Kerstdienst 25 december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerstdienst 25 december 2018"

Transcriptie

1 Kerstdienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Voor de dienst zingt Marturia: - I heard the bells on Christmas day - Come on down

2 I heard the bells on Christmas day Op kerstdag hoorde ik klokken oude bekende liedjes spelen. Telkens de lieflijke liedjes van vrede op aarde en goeds voor alle mensen herhalend. De klokken laten het horen: Vrede op aarde, als een koor dat zingt: Vrede op aarde In mijn hart hoor ik het: Vrede op aarde, goeds voor alle mensen.

3 Wanhopig buig ik mijn hoofd. Er is geen vrede op aarde zei ik. De haat is te sterk, dat slaat de liederen neer van vrede op aarde en goeds voor alle mensen. Maar de klokken laten het horen: Vrede op aarde. Als een koor dat zingt: Vrede op aarde. Hoort iedereen het? Vrede op aarde, goeds voor alle mensen.

4 Dan luiden de klokken harder en harder: God is niet dood, Hij slaapt! Vrede op aarde, vrede op aarde. Het slechte zal verdwijnen, het goede overwinnen, met vrede op aarde en goeds voor alle mensen. Dus laat ons horen en zingen: De wereld veranderde van nacht in dag. Een stem, klokkenspel, een subliem gezang van vrede op aarde, goeds voor alle mensen.

5 De klokken luiden: Vrede op aarde. Als een koor dat zingt: Vrede op aarde. Met onze harten horen we het: Vrede op aarde en goeds voor alle mensen. Hoor je de klokken, zij luiden: Vrede op aarde! Als de engelen die zingen: Vrede op aarde! Open je hart en hoor hen: Vrede op aarde, goeds voor alle mensen. Vrede op aarde en goeds voor alle mensen

6

7 Come on down to Bethlehem Kom mee, naar Bethlehem Wil je niet meekomen naar Bethlehem? Herders! Wil je niet meekomen? Kom en zie wat God deed: Gods Zoon werd uit Maria geboren. In de heuvels van Judea keken herders op naar de hemel. Ze hoorden een engel met een boodschap, een boodschap van God: Ere zij God!

8 Kom mee, naar Bethlehem Wil je niet meekomen naar Bethlehem? En de herders gingen op weg, en vonden de baby, met Jozef en Maria. En ze gingen op weg en verspreidden de boodschap: Ere zij God! Kom mee, naar Bethlehem Wil je niet meekomen naar Bethlehem?

9

10 Welkom en mededelingen van de kerkenraad

11

12 Stralend is het licht van de kerststal, een pasgeboren kind ligt in het hooi. Het verandert de wereld nu al en maakt alles op aarde prachtig mooi.

13

14 Marturia zingt: Stille nacht, heilige nacht, Davids zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal wordt geboren in Bethlehems stal. Hij der schepselen Heer, Hij der schepselen Heer.

15 Marturia zingt samen met gemeente Hulploos Kind, heilig Kind, dat zo trouw zondaars mint, ook voor mij hebt G U rijkdom ontzegd wordt G op stro en in doeken gelegd. Leer m U danken daarvoor, Leer m U danken daarvoor

16 Stille nacht, heilige nacht, vreed en heil wordt gebracht aan een wereld, verloren in schuld, Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen, Gode zij eer! Amen, Gode zij eer!

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Een stra len de ster, een woord in de nacht. Be waar in je hart dat God aan ons dacht.

26 Zo gaan wij op weg, op weg met het licht. Op zoek naar een mooi en hoop vol be richt.

27 Maria, weet je wel dat je zoon eens over water zal lopen? Maria, weet je wel dat je zoon eens onze zoons en dochters zal redden? Dat hij jou nieuw zal maken? Dat kind dat uit jou werd verlost zal spoedig jou verlossen.

28 Maria, weet je wel dat je zoon eens het zicht zal geven aan een blinde? Maria, weet je wel dat je zoon eens het water eigenhandig rustig zal maken? Maria, weet je wel dat je zoon loopt waar engelen het pad baanden? Dat je, als je zijn gezichtje kust, het gezicht van God kust?

29 Maria, weet je wel dat de blinden zullen zien, dat de doven zullen horen, dat de doden zullen leven! De lammen zullen lopen, de stommen zullen het Lam prijzen.

30 Maria, weet je wel dat je zoon Heer is over alle schepselen? Maria, weet je wel dat je zoon eens over alle naties zal regeren? Weet je wel dat hij het hemelse volmaakte Lam is. En dat dit slapende kind dat jij vasthoudt de grote Ik ben is? Maria, weet je wel. Maria, weet je wel. Maria, weet je wel.

31

32 Bijbellezing: Johannes 1, 1-14 (uit de Bijbel in gewone taal) 1 In het begin was Gods Zoon er al. Hij was bij God, en hij was zelf God. 2 In het begin was hij al bij God. 3 Alles is door hem ontstaan. Zonder hem zou er niets zijn. 4 Al het leven komt van hem. Het leven dat hij brengt, is het licht voor de mensen. 5 Hij is het licht dat schijnt in het donker. En het licht heeft het gewonnen van het donker.

33 6 Er kwam een man die door God gestuurd was. Hij heette Johannes. 7 Hij kwam om te vertellen over het ware licht. Want alle mensen moesten in dat licht gaan geloven. 8 Johannes was niet zelf het licht, maar hij kwam om over het licht te vertellen. 9 Gods Zoon is het ware licht, dat schijnt voor alle mensen. Hij kwam naar de wereld, 10die hij zelf gemaakt had. Maar toen hij in de wereld was, begrepen de mensen niet wie hij was. 11Hij kwam bij zijn eigen mensen, maar die wilden niet in hem geloven.

34 12 Toch waren er ook mensen die wel in hem geloofden. Zij mochten kinderen van God worden. 13 Dat betekent dat ze op een nieuwe manier geboren zijn. Niet op de gewone manier, uit een vader en een moeder. Maar op een hemelse manier, uit God. 14 Gods Zoon is een mens geworden. Hij heeft bij ons gewoond. In hem hebben wij Gods hemelse macht gezien.

35 Hij is Gods enige Zoon, die bij de Vader vandaan gekomen is. In hem waren Gods liefde en trouw volledig aanwezig.

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 May it be Moge er een avondster over je schijnen. Moge je hart helder zijn als duisternis valt en je een eenzame weg gaat, ver weg van huis. Geloof en je zult je weg vinden, een beloofd leven in je. Moge het zijn dat de schaduw wegvliegt, je dag verlicht wordt en dat als de nacht over je komt, je toch de zon zult vinden.

49

50

51

52

53 Via Bethlehem Niet zomaar een nacht als zovelen, niet zomaar een lied of gedicht, geen loze belofte, geen valse hoop. Maar het lang verwachte licht. De weg en de waarheid, het leven, de enige echte manier om tot vervulling te komen. Verwelkom de Zoon, Hij is hier.

54 Hij bemoeit zich met ons, via Bethlehem, en spreekt tot ons hart hier en nu. Hij geeft zich in Hem, die ons voor is gegaan; ga mee via Bethlehem Meer dan een ster aan de hemel, meer dan een engelenkoor. Veel meer dan een stal en een kribbe, dit gaat alle tijden door. De weg en de waarheid, het leven, de enige echte manier om tot vervulling te komen. Verwelkom de Zoon, Hij is hier.

55

56 Laat het anders zijn Het verhaal van zijn geboorte, wordt al eeuwenlang verteld. Van zijn komst naar deze aarde, door profeten al voorspeld. De verlosser is gekomen, waarop men had gewacht Maar de wereld van toen, moest hem niet, heeft Hem veracht

57 Zou het anders zijn, als Jezus vandaag werd geboren? Zou hij welkom zijn, in de wereld van nu. De God van toen is niet veranderd: Hij was, Hij is en Hij zal zijn: Immanuël, Immanuël God met ons, God met ons

58 Het Godd lijk licht ging schijnen, een glans van eeuwigheid. Als een keerpunt in de tijden, gaf God zijn heerlijkheid. Want Jezus is geboren in die koude donk re nacht. Maar het kan toch niet zo zijn, dat hij ook nu nog wordt veracht.

59 Zou het anders zijn, als Jezus vandaag werd geboren? Zou hij welkom zijn, in de wereld van nu. De God van toen is niet veranderd: Hij was, Hij is en Hij zal zijn: Immanuël, Immanuël God met ons, God met ons

60 Gloria in excelsis Deo, gloria in excelsis Deo. Laat het anders zijn, want Jezus is geboren. Laat Hij welkom zijn in de wereld van nu. De God van toen is niet veranderd: Hij was, Hij is en Hij zal zijn: Immanuël, Immanuël God met ons, God met ons

61

62 Collecte: Kerk in Actie kerstcampagne 2018 Licht voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon

63

64 Sinds 2011 zijn 12 miljoen Syriërs op de vlucht: 7 miljoen in Syrië, 5 miljoen naar buurlanden

65 Kerken in Syrië, Libanon en Jordanië bieden onderdak, kleding en matrassen

66 Vluchtelingen krijgen pakketten met voedsel, huishoudelijke artikelen en toiletartikelen

67 Zwangere vrouwen en baby s krijgen medische hulp

68 Kinderen krijgen onderwijs of bijles, vrouwen volgen een vakopleiding

69 Hartelijk dank voor uw steun! Samen zijn we de kerk in actie.

70

71

72

73

74

75

76 Zingen: Ere zij God Ere zij God Ere zij God In de hoge, in de hoge, in de hoge Vrede op aarde, vrede op aarde In de mensen een welbehagen. Ere zij God in de hoge Ere zij God in de hoge

77 Vrede op aarde, vrede op aarde Vrede op aarde, vrede op aarde In de mensen, in de mensen een welbehagen In de mensen een welbehagen, een welbehagen

78 Ere zij God Ere zij God In de hoge, in de hoge, in de hoge Vrede op aarde Vrede op aarde In de mensen een welbehagen. Amen, amen.

79

80 Zondag 30 december 10 uur In deze kerk: Liederen van nu, met een herinnering, een boodschap. M.m.v. de eigen TOP2000band Na afloop Muziek- en Praatcafé

KERSTNACHTDIENST 24 december uur. Samen delen. Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo

KERSTNACHTDIENST 24 december uur. Samen delen. Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo KERSTNACHTDIENST 24 december 2016 21.30 uur Samen delen Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo Voorganger:Ds. Bernadette de Groot Organist: Cees Roubos Gospelkoor: Marturia Welkom en mededelingen

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Hartelijk welkom Hartelijk welkom Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST. Meer hebben wij toch niet nodig?

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST. Meer hebben wij toch niet nodig? PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN FAMILIEKERSTFEEST Meer hebben wij toch niet nodig? Maandag 24 december 2018 Voorganger: ds. Bert Boter Cantrix: Maria Rosenmöller Organist/pianist: Jan Berghuis regie:

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city.

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city. Kerstavond 2018 Oudleusen Een verhaaltje voor het slapen gaan. Aanvang: 21.30 u. voorganger ds Hans Schipper Organist: Cor Akkerman Medewerking: Inge Koggel en Marieke Jongbloed Openingswoorden. Zingen:

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

Thema: Lichtpuntjes in het donker.

Thema: Lichtpuntjes in het donker. Thema: Lichtpuntjes in het donker. WELKOM Vandaag is het kerstfeest, dat vieren wij blij. Wij steken één kaars aan en zingen daarbij Vandaag is het kerstfeest en ik doe ook mee. Ook ik steek een kaars

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God!

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God! Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee:! Predikant: Ds. O. Doorn Organist: Frits Top Koor: Cellar Gospel

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet:

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: W. Bos voorganger: ds. G.J.Krol VOORZANG Midden in

Nadere informatie

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Dinie Kossink m.m.v. Koor Comt nu met Sangh o.l.v. Joke Franken organist: Paul Jalink Hervormde Gemeente

Nadere informatie

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem Adventsmiddag 2017 16 december Witte Kerk Lochem Thema: Leven met Licht Het feest van het licht Licht, eenmaal gesproken Licht, voorgoed van kracht Orgelspel Vocaal Ensemble zingt: Luidt nu de klokken

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Lied 477 1, 2 en 4 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem!

Nadere informatie

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Piet Lievense m.m.v. Ons Genoegen SAMENZANG Hartelijk welkom in deze dienst. U die

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

KERSTNACHTSAMENKOMST

KERSTNACHTSAMENKOMST KERSTNACHTSAMENKOMST Vóór we beginnen zingen we samen: (vanaf 21.45 u.) Lied: Gez. 141: 1, 2 1 Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.

Nadere informatie

KINDER KERSTFEEST. Maartenskerk Doorn Kerstavond maandag 24 december uur De wonderlijke Kerst van Koster Kees

KINDER KERSTFEEST. Maartenskerk Doorn Kerstavond maandag 24 december uur De wonderlijke Kerst van Koster Kees KINDER KERSTFEEST Maartenskerk Doorn Kerstavond maandag 24 december 19.00 uur De wonderlijke Kerst van Koster Kees 1 2 Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn Zoek een plek op waar

Nadere informatie

Kerstviering met jong en oud

Kerstviering met jong en oud Kerstviering met jong en oud Orde van dienst voor 25 december 2016 aanvang 10.00 uur De Hoeksteen, Capelle aan den IJssel Rivierweg 15 Voorganger: Ds. Dora Hoekstra Olthof Organist: Wiebe Zeilstra Muzikale

Nadere informatie

LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: KIND VAN DE HOOP

LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: KIND VAN DE HOOP LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: KIND VAN DE HOOP - voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Schallend Koper Muziek van

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 thema: VERBINDING m.m.v. Deadline Kees Nottrot ds. Marieke Ariesen-Holwerda en vele andere vrijwilligers Deadline: Iedereen is van de wereld

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn KINDER KERSTFEEST Maartenskerk Doorn Zondag 24 december 16.30 uur Het kerstverhaal gespeeld door (groot)ouders en jongeren en samen kerstliedjes zingen 1 Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 KERSTavond Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 Wie is dat kind?? Voorganger : Ds Wolter Broekema Organist : Rien Hoekjen met medewerking van het Christelijk Zangkoor

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Ik vier Kerst en neem mee

Ik vier Kerst en neem mee Ik vier Kerst en neem mee 24 december 2016 Aan deze dienst werken mee: Ds. Karolien Zwerver voorganger Gerhard van Toly organist Cantorij o.l.v. Janny van der Sande zang ZINGEN VOOR DE VIERING Lied 476

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem Adventsmiddag 2016 17 december Witte Kerk Lochem Thema: Barmhartigheid Orgelspel Vocaal Ensemble zingt: Luidt nu de klokken Welkom Zingen: Komt, verwondert u hier, mensen lied 478: 1, 4 1. Komt, verwondert

Nadere informatie

Thema. Een plek voor een kind.

Thema. Een plek voor een kind. Thema Een plek voor een kind. M.m.v. Kinderen uit de wijk Baalderdienstcommissie Nu-je-onderweg-band Ds. Wim van der Wel Welkom Kaarsenlied uit Trefwoord: jij bent licht voor de wereld Eerste kaars, geef

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015

Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015 Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015 Thema: Voorganger: M.m.v. Kind van dienst: Verleden, heden, toekomst! Ds. Dick Steenks Gospelband 4Tune uit Hardinxveld Kinderen kindernevendienst Maaike

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

24 december Kerstnachtviering. Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam

24 december Kerstnachtviering. Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam 24 december 2018 Kerstnachtviering Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Wees niet bang Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker M.m.v. Christelijk Mannenkoor Drenthe o.l.v. Jan Boheur Mannenkoor:

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Er is een Kindeke Er is een kindeke geboren op aard (2x) 't Kwam op de aarde voor ons allemaal (2x)

Komt allen tezamen. Er is een Kindeke Er is een kindeke geboren op aard (2x) 't Kwam op de aarde voor ons allemaal (2x) Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. De hemelse eng len riepen eens de herders weg van de kudde naar

Nadere informatie

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, 21.30 uur Cunerakerk Rhenen wees niet bang Voorganger: ds Inge de Jong-Baerends m.m.v. het Chr. Gem. koor Eben Haëzer

Nadere informatie

Kerstnacht Woord van welkom

Kerstnacht Woord van welkom Kerstnacht 2016 Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: Als alles duister is (Daarna zingen we het samen) Als alles duister is Onsteek dan een helder licht dat nooit meer dooft Een vuur dat nooit meer dooft

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem

Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem Orde van dienst voor Kerstochtend 25 december 2017 in de Gudulakerk in Lochem Orgel: Els Dijkerman Vg.: Ds Corien Veenhuizen Medewerking: Willien van Dam 1 Toenadering Orgelkoraal Welkom ouderling, terwijl

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol organist: dhr. Jos Rodermans koor: Eight in Hand, o.l.v. Marit

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld!

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! Liturgie kinderkerstfeest 26 december 2018 Christelijke Gereformeerde Kerk, naam Dominee Organist Pianist God was er altijd. God is er altijd. God

Nadere informatie

MAAK HET MEE!! Orde van dienst voor de kerstgezinsviering op eerste Kerstdag aanvang: uur -2- Welkom en Mededelingen. Aansteken van de kaarsen

MAAK HET MEE!! Orde van dienst voor de kerstgezinsviering op eerste Kerstdag aanvang: uur -2- Welkom en Mededelingen. Aansteken van de kaarsen Orde van dienst voor de kerstgezinsviering op eerste Kerstdag aanvang: 10.00 uur -2- Welkom en Mededelingen Aansteken van de kaarsen Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef zij maken het mee en vertellen het

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

VESTINGKERK 2018 KERSTNACHTDIENST

VESTINGKERK 2018 KERSTNACHTDIENST VESTINGKERK 2018 KERSTNACHTDIENST Voorganger Ouderling Diaken m.m.v. organist : ds. Evert-Jan Vledder : Lijnie Speijer : Wim Fortuin : het koor The Travellers o.l.v. Frank van Loo en : Leo Hans Koorneef

Nadere informatie

Programma Kerstnachtdienst

Programma Kerstnachtdienst Programma Kerstnachtdienst 24 december 2013 Orgelspel en dwarsfluit Afkondigingen Samenzang: Stille nacht Stil gebed 1. Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen

Nadere informatie

~ KERSTNACHT

~ KERSTNACHT ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 24 december 2017 in de Dorpskerk aanvang: 22.00 uur ~ KERSTNACHT ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Organist Fluit : Ad van Nieuwpoort : Otto Linker : Carolien

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016 Zoeken naar liefde Kerstmorgen 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Henk den Haan Organist René Nijsse De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Orgelspel Samenzang

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering De Bronkerk Ugchelen Kerstavondviering 24 december 2018 Voorbereidingsgroep: ds Anja van der Hart Joke Endedijk Bart van Meurs M.m.v. Muziekvereniging Ugchelen o.l.v. Chris de Boer 2 Informele ontmoeting

Nadere informatie

OOSTERKERK ZEIST. Goed nieuws in tijden van Crisis

OOSTERKERK ZEIST. Goed nieuws in tijden van Crisis OOSTERKERK ZEIST Goed nieuws in tijden van Crisis KERSTGEZINSDIENST Voorganger: ds. Marten Knevel M.m.v.: Oostercantorij en Oosterkerk Band Kerkmusicus: Willem H. Boog Kerstgezinsdienst 25 december 2010

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist/cantrix: Marion Röber M.m.v.: de cantorij Lector: Jannie de Greef Samenzang vooraf: Komt

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje Kerstnachtdienst 2013 van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Stellendam Een klein lichtpuntje Voorgangers M.m.v. : Ds. D. Hoolwerf uit Stellendam en Dhr. J. Anninga uit Heinenoord : Gospelkoor

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

Vg: Onze hoop wordt vannacht gevoed door de Heer Allen: die als een kind onder ons kwam

Vg: Onze hoop wordt vannacht gevoed door de Heer Allen: die als een kind onder ons kwam - Openingslied 477: 1 en 2 Komt allen tesamen, jubelend van vreugde, Komt nu, oh komt nu naar Betlehem Ziet nu de vorst der eng len hier geboren: Komt laten wij aanbidden (3x) die koning O Kind, ons geboren,

Nadere informatie

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Maandag : 26 december 2016 Aanvang : 10.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017!

DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017! DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER 2017 SAMENZANG VANAF 19.15 UUR AANVANG DIENST 19.30 UUR Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017! Voor de kerstdienst

Nadere informatie

Liturgie Kerstnacht 2014 Is er Hoop in deze barre wereld?

Liturgie Kerstnacht 2014 Is er Hoop in deze barre wereld? Liturgie Kerstnacht 2014 Is er Hoop in deze barre wereld? Zingen voor de dienst: Lied 477 1.Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der engelen hier

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van Kerst 2017 Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december 2017 - Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van der Kaap-Busscher m.m.v. het koor Zang en

Nadere informatie

KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus

KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus Woensdag 24 december 2014, aanvang 19.00 uur Petrakerk Veenendaal Hanneke en Márin zingen een mooi lied voor ons als opening 1. We zingen vooraf Komt allen tezamen 1.

Nadere informatie

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip.

Kerstnachtdienst. Vrede? Vrede! De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Kerstnachtdienst De hoop van de wereld begint met Kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met liefde en begrip. Vrede? Vrede! In de Protestante Kerk te Raalte voorganger: mw. Ellen

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 2018

KERSTNACHTDIENST 2018 KERSTNACHTDIENST 2018 HOOP (deel 1: Is er nog hoop?) Protestantse Gemeente Nunspeet Driestwegkerk Maandag 24 december 22.00 uur Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Wob Meijering Zang: Nunspeets mannenkoor

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017

Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017 Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017 Orde kerstnachtdienst 22.00 uur Thema: Reiken naar het Licht.. Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - Jan Jaap Boessenkool

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Bouwstenen kerstviering Mooi

Bouwstenen kerstviering Mooi Bouwstenen kerstviering Mooi Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Mooi! (Jaargang 9, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan deze pdf opgenomen voor het maken

Nadere informatie

Ouderling van dienst: Henk Venebrugge Muzikale medewerking: Gospelkoor Mozaiek uit Goor o.l.v. André Bijlenveld

Ouderling van dienst: Henk Venebrugge Muzikale medewerking: Gospelkoor Mozaiek uit Goor o.l.v. André Bijlenveld Liturgie voor de jeugddienst op zondag 18 december 2016, aanvang: 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Verwachting Voorganger: Ds. A. Oosterwijk Ouderling van dienst: Henk Venebrugge Muzikale

Nadere informatie

Kinderkerstfeest. 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen. p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kinderkerstfeest. 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen. p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kinderkerstfeest 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 2 Welkom 2. De hemelse engelen riepen eens de herders weg van de kudde naar t schamel dak.

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Tweede Kerstdag 26 december 2016 Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Aanvangslied : lied 477: 1, 2 en 3 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Stralend licht in een stille nacht

Stralend licht in een stille nacht Kerstavond het kerstverhaal in muziek en woord op 24 december 2012 om 19.30 uur Stralend licht in een stille nacht Voorganger: Muziek: ds. Piet Schelling Muziekvereniging Volharding o.l.v. dirigent Rob

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds.

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Kerstnachtdienst 24 december 2018 M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Elzo Bijl Welkom 1. Gezang 138 : 1 4 Komt alle tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 WELKOM IN DE HERVORMDE GEMEENTE HAGESTEIN LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 'KERST: EEN VERRASSING?' Eer zij God 1. Eer zij God in deze dagen Eer zij God in deze tijd Mensen van het welbehagen Roept de aarde

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de

ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de ORDE van DIENST voor zaterdag 24 december 2016 Kerstnachtdienst NIEUW LICHT 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: Hanny de Winter pianist: Gregory Wammes mmv. het Christelijk

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband Kerstnachtdienst 2018 Licht in de nacht Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband 1 - 21.55 Halleluja - Zingen: Hemelhoog Lied 142 Komt allen tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie