N N DV.O N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N 09.0789 N DV.O108100 N-2289-14"

Transcriptie

1 N N DV.O N

2 Programma: Waarom een lading bevestigen? De basisbeginselen van het laden en de ladingzekering + de verschillende Europese normen (EN : 2010) De fysische basisprincipes van ladingzekering De verschillende structuren van de voertuigen (EN normen) De verschillende methodes om een lading te zekeren De verschillende middelen om een lading te zekeren Berekenen van het aantal benodigde spanbanden Specifieke ladingen: concrete voorbeelden Praktische oefeningen Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen Ladingverlies vermijden!

3 1ste deel: rij-en rusttijden (3u30) De Europese regelgeving perfect beheersen De dagelijkse en wekelijkse rijtijden De onderbrekingen De dagelijkse en wekelijkse rusttijden Berekening van de totale rijtijd Berekening van de gefractioneerde rust Praktische voorbeelden en oefeningen Interactieve lessen met inbreng van de deelnemer 2de deel: tachograaf (3u30) Begrijpen van de pictogrammen Correct gebruiken van de digitale tachograaf Boetes vermijden Problematiek van de verloren minuut Hoe zich te gedragen bij een controle Praktische voorbeelden en oefeningen Interactieve lessen met inbreng van de deelnemer Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen Tijdig rusten = een gezonde reflex om boetes te vermijden! De valkuilen van de tachograaf ontwijken!

4 1ste deel: aanrijdingsaangifte (3u30) Degelijk en volledig invullen van het Europees aanrijdingsformulier. Leren synthetiseren van de situatie en opstellen van een correcte situatieschets. Interpreteren van en omgaan met conflictsituaties. Gevolgen van een vergetelheid, een onvolledige of incorrecte verklaring Praktische voorbeelden en oefeningen Interactieve lessen met inbreng van de deelnemer 2de deel: transportdocumenten(3u30) De verschillende vrachtbrieven (CMR, distributie, -50 km) Het belang van de handtekeningen Formuleren van het voorbehoud Instructies en richtlijnen (temperatuur, ADR, HACCP, GMP, etc.) Rittenblad Praktische oefeningen Interactieve lessen met inbreng van de deelnemer Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen De aangifte Het goed belang begrijpen van de om transportdocumenten deze goed te beheersen. en De complexiteit aanrijdingsaangifte van de transportdocumenten goed begrijpen goed om deze begrijpen en beheersen! goed te beheersen!

5 1ste deel: wegcode(5u) Opfrissing van de huidige verkeersregels : massa's, gewichten & verkeersborden; snelheid; parkeerreglementering (parkeren stilstaan); kruisen en inhalen (ritsen) ; gebruik van lichten ; voorrang van rechts ; plaats op de openbare weg; veiligheid in tunnels; alcohol in het verkeer; veiligheidsgordel & GSM; uiteenzetting van de recente wijzigingen : nieuwe verkeersborden; Interactieve opleiding; invullen van meerkeuzevragenlijsten, 2de deel: aanrijdingsaangifte(2u) Degelijk en volledig invullen van het Europees aanrijdingformulier. Leren synthetiseren van de situatie en opstellen van een correcte situatieschets. Praktische voorbeelden en oefeningen Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen De aangifte goed begrijpen om deze goed te beheersen. De complexiteit van de transportdocumenten goed begrijpen Veilig de baan op! en beheersen!

6 1ste deel: communicatie (3u30) Het communicatieschema. De verbale en non-verbale taal. De belangrijkste hindernissen bij communicatie. De 4 soorten van communicatie. Wat niet gedaan mag worden. De middelen voor efficiënte communicatie. Hoe kritiek formuleren? 2de deel: stressbeheer(3u30) Stress : waarover gaat het? Wat zijn de verschillende soorten stress? Wat is de manier van werken van stress? Wat strest mij in mijn werk? Wat zijn mijn reacties tegenover stress? Hoe stress beheren? De gespecialiseerde diensten. Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen Alle troeven in handen voor een betere communicatie en het beheersen van de stress!

7 Het imago van het bedrijf. Wat is een "goede chauffeur"? De communicatie Definitie De verbale en non-verbale taal De belangrijkste hindernissen bij communicatie De hulpmiddelen voor een efficiënte communicatie De agressiviteit en het conflict. De agressiviteit Het conflict De verbale communicatie tijdens een conflict Het goede gedrag tijdens een conflict. De fases van agressiviteit Houding tegenover verschillende types agressiviteit De agressie De verschillende fases van agressie Principe van zelfverdediging Raadgevingen bij tussenkomst Agressief rijgedrag Type module: theoretische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden (Excl. Btw): Prijs open opleiding: 195 weekend / 180 weekdagen Prijs incompanyopleiding: weekend / weekdagen Van 10 tot15 personsen Kalm blijven is de boodschap!

