VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VOOR VRIJWILLIGE AMBULANCIERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VOOR VRIJWILLIGE AMBULANCIERS"

Transcriptie

1 VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEF- FING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND ONZE BRANDWEERZONE MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VOOR VRIJWILLIGE AMBULANCIERS Sinds de oprichting van de hulpverleningszones is er onduidelijkheid of de vrijwillige ambulancier dezelfde fiscale vrijstelling heeft als de vrijwillige brandweerman-ambulancier. Minister Van Overtveldt heeft dit nu bevestigd als antwoord op een parlementaire vraag. Discriminatie weggewerkt De minister van Financiën en Fiscale Fraudebestrijding zegt dat de fiscale vrijstelling ook kan worden toegepast op de vergoedingen van de vrijwillige ambulanciers-niet-brandweerman die gegroepeerd zijn in de hulpverleningszones voor zover hun activiteit kadert in de dringende geneeskundige hulpverlening". Vanaf 1 januari 2015 De fiscale vrijstelling gaat in vanaf 1 januari De betrokken personen krijgen de teveel betaalde bedrijfsvoorheffing terug via de verrekening bij hun belastingaanslag voor het aanslagjaar BRANDWEERZONE RIVIERENLAND We vullen dit najaar de openstaande functies in het administratief en technisch kader in. De aanwervingen gebeuren via JobPunt Vlaanderen. De procedure zal extern zijn, maar natuurlijk kun je als intern personeel ook deelnemen! We delen de aanwervingen op in meerdere rondes. In te vullen functies Zonesecretaris (B1-3) Administratief medewerker secretariaat (C1-3) Administratief medewerker preventie (C1-3) Deskundige HRM (B1-3) Deskundige ICT (B4-5) 2 brandpreventionisten (A1-2) We brengen je via een nieuwsbrief op de hoogte wanneer de vacatures gepubliceerd worden!

2 VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEF- FING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND ONZE BRANDWEERZONE MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN ONZE BRANDWEERZONE Onze brandweerzone bestaat nu zo n negen maanden. Tijd om even stil te staan bij wat we bereikt hebben, maar ook bij de zaken waaraan we met zijn allen nog kunnen werken. Wat hebben we gerealiseerd? Vanaf de start konden we de lonen op tijd uitbetalen. Er is een ruimer aanbod praktijkopleidingen Snelle kledijleveringen Elke brandweerman krijgt bij indiensttreding alle noodzakelijke PBM s en uitrusting Degelijke opvolging van het wassen van kledij in een aantal posten; we breiden dit in de komende maanden uit over de ganse zone Werkkledij (polo, sweater, ) waar we trots op mogen zijn Opbouw administratieve diensten: personeelsdienst, logistieke dienst, VTO, financiële dienst, communicatiedienst, brandpreventiedienst, Zonale SOP s (standaard operatieprocedures) Wat zijn de struikelblokken? We kunnen niet overal in onze zone overdag een volwaardige uitruk of een opkomst binnen de norm garanderen Problematiek van de bevelvoerders die op de eerste uitruk aanwezig moeten zijn. Verplicht vanaf 7 december (kunnen we niet garanderen) Bemanning ziekenwagens Tekort aan manschappen in sommige kazernes; geen aanwerving of bevordering mogelijk door ontbreken van KB s en geschiktheidsattesten We denken nog te weinig out of the box, we zien elkaar soms nog als concurrenten De wetgeving maakt een vlotte en efficiënte organisatie niet eenvoudig Nog te veel onduidelijkheid op de werkvloer Samen werken aan oplossingen Er is nog werk aan de winkel om de struikelblokken weg te werken! Hiervoor zullen veranderingen noodzakelijk zijn. We rekenen erop dat we samen aan oplossingen kunnen werken.

3 MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS Brandweerpost Boom maakt in eigen beheer een CP-Ops container. Ze startten begin 2014 en zijn momenteel bezig met de afwerking. Waarom een nieuwe CP-Ops? Het idee en concept van de nieuwe container in opbouw ontstond in Bij het gebruik van de oude MOBCOM, kwamen steeds een aantal pijnpunten naar boven: VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND ONZE BRANDWEERZONE MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN Oppervlakte was te klein om te vergaderen met de verschillende hulpdiensten De aanwezige radiokamer was een storende factor tijdens de vergadermomenten Gebrek aan de huidige multimedia- en communicatiemogelijkheden. Concept De nieuwe CP-Ops container moest voldoen aan het KISSprincipe (Keep It Simple & straightforward) en rekening houden met de leerpunten van de vorige container. Geen radiokamer Vergaderruimte voor 14 personen Kan manueel opengeschoven worden Totale binnenruimte 24m² Airco (koelen en opwarmen) Internet aansluiting via ofwel externe aansluiting ofwel via 3G/4G connectie. Videowall voor weergave van diverse programma s, maar ook voor captatie van beelden via een mobiele 360 camera die wordt voorzien op de ladderwagen van de post Boom.

4 SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK In de week van 14 september werden de nieuwe burelen van het managementteam in gebruik genomen. De leden van het managementteam kregen een werkplek in de brandweerkazerne in Mechelen op de derde verdieping, ondertussen ook bekend als het schoon verdiep. VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND Er is een kantoor voor de zonecommandant, een kleine vergaderruimte en een landschapsbureau met plaats voor het managementteam (Bert Michielsen, Luc Morrens, Jan Pacqué en François Van den Eynde) en de toekomstige zonesecretaris. ONZE BRANDWEERZONE MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID Van 12 tot 26 september ging de 14-daagse van de veiligheid door. Het thema van de campagne was Elke minuut telt en had als doel onze inwoners aan te moedigen om rookmelders te hangen en een vluchtplan te maken. Onze brandweerzone deed mee We plaatsten elke dag een nieuw bericht op onze met de hashtag #ElkeMinuutTelt. Op onze zonale website kon je lezen over de rookmelderscampagne. We vroegen alle gemeenten in onze zone om affiches in de gemeentelijke gebouwen op te hangen en bezorgden hen een nieuwsbericht en campagnemateriaal. Veel gemeenten gingen hierop in. Ook in de brandweerkazernes werden affiches opgehangen. We vroegen de postoversten om via website, facebook of twitter de campagne onder de aandacht te brengen. Sommige brandweerposten hadden tijdens hun opendeurdag een infostand over brandveilig leven.

5 Elke minuut telt Elke minuut telt want in 3 minuten kan een kamer worden omgetoverd in een vuurzee. Voldoende rookmelders en een vluchtplan zorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig je woning kunnen verlaten! Vorig jaar eisten branden minstens 69 dodelijke slachtoffers in België. VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND ONZE BRANDWEERZONE MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN Heb jij al rookmelders in jouw woning? Meer info: POST BERLAAR IN DE TITAN RUN Op zondag 13 september nam het Berlaarse Fire Fit team van post Berlaar deel aan de Titan Run in Nijlen. Dit was ineens de doop voor het gelegenheidsteam. Het Berlaarse Fire Fit team bestond uit zowel een mannen - als een damesploeg. Bij de damesploeg waren twee stagiaires aanwezig. De overige vrouwen waren partners of familieleden van de brandweermannen. Het team deed het voortreffelijk en overwon de 30-tal hindernissen van de obstakelloop. Proficiat! POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN VOLLEDIGE UITRUSTING 8 brandweermannen van post Puurs namen op 6 september deel aan de Fortloop aan het Fort van Liezele in Puurs. Dit is een combinatie van een natuurloop, een stratenloop en een trailrun.

6 De Puurse brandweermannen liepen de Fortloop in volledige uitrusting: interventiekledij, helm en persluchttoestel! Teamspirit en deelname was belangrijker dan winnen. Ze kwamen dan ook samen als groep over de eindstreep. Knap gedaan! KALENDER VRIENDENKRINGEN VRIJSTELLING BEDRIJFSVOORHEFFING VRIJWILLIGE AMBULANCIERS BRANDWEERZONE RIVIERENLAND In deze kalender kom je te weten welke activiteiten de vriendenkringen van onze zone organiseren. Wil je ook jouw evenement in de kalender? Stuur dan een mailtje naar ONZE BRANDWEERZONE Oktober MATERIAAL IN DE KIJKER: CP-OPS SCHOON VERDIEP IN GEBRUIK 3 en 4 oktober 2015: Post Puurs Mosselfestijn CC De Kollebloem, Kloosterhof 1, Puurs 10 en 11 oktober 2015: Post Niel Mosselfestijn telkens vanaf 12.00u 14-DAAGSE VAN DE VEILIGHEID 31 oktober 2015: Post Sint-Amands 2de hulpdienstenquiz hulpdienstenquiz@gmail.com POST BERLAAR IN DE TITAN RUN POST PUURS LOOPT FORTLOOP IN KALENDER VRIENDENKRINGEN November 20 november 2015: Post Nijlen 3de kwis van de brandweer inschrijving 15 per ploeg vzwbrandweernijlen@gmail.com 28 november 2015: Post Hemiksem 2de Hot Stuff Party Muziek uit de jaren met DJ Mario en DJ Patrice

DISPATCHERS FIRE FOR LIFE

DISPATCHERS FIRE FOR LIFE BRANDWEERZONE In de week van 9 november stellen we het ontwerp van meerjarenbeleidsplan van Brandweerzone Rivierenland voor aan de postoversten, de officieren en de burgemeesters. Alle andere medewerkers

Nadere informatie

AANWERVINGSDOSSIER BEROEPSBRANDWEERMAN ( m/v )

AANWERVINGSDOSSIER BEROEPSBRANDWEERMAN ( m/v ) AANWERVINGSDOSSIER BEROEPSBRANDWEERMAN ( m/v ) TAKENPAKKET AANWERVENDE OVERHEID: GEMEENTEBESTUUR BOOM TEWERKSTELLINGSPLAATS: BRANDWEERZONE RIVIERENLAND Zonale werkplaatsen en diensten Wat? ALGEMENE INFO

Nadere informatie

Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland

Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland DE INWONERS VAN DE GEMEENTEN IN HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND

Nadere informatie

HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 25/11/2017

HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 25/11/2017 HVZ Rivierenland Sessie Staten-Regionaal Rivierenland 30/11/2017 Kolonel Philippe Maudens Hulpverleningszone Brandweer Dringend ziekenvervoer 112 Vroeger Nu Brandweer 1963-2015 X : voornamelijk

Nadere informatie

op de openbare weg PROCEDURE BEVEILIGING VAN INTERVENTIES OP DE OPENBARE WEG STANDAARD OPERATIE PROCEDURE

op de openbare weg PROCEDURE BEVEILIGING VAN INTERVENTIES OP DE OPENBARE WEG STANDAARD OPERATIE PROCEDURE Prébrandweerzone Rivierenland SOP Procedure beveiliging van interventies op de openbare weg PROCEDURE BEVEILIGING VAN INTERVENTIES OP DE OPENBARE WEG STANDAARD OPERATIE PROCEDURE Definitieve versie Goedgekeurd

Nadere informatie

ZONALE NIEUWSBRIEF Juni 2018

ZONALE NIEUWSBRIEF Juni 2018 Secretariaat: Hulpverleningszone Taxandria Noord-Brabantlaan 68 2300 Turnhout tel : 014 47 09 20 ZONALE NIEUWSBRIEF Juni 2018 Heeft u postgerelateerde items die u graag wil laten publiceren in de zonale

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader via mobiliteit in dezelfde graad Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van sergeanten in het vrijwilligerskader via mobiliteit in dezelfde graad Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in

Nadere informatie

Directie Uitrusting Jaaractieplan 2016

Directie Uitrusting Jaaractieplan 2016 Directie Uitrusting Jaaractieplan 2016 Domeinen actieplan directie uitrusting Directie Uitrusting Kol. F. Gardin Kpt. M. De Langhe Aankoop rollend en nietrollend materiaal Onderhoud rollend en niet-rollend

Nadere informatie

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum Programma Verwelkoming Voorstelling Brandweerzone Centrum De opleiding aan de brandweerschool De opleiding op de brandweerpost Vacature kort Het engagement als vrijwilliger Vragenronde BRANDWEERZONE CENTRUM

Nadere informatie

Brandweerman. 1. Doel. 2. Beschrijving. 3. Kerntaken en takengebied

Brandweerman. 1. Doel. 2. Beschrijving. 3. Kerntaken en takengebied Functiekaart: vrijwillig brandweerman/vrouw-ambulancier Brandweerman 1. Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van vrijwillige brandweermannen / -vrouwen Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in België. Zone

Nadere informatie

ZVBW - CPBW 27 februari 2019

ZVBW - CPBW 27 februari 2019 19 februari 2019 www.slfp-vsoa-zonesdesecours-hulpverleningszones.be ZVBW - CPBW 27 februari 2019 Agendapunten VSOA : Stonden al op de agenda vorige CPBW s van de zone : Praktische afspraken CPBW : o Toelichting:

Nadere informatie

Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017)

Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017) Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017) Richtlijnen sociale gebeurtenissen : versie 1.2 Pagina 1 Inhoudstafel 1. Doel 3 2. Beschrijvend gedeelte (activiteiten)

Nadere informatie

REGLEMENT KLEDIJ EN PERSOONLIJKE UIT- RUSTING

REGLEMENT KLEDIJ EN PERSOONLIJKE UIT- RUSTING Brandweerzone Rivierenland Reglement Kledij en persoonlijke uitrusting REGLEMENT KLEDIJ EN PERSOONLIJKE UIT- RUSTING OPERATIONEEL PERSONEEL Versie tgv evaluatie 2017 na TC 05/06/18 Goedgekeurd door de

Nadere informatie

PERSONEELSPLAN. Ter goedkeuring in de zoneraad

PERSONEELSPLAN. Ter goedkeuring in de zoneraad PERSONEELSPLAN Ter goedkeuring in de zoneraad Van 20 mei 2016 INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 3 1.1. Wettelijke basis 4 2. Operationele organisatie netwerk van posten 5 2.1 Netwerk van posten - principe 5 2.2

Nadere informatie

Waarnemend secretaris Katrien De Maeyer Aanwezig Zonecommandant Erik Janssen Verontschuldigd

Waarnemend secretaris Katrien De Maeyer Aanwezig Zonecommandant Erik Janssen Verontschuldigd ZONERAAD van 8 juni 2018 Burgemeester van de gemeente Aanwezigheid Boechout Koen T Sijen Aanwezig Borsbeek Dis Van Berckelaer Aanwezig Brasschaat Koen Verberck Aanwezig Brecht Luc Aerts Aanwezig Edegem

Nadere informatie

Sessie 1. Succesvol inspelen op de #SportersBelevenMeer-campagne

Sessie 1. Succesvol inspelen op de #SportersBelevenMeer-campagne Sessie 1 Succesvol inspelen op de #SportersBelevenMeer-campagne Campagne 2017 5 uitdagingen Winnaars: Roeselare (WV) Deinze (OV) Hasselt (Lim) Sint-Pieters-Leeuw (VLB) Beerse (Ant) Campagne 2018 7 uitdagingen

Nadere informatie

Verslag provinciaal syndicaal overleg 01/12/2016 van 09u00 tot 11u30

Verslag provinciaal syndicaal overleg 01/12/2016 van 09u00 tot 11u30 Verslag provinciaal syndicaal overleg 01/12/2016 van 09u00 tot 11u30 Aanwezigen : Overheid W. Dries, burgemeester Genk voorzitter brandweerzone Oost-Limburg P. Vanvelthoven, burgemeester Lommel voorzitter

Nadere informatie

Vacature beroeps kapitein (m/v) O2-0, O2-1, O2-2, O2-3, O2-4 via externe mobiliteit bij hulpverleningszone Rivierenland

Vacature beroeps kapitein (m/v) O2-0, O2-1, O2-2, O2-3, O2-4 via externe mobiliteit bij hulpverleningszone Rivierenland Vacature beroeps kapitein (m/v) O2-0, O2-1, O2-2, O2-3, O2-4 via externe mobiliteit bij hulpverleningszone Rivierenland DE INWONERS VAN DE GEMEENTEN IN HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND REKENEN OP JOU! HOU

Nadere informatie

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Brandweerlandschap in België: Voor 2015: Enkele grote en vele kleine kazernes 316 Willekeurige verspreiding Geleid door brandweercommandant Eindverantwoordelijke

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE FORMEEL HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND VAN 6 MAART 2017

VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE FORMEEL HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND VAN 6 MAART 2017 VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE FORMEEL HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND VAN 6 MAART 2017 Syndicale afvaardiging Aanwezig: ACOD: Jean Rappoort VSOA: Koen Metdenancxt ACV-OD: Dirk de Nijn,

Nadere informatie

2 de Infomoment zonale dispatching

2 de Infomoment zonale dispatching Zonale Nieuwsbrief April 2016 2 de Infomoment zonale dispatching Sinds een aantal maanden is een team binnen de zone bezig met de voorbereidingen van de opstart van de zonale dispatching. Het streefdoel

Nadere informatie

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11. REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.2014 Wettelijke omkadering - gelet op het koninklijk besluit

Nadere informatie

12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING

12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING 12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde,

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 BETREFFENDE DE MINIMALE ADMINISTRATIEVE EN OPERATIONELE FUNCTIES DIE DE HULPVERLENINGSZONES MOET OPRICHTEN. (inw. 20 september 2014) (B.S. 10.09.2014) Gelet op de wet

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in

Nadere informatie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie Brandweerzone Centrum bestaat uit 13 posten die samen 18 gemeenten beschermen. Net geen 1000 beroeps- en vrijwillige brandweermannen en ambulanciers gaan door het vuur om de veiligheid van 550.000 burgers

Nadere informatie

Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt over de eerste interventieploeg.

Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt over de eerste interventieploeg. Brandweerzone Vlaams-Brabant West Dienst Personeel SERGEANT Via bevordering TAAKOMSCHRIJVING Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt over

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

Hoe stel ik mij kandidaat?

Hoe stel ik mij kandidaat? Informatiebrochure kandidaat brandweerman 1 Hou je van uitdagingen? Ben je technisch onderlegd en werk je graag in team? Dan is brandweerman de geknipte job voor jou. De brandweerzones in ons land hebben

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016 Aan de leden van de zoneraad Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum ZR-2016-03-25-ng Hugo Tant 29 april 2016 hugo.tant@brandweer.zonerand.be Zoneraad Geachte burgemeester Bijgevoegd vindt u de goedgekeurde

Nadere informatie

1 Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economisch Ruimte of van

1 Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economisch Ruimte of van De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen organiseert een aanwervingsprocedure en zal een wervingsreserve aanleggen voor 4 functies van hulpverlener-ambulancier-vrijwilliger verdeeld over de posten Herzele

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Functiebeschrijving Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Loon- en personeelsadministratie Je bent verantwoordelijk voor een correcte weddeverwerking en werkt hiervoor nauw samen met het

Nadere informatie

1. De vrijwillige brandweer. 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure. 1. Gespreksavond. 2. Aanwervingsvoorwaarden

1. De vrijwillige brandweer. 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure. 1. Gespreksavond. 2. Aanwervingsvoorwaarden 1. De vrijwillige brandweer 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure 1. Gespreksavond 2. Aanwervingsvoorwaarden 3. Sportproeven 4. Schriftelijk examen en selectiegesprek 5. Medisch

Nadere informatie

HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger

HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger Onze organisatie is één van de 6 Oost-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones

Nadere informatie

Vacature beroepsluitenant (m/v) O1-1, O1-2, O1-3 via professionalisering in dezelfde en in andere zone bij hulpverleningszone Rivierenland

Vacature beroepsluitenant (m/v) O1-1, O1-2, O1-3 via professionalisering in dezelfde en in andere zone bij hulpverleningszone Rivierenland Vacature beroepsluitenant (m/v) O1-1, O1-2, O1-3 via professionalisering in dezelfde en in andere zone bij hulpverleningszone Rivierenland DE INWONERS VAN DE GEMEENTEN IN HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND

Nadere informatie

OPERATIES-VTO. Organigram Directie Operaties/VTO. Directie operaties Directie VTO Majoor Diopere. DGH Lt Francis Vermote Pascal Devestel

OPERATIES-VTO. Organigram Directie Operaties/VTO. Directie operaties Directie VTO Majoor Diopere. DGH Lt Francis Vermote Pascal Devestel OPERATIES-VTO Organigram Directie Operaties/VTO Directie operaties Directie VTO Majoor Diopere OPS Kpt Jean-Claude Vantorre DGH Lt Francis Vermote Pascal Devestel VTO Kpt Dries Van der Veeken Procedures

Nadere informatie

Functiebeschrijving Brandweerman

Functiebeschrijving Brandweerman Functiebeschrijving Brandweerman Doel Beschrijving Kerntaken en takengebied 1. Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede

Nadere informatie

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken.

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken. Brandweer zone Kempen Functiebeschrijving brandweerman 1.1 Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede operationele

Nadere informatie

Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant

Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant organiseert momenteel een professionaliseringsproef

Nadere informatie

Als secretaris maak je de notulen van de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaak je de daar gemaakte afspraken en besluiten.

Als secretaris maak je de notulen van de vergaderingen van de bestuurlijke organen en bewaak je de daar gemaakte afspraken en besluiten. Brandweerzone Vlaams-Brabant West Dienst Personeel IO01-SECRETARIS/JURIST Statutair onbepaalde duur voltijds Functionele loopbaan: A21-A22 Afdeling: Interne organisatie DOEL VAN DE FUNCTIE Als secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oproepbaarheid van beroepskrachten

Huishoudelijk reglement Oproepbaarheid van beroepskrachten Maatschappelijke zetel Kruispadstraat 91 2900 Schoten T 03 369 64 00 info@brandweer.zonerand.be Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum HR_oproepbaarheid Kapt. Katrien De Maeyer 15 juli 2016 Huishoudelijk

Nadere informatie

14-daagse van de Veiligheid Elke seconde telt! Heb jij voldoende rookmelders en een vluchtplan? Raken jouw kinderen buiten als het brandt?

14-daagse van de Veiligheid Elke seconde telt! Heb jij voldoende rookmelders en een vluchtplan? Raken jouw kinderen buiten als het brandt? Elke seconde telt! Heb jij voldoende rookmelders en een vluchtplan? Raken jouw kinderen buiten als het brandt? Inleiding Van 10 tot 25 september 2016 vindt de «14-daagse van de Veiligheid» plaats. Jaarlijks

Nadere informatie

15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING

15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING 15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde,

Nadere informatie

In het begin moeten wij vooral op de kosten leggen en niet teveel geld uitgeven. Dus gratis is natuurlijk beter.

In het begin moeten wij vooral op de kosten leggen en niet teveel geld uitgeven. Dus gratis is natuurlijk beter. 3. INFORMATIE VOOR STARTENDE ONDERNEMERS Als jij een onderneming wil opstarten, kan jij beroep doen op en aantal organisaties waar jij meer informatie kunt vinden en waar jij tevens administratieve of

Nadere informatie

WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEERVRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN

WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEERVRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEER-VRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN WOENSDAG 11 MEI 2016 TURNHOUT DINSDAG 17 MEI 2016 HOOGSTRATEN 1 2 3 AANWERVINGEN Vacatures Op zoneniveau 24 vacatures voor

Nadere informatie

Directie Risicobeheersing

Directie Risicobeheersing Directie Risicobeheersing Jaaractieplan 2017 Directie risicobeheersing Directie risicobeheersing directeur (Willy Bulteel) Dienst Technische Preventie (Nathalie Van Moorter) Dienst Sensibiliserende preventie

Nadere informatie

Brandweerhervorming Een stand van zaken. Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014

Brandweerhervorming Een stand van zaken. Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014 Brandweerhervorming Een stand van zaken Algemene Vergadering VVSG 12/06/2014 Geschiedenis 2 - VVSG - AV VVSG - 12/06/2014 Geschiedenis 3 - VVSG - AV VVSG - 12/06/2014 Geschiedenis 4 - VVSG - AV VVSG -

Nadere informatie

8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD

8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD 8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout,

Nadere informatie

De nieuwe Brandweer Hollands Midden

De nieuwe Brandweer Hollands Midden De nieuwe Brandweer Hollands Midden Bijeenkomst gemeentebesturen (Leiden, 8 oktober 2010) Henk Meijer Regionaal Commandant Korte terugblik Discussie over regionalisering brandweer ruim 5 jaar geleden gestart

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 JANUARI 2018 HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE KENMERKEN VAN DE INTERVENTIEKLEDIJ GEBRUIKT DOOR

Nadere informatie

Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven

Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven Samenwerken aan een veilige werk- en leefomgeving Bedrijventerreinmanagement Jukeboxmuseum Menen 21 januari 2012 Voorstelling Delegatie Jan Leenknecht,

Nadere informatie

1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD

1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD 1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout,

Nadere informatie

Uitbouw zonaal preventiebeleid - vb. HVZ Fluvia. 28 april 2015 VVSG - Mechelen

Uitbouw zonaal preventiebeleid - vb. HVZ Fluvia. 28 april 2015 VVSG - Mechelen Uitbouw zonaal preventiebeleid - vb. HVZ Fluvia 28 april 2015 VVSG - Mechelen 17 brandweerposten Avelgem Beveren-Leie Deerlijk Gullegem Harelbeke Heule Kortrijk Kuurne Lauwe Ledegem Lendelede Marke Menen

Nadere informatie

Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt over de eerste interventieploeg.

Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt over de eerste interventieploeg. Brandweerzone Vlaams-Brabant West Dienst Personeel ADJUDANT VVia bevordering i TAAKOMSCHRIJVING Je hoofdopdracht is je ploeg optimaal voorbereiden voor actie op interventie, waar je mee de leiding hebt

Nadere informatie

Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland

Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland Is uw werknemer vrijwilliger bij Brandweer Flevoland? Flevoland Wat betekent dit voor uw bedrijf? De brandweer: behulpzaam, deskundig en daadkrachtig 2 Brandweermensen, beroeps en vrijwilligers, zijn mannen

Nadere informatie

Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant

Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant De zoneraad van 21 maart 2016 heeft beslist om onderstaande plaatsen vacant te verklaren door middel van bevordering: A. 7 functies voor sergeant

Nadere informatie

enjoy your safety #thesafetysummit

enjoy your safety #thesafetysummit enjoy your safety experience @thesafetysummit #thesafetysummit Kleur is meer dan een fashion statement: het nieuwe KB voor ambulanciersuitrusting Michel Van Geert, adjunct diensthoofd Dringende Hulpverlening

Nadere informatie

Bijlagen. 1. Persbericht oktober 2012. 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws. 3. (Stopper) advertenties

Bijlagen. 1. Persbericht oktober 2012. 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws. 3. (Stopper) advertenties Bijlagen 1. Persbericht oktober 2012 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws 3. (Stopper) advertenties 4. Alle materialen: poster, folder, pen etc. 5. Consumentensite www.watdoejijbijbrand.nl 6.

Nadere informatie

Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone

Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone Selectievoorwaarden: De zoneraad verklaart de functie van beroepskapitein vacant bij bevordering en professionalisering.

Nadere informatie

ZONERAAD van 26 januari 2018

ZONERAAD van 26 januari 2018 ZONERAAD van 26 januari 2018 Burgemeester van de gemeente Aanwezigheid Boechout Koen T Sijen Aanwezig Borsbeek Dis Van Berckelaer Aanwezig Brasschaat Koen Verberck Aanwezig Brecht Luc Aerts Aanwezig Edegem

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

Welkom bij WaasSolar

Welkom bij WaasSolar Onthaalbrochure Veiligheid - Gezondheid - Milieu Welkom bij WaasSolar Onthaalbrochure WaasSolar Pagina 1 Missie van de onderneming WaasSolar Bvba Als relatief jonge Waaslandse onderneming werkt WaasSolar

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016 Aan de leden van de zoneraad Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum ZR-2016-04-29-nc Hugo Tant 29 april 2016 hugo.tant@brandweer.zonerand.be Zoneraad Geachte burgemeester Bijgevoegd vindt u de ontwerpnotulen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers. Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers Doelstelling: De doelstelling van dit document is om een basisdocument te bezorgen voor alle hulpverleningszones die de wettelijke verplichting

Nadere informatie

Brandweerman (m/v/x) (beroepspersoneel)

Brandweerman (m/v/x) (beroepspersoneel) Brandweerzone Centrum verenigt 8 brandweerkorpsen: het beroepskorps van Gent en 7 vrijwilligerskorpsen. Samen staan wij in voor de bescherming van 18 gemeenten in Oost- Vlaanderen: Assenede, De Pinte,

Nadere informatie

85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING

85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING 85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING De staat voor de samensmelting van de brandweerdiensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke,

Nadere informatie

Ministeriële Omzendbrief aangaande de accreditatie van de dragers adembescherming onder de operationele personeelsleden van de hulpverleningszones

Ministeriële Omzendbrief aangaande de accreditatie van de dragers adembescherming onder de operationele personeelsleden van de hulpverleningszones 1/6 Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Civiele Veiligheid Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid Juridische Directie Aan de voorzitters van de zoneraden Uw contactpersoon

Nadere informatie

Beroepskapitein Operationele dienst, bij aanwerving

Beroepskapitein Operationele dienst, bij aanwerving VACANTVERKLARING De zoneraad van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg verklaart de functie van beroepskapitein sector Zuid, voor de posten Borgloon, Tongeren en Sint-Truiden, vacant bij aanwerving: Beroepskapitein

Nadere informatie

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 11 DECEMBER 2009 BETREFFENDE DE INTERVENTIEVERSLAGEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 januari 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 januari 2018; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving betreffende de specifieke brandveiligheidsnormen voor ouderenvoorzieningen en centra voor herstelverblijf en betreffende de technische commissie

Nadere informatie

De brandweervrijwilliger en de Arbeidstijdenwet VNG februari 2010

De brandweervrijwilliger en de Arbeidstijdenwet VNG februari 2010 De brandweervrijwilliger en de Arbeidstijdenwet VNG februari 2010 Inhoud Inleiding 1. De Arbeidstijdenwet en de brandweervrijwilliger 1.1 Hoofdbetrekking en de brandweervrijwilliger 1.2 Uitzonderingen

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND FORMEEL 21 SEPTEMBER 2017

VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND FORMEEL 21 SEPTEMBER 2017 VERSLAG VAN HET OVERLEG/ONDERHANDELINGSCOMITE HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND FORMEEL 21 SEPTEMBER 2017 Syndicale afvaardiging Aanwezig: ACOD: Valerie Castrel VSOA: Koen Metdenancxt Ronny Perree, Koen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015 ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 02 september 2015 Aanwezig: Ann Coopman, Voorzitter Patrick Hoste, Koen Loete, Filip Gijssels, Erné De Blaere, Marleen Van Den Bussche, Johan Cornelis, Tony Vermeire, Leden

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kapitein

Functiebeschrijving Kapitein Functiebeschrijving Kapitein Doel 1. De coördinatie van een aantal interventieploegen op het terrein bij complexe of grootschalige incidenten en noodsituaties om te garanderen dat de ploegen en diensten

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpunt van

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

HSE World Event Marc Aspeslagh 27 april 2017

HSE World Event Marc Aspeslagh 27 april 2017 HSE World Event 2017 Marc Aspeslagh 27 april 2017 Agenda 1. KB Brand 24/3/2014 2. Menselijk gedrag als rode draad 3. Risicoanalyse Brand Six Step Assesment Methode Inschatten risico s Bevoegdheid zonale

Nadere informatie

Functiebeschrijving Kapitein

Functiebeschrijving Kapitein BIJLAGE 6 Functiebeschrijving Kapitein Doel 1. De coördinatie van een aantal interventieploegen op het terrein bij complexe of grootschalige incidenten en noodsituaties om te garanderen dat de ploegen

Nadere informatie

2 Functies in de zorg

2 Functies in de zorg THEMA 2Functies in de zorg 1 Inleiding In de zorg werken heel veel mensen. Mensen zoals jij, zorghulpen, maar ook mensen met andere functies. In dit thema leer je welke andere functies je in de zorg tegenkomt.

Nadere informatie

Provinciale themadagen

Provinciale themadagen Provinciale themadagen Seniorenadviesraad Communicatie en netwerking Willy Wellens snvl.be 2014 1 Hoe kan ICT de vrijwilligerswerking ondersteunen? Wat zijn de noden en verwachtingen van vrijwilligers

Nadere informatie

Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader

Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader 1. FUNCTIEBESCHRIJVING ADJUDANT Doel Beschrijving 1. De operationele leiding over een team

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Vier vacante plaatsen voor adjudant (beroepspersoneel) via bevordering

Vier vacante plaatsen voor adjudant (beroepspersoneel) via bevordering Vier vacante plaatsen voor adjudant (beroepspersoneel) via bevordering Post: Gent Functie Doelstelling van de functie 1. De operationele leiding bij de bestrijding van incidenten over een team medewerkers.

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Brandweer pleit voor realistische wetgeving opkomsttijden

Brandweer pleit voor realistische wetgeving opkomsttijden pagina 1 van 5 Ga naar content Brandweer pleit voor realistische wetgeving opkomsttijden Nederland 23 mei 2018 Vandaag verscheen het rapport Inrichting repressieve brandweerzorg van de Inspectie Justitie

Nadere informatie

Directie Uitrusting Jaaractieplan 2017

Directie Uitrusting Jaaractieplan 2017 Directie Uitrusting Jaaractieplan 2017 Domeinen actieplan directie uitrusting 2017 Directie Uitrusting Kpt. M. De Langhe Aankoop rollend en nietrollend materiaal Onderhoud rollend en niet-rollend materiaal

Nadere informatie

BC-HOC-BOC Zone Oost Vlaams-Brabant vergadering 12/01/2017

BC-HOC-BOC Zone Oost Vlaams-Brabant vergadering 12/01/2017 BC-HOC-BOC Zone Oost Vlaams-Brabant vergadering 12/01/2017 : Peter Verhoelst, Dominiek Peeters. Volgende punten worden behandeld: 1/ Verslag vergadering 01/12/16 : -De vraag of de plaatsvervangend voorzitter

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF BEDIENDE (C1-C3) (CONTRACTUEEL)

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF BEDIENDE (C1-C3) (CONTRACTUEEL) SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF BEDIENDE (C1-C3) (CONTRACTUEEL) BRANDWEERZONE MIDWEST AANWERVINGSPROCEDURE 1. Doel - wat is de unieke bijdrage van deze functie tot de organisatie De organisatie van de

Nadere informatie

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Richtlijnen voor het aanplakken van affiches en het plaatsen van publiciteitsborden Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Meer info: Communicatiedienst L. Van der Looystraat 10 2890

Nadere informatie

Openbaar verslag zoneraad 28 april Brandweer Zone Rand

Openbaar verslag zoneraad 28 april Brandweer Zone Rand Openbaar verslag zoneraad 28 april 2017 Brandweer Zone Rand ZONERAAD van 28 APRIL 2017 Burgemeester van de gemeente Aanwezig Boechout Koen T Sijen verontschuldigd Borsbeek Dis Van Berckelaer aanweizig

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE

FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE FUNCTIEBESCHRIJVING MANDAATFUNCTIE BIJZONDER REKENPLICHTIGE Hulpverleningszone Midwest Kwadestraat 159 8800 Roeselare 051 80 60 00 www.zonemidwest.be Hulpverleningszone Midwest gaat over tot de vacant

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT VAN 8 OKTOBER 2016 TOT VASTSTELLING VAN DE

MINISTERIEEL BESLUIT VAN 8 OKTOBER 2016 TOT VASTSTELLING VAN DE MINISTERIEEL BESLUIT VAN 8 OKTOBER 2016 TOT VASTSTELLING VAN DE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN VAN HET OPERATIONEEL PERSONEEL VAN DE HULPVERLENINGSZONES. (B.S. 24.11.2016) De Minister van Binnenlandse Zaken, Gelet

Nadere informatie

20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering

20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering 20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering Posten: Assenede (1), Deinze (1), Gavere (4), Lochristi (2), Melle (2), Merelbeke (6), Zelzate (4) Functie Doelstelling van de functie

Nadere informatie

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken.

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken. Brandweer zone Kempen Functiebeschrijving brandweerman 1.1 Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede operationele

Nadere informatie

Het dekkingsplan is een wettelijk verplicht plan dat aangeeft hoe snel de brandweer na de melding van een brand bij een object kan zijn.

Het dekkingsplan is een wettelijk verplicht plan dat aangeeft hoe snel de brandweer na de melding van een brand bij een object kan zijn. Belangrijkste informatie Het dekkingsplan is een wettelijk verplicht plan dat aangeeft hoe snel de brandweer na de melding van een brand bij een object kan zijn. Het bestuur van de VRK zet kanttekeningen

Nadere informatie