Huishoudelijk Reglement SECTIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement SECTIES"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement SECTIES De secties krijgen bepaalde bevoegdheden van de Raad van Bestuur van de Vergadering der Afgevaardigden (VdA) en rapporteren aan de Raad van Bestuur (RvB) van de VdA. 1. Communicatie: Alle correspondentie met het FCI, Overheidsinstellingen, Dissidente Federaties en andere externe overheden of organisaties gebeurt via het Algemeen Secretariaat van de VdA. Het bureau van de Secties promoot zowel de deelname als het wedstrijdprogramma nationaal en internationaal en stelt de Coach en de geselecteerden voor WK of EK kampioenschappen aan de RvB van de VdA voor. De Selectievoorwaarden worden bepaald door de Statutaire Algemene vergadering van de Secties en goedgekeurd door de RvB van de VdA. De secties zorgen ervoor dat de website van de VdA, voor wat hun sectie betreft, up to date gehouden wordt. Hiervoor bezorgen zij de webmaster alle relevante mededelingen specifiek voor de betrokken sectie en resultaten van wedstrijden of andere organisaties die de leden van de KKUSH rechtstreeks aanbelangen Elke sectie kan elektronische nieuwsbrieven versturen naar de bij de desbetreffende sectie aangesloten clubs. Daartoe worden de teksten tijdig doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. De secties kunnen steeds bij het Algemeen Secretariaat van de VdA de meest recente gegevens krijgen van de aangesloten clubs. Deze informatie onder de vorm van adressen kan niet doorgegeven worden aan derden of eventuele sponsors voor commerciële doeleinden. De secties hebben geen enkele sanctionerende bevoegdheid, maar kunnen steeds voorstellen tot sanctionering indienen bij de Raad van Bestuur van de VdA. 2. Reglementen: De secties bewaken de correcte toepassing van het programma dat onder hun bevoegdheid valt. De secties doen voorstellen tot aanpassing van de reglementen en leggen deze voorstellen ter goedkeuring voor aan de statutaire Algemene vergadering van de sectie. Aanpassingen aan het reglement kunnen pas vijfjaarlijks gebeuren tenzij het een rechtzetting betreft of wijzigingen opgelegd door de FCI. Elk reglement of voorstel tot wijziging wordt in word formaat doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA, zowel in het Nederlands als in het Frans en dit na goedkeuring in de Algemene vergadering van de sectie. Alle vertalingen van Belgische- en FCI programma s gebeuren door de Sectie. De VdA controleert de correctheid.

2 Alle goedgekeurde wedstrijdprogramma s worden gepubliceerd op de website van de KKUSH. 3. Opleidingen Alle opleidingen gebeuren volgens de regels opgenomen in de statuten en het huishoudelijk reglement van de Commissie Kynologische opleidingen. De secties kunnen cursussen en examens organiseren voor Instructeurs, Spoorleggers en Pakwerkers, ringcommissaris,. en het daaraan verbonden Brevet ook uitreiken. De cursusinhoud is het intellectuele eigendom van de Vergadering der Afgevaardigden. De syllabi worden niet verkocht met de bedoeling er winsten op te verwerven. Brevetkaarten of andere attesten worden afgegeven door het Algemeen Secretariaat van de VdA via de Sectie, die mee ondertekent. Na elk examen worden alle resultaten in exell-formaat overgemaakt aan Secretariaat van de VdA. het Algemeen De lesgevers worden voorgesteld door de Sectie en aangeduid door de Commissie Kynologische opleidingen van de VdA en kunnen enkel de officiële vergoedingen ontvangen. Updates van cursussen kunnen alleen na goedkeuring van de Sectie en akte name van de Commissie Kynologische opleidingen. 4. Bekers en Grote Prijzen van België / Belgian Winner Het Bureau van de Sectie doet rechtstreeks voorstellen, na overleg in de Statutaire Algemene Ledenvergadering van de sectie, aan de KMSH voor de Reglementering en de Selectie van de Grote Prijs en Beker van België. De Selectiecriteria voor de Grote Prijs worden, na overleg in de algemene ledenvergadering, door de Sectie rechtstreeks doorgestuurd aan de KMSH. Het bureau van de sectie stelt een lastenboek op voor de organisatie van de Belgian Winner in haar programma's. Dit lastenboek behelst de richtlijnen voor de organisatie alsook de kwalificatiecriteria. Dit voorstel wordt onderworpen aan de goedkeuring van de VDA. 5. Keurdersbenoemingscommissie De secties worden vertegenwoordigd in de keurdersbenoemingscommissie (KBC), mits goedkeuring van hun Afgevaardigden door de RvB van de VdA en volgens de geldende reglementering. Het Bureau van de Sectie stelt evenveel kandidaten voor aan RvB van de VdA als er plaatsen ter beschikking zijn voor hun sectie. De RvB stelt de voorgestelde kandidaten vervolgens voor aan de KBC, tenzij er ernstige redenen zijn dit niet te doen. Indien er kandidaten betwist worden, zal de RvB overleggen met de betrokken Sectie. Eventuele klachten betreffende Keurmeesters of het keuren van wedstrijden worden samen met een nota van de sectie gestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA, die op haar beurt, indien zij het nodig acht, het dossier zal overmaken aan het secretariaat van de KBC of de Tuchtcommissie.

3 6. Statutaire ledenvergadering Het bureau van de sectie organiseert in overleg en met de logistieke ondersteuning van de RvB van de VdA de jaarlijkse statutaire ledenvergaderingen voor de aangesloten leden. De datum voor deze vergadering wordt gekozen door het Algemeen Secretariaat van de VdA in overleg met de Sectie. Er wordt naar gestreefd de vergaderingen te organiseren op vaste data (weeknummer). Noot: het is het Algemeen Secretariaat dat zorgt voor de correcte ledenlijsten en deze ter beschikking stelt van de sectie. De leden van de Raad van Bestuur van de VdA worden uitgenodigd tot deze vergaderingen, doch hebben er geen stemrecht. Een voorstel voor dagorde voor deze vergaderingen wordt door de aangesloten clubs vóór 15 december doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Deze dagorde kan aangevuld worden met agendapunten van het bureau van de Sectie dewelke eveneens vóór 15 december overgemaakt worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Het verslag van deze Statutaire Algemene Vergadering, samen met het jaarverslag over de werking van de sectie in het afgelopen jaar, dient binnen de veertien dagen en in beide landstalen opgestuurd te worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. In de Algemene Ledenvergadering gestemde punten welke voor definitieve aanvaarding moeten voorgelegd worden op de eerstvolgende vergadering van de Kynologische Raad en de RvB van de VdA, moeten binnen de 5 dagen na de Algemene ledenvergadering opgestuurd worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Elke sectie kan succesvolle deelnemers tijdens deze algemene ledenvergaderingen belonen met een challenge van de Sectie en/of de VdA. Een voorstel van toekenning van een challenge wordt vooraf met een motivatie (nota) overgemaakt aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. De challenges heten : Challenge van de Sectie en of Challenge van de VdA. 7. Wedstrijden De secties beheren in overleg met de VdA de jaarlijkse sportkalender en overleggen daartoe met de aangesloten verenigingen. Na het sluiten van de sportkalender ( voor de sectie 1 december!) kunnen enkel de Sectie en de Raad van Bestuur van de VdA nog onder bepaalde specifieke en gemotiveerde omstandigheden toestemming geven om wedstrijden te verschuiven of bij te voegen. Afgelastingen van wedstrijden worden verplicht medegedeeld via MYKKUSH. Tijdens het sportjaar ontvangt de secretaris/adjunct secretaris van de sectie de catalogi van de wedstrijden die gespeeld worden binnen hun sectie. Zij maken een overzichtslijst in Excel van de ontvangen catalogi. Deze lijst wordt maandelijks elektronisch doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA.

4 Alle catalogi van wedstrijden dienen ontvangen te worden door de Sectie, de KMSH en de VdA Indien gebruik van MYKKUSH is voor de VdA geen papieren versie meer vereist. De sectie controleert de ingestuurde catalogi op hun conformiteit met de reglementen ( geen bijvoegingen de dag zelf, ontvangst binnen de 14 dagen na de wedstrijd, ondertekening door alle ambterende keurmeesters...) en contacteren desgevallend de betrokken club. 8. Onkosten De bureelleden van de secties kunnen bepaalde onkosten (zoals kilometervergoeding, telefoon, enz.) inbrengen. Deze worden terugbetaald mits voorlegging van de bewijzen. Worden terugbetaald: 3 interne Bureauvergaderingen per jaar, één Keurmeesters-vergadering en één Algemene Ledenvergadering. Onkosten worden uiterlijk vóór 15 juni en 15 december van elk jaar opgestuurd aan de Secretaris-Schatbewaarder. De secties vragen voorafgaandelijk toestemming aan de RvB voor het huren van vergaderzalen. 9. Kampioenschappen Het bureel van de sectie stelt Selectiecriteria op voor een Selectie van de KKUSHvertegenwoordigers aan belangrijke FCI kampioenschappen. Deze Selectiecriteria worden voorgelegd en goedgekeurd in de algemene ledenvergadering van de Sectie en daarna voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de VdA. Het bureau van de sectie stelt tijdig, een Coach en Budget voor aan de RvB van de VdA voor alle FCI kampioenschappen ( WK, EK ) Bewezen onkosten van coaches ( beperkt tot maximum 1000 euro per opdracht) worden pas terugbetaald na goedkeuring van de RvB van de VdA en na het ontvangen van de behaalde resultaten. 10. Keurdersvergadering De secties organiseren elk jaar in samenwerking met de Raad van Bestuur van de VdA en de keurdersbenoemingscommissie(kbc) een keurmeestersvergadering betreffende de toepassing van de specifieke en algemene reglementering van hun wedstrijdprogramma( s) en de Belgische Kynologie. De sectie zal uiterlijk veertien dagen na de vergadering een verslag samen met de aanwezigheidslijst overmaken aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. De sectie houdt een overzicht bij van de aanwezigheden. Bij herhaalde afwezigheid (twee afwezigheden zonder verontschuldiging, drie afwezigheden met verontschuldiging) wordt dit door de sectie medegedeeld aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. Door de VDA kan vervolgens een voorstel tot sanctie neergelegd worden. dit voorstel wordt in eerste aanleg behandeld binnen de KBC. De KBC heeft beslist dat :

5 Een sanctie zal opgelegd worden aan die keurmeesters die wat hun discipline betreft afwezig blijven op de verplichte jaarlijkse keurmeestervergadering. Deze sanctie zal toegepast worden na : a) twee opeenvolgende afwezigheden zonder verontschuldiging; b) drie opeenvolgende afwezigheden, al dan niet met verontschuldiging. De sanctie behelst een schriftelijke bevraging aangaande de reglementen georganiseerd door het bureau van de sectie. De sectie zal inzake de afwezigheden, het toepassen van de sanctie en de uitslag van het examen verslag uitbrengen aan de KBC. 11. Verantwoordelijkheden betreffende deelname aan EK/WK FCI voor de sectie en ploegleiders. a. Het bureau van de Sectie zorgt voor: (1) drie maanden voor het kampioenschap : (a) het aanstellen van een coach (b) het voorstellen aan de RvB van de VdA van een budget voor alle FCI kampioenschappen ( WK of EK één per discipline in samenspraak met de ploegleider) (2) de begeleiding van de ploegleider in zijn taak. (3) het opstellen van een lijst met de namen van alle deelnemers die geselecteerd werden met adressen, telnr., adressen, bankrekeningnummers en dit onmiddellijk na de bekendmaking van de selectie. Deze gegevens worden overgemaakt aan het Algemeen (2) Secretariaat van de VdA en worden aangevuld met de selectie voorwaarden. (4 )de aanvraag voor toelage aan de deelnemers van de VdA. (5) doet de aanvraag voor het WK voor tussenkomst van een deel van de inschrijvingskosten aan KMSH. (6) bezorgd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA na afloop van het WK en binnen de twee weken, de resultaten plus een catalogus. Pas na ontvangst van deze zullen de toelagen worden uitbetaald. b. De ploegleider heeft volgende verantwoordelijkheden: (1) het opzetten van een ploegvergadering ter informatie van de deelnemers. (2) zorgen voor de nodige accommodatie van de deelnemers. (3) verzamelen van alle maten voor training pakken die geschonken worden door VdA en bezorgd deze met de namen van de rechthebbende geleiders en ploegleider aan 1cvdb@telenet.be en Euro Joe. Kleine Ravestraat 3, 8890 Moorslede, België, Tel : , Mob : , Fax : , info@euro-joe.com (4) het opstellen van een begroting betreffende zijn of haar te maken onkosten. Dit budget dient te worden goed gekeurd door de VdA en kan maximaal 1000 bedragen waarvan max. 500 voor vervoerskosten. (In samenspraak met de betrokken sectie). (5) bezorgd binnen de twee weken na het kampioenschap de afrekening van zijn/haar onkosten en de bewijsstukken volgens het verplicht voor het WK in te dienen budget.

6 Huishoudelijk Reglement SUBCOMMISSIES: De Subcommissies krijgen bepaalde bevoegdheden van de Raad van Bestuur van de VdA en de Sectie. 1. Communicatie: Alle correspondentie met het FCI, Overheidsinstellingen, Dissidente Federaties en andere externe overheden of organisaties gebeurt via het Algemeen Secretariaat van de VdA. Subcommissies kunnen rechtstreeks communiceren met het Algemeen Secretariaat van de VdA mits de sectie hiervan in kennis te stellen. Subcommissies promoten het wedstrijdprogramma zowel nationaal als internationaal. Elke Subcommissie kan elektronische nieuwsbrieven versturen naar de aangesloten clubs. Daartoe worden de teksten tijdig doorgestuurd aan de sectie en het Algemeen Secretariaat van de VdA. De Subcommissies kunnen steeds bij het Algemeen Secretariaat van de VdA de recentste adresinformatie krijgen van de aangesloten clubs. Deze informatie onder de vorm van adressen kan niet doorgegeven worden aan derden of eventuele sponsors. Subcommissies spreken geen sancties uit tegenover clubs, clubleden of keurmeesters, maar kunnen voorstellen daartoe indienen bij de Raad van Bestuur van de VdA. 2. Reglementering Subcommissies worden opgericht voor één wedstrijdprogramma en zijn nooit rasgebonden. De leden van Subcommissies worden telkens voor 2 jaar verkozen. De organisatie van de verkiezing zelf wordt geregeld door de overkoepelende Sectie. Er wordt binnen de subcommissie enkel een Secretaris benoemd. Subcommissies kunnen tot een sectie evolueren indien er minstens 15 clubs aangesloten zijn bij deze commissie (binnen de 4 jaar minstens één officiële organisatie) en er minstens 10 wedstrijden per jaar georganiseerd worden. De leden van Subcommissies beschikken over 1 stem per aangesloten club voor wat betreft programma-aanpassingen, reglementen van inwendige orde en de verkiezing van de leden van de Subcommissie. Voor de verkiezing van de leden van de Subcommissies geldt het aantal stemmen overeenkomstig het aantal leden van de aangesloten club

7 De Subcommissies bewaken de beoefening en de reglementering van het wedstrijdprogramma dat hun toebehoort. Zie opmerkingen bij "secties" De Subcommissies doen voorstellen tot aanpassing van de reglementen en leggen deze voorstellen ter goedkeuring voor aan de statutaire Algemene vergadering van de Subcommissie. Aanpassingen aan het reglement kunnen pas vijfjaarlijks gebeuren tenzij het een rechtzetting betreft of wijzigingen opgelegd door de FCI. Elk reglement of voorstel tot wijziging wordt in word formaat doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA, zowel in het Nederlands als in het Frans en dit na goedkeuring in de Algemene vergadering van de sectie. Alle vertalingen van Belgische- en FCI programma s gebeuren door de Subcommissie. De VdA controleert de correctheid. Alle goedgekeurde wedstrijdprogramma s worden gepubliceerd op de website van de KKUSH. 3. Opleidingen De subcommissies kunnen cursussen en examens organiseren voor Instructeurs, spoorleggers en pakwerkers en het Brevet ook uitreiken in naam van de Sectie. Alle gegeven cursussen zijn eigendom van de Vergadering der Afgevaardigden. De cursusboeken kunnen niet verkocht worden met de bedoeling er winsten op te verwerven. Brevetkaarten of andere attesten worden afgegeven door het secretariaat van de VdA via de Sub Commissie, die mee ondertekent. Na elk examen wordt de elektronische lijst van de uitgereikte brevetten bijgewerkt doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. en De lesgevers worden voorgesteld door de Subcommissie en aangeduid door de Commissie Kynologische opleidingen van de VdA en kunnen enkel de officiële vergoeding als voorzien voor keurmeesters ontvangen. Updates van cursussen kunnen alleen na onder goedkeuring van de Sectie en akte name van de Commissie Kynologische opleidingen. 4. Bekers en Grote Prijzen van België / Belgian Winner Subcommissies werken samen met de overkoepelende Sectie de Selectiecriteria en de Selectie uit voor de Grote Prijs en Beker van België en voor de FCI- WK of EK kampioenschappen. De Selectiecriteria voor de Grote Prijs worden, na overleg in de algemene ledenvergadering, door het bestuur van de overkoepelende Sectie rechtstreeks doorgestuurd aan de KMSH. De subcommissie stelt een lastenboek op voor de organisatie van de Belgian Winner in haar programma's. Dit lastenboek behelst de richtlijnen voor de organisatie alsook de kwalificatiecriteria. Dit voorstel wordt onderworpen aan de goedkeuring van de VDA. 5. Keurdersbenoemingscommissie

8 Alle klachten omtrent Keurmeesters of het keuren van wedstrijden worden gestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA, die het op haar beurt, indien zij het nodig acht, het dossier zal overmaken aan het secretariaat van de KBC of de Tuchtcommissie. Zie opmerkingen bij "secties" 6. Statutaire ledenvergadering Het bureau van de subcommissie organiseert in overleg en met de logistieke ondersteuning van de RvB van de VdA de jaarlijkse statutaire ledenvergaderingen voor de aangesloten leden. De datum voor deze vergadering wordt gekozen door het Algemeen Secretariaat van de VdA in overleg met de Subcommissie. Er wordt naar gestreefd de vergaderingen te organiseren op vaste data (weeknummer). Noot: het is het Algemeen Secretariaat dat zorgt voor de correcte ledenlijsten en deze ter beschikking stelt van de sectie. De leden van de Raad van Bestuur van de VdA worden uitgenodigd tot deze vergaderingen, doch hebben er geen stemrecht. Een voorstel voor dagorde voor deze vergaderingen wordt door de aangesloten clubs vóór 15 december doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Deze dagorde kan aangevuld worden met agendapunten van het bureau van de Subcommissie of de overkoepelende Sectie dewelke eveneens vóór 15 december overgemaakt worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Het verslag van deze Statutaire Algemene Vergadering, samen met het jaarverslag over de werking van de subcommissie in het afgelopen jaar, dient binnen de veertien dagen en in beide landstalen opgestuurd te worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. In de Algemene Ledenvergadering gestemde punten welke voor definitieve aanvaarding moeten voorgelegd worden op de eerstvolgende vergadering van de Kynologische Raad en de RvB van de VdA, moeten binnen de 5 dagen na de Algemene ledenvergadering opgestuurd worden aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Elke subcommissie kan succesvolle deelnemers tijdens deze algemene ledenvergaderingen belonen met een challenge van de Sectie en/of de VdA. Een voorstel van toekenning van een challenge wordt vooraf met een motivatie (nota) overgemaakt aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. De challenges heten : Challenge van de Sectie en of Challenge van de VdA. 7. Wedstrijden De subcommissies beheren in overleg met de VdA de jaarlijkse sportkalender en overleggen daartoe met de aangesloten verenigingen. Na het sluiten van de sportkalender ( voor de subcommissie 1 december!) kunnen enkel de subcommissie en de Raad van Bestuur van de VdA nog onder bepaalde specifieke en gemotiveerde omstandigheden toestemming geven om wedstrijden te verschuiven of bij te voegen. Afgelastingen van wedstrijden worden verplicht medegedeeld via MYKKUSH.

9 Tijdens het sportjaar ontvangt de secretaris van de subcommissie de catalogi van de wedstrijden die gespeeld worden binnen hun subcommissie. Zij maken een overzichtslijst in Excel van de ontvangen catalogi. Deze lijst wordt maandelijks elektronisch doorgestuurd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA. Alle catalogi van wedstrijden dienen ontvangen te worden door de Sectie, de KMSH en de VdA Indien gebruik van MYKKUSH is voor de VdA geen papieren versie meer vereist. De subcommissie controleert de ingestuurde catalogi op hun conformiteit met de reglementen ( geen bijvoegingen de dag zelf, ontvangst binnen de 14 dagen na de wedstrijd, ondertekening door alle ambterende keurmeesters...) en contacteren desgevallend de betrokken club. 12. Onkosten De bureelleden van de subcommissie kunnen bepaalde onkosten (zoals kilometervergoeding, telefoon, enz.) inbrengen. Deze worden terugbetaald mits voorlegging van de bewijzen. Worden terugbetaald: 3 interne Bureauvergaderingen per jaar, één Keurmeesters-vergadering en één Algemene Ledenvergadering. Onkosten worden uiterlijk vóór 15 juni en 15 december van elk jaar opgestuurd aan de Secretaris-Schatbewaarder. De subcommissies vragen voorafgaandelijk toestemming aan de RvB voor het huren van vergaderzalen. 13. Kampioenschappen Het bureel van de subcommissie stelt samen met de overkoepelende Sectie selectiecriteria op voor een Selectie van de KKUSH-vertegenwoordigers aan belangrijke FCI kampioenschappen. Deze selectiecriteria worden voorgelegd en goedgekeurd in de algemene ledenvergadering van de Sectie en daarna voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de VdA. Bewezen onkosten van coaches ( beperkt tot maximum 1000 euro per opdracht) worden pas terugbetaald na goedkeuring van de RvB van de VdA en na het ontvangen van de behaalde resultaten. 14. Keurdersvergadering De subcommissies organiseren elk jaar in samenwerking met de Raad van Bestuur van de VdA en de keurdersbenoemingscommissie(kbc) een keurmeestersvergadering betreffende de toepassing van de specifieke en algemene reglementering van hun wedstrijdprogramma( s) en de Belgische Kynologie. De subcommissie zal uiterlijk veertien dagen na de vergadering een verslag samen met de aanwezigheidslijst overmaken aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. De subcommissie houdt een overzicht bij van de aanwezigheden. Bij herhaalde afwezigheid (twee afwezigheden zonder verontschuldiging, drie afwezigheden met verontschuldiging) wordt dit door de sectie medegedeeld aan het Algemeen Secretariaat van de VDA. Door de VDA kan vervolgens een

10 voorstel tot sanctie neergelegd worden. dit voorstel wordt in eerste aanleg behandeld binnen de KBC. De KBC heeft beslist dat : Een sanctie zal opgelegd worden aan die keurmeesters die wat hun discipline betreft afwezig blijven op de verplichte jaarlijkse keurmeestervergadering. Deze sanctie zal toegepast worden na : a) twee opeenvolgende afwezigheden zonder verontschuldiging; b) drie opeenvolgende afwezigheden, al dan niet met verontschuldiging. De sanctie behelst een schriftelijke bevraging aangaande de reglementen georganiseerd door het bureau van de sectie. De sectie zal inzake de afwezigheden, het toepassen van de sanctie en de uitslag van het examen verslag uitbrengen aan de KBC. 15. Verantwoordelijkheden betreffende deelname aan EK/WK FCI voor de sectie en ploegleiders. a. Het bureau van de subcommissie zorgt voor: (3) drie maanden voor het kampioenschap : (a) het aanstellen van een coach (b) het voorstellen aan de RvB van de VdA van een budget voor alle FCI kampioenschappen ( WK of EK één per discipline in samenspraak met de ploegleider) (2) de begeleiding van de ploegleider in zijn taak. (3) het opstellen van een lijst met de namen van alle deelnemers die geselecteerd werden met adressen, telnr., adressen, bankrekeningnummers en dit onmiddellijk na de bekendmaking van de selectie. Deze gegevens worden overgemaakt aan het Algemeen (4) Secretariaat van de VdA en worden aangevuld met de selectie voorwaarden. (4 )de aanvraag voor toelage aan de deelnemers van de VdA. (5) doet de aanvraag voor het WK voor tussenkomst van een deel van de inschrijvingskosten aan KMSH. (6) bezorgd aan het Algemeen Secretariaat van de VdA na afloop van het WK en binnen de twee weken, de resultaten plus een catalogus. Pas na ontvangst van deze zullen de toelagen worden uitbetaald. b. De ploegleider heeft volgende verantwoordelijkheden: (6) het opzetten van een ploegvergadering ter informatie van de deelnemers. (7) zorgen voor de nodige accommodatie van de deelnemers. (8) verzamelen van alle maten voor training pakken die geschonken worden door VdA en bezorgd deze met de namen van de rechthebbende geleiders en ploegleider aan 1cvdb@telenet.be en Euro Joe. Kleine Ravestraat 3, 8890 Moorslede, België, Tel : , Mob : , Fax : , info@euro-joe.com (9) het opstellen van een begroting betreffende zijn of haar te maken onkosten. Dit budget dient te worden goed gekeurd door de VdA en kan maximaal 1000 bedragen waarvan max. 500 voor vervoerskosten. (In samenspraak met de betrokken sectie). (10) bezorgd binnen de twee weken na het kampioenschap de afrekening van zijn/haar onkosten en de bewijsstukken volgens het verplicht voor het WK in te dienen budget.

11

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 2018-02-23 VdA. 2018-03-17 KR. Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus Union Royale Cynologique Saint-Hubert Sectie 4D Section Secr. Cattrysse Rudy - Vrz.Pr. Deplancke Jean - Pierre - Secr.Adj. Delvosal

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS ARTIKEL 1 a) Doel van het reglement van inwendige orde: Eenvormigheid en duidelijkheid voor alle scheidsrechters en commissieleden zodat iedere

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Vlaamse Federatie Hondensport vzw

Vlaamse Federatie Hondensport vzw Vlaamse Federatie Hondensport vzw Algemeen Sportkoepel Reglement 2 Vlaamse Federatie Hondensport Vereniging zonder winstoogmerk SPORTKOEPEL ALGEMEEN REGLEMENT Voorwoord. De V.F.H. SPORTKOEPEL werd opgericht

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT VAN HET BOIC VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN VAN TOKYO 2020

SELECTIEREGLEMENT VAN HET BOIC VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN VAN TOKYO 2020 BELGISCH OLYMPISCH EN INTERFEDERAAL COMITÉ VZW 24-08-2018/VERSIE 0 1/8 0. DEFINITIES SELECTIEREGLEMENT VAN HET BOIC VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN VAN TOKYO 2020 Onderstaande termen die worden gebruikt in dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 5 : FUNCTIE VAN DE DIRECTEURS. ART. 1 : Functie van Technisch Directeur van de sportfederatie. De Technisch Directeur (TD ) wordt door de raad van bestuur aangesteld.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

RO&RC : REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN

RO&RC : REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN KONINKLIJK BELGISCH YACHTING VERBOND vzw FEDERATION ROYALE BELGE DU YACHTING asbl RO&RC : REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN Goedgekeurd RO&RC/KBYV 29-03-2011 - RvB/KBYV 27-04-2011 Dit reglement is geldig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

Hoofdstuk I- Samenstelling van de afdeling

Hoofdstuk I- Samenstelling van de afdeling ALGEMENE CENTRALE C DER OPENBARE DIENSTEN (A.C.O.D. A.C.O.D.) SECTOR LOKALE EN REGIONALE BESTUREN (L.R.B. B.) REGIO BRUSSEL (BRU) AFDELING GEWESTELIJK AGENTSCHAP VOOR DE NETHEID (G.A.N.) HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK Hoofdstuk 1 ALGEMENE VERGADERING Art.1 De algemene vergadering komt minstens 1 maal per jaar samen, elke 4 de dinsdag van de maand maart. Een buitengewone algemene

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Koninklijke Unie der Clubs voor Belgische Herdershonden vzw. Union Royale des Clubs de Bergers Belges asbl. K.K.U.S.H. U.R.C.S.H. nr. 0007 Ondernemingsnummer : 465817061 Tempelierstraat 4 8470 Gistel info@kucbh.be

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNING

REGLEMENT ONDERSTEUNING REGLEMENT ONDERSTEUNING Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 mei 2016 Binnen de perken van de budgettaire mogelijkheden ondersteunt Vlamo de artistieke, organisatorische en technische werking van

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Keurmeestersreglement Waterwerk Versie april 2019

Keurmeestersreglement Waterwerk Versie april 2019 Keurmeestersreglement Waterwerk Versie april 2019 Pagina 1 van 9 Inhoud Pagina Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsomschrijvingen 3 Hoofdstuk 2 Opleiding en benoeming keurmeesters Artikel

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Richtlijn voor subsidie deelname aan internationale wedstrijden

Richtlijn voor subsidie deelname aan internationale wedstrijden Richtlijn voor subsidie deelname aan internationale wedstrijden INHOUD INLEIDING... 3 1. Voorwaarden... 3 2. Aanvraag... 4 3. Goedkeuring en betaling... 5 4. Doeleinden van dit reglement... 5 Subsidie

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2018

Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2018 Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2018 1. Algemeen Het FCI Wereld Kampioenschap Agility (WK) zal van 4 tot en met 7 oktober 2018 worden gehouden in Kristianstad (Zweden). Ten behoeve van

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Seniorenvereniging van de Katholieke Universiteit Leuven Senioren K.U. Leuven Huishoudelijk reglement Herziene uitgave 2012 A. Organisatie activiteiten Artikel 1: Informatieve vergadering Deze vergaderingen

Nadere informatie

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw

Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Structuur en taakomschrijving - CVD vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur College der Instructeurs 1. Statutaire Bestuursleden 1.1. Voorzitter 1.2. Secretaris 1.3. Penningmeester 2. Niet-statutaire

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Artikel 1 Algemene Vergadering Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2017

Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2017 Voorschrift selectiecriteria Wereld Kampioenschap 2017 1. Algemeen Het FCI Wereld Kampioenschap Agility (WK) zal van 5 tot en met 8 oktober 2017 worden gehouden in Liberec (Tjechie). Ten behoeve van de

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.).

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.). Reglement Selectiekeuring Artikel 1 1.1. De selectiekeuring heeft tot doel zoveel mogelijk gegevens over de Leonbergers in België te verzamelen. De selectiekeuring staat open voor alle fokkers en liefhebbers

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Statuten senioren adviesraad Hasselt

Statuten senioren adviesraad Hasselt STATUTEN Statuten senioren adviesraad Hasselt Goedgekeurd op 18.12.2018 Anne Oliestelder Thuisdiensten T 011 30 78 66 Anne.oliestelder@hasselt.be STATUTEN STEDELIJKE OUDERENRAAD Art.1. Benaming De adviesraad

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden Bijlage bij het besluit van de gemeenteraad d.d. 4 september 2007 houdende goedkeuring wijziging statuten, meer bepaald aanvulling bij artikel 25.1 O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 10 augustus 1998 tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling

Koninklijk besluit van 10 augustus 1998 tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling INHOUD 1. Definities... 2 2. De Raad... 2 3. Het Bureau... 3 4. Algemene Vergaderingen... 4 5. Werkgroepen... 5 6. Het Permanent Secretariaat... 6 7. Taalgebruik... 6 8. Forumfunctie en openbaarheid van

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Vergadering der Afgevaardigden van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus Vereniging zonder Winstoogmerk, opgericht op 20 december 2002 met zetel te 8810 Lichtervelde, Processieweg 13 waarvan

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen In het district Antwerpen heeft jeugdsport een hoge prioriteit. Het district wil een toelageregeling instellen om jeugdsport te stimuleren via het jeugdsportfonds.

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 24/G bus 15, 9090 Melle HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene regels Artikel 1 De regels en voorschriften, vervat in onderhavig huishoudelijk reglement bepalen samen

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD Hoofdstuk I: Samenstelling van de Onderwijsraad. Art. 1: Dit reglement werd opgesteld in uitvoering van en rekening houdend met de bepalingen

Nadere informatie

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld.

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld. A.V.MOLENLAND vzw LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART. 4 ART. 5 ART. 6 BESTUUR ART. 7 ART. 8 ART. 9 ART. 10 ART. 11 Lidmaatschappij bij a.v.molenland vzw verwerft men door

Nadere informatie

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek KvV 2015 1. BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w. hierna genoemd als VAL. De VAL

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Procedure voor kandidaat leden van de Raad Bij de nieuwe samenstelling van de Raad vraagt de secretaris- verslaggever aan de voorzitters van de verenigingen die aangesloten zijn

Nadere informatie

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden

Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden BELGISCHE DANSSPORT FEDERATIE Reglement voor selectie en uitzending van wedstrijdparen voor WDSF Kampioenschappen en Cup wedstrijden 6-11-2015 INHOUD 1. Definitie. 2. Algemene regels voor uitzending. 3.

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie