Hydroment WK. Vochtige muren? Vochtige kelder? 150 gram additief. Dé duurzame oplossing bij vochtproblemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hydroment WK. Vochtige muren? Vochtige kelder? 150 gram additief. Dé duurzame oplossing bij vochtproblemen"

Transcriptie

1 Vochtige muren? Vochtige kelder? WK 150 gram additief Het vochtregulerende stucwerk Onttrekt vocht aan het muurwerk en laat het verdampen Zorgt voor een droge wand Isoleert nitraten, zouten en salpeter in de muur Wordt door vakmensen bij renovatie van monumenten gebruikt! Gegarandeerde werking! Voor tientallen jaren! 2 Goed voor ca. 2,9 m vochtregulerend stucwerk bij 20 mm dikte Dé duurzame oplossing bij vochtproblemen

2 dé oplossing tegen vochtproblemen is de Duitse fabrikant van een serie producten waarvan, door toevoeging van een additief van zand en cement een bijzonder mortel gemaakt wordt. De werking van is gebaseerd op de structuur van het pleisterwerk. Het additief heeft een vergelijkbare werking als gist in brood. Tijdens het mengen van het mortel ontstaan enorm veel minuscule kleine luchtbelletjes in het mortel. Deze luchtbelletjes staan in verbinding met elkaar door kleine haarvatcapillairen. Deze haarvatcapillairen en luchtbelletjes hebben een zuigende werking op de muur en onttrekken het vocht aan de muur en laten het onmerkbaar verdampen in de binnen- of buitenlucht. De haarvatcapillairen zijn te klein om zouten en nitraten te laten passeren waardoor er geen indringing van zouten en nitraten in het pleisterwerk plaatsvindt. dient te worden aangebracht in een dikte van minimaal 20 mm, dan wordt de werking volledig gegarandeerd door de Duitse fabrikant. Om de werking te kunnen blijven garanderen dient een pleisterlaag te worden afgewerkt met een damp-open verf, pleister of andere wandafwerking. Is dit niet het geval dan zal het vocht zich ophopen achter de dampdichte laag. Meer info over afwerkingen vindt u verder in dit boekje.

3 saneert muren en zorgt voor behoud van het onroerend goed. Toepassingen Natte binnen- en buitenmuren Sanering van aangetaste muren van stallen, kelders en gewelven Bestrijding van vochtplekken en schimmels in woonruimten Vervangingen van aangetaste pleisterwerken Plaatsen van sokkels rond oude gebouwen Bouwversneller bij nieuwbouw en renovaties Specificaties Bij gebruik van de opgegeven supplementen en bindmiddelen worden de volgende waarden bereikt: Verse mortel <1,5 kg / dm ³ Poriëngehalte > 30% Slump (vloeibaarheid) 16,0 ± 0,5 cm Morteldichtheid <1,5 kg / dm ³ Druksterkte van 1,5 tot 5,0 N / mm ² Verwerkbaarheid <3 cm Capillaire wateropname > 0,3 kg / m² na 24 uur Wateropname-vermogen > 70% Waterdamp diffusieweerstand factor µ <12 Porositeit > 40%

4 Algemene opmerkingen WK additief is de basis voor alle benodigde stuclagen. Bij het toepassen van het WK vervallen de voor de wanddroging benodigde droogtijden. Door de openporige structuur bij toepassing drogen de wanden zeer snel. De oplevering kan daardoor sterk bespoedigd worden. Stucwerk met WK bevat geen schadelijke stoffen is eenvoudig aan te brengen hecht goed op alle steenachtige steensoorten en muurwerken. Voorbereiding De ondergrond die u met wilt saneren moet tot ruim boven de vochtgrens of schade worden voorbereid. In de regel is dit 1 meter boven het maaiveld (buiten). Oude stuclagen, pleisterlagen, verflagen moeten volledig worden verwijderd. Slechte, gescheurde of afbrokkelende voegen 2-3 cm uitkrabben. Losse delen en stof verwijderen. Het stucwerk moet goed op de ondergrond kunnen hechten. In het muurwerk dat gesaneerd moet worden mogen geen reparaties of bevestigingen met gips aanwezig zijn of toegepast worden. additief is niet geschikt als toevoeging voor in de handel verkrijgbare kant-en-klare mortels. Deze bevatten veelal chemische toevoegingen die de werking van nadelig beïnvloeden. Lees de tips en trucs voor het aanbrengen van. Download het op onze website!

5 De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van het zand. Het restwater in kleine hoeveelheden toevoegen, daar het mortel snel dunner wordt. Het mortel lijkt in het begin te droog, maar wordt tijdens het mengen soepel. Het mortel met de troffel aanwerpen of opsmeren. Bij gevaar op te snelle uitdroging (sterk zuigende ondergrond, warmte/zonneschijn, wind) het verse stucwerk een- of meermaals bevochtigen en/of afdekken. Bij inslaande regen het verse stucwerk afdekken. producten niet bij vorst (temperatuur onder 0 graden) verwerken of toepassen. Aan mortel met geen kalk of chemische additieven of andere producten toevoegen. Om een volledige werking van te garanderen moet de vochtregulerende stuclaag minstens 20 mm dik zijn, ook op de dunste gedeelten. Gebruik uitsluitend RVS/INOX of plastic profielen. De muur voor elke behandeling tot verzadiging nat maken!!! Kleur en structuur van het pleisterwerk Het additief kunt u verwerken met wit of gewoon grijs cement. Dit is voor de werking gelijk. Gebruik met wit cement geeft een mooie, licht beige pleisterlaag. Gebruik met grijs cement geeft een (beton)grijze pleisterlaag. U kunt in het pleister ook allerlei structuren aanbrengen met spons, schuurplant, borstel of andere gereedschappen. Een pleisterlaag aanbrengen is vrijwel even moeilijk of gemakkelijk als het aanbrengen van een gewone cementpleisterlaag.

6 Verwerking hechtlaag Voor het aanbrengen van de hechtlaag tot verzadiging bevochtigen!!! Tijdens het vullen de machine uitschakelen. Alle materialen in de voorgeschreven volgorde inbrengen. Water: circa 6 liter Gewassen zand: 0-2 mm 45 liter/60 kg additief 150 gram Cement: CEM I 32,5 R of CEM II/A-L of A-LL 32,5 R 12 liter/15 kg 10 minuten mengen*. Niet KAPOTMENGEN! Restwater: naar behoefte water toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen * Bij gebruik van een mixer kan de mengtijd (afhankelijk van het vermogen van de mixer) tot 5 minuten verkort worden. Dit geldt ook bij functielaag. De hechtlaag ca 5 mm dekkend aanwerpen. Gaten en open voegen vullen met mortel. Oppervlakte ruw laten voor een betere aanhechting van de volgende laag. Na 24 uur droging kan de functielaag aangebracht worden.

7 Verwerking functie laag Voor het aanbrengen van de functielaag moet droge hechtlaag tot aan verzadiging bevochtigd worden. Tijdens het vullen de machine uitschakelen. Alle materialen in de voorgeschreven volgorde inbrengen. Water: circa 4 liter Gewassen zand: 0-2 mm 45 liter additief 150 gram Cement: CEM I 32,5 R of CEM II/A-L of A-LL 32,5 R 12 liter/15 kg 10 minuten mengen*. Niet KAPOTMENGEN! Restwater: naar behoefte water toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen De vochtregulerende laag in een of meerdere lagen aanbrengen. In een arbeidsgang kan ongeveer 20 mm aangebracht worden. Het pleisterwerk voorzichtig afreien met een afreilat. Na 4-6 uren drogen, als het pleisterwerk is opgestijfd, kan het licht gladgetrokken worden, opgesponsd of opgeschuurd worden.

8 Afwerken De werking van is gebaseerd op het ademen van de muur. onttrekt het vocht aan de muur en laat het verdampen. Om de werking van de vochtregulerende stuclaag niet te beperken mag de afwerking van de wand natuurlijk niet afgesloten worden door een synthetische verf, een vinyl behang of andere dampdichte afwerking. Er zijn tal van mogelijkheden om damp-open en mooi af te werken. Veel van deze producten vindt u bij leveranciers van ecologische bouwmaterialen omdat veel van de damp-open producten gebaseerd zijn op natuurproducten en ook bijdragen aan een beter leefklimaat. U kunt ze ook bestellen in onze webshop op We geven hier een kort overzicht van mogelijke damp-open afwerkingen voor binnen en buiten. Er zijn natuurlijk meer dampopen afwerkingen maar deze zijn niet getest met. Buiten Kalei Kaleiën is een eeuwenoude techniek tussen schilderen en bezetten. Het is een kalk-cement papje dat veelal met de blokkwast wordt aangebracht. Vroeger alleen in grijs, tegenwoordig in veel mooie kleuren. Kalei is erg mooi en sterk. Wanneer kalei door regen nat wordt, toont het donkerder om bij het opdrogen weer lichter te worden.

9 Silicaatverf minerale verf Silicaatverf is de beste afwerking voor een muur. Het is verkrijgbaar in meer dan 300 kleuren, zeer duurzaam en beschermend voor uw gevel of muur (ook binnen). Binnen Silicaatplamuur Silicaatplamuur is de beste gladde afwerking voor een muur. Het is een hele dunnen gladde pleister die 0,2 tot 2 mm dik op het hydroment wordt aangebracht. Kalkverf Kalkverf is leverbaar in droog poeder en kant- en klare verf. Kalkverf is een mooie, matte verf die eenvoudig met roller of kwast kan worden aangebracht. Leemproducten Er is een heel scala aan zeer fraaie damp-open leemafwerkingen zoals leemverf, leemstucverf, leempleister en ook gewone basisleem kan uitstekend als afwerking gebruikt worden. glasvezelbehang Ook glasvezelbehang is, in tegenstelling tot de meeste behangsoorten dampdoorlatend. Gebruik klassieke behanglijm. Schilderen doet u dan natuurlijk met een dampopen verf. Minerale verf Ook voor binnen is er keuze aan minerale verf.

10 Belangrijkste tips: Ondergrond goed voorbereiden, oud pleister en verf verwijderen tot op de kale bakstenen. Bij een gladde muur zoals beton en snelbouwstenen de muur opruwen door het boren van gaatjes of inslijpen van groeven voor betere hechting. De ondergrond (muur) voor elke laag goed nat maken! Echt goed nat, tot verzadiging! e 1 dag met getande spaan een hechtlaag aanbrengen. Breng de hechtlaag in horizontale strepen aan! e 2 dag functielaag aanbrengen. Meteen voorzichtig afreien en AFBLIJVEN!!!! Na enkele uren (afhankelijk van temperatuur, vochtigheid en dergelijke) is het pleister goed gehecht en opgestijfd. Daarna uitvullen, afvlakken, opsponzen en polieren met een zwarte rubberspaan. Indien gewenst na enkele dagen afwerken met een ademende afwerking. Gebruik als zand speelzand van Coeck. Dit is te bestellen bij elke bouwmaterialenhandel in Belgie en op voorraad bij elke Makro. Gebruik anders voor de tweede laag zand zonder steentjes, schelpjes en houtjes. Maar gebruik ook geen heel fijn zand. Witte cement is mooier, beter te verwerken, minder alkalisch en schadelijk voor de handen en ecologischer dan grijze cement Download de complete tips en trucs van onze website!

11 Meer informatie Voor meer informatie kunt u altijd terecht op onze website Hier vindt u ook aanvullende documentatie, technische fiches van alle producten en mogelijke afwerkproducten. Advies Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben: opstijgend vocht, indringend vocht, condensatie, lekkage enzovoort. De oplossing kan soms liggen in een combinatie van maatregen. Bent u niet zeker van de aard van uw probleem en hoe dit op te lossen dan adviseren wij u een ter zake kundige architect of bouwingenieur in te schakelen. Indien gewenst kan deze mensen begeleiden en adviseren.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf.

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf. Nieuw in België en Nederland. Al 36 jaar in Duitsland! Vochtproblemen oplossen Duurzaam Effectief Betaalbaar Saneren Renoveren Isoleren Afwerken Afwerkpleisters Silicaatverf Kalkverf Leemverf Kaleipleister

Nadere informatie

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Kalkverf. Leemverf.

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Kalkverf. Leemverf. Nieuw in België en Nederland. Al 35 jaar in Duitsland! Vochtproblemen oplossen Duurzaam Effectief Betaalbaar Saneren Renoveren Isoleren Afwerken Afwerkpleisters Kalkverf Leemverf Leemstuc Kaleipleister

Nadere informatie

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf.

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf. Vochtproblemen oplossen Duurzaam Effectief Betaalbaar Saneren Renoveren Isoleren Afwerken Nieuw in België en Nederland. Al 36 jaar in Duitsland! Afwerkpleisters Silicaatverf Kalkverf Leemverf Kaleipleister

Nadere informatie

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg.

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe zijn de pigmenten verpakt? Hoeveel pigment voeg ik toe? De

Nadere informatie

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje, daar

Nadere informatie

PLEISTERWERK VAN BINNENWANDEN

PLEISTERWERK VAN BINNENWANDEN TECHNOSTUC LEEMSTUC bestektekst Toepassing: natuurlijk leem-stucsysteem voor het stuccen van binnenmuren (basisleem en finish) Soort: Technostuc Conluto UP leemstuc (raapleem) en Conlino Edelpleister finish;

Nadere informatie

KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL

KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL KEIM KALEI KLEURENPALET 9055 9253 9389 9526 9582 9073 9268 9451 9543 9590 9078 9288 9473 9546 naturel Uni-Kalei 9169 9292 9505

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf.

Vochtproblemen oplossen. Duurzaam. Effectief. Betaalbaar. Saneren. Renoveren. Isoleren. Afwerken. Afwerkpleisters. Silicaatverf. Kalkverf. Vochtproblemen oplossen Duurzaam Effectief Betaalbaar Saneren Renoveren Isoleren Afwerken Nieuw in België en Nederland. Al 36 jaar in Duitsland! Afwerkpleisters Silicaatverf Kalkverf Leemverf Kaleipleister

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Krimparme Ondersabelings- en Troffelmortel Five Star 180 voor het onderstoppen van staalconstructies en betonelementen. Deze mortel voldoet aan CUR-Aanbeveling 24 en waar van toepassing aan NEN-EN 206-1.

Nadere informatie

Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO. De natuurlijke glanspleister.

Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO. De natuurlijke glanspleister. Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO De natuurlijke glanspleister. Estuco Estuco is een materiaal wat al 2000 tot 3000 jaar oud is. Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van de beste en

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Krimparme gietmortel Five Star 190 voor het ondergieten van staalconstructies en betonelementen. Deze mortel voldoet aan CUR-Aanbeveling 24 en waar van toepassing aan NEN-EN 206-1. Unieke formule, bouwt

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

waterdichting hygroscopisch vocht zout kristallisatie regen 4 positieve waterdruk negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht

waterdichting hygroscopisch vocht zout kristallisatie regen 4 positieve waterdruk negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht Waterdichting hygroscopisch regen 4 vocht 4 zout kristallisatie 1 positieve waterdruk 2 negatieve waterdruk spatwater zijdelings indringend vocht 3 zout in oplossing optrekkend vocht 2 Waterdichting Waterdichting

Nadere informatie

DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES.

DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES. DE BESTE BASIS VOOR WATERDICHTE KELDERRUIMTES. KELDERAFDICHTING AAN DE BINNENZIJDE. Afhankelijk van het gewenste gebruik, de technische mogelijkheden en de diagnoseresultaten, staan voor een succesvolle

Nadere informatie

KLUSWIJZER Wanden opknappen. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg.

KLUSWIJZER Wanden opknappen. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. KLUSWIJZER Wanden opknappen Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Wanden opknappen Vindt u uw woning saai, dan hoeft u niet

Nadere informatie

Stukadoren & Sierpleisteren

Stukadoren & Sierpleisteren Nummer 22 Art.nr. 911100 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als u gaat stukadoren of sierpleisteren. Deze KlusZo is in twee delen verdeeld. Eerst geven we

Nadere informatie

bou MOGELIJKE ECO-OPLOSSINGEN Ecomat biedt een aantal (bio-)ecologische producten aan die voor sommige problemen een oplossing kunnen betekenen.

bou MOGELIJKE ECO-OPLOSSINGEN Ecomat biedt een aantal (bio-)ecologische producten aan die voor sommige problemen een oplossing kunnen betekenen. PRODUCTEN Hydroment LP-eco saneerpleister (cementbasis) Tubag traskalk saneerpleistersysteem ( kalkbasis) Tubag trascementpleister met perimetercoating en nopfolie (kalk + cement + perimetercoating + kunststoffolie)

Nadere informatie

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur.

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. PRODUCT Omschrijving: Samenstelling: Verpakking: Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. Zand, klei en mogelijk stro. 25 kg zak, 1.000

Nadere informatie

Leem. 100% natuurlijk bouwmateriaal

Leem. 100% natuurlijk bouwmateriaal Leem De grondstof leem wordt al eeuwen gebruikt als afwerking voor wanden. Het is in grote delen van Europa verdrongen door het gips dat we nu als stucwerk kennen. Maar toch wordt het nog veel gebruikt

Nadere informatie

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl FloCem Leveringsprogramma Buitengevel en gevelisolatie systemen www.flocem.nl Universele mortels Lightmortel Universele lichtgewicht binnen- en buitenpleister Art.nr. 12120 grijs Lightmortel is een kant

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk BASISTEKST VOOR HET LASTENBOEK Deze basistekst voor het lastenboek beschrijft zowel het (her)metselen als het (her)opvoegen van een gevel in modern

Nadere informatie

Contopp Versneller 10 Compound 6

Contopp Versneller 10 Compound 6 DIN EN 13813 Screed material and floor screeds - Screed materials - Properties and requirements Contopp Versneller 10 To e p a s s i n g s g e b i e d e n Contopp Versneller 10 is een pasteuze hulpstof,

Nadere informatie

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen:

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen: Voorbereiding wand en vloer Wanden/vloer binnen: Ondergrond moet vrij zijn van lagen die de hechting kunnen verminderen zoals stof, vuil, olie, vet en losse delen. Wanden met als ondergrond gestukadoorde

Nadere informatie

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23.

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23. Inhoud Krijtverf 6-7 Kalkverf 8-9 Matte Lak 10-11 Lakken 12-13 Sealer 18 Primer 19 Boenwas Krijtwas 20 Gevelverf 21 Kleurenkaart 22-23 Contactgegevens 24 Vloerverf 14-15 Betonlook Verf 16 Betonlook Stuc

Nadere informatie

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg?

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Materialen Gereedschap Weber easyrepair steenvoegen 5kg Hamer Beitel Boormachine Plantenspuit http://bit.ly/29ggrfn

Nadere informatie

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen Handleiding Waar wordt Coprox voor gebruikt? Coprox is uitermate geschikt als alternatief voor traditioneel tegelwerk, regulier stucwerk en afwerklagen als Tadelakt, Mortex en andere Betonciré merken.

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, sneldrogende, zelfnivellerende, cementgebonden egalisatiemortel. Na 4 uur beloopbaar Na 6 uur betegelbaar Zelfnivellerend voor een perfect vlak resultaat Toepassing Cementgebonden egalisatiemortel

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen :

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen : TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN Ongeacht de aard van de ingreep en zijn doeltreffendheid vergt het drogen van muren vrij veel tijd. Zo bijvoorbeeld bevat een muur met een dikte van 40

Nadere informatie

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een

Nadere informatie

Solutions for Humidity Problems. Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen

Solutions for Humidity Problems. Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen NL Solutions for Humidity Problems Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen EENVOUDIG EN EFFICIËNT Een hoge vochtigheidsgraad in een gebouw kan verschillende problemen

Nadere informatie

Stucen, hoe doe je dat?

Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Materialen Gereedschap Afplaktape tesa Universeel Knauf gipspleister Roodband 20 kg Knauf betonkontakt Stucnaald Stucloper Emmer Troffel Stucspaan Mixer

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

Kalkverf. Kalkverf biedt steeds een bijzondere meerwaarde!

Kalkverf. Kalkverf biedt steeds een bijzondere meerwaarde! Kalkverf Premium Quality Kalkverf van Stoopen & Meeûs is een kalkmatte, decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Binnen zijn er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken

Nadere informatie

Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk. StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk

Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk. StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Het strakke stucwerk uiterlijk zoals u dat van Sto gewend bent, maar dan met een 100% minerale

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Marrakech Walls...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Marrakech Walls...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Muurvocht en zouten. STOLZ-470 Vochtreguleringspleister

Muurvocht en zouten. STOLZ-470 Vochtreguleringspleister STOLZ-470 Vochtreguleringspleister Muurvocht en zouten De sanering van bestaande gebouwen gaat meestal gepaard met vochtigheidsbestrijding en het opheffen van de gevolgschade in de vorm van zoutuitbloeiïngen,

Nadere informatie

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele voorstrijk voor alle zuigende en niet-absorberende ondergronden. Hechtbevorderaar op houten spaanplaten en plankenvloeren. Volumes 5 l Eigenschappen Gebruiksklaar en gemakkelijk verwerkbaar

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een silicone pistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

SilicaatHome. Silicaatverf 300. verf & pleister peinture & platre

SilicaatHome. Silicaatverf 300. verf & pleister peinture & platre Silicaten zijn mineralen in de vorm van zouten of esters van kiezelzuur (Si(OH)4) en zijn een grondstof voor glas. Het wordt ook verwerkt in zeer hoogwaardige ecologische verven en sierpleisters. Silicaatverven

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat

Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat Cementgebonden pleisters Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat Cementgebonden pleisters van Knauf Volledige ondersteuning met garantie De beste kwaliteit Geen risico

Nadere informatie

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding OPSTIJGEND VOCHT Rewah nv Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Diagnose: opstijgend vocht! - Vlekvorming - Geurhinder - Vochtig pleisterwerk - Schimmels - Zoutuitbloeiingen

Nadere informatie

onderhoudswijzer Herstel van Herstellen, vernieuwen en afwerken van

onderhoudswijzer Herstel van Herstellen, vernieuwen en afwerken van onderhoudswijzer Herstel van binnenpleisterwerk Herstellen, vernieuwen en afwerken van binnenpleisterwerk Problemen met binnenpleisterwerk zijn erg storend in een monumentaal gebouw. We kunnen ons dan

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren...

INSTALLATIESTAPPEN. Installatie van Claystone (op elke voorbereide ondergrond)... 4 Beschermingen Claystone... 5 Wanden... 5 Vloeren... 018 1 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Aanbrengen van PrimerPro special... Installatie voorbereiden

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem

Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem Praktijktest CASOL Anti-schimmel systeem Periode: 24 mei tot en met 3 september 2012 1. Het produkt: CASOL anti-schimmelsysteem Reinigt bestaande schimmels en voorkomt schimmelvorming, op 100 % biologische

Nadere informatie

Stoopen & Meeûs KALEI. Handleiding

Stoopen & Meeûs KALEI. Handleiding Stoopen & Meeûs KALEI Handleiding 31-5-2012 1 Inhoudsopgave 2 Beschrijving KALEI... 3 3 Verpakking... 4 4 Voordelen product... 4 5 Productgamma... 4 5.1 KALEI... 4 5.1.1 KALEI ADDITIEF voor niet absorberende

Nadere informatie

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Niet berijdbaar Belangrijk: Zorg voor voldoende drainage en waterafvoer Bij de aanleg van natuursteen

Nadere informatie

Wandbekleding Stone Design

Wandbekleding Stone Design tegels Wandbekleding Stone Design Overzicht assortiment Stappenplan Eenvoudige verwerking Over de verwerking van de decoratieve wandbekleding van Decor Son kunnen we kort zijn. Die is heel eenvoudig. Op

Nadere informatie

FIXIT.CH. Aerogel-isolatiestuc systeem. Verwerkings richtlijnen. Eenvoudige verwerking W/mK 100% Mineraal

FIXIT.CH. Aerogel-isolatiestuc systeem. Verwerkings richtlijnen. Eenvoudige verwerking W/mK 100% Mineraal FIXIT.CH Aerogel-isolatiestuc systeem Verwerkings richtlijnen λ 0.028 W/mK 100% Mineraal Eenvoudige verwerking Bijzonder effectieve gebouwisolatie met ruimtevaart technologie. Aerogel isolatiestuc Fixit

Nadere informatie

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag.

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag. LM310 Tegelmortel wit Productomschrijving Witte tegelmortel met kalk en dichte toeslagmiddelen en additieven welke stabiliteit, sterkte en de verwerkingsstabiliteit bevorderen. Toepassing Tegelmortel LM310

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

Technische fiche StoMiral Base 273

Technische fiche StoMiral Base 273 Lichtgewicht cementering conform EN 998-1, op kalk-cementbasis, met organische en minerale lichtgewicht toeslagstof Kenmerk Toepassing Eigenschappen buiten en binnen als lichte en spanningsarme cementering

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een kokerpistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

WILLCO Fassade Profil

WILLCO Fassade Profil WILLCO Fassade Profil De WILLCO Fassade Profil is een decoratieve sierlijst voor geveltoepassing. Productinformatie De WILLCO Fassade Profil bestaat uit een polystyreen kern, afgewerkt met een cementvrije,

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V.

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en nu? De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten

Nadere informatie

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE BASIS ADVISERING Ondergrond (natte ruimten) Copyright 1971 a Strikolith Holding company * all rights reserved www.strikolith.com/disclaimer 1 van 5 1.0 TOEPASSINGSGEBIED: Dit advies dient als leidraad

Nadere informatie

Gevels StoMiral Base Traditioneel stucwerk. StoMiral Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk

Gevels StoMiral Base Traditioneel stucwerk. StoMiral Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Gevels Base Traditioneel stucwerk Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Traditioneel stucwerk? Ook dán is Sto uw partner. Een sierplint, een aanbouw of klein geveldeel zoals

Nadere informatie

MANUAL RUBBERCOATING

MANUAL RUBBERCOATING MANUAL RUBBERCOATING 1. Rubbergietvloer bestaat uit volgende bestanddelen: Zwarte rubberen korrels (granulaatkorrels) Vloeibaar rubber (emmer) Hardingsmiddel (bruin poeder) Flesje met kleurstof ( zwart,

Nadere informatie

WATERDICHTING WATERDICHTING. Keuzegids waterdichting. De producten. Waterdichting uitgelegd. Waterdichting binnen toepassen. Probleem - Oplossing

WATERDICHTING WATERDICHTING. Keuzegids waterdichting. De producten. Waterdichting uitgelegd. Waterdichting binnen toepassen. Probleem - Oplossing 199 Keuzegids waterdichting 211 De producten 201 Waterdichting uitgelegd weber.dry cement weber.dry bitumen 211 213 weber.dry hoek 215 203 Waterdichting binnen toepassen weber.dry net weber.dry tape weber.dry

Nadere informatie

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Nabehandeling Wat na het injecteren? Na het injecteren moet het product de tijd krijgen om in te dringen in de poriën van de mortel en de steen, alsook om te polymeriseren, dus uit te harden en de waterafstotende

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

Stoopen & Meeûs KALEI. Handleiding

Stoopen & Meeûs KALEI. Handleiding Stoopen & Meeûs KALEI Handleiding 4-9-2012 1 Inhoudsopgave 2 Beschrijving KALEI... 3 3 Verpakking... 4 4 Voordelen product... 4 5 Productgamma... 4 5.1 KALEI... 4 5.1.1 KALEI ADDITIEF voor niet absorberende

Nadere informatie

Humabloc Plus. Geavanceerde geltechnologie. Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling

Humabloc Plus. Geavanceerde geltechnologie. Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling Humabloc Plus Geavanceerde geltechnologie Humabloc Plus een revolutionaire productontwikkeling Optrekkend vocht Bij optrekkend vocht gaat het meestal om muren waar sprake is van grote vochtopname als

Nadere informatie

INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT

INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT INJECTIEPROCEDURE TEGEN OPSTIJGEND VOCHT MF-PRODUCTS: INJECTIEPROCEDURE TER BEHANDELING VAN OPSTIJGEND VOCHT. MILIEUVRIENDELIJK DOELTREFFEND 1 ENKELE BEHANDELING! Opstijgend vocht is een vaak voorkomend

Nadere informatie

Injecteren tegen opstijgend vocht

Injecteren tegen opstijgend vocht Injecteren tegen opstijgend vocht Basisprincipes Capillair opstijgend grondvocht = vocht dat uit de bodem langs deporiën in de muur opstijgt Dit kan enkel bij een ideale poriëndiameter (zoals bvb in baksteen).

Nadere informatie

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Armatop A en wapeningspleister voor alsecco-gevelisolatiesystemen Toepassing Materiaal Voor het verlijmen van gevelisolatieplaten van

Nadere informatie

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06

Kalkverf (Corical) Kalkverf lichte kleur 1 ltr. 27,38 Kalkverf lichte kleur 5 ltr. 123,06 PURO Styling introduceert onder eigen label een eigentijdse kleurlijn kalk- en krijtverven. Deze verflijnen worden op ambachtelijke wijze gefabriceerd. Verf wordt op bestelling op kleur gebracht en op

Nadere informatie

MultiGips MP 100 licht NL

MultiGips MP 100 licht NL www.multigips.nl Machinepleister van gips MultiGips MP 100 licht NL Fabrieksmatig voorgemengde droge premium gipsmortel met lichte toeslagstoffen overeenkomstig NEN-EN 13279. Van constante kwaliteit en

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

it. stopt wachttijden op de bouwplaats

it. stopt wachttijden op de bouwplaats it. stopt wachttijden op de bouwplaats pleister- generatie met gecontroleerde doorhardingstijden Wachttijden op de bouwplaats? it. stopt wachttijden op de bouwplaats. pleistergeneratie met gecontroleerde

Nadere informatie

STUKADOREN & SIERPLEISTEREN

STUKADOREN & SIERPLEISTEREN STUKADOREN & SIERPLEISTEREN In deze Kluswijzer wordt stap-voor-stap beschreven waar je allemaal rekening mee moet houden als je gaat stukadoren en/of sierpleisteren. KLUSWIJZER GIPSMORTEL VOOR STUKADOREN

Nadere informatie

STOP OPSTIJGEND VOCHT!

STOP OPSTIJGEND VOCHT! STOP OPSTIJGEND VOCHT! SNEL EENVOUDIG DOELTREFFEND SUPERSNEL & EENVOUDIG Boren, injecteren en klaar GEBRUIKSVRIENDELIJK Solventvrij, niet bijtend & reukloos PROPER Geen risico op morsen dankzij de precieze

Nadere informatie

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen 2 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje,

Nadere informatie

Stoopen & Meeûs KALKVERF. Handleiding

Stoopen & Meeûs KALKVERF. Handleiding Stoopen & Meeûs KALKVERF Handleiding 22-1-2015 Inhoudsopgave 1 Beschrijving KALKVERF... 3 2 Verpakking... 4 3 Voordelen product... 4 4 Productgamma... 4 4.1 KALKVERF... 4 4.2 Pigmenten... 4 5 Ondergronden

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, vezelversterkte cementgebonden gietdekvloermortel. CT-C20-F5 Voor het gieten van dekvloeren, ook met vloerverwarming Toepassing Vezelversterkte cementgebonden gietdekvloermortel toe te passen

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

MICHI EL. Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914. Door Michiel Tollenaar uitgevoerd

MICHI EL. Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914. Door Michiel Tollenaar uitgevoerd Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914 Door Michiel Tollenaar uitgevoerd Om te onderzoeken hoe het product (poederverf) bevalt bij degenen die ze verwerken hebben jullie

Nadere informatie

01/02/2014 EM- TF- BT- 01/01/ 2012

01/02/2014 EM- TF- BT- 01/01/ 2012 WANDAFWERKING IN DE NATTE RUIMTE Stucwerk of Fermacell wanden in de badkamer kunnen perfect worden afgewerkt met onze natuurverven. Er zijn echter een aantal algemene aandachtspunten waar je best op let:

Nadere informatie

KEIM KWARTS. Toepassingsgebied

KEIM KWARTS. Toepassingsgebied KEIM KWARTS Toepassingsgebied Toepassingsgebied: Het behandelen van binnenmuren zoals; beton, baksteen, pleisterwerk, kalkzandsteen, geschilderd of ongeschilderd. Gevulde, in één laag dekkende minerale

Nadere informatie

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Technisch informatieblad Armatop L - Aero / Pagina 1 Armatop L - Aero Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Toepassing Lijm Verlijmen van minerale en polystyreenplaten

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, sneldrogende, zelfnivellerende, cementgebonden egalisatiemortel. 2-30 mm laagdikte Stofarm Toepassing Cementgebonden egalisatiemortel voor bijna alle soorten binnenvloeren. weber.floor dek

Nadere informatie

NATURAL B U I L D I N G HENNEPBETON MONTAGEGIDS GEREEDSCHAP

NATURAL B U I L D I N G HENNEPBETON MONTAGEGIDS GEREEDSCHAP NATURAL B U I L D I N G HENNEPBETON MONTAGEGIDS GEREEDSCHAP 1. VOORZORGSMAATREGELEN Deze gids beschrijft de techniek van het aanbrengen van hennepbeton met IsoHemp-producten. Alle gegevens dienen ter ondersteuning

Nadere informatie