DE HERVORMDE KERK SCHERPENZEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE HERVORMDE KERK SCHERPENZEEL"

Transcriptie

1 DE HERVORMDE KERK SCHERPENZEEL

2 AANLEIDING De vloer van de rijksmonumentale Hervormde kerk (Grote Kerk) in Scherpenzeel heeft te kampen met constructieve problemen. Op meerdere plekken is de vloer aan het verzakken. Uit een eerste bouwkundige inspectie blijkt dat de constructie van de vloer aan het doorbuigen/verzakken is. Daarnaast is er asbesthoudend materiaal onder de houten vloer aanwezig. Ten behoeve van het restauratie/herstelplan van de vloer zijn de volgende onderzoeken uitgevoerd: een waterpasmeting van de verzakkingen, een bouwhistorische verkenning en (monumentale) waardestelling, een bouwtechnische en constructieve opname en een quickscan archeologie. De voorgenomen restauratie is een uitgelezen moment om het kerkgebouw te verduurzamen, door bijvoorbeeld te kiezen voor vloerverwarming in de nieuwe vloer. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan de akoestiek en het bankenplan van de kerk, die niet meer voldoen aan de hedendaagse behoefte.

3 HOOGTEMETING

4 SCHADEBEELDEN Op meerdere plekken in de kerk vertoont de vloer verzakkingen.

5 SCHADEBEELDEN De verzakking van de vloer is zichtbaar in de banken die loskomen van de lambrisering.

6 SCHADEBEELDEN Ook de zerkenvloer verzakt. Verschillende zerken vertonen barsten.

7 SCHADEBEELDEN In de zerkenvloer zijn de verzakkingen ook zichtbaar.

8 SCHADEBEELDEN De zerkenvloer verzakt. Verschillende zerken vertonen barsten.

9 SCHADEBEELDEN Het verzakken van de vloer is zichtbaar bij de aansluiting op de wand en de lambrisering.

10 SCHADEBEELDEN Het verzakken van de vloer is zichtbaar bij de aansluiting op de wand en de lambrisering.

11 SCHADEBEELDEN Het isolatiemateriaal van de verwarmingsleidingen onder de vloer is asbesthoudend.

12 SCHADEBEELDEN Het isolatiemateriaal van de verwarmingsleidingen onder de vloer is asbesthoudend.

13 SCHADEBEELDEN Het isolatiemateriaal van de verwarmingsleidingen onder de vloer is asbesthoudend.

14 SCHADEBEELDEN De golfplaat in het plateau van de voormalige verwarmingsketel bevat asbest.

15 SCHADEBEELDEN Het plaatmateriaal bij de trap van de kruipruimte is asbesthoudend.

16 ARCHEOLOGIE Samenvatting Quickscan Volgens de archeologische beleidskaart van de gemeente Scherpenzeel ligt de kerk in een gebied met een zeer hoge verwachting voor archeologie. Ingrepen die beperkt blijven tot een diepte van 50 cm onder maaiveld, dan wel een maximale oppervlakte kleiner dan 100 m 2 hebben, zijn vrijgesteld van archeologisch onderzoek volgens het vigerende beleid. Bij ingrepen die dieper reiken dan 50 cm en groter zijn dan 100 m 2 dient archeologisch onderzoek plaats te vinden. Het is echter vooralsnog onduidelijk wat zich onder de poeren bevindt. Er zijn meerdere mogelijkheden die elk invloed hebben op archeologisch vervolgonderzoek. Het zal dus afhangen van de omvang en diepte van de geplande werkzaamheden of er archeologisch onderzoek noodzakelijk zal zijn.

17 ARCHEOLOGIE Mogelijk zal er tijdens de restauratiewerkzaamheden aanvullend archeologisch onderzoek plaatsvinden.

18 Dateringskaart BOUWHISTORIE

19 BOUWHISTORIE Interieur van de kerk in De vloer bestaat uit houten planken, waaruit kan worden afgeleid dat de zerken later naar het koor zijn verplaatst. (foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

20 BOUWHISTORIE Foto genomen tijdens de restauratie van Het interieur verandert ingrijpend met deze verbouwing. (foto: Archief NHK Scherpenzeel, archiefnummer 278)

21 BOUWHISTORIE Exterieur De toren en een gedeelte van de kerk worden in 1945 verwoest. De toren werd meer westelijk herbouwd en het schip werd met een travee verlengd. (foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

22 Waardestellingsplattegrond BOUWHISTORIE

23 BOUWHISTORIE Exterieur rond (foto: RCE) Exterieur rond (foto: RCE) De hoofdvorm van voor 1939 is grotendeels behouden gebleven en heeft een hoge monumentwaarde.

24 BOUWHISTORIE Zicht op de zeventiende-eeuwse preekstoel. Zicht op de royaardsbank. Een aantal interieurelementen hebben een hoog monumentale waarde, waaronder de preekstoel en de royaardsbank.

25 BOUWHISTORIE Zicht vanaf de preekstoel op de hoog monumentale zerkenvloer in het koor. De grafzerk van Johan van Scherpenzeel en zijn tweede vrouw Mergertha van Essen. De zerkenvloer in het koor en de grafzerk van Johan van Scherpenzeel en Mergertha van Essen hebben een hoge monumentwaarde.

26 BOUWHISTORIE Huidige situatie van het interieur van de kerk. Het bankenplan en de twee tochtportalen aan de zijden van de kerk dateren van 1939/1946. Deze elementen hebben een positieve monumentwaarde.

27 TECHNIEK Op drie plaatsen in de kerk zijn er grondboringen en grondonderzoek uitgevoerd. De vaste zandlaag bevindt zich op ca. 2,5 m. diepte. Het voorstel van de constructief adviseur voor de nieuwe vloerconstructie is als volgt: Een nieuwe fundering op stalen buispalen 133/150, frequent aangebracht, paallengte ca. 2 meter; Daarop betonbalken 250 x 300 mm; Vervolgens een combinatievloer, dikte 210 mm, overspanning max. 3 meter; Daarboven vloerverwarming, cementdekvloer en een nieuwe vloerafwerking / bestaande zerken.

28 TECHNIEK Plattegrond van de nieuwe vloerconstructie.

29 INTERIEUR BANKENPLAN (huidig) Plattegrond van de bestaande situatie. De gangpaden zijn erg smal.

30 INTERIEUR BANKENPLAN (huidig) Impressie van de bestaande situatie. Het middenpad is erg smal (ca. 80 cm.)

31 INTERIEUR BANKENPLAN (huidig) Impressie van het bankenplan in de bestaande situatie.

32 INTERIEUR BANKENPLAN (variant I) Impressie nieuwe plattegrond variant I, waarbij de hoofdas wordt geaccentueerd en het middenpad wordt verbreed door het inkorten van de kerkbanken. De ruimte aan weerszijden van de preekstoel wordt vergroot door het weghalen van de eerste bank.

33 INTERIEUR BANKENPLAN (variant I) Impressie interieur variant I, waarbij de hoofdas wordt geaccentueerd en het middenpad wordt verbreed door het inkorten van de kerkbanken. De ruimte aan weerszijden van de preekstoel wordt vergroot door het weghalen van de eerste bank.

34 INTERIEUR BANKENPLAN (variant II) Impressie nieuwe plattegrond variant II, waarbij de looproutes worden geaccentueerd en het middenpad wordt verbreed door het inkorten van de kerkbanken. De voorste rij banken (t.o.v. de preekstoel) schuift naar achteren, waarbij 1 rij banken komt te vervallen. Daarvoor worden stoelen geplaatst zodat deze ruimte flexibel is in te delen.

35 INTERIEUR BANKENPLAN (variant II) Impressie interieur variant II, waarbij de looproutes worden geaccentueerd en het middenpad wordt verbreed door het inkorten van de kerkbanken. De voorste rij banken (t.o.v. de preekstoel) schuift naar achteren, waarbij 1 rij banken komt te vervallen. Daarvoor worden stoelen geplaatst zodat deze ruimte flexibel is in te delen.

36 INTERIEUR BANKENPLAN (variant III)

37 INTERIEUR BANKENPLAN (variant III)

Ontwerp Bankenplan - Hervormde kerk te Bovensmilde

Ontwerp Bankenplan - Hervormde kerk te Bovensmilde Ontwerp Bankenplan - Hervormde kerk te Bovensmilde Het huidige bankenplan in de Hervormde kerk te Bovensmilde heeft een monumentale status en kan daardoor niet zonder goede onderbouwing aangepast worden.

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0003, d.d. 11 januari 2011 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vooruitakkoord te verlenen tot het treffen van voorzieningen, conform de nog in te dienen aanvraag omgevingsvergunning, zoals besproken

Nadere informatie

Plantsoen 1 en 3 Leiden

Plantsoen 1 en 3 Leiden Aanvullend bouwhistorisch onderzoek Plantsoen 1 en 3 Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 142547 / 1581529 Architectenbureau Van Löben Sels - Willem van Mechelenstraat

Nadere informatie

Protestantse Gemeente. Dorpskerk. Dinxperlo. Toekomstig Gebruik

Protestantse Gemeente. Dorpskerk. Dinxperlo. Toekomstig Gebruik Toekomstig Gebruik De te heeft besloten de en het Kerkelijk Centrum te behouden voor alle kerkelijke activiteiten. Twee andere kerkgebouwen in en De Heurne worden verkocht. In december 2014 is de Ontmoetingskerk

Nadere informatie

Onderzoek Groep energieke restauratie

Onderzoek Groep energieke restauratie Onderzoek Groep energieke restauratie Energie Karakteristieken Boerderijen en Kerken Advies rapport Kerk Thema: 4.3 /4.4 Afstuderen Project: Energieke restauratie Opdrachtgever: B. Boschma Datum: 4-6-2012e

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

Funderingsherstelmethoden. Datum 1 juli 2006 Wijziging A. Aangevuld 16 april 2007

Funderingsherstelmethoden. Datum 1 juli 2006 Wijziging A. Aangevuld 16 april 2007 Funderingsherstelmethoden Datum 1 juli 2006 Wijziging A. Aangevuld 16 april 2007 1 Inleiding In deze publicatie vindt u een overzicht van mogelijke funderingsherstelmethoden voor een houten fundering of

Nadere informatie

Commissie samenleving 16 februari 2017

Commissie samenleving 16 februari 2017 Commissie samenleving 16 februari 2017 Voorlopig ontwerp Oude Stadhuis Uitgangspunten ontwerp Behoud/versterk monumentale en cultuurhistorische waarde Openstelling voor publiek Meer culturele activiteiten

Nadere informatie

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 16-06- 2014 Wout van Vliet Bouwkundige Prins Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155

Nadere informatie

Nieuwsbrief restauratie Hervormde kerk Zegveld

Nieuwsbrief restauratie Hervormde kerk Zegveld COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS HERVORMD ZEGVELD 17 apr Start restau- 23 ratie apr 1e dienst in 28 de Milandhof april Familiemarkt 11 mei IN DIT NUMMER: Start restauratie J A A R G A N G 2, N R. 1 M A A R

Nadere informatie

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen)

Constructieve analyse bestaande vloeren laag 1/2/3 (inclusief globale indicatie van benodigde voorzieningen) Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V. Dr. Schaep manstraat 284 2032 GS Haarlem Postbus 4906 2003 EX Haarlem Tel.: 023-5431999 Fax: 023-5316448 Email: pbt.haarlem@pieters.net Internet: www.pietersbouwtechniek.nl

Nadere informatie

Toelichting op de bouwhistorische verwachtingenkaart Verborgen geschiedenis achter de gevels van Dordrecht

Toelichting op de bouwhistorische verwachtingenkaart Verborgen geschiedenis achter de gevels van Dordrecht Toelichting op de bouwhistorische verwachtingenkaart Verborgen geschiedenis achter de gevels van Dordrecht Lange Breestraat 44-46 Gravenstraat 9-11 (stucplafond uit begin 20 e eeuw) Gravenstraat 9-11 (balken

Nadere informatie

Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd 16-06-2014 Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 22-09- 2014 Constructie achterhuis Zoals in bouwhistorische onderzoek van 16-06-2014

Nadere informatie

co z Bouwhistorisch onderzoek

co z Bouwhistorisch onderzoek co z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijk oost 24b te Molenaarsgraaf nummer: 2507 datum : 26-05 -2015 opdrachtgever Fam. K. de Jong IJsselstein 26-05- 2015 Wout van Vliet Bouwkundige Prins

Nadere informatie

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Plan Stabiliseren van het hele kerkgebouw zodat ongelijkmatig verzakken wordt voorkomen. Er wordt niet geprobeerd de kerk weer recht te zetten. Niemand

Nadere informatie

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat Zaandam. Vraagprijs: n.o.t.k.

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat Zaandam. Vraagprijs: n.o.t.k. TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam Vraagprijs: n.o.t.k. www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object bestaat uit een kerk, consistorie (uitbouw) en kosterswoning Ligging - De locatie

Nadere informatie

Irota, Fáy-landhuis: taxatie van bouwkundige staat.

Irota, Fáy-landhuis: taxatie van bouwkundige staat. Irota, Fáy-landhuis: taxatie van bouwkundige staat. ALGEMENE BESCHRIJVING: Het gebouw heeft een monumentaal karakter. Het is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Het is een gedeeltelijk onderkelderd

Nadere informatie

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,-

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,- TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam Vraagprijs: 525.000,- www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object bestaat uit een kerk, consistorie (uitbouw) en kosterswoning Ligging - De

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt

Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt Datum: 23 November 2017 Door: Ellen Boerema Inhoudsopgave Inleiding... 2 Overzicht onderzoeken... 2 Resultaten onderzoeken... 3

Nadere informatie

Datum 3 maart 2014 Kamervragen van de leden Lucas, Aukje de Vries, Jacobi en De Rouwe over het behoud van de monumentenstatus molen "Windlust"

Datum 3 maart 2014 Kamervragen van de leden Lucas, Aukje de Vries, Jacobi en De Rouwe over het behoud van de monumentenstatus molen Windlust >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Cultureel Erfgoed IPC Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den

Nadere informatie

Overwegingen. Het bouwen van een bouwwerk

Overwegingen. Het bouwen van een bouwwerk Zaaknummer: 488320 Vergunninghouder: Stichting Het Drentse Landschap Projectomschrijving: Verbouwing voormalige hervormde kerk; gewijzigd bankenplan en vernieuwing van de aanbouw Overwegingen Inleiding

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt

Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt Samenvatting onderzoeksresultaten constructie huurwoningen Zeeheldenbuurt Datum: 22 december 2017 Versie: A, aanvulling extra rapporten Door: Ellen Boerema Inhoudsopgave Inleiding... 2 Overzicht onderzoeken...

Nadere informatie

De Kapelle van Haskerdijken

De Kapelle van Haskerdijken De Kapelle van Haskerdijken van kapel tot De Kapelle Volgens de schaarse middeleeuwse bronnen zou op de plek van het huidige kerkje van Haskerdijken rond 1200 al een kleine kapel hebben gestaan met daarin

Nadere informatie

Kerkenexcursie 17 maart uur

Kerkenexcursie 17 maart uur Kerkenexcursie 17 maart 2012 12.00 17.00 uur Kortezwaag Wolvega Nijeholtpade DE PROTESTANTSE KERK VAN KORTEZWAAG Bouwgeschiedenis In de Middeleeuwen werd op de plaats van de huidige kerk een kapel gebouwd

Nadere informatie

Inrichting. Sint Joris kerk te Heumen. Voorstel. van de. De St. Zendingskerk Joriskerk

Inrichting. Sint Joris kerk te Heumen. Voorstel. van de. De St. Zendingskerk Joriskerk Voorstel Inrichting van de Sint Joris kerk te Heumen Opgesteld in overleg en samenwerking met de klankbordgroep in opdracht van de kerkenraad Historisch overzicht Het is een laat gotische kerk met een

Nadere informatie

Archeologische Quickscan

Archeologische Quickscan Document: Archeologische Quickscan versie 2 Plangebied: Polderpark, Oudesluis, gemeente Schagen Adviesnummer: 16185 Opsteller: drs. C.M. Soonius (senior archeoloog) & drs. S. Gerritsen (senior archeoloog)

Nadere informatie

Verslag proefonderzoek Noorddijkerweg 32. Dinsdag

Verslag proefonderzoek Noorddijkerweg 32. Dinsdag Verslag proefonderzoek Noorddijkerweg 32 Dinsdag 20.2.2007 Aanwezig: gemeente Groningen: Gert Kortekaas en Marcel Verkerk Fam. Scholten (eigenaren) Cor Holstein (architect) Doel van het vooronderzoek:

Nadere informatie

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning Aan deze verkoopinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige Nederlands

Nadere informatie

Advies Monitoring sloop + stelpost (mogelijke kosten voor initiatiefnemer)

Advies Monitoring sloop + stelpost (mogelijke kosten voor initiatiefnemer) Document: Archeologische Quickscan Plangebied: Spierdijkerweg 94-95, Spierdijk, gemeente Koggenland Adviesnummer: 16087 Opsteller: F.C. Schinning (archeoloog) & M.H. Bartels (senior archeoloog) Datum:

Nadere informatie

DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN

DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN PvE Uitgangspunten: 1. Kerkruimte met een flexibele capaciteit van 10 250 400 plaatsen. Plekken voor het liturgisch centrum, cantorij, stiltecentrum en

Nadere informatie

Verbouwing Kasteel Hackfort aan de Baakseweg 8 te Vorden

Verbouwing Kasteel Hackfort aan de Baakseweg 8 te Vorden Verbouwing Kasteel Hackfort aan de Baakseweg 8 te Vorden order P7070 NOTITIE: CONSTRUCTIEVE VISIE EN UITGANGSPUNTEN CONFORM MOR ARCHITECT Verlaan & Bouwstra architecten Badhuisstraat 2 4132 BR VIANEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

RESTAURATIE NED. HERVORMDE KERK TE LINSCHOTEN ( ) door ir. R. Apell

RESTAURATIE NED. HERVORMDE KERK TE LINSCHOTEN ( ) door ir. R. Apell RESTAURATIE NED. HERVORMDE KERK TE LINSCHOTEN (1974-1977) door ir. R. Apell Het is aardig het prae-advies te lezen, dat werd uitgebracht door de directeur van het Rijks Bureau voor de M onumentenzorg in

Nadere informatie

TE KOOP Sacramentskerk Kometensingel 152 Amsterdam. www.reliplan.nl

TE KOOP Sacramentskerk Kometensingel 152 Amsterdam. www.reliplan.nl TE KOOP Sacramentskerk Kometensingel 152 Amsterdam www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object betreft een voormalige RK kerk. Ligging - De locatie is gelegen aan de Kometensingel 152 in Amsterdam

Nadere informatie

Heesch - Beellandstraat

Heesch - Beellandstraat Archeologische Quickscan Heesch - Beellandstraat Gemeente Bernheze 1 Steller Drs. A.A. Kerkhoven Versie Concept 1.0 Projectcode 12110023 Datum 22-11-2012 Opdrachtgever LWM Ewislaan 12 1852 GN Heiloo Uitvoerder

Nadere informatie

Advies Bouwlocatie Oranjestraat te Tubbergen, gem. Tubbergen

Advies Bouwlocatie Oranjestraat te Tubbergen, gem. Tubbergen Laagland Archeologie Rapport 38 Advies Bouwlocatie Oranjestraat 10-14 te Tubbergen, gem. Tubbergen December, 2016 Versie 1.0 (concept) In opdracht van: SOM= 7 Colofon Laagland Archeologie Rapport 38 Auteur:

Nadere informatie

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object kelder onder Dubbele Buurt 17

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object kelder onder Dubbele Buurt 17 m besluit van burgemeester en wethouders paz-nummer onderwerp 2006.485703 aanwijzing tot lijk monument van het object kelder onder Dubbele Buurt 17 burgemeester en wethouders van gouda Gelezen het advies

Nadere informatie

Quickscan Archeologie. Forellenvisvijvers De Huif Aan de Uilenweg 2 Lelystad, gemeente Lelystad

Quickscan Archeologie. Forellenvisvijvers De Huif Aan de Uilenweg 2 Lelystad, gemeente Lelystad Quickscan Archeologie Forellenvisvijvers De Huif Aan de Uilenweg 2 Lelystad, gemeente Lelystad Steller Versie Drs. A.A. Kerkhoven Definitief-2 Projectcode 12110029 Datum 04-02-2013 Opdrachtgever Uitvoerder

Nadere informatie

Museum De Lakenhal te Leiden

Museum De Lakenhal te Leiden Project Museum De Lakenhal te Leiden Ordernummer 8536 Opdrachtgever Gemeente Leiden Rapportnummer 001 Omschrijving Fase Constructieve omschrijving ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning van de

Nadere informatie

wie Jeroen Clout en Ken van Laar wat eindpresentatie afstudeerproject bouwkunde waar Hogeschool Zuyd te Heerlen wanneer 1 juli 2010, 13:30 uur

wie Jeroen Clout en Ken van Laar wat eindpresentatie afstudeerproject bouwkunde waar Hogeschool Zuyd te Heerlen wanneer 1 juli 2010, 13:30 uur wie Jeroen Clout en Ken van Laar wat eindpresentatie afstudeerproject bouwkunde waar Hogeschool Zuyd te Heerlen wanneer 1 juli 2010, 13:30 uur eindpresentatie d.d. 1 juli 2010 afstudeeropdracht motivatie,

Nadere informatie

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01 Project: Project nr. Opdrachtgever: Betreft: Datum onderzoek: Inspecteur: Algemene informatie Beschikbare informatie Boekenwinkel P. van Hoeven Locatie Adres Locatienummer BVO VVO Soort gebouw Aantal bouwlagen

Nadere informatie

NIEUWE RIJN 39 LEIDEN

NIEUWE RIJN 39 LEIDEN NIEUWE RIJN 39 LEIDEN PLAN VAN AANPAK BETREFFENDE INTERIEUR VORMGEVING ONTWERP: UITVOERING: 30 MAART 2015 20 april 2015 aangepast. LEGENDA 1. Wand 2. Electra kast 3. Wand 4. Kast 5. Trap 6. Glas in lood

Nadere informatie

Averboodse Baan (N165), Laakdal

Averboodse Baan (N165), Laakdal Programma van Maatregelen Auteur: A. Schoups (veldwerkleider) Autorisatie: J.A.G. van Rooij (OE/ERK/Archeoloog/2017/00169) 1 Inleiding In opdracht heeft Vlaams Erfgoed Centrum in juni 2017 een archeologienota

Nadere informatie

// Project Transformatie

// Project Transformatie // Project Transformatie Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Remco Swaab/Bouwbedrijf A. Huurdeman en Henk Wind // Tekenwerk Henk Heusinkveld De betonvloer is gevlinderd; de staalplaatbetonvloer is in

Nadere informatie

De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman)

De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman) De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman) Tussen juli 2009 en januari 2010 is de oude aula op begraafplaats De Essenhof gerestaureerd. De aula heeft meer dan 20 jaar leeg gestaan, met name omdat

Nadere informatie

Aan de geachte zusters en broeders in de Katholieke Kerk in Nederland

Aan de geachte zusters en broeders in de Katholieke Kerk in Nederland Aan de geachte zusters en broeders in de Katholieke Kerk in Nederland De Pastoor en de Parochianen van de parochie van de H. Aartsengel Michael in Mieścisko verzoeken om hulp bij de renovatie van een plaatselijke

Nadere informatie

Vergunningvrij Bouwen

Vergunningvrij Bouwen Vergunningvrij Bouwen categorie: bijbehorende bouwwerken Janssenlaan 128, Overbetuwe 01-11-2014 16 14 12 8 6 1205 Professor Regoutstraat 15 13 9 7 1391 882 1140 1141 1016 1017 Projectgegevens Kadastrale

Nadere informatie

Quickscan Inleiding Resultaten quickscan

Quickscan Inleiding Resultaten quickscan Quickscan Kenmerk Betreft 1 Inleiding Provincie Noord-Holland heeft het voornemen om de provinciale weg N244 tussen de A7 bij Purmerend en de N247 bij Edam-Volendam op te waarderen tot een regionale weg.

Nadere informatie

Afkortbaar met haakse slijper of reciprozaag 2) Geldt alleen voor VBI PS-renovatievloer Standaard

Afkortbaar met haakse slijper of reciprozaag 2) Geldt alleen voor VBI PS-renovatievloer Standaard In dit document zijn mogelijke vragen en de daarop geldende antwoorden opgenomen in relatie tot de PS-renovatievloer Standaard, Droog en Semi-droog. Vraag Wanneer pas je een VBI PS-renovatievloer Standaard,

Nadere informatie

MAARSCHALKERWEERD-ORGEL / SINT-JAN OOSTERHOUT - deel II ing. Kees Doornhein

MAARSCHALKERWEERD-ORGEL / SINT-JAN OOSTERHOUT - deel II ing. Kees Doornhein MAARSCHALKERWEERD-ORGEL / SINT-JAN OOSTERHOUT - deel II ing. Kees Doornhein Foto s hoofdwerkkas (foto s Stichting Sint- Ludens) ALGEMEEN INLEIDING Er zijn veel mooie orgels waarvan de meeste in een kerk

Nadere informatie

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering Opdrachtgever: Arnold de Visser Herbouw loods Berekening nieuwe fundering d.d. 24 november 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding en uitgangspunten 2 Berekening fundering 3 Bijlage I - Schets fundering

Nadere informatie

aanwijzing tot gemeentelijk monument van de kelder onder Westhaven 4

aanwijzing tot gemeentelijk monument van de kelder onder Westhaven 4 II besluit van burgemeester en wethouders paz-nummer onderwerp 2006.485705 aanwijzing tot gemeentelijk monument van de kelder onder Westhaven 4 burgemeester en wethouders van gouda Gelezen het advies d.d.

Nadere informatie

Toetsingskader Monumenten Amsterdam. (Voorheen: Programma van Eisen Kwaliteit Monumenten)

Toetsingskader Monumenten Amsterdam. (Voorheen: Programma van Eisen Kwaliteit Monumenten) Toetsingskader Monumenten Amsterdam (Voorheen: Programma van Eisen Kwaliteit Monumenten) Han van der Zanden 12 oktober 2016 Voorgeschiedenis Eerste versie PVEM vastgesteld door het Stadsdeel Centrum in

Nadere informatie

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel bij woningen en andere gebouwen is niet

Nadere informatie

Brugge, Sint-Salvatorskathedraal

Brugge, Sint-Salvatorskathedraal Komvest 45 8000 Brugge T +32 [0]50 44 50 44 F +32 [0]50 61 63 67 E info@raakvlak.be www raakvlak.be Brugge, Sint-Salvatorskathedraal Dossiernr. 2010/067 onderzoek t.h.v. het koorgestoelte Elisabeth Van

Nadere informatie

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma 5 april 2016-1/7 Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden Programma Het huis gaat bewoond worden door een gezin met jonge kinderen. Het programma

Nadere informatie

BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN

BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN Zuidweg 73 2671 MP Naaldwijk T 0174 627953 E info@pbsvastgoed.nl I www.pbsvastgoed.nl BOUWTECHNISCHE QUICKSCAN ABN AMRO 491625677 KVK 51372878 BTW NL823246140B01 Opdrachtgever PBS Vastgoed Zuidweg 73 2671

Nadere informatie

De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk

De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk Programma van Maatregelen Auteur: Jeroen Vermeersch Autorisatie: J.A.G. van Rooij (OE/ERK/Archeoloog/2017/00169) 1 Inleiding In opdracht heeft Vlaams Erfgoed Centrum

Nadere informatie

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen

Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen Revisiehistorie Revisie Datum Status Wijzigingen 1.0 05 02 2016 TER GOEDKEURING Eerste uitgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 1 1.1 Doel van dit document... 1 1.2 Objectbeschrijving... 1 1.3 Gerelateerde

Nadere informatie

Het kasteel begin 19e eeuw. Naar een gouache van J.A. Knip. RHCe, fotocollectie nr. 108658.

Het kasteel begin 19e eeuw. Naar een gouache van J.A. Knip. RHCe, fotocollectie nr. 108658. 2. Huidige kasteel Anders dan in het verleden vaak gedacht is, heeft het kasteel van Helmond een eeuwenlange bouwgeschiedenis gekend. Begonnen in het tweede kwart van de veertiende eeuw (ca. 1325) werd

Nadere informatie

Funderingsherstel kerktoren Hegebeintum. Funderingsherstel kerktoren Hegebeintum. Inhoud van de presentatie

Funderingsherstel kerktoren Hegebeintum. Funderingsherstel kerktoren Hegebeintum. Inhoud van de presentatie Inhoud van de presentatie 1. Wassenaar Ingenieurs 2. Hegebeintum terpdorp, kerk en toren 3. Oorzaak van de verzakking historie 4. Voorgestelde maatregelen 5. Herstelplan met toelichting 6. Impressie van

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE UITGANGSPUNTEN WATERTOREN TE ZWIJNDRECHT

BOUWKUNDIGE UITGANGSPUNTEN WATERTOREN TE ZWIJNDRECHT BOUWKUNDIGE UITGANGSPUNTEN WATERTOREN TE ZWIJNDRECHT Opdrachtgever ISA ambacht BV T.a.v. dhr. P. Plaisier Nijverheidsweg 37 3341 LJ HENRDIK-IDO-AMBACHT Architect RoosRos Architecten Postbus 1631 3260 BC

Nadere informatie

Station Waterlooplein

Station Waterlooplein Definitief Versie 1 12 september 2014 Projectnr 30619 Documentnr 188629 Constructies Stad Station Waterlooplein Stationsrenovaties Oostlijn VO+ Beschouwing constructieve aanpassingen Auteur(s) D. in t

Nadere informatie

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam.

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. 4 es Saisons Herengracht 498. Amsterdam. 4 keer een foto van de ornamenten 4 jaargetijden FOTOGRAFEREN! L es4saisons Herengracht 498. Kantoor met charisma in

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn

Pagina 1 van 7 Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn Document: Archeologische Quickscan Plangebied: Oosterdijk 54, Oosterdijk, gemeente Enkhuizen Adviesnummer: 16078 Opsteller: F.C. Schinning (archeoloog) & C.M. Soonius (regio-archeoloog) Datum: 09-05-2016

Nadere informatie

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging TacoBouwadvies Bovenbergweg 4 te Markelo Bevindingen en opmerkingen bij inmeting werknr.201205 Behorende bij tekeningen : 1205BT-01,02 en 03

Nadere informatie

Symposium Pieterskerk Leiden 09/09/2009

Symposium Pieterskerk Leiden 09/09/2009 architektenburo veldman rietbroek smit Symposium Pieterskerk Leiden 09/09/2009 Wij zijn als architektenburo sinds 1990 betrokken bij de werkzaamheden aan de Pieterskerk. Aanvankelijk maakten we een 10-jaren

Nadere informatie

Afbeelding 1. De ligging van plangebied Kadijkweg te Lutjebroek (zwarte stippellijn).

Afbeelding 1. De ligging van plangebied Kadijkweg te Lutjebroek (zwarte stippellijn). Document: Archeologische Quickscan Plangebied: Kadijkweg 65-67, Lutjebroek, gemeente Stede Broec Adviesnummer: 14153 Opsteller: J. van Leeuwen (archeoloog) & C. Soonius (regio archeoloog) Datum: 28-05-2014

Nadere informatie

Archeologische Quickscan Eerste Oosterparkstraat 88-126 (QSnr 14-036) Stadsdeel: Centrum Adres: Eerste Oosterparkstraat 88-126

Archeologische Quickscan Eerste Oosterparkstraat 88-126 (QSnr 14-036) Stadsdeel: Centrum Adres: Eerste Oosterparkstraat 88-126 OMnummer: 61324 Datum: 23-04-2014 Archeologische Quickscan Eerste Oosterparkstraat 88-126 (QSnr 14-036) Opdrachtgever (LS01) Naam / organisatie: Stadsdeel Oost Contactpersoon: Robbert Leenstra Postbus:

Nadere informatie

Koperskeuzelijst Exterieur Projectomschrijving : Schoonhoven, 24 van 89 won. Zilverrijk Woningtype : Alle typen Versiedatum : Bouwnummer

Koperskeuzelijst Exterieur Projectomschrijving : Schoonhoven, 24 van 89 won. Zilverrijk Woningtype : Alle typen Versiedatum : Bouwnummer Opdrachtformulier voor het laten uitvoeren van koperskeuzes Projectomschrijving Schoonhoven, 24 van 89 won. Zilverrijk Woningtype Alle typen Versiedatum 30-6-2017 Bouw Naam verkrijger(s) Adres Woonplaats

Nadere informatie

Historisch onderzoek. Workshop 3 restauratie- en bouwbranche. ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie. Janet Bosma.

Historisch onderzoek. Workshop 3 restauratie- en bouwbranche. ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie. Janet Bosma. Historisch onderzoek Workshop 3 restauratie- en bouwbranche 15 november 2018 Janet Bosma ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie Foto: Beeldbank Groningerarchieven, 818_9816 Monumentenzorg

Nadere informatie

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar?

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Prinsengracht 681-693 Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Berlage Lyceum Waag, Nieuwmarkt De gemeente Amsterdam zet zich in voor behoud en herbestemming van monumenten in de stad.

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

Bijlage 10 bij besluit 2016/1229-V1. Caferestaurant Wapen van Nassau, Prinsenkade 7 te Breda. v&v. Foto Wapen van Nassau 1944

Bijlage 10 bij besluit 2016/1229-V1. Caferestaurant Wapen van Nassau, Prinsenkade 7 te Breda. v&v. Foto Wapen van Nassau 1944 Caferestaurant Wapen van Nassau, Prinsenkade 7 te Breda Bijlage 10 bij besluit 2016/1229-V1 v&v Foto Wapen van Nassau 1944 Wapen van Nassau werkbeschrijving. Inhoud: - Voorgevel - Vloer/kelder - Doorsnede

Nadere informatie

Jacobskerk te Haarlem. Keuze deel restauratie project 24

Jacobskerk te Haarlem. Keuze deel restauratie project 24 Jacobskerk te Haarlem Keuze deel restauratie project 24 Opdrachtgever: Dhr. Geevers Gemaakt Door: Adriaan Lam Studentnr.: 1560941 Datum: 10 juni 2010 Inhoudsopgave INLEIDING --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nota van overleg. Naar aanleiding van het concept van het ontwerpbestemmingsplan. nabij Klein Dorregeest 2 en Geesterweg 1 te Akersloot

Nota van overleg. Naar aanleiding van het concept van het ontwerpbestemmingsplan. nabij Klein Dorregeest 2 en Geesterweg 1 te Akersloot Nota van overleg Naar aanleiding van het concept van het ontwerpbestemmingsplan nabij Klein Dorregeest 2 en Geesterweg 1 te Akersloot 1 1. Inleiding De gemeente Castricum heeft een bestemmingsplanprocedure

Nadere informatie

Opnamerapport. Straatnaam, Plaatsnaam. Project kenmerk: 0000-R-V1. Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door :

Opnamerapport. Straatnaam, Plaatsnaam. Project kenmerk: 0000-R-V1. Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door : Opnamerapport Project kenmerk: 0000-R-V1 Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door : Bouwstudio PelserHartman BV Veemarktkade 8 5222 AE s-hertogenbosch Project nummer : 0000 Straatnaam,

Nadere informatie

Advies Archeologie Rimburg School Palenbergerweg (gem. Landgraaf) Advies Archeologie Rimburg School Palenbergerweg gemeente Landgraaf

Advies Archeologie Rimburg School Palenbergerweg (gem. Landgraaf) Advies Archeologie Rimburg School Palenbergerweg gemeente Landgraaf Advies Archeologie Rimburg School Palenbergerweg gemeente Landgraaf Pagina 1 van 6 Advies datum 20-10-2010 Opsteller: drs., ArchAeO, Eindhoven Aanvrager: dhr J. Nievelstein Projectnr: 10101 Plan: herbestemming

Nadere informatie

Historische Winkelpuien Leiden. Analyse Breestraat 161 te Leiden. Voorwoord

Historische Winkelpuien Leiden. Analyse Breestraat 161 te Leiden. Voorwoord Voorwoord Analyse Breestraat 161 te Leiden Deze bouwhistorische analyse van de winkelpui Breestraat 161 te Leiden is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leiden, als onderdeel van de realisatie van de

Nadere informatie

Naam medewerker (nummer):. Datum:.. Adres (aanvraag):... Huisnummer (aanvraag): Toevoeging:... Naam eigenaar/contactpersoon:...

Naam medewerker (nummer):. Datum:.. Adres (aanvraag):... Huisnummer (aanvraag): Toevoeging:... Naam eigenaar/contactpersoon:... Quickscan vragenlijst: Woningdelen-in-Amsterdam : Naam medewerker (nummer):. Datum:.. Adres (aanvraag):... Huisnummer (aanvraag): Toevoeging:..... Naam eigenaar/contactpersoon:..... E-mailadres contactpersoon:....

Nadere informatie

Molenplatform -Breed-

Molenplatform -Breed- Molenplatform -Breed- 17 september 2013 Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Jan van t Hof Hoofd afdeling Instandhouding, RCE Welkom 2 Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Missie: De Rijksdienst voor

Nadere informatie

Adviesdocument 644. Project: Quickscan sluitstukkaden Maasdal; projectlocatie Geulle aan de Maas. Projectcode: 20402MAASL5

Adviesdocument 644. Project: Quickscan sluitstukkaden Maasdal; projectlocatie Geulle aan de Maas. Projectcode: 20402MAASL5 Adviesdocument 644 Project: Quickscan sluitstukkaden Maasdal; projectlocatie Geulle aan de Maas Projectcode: 20402MAASL5 Auteurs: M.H.P.M. Ruijters MA & ir. G.R. Ellenkamp Opdrachtgever: Waterschap Roer

Nadere informatie

Bibliotheek in kerk meer dan louter uitleen boeken

Bibliotheek in kerk meer dan louter uitleen boeken 68 MONUMENTAAL NR.6 2017 Slimme aanpassing interieur brengt beleving terug Bibliotheek in kerk meer dan louter uitleen boeken Het nieuwe bibliotheekinterieur in de monumentale Broederenkerk te Zutphen,

Nadere informatie

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN

CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN 6903 Vergelijk vloersystemen t.o.v. Slimline 18 januari 2011 CONCLUSIE KOSTENVERGELIJK 8 VLOERSYSTEMEN Omschrijving eh Vloersystemen overspanning 8,1 m¹ overspanning 16,2 m¹ Code SLB-S/8100-F SLB-B/8100-F

Nadere informatie

TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert. Vraagprijs:

TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert. Vraagprijs: TE KOOP - KERK Hauwert 95 - Hauwert Vraagprijs: 265.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Hauwert 93 Hauwert. Op het terrein zijn ook aanwezig een begraafplaats, kosterswoning

Nadere informatie

Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon

Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon Opdrachtgever: Dhr. W.F.P. van der Heijden Hoogcasteren 24 5528 NP HOOGELOON Datum: mei 2015 Inhoud 01 Programma van Eisen... 3

Nadere informatie

Te koop (voormalig) Kerkgebouw Leger des Heils Hofveld KA APELDOORN

Te koop (voormalig) Kerkgebouw Leger des Heils Hofveld KA APELDOORN Te koop (voormalig) Kerkgebouw Leger des Heils Hofveld 12 7331 KA APELDOORN Gelegen in een aantrekkelijke woonbuurt. De kerk is gebouwd in 1951 en is tientallen jaren in gebruik geweest als korpsgebouw,

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede

BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede BIJLAGE 1 BEELD BEZOEK DE KERK in Ede voor groep 5 t/m 8 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 Toelichting bij de praatplaten bij het thema ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN 1.1 DE OUDE KERK IN EDE IN 1910 1.2 EEN KERK

Nadere informatie

Archeologische Quickscan

Archeologische Quickscan Archeologie West-Friesland is het archeologisch samenwerkingsverband van de gemeenten Document: Archeologische Quickscan Adviesnummer: 13165 Projectnaam: Winkelcentrum De Boogerd te Wognum, gemeente Medemblik

Nadere informatie

Waardenstelling van een gebouw op het NRE-terrein NRE 9. Cultuurhistorisch Bureau Hüsken en Zoon 2015 NRE-gebouw 9

Waardenstelling van een gebouw op het NRE-terrein NRE 9. Cultuurhistorisch Bureau Hüsken en Zoon 2015 NRE-gebouw 9 1 Waardenstelling van een gebouw op het NRE-terrein NRE 9 2 Inhoudsopgave Ter inleiding 03 Deel I Waarderingen 04 Deel II Exterieur van het gebouw 05 Deel II Interieur, plafond en dak van het gebouw 09

Nadere informatie

Annahoeve Science Park 205

Annahoeve Science Park 205 Annahoeve Science Park 205 Amsterdam 215231 Wabo rapportage Uitgangspunten verbouwing 04 juni 2015 Van Slingelandtstraat 28 1051 CH AMSTERDAM Postbus 57153 1040 BB AMSTERDAM www.duyts.nl 020-6847475 info@duyts.nl

Nadere informatie

Cultuurhistorische verkenning Zandwijksingel Woerden. Datum 2 mei 2011

Cultuurhistorische verkenning Zandwijksingel Woerden. Datum 2 mei 2011 Cultuurhistorische verkenning Zandwijksingel Woerden Datum 2 mei 2011 Colofon Projectnaam Cultuurhistorische verkenning Zandwijksingel Woerden Auteur Willem de Bruin Datum 2 mei 2011 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

Legenda archeologische (verwachtings)waarden: Voorschriften binnenstad Zutphen

Legenda archeologische (verwachtings)waarden: Voorschriften binnenstad Zutphen Legenda archeologische (verwachtings)waarden: Voorschriften binnenstad Zutphen Bekende waarden Archeologisch rijksmonument: Alle ontgrondingsaanvragen moeten bij de minister worden ingediend via de gemeente

Nadere informatie

Indieningsvereisten voor rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten

Indieningsvereisten voor rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten Indieningsvereisten voor rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten Welke tekeningen en bescheiden u dient aan te leveren is afhankelijk van de aard van uw vergunningaanvraag. Bij een uitgebreide restauratie

Nadere informatie

Rapport BOUWHISTORIE BOUWHISTORISCHE VERKENNING. GVB architecten. Voorstraat Noordwijk

Rapport BOUWHISTORIE BOUWHISTORISCHE VERKENNING. GVB architecten. Voorstraat Noordwijk Rapport BOUWHISTORIE BOUWHISTORISCHE VERKENNING GVB architecten Voorstraat 64-66 Noordwijk B O U W H I S T O R I S C H E V E R K E N N I N G Voorstraat 64-66 Noordwijk Projectgegevens: VOORSTRAAT 64-66

Nadere informatie

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving)

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Straat en huisnummer : Sparrenlaan 9 Postcode en plaats : 2111 AE Aerdenhout Kadastrale aanduiding : B3856 Complexonderdeel : Naam object : Antonius van

Nadere informatie

Onderwerp: Aanwijzing voormalig synagogegebouwtje als gemeentelijk monument.

Onderwerp: Aanwijzing voormalig synagogegebouwtje als gemeentelijk monument. Vergadering: 11 december 2007 Agendanummer: 7 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar Tinka Wuite, 0595-447714 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tinka Wuite) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanwijzing

Nadere informatie

A B C. A.J. Smidt & K.J. Gonlag : bijkeuken 2,2 m keuken 6,2 m hal ca.

A B C. A.J. Smidt & K.J. Gonlag : bijkeuken 2,2 m keuken 6,2 m hal ca. BESTAAND NIEUW Impressie bestaand en nieuw 1 A A B (153) 0.4 woonkamer 28,0 m2 0.3 keuken 6,2 m2 0.2 hal ca. 4,5 m2 0.0 tochtportaal 1,6 m2 0.5 2,2 m2 0.1 toilet 1,1 m2 (149) 151 Plattegrond bestaande

Nadere informatie

Doel bespreking Het college vraagt de raadscommissie met instemming kennis te nemen van het voorgenomen besluit van het College van B&W.

Doel bespreking Het college vraagt de raadscommissie met instemming kennis te nemen van het voorgenomen besluit van het College van B&W. BESPREEKNOTITIE VOOR DE GEMEENTERAAD aan van de gemeenteraad Ph Dellemijn, namens het college bespreken in raadscommissie Openbare Ruimte, woensdag 19 februari 2014 onderwerp Campina, sloop datum 6 februari

Nadere informatie

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed blad -1- Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor 'Waarde - Maastrichts Erfgoed' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en),

Nadere informatie