Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga"

Transcriptie

1 Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 8 juli :00 uur Huis van de Sport Aanwezig: - Bestuurders: Filip De Burggrave, Nico De Roover, Bert Geens, Robert Ketels, Geert Magerman, Yves Meyus, Jef Van den Eynde, Armand Van de Ven - Penningmeester: Nico De Roover. - Verslaggever: Eric Smets Verontschuldigd: bestuurders Ann Chapelle en Herman De Wael 1. Voorzitter Armand Van de Ven Verslag 1.1 Via onze clubs kan meer reclame gemaakt worden voor bridge en voor de VBL, o.a. mondeling. 1.2 Er moet ook een duidelijk verschil zichtbaar zijn tussen wel- en niet-aangesloten clubs, o.a. met specifieke speelkaarten (zie punt 10.2). 1.3 Ook zou er meer moeten op gewezen worden dat bridge als sport erkend wordt door het Internationaal Olympisch Comité. Hierop heeft de BBC onlangs nog gewezen. 1.4 Ook de FISU erkent bridge als sport en bridge staat op het programma van de Europese en wereldkampioenschappen georganiseerd door FISU. 1.5 Geert Magerman: de Nederlandse bond heeft al enkele jaren een erg succesrijk programma lopen, namelijk een samenwerking tussen de bond en gemeentebesturen om lessen te geven en beginners op te vangen; dit project is grotendeels gericht op 55+ met als hoofdthema het ontsnappen aan eenzaamheid en loopt parallel met andere activiteiten zoals wandelen en fietsen. Geert zal contact nemen met Eric Laurent (voorzitter NBB) voor een ontmoeting met ons bestuur, o.a. om dit project te bespreken. Mogelijk zouden in Vlaanderen enkele dergelijke pilootprojecten kunnen opgestart worden in grotere gemeenten waar nog geen club aangesloten is of waar bridge zeer sterk achteruit is gegaan. 2. Evolutie Ledenbestand - Aantal geregistreerde spelers op 30 juni 2014 = Aantal geregistreerde spelers op 30 juni 2015 = Nieuwe clubs: Beau Bridge (3650 Dilsen-Stokkem), C.R.A.L. (Gent) en Dulcinea Bredene (zie ook punt 11 van de dagorde)

2 3. Seminaries met de clubs: Armand Van de Ven 3.1 De seminaries in de districten Dender-Waasland (07/06/2015) en Kempen (14/06/2015) zijn heel positief verlopen. De respectievelijke verslagen zullen aan de bestuurders bezorgd worden. 3.2 In het district Kempen heeft dit zelfs geleid tot de vorming van een volledig districtsbestuur. 3.3 Belangrijke vraag is en blijft: wat kan er vanuit VBL en district gedaan worden voor de recreatieve bridger? In DWL wordt een aantal viertallentornooien ingericht op puur recreatieve basis zonder strikte regels wat betreft opstelling van spelers. Dit kan overgenomen worden door andere districten met medewerkers van de VBL. Robert Ketels zal een nota met de werking ervan versturen naar alle bestuurders. 3.4 Volgende seminaries: - Antwerpen, Riviera: 2 augustus :00 uur - Limburg, Lommel: 30 augustus :00 uur - West-Vlaanderen, Roeselare: 5 september :00 uur. - Aan de districten Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen zal gevraagd worden om alsnog een lokaal en datum te kiezen. 4. Financies: penningmeester: Nico De Roover 4.1 Op basis van het aantal leden op 30/06/2015 (excl. Individuele leden) kunnen de maximale subsidies ( 1,25 per lid) voor elk district als volgt berekend worden: leden subsidie ANT ,25 DWL ,00 KEM ,25 LIM ,25 OVL ,25 VBR ,25 WVL ,25 TOTAAL ,50 De subsidie dient aangevraagd te worden door het districtsbestuur en wordt uitbetaald vanaf januari BTW kan door de Bridgeboetiek niet gedeeltelijk gerecupereerd worden omdat de boetiek niet alleen aan leden en aangesloten clubs verkoopt, maar ook aan derden en zich dus gedraagt als een gewone winkel. 4.3 Bevestigd wordt dat het lidgeld van een beginner 20 bedraagt en dat dit het (resterend deel van) het seizoen omvat waarin hij/zij aangemeld werd (code 3) plus het volledige daaropvolgende seizoen (code 4) zelfs al zou dit twee volledige seizoenen omvatten. De beginner wordt niet automatisch lid het 2 e seizoen maar moet als lid aangemeld worden. 5. Lokalen kampioenschappen 2016 Zie bijlage 1: de door het Dagelijks Bestuur voorgestelde verdeling wordt goedgekeurd. Het secretariaat licht de betrokken clubs, wedstrijdleiders en verantwoordelijken in.

3 6. VBL-vertegenwoordigers bij de BBF: Robert Ketels 6.1 Opname van Christof Van den Hove in de Cassatiecommissie wordt goedgekeurd. 6.2 Opname van Geert Magerman in de Commissie Internationale Competities (IC) wordt goedgekeurd. 6.3 Herman De wael zal Claude Renard opvolgen als voorzitter van de Commissie Nationale Competities (CNC). 6.4 Vastgesteld wordt dat sommige commissies van de BBF al een tijdje niet meer vergaderen: - de Commissies Masterpoints heeft al jarenlang niet meer vergaderd vertoont ook geen enkele activiteit meer; - In het kader van de Commissie ICT werd de laatste tijd veel gerealiseerd, maar zonder dat deze commissie vergaderde of zonder dat de leden die mee verantwoordelijkheid dragen geraadpleegd werden. Het is dan ook de vraag of deze commissies (en het lidmaatschap ervan) wel enige zin hebben. Het probleem van de werking van deze commissies zal besproken worden met de voorzitter van de BBF. 6.5 Leden van de VBL die in opdracht van de VBL deel uitmaken van een nationale commissie kunnen in het kader van deze commissie een beroep doen op een vergoeding voor verplaatsingen; zij die echter aangesteld werden in een verantwoordelijke of uitvoerende functie in het kader van en aangesteld door de BBF zelf, kunnen hiervoor geen beroep doen op de VBL. 7. Competitie: Yves Meyus 7.1 Yves Meyus, die in vergadering van de RVB van 14 januari 2015 voorlopig werd aangesteld als competitieleider, wordt definitief bevestigd in deze functie. Deze beslissing zal door de voorzitter per meegedeeld worden aan de vorige competitieleider met dank voor het vele werk dat zij gepresteerd heeft in deze functie. 7.2 In verschillende reeksen staan teams samen van dezelfde club; hiervoor werd vooraf overlegd met de betrokken clubs. 7.3 Er zijn voor komend seizoen evenveel teams ingeschreven als vorig seizoen. Dit is een zekere trendbreuk, vermits de voorbije 14 jaar het aantal elk jaar met gemiddeld 8 teams per jaar daalde. Slechts enkele teams kunnen gebruik maken van het aanbod dat nieuwe teams het 1 e jaar gratis kunnen deelnemen. 7.4 In Liga 3 waren er met 56 teams twee mogelijkheden: ofwel 8 reeksen van 7 teams, ofwel 7 reeksen van 8 teams. In doorsnee genomen hebben teams liever geen bye en ook een meerderheid van leden van de Tornooicommissie stelde voor om de bye te vermijden. Daarom werd gekozen voor 7 reeksen van 8 teams. Als er voor aanvang van competitie nog een extra team zou aanvaard worden, dan moet alles omgebouwd worden; anderzijds, als zou gekozen worden voor 8 reeksen van 7 en er zou een forfait gemeld worden, dan is er al een even groot probleem om alles aan te passen

4 7.5 Voor het opstellen van de wedstrijdkalender moet nog even gewacht worden op het toekennen van de teamnummers in de nationale reeksen, wat kortelings zal gebeuren door Guy Lambeaux. 7.6 De door de competitieleider voorgestelde reeksindeling werd voorgelegd aan de Tornooicommissie en de RvB maakt geen bezwaren (zie bijlage 2). 8. Alerteerprocedure: Robert Ketels 8.1 De nieuwe Alerteerprocedure werd opgesteld door de Commissie Wedstrijdleiding van de Belgisch Bridge Federatie. Het boekje werd in de VBL ruim verspreid naar clubs, wedstrijdleiders en CTLs. Vele clubs bestellen extra exemplaren in grote oplage. 8.2 Met de voorzitter van deze commissie zal contact opgenomen worden omdat nergens omschreven wordt wat de regels voor alerteren zijn achter schermen. 8.3 Aan de commissie WL zal gevraagd worden om de mogelijkheid te onderzoeken voor het organiseren van seminaries op lokaal niveau teneinde de spelers vertrouwd te maken met de nieuwe alerteerprocedure. 9. Jeugd: Bert Geens Noch betreffende de universitaire kampioenschappen in Polen noch betreffende de WYOBC in Opatija staat het vast of er een Belgische delegatie kan gevormd worden. Als dat wel gerealiseerd kan worden, dan zal de BBF met een subsidie tussenkomen voor de universitaire kampioenschappen en de VBL voor het verblijf in Opatija. Voor dat laatste zou er eventueel een transnationaal team kunnen gevormd worden met Sam Bahbout - Robert Khomiakov en twee Oostenrijkse spelers die dan in de reiskosten zouden tussenkomen. De onderhandelingen lopen nog. 10. Speelkaarten: Yves Meyus 10.1 Met Cartamundi en vertegenwoordigers van BBF wordt overlegd betreffende de levering van spellen kaarten met volgende specificaties: - Beeld- en rugzijde volledig symmetrisch - De beste kwaliteit van speelkaarten Grimaud (Fr), firma die onlangs overgenomen werd door Cartamundi, welke kwaliteit overeenkomt met de kaarten super de luxe die wij nu aankopen bij Cartamundi. - Rugzijde logo van onze keuze. - Beeldzijde 4 kleuren - Geen barcode op de beeldzijde - De inkoop zal gebeuren via de Bridgeboetiek. De BTW voor de spellen die gratis aan de clubs zullen gegeven worden (relatiegeschenk) zal gerecupereerd worden door de boetiek Een kleine exemplaren kan in de VBL gratis geschonken worden aan aangesloten clubs: 1 set van 32 per club en 1 set van 32 per team in competitie spellen kunnen ook gereserveerd worden voor ons dupliceertoestel (nieuw aan te kopen). De RvB gaat akkoord met deze actie. Voorgesteld wordt om in de reglementen op te nemen dat deze kaarten verplicht worden in competitie Het is nog niet duidelijk hoeveel exemplaren BBF en LBF en mogelijk ook LBF Brabant-Bruxelles zullen overnemen. Het restant kan verder verkocht worden door Bridgeboetiek. Dit restant zou aan de clubs kunnen verkocht worden aan zowat 1,20 per spel.

5 10.4 Yves zal contact nemen met de voorzitters van BBF en LBF voor de verdere afwikkeling van dit project Clubs kunnen ook gepersonaliseerd kaarten bestellen. Coördinatie van deze bestellingen zal verlopen via Bridgeboetiek Om de nieuwe kaarten te kunnen gebruiken voor het dupliceren moet de VBL een nieuw toestel aankopen. Onze oude, gebruikte kaarten met barcode zouden dan goedkoop kunnen geleverd worden aan clubs die nog werken met een dupliceertoestel met barcode Het logo van BBF komt op de rugzijde (2x zodat symmetrie ontstaat), mogelijk kunnen ook de logo s van VBL en LBF opgenomen worden. 11. Clubs Verzoek om een nieuwe club Dulcinea Bredene aan te sluiten, apart van de reeds bestaande club Dulcinea die gevestigd is in Jabbeke. De beide clubs kunnen respectievelijk onder de naam Dulcinea Jabbeke en Dulcinea Bredene aansluiten. 12. Waarnemers van district in vergaderingen van RvB Elk district kan voortaan een waarnemer zonder stemrecht afvaardigen naar de vergaderingen van de RvB. De uitnodiging met dagorde zal verstuurd worden aan de voorzitter van het district. 13. Personeel: Armand Van de Ven De wijziging in de taken en het arbeidscontract van een personeelslid worden besproken en goedgekeurd. 14. Allerlei en Rondvraag 14.1 De jaarlijkse ontmoeting VBL-LBF wordt gespeeld in Riviera. Yves Meyus stelt het team officials samen. Aan de CWL wordt gevraagd om een wedstrijdleider aan te stellen Het Dagelijks Bestuur zal overleg plegen met de voorzitter van de Tornooicommissie betreffende de werking van deze commissie.

6 Bijlage 1: kandidaturen kampioenschappen 2016

7 Bijlage 2: Reeksindeling Liga

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 21 oktober 2015-19:00 uur Huis van de Sport Aanwezig: Ann Chapelle, Filip De Burggrave, Herman De Wael, Bert Geens, Robert Ketels, Yves Meyus,

Nadere informatie

Vlaamse Bridge Liga vzw

Vlaamse Bridge Liga vzw Vlaamse Bridge Liga vzw Algemene Vergadering Woensdag 13 april 2016 20:00 uur Huis van de Sport VERSLAG 1. Woord van voorzitter Armand Van de Ven - De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom.

Nadere informatie

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom.

VERSLAG. De voorzitter heet alle clubs en vertegenwoordigers welkom. Vlaamse Bridge Liga vzw Algemene Vergadering Woensdag 8 april 2015 20:00 uur VERSLAG Telling van de aanwezigen Zie bijlage 1. Na naamafroeping blijken volgende cijfers: 30 van de 111 stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 14 januari :30 uur Huis van de Sport

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 14 januari :30 uur Huis van de Sport Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 14 januari 2015-19:30 uur Huis van de Sport Aanwezig: RvB: Ann Chapelle, Filip De Burggrave, Nico De Roover, Robert Ketels, Geert Magerman,

Nadere informatie

Verslag. Nadien zal de CWL een planning opstellen die gelijkloopt met de Nederlandse. 2. Opdrachten voor leiding kampioenschappen.

Verslag. Nadien zal de CWL een planning opstellen die gelijkloopt met de Nederlandse. 2. Opdrachten voor leiding kampioenschappen. Commissie Wedstrijdleiders Vergadering van 27 september 2017 19:00 uur Huis van de Sport Aanwezig: Paul Meerbergen, Herman De Wael, Robert Ketels, Eric Smets, Verontschuldigd: Dirk Logghe Verslag 1. Opleiding

Nadere informatie

Algemene Vergadering Woensdag 9 april :00 uur Huis van de Sport, Berchem

Algemene Vergadering Woensdag 9 april :00 uur Huis van de Sport, Berchem Algemene Vergadering Woensdag 9 april 2014 20:00 uur Huis van de Sport, Berchem Verslag 1. Woord van de voorzitter Voorzitter François Kilian opent de vergadering. Hij brengt hulde aan de talloze vrijwilligers

Nadere informatie

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden.

Verslag. Zie bijlage 1: de voorgestelde wijzigingen die goedgekeurd werden. Tornooicommissie Vergadering van maandag 07 april 2014 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter), Paul Decroos Herman De Wael, Jean Stas, Marc Van Hoof, Marc Herssens,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 9 april :00 uur

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 9 april :00 uur Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 9 april 2014-19:00 uur Aanwezig: Voorzitter : François Kilian Bestuurders : Ann Chapelle, Emiel Clottens, Herman De Wael, Robert Ketels, Yves

Nadere informatie

Vlaamse Bridge Liga vzw

Vlaamse Bridge Liga vzw Vlaamse Bridge Liga vzw Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 13 januari 2016 19:00 uur Huis van de Sport Zaal 7 gelijkvloers naast de cafetaria Aanwezig: Ann Chapelle, Filip De

Nadere informatie

Vlaamse Bridge Liga vzw

Vlaamse Bridge Liga vzw Vlaamse Bridge Liga vzw Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 13 januari 2016 19:00 uur Huis van de Sport Zaal 7 gelijkvloers naast de cafetaria Aanwezig: Ann Chapelle, Filip De

Nadere informatie

1. Opvolging verslag van 01/02/2012.

1. Opvolging verslag van 01/02/2012. Verslag Vergadering van woensdag 13 juni 2012 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport, Berchem Secretariaat VBL Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter), Marc Van Hoof (LIM), Ann Chapelle (VBR), Jacques Volckaert

Nadere informatie

Tornooicommissie. Verslag. Vergadering van woensdag 22 mei 2013 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport. 1. Samenstelling reeksen Liga 1 en Liga 2

Tornooicommissie. Verslag. Vergadering van woensdag 22 mei 2013 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport. 1. Samenstelling reeksen Liga 1 en Liga 2 Tornooicommissie Vergadering van woensdag 22 mei 2013 18:30 uur Lokaal: Huis van de Sport Aanwezig: Thierry Mullens (voorzitter) Herman De Wael, Marc Van Hoof, Martijn Verstraelen, Ann Chapelle, Jacques

Nadere informatie

Aanwezig: Leo Hellemans, François Casteels, Marc Van Uffelen, Marleen Daenen, Eric Smets. Verslag

Aanwezig: Leo Hellemans, François Casteels, Marc Van Uffelen, Marleen Daenen, Eric Smets. Verslag Docentencommissie Vergadering van woensdag 28 maart 2012 13:30 uur Lokaal: secretariaat VBL Aanwezig: Leo Hellemans, François Casteels, Marc Van Uffelen, Marleen Daenen, Eric Smets Verslag 1. Marleen Daenen:

Nadere informatie

Marleen Daenen (voorzitter), Leo Hellemans, Martijn Verstraelen, Eric Smets François Casteels, Patrick Vermael. Verslag

Marleen Daenen (voorzitter), Leo Hellemans, Martijn Verstraelen, Eric Smets François Casteels, Patrick Vermael. Verslag F Vergadering van vrijdag 22 januari 2016 13:30 uur Lokaal: Huis van de Sport, zaal 7 gelijkvloers naast cafetaria Aanwezig: Verontschuldigd: Marleen Daenen (voorzitter), Leo Hellemans, Martijn Verstraelen,

Nadere informatie

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april Overzicht Financiële Verplichtingen

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april Overzicht Financiële Verplichtingen 1.1 SEIZOEN Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april 2015 Rood: wijzigingen t.o.v. vorig seizoen: 1.- Overzicht Financiële Verplichtingen Een seizoen

Nadere informatie

Aanwezig: Marleen Daenen (voorzitter), François Casteels, Eric Smets, Peter Snelders, Martijn Verstraelen, Willem Van der Linden.

Aanwezig: Marleen Daenen (voorzitter), François Casteels, Eric Smets, Peter Snelders, Martijn Verstraelen, Willem Van der Linden. Vergadering van zaterdag 24 februari 2018 10:00 uur Lokaal: Boeckenberg Sportcentrum Aanwezig: Marleen Daenen (voorzitter), François Casteels, Eric Smets, Peter Snelders, Martijn Verstraelen, Willem Van

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 09 januari :00 uur

Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 09 januari :00 uur Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 09 januari 2013 19:00 uur Aanwezig: 6 Leden van de Raad van Bestuur: Ann Chapelle, Emiel Clottens, Robert Ketels, François Kilian, Armand Van

Nadere informatie

VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L.

VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L. VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L. Uitgegeven door het Nationaal Secretariaat Masterpoints 2 DOEL Een maatstaf scheppen, waarmee, aan de hand van de behaalde resultaten, bridgers met elkaar kunnen vergeleken

Nadere informatie

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 13 januari Overzicht Financiële Verplichtingen

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 13 januari Overzicht Financiële Verplichtingen 1.1 SEIZOEN Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 13 januari 2016 Rood: wijzigingen t.o.v. vorig seizoen: 1.- Overzicht Financiële Verplichtingen Een seizoen

Nadere informatie

BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV)

BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV) BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV) Periode 2013 2016 1. a. Afkortingen AdmC WFC: Administratief coördinator wedstrijdfunctionarissen commissie AdmC BV: Administratief

Nadere informatie

Kernblad Kern Waregem Inhoud : . Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK.

Kernblad Kern Waregem Inhoud : . Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK. Kernblad Kern Waregem 07. 07. 2019 Inhoud :. Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK. Loting Beker EK IEDEREEN VRIJBLIJVEND WELKOM OP DE LOTING BEKER WK & EK OP DINSDAG

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Versie van 01 september 2017 Wijzigingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 30 augustus 2017 Inhoudsopgave Deel A Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk I Bevoegdheden... 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Voorstel wijziging wedstrijdreglement (WR) van de BC Wilhelminapark

Voorstel wijziging wedstrijdreglement (WR) van de BC Wilhelminapark Bijlage 4 Voorstel wijziging wedstrijdreglement (WR) van de BC Wilhelminapark Uitgangspunten: 1) het reglement past zonder kunstgrepen in het rekenprogramma en moet de geconstateerde problemen oplossen,

Nadere informatie

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw Algemene Vergadering van 12 April 2017 Jaarverslag Maatschappelijk Jaar 2016 1 januari tot 31 december 2016 pagina onderwerp Financies: zie afzonderlijk jaarrapport van de accountant

Nadere informatie

JAARVERSLAG SEIZOEN

JAARVERSLAG SEIZOEN Ledenbestand: JAARVERSLAG SEIZOEN 2012-13. Clubs: 12 ploegen hebben dit seizoen deelgenomen aan de KBOV competite. Leden: 260 (1 persoon minder dan op 30.06.2012). Competitie: Net als vorig seizoen : 1

Nadere informatie

Verslag. Voorzitter François Kilian heet iedereen welkom, meer in het bijzonder de delegatie van de jeugdcommissie.

Verslag. Voorzitter François Kilian heet iedereen welkom, meer in het bijzonder de delegatie van de jeugdcommissie. Raad van Bestuur Vlaamse Bridge Liga Vergadering van woensdag 10 april 2013 Aanwezig: leden van de Raad van Bestuur: Ann Chapelle, Emiel Clottens, Herman De Wael, Robert Ketels, François Kilian, Yves Meyus,

Nadere informatie

Comitévergadering van

Comitévergadering van Comitévergadering van 20-11-2013. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Demeester J.P., Van Ryssel M., Colle H., De Lange T. (convocateur) en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr Inghelbrecht D. Verslag comité vergadering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering

Verslag van de Algemene Vergadering Verslag van de Algemene Vergadering Woensdag 27 oktober 2010 Zaal Olympia, Beveren Aanwezigheden: zie in bijlage de lijst van vertegenwoordigde clubs en van de volmachten. Samengevat: 53 stemmen aanwezig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Wijzigingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 13 januari 2016 en 13 juli 2016 Rood: wijzigingen t.o.v. de vorige versie van 2014 Nationaal reglement ethiek en discipline:

Nadere informatie

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw. seizoen 2007 2008

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw. seizoen 2007 2008 JAARVERSLAG VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw seizoen 2007 2008 Algemene Vergadering van 23 oktober 2008 Berchem, 23 oktober 2008 1 2 1. VOORWOORD Vorig jaar begon ik met het meest opvallende te vermelden. Dat was

Nadere informatie

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR:

Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: Sportraad Laakdal AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENT VOOR: individuele Laakdalse competitiesporters individuele Laakdalse recreatieve zwemmers organisatoren van sportieve initiatieven of wielerwedstrijden in

Nadere informatie

Comité vergadering van

Comité vergadering van Comité vergadering van 16-04-2018. Aanwezig: Dhrn Van Ryssel M., Demeester J.P., Colle H. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhrn Inghelbrecht D., Verstichel S. (webmaster) en De Lange T. (convocateur) Verslag

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB 1. Het Huishoudelijk Reglement Dit reglement wordt vastgesteld door de ALV. Vaststelling en wijziging, met toepassing van artikel 4g, is alleen mogelijk indien

Nadere informatie

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom?

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 441 van BARBARA BONTE datum: 17 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) - Autonome werking Door

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B.

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Comitévergadering van 26-03-2014. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

Jaarverslag Maatschappelijk Jaar januari 2015 tot 31 december 2015

Jaarverslag Maatschappelijk Jaar januari 2015 tot 31 december 2015 VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw Algemene Vergadering van 13 April 2016 Jaarverslag Maatschappelijk Jaar 2015 1 januari 2015 tot 31 december 2015 pagina onderwerp 2 Budget VBL 2015 3 Samenvatting balans VBL 2015

Nadere informatie

Jaarrapport. Onderneming. Rapporteringsperiode. Vlaamse Bridge Liga VZW

Jaarrapport. Onderneming. Rapporteringsperiode. Vlaamse Bridge Liga VZW Jaarrapport Onderneming Vlaamse Bridge Liga VZW 0417.758.412 Rapporteringsperiode 1 JANUARI 2016-31 DECEMBER 2016 Inhoudstafel Balans 2 Resultatenrekening 4 Resultaatverwerking 7 Afschrijvingstabel 2016

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Versie 2012 Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 11/02/2012 en 11/04/2012 Rood: wijzigingen t.o.v. de vorige versie van 2009 1. Pagina 5: verandering van naam van een club 2.

Nadere informatie

ROLSTOELTENNIS REGLEMENT. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: E: W: Goedgekeurd op 3 juni 2014

ROLSTOELTENNIS REGLEMENT. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: E: W:   Goedgekeurd op 3 juni 2014 Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ROLSTOELTENNIS REGLEMENT Goedgekeurd op 3 juni 2014 onder auspiciën van : INHOUD INHOUD... 1 LIJST DER AFKORTINGEN...

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Reglement Flanders Pairs 2014

Reglement Flanders Pairs 2014 Met opmaak: Lettertype: 28 pt Reglement Flanders Pairs 2014 1. ALGEMEENHEDEN 1.A. Bepalingen In dit reglement worden de algemene bepalingen behandeld van Flanders Pairs. In het Jaarlijkse Aanhangsel worden

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

ROLSTOELTENNIS REGLEMENT. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:

ROLSTOELTENNIS REGLEMENT. Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ROLSTOELTENNIS REGLEMENT Goedgekeurd op 11 oktober 2010 Aanpassingen goedgekeurd op 22 juni 2011

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling #BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling Artikel 1: Situering De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie om sport en lichaamsbeweging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE Societeit De Hereeniging Deventer, afd. Bridge Laatste wijziging: september 2018 Inhoudsopgave Definities... 2 1. Algemeen... 2 2. Competitie... 2 3. Zitting... 4 4. Scoreberekening...

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure:

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure: SUBSIDIEREGLEMENT RECREATIECLUBS GEMEENTE MEULEBEKE Actieplan AP 93: Lokale sportverenigingen blijven ondersteunen via werkings en projectsubsidies. Realisatietermijn: 2014 2019 Actie ACT 260: Sportverenigingen

Nadere informatie

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV:

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV: Verslag Raad van Bestuur Vlaamse Zwemfederatie vzw Datum: 19 november 2018 Plaats: Merelbeke Bestuurders: Johnny Van der Straeten, Voorzitter / Laurent Samyn, Ondervoorzitter / Tom Callewaert, bestuurder

Nadere informatie

Verslag vergadering Regiobestuur Handbal Oost-West Woensdag 10 december 2014

Verslag vergadering Regiobestuur Handbal Oost-West Woensdag 10 december 2014 Verslag vergadering Regiobestuur Handbal Oost-West Woensdag 10 december 2014 Aanwezig : Filip Soetaert Guido Moeyersoons Erik Van Aerschot Hugo Van Audenhove Mieczyslaw Adamczyk Chris Depauw Antonia Van

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015).

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

Bridge in Vlaanderen

Bridge in Vlaanderen Bridge in Vlaanderen - Daling aantal leden in meeste clubs - Daling deelnemers competitie - Vergrijzing: gemiddelde leeftijd 70+ - Perceptie: elitair en voor oude mensen - Oubollig imago VBL 1 Nelson Group

Nadere informatie

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw. Algemene Vergadering van 7 november 2012

VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw. Algemene Vergadering van 7 november 2012 VLAAMSE BRIDGE LIGA vzw Algemene Vergadering van 7 november 2012 seizoen 2011-2012 1 juli 2011 tot 30 juni 2012 1.Inhoud Pag. Nr. onderwerp 3 2.1.1 Samenvatting balans VBL 4 2.1.2 Samenvatting resultatenrekening

Nadere informatie

Beroepscommissie VBL (BC)

Beroepscommissie VBL (BC) Beroepscommissie VBL (BC) 1. Algemene bepalingen. a. De Beroepscommissie is het hoogste gezagsorgaan in de VBL wat betreft de toepassing van reglementen en inzake de gedragsregels. b. De Beroepscommissie

Nadere informatie

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 1/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sport in de kijker

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

REGLEMENT INWENDIGE ORDE Confederatie Bouw-Isolatiebedrijven/ Confédération Construction-Isolateurs. Benaming en maatschappelijke zetel

REGLEMENT INWENDIGE ORDE Confederatie Bouw-Isolatiebedrijven/ Confédération Construction-Isolateurs. Benaming en maatschappelijke zetel REGLEMENT INWENDIGE ORDE Confederatie Bouw-Isolatiebedrijven/ Confédération Construction-Isolateurs Zoals goedgekeurd door de algemene vergadering van XXX en het managementteam van de Confederatie Bouw

Nadere informatie

Contributiereglement. Datum: Versie: 2.0

Contributiereglement. Datum: Versie: 2.0 Contributiereglement Datum: 15-11-18 Versie: 2.0 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Contributie... 3 2.1 Aantal trainingen en wedstrijden per team... 3 2.2 Deelname aan toernooien... 4 2.3 Hoogte van de

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring

Badmintonclub t PLÊMKE VZW Sponsoring Beste sympathisant, U maakt via deze aanvraagbrief voor sponsoring voor het eerst kennis met Badmintonclub t Plêmke vzw of toonde in het verleden interesse om onze badmintonvereniging te sponsoren? Dan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering Vrijdag 27 november 2009 Huis van de Sport, Berchem

Verslag van de Algemene Vergadering Vrijdag 27 november 2009 Huis van de Sport, Berchem Verslag van de Algemene Vergadering Vrijdag 27 november 2009 Huis van de Sport, Berchem Aanwezige stemgerechtigde leden, zie bijlage: de lijst van vertegenwoordigde clubs en van de volmachten. Er zijn

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Artikel 1: Algemene bepalingen Dit reglement is het huishoudelijk reglement van de ouderraad van de Vrije Basisschool Sint Lambertus, Waversebaan

Nadere informatie

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 1. Historiek : De club WTC BORREKENSVELD werd gesticht op 07/09/1980 onder de naam van ZVK BORREKENSVELD, gezeteld te Strombeek-Bever, Borrekensveld

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheques - Gebruikers

nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheques - Gebruikers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Gebruikers De dienstencheque (DC),

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Aanwezig: bestuursleden: Bert Kolsteeg - Erik Gerlo - Bert Heylen - Luc Meeuwsen - Johan Michils - Romain Vaes + 21

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst.

WEDSTRIJDREGLEMENT. Tabel voor ratinglijst. WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1. Het wedstrijdreglement van de Bridgeclub Zutphen is gebaseerd op het Wedstrijdreglement van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en bevat aanvullende bepalingen voor

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

Financieel Reglement District Rotterdam

Financieel Reglement District Rotterdam Financieel Reglement District Rotterdam Hoofdstuk1 Algemeen Artikel 10l Op dit reglement zijn de bepalingen van de Statuten en alle reglementen van de Vereniging Carambole van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT B Biljartvereniging MOIRA District Nijmegen Sinds 15 juni 1971 Versie 5 d.d. 12 mei 2014 NB. Vanaf nu staat HHR in de tekst voor Huishoudelijk Reglement. 1 Artikel 01: Algemeen

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen erkende recreatieve

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Vergadering van 10 december 2014 18:00 uur Huis vd Sport, zaal 9

Vergadering van 10 december 2014 18:00 uur Huis vd Sport, zaal 9 Vergadering van 10 december 2014 18:00 uur Huis vd Sport, zaal 9 Aanwezig: Verontschuldigd: Marleen Daenen (voorzitter), Leo Hellemans, François Casteels, Martijn Verstraelen, Patrick Vermael, Eric Smets

Nadere informatie