ED 16 Mi. Meng-interface voor de geluidskaart. Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ED 16 Mi. Meng-interface voor de geluidskaart. Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik"

Transcriptie

1 Meng-interface voor de geluidskaart ED 16 Mi Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik

2 1kW Endstufe 6ca and Made in Germany Meng - Interface FM. SS. SSTV. PSK31, CW, Echolink, DSSTV, LF-nalyse, LF-nalyse. Luistern. M... Geluidskaart PTT Rx / Us G. Dierking NF/HF-Technik Us ED 16 Mi Tx Rec Lsp C KHö TxRx GD16Mi Mischer Interface Vers. 3 cc TxRx NF NF RX RX ansluiting voor:, 2 rofoone, Recorder: (4 Signale kunnen bijelkaar voor de Tx gemengt werden!) Headset/rofoon-Kombi. 2 Transceiver PTT-Stuuring +/- LF-VOX of COM... GD 16 Mi 1 2 Com Rec LF-mengen LF-overdragen LF-stuuren bromm- en HF-scherming Sterke verbinding tussen computer und transceiver HF-Transceiver 6ca SS MHz node nt Het ED16Mi wordt tussen de TRX (microfoonbus) en de computer geluidskaart (lijn in en lijn uit) geschakeld. Volgende functies of ervaringen zijn nu zelf eenvoudig uit te voeren. - overbrengen van de audiosignalen van en naar de computer - overbrengen van de audiosignalen van en naar het registreertoestel - overbrengen van de audiosignalen van en naarde hoofdtelefoon V.. ED5sw. Met.stroomlevering - overbrengen van de audiosignalen van tafelmicrofoon en een 2de microfoon naar de TRX. - mengpaneel door 4 x mixen - SSTV, WSJT, PSK enz. over de geluidskaart - utomatische scheiding van de microfoons 1 en 2 en automatische controle van PTT over de afzonderlijke, zwarte draad door + 12V/DC van de computer (DTR) bij SSTV, PSK 31 enz... - Omschakeling van de luidspreker-uitgangen voor zendontvanger + - Versterking van het audiosignaal van de hand- of tafel- en het head-set. - Omschakeling van microfoon LF, PTT, scherm en frequentieverandering up/dwn van TRX naar TX. - Reserve schakelaar en connectoren voor individuele aanpassing - Ontvangst signaal verbetering voor het luisteren met de computer luidsprekers. Voor de ED 16 Mi aangesloten wordt: de zendontvanger, de voedingen en de computer uitschakelen! Na het testen van de verbindingen kan alles opnieuw in dienst worden genomen. De microfoon aansluiting: de zwarte 8 aderige kabel met de microfoonstekker wordt aan de microfoonplug van de zendontvangers aangesloten. aansluiting: De 5/8 polige Din stekker en de bijgevoegde computeraansluitkabels worden in de 5/8 polige Din plug van " op de achterkant van de ED16Mi gestoken. De 3.5 mm stekker met het merkteken wordt met de LIJN in" verbonden. De andere 3,5 mm stekker gaat naar de LIJN uit" van de geluidskaart. De zwarte afzonderlijke draad wordtop pin 4 v/d bij een 9 polige Com. plugen op pin 20 bij een 25 polige plug.

3 De luidsprekerkabels: De 3,5 mm plug met de zwarte kabel wordt in de extern speaker van TRX gestoken. De plug met de blauwe kabel in de Lsp bus van TRX of een ontvanger gestoken. an de " bus van de ED16Mi wordt de tafel-of handmicrofoon aangesloten. Spanning aansluiting:de rode draad van de interface dient als spanningskabel die op een voeding van +/- 13V/gelijkstroom wordt aangesloten. Het negatieve potentieel komt over de rode/swarte draad of al over de afscherming of de massa van PTT van de microfoonkabel naar de ED16Mi. (preventie van HF inslag). Met een externe voeding de minus-uitgang aan het chassis (achterkant) van de TRX leggen. Externe luidspreker of de actieve boxen krijgen het audiosignaal via de Lsp" plug op de achterkant van de ED16Mi. andacht dit is een stereobus. lleen stereostekkers gebruiken. Het punt en de middenring zijn voor LF gebruik, de buitenste ring is: massa/grond. Hoofdtelefoons met 3,5 mm stekkers aan de 3,5 mm bus op de voorkant. Wanneer u een hoofdtelefoon inplugt wordt de externe Lsp uitgeschakeld. Hoofdtelefoon - microfooncombinatie (headset V.. ED5sw): de rode (mic)stekker wordt met de plug 2 " en de groene stekker met de bus Khö" verbonden. De cassetterecorder / player voor de audio-opname en -weergave kan met een aparte kabel aangesloten worden op Rec. PTT bus: = De PTT uitgang! Deze bus levert voor de controle van andere toestellen zoals een P enz... negatief/massa/grond, als van de computer + 12V/DC (DTR) naar ED16Mi gevoerd wordt of de PTT sleutel bedient wordt. Op de modules mag u wisseln tussen PTT-uit en PTT-in rofoonaansluitkabel : Daar tijdens de productie van ED16Mi niet TRX, type 2. van de zendontvanger gekend is, wordt de kabelaansluiting voorbereid. De volgende aders zijn belangrijk voor de verbinding: Wit voor NF, bruin voor de controle van PTT, de afscherming voor de aderbeveiliging en de roze voor de frequentiesturing. De andere aders zijn niet aangesloten. etekenis en functie van de elementen op de voorkant: Us Tx C NF TxRx NF RX RX ED 16 Mi 1 2 Com Rec De Us dubbele led geel: gloeit bij spanning van 12-15V/DC, rood: ansluiting over een weerstand van ohm bij + 12V. Kan voor een individuele functie aangesloten worden. TX groene led gloeit helder als de PTT wordt overgeschakeld op zenden(ptt aan massa). Zenden/ontvangstomschakeling. ij enkele YESU TRX-en gloeit led donkergroen reeds bij het verbinden van ED16MI. deze 4, 6 of 8 polige connector is voor ICOM, Kenwood, Yaesu of andere toestellen bedraad. Voor de pin belegging ziet het handboek van de TRX of van onze edrading van de microfoon". De mic/nf pin (1) voert bij Yaesu en Kenwood TRX-en geen spanning omdat meer dynamische microfoons of microfoons met voorversterkers worden gebruikt. ED16MI voor ICOM zendontvanger voeren nochtans op pin 1 van de microfoonbusspanning Voor electretmikrofoons.

4 Draaischakelaar TXRX" (C) Uitgang! Geschakeld zijn de posities : met 8 polige de microfoonkabel zonder plug voor 2de Zendontvanger. de microfoonkabel met plug, bedraad zoals de microfoonhoofdkabel C: vrij, NC, kan indien nodig met microfoon NF, scherm, PTT eneventueel de frequentiesturing dwn/up geschakeld worden. 1 en 2" LF regelaar: deze dubbele potentiometer regelt de LF, komend uit mic. 1 en 2. 1 is met de bus op der voorkant verbonden. 2 is aan de 3,5 mm busvoor die microfoon headset op achterkant verbonden. COM en Rec LF regelaar: deze dubbele potentiometer regelt de LF, van de geluidskaart Com en Rec" en recorders/player. Ook hier wordt het maximum van LF bekomen door aan de draaiknoppen te draaien tot de aangewezen hoogte is bereikt. Schakelaar: is bruikbaar voor het korte proefen van de geluidskaart-signal in de ED 16 Mi. Hevel naar benijden. Normal: hevel naar boven! RX en : Deze hevelschakelaar, (1x over) zet het luidsprekersignaal van de Zendontvanger/ Ontvanger of naar de hoofdtelefoon bussen (3,5 mm) en luidsprekerplug Lsp " evenals naar het netwerk van de mixer. Hoofdtelefoon: De hoofdtelefoonbus voor 3,5 mm stopt het luidsprekersignaal van Ontvanger/ Zendontvanger of, naar de hevelschakelaarpositie. Met het inpluggen van deze HT wordt de externe luidspreker uitgeschakeld. etekenis en functie van de elementen op de achterkant: Made in Germany PTT Rec Rx / Us Lsp Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik KHö TxRx ED16Mi Mischer Interface Vers. 7 cc De 5/8 polige Din connector wordt over de meegeleverde aansluitkabel met de geluidskaart, 3,5 mm van connectoren LIJN in (Tekens) en LIJN uit" verbonden. Pin 4 voert de afzonderlijke, zwarte draad naar de Com 1 of Com 2 interface (DTR) voor PTT controle. DTR: op de 9 polige stekker op pin 4 solderen. Met 25 polige stekker op pin 20. Rec 3,5 mm bus, aansluiting voor een bandrecorder of dergelijke. Uw uitgang voor audiosignalen even als de Massa/Grond. (Play en Rec) Khö LF uitgang van de TRX/Ontvanger of, die van de schakelaar instelling afhangen RX /". Hier kan een stereohoofdtelefoon, zoals een ED5sw, gebruikt worden. -ansluiting voor electretmicrofoon, vb. van een headset (zoals ED5sw) voert de LF kabel een spanning van ong V/DC. PTT (PTT Uitgang). Hier wordt voor externe toestellen zoals een Pa enz... bij het drukken van de PTT of bij het aanleggen van een spanning van +12V gelijkspanning (DTR) van de computer, een massa/grond ter beschikking gesteld. Is ook door het wisseln van Pin 1 en 2 op de modules as PTT-ingang te gebruiken.

5 Lsp ansluitbus voor de externe luidspreker. (impedantie ong ohms) 3 x 3mm Openingen die dienen voor de individuele doorvoer van nog te gebruiken verbindingkabels. Kabel Rode draad = V/DC naar de positieve pool van de voeding + bus lauwe draad = naar de luidspreker van Ontvanger/TRX Zwarte draad = naar de luidspreker van Ontvanger/TRX 8 polige microfoonkabel= microfoondraad voor TRX 8 polige microfoonkabel= naar goeddunken te bekabelen V.b. TRX De microfoonkabels voeren naar de draaischakelaar op de voorkant en worden volgens de stand van de schakelaar microfoonbussen geschakeld. Functie van de microfoon kabel - Kernen: wit = microfoon LF, scherm = is LF scherm, bruin = PTT, roze = frequentiesturing. De andere aders van de kabel zijn vrije/numeriekecontroles. Zie ook onze: edrading van de microfoon". ext. speaker/ ctivboxen headset ED 5 Recorder Soundcard Line in, Line out Made in Germany PTT Rx / Us Rec Lsp Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik SS HF-Transceiver 6ca V / DC MHz Transceiver ext. "spk" KHö TxRx SS MHz ED16Mi Mischer Interface Vers. 7 HF-Transceiver 6ca Transceiver cc Output/input with ED16Mi Mixer-Interface Stekkerbekabeling voor de mixerinterface ED 16 Mi schwarze, separate Leitung: PTT-Steuereung v. (+ 12V/DC von Com 1 kabel oder Com 2: DTR) Line - out 9 pol = Pin 4 3,5 mm Klinkenstecker Stereo Line - in gelb gelb ca. 3,70 m weiss 3 1 Gehäuse/Masse/ground = Pin 5 ( 9 pol COM) Line in 8 / 5 poliger Diodenstecker

6 Rood = Opname (Rec) naar de geluidskaart/"line in" van luidspreker(rx), Pin 3 Wit = Weergave (Play) van de geluidskaart/"line uit" naarmodulator (Tx), pin 1 fscherming = scherm van aansluitkabels, Pin 2 3,5 mm St. Rood = Opname (Rec) - van luidspreker (Rx) Wit = Weergave (Play) -naar modulator (Tx) Scherm = fscherming van de aansluitkabels Naarde uitgang van de luidspreker van ontvanger edrading van de 8 Pins microfoonstekker: Met het handboek van de TRX-en vergelijken! schwarz und blaue Leitung (ext. speaker) Gnd-nschluss nur bei Geräten mit atteriebetrieb vom ussen-lautsprecher (ext. speaker) NF-Leitung Masse / Gnd Neu Stereostecker! Eurofrequence Dierking NF/HF-Technik info@eurofrequence.de Pin, Draadkleur, Functie Met de toestellen van YESU/JRC-JST: 1 blau (blauw) op (UP) 2 gelb (geel) spanning +5V of Gnd 3 rosa (roze) lager(dwn) 4 grün (groen) snel (Fast) (JRC= +9V/DC) 5 grau (grijs) PTT massa /Gnd (Gnd/Massa) 6 braun (bruin) PTT Sturing/controle 7 schirm (schild) fscherming/massa/gnd 8 weiss (wit) LF/udio-ingang Met toestellen van ICOM: 1 wit Ingang F/LF 2 geel +8V DC spanning 3 roze voor (up/down) 4 blauw Squelch 5 bruin PTT sturing 6 grijs PTT Masse/Gnd 7 scherm fscherming/massa 8 groen F/LF - Uitgang Met de toestellen van Kenwood, linco, SGC 2020: 1 wits F/LF Ingang 2 bruin PTT sturing 3 roze lager (DWN) 4 blauw hoger (UP) 5 geel +8V (linco= +5V) DC Spg. 6 groen NC (linco = afstandscontrole) 7 scherm Schild./ massa 8 grijs massa van PTT/Gnd Out: "Ext.spreaker" groen gebeurtenis extra kabeltje = uitgang F/LF

7 De mixerinterface ED 16 MI ediening- en aansluithulp voor mixerinterface ED 16 MI ij zenden met de hand- of tafelmicrofoon evenals met actieve boxen is het luisteren met de hoofdtelefoon aangewezen om onnodige terugkoppeling te vermijden. Lees ook de andere bijgevoegde raadgevingen, PTT-brug enz...) voor het gebruik van de ED16Mi. ls het signaal van de geluidskaart meegeluisterd wordt via boxen, is een splitteraan de Line uit") nuttig.

8 Het blokdiagram: ED 16 Mi mixerinterfaces tussen geluidskaart en de TRX Eingang usgang 1 Transceiver 2 C Recorder Optk Us RxTx ED16Mi Sound- extern. Lautspr. ED 5-Hörer Lsp-NF Rx Lsp-NF Rx Karte K-Hörer Recorder Us 12V/DC up, dwn, Us, F, Ptt-Gnd PTT DTR (8 dern) NF-VOX VOX up, dwn, Us, F, Ptt-Gnd Transceiver Transceiver C PTT- usg Stapjes voor het erste aansluiten: 1. rofoon van de transceiver trekken en in de ED16MI front pluggen. 2. De stekker van Kabel met de microfoonbus van de transceiver verbinden. 3. Rode draad van ED16Mi aan plus(+) van de externe voeding. 4. Minusbus (swart) van de voeding aan de aardschroef van de transceiver achterkant verbinden 5. Externe luidspreker met een stereostekker aan de Lsp -bus achterkant ED16Mi 6. Swarte of blaue draad (ED16Mi) in de bus: "extern-speaker" van de transceiver en schakelaar "RX /" schakeln. Nu is de ontvangergeluid via de ED16Mi te horen! 7. Geluidskaartkabel, 5 pin-stekker in de ED16Mi, achterkant, bus "Com" pluggen 8. Stekker (3,5 mm met de geele slang in "Line-in". 9. de aktiefboxen van de geluidskaart is nog aan "Line-uit" -geluidskaart, de geluid van de ontvanger is ook bij de actiefboxen te horen! 10. Nu de swarte draat langs deze geluidskaartkabel met de COM-stekker 9 pin (4) of 25 pin-stekker (20) aan pin "DTR" (+12V DC-signal) solderen, even in de beschrijving, ED16Mi, "Steckerbekabeling" kijken. Over deze swarte draad gaat nu de PTT-sturing van de computer bij WSJT en optocoppler-relais naar de PTT-sturing van de transceiver - daan weerd bij zenden ook de microfoon aan de ED16Mi afgeschakelt off even de PTT-toets aan de microfoon drukken. In de programma - instelling mut een haakje bij COM 1 of 2 of 3...gezet Worden.

9 ED 73 ntenne HF-ntenne SS MHz SS MHz HF-Transceiver 6ca HF-/ VHF-Transceiver 6ca Rx 1 Rx 2 Recorder Ein P Notch 2 x N CW Peak 2 x udio - Filter ED 88 NF reite Ton 2 Ton 1 4 k k 0.1 ED 88 NF Rx 1 Rx 2 met ntenna-dualschakelaar ED 73 und udio-lf-filter ED 88 NF Eurofrequence Dierking, NF/HF-Technik,

WRC S Soundcard Interface

WRC S Soundcard Interface WRC S Soundcard Interface Intro door Eddy, ON7PO: De PC is ook bij de radioamateurs niet meer weg te denken de digitale modes zoals SSTV RTTY, PSK, QSK, PACKET enz. nemen met rassen schreden hun plaats

Nadere informatie

Het moederbord van de zendontvanger "PiligrimPro"

Het moederbord van de zendontvanger PiligrimPro Ruwe vertaling PA3ECT, deze is niet verantwoordelijk voor vertaal fouten. Het moederbord van de zendontvanger "PiligrimPro" Dankzij de op moderne componenten gebaseerde efficiënte ontwerp technieken, heeft

Nadere informatie

De mobilofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES

De mobilofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES STORNO CQM 6000 HANDLEIDING De mobilofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES Rev. : 03 Datum : 20 februari 2008 Auteur : PE1MWB PA3APV PE1PTQ PA0WDZ PA1FZH 1 Inleiding:

Nadere informatie

DRCO. De mobilofoons zijn ter beschikking gesteld door de Veiligheidsregio Zeeland. Delta Radio Communicatie Ondersteuning

DRCO. De mobilofoons zijn ter beschikking gesteld door de Veiligheidsregio Zeeland. Delta Radio Communicatie Ondersteuning DRCO Delta Radio Communicatie Ondersteuning Boomdijk 6C 4417 BE Hansweert 0113 71 13 25 secretariaat@drco.nl Betreft : Handleiding Stornophone CQM 6000 Datum : 15 februari 2012 Van : PA2MDL, PE1MWB, PE1PTQ

Nadere informatie

Universele Digi-interface.

Universele Digi-interface. Afdeling 34 Noord Oost Veluwe Universele Digi-interface. Het ontstaan van het project. Door de N.O.V contest groep waren een aantal interface modules gebouwd door PG3VA en PE1RZU.Er was veel belangstelling

Nadere informatie

Interface digitale modes en N1MM.

Interface digitale modes en N1MM. Interface digitale modes en N1MM. Zoals aangekondigd gaan we hier verder in op de gecombineerde interface voor digitale modes en N1MM logprogramma. Het contest programma N1MM geraakt zo stilaan ingeburgerd

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE

BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE Bij de bouw van de RF-interface wordt verwacht dat de bouwer enige bouw-ervaring heeft met elektronica-kits. Voor algemene aanwijzingen wordt verwezen naar de bouw-instructie

Nadere informatie

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING Vintage Audio Repair Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding.....3 Insteekkaartjes...3 & 4 Aansluiten 303...4, 5 & 6 Aansluiten 33...7 & 8 Kabels......7 & 8 Aansluiten FM3...9 Bediening Quad set...9 & 10

Nadere informatie

De eerste keer starten in HamRadioDeLuxe en diverse noodzakelijke instellingen.

De eerste keer starten in HamRadioDeLuxe en diverse noodzakelijke instellingen. PE1AMN Aan deze speciale site van het programma HamRadioDeLuxe wordt voordurend gewerkt door Allereerst wil ik eerst een misverstand bij diverse luister/zendamateurs weg nemen en wel het volgende. Een

Nadere informatie

Rigs en Interfaces voor MixW4

Rigs en Interfaces voor MixW4 Rigs en Interfaces voor MixW4 Inhoud Introductie Micro HAM interface s FTdx5000 met een micro KEYER II IC-703 met een micro KEYER II TS-2000 met een micro KEYER II IC-703 met een micro HAM USB Interface

Nadere informatie

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S

Regent Tracker aansluitingen 1.2 NL. Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S Regent Tracker AANSLUITSCHEMA S 1 Inhoud 1. Introductie... 3 1.1. Termen en afkortingen... 3 2. Product Overzicht... 3 2.1. Uiterlijk... 3 2.2. Interface Definities... 4 3. Aan de slag...4 3.1 Electrische

Nadere informatie

Soundcard transceiver isolator interface

Soundcard transceiver isolator interface Soundcard transceiver isolator interface Een zelfbouwproject van LiRa vzw Ontwerp KK7UQ, aangepast door ON4BCB Met medewerking van ON4ASB, ON4XB, ON5OT Inleiding: In het verlengde van de cursussen basisvergunning

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Technische documentatie bluesmart-lezer BS TE SR Voor contactloos uitlezen van bluesmart-sleutels, -kaarten en HSH-sleutels. De lezer beschikt over twee relaiscontacten in een externe stuurunit. Identmedia

Nadere informatie

AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN

AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN Figuren en snelle gids Zie figuur 1, originele handleiding. Lay-out van de figuren Zie figuur 2, originele handleiding Legende figuur

Nadere informatie

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Gefeliciteerd en dank u voor het kiezen van een HK AUDIO product! Het zit allemaal in de naam: LUCAS NANO 300 brengt onze succesvolle LUCAS systemen

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES -

APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES - APOLLO / APHRODITE / HERCULES - EXCELLENCE SERIES - Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van

Nadere informatie

M Tracer A1. Versie 0.4 juni 2011

M Tracer A1. Versie 0.4 juni 2011 M Tracer A1 Hardware installatie handleiding Versie 0.4 juni 2011 Rho Delta Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel nr: 010 4971112 Verkoop Tel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM 1 1 2 4 6 8 10 5 7 9 11 12 1 15 14 1 2 4 1: hoogte buis 2: borg pen : borg bout van hoogte buis 4: borg bout statief voet Statief Statief is optioneel 2

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs

Pajottenlandse Radio Amateurs Pajottenlandse Radio Amateurs ON3BL 07/02/2014 SDR ontvangst met RTL-stick Waarvoor staat de afkorting SDR? SDR Software Defined Radio Definitie van Software Defined Radio Een radiocommunicatiesysteem

Nadere informatie

aan/uit indicatie-led

aan/uit indicatie-led 0 Zone LED FController De ATECTA LED draadloos controller Play0 is is gemaakt om of max. 0 draadloos LEDdrivers te sturen, waarbij het ook mogelijk is om elke driver individueel te sturen Functies: of

Nadere informatie

Stealth X1Plus. Hardware installatie handleiding

Stealth X1Plus. Hardware installatie handleiding Stealth X1Plus Hardware installatie handleiding RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT T:010-497 11 12 Stealth verkoop T:010-497 11 10

Nadere informatie

Elektrische aansluitingen accessoires

Elektrische aansluitingen accessoires 11.1 ansluitingen connectoren Connector X1 Connector X2 Niet geschikt voor! Eus resp. OpenTherm connector X1 Twee-polige schoefconnector f fabriek ingesteld als eus connector; door aanpassing van stapnummer

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie SNELSTARTGIDS AquaPro PC VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van uw AquaPro PC. Het is aan te bevelen dat uw nieuwe computer

Nadere informatie

Aansluitschema s Digitale Ontvanger(Samsung DCB-9401R)

Aansluitschema s Digitale Ontvanger(Samsung DCB-9401R) ansluitschema s Digitale Ontvanger(Samsung DCB-9401R) De Digitale Ontvanger van Samsung heeft verschillende in- en uitgangen 1. Cable in 2. Loop 3. 1 (T) 4. 2 (EXT) 5. Digital audio out 1. Cable in. Dit

Nadere informatie

AVMOD8 DRAADLOZE A/V ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING

AVMOD8 DRAADLOZE A/V ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING DRAADLOZE ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING 1. Inhoud van de verpakking Zender (TX) Ontvanger (RX) IR muis / zender Twee kabels (RCA naar SCART voor PAL) Twee netadapters Kleefstrip (om de IR zender

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Optilog-V5 System-91-log-V5

Optilog-V5 System-91-log-V5 Optilog-V5 System-91-log-V5 Installatiehandleiding Opticom Engineering B.V. INSTALLATIE - 2 - juli 2011 TOEPASSING De Optilog-V5 is een industriële communicatie interface voor het fabrikaat onafhankelijk

Nadere informatie

Pilotenhandboek B Yamaha Guitar Group, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Pilotenhandboek B Yamaha Guitar Group, Inc. Alle rechten voorbehouden. Pilotenhandboek 40-00-0402 - B www.line6.com/manuals 2018 Yamaha Guitar Group, Inc. Alle rechten voorbehouden. Even voorstellen Draadloze vrijheid voor uw pedalenbak. Beste signaalkwaliteit in deze klasse

Nadere informatie

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 NL GEBRUIKSAANWIJZING Versie 09/04 ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 12 CHANNEL MIC MIC SPK SQL OFF/VOL Technische gegevens Beschrijving van de bedieningselementen Algemeen Kanalen 40...FM, zie tabel met

Nadere informatie

Zelfbouw van een CW-Decoder met Arduino NANO

Zelfbouw van een CW-Decoder met Arduino NANO Cees-PA1CE Zelfbouw van een CW-Decoder met Arduino NANO Deze zelfbouw CW-Decoder is naar aanleiding van een beschrijving van een Morse decoder in Elektron van april 2015. Na zoeken op internet zijn er

Nadere informatie

Ombouw VH501A1 eindtrap

Ombouw VH501A1 eindtrap Ombouw VH501A1 eindtrap De VH501 Rohde&Schwarz eindtrappen in Nederland door NOZEMA gebruikt voor de provinciale TV zenders. Eind 2006 zijn deze analoge TV zenders uitgeschakeld en is een geheel nieuw

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

POPPIX-80. Bouwbeschrijving

POPPIX-80. Bouwbeschrijving POPPIX-8 Bouwbeschrijving POPPIX-8 27-2-2 Inleiding Diverse Brabantse zendamateurs hebben het idee opgepakt om een eigen variant van de 'Pixie' te maken. Aangestoken door Jos (PAZP), zijn PEKQP en PAPOP

Nadere informatie

Elektrische aansluitingen accessoires

Elektrische aansluitingen accessoires . ansluitingen connectoren 8 7 6 5 4 2 2 4 5 6 7 8 9 2 2 4 Modulaire connector t.b.v. toerenregeling Modulaire connector type RJ-2 - lleen geschikt voor laagspanning! us connector Twee-polige schoefconnector

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids BOATraNET

Installatie & Snelstart Gids BOATraNET Installatie & Snelstart Gids BOATraNET SNELSTART GIDS BOATraNET VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van BOATraNET. Het is aan te bevelen dat het nieuwe product wordt geïnstalleerd

Nadere informatie

Handleiding EL500SE. rev.0110

Handleiding EL500SE. rev.0110 Handleiding EL500SE rev.0110 eldrukker aansluiting edrading beldrukkers.en EL51SE. Plug het beldrukker aansluitkabeltje in connector CN van de EL500SE microprocessor, deze kabel heeft 10 gekleurde aders

Nadere informatie

geluidsmateriaal (zelf af te halen):

geluidsmateriaal (zelf af te halen): Materialenlijst team Uitleen en logistiek - evenementen 2017 geluidsmateriaal (zelf af te halen): compacte geluidstoren omschrijving beschikbaar prijsklasse dagprijs weekend week waarborg online 16 kanaals-mengpaneel

Nadere informatie

DIGITALE MODE MET POWER SDR

DIGITALE MODE MET POWER SDR DIGITALE MODE MET POWER SDR Als u een SDR tranceiver of ontvanger in gebruik heeft, is het misschien ook leuk om de digitale modi zoals BPSK31, RTTY enz. enz. te kunnen ontvangen en zenden. We beperken

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Speaker Control Neckband Headset. Met deze headset wordt luisteren naar je favoriete muziek,

Nadere informatie

Installatiejournaal. Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur. Versie Red Star Electronics

Installatiejournaal. Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur. Versie Red Star Electronics Installatiejournaal Een handige hulp bij het installeren van geluidsapparatuur Red Star Electronics alkemadelaan 4 2371 EX Roelofarendsveen info@redstarelectronics.nl http://www.redstarelectronics.nl Versie

Nadere informatie

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS.

KN-MICW310 KN-MICW KANALEN. Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS. KN-MICW30 KN-MICW320 50 KANALEN Draadloos Microfoonsysteem GEBRUIKSAANWIJZING www.konigelektronic.info NEDERLANDS 0336 INTRODUCTIE: Dit draadloze microfoonsysteem maakt gebruik van geavanceerde communicatietechnologie

Nadere informatie

Besturing. 200W eindtrap. 28V Voeding db MHz db 2: MHz db db 4: MHz db. 3:

Besturing. 200W eindtrap. 28V Voeding db MHz db 2: MHz db db 4: MHz db. 3: Eddystone S800/ DAB eindtrap 00Watt op 45 MHz Deze Eddystone eindtrap is afkomstig uit een oude DAB zender. In deze zender zaten een aantal van deze eindtrappen gekoppeld. Omdat de eindtrappen oorspronkelijk

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00

Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00 D Handleiding - NL Infrarood lichtmodule SM-IR-16-2 V1.00 BEIER-Electronic Winterbacher Str. 52/4, 73614 Schorndorf - Weiler Telefon 07181/46232, Telefax 07181/45732 email: modellbau@beier-electronic.de

Nadere informatie

DC-Car Decoder aansluitingen

DC-Car Decoder aansluitingen DCCar Decoder aansluitingen update 19122014 Aanbevolen LED draadkleuren: LED kleur draad draad Rood rood blauw (achterlicht) violet (remlicht Geel rood geel() oranje(rechts) Wit rood zwart Blauw rood blauw

Nadere informatie

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis.

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis. Randapparatuur Om de computer effectief te kunnen gebruiken, hebben we aan aantal randapparaten nodig. Deze worden voornamelijk ingedeeld in in- en uitvoer en een aantal die beide kunnen, invoerapparaten

Nadere informatie

Universele Digi Interface

Universele Digi Interface Universele Digi Interface Deze universele interface bestaat uit verschillende modules en kan daardoor ook voor verschillende toepassingen en verschillende type transceivers gebruikt worden. Het uitgangspunt

Nadere informatie

JC-3s MICRO AUTOMATISCHE ANTENNE TUNER NIEUWE VERSIE. Voordat u begint Lees deze gebruiksaanwijzing

JC-3s MICRO AUTOMATISCHE ANTENNE TUNER NIEUWE VERSIE. Voordat u begint Lees deze gebruiksaanwijzing JC-3s MICRO AUTOMATISCHE ANTENNE TUNER NIEUWE VERSIE 1) 1.8-50ΜΗz, 200W SSB voor antennes van 5 meter of langer! 2) Betere afstemming vanwege de kleinere condensator stappen. ( 9pF ) 3) Direct aan te sluiten

Nadere informatie

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99

Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Technaxx * Gebruikersaanwijzing Draadloze oortelefoon TV Chin Guard TX-99 Met deze comfortabele en goed passende oortelefoon kunt u genieten van televisie en muziek op uw favoriete volume, zonder dat iedereen

Nadere informatie

Gebruik in geen geval soldeervet!!!! Dit zal uw print en de componenten beschadigen.

Gebruik in geen geval soldeervet!!!! Dit zal uw print en de componenten beschadigen. Bouwbeschrijving: MatPwrDigiX Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige servo-decoder (alleen servo 1-4) Voor W4DCC 4-fach 4 weg servo-decoder (Servo 1, 3, 5 en

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Installatie instructies STEALTH X8 STEALTH X8 SMS/DATA/GPRS/VOICE. Nederlands.

Installatie instructies STEALTH X8 STEALTH X8 SMS/DATA/GPRS/VOICE. Nederlands. - 1 - Installatie instructies STEALTH X8 STEALTH X8 SMS/DATA/GPRS/VOICE Nederlands. RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT T: 010-497 11

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT COM12/COM24 Mengversterker Handleiding A U D A C P R O F E S S I O N A L A U D I O E Q U I P M E N T Handleiding AUDAC http://www.audac.be

Nadere informatie

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Handleiding Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Belangrijk Wanneer het product is ingeschakeld, ziet u de functie On Mode geactiveerd. Echter, wanneer het product is aangesloten op een extern

Nadere informatie

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move

Installatie handleiding voor de I-FREE03TV tv on the move Product: Toepassing: Functie: I-FREE03TV (Software V4.0.2R en hoger) Universele kabelset met losse verloop kabels om alle onderstaande genoemde auto s vrij te zetten. CAN Bus activatie van de TV Function

Nadere informatie

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina:

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina: 1. Videoschakelaar De videoschakelaar bestaat uit een centrale -en schakelunit. De videoschakelaar is te bestellen met versterkers 012-006-001-001 en zonder versterkers 012-006-001-002 2. Aansluiten centrale

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester

Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100. Professional 6-in-1 Cable Tester Gebruiksaanwijzing CABLE TESTER CT100 Professional 6-in-1 Cable Tester 2 CABLE TESTER CT100 Gebruiksaanwijzing 1. Inleiding Hartelijk gefeliciteerd! Met de CT100 heeft u een onmisbaar instrument voor het

Nadere informatie

Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3

Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3 Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3 Om de origineel Volkswagen afstandbediening met klapsleutel in een golf 3 in te bouwen heb je de volgende onderdelen nodig: - 1 Stuureenheid Centrale

Nadere informatie

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 HI0990N02A Pag. 1/14 TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0990N02A Pag. 2/14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kia Niro DE h00. Montagehandleiding instructions de montage Einbauanleitung Mounting instruction Instrucciones de montaje monteringsvejledning

Kia Niro DE h00. Montagehandleiding instructions de montage Einbauanleitung Mounting instruction Instrucciones de montaje monteringsvejledning t r e k h a k e n a t t e l a g e s a n h ä n g e r v o r r i c h t u n g e n t o w b a r s e n h a n c e s a n h æ n g e r t r æ k Montagehandleiding instructions de montage Einbauanleitung Mounting instruction

Nadere informatie

KVT-829DVD B54-4556-00/00 (EV)

KVT-829DVD B54-4556-00/00 (EV) KVT-829DVD MONITEUR AVEC RÉCEPTEUR DVD MANUEL D'INSTALLATION MONITOR MIT DVD-RECEIVER INSTALLATION-HANDBUCH MONITOR MET DVD-ONTVANGER INSTALLATIE HANDLEIDING MONITOR CON RICEVITORE DVD MANUALE DI INSTALLAZIONE

Nadere informatie

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER

TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER TRUST WIRELESS VIDEO & DVD VIEWER Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 1 1. Inhoud van de verpakking Controleer de inhoud van de verpakking. Daarin moet u aantreffen: 1. Zender 2. Ontvanger 3. Stroomadapter (2

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

Elektrische aansluitingen accessoires

Elektrische aansluitingen accessoires 11.1 ansluitingen connectoren Connector X1 Connector X2 Niet geschikt voor! Eus connector X1 Twee-polige schoefconnector f fabriek ingesteld als eus connector; door aanpassing van stapnummer 8 in het instelmenu

Nadere informatie

Eenvoudige opzet met 1 mastermodule: (maximaal 128 actieve ingangen te verwerken)

Eenvoudige opzet met 1 mastermodule: (maximaal 128 actieve ingangen te verwerken) ARA Dupline Dupline is een remote I/O systeem. Het kan gecombineerd worden met het ARA-pro meldbanksysteem van Adesys. Middels Dupline worden alarmcontacten verbonden met de ARA-pro meldbank PC. Binnen

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 OORGUARD350 DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 20390/ 20111115 DOORGUARD350 ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

Nadere informatie

Met behulp van Apple Pro Speakers met een klasse-d versterker

Met behulp van Apple Pro Speakers met een klasse-d versterker Met behulp van Apple Pro Speakers met een klasse-d versterker Deze gids toont u hoe u de Apple Pro Speakers herleven - maar zonder een Griffin ifire of iets dergelijks. U krijgt een standaard audio-versterker

Nadere informatie

Handboek Oosterkerkgemeente

Handboek Oosterkerkgemeente Handboek Oosterkerkgemeente 3.4.8 Bedieningsinstructie van de geluidsinstallatie 7 juli 2011 A. Versterkerkast B. Bedieningspaneeltje op de kosterbank: C. Bediening: Van boven naar beneden ziet u de volgende

Nadere informatie

VERMOGENVERSTERKER VPA2650M

VERMOGENVERSTERKER VPA2650M VERMOGENVERSTERKER IEIDING Wij danken u voor uw aankoop van een professionele versterker. De uitzonderlijke kwaliteit van de onderdelen en de constructie maken van dit toestel een trouwe en betrouwbare

Nadere informatie

SECUSK2EM CODEKLAVIER HANDLEIDING

SECUSK2EM CODEKLAVIER HANDLEIDING SECUSK2EM CODEKLAVIER 1 RELAIS/1000 GEBRUIKERS, MET BADGELEZER Waterdicht autonoom klavier IP66, behuizing ABS, zwart. Drukknoppen met witte LED achtergrondverlichting. Incl. proximity lezer EM 125 KHz,

Nadere informatie

Velbus DIN-rail RS232 & USB interface

Velbus DIN-rail RS232 & USB interface VMBRSUSB Velbus DIN-rail RS232 & USB interface 1 INHOUD Eigenschappen... 3 Velbus... 3 RS232C... 3 USB... 3 Aansluiting... 4 Aansluiting van het velbus...4 Externe seriële aansluiting... 5 Verbinding met

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

De verklaring van overeenstemming kan worden geraadpleegd op

De verklaring van overeenstemming kan worden geraadpleegd op SPRAAKBERICHTEN GENERATOR INT-VMG int-vmg_nl 03/12 De INT-VMG module is voor het luid afspelen van voor opgenomen berichten indien een bepaalde gebeurtenis optreed. De module kan gebruikt worden in samenwerking

Nadere informatie

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Ervaringen met draagbare apparatuur voor LEO satellieten Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Ivo Klinkert PA1IVO Een draagbaar multi-functioneel

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 5.HET SCHERM NEERZETTEN EN OPLADEN

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Elektrische aansluitingen accessoires

Elektrische aansluitingen accessoires 11.1 ansluitingen connectoren Connector X1 Connector X2 Niet geschikt voor! Eus connector X1 Twee-polige schoefconnector f fabriek ingesteld als eus connector; door aanpassing van stapnummer 8 in het instelmenu

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen Eigenschappen:

SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen Eigenschappen: pagina 1 van 5 SLX815 Draaischijfbesturing Aansluiten en bedienen De draaischijfbesturing SLX815 dient voor de besturing van draaischijven van Arnold en Fleischmann N met 48 aansluitingen, de draaischijf

Nadere informatie

Royagterberg.nl Begrenzer_manual_v1.1.pdf

Royagterberg.nl Begrenzer_manual_v1.1.pdf 1 Inhoud Inhoud Inhoud... 2 Werking... 3 Verpakking inhoud... 3 Gebruik... 4 Basis aansluitingen... 4 ACC 12V... 4 GND 0V... 4 Tacho IN (CDI pickup)... 4 Neutral Switch (option)... 4 LED +... 4 LED...

Nadere informatie

CCD BT. 7 620 200 026 556 Coach Control Display BlueTooth. Displayunit voor CCS Tuner met SW, TMC-out voor PX-V Geïntegreerde CD-speler

CCD BT. 7 620 200 026 556 Coach Control Display BlueTooth. Displayunit voor CCS Tuner met SW, TMC-out voor PX-V Geïntegreerde CD-speler 1 Professional Line III CCD BT 7 620 200 026 556 Coach Control Display BlueTooth Displayunit voor CCS Tuner met SW, TMC-out voor PX-V Geïntegreerde CD-speler CCD 7 620 200 016 556 Coach Control Display

Nadere informatie

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties SPRAAK MODULE INT-VG int-vg_nl 12/11 De INT-VG module werkt samen met de INTEGRA en VERSA alarmsystemen en maakt implementatie van spraakberichten mogelijk (deze module vervangt de CA-64 SM spraak synthesizer

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

Intelligent Recording Interface

Intelligent Recording Interface Intelligent Recording Interface Handleiding Intelligent Recorder Interface Handleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Aansluit instructies... 2 Geavanceerde instellingen... 3 Tips bij problemen...

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit bouwpakket. Wat doet de DC-Car Booster. Een aantal DC-Car gebruikers heeft aangegeven dat

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies GEBRUIKSAANWIJZING 2 Dateq XTC Handleiding Veiligheidsinstructies NL Veiligheidsinstructies 1 Alle veiligheidsinstructies, waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen moeten als eerste gelezen worden. 2 Alle

Nadere informatie

PARROT CK3100 Carkit. Kenmerken en functies

PARROT CK3100 Carkit. Kenmerken en functies PARROT CK3100 Carkit Met de Parrot CK3100 Carkit kun je veilig handsfree bellen onderweg. Deze carkit is voorzien van Bluetooth, zodat je je mobiele telefoon draadloos met je carkit kunt verbinden. Kenmerken

Nadere informatie

Benodigde apparatuur en gereedschap. HF - Print, Aansluit kontakten en Data. Sturing, Aansluit kontakten en Data. Spanningsgestuurde Oscillator VCO

Benodigde apparatuur en gereedschap. HF - Print, Aansluit kontakten en Data. Sturing, Aansluit kontakten en Data. Spanningsgestuurde Oscillator VCO 1+ Pagina 2 3 4 6 7 8 9 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Algemene aanwijzingen Benodigde apparatuur en gereedschap Legenda en betekenis HF - Print, Aansluit kontakten en Data HF - Print, Meet en Afregelpunten

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players

Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players Gebruiksaanwijzing GPIO interface voor BrightSign - HD players GPIO GPIO staat voor General Purpose interface, waarbij de I als een input signaal wordt aangeduid (bijvoorbeeld een maakcontact van een schakelaar

Nadere informatie

PRO-2000 Ultima PRO-3200 Ultima

PRO-2000 Ultima PRO-3200 Ultima 171.209 PRO-2000 Ultima 171.212 PRO-3200 Ultima PARAMETERS - PRO3200 (171.212) PARAMETERS - PRO2000 (171.209) PRO3200 (171.212) PRO2000 (171.209) Pro INTRODUCTIE : Lees eerst deze handleiding en

Nadere informatie

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen type B Matrix systeem

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen type B Matrix systeem 1 Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen type B Matrix systeem Door PE1KTH Deel 2. vervolg. Datum 15-10-2015 Matrix koppel systeem. In het eerder beschreven M.T.S LEGEO systeem met type A modulen

Nadere informatie

Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01

Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01 Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01 De GeoChaser SCM TV01 is een gecertificeerd IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van voertuigen. Het apparaat heeft superieure ontvangstgevoeligheid,

Nadere informatie