DE KOEKOEK 28 e jaargang nr. 7 maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE KOEKOEK 28 e jaargang nr. 7 maart 2014"

Transcriptie

1 DE KOEKOEK 28 e jaargang nr. 7 maart 2014 Beste dorpsgenoten, Ik weet niet wat onze weerman Dirk Strijker er van vindt, maar het mooie lenteweer deze maand kan mij niet lang genoeg duren. Volgens het KNMI zijn er de nodige records gebroken. Maart is altijd een bijzondere maand voor de heer Haaije Pijl van de Heerenweg. Hij is namelijk op 23 maart jarig. Dit jaar is het echter wel erg speciaal. Hij bereikt de respectabele leeftijd van honderd jaar! Namens de redactie hartelijk gefeliciteerd. Van toneelvereniging Mei Nije Moed hoorden wij, dat er dit jaar door omstandigheden geen optreden komt. Volgend jaar wordt er mei nije moed gerepeteerd. Ons dorp hoeft het niet zonder toneel te doen, want naast de reeds geplande voorstelling van De Emigrant komt er een extra voorstelling op vrijdag 11 april in dorpshuis De Kamp. Freark Smink en oud dorpsgenoot Theo Smedes spelen de zalen in en buiten Friesland elke avond weer plat. In dit nummer maakt de Oranjevereniging bekend, welke plannen ze hebben gemaakt voor de allereerste Koningsdag (niet op zondag 27, maar op zaterdag 26 maart). Piet Buma, onze penningmeester, heeft nog een aantal Losse Flodders op zolder staan. Hij bedoelt hiermee natuurlijk een aantal boeken van Tine Strijker, met daarin een verzameling van verhaaltjes, die zij voor onze dorpskrant heeft geschreven. Belangstellenden kunnen het boek tegen betaling van 5 euro afhalen op de Pastorijelânnen 4. De volgende kopij-inleverdatum is maandag 7 april. Beint

2 INFORMATIE DORPSKRANT DE KOEKOEK Redactieleden Vormgeving Bezorgers Redactieadressen Piet Buma (penningmeester) Gerrit Feenstra (voorzitter) Greta Hoekstra Beint Koopstra (secretaris) Nieske Vonk deze maand: Nieske Vonk Lucas Buma en Sietske Bouma Pastorijelânnen NV Sumar Greta Hoekstra Greate Buorren SC Sumar Nieske Vonk Ds. Noordmansstraat NP Sumar dorpskrantdekoekoek@hotmail.com Banknummer KvK Oplage Drukker 645 stuks Drukkerij Van der Let, Burgum

3 NIEUWS VAN DE EENDRACHT/EXCELSIOR Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen bezig van onze donateursconcerten. Het eerste concert vindt plaats in Ryptsjerk op 21 maart. We zullen daar 11 nummers uitvoeren o.a.,.car wash, whats upp, concerto d amore, Ook zal Eline van der Veen twee keer een muzikale inbreng geven. Op 5 april geven wij het donateursconcert in De Kamp, we beginnen rond uur. Dit is een gezamenlijk concert met Polyphonia uit Rottevalle. Even een greep van de nummers die te horen zullen zijn: conquest of paradise, whats upp, fascinaiting drums. Gezamenlijk met Polyphonia zullen we 2 marsen uitvoeren. Hopelijk zien we jullie 5 april bij ons concert rond uur in De Kamp! Vanaf april 1989 werkt juf Alie Kingsbergen als leerkracht in de onderbouw van de Master de Vriesskoalle. Op 16 april viert ze haar 25-jarig dienstjubileum. Dat wil ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigt ze leerlingen en oud-leerlingen, ouders, collega s en collega ib ers uit om dit heuglijke feit met haar te vieren. U kunt Alie op woensdagmiddag 16 april van 16:00 tot 18:00 uur in het speellokaal van de Master de Vriesskoalle de hand schudden.

4 (NATUURLIJK) VALT ER WAT TE BELEVEN IN DE KAMP?! OUDERENSOOS In de maanden september tot en met april vindt in dorpshuis De Kamp de ouderensoos plaats. Dit is op dinsdagmiddag van half twee tot vijf uur. Personen vanaf de jeugdige leeftijd van 50 jaar kunnen hieraan deelnemen. Deze middag worden er o.a. spelletjes gespeeld (Rummikub, klaverjassen, tachtigen) en er wordt gebiljart. Momenteel zijn er ongeveer 20 dames en heren lid van de ouderensoos. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, deze bedragen 5,50 per maand. Dit bedrag wordt weer geïnvesteerd in een lekkere koek bij de koffie en voor een hapje in de pauze. U mag natuurlijk altijd een dinsdagmiddag vrijblijvend langskomen om de gezellige sfeer te proeven.

5 TONIELFERIENING MEI NIJE MOED Einlings in berjochtsje fan Tonielferiening Mei Nije Moed. Jim as Koekoeklêzers sille wol tocht hawwe: Dit hiele seizoen gjin berjocht fan Mei Nije Moed? En yndie, wy hawwe as feriening besletten om dizze kear net op de planken te stean! Mei Nije Moed wie it seizoen 2013/2014 mei frisse moed begûn oan it stik "Wat binne wy moai fuort", ûnder lieding fan Jan v/d Meer. Spitigernôch koe Jan ús ploech net mear regissearje om persoanlike redens. As ploech woenen wy graach troch en doe hawwe wy Tsjam Epema wer benadere. Sy woe ús net sitte litte en is mei ús oan de slach gong. Mar it repetearjen gie net sûnder slach of stoot. Dan wie der wer sykte of barde der wat oars wêr nimmen wat oan dwaan koe. Begjin jannewaris krigen wy it berjocht fan it ferstjerren fan Klaas Offringa. Noch hieltyd setten wy de skouders der ûnder, wy woenen troch! Ek omdat Klaas oan it dekor mei wurke hie. Fuort dernei kaam it berjocht dat Wilbert in freeslik ûngemak hân hie en sa jong út it libben helle waard. Der wienen/binne in oantal spilers nau belutsen by de famylje en dêrom hawwe wy besletten om dit jier it stik net trochgean te litten! Folgjend seizoen sille wy wer Mei Nije Moed fan start!

6 SA SEACH IK IT door Frans Dijkman In de week tot 22 februari hebben militairen regelmatig ons complex De Heidkamp bewaakt. Ook de jeugd vond dit wel mooi, want bij het trainen en de vrije woensdagmiddag gingen ze even bij hen langs. De competitie is weer begonnen, maar omdat het mij te koud is, heb ik nog bijna niks bekeken. Zaterdag 8 maart was het weer zover dat de jeugd met de voorjaarscompetitie begon. Hoewel het gras vroeg in de morgen een beetje ijzig was, was het mooi voetbalweer. De C junioren hadden de aftrap, ze moesten tegen Sparta uit Deinum. 8 van de 13 jongens waren kerels dus waren de Sumarders te licht voor deze klus. In het begin waren onze C tjes nog angstig, later werden ze brutaler, maar een stevige nederlaag konden ze niet voorkomen. Hierna speelden E1 en F1 en dit werden spannende wedstrijden, E1 won en F1 speelde gelijk. Heei, wij zijn Jeldau en Johanna. Wij hadden zaterdag volleybalwedstrijd dat ging supergoed! We hebben ze alle 3 gewonnen. 1 e wedstrijd: e wedstrijd: e wedstrijd: En we zoeken nog kinderen voor ons volleybalteam want aan het einde van het volleybaljaar moeten we 9 kinderen in ons team hebben. Dus als je volleybal leuk vindt, kun je altijd even langs komen. Gr. Jeldau en Johanna en ons volleybalteam

7

8 NIEUWS VAN DE ORANJEVERENIGING Let op: I.v.m. een extra voorstelling van de Emigrant op vrijdag 11 april, is de ledenvergadering van de Oranjevereniging opgeschoven. Deze wordt nu gehouden op vrijdag 25 april. Vanaf uur bent u welkom in dorpshuis de Kamp. De agenda van deze avond ziet er als volgt uit: 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen 4. Jaarverslag secretariaat 5. Jaarverslag penningmeester 6. Verslag kascommissie 7. Verkiezing nieuw kascommissielid 8. Pauze 9. Activiteiten Rondvraag KONINGSDAG Op zaterdag 26 april vieren wij in Nederland onze eerste Koningsdag. Op deze dag zullen er tal van activiteiten plaatvinden, zo ook in Sumar. Dit jaar hebben we gekozen voor Levend Ganzenbord. Het bordspel zal bij de meesten van u wel bekend zijn. Dit spel is al eens eerder in Sumar levensecht gespeeld, namelijk op Koninginnedag in 2008 en Ook dit jaar zal het bordspel levensecht gespeeld worden in Sumar. Wij kunnen u vast verklappen dat het spectaculair gaat worden.. Wordt u al nieuwsgierig? Geef u dan vast op! Wat: Levend ganzenbord Wanneer: Zaterdag 26 april van uur Waar: Start vanuit dorpshuis de Kamp Voor wie: Voor iedereen tussen de jaar Advies: Trek niet uw schoonste kleren aan, de kans dat uw kleding wat vies kan worden is aanwezig.

9 NIEUWS VAN DE ORANJEVERENIGING (vervolg) U kunt als groep/gezin meedoen (4 pers. per groep), maar ook individueel. Voor degenen die zich individueel opgeven zullen we ter plekke bij de kamp groepjes vormen. Hoe kunt u zich opgeven? Via het invulformulier op onze website: Door onderstaand strookje in te vullen en in te leveren bij: Jouke Hoekstra: José Vigevenoweg 23 Margriet Bouma: de Finne 16 Jitske de Vlugt: It Houtsjepaad o Bij deze geven wij ons als groep op. Onze groep bestaat uit de volgende leden: (ook graag adres en tel.nr/ invullen) o Bij deze wil ik mij graag individueel op geven: Naam: Adres: Tel.nr/ Na het levend ganzenbord gaan we s avonds door met Sumar s got Talent. Dit zal beginnen om uur. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar Talenten.. Dus heeft u een talent en wilt u deze delen met de rest van Sumar... Dit is uw kans!! Geef u op zodat wij kunnen genieten van uw talent. Het mag van alles zijn (zingen, dansen, acteren, etc.)

10 NIEUWS VAN DE ORANJEVERENIGING (vervolg) Ook hiervoor kunt u zich op diverse manier opgeven, namelijk: Via het invulformulier op onze website: Door onderstaand strookje in te vullen en in te leveren bij: Jouke Hoekstra: José Vigevenoweg 23 Margriet Bouma: de Finne 16 Jitske de Vlugt: It Houtsjepaad 19 Naam: Adres: Tel.nr/ Wat is uw act Deze avond zullen wij muzikaal ondersteund worden door de Goet/faut show van Egbert Boonstra uit Holwerd. Al met al belooft het een gezellige dag te worden. Wij rekenen op uw komst. Net stinne mar hinne!! FEEST 13 EN 14 JUNI Dit weekend in juni staat in het teken van een kleintje dorpsfeest. Vrijdag 13 juni zal er op de middag voor de kinderen een activiteit zijn die in samenwerking met school wordt georganiseerd. s Avonds is er in de tent een scherm aanwezig zodat wij met het hele dorp niets hoeven te missen van het WK. Het Nederlandse elftal speelt namelijk deze avond tegen Spanje om uur. De band die deze avond zal spelen is Alice Springs. Op zaterdag 14 juni is er een matinee. Deze zal muzikaal geleid worden door Rintje Kas. Om het dorp tijdens deze dagen een feestelijk uiterlijk te geven, willen wij u allen vragen om de (Sumarder) vlag uit te hangen.

11 NIJS FAN DE LOFSTEM Op woansdei 19 febrewaris krigen wy by De Lofstem it slimme berjocht dat ús lid Lût Riedstra hiel hastich ferstoarn wie. In grutte klap yn de feriening. Lút is 3 jier ferlyn lid wurden fan ús korps neidat hy jierren by oare ferienings blaast hie. Muzyk wie syn libben en dat kaam ek wer werom op syn begraffenis op tiisdei 25 febrewaris yn de Krústsjerke yn Burgum. It Burgumer mannnenkoar song en ek syn pakesizzer song in prachtig liet. In oare pakesizzer blaasde in stik op Lút syn bugel en De Lofstem spile tidens it kondolearen en by it ûtdragen fan Lût. Ûndersteande tekst hienen wy boppe syn adfertinsje stean: Sa as de sinne de blommen kleuret, sa kleuret muzyk it libben Fanôf dit plak winskje wy de neibesteanden in soad sterkte ta. Ja en ynienen wie it saterdei 8 maart: it OMF konkoers yn de Lawei. Wy ha tige ús bêst dien om sa goed mooglik foar de dei te kommen. In pear kear in extra repetysje en it Try-out konsert op snein 2 maart mei noch 4 oare ferienings. En it hat fertúten dien. Op it koraal There is a land of pure delight, hellen wy 80 punten, goed foar in earste priis. Dizze kear gjjin beker foar Sumar omt der mar 1 earste koraalpriis is oer de hiele dei.

12 NIJS FAN DE LOFSTEM (vervolg) It stik The Roll of Honour waard beleane mei 83,66 punten en foar it spyljen fan Trimbeka krigen wy 82,16 punten. Dizze twa sifers wurde optelt en dan dielt troch twa Doe hienen wy dus 82,91 punten. En dêr meie wy by De Lofstem hiel bliid mei wêze. In plûm foar de leden en ús diriginte Christina van der Bijl is wol op syn plak. Op tiisdei 15 april fanôf 4 oere hâlde wy wer ús jierlikse peaskebôleaksje

13 UITSLAG KLAVERJASSEN 7 MAART 2014 Er waren deze avond 24 deelnemers in dorpshuis De Kamp. De uitslag is als volgt: 1 Jikke vd Wal Sumar Rikus Venema Sumar Jitse Schievink Sumar Haje van Schepen Sumar Willem vd Leest Sumar Jan vd Wal Sumar Piet Buma Sumar Rommy Boersma Garyp Haye Hoeksma Harkema Freek Weening Harkema 6487 UITVAARVERENIGING DE LAATSTE EER Op dinsdag 25 maart houdt Uitvaartvereniging De Laatste Eer haar ledenvergadering om uur in de Kamp. De agenda is als volgt: 1. Opening 2. Noemen overledenen 3. Mededelingen 4. Notulen ledenvergadering dinsdag 16 april Verslag penningmeester 6. Verslag kascommissie 7. Benoeming kascommissie Pauze 8. Benoeming bode s 9. Ledenkorting 10. Verhoging contributie 11. Rondvraag 12. Sluiting

14 Toen Jennie Veenstra mij vroeg of ze de pen aan mij door mocht geven, heb ik maar ja gezegd. Eerlijk gezegd zat ik hier niet echt op te wachten, maar ja, als iedereen er zo over denkt komt er nooit een stukje over iemand in de Koekoek, dus daar gaan we dan: Ik ben Peter Boomsma, 46 jaar geleden geboren in Wiuwert (ja, bij de mummies). Toen ik drie jaar was zijn we naar Feanwâlden verhuisd, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Ik ben na de lagere school naar de Mavo in Burgum gegaan. Omdat ik in mijn vrije tijd altijd bij een boer aan het werk was, ben ik daarna in Dokkum naar de Middelbare landbouwschool gegaan. Het boerenleven vond ik prachtig, wel wetende dat er in deze branche weinig werk te vinden was. Na mijn militaire dienst bij de Koninklijke Marechaussee kon ik direct aan het werk bij de Mercedes dealer in Leeuwarden. Nu weet iedereen gelijk waar mijn liefde voor dit merk vandaan komt! Hier heb ik 6 jaar gewerkt als magazijnmedewerker. Omdat er voor mij geen doorgroei mogelijkheden waren bij dit bedrijf, ben ik om mij heen gaan kijken en kwam ik terecht bij de Nissan dealer in Sneek. Daar ben ik bijna 3 jaar receptionist en partsmanager geweest. Ondertussen had ik Hester leren kennen en in 1991 zijn we getrouwd. De eerste twee jaar hebben we in Leeuwarden gewoond, waar we ons eerste huis hebben gekocht. Na die twee jaar hadden we het in de stad wel bekeken en wilden we als dorpelingen toch wat meer buitenuit gaan wonen. In Wytgaard hebben we ons tweede huis gekocht. Het was een oud huis en we zijn dan ook veel bezig geweest om het voor ons naar de zin te maken. We hebben daar 11 jaar met veel plezier gewoond en onze oudste zoon Wouter is er in 1996 geboren. Bijna twee jaar later kwam Reinder en toen was ons gezin compleet.

15 GEEF DE PEN DOOR (vervolg) Omdat we het huis (en de tuin) wat aan de kleine kant vonden zijn we op zoek gegaan naar iets anders. We wilden beiden weer terug richting de wâlden en toen we het huis aan de Heerenweg zagen, wisten we het beide zeker. We wonen nu al 10 jaar in Sumar. Hester is werkzaam als zorgadministrateur in Drachten. Wouter zit in het eerste jaar van een commerciële opleiding aan de Friese Poort te Drachten en Reinder zit in Havo 4 van het Liudger te Burgum. Sinds 1998 ben ik aan de slag als zelfstandig ondernemer in autoruitreparaties en vervangingen. Eerst via een aantal franchise-organisaties en nu sinds 8 jaar bij de coöperatie GlassConnect. Mijn bedrijf is gevestigd in Drachten. Ik hoop dit werk nog vele jaren te kunnen doen want het is een afwisselend beroep dat mij veel voldoening geeft. Het wonen in Sumar bevalt ons prima. Het dorp ligt mooi centraal en we genieten vooral 's zomers van deze prachtige plek. Zo, dat was dan toch nog een heel verhaal. De pen gaat nu naar Dukke Meijer

16 Op woensdag 16 april organiseert de Activiteitencommissie een paasworkshop in De Kamp Tijd: Kosten: Opgave: Meenemen: uur 15,00 (inclusief materiaal) tot 26 maart bij Jannie van der Meer: of mesje, snoeischaar en een kniptang

17 LOSSE FLODDER Tine Strijker Een bord voor je kop Als vanavond 21 maart de Emigrant een bezoek brengt aan dorpshuis de Kamp, dan heeft hij zijn ogen uitgekeken. Of hij nu vanaf Nijega of vanaf Burgum Sumar nadert, hij kan ze niet missen. Worstelend door een woud van verkeersborden kom je uiteindelijk op de plaats van bestemming. De verkeerssituatie is overal gewijzigd en vaak is het doorgaand verkeer gestremd. Daarom is een aantal omleidingen bedacht. Volg de pijlen of de nummers op de gele borden. Dan komt het altijd goed. Bij een tijdelijke in- of uitrit voor afslaand werkverkeer moeten (brom)fietsers afstappen. Je hoort ze denken: ja, daaaag! De automobilisten mogen met een slakkengangetje van 50 km ervaren hoe prachtig wijds het uitzicht geworden is tussen Burgum en Nijega. Geen hoge bomen meer die het uitzicht belemmeren. Door de massale vogelvolksverhuizing is het lekker rustig geworden. Een ander voordeel is dat je de snelheidscontroleurs van verre ziet staan. Hebt u ze gemist? Dan worden bij een vorstelijk boete uw ogen vast zo groot als ontbijtbordjes. Want ja, wie drinkt tegenwoordig de thee en koffie uit nog een kop en schotel? Een paar dagen geleden zijn de gemeenteraadsverkiezingen geweest. Wat krijgen we de komende vier jaar op ons politieke bord gekwakt? O, nee, we houden het netjes. Wat krijgen we voorgeschoteld? Als je alle verkiezingsleuzen van de politieke partijen die op hun eigen wervingsborden staan achter elkaar zet, dan krijg je een heerlijke stamppot. Makket de mienskip it tichtby op fêste grûn it mei inoar en foar inoar it grien sociaal oars en meiinoar sterk(er). Ik mag het hopen. Voorlopig ligt er bij onze gemeente nog wel een vorstelijke boete van negen ton op een bureau. Negen ton! Omdat ze ergens iets niet volgens de regels hebben gedaan. Daarmee vergeleken is de boete van het iets te veel indrukken van het gaspedaal bij wegwerkzaamheden maar een schijntje. En de beschikking van de Onroerend Zaak Belasting,die we onlangs uit de brievenbus visten, vertelt dat ons droompaleis in waarde is gedaald en dat we toch meer moeten betalen. Het geld moet toch ergens vandaan moeten komen nietwaar?

18 SPORTVERENIGING SUAMEER Meedoen met een les is altijd mogelijk! Vraag je vrienden, kennissen, collega s, buren enz.. De eerste 4 lessen zijn gratis! Kijk ook even op onze site: svsuameer.nl GYMNASTIEK Er zijn weer twee groepen gemaakt. De jongsten gymmen van tot uur en de ouderen van tot uur. Nieuw leden bij de gym zijn Sjoerd Bergsma en Annick van der Meulen. Veel gymplezier toegewenst. CIRCULATIEVOLLEYBAL De dames zijn zeer enthousiast. Ze hebben al een paar toernooien achter de rug. Het eerste team staat derde en het tweede team sluit de rij. Het tweede team heeft er ook een aantal nieuwe leden bij gekregen, deze dames moeten ook nog even wennen, maar ze krijgen het steeds beter onder de knie. Bob traint het tweede team en Froukje Jelsma het eerste team. Blessing de Boer, Aaltje van Dellen zijn nieuwe leden. Dames veel spelplezier. Er zijn nog altijd nieuwe leden welkom, misschien dat we dan volgend seizoen een jeugdteam kunnen vormen die op donderdag avond wedstrijd spelen. Dus kom kijken en geef je op. SAMBA Er wordt wat afgezweten bij de samba, dit komt natuurlijk ook door de nieuwe steps! De groep groeit, niet in gewicht natuurlijk, maar in het aantal leden. Roelie Hoekstra en Klaske Tjoelker zijn de dames komen versterken. Veel sportplezier toegewenst! Rita van Dellen wou even een andere sport uitproberen, maar heeft dit met een blessure moeten bekopen. Rita beterschap toegewenst!!!

19 SPORTVERENIGING SUAMEER (vervolg) STREETDANCE Beide groepen zijn fanatiek aan het oefenen. De oudsten van het jongste team, trainen ook met het oudste team mee, om te kijken of ze het niveau van het oudste team kunnen bijbenen. HERENRECREATIEVOLLEYBAL De heren staan in de middenmoot in de competitie. Allerd Koster en Engbert de Haan brengen wat jong bloed bij de heren in het team. VOLLEYBAL DAMES 1,2 EN 3: Het 1 e team doet het geweldig ze spelen mee bovenaan in de competitie, als het zo door gaat kunnen ze misschien ook nog PD- wedstrijden spelen. Het 2 e team doet erg zijn best maar blijft wat steken in de middenmoot en het derde team raakt steeds beter op elkaar in gespeeld en winnen de één na andere wedstrijd. Geartsje en Remco Tolsma zijn trotse ouders geworden van dochter Ilsa Sjoeke. Van harte gefeliciteerd met julie dochter en geniet lekker van haar. SPORT VOOR 50 PLUSSERS (NAGALMERS) De nagalmers zijn in december gestart met een nieuwe leiding. En wel Jellie Woudstra. Jellie veel succes. Het seizoen van de Nagalmers loopt ten einde. Succes met de laatste loodjes. POIESZJEUGDSPONSORACTIE Hoera, ook dit jaar doen we weer mee met de Poiesz-jeugdsponsoractie 2014! De sponsoractie is gestart op maandag 3 Februari en loopt t/m 30 maart. De actie is wat veranderd, de sponsorpunten worden vanaf dit jaar gespaard d.m.v. een voordeelclubpas, deze pas kun je laten scannen bij de Poiesz. De clubpas is te gebruiken in elke Poiesz-supermarkt van uw keuze. De punten worden automatisch bijgeschreven bij het verenigingstotaal.

20 SPORTVERENIGING SUAMEER (vervolg) Nog geen clubpas ontvangen? U kunt deze afhalen bij bloemenwinkel Frya Fresena Greate Buorren 10 te Sumar of bij de Poiesz Supermarkt aan de Oppedijk v. Veenweg te Burgum. ( Lytse Poi ). Bij Sportvereniging Suameer wordt de gehele opbrengst van de Poiesz Jeugd Sponsor Actie besteed aan activiteiten en/of sport/spelmateriaal t.b.v. de jeugdleden. Vrijdag 11 april wordt er tijdens de feestelijke avond in het WTC bekend gemaakt wat voor bedrag de actie de vereniging heeft opgebracht. Zes jeugdleden mogen mee. WEBSITE Onze wedsitebeheerder is nog steeds Pieter van Dellen. Het bestuur is bezig om de website van de sportvereniging te laten vernieuwen. Heeft u nieuws, foto s belangrijke informatie ed. mail deze naar Pieter info@svsuameer.nl LEDENVERGADERING SPORTVERENIGING SUAMEER Het bestuur nodigt haar leden of ouders/verzorgers van de jongere leden uit voor de jaarlijkse ledenvergadering. Deze vindt plaats op woensdag 9 april van uur in dorpshuis De Kamp.

21 WERKGROEP GESCHIEDENIS dorpsgeschiedenis@sumar.nl Dirk Strijker U leest nu het laatste artikel van de Werkgroep Geschiedenis Sumar in de Koekoek. Een verslag van de laatste wapenfeiten. Als dank voor het vele werk dat de Werkgroep gedaan heeft voor het dorp Sumar, bood het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen Sumar de leden van de Werkgroep een etentje aan in De Pleats in Burgum. De agenda s werden getrokken en na enig overleg kwam als datum zaterdag 22 februari uit de bus. We hebben het ons heerlijk laten smaken. Er kwamen ook nog enkele officiële zaken ter sprake. De verkoop van het boek leverde uiteindelijk een batig saldo op. Dit bedrag werd gestort op de bankrekening van de Vereniging van Dorpsbelangen. Het zal in de (nabije) toekomst besteed worden aan een nog nader te bepalen doel. Wat dat doel precies wordt zal in de toekomst blijken. Het wordt zeker iets dat te maken heeft met de dorpsgeschiedenis van Sumar. De leden van de voormalige Werkgroep Geschiedenis Sumar hebben hierin nog een dikke vinger in de pap. Er worden door de Werkgroep geen nieuwe activiteiten meer op touw gezet. Het etentje kan dus feitelijk worden beschouwd als de laatste activiteit van de Werkgroep. Wel vernamen we dat het voormalig dorpscafé/annex slagerij De Koekoek mogelijk gesloopt gaat worden, als er geen nieuwe huurder kan worden gevonden voor het gebouw. We hopen als Werkgroep dat er een bestemming voor De Koekoek wordt gevonden. Toch wel een mooi plekje als straks de wegenstructuur rond Sumar geheel veranderd is (Centrale As) en je niet meer bij de Gariperhoeke Sumar binnenkomt, maar juist bij de Koekoek!

22 WAT WAS HET WEER OOK WEER? Dirk Strijker De winter kwam in februari niet terug. Als we deze maand als geheel bekijken, blijkt dat alle dagen te warm waren, geen dag uitgezonderd. Toch sneuvelden er geen warmterecords. Bijzonder was de periode 23 t/m 26 februari, toen het kwik dagelijks tot boven de 10 graden steeg. De temperatuur voortdurend bleef de hele maand boven het vriespunt, ook s nachts. Alleen aan de grond vroor het soms iets, waardoor er toch nog 3 ochtenden waren waarop het gras wit was berijpt en de autoruiten moesten worden gekrabd. Maar dit heeft niks met winter te maken. De ijsbaan golfde er de afgelopen maanden lustig op los en daar kwam ook in februari helaas geen verandering in. Wat de neerslag betreft was februari met 50 mm iets te droog. Sneeuw viel er niet, wel wat hagel. De rest was uitsluitend regenwater. Toch waren de landerijen nat (volgens sommige boeren), maar aan de hoeveelheid regen kan dit niet hebben gelegen. Echt forse neerslagsommen vielen er namelijk niet. Alleen op 7 februari viel er een vermeldenswaardige hoeveelheid van 12,5 mm. Na februari krijg je de lentemaand maart op de kalender. Curieus was dat juist de eerste dag van deze maand een fractie te koud uitviel. Toch nog winter? Wel nee! Al snel steeg de middagtemperatuur weer boven de 10 graden. Helemaal bar werd het op 8 en 9 maart met hoogste waarden van respectievelijk 14,7 en 18,2 graden. In De Bilt was het sinds 1901 op die dagen nog nooit zo warm geweest. Voor Sumar zal dat niet anders zijn geweest. O ja, juist voor de lentewarmte uit daalde het kwik op dezelfde warme 8 maart nog tot -1,5ºC, de eerste echte vorst sinds 31 januari. De natte landerijen konden mooi opdrogen. Nadat 1 maart 1,3 mm opgeleverd had, viel er op 3 maart nog 1 mm bij en daarna was het een tijd kurkdroog. De zon kwam er deze dagen fantastisch bij. De eerste 10 dagen leverden maar liefst 60 uren zon op, tegen normaal 33 uren, dus bijna het dubbele. De lente is nu echt begonnen, maar de winter is nog niet uit beeld. We krijgen april nog..

23 WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT Froukje Op de fiets Begin maart en het is, in een beschut hoekje, in de zon bijna twintig graden. Het is dan ook druk op de wandel- en fietspaden. We trekken er massaal op uit. Zelfs richting Scheveningen stond men alweer in de file. Hoe zal het, wanneer we mogen rekenen op een mooie warme zomer, daar dan zijn? Moet er niet aan denken om dan eventueel met kinderen in de file in een snikhete auto te moeten zitten. Maar gelukkig hoeven manlief en ik dat niet want om ons heen is natuur genoeg waar wij van mogen genieten, wij hebben hier water en bossen. Ik moest afgelopen week een bezoek aan Drachten brengen en die dag scheen ook de zon volop, wat mij deed besluiten de stalen ros tevoorschijn te halen. Heerlijk de wind te voelen en de warmte van de zon. Dit bracht mij onwillekeurig terug in de tijd en deed mij aan mijn moeder denken. Mijn ouders hadden geen auto en deden alles op de fiets. Nou een auto had mijn moeder niet nodig want fietsen dat kon ze. Of ze nou om een boodschap ging of samen met mijn vader recreatief fietste, ze had de vaart er behoorlijk in. Ik vraag mij dan ook af of zij wel dingen uit de omgeving waarnam. Mijn vader wel en wanneer hij haar daar bij thuiskomst nog eens op attendeerde was haar antwoord vaak Oh nee,net sjoen. Ik keek wel om mij heen terwijl ik fietste, en het ene moment werd ik blij het andere moment verdrietig. De meerkoeten en de eenden die hun nesten aan het bouwen waren tussen de gedumpte lege blikjes en plastic flesjes, om maar niet te spreken van de lege chipszakken en koekverpakkingen. En ik wil niet alleen de schoolgaande jeugd aanspreken maar ben er wel heel wat al etend voorbij gefietst en dat was niet een bruine boterham die ze aan het verorberen waren. Krijgen ze niet genoeg te eten mee wanneer zij s morgens van huis gaan of voeren zij dat aan de eendjes om één en ander te compenseren. Het blijft een wonderlijk gebeuren dat wij de natuur niet als onderdeel van ons leven beschouwen en hem als één grote vuilnisbelt zien. Oud maar ook zeker jong kijk om je heen en realiseer dat: Wat u niet wilt dat u geschied, doet dat ook in de natuur niet.

24 LEKKER ITE MEI Thea Hummeling Heerlijk, het voorjaar dient zich aan. We hebben in de luwte van de boerderij al heerlijk in de zon koffie gedronken. Nadat we natuurlijk al het een en ander gezaaid hebben in de kas. Radijsjes, rucola, pluksla en raapsteel. Ook de rode bieten, prei, kropsla en koolrabi hebben we heel geduldig in de zaaibakken gedaan. Dit is priegelwerk, dus de koffie was wel verdiend. Volgende week komen de tuinbonen aan de beurt en afhankelijk van het weer gaan de eerste aardappelen de grond in. Raapstelen met rozijnen Nodig: 1 bosje raapstelen, 1 gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, scheutje olijfolie, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, 1 theelepel honing, 2 eetlepels tomatenpuree en een handvol rozijnen. Was de groente voorzichtig en snijd ze in ongeveer 2 cm brede stukken. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie en voeg daar dan de raapstelen, koriander en paprika aan toe. Laat de groente 5 minuten stoven en roer een paar keer door. Voeg een scheutje water en de rozijnen toe. Als de groente glazig is voeg dan de honing en tomatenpuree toe en roer het geheel goed doorelkaar. Lekker met rijst.

25 Advertentiepagina Van der Let

26 DOARPSAGENDA (onder voorbehoud) De Kamp: open tafel, uur De Kamp: ledenvergadering De Laatste Eer, uur Voetbalkantine: klaverjassen, uur It Mountsje: aprés ski met Party Crew Sumar, uur De Kamp: trombosedienst, uur Oud papier actie gezamenlijke scholen De Kamp, klaverjassen, uur De Kamp: bingo, uur Inleverdatum kopij De Koekoek De Kamp: donateursconcert De Eendracht/Exelsior, uur De Kamp: tussen uur ophalen gereserveerde kaarten De Emigrant, voorstelling 11 april De Kamp: ledenvergadering SVS, uur De Kamp: voorstelling De Emigrant, uur t Roodhert: Rotary herte dei met DJ Eppie! 's Middags vanaf allerlei leuke activiteiten op het Himboplein, aansluitend DJ Eppie Apres ski party tot uur Peaskebôle-aksje De Lofstem fanôf oere De Kamp: trombosedienst, uur Master De Vriesskoalle: van uur in het speellokaal de hand schudden van juf Alie Kingsbergen De Kamp: paasworkshop, uur De Kamp: open tafel, uur De Kamp: ledenvergadering Oranjevereniging, uur Oranjevereniging: Levend ganzenbord, De Kamp uur Oranjevereniging: Sumar s got Talent, uur De Kamp De Kamp: trombosedienst, uur Oud papier actie gezamenlijke scholen De volgende koekoek ligt uiterlijk 20 april bij u in de bus

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Twa yn Ien

Nieuwsbrief Twa yn Ien Uit de jaarkalender 27 april Koningsdag vrij 4 t/m 8 mei mei vakantie 11 mei luizencontrole 11 mei schoolreisje groep 1,2 en 3 12 mei schoolreisje groep 4, 5 en 6 13 mei marge dag kinderen vrij 14 en 15

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015 Jarigen Oud IJzeractie 2015 Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 29 maart Jesse 6 Moffeltjes 31 maart Damian 8 Leesbeesten 01 april Maarten 9 Kameleons Oud IJzeractie 2015

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw

Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw Nieuwsbrief Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw De feestmaand is nu echt begonnen. Door de sneeuwval in november zaten we er meteen in. Kachels aan en je koude handen warmen aan een kopje thee hoort er

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

P e p p e l p r a a t

P e p p e l p r a a t P e p p e l p r a a t Inhoud: Pasen Schoolfruit Slotfeest Leesvirus Tikotaria Voorleeswedstrijd Bouwen met kleine blokjes Playbackshow Afwezigheid juf Kariann Zwangerschap juf Dieuwerke Kapstokregels Uren

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg

Flits. Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg Informatiebulletin van ICBS De Vredeburg ICBS De Vredeburg Schuilenburg 88 + Spannenburg 2 2135 GM / 2135 GP Hoofddorp info@devredeburg.nl Tel: 0235571690 Flits 29 maart 2019 Jaargang 1 Nummer 21 Beste

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering,

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering, SKW Zijlwatering Nieuws SKW Zijlwatering Burmanlaan 71 2241 JE Wassenaar tel. 070-890 00 03 mira@kinderdagverblijvenwassenaar.nl Nummer 2 Nieuwsbrief SKW Zijlwatering - mei 2015 Hallo kinderen en ouders

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy December Sinterklaas is net geweest, O O wat was dat een feest. Maar de kerstman is er nu weer in het land Sneeuw op de grond en ijs op de want. De kerstboom staat al op En we versieren die tot aan de

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen.

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen. Valkweg 4-3362 GH Sliedrecht - tel. 0184-413788 E-mail: info@obsdewilgen.nl Website: www.obsdewilgen.nl SportActieveClubjes op De Wilgen Aan de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 Beste jongens en meisjes,

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste Maandag 1 juli BSO Houtveste Natuur naar het bos 4 t/m 12 jaar Vandaag gaan we naar het bos achter onze BSO. Daar gaan we allemaal leuke spelletjes doen, misschien weet jij er wel één. Trek in ieder geval

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren.

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren. Saadinfo september 2012 PCBO de Saad WB van der Kooiwei 2 9284 TJ Augustinusga 0512351718 Kind op Maandag Week 36: De vroedvrouwen, Exodus 1, Het biezen mandje, Exodus 2:1-10, Mozes gaat weg, Exodus 2:

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 3: 30 oktober 2015 Bezoek Martenamuseum Donderdag 30 september hebben de kleuters

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie