Trans 6, 6811 HR Arnhem Correspondentie: postbus 9218, 6800 HX Arnhem Telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trans 6, 6811 HR Arnhem Correspondentie: postbus 9218, 6800 HX Arnhem Telefoon: 026-351 3232. mail@dekempenaer.nl"

Transcriptie

1 . De Kempenaer Advocaten SPOED Trans 6, 6811 HR Arnhem Correspondentie: postbus 9218, 6800 HX Arnhem Telefoon: Telefax: ; Belastingdienst/Grote Ondernemingen t.a.v. de heren H.G. Hassing en Stapelkamp Postbus DH ARNHEM PER TELEFAX: mr. P.e. Plochg mr. P.M. Wilmini mr. J.E. Brands mr. W.H.J.O. mr. drs. Wc P.A.J.M. mr. A.H.M. Bou\\ mr. J.P.A. Greut, mr. P.e.M. Heim mr. H.A. Wiggen mr. M.P. Nan mr. M.e. de Ken mr. P.J.G. van d mr. M.F. Baltuss mr. drs. I.E. Nat mr. G.J. Gülche' mr. J.M. Heiken: mr. A.J.A. Tessc mr. H.A.A. Vrijhl mr. M.E. Meijnh: mr. R.D. Boesve Advocaten en pl. tevens Recht5..tevens belasti Arnhem, 6 mei 1998 Betreft: lee B.V./IMEX B.V. Geachte heren Hassing en Stapelkamp, In aansluiting op mijn telefax van 28 april jl. bericht ik u als volgt. Met de heer Stapelkamp had ik 29 april jl. telefonisch overleg. Hij deelde mij mee dat uiterlijk maandag 4 mei j1. een beschikking zou worden genomen waaruit zou blijken dat IMEX B.V. geen of in verhouding tot het teruggevraagde bedrag van ongeveer f ,- zeer weinig omzetbelasting zou terugontvangen. De administratieve verwerking van de beschikking zou nog enige tijd op zich kunnen laten wachten. Eventueel zou een administratieve afhandeling op de Eenheid kunnen plaatsvinden. In ieder geval zou de inhoud van de beschikking worden meegedeeld. Ik heb de heer Stapelkamp toen meegedeeld zijn reactie even af te wachten om vervolgens in overleg met cliënten te bezien welke rechtsmaatregelen genomen zouden moeten worden. Immers, de bedrijven van IMEX B.V. en van lee B.V. liggen, ik deelde u dat reeds meerdere malen mee, geheel of nagenoeg geheel stil wegens uw weigering tot teruggave van omzetbelasting en de mededeling dat IMEX B.V. en/of lee B.V. verdacht worden van SNS Bank ABN-AMROBank Postbank alle t.n.v. De Kempenaer Advocaten SNS Bank t.n.v. Stichting Beheer Derdengelden De Kempenaer Advocaten De aansprakelijkheid van ons is beperkt tot het bedrag dat in voorkomend geval uitgekeerd wordt krachtens de door ons afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

2 inzake lee B.V./lMEX B.V. Arnhem, 6 mei 1998, 2 Blad 2 een betrokkenheid bij een "carrouselfraude" met omzetbelasting. De heer Hassing deelde mij mee dat hij in zijn brief van 27 april jl. ten onrechte spreekt van "IMEX B.V. en lee B.V.",dit moet zijn "IMEX B.V. en/of lee B.V.". Zoals ik u meedeelde durven cliënten vrijwel geen zaken te doen. Hierdoor lijden zij grote schade. U hebt niet aangegeven dat zij wel gerust, wellicht onder door u te stellen voorwaarden, zaken kunnen doen waardoor zij de geleden en te lijden schade zouden kunnen beperken. Maandag 4 mei jl. heb ik contact opgenomen om te vernemen welke beschikking zou zijn genomen. U was beiden niet aanwezig. Om toch te proberen enig inzicht te krijgen heb ik contact gekregen met de heer mr. M.A.e~ van Elk, klantcoördinator van cliënten. Hij deelde mee dat een gerechtelijke procedure geen enkele zin zou hebben omdat er een forse aanslag vennootschapsbelasting zou volgen. Deze zou verrekend kunnen worden met de eventueel aan IMEX B.V. terug te geven omzetbelasting. Dat lee Holding B.V. vennootschapsbelasting moet betalen, is mij bekend. Echter IMEX B.V. hoeft geen vennootschapsbelasting te betalen. Tussen IMEX B.V., lee B.V. en lee Holding B.V. bestaat voor de omzetbelasting geen fiscale eenheid, noch kan deze met terugwerkende kracht worden bekrachtigd (Art. 7 lid 4 Wet OB). Voor de heffing van omzetbelasting kan, omdat niet sprake is van één belastingschuldige, geen verrekening plaatsvinden met een te betalen vennootschapsbelastingschuld (zie onder andere art 24 par. 1 Leidraad Invordering 1990). Voor wat de vennootschapsbelastingschulden betreft kan verrekening plaatsvinden, met betrekking tot de omzetbelasting niet. De reden tot weigering van de teruggave gegeven door de heer Van Elk kan ik niet volgen. Met betrekking tot de reden tot weigering van de teruggave zijdens de FIOD kon de heer Van Elk mij geen mededelingen doen. lee B.V. heeft over december 1997 een verzoek tot teruggave omzetbelasting gedaan (suppletie-aangifte). Dit verzoek is tijdig gedaan. De heer Hassing heeft een boekenonderzoek ingesteld en geoordeeld dat de teruggave kan worden verleend, zo begreep ik van de heren Rothengatter en Smit. lee B.V. wacht inmiddels, ondanks uw beleid dat teruggaven omzetbelasting snel worden verleend, reeds maanden op haar geld.

3 inzake Iee B.V./IMEX B.V. Arnhem, 6 mei 1998, 3 Blad 3 IMEX B.V. heeft over de maanden januari, februari en maart 1998 tijdig een verzoek tot teruggave van omzetbelasting gedaan middels de maandelijkse aangiften. Ook naar deze aangiften heeft de heer Hassing onderzoek gedaan, hetgeen resulteerde in dezelfde reactie als die hiervoor genoemd ten aanzien van de aangifte van lee B.V. over december Over februari 1998 is een bedrag van f ,75 teruggevraagd en over maart 1998 f ,-. U weigert teruggave. Een gemotiveerde en juridisch correcte weigering tot teruggave van de omzetbelasting aan lee B.V. en IMEX B.V. heb ik van u tot op heden, ondanks uw toezegging, niet ontvangen. Sterker nog, bewust wordt gekozen voor het niet afgeven van beschikkingen. Hiermee wordt blijkbaar getracht een oordeel door de rechter te blokkeren. Overigens is deze weigering een beschikking in de zin van de AWB. Alleen op grond van een mededeling van de FIOD dat een strafrechtelijk onderzoek bij relaties van IMEX B.V. en/of lee B.V. is gestart waaruit zou blijken dat er serieuze aanwijzingen zijn dat IMEX B.V. en/of lee B.V. bij een zogenaamde carrouselfraude betrokken zou zijn, weigert u teruggave van omzetbelasting. "Aanwijzingen" dat cliënten betrokken "zouden zijn". Een erg vage bewering. Cliënten weten niet wat bedoeld wordt. U meent wel, zonder enige voldoende motivering, een teruggave te moeten weigeren en daardoor de ondernemingen geheel of vrijwel geheel stil te moeten leggen. Mede op grond van het voorgaande kan ik niet anders dan concluderen dat sprake is van een bewust beleid de branche waarin cliënten actief zijn volledig stil te leggen. U stelt het nemen van gemotiveerde beschikkingen zonder een juridische grondslag uit en de heer Van Elk geeft een reden tot weigering van teruggave die juridisch wat mij betreft niet kan. Redenen en tijd tot motivering worden gezocht, anders zou u deze conform bestendig beleid van de Belastingdienst allang hebben gegeven. Uit een gesprek met de heer J.H.G. van MierIo van de FIOD te Haarlem meen ik te mogen concluderen dat het Ministerie van Financiën dit beleid steunt. Bewust wordt het risico genomen dat cliënten, en met hen veel anderen, veel schade lijden. Zoals ik u reeds eerder meedeelde houden cliënten de Belastingdienst (het Ministerie van Financiën c.q. de Staat der Nederlanden) aansprakelijk voor alle geleden en nog te lijden schade.

4 inzake lee B.V./lMEX B.V. Arnhem, 6 mei 1998, 4 Blad 4 Inmiddels moet in ieder geval IMEX B.V. constateren dat zij geen liquide middelen meer heeft. IMEX B.V. heeft een schuld van ongeveer f ,- aan lee Holding B.V. Op korte termijn zullen naar verwachting de directeur en een medewerkster van IMEX B.V. moeten worden ontslagen. Dit ten gevolge van uw weigering tot teruggave en het feit dat IMEX B.V. geen activiteiten meer durft te ondernemen door mededelingen van u en de FIOD. IMEX B.V. houdt de Belastingdienst aansprakelijk voor alle hierdoor te lijden schade. Door het niet kunnen verrichten van transacties schat IMEX B.V haar schade wegens te derven winst op minimaal f ,- per maand. Ook hiervoor wordt de Belastingdienst aansprakelijk gehouden. De schade geleden en te lijden door lee B.V. en de aandeelhouders van cliënten is thans nog niet goed in te schatten. Uiteraard wordt de Belastingdienst ook hiervoor aansprakelijk gehouden. Het is triest voor cliënten, in het bijzonder de heer en mevrouw Smit, te moeten constateren dat zij ondanks hun zeer open, positieve en constructieve houding jegens de Belastingdienst en de FIOD, door diezelfde Belastingdienst met hun zakelijke/financiële ondergang worden bedreigd. Tot op dit moment zonder een echt duidelijke motivering. Indien en voorzover wegens de zijn deze kennis te voorzover nodig moet ik namens cliënten meedelen dat thans belastingaanslagen niet betaald zijn, zij weigering tot teruggave van omzetbelasting onmachtig te betalen. Ik verzoek u de Ontvanger hiervan in stellen. Wanneer ik van u voor heden uur geen deugdelijke gemotiveerde beschikking tot teruggave van omzetbelasting aan lee B.V. en IMEX B.V. heb ontvangen, zal deze in rechte worden afgedwongen. Cliënten hebben er recht en belang bij zo snel mogelijk toegang tot de rechter te krijgen. Het door u gekozen beleid is onevenredig en bij gebrek aan nadere informatie concludeer ik tot misbruik van bevoegdheden en handelt u, gezien de belangen van cliënten, niet zorgvuldig en in strijd met uw plicht tot motiveren van uw beleid en beslissingen.

5 De Kempenaer Advocaten inzake ree B.V./IMEX B.V. Arnhem, 6 mei 1998, 5 Blad 5 Een snelle rechtsgang is ook in het belang van de Belastingdienst. Snel zal dan kunnen blijken of u een juist standpunt inneemt of niet. Als u een onjuist standpunt inneemt, waar ik vooralsnog van uitga, kan op deze wijze de aan cliënten te betalen schade worden beperkt. Een zorgvuldig beleid van een overheidsorgaan vereist naar mijn menig een dergelijke gang van zaken. Ik denk aan een civiele kort-geding procedure of aan een versnelde behandeling conform artikel l8c WARB. U kunt, bij de laatstgenoemde rechtsgang, onmiddellijk uitspraak op het door mij direct in te dienen bezwaarschrift doen en mede verzoeken om een versnelde behandeling door het Hof. Cliënten kunnen en willen niet langer wachten. Graag uw spoedige reactie.

de BGO een verzoek om teruggave van BTW tot een bedrag van f 658.192,75 gedaan over het tijdvak februari 1998.

de BGO een verzoek om teruggave van BTW tot een bedrag van f 658.192,75 gedaan over het tijdvak februari 1998. ile Kempenaer Aan de heer President van de Arrondissementsrechtbank Arnhem Aantekeningen en produkties ter voorbereiding op het Kort Geding d.d. 27 mei 1998 te 12.30 uur overgelegd door Mr H.A. Wiggers

Nadere informatie

Geachte heer xxxxx, Op 12 oktober 2015 heeft u zich namens uw cliënt, xxxxx, gewend tot de Nationale ombudsman met een klacht over de Belastingdienst.

Geachte heer xxxxx, Op 12 oktober 2015 heeft u zich namens uw cliënt, xxxxx, gewend tot de Nationale ombudsman met een klacht over de Belastingdienst. Geachte heer, Op 12 oktober 2015 heeft u zich namens uw cliënt,, gewend tot de Nationale ombudsman met een klacht over de Belastingdienst. Waar gaat het om? Uw cliënt is ondernemer. Hij exploiteert een

Nadere informatie

Rapport Datum: 23 oktober 2013 Rapportnummer: 2013/153

Rapport Datum: 23 oktober 2013 Rapportnummer: 2013/153 Rapport Rapport over een klacht over de Belastingdienst te Almere (voorheen Belastingdienst/Randmeren) Datum: 23 oktober 2013 Rapportnummer: 2013/153 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de ontvanger van

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer XXXXX Datum Waar gaat het om? Ons nummer Uw brief XXXXX Uw kenmerk XXXXX Bijlagen

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer XXXXX Datum Waar gaat het om? Ons nummer Uw brief XXXXX Uw kenmerk XXXXX Bijlagen Geachte xxxxxxx, U heeft namens uw cliënt (xxxxx) bij ons een klacht ingediend over de Belastingdienst. Op ons verzoek heeft u op 3 maart 2016 aanvullende informatie verstrekt. Waar gaat het om? Naar aanleiding

Nadere informatie

Het is mij bekend dat u meent dat in zo'n geval geen kwijtschelding mogelijk is.

Het is mij bekend dat u meent dat in zo'n geval geen kwijtschelding mogelijk is. Rapport 2 p class="c2">klacht Verzoekster klaagt erover dat de Belastingdienst Zuidwest/kantoor Roosendaal in zijn uitspraak van 21 november 2007 haar beroep tegen de beschikking van de ontvanger van de

Nadere informatie

RAPPORT 2008/205, NATIONALE OMBUDSMAN, 26 SEPTEMBER 2008

RAPPORT 2008/205, NATIONALE OMBUDSMAN, 26 SEPTEMBER 2008 RAPPORT 2008/205, NATIONALE OMBUDSMAN, 26 SEPTEMBER 2008 Samenvatting 1 Klacht 2 Beoordeling 2 Conclusie 6 Onderzoek 6 Bevindingen 7 Achtergrond 7 SAMENVATTING Over het jaar 2003 kreeg verzoekster in het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017

Rapport. Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017 Rapport Datum: 30 januari 2007 Rapportnummer: 2007/017 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Limburg/kantoor Venlo weigert de hem toekomende teruggaaf omzetbelasting alsnog te storten

Nadere informatie

Rapport. Afwijzing kwijtscheldingsverzoek. Datum: 23 december 2014 Rapportnummer: 2014/223

Rapport. Afwijzing kwijtscheldingsverzoek. Datum: 23 december 2014 Rapportnummer: 2014/223 Rapport Afwijzing kwijtscheldingsverzoek Datum: 23 december 2014 Rapportnummer: 2014/223 2 Klacht Verzoekster klaagt er over dat de directeur van de Belastingdienst op 16 juni 2014 haar beroep tegen de

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland).

Rapport. Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland). Rapport Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland). Datum: 1 maart 2016 Rapportnummer: 2016/019 2 Wat is de klacht? Verzoeker, een belastingadviseur,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901

ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 ECLI:NL:RBGEL:2013:CA1901 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 04-06-2013 Datum publicatie 04-06-2013 Zaaknummer AWB 13/675 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1997 1998 25 702 Verslagen van de Commissie voor de Verzoekschriften Nr. 115 BRIEF VAN DE COMMISSIE VOOR DE VERZOEKSCHRIFTEN Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 Rapport Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Leiden zijn (privé-)agenda niet aan hem heeft geretourneerd. Beoordeling

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt er over dat de Belastingdienst executoriaal beslag heeft gelegd op onroerende zaken van haar ondanks het feit dat er - in verband met de door de Belastingdienst gestelde

Nadere informatie

Nijmegen, 23 juli 2012. Betreft: klacht over gedrag advocaat. Geachte heer Wilmink,

Nijmegen, 23 juli 2012. Betreft: klacht over gedrag advocaat. Geachte heer Wilmink, Emile Gemmeke De Geerkamp 1014 6545 HB Nijmegen Aan De Deken van de Orde van Advocaten Mr. P.M. Wilmink t.a.v. Mw. mr. M-L.A.J. Hoppenbrouwers Bureau van de Orde van Advocaten Nijmegen, 23 juli 2012 Betreft:

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 april 2004 Rapportnummer: 2004/118

Rapport. Datum: 7 april 2004 Rapportnummer: 2004/118 Rapport Datum: 7 april 2004 Rapportnummer: 2004/118 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat de Belastingdienst/Zuidwest/kantoor Roosendaal het beroep tegen de afwijzing door de Belastingdienst/Haaglanden/kantoor

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag

Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag RAPPORT Vergoeding kosten van de bank bij conservatoir beslag Een onderzoek naar een afwijzing van het Openbaar Ministerie in Den Haag om kosten na vrijspraak te vergoeden. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

Zaaknummer : 2012/220 en 220.1

Zaaknummer : 2012/220 en 220.1 Zaaknummer : 2012/220 en 220.1 Rechter(s) : mr. Olivier Datum uitspraak : 3 december 2012 Partijen : Appellant tegen NHTV internationale hogeschool Breda Trefwoorden : Begeleiding student, bindend negatief

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 mei 1998 Rapportnummer: 1998/191

Rapport. Datum: 27 mei 1998 Rapportnummer: 1998/191 Rapport Datum: 27 mei 1998 Rapportnummer: 1998/191 2 Klacht Op 26 januari 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer B. te Bonn (Duitsland) met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 februari 2007 Rapportnummer: 2007/027

Rapport. Datum: 9 februari 2007 Rapportnummer: 2007/027 Rapport Datum: 9 februari 2007 Rapportnummer: 2007/027 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Belastingdienst/Zuidwest/kantoor Goes niet bereid is om een deel - te weten de voorlopige teruggaven over

Nadere informatie

Vertrouwensbeginsel, terugwerkende kracht Artikelen: WHW art lid 1,3 en 4, Uitvoeringsbesluit WHW art. 2.1 en 2.2 lid 1, Awb art.

Vertrouwensbeginsel, terugwerkende kracht Artikelen: WHW art lid 1,3 en 4, Uitvoeringsbesluit WHW art. 2.1 en 2.2 lid 1, Awb art. Zaaknummer: 1997/209 Rechter(s): mrs. Loeb, Martens, Nijenhof Datum uitspraak: 14 januari 1998 Partijen: X tegen het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Trefwoorden: Vertrouwensbeginsel, terugwerkende

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 april 2005 Rapportnummer: 2005/121

Rapport. Datum: 15 april 2005 Rapportnummer: 2005/121 Rapport Datum: 15 april 2005 Rapportnummer: 2005/121 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: - bij de afhandeling van zijn klacht van 18 november 2002

Nadere informatie

""'"angen J 6 FEB. is

'angen J 6 FEB. is cm CONhlECTIEF Gemeente Eindhoven T.a.v. de Gemeenteraad Postbus 90150 5600 RB EINDHOVEN AANTEKENEN ""'"angen J 6 FEB. is POSTADRES Postbus 6190 5600 HD Eindhoven BEZOEKADRES Fazantlaan 3 5613 CA Eindhoven

Nadere informatie

A. Het in het belastbaar inkomen 1998 begrijpen van het voordeel uit het tegen inkoopsprijs aankopen vaneen auto, groot fl 15.000.

A. Het in het belastbaar inkomen 1998 begrijpen van het voordeel uit het tegen inkoopsprijs aankopen vaneen auto, groot fl 15.000. C/& Z^o^jr Edelhoogachtbaar College, y> "2_ Op 17 februari j.l. is door mij namens C igllllllpljp te IHllIll^, hierna belanghebbende, beroep in cassatie aangetekend tegen de uitspraak van het Gerechtshof

Nadere informatie

Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen

Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen 16 juni 2003 RA0307811 Samenvatting Verzoeker en een vriendin kopen samen een pand. Voor het Kadaster zijn beiden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/402

Rapport. Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/402 Rapport Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/402 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op 4 oktober 2004 aan de Nationale ombudsman -naar later bleek

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203

Rapport. Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203 Rapport Datum: 2 juni 1998 Rapportnummer: 1998/203 2 Klacht Op 16 september 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer en mevrouw B. te Ter Apel, met een klacht over een gedraging

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt er in vervolg op zijn bij de Nationale ombudsman op 5 februari 2008 ingediende klacht over dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) Rotterdam in het

Nadere informatie

Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507

Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507 Algemene wet inzake rijksbelastingen. Besluit heffingsrente Directoraat-generaal Belastingdienst, Brieven en beleidsbesluiten Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl Datum 22 augustus

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325

Rapport. Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325 Rapport Datum: 18 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/325 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Belastingdienst/Particulieren/Ondernemingen Venlo tot het moment van indienen van de klacht bij de Nationale

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014

FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014 FAILLISSEMENTSVERSLAG NR. 1 EX. ART. 73a Fw d.d. 22 mei 2014 Gegevens onderneming Insolventienummer Datum uitspraak Curator Rechter-commissaris : Nippon Autoservice B.V., h/o Vakgarage Nippon, gevestigd

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Oost-Brabant te Oss. Datum: 2 oktober Rapportnummer: 2013/138

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Oost-Brabant te Oss. Datum: 2 oktober Rapportnummer: 2013/138 Rapport Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Oost-Brabant te Oss Datum: 2 oktober 2013 Rapportnummer: 2013/138 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Oost-Brabant zijn beslagvrije

Nadere informatie

Bahialaan 100 3065WC Rotterdam

Bahialaan 100 3065WC Rotterdam Bahialaan 100 3065WC Rotterdam T: +31 (0)10-764 0804 F: +31 (0)10 254 0015 M: +31 (0)6 51 99 78 08 E: dehaas@dehaasadvocatuur.nl I: www.dehaasadvocatuur.nl Mevrouw mr. P. (Priscilla) de Haas 11-8-2015

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 juli 2005 Rapportnummer: 2005/201

Rapport. Datum: 15 juli 2005 Rapportnummer: 2005/201 Rapport Datum: 15 juli 2005 Rapportnummer: 2005/201 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Hoofddorp op 27 oktober 2004 twee niet voor hem bestemde dwangbevelen

Nadere informatie

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene.

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-233 d.d. 6 juni 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mevrouw mr. I.M.L. Venker, secretaris) Samenvatting Consument en Aangeslotene hebben

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 april 1999 Rapportnummer: 1999/145

Rapport. Datum: 12 april 1999 Rapportnummer: 1999/145 Rapport Datum: 12 april 1999 Rapportnummer: 1999/145 2 KLACHT Op 15 september 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer T. te Roosendaal, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Van Cooth Advocatuur

Algemene Voorwaarden Van Cooth Advocatuur Algemene Voorwaarden Van Cooth Advocatuur De Opdracht Alle opdrachten komen, met terzijdestelling van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek, uitsluitend tot stand met Van Cooth Advocatuur

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 641581/644645 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake Radio Unique en Jazz Radio Het Commissariaat voor de Media, gezien de volgende besluiten: het besluit van 20 januari 2015,

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-132 d.d. 6 mei 2013 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. S.N.W. Karreman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-132 d.d. 6 mei 2013 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. S.N.W. Karreman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-132 d.d. 6 mei 2013 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mr. S.N.W. Karreman, secretaris) Samenvatting Rechtsbijstandverzekering. In een geval

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u - ter informatie - kopieen van op de bovenvermelde zaak betrekking hebbende stukken.

Hierbij ontvangt u - ter informatie - kopieen van op de bovenvermelde zaak betrekking hebbende stukken. Blitiansitat6MEN 2 0 MARI 2013 Afile bestu echtsprdak GESCAND OP 2 0 MAART 2013 Gemeente Oostzaan Raad van de gemeente Oostzaan Postbus 15 1510 AA OOSTZAAN Datum Ons nummer 1.1w kenmerk 18 maart 2013 201301865/1/A1

Nadere informatie

Rapport. Datum: 16 september 1999 Rapportnummer: 1999/401

Rapport. Datum: 16 september 1999 Rapportnummer: 1999/401 Rapport Datum: 16 september 1999 Rapportnummer: 1999/401 2 Klacht Op 16 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer H. te 't Harde, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087 Rapport Rapport over een klacht over de beslissing van de heffingsambtenaar van de gemeente Schiedam om geen gevolg te geven aan het verzoek tot vermindering van de aanslagen WOZ voor de jaren 2008 en

Nadere informatie

Rapport 1998/322, nationale ombudsman, 3 augustus 1998

Rapport 1998/322, nationale ombudsman, 3 augustus 1998 Rapport 1998/322, nationale ombudsman, 3 augustus 1998 Klacht 1 Achtergrond 1 Onderzoek 1 Bevindingen 2 Beoordeling en conclusie 4 KLACHT Op 16 april 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift

Nadere informatie

Tevens klaagt verzoekster erover dat zij op haar diverse brieven aan de Belastingdienst geen antwoord heeft gekregen.

Tevens klaagt verzoekster erover dat zij op haar diverse brieven aan de Belastingdienst geen antwoord heeft gekregen. Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat zij, hoewel daartoe na haar emigratie naar Spanje geen enkele aanleiding bestaat, nog regelmatig aangiftes en andere stukken van de Belastingdienst ontvangt.

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van X, wonende te [plaats1], K L A G E R, t e g e n Y, voorheen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 september 1999 Rapportnummer: 1999/419

Rapport. Datum: 30 september 1999 Rapportnummer: 1999/419 Rapport Datum: 30 september 1999 Rapportnummer: 1999/419 2 Klacht Op 9 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van D. BV te DeKlomp, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Centraal

Nadere informatie

Verzoeker verzocht de Belastingdienst een betalingsregeling van 250 tot 500 per maand toe te staan.

Verzoeker verzocht de Belastingdienst een betalingsregeling van 250 tot 500 per maand toe te staan. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst zijn verzoek om uitstel van betaling in twee instanties heeft afgewezen. Als reden voor de afwijzing wordt gegeven dat niet voldoende

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 16-2008 OORDEEL Verzoek s-s i I ' ' Mevrouw\ a en de heer van; 3 Zwolle. Datum varzoek Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

- het op 4 juni 2014 ingekomen klaagschrift van [klager] ( klager ), inclusief 5 producties;

- het op 4 juni 2014 ingekomen klaagschrift van [klager] ( klager ), inclusief 5 producties; RAAD VAN TUCHT VERENIGING VAN REGISTERCONTROLLERS Datum uitspraak: 4 november 2014 Zaaknummer: RvT VRC 2014-02 de heer [klager], wonende te [woonplaats 1] gemachtigde: de heer mr. R.M. Braat K L A G E

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland te Leiden. Datum: Rapportnummer: 2014/025

Rapport. Rapport over een klacht over de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland te Leiden. Datum: Rapportnummer: 2014/025 Rapport Rapport over een klacht over de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland te Leiden. Datum: Rapportnummer: 2014/025 2 Klacht Verzoekster klaagt er over dat haar over het

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp instellen van (hoger) beroep tegen de beslissing (op bezwaar) van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland inzake de geweigerde ontheffing voor Windpark Haarlemmermeer

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2013:BZ5048

ECLI:NL:HR:2013:BZ5048 ECLI:NL:HR:2013:BZ5048 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 22-03-2013 Datum publicatie 22-03-2013 Zaaknummer 11/05644 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie In cassatie op

Nadere informatie

KANTOORKLACHTENREGELING

KANTOORKLACHTENREGELING Jollemanhof 152 1019 GW Amsterdam T: W: +31 (0)20 238 41 50 www.strauswolfs.nl KANTOORKLACHTENREGELING Strauswolfs B.V. Dit is een bericht van Strauswolfs B.V., geregistreerd in het handelsregister van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190 Rapport Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/190 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat het regionale politiekorps Utrecht hun verzoek om vergoeding van de schade als gevolg van een politieonderzoek in

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de directeur Belastingdienst/Zuidwest uit Roosendaal. Datum: 1 juni Rapportnummer: 2011/163

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de directeur Belastingdienst/Zuidwest uit Roosendaal. Datum: 1 juni Rapportnummer: 2011/163 Rapport Rapport betreffende een klacht over de directeur Belastingdienst/Zuidwest uit Roosendaal. Datum: 1 juni 2011 Rapportnummer: 2011/163 2 Klacht Verzoekster klaagt over de wijze waarop de directeur

Nadere informatie

Rapport. Publicatiedatum: 15 oktober 2014. Rapportnummer: 2014 /139. 20 14/139 d e Natio nale o mb ud sman 1/6

Rapport. Publicatiedatum: 15 oktober 2014. Rapportnummer: 2014 /139. 20 14/139 d e Natio nale o mb ud sman 1/6 Rapport Publicatiedatum: 15 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /139 20 14/139 d e Natio nale o mb ud sman 1/6 Rapport Een onderzoek naar de titel op grond waarvan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen

Nadere informatie

'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet'

'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet' Rapport 'Financiële nood door niet beslissen op verzoek om een persoonlijke betalingsregeling en op verzoek om toepassing van de beslagvrije voet' Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over

Nadere informatie

Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994

Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994 Rapport 1994/198, Nationale ombudsman, 7 april 1994 Klacht 1 Achtergrond 2 Onderzoek 3 Bevindingen 3 Beoordeling en conclusie 5 KLACHT Op 31 augustus 1993 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift

Nadere informatie

Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen

Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen 8 mei 2006 RA0611562 Samenvatting Met enige regelmaat wenden ondernemers met financiële problemen zich tot de ombudsman.

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 204 d.d. 30 augustus 2011 (mr P.A. Offers, voorzitter, prof. mr M.L. Hendrikse en mr B.F. Keulen, leden, en mr S.N.W. Karreman, secretaris)

Nadere informatie

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over Rapport De behandeling van een bezwaarschrift Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Belastingdienst/Toeslagen te Utrecht gegrond. Publicatiedatum: 26 november

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/087

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/087 Rapport Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/087 2 Klacht Op 16 juli 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer mr. S., advocaat te Boxtel, met een klacht over een gedraging

Nadere informatie

1.2. Het Gerechtshof heeft nagelaten te onderzoeken hoe de Belgische autoriteiten de beschikking hebben gekregen over de deze microfiches.

1.2. Het Gerechtshof heeft nagelaten te onderzoeken hoe de Belgische autoriteiten de beschikking hebben gekregen over de deze microfiches. MIDDEL 1 Schending en/of verkeerde toepassing van het Nederlands recht, waaronder mede begrepen schending van enig algemeen beginsel van behoorlijk bestuur en/of verzuim van vormen, waarvan de niet-inachtneming

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068

Rapport. Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 Rapport Datum: 2 maart 2004 Rapportnummer: 2004/068 2 Klacht Verzoeker, slachtoffer van poging doodslag gepleegd door zijn ex-vriendin op 10 december 1999, klaagt erover dat het arrondissementsparket te

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 juni 1998 Rapportnummer: 1998/219

Rapport. Datum: 8 juni 1998 Rapportnummer: 1998/219 Rapport Datum: 8 juni 1998 Rapportnummer: 1998/219 2 Klacht Op 9 januari 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer R. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Particulieren

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252

Rapport. Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252 Rapport Datum: 7 juni 1999 Rapportnummer: 1999/252 2 Klacht Op 23 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Voorschoten, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Sector Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag

Nadere informatie

Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling.

Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling. Rapport Een onderzoek naar de beslissing op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de directeur Belastingen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 Rapport Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 2 Klacht Op 1 mei 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Zutphen, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Ondernemingen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 januari 2011 Rapportnummer: 2011/026

Rapport. Datum: 28 januari 2011 Rapportnummer: 2011/026 Rapport Datum: 28 januari 2011 Rapportnummer: 2011/026 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst niet bereid is om hem ter zake van de afkoop van een lijfrenteverzekering een vrijwaringsbewijs

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 8 maart 2011, nummers AWB 10/2670 en 10/2672, in het geding tussen belanghebbende en

tegen de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 8 maart 2011, nummers AWB 10/2670 en 10/2672, in het geding tussen belanghebbende en Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM Sector belastingrecht nummers 11/00311 en 11/00312 uitspraakdatum: 20 september 2011 Uitspraak van de derde meervoudige belastingkamer op het hoger beroep van X te Z (hierna:

Nadere informatie

ZEVENDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN JOFRE B.V.

ZEVENDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN JOFRE B.V. ZEVENDE OPENBARE FAILLISSEMENTSVERSLAG EX ARTIKEL 73A FW INZAKE HET FAILLISSEMENT VAN JOFRE B.V. Gegevens onderneming : De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Jofre B.V. Amsterdam, laatstelijk

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2016:6102

ECLI:NL:RBDHA:2016:6102 ECLI:NL:RBDHA:2016:6102 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 26-05-2016 Datum publicatie 23-06-2016 Zaaknummer AWB - 15 _ 5196 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Limburg. Datum: 24 november Rapportnummer: 2011/348

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Limburg. Datum: 24 november Rapportnummer: 2011/348 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/Limburg Datum: 24 november 2011 Rapportnummer: 2011/348 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat een medewerkster van de Belastingdienst/Limburg

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 Rapport Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 2 Klacht Op 8 maart 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Douane,

Nadere informatie

1.2 Belanghebbende heeft een op 17 april 2014 gedateerd verweerschrift met bijlagen ingediend.

1.2 Belanghebbende heeft een op 17 april 2014 gedateerd verweerschrift met bijlagen ingediend. Uitspraak Commissie van Beroep 2014-019 d.d. 16 juni 2014 (mr. F.R. Salomons, voorzitter, mr. C.A. Joustra, drs. P.H.M. Kuijs AAG, mr. W.J.J. Los en mr. F.P. Peijster, leden, en mr. M.J. Drijftholt, secretaris)

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht Informatie voor de indiener van een klacht 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/270

Rapport. Datum: 19 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/270 Rapport Datum: 19 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/270 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat de Belastingdienst/Ondernemingen Amstelveen (per 1 januari 2003: Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Amstelveen)

Nadere informatie

v V Apeldoorn, 16 april 1996 In bovengenoemd faillissement breng ik u hieronder, verontschuldigingvoor de vertraging, verslag uit.

v V Apeldoorn, 16 april 1996 In bovengenoemd faillissement breng ik u hieronder, verontschuldigingvoor de vertraging, verslag uit. NYSINGH BITTER & DE VRIES ROBBÉ Advocaten D~~e ~ r De Edelachtbare Heer mr M.B.C. Scholten van Aschat arrondissementsrechtbank postbus 9008 7200 GJ ZUTPHEN.- Looiaan 554 Postbus 10 44 73 1 GA Apeldoorn

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-359 d.d. 28 december 2011 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mevrouw mr. P.M. Arnoldus-Smit en mr. J.W.H. Offerhaus, leden, en mr.

Nadere informatie

Zaaknummer: 2000/026 en 2000/026.1 Rechter(s): mr. Olivier Datum uitspraak: 22 mei 2000 X tegen het college van bestuur van de Universiteit Leiden

Zaaknummer: 2000/026 en 2000/026.1 Rechter(s): mr. Olivier Datum uitspraak: 22 mei 2000 X tegen het college van bestuur van de Universiteit Leiden Zaaknummer: 2000/026 en 2000/026.1 Rechter(s): mr. Olivier Datum uitspraak: 22 mei 2000 Partijen: X tegen het college van bestuur van de Universiteit Leiden Trefwoorden: Algemeen verbindend voorschrift,

Nadere informatie

Afkoopsom lijfrente belast in het jaar waarin de afkoopsom vorderbaar en inbaar is

Afkoopsom lijfrente belast in het jaar waarin de afkoopsom vorderbaar en inbaar is Afkoopsom lijfrente belast in het jaar waarin de afkoopsom vorderbaar en inbaar is ECLI:NL:GHARL:2015:4336 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 16-06-2015 Datum publicatie 19-06-2015

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 Instantie Datum uitspraak 14-04-2005 Datum publicatie 14-04-2005 Zaaknummer KG 05/243 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

Rapport. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de directeur Belastingen van de Belastingdienst niet gegrond.

Rapport. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de directeur Belastingen van de Belastingdienst niet gegrond. Rapport Een onderzoek naar de beslissing van de directeur Belastingen van de Belastingdienst op een beroepschrift tegen de afwijzing van een verzoek om uitstel van betaling. Oordeel Op basis van het onderzoek

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3698-22 Betreft zaak: natuurlijke persoon Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE s-gravenhage, derde meervoudige belastingkamer. 12 september 1989 Nr. 3701/85-M-3 EP/1 U I T S P R A A K

GERECHTSHOF TE s-gravenhage, derde meervoudige belastingkamer. 12 september 1989 Nr. 3701/85-M-3 EP/1 U I T S P R A A K GERECHTSHOF TE s-gravenhage, derde meervoudige belastingkamer. 12 september 1989 Nr. 3701/85-M-3 EP/1 U I T S P R A A K Naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad der Nederlanden van 27 augustus 1985,

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 23 februari 2015

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 23 februari 2015 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 4 Datum: 23 februari 2015 Gegevens failliet : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VAN MAANEN HOLDING B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende te (3771

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012. Rapportnummer: 2012/001 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Huurcommissie te Den Haag. Datum: 5 januari 2012 Rapportnummer: 2012/001 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat: Hij door de ontvangstbevestiging van de Huurcommissie

Nadere informatie

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel

Rapport. De behandeling van een bezwaarschrift. Oordeel Rapport De behandeling van een bezwaarschrift Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Belastingdienst/Toeslagen te Utrecht gegrond. Datum: 9 december 2014 Rapportnummer: 2014/202 2 SAMENVATTING

Nadere informatie

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 College V200901050 Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 Collegevoorstel Inleiding: Op 14 juli 2009 heeft u beslist op het bezwaarschrift van mevrouw Van Loon

Nadere informatie

Een onderzoek naar het geen gevolg geven aan een rechterlijke uitspraak door het Openbaar Ministerie te Den Haag

Een onderzoek naar het geen gevolg geven aan een rechterlijke uitspraak door het Openbaar Ministerie te Den Haag Rapport Een onderzoek naar het geen gevolg geven aan een rechterlijke uitspraak door het Openbaar Ministerie te Den Haag Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het Openbaar Ministerie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 Rapport Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 2 Klacht Op 1 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer Y. te Zwolle, ingediend door de Stichting Rechtsbijstand Asiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546

ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 ECLI:NL:RBARN:2009:BM5546 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 24-11-2009 Datum publicatie 26-05-2010 Zaaknummer AWB 08/5062 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

lnutl Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.)

lnutl Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.) lnutl Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.) Verslagnummer: Datum: Gegevens onderneming: Faillissementsnummer: Datum uitspraak: Curator: Rechter-Commissaris: Activiteiten onderneming:

Nadere informatie

Datum 1 juli 2010 Betreft Vragen van het lid Bashir over onduidelijkheid rond ontwijking van btwafdracht

Datum 1 juli 2010 Betreft Vragen van het lid Bashir over onduidelijkheid rond ontwijking van btwafdracht > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Uw brief (kenmerk) 23 april 2010 (2010Z07393) Bijlagen Datum 1 juli 2010 Betreft

Nadere informatie

Rapport. Rapport van een klacht over de Belastingdienst/Utrecht-Gooi. Datum: 19 oktober 2011. Rapportnummer: 2011/309

Rapport. Rapport van een klacht over de Belastingdienst/Utrecht-Gooi. Datum: 19 oktober 2011. Rapportnummer: 2011/309 Rapport Rapport van een klacht over de Belastingdienst/Utrecht-Gooi. Datum: 19 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/309 2 Klacht Verzoeker klaagt over de beslissing van de directeur wettelijke taken van de

Nadere informatie