/ Acculaadsystemen / Lastechniek / Solarelektronica. / Acculaadsystemen voor de intralogistiek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "/ Acculaadsystemen / Lastechniek / Solarelektronica. / Acculaadsystemen voor de intralogistiek."

Transcriptie

1 / Acculaadsystemen / Lastechniek / Solarelektronica / Acculaadsystemen voor de intralogistiek.

2

3 / Sinds 1946 ontwikkelen wij met passie en energie innovatieve acculaadsystemen. In 2005 hebben wij zelfs een technische revolutie veroorzaakt. En de unieke Active Inverter Technology uitgevonden. Vandaag de dag beweegt ons vooral de verwezenlijking van onze visie: intelligente energiemanagementsystemen aanbieden, die maximaal rendement voor moderne mobiliteit waarborgen. En daarvoor houdt niets ons tegen. Ten gunste van de logistiekbranche. Want onze acculaadsystemen bieden met betrekking tot rendement, levensduur, flexibiliteit en duurzaamheid in vergelijking tot conventionele apparaten doorslaggevende voordelen.

4 4 / Highlights Sinds vele jaren bouwen wij innov Nu hebben wij ze ook nog het denk / Telkens weer verrassen wij de intralogistiek met revolutionaire technologieën. Omdat wij naar geluiden uit de markt luisteren. Omdat wij met accu- en heftruckfabrikanten, universiteiten en onderzoeksinstituten samenwerken. Omdat wij naar onze klanten luisteren. En omdat wij hun wensen in ideeën omzetten, die in de ontwikkeling van nieuwe acculaadsystemen instromen. Gebruikersvriendelijkheid / Voorgeprogrammeerde referentievelden en een intuïtief te bedienen display maken het gebruik bijzonder eenvoudig. duurzaamheid / Onze acculaadsystemen sparen energie, leveren een waardevolle bijdrage aan de reductie van CO 2 -emissie en ondersteunen de Green Logistics-denkbeelden. Betrouwbaarheid / Het merk Fronius staat voor Premium-kwaliteit; onze acculaadsystemen worden veelvuldig getest en garanderen maximale uitvalbetrouwbaarheid. lange levensduur / De Active Inverter Technology zorgt voor een behoedzaam laadproces en verlengt zo de levensduur van de accu s met 25%.

5 atieve acculaadsystemen. en bijgebracht. Highlights / 5 / Wie grenzen wil verleggen, moet anders kunnen denken. Zo hebben wij de voordelen van de 50 hertz trafotechniek met die van de invertertechnologie gecombineerd. Het resultaat: de Active Inverter Technology, dat wij voor onze innovatieve acculaadsystemen ook nog hebben leren denken. Het biedt u vele voordelen: Flexibiliteit / Onze acculaadsystemen zijn geschikt voor elk denkbaar gebruik, bijvoorbeeld het laadproces voor de intralogistiek. Zowel in de productie- als in de distributielogistiek, zowel voor één als voor meerdere ploegendiensten. Rendabiliteit / Het hoge rendement verlaagt de energiekosten met 30% en verkort de laadtijd. Gebouwd voor de toekomst / Alle systemen zijn modulair opgebouwd en kunnen moeiteloos aan gewijzigde eisen aanpassen. Bovendien maken USB- en RS232-interfaces software-updates, bijvoorbeeld met nieuwe referentievelden, mogelijk.

6 6 / Flexibiliteit bij het gebruik Onze eis: maximale flexibiliteit bieden. Zodat iedereen optimaal gebruik kan maken van de voordelen van onze acculaadsystemen. / Ongeacht voor welke branche, eis, voor welk type accu of heftruck, of voor een on-boardtoepassing of tegen de muur gemonteerd: onze flexibele acculaadsystemen leveren overal waardevolle diensten. U hebt de keuze uit standaard laden of de opties I-PULS en AIR- PULS. Bij I-PULS gaat het om de elektronische vorm van elektrolytcirculatie, waardoor de laadtijd circa een uur wordt verkort. AIR-PULS is nog sneller: deze technologie werkt volgens het principe van pneumatische elektrolytcirculatie en verkort de laadtijd met ongeveer twee uur. Door de laadprocessen I-PULS en AIR-PULS kunt u bij de aanschaf van acculaadsystemen op kleiner gedimensioneerde apparaatklassen teruggrijpen. Beide laadprocessen maken tussenladingen mogelijk, zodat bij bepaalde toepassingen op dure wisselaccu s kan worden bezuinigd. Perfect voor alle voertuigklassen met elektrische aandrijving: onze doordachte acculaadsystemen. / Klasse 1: elektromotor, frontstapelaar, contragewichten (bijvoorbeeld vorkheftruck) / Klasse 2: elektromotor, smalle spoorbreedte (bijvoorbeeld smalle stapelaar) / Klasse 3: handbestuurde voertuigen met elektromotor of handbestuurde voertuigen / autonome voertuigen (bijvoorbeeld laag- of hoogstapelaars) / Klasse 6: Voertuigen met elektromotor (bijvoorbeeld trekkers)

7 Lange levensduur / 7 Verlengt de levensduur van uw tractiebatterijen met 25%: onze intelligente Active Inverter Technology. / De intelligente Active Inverter Technology houdt laadstroom en -spanning constant, zorgt voor de laagste accu-opwarming en verlengt zo de levensduur met 25%. Een doorslaggevende meerwaarde, want een tractiebatterij kan enkele duizenden euro s kosten. Bovendien sluit de Active Inverter Technology ongecontroleerde overladingen uit. Dat wil zeggen, door de geringe en exact geregelde overlading wordt het risico van knalgasvorming tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd moet veel minder vaak gedestilleerd water worden bijgevuld. Het gevolg: circa 50% lagere onderhoudskosten.

8 8 / Betrouwbaarheid Onze acculaadsystemen zijn uiterst betrouwbaar. Want wij weten, waarop het er bij industrieel gebruik op aan komt. / Onze acculaadsystemen zijn zonder enige beperking geschikt voor industrieel gebruik. Om aan deze eisen te voldoen, onderwerpen wij onze prototypen aan tests, die de wettelijke normvoorschriften ver te boven gaan. Zo eisen wij van serieproducten dat zij tegen de zwaarste belastingen tijdens het dagelijks gebruik zijn opgewassen. Onze acculaadsystemen worden compleet in onze ISO-gecertificeerde productievestiging Sattledt in Oostenrijk geproduceerd. Meer dan 60 jaar ervaring, een waardetoevoeging van 85% in eigen fabriek en de toepassing van geselecteerde onderdelen van de hoogste kwaliteit en en een hoge mate van betrouwbaarheid. Extra veiligheid verschaft ons Fronius Final Test System, dat elk acculaadsysteem afzonderlijk voor de levering op hart en nieren controleert. Uitvalbetrouwbaarheid / Fronius acculaadsystemen staan voor maximale uitvalbetrouwbaarheid. Bovendien zijn ze uiterst robuust geconstrueerd en geschikt voor de zwaarste industriële toepassingen. 24-h-contacthotline / Mocht ooit een storing optreden, dan staat onze Fronius Support onder telefoonnummer tot uw beschikking.

9 Eenvoud_Veiligheid / 9 Wij hebben eenvoudig aan alles gedacht. Voor uw veiligheid. / Wij hebben vele details uitgedacht, opdat u op zo eenvoudig mogelijke wijze onze acculaadsystemen kunt gebruiken. Bij maximale veiligheid voor mens, accu en laadapparaat. Voorbeelden? Graag: Bewaking van het laadproces / De actieve laadkarakteristiek bewaakt het gehele laadproces. Daardoor wordt de accu altijd geladen op een wijze die past bij de actuele laadtoestand. Defecte accucellen of diep ontladen accu s worden door het laadapparaat herkend. Weergave van de laadtoestand / Deze optie informeert de gebruiker op een-voudige wijze, wanneer het laadproces succesvol is afgesloten wat hij ook op grotere afstand moeiteloos kan zien. Plug & Charge / Eenvoudig de accu op het laadsysteem aansluiten, de rest voert het acculaadsysteem met behulp van voorgeprogrammeerde karakteristieken automatisch uit. Intuïtief bedieningsveld / Alle waarden en functies worden op een intuïtief te bedienen, goed afleesbaar display weergegeven resp. ingesteld. Bovendien kan een gedetailleerde laadhistorie worden nagetrokken en geanalyseerd om belangrijke gedetailleerde informatie over de accu, het gebruik en het laadapparaat in te winnen. Luchtfilter / Deze beschermt de inwendige onderdelen tegen vervuiling en verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van het acculaadsysteem. Actieve netspanningsbewaking / Schommelingen in de net-spanning worden bij het laden door het acculaadsysteem direct gecompenseerd. Bij het uitvallen van de netspanning wordt het laad-proces gestopt en de actuele laadstatus in het geheugen opgeslagen. Staat de netspanning weer ter beschikking, dan wordt het begonnen laadproces eenvoudig weer voortgezet. Daardoor wordt een schadelijke overlading, die het compleet opnieuw starten met zich mee zou kunnen brengen, vermeden. Externe Start/Stop / De externe Start-/Stopfunctie beëindigt het laadproces op correcte wijze en beschermt de stekkers tegen beschadigingen.

10 / / / 10 / Rendabiliteit_Duurzaamheid 30% stroomkosten besparen en tegelijkertijd het milieu ontzien? Geen probleem. / / / / / / Piekstroomminimalisering / / / Door de constante laadstroom resp. het lage energieverbruik is geen piekstroom nodig. Bovendien maakt de optionele laadstartfunctie met programmeerbare inschakeltijden het gebruik van goedkope nachtstroom mogelijk. Zo spaart u geld uit en ontlast u tegelijkertijd het bedrijfsstroomnet. / / / Energieefficiëntie en CO 2 -emissie / De Active Inverter Technology heeft een rendement van 96%. Hierdoor neemt en energieverbruik af, wordt de CO 2 -emissie gereduceerd en het laadproces versneld. / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / Stand-by-stand zonder energieverbruik / Bij stilstand schakelt het acculaadsysteem compleet uit, zodat geen kosten voor bijvoorbeeld de displayverlichting of andere stroomverbruikers ontstaan. / / / / / / / / Drastische afname van de gebruikskosten / / / / Deze factoren leiden tot een reductie van de stroomkosten met 30% in tijden van permanent stijgende energiekosten een onschatbaar voordeel. Verdere gevolgen van de Active Inverter Technology: geringere onderhoudskosten en langere levensduur van de accu s. Bekijk onze rekenvoorbeelden op de volgende pagina. / / / / / / / / / / / / / /

11 / / / Ingebouwde reactieve stroomcompensatie / Rendabiliteit_Rekenvoorbeeld / 11 / / De Active Inverter Technology produceert extreem weinig reactieve stroom. Dus ontstaan er geen investeringskosten voor compensatiesystemen voor reactieve stroom. / / / / / / het loont voor u. twee rekenvoorbeelden. Fronius financiële nasleepcalculator I-SPoT / Zou u graag willen weten, hoe hoog uw besparingspotentialen zijn? Maak dan gebruik van onze financiële nasleepcalculator I-SPoT. Hij berekent, rekening houdend met de energie- en onderhoudskosten, CO 2 -emissiebesparingen en de levensduur van de accu, hoeveel geld u met acculaadsystemen van Fronius in vergelijking tot conventionele laadapparaten per jaar zou kunnen besparen. Schrijf gewoon een naar het volgende adres: battery.chargers@fronius.com / Meerdere ploegendiensten met accuwisselingen (5 dagen per week, 2 acculadingen per dag) / Laadtijd: 7,5-8,5 uur / Stroomprijs: 0,120 /kilowattuur / Gedestilleerd water: 0,30 /liter / Monteurs: 50 /uur / Prijs accu: /stuk (voorbeeld 1) resp /stuk (voorbeeld 2) voorbeeld 1: 48 V 750 Ah accu, I-puls laadproces: / / / / besparing na 1e jaar 2e jaar 3e jaar 4e jaar 5e jaar CO 2 -emissiebesparing kg kg kg kg kg Stroomkostenbesparing Waterkostenbesparing (gedestilleerd) Onderhoudskostenbesparing (monteurs) Accukostenbesparing (levensduur) Som van de kostenbesparing / Voorbeeld 2: 80 V 575 Ah accu, I-puls laadproces: / / / / / / besparing na 1e jaar 2e jaar 3e jaar 4e jaar 5e jaar CO 2 -emissiebesparing kg kg kg kg kg Stroomkostenbesparing Waterkostenbesparing (gedestilleerd) Onderhoudskostenbesparing (monteurs) Accukostenbesparing (levensduur) Som van de kostenbesparing / / / / / Naast de hier vermelde kostenbesparingen kunnen bij gebruik van de Fronius acculaadsystemen met de Active Inverter Technology twee apparaatklassen worden bespaard. In de hierboven vermelde voorbeelden werd met Fronius Selectiva acculaadsystemen met 100 Ampère (voorbeeld 1) resp. 70 Ampère (voorbeeld 2) laadstroom geladen. Om een gelijkwaardige lading binnen dezelfde laadtijd te kunnen realiseren, zijn in deze voorbeelden conventionele laadapparaten met 180 Ampère (voorbeeld 1) of 120 Ampère (voorbeeld 2) laadstroom nodig.

12 WIJ HEBBEN DRIE DISCIPLINES EN ÉÉN HARTSTOCHT: GRENZEN VERSCHUIVEN. / Wat Günter Fronius in 1945 in het Oostenrijkse Pettenbach begon, ontwikkelde zich tot een succesverhaal. Vandaag de dag zijn wij met meer dan medewerkers en zijn op het moment eigenaar van 737 actieve octrooien. Toch zijn onze doelstellingen nooit veranderd, aanvoerder op het terrein van technologie en kwaliteit zijn! Wij verschuiven de grenzen van het haalbare. Waar anderen zich stapsgewijs ontwikkelen, maken wij sprongen! ACCULAADSYSTEMEN / Met de Active Inverter Technology hebben bij een technologische revolutie op gang gebracht en behoren tegenwoordig tot de leidende aanbieders van Europa. Het doel dat ons beweegt: intelligente energiemanagementsystemen aanbieden, die maximale rendabiliteit voor de moderne mobiliteit garanderen. LASTECHNIEK / Wij ontwikkelen lastechnologieën zoals bijvoorbeeld totaalsystemen voor het lichtboog- en weerstandspuntlassen en hebben ons tot taak gesteld, onmogelijke lasverbindingen mogelijk te maken. Het doel: de»dna van de lichtboog«te ontraadselen. Wij zijn wereldwijd technologisch toonaangevend en marktleider in Europa. SOLARELEKTRONICA / De grote uitdaging van onze tijd is, de sprong naar een duurzame energievoorziening te maken. Onze visie: vernieuwbare energie te gebruiken om energie-onafhankelijk te worden. Met onze netgekoppelde inverters en producten voor het bewaken van fotovoltaïsche systemen behoren wij in de solartechniek tegenwoordig al tot de toonaangevende aanbieders. v NL Teksten en afbeeldingen komen overeen met de stand van de techniek bij het ter perse gaan. Wijzigingen voorbehouden. Zonder schriftelijke toestemming van Fronius International GmbH mag dit document noch in zijn geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd of op andere wijze worden vermenigvuldigd. Meer informatie over alle Fronius producten en onze wereldwijde handelspartners en vertegenwoordigers kunt u vinden onder Fronius International GmbH Froniusplatz Wels Austria Telefoon Fax battery.chargers@fronius.com NL v ab07

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. / Selectiva-acculaadapparaten voor de intralogistiek

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. / Selectiva-acculaadapparaten voor de intralogistiek / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging / Selectiva-acculaadapparaten voor de intralogistiek HET DRIEDELIGE SYSTEEM: STAPELAAR, ACCU, ACCULAADAPPARAAT / Bij de aanschaf van een elektrisch aangedreven

Nadere informatie

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen World Class Charging Systems E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Energy Efficiency Natural Resources CO 2 Intelligente laadsystemen voor tractiebatterijen 2 B

Nadere informatie

World Class Charging Systems. TEBETRON expert. Intelligente gelijkrichter voor tractiebatterijen

World Class Charging Systems. TEBETRON expert. Intelligente gelijkrichter voor tractiebatterijen World Class Charging Systems Intelligente gelijkrichter voor tractiebatterijen 2 BENNING World Class Charging Systems Intelligente gelijkrichter De serie is een moderne serie gelijkrichters. De heeft de

Nadere informatie

SELECTIVA. Laadsystemen voor tractiebatterijen B E T E R E E N E R G I E

SELECTIVA. Laadsystemen voor tractiebatterijen B E T E R E E N E R G I E SELECTIVA Laadsystemen voor tractiebatterijen B E T E R E E N E R G I E START OP DE SECONDE NAUWKEURIG. EINDELOZE POWER. Aan de buitenkant zien ze er hetzelfde uit, maar de ene batterij is de andere niet.

Nadere informatie

ACCTIVA. Laadsystemen voor startbatterijen

ACCTIVA. Laadsystemen voor startbatterijen ACCTIVA Laadsystemen voor startbatterijen ACTIVE INVERTER TECHNOLOGY - DE INTELLIGENTSTE MANIER VAN LADEN ACTIVE INVERTER TECHNOLOGY Toekomst heeft herkomst 40 jaar technologisch leiderschap in de 50Hz-trafotechniek

Nadere informatie

BELATRON. Nieuwe hoogwaardige gelijkrichter Made in Germany. E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y

BELATRON. Nieuwe hoogwaardige gelijkrichter Made in Germany. E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y W o r l d C l a s s P o w e r S o l u t i o n s E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Energy Efficiency Nieuwe hoogwaardige gelijkrichter Made in Germany Natural

Nadere informatie

OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN

OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN DE FRONIUS ECO DE VOORDELIGERE OPTIE OMDAT KWALITEIT

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Ziet alles. En weet nog veel meer.

Ziet alles. En weet nog veel meer. Years Ziet alles. En weet nog veel meer. Bewaking en bediening van zonneenergiesystemen met Solar-Log TM Smart Energy met Solar-Log Het eigen stroomverbruik slim regelen Hoger rendement dankzij bespaarde

Nadere informatie

ACCTIVA. Laadsystemen voor startbatterijen B E T E R E E N E R G I E

ACCTIVA. Laadsystemen voor startbatterijen B E T E R E E N E R G I E ACCTIVA Laadsystemen voor startbatterijen B E T E R E E N E R G I E OP DE SECONDE STARTEN. ONGELIMITEERDE KRACHT. Alle moderne voertuigen worden steeds meer voorzien van elektronische componenten, die

Nadere informatie

Met nieuwe energie de toekomst in

Met nieuwe energie de toekomst in World Class Charging Systems E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Met nieuwe energie de toekomst in Lithium-Ion batterijen voor intern transport LIONIC reduceert

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen World Class Charging Systems E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Energy Efficiency Natural Resources CO 2 Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen De

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie

Persbericht. MX-X: ergonomisch intelligent. Smallegangtruck met zesde zintuig

Persbericht. MX-X: ergonomisch intelligent. Smallegangtruck met zesde zintuig Smallegangtruck met zesde zintuig MX-X: ergonomisch intelligent Wijnegem, 26.03.2012 De MX-X van STILL is een smallegangtruck die op zijn weg doorheen het magazijn van de toekomst het spoor nooit bijster

Nadere informatie

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Solar-Log TM bewaakt en bestuurt uw PV-systeem Slijtage en schade komen bij alle technische apparaten voor; vandaar

Nadere informatie

7 43 N, 119 05. Brandstofcel VeGA ALTIJD ONAFHANKELIJKE STROOMVOORZIENING? WAAR U MAAR WILT. NU BESTELLEN! Meer comfort voor onderweg

7 43 N, 119 05. Brandstofcel VeGA ALTIJD ONAFHANKELIJKE STROOMVOORZIENING? WAAR U MAAR WILT. NU BESTELLEN! Meer comfort voor onderweg 7 43 N, 119 05 ALTIJD ONAFHANKELIJKE STROOMVOORZIENING? WAAR U MAAR WILT. NU BESTELLEN! Brandstofcel VeGA Meer comfort voor onderweg De keuze voor meer vrijheid Maak u onafhankelijk van het stroomnet Ongerepte

Nadere informatie

Virtual Welding. De cursusmethode van de toekomst

Virtual Welding. De cursusmethode van de toekomst Virtual Welding De cursusmethode van de toekomst Realistisch leren met de simulator 100% veilig Resource besparend Het succesvolle pakket ALGEMEEN De lascursus van de toekomst heeft een naam: Fronius Virtual

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

trak power premium charge Innovatieve laadtechnologie Made in Germany

trak power premium charge Innovatieve laadtechnologie Made in Germany premium charge Innovatieve laadtechnologie Made in Germany De universele hoog frequent lader voor tractiebatterijen POWER FROM INNOVATION HOPPECKE ontwikkelt, produceert en verkoopt al meer dan 75 jaar

Nadere informatie

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ACCULAADAPPARAAT SELECTIVA

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ACCULAADAPPARAAT SELECTIVA / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ACCULAADAPPARAAT SELECTIVA Voor loodzuuraccu sn 2 / Fronius Selectiva Fronius Selectiva / 3 Fronius Selectiva ACCULAADAPPARATEN VOOR DE INTRALOGISTIEK

Nadere informatie

Twist 80/20. De specialist in pelletkachels.

Twist 80/20. De specialist in pelletkachels. Twist 80/20 De specialist in pelletkachels. De calimax pelletkachel Mensen en ondernemingen die werkelijk iets in beweging konden brengen, hebben zich altijd al met energie en hartstocht geconcentreerd

Nadere informatie

/ De alleskunner met maximaal rendement. TECHNISCHE GEGEVENS FRONIUS IG PLUS (25 V-1, 30 V-1, 35 V-1, 50 V-1, 55 V-1, 60 V-1)

/ De alleskunner met maximaal rendement. TECHNISCHE GEGEVENS FRONIUS IG PLUS (25 V-1, 30 V-1, 35 V-1, 50 V-1, 55 V-1, 60 V-1) / Acculaadsystemen / Lastechniek / Solarelektronica FRONIUS IG PLUS / De alleskunner met maximaal rendement. / Fronius MIX -concept / HF-trafoomvorming / Printplaat vervangen / WLAN-interface / Smart Grid

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

De Wallbox van de volgende generatie. KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit.

De Wallbox van de volgende generatie. KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit. De Wallbox van de volgende generatie KeContact P30 Intelligenter opladen dan ooit. De toekomst duurzaam vormgeven. Met intelligente laadinfrastructuuroplossingen Energie speelt een sleutelrol. Steeds meer

Nadere informatie

Dompelmotorroerwerken. Wilo-EMU Maxi- en Megaprop.

Dompelmotorroerwerken. Wilo-EMU Maxi- en Megaprop. Dompelmotorroerwerken. Wilo-EMU Maxi- en Megaprop. Productinformatie. E M U Technologie Wilo-EMU Maxi- en Megaprop. Zeer efficiënte mengtechniek. Dankzij de innovatieve vleugelvorm en grote propellerdiameters

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Aandrijfsystemen voor garagedeuren

Aandrijfsystemen voor garagedeuren Aandrijfsystemen voor garagedeuren Stand-by verbruik: slechts 0,3 Watt! Voor elke garagedeur de beste aandrijving. Veilig. Comfortabel. Snel. Energiebesparend. 2 Het openen en sluiten van een deur is voor

Nadere informatie

De nieuwe dimensie. in waterfiltratie. voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens

De nieuwe dimensie. in waterfiltratie. voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens De nieuwe dimensie in waterfiltratie voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens Ervaar een nieuwe dimensie in waterkwaliteit definieert waterkwaliteit opnieuw: het innovatieve waterfiltersysteem,

Nadere informatie

Aandrijfsystemen voor draai- en schuifhekken

Aandrijfsystemen voor draai- en schuifhekken Aandrijfsystemen voor draai- en schuifhekken NIEUW Hall-sensor techniek voor de Comfort 55, 55L Voor elk toegangshek de beste aandrijving. Veilig. Weerbestendig. Elegant. Flexibel. 2 Het openen en sluiten

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

M&D-FLUGZEUGBAU INVESTEERT IN DE NIEUWE, INNOVATIEVE TECHNOLOGIE VAN RESATO INTERNATIONAL UIT NEDERLAND ACM 3040

M&D-FLUGZEUGBAU INVESTEERT IN DE NIEUWE, INNOVATIEVE TECHNOLOGIE VAN RESATO INTERNATIONAL UIT NEDERLAND ACM 3040 M&D-FLUGZEUGBAU INVESTEERT IN DE NIEUWE, INNOVATIEVE TECHNOLOGIE VAN RESATO INTERNATIONAL UIT NEDERLAND ACM 3040 Kwaliteit, flexibiliteit en ondersteuning zijn enkele belangrijke kenmerken waarom M&D Flugzeugbau

Nadere informatie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS ENERGY PACKAGE / De individuele opslagoplossing voor 24 uur zon. / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINvertertechnologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

Bluetooth-outdoor-luidspreker

Bluetooth-outdoor-luidspreker Bluetooth-outdoor-luidspreker nr. 218-055 Dit product is conform aan alle relevante richtlijnen van het Europese Parlement. U krijgt de volledige CE-verklaring met alle toegepaste testnormen als download

Nadere informatie

Alles draait om de hybride. Hybrid systems

Alles draait om de hybride. Hybrid systems Alles draait om de hybride Hybrid systems Alles draait om de hybride Sinds 2003 biedt Geesinknorba hybride systemen aan voor zijn Geesinknorba achterladers. In 2009 werd het Hybrid Plug-In systeem bekroond

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

trak systems De optimale energiesystemen voor intern transport

trak systems De optimale energiesystemen voor intern transport trak systems De optimale energiesystemen voor intern transport trak Energiesystemen voor tractiebatterijen Beweging kost energie! De producten moeten van A naar B en de markt vraagt om snelle omlooptijden.

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management.

Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management. Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management www.emka-electronics.com Monitoring Service Toegangscontrole 2 Veiligheid voor alles Rack Management van EMKA Electronics De verscherpte voorschriften

Nadere informatie

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen

E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y CO 2. Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen World Class Charging Systems E x c e l l e n t T e c h n o l o g y, E f f i c i e n c y a n d Q u a l i t y Energy Efficiency Natural Resources CO 2 Uiterst efficiënte gelijkrichters voor batterijen De

Nadere informatie

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne.

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Fronius DATCOM. Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties

Fronius DATCOM. Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties Fronius DATCOM Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties Maximale opbrengst altijd in het overzicht Bij de ontwikkeling van de PV-inverter heeft Fronius de technologieën opnieuw

Nadere informatie

Uw smartphone als sleutel

Uw smartphone als sleutel Uw smartphone als sleutel AirKey Het sluitsysteem voor flexibele toepassingen Net zo dynamisch als de behoeften van de klant AirKey is een eigen innovatie van EVVA. Het elektronische sluitsysteem dat ontwikkeld

Nadere informatie

Security Solutions Highlights 2015

Security Solutions Highlights 2015 Security Solutions Highlights 2015 Interflex Een overzicht van onze oplossingen Security Solutions Workforce Management Toegangscontrole Biometrische herkenning Tijdregistratie Tijdbeheer Offline-oplossingen

Nadere informatie

beschermen vereisten voldoen betrouwbare manier om uw werknemers te De meest en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde

beschermen vereisten voldoen betrouwbare manier om uw werknemers te De meest en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde De meest betrouwbare manier om uw werknemers te beschermen en ervoor te zorgen dat al uw werkzaamheden aan bepaalde vereisten voldoen Gemakkelijke gasidentificatie met labels met kleurencode en LCDaanduiding:

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus gepatenteerde technologie & gebruik onder de zwaarste omstandigheden 3KSplus is het mechanische sluitsysteem met de hoogste weerstand.

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN

THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN Tot drie keer sneller opladen Tot vijftien keer hogere schokvastheid DUAL-POWER BATTERIJEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK OPTIMA

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent SCHÄFER ORBITER SYSTEEM Veilig - Snel - Intelligent 2 OVERZICHT SYSTEMEN Compacte Dynamische Opslagsystemen De wens om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zonder in te boeten aan efficiëntie

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen

50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen 50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen EcoTL4you Slijpkruikweg 54 6712 DL Ede E info@ecotl4you.nl T +31 (0)318-463191 F +31 (0)318-416922 KVK 09190364 Onderdeel van

Nadere informatie

Persinformatie. Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing

Persinformatie. Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing Mennekes, de ontwikkelaar van het genormeerd laadcontactmateriaal Type 2, heeft een uniek programma aan laadstations voor elke toepassing ontwikkeld.

Nadere informatie

KWALITATIEVE COMMUNICATIE MET KOSTENBESPARENDE TROEVEN. HET DRAADLOZE PANASONIC KX-TGP600 SMART IP-TELEFOONSYSTEEM

KWALITATIEVE COMMUNICATIE MET KOSTENBESPARENDE TROEVEN. HET DRAADLOZE PANASONIC KX-TGP600 SMART IP-TELEFOONSYSTEEM KWALITATIEVE COMMUNICATIE MET KOSTENBESPARENDE TROEVEN. HET DRAADLOZE PANASONIC KX-TGP600 SMART IP-TELEFOONSYSTEEM DE COMPLETE DRAADLOZE COMMUNICATIEOPLOSSING KX-TGP600 Als kwaliteit van kritiek belang

Nadere informatie

De (Lood-Zuur) batterij

De (Lood-Zuur) batterij De (Lood-Zuur) batterij Een batterij is eigenlijk niets meer dan een vat vol energie. Deze energievaten kun je gebruiken om energie uit te halen en ook om energie er in te stoppen. Er zijn zeer veel batterijtypes

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

Aluminium-autokranen.

Aluminium-autokranen. Aluminium-autokranen www.boecker.de Böcker aluminium-autokranen Böcker autokraantechnologie De actuele generatie Böcker autokranen zet de jarenlange ervaring van het bedrijf op het gebied van kraan- en

Nadere informatie

Spanning gegarandeerd professionele test-, laaden startapparatuur.

Spanning gegarandeerd professionele test-, laaden startapparatuur. Spanning gegarandeerd professionele test-, laaden startapparatuur. Accutesters de beste om te testen T 12 200 E 7 780 500 010 Voor alle 12V-accu's voor personenwagens van 27 tot 180 Ah. Bijzonder geschikt

Nadere informatie

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED NIEUW Licht EENVOUDIG EFFICIËNT HOEHOOGISUW BESPARINGSPOTENTIEEL? PUREEFFICIENTIE VOORNIEUWBOUW ENRENOVATIE Efficiënt licht voor productiehallen. Om energie te kunnen besparen is veelal een renovatie van

Nadere informatie

HandleIdInG GeFelICITeeRd opladen STeKKeR* VoedInGSKaBel CTeK CoMFoRT ConneCT oplaadkabel VolledIG opgeladen onderhoudsladen SToRInGS- lampje

HandleIdInG GeFelICITeeRd opladen STeKKeR* VoedInGSKaBel CTeK CoMFoRT ConneCT oplaadkabel VolledIG opgeladen onderhoudsladen SToRInGS- lampje 6V/0.8A HANDLEIDING GEFELICITEERD met de aanschaf van uw nieuwe professionele schakellader. Deze maakt deel uit van een serie professionele opladers van CTEK SWEDEN AB en beschikt over de nieuwste technologie

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

50 Hz laders ME/ME II/TE 8MSE/8TSE 8TSE + Airlift 50 HZ LADERS: DE VOORDELIGE OPLOSSING

50 Hz laders ME/ME II/TE 8MSE/8TSE 8TSE + Airlift 50 HZ LADERS: DE VOORDELIGE OPLOSSING 0 Hz laders ME/ME II/TE 8MSE/8TSE 8TSE + Airlift 0 HZ LADERS: DE VOORDELIGE OPLOSSING Het gamma van tractiebatterijen voor heftoestellen is niet alleen erg uitgebreid, veel van deze batterijen zijn ook

Nadere informatie

EDRIVE HOOGFREQUENT BATTERIJLADERS VOOR INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN

EDRIVE HOOGFREQUENT BATTERIJLADERS VOOR INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN LADES EDIVE HOOGFEQUENT EDIVE HOOGFEQUENT BATTEIJLADES VOO INDUSTIËLE TOEPASSINGEN EDIVE HOOGFEQUENT LADES Als u denkt aan batterijen, denkt u waarschijnlijk ook aan batterijladers. Een goede batterijlader

Nadere informatie

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE BESTE ONDERSTEUNING VAN UW BUSINESS CUSTOMER SUPPORT DIE EEN STAP VERDER GAAT In de transportwereld

Nadere informatie

Dit product is verkrijgbaar bij Carel Lurvink B.V. This product is available at Carel Lurvink B.V. Carel Lurvink B.V.

Dit product is verkrijgbaar bij Carel Lurvink B.V. This product is available at Carel Lurvink B.V. Carel Lurvink B.V. DitproductisverkrijgbaarbijCarelLurvinkB.V. ThisproductisavailableatCarelLurvinkB.V. CarelLurvinkB.V. Marssteden40 7547TCEnschede,NL Postbus450 7500ALEnschede,NL Telefoonnummer0031(0)534344343 Faxnummer0031(0)534337105

Nadere informatie

Fronius IG Plus. De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter.

Fronius IG Plus. De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter. Fronius IG Plus De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter. Maximale opbrengst. Bij elk weertype. De eerste allrounder. Betrouwbaar en maximale zekerheid van een goede opbrengst. Sterke uitbreiding

Nadere informatie

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik!

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! Er kunnen veel redenen zijn om uw interne logistiek eens nader te bekijken. Optimalisatie van uw bestaande magazijn, nieuwbouw of juist uitbreiding.

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm persinformatie Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Nederland, Merwedeweg 7, NL -, Tel. 078-6230230, Fax 078-6104702, tools.nl@nl.atlascopco.com, www.atlascopco.nl

Nadere informatie

50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen

50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen 50% energiebesparing Terugverdientijd < 1 jaar Past in bestaande armaturen EcoTL4you Slijpkruikweg 54 6712 DL Ede E info@ecotl4you.nl T +31 (0)318-463191 F +31 (0)318-416922 KVK 09190364 Onderdeel van

Nadere informatie

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Comfort Contego Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Het is heel gemakkelijk om mijn Comfort Contego in te stellen voor elke gelegenheid. Gertrud en ik reizen veel.

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

E.G.O.-INDUCTIE. ProfiLine Inbouw. Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK. Peppelenbos 19 6662 WB ELST

E.G.O.-INDUCTIE. ProfiLine Inbouw. Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK. Peppelenbos 19 6662 WB ELST E.G.O.-INDUCTIE ProfiLine Inbouw Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK Peppelenbos 19 6662 WB ELST Tel: 0481-363355 Fax: 0481-363399 Internet: www.vermolen-ego.nl E-mail: info@vermolen-ego.nl

Nadere informatie

Uw smartphone als sleutel

Uw smartphone als sleutel Uw smartphone als sleutel AirKey Het sluitsysteem voor flexibele toepassingen Net zo dynamisch als de behoeften van de klant AirKey is een eigen innovatie van EVVA. Het elektronische sluitsysteem dat ontwikkeld

Nadere informatie

EXPERTISE VOOR DE AUTOMOTIVE SECTOR

EXPERTISE VOOR DE AUTOMOTIVE SECTOR 34608 (11/08) The Berner Group Berner GmbH Bernerstraße 6 D-74653 Künzelsau Berner Produkten b.v. Vogelzankweg 175 NL-6374 AC Landgraaf Berner Belgien NV/SA Bernerstraat 1 B-3620 Lanaken EXPERTISE VOOR

Nadere informatie

Persinformatie. Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen

Persinformatie. Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Persinformatie Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Belgium, Brusselsesteenweg 346,,, Fax 0800-77502 (gratis nummer), tools.be@be.atlascopco.com, www.atlascopco.be

Nadere informatie

ModulA. Mag het iets meer zijn? Meer dan pompen

ModulA. Mag het iets meer zijn? Meer dan pompen ModulA Mag het iets meer zijn? Meer dan pompen De nieuwe ModulA van Biral: Nog nooit was pomptechnologie zuiniger dan met de modulair uit te breiden kampioen in energiebesparing. EEI 0.17 De Biral ModulA

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

Accu- Schroefboormachine Klopschroefboormachine. A10 M A18 M bl ASB18 M bl

Accu- Schroefboormachine Klopschroefboormachine. A10 M A18 M bl ASB18 M bl Accu- Schroefboormachine Klopschroefboormachine A10 M A18 M bl ASB18 M bl Een goeie klus is niet alleen werk maar ook werken met plezier KOOLBORSTELLOOS, COMPACT EN DUURZAAM De krachtige accu schroefboormachines

Nadere informatie

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel De voordelen voor uw mobiliteit. U kunt met uw rolstoel nòg makkelijker

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

EVVA. Mechanische en elektronische sluitsystemen

EVVA. Mechanische en elektronische sluitsystemen EVVA Mechanische en elektronische sluitsystemen Mechanisch EVVA-systeem in de praktijk bewezen veiligheid Elk van de mechanische systemen op zich is uniek qua techniek en functionaliteit. Eén ding hebben

Nadere informatie

Bespaar geld en energie met

Bespaar geld en energie met Bespaar geld en energie met MasterTherm warmtepompen. Neringstraat 10 8263 BG Kampen www.geoholland.nl De voordelen van een MasterTherm warmtepomp MasterTherm doet eigen research, productie en ontwikkeling

Nadere informatie

ICS. Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging

ICS. Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging ICS Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging ICS unieke technologie & professionele toepassingen ICS is het intelligente systeem onder de mechanische sluitsystemen. Met een uitgekiende, unieke

Nadere informatie

ENERGY EFFICIENCY OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00. Nominal airflow: Initial efficiency 0.4 µm: Minimum efficiency 0.4 µm: Annual Energy Consumption:

ENERGY EFFICIENCY OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00. Nominal airflow: Initial efficiency 0.4 µm: Minimum efficiency 0.4 µm: Annual Energy Consumption: OPGP--0592/0592/0296-ES-25-B00 NIEUWE EUROVENT NORM VOOR LUCHTFILTERS OPGP--0592/0592/0296-ES-25-B00 0.9 m 3 /s AIRFILTERS ;OM-11- ;T2012 Clean air solutions m 3 /s AIRFILTERS ;OM-11- ;T2012 0.9 BESPAAR

Nadere informatie

KÖGEL TROGVORMIGE KIPWAGEN NOVUM: LIGHT & STRONG

KÖGEL TROGVORMIGE KIPWAGEN NOVUM: LIGHT & STRONG KÖGEL TROGVORMIGE KIPWAGEN NOVUM: LIGHT & STRONG PASSIE ONTMOET INGENIEURSKUNST: PASSIONEERING VOOR ONZE KLANTEN Wat is er spannender dan de transportsector? De toekomst van de transportsector! Wij zetten

Nadere informatie