Stichting Proyecto Yannick

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Proyecto Yannick"

Transcriptie

1 Stichting Proyecto Yannick

2 Beleidsplan Stichting Proyecto Yannick 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Proyecto Yannick 2. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 3. Projecten 4. Voorlichting 5. Administratie 6. Financiën a. Projectkosten b. Exploitatiekosten c. Dekkingsplan Colofon Stichting Proyecto Yannick Apeldoornseweg 58, 6814 BM Arnhem Rekeningnummer ING KvK-nummer

3 1. Doelstellingen en visie van Stichting Proyecto Yannick Doelstelling De doelstelling van Stichting Proyecto Yannick is het ondersteunen/stimuleren/begeleiden van personen (kinderen/jongeren/volwassenen) met Downsyndroom (of een handicap met raakvlakken daaraan), alsmede aan hun ouders/opvoeders/begeleiders in Celendín en omgeving om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en hen daardoor zo volledig mogelijk deel uit te kunnen laten maken van de maatschappij. Visie De achterliggende visie achter deze doelstellingen is dat er in Celendín en omgeving een redelijk aantal kinderen/jongeren met Downsyndroom is, terwijl er nauwelijks informatie/hulp geboden wordt, waardoor ze nauwelijks gestimuleerd worden deel te nemen aan de maatschappij. De ouders hebben geen realistisch beeld van wat hun kinderen kunnen leren/bereiken en laten hen over het algemeen opgroeien zonder naar school te gaan of een andere vorm van onderwijs. De ouders zijn over het algemeen niet erg betrokken bij de opvoeding van hun kinderen, en in het geval van een gehandicapt kind is extra aandacht/begeleiding/therapie nodig, terwijl die niet gegeven wordt. Voor een groot deel door onwetendheid of door het niet accepteren van de handicap van het kind. De situatie kan nog extra verontrustend zijn in arme gezinnen, waar de dagelijkse bezigheden in eerste instantie alleen gericht zijn op overleven. Bovendien is er geen goed onderwijs voor kinderen met Downsyndroom. De integratie in het gewone onderwijs staat nog in de kinderschoenen. En daarnaast is er niet voldoende of incorrecte kennis aanwezig in de medische wereld, artsen verlos- en verpleegkundigen weten vaak niet voldoende af van Downsyndroom waardoor ouders niet voldoende of foutief geïnformeerd worden. Rocio, 17 jaar Werkwijze Stichting Proyecto Yannick probeert de situatie van mensen met Downsyndroom (en handicaps met raakvlakken) te verbeteren door het geven van informatie, zowel aan de mensen zelf en hun omgeving, als aan de maatschappij in het algemeen om de beeldvorming positief te beïnvloeden en met name ook een reëel beeld te geven. Daarnaast ondersteunen we met individuele bijlessen, therapieën, early stimulation en proberen we de omgeving van het kind/jongere/volwassene te stimuleren om ook bij de ontwikkeling betrokken te zijn. We willen bijdragen aan een omgeving waarin iemand met Downsyndroom (of een andere handicap) beter geaccepteerd en geïntergreerd wordt.

4 We willen ondersteuning bieden om de integratie in het onderwijs te verbeteren en indien dat niet voldoende is, het aanbod van speciaal onderwijs verbeteren. Tevens willen we zorgen voor betere kennis in de medische wereld, met name artsen, verloskundigen, verpleegkundigen etc. Als de ouders van begin af aan een goed beeld hebben over de ontwikkelingsmogelijkheden van hun kind, is er grotere kans op acceptatie van het kind en begeleiding bij de ontwikkeling.

5 2. Organisatie a. Organigram Elk bestuurslid en elke vrijwilliger heeft in ieder geval de taak en primair doel om alles in werking te stellen om de statutaire doelstelling en de daaruit voortvloeiende projecten succesvol uit te voeren.

6 b. Bestuur Het bestuur bestaat uit drie leden, namelijk een voorzitter, penningmeester en secretaris. Eventueel kan het bestuur aangevuld worden met twee algemene bestuursleden, al of niet met een duidelijk omschreven functie. Bij voorkeur wordt het bestuur echter klein en kernachtig gehouden, om daarmee effectieve besluitvorming te bevorderen. De voorzitter De taken van de voorzitter zijn: Het leiden van de organisatie, de vergaderingen, de bestuursleden en vrijwilligers; Het naar buiten treden namens de stichting, afhankelijk van de situatie; Het delegeren en mede-uitvoeren van de uit te voeren werkzaamheden; Het bewaren van evenwicht in de organisatie m.b.t. werklast en samenwerking; Het rapporteren over bovenstaande tijdens de bestuursvergaderingen. De penningmeester De taken van de penningmeester zijn: Het volgen van de daadwerkelijke inkomsten en uitgaven ten opzichte van de geplande inkomsten en uitgaven; Financiële administratie van de stichting in het algemeen; Financiële administratie van de projecten; Het aangeven van de documentatie die de boekhouder aan het einde van het jaar nodig heeft om het onafhankelijke jaarverslag, incl. accountantsverklaring, op te stellen; Over bovenstaande rapporteren tijdens de bestuurvergaderingen; Tijdens de bestuursvergaderingen deelnemen in de algemene menings- en besluitvorming met betrekking tot alle punten die binnen de organisatie aan de orde zijn. De secretaris De taken van de secretaris zijn: Behandelen van de inkomende en uitgaande post en ; Archiveren van de inkomende en uitgaande post en ; Het naar buiten treden namens de organisatie, afhankelijk van de statutaire en reglementaire bevoegdheden en de situatie; Bijhouden van het ledenbestand; Over bovenstaande rapporteren tijdens de bestuursvergaderingen; Notuleren en verslagleggen van de bestuursvergaderingen.

7 c. Vrijwilligers De vrijwilligers dienen aangestuurd te worden door het bestuur. Zij hoeven niet bij de bestuursvergaderingen aanwezig te zijn. Naomi (3 jr) met haar moeder (links) en de juf

8 3. Projecten Probleemstelling Er zijn geen officiële cijfers m.b.t. het aantal mensen met DS in Peru, echter het is duidelijk dat het om een aanzienlijk aantal gaat. Degenen in de armste gebieden hebben het over het algemeen het zwaarst. Hoewel we er wel naar op zoek zijn gegaan, zijn er ook in Celendín geen goede cijfers bekend over het aantal mensen met Downsyndroom. Er zijn globale tellingen gedaan door mensen die naar de dorpjes toe gegaan zijn en de gevallen genoteerd hebben. We hebben slechts een heel klein deel daarvan kunnen achterhalen. En daarbij is het bovendien vrijwel nooit aangegeven wanneer het om Downsydroom gaat. In de omschrijving is bijna alleen mentale handicap of mentale achterstand aangegeven. Er is geen enkele officiële instelling in Peru die gespecialiseerd is in de behandeling/begeleiding/ondersteuning van mensen met Downsyndroom (zoals in Nederland bijvoorbeeld de Downpolies of een stichting vergelijkbaar aan de SDS. De organisaties die er zijn richten zich over het algemeen op gehandicapten in het algemeen of gaan uit van een willekeurige groepering. Bovendien is het merendeel gericht op Lima. Er is in Peru nog steeds te weinig kennis over Downsyndroom. Dit geldt zowel voor de maatschappij in het algemeen als voor de betrokken families. Bovendien is er veel onjuiste informatie over Downsyndroom en zijn er daarom veel onjuiste opvattingen, die voor een negatieve invloed op de ontwikkeling van mensen met DS kunnen zorgen. We hebben sinds 2011 contact met de stichting FamilyDown. Dit is een organisatie gericht op Lima, maar met vrijwel dezelfde doelstellingen als Stichting Proyecto Yannick. We hopen in de nabije toekomst te kunnen bekijken in hoeverre we met hen kunnen samenwerken. Daarnaast is mede op initiatief van FamilyDown in mei 2011 een overkoepelende (landelijke) organisatie opgericht, waarin men de stichtingen/organisaties/projecten gericht op mentale handicaps (naast DS ook bijvoorbeeld autisme) bijeen wil brengen om samen sterker te staan bijvoorbeeld voor het vragen van aandacht in de politiek. Proyecto Yannick heeft zich daarbij aangesloten (COPEDIME). Er zijn geen normen/richtlijnen vastgesteld mbt de gezondheid/onderwijs en/of werk, alles wordt willekeurig gedaan. Er zijn vrijwel geen publieke (overheids) centra waar kinderen/mensen met Downsyndroom terecht kunnen. De weinige ondersteuning die er wel is, is in grote steden in Peru. In Celendín en omgeving is eenvoudig weg helemaal niets. Privétherapieën zijn er kostbaar en voor de grote groep daardoor onbereikbaar. Integratie in het onderwijs staat nog in de kinderschoenen, integratie op de arbeidsmarkt komt in de grote steden aan de kust af en toe voor, maar heeft nog een heel lange weg te gaan. Eén van de groostte problemen is het gebrek aan (juiste) informatie, emotionele ondersteuning, programma s zoals early stimulation, maar ook medische programma s.

9 Yannick, klaar om te gaan marcheren met zijn klas (gewoon kleuteronderwijs), iets wat voor vele andere kinderen met DS helaas nog niet weggelegd is Projectomschrijving Stichting Proyecto Yannick werkt d rect samen met de Peruaanse zusterorganisatie Asociación Proyecto Yannick, ingeschreven in Peru met nummer RUC Op 23 oktober 2008 is Stichting Proyecto Yannick notarieel opgericht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer Het gaat om een continu project om mensen met Downsyndroom (of handicaps met raakvlakken) te begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkeling om zo goed mogelijk deel te kunnen nemen in de maatschappij. Deze ondersteuning en begeleiding bestaat uit diverse onderdelen. A. Begeleiding/lessen/therapie per kind op projectlocatie (in Celendín) In 2010 zijn we begonnen met individuele begeleiding/lessen/therapie per kind. Dit wordt nu gedaan door 2 onderwijzeressen die elk 2,5 uur per dag aanwezig zijn en zich hiermee bezig houden. De vrijdagen houden we vrij voor het bezoeken van nieuwe kinderen/families, informeren van artsen/verloskundigen/onderwijzers, intern overleg en als vrije inloop voor wanneer kinderen ver weg wonen en slechts af en toe op het project komen. De overige dagen willen we zoveel mogelijk kinderen individueel ondersteunen. Op dit moment komen er ongeveer 10 kinderen vast naar het project, 1 of 2 uur per week. Er zijn echter minstens 20 kinderen in en in de directe omgeving van Celendín met Downsyndroom en waarschijnlijk nog veel meer. In 2012 willen we 2 voltijds onderwijzeressen ter beschikking hebben (nu is dat de helft). Tevens willen we minimaal eens per maand een fysiotherapeut ter beschikking hebben evenals een logopedist en bij voorkeur ook een psycholoog. We kiezen bewust voor begeleiding individueel of in zeer kleine groepjes, omdat we denken dat we daarmee sneller (en dus goedkoper) vooruitgang boeken dan wanneer we de lessen in de vorm van groepslessen zouden gieten. Kinderen krijgen vrijwel geen individuele aandacht, ook niet van hun ouders, bovendien zijn de meeste kinderen niet gewend aan klassikaal werken. Behalve dat een snelle vordering kostenbesparend is, zien we het ook als een vorm van positieve aandacht/publiciteit voor downsyndroom als kinderen z.s.m. door onze ondersteuning normaal mee kunnen draaien in de

10 maatschappij. Op dit moment is er niemand in heel Celendín met Downsyndroom die echt met normaal onderwijs mee doet, of die geïntegreerd is op de arbeidsmarkt. We hebben geen exacte aantallen, maar nu ons project bekender wordt, horen we van steeds meer gevallen waar kinderen/mensen met Downsyndroom weggestopt zijn in een kamertje binnen en die nooit op straat komen. Hoe eerder mensen met Downsyndroom geaccepteerd worden, hoe eerder nieuwe ouders hun kind zullen accepteren en hoe beter we dit soort nieuwe gevallen kunnen voorkomen in de toekomst. Wanneer alle kinderen van kleins af aan direct gestimuleerd worden, of in elk geval goed begeleid worden bijvoorbeeld door de ouders, hoe makkelijker het in de toekomst zal zijn om wel klassikaal te gaan werken en hoe meer kinderen in het gewone onderwijs zullen kunnen instromen. Vrijwilligers schilderen een hinkelbaan op de grond Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een werkwijze die we vervolgens structureel op elk kind willen toepassen. Het aanleren van basisvaardigeheden (tot aan de eerste klassen van de lagere school, denk aan kleuren, vormen, getallen, leren lezen) gecombineerd met oefeningen voor de grove motoriek, balans etc. De ouders zijn soms bij de lessen aanwezig (met name als ze van ver komen of als de kinderen nog erg klein zijn) maar i.v.m. de concentratie van het kind heeft het de voorkeur dat ze zich tijdens de lessen afzijdig houden. Wel geven we de ouders tips over hoe ze thuis met eenvoudige oefeningen tijdens de dagelijkse dingen met hun kind bezig kunnen zijn om de voortgang te ondersteunen. Bij de grotere kinderen geven we huiswerk mee dat ze thuis met hulp van de ouders kunnen maken. Kosten: materiaal, onderdak, onderwijzeressen, specialisten

11 Om door te gaan zoals we nu bezig zijn: Per jaar in Euro s personeel Totaal van 40 uur per week ongeveer onderdak 400 materiaal (minimum) 200 Specialisten* 600 Totaal *Het is erg lastig in te schatten wat de exacte kosten hiervan zullen zijn. De schatting is nu gebaseerd op de info van een aantal bereidwillige specialisten in Cajamarca, die voor het project goedkoper willen werken en zo nu en dan naar Celendín willen reizen (ongeveer 4 uur reistijd, enkele reis). Het is echter niet duidelijk of zij nog steeds beschikbaar zijn op het moment dat we met hen zouden kunnen werken. Tevens zijn de lonen vastgesteld n.a.v. de minimumlonen (iets hoger) en vanwege de nieuwe president zouden die in 2012 kunnen wijzigen. Tevens zijn huurcontracten erg informeel en in principe kan de eigenaar op elk gewenst tijdstip de huur verhogen. De ruimte is een onderhuur in het huis wat Susan van der Wielen voor zichzelf huurt, mocht haar huur stijgen, dan zal deze afsplitsing daarvan ook stijgen. We zouden graag een uitbreiding van het aantal uren willen, om meer kinderen te kunnen begeleiden en meer gebruik te kunnen maken van specialisten. B. Begeleiding/lessen/therapie per kind op afstand Bezoeken van kinderen die verderweg wonen in de provincie, indien redelijk in de buurt is het mogelijk om dat bijvoorbeeld eens per maand te doen. Indien verder weg zou dat één of twee keer per jaar kunnen. Naast concrete oefeningen met het kind is een belangrijk onderdeel de ouders/begeleiders/betrokkenen te leren hoe men dat zelf kan doen met eenvoudige middelen, en misschien nog wel belangrijker: ze te motiveren zelf met hun kind oefeningen te doen. Per jaar in Euro s personeel 2 hele dagen per week 3500 materiaal 100 vervoer* 1000 Chauffeur* 1500 *De kosten van vervoer zijn erg lastig in te schatten, om diverse redenen: Op dit moment hebben we nog geen beeld van om hoeveel kinderen het gaat. Dat ze er zijn is duidelijk, maar we weten niet om hoeveel kinderen het gaat en waar ze zich bevinden. Op het moment dat dat duidelijk(er) wordt, kunnen we onze planning daar beter op aansluiten. Op dit moment is het idee om te beginnen met kinderen die niet al te ver weg wonen en die we al kennen. Afhankelijk van de beschikbare financiën kunnen we steeds (eens per week of eens per maand bijvoorbeeld) ook een nieuw district bezoeken, daar informeren naar de stand van zaken (dat proberen we nu ook al een beetje op afstand te doen indien mogelijk, maar we hebben nog geen goede contacten) en informatie geven. We willen daar geen apart onderzoek naar doen, maar direct het geven van informatie met het verzamelen van gegevens over de betreffende families combineren. Het gaat om kleine plaatsen en mensen kennen elkaar. Door na te vragen worden we vaak al snel doorverwezen en dat kan dan het startpunt zijn om met meer families in contact te komen. Evenals de activiteiten op dit moment, willen we ook dit stapje voor stapje uitbreiden, klein beginnen en groeien en onderweg steeds verbeteren. Daarnaast is de auto die we hebben nog niet in orde. Met name vanwege een gebrek aan financiële middelen. Tevens overwegen we om de auto zo gauw deze opgeknapt is te verkopen (teveel pech al mee gehad en weinig vertrouwen nog in de toekomst)

12 en vervolgens met minder haast een andere te zoeken en voorlopig (of misschien zelfs blijvend) dan zouden we gebruik maken van de huur van een taxi (in Peru niet zo duur als in Nederland) Zowel het soort vervoer als de afstanden liggen nog niet vast, vandaar dat een exacte schatting moeilijk te maken is. Willian Alexander, 15 jaar C. Publiciteit maken voor project/kinderen werven /positief image downsyndroom - Laten weten dat we er zijn en wat we doen, tegelijkertijd laten weten dat Downsyndroom niet zo iets vreselijks is als veel mensen denken, dat met begeleiding/ondersteuning van het kind, het heel ver kan komen. - Posteractie eens per jaar (21 maart, Downsyndroomdag?) - Folders ter beschikking hebben, info aanbieden aan alle geïnteresseerden, gerichte bezoeken aan verloskundigen/artsen etc. - Op Worlddownsyndroomdag een stand op de Plaza? - Ouders d.m.v. huisbezoeken gericht bewustmaken van het belang van betrokkenheid bij hun kind om daarmee te bevorderen dat ze hun kinderen naar het project brengen voor begeleiding en/of (met name indien verder weg wonen) zelf thuis extra stimuleren en begeleiden. - Stand op de jaarlijkse braderie/feestterrein (juli) Per jaar in Euro s Posteractie 150 Folders 200 stand plaza 150 Promotie op feria (juli) 100 D. Opleiden/bijspijkeren van leerkrachten ouders/mensen in de omgeving van personen met Downsyndroom/medewerkers van project/andersoortige betrokkenen (denk hierbij bijvoorbeeld aan overheidsinstellingen op gebied van verstandelijke handicaps) Dit komt deels overeen met punt C, maar is in dit geval specifieker gericht op het verbeteren van de kennis over Downsyndroom en de mensen die daar met name beroepsmatig mee werken. Artsen worden gezien als experts, maar geven vaak nauwelijks of verkeerde informatie. Onderwijzers in het gewone onderwijs zijn verplicht om met kinderen met kinderen met Downsyndroom te werken als ze die in hun klas krijgen, maar hebben geen idee hoe.

13 De mensen die werken vanuit de overheid (zoals OMAPED), weten nauwelijks wat Downsyndroom is en gaan ervanuit dat gehandicapten toch niks kunnen. In plaats van te stimuleren wordt het idee gegeven dat ze zielig zijn. Indien we voldoende geld ter beschikking hebben, willen we er met name met die mensen wat dieper op in gaan. E. Jaarlijks (of halfjaarlijkse) controles van de kinderen door kinderarts/tandarts Dit moet gebeuren door mensen die ervaring/kennis hebben met/over Downsyndroom of gemotiveerd zijn die te verkijgen en er positief tegenover staan. Op dit moment is er geen kinderarts in Celendín. Mogelijk komt die er wel in 2011, maar indien deze arts negatief tegenover Downsyndroom staat en/of geen kennis heeft over Downsyndroom en die niet wil verkrijgen (dit klinkt in Nederland misschien raar, maar is hier aan de orde van de dag), dan zal er toch voor gekozen worden om een andere kinderarts van verderweg te benaderen. Per jaar in Euro s 1000 F. Gericht ondersteunen van geïntegreerd onderwijs, d.m.v. informatie, speciaal materiaal, bijeenkomsten. Concrete en directe ondersteuning van onderwijzers met een kind met Downsyndroom in de klas. Indien voldoende middelen en/of vrijwilligers ter beschikking die inzetten als assistent in de klas om het kind persoonlijk te begeleiden, voor bijvoorbeeld enkele uren per week. De aanpak hiervan is nog erg onduidelijk, de bijbehorende kosten dus ook. We willen echter beginnen met bijeenkomsten voor onderwijzers met een kind met Downsyndroom in de klas en tevens de onderwijzers van de school voor speciaal onderwijs die in principe de ondersteuning moeten verzorgen. We willen kijken waar het gat is, waarom het niet goed aansluit en vervolgens kijken in hoeverre wij daarbij kunnen helpen. Per jaar in Euro s Voorlichting In principe zal er met name aandacht besteed worden aan het werven van nieuwe donateurs, omdat we daar meer behoefte aan hebben. Door middel van vaste donaties kunnen we beter inschatten hoeveel inkomsten we daarvan kunnen verwachten. Het verkijgen van vaste inkomsten is heel belangrijk omdat het (al helemaal in deze beginfase) vrijwel onmogelijk is om met het project zelf inkomsten te verkrijgen. Daarnaast zal er in mindere mate ook aandacht besteed worden aan het verwerven van eenmalige donaties. Nog in 2011 zal er gestart worden met een deur-aan-deur-actie om nieuwe donateurs te werven, mogelijk zal dat in 2012 herhaald worden. Tevens zal het project aangemeld worden op websites waar mensen online geld kunnen doneren aan goede doelen. Daarnaast wordt er een actie gehouden waarbij we geïnteresseerden vragen om hun speelgoed te verkopen op marktplaats en een deel van de opbrengst aan het project te schenken.

14 Pech met ingestort dak begin 2011, gelukkig vielen er geen gewonden.

15 5. Administratie De voorzitter zal bevoegd zijn tot het beheren van het stichtingsvermogen en het overboeken van door het bestuur goedgekeurde donaties, vrijwilligersvergoedingen en eventuele andere kosten. De administratie zal maandelijks worden gecontroleerd en geregistreerd door de penningmeester. Per kwartaal zal de penningmeester een toelichting bieden op het verloop van de baten en lasten van de stichting en of de fondsenwerving dan wel de uitgaven moeten worden bijgestuurd. De administratie zal worden vergeleken met de vooraf vastgestelde exploitatie- en projectbegrotingen, waarin is bepaald hoeveel geld nodig is om de vastgestelde projecten uit te voeren en daarnaast de organisatiekosten te dekken. Dit alles zal in zeer nauw overleg gebeuren met Susan van der Wielen die de projecten ter plekke daadwerkelijk leidt. 6. Financiën a. Projectkosten De projectkosten zijn als volgt gespecificeerd: Project In Euro s per jaar A. Begeleiding/lessen/therapie per kind op projectlocatie (in Celendín) B. Begeleiding/lessen/therapie per kind op afstand C. Publiciteit maken voor project/kinderen werven /positief image downsyndroom 600 D. Opleiden/bijspijkeren van leerkrachten ouders/ mensen in de omgeving van personen met Downsyndroom/medewerkers van project/andersoortige betrokkenen xx E. Jaarlijks (of halfjaarlijkse) controles van de kinderen door kinderarts/tandarts F. Gericht ondersteunen van geïntegreerd onderwijs, dmv informatie, speciaal materiaal?, bijeenkomsten 500 Totaal op dit moment zonder project D Totaal* b. kosten en opbrengsten organisatie De kosten en opbrengsten voor 2012 zijn als volgt gespecificeerd: Kosten en Opbrengsten 2012 Stichting Proyecto Yannick Kosten homepage 75,00 Kosten Kamer van Koophandel 50,00 Drukkosten machtigingskaarten 0,00 Vrijwilligersvergoedingen * 0,00 Budget activiteitencommissie 0,00 Bankkosten 110,00 Overige kosten 23,50 Totaal 248,50 Tekort op de begroting 248,50

16 Promotie op de jaarlijkse beurs/braderie

17 c. Dekkingsplan totaal benodigde budget in 2012 is: Projectbegroting ,00 Begrotingstekort organisatie 248,50 Totaal ,50 In 2012 willen wij 200 donateurs werven. Wij schatten de kans hoog in dat dit bereikt zal worden, gezien het enthousiasme van de mensen in onze stichting, zowel bestuur als vrijwilligers, en de steun die wij ontvangen voor ons werk uit onze achterban. Deze 200 donateurs zullen gemiddeld 5,00 per maand bijdragen. Ze zijn niet allen vanaf begin 2012 donateur. Sommige worden pas na enkele maanden geworven. Vanaf januari 2012, tot het einde van het boekjaar, zal ongeveer het volgende bedrag worden gedoneerd door de vaste donateurs: Schatting nieuwe donateursinkomsten Januari 50 5, ,00 Februari 10 5, ,00 Maart 40 5, ,00 April 10 5, ,00 Mei 10 5, ,00 Juni 5 5, ,00 Juli 5 5, ,00 Augustus 5 5, ,00 September 15 5, ,00 Oktober 15 5, ,00 November 15 5, ,00 December 20 5, , ,00 Daarnaast zullen onze vrijwilligers evenementen organiseren met een budget van 500,- om een bedrag te werven van ca ,-. Het dekkingsplan kan dus als volgt worden samengevat: Kosten: Projectbegroting ,00 Exploitatiebegroting 248,50 Totaal ,50 Inkomsten: Bestaande donateurs inkomsten 480,00 Nieuwe donateurs inkomsten 7.625,00 Overige donaties 3.500,00 Totaal ,00 Het overschot aan actieresultaat zal worden gereserveerd voor het volgende boekjaar.

18

Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation)

Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation) Beleidsplan Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation) 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Claire Foundation 2. Organisatie a. Bestuur b. Vrijwilligers 3. Projecten

Nadere informatie

Colofon: BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF)

Colofon: BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF) BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF) 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van NCF: 2. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 3. Projecten 4. Voorlichting 5. Administratie

Nadere informatie

1.Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation

1.Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation Beleidsplan 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation 2. Organisatie 3. Projecten 4.Voorlichting 5.Administratie 6.Financiën Colofon Uganda on wheels foundation Oosterdijk 8,

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Stichting Proyecto Yannick

Jaarverslag 2010. Stichting Proyecto Yannick Jaarverslag 2010 Stichting Proyecto Yannick Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie 2.1 Beschrijving van de lokale situatie 2.2 Doelstelling, visie, werkwijze 3. Project 2010 4. Voorlichting 5. Beleid

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Proyecto Yannick

Jaarverslag Stichting Proyecto Yannick Jaarverslag 2015 Stichting Proyecto Yannick Jaarverslag 2015 Stichting Proyecto Yannick Apeldoornseweg 58 6814 BM Arnhem Tel: 06-26776549 info@proyectoyannick.org www.proyectoyannick.org Rekeningnummer:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Voorvechter

Beleidsplan Stichting Voorvechter Beleidsplan 2015: Beleidsplan Stichting Voorvechter 1. Inleiding 2. Doelstellingen, visie en werkwijze stichting Voorvechter 3. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 4. Projecten 5. Voorlichting

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Introductie Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Luz Alba. Over 2012 is voor het eerst een jaarverslag geschreven, en bij het verder professionaliseren

Nadere informatie

Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015

Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015 Beleidsplan Stichting BridhimNepal Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015 Op 17 maart 2016 is Stichting BridhimNepal notarieel opgericht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015

Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015 Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015 Contents 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Jacana Business Empowerment... 3 Doelstelling... 3 Visie... 3 Werkwijze... 3 2. Organisatie... 4 Stichting Jacana

Nadere informatie

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477 Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa KvK: 41003000 Adres: Postbus 490, 2240 AL Wassenaar Tel: 070-5178477 Inhoudsopgave. Het Beleidsplan....2 Werkzaamheden van de Stichting....3 Stichting Vrienden

Nadere informatie

Student & Starter. Financiële Prognose. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht

Student & Starter. Financiële Prognose. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht Financiële Prognose Student & Starter 2014 Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht Contents 1. Algemeen... 2 Vereniging... 2 Doelstelling... 2 Bestuur... 2 2. Balansbegroting... 3 3. Exploitatiebegroting...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting AfriCan Do

BELEIDSPLAN. Stichting AfriCan Do BELEIDSPLAN Stichting AfriCan Do December 2018 INHOUD 1. Algemene gegevens 2 2. Beleid en strategie 2 3. Bestuur en vermogensbeschikking 3 4. Projecten 5 5. Voorlichting en fondsenwerving 6 6. Administratie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering

Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering 2013 Colofon Correspondentieadres: Stichting ZwanenhofViering p/a Stoppelland 80 7641 KD Wierden Telefoon: 0546 577328 E-mail: secretaris@zwanenhofviering.nl Rekeningnummer:

Nadere informatie

Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan. van: door: naar:

Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan. van: door: naar: Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan van: door: naar: Inhoudstafel Colofon... 1 1. Doelstelling... 2 Visie en achtergrond... 2 Werkwijze... 3 Doelgroep... 3 2. Organisatie... 4 Bestuur... 4

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart

Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart Beleidsplan van Stichting Vrienden van Hospice Dedemsvaart Mei 2014 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk l 2 Doel 2 Bestuur 2 Bestuursvergaderingen / besprekingen 2 Financiële administratie 2 Vermogen 2 Beheer vermogen

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2018. Stichting Be4all (Better Education for All)

Beleidsplan 2013-2018. Stichting Be4all (Better Education for All) Beleidsplan 2013-2018 Stichting Be4all (Better Education for All) Inhoudsopgave 1. Doelstelling, visie en werkwijze van Stichting Be4all... 4 1.1. Doelstelling... 4 1.2. Visie... 4 1.3. Werkwijze... 4

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan?

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan? HET PROJECTPLAN a) Wat is een projectplan? Vrijwel elk nieuw initiatief krijgt de vorm van een project. In het begin zijn het wellicht vooral uw visie, ideeën en enthousiasme die ervoor zorgen dat de start

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2014

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2014 Stichting Nativitas Beleidsplan 2014 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Nativitas Doelstelling, visie Werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Organisatie. A

Nadere informatie

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 2014 Handicap? Geen probleem! Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 Beleidsplan November 2014 versie 1.03 Inhoud Voorwoord 1 Aanleiding 2 Visie/missie 3

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Fondsenwerving vanuit financieel perspectief

Fondsenwerving vanuit financieel perspectief Fondsenwerving vanuit financieel perspectief Dirk Dekker Penningmeester Netwerk DAK Utrecht Donderdag 12 april 2012 In elke stap zijn financiën belangrijk (1) De voorbereiding Het selecteren van één of

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Matthias. Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias

Jaarverslag 2011. Stichting Matthias. Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias Jaarverslag 2011 Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias Postadres: Postbus 277 1970 AG IJmuiden Telefoon: 06-22840270 Fax 084-7289657 Email: info@stichting-matthias.nl Opgericht

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2010-2015

Beleidsnotitie 2010-2015 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Opgesteld door : H.J. Koetsier Datum : September 2010 Inhoud Voorwoord/inleiding... 3 1. Strategie... 4 1.1 Kernprincipes en uitgangspunten...

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2015 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2015 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2015 t/m 31 december 2015 Amstenrade, januari 2016 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2013

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2013 Stichting Nativitas Beleidsplan 2013 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Nativitas Doelstelling, visie Werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Organisatie. A

Nadere informatie

Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Amstenrade, januari 2014 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2017 t/m 31 december 2017 Amstenrade, januari 2018 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

Stichting Hartige Samaritaan

Stichting Hartige Samaritaan Stichting Hartige Samaritaan Beleidsplan 2016-2018 Auteurs: Heleen Baksteen Corné van den Brink Joanne Dekker Jan Willem van Galen Jan Maarten Verzendaal René van der Weijden Delft, november 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Marianne Center

Stichting Marianne Center Stichting Marianne Center Beleidsplan 2010-2012 Stichting Marianne Center Margriet 19 7772 NC Hardenberg 0523-264845 Bestuur: Dhr. N. van Vuuren, Mevr. M. Janssen, Mevr. T. Velvis Website: www.mariannecenter.org

Nadere informatie

2016 Huishoudelijk. reglement. Stichting Blokhuispoort

2016 Huishoudelijk. reglement. Stichting Blokhuispoort 2016 Huishoudelijk reglement Stichting Blokhuispoort Inhoud Algemeen... 2 Artikel 1.... 2 Artikel 2.... 2 Artikel 3.... 2 Dagelijks bestuur... 2 Artikel 4.... 2 Artikel 5.... 2 Voorzitter... 2 Artikel

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

2011-2015. Beleidsplan Stichting De Upside van Down

2011-2015. Beleidsplan Stichting De Upside van Down 2011-2015 Beleidsplan Stichting De Upside van Down Caroline Belle 2011-2015 Inhoud Inleiding. pagina 03 Hoofdstuk 1, Uitgangspunten. pagina 05 Hoofdstuk 2, Visie pagina 06 Hoofdstuk 3, Doelstellingen.

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding:... 3

Inhoudsopgave Inleiding:... 3 BELEIDSNOTA Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding:... 3 1. Inleiding:... 3 1.1 Ontstaansgeschiedenis... 3 1.2 Groei van de projecten in India... 3 1.3 De toekomst... 3 1.4 Leeswijzer... 3 2. Doel

Nadere informatie

Stichting Kalinga. Jaarverslag 2004. Dit rapport heeft 12 pagina s

Stichting Kalinga. Jaarverslag 2004. Dit rapport heeft 12 pagina s Stichting Kalinga Jaarverslag 2004 Dit rapport heeft 12 pagina s Inhoudsopgave Jaarverslag 3 Algemene informatie 3 Gang van zaken gedurende het boekjaar 3 De verwachte gang van zaken 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. DE ORGANISATIE KORT EN BONDIG... 3 1.1. WIE WE ZIJN / DE GESCHIEDENIS... 3 2. DE NORMEN EN WAARDEN VAN STICHTING GEEFGRATIS...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007 Jaarverslag 2008 Stichting All for Children opgericht op 8 november 2007 De stichting is gevestigd in Amsterdam en daar ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nr. 34286726 Postadres: 2e C. Huygensstraat

Nadere informatie

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2011 Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl Verdraagzaamheid is respect en waardering voor en acceptatie van de rijke verscheidenheid van de culturen in onze

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum

Rapport inzake de jaarrekening Stichting Get On Hilversum Rapport inzake de jaarrekening 2018 Stichting Get On Hilversum Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 6 Staat van baten en lasten over 2018 7 Algemene toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands Beleidsplan Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van de Stichting... 4 3 Organisatie-structuur... 5 4 Financiering (inkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan. Sport 4 Socialisation International. Versie 2013

Beleidsplan. Sport 4 Socialisation International. Versie 2013 Beleidsplan Sport 4 Socialisation International Versie 2013 Due to be revised 12-2013 Inhoudsopgave 1. Doelstellingen, visie, missie en werkwijze... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Visie... 4 1.3 Missie...

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people BELEIDSPLAN STICHTING For the people 2017 2021 Stichting For the people Alexanderdumaslaan 184 1102 VZ Amsterdam 0640940543 www.4thepeople.nl Info@4thepeople.nl KVK: 67405711 RSIN : 856972332 Bankrekening:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam

Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam Beleidsplan 2015-2018 (versie 25-02- 2015) H1: Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam 2015-2018. Gedurende de vorige beleidsperiode (2011-2014) is de naam

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 1 mei 2014 "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2010 6 Staat van baten en

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Beleidsplan 2018-2020 van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda. Deze stichting is 10 september 1999

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3 Beleidsplan Stichting Little Superheroes 2017-2018 1 Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 VISIE 3 MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 SAMENWERKING MET LOKALE PARTNER(S) 3 PROJECTEN KORTE TERMIJN 4 PROJECTEN LANGE

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2018

Beleidsplan 2016-2018 Stichting De Zeven Werken Beleidsplan 2016-2018 Eindhoven, november 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Stichting De Zeven Werken... 3 2.1. Visie... 3 2.2. Doelstelling... 3 2.3. Werkzaamheden... 3 3. Het

Nadere informatie

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013 Galjoen 10 3863 EK Nijkerk Publicatierapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina A Algemeen 3 B Beleidsplan 4 C Actueel verslag 5 D Balans per 31 december 2013 6 E Staat van baten en lasten 7 A ALGEMEEN A.1 Algemene

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Toelichting Staat van Baten en lasten 1. Inleiding Hieronder presenteert Sapope haar financiële verantwoording van de resultaten over

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie