8 oktober Asset Management Competence Portal. Samen van Kennis naar Kunde. Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8 oktober 2013. Asset Management Competence Portal. Samen van Kennis naar Kunde. Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)"

Transcriptie

1 8 oktober 2013 Asset Management Competence Portal Samen van Kennis naar Kunde Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

2 Inhoud 1. Introductie Doelstelling & relevantie... 5 De voordelen op een rij: Portal opbouw & informatiestructuur... 6 Domeinen... 6 Informatie categorieën... 7 Oplossingen: de AMC Solution Map... 8 Profielpagina voor uw organisatie Planning Stappenplan Werkwijze Invulformulier Tweetalige portal Contact Pagina 2 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

3 1. Introductie De Asset Management Competence Portal (AMC Portal) is een platform dat AMC Partners de mogelijkheid biedt hun Asset Management kennis en ervaring te delen met elkaar, hun relaties, en het publieke domein. De content van de portal wordt geleverd dóór en vóór de deelnemende organisaties. Daarnaast kan de AMC Portal worden gebruikt om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen, het plaatsen van agendapunten, en het opzetten van (afgeschermde) projectsites waarin bijvoorbeeld samen met andere organisaties kan worden gewerkt aan ontwikkel- en pilottrajecten. Een extra feature van de AMC Portal is de AMC Website voor het publieke domein. Hiermee wordt de AMC Portal gelijk een extra middel om de vindbaarheid van uw organisatie en uw producten en/of diensten, te vergroten. De website toont een subset van de informatie die op de portalomgeving is geplaatst (denk hierbij aan: publicaties, productbeschrijvingen, opleidingen, etc.). De AMC Portal is zo ingericht dat u altijd zelf bepaalt welke informatie u wilt delen, en met wie. Zo blijft u altijd in controle over uw eigen informatie. De AMC Portal heeft daarom ook een afgeschermde omgeving waarin alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord kan worden ingelogd. Wel kunt u uw relaties/klanten, die u kennis wilt laten maken met de AMC Portal, toegang Pagina 3 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

4 geven. De onderlinge relatie tussen de AMC Portal, de website, en de project-sites wordt in het onderstaande figuur weergegeven. 1 AMC Website Volledig toegankelijk (publieke website) 2 AMC Portal Alleen voor AMC partners en relaties (d.m.v. inloggen) 3 Project site Project site Project site Alleen voor direct betrokkenen die persoonlijk toegang hebben verkregen van de betreffende site managers. Pagina 4 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

5 2. Doelstelling & relevantie De AMC Portal dient in de eerste plaats de samenwerking en het delen van kennis en ervaring tussen de AMC Partners te ondersteunen en te vergroten. Vanuit onze ervaring is gebleken dat het bundelen van kennis, producten, en diensten, kan leiden tot effectieve samenwerkingsverbanden tussen de verschillende AMC Partners. Dit geldt niet alleen voor het verdiepen van kennis binnen de samenwerkende organisaties, maar bijvoorbeeld ook voor het opstellen van projectvoorstellen voor potentiele opdrachtgevers. Door binnen het netwerk van AMC Partners te kijken naar een mogelijke aanvulling op uw eigen kennis, producten, en diensten, wordt het mogelijk om totaaloplossingen aan te bieden op gebied van asset management. Met de AMC Portal is snel te ontdekken welke organisaties zijn gespecialiseerd op kennisgebieden en oplossingen die voor uw organisatie een interessante samenwerking kunnen opleveren. Daarnaast biedt de AMC Portal de mogelijkheid om gebruik te maken van projectsites die op een eenvoudige wijze ondersteuning bieden voor concrete samenwerking en projectontwikkeling. Hiermee hopen wij door meer transparantie nog meer samenwerking tussen de AMC Partners te kunnen faciliteren. Naast de onderlinge samenwerking heeft de AMC Portal een belangrijke externe uitstraling naar het publieke domein. Door middel van een overkoepelende website, die vrij toegankelijk is via internet, kunt u uw producten niet alleen delen met AMC partners en relaties, maar tevens actief in de markt zetten. Daarbij kunt u uiteraard zelf volledig aangeven wat u, op de website, wilt laten zien van uw producten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen de beschrijving van een product/document weer te geven op de website, waarbij wel de gegevens van uw organisatie zijn vermeld. Geïnteresseerden kunnen dan direct met u contact opnemen voor meer informatie. De AMC Website is dan ook bedoeld als specifiek asset management platform om uw producten te delen met de wereld en de vindbaarheid uw organisatie op het internet te vergroten. De voordelen op een rij: Op de hoogte blijven van ontwikkelen binnen de AMC kenniskring Het delen van kennis, vóór en dóór elkaar Kansen ontdekken voor samenwerking die leiden tot win-win situaties Samenwerken met AMC Partners aan producten, projecten en documenten, in een afgeschermde omgeving Extra marketing mogelijkheden op het web Het vergroten van de vindbaarheid van uw organisatie, producten en diensten Uw organisatie en producten worden op het internet binnen de context geplaatst van sterk netwerk van organisaties op het gebied asset management. Pagina 5 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

6 3. Portal opbouw & informatiestructuur Zoals in de inleiding is aangeven bestaat de AMC Portal uit drie delen. (1) de AMC Portal zelf, waar alle informatie wordt geplaatst, en alle AMC Partners de mogelijkheid hebben om wijzingen aan te brengen; (2) de project-sites, waar AMC Partners op eenvoudige wijze kunnen samenwerken in een afgeschermde project-omgeving; en (3) de publieke AMC Website, waar een subset van alle informatie op het web wordt getoond. Hiermee wordt de vindbaarheid van uw organisatie, producten en diensten vergroot, en kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op de mogelijkheden en oplossingen op het gebied van asset management. Tot slot biedt de AMC Portal ook de mogelijkheid om een profielpagina voor uw organisatie op te zetten. De profielpagina wordt gekoppeld aan de producten en diensten die u op de AMC Portal aanbiedt. Omgekeerd is het mogelijk om op de profielpagina te zien welke producten en diensten door een organisatie worden aangeboden. Hoe dit in zijn werk gaat wordt later in deze paragraaf toegelicht. Om de grote hoeveelheid aan informatie in de AMC Portal te structuren wordt de informatie in een drietal hoofdgroepen ingedeeld. Hierbij is de volgende onderverdeling gemaakt: 1. Het domein bepaalt in welke schillen van de AMC portal het product zichtbaar wordt en wie toegang heeft tot de informatie 2. De informatie categorie bepaalt het type informatie dat wordt aangeboden in de AMC Portal 3. De oplossing (solution) bepaalt op welke probleem of kennisgebied het product of de dienst van toepassing is. Met deze drie ankerpunten kan elk product dat wordt geplaatst in de AMC Portal ook gekoppeld worden aan een logische structuur, waarmee de vindbaarheid van producten en organisaties wordt vergroot. Onderstaande secties geven een korte toelichting op de drie hoofdgroepen. Domeinen De AMC Portal bestaat uit drie domeinen of schillen, die aangeven waar de informatie wordt weergeven en voor wie de informatie toegankelijk is. U heeft hier uiteraard zelf de controle over. 1) De AMC Portal voor AMC Partners & Relaties De kern van de AMC Portal is de kenniskringomgeving, waarin AMC Partners kunnen inloggen en toegang hebben tot de gemeenschappelijke kenniskringinformatie, die op de portal is geplaatst. 2) De Project-sites voor project- en kennispartners Binnen de portalomgeving van de AMC Portal kunnen AMC Partners en relaties/klanten, met elkaar besluiten om afgeschermde team sites op te zetten, bijvoorbeeld voor het deelnemen aan trainingen en/of workshops of voor de samenwerking bij gezamenlijke projecten. Pagina 6 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

7 3) De AMC Website voor het publieke domein Om de informatie (of een deel daarvan) toegankelijk te maken voor het grote publiek wordt bovenop de portal een website geplaatst. Via deze website zijn bijvoorbeeld de beschrijvingen van producten te benaderen. Voor de deelnemende organisaties is de AMC Portal hiermee dan ook een effectief middel voor het promoten van hun producten en diensten. Door het gezamenlijke aanbod van de AMC Partners op een overzichtelijk weer te geven wordt het mogelijk om met elkaar totaaloplossingen aan te bieden. Onderstaand figuur toont de informatie- schillen, voor wie deze toegankelijk zijn, en hoe deze te benaderen zijn op de AMC Portal (incl. website): Hele Wereld AMC Partners Publiek domein Methods & Techniques Training & Gaming Informatie AMC partners & relaties Training & Gaming Participants & Results Simulations & Pilots Informatie Website AMC Portal Project & Kennispartners Team members: Project content m.b.t. Simulaties & Pilots Project site Project site Project site Informatie categorieën In de AMC Portal is alle content/inhoud gecategoriseerd om snel inzichtelijk te maken om wat voor kennis, producten en/of diensten, het gaat en op welke manier deze toegepast worden. Dit vergroot de vindbaarheid en toont ook de specialisatie aan van de verschillende organisaties. Bij het indelen van de categorieën is er van uitgegaan dat de behoefte aan asset management producten en diensten, wordt vormgegeven vanuit de dagelijkse bedrijfsvoering van een organisatie. De oplossingen (producten en diensten) die door de AMC Partners worden geleverd dienen uiteindelijk een effect te hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering. Hierbij worden drie verschillende categorieën onderscheiden: 1. Methodes & Technieken (kennis) 2. Training & (Serious) Gaming (kunde) 3. Pilots & Simulaties (implementatie/resultaat) Zoals hierboven wordt weergegeven, kunnen de categorieën in de portal worden herkend aan een specifiek icoon. De categorieën staan enerzijds los van elkaar, maar hebben tegelijkertijd een sterke Pagina 7 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

8 AMC Portal verwevenheid en hebben een opvolgend karakter: Methodes & Technieken staan aan de basis van kennisontwikkeling; door middel van Training & Serious Gaming wordt dit geoefend en eigen gemaakt; en met Pilots en Simulaties kan een eerste stap worden gezet met de implementatie in de dagelijkse bedrijfsvoering. In onderstaand figuur wordt de onderlinge verwevenheid weergegeven. Methoden & Technieken Training & (Serious) Gaming Simulaties & Pilots Dagelijkse Bedrijfsvoering Oplossingen: de AMC Solution Map Om de grote hoeveelheid aan informatie een plaats te geven in het asset management landschap, is er voor gekozen dit te koppelen aan zogenaamde oplossingen. De AMC Solution Map dient hierbij als leidraad. De AMC Solution Map is ontwikkeld om alle facetten van asset management op een overzichtelijke wijze weer te geven. Daarbij wordt, door middel van een analogie met een metrokaart, inzichtelijk gemaakt hoe de verschillende aspecten van asset management zijn gerelateerd aan elkaar en hoe de asset management doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Met de AMC Solution Map is het gehele asset management landschap op een simpele wijze in kaart gebracht, waardoor het mogelijk wordt om uw product aan één of meerdere oplossingen c.q. stations te linken. Door in de AMC Solution Map te klikken op een station worden alle producten en diensten weergegeven die hieraan zijn gekoppeld (zie het onderstaande voorbeeld). Pagina 8 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

9 Profielpagina voor uw organisatie Voor elke organisatie wordt een profielpagina opgezet die op alle domeinen van de portal kan worden opgevraagd. Deze pagina toont alle essentiële informatie van een organisatie, de contactpersonen, de specifieke specialisatie m.b.t. asset management, en een overzicht van de producten en diensten, die zij aanbieden op de AMC Portal. Het AMC Centre zal deze pagina initieel opzetten, waarna uzelf de pagina kunt beheren en zo nodig aanpassen. De profielpagina wordt ook weergegeven op de AMC Website waardoor het tevens zichtbaarheid van uw organisatie op het web vergroot. Pagina 9 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

10 4. Planning Het initiële concept voor de AMC Portal is besproken op de kick-off meeting voor het AMC Seminar Na positieve reacties van de AMC Partners is besloten om de AMC Portal in het 2e en 3e kwartaal van 2013 in te richten zodat deze kan worden gevuld met informatie. De AMC Portal, inclusief de profielpagina s en met alle benodigde functionaliteiten, zal op het AMC Seminar 2013 (9-10 oktober) worden gelanceerd. De AMC Website, die aan de AMC Portal wordt gekoppeld, wordt in de loop van het vierde kwartaal 2013 ontwikkeld. De AMC Portal wordt een levende portal waarin over de jaren continu nieuwe producten kunnen worden geplaatst, verbeterd en/of projecten kunnen worden gestart. De doelstelling is om vóór het AMC Seminar 2013 samen met de AMC Partners de portal in te richten en te vullen met eerste cluster van producten/documenten. Hiermee kan al tijdens het seminar een goed beeld worden geschetst van de mogelijkheden van de AMC Portal in de toekomst. Voor iedere (deelnemende) AMC Partner wordt een inlogaccount gecreëerd. Hierbij is het noodzakelijk om een rechtenmatrix op te zetten waarmee wordt bepaald wie toegang heeft tot welke informatie. Het uitgangspunt is dat informatie alleen kan worden aangepast door de eigenaar (content manager) van het product/document. Wie toegang heeft tot het product bepaald u zelf. Zowel de inlogaccounts als de rechtenmatrix worden vóór het AMC Seminar 2013 gerealiseerd en gecommuniceerd aan de AMC Partners. Stappenplan Stap Wat? Wanneer? Check 1 AMC Portal concept ontwikkelen Q AMC Portal presenteren op AMC Kick-off meeting Mei AMC Portal opzetten Q Het invulformulier en de introductie naar de AMC Juni 2013 partners versturen. Uitnodigen om content te leveren 5 Profielpagina per organisatie aanmaken Juli AMC Portal design finaliseren Juli/augustus Aangeleverde content verwerken Vanaf juni/juli Voortgang tonen voorafgaand aan het seminar; op het September 2013 seminar wordt de AMC Portal gelanceerd. 9 Lancering AMC Portal AMC Seminar 2013 (9-10 okt) 10 Feedback verwerken Q Persoonlijke inloggegevens versturen Q AMC Website ontwikkelen Q1/Q Pagina 10 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

11 5. Werkwijze Het AMC Centre, ondersteund door AMC T&T BV, zal zorgdragen voor het onderhoud aan de portal, het structureren van de inhoud en het portal design. Daarnaast worden de producten door AMC Centre daadwerkelijk in de portal geplaatst. Elke organisatie heeft wel de volledige rechten om de eigenschappen die bij het product vermeld staan naar wens aan te passen, te verwijderen, te updaten. Er volgt nog een handleiding waarin het gebruik van de portal verder wordt toegelicht. Alle AMC Partners krijgen tevens vóór het AMC Seminar 2013 een eigen inlogaccount. Hiermee kunnen zij de portalomgeving alvast verkennen. Daarbij wordt eventuele feedback van de AMC Partners bij het ontwikkelen van de portal zeer gewaardeerd en meegenomen in het ontwerp. Invulformulier De basis voor het creëren van content voor de AMC Portal zijn die producten/documenten die u als AMC Partner aanlevert. In de bijlage vindt u tevens een invulformulier waarin bepaalde informatie kan worden ingevuld om uw product vindbaar te maken, en te koppelen aan de informatie structuur van de AMC Portal (AMC Portal Invulformulier.xlsx). Het invulformulier is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Desalniettemin kunt u op de verschillende tabbladen een instructie en een voorbeeld vinden. Daarnaast wordt de AMC Solution Map toegelicht; die gebruikt wordt als blauwdruk voor de informatiestructuur van de portal. Om de vindbaarheid van uw product te verhogen (ook op het internet) is het raadzaam alle witte velden in het invulformulier in te vullen. Het invulformulier bestaat uit drie onderdelen: 1. Producteigenschappen Eigenschappen van het product/document. Dit vergroot de vindbaarheid van het product. 2. AMC Partner organisatie Hier wordt aangegeven welke organisatie eigenaar is van het product/document en wie binnen de organisatie als contactpersoon geldt. 3. Koppeling met de AMC Solution map Het product kan maximaal aan drie solutions uit de AMC Solution Map worden gekoppeld. Alle velden bestaan uit dropdown-menu s, waarbij alle keuzes die u maakt u helpen bij de volgende velden. Pagina 11 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

12 Tweetalige portal De AMC Portal ondersteunt zowel Nederlandse als Engelstalige producten, diensten en beschrijvingen. Voor zowel Engels als Nederlands kunt u in deze Excel een invulformulier vinden. Bij het invullen kunt u vervolgens zelf bepalen op welke manier(en) uw product in de AMC Portal kan worden teruggevonden. De metadata, navigatie, en functionaliteit in de AMC Portal worden overigens volledig in het Engels weergegeven. Voor een volledige integratie in de portal en het verhogen van de vindbaarheid (ook voor internationale bezoekers van de website) is het raadzaam om de invulformulieren zowel in het Nederlands als het Engels in te vullen. Bezoekers kunnen in de AMC Portal selecteren op de taal. Als u zowel in het Engels als Nederlands het invulformulier invult wordt uw product bij alle zoekopdrachten zichtbaar. Zoekt een bezoeker echter op Engelstalige producten en diensten, terwijl u alleen een Nederlandstalige beschrijving heeft bijgevoegd, dan zal dit niet zichtbaar zijn in de resultaten van de zoekopdracht. Het is echter ook goed mogelijk om uw inzending eentalig in de portal te verwerken. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook een Engelstalig product inzenden met een Nederlandstalig invulformulier. U maakt de keuze zelf door een keuze te maken uit het Engels- of Nederlandstalige invulformulier in de Excel, of door deze beiden in te vullen. In het formulier kunt u tevens aangeven of uw product Engels- of Nederlandstalig is. Pagina 12 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

13 6. Contact Vragen, suggesties, of opmerkingen, over alle aspect van de AMC Portal zijn uiteraard zeer welkom. De portal wordt samen met de AMC Partners ontwikkeld, en daarbij is uw inbreng onmisbaar. We hopen samen met u een kennisplatform op te zetten dat uniek is in het huidige asset management landschap! Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen. Ramses Alma Informatie AMC T&T BV Willemsoord AS Den Helder E: ramses.alma@amicoservices.nl T: +31 (0) M: +31 (0) Bart Daalhuisen IT AMC T&T BV Willemsoord AS Den Helder E: bart.daalhuisen@amicoservices.nl T: +31 (0) M: +31 (0) Pagina 13 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

14 AMC Centre Willemsoord AS Den Helder E: T: +31 (0) M: +31 (0) AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

Roadmap. RIE Manager

Roadmap. RIE Manager Roadmap RIE Manager Look & Feel Rapportage/ Documentatie Uploaden Documenten Major Release 3 Lokaal beheer Major Release 2 Regie in eigen hand Submodules Major Release 1 Introductie In deze roadmap geeft

Nadere informatie

Instructie handleiding LobBook (docent)

Instructie handleiding LobBook (docent) Instructie handleiding LobBook (docent) V2.2 September 2015 Ga naar www.jouwschoolnaam.lobbook.nl Als eerste pagina krijgt u hier de optie om in te loggen of te registreren. * * In deze screenshots is

Nadere informatie

OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 OTYS Central Directory OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide DGBC, november 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website 6 3 Organisatie

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide Maart, 2017 Dutch Green Building Council Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website

Nadere informatie

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen

Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Advertentiewereld Dé advertentiesite voor regio s en groepen Beheer uw eigen site, en bepaal eigen regels, voor een regio of specifieke groep op het domein van Advertentiewereld.com Copyright 2014 Advertentiewereld.com

Nadere informatie

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Contentbeheerder Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een web-gebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen met een

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

Inhoud. InfoProjects Pagina s: 14 Datum: Versie 2: april 2013

Inhoud. InfoProjects Pagina s: 14 Datum: Versie 2: april 2013 Handleiding module Workshops met rondleider Van: InfoProjects Pagina s: 14 Datum: Versie 2: april 2013 Inhoud Handleiding module Workshops met rondleider... 1 Inleiding...2 Voorbeeld Workshop...3 Workflow...Error!

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE STIMULUS WEBPORTAL

WERKINSTRUCTIE STIMULUS WEBPORTAL WERKINSTRUCTIE STIMULUS WEBPORTAL In dit document treft u een overzicht aan van de mogelijkheden van de webportal. Tevens wordt stap voor stap uiteengezet hoe u via de webportal uw voortgangs- en eindrapportages

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

Opdrachtenboek Query en XML Rapporten

Opdrachtenboek Query en XML Rapporten FF Opdrachtenboek Query en XML Rapporten ICS (Informatie, Communicatie en Studenten) Universiteit Leiden Postbus 9512 2300 RA Leiden 071 527 6969 VISI Opdrachtenboek Verzoekschrift Opdrachtgever: VISI

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding Wmo Portal pilot

Handleiding Wmo Portal pilot Handleiding Wmo Portal pilot Versie 1.0 Medipoint lanceert haar Wmo Portal met een pilot De lancering van het Wmo Portal van Medipoint is een feit. Met een selecte groep van participerende gemeenten willen

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0

Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology. Versie 2.0 Statuskolommen Sollicitanten OTYS Recruiting Technology Versie 2.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden.

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden. Met de Excelapplicatie Opleidingskalender kunt u afspraken in het kader van de opleiding met AIOS per Ziekenhuis/Opleiding per specialisme plannen en beheren. Introductie Deze Excelapplicatie is gemaakt

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Portaal. Digipoort. Versie 1.55. Datum 25 januari 2012

Handleiding Portaal. Digipoort. Versie 1.55. Datum 25 januari 2012 Handleiding Portaal Digipoort Versie 1.55 Datum 25 januari 2012 Colofon Projectnaam Digipoort Versienummer 1.55 Organisatie Servicecentrum Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag T 0900 555 4555 servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Bestanden uploaden op StamrechtBV.com

Bestanden uploaden op StamrechtBV.com Bestanden uploaden op StamrechtBV.com Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn om bestanden uit uw administratie met behulp van de StamrechtBV.com cliënten portal naar ons te versturen. Voordat

Nadere informatie

Handleiding Punch out (SAP OCI)

Handleiding Punch out (SAP OCI) Handleiding Punch out (SAP OCI) Koppeling webshop leveranciers met DigiInkoop Versie 1.1 Datum 24 juli 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer V1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

PILNAR web applicatie. Handleiding

PILNAR web applicatie. Handleiding PILNAR web applicatie Handleiding Table of Contents De PILNAR editor...3 Toegang tot de omgeving...3 De PILNAR omgeving...3 Hoofdmenu...4 Navigatie...5 Zoeken...6 Detailoverzichten...6 Collectie... 7 Inzending...

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Gebruikers 1. Inleiding 2 2. Inloggen 2 3. Gebruikers aanmaken 3 4. Gebruikers koppelen 5 5. Gebruikers wijzigen 7 6. Gebruikers verwijderen 8 7. Gebruikers

Nadere informatie

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Inhoud Inloggen op het SMC isupport ticketsysteem... 2 Overzicht Startpagina... 3 Voorkeuren instellen... 4 Overzicht pagina Aanvragen... 5 Overzicht

Nadere informatie

Werkinstructie Zorgatlas Menzis Zorgkantoor

Werkinstructie Zorgatlas Menzis Zorgkantoor Werkinstructie Zorgatlas Menzis Zorgkantoor Inhoudsopgave Voorwoord 3 Welkom op de nieuwe Zorgatlas 4 1. Gebruikersbeheer 5 2. Beheer 9 Basisgegevens (organisatie) 3. Beheer 11 Gecontracteerde zorg (organisatie)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Versie 1 Januari 2016 Inhoudsopgave 1 Aanmelden voor uw inschrijving... 3 1.1 Het project op Aanbestedingskalender.nl... 3 1.2 Het project zichtbaar maken

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

Naam: Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion

Naam: Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion Programma Aanpak Universitaire Website (PAUW) Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion Inleiding In het kader van het Programma Aanpak Universitaire Website (PAUW) is afgesproken dat alle decentrale

Nadere informatie

Neo-Klassicistisch Wonen Friesland. gaat online op: ook voor gebruikers zonder. internet aansluiting! Uw gebruikers naam: Uw wachtwoord:

Neo-Klassicistisch Wonen Friesland. gaat online op: ook voor gebruikers zonder. internet aansluiting! Uw gebruikers naam: Uw wachtwoord: Neo-Klassicistisch Wonen Friesland gaat online op: ook voor gebruikers zonder internet aansluiting! Uw gebruikers naam: Uw wachtwoord: Handleiding pastoriewoning.nl Pagina 1 van 19 A B C D E F G H I Q

Nadere informatie

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

Uitzendkracht rol. 30 maart 2011 Akyla bv. copyright Akyla bv

Uitzendkracht rol. 30 maart 2011 Akyla bv. copyright Akyla bv Uitzendkracht rol 30 maart 2011 Akyla bv copyright Akyla bv Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN... 4 2.1 ICOONTJES... 5 2.2 OVERZICHTEN... 5 2.3 ROLLEN... 6 2.4 PROCESTYPES... 7 3. DE UITZENDKRACHT

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Handleiding Portal HHNK medewerkers

Handleiding Portal HHNK medewerkers Handleiding Portal HHNK medewerkers Heerhugowaard, mei 2014 Versie: 1.0 Auteur: T. Tromp Inleiding HHNK maakt gebruik van externe dienstverlening t.b.v. het callcenter. Het callcenter maakt gebruik van

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008 MICHEL ECKERSLEY RULES RELEASE EVENTS 2008 2012 2014 2016 2017 Rules 2008 Rules 7 Rules 8 Rules 9 Mavim MAVIM MANAGER & PORTAL MAVIM MANAGER MAVIM PORTAL USER INTERFACE Nieuwe Iconen Aansluiting Mavim

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds AFO 653 RSS Nieuwsfeeds 653.1 Inleiding 653.1.1 Wat zijn RSS News Feeds en hoe worden ze in Vubis Smart gebruikt? RSS News Feeds RSS (Really Simple Syndication) is een XML-gebaseerd formaat voor het distribueren

Nadere informatie

Handleiding Vergaderkamer

Handleiding Vergaderkamer Handleiding Vergaderkamer Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1008 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Operator toegang... 3 3. Aanmaken vergaderkamer... 4 3.1

Nadere informatie

Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie

Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie Online oplossingen voor meer zelfredzaamheid en burgerparticipatie Achtergrond Zorgvoorelkaar Ontstaan vanuit Stichting I-nspire Breng mensen dichter bij elkaar: vraag en aanbod van zorg en welzijn transparant

Nadere informatie

VisiBox Online Handleiding Pagina 1

VisiBox Online Handleiding Pagina 1 VisiBox Online Handleiding Pagina 1 Professioneel en betaalbaar VisiBox Online is een professioneel en betaalbaar planning programma! Geschikt voor zowel de kleine alsmede grote organisaties! Het betreft

Nadere informatie

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Inhoud Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.... 1 Inleiding.... 2 Verbindingsscherm.... 3 Inloggen.... 3 Ik heb nog geen account.... 3 Wachtwoord vergeten....

Nadere informatie

Handleiding CleanConnect

Handleiding CleanConnect Handleiding CleanConnect April 2011 V 1.0 CleanConnect CleanConnect is een gebruikersvriendelijk systeem waarmee u uw administratie snel, correct en gemakkelijk kunt uitvoeren. Met CleanConnect kunt u

Nadere informatie

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016 Handleiding Overstap VO-MBO 2015/2016 Datum: oktober 2015 Auteur: Intergrip Beste VO Contactpersoon, Voor u ligt de handleiding overstap VO-MBO. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren U bent door uw organisatie gevraagd op te treden als contactpersoon voor het FreeStyle Libre register van het Zilveren Kruis. De patiënt vult

Nadere informatie

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen voor docenten en leerlingen... 3 2. Navigatiebalk... 5 3. Tijdlijn... 6 4. Downloads... 7 5. Docentenhandleiding...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren U bent door uw organisatie gevraagd op te treden als contactpersoon voor het FreeStyle Libre register van het Zilveren Kruis. De patiënt vult

Nadere informatie

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl XIMEx handleiding Gebruiker Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl Kwaliteitmanagementsysteem Document info Categorie: Sub-categorie: Titel document / Deelproduct: Filenaam: Auteur: Procedures

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Inloggen RAI EIP... 3 2.1 Url RAI EIP... 3 2.2 Inlogpagina... 3 2.3 Tussenpagina Selecteer beurs... Fout!

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert

Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Handleiding digitale Werkplatform programma Zorg Verandert Versie 9 april 2015 Het is prettig dat je snel en eenvoudig je weg vindt op het Werkplatform. Heb je een uitnodiging voor het Werkplatform ontvangen

Nadere informatie