deur, raam, kozijn 1 woonfunctie b andere woonfunctie * 2 bijeenkomstfunctie *

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "deur, raam, kozijn 1 woonfunctie b andere woonfunctie 1 2 3 - - 1 - - 1-1 2 - - * 2 bijeenkomstfunctie 1 2 3 - - 1 - - 1-1 2 - - *"

Transcriptie

1 hermische isolatie gebruiksfunctie leden van toepassing algemeen deur, raam, kozijn thermische isolatie-index vrijgesteld verbouw tijdelijk bouw artikel lid * * 1 woonfunctie a woonfunctie van een woonwagen * b andere woonfunctie * 2 bijeenkomstfunctie * 3 celfunctie * 4 gezondheidszorgfunctie * 5 industriefunctie * 6 kantoorfunctie * 7 logiesfunctie a een niet-verwarmde logiesfunctie b een verwarmde logiesfunctie * 8 onderwijsfunctie * 9 sportfunctie * 1 winkelfunctie * 11 overige gebruiksfunctie bouwwerk geen gebouw zijnde

2 Artikel 5.2 algemeen Lid 1. Een uitwendige scheidingsconstructie van een verblijfsgebied, een toiletruimte of een badruimte, heeft een volgens NEN 168 bepaalde warmteweerstand van ten minste 2,5 m² K/W. Lid 2. Een constructie die de scheiding vormt tussen een verblijfsgebied, een toiletruimte of een badruimte en een kruipruimte, met inbegrip van de op die constructie aansluitende delen van andere constructies, voorzover die delen van invloed zijn op de warmteweerstand, heeft een volgens NEN 168 bepaalde warmteweerstand van ten minste 2,5 m² K/W. Lid 3. Een inwendige scheidingsconstructie die de scheiding vormt tussen een verblijfsgebied, een toiletruimte of een badruimte, en een ruimte die niet wordt verwarmd of die wordt verwarmd voor uitsluitend een ander doel dan het verblijven van mensen, heeft een volgens NEN 168 bepaalde warmteweerstand van ten minste 2,5 m² K/W. Lid 4. De uitwendige scheidingsconstructie van een woonwagen heeft een volgens NEN 168 bepaalde warmteweerstand van ten minste 2 m² K/W. Artikel 5.3 deur, raam, kozijn Lid 1. In afwijking van artikel 5.2, hebben ramen, deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructie-onderdelen, gelegen in een scheidingsconstructie als bedoeld in dat artikel, een volgens NEN 168 bepaalde warmtedoorgangscoëfficiënt van ten hoogste 4,2 W/m² K. Artikel 5.5 vrijgesteld Lid 1. Artikel 5.2, eerste tot en met derde lid, en artikel 5.3 zijn niet van toepassing voor een deel van de totale oppervlakte aan scheidingsconstructies, dat overeenkomt met ten hoogste 2% van de gebruiksoppervlakte van de gebruiksfunctie.

3

4

5 Conclusie: De tabellen van het rekenprogramma van Ecotherm geven aan dat de isolatie van het hellend dak, platte dak, vloeren en wanden voldoende isolatie geven volgend het bouwbesluit. Dit houdt in dat deze isolatie waarden gebruikt kunnen worden in het Hoofdgebouw van de camping. - Het dak heeft een isolatie waarde van:,395 &,317 W/m²K. Dit is goed volgens de eis die maximaal,4 W/m²K mag bedragen. - De vloeren hebben voldoende warmte weerstand volgens bouwbesluit. De warmte isolatie waarde bedraagt 4,294 m²k/w. Dit is ruim voldoende volgens de minimale eis die het bouwbesluit aangeeft van 2,5 m²k/w. - De wanden hebben een warmte weerstand van 2,593 W/m²K. Dit is ook ruim voldoende volgens het bouwbesluit waar de eis 1, W/m²K is. - Alle deuren, ramen en kozijnen moeten ten hoogste een warmte weerstand hebben van 4,2 W/m²K. Volgens het bouwbesluit is dit ook voldoende omdat de HR++ warmte weerstand waarde 1,8 W/m²K bedraagt. Het gebouw voldoet aan de eisen volgens bouwbesluit. Ook volgens de 2% regel voldoet het Hoofdgebouw van de camping aan de eisen. Dit komt omdat de brievenbus, ventilatie roosters, tochtstrips en kozijn hout een totaal percentage heeft in vergelijking tot het totaal vloer oppervlak van 1,237%.

6 EPC In het Bouwbesluit worden de EPC-eisen voor de verschillende gebruiksfuncties gegeven. Aan de energieprestatie-eis wordt voldaan als: de EPC van een bouwwerk niet hoger is dan de EPC-eis; het totale energiegebruik (Qpres;totaal) niet hoger is dan het genormeerde energiegebruik (Qpres;toelaatbaar), oftewel; Qpres;totaal/ Qpres;totaal/ Qpres;toelaatbaar <,8. De relatie tussen de EPC en Qpres;tot/ Qpres;toel: EPC;gebruiksfunctie Qpres;tot/ Qpres;toel x EPC-eis;gebruiksfunctie Voor woningbouw geldt: waarin: EPC: energieprestatieprestatiecoëfficiënt [-] Qpres;tot: totale energiegebruik bepaald NEN 5128 [MJ] Averlies: verliesoppervlakte [m²] Ag: gebruiksoppervlakte [m²] Cepc: correctiefactor [-] otale energiegebruik Het totale energiegebruik (Qpres;tot) van een bouwwerk bestaat uit het energiegebruik voor: Verwarming; Koeling; Ventilatoren; Verlichting; Bevochtiging; Pompen; Warmtapwater.

7 Vocht buiten

8

9

10 Conclusie: De details geven aan dat het Hoofdgebouw van de camping waterdicht is. Dit is te zien doordat in de details isolatie, bitumen en/of lood is aangegeven op de toplaag van de schil. Hierdoor kan er geen vocht door de schil van het complex heentrekken waardoor deze waterdicht is.

11 Daglicht Woondeel Ruimte Oppervlakte m² Minimale eis bb% otaal opp daglicht % Kantoordeel Ruimte Oppervlakte m² Minimale eis bb% otaal opp daglicht % Winkeldeel Ruimte Oppervlakte m² Minimale eis bb% otaal opp daglicht %

12 gebruiksfunctie leden van toepassing grenswaarden daglichtoppervlakte daglichtoppervlak te artikel lid [%] [m2] 1 woonfunctie a woonfunctie van een woonwagen ,5 b andere woonfunctie ,5 2 bijeenkomstfunctie a bijeenkomstfunctie voor kinderopvang ruimte voor spelactiviteiten ,5 2 andere ruimte b andere bijeenkomstfunctie celfunctie 1 ruimte voor dag en nachtverblijf ,15 2 andere ruimte gezondheidszorgfunctie 1 ruimte voor aan bed gebonden patienten ,5 2 andere ruimte industriefunctie kantoorfunctie ,5,5 7 logiesfunctie ,35 8 onderwijsfunctie ,5 9 sportfunctie winkelfunctie overige gebruiksfunctie bouwwerk geen gebouw zijnde

13 Conclusie: De hoeveelheden qua percentages die worden weergegeven in de tabellen hierboven is er voldoende daglicht in de ruimten van het Hoofdgebouw van de camping. Dit betekend dat er voldoende licht binnenvalt in de des betreffende ruimten die in de tabellen hierboven worden genoemd.

14 Ventilatie In het Hoofdgebouw van de camping wordt er een mechanisch luchtsysteem aangebracht. Een speciale ventilatormotor zuigt bij mechanische ventilatie via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit de ruimten. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is te regelen met een regelknop. Een regelknop met twee of drie standen regelt de hoeveelheid lucht die het mechanische ventilatiesysteem afzuigt. Verse lucht stroomt automatisch binnen, door de onderdruk die de luchtafvoer veroorzaakt. Maar dat kan alleen als er open ventilatieroosters, klepraampjes of andere aanvoerwegen van verse lucht in de vertrekken aanwezig zijn. Hierdoor is er voldoende verse lucht in het complex waardoor deze voor voldoende verse lucht zorgt. Ruimte ruimte eis voorzieningen voldoet Werkdeel 2 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Werkdeel 3 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Werkdeel 5 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Werkdeel 9 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Woondeel 4 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Woondeel 6 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Woondeel 1 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Woondeel 12 Verblijfsruimte 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Winkel 14 Winkelfunctie 21 dm3/s mechanise ventalatie ja Conclusie: Het mechanische afzuigsysteem zorgt voor voldoende verse lucht in het complex. Dat betekend dat het Hoofdgebouw van de camping voldoet aan alle ventilatie eisen in het bouwbesluit.

15 Inhoud Inleiding hermische isolatie EPC Vocht Daglicht Ventilatie

16 Inleiding Dit verslag geeft weer of het Hoofdgebouw van de camping kan gebouwd worden volgens de eisen die het bouwbesluit stelt. Dit is allemaal beargumenteerd met afbeeldingen, tabellen e.d. Het verslag geeft van de volgende onderdelen de bouwfysica weer: hermische isolatie EPC Vocht Daglicht Ventilatie

17

18 Vocht binnen Eisen bouwbesluit - Een in en uitwendige scheidingsconstructie heeft aan de zijde die grenst aan een verblijfsgebied, een factor van de temperatuur van de binnenoppervlakte, die niet kleiner is dan,5. - Een scheidingsconstructie van een toiletruimte of een badruimte, heeft aan een zijde die grenst aan die ruimte, tot 1,2 m hoogte boven de vloer van die ruimte een wateropname die gemiddeld niet groter is dan.1 kg/(m².s 1/2 ) en op geen enkele plaats groter dan,2 kg/(m².s 1/2 ). Oppervlaktetemperatuur formule Ri i R l o ( ) C io i e

19 Vloer: 2,13m K / W 2 2 4,249,17 m K / W + o ( 2 ) 19, C io 41 Wand: 2,13m K / W 2 2 2,539,17 m K / W + o ( 2 ) 19, C io 6 Dak plat: 2,13m K / W 2 2 3,14,17 m K / W + o ( 2 ) 19, C io 18 Dak hellend: 2,13m K / W 2 2 2,534,17 m K / W + o ( 2 ) 19, C io 4 io R i R l i e de temperatuur van het binnenoppervlak in o C. de overgangsweerstand aan het binnenoppervlak in m² K/W. de warmteweerstand lucht oplucht van de constructie in m² K/W. de binnentemperatuur in o C. de buitentemperatuur in o C.

20 temperatuurfactor formule f io e i e Vloer: F 19,41 C 1 C 2 C 1 C,941 Wand: F 19,6 C 1 C 2 C 1 C,96 Dak plat: F 19,18 C 1 C 2 C 1 C,918 Dak hellend: F 19,4 C 1 C 2 C 1 C,94 f io i e de temperatuurfactor de oppervlaktetemperatuur van de binnenzijde van de constructie. de binnentemperatuur in o C. de buitentemperatuur in o C.

21 Conclusie: De sanitaire ruimten voldoen volledig aan de eisen volgens het bouwbesluit, want deze zijn volledig betegelt op de vloeren en wanden. En hierdoor is dus geen sprake van vocht dat in de scheidingsconstructies trekt. De temperatuursfactor is niet kleiner dan,5. Dus dit betekend dat er geen sprake is van vocht dat overlast brengt.

BRL 1332 "Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim"

BRL 1332 Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim ISOLATIE, VLOER, SPRAY-SYSTEEM (attest, procescertificaat) BRL 1332 "Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim" (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit

Nadere informatie

SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 "Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren" (2003-11)

SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren (2003-11) SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 "Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren" (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Wering van

Nadere informatie

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" ( )

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten ( ) PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" (1999-08) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat)

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) BRL 1003 "Niet dragende -binnenwanden" (2003-12) BRL 2212 "Montage van systeemwanden en/of systeemplafonds" (2000-01) Beschouwde

Nadere informatie

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat)

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) BRL 3121 "Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies" (2004-03)

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden BINNENDEUR EN -KOZIJN (attest, productcertificaat) BRL 2211 "Binnendeuren en -kozijnen" (2002-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand

Nadere informatie

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat)

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) BRL 1304 "Thermische isolatie van uitwendige scheidingsconstructies (fabriekmatig vervaardigde producten in spouwmuren)" (2004-11) +

Nadere informatie

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat)

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) BRL 0203 "Vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd constructief beton" (2003-12) + wijzigingsblad

Nadere informatie

BRL 2701 "Metalen gevelelementen" ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

BRL 2701 Metalen gevelelementen ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden GEVELELEMENT, METAAL (attest, productcertificaat) BRL 2701 "Metalen gevelelementen" (2003-11) + wijzigingsblad (2005-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKISOLATIE, THERMISCHE (attest, productcertificaat) BRL 1309 "Thermische isolatie voor platte of hellende daken op een onderconstructie in combinatie met een gesloten dakbedekkingssysteem" (2004-01) BRL

Nadere informatie

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat)

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) BRL 1001 "Niet-dragende binnenspouwbladen en gevelvullende elementen" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden ZONNEBOILERS (procescertificaat) BRL 6000 Ontwerpen, installeren en beheren van installaties Deel 00 Algemeen deel (2005-11) Deel 14 Installeren van individuele zonneboilers van woningen (2005-11) Beschouwde

Nadere informatie

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, SEGMENT, HOUT (attest, productcertificaat)

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, SEGMENT, HOUT (attest, productcertificaat) WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, SEGMENT, HOUT (attest, productcertificaat) BRL 1001 "Niet-dragende binnenspouwbladen en gevelvullende elementen" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit

Nadere informatie

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat)

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) BRL 1103 "Daken en gevels met geprofileerde asbestvrije vezelcementplaten" (2003-12) Beschouwde afdelingen van

Nadere informatie

BRL 2880 " Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies " ( )

BRL 2880  Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies  ( ) BRANDWERENDE BEKLEDING, STAALCONSTRUCTIES (attest) BRL 2880 " Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies " (2004-03) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

WAND, BINNEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat)

WAND, BINNEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat) WAND, BINNEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat) BRL 1008 "Dragende binnen- en buitenwanden" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden PREFAB METERKASTEN (attest-met-productcertificaat) BRL 3802 "Prefab meterkasten" (2003-08) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand 2.12 2.92,

Nadere informatie

GEVELELEMENT, HOUT (attest, productcertificaat, procescertificaat)

GEVELELEMENT, HOUT (attest, productcertificaat, procescertificaat) GEVELELEMENT, HOUT (attest, productcertificaat, procescertificaat) BRL 0801 "Houten gevelelementen" (2005-12) BRL 0808 "Afhangen van beweegbare delen in houten gevelelementen" (2003-04) BRL 2902 "Gelamineerd

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden WARMTEPOMPTOESTELLEN (procescertificaat) BRL 6000 Ontwerpen, installeren en beheren van installaties Deel 00 Algemeen deel (200511) Deel 12 Installeren van individuele warmtepompboilers van woningen (200511)

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden VENTILATIEVOORZIENING (attest, productcertificaat) BRL 5701 "Ventilatieroosters" (200308) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte van de bouwconstructie 2.1 2.2;1,

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DEUR, BINNEN, BRANDWEREND, STAAL (attest) BRL 3241 "Brandwerende puien, ramen en deuren (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand

Nadere informatie

WAND, BUITEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat)

WAND, BUITEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat) WAND, BUITEN, DRAGEND, CELLENBETON, BLOKKEN BLOKELEMENTEN of PANELEN (attest, productcertificaat) BRL 1008 "Dragende binnen- en buitenwanden" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

Verbouw Reigerstraat 8-10, Breda Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglicht toetreding Doorspuibaarheid

Verbouw Reigerstraat 8-10, Breda Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglicht toetreding Doorspuibaarheid b o u w b e s l u i t t o e t s p r o j e c t : V e r b o u w R e i g e r s t r a a t 8 0 B r e d a d a t u m : 0 6 0 7 208 k e n m e r k : 7 0 004rapport b o u w b e s l u i t t o e t s. d o c r a p p

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden GEVELBEKLEDING (attest, productcertificaat) BRL 1015 "Gevelsysteem met droog gestapelde bakstenen" (2005-04) BRL 4101 "Gevelbekledingssystemen met panelen" "Deel 1: Algemeen gedeelte" (2004-02) "Deel 2:

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) BRL 1513 "Dakdekken hellende daken" (2004-05) BRL 4705 "Betonnen dakpannen" (2004-03) BRL 1510 "Keramische dakpannen" (2004-03) Beschouwde

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) BRL 1507 "Gespoten of strijkbare dakbedekkingen" (2004-01) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden WOONWAGEN (attest, productcertificaat) BRL 2101 "Woonwagens" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte van de bouwconstructie 2.1 2.2;1,3,4, 2.4;1-3 Elektriciteits-

Nadere informatie

Vastgoedtransformatie. het Bouwbesluit. 31 mei Patrick van Loon. Vergunningverlener Stadsontwikkeling

Vastgoedtransformatie. het Bouwbesluit. 31 mei Patrick van Loon. Vergunningverlener Stadsontwikkeling Vastgoedtransformatie en het Bouwbesluit 31 mei 2018 Patrick van Loon Vergunningverlener Stadsontwikkeling Het bouwvergunningproces Vooroverleg Indienen aanvraag en inhoudelijke beoordeling op: Bestemmingsplan

Nadere informatie

BRL 5212 "Aanbrengen zinken dakbedekkings- en gootconstructies" ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

BRL 5212 Aanbrengen zinken dakbedekkings- en gootconstructies ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKBEDEKKINGS- EN GOOTCONSTRUCTIES, ZINK (procescertificaat) BRL 5212 "Aanbrengen zinken dakbedekkings- en gootconstructies" (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat)

DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat) DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat) BRL 1504 "Dakbedekkingssystemen van metalen elementen met dakpanprofiel en andere vormen" (2004-01) Beschouwde afdelingen van het

Nadere informatie

Rapport Bouwbesluiteisen

Rapport Bouwbesluiteisen BOUWADVIESBUREAU RAATJES HEIN LEEMHUISSTRAAT 5 9744 DR GRONINGEN TELEFOON: 050-5 25 37 51 E-MAIL: INFO@RAATJES.NL INTERNET : WWW.RAATJES.NL BANKNR : NL84INGB0009395868 KVK GRONINGEN : 02078129 Rapport

Nadere informatie

METSEL- EN LIJMWERKCONSTRUCTIES, STENEN EN BLOKKEN (procescertificaat)

METSEL- EN LIJMWERKCONSTRUCTIES, STENEN EN BLOKKEN (procescertificaat) METSEL- EN LIJMWERKCONSTRUCTIES, STENEN EN BLOKKEN (procescertificaat) BRL 2826 "Vervaardiging van metsel- en lijmwerkconstructies en/of voegwerk" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

Tabel 2.27 gebruiksfunctie leden van toepassing grenswaarden. afmetingen trap

Tabel 2.27 gebruiksfunctie leden van toepassing grenswaarden. afmetingen trap Afdeling 2.5. Trap 30 2.5.1. Nieuwbouw Artikel 2.27 1. Een te bouwen trap die een hoogteverschil als bedoeld in paragraaf 2.4.1 overbrugt, kan veilig worden gebruikt. 2. Voorzover voor een gebruiksfunctie

Nadere informatie

Bouwbesluit toets. Bouwgenoot bv. Toetsingniveau : Verbouw (gedeeltelijk) met rechtens verkregen niveau/bestaande bouw

Bouwbesluit toets. Bouwgenoot bv. Toetsingniveau : Verbouw (gedeeltelijk) met rechtens verkregen niveau/bestaande bouw Bouwbesluit toets Toetsingniveau : Verbouw (gedeeltelijk) met rechtens verkregen niveau/bestaande bouw Rapporteur: : wbk Bouwgenoot bv Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Kolkweg 43 7413 ZE Deventer Telefoon

Nadere informatie

Toets Bouwbesluit - daglichtberekening. - ventilatieberekening.

Toets Bouwbesluit - daglichtberekening. - ventilatieberekening. Gebruiksfuncties: 1 Woonfunctie 2 Bijeenkomstfunctie 3 Celfunctie 4 Gezondheidsfunctie 5 Industriefunctie 6 Kantoorfunctie 7 Logiesfunctie 8 Onderwijsfunctie 9 Sportfunctie 10 Winkelfunctie 11 Overige

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat)

DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat) DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat) BRL 1511 "Baanvormige dakbedekkingssystemen." "Deel 1: Algemene bepalingen" (2004-09) "Deel 2: Specifieke bepalingen voor dakbedekkingssysteme

Nadere informatie

TOETSING BOUWBESLUIT

TOETSING BOUWBESLUIT BEM1301605 gemeente Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 15-05-2013 ZK13000389 Omgevingsmanager Gelegen aan de Drukkerij no.8 Blad 1 van 9 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING:... 3 1.1 ALGEMEEN...3 1.2

Nadere informatie

Bouwbesluit. Wettelijke regelingen

Bouwbesluit. Wettelijke regelingen Bouwbesluit Wettelijke regelingen Woningwet Bouwbesluit Ministeriële regeling bouwbesluit Nederlandse normen: NEN s Nederlandse praktijkrichtlijnen: NPR Kwaliteitsverklaringen Cauberg-Huygen 2 Bouwbesluit:

Nadere informatie

Wettelijke regelingen

Wettelijke regelingen Bouwbesluit Wettelijke regelingen Woningwet Bouwbesluit Ministeriële regeling bouwbesluit Nederlandse normen: NEN s Nederlandse praktijkrichtlijnen: NPR Kwaliteitsverklaringen Cauberg-Huygen 2 Bouwbesluit:

Nadere informatie

Matrixbeheer Landelijke Toetsmatrix Bouwbesluit 2012 (juli 2015) (standaard) Standaard. Algemeen bouwkundig

Matrixbeheer Landelijke Toetsmatrix Bouwbesluit 2012 (juli 2015) (standaard) Standaard. Algemeen bouwkundig Matrixbeheer Landelijke Toetsmatrix Bouwbesluit 2012 (juli 2015) (standaard) Standaard Algemeen kundig Woonfunctie (woonwagen) Woonfunctie (woonge) Woonfunctie (overig) Bijeenkomstfunctie (kinderopvang)

Nadere informatie

Rgd. Dichtheid. Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in:

Rgd. Dichtheid. Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in: Rgd 5 Dichtheid Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in: Dichtheid wet Rgd 5.1 Waterdichtheid 5.1.1 Wering vocht van buiten 5.1.2 Wering vocht van binnen 5.2 Luchtdichtheid

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden VENTILATIEVOORZIENINGEN (procescertificaat) BRL 6000 Ontwerpen, installeren en beheren van installaties Deel 00 Algemeen deel (2005-11) Deel 10 Ontwerpen en installeren van ventilatievoorzieningen van

Nadere informatie

Behoort bij beschikking ZK d.d. nr.(s) Medewerker Publiekszaken/vergunningen

Behoort bij beschikking ZK d.d. nr.(s) Medewerker Publiekszaken/vergunningen TOETSING BOUWBESLUIT INLEIDING Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 17-12-2015 ZK15000992 Medewerker Publiekszaken/vergunningen BEM1505499 gemeente Steenbergen Het plan "Verbouwen van een bedrijfspand"

Nadere informatie

Bouwbesluitgegevens ALGEMENE RUIMTE

Bouwbesluitgegevens ALGEMENE RUIMTE Bouwbesluitgegevens ALGEMENE RUIMTE Project: Herontwikkeling terrein De Oude Melkfabriek aan de Leunseweg te Leunen. Opdrachtgever: Hoex-Maessen VOF Franklinstraat 1, 5807 GJ Oostrum Projectnummer: 15-556

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden ELEKTRISCHE INSTALLATIES (procescertificaat) BRL 6000 Ontwerpen, installeren en beheren van installatie Deel 00 Algemeen deel (2005-11) Deel 01 Ontwerpen en installeren van elektriciteits-installaties

Nadere informatie

Artikel Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip]

Artikel Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip] Bouwbesluit 2012 Artikel 6.18. Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen 1. Een ondergrondse doorvoer van een afvoervoorziening als bedoeld in de artikelen 6.16 en

Nadere informatie

GASINSTALLATIES EN GASVERBRANDINGSTOESTELLEN (procescertificaat)

GASINSTALLATIES EN GASVERBRANDINGSTOESTELLEN (procescertificaat) GASINSTALLATIES EN GASVERBRANDINGSTOESTELLEN (procescertificaat) BRL 6000 Ontwerpen, installeren en beheren van installaties Deel 00 Algemeen deel (2005-11) Deel 04 Ontwerpen en installeren van gasinstallaties

Nadere informatie

NEN

NEN NEN 6079 1 WAT VINDT DE? WAT VINDT DE? 2 WAT VINDT DE? WAT VINDT DE? 3 WAT VIND IK? AANLEIDING > TOEKOMST 4 VERSTEKWAARDEN OPBOUW METHODE F(A) P1 P2 P3 P4 Frequentie (statistiek) Ontwikkelt tot een lokale

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

Beslisschema s ISSO 75.1 Methode 2013

Beslisschema s ISSO 75.1 Methode 2013 Beslisschema s ISSO 75.1 Methode 2013 1 Bepalen grenzen van het energiegebouw van alle relevante delen van het gebouw de gebruiksfuncties en bepaal of deze labelplichtig is conform de label methodiek utiliteitsgebouwen,

Nadere informatie

Notitie Luchtverversing

Notitie Luchtverversing Notitie Luchtverversing volgens de NEN 1087 en Bouwbesluit 2012 onderdeel: Ventilatiebalans berekening Project: Nieuwbouw 3 geschakelde villa's aan de Nedereindseweg te Nieuwegein opdrachtgever : Kwakkenbos

Nadere informatie

518853_ _12045_BOUWFYSISCH_RAPPORT_S_BEM _1.pdf. *BEM * BEM gemeente Steenbergen

518853_ _12045_BOUWFYSISCH_RAPPORT_S_BEM _1.pdf. *BEM * BEM gemeente Steenbergen 518853_1343380219097_12045_BOUWFYSISCH_RAPPORT_S_BEM1203802_1.pdf *BEM1203802* BEM1203802 gemeente Steenbergen ALGEMEEN-01 01.01 Korte beschrijving Voor het verzorgen van de berekeningen is uitgegaan van

Nadere informatie

Notitie Luchtverversing

Notitie Luchtverversing Notitie Luchtverversing volgens de NEN 1087 en Bouwbesluit 2012 onderdeel: Ventilatiebalans berekening Project: Woonhuis fam. Baarspul te Nieuwegein opdrachtgever : Fam. Baarspul onderwerp : Ventilatiebalans

Nadere informatie

2,35 m2 V2 deur 0,89 90,00 1,00 0,89 raam 1,18 60,00 0,86 1,01 2,35 kozijnprofiel 0,28 1,90 0,00

2,35 m2 V2 deur 0,89 90,00 1,00 0,89 raam 1,18 60,00 0,86 1,01 2,35 kozijnprofiel 0,28 1,90 0,00 Inventarisatie van de kozijnen J effectieve capaciteit ventilatie kozijn/schil onderdeel oppervlakte maximale vlgs oppervlakte Type Rooster per meter lengte capaciteit A(m2) openings hoek Nen 1087 A*J

Nadere informatie

BOUWTOETS. Project: Verbouwing woning te Grijpskerke Werk nr Datum: 25 februari 2015 Gew;

BOUWTOETS. Project: Verbouwing woning te Grijpskerke Werk nr Datum: 25 februari 2015 Gew; BOUWTOETS Project: Verbouwing woning te Grijpskerke Werk nr. 2014-041 Datum: 25 februari 2015 Gew; Inhoud Hoofdstuk 1 1.1 Projectgegevens 1.2 Afmetingen van het bouwwerk 1.3 Bepaling gebruiksoppervlak

Nadere informatie

ouw toetz Project: Herinrichting 't Klooster van Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum:17 02 2015

ouw toetz Project: Herinrichting 't Klooster van Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum:17 02 2015 ouw toetz Project: Herinrichting 't Klooster van Rilland Werknummer:ZF15-06 Datum:17 02 2015 Buro Toetz Postbus 230, 4460 AE Goes burotoetz@zeelandnet.nl www.burotoetz.nl Inhoud Hoofdstuk 1 1.1 Projectgegevens

Nadere informatie

Lone Star Western Stable Alphen a.d. Rijn. Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglichttoetreding Energieprestatie

Lone Star Western Stable Alphen a.d. Rijn. Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglichttoetreding Energieprestatie Lone Star Western Stable Alphen a.d. Rijn Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglichttoetreding Energieprestatie Lone Star Western Stable te Alphen a.d. Rijn Toetsing verblijfsgebieden,

Nadere informatie

Bouwbesluitrapportage

Bouwbesluitrapportage BOUWKUNDIG TEKENBUREAU SEERDEN Bouwbesluitrapportage Bunkbed - Telefoonbunker (BBS.185018 versie 3.0) Datum: 26-9-2018 Projectnummer: P.185018 Status rapport: Definitief Onderwerp: Bouwbesluittoetsing

Nadere informatie

De eisen voor de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO)

De eisen voor de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) De eisen voor de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) WBD: De weerstand tegen Branddoorslag (van bv de wand of vloer) is de mate waarin de constructie de branduitbreiding van binnenuit

Nadere informatie

Bouwbesluit rapportage

Bouwbesluit rapportage Bouwbesluit rapportage Project: aanpassen bijgebouw met sauna voorziening Dossier: 16.043 Opdrachtgever: Dhr. A. Jonkers Loon 51 5757 AA Deurne Architect: J.A.W. van Extel buro voor Bouwadvies Ontwerp

Nadere informatie

Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: magazijn.

Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: magazijn. Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, industriefunctie, gelijkwaardigheid, nieuwbouw, thermische isolatie Datum: 15 juni 2019 Status: Definitief Dit advies is opgesteld voor deze specifieke casus en is niet algemeen

Nadere informatie

bouwfysisch rapport bouwbesluitberekeningen

bouwfysisch rapport bouwbesluitberekeningen bouwfysisch rapport bouwbesluitberekeningen behorende bij aanvraag omgevingsvergunning betreffende activiteit bouwen voor de nieuwbouw (herbouw) van strandpaviljoen Beachclub Lekker in Vrouwenpolder. 1.

Nadere informatie

C ntek serooskerke. Bouwfysische berekening Uitbreiden Boerderijwinkel Bioduin

C ntek serooskerke. Bouwfysische berekening Uitbreiden Boerderijwinkel Bioduin Bouwfysische berekening Uitbreiden Boerderijwinkel Bioduin Perduinsweg 3 te Koudekerke Opdrachtgever: Fam. Dekker Perduinsweg 3 4371 SC Koudekerke Berekening bouwfysisch Berekend door : ing. R. Baaijens

Nadere informatie

Renovatie en verbouwing Brouwhuis Ceresstraat te Breda '8 woningen noord en westgevel'

Renovatie en verbouwing Brouwhuis Ceresstraat te Breda '8 woningen noord en westgevel' 2633 - Renovatie en verbouwing Brouwhuis Ceresstraat te Breda '8 woningen noord en westgevel' Toetsing verblijfsgebieden, verblijfsruimten Luchtverversing Daglichttoetreding 2633 - Renovatie en verbouwing

Nadere informatie

Bijlage omgevingsvergunning

Bijlage omgevingsvergunning Opdrachtgever: Onderwerp: HC Den Bosch Oosterplasweg 35 's-hertogenbosch Uitbreiding clubgebouw Nummer: DO.900 Datum: Gew: Inhoudsopgave: Bijlage omgevingsvergunning Inleiding 1. Oppervlakten 2. Daglichttoetreding

Nadere informatie

Toolkit R c & EPC woningbouw

Toolkit R c & EPC woningbouw Toolkit R c & EPC woningbouw Energie & Duurzaamheid Bouwregelgeving Brandveiligheid Bouwfysica Akoestiek Flexibele schil Programma Introductie Wijzigingen Bouwbesluit 2012 Toekomst Termen & begrippen Rc

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2005 1 Besluit van 17 december 2004, houdende wijziging van het Bouwbesluit 2003 (wijzigingen in verband met het opnemen van de subgebruiksfunctie

Nadere informatie

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening Titaniumweg 10 8304 BR Emmeloord 0527-624370 BOUWBESLUIT BEREKENINGEN Projectnaam : Nieuwbouw woning de heer en mevrouw Krijger Projectnummer : 1529 Datum : 1-2-2016 Datum wijziging A : 20-6-2016 Datum

Nadere informatie

Passiefhuis renovatie 16 appartementen Nieuwkuijk

Passiefhuis renovatie 16 appartementen Nieuwkuijk Passiefhuis renovatie 16 appartementen Nieuwkuijk Bepaling ψ phpp waarde Opgesteld door: Datum: 29-04-2010 S&W Consultancy Rapportnr: 210221 Postbus 5185 Versie: 001 4380 KD Vlissingen Tel: 0118 442 270

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD BRL 5701 Wijzigingsblad 14112016 BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 01092016 Aanvaard door de KOMO Kwaliteits

Nadere informatie

Werkstuk NaSk Geluid 5,1. Werkstuk door een scholier 1989 woorden 19 april keer beoordeeld

Werkstuk NaSk Geluid 5,1. Werkstuk door een scholier 1989 woorden 19 april keer beoordeeld Werkstuk NaSk Geluid Werkstuk door een scholier 1989 woorden 19 april 2011 5,1 16 keer beoordeeld Vak NaSk Contact-, lucht- en omloopgeluid Inhoudsopgave. 1. Inleiding..Blz. 3 2. Luchtgeluid Blz. 4 3.

Nadere informatie

Danzigerkade Amsterdam

Danzigerkade Amsterdam Danzigerkade 14-15 Amsterdam Daglichttoetsing aan Bouwbesluit Documentnummer: B.2016.1006.01.P001 (CRO/VB SECR) Datum: 25 oktober 2016 Contactpersoon: ing. G. (Gertjan) Verbaan - T 088 34 67 650 vb@dgmr.nl

Nadere informatie

Ruimte Omschrijving Opp. 10% Ad * Cb * Cu = Ae. Woonkamer 26,86 2,69 Raam Voorgevel 4,00* 0,86* 1,00= 3,44 Raam Zijgevel 0,52* 0,86* 1,00= 0,45

Ruimte Omschrijving Opp. 10% Ad * Cb * Cu = Ae. Woonkamer 26,86 2,69 Raam Voorgevel 4,00* 0,86* 1,00= 3,44 Raam Zijgevel 0,52* 0,86* 1,00= 0,45 Project: Verbouwing woning Eisen bouwbesluit daglichttoetreding In het totaal van de uitwendige scheidingsconstructies van een verblijfsgebied moet, met het oog op de toetreding van daglicht en het uitzicht

Nadere informatie

DAKOPBOUW tussen 0 en 75 graden

DAKOPBOUW tussen 0 en 75 graden Bouwbesluit berekeningen RC berekeningen Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 30-12-2016 BEGANEGROND met kruipruimte Rsi (interieur) 0,17 Isolatie ribcasettevloer 118 0,118 0,025 4,72 Betonelement (bv ribcasettevloer)

Nadere informatie

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening Titaniumweg 10 8304 BR Emmeloord 0527-624370 BOUWBESLUIT BEREKENINGEN Projectnaam : Nieuwbouw woning familie Drenth Projectnummer : 1480 Datum : 14-12-2015 Datum wijziging A : - Datum wijziging B : - Inhoud

Nadere informatie

Voor de toets is gebruik gemaakt van tekeningen van Temmink bouwprojecten met projectnummer FORC16001.

Voor de toets is gebruik gemaakt van tekeningen van Temmink bouwprojecten met projectnummer FORC16001. NOTITIE Datum 14 juli 2017 Projectnaam Vakantiewoningen Hoeve Kroep An Vorden Werknummer Van Yvonne Thijs-van Langen Deerns Nederland B.V. Bouwfysica & Energie Grote Voort 5 8041 AM Zwolle T 088 3740 160

Nadere informatie

Rapport Bouwbesluit. (Bouwbesluit 2012) - Ventilatie berekening - Spui berekening - Daglicht berekening

Rapport Bouwbesluit. (Bouwbesluit 2012) - Ventilatie berekening - Spui berekening - Daglicht berekening Rapport Bouwbesluit (Bouwbesluit 2012) - Ventilatie berekening - Spui berekening - Daglicht berekening Interne uitbreiding kinderopvang Mr. J.B. Kanweg 8 A, 9439 TG Witteveen Revisie: 0 Datum: 01-12-2017

Nadere informatie

Bouwbesluit Rapport Verbouw

Bouwbesluit Rapport Verbouw Bouwbesluit Rapport Verbouw Project: 4 PH woningen Multatulistraat Ulft, 20 april 2012 Projectnummer : 292011 Versie : BB 2012 Ontwerptekeningen : 1107V003 Datum tekeningen : 21-02-2012 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Hierbij de gevraagde info betreffende zaak , Breistroeken 50 Nw. Balinge.

Hierbij de gevraagde info betreffende zaak , Breistroeken 50 Nw. Balinge. From: "Boer" ; Sent: ma, 01 mei 2017 15:06:27 +02:00 To: "olo-middendrenthe.nl" ; Subject: zaaknr.826635 aanvullende info. Attachments: Uitbreiding hoofdgebouw

Nadere informatie

Projectgegevens. Inhoudsopgave. Bruikbaarheid oppervlaktestaat gbo / vg / vr NEN 2580 aantal personen toiletruimte toegankelijkheidssector

Projectgegevens. Inhoudsopgave. Bruikbaarheid oppervlaktestaat gbo / vg / vr NEN 2580 aantal personen toiletruimte toegankelijkheidssector Projectgegevens Projectnaam : Borghese Logistics Kaapstadweg III te Amsterdam Projectnummer : PR9149 Datum : 14 april 2017 Tekening : T08.08.03.10 d.d. 14 februari 2017 Versie : 3.0 Opdrachtgever : Mies

Nadere informatie

Berekeningen en Bouwkundige gegevens

Berekeningen en Bouwkundige gegevens Berekeningen en Bouwkundige gegevens 16.4653 Nieuwbouw 18 appartementen te Buitenkaag Katwijkse Ontwikkelings Maatschappij Adres Vliet Zuid Zijde 5 K. v. K. Rijnland 28079998 Postcode/plaats 2231 GH Rijnsburg

Nadere informatie

Toetsing bouwbesluit. Onderwerp: Verbouw en uitbreiding van een kantoor aan de Broekstraat 24 te Aalten

Toetsing bouwbesluit. Onderwerp: Verbouw en uitbreiding van een kantoor aan de Broekstraat 24 te Aalten Toetsing bouwbesluit Onderwerp: Verbouw en uitbreiding van een kantoor aan de Broekstraat 24 te Aalten Opdrachtgever: Rots Bouw B.V. Broekstraat 24 7122LC Aalten werknr: 16-2740 datum: 16-1-2017 TOETSING

Nadere informatie

Korte samenvatting van de wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 ingaande per 1 juli 2015:

Korte samenvatting van de wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 ingaande per 1 juli 2015: Korte samenvatting van de wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 ingaande per 1 juli 2015: De wijzigingen die per ingaan per 1 juli betreffen met name wijzigingen voor particuliere woningbouw: Wijzigingen

Nadere informatie

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN. Inhoud. - Gebruiksfuncties, gebruiks- en verblijfsoppervlaktes. - Daglichttoetredingsberekening. - Spuiventilatieberekening Titaniumweg 10 8304 BR Emmeloord 0527-624370 BOUWBESLUIT BEREKENINGEN Projectnaam : Nieuwbouw woning familie Rooze Projectnummer : 1528 Datum : 12-1-2016 Datum wijziging A : 8-3-2016 Datum wijziging B

Nadere informatie

Rapport Bouwbesluit. (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening

Rapport Bouwbesluit. (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening Rapport Bouwbesluit (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening Interne verbouw van het perceel Bovenstraat 4 en 6 te Bronkhorst BouwBureau

Nadere informatie

Nieuwbouw 26 appartementen te Halfweg - App 26 toren. Eigenschappen rekenzones type rekenzone omschrijving interne warmtecapaciteit Ag [m²]

Nieuwbouw 26 appartementen te Halfweg - App 26 toren. Eigenschappen rekenzones type rekenzone omschrijving interne warmtecapaciteit Ag [m²] 736 woongeb. 26 app Halfweg - Nieuwbouw 26 appartementen te Halfweg - App 26 toren F2 0,79 Algemene gegevens projectomschrijving Nieuwbouw 26 appartementen te Halfweg - App 26 toren variant F2 straat /

Nadere informatie

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen).

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen). BEM1403270 gemeente Steenbergen Stoofweg 3 4681 RK Nieuw-Vossemeer Telefoon 0167 56 05 09 Telefax 0167 56 09 10 e-mail info@kraakbv.nl Projectnummer : 14056 Onderdeel : Eisen brandveiligheid, daglicht,

Nadere informatie

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?,

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, ir. F.W. (Freek) den Dulk Nieuwe eis per 1 januari 2006 EPC 0,8 Herziening norm: NEN 5128:2004 Energieprestatie van woonfuncties en

Nadere informatie

Nieuwe ISSO 51, 53 & 57 (juli 2017) Overzicht van de wijzigingen

Nieuwe ISSO 51, 53 & 57 (juli 2017) Overzicht van de wijzigingen Nieuwe ISSO 51, 53 & 57 (juli 2017) Overzicht van de wijzigingen Wijzigingsoverzicht ISSO 51, 53 & 57 2017 Wijzigingen ten opzichte van 2012 versie zijn: Correctie op de ontwerpbuitentemperatuur aan de

Nadere informatie

Wat is een verblijfsgebied en wat is een verblijfsruimte?

Wat is een verblijfsgebied en wat is een verblijfsruimte? Wat is een verblijfsgebied en wat is een verblijfsruimte? Probleem Het benoemen en hanteren van de begrippen verblijfsgebied en verblijfsruimte om de toepasselijke eisen voor een bouwplan op te kunnen

Nadere informatie

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN

BOUWBESLUIT BEREKENINGEN BOUWBESLUIT BEREKENINGEN 677717_1356078252474_2012 13_121218_BB berekening_s_bem1300014_pdf *BEM1300014* BEM1300014 gemeente Steenbergen Opdrachtgever: Dhr. C.P.A. van Merriënboer Eerste Boutweg 21 4756

Nadere informatie

C ntek serooskerke. Bouwfysische berekening Uitbreiden woonhuis. Duinweg 28 te Oostkapelle

C ntek serooskerke. Bouwfysische berekening Uitbreiden woonhuis. Duinweg 28 te Oostkapelle Bouwfysische berekening Uitbreiden woonhuis Duinweg 28 te Oostkapelle Opdrachtgever Architect : drh. W. Neess : Piet Jacobse Livinstyle koken baden wonen Mortierebouelevard 3a 4337 RD Middelburg Berekening

Nadere informatie

Rapport Bouwbesluit. (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening

Rapport Bouwbesluit. (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening Rapport Bouwbesluit (Bouwfysische berekeningen) - Oppervlakte berekening - Daglicht berekening - Ventilatie & spui berekening Verbouw woonhuis Covikseweg 10 te Steenderen BouwBureau Borghstee Eursingerstraat

Nadere informatie

Nieuwbouw bedrijfspand MSA. Bouwbesluittoetsingen. Rapportnr: Datum: 13 maart 2017 Versie: 1 Contactpersoon: D. Goetheer

Nieuwbouw bedrijfspand MSA. Bouwbesluittoetsingen. Rapportnr: Datum: 13 maart 2017 Versie: 1 Contactpersoon: D. Goetheer Nieuwbouw bedrijfspand MSA Bouwbesluittoetsingen Rapportnr: 2170359 Datum: 13 maart 2017 Versie: 1 Contactpersoon: D. Goetheer Samenvatting In opdracht van Eysbrand Rozendaal Tekenbureau is door S&W Consultancy

Nadere informatie

Nieuwbouw gebouw B Nistelrodeseweg t.h.v. nr 13, te Uden Inleiding

Nieuwbouw gebouw B Nistelrodeseweg t.h.v. nr 13, te Uden Inleiding Inleiding 21-12-2015 Deze bijlage met relevante berekeningen met betrekking tot het bouwbesluit 2012 is van toepassing op: Nieuwbouw bedrijfspanden en bedrijfswoning Deze bijlage behoort bij de omgevingsvergunningsstukken:

Nadere informatie

EPC berekening. advies- en ingenieursbureau. Nieuwbouw kantoorpand Demostraat, Tiel

EPC berekening. advies- en ingenieursbureau. Nieuwbouw kantoorpand Demostraat, Tiel Nieuwbouwkantoorpand Demostraat,Tiel EPC berekening Adresgegevens Fokkerstraat 39, 3905 KV Veenendaal Postbus 1152, 3900 BD Veenendaal T 0318-75 78 88 F 0318-75 78 87 info@enerpro.nl www.enerpro.nl Voorbeeldbedrijf

Nadere informatie

Toetsing bouwbesluit 2012

Toetsing bouwbesluit 2012 Bijlage 11 bij besluit 2016/0766-V1 V en V Toetsing bouwbesluit 2012 Project: Woonhuis Tuinbouwlaan 39 Projectnummer: 13004B Opdrachtgever: Coen Rijppaert Datum 17-03-2016 illustratie 13004B0-200-155001-0323-0323.xlsx

Nadere informatie

Energieprestatie. metalen gevelelementen in EP berekening Ubouw. 3, 10 en 17 november 2008 VMRG bijeenkomst. door Peter Vierveijzer

Energieprestatie. metalen gevelelementen in EP berekening Ubouw. 3, 10 en 17 november 2008 VMRG bijeenkomst. door Peter Vierveijzer Energieprestatie metalen gevelelementen in EP berekening Ubouw 3, 10 en 17 november 2008 VMRG bijeenkomst door Peter Vierveijzer aanleiding Denkt u projecten te missen doordat houten en kunststof kozijnen

Nadere informatie

Nieuwbouw woning Kremboong te Tiendeveen. Toetsing Bouwbesluit t.b.v. S 809

Nieuwbouw woning Kremboong te Tiendeveen. Toetsing Bouwbesluit t.b.v. S 809 2016-P001 DATUM 05-07-16 project Nieuwbouw woning Kremboong te Tiendeveen betreft Toetsing Bouwbesluit t.b.v. S 809 projectnummer 2016-P001 datum 05-07-16 2016-P001 DATUM 05-07-16 projectgegevens Nieuwbouw

Nadere informatie