8 Principes van het anticiperend rijden Waarnemingstechnieken Reactietijd Rijden in winterse omstandigheden Remafstanden (op droog en nat wegdek, in geval van sneeuw, ijzel of vorst) Verplaatsing van massa s Praktijkoefeningen op een nat of glad circuit In samenwerkingmet onze partnervoc (Brugge) beschikt PTTC over verschillende pistes, waardoor specifieke verkeerssituaties kunnen worden gesimuleerd Type module: practische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden: Prijs: 340 exclusief BTW Prijs incompanyopleiding: op aanvraag (10 tot 12p) Beter voorkomen dan genezen!

9 1 ste deel: schadepreventie (3u30) Rij-ingesteldheid / mentaliteit Vermijden van schades Gedrag bij een verkeersongeval Update van de wegcode Volg- en veiligheidsafstanden Manoeuvreren: de noodzakelijke inzichten in de dimensies en 'draaipunten' van het voertuig 2 de deel: economischrijdenop openbareweg(3u30) De principes van het defensief en anticiperend rijden Verbeteren van het rijcomfort door het verbruik, de bandenslijtage, de slijtage van de remmen en de koppeling te verminderen. Correcte remtechnieken Omgaan met versnelling en vertraging Opleidingen gegeven op voertuigen voorzien van een «économeter» Rondrit op de openbare weg voor en na de opleiding Analyse op het terrein van de omlooptijd en resultaten van het economisch rijden Interactieve lessen met inbreng van de deelnemer In samenwerking met onze partner VOC (Brugge) beschikt PTTC over verschillende pistes, waardoor specifieke verkeerssituaties kunnen worden gesimuleerd Type module: theoretische& practische opleiding (7 lesuren) Prijsen voorwaarden: Prijs: 370 exclusief BTW Prijs incompanyopleiding: op aanvraag (10 tot 12p) Waar ecologie en economie elkaar ontmoeten!

10 PTTC vzw beschikt over volgende erkenningen : Opleidingsbudgetvan het SFTL (P.C. 140 & RSZ n 083): NIEUW voor 2015: Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek betaalt aan alle werkgevers met personeel ingeschreven onder het P.C. 140 (RSZ code n 083),een bedrag van 50 per jaar en per werknemer (berekend op het aantal werknemers dat tewerkgesteld is op 30 juni van het lopende jaar) terug. Voor ondernemingen met maximum 5 werknemers wordt dit bedrag verhoogd tot 100 per jaar en per werknemer. KMO-portefeuille (Voor ondernemingen die een exploitatiezetel in het Vlaams Gewest hebben) Op voorwaarde dat er aan volgende voorwaarden voldaan is: De onderneming heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit De onderneming moet voldoen aan de toepasselijke regelgeving in het Vlaams Gewest. Jaarlijks kunt u aanspraak maken op een tussenkomst van 50% in de opleidingskosten. Het bedrag van de tussenkomst is echter wel beperkt tot 2500 per jaar en per onderneming.

11 Opleidingscheques : (Voor ondernemingen waarvan de belangrijkste exploitatiezetel in het Waals Gewest gevestigd is, m.u.v. de Duitstalige gemeenschap): Op voorwaarde dat er aan volgende voorwaarden eveneens voldaan is: Uw onderneming telt maximaal 250 werknemers OF u bent zelfstandige in hoofdberoep Uw zakencijfer bedraagt maximaal 50 miljoen euro OF het totaalbedrag op uw jaarrekening is lager dan 43 miljoen euro Uw onderneming beantwoordt aan de voorwaarden om als autonoom te worden beschouwd. U kan van het systeem van de opleidingscheques gebruik maken om de permanente vorming van uw werknemers, in een door het Waals Gewest erkend opleidingscentrum, te financieren. De opleidingscheques worden aangekocht aan 15 en hebben een waarde van 30. Erkendemodules = 7 uren= 210 (7x30 ) Het betaald educatief verlof: Via het «betaald educatief verlof» kunnen de werkgevers een financiële tegemoetkoming krijgen voor elk uur dat hun chauffeur een opleiding volgt. Het forfaitair bedrag voor de schooljaren 2012/2013 bedraagt 22,08 per lesuur. (het juiste bedrag voor zal slechts in de loop van de maand februari 2015 gekend zijn). Het stelsel «betaald educatief verlof» wordt toegekend onder bepaalde voorwaarden. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat het opleidingsprogramma van 35 uur moet afgelegd worden binnen één schooljaar (september - juni)

12 Financiëlesteunvia hetipv (PC ) Open-opleidingendie geörganiseerdworden in de localenvan PTTC HetIVP biedteenkortingaanvan 15 per lesuuren per persoon, met eenmaximum van 3 kandidatenper bedrijf. PTTC factureertaan hetbedrijf de kostvan de opleiding, hetipv betaalt aan het bedrijf de tussenkomst. Opleidingen «intra-ondernemingen», exclusief geörganiseerd voor het bedrijf. HetIPV biedtu eenkortingvan 120 per dag en per persoon met een maximum van 360 per dag en per bedrijf. Financiële steun via het FVB-FFC CONSTRUCTIV (PC124) P.T.T.C.is erkend als opleidingscentrum door fvb-ffcconstructiv, het opleidingsfonds van de bouwsector. Bedrijven en arbeiders van de sector (PC 124) krijgen financiële voordelen wanneer ze opleidingen volgen. Weekdagopleiding: Tussenkomst in loonkost van 15/u/arbeider (pc 124) (beperkt tot 120u/schooljaar/arbeider) Zaterdagopleiding: Premie voor de arbeider (pc 124) van 50 per zaterdag (8u) Avondopleiding; Premie voor de arbeider (pc 124) van 6,25 /u (beperkt tot 250 /schooljaar/arbeider) Wat moet u doen om te kunnen genieten van de fvb-tussenkomsten? Een ondertekend en ingevuld BedrijfsOpleidingsPlan Een aanvraag doen bij het fvb voor de opleiding doorgaat. Neem contact op met uw fvb-ffc:

13 CONTACT: De Meyer Véronique : 04/ : 04/ veronique@pttc.be Havenlaan, , B-1000 Brussel PTTC biedtookadr opleidingenaan: Ingrao Liliane (coördinatrice ADR opleidingen) : 04/ : 04/ liliane@pttc.be

N N DV.O108100

N N DV.O108100 N 09.0789 N DV.O108100 Programma: Waarom een lading bevestigen? De basisbeginselen van het laden en de ladingzekering + de verschillende Europese normen (EN 12195-1: 2010) De fysische basisprincipes van

Nadere informatie

N N DV.O108100

N N DV.O108100 N 09.0789 N DV.O108100 Programma: Waarom een lading bevestigen? De basisbeginselen van het laden en de ladingzekering + de verschillende Europese normen (EN 12195-1: 2010) De fysische basisprincipes van

Nadere informatie

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015

OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 OPLEIDINGSAANBOD NAJAAR 2015 NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR CHAUFFEURS MET RIJBEWIJS C / D Kwalitatieve opleidingen, concreet resultaat www.syntra-bedrijfstrainingen.be SBT A4 Nascholing vakbekwaamheid

Nadere informatie

ATRIUM aanbod vakbekwaamheid

ATRIUM aanbod vakbekwaamheid CODE 95 De nascholingsplicht voor chauffeurs C/CE en D/DE is van kracht sedert 1 september 2009. Elke bus- of vrachtwagenchauffeur die na deze datum zijn vakbekwaamheid behaald heeft, moet per 5 jaar 35

Nadere informatie

Prijslijst 2013. www.ers-academy.com. Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! Kwaliteit - Flexibiliteit - Planning

Prijslijst 2013. www.ers-academy.com. Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! Kwaliteit - Flexibiliteit - Planning ERS-Academy Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! Theoretische Opleidingen en Praktijk op de weg, piste of simulator K.B. van 4 Mei 2007 Erkenningsnummers OCF-013 / OCF-040

Nadere informatie

www.ers-academy.com Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! Kwaliteit - Flexibiliteit - Planning

www.ers-academy.com Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! Kwaliteit - Flexibiliteit - Planning ERS-Academy Bij u, voor de Verplichte Permanente Nascholing van uw Chauffeurs! K.B. van 4 Mei 2007 Erkenningsnummers OCF-013 / OCF-040 Theoretische Opleidingen en Praktijk op de weg, piste of simulator

Nadere informatie

WEEK VAN DE NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS

WEEK VAN DE NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS WEEK VAN DE NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS WEEK VAN DE NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS Sinds 10 september 2009 moeten beroepschauffeurs naast hun rijbewijs C/CE ook een

Nadere informatie

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen ANWB trainingen Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2012-1 januari 2013 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB V01 Het Nieuwe Rijden

Nadere informatie

Oostjachtpark Sint-Niklaas

Oostjachtpark Sint-Niklaas Vanaf 10/09/2009 is er een Europese richtlijn die iedereen die een vrachtwagen wil besturen als hoofdactiviteit verplicht om 35u bijscholing te volgen voor 10/09/2016. Wanneer de 35uren nascholing gevolgd

Nadere informatie

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING VERPLICHTE OPLEIDING CODE 95 CHAUFFEURS C/CE? U kunt dit SLIM én EFFICIËNT aanpakken! SLIM = budgetvriendelijk EFFICIËNT = met duidelijke meerwaarde! met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING 1/20 De opleidingsplicht

Nadere informatie

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING VERPLICHTE OPLEIDING CODE 95 CHAUFFEURS C/CE? U kunt dit SLIM én EFFICIËNT aanpakken! SLIM = budgetvriendelijk EFFICIËNT = met duidelijke meerwaarde! met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING 1/20 De opleidingsplicht

Nadere informatie

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING

met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING VERPLICHTE OPLEIDING CODE 95 CHAUFFEURS C/CE? U kunt dit SLIM én EFFICIËNT aanpakken! SLIM = budgetvriendelijk EFFICIËNT = met duidelijke meerwaarde! met VOC SMART & EFFICIENT DRIVING 1/20 De opleidingsplicht

Nadere informatie

E-learning code 95. In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen?

E-learning code 95.  In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen? E-learning code 95 In slechts 2,5 dag cursus de complete code 95 behalen? Dat kan! Met 4,5 uur thuisstudie per onderdeel en 2,5 uur klassikale cursus haalt u de code 95 snel en voordelig op uw eigen tempo,

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019

VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019 VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019 Agenda 1. Intro Vlaamse opleidingsincentives 2. Vlaams opleidingsverlof Basisprincipes Werknemer Werkgever 3. Vlaams opleidingsverlof versus

Nadere informatie

MAN ProfiDrive. is powered by

MAN ProfiDrive. is powered by MAN ProfiDrive is powered by MAN ProfiDrive chauffeurstrainingen ontzorgt de transportondernemingen bij het nakomen van de nascholingsverplichting voor beroepschauffeurs. Een breed - en CCV gecertificeerd

Nadere informatie

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: Maart 2019

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: Maart 2019 VOC BROCHURE CODE 95 VERPLICHTE NASCHOLING C/CE Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: Maart 2019 VOC-BRUGGE.BE Schrijf je in via de site of via 050/31.58.66 INHOUD BROCHURE 04 WIJ DOEN

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ...

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ... ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ.... 1 In deze bundel vind je tips en informatie om de werking van onze onderneming wat beter te leren kennen. VOORSTELLING ONDERNEMING Naam van onze onderneming:.. Straat:..

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95 Opleidingen & Trainingen Verplichte nascholing Code 95 Inhoudsopgave - Wie zijn wij 2 - Kwaliteit 4 - Aanbod verplichte nascholing 5-10 - Membership 11 2 Wie zijn wij? Stay-Skilled is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken ANWB Test- en Trainingscentrum Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2013-1 januari 2014 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB N87-1

Nadere informatie

Rij- en rusttijden voor het wegvervoer

Rij- en rusttijden voor het wegvervoer Rij- en rusttijden voor het wegvervoer Sedert 11 april 2007 zijn nieuwe regels van toepassing m.b.t. de rij- en rusttijden voor het wegvervoer (Koninklijk besluit van 9 april 2007 houdende uitvoering van

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen CLASSIC Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Ik wil een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus). Wat nu? Wat is vakbekwaamheid + criteria en vrijstellingen. Wanneer moet de chauffeur zijn code

Nadere informatie

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Verplichte Nascholing Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid De Richtlijn Vakbekwaamheid is een Europese richtlijn die op 15 juni 2003 is vastgesteld. Voor buschauffeurs die wonen of werken in

Nadere informatie

Werken op hoogte - opleidingen 30/11/2015

Werken op hoogte - opleidingen 30/11/2015 Werken op hoogte - opleidingen 30/11/2015 Agenda Wat is Constructiv? Wat doet fvb-ffc Constructiv Waarvoor ons contacteren? Samenwerking onderwijs Werk zoeken werk vinden Levenslang evolueren opleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg U01-4 ADR Basis + Tank - vervoeren van gevaarlijke stoffen over

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID www.vnz.be Hoogstratenplein 1-2800 Mechelen Tel. 03 491 09 88 Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Hoogstratenplein 1 arbeidsongeschiktheid@vnz.be 2800 MECHELEN AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS

Nadere informatie

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018 VOC BROCHURE CODE 95 VERPLICHTE NASCHOLING C/CE Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018 VOC-BRUGGE.BE Schrijf je in via de site of via 050/31.58.66 INHOUD BROCHURE 04 06

Nadere informatie

Winteropleidingen. Confederatie Bouw Limburg

Winteropleidingen. Confederatie Bouw Limburg : uw opleidingspartner! Confederatie Bouw staat garant voor kwalitatieve opleidingen! Als opleidingsaanbieder is de Confederatie Bouw in het bezit van een Q*For certificaat. Dit Q*For certificaat staat

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/032 BERAADSLAGING NR. 14/081 VAN 7 OKTOBER 2014, GEWIJZIGD OP 2 DECEMBER 2014, OP 1 SEPTEMBER 2015 EN

Nadere informatie

Ondersteund drie projecten (combineerbaar)

Ondersteund drie projecten (combineerbaar) Ervaringsfonds Ondersteund werkgevers bij acties die de kwaliteit van de arbeid van de 45-plusser verbetert, teneinde deze langer aan het werk te houden Ervaringsfonds Ondersteund drie projecten (combineerbaar)

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID

VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID Infobrochure VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID Inhoud 1. Regelgeving rond ladingzekering 2. Opleidingen rijbewijs BE, C, CE Welke rijopleidingen met sectorale steun? Hoe

Nadere informatie

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 Vanaf 10 september 2008 moeten alle bestuurders van een voertuig behorende tot de categorie D en die in beroepsverband rijden,

Nadere informatie

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR 3 1 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 Bijkomende informatie... 10 28/02/2013 Administratieve instructies - Werkloosheid

Nadere informatie

Scania Driver Training

Scania Driver Training Scania Driver Training Een compleet programma trainingen met de volledige focus op de chauffeur Lager brandstofverbruik Meer veiligheid Chauffeur als visitekaartje Over Scania Scania is een toonaangevende

Nadere informatie

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018

BROCHURE CODE 95 VOC VOC-BRUGGE.BE VERPLICHTE NASCHOLING C/CE. Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018 VOC BROCHURE CODE 95 VERPLICHTE NASCHOLING C/CE Met VOC-Brugge Smart & Efficiënt Driving Laatste update: November 2018 VOC-BRUGGE.BE Schrijf je in via de site of via 050/31.58.66 INHOUD BROCHURE 04 06

Nadere informatie

Rijbewijs C / C1. technische fiche

Rijbewijs C / C1. technische fiche Rijbewijs C / C1 technische fiche OPLEIDING THEORIE Rijbewijs C / C1: THEORIE WEGCODE duur: 1 dag Wet op het rijbewijs. Indeling voertuigen in categorieën en gewichten. Herhaling wegcode (de zogenaamde

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door:

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door: Opgesteld door: CCV Categoriecode: LZV : ondeling () (theoriegedeelte) en praktijk () Totaal aantal vragen: Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode

Nadere informatie

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking.

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking. B R U S S E L S E E N V L A A M S E DOELG R O E P V E R M I N D E R I N G EN I N F O F I C H E A L G E M E E N Met de 6 de staatshervorming zijn de gewesten bevoegd geworden voor de doelgroepverminderingen.

Nadere informatie

Het draaiboek voor het onderdeel praktijkoefeningen op het oefenterrein, vermeld in artikel 2, eerste lid, 2, bevat per onderwerp minstens:

Het draaiboek voor het onderdeel praktijkoefeningen op het oefenterrein, vermeld in artikel 2, eerste lid, 2, bevat per onderwerp minstens: Bijlage 1. Leerstof van het terugkommoment als vermeld in artikel 2, tweede lid Het programma voor het onderdeel kennismaking en reflectie als beginnende bestuurder, vermeld in artikel 2, eerste lid, 1,

Nadere informatie

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden AANVRAAGFORMULIER te voegen bij het PROGRAMMA van de opieidingen voorgelegd voor erkenning in het kader van het Betaald Educatief Verlof door het Aanvullend paritair comité voor de non-profitsector (PC

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) voor chauffeurs

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Voorwaarden waar strikt dient aan voldaan te worden door de gebruiker van de portefeuille

Voorwaarden waar strikt dient aan voldaan te worden door de gebruiker van de portefeuille HANDLEIDING KMO-PORTEFEUILLE Vanaf 01/12/2017 hebben wij, Eye Contact / Lazuli Training, een KMO-Portefuille met erkenningsnummer DV.O XXXXXX (de O is een letter is en niet het cijfer nul!) A. WAT IS EEN

Nadere informatie

Toetsmatrijs Rijvaardigheidsanalyse Praktijktrainer Nascholing

Toetsmatrijs Rijvaardigheidsanalyse Praktijktrainer Nascholing Toetsmatrijs Rijvaardigheidsanalyse raktijktrainer Nascholing Opgesteld door: Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen: Dekkingsgraad toetstermen: Cesuur: Bijzonderheden: CCV geen Toelichting op

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Schadepreventie W02-1 Rijoptimalisatie Defensief

Nadere informatie

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225)

DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) DE AANVULLENDE EINDEJAARSPREMIE VOOR BEDIENDEN (PC 225) Contact: Algemeen: eindejaarspremie@sectorvrijonderwijs.be Hans De Becker: hans.debecker@vsko.be, 02 507 08 39 Rudi Warson: rudi.warson@vsko.be Magda

Nadere informatie

Schrijf je in via de site of 050/

Schrijf je in via de site of 050/ Smart & Efficient Driving Augustus 2019 Vanaf september 2019: Nieuwe locatie in Kortrijk Schrijf je in via code95@voc-brugge.be, de site of 050/31.58.66 KALENDER OPEN OPLEIDINGEN NAJAAR 2019 Datum Cat.

Nadere informatie

Van de 35 uur nascholing moet wel minimaal zeven uur praktijk worden gevolgd. Gemiddeld is de studiebelasting maximaal 35 uur per week.

Van de 35 uur nascholing moet wel minimaal zeven uur praktijk worden gevolgd. Gemiddeld is de studiebelasting maximaal 35 uur per week. Nascholing CODE 95 De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid stelt extra eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende chauffeurs (personenvervoer én beroepsgoederenvervoer) en verplicht actieve vrachtautochauffeurs

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Opleidingscontract voor de bromfietsrijder

Opleidingscontract voor de bromfietsrijder Opleidingscontract voor de bromfietsrijder NAAM : INSCHRIJVINGSNUMMER: BELANGRIJKE INLEIDING: Leren rijden met een bromfiets moet niet lichtzinnig worden opgenomen! De bromfietser loopt een groter risico

Nadere informatie

Chauffeur? Je verveelt je nooit!!! A 50 gisterenavond 21 uur

Chauffeur? Je verveelt je nooit!!! A 50 gisterenavond 21 uur Chauffeur? Je verveelt je nooit!!! A 50 gisterenavond 21 uur Duurzame inzet: CO2- en brandstofbesparing "ik ga voor groen Pieter Bouwmans Leon Urlings Utrecht 5-2-2015 Film https://www.youtube.com/watch?v=qyc5wodtzda

Nadere informatie

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten

Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten Vakbekwaamheid voor steden en gemeenten VVSG DrivOlution Mechelen, 2013 Rein Casters Inhoud Waaruit bestaat deze Europese richtlijn? Welke vorming komt in aanmerking? Welke gevolgen bij het niet naleven?

Nadere informatie

NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID BEROEPSCHAUFFEURS ECONOMISCH RIJDEN

NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID BEROEPSCHAUFFEURS ECONOMISCH RIJDEN NASCHOLING VAKBEKWAAMHEID BEROEPSCHAUFFEURS ECONOMISCH RIJDEN Sinds 10 september 2009 moeten beroepschauffeurs naast hun rijbewijs C/CE ook een attest van vakbekwaamheid kunnen voorleggen. Daarbij geldt

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID - CODE 95

VAKBEKWAAMHEID - CODE 95 VAKBEKWAAMHEID - CODE 95 Rij- en rusttijden + tacho (Max. 15 pers. - rijbewijs C+D) Ladingzekering (Max. 20 pers. - rijbewijs C) Basis ladingzekering + heftruck (Max. 20 pers. - rijbewijs C) Basis ladingzekering

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (STELSEL VAN DE LOONTREKKENDEN)

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (STELSEL VAN DE LOONTREKKENDEN) Aansluitingsnummer: INSZ: BZ: Betreft: AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (STELSEL VAN DE LOONTREKKENDEN) Belangrijk Lees dit eerst! Waarvoor dient dit formulier?

Nadere informatie

Onderwerpen nascholing D

Onderwerpen nascholing D Onderwerpen nascholing D Basis: Richtlijn Europa 2003/59/EG, bijlage 1 Minimumeisen voor de beroepskwalificatie en opleiding. Onderverdeling in 3 groepen. Letterlijk omgezet in het KB van 4 mei 2007 en

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvoor dient dit formulier? Dit formulier vult u in als u tijdens de periode waarin u arbeidsongeschikt

Nadere informatie

TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN

TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN WAT IS BEV? Het Betaald Educatief Verlof kan omschreven worden als het recht toegekend aan werknemers uit de privé-sector om erkende opleidingen te

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 24 april

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 24 april A D V I E S Nr. 1.608 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 ------------------------------------------ Uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de periode 2007-2008

Nadere informatie

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS 2010-2 BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 Ingevolge het K.B. van 29/03/2010 B.S. 31/03/2010 tot uitvoering van het

Nadere informatie

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Inleiding 1 - Inleiding Door deze aangifte maakt u maandelijks aan de sector werkloosheid de gegevens

Nadere informatie

I N F O Februari 2017

I N F O Februari 2017 I N F O Februari 2017 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 1 2. Loonaanpassingen... 2 2.1. Conventionele verhogingen vanaf 1 februari 2017... 2 2.1.1. Arbeiders... 2 2.1.2. Bedienden... 2 2.1.3. Arbeiders

Nadere informatie

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Bewijs van studies - De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Om recht te hebben op uitkeringen, moet u: - jonger dan 25 jaar oud zijn op het moment dat u inschakelingsuitkeringen aanvraagt;

Nadere informatie

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming STEUN AAN ONDERNEMINGEN Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming Verzend het ondertekende formulier (en de bewijsstukken) nadat de opleiding

Nadere informatie

Beknopte informatie compleet basispakket 35 uur nascholing van De Nieuwe Rijder

Beknopte informatie compleet basispakket 35 uur nascholing van De Nieuwe Rijder Beknopte informatie compleet basispakket 35 uur nascholing van De Nieuwe Rijder De Nieuwe Rijder biedt een compleet en betaalbaar basispakket voor de nascholing van uw beroepschauffeurs. Daarmee kan de

Nadere informatie

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM AANWERVEN EERSTE WERKNEMER MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM WIE MAG PERSONEEL AANWERVEN? -In Belgie kan elke vennootschap en iedereen die meerderjarig is personeel aanwerven -Een werknemer is

Nadere informatie

TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE DUUR VAN DE OPLEIDING VOOR WIE? ONZE DOCENTEN BEKWAAMHEIDSATTEST

TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE DUUR VAN DE OPLEIDING VOOR WIE? ONZE DOCENTEN BEKWAAMHEIDSATTEST richt in: TAKEN VAN DE ZORGKUNDIGE De zorgkundige is een beoefenaar van een gezondheidsberoep en is specifiek opgeleid om de verpleegkundige bij te staan inzake zorgverstrekking en gezondheidsopvoeding

Nadere informatie

GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS V.Z.W. Theoretisch en praktisch examen en coherentie van opleiding en examinering

GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS V.Z.W. Theoretisch en praktisch examen en coherentie van opleiding en examinering GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS V.Z.W Theoretisch en praktisch examen en coherentie van opleiding en examinering Rijexamens: theorie en praktijk Klassiek Focus op theoretische

Nadere informatie

Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 februari 2006

Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 februari 2006 1. LOONAANPASSINGEN Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 februari 2006 ARBEIDERS PC 102.06 Grint- en zandgroeven in openlucht (Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams Brabant)

Nadere informatie

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega s onder te brengen bij VTO transportopleidingen.

Nadere informatie

Ter beschikking gesteld door ACV-metaal Picanolgroup

Ter beschikking gesteld door ACV-metaal Picanolgroup EINDEJAARSPREMIE P.C.111 WEST-VLAANDEREN Collectieve arbeidsovereenkomst van 06/03/2001 gesloten in het Gewestelijk Paritair Comité West-Vlaanderen voor de Metaal-, Machine en Elektrische Bouw. Hoofdstuk

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave... 1 2. Loonaanpassingen... 2. 2.1. Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 mei 2014... 2

1. Inhoudsopgave... 1 2. Loonaanpassingen... 2. 2.1. Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 mei 2014... 2 I N F O Mei 2014 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 1 2. Loonaanpassingen... 2 2.1. Indexaties en conventionele verhogingen vanaf 1 mei 2014... 2 2.1.1. Arbeiders... 2 2.1.2. Bedienden... 2 2.1.3. Arbeiders

Nadere informatie

HOFFELIJKHEIDSCHARTER

HOFFELIJKHEIDSCHARTER HOFFELIJKHEIDSCHARTER Meer veiligheid en hoffelijkheid in het verkeer. Daar willen de directie en de chauffeurs van Colruyt Group zich met dit hoffelijkheidscharter voor inzetten. Meer dan 800 chauffeurs

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen Vakbekwaamheid Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94)

Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94) Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94) Inleiding De chauffeursdag heeft als doel om de chauffeur bewust te maken van veel voorkomende schades, inzicht te geven in de gevolgen, kosten en indirecte kosten

Nadere informatie

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250300 Houthandel Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27

Nadere informatie

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR VERVOLMAKING (verlenging van het getuigschrift ) De geldigheid

Nadere informatie

Memo en actuele cijfers voor de werkgever Actuele bedragen op datum van 1 januari 2016

Memo en actuele cijfers voor de werkgever Actuele bedragen op datum van 1 januari 2016 Memo en actuele cijfers voor de werkgever Actuele bedragen op datum van 1 januari 2016 1. Loongrenzen concurrentiebeding 2015 33.203-66.406 2016 33.221-66.441 Loongrens scholingsbeding 2015 33.203 2016

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende

Nadere informatie

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk. Examenvorm

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk. Examenvorm Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: n.v.t. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk Eindtermen/toetstermen Afbakening (indien van toepassing) Taxonomie code 1. Wet- en regelgeving

Nadere informatie

Organisatie van de opleidingen in samenwerking met

Organisatie van de opleidingen in samenwerking met Organisatie van de opleidingen in samenwerking met Confederatie Bouw Dak OPLEIDINGEN IN HET PLAATSEN VAN LEIEN van 7u30 tot 16u00. BASISOPLEIDINGEN Van 9 tot 13 oktober 2006 Code DNW2006LB-4 Van 13 tot

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE

SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE INHOUD Overzicht van de opleidingen Logistieke arbeidsmiddelen Werken op hoogte

Nadere informatie

FVB: opleidingen Lever veilig. Herentals 25 april 2014

FVB: opleidingen Lever veilig. Herentals 25 april 2014 FVB: opleidingen Lever veilig Herentals 25 april 2014 Paritaire bouworganisaties (31-12-2010) Paritair Comité Werklieden Bouwsector Commission paritaire des Ouvriers Construction (PC - CP 124) fbz-fse

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert personenvervoer uit over de weg

Kerntaak 1: Voert personenvervoer uit over de weg Kerntaak 1: Voert personenvervoer uit over de weg Werkproces 1.1: Neemt professioneel deel aan het verkeer De chauffeur openbaar vervoer bestuurt het voertuig in het verkeer en past verkeersregels toe,

Nadere informatie

Tax = Taxonomiecode F = Feitelijke kennis B = Begripsmatige kennis R = Reproductieve vaardigheid P = Productieve vaardigheid

Tax = Taxonomiecode F = Feitelijke kennis B = Begripsmatige kennis R = Reproductieve vaardigheid P = Productieve vaardigheid Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: LZV : ondeling () (theoriegedeelte) en praktijk () Totaal aantal vragen: Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening

Nadere informatie

Zwaar verkeersongeval? Enforcement. Inwerken op verkeersgedrag. Engineering. Engineering. Benadering van zware verkeersongevallen. Federale Wegpolitie

Zwaar verkeersongeval? Enforcement. Inwerken op verkeersgedrag. Engineering. Engineering. Benadering van zware verkeersongevallen. Federale Wegpolitie Benadering van zware verkeersongevallen Federale Wegpolitie Zwaar verkeersongeval? Dit is een verkeersongeval met zware materiële gevolgen (burgerlijk gebied): Langdurige werkongeschiktheid; Invaliditeit

Nadere informatie

Loonsverhoging december 2016

Loonsverhoging december 2016 Loonsverhoging december 2016 Loonaanpassing A de aanpassing geldt voor de schaallonen en voor de reële lonen M De aanpassing wordt berekend op het schaalloon. Het verschil tussen het reële loon en dat

Nadere informatie

Terugbezorgen aan LM Plus-kantoor in de buurt

Terugbezorgen aan LM Plus-kantoor in de buurt Terugbezorgen aan LM Plus-kantoor in de buurt Maatschappelijke zetel: Kalkoven 22-1730 ASSE - 0800 17 417 - info@lmplus.be - www.lmplus.be - Ondernemingsnummer 0411 817 755 Aanvraag van een gedeeltelijke

Nadere informatie

27 april 2007: KB Ladingzekering

27 april 2007: KB Ladingzekering 27 april 2007: KB Ladingzekering 1 Over ATRIUM Transport en veiligheid Opleidingen bij ons in Ham, Heusden-Zolder (klaverblad Lummen), Brussel, Dendermonde, Beveren, Antwerpen, Gent (Merelbeke), Mechelen,

Nadere informatie

INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING IN DE ONDERNEMING (I.B.O) : VOOR KANDIDAAT TAXICHAUFFEURS IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING IN DE ONDERNEMING (I.B.O) : VOOR KANDIDAAT TAXICHAUFFEURS IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING IN DE ONDERNEMING (I.B.O) : VOOR KANDIDAAT TAXICHAUFFEURS IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Besluit van 24 maart 2011 van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende

Nadere informatie

Paritair Subcomité voor de socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap

Paritair Subcomité voor de socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap Paritair Subcomité voor de socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap 3290105 Nederlandstalige organisaties voor socio-professionele inschakeling in Brussel Eindejaarspremie... 1 Aanvullend pensioen...

Nadere informatie

Toetsmatrijs LZV. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen.

Toetsmatrijs LZV. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CR divisie CCV Categoriecode: LZV Toetsvorm: ondeling () (theoriegedeelte)

Nadere informatie

VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID

VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID Infobrochure VERVOER IN DE BOUW eisen i.v.m. LADINGZEKERHEID en VAKBEKWAAMHEID Inhoud 1. Regelgeving rond ladingzekering 2. Opleidingen rijbewijs BE, C, CE Welke rijopleidingen met sectorale steun? Hoe

Nadere informatie

Opleidingsfonds dienstencheques

Opleidingsfonds dienstencheques Opleidingsfonds dienstencheques Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming Als de werknemers met een arbeidsovereenkomst dienstencheques

Nadere informatie