijk relevant te maken. Zo krijgt iedereen goede informatie over gezonde voeding. Leefkracht & onze klanten Om de leefkracht van ieder mens te versterken, vertalen wij leefkracht in: 1. onze service (bijvoorbeeld zorgadvies, verwijzing naar het kanker inloophuis, mantelzorgadvies), 2. onze dienstverlening (kennis over voeding vergroten, SamenGezond), 3. onze zorginkoop (de specialist kijkt naar de mens en niet alleen naar de aandoening en houdt rekening met wat de patiënt zelf nog kan en wil). Een paar voorbeelden van de manier waarop leefkracht terugkomt in ons werk: In SamenGezond geven we onder meer tips over sporten/bewegen/eten/ontspanning. Daarbij belonen we deelnemers in het maken van gezonde keuzes. We participeren in een initiatief van de Nierstichting om een draagbare kunstnier te

14 ontwikkelen. We willen een betere kwaliteit van leven mogelijk maken voor mensen die dialyseren, tegen lagere kosten. Samen met KWF ontwikkelen we een programma over terugkeer met kanker op de werkvoer. Ook ontwikkelden we samen met KWF en ziekenhuizen een lastmeter. Hierin kunnen mensen zelf met hun zorgverleners in gesprek gaan over wat ze hebben meegemaakt of wat hun familie/collega s hebben meegemaakt. Leefkracht & preventie Om de leefkracht te versterken, besteden we ook veel aandacht aan preventie. In de literatuur wordt preventie omschreven als gezondheidsbehoud op vier gebieden: universele preventie, selectieve preventie, geïndiceerde preventie en zorg-gerelateerde preventie. Op al deze gebieden zijn we met leefkracht actief. Universele preventie Dit gaat over het bevorderen van fitheid en het wegnemen van gezondheidsrisico s. Hiervoor hebben we SamenGezond, een gezondheidsprogramma dat deelnemers tips geeft over een gezonde leefstijl. We faciliteren, helpen en belonen inzet op gezonder leven, ook als mensen chronisch ziek zijn of met een beperking te maken hebben. Deelnemers leren inzicht te krijgen in hun gezondheidssituatie en kunnen deze vergelijken met anderen. Daarnaast bieden we kennis en zelfhulp. Denk aan (ehealth) programma s in samenwerking met het Voedingscentrum en Philips. Hiermee belonen we gezonde keuzes en zetten we kennis van landelijke partners in om gericht advies te geven en gezondheidsrisico s terug te dringen. We geloven erin dat dit op termijn zal leiden tot lager zorggebruik. Dat willen we ook wetenschappelijk bewijzen. Selectieve preventie Dit richt zich op specifieke doelgroepen en regio s waar grote gezondheidsrisico s voorkomen. Hier werken we aan met onze regio-aanpak. Zo richten we onze initiatieven in Twente op jeugd met obesitas. We kiezen daarbij voor een positieve benadering. Preventie wordt vaak gezien als: ik mag niks en moet veel. Ik mag niet roken, vet eten en alcohol drinken. En ik moet bewegen, sporten, en op dieet, enzovoort. Dat stimuleert niet echt. Als Menzis willen we mensen niet van alles opleggen en voorschrijven. We willen de positieve kanten benadrukken en vooral de eigen regie van mensen vergroten. Daarmee stimuleren en faciliteren we verbetering van leefkracht. Geïndiceerde preventie en zorg-gerelateerde preventie wordt ingezet bij patiënten, die vaak al onder behandeling zijn van een zorgaanbieder. Menzis wil zorgaanbieders stimuleren om (nog) meer aandacht te besteden aan preventieve maatregelen om onnodige verergering van ziekte te voorkomen. Dit doen we in ons zorginkoopbeleid Ook gaan we samen met zorgaanbieders op zoek naar andere vormen van financiering, zoals populatiebekostiging. Onze (ehealth) zelfhulpprogramma s binnen SamenGezond sluiten zoveel mogelijk aan op de behandeling van de aanbieder en we verwijzen beide naar elkaar.

15 Leefkracht & regio In onze regio-aanpak hebben we leefkrachtthema s benoemd, die specifiek in die regio aandacht vragen. We tonen hoe we waarde toevoegen in de regio, met een continue stroom van verhalen over onze initiatieven. Denk aan mantelzorg, beweegprogramma s voor kinderen, manieren om een beweegmaatje in de buurt te vinden, in contact te komen met gelijkgestemden of met vrijwilligers. Soms komen die initiatieven voort uit regioprojecten. Soms ook uit sponsoring en onze vernieuwende inkoopafspraken met zorgaanbieders in de regio. Daarbij zijn onze partners onze ambassadeurs. Zij vertellen ons verhaal het beste. Menzis & SamenGezond Menzis heeft SamenGezond. Dit is een onderscheidend gezondheidsprogramma waar we meer dan leden helpen, motiveren en belonen in het maken van gezonde keuzes. Dit past uitstekend binnen het versterken van leefkracht. SamenGezond kent meerdere rollen, die tussen nu en 2020 worden doorgevoerd. 1. Via SamenGezond worden (ehealth) oplossingen aangeboden. 2. Via SamenGezond worden allerlei diensten en producten aangeboden op het gebied van zorg en gezondheid. Denk aan sportartikelen, boeken over voeding, online trainingen over beter slapen, stoppen met piekeren, hulp na het stoppen met roken. 3. SamenGezond wordt een gezondheidsplatform, waarmee consumenten (want ook voor niet klanten) hun gedrag en keuzes in kaart brengen. Ze krijgen er tips en adviezen, waarmee ze hun leefkracht nog verder kunnen versterken. We hebben namelijk een uitgebreid netwerk van partners. Samen met Menzis delen zij hun kennis op SamenGezond. Ook onze sponsorpartners bieden op SamenGezond maatschappelijke informatie aan die past bij de gedachte van leefkracht. Onze gezamenlijke informatie is zo interessant, dat we veel nieuwsgierigen naar ons toetrekken. SamenGezond is relevant, gemakkelijk en leuk om gezonde(re) keuzes te maken. Welke keuzes mensen vervolgens maken, bepalen ze zelf. Niks moet. Wel willen we graag helpen. Bijvoorbeeld door kwalitatief goede en actuele informatie aan te bieden over een gezonde leefstijl. Of door punten te sparen met het maken van gezonde keuzes. Klanten worden op de langere termijn beloond voor hun gezonde keuzes én zij profiteren direct al, bijvoorbeeld vanwege interessante kortingen, gezonde producten of een donatie aan een goed doel. Doordat klanten zich via SamenGezond meer en beter verdiepen, leren ze meer over zichzelf en over hun gezondheid. Zo kunnen ze hun eigen leef)kracht versterken.

PROCEDUREBESCHRIJVING AANVRAAG

PROCEDUREBESCHRIJVING AANVRAAG PROCEDUREBESCHRIJVING AANVRAAG Juni 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. PROCEDURE AANVRAAG INDIENEN... 6 3. PROCEDURE TOEKENNING... 7 4. PROCEDURE AFWIJZING... 8 5. COMMUNICATIE... 9 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

Subsidiebeleid Stichting Zorg en Zekerheid

Subsidiebeleid Stichting Zorg en Zekerheid SUBSIDIEBELEID 2014 oktober 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Thema s... 4 2.1 Preventie... 4 2.2 Ouderenzorg... 5 2.3 Mantelzorg/vrijwilligerswerk... 5 2.4 Daarnaast kunnen projectvoorstellen ingestuurd

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling

Nadere informatie

Transformatiegelden Aanvullend inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg

Transformatiegelden Aanvullend inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg Transformatiegelden 2019 Aanvullend inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 1. Inleiding In het Hoofdlijnenakkoord MSZ 2019 2022 (HLA) is een afspraak gemaakt over de mogelijkheid voor de inzet van transformatiegelden

Nadere informatie

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016 Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie Geldig vanaf januari 2016 1 Inhoud 1. Aanvraag start- en/of stimuleringsubsidie 3 2. Hoogte van de bijdrage 4 3. Onderbouwing van de aanvraag 4 4. Publiciteit

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen)

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) 1a Wat is de volledige naam en het adres van uw organisatie? Bezoekadres: PC/Woonplaats Postbusnummer: PC/Woonplaats postbusnummer

Nadere informatie

Stichting Fonds 1819 Met het oog op lokale en regionale belangen. Beleidsplan 2014-2016

Stichting Fonds 1819 Met het oog op lokale en regionale belangen. Beleidsplan 2014-2016 Stichting Fonds 1819 Met het oog op lokale en regionale belangen Beleidsplan 2014-2016 1 Lochem, december 2013 1. Fonds 1819 Fonds 1819 is ontstaan uit de voormalige zelfstandige spaarbanken in Borculo

Nadere informatie

Inkoopbeleid Max-max tarief voor zorginhoudelijke innovaties verloskunde/echoscopie

Inkoopbeleid Max-max tarief voor zorginhoudelijke innovaties verloskunde/echoscopie Inkoopbeleid 2020-2021 Max-max tarief voor zorginhoudelijke innovaties verloskunde/echoscopie Datum : 1 april 2019 Versie : 1.0 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u?... 2 2. Wie kunnen

Nadere informatie

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen BELEIDSREGELS BIJDRAGE VOOR INNOVATIE GEMEENTE DRIMMELEN 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007;

Nadere informatie

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN Richtlijnen Raadpleeg eerst de richtlijnen voordat u het formulier invult. Inleiding Financiële ondersteuning kan worden verleend aan concrete culturele en maatschappelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie

Aanvraagformulier Subsidie Aanvraagformulier Subsidie Grondslag: Algemene subsidieverordening gemeente Twenterand 2017 en nadere regels: - Subsidieregeling Aantrekkelijke gemeente - Subsidieregeling Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Stichting Menzis/Azivo RVVZ. Beleidsplan 2013-2014

Stichting Menzis/Azivo RVVZ. Beleidsplan 2013-2014 Stichting Menzis/Azivo RVVZ Beleidsplan 2013-2014 Versie DR 2 december 2013 Stichting Menzis/Azivo RVVZ Lawickse Allee 130 6709 DZ Wageningen www.menzis.nl/rvvz Kvk nr 09190125 RSIN / Fiscaalnummer: 820226634

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

1/6. Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie. BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie. 1. Gegevens van de aanvrager

1/6. Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie. BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie. 1. Gegevens van de aanvrager BIJLAGE bij ACM Formulier geschilbeslechting energie Aanvraagformulier geschilbeslechting Energie 1. Gegevens van de aanvrager Naam Postadres Postcode Telefoon ( ) Fax ( ) E-mail EAN- code 1 0 Man 0 Vrouw

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode:

Aanvraagformulier. 1. De organisatie. 1.1. Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode: Aanvraagformulier In dit formulier stellen wij u vragen over: 1. Uw organisatie 2. Het project waarvoor u een aanvraag indient 3. De financiering van het project 4. Overige zaken 1. De organisatie 1.1.

Nadere informatie

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT)

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) Aanvraag inzake de uitvoering van subsidiëring van projecten die de toeristische kwaliteit van Texel vergroten, bewaren of verbeteren

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

Programma beschrijving

Programma beschrijving Programma beschrijving Achtergrond Al 1 op de 16 Nederlanders heeft diabetes en elke week komen daar 1.000 mensen bij. Daarmee is diabetes een gezondheidsprobleem voor veel Nederlanders, en een groeiend

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór Belangrijk: - Bij voorkeur digitaal aanvragen, bij uitzondering schriftelijk aanvragen. - Aanvraag uiterlijk vóór 01 oktober in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. (ASV 2016 artikel 7) - Alleen

Nadere informatie

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Aanvraagformulier subsidie 2015 FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Voor de functies ontmoeting en dagbesteding wordt een aanvraag

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben

AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben AANVRAAGFORMULIER Samenwerkende Fondsen Cariben LET OP: Lees voordat u dit formulier invult, de criteria waaraan uw project in elk geval moet voldoen op www.samenwerkendefondsencariben.org Vult u dit formulier

Nadere informatie

Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt Richtlijnen subsidieaanvraag Vereniging Bartiméus Sonneheerdt I. Algemene bepalingen: 1. De aanvrager is een rechtspersoon. 2. Het project heeft een maximale looptijd van 24 maanden. Voor wetenschappelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018

Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018 Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018 Een project / initiatief kan worden gefinancierd uit de module Zorgvernieuwing (S3-gelden), mits de aanvraag voldoet aan de procedure

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank De Kempen U wilt graag een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank De Kempen. Om te kunnen beoordelen of uw aanvraag in aanmerking komt, hebben wij een

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2018 VOOR INWONERS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2018 VOOR INWONERS Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam Dhr./Mw.

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

WONINGSTICHTING WOENSDRECHT

WONINGSTICHTING WOENSDRECHT SPONSORBELEID WONINGSTICHTING WOENSDRECHT INLEIDING Woningstichting Woensdrecht is een non-profit organisatie. Een organisatie die streeft haar opbrengsten te investeren in haar werkgebied. Om onze doelen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds

Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Aanvraagformulier Rabo ImP³actfonds Rabobank Apeldoorn en omgeving De PDF viewer (plug-in) van Chrome geeft dit formulier niet goed weer. Sla het formulier op en open deze in Acrobat of gebruik een andere

Nadere informatie

Samenvatting consultatie Ledenraad. Zorginkoopbeleid 2018

Samenvatting consultatie Ledenraad. Zorginkoopbeleid 2018 Samenvatting consultatie Ledenraad Zorginkoopbeleid 2018 1 Introductie De Ledenraad is betrokken bij het zorginkoopbeleid en contractering van zorg middels: Enquête Formele Ledenraadsvergadering Regionale

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

Aanvraagformulier. 1. De organisatie Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode:

Aanvraagformulier. 1. De organisatie Contactgegevens organisatie. Naam van de organisatie: Postadres: Postcode: Plaats: Bezoekadres: Postcode: Aanvraagformulier NB: Ga na -alvorens het aanvraagformulier in te vullen- of uw aanvraag enige kans van slagen heeft. Te vaak worden voorstellen ingediend die geen enkele kans van slagen hebben. Lees tevens

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 05 en 06 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Zorgprojecten 2019 Leefstijl in de MDL-zorg

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Zorgprojecten 2019 Leefstijl in de MDL-zorg Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting Zorgprojecten 2019 Leefstijl in de MDL-zorg Inhoudsopgave Doel... 3 Focus... 3 Wie kan subsidie aanvragen?... 4 Eisen waaraan de aanvraag dient te voldoen...

Nadere informatie

Preventie via de gemeentepolis. Samenvatting rapport Preventie en de gemeentepolis van BS&F

Preventie via de gemeentepolis. Samenvatting rapport Preventie en de gemeentepolis van BS&F Preventie via de gemeentepolis Samenvatting rapport Preventie en de gemeentepolis van BS&F Dit is een samenvatting van het rapport Preventie en de gemeentepolis van BS&F (februari 2017). Het rapport laat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016:

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016: Puntentotaal vraag 3: (in te vullen door interne subsidiecommissie): AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016: 1. Aanvrager Naam organisatie Postadres Postcode + plaats Bezoekadres Postcode + plaats

Nadere informatie

FORMULIER VOOR GEBUNDELDE AANVRAAG LOCATIEGEBONDEN FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 APELDOORN

FORMULIER VOOR GEBUNDELDE AANVRAAG LOCATIEGEBONDEN FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 APELDOORN Bijlage 5 Aanvraagformulier subsidie 2015 FORMULIER VOOR GEBUNDELDE AANVRAAG LOCATIEGEBONDEN FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 APELDOORN Voor de functies ontmoeting en dagbesteding

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz Wijkverpleging Introductie Menzis Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met 2,2 miljoen klanten. De Ledenraad is ons hoogste orgaan. Bij Menzis is iedereen welkom.

Nadere informatie

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen

Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Pilot 2018-2019 Aanvraag formulier Stimuleringssubsidie Ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen Bestemd voor lokale verenigingen om een

Nadere informatie

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

Voor substitutie komt binnenkort een ander aanvraagformulier beschikbaar. Voor wijkgerichte zorg is het budget voor 2016 & 2017 reeds gealloceerd.

Voor substitutie komt binnenkort een ander aanvraagformulier beschikbaar. Voor wijkgerichte zorg is het budget voor 2016 & 2017 reeds gealloceerd. PROJECTAANVRAAG REGIOTAFEL ONDERDEEL: ZORGVERNIEUWING 1 INLEIDING - Deadline voor het indienen van uw projectvoorstel is 24 juni 2016 - Voor 1 oktober 2016 krijgt u bericht over toekenning of afwijzing

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 07 en 08 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

WERKWIJZE DONATIECOMMISSIE

WERKWIJZE DONATIECOMMISSIE WERKWIJZE DONATIECOMMISSIE KRINGLOOPWINKEL DE RECYCLING VERSIE 3.5 DEFINITIEF 19 FEBRUARI 2011 Elk jaar kent stichting De Recycling donaties toe aan goede doelen. Omdat het om behoorlijk wat geld en spullen

Nadere informatie

Focus op gedrag & gezondheid

Focus op gedrag & gezondheid Focus op gedrag & gezondheid Twentse Expertmeeting Gezonde Leefstijl 7 februari 2011 Pascale Voermans, Menzis Inhoud Even voorstellen De meningen in Nederland Menzis & preventie Missie & Strategie Activiteiten

Nadere informatie

Stimuleringsregeling. Welkom. E-health Thuis (SET) Marion van der Heden

Stimuleringsregeling. Welkom. E-health Thuis (SET) Marion van der Heden Welkom Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) Marion van der Heden Aanleiding beleid VWS Programma Langer Thuis: stimuleren dat ouderen met goede kwaliteit van leven zelfstandig kunnen blijven wonen

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ D2D D2P D2D D2P D2D D2P P2D P2M P2D P2M P2D P2M

Zorginnovatie bij CZ D2D D2P D2D D2P D2D D2P P2D P2M P2D P2M P2D P2M Zorginnovatie bij CZ D2D D2P P2D P2M D2D D2P P2D P2M D2D D2P P2D P2M Durft u zich te onderscheiden? Dan zijn wij bijzonder geïnteresseerd in uw ideeën voor innovatie in de zorg! Het zijn woelige tijden

Nadere informatie

Samenwerking tussen Gemeenten en CZ

Samenwerking tussen Gemeenten en CZ Samenwerking tussen Gemeenten en CZ Het ZoWel Model februari 2014 CZ ziet de noodzaak tot en de kansen van samenwerking met gemeenten Noodzaak en kansen Samenwerken vanuit basishouding Uitvoering Wmo erg

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor internationale projecten

Aanvraagformulier voor internationale projecten Aanvraagformulier voor internationale projecten Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering. U kunt

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt:

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt: Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Voor vragen, begeleiding en advies kun u contact opnemen met uw gemeente of met het projectbureau in uw regio. Het provinciale Iepen Mienskipsfûns

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele subsidie 2020

Aanvraagformulier structurele subsidie 2020 Gegevens gemeente Datum ontvangst Verzendadres Gemeente Oldenzaal Postadres Postbus 354 7570 AJ Oldenzaal Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl versie 01-01-2019 Internet www.oldenzaal.nl Aanvraagformulier

Nadere informatie

Richtlijnen financiële bijdrage evenementen 2014

Richtlijnen financiële bijdrage evenementen 2014 De doelstelling van Almelo Promotie is om Almelo op de kaart te zetten als een aantrekkelijke stad om te wonen, werken en recreëren. Om dit te bereiken willen we iedereen Almelo maximaal laten beleven.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID SERVICE FONDS Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Eerste fase tweede fase Derde fase

projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Eerste fase tweede fase Derde fase projectvoorstel behandeling van een projectvoorstel Ammodo hanteert voor elk donatiebesluit (op initiatief van derden of van Ammodo zelf) de met het formulier Projectvoorstel verzamelde gegevens. Om zoveel

Nadere informatie

Aanvraagformulier 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE

Aanvraagformulier 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE 1 ALGEMENE GEGEGEVENS VAN DE ORGANISATIE 1A Aanvragende organisatie (aanvrager) Postadres: Bezoekadres: Telefoon: Email: Website: (Rechts)vorm organisatie: Stichting / vereniging / projectgroep /..* ANBI

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Vanaf 2015 is incidentele subsidie mogelijk voor de activiteiten van Gezond In Bossenburgh. Met de subsidie 'Gezond in Bossenburgh' wil de gemeente zich

Nadere informatie

NIVEL Panels. Gezondheidszorgonderzoek. vanuit het perspectief van. de Nederlander. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg

NIVEL Panels. Gezondheidszorgonderzoek. vanuit het perspectief van. de Nederlander. Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL Panels Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Gezondheidszorgonderzoek vanuit het perspectief van de Nederlander nivel panels Het Nivel onderzoekt met behulp van een aantal panels

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Koolmijnlaan 31/3-4, 3580 BERINGEN tel: 011 45 66 15 fax: 011 43 22 72 E-mail: info@pwaberingen.be website: www.pwaberingen.be Laatste versie:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 66742 9 december 2016 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 november 2016, kenmerk 1051721-158512-PG,

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele subsidie 2018

Aanvraagformulier structurele subsidie 2018 Gegevens gemeente Datum ontvangst (in te vullen door de gemeente) Verzendadres Gemeente Krimpenerwaard Postbus 51, 2820 AB Stolwijk T: 140182, E: info@krimpenerwaard.nl Aanvraagformulier structurele subsidie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Cliëntenraden Menzis Zorgkantoor 16, 17 en 18 april Regio s Twente, Groningen en Arnhem

Informatiebijeenkomst Cliëntenraden Menzis Zorgkantoor 16, 17 en 18 april Regio s Twente, Groningen en Arnhem Informatiebijeenkomst Cliëntenraden Menzis Zorgkantoor 16, 17 en 18 april 2018 Regio s Twente, Groningen en Arnhem Agenda Voorstelronde Presentatie NCZ Presentatie Menzis Inkoop 2019 Thema s Presentatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier incidentele subsidie

Aanvraagformulier incidentele subsidie Aanvraagformulier incidentele subsidie Gemeente Wijdemeren verleent subsidie aan projecten en activiteiten die eenmalig plaatsvinden binnen de gemeente. Het project of de activiteit moet daarvoor voldoen

Nadere informatie

Aanvraagformulier incidentele subsidie 2019

Aanvraagformulier incidentele subsidie 2019 Gegevens gemeente Datum ontvangst Verzendadres Gemeente Oldenzaal Postadres Postbus 354 7570 AJ Oldenzaal Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl versie 01-01-2019 Internet www.oldenzaal.nl Aanvraagformulier

Nadere informatie

Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier

Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier Stimuleringsfonds Burgerinitiatieven Limburg Schriftelijk aanvraagformulier Wilt u een schriftelijke aanvraag voor financiële ondersteuning indienen? Vul dan dit formulier volledig in (graag in blokletters)

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering.

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Wetenschappelijk Onderzoek Patiëntenverenigingen

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Wetenschappelijk Onderzoek Patiëntenverenigingen Subsidievoorwaarden Wetenschappelijk Onderzoek 2017 Patiëntenverenigingen INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE... 1 Doel 1 Wie kan subsidie aanvragen? 1 Eisen waaraan de aanvraag dient te voldoen 1 Wat bieden

Nadere informatie

Incidentele subsidie voor sportactiviteiten

Incidentele subsidie voor sportactiviteiten Incidentele subsidie voor sportactiviteiten Definitie van een incidentele sportactiviteitensubsidie: Art. 10, lid 1 sub b ASV: een incidentele sportactiviteitensubsidie is een subsidie om activiteiten

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE:

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAGER Naam organisatie Postadres Postcode + plaats Bezoekadres Postcode + plaats Contactpersoon Functie contactpersoon Telefoonnummer E-mail adres ACTIVITEIT

Nadere informatie

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente De Marne. Algemeen De gemeente De Marne subsidieert activiteiten van uiteenlopende instellingen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen

Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen Aanvraagformulier Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen Bijlage als bedoeld in artikel 5, eerste lid, van de Tijdelijke subsidieregeling Europees jaar van gelijke kansen

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier 2016 Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

Samengesteld op 30 maart 2016

Samengesteld op 30 maart 2016 Samengesteld op 30 maart 2016 Zorginkoopbeleid 2017 Zorginkoopbeleid Zorg en Zekerheid 2017 In dit stuk vindt u de missie en visie van Zorg en Zekerheid op de inkoop van zorg. Het inkoopbeleid voor de

Nadere informatie

INFORMATIE COMPENSATIE EIGEN RISICO. Compensatie eigen risico 2008

INFORMATIE COMPENSATIE EIGEN RISICO. Compensatie eigen risico 2008 INFORMATIE COMPENSATIE EIGEN RISICO Compensatie eigen risico 2008 Compensatie eigen risico > Elke verzekerde van 18 jaar en ouder betaalt vanaf 1 januari 2008 een verplicht eigen risico van maximaal 150,-

Nadere informatie

Projectnummer: Begunstigde: Titel:

Projectnummer: Begunstigde: Titel: Projectnummer: Begunstigde: Titel: SUBSIDIEVOORWAARDEN MIND FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID Deze subsidievoorwaarden zijn van toepassing op het project waaraan onder bovengenoemd projectnummer een subsidie

Nadere informatie

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over de verantwoording, dan kunt u altijd contact opnemen met de projectleider van StuwKR8.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over de verantwoording, dan kunt u altijd contact opnemen met de projectleider van StuwKR8. Verantwoording Na afloop van het dient u verantwoording af te leggen aan StuwKR8. Indien uw betrekking heeft op een heel kalenderjaar mag u ook voor 1 april in het jaar erop een inhoudelijk en financieel

Nadere informatie

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport

Postbus 1 3890 AA Zeewolde. Formulier verantwoording subsidie 2015: Sport Gemeente Zeewolde Gemeentehuis Raadhuisplein 1 Postbus 1 3890 AA Zeewolde Telefoon (036) 5229522 Telefax (036) 5222394 E-mail info@zeewolde.nl Website www.zeewolde.nl Formulier verantwoording subsidie

Nadere informatie

Een gezonder Nederland VTV-2014. De Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2014. Nancy Hoeymans, Jeanne van Loon, Casper Schoemaker

Een gezonder Nederland VTV-2014. De Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2014. Nancy Hoeymans, Jeanne van Loon, Casper Schoemaker Een gezonder Nederland VTV-2014 Nancy Hoeymans, Jeanne van Loon, Casper Schoemaker, en vele anderen De Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2014 1 Nancy Hoeymans, Jeanne van Loon, Casper Schoemaker 24 juni

Nadere informatie

Aanvraagformulier start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016

Aanvraagformulier start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016 Aanvraagformulier start- en stimuleringssubsidie Geldig vanaf januari 2016 1 Dit aanvraagformulier start- en stimuleringssubsidies is onlosmakelijk verbonden met de Richtlijnen start- en stimuleringssubsidie.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5105

BELEIDSREGEL BR/CU-5105 BELEIDSREGEL Beleidsregel Beschikbaarheidbijdrage curatieve zorgfuncties GGZ 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder e, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie