HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS"

Transcriptie

1 HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS

2 INLEIDING Gefeliciteerd met de aanschaf van de nieuwe Vetta V-80 of V-80C fietscomputer. De V-80 serie is ontworpen voor de serieuze fietser, en biedt de eigenschappen die een trainingsprogramma ondersteunen, of u nu een gewone fietser, een offroad fietser of triatleet bent. De Vetta tweeknoppen functie biedt makkelijke programmering en bediening. Het V-80 model biedt zeven functies voor de fietsenthousiast: o.a. gegevens over tijd, gemiddelde snelheid, maximumsnelheid en tripafstand. De V-80C biedt nog de extra functie, cadans, die van essentieel belang is voor elk trainingsprogramma dat betrekking heeft op het meten en verbeteren van fietsprestaties. ONDERDELEN Computer Sensor Bevestigingsbeugel Batterij Magneet V-80C Cadanssensor Magneet V-80C Cadanssensor

3 LIJST MET FUNCTIES SNELHEIDSMETER (SPD)(Mi/hr of Km/hr) Toont u ten allen tijde de huidige snelheid op de bovenste regel van het displayscherm. CUMULATIEVE KILOMETERTELLER (ODO) Toont u het totale aantal afgelegde kilometers totdat de eenheid opnieuw ingesteld word doordat u een alles wissen geheel opnieuw instellen uitvoert, de batterij verwisselt, of totdat het aantal mijlen of kilometers 9999,9 overtreft. TRIPTELLER (DST) Toont de afstand voor uw huidige trip van 0 tot 999,99 mijl of km. Wordt automatisch opnieuw ingesteld na 999,99 mijl of km. De tripteller wordt automatisch weer actief wanneer het fietswiel begint te draaien. Om aan het eind van uw trip de tripteller weer op nul te zetten, drukt u tegelijkertijd op de INSTELLEN en MODUS -knoppen.

4 GEFIETSTE TIJD (RT) Gefietste tijd begint wanneer het wiel begint te draaien. De tijd start automatisch wanneer het wiel in beweging wordt gezet, en stopt wanneer het wiel voor langer dan vier seconden stopt. Wanneer u langer dan een uur gefietst hebt, geeft de klok de tijd automatisch weer in uren en minuten. Wanneer tien rij-uren verstreken zijn, begint de klok weer bij 0:00. Gemiddelde snelheid geeft nu een E voor fout. Afstand (DST) en maximumsnelheid (MXS) blijven echter opbouwen. Indien u de gefietste tijd wilt wissen, drukt u terwijl u in de modus gefietste tijd bent op de knoppen INSTELLEN en MODUS. MAXIMUMSNELHEID (MXS) Maximumsnelheid is de hoogste snelheid die u hebt bereikt tijdens uw huidige trip. Deze snelheid wordt opgeslagen en getoond totdat een alles wissen opnieuw instellen is uitgevoerd of de batterij is verwisseld. GEMIDDELDE SNELHEID (AVS) Uw gemiddelde snelheid wordt berekend met gebruik van uw ware fietstijd en tripafstand. De minimumeenheid die getoond wordt is 0.1 Mi/hr of Km/hr.

5 DIGITALE 12/24-UURS KLOK(MODEL V-80) 24-UURS KLOK(MODEL V-80C) Toont de tijd in 12 of 24-uurs formaat. Voor het tonen van de klok drukt u een seconde lang op de knop MODUS. Om van de 12 naar de 24-uurs klok te gaan, drukt u in de modus Klok drie seconden lang op de knop MODUS. Druk nogmaals op de knop MODUS om weer terug te keren naar de modus Kilometerteller. CADANS (RPM) (UITSLUITEND VOOR MODEL V-80C) De cadans van de pedaalarm wordt getoond van 15 tot 199 toeren per minuut (RPM).

6 LIJST MET FUNCTIES INSTELBARE AFSTANDMETER (V-80) De cumulatieve afstandmeter van de V-80 kon voorgeprogrammeerd worden op elke gewenste afstand. Deze funktie geeft u de mogelijkheid om uw cumulatieve afstand te bewaren wanneer u de batterijen vervangt, of geeft u de mogelijkheid om de liegen over uw afgelegde kilometers om uw vrienden te imponeren. MODUS AUTO-ENERGIEBESPARING Als besparingsapparaat voor de batterij, worden Vetta computers automatisch uitgeschakeld na 10 minuten niet te zijn gebruikt. Uw V-80/V-80C start automatisch zodra de computer informatie van het wiel ontvangt. AUTOSCAN Deze functie stelt u in staat elke 3 seconden alle displaymodi te scannen. Activeer deze functie door op de knop INSTELLEN te drukken terwijl u in de modus Afstand bent. Schakel de modus AutoScan uit door op de knop INSTELLEN of MODUS te drukken. UITSLUITEND V-80 Ga naar een modus naar keuze, behalve Kilometerteller, en houd de knop MODUS ingedrukt. Druk dan op de INSTELLEN knop om AutoScan te activeren. Volg dezelfde stappen om AutoScan weer te deactiveren.

7 ALLES WISSEN GEHEEL OPNIEUW INSTELLEN Om alle informatie in de computer volledig te wissen, drukt u 10 seconden lang op de knoppen INSTELLEN en MODUS. De computer keert terug naar de modus voor programmeren en het knipperende Km/hr pictogram wordt getoond. De computer is nu klaar om opnieuw geprogrammeerd te worden. Wis niet alles uit uw computer, tenzij u de computer opnieuw moet programmeren. UITSLUITEND V-80 Selecteer de modus Kilometerteller en houdt u de INSTELLEN knop 10 seconden ingedrukt. De computer keert terug naar de herprogrammeerstand, en het Km/hr-pictogram begint te knipperen. AANPASBAAR SCHERM (MODEL V-80C) De schermposities voor Snelheid en Cadans kunnen gemakkelijk verwisseld worden. In de modus Cadans drukt u tegelijkertijd op de knoppen "INSTELLEN" en "MODUS". De Snelheid (SPD) wordt op de onderste regel en de Cadans (RPM) wordt op de bovenste regel getoond. Als u nogmaals op de knoppen "INSTELLEN" en "MODUS" drukt, keert de display terug naar de vorige positie.

8 BATTERIJ-INSTALLATIE LR44 1,5v Batterij De V-80/V-80C maakt gebruik van een gewone LR44 1,5v knoopcelbatterij. Vervangbatterijen zijn verkrijgbaar in de meeste fotozaken en bij uw Vetta datailhandelaar. Bij normaal gebruik gaat de batterij ongeveer een jaar mee. NB: De meeste problemen bij fietscomputers worden veroorzaakt door lege of bijna lege batterijen. Indien u problemen ondervindt met de werking van uw computer, controleer en vervang dan eerst de batterij. STAP 1 Verwijder het batterijdekplaatje aan de onderkant van de computer door het met een muntstuk naar links te draaien. STAP 2 Installeer de batterij in het batterijcompartement met de positieve (+) kant van de batterij naar de compartementdeur gekeerd. Let erop dat u bij het installeren van de batterij de batterijcontacten niet verbuigt. STAP 3 Schroef het batterijdekplaatje weer op zijn plaats. Zorg ervoor dat hierbij de rubber o-ring niet in de knel raakt of vervormd wordt. Als de o-ring beschadigd is, kan het zijn dat de eenheid niet langer waterdicht is.

9 KNOPFUNCTIES DE KNOP INSTELLEN (LINKSBOVEN) De knop INSTELLEN bevestigt cijfers, stelt nummers opnieuw in of wist nummers. DE KNOP MODUS (LINKSONDER) De knop MODUS start, stopt of beweegt in een lus van de ene functie naar de andere. WAARSCHUWINGEN EN WENKEN VOORZICHTIG Vetta raadt u aan veilig te fietsen. Draag bij het fietsen altijd een helm, gebruik in het donker uw voor-en achterlicht en let altijd op de weg voor u. VOORZICHTIG Vetta fietscomputers zijn geavanceerde elektronische instrumenten. Vetta raadt u aan dit product alleen door een bevoegde fietsenhandelaar te laten installeren. Het niet lezen van deze instructies en een incorrecte installatie van dit apparaat kunnen de garantie ongeldig maken. Indien u een deel van de installatie of de werking van dit product niet begrijpt, neemt u contact op met uw plaastelijke fietsenhandelaar voor verdere uitleg.

10 PROGRAMMERING VAN DE COMPUTER U bent nu op de hoogte van de functies en eigenschappen van de Vetta V-80 of V-80C fietscomputer, en kunt nu de computer speciaal voor uw fiets programmeren. Neem even de tijd om de computer en de werking ervan te bekijken, voordat u met het programmeren begint. MIJL/UUR OF KILOMETER/UUR INSTELLEN (V-80) Nadat de batterij geïnstalleerd is, worden alle displays verlicht. Vervolgens verschijnt Km/hr op het scherm. STAP 1 Druk op de knop MODUS om tussen mijl en kilometer te wisselen. STAP 2 Wanneer u uw keuze gemaakt hebt, drukt u op de knop INSTELLEN om uw keuze te bevestigen en komt u in de modus voor het kiezen van wielomtrek.

11 MIJL/UUR OF KILOMETER/UUR INSTELLEN (V-80C) Nadat de batterij geïnstalleerd is, worden alle displays verlicht. Vervolgens verschijnt Km/hr op het scherm. STAP 1 Druk op de knop MODUS om tussen mijl en kilometer te wisselen. STAP 2 Wanneer u uw keuze gemaakt hebt, drukt u op de knop INSTELLEN om uw keuze te bevestigen en komt u in de modus voor het kiezen van wielomtrek.

12 UW JUISTE WIELGROOTTE VASTSTELLEN Vetta fietscomputers zijn geprogrammeerd op de in millimeters gemeten wielomtrek. Alhoewel uw computer geprogrammeerd kan worden tot +/- 1mm voor totale precisie, hebben verschillen tot 50mm of meer bij normaal gebruik geen aanmerkelijke invloed op de precisie van de eenheid. De volgende tabel toont de meest gangbare wielgrootten die momenteel gebruikt worden. Deze getallen zijn benaderingen en ze kunnen iets afwijken van de ware grootte van uw wiel, afhankelijk van de fabrikant van de door u gebruikte band.

13 BEREKENING WIELOMTREK Wanneer de wielomtrek van uw fiets niet in de tabel staat, volgt u deze eenvoudige stappen om het getal voor de wielomtrek voor uw fiets te berekenen. STAP 1 Meet de afstand van het midden van de vooras tot de grond in millimeters. Indien u in inches meet, vermenigvuldigt u het aantal inches met 25.4 voor het verkrijgen van millimeters. U krijgt het meest accurate resultaat indien u meet, terwijl u op de fiets zit. STAP 2 Vermenigvuldig het bovenstaande nummer met (2π). De uitkomst is de wielomtrek uitgedrukt in millimeters. STAP 3 Dit getal voert u in de computer in (zie volgende instructies). VOORAF INGESTELDE WAARDE Op de fabriek werd voor de V-80/V-80C de waarde voor de wielomtrek ingesteld op 2155 (700 x 32c).

14 UW WIELOMTREK PROGRAMMEREN (V-80) Zodra u mijlen of kilometers kiest en op de knop INSTELLEN drukt, gaat de V-80 automatisch door naar de modus voor het instellen van wielgrootte. (Zie MIJL/UUR OF KILOMETER/UUR INSTELLEN) STAP 1 De standaardinstelling voor Wielomtrek, 2155 (700 x 32c), verschijnt op het displayscherm en het eerste cijfer knippert. Gebruik de modusknop om dit cijfer te verhogen (5,6,7,8...) totdat het gewenste cijfer verschijnt en knippert. STAP 2 Wanneer het correcte cijfer verschijnt, drukt u op de knop INSTELLEN om dat cijfer te kiezen en door te gaan naar het volgende cijfer. Wanneer u alle vier cijfers gekozen hebt, gaat het displayscherm terug naar de modus Snelheidsmeter. U bent nu klaar om de V-80 op uw fiets te installeren. STAP 3 Om het gekozen getal voor wielomtrek te controleren drukt u gelijktijdig op de knoppen INSTELLEN en MODUS. Het getal voor wielomtrek wordt gedurende 3 seconden op de display getoond.

15 Wilt u het getal voor wielomtrek opnieuw instellen, druk dan gelijktijdig 3 seconden lang op de knoppen INSTELLEN en MODUS om het huidige omtrekgetal te tonen. Druk nogmaals gelijktijdig 3 seconden lang op de knoppen INSTELLEN en MODUS en het oorspronkelijk getal knippert. Herhaal bovenstaande stappen om de instelling voor wielomtrek in te stellen. UW WIELOMTREK PROGRAMMEREN (V-80C) Zodra u mijlen of kilometers kiest en op de knop INSTELLEN drukt, gaat de V-80C automatisch door naar de modus voor het instellen van wielgrootte. (Zie MIJL/UUR OF KILOMETER/UUR INSTELLEN) STAP 1 De standaardinstelling voor Wielomtrek, 2155 (700 x 32c), verschijnt op het displayscherm en het eerste cijfer knippert. Gebruik de modusknop om dit cijfer te verhogen (5,6,7,8...) totdat het gewenste cijfer verschijnt en knippert. STAP 2 Wanneer het correcte cijfer verschijnt, drukt u op de knop INSTELLEN om dat cijfer te kiezen en door te gaan naar het volgende cijfer. Wanneer u alle vier cijfers gekozen hebt, gaat het displayscherm terug naar de modus Snelheidsmeter. U bent nu klaar om de V-80C op uw fiets te installeren.

16 STAP 3 Om het gekozen getal voor wielomtrek te controleren drukt u gelijktijdig op de knoppen INSTELLEN en MODUS. Het getal voor wielomtrek wordt gedurende 3 seconden op de display getoond.. Wilt u het getal voor wielomtrek opnieuw instellen, druk dan gelijktijdig 3 seconden lang op de knoppen INSTELLEN en MODUS om het huidige omtrekgetal te tonen. Druk nogmaals gelijktijdig 3 seconden lang op de knoppen INSTELLEN en MODUS en het oorspronkelijk getal knippert. Herhaal bovenstaande stappen om de instelling voor wielomtrek in te stellen.

17 DE INSTELBARE KILOMETERTELLER PROGRAMMEREN (V-80) Wanneer u de wielomtrek hebt geprogrammeerd, schakelt de computer door naar de programmeerstand voor de instelbare kilometerteller, aangegeven doordat begint te knipperen. Als u de kilometerteller niet wilt programmeren, druk dan op de knop INSTELLEN om de programmeerstand te verlaten en door te gaan naar de modus ODO. Als u de batterij verwisselt, maar de kilometerstand wilt behouden, volg dan deze stappen: STAP 1 Druk tegelijkertijd op de knop INSTELLEN en MODUS en het laatste cijfer (0) begint te knipperen. STAP 2 Laat het nummer oplopen met de MODUS knop tot u het gewenste nummer bereikt. STAP3 Druk op INSTELLEN om uw keuze te bevestigen en door te gaan naar het volgende nummer. STAP 4 Herhaal dit proces tot u de gewenste kilometerstand bereikt en alle cijfers ingesteld zijn. Een laatste druk op INSTELLEN beëindigt de programmeersequentie, en u komt in de modus ODO.

18 DE KLOK INSTELLEN V-80 STAP 1 In elke willekeurige modus drukt u een seconde lang op de knop MODUS om het klokscherm te tonen. STAP 2 Terwijl de display klok zichtbaar is, drukt u gelijktijdig op de knoppen MODUS en INSTELLEN om de klok opnieuw in te stellen. Het laatste cijfer gaat knipperen. Druk op de knop MODUS totdat u het gewenste cijfer bereikt. STAP 3 Druk op de knop INSTELLEN om uw keuze te bevestigen. Ga door met deze procedure totdat de juiste tijd ingesteld is.

19 DE KLOK INSTELLEN V-80C STAP 1 In elke willekeurige modus drukt u een seconde lang op de knop MODUS om het klokscherm te tonen. STAP 2 Terwijl de display klok zichtbaar is, drukt u gelijktijdig op de knoppen MODUS en INSTELLEN om de klok opnieuw in te stellen. Het laatste cijfer gaat knipperen. Druk op de knop MODUS totdat u het gewenste cijfer bereikt. STAP 3 Druk op de knop INSTELLEN om uw keuze te bevestigen. Ga door met deze procedure totdat de juiste tijd ingesteld is.

20 MAGNEET- EN SENSORINSTALLATIE Sensor Diagram Wij raden u aan de V-80 of V-80C op de volgende manier te installeren, waarbij u eerst de sensoreenheid aan de voorvork bevestigt, en vervolgens de beugel aan het stuur monteert. STAP 1 Bevestig de Vetta universele sensor losjes (zodat u hem kunt verschuiven) aan de stang van de voorvork met gebruik van de bijgeleverde tiewrap. De sensor kan op elke willekeurige plaats aan de vork bevestigd worden. De beste positie is echter aan de achterkant boven aan de linkerstang van de voorvork. Op deze plaats is de sensor enigzins beschermd tegen steentjes, takjes en andere voorwerpen. STAP 2 Bevestig de magneet losjes aan een van de spaken aan de linkerkant van het voorwiel. Stel de posities van de magneet en sensor bij door beide heen en weer te schuiven totdat de sensor zo hoog mogelijk aan de stang van de vork zit en de nodige afstand van magneet tot sensor wordt behouden (1-2mm). NB: De magneet moet de sensor op een afstand binnen 1-2mm passeren en de bovenkant van de magneet mag niet hoger zijn dan de bovenkant van het pijltje op de voorkant van de sensor.

21 STAP 3 Leid de sensordraad omhoog langs de achterkant van de vork en gebruik isolatieband om hem op zijn plaats te houden. STAP 4 Wind het overtollige sensordraad om de behuizing van de voorrem en gebruik, waar nodig, isolatieband om het op de plaats te houden. Nadat u dit gedaan hebt, moet de draad nog net lang genoeg zijn om de computerhouder aan het stuur te bevestigen. Controleer nogmaals of al het overtollige sensordraad goed vastgeplakt is of om de behuizing van de remkabel gewonden is, zodat er tijdens het fietsen niets aan kan blijven haken. VOORZICHTIG Gebruik geen tiewraps voor het op de plaats houden van de draad want deze kunnen de draad doorsnijden of breken. Bedradingsdiagram VOORZICHTIG Zorg dat u genoeg speling in de draad laat om de beweging van het stuur en de vorkveer, indien aanwezig, toe te laten.

22 CADANSSENSOR- EN MAGNEETINSTALLATIE (UITLUITEND VOOR V-80C) STAP 1 Bevestig de cadanssensor aan de buitenkant van de niet-aandrijfzijde van de linker kettingkast. De sensor moet naar de pedaalarm gekeerd zijn. STAP 2 Bevestig de magneet aan de pedaalarm met het bijgeleverde isolatieband. Zorg dat de magneet aan de pedaalarm en de sensor aan de kettingkast 1 tot 2mm van elkaar verwijderd zijn. Leid de sensorkabel omhoog langs de omlaaggaande buis en gebruik isolatieband om de kabel op zijn plaats te houden. Sensor Diagram

23 INSTALLATIE VAN BEVESTIGINGSBEUGEL, COMPUTERHOUDER EN COMPUTER STAP 1 Bevestig de computerhouder aan de bevestigingsbeugel door de schijf op de beugel in de gleuf van de houder te schuiven totdat hij op zijn plaats klikt. STAP 2 Knip de plastic schroef van de bevestigingsbeugel en plaats de beugel op het stuur of de stuurstang met de houder naar boven gekeerd. Doe de beugel om het stuur en schuif hem door de gleuf aan de andere kant van de houder en neem zo veel mogelijk speling op. Plaats de schroef in de gleuf zoals getoond, en draai hem aan met een schroevendraaier. STAP 3 De computereenheid van de V-80/V-80C is zo ontworpen dat hij precies in de houder sluit. Schuif de computer van voren naar achteren totdat u een "klik" hoort die aangeeft dat de computer stevig op zijn plaats in de houder gesloten is. STAP 4 Verschuif de computer op het stuur of de stuurstang tot u vindt dat hij op de juiste plaats zit. Draai vervolgens de schroef aan totdat de beugel stevig vast zit.

24 STAP 5 Knip overtollig band af. VOORZICHTIG Draai de beugel niet te strak aan daar dit beschadiging tot gevolg kan hebben (dolgedraaide schroef of bevestigingsbeugel). De bevestigingsbeugel hoeft alleen stevig genoeg aangedraaid te worden opdat hij tijdens normaal gebruik niet om het stuur gaat draaien.

25 INSTALLATIETEST Wanneer de installatie voltooid is, bent u klaar om de computer te testen en te controleren of alles werkt. STAP 1 Controleer of de computer stevig in de houder gesloten is. STAP 2 Zet de computer vooruit naar de modus Snelheidsmeter. STAP 3 Til de fiets van voren op en draai het voorwiel. De computer moet binnen 1-2 seconden de snelheid registeren. Indien er geen snelheid geregistreerd wordt, controleert u of de uitlijning van de magneet en sensor correct is, en of de ruimte tussen magneet en sensor 1-2mm of minder is. Als dit het probleem niet verhelpt, neemt u contact op met uw bevoegde Vetta detailhandelaar.

26 GARANTIE De Vetta firma's, inclusief Vetta USA Limited en A.H. Vetta Group Limited, bieden de oorspronkelijke kopers de garantie dat alle Vetta producten vrij zijn van defecten in materiaal of vakmanschap voor een periode van een jaar na de datum van aankoop. Vetta zal naar eigen goeddunken het als defectief geachte product repareren of vervangen. Deze uitdrukkelijke garantie neemt de plaats in van alle andere garanties, uitdrukkelijk of stilzwijgend. Garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doeleinde zijn beperkt tot de eenjarige duur van de bovenstaande uitdrukkelijke garantie. Vetta kan onder geen beding verantwoordelijk worden gehouden voor incidentele schade of gevolgschade.

27 GARANTIE-BELEID VOOR RETOURNEREN EN REPAREREN Indien u ooit een probleem met de functie van uw Vetta V-50 fietscomputer ondervindt, vraag dan uw plaatselijke bevoegde Vetta dealer om hulp. Indien u een probleem met uw Vetta V-50 fietscomputer ondervindt dat niet verholpen kan worden door uw plaatselijke bevoegde Vetta dealer, dan volgt u de eenvoudige stappen op de volgende pagina's om te verzekeren dat uw claim snel en efficënt behandeld wordt.

28 STAP 1 Vul de garantie-informatiekaart in die u in deze handleiding aantreft. STAP 2 Neem contact op met het juiste hieronder aangegeven Vetta Customer Service Centrum voor hulp en voor het verkrijgen van een geautoriseerd terugzendnummer (RA-Nummer). STAP 3 Stuur de eenheid en de informatiekaart terug naar het Vetta Customer Service Centrum, tezamen met de oorspronkelijk kopie van uw aankoopsbon en een uitgebreide uitleg van het probleem. Vergeet niet het RA-Nummer op uw pakket te vermelden. Vetta USA Limited 650 California Street, Suite 2800 San Francisco, CA V.S. Telefoon: GO.VETTA oftewel Fax: vettausa@aol.com Voor: VS, Canada, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Azië A.H. Vetta Europe Limited c/o A.H. Italia Srl. Via Roma 38, Castelfranco Veneto (TV) Italië Telefoon: Fax: Voor: Europa en het Midden-Oosten

29 GARANTIE-INFORMATIEKAART

30 Probleem

HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS

HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe Vetta V-50 fietscomputer. De V-50 is ontworpen met de functies en eigenschappen die u nodig hebt, of u

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS

HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS HANDLEIDING VOOR DE FIETSCOMPUTER NEDERLANDS INLEIDING Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Vetta V-30 fietscomputer. De V-30 is voor u ontworpen als eenvoudigste, kleinste computer. Het unieke

Nadere informatie

Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS

Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS WELKOM. Hartelijk dank voor je aankoop van een Bontrager Trip -computer. We hopen dat je vele kilometers lang plezier aan deze computer

Nadere informatie

Trip 1 en Trip 4W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS

Trip 1 en Trip 4W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS Trip 1 en Trip 4W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS WELKOM. Hartelijk dank voor je aankoop van een Bontrager Trip -computer. We hopen dat je vele kilometers lang plezier aan deze computer zult beleven.

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

1 Installatie van de onderdelen. 2 Bevestiging van de hartslagmeter en borstband. 3 Instellen van de hartslagmeter 4 Andere belangrijke opties

1 Installatie van de onderdelen. 2 Bevestiging van de hartslagmeter en borstband. 3 Instellen van de hartslagmeter 4 Andere belangrijke opties U.S. Pat. Nos. 4633216/4642606/5089775/5226340 and Pat. Pending Lees voor gebruik eerst deze verkorte handleiding om uzelf de basisprincipes van deze hartslagmeter eigen te maken. * De aanvangsinstellingen

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4.

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4. Iridium G243 1 Haal het apparaat uit de verpakking en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn: (A) Centraal gedeelte, (B) stuur, (C) elektronische monitor, (D) schroeven, (E) schroeven, (F) ringen,

Nadere informatie

1 Installatie van de onderdelen. 2 Bevestiging van de hartslagmeter en borstband. 3 Instellen van de hartslagmeter 4 Andere belangrijke opties

1 Installatie van de onderdelen. 2 Bevestiging van de hartslagmeter en borstband. 3 Instellen van de hartslagmeter 4 Andere belangrijke opties U.S. Pat. Nos. 4633216/4642606/5089775/5226340 and Pat. Pending Lees voor gebruik eerst deze verkorte handleiding om uzelf de basisprincipes van deze hartslagmeter eigen te maken. * De aanvangsinstellingen

Nadere informatie

Analoge, draadloze computer Gebruikershandleiding. - Nederlands -

Analoge, draadloze computer Gebruikershandleiding. - Nederlands - Analoge, draadloze computer Gebruikershandleiding - Nederlands - Inhoudsopgave 1 Voorwoord 6 Instellingsmodus 11 Ritlogboeken resetten / Reset 2 Pakketinhoud 7 Instelling wielomtrek 12 Probleemoplossen

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster

Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster Handleiding: instelling en werking LCD display t.b.v. ombouwset 007 en prolithium Daily Driver, Juice, Stick, Heavy Duty, Hammer en Monster Beste Gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T -

Nadere informatie

FUNCTIES VAN HET BEDIENINGSPANEEL 2, Druk op de pijl-vormige knoppen. Druk op de pijl-vormige knoppen om de gegevens die u wilt weergeven te kiezen. Volg de naam van de bovenkant van het scherm in waarde.

Nadere informatie

Handleiding. Trenergy E-relax fietscomputer. Pagina: 1

Handleiding. Trenergy E-relax fietscomputer.  Pagina: 1 Handleiding Trenergy E-relax fietscomputer www.trenergy.nl Pagina: 1 www.trenergy.nl Pagina: 2 Indeling handleiding Trenergy E-Relax 1. Inleiding P. 4 2. Functie-overzicht bedientoetsen P. 6 2.1 Korte

Nadere informatie

CATEYE PADRONE CYCLOCOMPUTER CC-PA100W. De computer. installeren. De computer. instellen. De meting starten. De instellingen wijzigen

CATEYE PADRONE CYCLOCOMPUTER CC-PA100W. De computer. installeren. De computer. instellen. De meting starten. De instellingen wijzigen CATEYE PADRONE CYCLOCOMPUTER CC-PA00W De computer installeren De computer instellen De meting starten Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Zie onze website voor de nieuwste

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding. 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig

Nadere informatie

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product!

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet Beste Gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Neemt u a.u.b. deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Handleiding. Bijlage LCD Display. +32 (0)

Handleiding. Bijlage LCD Display. +32 (0) Handleiding Bijlage LCD Display +32 (0) 485 68 25 62 info@turbobike.be www.turbobike.be LCD-Display handleiding Functies 01 Omhoog knop 06 Tijd indicator 02 Aan/uit knop 07 Wandel-assistentie 03 Omlaag

Nadere informatie

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer HP DeskJet 720C Series printer Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer Gefeliciteerd met de aanschaf van uw HP DeskJet 720C serie printer! De doos behoort het volgende te bevatten.

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van de harde schijf 7429170005 7429170005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display 1 Product en type naam 1.1 Intelligent LCD Display 1.2 Model: APT12LCD800S 2 Elektrische Parameters 24V/36V/48V batterij ondersteuning Rated operating

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

Handleiding. E-Trendy Lithium fietscomputer. 1. Inleiding P. 2

Handleiding. E-Trendy Lithium fietscomputer. 1. Inleiding P. 2 Handleiding E-Trendy Lithium fietscomputer 1. Inleiding P. 2 2. Functie-overzicht en beschrijving bedientoetsen P. 3 2.1 Korte beschrijving van de gebruiks instellingen P. 3 2.2 Beschrijving weergave van

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Speed Tracker of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

Infiniti ST-790 Computerhandleiding Introductie

Infiniti ST-790 Computerhandleiding Introductie Infiniti ST-790 Computerhandleiding Introductie Uw trainingsapparaat bevat een programmeerbare computer om uw vooruitgang weer te geven en u te helpen motiveren bij het bereiken van uw fitness doelen.

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

Fluid Ergometer Computer V.8012

Fluid Ergometer Computer V.8012 Fluid Ergometer Computer V.8012 2 INDEX 3. Meeteenheden Computer 4. Programma's. Snelle Start. 5. Programma's. Pacer. 6. Programma's. Interval 7. Instellen en opslaan van trainingsparameters. 8. Computeropties.

Nadere informatie

POLAR CS SPEED SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing

POLAR CS SPEED SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing POLAR CS SPEED SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS De Polar CS snelheidssensor W.I.N.D. is bedoeld voor meting van de snelheid en de afstand tijdens het fietsen. De sensor is niet geschikt of

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Dutch. Fietscomputer SC-6500-MX / SC-6500-T INDEX. 1. Buitenaanzicht 27 2. Display - inhoud 28 3. Display - funkties 30

Dutch. Fietscomputer SC-6500-MX / SC-6500-T INDEX. 1. Buitenaanzicht 27 2. Display - inhoud 28 3. Display - funkties 30 Dutch Fietscomputer SC-6500 / SC-6500-M SC-6500-MX / SC-6500-T INDEX 1. Buitenaanzicht 27 2. Display - inhoud 28 3. Display - funkties 30 Huidige snelheid (VEL) 31 Versnellingsindicator (bar) Tijdsaanduiding

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Bee-Bot is een bekroonde programmeerbare vloerrobot met een eenvoudige, kindvriendelijke lay-out,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Inhoud Inhoud verpakking... 183 Inleiding ***... 184 Gebruik van de computer... 186

Inhoud Inhoud verpakking... 183 Inleiding ***... 184 Gebruik van de computer... 186 181 Inhoud Inhoud verpakking... 183 Inleiding ***... 184 Gebruik van de computer... 186 1. Installatie hoofdeenheid... 186 1. Hoofdeenheid initiëren 2. Basisweergavemodi 2. Overzicht bedieningstoetsen...

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Dolphin V4. Functie knoppen De schermen Werkingsinstructies. Batterijen installatie:

Dolphin V4. Functie knoppen De schermen Werkingsinstructies. Batterijen installatie: Dolphin V4 Functie knoppen De schermen Werkingsinstructies Batterijen installatie: Plaats 2 AA of UM-3 batterijen in het batterijencompartiment. Zorg ervoor dat de batterijen juist geplaatst zijn; het

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

English page 1. Français page 13. Español página 27. Português página 41. Italiano pagina 55. Deutsch Seite 69. Nederlands pagina 83

English page 1. Français page 13. Español página 27. Português página 41. Italiano pagina 55. Deutsch Seite 69. Nederlands pagina 83 W239 EU 778-095002 English page 1 Français page 13 Español página 27 Português página 41 Italiano pagina 55 Deutsch Seite 69 Nederlands pagina 83 83 Gefeliciteerd met de aankoop van uw TIMEX horloge. Lees

Nadere informatie

Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015

Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015 Tips en probleemoplossing PowerPod November 2015 1) De statusindicator van mijn PowerPod gaat niet aan wanneer ik op de toets druk. a. De batterij van de PowerPod met worden opgeladen. Sluit de PowerPod

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MX series Instructies voor het vervangen van de harde schijf www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u begint

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor ULTRADUN WEERSTATION Gebruikershandleiding - Item 975876 Hartelijk dank voor uw aankoop van dit nieuwe-generatie ultradunne weerstation. Dit instrument is ontworpen en vervaardigd met geavanceerde technologie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (NL)

Gebruikershandleiding (NL) PROcross V2 A-106 Gebruikershandleiding (NL) 2 PROcross V2 A-106 Aansluiten van de sensoren Achterkant: Infrarood / magnetisch Temperatuur 1 batterij (type: CR2450) RPM (extra gevoelig) RPM (normaal) Vervangen

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

PROTEUS PEC 3250 Trainingsmonitor

PROTEUS PEC 3250 Trainingsmonitor PROTEUS PEC 3250 Trainingsmonitor INTRODUCTIE Uw fiets beschikt over een programmeerbare computer om u te helpen en te motiveren bij het bereiken van uw fitness doelen. Deze computer beschikt over verscheidene

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005

Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005 Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005 Korte handleiding van het computergedeelte Dit systeem is ontworpen voor een programmeerbare magnetische elliptical trainer. Er zijn 3 onderdelen die tot dit systeem behoren,

Nadere informatie

MAX display handleiding

MAX display handleiding Gebruikershandleiding voor MAX zit/sta bureau s 65-128 cm Voor ingebruikname van het systeem lees aandachtig deze handleiding en bewaar het voor naslag Inhoud Handset 3 Omhoog en naar beneden 3 Geheugeninstelling

Nadere informatie

COCKPIT 2 FC 520/ 530 / 535

COCKPIT 2 FC 520/ 530 / 535 COCKPIT 2 FC 520/ 530 / 535 NL GEBRUIKSAANWIJZING www.trelock.de 100 U hebt gekozen voor een TRELOCKfietscomputer FC 520 (Uni-Base), FC 530 (Uni-Base) of FC 535 (Night-Light-Base). Daarmee heeft u een

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van geheugenmodules 7429180005 7429180005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING! " # $ %! & ' ' ' % $ %! & ( % ) * +, -. +/ ". +/

HANDLEIDING!  # $ %! & ' ' ' % $ %! & ( % ) * +, -. +/ . +/ HANDLEIDING! " # $ %! & ' ' ' % $ %! & ( % ) * +, -. +/ 0 +1 1 ". +/ 0 + 1 1 2 1. Instructie verstelling tafel De loungewerktafel is voor een correcte zithouding uitgerust met horizontale en verticale

Nadere informatie

www.vdocyclecomputing.com/service

www.vdocyclecomputing.com/service NEDERLANDS Montagevideo Bedieningsvideo Instelvideo www.vdocyclecomputing.com/service 1 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd. Door te kiezen voor een VDO-computer hebt u een technisch en kwalitatief zeer

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Montage instructies hometrainer H246

Montage instructies hometrainer H246 Hometrainer H246 Montage instructies hometrainer H246 1.Haal het apparaat ( fiets ) uit de doos en controleer of u alle onderdelen heeft: ( A )Het hoofdonderdeel, ( B ) Stuur en stuurstang, ( C ) Zadelstang,

Nadere informatie

ProForm Nell Hometrainer Gebruikershandleiding

ProForm Nell Hometrainer Gebruikershandleiding ProForm Nell Hometrainer Gebruikershandleiding Belangrijk! Lees alle voorzorgsmaatregelen en instructies in deze handleiding voor u dit apparaat in gebruik neemt. Bewaar deze handleiding voor naslag. De

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder Installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

Hartslag 1. Calorieën 3. Huidige Hoogte Instellen Als Onderdelen. Thuishoogte 5. Klim% 7. Klok. Gemiddelde Weergave. Maximumsnelheid 13.

Hartslag 1. Calorieën 3. Huidige Hoogte Instellen Als Onderdelen. Thuishoogte 5. Klim% 7. Klok. Gemiddelde Weergave. Maximumsnelheid 13. - Dutch - Content Hartslag 1 Inleiding Routegegevens Resetten 31 Smart Achtergrondverlichting Calorieën 3 Eenheid 17 Instelmodus Openen Instellen Vermogen Instellen 47 Huidige Hoogte Instellen Als Onderdelen

Nadere informatie

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

MILTON KLOKTHERMOSTAAT

MILTON KLOKTHERMOSTAAT MILTON KLOKTHERMOSTAAT Gebruiksaanwijzing Installatie: Waarschuwing: schakel de Milton en de elektronische apparaten (CV-Ketel) die erop worden aangesloten uit voor installatie. 1. Installatieplaats: Plaats

Nadere informatie

Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord. Type MLE22-0.3

Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord. Type MLE22-0.3 BREL motors is onderdeel van: Pagina 1 Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord Type MLE22 Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet wordt gevolgd, kan

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

CANNIBAL I SPINNING FIETS

CANNIBAL I SPINNING FIETS CANNIBAL I SPINNING FIETS BEDIENING CONSOLE BELANGRIJK! Gelieve voor een maximale doeltreffendheid en veiligheid deze handleiding te lezen alvorens de spinning fiets te gebruiken. Hou deze handleiding

Nadere informatie

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 3.0 Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over

Nadere informatie

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG INSTALLATIE HANDLEIDING Draaibare en kantelbare muurbeugel Waarschuwing! overschrijd nooit het maximale gewicht! Ernstig letsel kan hier tot gevolg van hebben. APM-70 35 KG VERSIE 1.0 JUL 2013 Lees eerst

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

TYRECONTROL «P» A-188

TYRECONTROL «P» A-188 TYRECONTROL «P» A-188 Handleiding (NL) 2 Uitvoering De TYRECONTROL «PRO-P» geeft u de volgende mogelijkheden: - Het meten van de bandenspanning - Het regelen van de bandenspanning (alleen reduceren) -

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 30756984 1.3 Ond. nr. 31401809, 31401808, 31401804, 31401803, 31369837, 31369836, 31369841, 31369835, 31369834, 31369833, 30756617, 30756616,

Nadere informatie

Handleiding Brel Radio motor Type MLE

Handleiding Brel Radio motor Type MLE BREL motors is onderdeel van: Pagina 1 Handleiding Brel Radio motor Type MLE Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet wordt gevolgd, kan dit leiden tot schade

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

TechGrow Asymmetrische Timer HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum:

TechGrow Asymmetrische Timer HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum: WWW.TECHGROW.NL TechGrow Asymmetrische Timer software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow Asymmetrisch timer gebruikershandleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow AT-1 Asymmetrische

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HONEYWELL CM901 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2938339

Uw gebruiksaanwijzing. HONEYWELL CM901 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2938339 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display 1 1 Product en type naam 1.1 Intelligent LCD Display 1.2 Model: APT12LCD800S 2 Elektrische Parameters 24V/36V/48V batterij ondersteuning 1RPLQDOH

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

4 Knops afstandsbediening

4 Knops afstandsbediening Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding 4 Knops afstandsbediening Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

Korte introductie van de Vogue E-bike. 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor. Aan/uit knop

Korte introductie van de Vogue E-bike. 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor. Aan/uit knop Korte introductie van de Vogue E-bike 1 Motor 2 Display 3 Accu 4 Controller 5 Pedaal sensor Aan/uit knop Om het display aan of uit te schakelen houdt u de aan/uit knop voor 2 seconden lang ingehouden.

Nadere informatie

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN AUTOMOTIVE INDUSTRIIE

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN  AUTOMOTIVE INDUSTRIIE STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN Hoe te installeren: 1. De tijdschakelaar moet verticaal gemonteerd worden. 2. Plaats een nieuwe 9 Volt Alkaline batterij in het batterijcompartiment

Nadere informatie

Handleiding Medicijn automaat met carrousel en 6 alarmen

Handleiding Medicijn automaat met carrousel en 6 alarmen www.geheugenhulp.nl, Info@geheugenhulp.nl Spoorbaan 42, 5051EV Goirle, t: 013-2201115 KvK: 17285396 Handleiding Medicijn automaat met carrousel en 6 alarmen Bedankt dat u hebt gekozen voor een alarm van

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE Geachte klant, dank u voor het aanschaffen van de UMA, de electronische weegschaal van CASA BUGATTI. Zoals elk huishoudelijk apparaat moet ook deze zorgvuldig behandeld worden om

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

CATEYE VELO WIRELESS+

CATEYE VELO WIRELESS+ CATEYE VELO WIRELESS+ CYCLOCOMPUTER CC-VT5W De computer installeren De computer instellen De meting starten Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Zie onze website voor

Nadere informatie