Snelgids: Beginnen met I-Rent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelgids: Beginnen met I-Rent"

Transcriptie

1 Snelgids: Beginnen met I-Rent

2 SNELGIDS: BEGINNEN MET I-RENT Versie 1.2 I-Rent Client Support T: / +31 (0)88

3 Snelgids Beginnen met I-Rent Welkom bij I-Rent Wij heten u van harte welkom bij I-Rent.net en danken u voor het gebruik maken van onze diensten. Voordat u begint met ons systeem raden we u aan zoveel mogelijk informatie te verzamelen; bedrijfsgegevens, bankgegevens, betalingsvoorwaarden, algemene voorwaarden, informatie over de accommodaties, foto s, seizoenen, prijzen, etc. Zie hiervoor ook de bijgevoegde checklist. Waarschijnlijk heeft u alle gegevens reeds voorhanden, wat het invoeren in het systeem zal vergemakkelijken. Bent u nieuw in de verhuurbusiness en beschikt u nog niet over alle informatie? Geen zorgen! Door onderstaande stappen in de menu s van het systeem te volgen zult u snel over alle benodigde gegevens beschikken en niets vergeten. 1) I-Rent.net systeem Inloggen Om in het online boekingssysteem te komen gaat u naar en vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in, waarna u toegang heeft tot uw I-Rent account. Het systeem beschikt over de volgende menu s: Home: Het beginscherm geeft u realtime melding van zaken die uw onmiddellijke aandacht nodig hebben: nieuwe contactformulieren, verzoeken tot telefonisch contact, verlopen opties, openstaande klantenbetalingen, annuleringsverzoeken, verlopen publicaties. Boekingen: In dit menu-onderdeel vindt u alles betreffende reserveringen en opties van klanten, informatieaanvragen van klanten, de beschikbaarheidkalender, etc. Management: Het interne administratieve beheer vindt u terug in dit onderdeel; van aankomst- en vertreklijsten, financiële overzichten met de betalingen, verkoopcijfers en de balans, maar ook de eigenarenadministratie vallen onder Management. Contacten: Een database met alle personen die ooit ingevoerd zijn in uw account, niet alleen de contactgegevens van klanten, maar ook die van de eigenaren, keyholders, lokale contacten, onderhoudsteam, etc. Hier kunt u tevens een persoonlijke login aanmaken voor eigenaren. Beheerder: Om de gegevens van uw bedrijf in te voeren, gaat u naar het menuonderdeel Beheerder. Contactgegevens, logins, (online) betalingsmogelijkheden, huurvoorwaarden, algemene informatie over uw bedrijf, en de samenwerkingsverbanden met andere bedrijven, zijn een aantal onderdelen die hieronder vallen. Accommodaties: Voor alle informatie over en het beheren en invoeren van uw accommodaties. Ook de overzichten van hoe en waar deze online gepubliceerd staan kunt u hiervandaan aansturen.

4 2) Uw bedrijfsgegevens invoeren Menu Beheerder Van start gaan met het I-Rent systeem begint met het invullen van uw bedrijfsgegevens in het menu Beheerder. Vul één voor één van boven naar beneden elk (sub)onderdeel van het menu Beheerder in, met de gegevens die van toepassing zijn op uw bedrijf. Sommige menu s zijn tekstverwerkingsprogramma s; de teksten die hier ingevoerd worden zullen online komen te staan of toegevoegd worden aan de verhuurovereenkomst (bv. de verhuurvoorwaarden). Bij andere menu-onderdelen zal gevraagd worden naar data (bv. airco en verwarming seizoenen) of naar een bepaalde werkwijze van uw bedrijf (betalingskalenders). Zorg ervoor dat u alles vanaf het begin zo correct en compleet mogelijk invult, dan zal het systeem u veel werk uit handen nemen, waaronder automatisch verhuurovereenkomsten creëren en alle mogelijke bedragen van een boeking voor u berekenen (klant, eigenaar, agent, commissies, kortingen, etc.) 3) Saldo opladen Menu Beheerder Voor sommige onderdelen van het systeem dient betaald te worden, zoals: het opladen van de accommodatie(s), het publiceren van de accommodaties op bepaalde websites, vertalingen, sms service, het gebruik van specifieke iconen en er is een kleine vergoeding voor elke gemaakte boeking. Deze betalingen worden automatisch van uw I-Rent balans afgetrokken. Derhalve dient u alvorens u verder gaat, eerst saldo op te laden. Ga naar Beheerder -> I-Rent Krediet. Om saldo toe te voegen, klik op Nieuw Krediet en kies het bedrag. Klik vervolgens op Doorgaan. U wordt doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van de bank, alwaar u de gewenste betaalwijze kunt selecteren en direct de online betaling kunt verrichten. In het overzicht ziet u wanneer u welk bedrag gestort heeft, tot wanneer deze geldig is en hoe de balans op dit moment is. 4) Uw accommodaties opladen Menu Lijst Accommodaties Nadat u uw bedrijfsgegevens heeft ingevoerd, waaronder ook de seizoenen, en u saldo heeft in uw I-Rent kredietaccount, kunt u verder gaan met het opladen van uw accommodaties. Ga naar het menu Accommodaties -> Lijst Accommodaties. Klik linksboven op Nieuwe ccommodatie om een accommodatie aan te maken. Voor elke accommodatie die u invoert, betaalt u een klein bedrag dat van uw saldo zal worden afgetrokken. Staat de accommodatie eenmaal in de lijst, ga dan op de naam van de accommodatie staan en klik op uw rechter muisknop. Het menu van de accommodatie verschijnt. Ga elk van de 5 onderdelen af en vul de gevraagde gegevens in: Accommodatie Informatie, Beschrijvingen, Foto s, Prijzen en Extras. 5) De kalender updaten Menu Management en Boekingen Om online boekingen te kunnen maken en in real time te kunnen werken, is het belangrijk om te allen tijde de beschikbaarheid van uw accommodaties up to date te hebben. U dient daarom, alvorens u uw accommodaties online gaat aanbieden, de kalenders en beschikbare verhuurperioden te controleren.

5 Zorg er eerst voor dat de perioden waarin de accommodatie niet beschikbaar is voor verhuur (dit kan om elke reden zijn, maar meestal gaat het om een periode die buiten de overeenkomst tussen de eigenaar en uw bedrijf valt) geblokkeerd worden als Niet beschikbare perioden. Blokkeer vervolgens de perioden voor de eigenaar door deze aan te geven als Boeking Eigenaar. Een Boeking Eigenaar is een (privé)boeking van de eigenaar, voor zichzelf of voor vrienden en familie. In het geval dat er nog geen zekerheid is of de accommodatie online geboekt kan worden of als de huurperiode alleen op aanvraag is (omdat u bv de beschikbaarheid met de eigenaar of keyholder dient te overleggen), kunt u dit kenbaar maken door deze perioden aan te geven als Periode op Aanvraag. Houdt u er echter rekening mee dat in een Periode op Aanvraag online boeken niet mogelijk is en u hierdoor mogelijk boekingen kunt mislopen. Een Nieuwe niet-beschikbare Periode, Nieuwe Boeking Eigenaar en een Nieuwe Periode op Aanvraag kunt u creëren vanuit het menu Management, maar ook direct in de kalender zetten door aldaar (via het menu Boekingen) op de betreffende datum op de rechtermuisknop te klikken. Indien u al reserveringen van klanten heeft, dan kunt u deze invoeren dmv Nieuwe Optie en Nieuwe Boeking in het menu Boekingen, maar ook direct in de kalender, zoals hierboven beschreven. 6) Accommodaties online publiceren Menu Accommodaties Nu de bedrijfsgegevens compleet zijn, u krediet heeft geupload, de accommodaties ingevoerd zijn en de beschikbaarheid bepaald is, kunt u online publiceren. Ga terug naar het menu Accommodaties -> Lijst accommodaties, ga op de naam van de accommodatie staan die u wenst te publiceren en klik op de rechter muisknop. Van hieruit kunt u publiceren op uw eigen website(s), op de websites van partijen met wie u samenwerkt, I-Rent websites en externe websites, door op de bijbehorende menu s te klikken. Publiceren kan ook beheerd worden vanuit het menu Accommodaties op Websites, te vinden onder Accommodaties. Dit menu-onderdeel is vooral handig indien u meerdere accommodaties tegelijk wenst te publiceren, of de publicaties wenst te wijzigen of te controleren. Meer informatie nodig? Raadpleeg de Starters handleiding voor het boekingssysteem of neem contact met ons op: I-Rent Client Support Telefoon: +31 (0) of:

6 Checklist alvorens met I-Rent te beginnen Bedrijfsgegevens zowel contactinformatie als betalingsgegevens. Bankgegevens waar de klant de huursom naartoe over dient te maken, inclusief IBAN en SWIFT/BIC voor internationale overboekingen. Logo: - in GIF formaat met witte achtergrond - afmetingen: 90mm x 20mm (255px per 57px met 72ppp). - het logo mag maximaal 20 kb zijn Geografische coördinaten van het kantoor. Betalingsgegevens hoe brengt u de huursom in rekening en wanneer? Algemene extra kosten zowel verplichte als optionele (bv. reserveringskosten, huur van kinderbed, etc.) en hoe en wanneer deze betaald dienen te worden. De seizoenen Hoog/midden/laag-seizoenen en de bijbehorende data: De volgende teksten in alle talen waarin u wenst te publiceren: Algemene Huurvoorwaarden Bijzonderheden; tekst over de bijzonderheden van de accommodatie en over de gegevens van het kantoor waar de klant de accommodatie huurt. Presentatietekst van uw bedrijf; wie jullie zijn, welke service u biedt, etc. En voor elke accommodatie: Accommodatie informatie Een leeg formulier dat u voor elke accommodatie invult, te vinden in het menu Accommodaties -> Accommodatie InfoSheet Model. Geografische coördinaten in Graden, Minuten en Decimale minuten. Beschrijvingen in alle talen waarin u wenst te publiceren. Foto s Prijzen Extra s verplichte en optionele extra kosten mbt de accommodatiehuur (bv. de schoonmaakkosten) en hoe en wanneer deze betaald dienen te worden.

7 I-Rent.net in 6 stappen Stap 1 - Inloggen Log in op: Stap 2 - Bedrijfsgegevens Vul uw bedrijfsgegevens in: Ga naar het menu Beheerder Stap 3 -I-Rent Krediet Krediet opladen: Ga naar het menu Beheerder => I-Rent Krediet Stap 3 - Accommodaties Laadt uw accommodaties op: Ga naar het menu Accommodaties Klik op Nieuw Krediet Kies het bedrag en de betaalmethode om krediet direct online op te laden Ga naar Lijst Accommodaties Klik op Nieuwe accommodatie Maak uw accommodatie aan Klik met uw rechter muisknop op de naam v/d accommodatie om de gegevens in te vullen Stap 4 - Beschikbaarheid Update de kalenders in de menu's: Management + Boekingen Blokkeer de perioden die niet beschikbaar zijn dmv Nietbeschikbare Periode Blokkeer perioden van de eigenaar dmv Boeking Eigenaar Stap 5 - Online publiceren Ga terug naar het menu: Lijst Accommodaties Blokkeer andere perioden die geboekt of op aanvraag zijn Klik met uw rechter muisknop op de naam v/d accommodatie voor publicatie mogelijkheden Herhaal stap 4 tm 6 voor alle accommodaties Klaar!

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Club.Boekhouding

Handleiding Club.Boekhouding Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Boekhouding...........................................................................................

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Tracer 4.0 een zeer uitgebreide combinatie van Relatiebeheer (CRM) en Bedrijfsmiddelenbeheer (ERP) software oplossingen. Bedrijf : Tracer ICT Blad 2 van 58 Inhoudsopgave

Nadere informatie

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding U koos net als duizenden anderen voor het voordeel én het gemak dat wij u als hostingprovider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij

Nadere informatie

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE Een gebruiksvriendelijke applicatie voor het beheren en verwerken van uw contributie Sportlink Services 09-01-2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 De handleiding... 3 1.2

Nadere informatie

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Deze handleiding beschrijft het invoeren van winkelinventarisaties voor supermarkten. De handleiding is stap voor stap opgezet met een fictieve winkel

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Inrichten van een nieuw company in Newbase

Inrichten van een nieuw company in Newbase Inrichten van een nieuw company in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 November 2013 versie 2.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding. BaseNet Internet Projects

Handleiding. BaseNet Internet Projects Handleiding BaseNet Internet Projects Handleiding: BaseNet Internet Projects Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 1 2. Relatiebeheer... 2 1. Een particulier aanmaken... 2 2. Een bedrijf aanmaken... 2 3. Contactpersoon

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Klant- en Partner Web Versjon: 12 Innhoud KLANT- EN PARTNER

Nadere informatie

HOSTING imuis ONLINE OP DE SERVER VAN DE ACCOUNTANT OF HOSTINGPARTIJ

HOSTING imuis ONLINE OP DE SERVER VAN DE ACCOUNTANT OF HOSTINGPARTIJ HOSTING imuis ONLINE OP DE SERVER VAN DE ACCOUNTANT OF HOSTINGPARTIJ Internetboekhouden op uw eigen server hosten via imuis Online (Web-Based) brengt veel voordelen met zich mee, maar wij adviseren wel

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 1 Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 1. Introductie... 6 1.1 Over Reeleezee Administratie... 6 1.1.1 Samen met uw accountant...

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe functies binnen LogiVert

Handleiding Nieuwe functies binnen LogiVert Handleiding Nieuwe functies binnen LogiVert Uitleg over functies binnen Aurore Datum van document: 18 september 2012 1 Inhoud 1 - Mobiele webwinkel... 3 2 - Artikelreviews... 5 3 - Extra documenten...

Nadere informatie

Handleiding voor het indienen van Nieuwe subsidieaanvragen en indienen van voortgangrapportages Subsidie Monitor (SUM)

Handleiding voor het indienen van Nieuwe subsidieaanvragen en indienen van voortgangrapportages Subsidie Monitor (SUM) Handleiding voor het indienen van Nieuwe subsidieaanvragen en indienen van voortgangrapportages Subsidie Monitor (SUM) Rob Boeijen 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Voordat u kunt beginnen... 4 2.1.

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0

OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology. Versie 4.0 OTYS op uw iphone OTYS Recruiting Technology Versie 4.0 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 1-8-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL

Nadere informatie

Startershandleiding. Complete webhosting

Startershandleiding. Complete webhosting Complete webhosting Startershandleiding U koos, net als duizenden anderen, voor het voordeel én het gemak dat wij u als hosting provider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij deze

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie