Beveiligingen in en om het huis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beveiligingen in en om het huis"

Transcriptie

1 Beveiligingen in en om het huis De watertoevoer bij u thuis is goed geregeld. Draai de kraan open en er is water. Zo eenvoudig gaat dat. Maar gaat het ook altijd even geruisloos, veilig en economisch? Verschillende oorzaken kunnen leiden tot verspilling van water, tot lawaai en zelfs tot schade aan uw waterleidingnet. Dit kan voorkomen worden met de producten van Watts Industries, de leverancier van waterbeveiligingen in en om het huis.

2 OUR EUROPEAN PRESENCE 2

3 INHOUD WATERSLAG A 4 05 MINI 5 ADAPTER 5 15 BS 6 WATERSCHADE VOORKOMEN 7 WATERSLOT 7 De in deze brochure opgenomen foto s en beschrijvingen hebben een informatieve waarde en zijn niet bindend, Watts Industries behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing alle technische en uiterlijke wijzigingen in haar producten aan te brengen, die zij nodig acht.

4 4 Waterslag De kracht van het water kan verwoestend zijn... ook in een waterleidingnet. Wanneer een snel sluitende kraan het stromende water plotseling tot stilstand brengt, is vaak een 'klap' in de leiding hoorbaar. Alsof iemand er met een hamer tegenaan slaat. Deze klap wordt veroorzaakt door de zeer hoge druk die op zo'n moment optreedt. In de praktijk kan waterslag leiden tot lekkende pijpverbindingen of schade aan (vaat)wasmachines, boilers, geisers en combiketels. Daarnaast is het ook nog een irritant geluid. Het zijn vooral de snelsluitende afsluiters in de moderne waterverbruikende machines zoals (vaat)wasmachines die waterslag veroorzaken. Maar ook de steeds populairder wordende éénhendelkranen vormen tegenwoordig waardige herrieschoppers, wanneer ze plotseling worden dichtgedrukt. Maar zo schadelijk als dit verschijnsel kan zijn, zo eenvoudig is de oplossing die Watts Industries biedt: de waterslagdemper. Een onverslijtbaar apparaatje, dat 'de klap' in de waterleiding door middel van een luchtkussen volledig dempt. 150A De KIWA-gekeurde waterslagdemper 150A ziet eruit als een simpel bolletje, maar is in werkelijkheid zeer vernuftig. Het van een duurzame blauwe coating voorziene roestvaststalen huis bevat een bolvormig membraan van hoogwaardig, warmtebestendig rubber dat de waterslag opvangt. De waterslagdemper 150A is geschikt voor vrijwel alle waterslagproblemen en kan indien nodig, afhankelijk van de heersende leidingdruk, op een andere druk worden ingesteld. Materiaalspecificaties Huis roestvaststaal 304 Ventiel messing Membraan NBR rubber Afwerking blauw geëpoxeerd Installatievoorbeelden Aansluitmaat 1 2" buitendraad Maximale systeemdruk 1000 kpa (10 bar) Maximale piekdruk 1600 kpa (16 bar) Maximale temperatuur 90 C Type art. nr. aansluiting 150A vaatwasmachines snelsluitende kranen Instelbaar De waterslagdemper 150A is instelbaar met behulp van een standaard autobandventiel, dat bovenop de waterslagdemper is gemonteerd (af fabriek ingesteld op ± 2,5 bar). De luchtdruk in de waterslagdemper dient 1 bar hoger te zijn dan de waterleidingdruk. Nooit het ventiel indrukken. Hierdoor verliest de demper zijn dempingsvermogen. Pijpmaat Max. pijplengte Aantal te monteren 150A in meters systeemdruk bar 2 2,5 3 3, , " mm 22, " 7, mm , Gebaseerd op V = 3 m/s en Ppiek = 10 bar wasmachines Door gebruik te maken van de Watts T-adapter kan de demper lijnrecht tegenover de waterslagveroorzaker aangebracht worden, dus zonder bochten. Hierdoor is de demping het meest effectief. Voor montage tussen de leiding is een speciale set hulpstukken leverbaar met o.a. een flexibele slang met knelfittingen in een 15 mm uitvoering.

5 05 MINI De verchroomde koperen waterslagdemper 05 MINI is speciaal ontworpen voor gebruik in kleine ruimten en bij lagere leidingdrukken (zoals in woonhuizen). Hij wordt zo dicht mogelijk bij het waterslag veroorzakende toestel gemonteerd. Belangrijk daarbij is, dat de waterslag rechtstreeks opgevangen wordt, dus niet via een bocht van 90. Alleen dán is de demping het meest effectief. Doordat de Watts 05 MINI volkomen onderhoudsvrij is, kan deze probleemloos gemonteerd worden in een ruimte waar naderhand geen toegang meer mogelijk is. Door zijn fraaie, verchroomde uiterlijk kan hij echter ook in het zicht blijven. 5 Materiaalspecificaties Huis O-ring verchroomd koper NBR Aansluitmaat 1 2" buitendraad Voordruk 4,2 bar Maximum werkdruk 10 bar Maximum piekdruk 20 bar Maximum temperatuur 80 C Type art. nr. aansluiting Installatie De waterslagdemper 05 MINI kan geïnstalleerd worden in nieuwe of bestaande waterleidingsystemen, eventueel met een adapter die ervoor zorgt dat de waterslag rechtstreeks wordt opgevangen. Bron van waterslag Bron van waterslag Adapter De kracht van waterslag ontlaadt zich vooral in de hoeken en bochten van de waterleiding. Dat kan op allerlei plaatsen zijn. Daarom is het belangrijk dat er tussen de veroorzaker van waterslag en de waterslagdemper geen bochten/ hoeken voorkomen. De Adapter maakt dat mogelijk. De adapter is een T-stuk dat zowel voor de 150A als voor de 05 MINI gemonteerd kan worden. Het gevolg: de waterslag buigt niet af, maar wordt rechtstreeks opgevangen door de dempers. Het resultaat: geen gedeeltelijke, maar vrijwel volledige waterslagdemping! Deze adapter is KIWA-goedgekeurd. Aansluitmaten 3 4" (wartelmoer), 3 4" buitendraad x 1 2" binnendraad Type art. nr. Adapter Installatie Deze adapter dient zodanig gemonteerd te worden, dat de demper precies in de richting van de terugslaande waterstroom komt te staan (zie voorgaande installatietekeningen). De waterslagdemper vangt dan rechtstreeks de verhoogde waterdruk op. De demping wordt hiermee nog effectiever. Bij montage van de demper op de adapter, dient de schroefdraad voorzien te worden van teflon-tape.

6 15 BS 6 De waterslagdempers 15 BS-serie is geschikt voor industriële toepassingen. De serie omvat zes in capaciteit oplopende modellen, met aansluitingen van 1 2" tot 2". De koperen cilindervorm is van binnen spiegelglad afgewerkt en bevat een zuiger die met twee speciaal gesmeerde 0-ringen van EPDM-rubber de luchtkamer afsluit. Materiaalspecificaties Huis O-ring koper EPDM Aansluitmaat 1 2" t/m 2" buitendraad Voordruk 4,2 bar Maximum werkdruk 10 bar Maximum piekdruk 16 bar Maximum temperatuur 80 C Type art. nr. aansluiting 15 BS " 15 BS " 15 BS " 15 BS " 15 BS " 15 BS " Werking De 15 BS waterslagdemper bevat een luchtkamer met een voordruk van 4,2 bar, die door een dubbele 0-ring afdichting op peil wordt gehouden, zodat de demper te allen tijde in de juiste conditie is om waterslag te kunnen absorberen. Doordat de 15 BS leverbaar is in de aansluitmaten 1 2" t/m 2", kan voor vrijwel alle gevallen de meest geschikte demper worden gekozen. A B Leidinglengte maximaal 6 meter X Leidinglengte meer dan 6 meter Y Code Waterslag- Aansluit- DN Lengte Sleutel demper maat mm mm wijdte mm A 15 BS 1 2" B 15 BS 3 4" C 15 BS 1" D 15 BS 1 1 4" E 15 BS 1 1 2" F 15 BS 2" Voor waterdruk tot 4,5 bar Leiding lengte nominaal leiding diameter in meters A A A B C D 7,5 A A B C D E 15 A B C D E F 22,5 B C D AE F EF 30 C D E F CF FF 38 C D F AF EF EFF 46 D E F DF FF FFF

7 Waterschade voorkomen Wateroverlast in een woning kan ernstige schade veroorzaken. Vaak blijken mankementen aan was- en vaatwasmachines de oorzaak te zijn. Deze apparatuur werkt immers ook vaak als er niemand bij is. Echter, als er defecten aan de apparaten optreden gaat de watertoevoer gewoon door. Zo zijn er al duizenden gevallen ontstaan van aanzienlijke waterschade. Schade die lang niet altijd door de verzekering vergoed wordt. 7 Waterslot Het Watts waterslot is de perfecte beveiliging voor alle apparatuur waarbij per keer tussen de 41 2 en 45 liter water gedoseerd wordt. Dit geldt met name voor was- en vaatwasmachines, maar ook voor bijvoorbeeld drankenautomaten. Het waterslot voorkomt wateroverlast bij: - het scheuren van de toevoerslang; - het scheuren van slangen in de machine; - een storing in het programma van de machine; - een storing aan de magneetklep van de watertoevoer; - een foutieve werking van de niveauschakelaar. Werking vanaf min liter tot max. 25 liter doorstroming per minuut van tot 45 liter per cyclus 50 bar 10 bar 5-70 C (het waterslot is niet vorstbestendig!) Instelbaar Afpersdruk Maximale werkdruk Omgevingstemperatuur Watertemperatuur 5-70 C Afmetingen hoog: 9 cm, grootste Ø: 5 cm Type art. nr. aansluiting waterslot + gebruiksaanwijzing blauw waterslot geskind blauw waterslot grijs Werking Binnen in het waterslot bevindt zich een telwerk dat de hoeveelheid water per keer kan meten. De maximaal door te laten hoeveelheid water kan worden ingesteld aan de uitstroomzijde van het waterslot (hierover later meer) en dient boven het aantal liters te liggen wat de (vaat)wasmachine per programma verbruikt. Het bereiken van het ingestelde aantal liters is voor het waterslot namelijk een signaal om de watertoevoer af te sluiten. Wanneer het waterslot dichtslaat kunt u deze weer resetten door het rode pinnetje, dat zich tevens aan de uitstroomzijde bevindt, in te drukken. Instellen van het waterslot Aan de uitstroomzijde van het waterslot treft u een schaalverdeling aan van 1 tot 10. Elk cijfer staat voor liter, zodat het waterslot maximaal 10x liter = 45 liter water in 1 cyclus doorlaat. Bij plaatsing van het waterslot dient te worden nagegaan hoeveel liter water het te beveiligen toestel maximaal nodig heeft. Stel, uw wasmachine verbruikt 30 liter per wasprogramma. U stelt het waterslot dan in op 7 (7x liter= liter). De fabrieksinstelling is 8 (circa 36 liter). Het instellen doet u met het speciaal meegeleverde sleuteltje. Installatie Het waterslot is eenvoudig te monteren. U schroeft het simpel tussen de kraan en de toevoerslang van het te beveiligen apparaat. Belangrijk: draai altijd de kraan dicht als u het te beveiligen apparaat niet gebruikt. Hiermee voorkomt u dat er onnodig druk op het waterslot en het apparaat komt te staan. Dit komt de levensduur en betrouwbaarheid ten goede.

8 Product range Watts Industries - System Disconnectors - Backflow Protection Devices - Check Valves - Safety Units - Safety Relief Valves - Pressure Reducing Valves - Automatic Control Valves - Butterfly Valves - Shut-Off Valves - Measuring Gauges - Temperature Control - Expansion Vessels - Process Switches - Fuel Products - Gas Products - Electronic Controls - Installation Protection Products - Radiator Valves - System Products - Manifolds and Fittings Watts Industries Netherlands B.V. Kollergang 14, 6961 LZ Eerbeek, The Netherlands Phone Fax info@wattsindustries.nl - Site 66A-NL-07/11

WATTS 150A Water Hammer Arrestor WATTS 150A waterslagdemper

WATTS 150A Water Hammer Arrestor WATTS 150A waterslagdemper Water Hammer Arrestor WATTS 150A waterslagdemper 2 What is water hammer? Water hammer (which often sounds as if the water pipes are being hammered ) is caused by the sudden deceleration of a column of

Nadere informatie

UK page 2 NL page 5. Technical Manual Backflow preventer CAb

UK page 2 NL page 5. Technical Manual Backflow preventer CAb UK page 2 NL page 5 Technical Manual Backflow preventer CAb 2 Introduction The CAb non-controllable backflow preventer CAb with reduced pressure zone protects potable water systems against pollution caused

Nadere informatie

Toebehoren sanitaire installaties

Toebehoren sanitaire installaties 5. Toebehoren sanitaire installaties De Prescor B boilerventielen van Flamco beschermen drinkwatersystemen tegen het overschrijden van de maximale druk. Als de insteldruk wordt bereikt, gaat het boilerventiel

Nadere informatie

Montage- en onderhoudsinstruc ties Watts 909 terugstroombeveiliging Aansluitmaten DN 20 (3/4 ) t/m DN 250 (10 )

Montage- en onderhoudsinstruc ties Watts 909 terugstroombeveiliging Aansluitmaten DN 20 (3/4 ) t/m DN 250 (10 ) MONTAGE/ONDERHOUDS-INSTRUCTIE Montage- en onderhoudsinstruc ties Watts 909 terugstroombeveiliging Aansluitmaten DN 20 (3/4 ) t/m DN 250 (10 ) Aansluitmaten DN 20 (3/4 ) t/m DN 50 (2 ) Deze voorschriften

Nadere informatie

Automatische ontluchters

Automatische ontluchters Automtische ontluchters OUR EUROPEAN PRESENCE 2 AUTOMATISCHE ONTLUCHTERS s r e t r u q d e H s e l d s n g n i r u t c f u n M g n i r u t c f u n M s e l S INHOUD MINIVENT MV 4 3 MINIVENT MV-R 4 DUOVENT

Nadere informatie

Een effectieve beveiliging van de installatie 2/3. Ruime keuze in techniek en toepassing 4/5. Flexofit waterslagdemper 6.

Een effectieve beveiliging van de installatie 2/3. Ruime keuze in techniek en toepassing 4/5. Flexofit waterslagdemper 6. PRESCOR B TOEBEHOREN VOOR SANITAIRE INSTALLATIES INHOUDSOPGAVE PAGINA Flamco PRESCOR SB Een effectieve beveiliging van de installatie 2/3 Ruime keuze in techniek en toepassing 4/5 Flexofit waterslagdemper

Nadere informatie

Thermostatische regelingen

Thermostatische regelingen RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN 4 RF SYSTEEM 868 MHZ VERWARMEN 8 BEDRAAD SYSTEEM 24 V VERWARMEN 11 RF SYSTEEM 433 MHZ VERWARMEN/KOELEN 16 VERWARMEN/KOELEN BEDRAAD (BUS) 18 TOEBEHOREN 22 Thermostatische regelingen

Nadere informatie

Backflow protection BA BS Terugstroombeveiliging BA BS

Backflow protection BA BS Terugstroombeveiliging BA BS Backflow protection BA BS Terugstroombeveiliging BA BS BA The solution for small capacity appliances De oplossing bij kleine debieten 2 The solution for small capacity appliances The BA BS backfl ow protection

Nadere informatie

Thermostatische regelingen

Thermostatische regelingen RF systeem 433 MHz verwarmen 4 RF systeem 868 MHz verwarmen 8 Bedraad systeem 24 V verwarmen 11 RF systeem 433 MHz verwarmen/koelen 16 Toebehoren 18 Thermostatische regelingen OUR EUROPEAN PRESENCE 2 M

Nadere informatie

Technical manual EA units CC 55.1 and CC. UK page 2 NL page 5

Technical manual EA units CC 55.1 and CC. UK page 2 NL page 5 Technical manual EA units CC 55.1 and CC EA UK page 2 NL page 5 Ea cc 55.1 / CC 2 Standards The CC 55.1 was developed in conformance with EN1717. EA The Watts brass controllable check valve CC 55.1 is

Nadere informatie

Flamco. Flamco. Toebehoren voor sanitaire installaties PRESCOR B PRESCOR SB FLEXBRANE CE 1 /2 FLEXOFIT TOEBEHOREN VOOR SANITAIRE INSTALLATIES

Flamco. Flamco. Toebehoren voor sanitaire installaties PRESCOR B PRESCOR SB FLEXBRANE CE 1 /2 FLEXOFIT TOEBEHOREN VOOR SANITAIRE INSTALLATIES TOEBEHOREN VOOR SANITAIRE INSTALLATIES Flamco Flamco Toebehoren voor sanitaire installaties PRESCOR B PRESCOR SB FLEXBRANE CE 1 /2 FLEXOFIT Uitgave 2005 / B Flamco Voor een effectieve beveiliging van uw

Nadere informatie

Datasheet 1/2002 Optigas -gasappendages

Datasheet 1/2002 Optigas -gasappendages atasheet 1/2002 Optigas -gasappendages Toepassingsgebied: In het gasappendageprogramma Optigas van Oventrop zijn appendages opgenomen voor een veilige distributie en aanvoer van gas naar de huisaansluiting

Nadere informatie

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir Installatiehandleiding COMBI Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker COMBI De Quooker COMBI is een kokend- en warmwatervoorziening die bestaat uit inlaatcombinatie,

Nadere informatie

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Electrische Boiler Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Wij feliciteren u met de aanschaf van uw boiler. De electrische verwarmers

Nadere informatie

Toebehoren sanitaire installaties

Toebehoren sanitaire installaties 5. Toebehoren sanitaire installaties De Prescor B boilerventielen en de diverse Flamco veiligheidsgroepen beschermen drinkwatersystemen tegen het overschrijden van de maximale druk. Als de insteldruk wordt

Nadere informatie

RVS omvlochten flexibele slangen

RVS omvlochten flexibele slangen Technische informatie van: RVS omvlochten flexibele slangen Voor gebruik in onder andere industriële toepassingen, koel-, verwarming- en CV- of drinkwatersystemen - Op maat gemaakt o Keuze uit diverse

Nadere informatie

2-weg naregelafsluiters, NG2. Naregelafsluiters voor HVAC toepassingen

2-weg naregelafsluiters, NG2. Naregelafsluiters voor HVAC toepassingen 251a 2-weg naregelafsluiters, NG2 NG2P15A Naregelafsluiters voor HVAC toepassingen PN1 M Nominale druk: PN1 (1bar) Afmetingen: DN15, DN20 of DN25 Armatuur: messing Slag: 3,0mm DN15/20/25 Regelkarakteristiek:

Nadere informatie

2-weg naregelafsluiter. Omschrijving

2-weg naregelafsluiter. Omschrijving 311 N2D15.BA135 2-weg naregelafsluiters, N2D Naregelafsluiters voor HVAC toepassingen Nominale druk : PN10 (10bar) Afmetingen : DN10, DN15, DN20, DN25 of DN32 Armatuur : vernikkeld brons Slag : 2,5mm Medium

Nadere informatie

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ Installatiehandleiding VAQ Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht dat aangesloten is

Nadere informatie

Beschrijving. Thermostaatkranen met traploos inregelbare Kv-waarden. Uitvoeringen. Voordelen. Thermostaatkranen met traploos voorinstelbare Kv-waarden

Beschrijving. Thermostaatkranen met traploos inregelbare Kv-waarden. Uitvoeringen. Voordelen. Thermostaatkranen met traploos voorinstelbare Kv-waarden Thermostaatkranen met traploos inregelbare Kv-waarden Beschrijving Thermostatisch kraanwerk voor de inregeling van de flow (Kv van de kraan) en regeling van de temperatuur (stand thermostaatkop). Het inregelen

Nadere informatie

H-blok RLV-KDV voor ventielradiatoren met blokkeeren afvoerfunctie, en geïntegreerde drukverschilregeling

H-blok RLV-KDV voor ventielradiatoren met blokkeeren afvoerfunctie, en geïntegreerde drukverschilregeling H-blok voor ventielradiatoren met blokkeeren afvoerfunctie, en geïntegreerde drukverschilregeling Toepassing is een dynamisch H-stuk voor radiatoren met geïntegreerde afsluiters (ventielradiatoren) in

Nadere informatie

Inregelafsluiters DN15-50 serie FO-BV

Inregelafsluiters DN15-50 serie FO-BV Inregelafsluiters DN5-50 serie FO-BV Belangrijkste features Balanceerkleppen met vaste doorlaat en vervangen door binnendraad aansluiting van DN5 tot DN50 met Venturiinzetstukken. Weergave van 0 regelposities

Nadere informatie

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding Waterontharder VT1000 Gebruikers handleiding Pagina 2 van 16 VT1000 rev1 Inhoudsopgave. Pagina 1. Belangrijke informatie. 4. 2. Algemeen. 5. 3. Installatie 6. 3.1. Inhoud levering 6. 3.2. Installeren 7.

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

Thermostaatkraan met inregelbare Kv

Thermostaatkraan met inregelbare Kv Thermostaatkraan met inregelbare Kv Beschrijving Thermostaatkranen voor radiatoren voor de regeling van de temperatuur (stand van de thermostaatkop) en de inregeling van het debiet (Kv van de kraan). De

Nadere informatie

WATER FACTORY. Installation and Service Guide» Point of use Household Water Purification

WATER FACTORY. Installation and Service Guide» Point of use Household Water Purification WATER FACTORY Installation and Service Guide» Point of use Household Water Purification » Welkom...» Aansluitschema Geachte mevrouw/mijnheer, Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw Water Factory

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch

Waterontharder. Simpel Compact Economisch Waterontharder Simpel Compact Economisch SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens de eisen

Nadere informatie

Eigen medium gestuurde regeltoestellen WATTS EU 100 Serie

Eigen medium gestuurde regeltoestellen WATTS EU 100 Serie igen medium gestuurde regeltoestellen WTTS U Serie e serie eigen medium gestuurde regeltoestellen van Watts Industries bestaat uit een hydraulisch bediende klep, die wordt bestuurd met behulp van haar

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by:

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by: Waterontharder Simpel Compact Economisch Powered by: SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens

Nadere informatie

Bijgewerkt tot en met augustus 2015 (wijzigingen / correcties en zetfouten voorbehouden).

Bijgewerkt tot en met augustus 2015 (wijzigingen / correcties en zetfouten voorbehouden). FLEXIBELE RVS AANSLUITLEIDINGEN BREED ASSORTIMENT SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT PRODUCTAANBOD Flexibele RVS aansluitleidingen 2 x knel binnendraad x knel 2 x binnendraad binnendraad x buitendraad buitendraad

Nadere informatie

Manometers, thermometers & mano-thermometers

Manometers, thermometers & mano-thermometers Mnometers, thermometers & mno-thermometers Voor het meten vn druk, tempertuur of een combintie drvn kunt u bij Wtts Industries terecht. Het progrmm is zeer uitgebreid en onderverdeeld in instrumenten voor

Nadere informatie

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE

Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN TOEPASSING KENMERKEN CONSTRUCTIE Alwa-Kombi-4 (IN)REGELVENTIEL VOOR WARM TAPWATER CIRCULATIESYSTEMEN MET ONDERSTEUNING VOOR THERMISCH DESINFECTEREN PRODUCTINFORMATIEBLAD TOEPASSING Alwa-Kombi-4 wordt toegepast als (in)regelventiel voor

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Warmwater circulatie-unit O DVU 3 kw 230 V INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 4 Inleiding pag. 5 Technische specificaties pag. 5 Veiligheidsvoorzieningen en instructies pag. 6 Werking van

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Rada B-Safety Nood-Oogdouches

Rada B-Safety Nood-Oogdouches Rada B-Safety Nood-Oogdouches Tel. 0342-414088. www.rada-nl.com. www.rada-sanitair.be 12-1 De voordelen van Rada B-safety oogdouches 1. Douchekoppen met uitzonderlijke prestaties De Rada B-Safety douchekoppen

Nadere informatie

TA-COMPACT-P. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV)

TA-COMPACT-P. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) IMI TA / Regelafsluiters / De drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter verzekert u van

Nadere informatie

Inhoud: 1x Lynx watergekoelde airco 1x Gebruikershandleiding 1x Controller t.b.v. Lynx watergekoelde airco (foto 7) 1x Luchtrooster (reeds

Inhoud: 1x Lynx watergekoelde airco 1x Gebruikershandleiding 1x Controller t.b.v. Lynx watergekoelde airco (foto 7) 1x Luchtrooster (reeds 2 1 4 3 6 5 8 7 12 13 Inhoud: 1x Lynx watergekoelde airco 1x Gebruikershandleiding 1x Controller t.b.v. Lynx watergekoelde airco (foto 7) 1x Luchtrooster (reeds gemonteerd) (foto 5) 4x Trillingsdemper

Nadere informatie

Aansluitblok type VHS voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid

Aansluitblok type VHS voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid voor radiatoren met onderaansluiting, vóórinstelbaar kraanhuis, afsluit- en aftapmogelijkheid Toepassingsgebied Recht Bocht Het thermostatische VHS kraanlichaam is uiterst geschikt voor montage op radiatoren

Nadere informatie

Uitbalancering. Beschrijving. Ballorex Venturi. Versies. Voordelen. Toepassingen

Uitbalancering. Beschrijving. Ballorex Venturi. Versies. Voordelen. Toepassingen Ballorex Venturi Beschrijving De Ballorex Venturi is een assortiment manuele strangregelventielen die gebruikt worden voor het inregelen van verwarmings- en koelsystemen. De inregeling zorgt voor een gelijkmatige

Nadere informatie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie installatie instructie Benodigde gereedschappen: Steeksleutel 7 mm Steeksleutel 9 mm Steeksleutel mm Steeksleutel 4 mm Kruiskopschroevendraaier Benodigde materialen: Bevestigingsmaterialen (4) voor de

Nadere informatie

Tweepijpscombinatie. Handbediende tweepijpscombinatie 531/537. Beschrijving. Versies. Voordelen

Tweepijpscombinatie. Handbediende tweepijpscombinatie 531/537. Beschrijving. Versies. Voordelen Handbediende tweepijpscombinatie 531/537 Beschrijving Handbediende tweepijpscombinatie met gering drukverlies. Complete kit van combinatie of aparte onderdelen om een handbediend tweepijpssysteem op de

Nadere informatie

APPENDAGES. Safety Valves. - ½ x ½. Safety by PenTec APPENDAGES

APPENDAGES. Safety Valves. - ½ x ½. Safety by PenTec APPENDAGES Safety Valves - ½ x ½ Safety by PenTec APPENDAGES APPENDAGES DUCO VeiligheidsVentielen en DUCOBoilerventielen Toepassing DUCO Veiligheidsventielen en DUCO Boilerventielen worden toegepast voor de beveiliging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PVC PE FILTERS

INHOUDSOPGAVE PVC PE FILTERS PVC drukbuis en VDL drukfittingen INHOUDSOPGAVE PVC PE FILTERS pag. 1 pag. 2 pag. 3 pag. 4 pag. 5 pag. 6 pag. 7 pag. 8 pag. 9 pag. 10 pag. 11 pag. 12 pag. 13 pag. 14 pag. 15 pag. 16 PE buis en Alprene

Nadere informatie

Waterslangen. Serie FS

Waterslangen. Serie FS .1 X X testregistrierung Serie Buitendraad ½" wartelmoer ½" voor flexibele aansluiting van de warmtewisselaar van de lucht-watersystemen en decentrale ventilatie apparaten op het leidingnet. Diffusie dichte

Nadere informatie

Kraanlichaam met hoge capaciteit, type RA-G

Kraanlichaam met hoge capaciteit, type RA-G Datablad Toepassing De afsluiters met hoge capaciteit, type RA-G, worden vooral gebruikt in systemen met één leiding. Goedgekeurd volgens EN 215 Alle RA-G-afsluiters kunnen worden gecombineerd met alle

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften 1 Installatievoorschriften Lees dit document zorgvuldig. Wij adviseren dit document te bewaren. 2 VÒÒR INSTALLATIE: De zorgvuldig uitpakken en onderdelen op mogelijke beschadiging controleren. In geval

Nadere informatie

Datablad Radiatorthermostaten RA 2000 Regelafsluiters - met vaste doorlaat

Datablad Radiatorthermostaten RA 2000 Regelafsluiters - met vaste doorlaat Datablad Radiatorthermostaten RA 2000 Regelafsluiters - met vaste doorlaat Toepassing RA-FN recht RA-FN haaks RA-FN haaks (UK) RA-G recht RA-G haaks Eigenschappen EN 215- en ISO 9000-keur Regelafsluiters

Nadere informatie

Flexibels : C.V. & sanitair

Flexibels : C.V. & sanitair Flexibels : C.V. & sanitair Sanutal beschikt over de nodige machines om flexibele slangen voor sanitair en verwarming te produceren. Deze productie laat ons toe een volledig en hoogwaardig gamma uit voorraad

Nadere informatie

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen

Uitbalancering. 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving. Versies. Voordelen 750 Statisch strangregelventiel Beschrijving Het strangregelventiel met schuine zitting van Comap wordt gebruikt voor het realiseren van precieze regelingen op verwarmings-, sanitair- en airconditioningcircuits.

Nadere informatie

CALEFFI. Schuine drukverminderaars. serie 533..H 01252/15 NL

CALEFFI. Schuine drukverminderaars. serie 533..H 01252/15 NL Schuine drukverminderaars serie 533..H CALEFFI 015/15 NL ACCREDITED ISO 9001 FM 1654 Werking Drukverminderaars worden in het huiswaterleidingnet geïnstalleerd om de inkomende druk van het openbare waterleidingnet

Nadere informatie

Automatische drukverschilregelaar ASV-PV Strangafsluiter ASV-M

Automatische drukverschilregelaar ASV-PV Strangafsluiter ASV-M Automatische drukverschilregelaar ASV-PV Strangafsluiter ASV-M Toepassing ASV-M ASV-PV De ASV-PV wordt toegepast in combinatie met de ASV-M om een constant drukverschil over de strangen te handhaven in

Nadere informatie

Installatie handleiding. Voor woningbouw en utiliteit HOTRUN 35-90 DOORSTROOM TOESTELLEN. Zuinig met water en energie

Installatie handleiding. Voor woningbouw en utiliteit HOTRUN 35-90 DOORSTROOM TOESTELLEN. Zuinig met water en energie Voor woningbouw en utiliteit Installatie handleiding HOTRUN 35-90 DOORSTROOM TOESTELLEN Zuinig met water en energie Inhoud Algemene informatie................................ 3 Technische gegevens................................

Nadere informatie

INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRAAN Type 100 met hybride energiecel en instelbare cyclusspoeling PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK

INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRAAN Type 100 met hybride energiecel en instelbare cyclusspoeling PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRAAN Type 100 met hybride energiecel en instelbare cyclusspoeling PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK Installateur: Deze handleiding is het eigendom van de klant en moet bij het

Nadere informatie

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters Dynamic Valve Type RA-DV - drukgecompenseerde radiatorafsluiter Toepassing RA-DV rechte uitvoering RA-DV is een drukgecompenseerde radiatorafsluiter, ontworpen voor toepassing in -pijps verwarmingssystemen,

Nadere informatie

DAL 516. Drukverschilregelaars Met instelbaar setpoint en debietregeling

DAL 516. Drukverschilregelaars Met instelbaar setpoint en debietregeling DAL 516 Drukverschilregelaars Met instelbaar setpoint en debietregeling IMI TA / Drukverschilregelaars / DAL 516 DAL 516 Compacte drukverschilregelaar voor variabel debiet in verwarming- en koelsystemen.

Nadere informatie

Installatie Instructie: Verzilverde Wervelaar

Installatie Instructie: Verzilverde Wervelaar Installatie Instructie: Verzilverde Wervelaar 1) De wervelaar moet voor het filter geinstalleerd worden. Het water moet dus eerst gewerveld worden en dan gefilterd. 2) De inloop van het water moet via

Nadere informatie

Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV)

Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) Pressurisation & Water Quality Balancing & Control Thermostatic Control ENGINEERING ADVANTAGE

Nadere informatie

PM 512. Bypassventiel Veiligheidsventiel

PM 512. Bypassventiel Veiligheidsventiel PM 512 Bypassventiel Veiligheidsventiel IMI TA / Drukverschilregelaars / PM 512 PM 512 Een veiligheidsventiel voor toepassing in verwarming- en koelsystemen met een variabel debiet. De PM 512 heeft o.a.

Nadere informatie

Alfamix (wasmachines) Handleiding

Alfamix (wasmachines) Handleiding Hot-fill systeem voor wasmachines Montage- en gebruikershandleiding Tot 90% van het energieverbruik van een wasmachine is elektriciteit gebruikt bij het opwarmen van warm water. De Alfamix laat toe om

Nadere informatie

Gevelkranen. Waterappendages TECHNISCHE DOCUMENTATIE. VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten

Gevelkranen. Waterappendages TECHNISCHE DOCUMENTATIE. VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten Gevelkranen TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten Waterappendages 24-10-2007 Inleiding VSH Flow Control is onderdeel van Aalberts Industries N.V. en

Nadere informatie

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER 632090 Mobiele nevelspuit tank met een inhoud van 30 liter voorzien van peilglas, vultrechter, spiraalslang met spuitlans lengte 620 mm. De tank is voorzien van

Nadere informatie

Hoe installeer je de Insinkerator heetwaterkraan?

Hoe installeer je de Insinkerator heetwaterkraan? Hoe installeer je de Insinkerator heetwaterkraan? Hoe installeer je de Insinkerator heetwaterkraan? Materialen Gereedschap Insinkerator boiler met filter (voor 3-in-1 heetwater-kraan) Insinkerator 3-in-1

Nadere informatie

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B

Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type type Type A type A Type B type B Model 42 Verschildrukregelaar (sluitend) Type 42-14 type 42-18 Type 42-24 A type 42-28 A Type 42-24 B type 42-28 B Type 42-24 A Type 42-28 A figuur 1 Verschildrukregelaar 1. Constructie en werking De verschildrukregelaar

Nadere informatie

Vekotec. Appendages voor ventielcompact radiatoren Onderblokken voor ventielcompactradiatoren

Vekotec. Appendages voor ventielcompact radiatoren Onderblokken voor ventielcompactradiatoren Vekotec Appendages voor ventielcompact radiatoren Onderblokken voor IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Vekotec Vekotec Het Vekotec onderblok is bedoeld voor de montage op met

Nadere informatie

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters Dynamic Valve Type RA-DV - drukgecompenseerde radiatorafsluiter Toepassing RA-DV straight version RA-DV angle version Kwaliteit RA-DV angle Right & Left RA-DV is een drukgecompenseerde radiatorafsluiter,

Nadere informatie

Systeem nr. Ingediend door Deel spec. Para Locatie Datum Goedgekeurd Datum

Systeem nr. Ingediend door Deel spec. Para Locatie Datum Goedgekeurd Datum De Victaulic AGS klep voor drie toepassingen is een montage (verzonden als individuele componenten) van een Serie W761 AGS Vic-300 vlinderklep en een Serie W715 AGS Vic- terugslagklep. Deze combinatie

Nadere informatie

Onderdelen compressoren. Compressorslang Persluchtketels Compressoronderdelen

Onderdelen compressoren. Compressorslang Persluchtketels Compressoronderdelen Compressorslang Persluchtketels Compressoronderdelen Hydrauliek1 Flexibele EPDM compressor aansluitslang met roestvast stalen omvechting. Snelkoppelingen Afsluiters Roestvast staal Fittingen Luchtconditionering

Nadere informatie

Algemene informatie slangtoebehoren

Algemene informatie slangtoebehoren Algemene informatie slangtoebehoren Voor de juiste toepassing met de meest optimale standtijd is het noodzakelijk een verantwoorde keuze te maken waarbij de eigenschappen van de koppeling en slangklem

Nadere informatie

Vloerverwarmingverdeler met automatische debietregelaar

Vloerverwarmingverdeler met automatische debietregelaar Vloerverwarmingverdelers Dynacon Vloerverwarmingverdeler met automatische debietregelaar Pressurisation & Water Quality Balancing & Control Thermostatic Control ENGINEERING ADVANTAGE Dynacon past het debiet

Nadere informatie

Volledig RVS flexibele slangen

Volledig RVS flexibele slangen Volledig RVS flexibele slangen Hoge-temperatuur verwarmingssystemen Zonneboilersystemen Koelsystemen Drinkwater Stoom Gas Naast de RVS omvlochten flexibele slangen met rubberen binnenslang (zie tab 5)

Nadere informatie

ASV-PV drukverschilregeling en ASV-I debietbegrenzer

ASV-PV drukverschilregeling en ASV-I debietbegrenzer ASV-PV drukverschilregeling en ASV-I debietbegrenzer Toepassing De ASV-PV is een drukverschilregelaar die instelbaar is tussen de 5 en 25 kpa en de fabrieksinstelling is 10 kpa. De ASV-PV wordt d.m.v.

Nadere informatie

Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties

Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties member of varimix VARIMIX Modulair systeem voor verwarmingsinstallaties > modulair systeem voor verwarmingsinstallaties De Varimix is een modulair systeem voor verwarmingsinstallaties dat uitermate geschikt

Nadere informatie

INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRANEN Type 200, 300, met hybride energiecel PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK

INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRANEN Type 200, 300, met hybride energiecel PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK INSIGHT ELEKTRONISCHE WASTAFELKRANEN Type 200, 300, met hybride energiecel PRODUCTHANDLEIDING BELANGRIJK Installateur: Deze handleiding is het eigendom van de klant en moet bij het product blijven voor

Nadere informatie

SLP 02 Spoelunit voor urinoir, infraroodsensor

SLP 02 Spoelunit voor urinoir, infraroodsensor SLP 02 Spoelunit voor urinoir, Er zijn 3 varianten van deze unit te verkrijgen: 24 Volt, 230 Volt en batterij gestuurd. De spoelunits zijn voorzien van een, waarbij de looptijd en de reikwijdte van het

Nadere informatie

Bestnr SHURflo 8000 Industriële pomp

Bestnr SHURflo 8000 Industriële pomp Bestnr. 53 76 21 SHURflo 8000 Industriële pomp Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

WATTS industries SOLAR SYSTEMS

WATTS industries SOLAR SYSTEMS WATTS industries SOLAR SYSTEMS THE ENERGY SAVING REFLEX WATTS Solarflex de flexibele oplossing voor alle toepassingen met zonne energie Watts Solarflex, met productie in de Watts Insulation vestigingen

Nadere informatie

Regutec F. Voetventielen Voetventielen

Regutec F. Voetventielen Voetventielen Regutec F Voetventielen Voetventielen IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Regutec F Regutec F Het Regutec F voetventiel wordt gebruikt in verwarmings- en airconditioning installaties.

Nadere informatie

Standpijpen: Brandweer, klasse 3 & Evenementen klasse 4 J

Standpijpen: Brandweer, klasse 3 & Evenementen klasse 4 J Standpijpen: Brandweer, klasse 3 & Evenementen klasse 4 Productgroep BEULCO levert diverse standpijpen voor ondergrondse hydranten: - Standaard standpijpen: voorzien van, beluchter en terugslagkleppen

Nadere informatie

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer Doucheset monteren Doucheset monteren Materialen Gereedschap Doucheset Teflontape Siliconen Kit Accuboormachine Waterpas Potlood Rubber hamer Platte schroevendraaier Steeksleutel Rolmaat Inbussleutel http://bit.ly/297zy6d

Nadere informatie

Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'.

Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'. Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'. Bij het installeren van een waterontharder of een waterzuiveringsinstallatie zult u een aansluiting moeten maken met de waterleiding in het pand.

Nadere informatie

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem HYDRA GS Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem Het HYDRA GS systeem bestaat uit een flexibele geribbelde inox buis in inox 316 L (Hydra Witzenmann) beschermd met een geel synthetisch omhulsel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139

GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139 GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139 Bedankt voor de aankoop van dit Plieger product! Met Plieger heeft u iets goeds in handen. Plieger producten worden met zorg geselecteerd, gemaakt

Nadere informatie

Bedrijfsvoorschriften

Bedrijfsvoorschriften 1 Inhoud 2 Inleiding 2 2.1 Gebruiksdoel 2 2.2 Toepassingsgebied 2 2.3 Te ontraden gebruik 2 3 Veiligheid 2 4 Transport en opslag 2 5 Installatievoorschriften 2 5.1 Plaatsing 2 5.2 Inbouw in leidingwerk

Nadere informatie

S.O.S. Mobile heater

S.O.S. Mobile heater S.O.S. Mobile heater Mobiele elektrische verwarming De snelle oplossing voor ketelstoringen en -vervangingen Technische gegevens Elektrische verwarming Driefase / 400V Monofase / 230V Perilecstekker Verloopstekker

Nadere informatie

ESTELLE SPA FILTER CLEANING SYSTEM 1/6. Installatiehandleiding Gebruiksaanwijzing FAQ

ESTELLE SPA FILTER CLEANING SYSTEM 1/6. Installatiehandleiding Gebruiksaanwijzing FAQ ESTELLE SPA FILTER CLEANING SYSTEM 1/6 Installatiehandleiding Gebruiksaanwijzing FAQ Installatiehandleiding 2/6 INHOUD VERPAKKING Estelle Disposables Cleaning System - Emmer - Transparante kap Installatieset

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0 TRAMAT.EU Afdichting van stortpunten Brochure 7.0 Seal Masterbars Seal Masterbars zorgen voor een vlakke, gelijkmatige bandondersteuning. Zo voorkomt u doorhanging van de transportband tussen de transportbandrollen,

Nadere informatie

TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM

TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM Klemmen TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM Messingverzinkte klemfittingen Fittingen 10-8-2007 Inleiding VSH Flow Control is onderdeel van Aalberts Industries N.V. en biedt u een complete range fittingen

Nadere informatie

Fluiconnecto Snelkoppelingen

Fluiconnecto Snelkoppelingen Hoofdstuk - Snelkoppelingen Fluiconnecto Snelkoppelingen Fluiconnecto levert een breed programma snelkoppelingen. Snelkoppelingen zijn bedoeld om niet permanente verbindingen van vloeistof- of gasstromingen

Nadere informatie

KY-afsluiter. De KY-afsluiter is toe te passen met o.a. de volgende functies:

KY-afsluiter. De KY-afsluiter is toe te passen met o.a. de volgende functies: Voordelen KY-afsluiters De Bermad 100 serie is een Kunststof Y afsluiter voor systemen met een hoge flow. Door de hoek waarin het membraan op de stromingsrichting staat is een semi rechte flow mogelijk.

Nadere informatie

montagehandleiding CV EN SANITAIR HOTRUN TYPE 37 / TYPE 70 ELEKTRISCHE GEISER Elwa International BV De Dollard 28 1454 AV Watergang www.elwa.

montagehandleiding CV EN SANITAIR HOTRUN TYPE 37 / TYPE 70 ELEKTRISCHE GEISER Elwa International BV De Dollard 28 1454 AV Watergang www.elwa. CV EN SANITAIR montagehandleiding HOTRUN TYPE 37 / TYPE 70 ELEKTRISCHE GEISER Elwa International BV De Dollard 28 1454 AV Watergang www.elwa.nl Inhoudsopgave Voorwoord.........................................

Nadere informatie

Gevelkranen. Waterappendages TECHNISCHE DOCUMENTATIE. VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten

Gevelkranen. Waterappendages TECHNISCHE DOCUMENTATIE. VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten Gevelkranen TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH Polaris Vorstbestendige gevelkranen, gevelkommen en gevelplaten Waterappendages 15-9-2010 Inleiding VSH Flow Control is onderdeel van Aalberts Industries N.V. en

Nadere informatie

Binnendraad x binnendraad. Binnendraad x buitendraad. Binnendraad x binnendraad met T-hendel Gegoten aluminium T-hendel.

Binnendraad x binnendraad. Binnendraad x buitendraad. Binnendraad x binnendraad met T-hendel Gegoten aluminium T-hendel. Kogelkraan type S50, PN30 Messing vernikkelde kogelkraan. Platte stalen Geomet hendel met rode kunststof coating. 2 x BSP binnendraad volgens ISO 228. Temperatuur -40 tot +170 C. PED 97/23/CE. PTFE afdichtingen

Nadere informatie

Mengkranen en motoren Mengkranen type ARV Motoren type ARM Thermostatische mengkranen type ATM

Mengkranen en motoren Mengkranen type ARV Motoren type ARM Thermostatische mengkranen type ATM AFRISO ProControl Mengkranen en motoren Mengkranen type ARV Motoren type ARM Thermostatische mengkranen type ATM Mengkranen type ARV De 3- en 4-weg ARV mengkranen zijn vervaardigd uit messing en geschikt

Nadere informatie

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters

RA-DV drukgecompenseerde radiatorafsluiters Dynamic Valve Type RA-DV - drukgecompenseerde radiatorafsluiter Toepassing RA-DV Recht RA-DV Haaks Kwaliteit RA-DV Haaks rechts/haaks links RA-DV is een drukgecompenseerde radiatorafsluiter, ontworpen

Nadere informatie

Flamco. Flamco. Flamco. Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP FLAMCO CLEAN V FLEXBALANCE FLEXBALANCE PLUS

Flamco. Flamco. Flamco. Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP FLAMCO CLEAN V FLEXBALANCE FLEXBALANCE PLUS NIEUWE PRODUCTEN Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP PLUS Uitgave 2006 / NL Nieuwe typen vent en Flexvent Twee bekende merknamen die al vele jaren optimale prestaties

Nadere informatie

Controleerbare Keerkleppen EA

Controleerbare Keerkleppen EA NIEUW CC 55.1 DN 25 Controleerbre pen EA EA De EA keerkleppen met ftp- en controlemogelijkheid zijn onmisbre ppendges ter bescherming vn de veiligheid vn drinkwter en voldoen n de strengste drvoor bestnde

Nadere informatie

Wateraansluiting afhankelijk van model

Wateraansluiting afhankelijk van model Veiligheidsinstructies Leveringsomvang afhankelijk van het model De wasautomaat is zwaar Voorzichtig bij het tillen. Opgelet: Bevroren slangen kunnen scheuren/barsten.de wasautomaat niet in ruimtes plaatsen

Nadere informatie

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0,

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0, ISIFLO SPRINT WATER De Isiflo Sprint is de sterkste in zijn klasse en uiterst eenvoudig te installeren. Het composiet materiaal combineert de sterkte van metaal met de corrosieweerstand van thermoplastische

Nadere informatie

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility. Facilitair BV QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.nl Pulpmatic Vermaler Installatie handleiding Pulpmatic Vermaler Installatie Handleiding Roterend mes onder in vermaalkamer

Nadere informatie

Terugstroombeveiligingstoestellen

Terugstroombeveiligingstoestellen Terugstroombeveiligingstoestellen Van alle gebruikers wordt de zekerheid geëist, dat er geen verontreinigd of onbekend water kan terugstromen in het drinkwaternet. Om deze zekerheid te kunnen geven, levert

Nadere informatie