Algemeen IKC (alle geledingen!)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen IKC (alle geledingen!)"

Transcriptie

1 jaargang 18 no. 11 juli 2018 Vr. 29 jun Bezoek Afrikamuseum groepen 4SK en 4SP. Ma. 2 jul Kennismakingsmiddag, meer info zie verderop! Di. 3 jul Afscheidsfeest groepen 8 Do. 5 jul Vieringen onderbouw en bovenbouw, zonder ouders. Vr. 6 jul Vieringen onderbouw en bovenbouw, zonder ouders. Laatste schooldag, continurooster groepen 4 t/m 7 tot uur! Ma. 20 aug Eerste schooldag! Een prettige en zonnige zomervakantie namens alle geledingen toegewenst!!! Algemeen IKC (alle geledingen!) IKC-raad In het infoblad van juni stond vermeld dat er oudervacatures zijn in de IKC-raad. Dat gold voor de peuteropvang, het kinderdagverblijf en de school. Echter, het adres waar men zich kon melden, klopte niet. Een belangstellende ouder maakte ons hierop attent. Het juiste adres is Nog steeds van harte aanbevolen! Verkeerssituatie Deze verandert regelmatig in de Hogestraat door de werkzaamheden aldaar. Het uitvoerende bedrijf heeft onlangs voor onze kinderen een educatiefilmpje gemaakt. Dit filmpje en nog meer actuele informatie is te zien in de Hogestraat-App. Vakantierooster schooljaar herfstvakantie 15 t/m 19 oktober Leste Mert 8 en 9 november Kerstvakantie 24 december t/m 4 januari carnavalsvakantie 4 maart t/m 8 maart meivakantie 22 april t/m 3 mei Hemelvaartvakantie 30 en 31 mei 2 de Pinksterdag 10 juni zomervakantie 8 juli t/m 16 augustus studiedagen woensdag 5 september maandag 22 oktober donderdag 6 december Goede Vrijdag 19 april

2 Fusieonderzoek SPOM-Oeverwal Als bijlage is toegevoegd een brief aan u over het verkennend fusieonderzoek tussen de besturen van SPOM-onderwijs en Oeverwal. KDV, BSO en Peuteropvang Zomerfeest Op 4 juli is het weer tijd voor ons jaarlijkse zomerfeest! Van uur mogen de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf samen met broertjes/zusjes en ouders komen genieten. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en natuurlijk spelletjes. Ook zal Poppentheater Tingeling een voorstelling verzorgen. Iedereen mag verkleed komen in het thema Holland. Intekenen kan nog steeds op de deur van de Zon en de Ster. We hopen dat we jullie allemaal zien! Tot dan! Zoals jullie gewend zijn van de BSO organiseren wij aan het eind van het schooljaar altijd een zomerfeest. Dit jaar doen we het anders. Er komt in het nieuwe schooljaar een openingsfeest. Jullie worden hier nog verder over geïnformeerd. Dit openingsfeest zal plaatsvinden op donderdag 30 augustus van tot uur! Alle kinderen van de BSO zijn welkom en uiteraard alle ouders ook! Open avond Op maandag 6 augustus houden wij weer een inloopavond voor (aanstaande) ouders die geïnteresseerd zijn in ons kinderdagverblijf. Tussen uur kunt u binnenlopen bij ons kinderdagverblijf en staat ons team klaar voor een rondleiding. Afscheid Loes Wessels Loes Wessels gaat ons team verlaten. Na 4 jaar studeren heeft zij een andere baan gevonden. Haar laatste werkdag zal zijn op vrijdag 20 juli aanstaande. Wij wensen haar veel succes en we gaan haar natuurlijk ontzettend missen! Nieuw thema: kleuren en vormen Vanaf 9 juli starten wij met een nieuw thema: kleuren en vormen. Hierbij komen verschillende liedjes, versjes en leuke activiteiten aan bod, zoals vormen stempelen, puzzelen met vormen en kleuren mengen. Een van de liedjes zal zijn: Rood, rood, rood zijn de tomaten! Rood, rood, rood, tomaten die zijn rood. Mijn rechter en mijn linkeroog die zien de hele regenboog Blauw, blauw, blauw, ja blauw zijn alle luchten! Blauw, blauw, blauw, de luchten die zijn blauw.

3 Mijn rechter en mijn linkeroog die zien de hele regenboog Geel, geel, geel, ja geel zijn de bananen! Geel, geel, geel, de bananen die zijn geel. Mijn rechter en mijn linkeroog die zien de hele regenboog Zomervakantieprogramma BSO Ook deze zomervakantie staat er natuurlijk weer een supertof activiteitenprogramma klaar voor de BSO-kinderen. Het thema deze vakantie is Van ice-age tot iphone. Iedere week komt er een deelthema aan bod. Van oertijd tot grootmoederstijd en van de middeleeuwen tot de toekomst! De kinderen, die deze vakantie naar de BSO komen, krijgen deze week een programmaboekje, waarin precies staat wat we wanneer gaan doen. Wij hebben er weer super veel zin in, jullie hopelijk ook! School algemeen Jan-Willem Melssen! Volgende week vrijdag is het helaas zover: De laatste schooldag van Jan-Willem op onze school. Hij gaat met pensioen! Ruim 40 jaar heeft hij ons met hart en ziel geholpen een fijne school voor onze kinderen te zijn. Wat heeft hij allemaal wel niet in gang gezet en veel aan bijgedragen: schoolkamp, jeugdvakantiewerk, kinderkoor, voorbereiding EHC en Vormsel, de financiële boekhouding, het ARBO-beleid, enzovoorts, enzovoorts! En natuurlijk was hij een enthousiaste leerkracht in vrijwel alle groepen vanaf leerjaar 3. We zullen als hem als collega node missen! Gelukkig heeft hij al aangekondigd ons bij verschillende zaken als vrijwilliger te willen ondersteunen! Wij zullen hem feestelijk uitzwaaien en we wensen hem nog een lange pensioentijd in goede gezondheid en veel levensgeluk toe! Onderwijsassistenten Zoals eerder aangekondigd zullen 2 onderwijsassistenten worden benoemd, één voor de groepen 1 en 2 en één voor de groepen 3 en 4. De naam van de onderwijsassistent van leerjaar 1 en 2 is bekend: Mandy van de Kamp! We wensen haar een prettige tijd in ons IKC toe! De andere kandidaat wordt de volgende week benoemd. Bonenstaak-Acadin De organisatie van de begeleiding van de kinderen van Bonenstaak en Acadin zal volgend schooljaar er wat anders uitzien. Het hoe en waarom zal Sandra op de ouderavond van woensdag 6 september aan de desbetreffende ouders uitleggen. Een uitnodiging volgt te zijner tijd. Roosters ouderavonden Deze roosters versturen wij met de tijden en de namen van alle kinderen van de desbetreffende klas. Dit doen wij zodat u onderling kunt ruilen. Is de ouderavond facultatief dan krijgen per klas alle ouders een rooster met de namen van een paar kinderen. Ook weer natuurlijk om onderling te wisselen, maar ook om aan de

4 overige ouders mede te delen dat zij geen uitnodiging krijgen. Wil men dan alsnog een gesprek, dan kan men met de groepsleerkracht contact opnemen. Een lijst met een paar namen is privacygevoelig, dat realiseren wij ons. We werden hierop ook door enkele ouders attent gemaakt. Dit aanpassen en toch bovenstaande mogelijkheden behouden is niet gemakkelijk. We gaan onderzoeken of we dit anders kunnen oplossen! Kennismakingsmiddag Maandagmiddag 2 juli is het kennismakingsmiddag. Uw kind is dan welkom in de groep bij de nieuwe juf of meneer. De kinderen gaan om uur meteen naar het lokaal van de nieuwe leerkracht en blijven daar de hele middag. s Ochtends wijzen de leerkrachten de kinderen de weg naar de juiste lokalen! De groepen 8 hebben s middags geen school. We wensen iedereen een fijne middag toe! Overblijven Voor het komende schooljaar blijven in principe alle vaste overblijfdagen, die u voor uw kind heeft opgegeven, gewoon staan. Wijzigingen voor volgend schooljaar kunt u mailen naar of telefonisch doorgeven (tussen uur en uur) via het telefoonnummer Bedankt voor de prettige samenwerking en tot volgend schooljaar! Rapportmappen Onlangs hebben de kinderen hun rapport gekregen. Graag ontvangen we alle mappen van de groepen 1 t/m 7 in de week voor de zomervakantie weer op school! Onderbouw Excursie groepen 4SK en 4SP Vrijdag 29 juni brengen de groepen 4SK en 4SP een bezoek aan het Afrikamuseum. Elke groep kinderen neemt deel aan een knutselworkshop, een Afrikaanse muziekworkshop en een speurtocht door het museum. De kinderen komen deze dag gewoon om uur naar school en zijn ook weer om uur terug op school. Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk in het Afrika-museum, de kinderen komen dus niet naar huis. We vragen u, uw kind een lunchpakketje en iets te drinken mee te geven. Voor vragen kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind. Wij hopen op een leuke en leerzame dag! Bovenbouw Afscheidsfeest groepen 8 Op dinsdagavond 3 juli nemen de groepen 8 afscheid van onze basisschool. Er is dan in D'n Bogerd een feestelijke afsluiting voor ouders (oudere broers en zussen), tezamen met het personeel. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, krijgt ieder gezin twee toegangskaartjes (plus extra kaartjes voor gescheiden ouders). Aanvang: uur.

5 De leerlingen uit de groepen 1 t/m 3 krijgen enkele onderdelen van de voorstelling op school te zien. De leerlingen uit de groepen 4 en 5 krijgen op dinsdagochtend 3 juli om 9:30 uur de afscheidsshow te zien en de groepen 6 en 7 zijn dinsdagmiddag 3 juli om 13:30 uur aan de beurt. Tijdens deze voorstellingen is er ook plaats voor andere bekenden van de groep 8 - kinderen, zoals bijvoorbeeld de grootouders of oudere broers/zussen. De kinderen moeten dit echter wel op tijd aangeven bij hun eigen leerkracht, want het aantal plaatsen is beperkt! De kinderen uit de groepen 8 hoeven op woensdag 4 juli pas om uur op school te zijn! Ze mogen dus lekker uitslapen. Om uur is het dan echt zover, dan krijgen de groepen 8 als eerste vakantie! Overig nieuws Voorspeelavonden De Nieuwe Muziekschool Wilt u de leerlingen een keer horen spelen? Op het eind van het schooljaar organiseren alle docenten een voorspeelavond. Alle leerlingen mogen dan optreden voor familie en geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom. Deze optredens vinden plaats in IKC De Kubus. Als u wilt weten welk instrument op welke avond te beluisteren is: zie of het informatiebord bij de hoofdingang. Start De Nieuwe Muziekschool in het nieuwe schooljaar De lessen bij De Nieuwe Muziekschool starten weer vanaf maandag 27 augustus. In de week van 20 augustus wordt in overleg met (de ouders van) de leerlingen de lestijd afgesproken. Wil je je nog inschrijven? Inschrijvingen ontvangen we liefst voor de start van de zomervakantie (6 juli). Een inschrijfformulier kun je vinden op pdf.