Inter Content. Workflow System. de mediabibliotheek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inter Content. Workflow System. de mediabibliotheek"

Transcriptie

1 Inter Content Workflow System icws de mediabibliotheek

2 Zoekt u een dam of mam? Is encoderen, transcoderen en archiveren van content de basis van uw workflow? Wilt u live feeds opnemen en archiveren? Wilt u altijd en overal toegang krijgen tot de originele content? icws biedt vele mogelijkheden voor het opnemen, opslaan, beheren en archiveren van audio- en videobestanden, afbeeldingen en documenten. Uniek en gebruiksvriendelijk icws, het Inter Content Workflow System is een unieke modulaire mediabibliotheek, ontwikkeld door de engineers van Inter Visual Systems op basis van wensen uit de markt! icws is inzetbaar als een digital/media asset management system, oftewel een DAM of MAM! Hiermee kunt u op elk gewenst moment audio- en videobestanden, documenten en afbeeldingen opnemen, opslaan, beheren en archiveren. Het systeem is gebaseerd op open software en standaard hardware. U bent hierdoor vrij in uw eigen werkwijze. Bovendien werkt u in een intuïtieve gebruikersinterface. Deze oplossing is zeer geschikt voor het eenvoudig digitaliseren van bestaande tape formaten, het transcoderen of encoderen van content, en het opnemen en archiveren van video feeds. Toepassingen icws is een ideaal systeem voor videoproductiebedrijven, omroepen, mediatheken, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen. Een flexibel, easy-to-use systeem geschikt voor zowel topkwaliteit reportages als voor de digitalisering van onderwijsmateriaal, zoals colleges of medische trainingen. icws kan ook ingezet worden voor hoogwaardige meerkanaals beeldregistratie voor overheidsinstellingen. Modulair systeem icws bestaat uit verschillende modules en is bovendien schaalbaar naar uw wensen. - Opnamemodule (ingest). - Beheermodule (digital/media asset management), bevat serverapplicaties die de content beheren, transcoderen en archiveren. Inloggen kan op twee manieren: via de clientapplicatie of via de webbrowser. - Archiefmodule. flexibiliteit en vindbaarheid icws ondersteunt nagenoeg alle audio- en videoformaten en codecs, van lage resoluties tot HD. Hierdoor kunt u opnames maken in elke gewenste kwaliteit, bestanden transcoderen naar ieder gewenst formaat, en meer! Dankzij de archief- en opslagstructuur blijven alle documenten goed vindbaar en beveiligd bewaard. Het systeem beschikt over een veilig en flexibel archiefsysteem. Tevens is het wereldwijd toegankelijk via internet of intranet, door middel van autorisaties. Het biedt organisaties flexibiliteit, doordat meerdere afdelingen gebruik kunnen maken van hun eigen onderdeel van de serverruimte. Bovendien kunt u met icws uw eigen YouTube -omgeving creëren!

3 Opnamemodule (ingest) De icws opnamemodule is in staat om gelijktijdig meerdere kanalen in multi-format live op te nemen of te transcoderen. In het systeem kunnen meerdere recorders geconfigureerd worden. Om het gewenste opnameformaat te verkrijgen, wordt aan elke aanwezige ingang een codec gekoppeld en ingesteld. Per kanaal kunnen meerdere profielen worden aangemaakt, met één of meer codecs. De icws opnamemodule kan ook worden ingezet om bestaande mediafiles te transcoderen naar andere bestandsformaten. 24/7 opnames De icws opnamemodule is ontwikkeld en ontworpen voor non-stop opname, 24/7, jaar in jaar uit. De gekoppelde watchdog tool controleert de opnamen continu en genereert foutmeldingen in de vorm van een of alarm. Opnames kunnen op verschillende manieren worden gestart: handmatig; volgens een agenda; via externe software; of door middel van hardware aansturing. Altijd up-to-date Het systeem is compatibel met de gebruikelijke standaarden, zijnde HDMI, HDSDI, SDI, component, composiet en Firewire. Het systeem ondersteunt alle gangbare professionele video- en audioformaten, zoals MPEG, XDCamHD, H.264 en DV. Bovendien kunnen nieuwe codecs steeds eenvoudig toegevoegd worden, zodat uw systeem altijd up-to-date is. Functionaliteiten - Zowel High Definition (HD) als SD capture is mogelijk. - Op elke ingang kan een afbeelding, logo, tekst, datum, tijd of tijdcode als overlay worden ingesteld. De overlay kan vast ingesteld worden of op afstand worden gewijzigd met TCP commando s. - Batch capture met RS422 protocol van en naar een videorecorder. - Opnamen en acties (opslag) kunnen voor elke recorder (encoder) worden ingepland. Zo kunnen op vast ingestelde tijden beelden opgeslagen worden op meerdere harde schijven. Om de opslagcapaciteit niet te overschrijden, kunnen deze verplaatst worden naar een andere harde schijf of positie in het netwerk. De functionaliteit garbage collection maakt het bovendien mogelijk oude beelden automatisch te verwijderen. - Automatische bestandsbenaming. - Metadata toevoegen tijdens ingesten. Dit zorgt voor een optimale vindbaarheid van bestanden. - Videofile splitsen tijdens opname, zodat een bestand niet te groot wordt. - Multi-channel audio-ondersteuning. - Network streaming tijdens opname, in diverse codecs.

4 Beheermodule De bestanden worden met de opnamemodule opgeslagen op de storage van de server of van een groter systeem. Hierdoor zijn de bestanden beschikbaar voor het beheersysteem. Deze opslag wordt door ons geconfigureerd op snelheid, grootte en veiligheid. De icws beheermodule is het hart van de digitale workflow. Het beheert, transcodeert en archiveert de video, audio, afbeeldingen en office content. Het is beschikbaar als een onafhankelijke totaaloplossing of kan worden gecombineerd met de icws opnamemodule(s). Tevens kan de beheermodule worden toegepast in een digitale workflow van andere software fabrikanten. De beheermodule valt op doordat het geïntegreerd kan worden met Vegas Pro. Goed doordacht Nieuw gecreëerde content in het beheersysteem wordt altijd vanaf het bronbestand aangemaakt. De maximale kwaliteit blijft hiermee gewaarborgd. Dit is belangrijk als u de content wil exporteren en importeren van en naar een editomgeving. In de beheermodule wordt projectmatig gewerkt, waardoor bestanden altijd vindbaar blijven. Hierdoor kan het systeem zowel organisatiebreed voor verschillende afdelingen als extern ingezet worden. Vanuit het beheersysteem kan het materiaal voor opslag naar het archief geschreven worden, dat beheerd wordt door een SQL of Oracle database. De licentiestructuur werkt op netwerkbasis, zodat de server de client licentie beheert. Client PC s hoeven dus niet van een dongle te worden voorzien. Applicaties De icws beheermodule bestaat uit de volgende hoofdapplicaties: - icws archiefapplicatie; voor een veilige opslag en data-invoer in de database. Beheert tevens gebruikersautorisatie, projecten en overige opdrachten. - icws procesapplicatie; aparte processerver voor trimmen van content, aanmaken van proxies en afbeeldingen, transcoderen van video en afbeeldingen en Image matching (vergelijken afbeelding met video). - icws webserver applicatie (icws online); optionele applicatie die via een standaard webbrowser (intranet of internet) met autorisatie wereldwijd toegang geeft tot het systeem. Voor het bekijken, trimmen, downloaden en uploaden van content. - Database applicatie; doordachte database structuur met goede categorisering en zoekmogelijkheden. Database op basis van SQL of Oracle, met veel aandacht voor back-up en onderhoud. - icws cliëntapplicatie; krachtige, eenvoudige gebruikersinterface voor de besturing van contentverkeer tussen database, archiefserver en processerver. Functionaliteiten zijn o.a. het opvragen van content inclusief metadata, het opstarten van transcodeerprocessen, het beheren van de gebruikersautorisatie en het inrichten van de archiefstructuur. Voorbeeld Het schema geeft een mogelijke opbouw van het 19 rack weer, de basis van het icws systeem. De uiteindelijke invulling is afhankelijk van uw wensen en kan daardoor per organisatie en toepassing variëren.

5 Inloggen via client software & Webbrowser Het besturen van en het inloggen op het systeem kan op twee manieren: via de client software of via een webbrowser, zoals Internet Explorer, Firefox en Safari. Met de Windows-based client software kunnen alle handelingen worden uitgevoerd, terwijl de webmodule een beperkte functionaliteit heeft, met een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Een combinatie van beide is veelal voor een organisatie de beste workflow. Elke gebruiker heeft een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, waaraan de administrator een bepaalde rechtenstructuur met bijbehorende privileges kan koppelen. Dit houdt in dat u zelf kunt instellen wie, waartoe toegang heeft en daar content mag wijzigen, verwijderen, uploaden en downloaden. Archiefmodule Het systeem is gemaakt voor lange termijn opslag. Dit kan op een geavanceerd harddisk opslagsysteem, dat werkt volgens Content Adressed Storage (CAS), een optische opslagoplossing door middel van een Blu-Ray disclibrary, tape opslag (Xendata of LTO) of met iedere andere lange termijn opslagoplossing. Het archief-systeem is geschikt om een contentbibliotheek te beheersen met een omvang van Terabytes tot een Petabyte (>1000Tb). De oplossing wordt ontwikkeld volgens uw groeimodel. Inter Visual Systems Merkonafhankelijke system integrator met een specialisatie op het gebied van professionele videosystemen en -producten. Inter Visual Systems ontwikkelt, installeert en onderhoudt audiovisuele systemen, op maat gemaakt. Onze innovativiteit en inventiviteit resulteert in de ontwikkeling van unieke concepten, waar icws er één van is! Onze Business Unit Video Systems bekijkt met u graag vrijblijvend uw mogelijkheden en verzorgt demonstraties op aanvraag. Benieuwd naar wat Inter Visual Systems nog meer te bieden heeft? Kijk op

6 inter Content Workflow System - Modulaire en schaalbare mediabibliotheek - Opnemen, opslaan, beheren en archiveren van audio- en videobestanden, afbeeldingen en documenten - Toegang op elk gewenst tijdstip, vanaf elke locatie - Gebruikersvriendelijke software - Veilige storage oplossing - Toegang via internet - Steeds te voorzien van de nieuwste codecs Ratio RW Duiven Postbus BA Duiven T F E I

MIRA Suite. Kennisdelen is simpel

MIRA Suite. Kennisdelen is simpel Kennisdelen is simpel CvE IM Solutions B.V. Bonegraafseweg 60 4051CH Ochten Tel. 0344644605 Fax 0344714088 info@cvesolutions.nl www.cveims.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 MIRA algemeen... 4 2.1 Voordelen

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS)

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) Inhoudsopgave 1 OpenIMS Content Management Server (CMS)... 3 2 Waarom OpenIMS Content Management Server... 4 3 Content management... 5 3.1 Beheer via webbrowser...

Nadere informatie

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

De intelligente digitale operatiekamer

De intelligente digitale operatiekamer TM De intelligente digitale operatiekamer Compatible. Reliable. Compatible. De toekomst binnen handbereik NUCLeUS integreert op slimme wijze digitale operatiekamers De intelligente digitale operatiekamer

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 2012 OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 Beschrijvend document van de Functionele kenmerken van de OFB Website. Inhoudelijke functielijst met vervolgens beschrijving van

Nadere informatie

Open Informatie Management Server

Open Informatie Management Server OpenIMSR Open Informatie Management Server OpenIMS Algemeen OpenIMS is een platform voor het beheren van ongestructureerde informatie (stromen). U kunt hierbij denken aan werkprocessen of projecten waarin

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties SiteCam Webcam Hosting Services Mogelijkheden en Specificaties Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze camerabeelden

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Adlib Internet Server

Adlib Internet Server Adlib Internet Server Software voor professioneel collectiebeheer in musea, en andere collectie beherende instellingen Veelzijdig Gebruiksvriendelijk Krachtig Adlib Internet Server Uw collecties online,

Nadere informatie

PC-Radio Express Handleiding

PC-Radio Express Handleiding PC-Radio Express Handleiding [right on track] oktober 2012 Copyright (C) 1989 -- 2012, Broadcast Partners Axelsestraat 58 4537 AL Terneuzen Nederland tel. (31) 115 683555 fax. (31) 115 631285 Handleiding

Nadere informatie

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem

QVR. professioneel videomanagementsysteem. www.qnapsecurity.com. QVR professioneel videomanagementsysteem QVR professioneel videomanagementsysteem www.qnapsecurity.com 1 Wat is QVR? QNAP Security, met het hoofdkantoor in Taiwan, is 's werelds eerste Linux-ingebedde NVR-ontwikkelaar die zijn bekroonde opslag-

Nadere informatie

Product fiche: Software SynGuard voor toegangscontrole

Product fiche: Software SynGuard voor toegangscontrole Product fiche: Software SynGuard voor toegangscontrole SynGuard biedt een volledige oplossing voor uw bedrijf voor toegangscontrole en bezoekersregistratie. De applicatie SynGuard is perfect schaalbaar

Nadere informatie

SharePoint als ECM De oplossing voor u

SharePoint als ECM De oplossing voor u nederlands Inhoud SharePoint als ECM De oplossing voor u Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Microsoft Dynamics Integratie pagina 6-7 E-Mail Management pagina 8-9 Office Integratie pagina 10-11

Nadere informatie

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD 2 Utica de Cloud provider 3 Werkplek Online 5 Mail Online 6 Utica Workspace 365 7 VoIP Online 11 Server Online 12 Backup Online

Nadere informatie

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u!

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! nederlands ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! Inhoud Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Dynamics integratie pagina 6-7 E-mailmanagement pagina 8-9 Office

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2014 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl oaltijd n l ien n overal e g eactuele b o u gebouweninformatie we n b e h e e r Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl Margrietstraat 1 Postbus 4 5400 AA Uden telefoon 0413 26 04 55

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Decos Whitepaper Decos Information Solutions

Decos Whitepaper Decos Information Solutions \ Decos Whitepaper Decos Information Solutions Postbus 292 2200 AG Noordwijk Tel: +31 (o)71 364 07 00 Fax: +31 (0)71 362 08 33 KVK 28054540 www.decos.nl info@decos.nl WIJZIGINGSGESCHIEDENIS All rights

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

// Aan de slag met. Mamut One. Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem

// Aan de slag met. Mamut One. Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem // Aan de slag met Mamut One Nuttige tips die u helpen om snel aan de slag te gaan met het systeem Welkom bij Mamut One! Mamut One bestaat uit een reeks bedrijfsoplossingen die u helpen om de taken in

Nadere informatie

Rev# Name Description Source/by Date. W.Simons Link naar Oraclestore aangepast R.Matthijssen 14-12-2010

Rev# Name Description Source/by Date. W.Simons Link naar Oraclestore aangepast R.Matthijssen 14-12-2010 All rights are strictly reserved. No part of this document may in any way whatsoever be copied with the written permission of Decos Information Solutions. Rev# Name Description Source/by Date W.Simons

Nadere informatie

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen 1 OP RAPPORT 02 Voorwoord Hartelijk dank voor uw interesse in itslearning! itslearning is al jaren een toonaangevende partij in het Nederlandse

Nadere informatie

RADIO AUTO- MATISERING

RADIO AUTO- MATISERING OVERZICHT RADIO AUTO- MATISERING Om het werk in radiostudio s eenvoudiger te maken én (bijvoorbeeld) de geluidskwaliteit te vergroten, zijn nogal wat (softwarematige) oplossingen voor handen. AV & Entertainment

Nadere informatie

Moderne samenwerkingstechnologieën

Moderne samenwerkingstechnologieën PLANNINGSHANDLEIDING Moderne samenwerkingstechnologieën Hoe u een nieuwe manier van samenwerking mogelijk kunt maken in een veranderende werkomgeving WAAROM U DIT DOCUMENT ZOU MOETEN LEZEN Deze planningshandleiding

Nadere informatie

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing

The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing The Diver Solution Krachtige en complete BI oplossing Dimensional Insight en de Diver Solution Dimensional Insight (DI) helpt organisaties wereldwijd om data te benutten voor het verbeteren van hun prestaties.

Nadere informatie