Beeldbepalende panden en objecten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldbepalende panden en objecten"

Transcriptie

1 Beeldbepalende panden en objecten Beeldbepalende panden en objecten zijn waardevol voor het historische beeld van een straat of van een gebied. Zij bezitten architectonische en cultuurhistorische kwaliteiten die van betekenis zijn voor de directe omgeving en een bijdrage leveren aan de specifieke beeldkwaliteit. De lijst beeldbepalende panden en objecten dient mede als basis voor selectie voor plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst. De beeldbepalende panden en objecten zijn beoordeeld op hun architectonische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarden. Voorweg Vijf woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1935 De reeks woningen is een kenmerkend voorbeeld van de eenvoudige woonhuizen voor de arbeider uit de jaren twintig/dertig in de stijl van de Delftse School. Door het verhoogde dak in het midden heeft het blokje huizen een zekere allure gekregen. Zij zijn markant gelegen aan de wetering en van belang voor de herinnering aan het agrarische verleden van de Voorweg. Voorweg 35 Woonhuis uit 1959 Dit bescheiden woonhuis uit de periode van de wederopbouw aan de voet van de dijk vormt door zijn ligging vlak voor de grootschalige bouw uit de jaren zeventig van de wijk Meerzicht een tastbare herinnering aan de periode voor Zoetermeer als groeikern werd aangewezen. De voorgevel is voorzien van decoratief metselwerk en betonnen sierbanden boven venster en deur.

2 Voorweg Twee woonhuizen uit 1937 De stoere en robuuste uitstraling van deze twee woningen met het grote rode dak, de uitstekende gootlijst en de driezijdige erkers aan de voorzijde verraadt de bouwtijd uit de jaren dertig. De woningen zijn gebouwd in de stijl van de Haagse School. Zij zijn kenmerkend voor de huizen aan het begin van de Voorweg, waar het karakter, dichtbij het oude dorp, minder landelijk is. Voorweg 76 Tuinderswoning uit 1929 Deze tuinderswoning valt op door zijn markante mansardekap en de symmetrische indeling van de voorgevel met decoratieve glas-in-lood ramen. Hoewel de Voorweg hoofdzakelijk landbouwgebied betrof, waren er ook enkele tuinders actief. De woning vormt daar een herinnering aan.

3 Voorweg 80 (-82) Woonhuis (oorspronkelijk twee arbeiderswoningen uit 1868), verbouwd in 1958 Het lage en langgerekte woonhuis, oorspronkelijk bestaande uit twee arbeiderswoningen, is door zijn bescheiden uitstraling van belang voor het historische beeld van de Voorweg. De bijbehorende houten schuur is karakteristiek door het puntdak en de vele ramen. Samen vormen zij een markant ensemble aan de wetering. Voorweg Drie woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1937 De woonhuizen hebben een opvallend hoog zadeldak waarin op symmetrische wijze goed geproportioneerde dakkapellen zijn geplaatst. Even symmetrisch is de indeling van de voorgevels in de kenmerkende jaren twintig/dertig stijl met glas-in-lood bovenlichtjes. Het hoge zadeldak benadrukt de lengterichting van de woningen aan de wetering. De huizen zijn waardevol door de aandacht voor symmetrie en de zorgvuldige detaillering.

4 Voorweg 91 Woonhuis uit 1934 Het woonhuis is kloek van omvang en een goed voorbeeld van de degelijke jaren twintig/dertig architectuur. Kenmerkend zijn het markante mansardedak, de twee bakstenen erkers en de brede overstekende goot. Het huis is tegen de polderdijk aangebouwd, waardoor de achterzijde een lager gelegen souterrain vormt. Op subtiele wijze is de scheiding tussen begane grond en souterrain aangegeven door verticaal geplaatste bakstenen. Voorweg 91B-91C Twee woonhuizen uit 1938 Deze stoere twee-onder-een-kap woning in de stijl van de Haagse School is kenmerkend voor de bouw aan het begin van de Voorweg, waar de sfeer, dichtbij het oude dorp, minder landelijk van karakter is. De woningen zijn goed gedetailleerd met karakteristieke bakstenen erkers, luifels boven de voordeuren, en een reeks kleine ramen pal onder de gootlijst.

5 Voorweg Twee woonhuizen, verbonden door een tussenbouw uit 1926 (rechts) en 1928 (links) Dit zijn twee eenvoudige, maar karakteristieke woonhuizen die loodrecht op de wetering zijn gesitueerd. Het bijzondere is dat de huizen met een tussenpoos van twee jaar zijn gebouwd en met elkaar door een tussenbouw zijn verbonden. Zo vormen zij met hun zadeldaken en hun symmetrisch ingedeelde voorgevels een markant ensemble aan de wetering. Voorweg 93 Wagenschuur en houten kapschuur uit 1910 De wagenschuur en de houten kapschuur horen bij het rijksmonument de boerderij Voorweg 93. Beide gebouwen zijn van grote waarde voor het behoud van het oorspronkelijke karakter van een boerenerf. De wagenschuur, evenwijdig aan de Voorweg, is sterk bepalend voor het agrarische beeld van de Voorweg.

6 Voorweg 95 Woonhuis met garage uit 1929 Het woonhuis en de garage vormen samen een markant en harmonieus geheel. Het woonhuis is een gaaf bewaard voorbeeld van de jaren twintig/dertig stijl, die tot uitdrukking komt in het mansardedak met de karakteristieke pirons, het luifeltje met pannendak boven de voordeur, de bakstenen erker en de glas-in-lood bovenlichten. Het ensemble van woonhuis en garage is waardevol als illustratie voor het meer stedelijke karakter van de Voorweg aan het begin. Voorweg 98 Tuinderswoning en houten schuur uit 1923 Deze woning is in al zijn eenvoud zeldzaam markant vormgegeven en goed gedetailleerd. Dat is te zien aan de mansardekap die aan de achterzijde diep doorloopt en aan de dakkapel met een schuin dak in de lijn van de kap, en aan de bijzondere bakstenen decoratie boven de voordeur en de ramen. Samen met de even oude houten schuur vormt het woonhuis een zeer karakteristiek ensemble aan de wetering en een tastbare herinnering aan een stukje tuindersverleden van de Voorweg.

7 Voorweg 105A Woonhuis uit 1956 Het sobere witte huis uit de periode van de wederopbouw is op het eerste gezicht onopvallend maar vormt desalniettemin een onmisbare schakel binnen de diverse perioden, waarin aan de Voorweg is gebouwd. Het smalle en diep doorlopende woonhuis is tevens van belang voor het behoud van het kleinschalige karakter van de Voorweg. Voorweg 112 Landbouwschuur uit 1953 De eenvoudige bakstenen schuur behoort bij de boerderij Rozenburg (gemeentelijk monument) uit Hij bezit een markante vorm door het hoge zadeldak en de lage zijbeuk aan één zijde, en heeft een fraaie baksteendetaillering. Ook de voorgevel is fraai gedetailleerd. De schuur is van grote waarde voor het behoud van het karakter van een boerenerf en houdt samen met de boerderij de herinnering aan het agrarische verleden van de Voorweg levend.

8 Voorweg 113 Woonhuis ( arbeiderswoning ) uit 1930 Deze van oorsprong kleine arbeiderswoning geeft ondanks de ingrijpende verbouwing een goed beeld van het bescheiden type woning voor de arbeider aan de Voorweg. Aardige details zijn de getrapte bakstenen consoles onder de goot en het asymmetrische zadeldak. De woning hoorde bij de boerderij Voorweg 111 die ten behoeve van de aanleg van de Meerzichtlaan is afgebroken en vormt daaraan nog de enige herinnering. Voorweg 117 Tuinderswoning uit 1912 De tuinderswoning valt op door de zorgvuldig gedetailleerde voorgevel met een topgevel aan de linkerkant, kleurige baksteen sierbanden en motieven en getrapte consoles onder de gootlijst. De woning is van belang als voorbeeld van een royaal ontworpen tuinderswoning in overgangsarchitectuur en is door zijn ligging dicht op de Voorweg sterk beeldbepalend.

9 Voorweg 118 Woonhuis ( arbeiderswoning ) uit 1859 De traditioneel gebouwde arbeiderswoning van een laag hoog met zadeldak vormt met de iets oudere en vrijwel identieke buurpandjes aan de linkerkant een harmonieus ensemble aan de wetering. Met hun bescheiden uitstraling zijn zij een uiterst waardevolle herinnering aan de sobere woonomstandigheden van de arbeider in het negentiende-eeuwse Zoetermeer en bewaren zij het beeld van het vroegere agrarische leven aan de Voorweg. Van deze woning is het bouwjaar op een steen links van de voordeur vermeld. Voorweg Twee woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1850 Samen met het buurpandje rechts vormen deze traditioneel gebouwde arbeiderswoningen een harmonieus ensemble aan de wetering. Met hun bescheiden uitstraling zijn zij een uiterst waardevolle herinnering aan de sobere woonomstandigheden van de arbeider in het negentiende-eeuwse Zoetermeer en bewaren zij het beeld van het vroegere agrarische leven aan de Voorweg.

10 Voorweg 121 Woonhuis, oorspronkelijk uit 1895, verbouwd in 1956 Het woonhuis heeft na de verbouwing in de jaren vijftig de eenvoudige traditionele architectuur behouden en levert daardoor een positieve bijdrage aan het behoud van het kleinschalige karakter van de Voorweg en van het pluriforme architectuurbeeld dat verschillende perioden weerspiegelt. Voorweg 135 Boerderij De Wijde Blik uit 1932 Door de aanleg van de Amerikaweg is deze boerderij op een prominente plaats komen te liggen. De boerderij is een klassiek vormgegeven langhuisboerderij, waarbij het woonhuis en de schuur in elkaars verlengde liggen. De boerderij is zeer waardevol als herinnering aan het agrarische karakter van de Voorweg en door de beeldbepalende ligging.

11 Voorweg Twee woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1913 De dicht op de Voorweg gesitueerde arbeiderswoningen bewaren, hoewel ingrijpend verbouwd, het beeld van de bescheiden arbeiderswoning uit de eerste decennia van de twintigste eeuw aan de Voorweg: woningen van één laag hoog met zadeldak. Deze huisjes liepen oorspronkelijk glooiend langs de dijk af naar de achterzijde. Drie jaar later werden volgens dezelfde tekening nog twee huisjes gebouwd, de nummers Voorweg 141 Woonhuis, oorspronkelijk uit 1930, verbouwd in 1956 De loodrecht op de Voorweg gesitueerde woning van een laag hoog met zadeldak is van belang voor het behoud van het kleinschalige karakter van de Voorweg en van het pluriforme architectuurbeeld dat verschillende perioden weerspiegelt.

12 Voorweg Twee woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1820 De dicht op de Voorweg gesitueerde arbeiderswoningen zijn van belang vanwege hun gaaf bewaarde structuur en zijn als één van de oudere woningen aan de Voorweg zeer waardevol als herinnering aan het vroegere agrarische leven. In 1914 werden zij aan de achterzijde voorzien van een keukenaanbouw. Voorweg 144 Woonhuis uit 1925 Het markante woonhuis met het hoge zadeldak valt op door de houten bekleding van de gevels. Het ligt iets terug ten opzichte van de wetering, verscholen in het groen. Het huis is van belang voor het behoud van de landelijke uitstraling van de Voorweg.

13 Voorweg 146 Boerderij uit 1919 Door zijn opvallende breedte is deze boerderij van grote waarde voor het behoud van het agrarische karakter van de Voorweg. De markante voorgevel met de reeksen vensters en de karakteristieke daklijst bepaalt in dit deel van de polderdijk in hoge mate het beeld. De verbouwing tot woningen in 1999 heeft geen noemenswaardige afbreuk gedaan aan de oorspronkelijke structuur. Voorweg Twee woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1916 Door hun vrijwel originele staat zijn deze arbeiderswoningen zeer waardevol als herinnering aan het beeld van de agrarische Voorweg in de eerste decennia van de twintigste eeuw. De traditioneel gebouwde woningen van een laag hoog met zadeldak zijn volgens dezelfde tekening opgetrokken als de huizen op de nummers Deze woningen zijn echter verder van de Voorweg af gesitueerd, zodat er ruimte overbleef voor een moestuintje.

14 Voorweg 152 Woonhuis uit 1857 Het witte huis met de houten bekleding onder de top is vlak aan de wetering gesitueerd. Het ontleent zijn beeldbepalende karakter in sterke mate aan de bijzondere asymmetrische kap en de geschulpte daklijst. De kap loopt aan de linkerkant ver door en is aan de rechterkant als een mansardekap uitgevoerd. Het huis is van belang voor het behoud van het landelijk-historische beeld van de Voorweg. Voorweg 153B Woonhuis uit 1961 Het huis is met zijn markante topgevel een karakteristiek voorbeeld van de traditionele Delftse School stijl. De architectuur is sober, maar met aandacht voor de detaillering uitgevoerd. Dat komt tot uiting in het raam in de voorgevel met geprononceerde omlijsting en in de met raampanelen ingedeelde voordeur in een ondiep portiek. Links bevindt zich een erker met balkon. Het huis levert een waardevolle bijdrage aan het behoud van een pluriform architectuurbeeld.

15 Voorweg 155 Schuur Deze houten schuur met zadeldak behoort bij de boerderij Voorweg 155 (gemeentelijk monument) uit 1927 en vormt daarmee een harmonieus ensemble. De schuur ligt terug ten opzichte van de Voorweg en is evenwijdig aan de boerderij gesitueerd. Hij is van groot belang voor het behoud van de sfeer van een boerenerf en de agrarische uitstraling van de Voorweg. Voorweg Twee woonhuizen ( arbeiderswoningen ), oorspronkelijk uit 1902 en verbouwd in 1955 De huizen zijn evenwijdig aan de wetering gesitueerd en gedekt door een karakteristiek mansardedak. Hun bescheiden formaat en de sobere detaillering, passend bij de eenvoudige arbeiderswoningen, houden de herinnering aan het oorspronkelijk agrarische karakter van de Voorweg levend.

16 Voorweg Drie woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1910 De drie huizen zijn tegen de dijk aangebouwd en staan dicht op de Voorweg. Zij vallen op door de voorgevel van lichtgele baksteen waarin rode banden zijn verwerkt als een sobere variant op de stijl van de neo-renaissance. Latere toepassingen zoals de ramen en de dakkapellen zijn op een symmetrische wijze aangebracht en dragen bij aan het harmonieuze beeld dat deze vroegere arbeiderswoningen oproepen als herinnering aan het agrarische verleden. Voorweg 162 Woonhuis ( arbeiderswoning ) uit 1928 Dit aan de wetering gelegen woonhuisje is van belang als herinnering aan de traditionele en bescheiden vormgeving van vroegere arbeiderswoningen. Het huis is een laag hoog en gedekt door een zadeldak, dat aan de achterzijde doorloopt over het lagere achterhuis met de keuken. Daardoor ontstaat de markante kap met een knik aan de achterzijde.

17 Voorweg 163 Schuur en open kapschuur De bakstenen schuur met zadeldak en de open kapschuur behoren bij de boerderij Ottelinenburch uit 1880 (gemeentelijk monument) en vormen daarmee een harmonieus ensemble. De schuren zijn achter elkaar en iets meer naar achteren, evenwijdig aan de boerderij gesitueerd. Zij zijn van groot belang voor het behoud van de sfeer van een boerenerf en de agrarische uitstraling van de Voorweg. Voorweg 182 Woonhuis, oorspronkelijk uit 1910 en verbouwd in 1960, twee schuren resp. uit 1910 en 1952 Dit ensemble bestaande uit een woonhuis en twee schuren, is van grote waarde voor het behoud van het oorspronkelijk agrarische karakter van de Voorweg. Dit wordt nog versterkt door de zeldzame wijk in de wetering die bij dit ensemble hoort.

18 Het eenvoudige woonhuis heeft de traditionele vorm van een laag met een zadeldak dat doorloopt over het lagere achterhuis. Het huis is verbonden met een karakteristieke witte schuur met houten deuren en een zolderluik. Achterop het erf staat een bakstenen varkensschuur, in al zijn soberheid een juweel van utiliteitsbouw. Voorweg Vier woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1850 Het bescheiden rijtje van vier woningen aan de wetering is van belang voor het behoud van het historische beeld van de agrarische Voorweg. Door hun eenvoud en hun karakteristiek zadeldak dat over het lagere achterhuis doorloopt zijn zij een levendige herinnering aan het sobere arbeidersleven uit het midden van de negentiende eeuw.

19 Voorweg 208 Boerderij Vaders Wens uit 1915 en twee schuren De boerderij is van belang als goed voorbeeld van de overgangsarchitectuur met de kenmerkende details van de wit gepleisterde lateien boven deur en vensters, en de rand met okergele tegels met de naam Vaders Wens erop vermeld, onder de mansardekap. Extra plastiek aan de gevel geven de inspringende deur en het balkon. De markante boerderij wordt vergezeld van twee karakteristieke schuren, die aan de linkerkant achter elkaar zijn gesitueerd. Het ensemble is zeer waardevol als herinnering aan het agrarische karakter van de Voorweg. Voorweg (210) Vier woonhuizen ( arbeiderswoningen ) uit 1887 Door hun goed behouden structuur bewaren deze vier woningen aan de wetering het beeld van de eenvoudige wijze waarop de arbeiders in de negentiende eeuw gehuisvest waren. Zij zijn van belang voor de herinnering aan het agrarische verleden van de Voorweg.

20 Voorweg 226 Mariahoeve uit 1876 De boerderij is van belang als goed voorbeeld van een langhuisboerderij, waarbij het woonhuis en de schuur in elkaars verlengde liggen en is markant gelegen aan de wetering. De architectuur van het woonhuis is sober, maar stijlvol door de symmetrische indeling. Een gevelsteen herinnert aan de eerste steenlegging door Maria Groeneweg, de vrouw van landbouwer A.S. Groeneweg. Mede daardoor houdt de Mariahoeve de herinnering aan het agrarische verleden van de Voorweg levendig. Voorweg 228 Schuurtje Het piepkleine schuurtje op het erf van de boerderij Noorderbosch uit 1800 (rijksmonument) valt op door zijn rode pannendak en het stalraampje in de voorgevel. Het schuurtje is van belang omdat het in grote mate bijdraagt aan het behoud van de sfeer en het karakter van een boerenerf.

21 Gewapend betonnen bruggen Op diverse plaatsen werden aan het begin van de jaren vijftig betonnen bruggen over de wetering gelegd. Deze landbouwbruggen liggen laag boven het water. Door hun eenvoud en functionele vormgeving zonder enige versiering zijn zij perfect in hun agrarische omgeving geïntegreerd. De bruggen vormen een karakteristiek onderdeel van de Voorweg als herinnering aan het agrarische verleden van de Voorweg. Voorweg bij 52 Gewapend betonnen brug uit 1951 Voorweg bij 54 Gewapend betonnen brug uit 1951 Voorweg bij 70 Gewapend betonnen brug Voorweg bij 76 Gewapend betonnen brug Voorweg bij 100 Gewapend betonnen brug uit 1951

22 Voorweg bij 112 Gewapend betonnen brug Voorweg bij 146 Gewapend betonnen brug uit 1953 Voorweg bij Gewapend betonnen brug uit 1951 Voorweg bij 170 Gewapend betonnen brug uit 1951 Voorweg bij 174d Gewapend betonnen brug

23 Voorweg bij 178 Gewapend betonnen brug Voorweg bij 182 Gewapend betonnen brug uit 1951 Voorweg bij 214 Gewapend betonnen brug Voorweg links van 216a Gewapend betonnen brug, voorzien van olifantsruggen Voorweg links van 230 Gewapend betonnen brug

24 Voorweg bij 232 Gewapend betonnen brug Betonnen wassteigers Spoel- of wassteigers, ook wel stoep genoemd, werden gebruikt om het (donkere) wasgoed in het water van de wetering schoon te spoelen. De betonnen wassteigers bestaan uit een verlaagd plateau op waterniveau met opstaande rand. Op vijf plaatsen zijn in de wetering betonnen spoel- of wassteigers aanwezig. Zij vertegenwoordigen als herinnering aan het agrarische verleden een hoge cultuurhistorische waarde. Vanwege het geringe aantal dat bewaard is gebleven hebben zij tevens een grote zeldzaamheidswaarde. Voorweg 54 Betonnen wassteiger Voorweg 112 Betonnen wassteiger, achter de rietkraag

25 Voorweg 134 Betonnen wassteiger, in matige staat Voorweg 178 Betonnen wassteiger Voorweg 198 Betonnen wassteiger, opgevuld met (grint)tegels

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017 KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD 8 september 2017 Karakteristieke objecten Winschoten Noord 8 september 2017 Inhoud 1. Lijst karakteristieke objecten Winschoten Noord 2. Waarderingscriteria WINSCHOTEN

Nadere informatie

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden.

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM070 Naam monument : Relinquendum Adres : Geusert 2 Postcode en plaats : 6093 NR Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie N nr(s) 1012 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Brugstraat 35, Roosendaal

Brugstraat 35, Roosendaal Brugstraat 35, Roosendaal Bouwjaar: 1921 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Brugstraat 35, 4701 LB Roosendaal Woonhuis / Notariskantoor Bouwjaar: 1921 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM078 Naam monument : n.v.t. Adres : Eindstraat 11 Postcode en plaats : 6085 AE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1403 Coördinaten :

Nadere informatie

Gemeente Marum, 13-42-01/12-09-13 Correctieve en partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Marum

Gemeente Marum, 13-42-01/12-09-13 Correctieve en partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Marum Gemeente Marum, 13-42-01/12-09-13 Correctieve en partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Marum Bij de keuze voor het beschermen van de karakteristieke waarden van een pand is een afweging gemaakt.

Nadere informatie

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later Gemeentelijk monument nr. : LEE 1 Adres : Maarsbergseweg 21-23 Plaats : Leersum Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000 Bouwjaar Type : 1929-1933 en later : Industrieel complex Omschrijving Inleiding

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527199 Smallepad 5 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 527201, 527200 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Grindweg 97 Complexomschrijving:

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 527199 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 527200,

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM001 Naam monument : n.v.t. Adres : Beemderhoekweg 1 Postcode en plaats : 6095 NS Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie D, nr(s) 292 Coördinaten

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521251 Smallepad 5 Woonhuis/tabakskerverij Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521253, 521252 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM053 Naam monument : "De Kamp" Adres : Napoleonsweg 72 Postcode en plaats : 6081 AE Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 264 postcode + plaats : 8096 CJ OLDEBROEK naam object : Welgelegen kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek sectie AF, nr. 110 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

foutje in de verbeelding / onderlegger BAG; Zijlweg 316 komt 2x voor. T.p.v. nr 314a en achter nr. 334 en 340.

foutje in de verbeelding / onderlegger BAG; Zijlweg 316 komt 2x voor. T.p.v. nr 314a en achter nr. 334 en 340. Overzicht & waardering gebouwd erfgoed waardering Zijlweg 274 orde 3 Zijlweg 276 (bouwjaar 1985) Zijlweg 282 Zijlweg 284 Zijlweg 286 GM Zijlweg 288 orde 2 15 punten Zijlweg 292 orde 2 15 punten Zijlweg

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM020 Naam monument : n.v.t. Adres : Berikstraat 11a Postcode en plaats : 6082 AM Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie C nr(s) 1124 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : -

REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX. bouwjaar : Voorhuis: 1926, achterhuis: omstreeks 1900 architect : - REDENGEVENDE BESCHRIJVING BOERDERIJCOMPLEX gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7122 MA Aalten (Lintelo) straat + huisnr. : Tuunterweg 2 naam object : De Tuuntert bescherming : Gemeentelijk monument oorspr.

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Bloemenmarkt 2, Roosendaal

Bloemenmarkt 2, Roosendaal Bloemenmarkt 2, Roosendaal Bouwjaar: 1911 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bloemenmarkt 2, 4701 JB Roosendaal Winkel / woonhuis Bouwjaar: 1911 Architect: Verbouwingen: J. de Lepper M. Vergouwen,

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 501 postcode + plaats : 8091 CN WEZEP naam object : Liquenda kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie M, nr. 4307 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525144 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Molenaarshuis met schuur

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 520499 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Koningin Regentesselaan

Nadere informatie

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint.

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM051 Naam monument : Vogelhuys Adres : Kasteellaan 14 Postcode en plaats : 6081 AN Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 5034 Coördinaten

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 514759 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Woningen Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

FROOMBOSCH cultuurhistorisch architectuurhist. stedenbouwk. /ensemble

FROOMBOSCH cultuurhistorisch architectuurhist. stedenbouwk. /ensemble FROOMBOSCH Groenedijk 1 x x x x Groenedijk 2 x x x opmerking: kop-rompboerderij Interbellum opmerking: rietgedekt, stookhut ligging in open veld Groenedijk 6 x x x x Hoofdweg 14 x xx x xx x opmerking:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 512738 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complex Rennemigstraat

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Bijlage 3. Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen

Bijlage 3. Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen Bijlage 3 Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen Onderwerp: woning tussen Geerweg 36/ Laakweg 2 Datum: 26 september 2016 Locatie: Geerweg Tussen Geerweg 36 en Laakweg 2

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525287 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Veelust Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis Bennebroekerlaan 10 Straat en huisnummer : Bennebroekerlaan 10 Postcode en plaats : 2121 GR Bennebroek Kadastrale aanduiding : A4647 Complexonderdeel : Naam object : De Lijsterhof Bouwjaar : Circa 1890

Nadere informatie

Iepenlaan 2. Datum foto : 20-07-2010

Iepenlaan 2. Datum foto : 20-07-2010 Iepenlaan 2 Straat en huisnummer : Iepenlaan 2 Postcode en plaats : 2061 GK Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A8609 Complexonderdeel : Naam object : Bouwjaar : 1923 Architect : Architectenbureau Mulder

Nadere informatie

2. Karakteristieke panden

2. Karakteristieke panden 2. Karakteristieke panden MIP_ 367 85794 Nederlangbroek Bovenwijkerweg 2 langhuisboerderij In het buurtschap De Stenen Brug aan de wetering gelegen langhuisboerderij met rieten afgewolfd zadeldak: haakse

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514208 Smallepad 5 Bemuurde Weerd O.Z. 19 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 514210, 514209 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527221 Smallepad 5 Herberg van Friesland Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 527222, 527220, 525617 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3.1. Inleiding De bebouwingsregels voor Rietwijk dienen een aantal doelen. In de eerste plaats moeten de regels recht doen aan de uitgangspunten van het Masterplan.

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 526929 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Acacialaan Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort 504586 Smallepad 5 Villa met Garage Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 4 504609, 504603, 504596, 504589 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Emmaplein

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 520203 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl - Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept Concept Oostgaag 22, 3155 CG, Kwakelweg 2, 3155 CC Maasland Op de kadastrale minuutkaart van ca. 1825 staat op deze plaats een klein pand met een rechthoekige plattegrond. Het pandje staat op de plaats

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 509797 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Wooncomplex Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM066 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Postcode en plaats : 6093 EC Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3948,

Nadere informatie

belangrijke situering op kruispunt, gerenoveerd

belangrijke situering op kruispunt, gerenoveerd STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Hamrik 4 boerderij boerderij 1762 Oud voorhuis, schuren jonger. Wel sterk gewijzigd, kozijndetails, schuren. Naast molen,

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 518874 Smallepad 5 Complex A. Stevenslaan Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 525598, 518876, 518875 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Bovenheigraaf 29 postcode + plaats : 8096 PJ OLDEBROEK naam object : De Spronk kadastrale aanduiding : gemeente: Oldebroek sectie AG, nr. 446, 448 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

LINTBEBOUWING (sterke samenhang)

LINTBEBOUWING (sterke samenhang) 5 LINTBEBOUWING (sterke samenhang) Gebiedsbeschrijving In de na-oorlogse periode is op nieuwe plaatsen en in het verlengde van bestaande linten, nieuwe lintbebouwing gerealiseerd. Doordat deze linten in

Nadere informatie

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf Gemeentelijk monument nr. : OVERB 1 Adres : De Hucht 30 Plaats : Overberg Kadastrale aanduiding : AMR02 G 00825 Bouwjaar : 1883 Type : langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

Nadere informatie

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 8. Haarstraat 9. Nijverdalseweg De Esstraat vormt de oude verbinding tussen de kern van Rijssen naar de oude Esgronden. Nabij de aansluiting van de Tabaksgaarden

Nadere informatie

Monumentenadviescommissie. Waardestelling gemeentelijk monument. Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN

Monumentenadviescommissie. Waardestelling gemeentelijk monument. Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN Monumentenadviescommissie Waardestelling gemeentelijk monument Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN Inleiding Transformatorhuisjes ook wel hoogspanningsgebouwtjes

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Loorderstraat 2 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM045 Naam monument : n.v.t. Adres : Loorderstraat 2 Postcode en plaats : 6096 NE Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 1360 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 522705 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Sonneheerdt Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 522714 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complexen arbeiderswoningen

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 523277 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex Heideveldweg

Nadere informatie

Bijlage: beschrijving van de panden met cultuurhistorische waarden

Bijlage: beschrijving van de panden met cultuurhistorische waarden Bijlage: beschrijving van de panden met cultuurhistorische waarden Kruisstraat 64-66, 68, 68a Ensemble van twee woonhuizen onder een kap en twee vrijstaande woningen. De panden vormen een voorbeeld van

Nadere informatie

Kaart met bescherming

Kaart met bescherming Kaart met bescherming Gemeentelijke Monumentenlijst monumentnr. GM229 Pagina 4 van 4 - 2 - gelet op: de verordening Cultuurhistorie Sittard-Geleen 2008 ; besluit: Het object Veestraat 72 te Sittard op

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 521505 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex dienstwoningen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 516185 Smallepad 5 Pastorie en stookhut Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 516187, 516186 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoofdweg

Nadere informatie

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t Bijlage 6 B e g r i p p en lijst B e g r i p p en lijst Aanbouwen Achterkant Afdak Een gebouw dat als afzonderlijke ruimte is gebouwd aan een hoofdgebouw waarmee het in directe verbinding staat, welk gebouw

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 507869 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 519455 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex Langeweg 63 Aantal

Nadere informatie

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping)

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping) Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM015 Naam monument : Phillokaal Adres : Gats 1a Postcode en plaats : 6131 EM Sittard Kadastrale aanduiding : STD00 sectie F nr(s) 2291 Coördinaten

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Kwakefa/eg 17, Maasland

Kwakefa/eg 17, Maasland Kwakefa/eg 17, Maasland Kwakelweg 17, 3155CB Maasland Kwakelweg 17 is een langwerpig boerderijgebouw dat parallel aan de Kwakelweg staat onderaan de kade van de Duifpolder (Kwakelweg). Het gebouw heeft

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521505 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complex dienstwoningen

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Plantagebaan 194-196, Wouwse Plantage Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bouwjaar: Plantagebaan 194-196, 4724 AE Wouwse Plantage Boerderij met woonhuis/schuur vierde

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

Vrij wonen in landelijke stijl. Zes bouwkavels voor twee vrijstaande woningen en vier 2/1 kapwoningen

Vrij wonen in landelijke stijl. Zes bouwkavels voor twee vrijstaande woningen en vier 2/1 kapwoningen Vrij wonen in landelijke stijl Zes bouwkavels voor twee vrijstaande woningen en vier 2/1 kapwoningen Wekkenhof, Noordgouwe Aan de rand van het pittoreske dorp Noordgouwe maakt agrarische bebouwing plaats

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 525069 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Gemeente. Opdrachtgever Architect

Gemeente. Opdrachtgever Architect ------------------------------------------------------------------Gemeente : Boxtel Plaats + postcode : Boxtel 5281 JB Straat + nummer : Baroniestraat 35 Kad. aanduiding : F 5945 Eigenaar : Accountants-

Nadere informatie

Bovenstreek 4 boerderij boerderij 1875 ca. Oldambtster boerderij inclusief kapschuur. Bovenstreek 6 boerderij boerderij 1870 ca. Oldambtster boerderij

Bovenstreek 4 boerderij boerderij 1875 ca. Oldambtster boerderij inclusief kapschuur. Bovenstreek 6 boerderij boerderij 1870 ca. Oldambtster boerderij STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Beneden Veensloot 4 arbeiderswoning woonhuis 1930 ca. Kenmerkend voorbeeld arbeiderswoning. Wel zorg over toekomstwaarde.

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM043 Irenelaan 4 6165 CN Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM084 Naam monument : Pand 'Delhoofen' Adres : Kerkstraat 2 Postcode en plaats : 6085 AX Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto :

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto : Brouwerskolkweg 14 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 14 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : B6293 Complexonderdeel : Duinlust Naam object : Bouwjaar : 1906 Architect : C.

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie