SOCIAAL VERHUURKANTORENPLATFORM WEST-LIMBURG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAAL VERHUURKANTORENPLATFORM WEST-LIMBURG"

Transcriptie

1 VERHUUR PROCEDURE Op basis van Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode gewijzigd bij BVR 14 maart 2008 en 6 februari 2009 SOCIAAL VERHUURKANTORENPLATFORM WEST-LIMBURG Marktplein 9 bus 21, 3550 Heusden-Zolder Tel: 011/ Fax: 011/ info@svpwl.be Website: Dexia bankrekeningnummer: Ondernemingsnummer: Vzw-nummer:359794

2 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 2 van 18 ALGEMEEN 1 U heeft zich aangemeld bij het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) om samen op zoek te gaan naar een geschikte huurwoning. Het SVK huurt woningen van eigenaars in en verhuurt deze verder aan kandidaat-woningzoekers. Wanneer een door het SVK gehuurde woning ter beschikking komt, wordt de kandidaat-huurder via een objectief systeem uitgenodigd om een onderhuurovereenkomst af te sluiten. Het Sociaal Verhuurkantoor is geen eigenaar van deze woongelegenheid. Het SVK is de hoofdhuurder, de kandidaat-huurder is de onderhuurder. Het SVK verhuurt geen sociale woningen, de huurprijs die het SVK aan de eigenaar moet betalen, wordt integraal doorverrekend naar de onderhuurder. Bij de Sociale Huisvestingsmaatschappij is dit anders, daar wordt de huurprijs berekend op basis van het inkomen. Bij het SVK wordt automatisch een aanvraag tot het bekomen van de huursubsidie en de installatiepremie ingediend. Indien dit dossier wordt goedgekeurd, ontvangt de onderhuurder een belangrijke korting op de huurprijs. Let wel: het SVK keurt de huursubsidie niet zelf goed, dit gebeurt door Wonen Vlaanderen in Brussel. De kandidaat-huurder verklaart zich akkoord met deze gang van zaken en de administratieve 2 manier van werken, die het SVK daarvoor moet volgen. Verder is de kandidaat-huurder bereid alle persoonlijke gegevens (ook van de gezinsleden) ter beschikking te stellen die daartoe nodig zijn. Dit Sociaal Verhuurkantoor is een door de Vlaamse Regering erkend en gesubsidieerd SVK, dat een vereniging zonder winstoogmerk is (vzw). De officiële (juridische) naam van dit SVK luidt: Sociaal Verhuurkantorenplatform West-Limburg (SVPWL) vzw, met als vzw-nummer: en als ondernemingsnummer: Dit reglement is van toepassing vanaf 01/01/2008 en is een openbaar document waarin de verhuurder de aan zijn specifieke situatie aangepaste concrete regels vastlegt ter uitvoering van artikel 12, 17, 18, 20, 33 en 37; van het kaderbesluit sociale huur. 2 Het sociaal verhuurkantorenplatform West-limburg vzw moet het Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode toepassen. Dit Besluit stond in het Belgische Staatsblad op 7 december 2007 en werd geactualiseerd op 14 maart 2008, deze veranderingen stonden in het Belgische Staatsblad van 17 maart Het wordt verder in de tekst kaderbesluit sociale huur genoemd.

3 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 3 van 18 HET VERHUREN VAN EEN WONING WANNEER SLUIT HET SVK EEN ONDERHUURCONTRACT MET JOU AF? Het sociaal verhuurkantoor gaat in de eerste plaats samen met jou op zoek naar een geschikte, betaalbare woning. Dit wil zeggen dat van jou wordt verwacht dat je zelf ook actief op zoek gaat naar een woning. Wanneer je dan zelf een woning vindt, waarbij de eigenaar aarzelt om aan jou te verhuren, kan je het SVK aanspreken om de verhuring voor jou te doen. In dat geval sluit het SVK onmiddellijk een contract met jou als onderhuurder af. Je bent dan een kandidaat-huurder die zelf een woning aanbrengt. Opgelet: de woning moet aangepast zijn aan je gezinssamenstelling, of aan de fysieke gesteldheid van jezelf en je gezinsleden. Het sociaal verhuurkantoor beoordeelt de woning volgens de normen van de Vlaamse wooncode en beslist zelfstandig of de woning wordt ingehuurd of niet. Het sociaal verhuurkantoor huurt reeds een aantal woningen. Wanneer één van die woningen vrijkomt, wordt je uitgenodigd om een onderhuurcontract af te sluiten. Je ontvangt een Uitnodiging Tot Onderverhuring (uto) 3. WERKWIJZE: UITNODIGING TOT ONDERVERHURING (UTO) 1. DE RATIONELE BEZETTING Eerst wordt gekeken naar de rationele bezetting 4 van de woning. Dit is de gezinsgrootte die het best past bij die woning. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal personen van het gezin en de fysieke toestand van deze personen. RATIONELE BEZETTING - SUBSIDIËRING SVK Vertrek Opp. Aantal m 2 per persoon Hoogte Woonkamer 16 m m 2 per bijkomend persoon 2,20 m 2 Slaapkamer 1 6,5 m 2 1 persoon 2,20 m 2 Slaapkamer 2 10 m 2 2 personen 2,20 m 2 Slaapkamer 3 15 m 2 3 personen 2,20 m 2 hoogte vrije: 2,20 m 2 hoogte schuin: 1,80 m 2 3 Het SVPWL hanteert de term uitnodiging tot onderverhuring (UTO), het sociaal huurbesluit spreekt van toewijzing. 4 Bij het beoordelen van de rationele bezetting wordt rekening gehouden met kinderen die geplaatst zijn of waarvoor de kandidaat-huurder een co-ouderschap of een omgangsrecht heeft en die daardoor niet permanent in de woning zullen verblijven. De kandidaat-huurder kan schriftelijk verzaken aan de toepassing van dit recht. Hij kan de verzaking aan dit recht op elk ogenblik herroepen. Als de gezinshereniging, vermeld in artikel 10, derde lid, nog niet heeft plaatsgevonden op het ogenblik dat een woning die aangepast is aan die gezinshereniging, zou kunnen worden toegewezen, wordt aan de kandidaat-huurder een woning die aan zijn huidige gezinssamenstelling en fysieke toestand aangepast is, toegewezen met inachtneming van de voorrangsregels vermeld in artikel 19 en 21 van het kaderbesluit sociale huur.

4 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 4 van 18 Voor het bepalen van de rationele bezetting gelden volgende criteria: Voor huizen en appartementen 1. de netto-vloeroppervlakte van de woonkamer bedraagt minimaal 16 m² voor één persoon, te verhogen met 2 m² per bijkomende persoon 2. er is een slaapkamer per alleenstaande persoon of per koppel 3. er is een slaapkamer per kind, per groep van twee of drie kinderen van hetzelfde geslacht of per groep van twee of drie kinderen van verschillend geslacht jonger dan tien jaar 4. De netto-vloeroppervlakte van de slaapkamer, vermeld in het 2 de en 3 de lid, bedraagt minimaal: - 6,5 m², als ze bestemd is voor één persoon; - 10 m², als ze bestemd is voor twee personen; - 15 m², als ze bestemd is voor drie personen. Voor een studio 1. is bestemd voor de huisvesting van maximaal twee personen. 2. De netto-vloeroppervlakte van de woonkamer van een studio is minstens: - 22,5 m², als ze bestemd is voor één persoon; - 28 m², als ze bestemd is voor twee personen. Opgelet! Dit zijn objectieve normen en staan los van je eigen keuze. Vb.: als alleenstaande kan je kiezen voor een woonst met 2 slaapkamers, maar het SVK houdt daar geen rekening mee en nodigt je slechts uit voor woningen met 1 slaapkamer. In het kader van de rationele bezetting, houdt het SVK ook rekening met de regels voor de toekenning van de Huursubsidie ABSOLUTE VOORRANGSREGELS Je wordt bij voorrang uitgenodigd om de woongelegenheid te komen bezichtigen als je valt onder de wettelijk vastgelegde voorrangsregels. Deze zijn: - het inwilligen van een ontvankelijk beroep tegen een onterechte weigering tot toewijzing of bij benadeling bij een toewijzing in het verleden (cfr. verhaalrecht). - de herhuisvesting van huurders, indien dit als gevolg van werken aan hun woning in het kader van de Vlaamse wooncode noodzakelijk is. - De woning die je inhuurt van het SVK, is om veiligheids- en gezondheidsrisico s overbewoond verklaard, of ze is onaangepast aan de woonbezettingsnorm van het conformiteitsattest en je wenst als huurder te verhuizen naar een woning die aangepast is aan je gezinssamenstelling. - Als je minstens 55 jaar oud bent of een handicap hebt (of een gezinslid is erdoor getroffen) en de beschikbare woning is speciaal daartoe aangepast. - de herhuisvesting van een bewoner, in geval van gezinshereniging. 5 De regels voor de huursubsidie zijn te verkrijgen bij het SVPWL en Wonen-Vlaanderen.

5 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 5 van HET SVK-PUNTENSYSTEEM In een derde fase wordt het SVK-puntensysteem toegepast. Je wordt uitgenodigd om de woning te komen bezichtigen als je de meeste punten hebt. De punten worden opgeteld volgens: 1. woningnood 2. het aantal kinderen ten laste (inclusief bezoekrecht): 1 punt per kind met een maximum van het inkomen: het SVK houdt rekening met het gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen zoals aangegeven op de belastingafrekening van 3 jaar voor de toewijzing. Indien echter de situatie voor jou verslechterd is en je inkomen achteruitgegaan is, dan houdt het SVK rekening met je actueel besteedbaar 6 inkomen. Er wordt met name gekozen voor de meest gunstige cijfers in het voordeel van de kandidaat. 4. Aantal jaren ingeschreven. 5. Als je reeds bij het SVK huurt en je wenst een andere woning van het SVK (interne verhuis). 6. Als je inwoner bent van de gemeente waar de woning ligt. Dit is de zgn. verblijfsprioriteit. Je moet ten minste één jaar in de gemeente wonen, er verblijven of er tenminste één jaar verbleven hebben in de periode van 3 jaar voor de uitnodiging. Wordt ook als verblijven beschouwd, mensen die een nauwe band hebben met de gemeente: er geboren en getogen zijn, er ouders, familieleden of verwanten wonen hebben. 4. CHRONOLOGIE Bij gelijkheid van punten geldt de datum van inschrijving: de kandidaat die het langst in het register is ingeschreven, wordt dan uitgenodigd om het onderhuurcontract af te sluiten. De beslissing tot het uitnodigen van de kandidaten en het verhuren van de woning wordt genomen door het dagelijkse bestuur van het Sociaal verhuurkantorenplatform West-Limburg vzw. Zij wordt later bekrachtigd door de Raad van Bestuur. Bij uitzondering kan dit dagelijkse bestuur een woning verhuren na een gemotiveerde afwijking op basis van individuele omstandigheden. Het OCMW moet dan een verslag maken over de bijzonder moeilijke toestand van de kandidaat. Ook kan het bestuur weigeren een contract af te sluiten als: - Er nog grote huurachterstand is vanuit het verleden. Het SVPWL houdt hierbij ook rekening met achterstallen opgelopen bij andere sociale huisvesters (SHM, OCMW, beschut wonen.). - De kandidaat reeds huurder was bij het SVK maar het contract (gerechtelijk) werd ontbonden wegens wanbetaling, het in het gedrang brengen van de leefbaarheid, of tekortkomingen inzake huurderverplichtingen. - Indien de kandidaat niet bekwaam is om zelfstandig te wonen zonder begeleiding. Bijvoorbeeld een zorginstelling, kan een attest afleveren waaruit blijkt. 6 actueel besteedbaar inkomen : het gemiddelde van het effectief beschikbare inkomen over de periode van zes maanden die aan de referentiedatum voorafgaat, van de kandidaat-huurder, met uitsluiting van de ongehuwde kinderen die zonder onderbreking deel uitmaken van het gezin en die minder dan 25 jaar oud zijn op het ogenblik van de referentiedatum. Het effectief beschikbare inkomen is het verschil tussen enerzijds alle belastbare en niet-belastbare inkomens van de kandidaat-huurder en anderzijds de vrijgestelde inkomens, de effectief betaalde alimentatievergoeding en de effectief betaalde schuldaflossingen. De minister bepaalt de vrijgestelde inkomens en de effectief betaalde schuldaflossingen en stelt de nadere regels vast voor de berekening van het effectief beschikbare inkomen. De effectief betaalde schuldaflossingen komen alleen in aanmerking voor zover de kandidaat-huurder toegelaten is tot een collectieve schuldenregeling overeenkomstig de wet van 5 juli 1998 betreffende de collectieve schuldenregeling en de mogelijkheid van verkoop uit de hand van in beslag genomen onroerende goederen, of in budgetbegeleiding of budgetbeheer is bij een O.C.M.W. of een andere door de Vlaamse Gemeenschap erkende instelling voor schuldbemiddeling is

6 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 6 van 18 ALS JE WORDT UITGENODIGD OM SAMEN DE WONING TE GAAN BEZICHTIGEN, GAAT HET SVK NA OF DE GEGEVENS, DIE MOESTEN WORDEN MEEGEDEELD BIJ DE INSCHRIJVING, NOG JUIST ZIJN. DIT ZIJN DE TOELATINGSVOORWAARDEN. De gezinssamenstelling, de eigendomsvoorwaarden en het inkomen worden opnieuw gecontroleerd: - Voor de gezinssamenstelling geldt opnieuw het uittreksel van het bevolkingsregister of vreemdelingenregister. - Voor de eigendom, worden dezelfde bewijsstukken gebruikt als deze bij inschrijving. Indien bij de toewijzing het formulier B ouder is dan 6 maanden, moet men deze verklaring opnieuw opmaken. Als bewijs voor het niet meer hebben van een onroerend goed gelden: Brief van de notaris over de verkoop van het onroerend goed. Bewijs van bankbeslag. Vonnis van vrederechter over de verdeling van de goederen bij echtscheiding. Brief van advocaat in verband met de bestemming van het goed. - Voor het inkomen wordt het actueel besteedbaar inkomen berekend (gemiddelde van de laatste 6 maanden). - In verband met de taalvoorwaarden en inburgering, wordt nagegaan in hoeverre je als de kandidaathuurder de cursussen hebt gevolgd indien dat nodig was. Je kan het SVK ook vragen ja kandidatuur in wacht te zetten, dit betekent dat het Svk een bepaalde periode wacht om je uit te nodigen voor een huurcontract. Dit kan in de volgende gevallen: - de gezinshereniging nog niet heeft plaatsgevonden en je ervoor kiest om maar 1 keer te verhuizen, - Je huidige huurcontract niet kan worden beëindigd omdat de te betalen schadevergoeding te groot is en je pas later kan verhuizen. - je in het ziekenhuis ligt, of in een instelling verblijft. Om je kandidatuur in wacht te zetten, verwacht het SVK een gegronde reden. WERKWIJZE AFSLUITEN VAN HET ONDERHUURCONTRACT Na de bezichtiging van de woning staat het je vrij deze woning te huren of niet. Hiertoe moet je een verklaring invullen. Het is wel zo dat het SVK je kan sanctioneren als je twee keer een geschikte woning weigert: je kandidatuur wordt dan geschrapt uit het wachtregister. Na een eerste weigering mag men gedurende drie maanden geen aanbod doen, tenzij de kandidaat uitdrukkelijk verzoekt om geen rekening te houden met deze wachtperiode. Je moet een gegronde reden hebben om een woning niet te willen huren. Volgende argumenten worden als gegronde redenen aanvaard om een woning NIET te huren: - Je huidige huurcontract niet kan worden beëindigd, omdat de te betalen schadevergoeding te groot is. - Omdat de te huren woning geen recht geeft op huursubsidie. - Omdat je geen auto hebt en de woning te veraf ligt van de school waar je kinderen naartoe gaan of van je werk. - Omdat de te huren woning te dicht ligt bij de verblijfplaats van personen waarmee je beter geen omgang meer hebt.

7 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 7 van 18 Het SVK kan deze lijst uitbreiden. De uitgebreide lijst wordt dan opgenomen bij een latere wijziging van dit intern huurreglement. Het SVK zorgt voor het onderhuurcontract, de plaatsbeschrijving en de overnameformulieren van water, gas elektriciteit edm. Het onderhuurcontract moet worden ondertekend door jezelf, je partner en meerderjarige inwonende kinderen. Indien je alleen bent en een partner komt later samenwonen, moet ook hij of zij het onderhuurcontract mee ondertekenen. Hetzelfde geldt voor meerderjarige gezinsleden die later komen samenwonen. De verzekering van het gebouw (huurdersaansprakelijkheid) wordt ook door het SVK afgesloten. Ingevolge het sociale huurbesluit van de Vlaamse Regering is een nieuwe regeling van kracht over de onderhuurovereenkomst. Deze voorziet in een proefperiode van twee jaar waarin je je moet bewijzen als goede huurder. (Zie hieronder: opzegging onderhuurcontract. ) Bij het afsluiten van het onderhuurcontract ontvang je een huishoudelijk reglement met alle rechten en plichten van de huurder nog eens opgesomd. Tevens krijg je een exemplaar van de klachtenprocedure bij het SVK. 1. OPZEGGING ONDERHUURCONTRACT Het SVK zegt de huurovereenkomst op na de proefperiode in de hier opgesomde gevallen: 1. als de huurder of de minderjarige kinderen tijdens de looptijd van de onderhuurovereenkomst een woning volledig in volle eigendom of volledig in vruchtgebruik verwerven (kopen of krijgen) in het binnen- of buitenland; opzeggingstermijn zes maanden. Als de verwerving kosteloos gebeurt (krijgen), moet de woning verkocht worden binnen het jaar na de verwerving. Zoniet, wordt de huurovereenkomst opgezegd met een opzeggingstermijn van zes maanden. 2. als de huurder of de minderjarige kinderen tijdens de huurovereenkomst een perceel (stuk grond) dat bestemd is voor woningbouw, volledig in volle eigendom of volledig in vruchtgebruik verwerven in het binnen- of buitenland. De opzeggingstermijn is dan drie jaar. Als de verwerving, kosteloos gebeurt, moet het perceel dat bestemd is voor woningbouw, vervreemd (verkocht) worden binnen drie jaar na de verwerving. Zo niet wordt de huurovereenkomst opgezegd, met een opzeggingstermijn van zes maanden. 3. als er bij de huurder sprake is van ernstige of blijvende tekortkomingen in de verplichtingen van de huurovereenkomst, is de opzeggingstermijn drie maanden. 4. als de huurder als gevolg van onjuiste of onvolledige verklaringen onrechtmatig bij dit besluit verleende voordelen heeft genoten, of onrechtmatig tot een huurwoning werd toegelaten, de opzeggingstermijn bedraagt dan drie maanden. 2. DE HUURWAARBORG Bij het begin van de huurovereenkomst wordt door het SVK de wettelijke waarborg gevraagd. Hierbij kan je kiezen uit de mogelijkheden die het onderhuurcontract voorziet. Indien je de waarborg volledig betaalt bij het begin van het onderhuurcontract bedraagt die maximaal 2 maanden huur. Deze waarborg wordt op een geïndividualiseerde rekening op naam van de onderhuurder geplaatst.

8 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 8 van 18 De waarborg bedraagt het equivalent van 3 maanden huur indien hij betaald wordt als volgt: A. De waarborg wordt gespaard bij een bank, dit is de zgn. bankwaarborg. Je verbindt je ertoe om de waarborg volledig samen te stellen door vaste maandelijkse afbetalingen gedurende maximum drie jaar. Je bezorgt dan een attest aan het SVK waarin de bank bevestigt dat je een waarborg hebt. B. Waarborg is een bankwaarborg afgesloten door het Ocmw. Je moet wel deze waarborg aan het Ocmw terugbetalen. C. Je kan ook de waarborg afbetalen aan het SVK via gespreide betalingen in schijven. Deze gespreide betaling begint met een eenmalig bedrag, te betalen bij aanvang van de onderhuurovereenkomst, gevolgd door een aantal schijven, totdat de volledige som betaald is. Eenmaal het bedrag van de waarborg volledig is samengesteld, wordt dit bedrag op een geïndividualiseerde rekening op naam van de onderhuurder geplaatst. Pas vanaf dat moment brengt de waarborg rente op.

9 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 9 van 18 DE KLACHTENPROCEDURE Wat te doen indien je bedenkingen of klachten hebt bij de werking van het sociaal verhuurkantoor? Heb je als huurder of woningzoeker problemen met de wijze van dienstverlening door en de werking van het sociaal verhuurkantoor? In de volgende gevallen kan je gebruikmaken van de klachtenprocedure: - wanneer je wordt uitgenodigd om een woning te huren, - wanneer je het gevoel hebt onrechtvaardig behandeld te zijn, - wanneer je de begeleiding door het sociaal verhuurkantoor onvoldoende vindt, - wanneer je niet tevreden bent over de toestand van de huurwoning die je van het SVK huurt. Indien je een probleem snel en efficiënt wil oplossen, neem je best zo snel mogelijk contact op met het SVK. Als het niet lukt om de zaak uit te praten en voor jou een goede oplossing te vinden, dan volg je als kandidaat-huurder onderstaande stappen. Dit wordt de klachtenprocedure genoemd: DE KLACHTENPROCEDURE: Stap 1: Meld het probleem aan het SVK: mondeling, telefonisch, Stap 2: Als dit niet lukt, stuur een brief naar het svk waarin je het probleem duidelijk omschrijft en vraagt het svk om een oplossing uit te werken. Stap 3: Als het probleem na enige tijd nog niet is opgelost, wend je dan en dan pas naar het bestuur van het SVK. Dit is de eigenlijke klachtenprocedure. Stap 4: Pas als dit allemaal geen resultaat geeft, kan je met je klacht nog naar andere instanties. Dit is de zogenaamde beroepsprocedure. Stap 1: Mondeling signaleren van het probleem Vertel het probleem zo snel mogelijk aan het SVK. Dit kan ook telefonisch. Geef het probleem door aan het sociaal verhuurkantoor waarvan je het adres vindt op je huurcontract of op brieven die je van het SVK kreeg. Houd er rekening mee dat het SVK niet altijd ONMIDDELLIJK op je vraag of klacht kan ingaan. In ieder geval wordt getracht binnen een redelijke termijn tot een oplossing te komen. Zeker als het over een technisch mankement in de woning gaat, kan het even duren. Voor een aantal herstellingen moet eerst het akkoord van de eigenaar worden gevraagd. Geef ook duidelijk aan wanneer een medewerker van het SVK kan langs komen. Stap 2: Als de mondelinge vraag niet lukt: schriftelijk bevestigen van het probleem Als na deze vraag of mededeling binnen een redelijke termijn geen werk wordt gemaakt van het probleem, of indien de voorgestelde oplossing voor jou niet voldoende is, meldt dit dan schriftelijk. Bezorg deze brief aan de door het SVK aangestelde verantwoordelijke. Beschrijf hierin kort het probleem en vraag hoe en wanneer het SVK dit zal aanpakken. Schrijf ook wanneer je dit al mondeling had doorgegeven. Je kan ook een eigen voorstel tot oplossing doen. Geef op wanneer en op welke wijze je best bereikbaar bent (wanneer ben je thuis bent, je GSM-nummer ) Dit kan een vlottere afhandeling van het probleem betekenen. Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van deze brief kan je beroep doen op het huurderssyndicaat, het OCMW, een welzijnsdienst of eventueel familieleden en vrienden. Bewaar een kopie van de brief.

10 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 10 van 18 Je krijgt altijd een antwoord: Je krijgt van het SVK binnen de 10 dagen een schriftelijke bevestiging dat je brief is aangekomen. Hierin laat het SVK weten of en hoe het probleem zal worden aangepakt. Ook zal het aangeven wanneer de oplossing is voorzien. Het SVK vraagt ook om een afspraak te maken, om de zaak met je te kunnen bespreken, ofwel om de woning te kunnen bekijken. Zeker bij problemen over de toestand van de woning is dit enorm belangrijk. Het SVK zal naar beste vermogen je vraag beantwoorden. Het sociaal verhuurkantoor kan en moet niet altijd alle problemen zelf oplossen. Het kan bijvoorbeeld ook doorverwijzen naar een andere, meer gespecialiseerde dienst. Het SVK zal ook rekening moeten houden met de wettelijke mogelijkheden en het betaalbare. Als de tussenkomst van het SVK beëindigd is, wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Mocht het toch gebeuren dat het SVK niet reageert op de brief, de vraag niet terecht vindt en/of niet wil beantwoorden, de belofte om het probleem binnen een bepaald termijn op te lossen, niet nakomt, of indien je niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kan je beslissen verdere stappen te ondernemen. Stap 3: de eigenlijke Klachtenprocedure Opstart klachtenprocedure: Indien je de oplossing van het SVK wil aanvechten of het uitblijven van een beslissing wil aanklagen, schrijf je een brief aan de voorzitter van het SVK. Vanaf nu spreken we duidelijk over een klacht. In deze brief verwijs je naar de voorgaande stappen (1 en 2). Voeg er een kopie van de vorige brief bij. Ook van deze brief bewaar je best een kopie. De naam van de voorzitter vind je bovenaan je huurcontract. De klacht wordt opgelost: Je krijgt een bevestiging dat je klacht is binnengekomen, binnen de 10 dagen nadat het SVK jouw brief heeft ontvangen. Hierin staat hoe de klacht verder wordt behandeld (bv: wordt voorgelegd aan de Raad van Beheer, Dagelijks Bestuur, of OCMW). De beslissing wordt je bezorgd ten laatste de 45 ste dag na ontvangst van de klacht. Stap 4: De klacht is niet opgelost Als ook deze vragen / melding(en) aan het SVK zonder enig gevolg blijven, is de klachtenprocedure binnen het SVK uitgeput. Wil je als kandidaat of huurder dan nog gelijk krijgen, dan moet je met je vraag elders aankloppen. Klachten over het verhuren van woningen door het SVK. Als je ontevreden bent over het feit dat jij niet in een bepaalde woning kan gaan wonen, maar een andere huurder (onterecht) voorrang heeft gekregen, dan kan je terecht bij RWO, agentschap inspectie (zie adres onderaan). Vanaf nu zit je in de beroepsprocedure. Voeg hierbij een kopie van je brieven aan het SVK. Je krijgt een schriftelijke bevestiging dat je klacht is binnengekomen. De inspectie gaat na of de beslissing conform de regels werd uitgevoerd. Indien blijkt dat de regels niet correct werden toegepast, krijg je als woningzoeker voorrang op de volgende vrijkomende woning die aangepast is aan je gezin en de voorwaarden. Klachten over het onderhuurcontract of datgene wat de huurwet voorziet. De Vrederechter kan zich uitspreken over de woningkwaliteit, het huurcontract, de opzegging van het huurcontract of over de huurkosten die je worden aangerekend. Het staat je vrij om de klachtenprocedure niet te volgen en je klacht voor te leggen aan de Vrederechter. De rechter zal de beide partijen uitnodigen voor overleg (verzoeningsprocedure). Klachten over de algemene werking van het SVK. Ook met algemene klachten over de SVK-dienstverlening kan je terecht bij RWO inspectie. Opgelet: 1. Het SVK is gebonden aan de huurwetgeving. Het kan je dus geen oplossing aanbieden die niet conform de huurwetgeving is. Bij twijfel informeer je best bij het huurderssyndicaat of een juridische dienst. 2. Een erkend SVK is gebonden aan de SVK-regelgeving. Bij een probleem rond bijvoorbeeld het verhuren van een woning kan je steeds een toewijzingsreglement bekomen bij het SVK. 3. Het is altijd belangrijk dat je als huurder met het SVK blijft praten. Zeker als het over gebreken aan de woning gaat. Het SVK moet de woning nog kunnen betreden. Als immers de schade verergert omdat het mankement niet kan worden hersteld, kan de extra kost aan de huurder worden aangerekend. 4. Het sociaal verhuurkantoor, kan en moet niet steeds altijd alle problemen oplossen. Problemen die geen betrekking hebben op de woning of huurverrichtingen horen niet thuis bij het SVK. 5. Tijdens heel de procedure kan je je laten bijstaan door het OCMW of het huurderssyndicaat.

11 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 11 van 18 VERHAALRECHT Het SVK is steeds verplicht om genomen beslissingen aan je bekend te maken. Als je niet akkoord gaat met die beslissing (of zijn er andere zaken die foutlopen), kan je altijd een klacht indienen. In een aantal situaties kan je het probleem ook voorleggen aan de toezichthouders. Dit laatste noemen we het verhaalrecht. Dit verhaalrecht gebeurt door een aangetekende brief te sturen aan: Agentschap Inspectie RWO Toezichthouders Phoenixgebouw, Koning Albert II-laan 19 bus Brussel. Tel: 02/ Fax: 02/ Welke problemen? Je kan een beoordeling vragen over: - de beslissingen van het SVK over de uitnodiging tot onderverhuring van een woning. - de beslissing om geen afwijking toe te staan. - de beslissing om je uit het inschrijvingsregister te schrappen. - de beslissing om je een woning te weigeren, of voorwaarden betreffende begeleiding op te leggen. - de beslissing van het SVK om je voorkeur qua type woning en ligging ervan te weigeren - de beslissing om je niet in te schrijven. Behalve in het eerste geval, heb je 30 dagen de tijd om verhaal aan te tekenen bij de toezichthouder. Bij een uitnodiging tot onderverhuring kan dit tot een jaar erna. De toezichthouder beoordeelt of de beslissing van het SVK gegrond is. Hij bezorgt zijn antwoord aan jou en aan het SVK en dit binnen de 30 dagen na je aangetekend schrijven. Op basis van het antwoord van de toezichthouder kan het SVK zijn beslissing herzien. Ons antwoord mag je dan ook verwachten binnen de 30 dagen na ontvangst van de beoordeling van de toezichthouder. Daarnaast kan je ook een beoordeling vragen over: de beslissing van het SVK om een persoon die later in de woning wil komen wonen niet toe te laten. Ook in deze situatie gelden de termijnen die hierboven vermeld zijn: je moet binnen de 30 dagen verhaal aantekenen en mag ook binnen die termijn een antwoord van de toezichthouder verwachten. Als uit de verhaalprocedure blijkt dat de uitnodiging niet correct is gelopen, of je onterecht het onderhuurcontract van een woning werd geweigerd, krijg je een voorrang op de eerst vrijkomende woning die aangepast is aan je gezinsgrootte. Ook als we je geen antwoord geven op de beoordeling van de toezichthouder, krijg je deze voorrang. In de andere situaties (schrapping uit het inschrijvingsregister, de weigering om je een afwijking toe te staan) wordt deze beslissing vernietigd. NUTTIGE ADRESSEN: RWO, Agentschap Inspectie Koning Albert II laan 19 bus 22, 1210 Brussel Tel: 02/ Fax: 02/ toezichthouders@rwo.vlaanderen.be. Huurderssyndicaat Limburg Albrecht Rodenbachstraat 29, 3500 Hasselt Tel: 011/ huurderssyndicaatlimburg@tijd.com - Website: Vlaams Overleg Bewonersbelangen, VOB vzw Diksmuidelaan 50, 2600 Berchem Tel: Fax: vob@vob-vzw.be

12 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 12 van 18 BIJLAGE: INKOMENSGRENZEN 2011 INKOMENSGRENZEN 2011 Categorie Jaarlijks Maandelijks Alleenstaande zonder PTL ,42 Alleenstaande gehandicapte ,25 Gezinnen - te verhogen met per PTL ,08 WORDT NIET MEEGETELD: Het inkomen van ongehuwde, meerderjarige kinderen, die ononderbroken deel uitmaken van het gezin EN < 25 jaar zijn Het inkomen van familieleden 1 ste graad (ouders en kinderen) of 2 de graad (broers, zussen, kleinkinderen en grootouders) die erkend zijn als ernstig gehandicapt (+66%) OF die minstens 65 jaar zijn. Wordt voor 50% meegeteld: Het nkomen van inwonende ascendenten (bloedverwanten in opgaande rechte lijn: ouders, grootouders, overgrootouders)

13 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 13 van 18 AANMELDINGSPUNTEN Hieronder vindt u de lijst met aanmeldingspunten terug. U kunt er terecht voor alle vragen en opmerkingen rond uw kandidatuur, alsook de afwikkeling van uw aanvraag. Daarnaast kunt u steeds terecht bij het OCMW van uw gemeente. SVK HEUSDEN-ZOLDER Veerle Moors Marktplein 9 bus 21, 3550 Heusden-Zolder Tel: 011/ Fax: 011/ ihsane@svpwl.be Inschrijvingsmomenten: Maandag: 09u00 11u30 Donderdag: 09u00 11u30 Op afspraak SVK LUMMEN Hilde Daniëls P/a Ocmw Lummen Meerlestraat 24, 3560 Lummen Tel: 013/ Fax: 013/ hd@ocmw-lummen.be Inschrijvingsmomenten Woensdag: 09u00 en 11u30 Vrijdag: 09u00 en 11u30 Op afspraak SVK HOUTHALEN-HELCHTEREN Ludwig Leyssens P/a Ocmw Houthalen-Helchteren Peerdekerkhofstraat 32, 3530 Houthalen-Helchteren Tel: 011/ Fax: 011/ Ludwig.Leyssens@ocmwHH.be Inschrijvingsmomenten Maandag t/m vrijdag: 09u00 11u30 Op afspraak SVK TESSENDERLO Diede De Meyer P/a Ocmw Tessenderlo Solveld 32, 3980 Tessenderlo Tel: 013/ Fax: 013/ diede.demeyer@publilink.be Inschrijvingsmomenten Maandag t/m vrijdag: 08u30 11u30 Dinsdag: 17u00 18u30 Op afspraak SVK LEOPOLDSBURG Helene Vandermarliere P/a Sociaal Huis Leopoldsburg Tramstraat 43, 3970 Leopoldsburg Tel: 011/ Fax: 011/ helene.vandermarliere@ocmwleopoldsburg.be Inschrijvingsmomenten Donderdag: 09u00 12u00 Op afspraak

14 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 14 van 18 BIJLAGE: HET INSCHRIJVINGSBEWIJS INSCHRIJVINGSBEWIJS 1 DHR. / Mevr En de gezinsleden Momenteel verblijvende: Is / zijn hierbij op: (datum) ingeschreven als woningzoeker bij het sociaal verhuurkantorenplatform West-Limburg vzw. Inschrijvings nummer:... De woningzoeker is kandidaat om samen met het SVK op zoek te gaan naar een private huurwoning: Gelegen in: (*) Beringen Leopoldsburg Heusden-Zolder Lummen Houthalen-Helchteren Tessenderlo Type: (*) Studio Appartement Woonhuis Studio gelijkvloers /lift Appartement gelijkvloers / lift Woonhuis gelijkvloers / lift Maximale huurprijs per maand bedraagt: De woning zoeker stelt volgende documenten ter beschikking aan het SVK. Of geeft volmacht aan SVPWL vzw om deze gegevens via bevoegde diensten en kruispuntbanken op te vragen. Uittreksel bevolkingsregister. Afrekening personenbelasting van 3 jaren terug; Verklaring op eer in verband met het bezit van onroerende goederen; Inschrijvingsbewijs van een sociale huisvestingsmaatschappij; Loonfiche of inkomstenbewijs van de laatste 6 maanden; Bewijs van Taalbereidheid. Bewijs van Inburgering. Via dit bewijs sta je vermeld in het register 3 van woningzoekers bij SVPWL. Je kan ook uit dit register worden geschrapt 4. Voor klachten ten aanzien van je behandeling als kandidaat ontving je de klachten procedure. Die je verklaart hierbij te hebben ontvangen. Alle bepalingen van de werkwijze ten aanzien van kandidaten en huurders staan in het intern huurreglement van het sociaal verhuurkantorenplatform West-Limburg vzw, dat op het kantoor kan worden ingezien. Handtekeningen: De kandida(a)t(en) Voor SVPWL (*) aanduiden met X.

15 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 15 van 18 1 De verwerking van de persoonlijke gegevens is onderworpen aan de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. De gegevens worden door het sociaal verhuurkantoor verwerkt in een bestand, dat alleen wordt aangewend in het kader van de verhuuractiviteiten. Zij worden gebruikt zoals voorzien in het kaderbesluit sociale huur. De gegevens liggen ter inzage bij het SVPWL, zijn controleerbaar en verifieerbaar. 2 Alle meerderjarige gezinsleden moeten voldoen aan de toelatingsvoorwaarden bij aanbod van een huurwoning. 3 Dit is ter inzage op het kantoor van SVPWL op het adres bovenaan. 4 Je kandidatuur wordt uit de lijst geschrapt (wettelijke schrappingsgronden) als je: 1. huurder wordt, dus een onderhuurcontract bij het SVK ondertekent. Vanaf dan ben je geen kandidaat meer maar onderhuurder. 2. niet meer voldoet aan inschrijvingsvoorwaarden (bijvoorbeeld: te hoog inkomen). 3. je niet meer voldoet aan de toelatingsvoorwaarden bij het aanbieden van een onderhuurcontract (zie later). 4. onjuiste gegevens verstrekt of moedwillig valse verklaringen aflegt; 5. je zelf geen kandidaat meer wenst te zijn, en dit schriftelijk meedeelt; 6. twee maal een aanbod om een onderhuurcontract te ondertekenen voor een geschikte woning weigert. 7. twee maal zonder opgave van een zwaarwichtige reden, niet opdaagt na een uitnodiging om een woning te komen bekijken; 8. niet tijdig de wijziging in gezinssamenstelling of adreswijziging meedeelt; Je blijft ook niet meer in het register staan als de brief die je wordt verstuurd, onbestelbaar terug komt. Dit kan gebeuren bij actualisering van het register of bij het aanbod van een onderhuurcontract. Deze brief wordt steeds gestuurd naar je laatst bekende adres in het rijksregister of naar het adres dat je zelf opgaf. 5 Je kan ook terecht bij: RWO, Agentschap Inspectie, Koning Albert II laan 19 bus Brussel tel. 02/ fax 02/ toezichthouders@rwo.vlaanderen.be. Als jij of je gezinsleden die kandidaat zijn onder hetzelfde inschrijvingsnummer, na de inschrijving beslissen zich niet langer samen kandidaat te stellen, wordt de volgende procedure gevolgd: 1 als slechts een van de kandidaat-huurders de inschrijving wil behouden, blijft het oorspronkelijke inschrijvingsnummer behouden; 2 als meer dan een van de kandidaat-huurders de inschrijving wil behouden, wordt het oorspronkelijke inschrijvingsnummer geschrapt en worden die kandidaat-huurders opnieuw ingeschreven met een nieuw inschrijvingsnummer. De elektronische versie van het anonieme register is inkijkbaar in het kantoor van: Het Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw (SVPWL) Marktplein 9/ Heusden - Zolder Tel: 011/ of 85 Fax: 011/ info@svpwl.be Website: Tijdens de kantooruren: maandag van 09u00 tot 11u30 en donderdag van 09u00 tot 11u30

16 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 16 van DE RATIONELE BEZETTING BIJLAGE: TOEWIJZINGSELEMENTEN Rationele bezetting is het eerste element in de toewijzing en MOET op deze manier worden toegepast. De woongelegenheid kan op het ogenblik van verhuring nooit als overbevolkt worden verhuurd, waarbij hieronder beschreven normen gelden. Bij het beoordelen van de rationele bezetting wordt ook rekening gehouden met kinderen die geplaatst zijn, of waarvoor de kandidaat-huurder bezoekrecht heeft en die niet permanent in de woning zullen verblijven. De kandidaat-huurder kan echter verzaken aan dit recht. De kandidaat-huurder heeft ook de mogelijkheid om zich op te geven voor een woning met één slaapkamer op overschot. RATIONELE BEZETTING - SUBSIDIËRING SVK Vertrek Opp. Aantal m 2 per persoon Hoogte Woonkamer 16 m m 2 per bijkomend persoon 2,20 m 2 Slaapkamer 1 6,5 m 2 1 persoon 2,20 m 2 Slaapkamer 2 10 m 2 2 personen 2,20 m 2 Slaapkamer 3 15 m 2 3 personen 2,20 m 2 2. ABSOLUTE PRIORITEITEN hoogte vrije: 2,20 m 2 hoogte schuin: 1,80 m 2 De absolute voorrangsregels betreffen achtereenvolgens de kandidaat-huurder: - die zelf een woning aanbrengt - Die +55 jaar oud of invalide is (of één van zijn gezinsleden). (aangepaste woning) - die benadeeld wordt geacht door de verhuurder door de toewijzing van een andere woning of die onterecht geweigerd is. (Ontvankelijk beroep tegen toewijzing) - die opnieuw gehuisvest moet worden omwille van (grote) renovatiewerken - wiens gezinshereniging nog niet heeft plaatsgevonden op het ogenblik dat er een woning kan toegewezen worden die aangepast is aan het gezin na gezinshereniging. Op dat ogenblik krijgt deze kandidaat absolute prioriteit bij de toewijzing van een woning die is aangepast aan zijn huidige gezinssamenstelling. 3. HET SVK-PUNTENSYSTEEM Het puntensysteem is enerzijds gebaseerd op vier verplichte gewogen prioriteiten en anderzijds op twee optionele gewogen prioriteiten. Voor iedere categorie kan de woningzoekende een aantal punten verdienen. Binnen iedere situatie is geen cumul van punten mogelijk en geldt enkel de hoogste puntenscore die op de kandidaat van toepassing is, met andere woorden: de meest benarde situatie van de woningzoekende. De KH moet de puntencategorie waar hij recht op heeft, staven met bewijsstukken. Vier verplichte gewogen prioriteiten: 1. Het actueel besteedbaar inkomen 2. De kinderlast 3. De woonnood (of de behoefte aan herhuisvesting) 4. De mutatievraag van een zittende huurder Twee optionele gewogen prioriteiten: 1. Het aantal jaren dat de kandidaat-huurder ingeschreven is in het inschrijvingsregister 2. Het verblijf in de gemeente

17 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 17 van WOONNOOD Effectieve Of Een Dreigende Dakloosheid geen huisvesting of opvang 20 verblijf in gevangenis, instelling, opvangtehuis 17 verblijf in noodwoning, crisisopvang, transitwoning, hotel 17 verlies recht bewoning en ter voorkoming dakloosheid opvang bij vrienden of familie 17 gerechtelijke uithuiszetting 14 opzeg huurcontract door eigenaar-verhuurder met resterende opzegtermijn van < 3 mnd 17 opzeg huurcontract door eigenaar-verhuurder met resterende opzegtermijn van < 6 mnd 14 Campingwonen wonen op camping 17 Verminderde Kwaliteit Of Overbewoning Van Een Woning Onbewoonbaar-, ongeschikt of niet-conformverklaring met bevel woning te verlaten 20 Onbewoonbaar-, ongeschikt of niet-conformverklaring zonder bevel woning te verlaten 14 Ernstige gebreken aan woning o.b.v. verslag gemeente, IVA Wonen, Overbewoond verklaarde woning met bevel deze te verlaten 20 niet aangepast aan gezinssamenstelling en/of fysische gesteldheid zonder bevel woning te verlaten (normen conformiteitsattest) niet aangepast aan gezinssamenstelling qua oppervlakte (normen Vlaamse Huursubsidie) 14 Ongeschikt of niet-conformverklaring met 35 of meer strafpunten, zonder bevel de woning te verlaten Onteigening Categorie bestaat niet meer, herleiden naar opzeg eigenaar-verhuurder Woonkosten de te betalen huurprijs is meer dan 50% van het ABI 14 de te betalen huurprijs is meer dan 35% en minder dan 50% van het ABI 11 Minderjarigen zelfstandig moeten wonen in het kader van het decreet bijzondere Jeugdbijstand 17 Interne Mutatie SVK-huurder die wenst te muteren AANTAL KINDEREN TEN LASTE Inclusief kinderen waarvoor men bezoekrecht heeft. 1 punt per kind met een maximum van 6 punten. 3.3 INKOMEN Het SVK houdt rekening met het gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen zoals aangegeven op de belastingafrekening van 3 jaar voor de toewijzing. Indien echter de situatie voor de kandidaat ondertussen verslechterd is en zijn inkomsten achteruit is gegaan, dan houdt het SVK rekening met het actueel besteedbaar4 inkomen. Er wordt namelijk gekozen voor de meest gunstige cijfers in het voordeel van de kandidaat.

18 Intern Huurreglement versie september 2011 blz. 18 van 18 GEZINNEN: ACTUEEL BESTEEDBAAR INKOMEN PUNTEN CATEGORIE... en 987,09 20 tot leefloon & gelijkgestelde bedragen > 987,09 en 1.107,08 17 tot leefloon euro > 1.107,08 en 1.227,08 14 tot leefloon euro > 1.227,08 en 1.407,08 11 tot leefloon euro > 1.407,08 en 1.647,08 8 tot leefloon euro > 1.647, meer dan leefloon euro Telt niet mee: Het inkomen van ongehuwde kinderen die vanaf hun 18 de ononderbroken deel uitmaken van het gezin en minder dan 25 jaar oud zijn op het moment van de inschrijving. Het inkomen van familieleden van de 1 ste of 2 de graad die erkend zijn als ernstig gehandicapt (+66%) of die minstens 65 jaar oud zijn. Telt voor de helft mee: Het inkomen van inwonende ascendenten ALLEENSTAANDEN : ABI PUNTEN CATEGORIE... en 740,32 20 tot leefloon & gelijkgestelde bedragen > 740,32 en 790,32 17 tot leefloon + 50 euro > 790,32 en 890,32 14 tot leefloon euro > 890,32 en 1.040,32 11 tot leefloon euro > 1.040,32 en 1.240,32 8 tot leefloon euro > 1.240, meer dan leefloon euro 3.4 ANCIËNNITEIT Aantal jaren ingeschreven op de wachtlijst, 1 punt per jaar met een maximum van 3 punten. 3.5 INTERNE MUTATIE Huurders die reeds een SVK-woning huren en wensen te verhuizen, krijgen 3 punten extra. 3.6 INWONER VAN DE GEMEENTE Als je inwoner bent van de gemeente waar de woning ligt, krijg je 6 punten. Dit is de zgn. verblijfsprioriteit. Je moet tenminste één jaar in de gemeente wonen, er verblijven of er tenminste één jaar verbleven hebben in de periode van 3 jaar voor de uitnodiging. Wordt ook als verblijven beschouwd: mensen die een nauwe band hebben met de gemeente, er geboren en getogen zijn of er ouders, familieleden of verwanten wonen hebben. 4. CHRONOLOGIE Bij gelijkheid van punten geldt de datum van inschrijving: de kandidaat die het langst in het register is ingeschreven, wordt dan uitgenodigd om het onderhuurcontract af te sluiten.

KLACHTEN PROCEDURE. Dexia bankrekeningnummer: Ondernemingsnummer: Vzw-nummer:359794

KLACHTEN PROCEDURE. Dexia bankrekeningnummer: Ondernemingsnummer: Vzw-nummer:359794 KLACHTEN PROCEDURE Op basis van Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode gewijzigd bij BVR

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT- WONINGZOEKERS

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT- WONINGZOEKERS Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw SVPWL vzw Marktplein 9 bus 21 3550 Heusden- Zolder Tel: 011/73 64 83-85 Fax: 011/73 41 39 E-mail: info@svpwl.be Website: www.svpwl.be IBAN: BE05 7845 8435

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. REGELS EN WETTEN OCMW Tremelo past het Kaderbesluit Sociale Huur toe. Dit is het Besluit van 12 oktober 2007 van de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT-HUURDERS

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT-HUURDERS Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw SVPWL vzw Marktplein 9 bus 21 3550 Heusden- Zolder Tel: 011/73 64 83-85 Fax: 011/73 41 39 E-mail: info@svpwl.be Website: www.svpwl.be IBAN: BE05 7845 8435

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT- WONINGZOEKERS

INSCHRIJVINGSFORMULIER KANDIDAAT- WONINGZOEKERS Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw SVPWL vzw Marktplein 9 bus 21 3550 Heusden- Zolder Tel: 011/73 64 83-85 Fax: 011/73 41 39 E-mail: info@svpwl.be Website: www.svpwl.be IBAN: BE05 7845 8435

Nadere informatie

INSCHRIJVINGS REGLEMENT

INSCHRIJVINGS REGLEMENT INSCHRIJVINGS REGLEMENT Op basis van Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode gewijzigd bij

Nadere informatie

OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS

OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS OCMW DENTERGEM KASTEELDREEF 1 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS KADER EN RANDVOORWAARDEN: Dit document is een deel van het intern huurreglement van OCMW Dentergem, Kasteeldreef

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING Geachte mevrouw Geachte heer Deze bundel is de start van uw dossier om ingeschreven te worden als kandidaat-huurder van SVK Het Scharnier. U krijgt uw definitief inschrijvingsnummer op de wachtlijst pas

Nadere informatie

contactpersoon Mieke Deltomme dossier

contactpersoon Mieke Deltomme dossier 1 Sociaal Verhuurkantoor Regio Roeselare vzw contactpersoon Mieke Deltomme 051 26 22 50 Mieke.svk@skynet.be dossier corr adres: SVK regio Roeselare, Botermarkt 2, 8800 Roeselare van maandag tot vrijdag

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT KANDIDAAT-HUURDERS

INTERN HUURREGLEMENT KANDIDAAT-HUURDERS Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw SVPWL vzw Marktplein 9 bus 21 3550 Heusden- Zolder Tel: 011/73 64 83-85 Fax: 011/73 41 39 E-mail: info@svpwl.be Website: www.svpwl.be IBAN: BE05 7845 8435

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier kandidaat-huurders

Inschrijvingsformulier kandidaat-huurders Inschrijvingsformulier kandidaat-huurders Inschrijving door: Datum aanmelding: 1. Gegevens aanmelder Domicilie adres Naam: Adres: Voornaam: Telefoon/Gsm: E-mailadres: Geslacht: Man Vrouw Geboortedatum:

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT INTERN HUURREGLEMENT Op basis van Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode gewijzigd bij BVR

Nadere informatie

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen Stationsstraat 58 9900 Eeklo Tel. 09/376 90 40 Fax 09/376 90 41 E-mail: verhuring@mbv.woonnet.be Website: www.mbv-sociaalwonen.be INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS

Nadere informatie

Intern Huurreglement

Intern Huurreglement Intern Huurreglement Dit document werd goedgekeurd op de Raad van Bestuur 15 juni 2009 Kader Dit intern huurreglement van SVK Het Scharnier vzw, Dorpsstraat 9, 3660 Opglabbeek;werd opgesteld naar aanleiding

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING

INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING Maak een afspraak op het nummer 089 62 90 31 om uw aanvraag in orde te brengen. INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING U wil een sociale woning huren? Dan wil en moet u heel wat weten.

Nadere informatie

Sociale huisvesting in Vlaanderen*.

Sociale huisvesting in Vlaanderen*. Sociale huisvesting in Vlaanderen*. *Studies maken een onderscheid tussen Vlaanderen en Wallonië. Volkshaard cvba so Kleine Landeigendom Het Volk Centrale voor Huisvesting Ravensteinstraat 12 9000 Gent

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Dienst Huisvesting OCMW De Haan Vak bestemd voor dienst Huisvesting Aanslagbiljet jaar. Formulier gezinssamenstelling : Verklaring op erewoord :... Controle eigendomsvoorwaarde :. verzonden op :..terug

Nadere informatie

SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM)

SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM) SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM) -Bouwen woningen -Langlopend contract -Bij inschrijving onderaan de lijst -Huurprijs gekoppeld aan inkomen 2 SVK s SHM s Sociaal Verhuurkantoor -Huurt

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017 WoonWeb vzw Kontich INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017 (Vak in te vullen door SVK Woonweb) Datum dossier volledig.... /... / 2017 Puntenscore: Inschrijvingsnummer:.. Familie / Meneer / Mevrouw. PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Intern huurreglement

Intern huurreglement Intern huurreglement OCMW Holsbeek Dreef 1 3220 Holsbeek Het intern huurreglement van OCMW Holsbeek, is gebaseerd op de bepalingen van het Kaderbesluit Sociale Huur d.d. 12/10/2007 van de Vlaamse regering,

Nadere informatie

Toetsing inschrijvingsvoorwaarden

Toetsing inschrijvingsvoorwaarden INSCHRIJVINGSFORMULIER Update 01 januari 2015 Datum van aanvraag:. /. / Datum van inschrijving:././ Datum van aanvraag is niet noodzakelijk dezelfde als de inschrijvingsdatum. Pas als alle noodzakelijke

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN

TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN Heeft u nog vragen, dan kan u elke werkdag bellen van 9u tot 12u en van 13u30 tot

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015 WoonWeb vzw Kontich INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015 familie / meneer / mevrouw... Datum aanvraag OCMW: / /2015 Datum ontvangst SVK: / /2015 Datum verwerking: / /2015 Chronologisch inschrijvingsnr: Uniek inschrijvingsnr:

Nadere informatie

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders Sociaal Verhuurkantoor Comme Chez Toi Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle huurwoningen die door het SVK Comme Chez Toi worden aangeboden, met uitzondering van de transitwoningen,

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT INTERN HUURREGLEMENT Versie 2014 Op basis van Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode gewijzigd

Nadere informatie

Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent

Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent Artikel 1 Algemene bepalingen Vzw huuringent verhuurt private huurwoningen, die

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INSCHRIJVING Inschrijven bij de Merelbeekse Sociale Woningen kan elke werkdag van 9u tot 11u30. U kan het inschrijvingsformulier vooraf telefonisch

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Augustijnenlaan 28/6 2200 Herentals tel. 014/85.98.00 E-mail: info@eigen-haard.be website: www.eigen-haard.be INHOUD: INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Deze informatie mag ik bijhouden. 1. Regels en wetten 2.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID Cvba Woonzo Hasseltsesteenweg 28 bus 1 3700 Tongeren Telefoon 012/44.02.00 Fax 012/26.37.66 E-mail info@woonzo.be Openingsuren : Inschrijvingen : alle werkdagen van 08.30 u tot 12.00 u elke maandag en

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017 WoonWeb vzw Kontich INSCHRIJVINGSFORMULIER 2017 (Vak in te vullen door SVK Woonweb) Datum dossier volledig.... /... / 2017 Puntenscore: Inschrijvingsnummer:.. Familie / Meneer / Mevrouw. PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INSCHRIJVING Inschrijven bij de Merelbeekse Sociale Woningen kan elke werkdag van 9u tot 11u30. U kan het inschrijvingsformulier vooraf telefonisch

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK biedt je een woning aan. Ook de SVK s werken met een wachtlijst. SVK s geven voorrang

Nadere informatie

INTERNE KLACHTENPROCEDURE

INTERNE KLACHTENPROCEDURE INTERNE KLACHTENPROCEDURE WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK zoekt woningen op de privé-huurmarkt en verhuurt ze door aan kandidaat-huurders. We werken met een wachtlijst en een puntensysteem voor

Nadere informatie

WoonAnker Mariadal Temse

WoonAnker Mariadal Temse WoonAnker Mariadal 1 9140 Temse www.woonanker.be INTERN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van WoonAnker aankopen als hij voldoet aan de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2012

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2012 INSCHRIJVINGSFORMULIER 2012 Datum van aanvraag:. /. / Datum van inschrijving:././ Datum van aanvraag is niet noodzakelijk dezelfde als de inschrijvingsdatum. Pas als alle noodzakelijke documenten bij het

Nadere informatie

CVBA Geelse Huisvesting (GH)

CVBA Geelse Huisvesting (GH) CVBA Geelse Huisvesting (GH) Kameinestraat 3, 2440 Geel Tel: 014/58 01 55 Fax: 014/58 11 18 E-mail: info@geelsehuisvesting.be www.geelsehuisvesting.be Openingsuren: Ma: van 14.00 uur tot 19.00 uur Di:

Nadere informatie

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning 1. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Niet iedereen kan zich als kandidaat-huurder laten inschrijven. Om in aanmerking te komen voor een sociale

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT Sociaal Verhuurkantorenplatform West- Limburg vzw SVPWL vzw Marktplein 9 bus 21 3550 Heusden- Zolder Tel: 011/73 64 83-85 Fax: 011/73 41 39 E-mail: info@svpwl.be Website: www.svpwl.be IBAN: BE05 7845 8435

Nadere informatie

Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:.

Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:. Doorgestuurd op:.. Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:... Dossierbeheerder: Inlichtingenfiche PERSOONSGEGEVENS Naam: Voornaam: Nationaliteit: Geboorteplaats: Nr. Rijksregister: Burgerlijke stand:

Nadere informatie

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid. Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvesting Abtsherbergstraat 10 bus 19 2500 Lier tel 03 / 490 30 50 fax 03 / 490 30 59 e-mail info@lmhlier.be Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE

Nadere informatie

Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik

Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik Artikel 1: algemeen Dit reglement is van toepassing op de 5 appartementen, gelegen Kroonstraat 27 te 1750 Lennik, die verhuurd worden door het

Nadere informatie

De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv

De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv Bosveld 152, 2400 Mol Tel: 014/31 50 70 Fax: 014/31 56 40 E-mail: info@mbm.woonnet.be INHOUD: INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Deze informatie mag ik bijhouden.

Nadere informatie

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

BVR tot reglementering van het sociale huurstelsel 2007, voor de SVK s concreet gemaakt.

BVR tot reglementering van het sociale huurstelsel 2007, voor de SVK s concreet gemaakt. BVR tot reglementering van het sociale huurstelsel 2007, voor de SVK s concreet gemaakt. Schematisch overzicht 1. Inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden en de toewijzingsregels OPGELET; - De momenteel

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Wonen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 54, 2018 ANTWERPEN AANVRAAGFORM HUUR ANT 20121207 Bezoektijd: alleen na telefonische afspraak

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. Hoe kan ik mij inschrijven als kandidaat-huurder? 1.1. Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning? Niet iedereen kan zich zomaar als kandidaat-huurder

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING Voor vragen over deze materie kan u uiteraard steeds terecht bij een medewerker van de Merelbeekse Sociale Woningen. *** TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INSCHRIJVING Optionele

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE WONINGEN

INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE WONINGEN INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE WONINGEN Datum aanvraag 1 :.. Datum laatste contact :.. Datum eventuele intrekking van aanvraag :.. 1. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER NAAM :.. VOORNAAM :.. STRAAT :.. POSTNR.

Nadere informatie

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING VOORWOORD Beste, U bent op zoek naar betaalbaar wonen in de Vlaamse Ardennen? Het werkingsgebied van de SHM Vlaamse Ardennen omvatten volgende gemeenten:

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen

HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen HANDLEIDING VOOR DE (KANDIDAAT-)HUURDER (Eerste) Hulp in geval van problemen WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK bied je een woning aan. Ook de SVK s werken met een wachtlijst. SVK s geven voorrang

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014)

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden,

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN

INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN 1 INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN De OCMW Raad van De Haan, hierna genoemd de verhuurder, heeft in zitting van 27 juli 2015, zijn goedkeuring gegeven aan het hiernavolgend huurreglement.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET KOPEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET KOPEN VAN EEN SOCIALE WONING WOONZO cvba Hasseltsesteenweg 28 bus 1 Tel 012/44.02.00 Fax 012/26.37.66 3700 Tongeren e-mail : info@woonzo.be Openingsuren : Inschrijvingen : alle werkdagen van 08.30 u tot 11.30 u elke maandag en dinsdag

Nadere informatie

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen.

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen. INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING DE MANDEL CV EN SOCIAAL VERHUURKANTOOR REGIO ROESELARE VZW (Roeselare, Moorslede, Staden, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie) Dit vak is voorbehouden voor De Mandel

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT SOCIAAL VERHUURKANTOOR MEETJESLAND VZW MOEIE 16/A 9900 EEKLO TEL. 09/376 71 01 FAX 09/376 71 03 MAIL info@svkmeetjesland.be KADER EN RANDVOORWAARDEN: INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2 : VOOR DE HUURDERS Dit

Nadere informatie

2 DECEMBER Ministerieel besluit tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het woonbeleid

2 DECEMBER Ministerieel besluit tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het woonbeleid NL einde Publicatie : 13-12-13 VLAAMSE OVERHEID Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 2 DECEMBER 13. - Ministerieel besluit tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het woonbeleid

Nadere informatie

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING VOORWOORD Beste, U bent op zoek naar betaalbaar wonen in de Vlaamse Ardennen? Het werkingsgebied van de SHM Vlaamse Ardennen omvatten volgende gemeenten:

Nadere informatie

Uitspraak nr. WB 609-01-17-18 DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING

Uitspraak nr. WB 609-01-17-18 DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING Ministerieel besluit betreffende de beroepsprocedure met toepassing van artikel 29bis, 5, van de Vlaamse Wooncode betreffende de beslissing van de sociale huisvestingsmaatschappij met betrekking

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN OCMW DENTERGEM WAPENPLAATS 23 8720 DENTERGEM INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN KADER EN RANDVOORWAARDEN: Dit document is een deel van het intern huurreglement

Nadere informatie

Wij verzoeken u dit aanvraagformulier volledig in te vullen en ons terug te bezorgen, samen met:

Wij verzoeken u dit aanvraagformulier volledig in te vullen en ons terug te bezorgen, samen met: Betreft: Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

CVBA Geelse Huisvesting (GH)

CVBA Geelse Huisvesting (GH) CVBA Geelse Huisvesting (GH) Kameinestraat 3, 2440 Geel Tel: 014/58 01 55 Fax: 014/58 11 18 E-mail: info@geelsehuisvesting.be www.geelsehuisvesting.be Openingsuren: Ma: van 14.00 uur tot 19.00 uur Di:

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 Inschrijvingen: Op afspraak contacteer Wendy Vanhex tel. 011/26 45 62 of via e-mail wendy.vanhex@cordium.be

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING 2013 DEZE INFORMATIE IS VOOR MIJ.

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING 2013 DEZE INFORMATIE IS VOOR MIJ. Campus Blairon 599 2300 Turnhout Tel: 014/40 11 04 Fax: 014/40 11 01 info@arkwonen.be Informatie bij de inschrijving p.1 van 11 INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING 2013 DEZE INFORMATIE IS VOOR MIJ. Informatie

Nadere informatie

De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv

De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv De Molse BouwMaatschappij voor de Huisvesting nv Bosveld 152, 2400 Mol Tel: 014/31 50 70 Fax: 014/31 56 40 E- mail: info@mbm.woonnet.be INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Deze informatie mag ik bijhouden INHOUD:

Nadere informatie

Gladiolenstraat 10, 2250 Olen 014/ / INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING. Deze informatie mag ik bijhouden.

Gladiolenstraat 10, 2250 Olen 014/ / INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING. Deze informatie mag ik bijhouden. Gladiolenstraat 10, 2250 Olen 014/22 43 08 014/22 03 84 INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Deze informatie mag ik bijhouden. INHOUD: 1. Regels en wetten 2. Inschrijvingsvoorwaarden 3. Toelatingsvoorwaarden 4.

Nadere informatie

Verplichte documenten (toetsing inschrijvingsvoorwaarden)

Verplichte documenten (toetsing inschrijvingsvoorwaarden) INSCHRIJVINGSFORMULIER Update 01 januari 2016 Aankomststempel SVK: Definitief Dossiernummer: In te vullen door het SVK ZOVL Inschrijvingsdatum: Pas als alle noodzakelijke documenten bij het SVK zijn terecht

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER 1 DOSSIERNR: INSCHRIJVINGSNUMMER: Contactpersoon Sabrina Vermander 051 35 68 86 sabrina@svkregioroeselare.be INSCHRIJVINGSDATUM: NAAM: Open op maandagnamiddag van 13u30 16u OF dinsdag en woensdagvoormiddag

Nadere informatie

Informatiefolder. Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale huurwoning

Informatiefolder. Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale huurwoning Informatiefolder Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale huurwoning 1. INLEIDING Deze folder geeft u meer informatie bij uw aanvraag voor een sociale huurwoning. Het is belangrijk dat

Nadere informatie

Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn

Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn 2011 03 30 Raakvlakken sociaal huurbeleid en welzijn - Marjan Cochez 24/03/2011 Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn Marjan Cochez Dep RWO, afdeling Woonbeleid Regelgeving 1. Kaderbesluit

Nadere informatie

4. ALGEMENE TOEPASSING 5. GOEDKEURING EN WIJZIGINGEN 6. BEKENDMAKING 7. INWERKINGTREDING

4. ALGEMENE TOEPASSING 5. GOEDKEURING EN WIJZIGINGEN 6. BEKENDMAKING 7. INWERKINGTREDING TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING WOONBELEID REGIO NOORD INHOUD: INHOUD: 1. INLEIDING 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijke maatregel HET LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT WERD

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN

INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN Het intern huurreglement verwijst naar het kaderbesluit sociale huur BVR dd. 12 oktober 2007 (verder vernoemd het kaderbesluit) en de gerelateerde wetgeving omzendbrieven

Nadere informatie

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING VLAAMS WONINGFONDS cvba FSMA 016598A KBO 0421 111 543 RPR Brussel Ieperlaan 41-1000 Brussel Tel.: (02) 548 91 11 Sanering, verkoop en huurhulp Inschrijvingsnummer: Gezinsnummer :. INSCHRIJVINGFORMULIER

Nadere informatie

INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING. 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING

INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING. 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN STAD LEUVEN INHOUD 1. INLEIDING EN SITUERING 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijk initiatief 1.3 Definities 2. ALGEMEEN KADER INZAKE TOEWIJZING 2.1 Decretale principe

Nadere informatie

Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2016

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2016 WoonWeb vzw Kontich INSCHRIJVINGSFORMULIER 2016 meneer / mevrouw..... Datum aanvraag: / /2016 Datum verwerking: / /2016 Uniek inschrijvingsnr: Puntenscore: domicilie ::... verblijfsadres : idem of :..

Nadere informatie

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING VLAAMS WONINGFONDS cvba FSMA 016598A KBO 0421 111 543 RPR Brussel Ieperlaan 41-1000 Brussel Tel.: (02) 548 91 11 Sanering, verkoop en huurhulp Inschrijvingsnummer: Gezinsnummer :. INSCHRIJVINGFORMULIER

Nadere informatie

Sociale woning huren - Info. Omschrijving. Voorwaarden. Inkomensvoorwaarde. Eigendomsvoorwaarde

Sociale woning huren - Info. Omschrijving. Voorwaarden. Inkomensvoorwaarde. Eigendomsvoorwaarde Sociale woning huren - Info Omschrijving U kan een studio, woning of appartement huren, aangeboden door een SHM in Vlaanderen. De keuzemogelijkheden hangen af van uw gezinssamenstelling en/of uw fysieke

Nadere informatie

Datum aanmelding:.. Handicap: 66% of meer? JA NEEN Handicap: 66% of meer? JA NEEN

Datum aanmelding:.. Handicap: 66% of meer? JA NEEN Handicap: 66% of meer? JA NEEN Doorgestuurd op:.. Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:... Dossierbeheerder: Inlichtingenfiche PERSOONSGEGEVENS Naam: Voornaam: Nationaliteit: Geboorteplaats: Nr. Rijksregister: Burgerlijke stand:

Nadere informatie

Gemeente Dentergem Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement

Gemeente Dentergem Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Dentergem INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente MEULEBEKE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DOSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61

DOSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DOSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61 DATUM NTVANGEN : DSSIERNAAM : INSCHRIJVINGSNUMMER : DSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61 BILZEN CMW, Hospitaalstraat 15: woensdag

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTINGSBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen Zwanenhoekstraat 10, Sint-Gillis-Waas Telefoon: 03/770.60.63 / Fax: 03/707.14.11 Email: info@volkswoningen-sint-gillis-ws.woonnet.be TOELICHTINGSBROCHURE BIJ

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Kasteelstraat 101, 8700 Tielt Tel: 051 24 29 07 Fax: 051 69 58 15 Mail: inge.verstraete@svkregiotielt.be nele.spriet@svkregiotielt.be marjolein.desmet@svkregiotielt.be fleur.wullaert@svkregiotielt.be datum

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT INTERN HUURREGLEMENT 1.Voorwoord. Het Besluit van de Vlaamse regering van 12 oktober 2007 voorziet dat Vitare als sociale verhuurder moet beschikken over een intern huurreglement. Dit document is openbaar

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS Dit intern huurreglement voor het huren van garages, standplaatsen en carports werd opgesteld met het oog op duidelijke richtlijnen

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2: VOOR DE HUURDERS

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2: VOOR DE HUURDERS INTERN HUURREGLEMENT DEEL 2: VOOR DE HUURDERS Kader en Randvoorwaarden Dit document is een deel van het intern huurreglement van SVK Sovekans Leefbaar Wonen vzw Krommestraat 12, 8000 Brugge. Het werd onder

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING OCMW MOORSLEDE

INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING OCMW MOORSLEDE INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING OCMW MOORSLEDE Dit vak is voorbehouden voor OCMW Moorslede, gelieve hier niks in te vullen. Inschrijvingsdatum Inschrijvingsnummer Met dit inschrijvingsformulier

Nadere informatie

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning 1. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Niet iedereen kan zich als kandidaat-huurder laten inschrijven. Om in aanmerking te komen voor een sociale

Nadere informatie

Niet iedereen kan een sociale woning huren. Je moet voldoen aan de voorwaarden.

Niet iedereen kan een sociale woning huren. Je moet voldoen aan de voorwaarden. IK WIL HUREN Kom ik in aanmerking? Niet iedereen kan een sociale woning huren. Je moet voldoen aan de voorwaarden. Er zijn vier belangrijke voorwaarden, over: Bevolkingsregister Leeftijd Inkomen Eigendom

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN

INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN OCMW MEULEBEKE MARKT 1 8760 MEULEBEKE INTERN HUURREGLEMENT DEEL 1 : KANDIDAAT-HUURDERS: VAN INSCHRIJVEN TOT TOEWIJZEN KADER EN RANDVOORWAARDEN: Dit document is een deel van het intern huurreglement van

Nadere informatie

Te verkrijgen bij het gemeentebestuur. Effectieve of dreigende dakloosheid

Te verkrijgen bij het gemeentebestuur. Effectieve of dreigende dakloosheid INSCHRIJVINGSFORMULIER DEEL B SVK ZUIDKANT 10. BIJKOMENDE DOCUMENTEN Samenstelling van het gezin Te verkrijgen bij het gemeentebestuur. WOONNOOD (maximum één keuze aanvinken) Duid in onderstaande lijst

Nadere informatie

Wat als ik het niet eens ben met het SVK?

Wat als ik het niet eens ben met het SVK? Wat als ik het niet eens ben met het SVK? Wij willen op een fijne manier met je samenwerken. Als er toch problemen zijn kan dit altijd met ons besproken worden. Je kan hier best een afspraak voor maken.

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden, vermeld

Nadere informatie

Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:. Doorgestuurd aan Vereniging SVK:

Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:. Doorgestuurd aan Vereniging SVK: Datum aanmelding:.. Inschrijvingsnummer:... Doorgestuurd aan : PERSOONSGEGEVENS Naam: Naam partner: Voornaam: Voornaam partner: Nationaliteit: Nationaliteit: Geboorteplaats: Geboorteplaats: Nr. Rijksregister:

Nadere informatie

SociaAl huren in gent

SociaAl huren in gent SociaAl huren in gent Wat is een sociale huurwoning? Dit is een woning voor mensen met een beperkt inkomen en die aan een aantal voorwaarden voldoen. Een sociale huurwoning is een studio, appartement of

Nadere informatie

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen Stationsstraat 58 9900 Eeklo Tel. 09/376 90 40 E-mail: kandidaat@mbvsw.be Website: www.mbv-sociaalwonen.be INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN

Nadere informatie

U wenst een woning te huren?

U wenst een woning te huren? C.V. Ons Dak, Maastrichtersteenweg 33 3680 Maaseik Openingsuren: 089/ 51.84.10 Maandag, woensdag en vrijdag: 9u-12u kim.driessen@onsdak.be Maandag: 16u-18u www.onsdak.be U wenst een woning te huren? Wat

Nadere informatie