Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ)"

Transcriptie

1 A. Algemene gegevens Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) RISN/fiscaal nummer: Website: Postadres: Frans Halstraat 3, 2712 JS Zoetermeer B. Samenstelling bestuur Het College van Diakenen(CvD) vormt het college van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) voor het beheer van de diaconale middelen. De PGZ bestaat uit 6 wijkgemeenten met elk hun eigen wijkkerkenraad. Als geheel wordt de PGZ bestuurd door de Algemene Kerkenraad(AK) met daarin vertegenwoordigers uit de wijkgemeenten. De AK bestaat uit 16 leden, 12 door de zes wijkgemeenten worden aangewezen. Alle ambten, predikanten, ouderlingen, ouderlingen-kerkrentmeester en diakenen moeten daarbij vertegenwoordigd zijn volgens daartoe opgesteld rooster. Het CvD bestaat uit 9 leden, die door de AK worden benoemd. De wijze waarop de PGZ wordt bestuurd is gebaseerd op de Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland. Deze is te vinden op de website van deze kerk: 1. Taken van het College van Diakenen 1. Uitgangspunt: De kerkenraad vertrouwt de verzorging van de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de gemeente van niet-diaconale aard toe aan het College van Kerkrentmeesters en die van diaconale aard aan het College van Diakenen. 2. Omschrijving van de taken van het College van Diakenen

2 a. het in overleg met en in verantwoording aan de kerkenraad scheppen en onderhouden van de materiële en financiële voorwaarden voor de door de gemeente te verrichten diaconale dienst door: het meewerken aan de totstandkoming van het beleidsplan, de diaconale begroting en de diaconale jaarrekening overeenkomstig het bepaalde in ordinantie en het bepaalde in de artikelen 6 en 7; het zorg dragen voor de geldwerving ten behoeve van de diaconale arbeid van de gemeente; en voorts b. het beheren van de goederen van de diaconie; c. het verzorgen van het, in het beleidsplan en de diaconale begroting geformuleerde, personeelsbeleid; d. het zorg dragen voor de arbeidsrechtelijke aangelegenheden van hen die krachtens arbeidsovereenkomst bij de diaconie werkzaam zijn; e. het fungeren als opdrachtgever van hen die op arbeidsovereenkomst in de gemeente op diaconaal terrein werkzaam zijn; f. het beheren van verzekeringspolissen. g. Het College van Diakenen blijft bij het beheren van en beschikken over de aan hem toevertrouwde vermogensrechtelijke aangelegenheden binnen de grenzen van het door de kerkenraad vastgestelde beleidsplan en de door de kerkenraad vastgestelde begroting. h. De volgende rechtshandelingen behoeven vooraf de instemming van de kerkenraad: het aangaan van verplichtingen waarin niet bij vastgestelde begroting is voorzien; het aanvaarden van erfstellingen of schenkingen onder last of voorwaarde; het oprichten van of deelnemen aan een stichting; het voeren van processen voor de overheidsrechter en het aangaan van overeenkomsten om geschillen op een andere wijze tot een oplossing te brengen. i. Het College van Diakenen is bevoegd diaconale steun te verlenen aan personen, organen, kassen, fondsen, instellingen en rechtspersonen in binnen- en buitenland. Uitsluitend in zeer bijzondere gevallen, zulks ter beoordeling van het regionale college voor de behandeling van beheerszaken en nadat ter zake toestemming is verkregen van dit college, kan het College van Diakenen besluiten diaconale gelden beschikbaar te stellen voor niet-diaconaal werk van de gemeente. j. Verdeling taken en bevoegdheden met de wijkraden van diakenen Het mede opstellen van het beleidsplan van de Algemene Kerkenraad.

3 Het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de diaconie. De coördinatie van de diaconale inkomstenverwerving. De zorg voor het archief van het college. Vertegenwoordiging in het DOZK (Diaconaal Overleg Zoetermeerse Kerken) k. Overeenkomstig ordinantie heeft het College van Diakenen de volgende taken aan de wijkraad van diakenen toevertrouwd: De ambtelijke tegenwoordigheid in de kerkdiensten. De zorg voor de bediening bij het Heilig Avondmaal. Het mede voorbereiden van de voorbeden. De zorg voor de goede gang van zaken bij het collecteren tijdens kerkdiensten. Het toerusten van de gemeente tot diaconaat. Het beheer van de diaconale fondsen van de wijk, zijnde de zaken die via de wijkkas lopen, dat is inclusief de wijkgebonden activiteiten. Het opstellen van de begroting en de jaarrekening van de diaconale fondsen van de wijk. Het kenbaar maken aan het College van Diakenen van wensen en aandachtspunten voor de begroting van de Protestantse Gemeente Zoetermeer. Het coördineren en (doen) uitvoeren van activiteiten inzake de werving van inkomsten in de wijk, alsmede het dragen van medeverantwoordelijkheid voor de hoogte van de inkomsten van de diaconie. 3. Samenstelling College van Diakenen a. Het college van diakenen bestaat uit negen leden. b De (drie) diakenen die lid zijn van de Algemene Kerkenraad, vormen tezamen met de (zes) diakenen die daartoe op gezamenlijke voordracht van de wijkraden van diakenen door de Algemene Kerkenraad zijn benoemd, het college van diakenen. c. Elke wijkraad draagt één diaken voor; van deze voorgedragen leden behartigt één lid de belangen van het ZWO-platform en één lid behartigt de belangen van de Kerst-Inn. d. De voorgedragen leden van de wijkraden die zitting hebben in het college, hebben gedelegeerde bevoegdheid namens de wijkraden van diakenen om gezamenlijk een nieuw lid voor het college voor te dragen. e. Het college wijst jaarlijks in de eerste vergadering van dat jaar uit zijn midden een voorzitter, secretaris en penningmeester aan, alsmede voor de voorzitter en de secretaris uit zijn midden een plaatsvervanger (ord en 11-5) f. De voorzitter van het college is tevens een boventallig lid van de Algemene Kerkenraad.

4 g. Het College van Diakenen wijst uit zijn midden een diaken aan, die verantwoordelijk wordt voor de administratie. h. De penningmeester, die zelf niet de administratie voert, is bevoegd betalingen te doen namens de gemeente, met in achtneming van het door de kerkenraad vastgestelde beleidsplan en de begroting, tot een maximaal bedrag van per betaling. Voor betalingen boven dit bedrag zijn voorzitter en penningmeester of secretaris en penningmeester gezamenlijk bevoegd. i. Bij afwezigheid of ontstentenis van de penningmeester treedt de voorzitter of secretaris op als diens plaatsvervanger. j. Besluiten waaraan minder dan 3 leden van het college deelnemen worden genomen overeenkomstig het bepaalde in ordinantie Beleidsplan College van Diakenen 4.1. De kerntaken van de diaconie worden wel als volgt samengevat: Onderling dienstbetoon; Bijstand, verzorging en bescherming; Algemeen maatschappelijk welzijn; Signaleren knelsituaties samenleving; Zorg voor behoud van de schepping; Dienst aan Tafel en inzameling gaven; Toerusten van de gemeente in diaconale roeping. De diaconale kerntaken worden voornamelijk uitgeoefend binnen de verschillende wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Zoetermeer. Het College van Diakenen dient de diaconale kerntaken van de wijkgemeenten te ondersteunen met juridische, financiële instrumenten en algemeen diaconaal beleid. In deze notitie wordt een overzicht gegeven van de specifieke aandachtspunten van het College van Diakenen Doelstellingen en ambitieniveau van het College van Diakenen Het ambitieniveau van het College van Diakenen is primair kwalitatief gericht: a. Een goed toegerust netwerk van diakenen binnen de Protestantse Gemeente Zoetermeer; b. Een diaconaal netwerk gericht op samenwerking met andere kerkgenootschappen, de burgerlijke gemeente en welzijnsorganisaties.

5 c. Transparantie in de keuze van diaconale doelen, plaatselijk, landelijk en wereldwijd. Het College van Diakenen wil geen kwantitatieve doelen stellen voor de opbrengsten van de collecten, omdat deze ten nauwste samenhangen met kerkbezoek en altijd in samenhang moeten worden afgewogen met andere financiële behoeften binnen de wijkgemeenten. Wel is het College van oordeel dat er op het punt van inzameling van de gaven in de kerkdiensten prioriteit dient te zijn voor diaconale doelen door minimaal één collecte te bestemmen voor diaconale doelen en altijd als eerste collecte in de kerkdiensten.. Financiële acties voor diaconale doelen worden bij voorkeur uitgevoerd door middel van Kerkinactie of door speciale acties voor doelen waarmee wijkgemeenten zich zeer verbonden achten Onderling dienstbetoon Het accent bij het onderling dienstbetoon ligt in de wijkgemeente. Het College van Diakenen biedt daar zo nodig ondersteuning. Het onderling dienstbetoon kan binnen een wijkgemeente zelf worden vormgegeven in velerlei vormen zoals helpende handen, inloophuizen, ouderensoos, open kerk, missionaire steunpunten enz. Onderling dienstbetoon leent zich ook goed voor samenwerking met organisaties zoals bij voorbeeld met de Stichting Present. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present heeft een christelijke identiteit, willen Christus navolgen en vanuit die motivatie handelen. Dat betekent overigens niet dat ze alleen met christenen samenwerken. Iedereen die iets van zijn of haar tijd wil geven is welkom. Het College van Diakenen acht samenwerking met de Stichting Present zinvol om op die wijze binnen Zoetermeer een netwerk voor onderling dienstbetoon te ondersteunen. Het College wil dit in samenwerking met het Beraad van Kerken in Zoetermeer als voortzetting van het diaconale samenwerkingsverband DOZK Bijstand, verzorging en bescherming Binnen deze categorie in belangrijke mate aandacht voor: a. Individuele hulpverlening Het College van Diakenen heeft op basis van een model aangereikt vanuit de PKN en aangepast naar de situatie van onze gemeente een protocol opgesteld voor de individuele hulpverlening, Individuele, ook wel genoemd diaconale, hulpverlening beoogt het bijstaan van leden van de Protestantse Gemeente wanneer dat nodig is. Ook niet-leden van de Protestantse Gemeente

6 komen hiervoor in aanmerking. Enerzijds door gesprekken (soms is een luisterend oor voldoende), anderzijds door daadwerkelijke bijstand. Dit kan door verwijzing (zo nodig met begeleiding) naar hulpverleningsinstanties of de plaatselijke overheid of door praktische persoonlijke hulpverlening. Soms moet het in de vorm van financiële ondersteuning als daar geen andere mogelijkheden voor zijn. Enkele uitgangspunten bij individuele (financiële) hulpverlening zijn: De hulp vanuit de diaconie is aanvullend (er wordt altijd onderzocht of er regelingen of voorzieningen zijn waar een aanspraak op kan worden gemaakt). De hulp vanuit de diaconie is tijdelijk van aard. De diaconie is niet in staat om professionele begeleiding te bieden, maar de hulp is gericht op het samen zoeken naar de juiste oplossing en/of hulpverlener. De diaconie probeert barmhartigheid en gerechtigheid in evenwicht te houden. Naast het verlenen van directe hulp wordt er aandacht besteed aan oorzaken. Het is helpen onder protest. De mens staat centraal bij de hulpvraag. De diaconie probeert de hulp primair op een menswaardige manier te geven, respect hebbend voor de keuzes van de hulpvrager. De hulpverlening is vertrouwelijk. De namen van degenen aan wie hulp wordt verleend zijn slechts bekend bij een zeer beperkt aantal diakenen. Over de aard van hulpverlening wordt binnen de diaconie verantwoording afgelegd; dit gebeurt geanonimiseerd, dus zonder vermelding van namen. Het College van Diakenen vervult op het punt van de individuele hulpverlening een coördinerende rol, waarbij zo nodig verwijzing plaatsvindt naar deskundigen in het brede diaconale netwerk. b. Schuldhulpmaatje De schuldenproblematiek in Nederland groeit; steeds meer mensen hebben tijdelijk of blijvend schulden. Daarmee ligt ook armoede op de loer of is al een feit. Het politieke klimaat werkt niet mee om dit tij de keren. De inzet van vrijwilligers is nodig en inmiddels ook erkend door een effectieve lobby van Kerk in Actie bij Tweede Kamerleden. Kerk in Actie nam het initiatief tot samenwerking met andere kerken en christelijke organisaties om het project SchuldHulpMaatjes van de grond te tillen. Binnen dit project worden maatjes

7 opgeleid om mensen in (beginnende) schulden te begeleiden en te coachen. Het is een vernieuwend spoor van diaconie die inzet op een structurele aanpak van armoedebestrijding. Vanuit de wijkdiaconie Noord is het initiatief genomen om hieraan ook in Zoetermeer actief vorm te geven. Er is inmiddels een Stichting Schuldhulpmaatjes Zoetermeer actief. Het College van Diakenen ondersteunt de Stichting Schuldhulpmaatjes Zoetermeer en levert daar een actieve bijdrage aan in de vorm van een actieve toerusting van diakenen of andere gemeenteleden die in staat zijn als schuldhulpmaatje te fungeren. Via het netwerk van het DOZK of het nieuwe diaconale samenwerkingsverband van het Beraad van Kerken in Zoetermeer is een breder netwerk voor schuldhulpverlening beschikbaar. c. Samenwerking in DOZK-verband Er is een actieve inbreng van het College van Diakenen in het Diaconaal Overleg Zoetermeerse Kerken(DOZK) Een lid van het College is voorzitter van het Overleg, terwijl de tweede penningmeester van het College van Diakenen het beheer en de administratie van het hulpfonds DOZK verzorgt. Ook is er vanuit de wijkdiaconieën een tweede vertegenwoordiger van de PGZ in DOZK aangewezen. Ook ondersteunt het College DOZK met een jaarlijks financiële bijdrage Algemeen maatschappelijk welzijn en signaleren knelsituaties in de samenleving Sociale vraagstukken over armoede, vluchtelingen en zorg zijn al lang een centraal aandachtspunt voor diakenen. Structureel krijgen deze vraagstukken aandacht via Kerk in Actie. Op plaatselijk niveau is er vanuit DOZK overleg met de gemeente over de aanpak van de structurele problemen. Het initiatief vanuit het Overleg PGZ-Noord met de RK parochie om meer structureel de samenwerking met de gemeente vorm te geven, wordt van harte ondersteund Zorg voor behoud van de schepping Zorg voor behoud van de schepping is een voortdurend aandachtspunt. Het College ondersteunt kerkelijke activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Zoetermeer die gericht zijn op het behoud van de schepping.

8 4.7. Dienst aan Tafel en inzameling van de gaven De Dienst aan Tafel en de inzameling van de gaven zijn enkele traditionele taken van de diakenen. Bij de dienst aan Tafel ligt het accent in de wijkgemeenten. Voor de inzameling van de gaven heeft het College van Diakenen enkele richtlijnen vastgesteld. Deze zijn: a. Bij de samenstelling van het collecterooster wordt primair uitgegaan van het collecterooster zoals dat door de PKN is samengesteld. b. Het collecterooster wordt in de wijkgemeente verder ingevuld met de keuze van eigen doelen. c. De eerste collecte is voor specifiek diaconale doeleinden d. De tweede collecte is voor pastoraal/missionair beheer gerichte doelen, in het bijzonder voor het wijkwerk en andere doelen binnen een wijkgemeente. e. Aanvullende collecten buiten de eerste en de tweede zijn de verantwoordelijkheid van de wijkgemeenten. Onder verantwoordelijkheid van het College van Diakenen valt de verdere uitvoering van het collecteproces en de administratie van de opbrengsten en afdrachten, dat wil zeggen de gelden ophalen, storten bij de bank en overschrijven naar de aangegeven bestemmingen. Het College acht het zeer gewenst dat de verantwoordelijkheid voor de diaconale financiën en de doelen waarvoor de inzameling van gaven plaatsvindt regelmatig onderwerp van bespreking zijn in de vergadering van de wijkdiaconieën Toerusten van de gemeente in diaconale roeping. Voor het toerusten van de gemeente in de diaconale roeping worden zijn als middelen onder meer beschikbaar: - Geven van voorlichting over diaconale thema s; - Gemeenteleden als vrijwilligers vragen voor diaconale taken; - Projecten voor Zending en werelddiaconaat of projecten in de plaatselijke gemeente, zoals voor de Voedselbank, Roemenië, Zuid-Sumatra, Papua Manusia, Schik en Kongo.

9 De uitvoering van de toerusting vindt plaats binnen de wijkgemeenten. Het College van Diakenen beschouwt het mede als zijn taak de diakenen uit de wijkgemeenten toe te rusten voor de diaconale taken. Om deze redenen wordt regelmatig een cursus voor alle diakenen georganiseerd over de belangrijke diaconale thema s zoals armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Bovendien kon op deze wijze vorm worden gegeven aan de opbouw van het netwerk van diakenen over de wijkgemeenten heen. Het College organiseert voor alle diakenen een jaarlijkse bijeenkomst over actuele diaconale thema s in onze gemeente. 5. Verslag van activiteiten in Onderling dienstbetoon Het onderling dienstbetoon is gericht op het naar elkaar omzien. Via het diaconale werk zet de kerk zich in voor hen die (binnen en buiten de christelijke gemeente) tussen wal en schip geraakt zijn. De kerk heeft compassie met ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken, dementerenden en mantelzorgers De compassie wordt tot uitdrukking gebracht onder andere door middel van bezoekwerk en vormen van praktische ondersteuning, b.v. bij verhuizingen, het bijhouden van de administratie, het invullen van formulieren, het doorverwijzen naar andere instanties, het wandelen met ouderen of gehandicapten, het begeleiden bij vakanties. Onderling dienstbetoon vindt ook plaats via de verschillende inloophuizen van de wijkgemeenten en door middel van attenties en andere blijken van meeleven voor ouderen en zieken. Een bijdrage aan de Kerst Inn behoort tot de jaarlijkse activiteiten. Voor mensen die afhankelijk zijn van zorgverlening en begeleiding biedt de diaconie vakantie aan. De diaconie biedt aan families of individuele personen de mogelijkheid van een vakantie aan, indien ze daarvoor niet zelf in de gelegenheid zijn of daartoe onvoldoende financiële middelen hebben. Voor de inrichting van het nieuwe vakantiecentrum F.D. Roosvelthuis voor de Protestantse Kerk Nederland is een substantiële bijdrage verleend. Ook aan het Diaconaal Pastoraal Centrum Centrum De Herberg is een donatie verleend. Voor de uitvoering van praktische ondersteuning wordt samengewerkt met de Stichting Present, die er op gericht is vraag en aanbod van praktische ondersteuning bij elkaar te brengen.

10 5.2. Bijstand, verzorging en bescherming In verschillende gevallen is aan individuele personen een financiële ondersteuning verleend om de vaste kosten van huur, energie en zorgverzekeringen te kunnen voldoen. Enerzijds gebeurt dit direct door een wijkdiaconie en anderzijds in samenwerking met de Stichting Schuldhulpmaatje. Ook wordt een bijdrage verleend aan het diaconaal samenwerkingsverband van de Zoetermeerse kerken(dozk). In 2014 is er via DOZK onder meer financiële ondersteuning verleend aan een vluchtelingengezin in Zoetermeer. Regelmatig zijn er in 2014 inzamelingen en collecten gehouden voor de Voedselbank. De bijstand beperkt zich niet tot het lokaal niveau. In 2014 is een bedrag van ruim ,-- geschonken aan een keur van goede doelen. Voor de wereldwijde ondersteuning van groepen en personen wordt er actief geparticipeerd in spe-cifieke projecten van Kerkinactie. In 2014 betroffen dit onder meer bijdragen voor projecten en ac-ties: Rumah Bersama/Yabima/Zuid Sumatra Manusia Papua Thailand Ebola Watersnood Balkan Zuid Soedan Syrië 5.3. Algemeen maatschappelijk welzijn Sociale vraagstukken over armoede, vluchtelingen en zorg zijn al lang een centraal aandachtspunt voor diakenen. Structureel krijgen deze vraagstukken aandacht via Kerk in Actie. Op plaatselijk niveau is er vanuit DOZK overleg met de gemeente over de aanpak van de structurele problemen. In 2014 is er ook intensief met de gemeente overlegd over een ondersteunend verzoek voor toekenning van het kinderpardon.

11 De Interconfessionele Stichting Huisvesting Jongeren(ISJH) heeft in 2014 een donatie van 10650,00 geschonken met als wens het bedrag ten goede te laten komen aan jongeren en met name zij die in problemen verkeren. De grondslag van deze donatie was het gegeven dat de ISJH werd ontbonden en de protestantse kerken indertijd bij de oprichting financiële bijdragen hebben verleend aan de ISJH. Het College van Diakenen heeft besloten de donatie te bestemmen voor jeugdactiviteiten van de Stichting Perron 61 in Oosterheem en voor activiteiten gericht op jongeren in het missionaire steunpunt Halte 2717 in Buytenwegh Signaleren knelsituaties samenleving In alle wijkdiaconieën en het College van Diakenen is geanticipeerd op de grote wijzigingen in de zorg en in het bijzonder ook in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De vraag is besproken of er per wijkdiaconie een specifieke WMO-diaken moet zijn, dan wel dat er een algemene coördinator is op diaconaal niveau van de PGZ voor WMO-zaken. De discussie is op dit punt nog niet afgerond, de gedachten gaan uit naar een algemeen coördinator als aanspreekpunt voor WMO-zaken. Ook ligt hier een aanknopingspunt voor het Beraad van Zoetermeerse kerken Dienst aan Tafel en inzameling gaven De Dienst aan Tafel is een traditionele taak van de diakenen in de verschillende wijkgemeenten. De diakenen zijn ook verantwoordelijk voor de inzameling van de gaven in de diensten van de Protestantse Gemeente Zoetermeer. Er is een ondersteunende organisatie voor het verzamelen, storten en het registreren van de collecteopbrengsten. De totale collecteopbrengsten bedroegen in Toerusten van de gemeenten in diaconale roeping. Nadat in 2013 een basiscursus diaconaat werd georganiseerd wordt er jaarlijks een specifieke thema-avond voor alle diakenen van de Protestantse Gemeente Zoetermeer georganiseerd. In 2014 was het thema de veranderingen in de zorg en de wijzigingen in de WMO. 6. Voorgenomen bestedingen Het College van Diakenen heeft geen voornemens tot bestedingen. Het College van Diakenen ziet het als primair zijn taak de collecteopbrengsten ten goede te laten komen aan de diaconale activiteiten binnen de wijkgemeenten en de goede doelen.

12 7. Verkorte staat van baten en lasten met toelichting Kolom1 begroting rekening rekening baten Opbrengsten uit bezittingen Bijdragen gemeenteleden Totaal baten lasten Bestedingen diaconaal werk (plaatselijk, landelijk en wereldwijd) Bestedingen diaconaal pastoraat (predikant, kerkelijk werkers) Bestedingen Kerkdiensten, catechese en gemeentewerk Bijdragen aan andere organen binnen de kerk Lasten overige diaconale eigendommen en inventarissen Salarissen (koster, organist e.d.) Lasten beheer en administratie, bankkosten en rente Totaal lasten Resultaat (baten - lasten) De kern van de baten vormen de collecteopbrengsten voor diaconale doelen in de kerkdiensten. De diaconale activiteiten in velerlei vorm, zoals individuele ondersteuning, inloophuizen, ouderenwerk, kerstattenties, paasgroeten, bijdragen in vakantiekosten voor ouderen, gehandicapten, zieken, en donaties aan goede doelen. Het resultaat in 2014 ligt substantieel hoger dan in voorgaande jaren. Dit als gevolg van een aantal eenmalige baten: Donatie van de Stichting Interconfessionele Jongerenhuisvesting. Deze stichting is opgeheven. Omdat de protestantse kerken bij de oprichting van de stichting gelden ter beschikking hadden gesteld, is bij de opheffing een deel van de resterende baten teruggestort. Een deel van in voorgaande jaren aan een vluchtelingengezin bestede ondersteuning is terugbetaald vanwege toekenning van een uitkering;

13 Er heeft een afrekening plaatsgevonden van het bonnensysteem van de verschillende wijkgemeenten naar een gemeenschappelijk bonnensysteem voor de Protestantse Gemeente Zoetermeer. 8. Begroting 2016 Baten en lasten Realisatie 2014 Begroting 2015 Begroting 2016 Baten Rentebaten Bijdragen Levend geld Giften en andere ontvangsten Nagekomen baten voorgaande jaren Opbrengsten deelname stichtingen Overige opbrengsten levend geld Doorzendcollecten Doorzendcollecten/giften wijken 1703 Projectontv. in wijken 2795 Bijdragen kerkomroep Totaal baten Lasten Lasten kerkdiensten,catechese, e.d Kosten beheer en administratie Bestuurlijke kosten (diaconaal quotum) Kerkomroep(saldo) Diaconaal werk DOZK Plaatselijk Doorzendcollecten - Plaatselijk Landelijk Wereldwijd afdracht vanuit wijken Totaal lasten Saldo Totaal baten

Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ)

Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) A. Algemene gegevens Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) RISN/fiscaal nummer: 824133626 Website: www.pgzoetermeer.nl Email: kerkbureau@pgzoetermeer Postadres:

Nadere informatie

Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ)

Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) A. Algemene gegevens Naam ANBI: College van Diakenen (CvD) van de Protestantse Gemeente Zoetermeer(PGZ) RISN/fiscaal nummer: 824133626 Website: www.pgzoetermeer.nl Email: kerkbureau@pgzoetermeer Postadres:

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend.

ANBI-transparantie Diaconie PKN Woudsend. ANBItransparantie Diaconie PKN Woudsend. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Woudsend RSIN/Fiscaal nummer: 824126439 Website adres: Emailadres: www.pgwoudsend.nl scribapknwoudsend@gmail.nl

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede Beleidsplan 2017-2021 College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede 1 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van het College van Diakenen (CvD) voor de jaren 2017 tot en met 2021. Het geeft

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG Inleiding Dit beleidsplan maakt deel uit van het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Voorburg 2013-2017 met het thema

Nadere informatie

Diaconie Protestantse gemeente te Daarlerveen

Diaconie Protestantse gemeente te Daarlerveen A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Email: Adres: Postcode: Plaats: Postadres: Postcode: Plaats: Diaconie Protestantse gemeente te 0546648861

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): 0515469930

Nadere informatie

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie Gegevens van de diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Kampen, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern

Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern Augustus 2016 Versie 2.0 ANBI gegevens Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten De Meern A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente Vleuten-De Meern RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

gemeente); Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein

Diaconie van de Protestantse Kerk Easterein te Easterein ANBI De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Dit betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585

A. Algemene gegevens. Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente 1 te Gemert-Boekel Telefoonnummer (facultatief): 0492-365585 RSIN Gemeente: 824138417 RSIN Diaconie 824138430 Website adres: www.pkn-gemertboekel.nl

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief):

A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief): A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Nederlandse Hervormde Gemeente Nijeveen Telefoonnummer (facultatief): 0522-491882 RSIN/Fiscaal nummer: 2642347 Website adres: http://hervormdegemeentenijeveen.nl E-mail:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum BELEIDSPLAN DIACONIE Jaar 2017 Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum 1 VOORWOORD De bedoeling van dit Beleidsplan is inzicht te geven in de werkzaamheden en de keuzes die het college

Nadere informatie

ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN

ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN I. DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN VAN DE GEMEENTE Artikel 1. Algemeen 1. De zorg voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de gemeente

Nadere informatie

ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN

ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN ORDINANTIE 11 DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN I. DE VERMOGENSRECHTELIJKE AANGELEGENHEDEN VAN DE GEMEENTE Artikel 1. Algemeen 1. De zorg voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de gemeente

Nadere informatie

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal

2017 ANBI-gegevens. protestantse gemeente roosendaal 2017 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. RSIN/Fiscaal nummer Adres Helmondseweg 5. Postadres Postbus 171

A. Algemene gegevens. RSIN/Fiscaal nummer Adres Helmondseweg 5. Postadres Postbus 171 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Deurne RSIN/Fiscaal nummer 002734400 Websiteadres www.pgdeurne.nl E-mail scriba@pgdeurne.nl Adres Helmondseweg 5 Postcode 5751 GA Plaats Deurne

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaand vindt u de ANBI gegevens van de diaconie van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen aangevuld met het beleidsplan van de diaconie. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. ANBI-transparantie gegevens van de Hervormde Gemeente van Lexmond, gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): Hervormde Gemeente

Nadere informatie

Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Gegevens diaconie van de Hervormde Gemeente Wijngaarden behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente 1 te Wijngaarden Telefoonnummer

Nadere informatie

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a.

Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Diaconie Hervormde Gemeente van Akkerwoude - Murmerwoude c.a. RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet ontvangen van de belastingdienst. Website adres: www.pkndamwald.nl E-mail: hervormdambv@hotmail.com

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com

Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk. www.protestantsrijswijk.com DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE RIJSWIJK A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente te Rijswijk RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: 823899081 www.protestantsrijswijk.com E-mail:

Nadere informatie

Nog niet ontvangen van belastingdienst

Nog niet ontvangen van belastingdienst A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Garyp RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Nog niet ontvangen van belastingdienst www.pkngaryp.nl E-mail: info@pkngaryp.nl Adres:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72 ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Giften aan dergelijke instellingen kunnen, binnen de daarvoor door de overheid

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Zoetermeer

Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse Gemeente Zoetermeer Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Zoetermeer Vaststelling Deze Plaatselijke Regeling is vastgesteld door de algemene

Nadere informatie

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72

ANBI. Diaconie van de Hervormde gemeente Westerlee - Heiligerlee. Telefoonnummer Adres kerkgebouw: Provincialeweg 72 ANBI Algemeen Nut Beogende Instellingen kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften. Giften aan dergelijke instellingen kunnen, binnen de daarvoor door de overheid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN 2013 / 2017 BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE BARENDRECHT 1 van 6 Hoofdstukindeling: 1. Inleiding blz. 3 2. Onze missie blz. 4 3. Onze visie blz. 4 4. Onze thema

Nadere informatie

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

ANBI Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum ANBI Onderstaaand vindt u de ANBI gegevens van de Hervormde Gemeente Harlingen-Midlum te Harlingen voor Kerkbeheer aangevuld met het beleidsplan voor gemeente. Grote Kerk Harlingen Nicolaaskerk - Midlum

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nisse

Protestantse gemeente te Nisse A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te Nisse RSIN/Fiscaal nummer: 824129039 Website adres: E-mail: www.mariakerk-nisse.nl info@mariakerk-nisse.nl Adres: Dorpsplein 49 Postcode: Plaats:

Nadere informatie

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Gegevens in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren door een gemeente behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK. Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk

ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK. Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk ANBI INFORMATIE PROTESTANTSE GEMEENTE TE NOORDWIJKERHOUT EN DE ZILK A. Algemene Gegevens Naam ANBI : Protestantse Gemeente te Noordwijkerhout en de Zilk Telefoonnummer : 0252 340650 RSIN/Fiscaal Nummer:

Nadere informatie

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling Gereformeerde Kerk Kampen - Pagina 1 1. Samenstelling van de Algemene Kerkenraad Ordinantietekst ord. 4 art. 9

Nadere informatie

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum Algemene gegevens ANBI De Protestantse gemeente te Castricum (College van Kerkrentmeesters en College van Diakenen) is een algemeen nut beogende instelling

Nadere informatie

Protestantse gemeente Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp

Protestantse gemeente Nieuwdorp.   Coudorp AH Nieuwdorp december 2015 ANBI informatie De Protestantse gemeente te Nieuwdorp en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse belastingdienst erkende status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Adres: Zuidstraat 13

A. Algemene gegevens. Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: Website adres:   Adres: Zuidstraat 13 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie Hervormde gemeente Burgh Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 824102071 Website adres: www.kerkinburgh.nl E-mail: wavandam@zeelandnet.nl Adres: Zuidstraat 13 Postcode:

Nadere informatie

Diaconie van de Protestantse Gemeente Eastermar

Diaconie van de Protestantse Gemeente Eastermar ANBI gegevens Diaconie van de Protestantse Gemeente Eastermar A. Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie van de Protestantse Gemeente Eastermar Telefoonnummer 0512-472141 RSIN/Fiscaal nummer 002671803 Website

Nadere informatie

Postadres: Postbus 22

Postadres: Postbus 22 A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Kerkrentmeesters van de Hervormde gemeente te Jaarsveld Telefoonnummer (facultatief): 0348-551304 RSIN/Fiscaal nummer: 813612809 Website adres: http://www.hervormdjaarsveld.nl/

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling

Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling concept Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling Let op: 1. Op de even bladzijden staat de a-teksten ( verplicht voor alle PKN gemeenten) en op de oneven bladzijden staan de b en c teksten

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland

ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland ANBI, Diaconie Protestantse Gemeente Maasland A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente Maasland RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: E- mail: Adres: Kerkplein

Nadere informatie

Adres: Zonnebrink 61

Adres: Zonnebrink 61 A Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Winterswijk Telefoonnummer: 0543 512395 RSIN/Fiscaal nummer: 002728722 Website adres: www.pgwinterswijk.nl E-mail: kerkelijkbureau@pgwinterswijk.nl

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn

ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn ANBI gegevens van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn en de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Dirkshorn De Protestantse Kerk Nederland heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking Algemeen Nut Beogende

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

B. Jongsma. Postadres diaconie: Secretaris B. Jongsma, D. Fontein de Jongstr. 14

B. Jongsma. Postadres diaconie: Secretaris B. Jongsma, D. Fontein de Jongstr. 14 Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: Diaconie van de Gereformeerde PKN Kerk te 0511-423750 B. Jongsma 824116586 www.pkndamwald.nl E-mail: diakonie@gereformeerdekerkdamwoude.nl

Nadere informatie

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel.

Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Inhoud Paragraaf Inhoud Bladzijde(n) 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad ordinantie

Nadere informatie

Protestantse gemeente Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp

Protestantse gemeente Nieuwdorp.  Coudorp AH Nieuwdorp. Coudorp AH Nieuwdorp december 2015 ANBI informatie De Protestantse gemeente te Nieuwdorp en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse belastingdienst erkende status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Nadere informatie

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 Nov 2015 Inleiding: Een bekende uitspraak, betreffende het diaconaat is wel: Als de kerk de vrucht is, is het diaconaat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam].

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. PR2 Versie januari 2013 Inhoud

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: 0183-401184 RSIN/Fiscaal nummer: 824104687 Website adres: www.gkalmkerk.nl E-mail: secr.diaconie.gka@gmail.com

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bellingwolde. 1. Samenstelling van de kerkenraad Overige artikelen 1.1. Aantal ambtsdragers De kerkenraad bestaat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht. Inhoud Paragraaf Inhoud Vaststelling 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene

Nadere informatie

ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid.

ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid. ANBI-transparantie van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht Zuid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Dordrecht Zuid Telefoonnummer (facultatief): 078 6176455 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Den Burg, Texel College van Diakenen Begroting 2019

Protestantse gemeente te Den Burg, Texel College van Diakenen Begroting 2019 College van Diakenen 2019 Conceptversie 20-03-2019 21:53 College van Diakenen 2019 Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van diakenen........................................ 2 2.1 Begrote staat van

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

Baten en Lasten voor ANBI-publicatie. baten. lasten. begroting rekening rekening Totaal baten

Baten en Lasten voor ANBI-publicatie. baten. lasten. begroting rekening rekening Totaal baten 2015 2015 2014 Opbrengsten uit bezittingen 11.900 12.224 14.058 Bijdragen gemeenteleden 15.950 15.295 15.714 Totaal 27.850 27.519 29.772 Bestedingen diaconaal werk (plaatselijk, landelijk en wereldwijd)

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Zaamslag Telefoonnummer (facultatief): 0115-432331 RSIN/Fiscaal nummer: 824153145 Website adres: www.cgkzaamslag.nl E-mail: Zaamslag.scriba@cgk.info

Nadere informatie

PUBLICATIE CGK Almelo - ANBI-REGELING

PUBLICATIE CGK Almelo - ANBI-REGELING PUBLICATIE CGK Almelo - ANBI-REGELING Versie juni 2016 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Almelo Fiscaal nummer: 002554604 Website adres: www.kerkinalmelo.nl E-mail: scriba@kerkinalmelo.nl

Nadere informatie

Algemene gegevens diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland

Algemene gegevens diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland Algemene gegevens diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland Telefoonnummer: 0118-606720

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland De diaconie van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland is aangemerkt als een ANBI-instelling. A. Algemene informatie: Naam

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem. Inhoud Paragraaf 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Inhoud Paragraaf Inhoud Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk Amsterdam Amstelgemeente. A. Algemene gegevens Naam ANBI: CGK Amsterdam - Amstelgemeente RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij de Belastingdienst

Nadere informatie

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal

ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal 2018 ANBI-gegevens protestantse gemeente roosendaal A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Roosendaal Telefoonnummer RSIN/Fiscaal nummer: 814618133 Website adres: www.pgrkruiskerk.nl

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Adventkerk te Baarn RSIN/Fiscaal nummer: 002912491 Website adres: www.cgk-baarn.nl E-mail: scriba@cgk-baarn.nl Adres: Nassaulaan 17 Postcode:

Nadere informatie

Gegevens van de Protestantse Gemeente te Bilthoven in het kader van de ANBI-transparantie

Gegevens van de Protestantse Gemeente te Bilthoven in het kader van de ANBI-transparantie ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een Algemeen Nut Beogende Instelling is een instelling die uitsluitend, of nagenoeg uitsluitend, het algemeen nut beoogt en voldoet aan een aantal bijkomende

Nadere informatie

ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg

ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg Anbi-status Kerk aan Zee ANBI publicatie van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Muiderberg A. Algemene gegevens. Naam ANBI RSIN Website adres E-mail adres Adres Beleidsplan Diaconie van de Protestantse

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Loppersum. Burgemeester Van der Munnikstraat 16

Gereformeerde Kerk Loppersum. Burgemeester Van der Munnikstraat 16 ANBI Wijk Vredekerk Algemene gegevens Gereformeerde Kerk Loppersum Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Adres: Postcode: Plaats: Gereformeerde Kerk Loppersum

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht 1 Plaatselijke regeling van de algemene kerkenraad (AK), ten behoeve van het leven

Nadere informatie

Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum

Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum Transparantieverslag Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Dordrecht-Centrum Telefoonnummer (facultatief): 078-6133403 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek.

ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. ANBI- gegevens van de diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Zwartebroek. A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Adres: Postcode:

Nadere informatie

Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken. Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: Nederlands

Nadere informatie

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

RSIN-nummers t.n.v. Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Officiële naam Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd

Nadere informatie

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal CONCEPT d.d. 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal 1. Samenstelling van de algemene kerkenraad 2. Werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Nieuw-Beijerland Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM 1 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM Inhoud Paragraaf Inhoud Preambule Vaststelling 1 Samenstelling van de Algemene Kerkenraad

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers, adressen en andere

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een diaconie behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Driebergen RSIN/Fiscaal nummer: 005856693 Website adres: www.cgk-driebergen.nl E-mail: scribacgkdriebergen@kliksafe.nl Adres: Oranjelaan

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse Gemeente te Monnickendam RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Protestantse Gemeente te Monnickendam RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse Gemeente te RSIN/Fiscaal nummer: 813 612 809 Website adres: www.pgmonnickendam.nl E-mail: secr.diaconie@pgmonnickendam.nl Adres: Graaf Willemlaan

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Halfweg-Zwanenburg

Protestantse gemeente te Halfweg-Zwanenburg ANBI data Protestantse gemeente te HalfwegZwanenburg A. Algemene gegevens Naam ANBI: Protestantse gemeente te HalfwegZwanenburg Telefoonnummer : 0204977303 RSIN/Fiscaal nummer Gemeente: 002514382 Diaconie:

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie