Themadienst voorbereid door tieners van de Nieuwe Kerk. Uit je dak gaan van blijdschap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Themadienst voorbereid door tieners van de Nieuwe Kerk. Uit je dak gaan van blijdschap"

Transcriptie

1 Themadienst voorbereid door tieners van de Nieuwe Kerk Uit je dak gaan van blijdschap Nieuwe Kerk Groningen, 14 mei 2017

2 VOORBEREIDING - Orgelspel - Woord van welkom - Stilte - Ontsteken van de tafelkaarsen - Groet en bemoediging (de gemeente gaat staan) o. Vrede u allen die gekomen bent om geloof te vernieuwen hoop te verkondigen en liefde te ervaren, want Christus is opgestaan! g. JA, HIJ IS WAARLIJK OPGESTAAN! o. Wijd is de horizon g. RUIM ONZE BLIK o. Wij staan op nieuwe grond g. ADEMEN GODS TOEKOMST o. We zijn vrij! g. GELOOFD ZIJ GOD! - Zingen: De vreugde voert ons naar dit huis (Lb 280) 2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan.

3 3 dit huis, dat alle sporen draagt van wie maar mensen zijn, de pijler die het alles schraagt, wilt gij die voor ons zijn? 4 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw engelen troost, waar Gij U vonden laat. 5 Onthul ons dan uw aangezicht, uw Naam, die mét ons gaat en heilig ons hier met uw licht, uw voorbedachte raad. 6 Vervul ons met een nieuw verstaan van t woord, waarin Gij spreekt en reik onszelf als leeftocht aan het brood, dat Gij ons breekt. 7 Dit huis slijt mét ons aan de tijd maar blijven zal de kracht die wie hier schuilen verder leidt tot alles is volbracht. (De gemeente gaat zitten) - Kyrie en Gloria v.: Laten wij de Heer om ontferming aanroepen voor de nood van de wereld en zijn naam prijzen, want zijn barmhartigheid heeft geen einde: (Lb 301k)

4 2 Alles wat U prijzen kan, U, de Eeuwge, Ongeziene, looft uw liefd' en zingt ervan. Alle englen, die U dienen, roepen U nooit lovensmoe: Heilig, heilig, heilig toe! 3 Heer, ontferm U over ons, open uwe Vaderarmen, stort uw zegen over ons, neem ons op in uw erbarmen. Eeuwig blijft uw trouw bestaan laat ons niet verloren gaan. RONDOM HET WOORD (Lb 413) - Groet v: De Eeuwige zal bij u zijn g: OOK U ZAL GOD BEWAREN - Gebed van de Zondag

5 - verhaal van Mirjam en Micha gevolgd door het lied - Eerste lezing: 2 Samuël 6, (BGT) 11 De heilige kist van de Heer bleef drie maanden in het huis van Obed- Edom. En de Heer maakte Obed-Edom en zijn hele familie gelukkig. 12 Toen David dat hoorde, ging hij naar het huis van Obed-Edom om de heilige kist op te halen. Hij bracht de kist op een feestelijke manier naar het oude deel van Jeruzalem. 13 De dragers van de kist bleven na zes stappen stilstaan. Toen offerde David een stier en een koe, 14 en daarna begon hij wild te dansen bij de heilige kist van de Heer. Tijdens het dansen had David alleen een priesterhemd aan, verder niets Zo kwam de heilige kist van de Heer aan in het oude deel van Jeruzalem. Alle Israëlieten juichten, en ze speelden op trompetten. Op dat moment stond Davids vrouw Michal, de dochter van Saul, bij het raam. Ze zag David dansen en springen bij de heilige kist van de Heer. Toen had ze geen respect meer voor David.

6 17 David had een tent laten maken voor de heilige kist van de Heer. De kist werd in de tent gezet, en David bracht allerlei offers aan de Heer. 18 Daarna zegende hij het volk, namens de machtige Heer. 19 Toen werden er broden en vruchten uitgedeeld aan alle Israëlieten. Iedereen kreeg te eten, alle mannen en vrouwen. Daarna gingen ze allemaal naar huis. 20 David ging naar huis om zijn familie te zien. Toen liep Michal, de dochter van Saul, naar hem toe. Ze zei boos: Je hebt je vandaag niet gedragen als een koning! Je hebt je uitgekleed als een vieze vent. Al je slavinnen konden het zien! 21 Maar David antwoordde: Dat deed ik voor de Heer. Hij vindt mij belangrijker dan jouw vader en zijn hele familie. Want de Heer heeft mij koning gemaakt van zijn volk Israël. Ik danste om de Heer te eren! 22 En die slavinnen zullen altijd respect voor me hebben. Zelfs als ik me nog gekker zou gedragen, of als ik me zou schamen voor mezelf. - Zingen: Kondig het jubelend aan (Lb 659) 2 Zingt met een juichende stem, ademt weer opgetogen, dit is Jeruzalem, ere zij God in den hoge! 3 Hier heeft de Heer ons geleid, hier doet Hij Israël wonen uit de ellende bevrijd, God zal het lijden ons lonen.

7 4 Wandelend in de woestijn hebben wij water gevonden springende als een fontein, bronnen geslagen als wonden. 5 Overvloed, overvloed Gods, sprengen van water en leven, bloed uit de flank van de rots, water en bloed om het even; 6 daaruit ontspringt ons bestaan, zo zijn wij wedergeboren! Kondigt het jubelend aan, laat heel de wereld het horen! - Tweede lezing: 1 Petrus 4, (BGT) 12 Vrienden, wees niet verbaasd dat jullie als christenen moeten lijden. Wat er met jullie gebeurt, is niet vreemd. Het is een test voor jullie geloof. 13 Wees blij als je lijdt, want Christus heeft ook moeten lijden. Door het lijden horen jullie bij hem. En op de dag dat hij met hemelse macht op aarde terugkeert, zullen jullie juichen van blijdschap. 14 Als je beledigd wordt omdat je een christen bent, ben je een gelukkig mens. Want het betekent dat de machtige Geest van God in je is. 15 Zorg ervoor dat je niet moet lijden omdat je een moordenaar bent, of een dief, of een misdadiger, of een ruziezoeker. 16 Maar als je moet lijden omdat je een christen bent, schaam je dan niet. Je moet God dan juist eren om wat er met je gebeurt.

8 Zingen: Voor mensen die naamloos (Lb 647) 2 Voor mensen die roepend, tastend en zoekend door het leven gaan, verschijnt hier een teken, brood om te breken: wij kunnen bestaan 3 Voor mensen die vragend, wachtend en wakend door het leven gaan, weerklinken hier woorden, God wil ons horen: wij worden verstaan. 4 Voor mensen die hopend, wankel gelovend door het leven gaan, herstelt God uit duister Adam in luister: wij dragen zijn naam.

9 - Een tweegesprek over blijdschap - Overweging - Pianospel door Ilja de Goede - Zingen: Soms groet een licht van vreugde (Lb 910) 2 Goddank, wij overdenken 't geheim van onze Heer, het heil dat Hij wil schenken, dat nieuw is altijd weer. Bevrijd van onze zorgen begroeten wij de dag en vrezen niet de morgen, wat hij ook brengen mag.

10 3 Hij die met heerlijkheden de leliën bekleedt, zal ook zijn kinderen kleden, Hij kent ons lief en leed. Geen schepsel wordt vergeten, Hij houdt het al in stand, die vogels geeft te eten, Hij voedt ons uit zijn hand. 4 Al zal geen wijnstok dragen, geen vijgenboom zijn vrucht, al ligt het veld te klagen onder een lege lucht, God doet zijn hand toch open, zijn lof krijgt stem in mij. Daar ik op Hem mag hopen, ben ik alleen maar blij. - De kinderen komen terug GEBEDEN EN GAVEN. - Diaconale en andere mededelingen - Inzameling - Gebed over de gaven - Voorbeden met als acclamatie: - Stil gebed - Onze Vader (Lb 368f) Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel.

11 Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was. En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad. Want aan u behoort het koningschap, de macht en de majesteit tot in eeuwigheid. Amen. ZENDING EN ZEGEN - Orgelspel De gemeente gaat staan - Zingen: Wat de toekomst brengen moge (Lb 913)

12 - Zegen 3 Laat mij niet mijn lot beslissen: zo ik mocht ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen, als Gij mij de keuze liet! Wil mij als een kind behandelen, dat alleen de weg niet vindt: neem mijn hand in uwe handen en geleid mij als een kind. 4 Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land. - Handdruk - Orgelspel U bent van harte uitgenodigd om elkaar te ontmoeten bij koffie, thee en limonade Deze dienst is voorbereid en uitgevoerd door tieners van de Nieuwe Kerk: Ilja de Goede, Sieger de Goede, Margriet Knol, Klaas Knol en Harm Loonstra En verder: Eelco Glas (leiding catechese), Coos Engelsma (1 e ouderling), Anke Geertsema (1 e diaken), Stef Tuinstra (orgel), ds. Evert Jan Veldman (voorganger)

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk Zondag 19 februari 2017 Vézelay, David en Goliath Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk 12 OM TE BEGINNEN Zending en zegen Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst Moment

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 25 mei 2014, dienst m.m.v. het ouderenkoor Herfstklanken Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Ouderling van dienst: Hannie Warmelink

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op zondag 16 juni 2019 in de Stefanuskerk te Noorddijk PROKKELKERKDIENST 1 INTREDE aansteken tafelkaarsen moment van stilte gedicht: Geef mij je hand

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Oogstdienst samen met de lutherse gemeente van Amersfoort 2 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 260, 1, 2, 6 en 7 (= Nieuwe Liedboek, Psalm 103)

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 november 2014, dankviering m.m.v. het Ommer Mannenkoor Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Muzikale begeleiding samenzang: Gezinus Veldman Zondagskind:

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst Orde van dienst in de Maartenskerk Zondag 17 september 2017 om 10:00 uur Gezamenlijke startdienst Hervormde Gemeente Kattendijke en Protestantse Gemeente Wemeldinge Thema: Kerkproeverij, een open huis

Nadere informatie

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Voorganger: ds Marco Visser Muzikale leiding: Eibert de Vries Ouderling: Nanny Poppema Diaken: Jannie de Vries 1 Oefenen lied:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Oogstdankdienst 8e zondag van de herfst 9 november 2014 Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de Greef : René van Dijken : Jilles Eindhoven

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Kananese vrouw, Adriaen Collaert Antwerpen, ±1560-1618 Rijksmuseum Amsterdam 9 e zondag van de zomer 17 augustus 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga

Nadere informatie

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES Verschijning aan Maria uit Magdala Ets van Rembrand Voorganger ds. Thea Barnard Organist Luuk Tuinder VOORBEREIDING Als de torenklok luidt worden wij stil Begroeting door

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

10 e zondag van de herfst

10 e zondag van de herfst 10 e zondag van de herfst Tijd als hoop 20 november 16 VOORBEREIDING - Orgelspel - Welkom - Stilte - De ouderling van dienst ontsteekt de tafelkaarsen - Lied van binnenkomst (staande) Lied 213: 1, 2 en

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom Orde van Dienst zondag 3 januari 2016 In De Hoeksteen te Hillegom In- en na afloop van deze dienst nemen we afscheid van onze kosteres Gerrie Spuybroek Voorganger: Maurits de Ridder Organist: Marcel den

Nadere informatie

ZWO-dienst. Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, uur. zoutend zout. lichtend licht. voorganger ds. Johan Meijer

ZWO-dienst. Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, uur. zoutend zout. lichtend licht. voorganger ds. Johan Meijer ZWO-dienst Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, 10.00 uur zoutend zout lichtend licht voorganger ds. Johan Meijer m.m.v. Chanoeka o.l.v. Bertus van 't Foort pianist Jasper van der Deen lectoren Marianne

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST PAASMORGEN. op 27 maart in de Vloedschuur te Heteren om 10:00

ORDE VAN DIENST PAASMORGEN. op 27 maart in de Vloedschuur te Heteren om 10:00 ORDE VAN DIENST PAASMORGEN op 27 maart in de Vloedschuur te Heteren om 10:00 16 1 2 15 Lied: Lied 634, U zij de glorie Orde van dienst Paasmorgen Vloedschuur 2016 Voor aanvang van de dienst zingen we lied

Nadere informatie

zondag 26 februari e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt

zondag 26 februari e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt zondag 26 februari 2016 8 e van Epifanie in de Grote- of Jacobijnerkerk aanvang 9.30 uur Doopdienst, waarin Abel Feenstra wordt gedoopt voorganger : ds. Jan-Jaap Stegeman organist : Theo Jellema orgelspel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018 Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 29 Juli 2018 Voorganger: Ds. H. Nekeman, Olst Ouderling van Dienst: Mevr. Marjon Smelt Organist: Dhr. Piet van Blanken Na de dienst is er gelegenheid om

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 12 maart 2017, 2 e zondag in de 40-dagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = =

Nadere informatie

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft!

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft! Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid Thema: Hij geeft! Zingen: Dank u voor deze nieuwe morgen 2. Dank U voor deze mooie aarde dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger : Ds. Robert Wilschut, Hoogvliet Organist : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Meike Derks Dochter van Joran en Willeke Derks-Van der Zee 11 november 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van

Nadere informatie

Zondag 20 augustus 2017

Zondag 20 augustus 2017 Welkom en mededelingen VOORBEREIDING V: De Heer zij met u. G: Ook met u zij de Heer. V: Onze hulp is in de naam des Heren G: die hemel en aarde gemaakt heeft. Drempelgebed Lied 139: 1 en 2 1 Heer, die

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering op 1e paasdag, 21 april 2019,om uur in de Oude kerk te Borne.

Orde van dienst voor de viering op 1e paasdag, 21 april 2019,om uur in de Oude kerk te Borne. Orde van dienst voor de viering op 1e paasdag, 21 april 2019,om 11.00 uur in de Oude kerk te Borne. Voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Lenze Vondeling koster: Marianne Schipper

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 oktober 2011 IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg voorganger: ds. Joost Röselaers m.m.v. Jan de Vries (lezingen), Gert van Drimmelen

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 februari 2019 in De Kern te Spijkenisse. We lezen Esther uit.

Orde van dienst op zondag 10 februari 2019 in De Kern te Spijkenisse. We lezen Esther uit. Orde van dienst op zondag 10 februari 2019 in De Kern te Spijkenisse We lezen Esther uit. Voorganger ds. Harry Gijsen Organist Kees Heinen Voorafgaand aan de dienst zingen: AWN 4 lied 9 'Lied van Esther'

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017

PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017 PKN SOEST WILHELMINAKERK 18 JUNI 2017 Voorganger : ds. Wim Kievit Ambtsdragers : Leen Lievaart, Dénise Smit Lector : Loes Paul Pianist : Terry Hamberg Beamer : Ernst Mellink Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!!

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! Viering van Schrift en Tafel 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! VOORBEREIDING Begroeting en aanvangswoord. Hoe onmisbaar zijn je ogen! Elke dag begint er mee. Je slaat

Nadere informatie

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5

Liturgie Emmakerk Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof. Welkom en mededelingen. We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 Liturgie Emmakerk 28-4-2019 Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Organist: Hans Hulshof Welkom en mededelingen We zingen: gezang 280: 1,3,4,5 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons

Nadere informatie

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied: 1. Wij zoeken U als wij samenkomen, hopen dat Gij aanwezig zijt, hopen dat

Nadere informatie

Zondag 28 februari 2016 om uur in de kerk van de Eenheid te Son

Zondag 28 februari 2016 om uur in de kerk van de Eenheid te Son Zondag 28 februari 2016 om 10.00 uur in de kerk van de Eenheid te Son VOORBEREIDING Aanvangswoord De Veertigdagentijd is een uitgelezen tijd om extra aandacht te hebben voor de relatie met onszelf, met

Nadere informatie

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Marjan Adams koster: Marianne Schipper

Nadere informatie

3 e zondag na Epifanie 22 januari 2017

3 e zondag na Epifanie 22 januari 2017 3 e zondag na Epifanie 22 januari 2017 De schepping van de mens Gezamenlijke dienst De Bron De Fontein Nieuwe Kerk VOORBEREIDING - Orgelspel - Welkom - Stilte - De ouderling van dienst ontsteekt de tafelkaarsen

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag 4 januari 2015 om uur in de kerk van de Eenheid in Christus te Son. In stilte bereiden wij ons voor op de ontmoeting met onze Heer

Zondag 4 januari 2015 om uur in de kerk van de Eenheid in Christus te Son. In stilte bereiden wij ons voor op de ontmoeting met onze Heer Zondag 4 januari 2015 om 10.00 uur in de kerk van de Eenheid in Christus te Son VOORBEREIDING In stilte bereiden wij ons voor op de ontmoeting met onze Heer Aanvangswoord Aansteken van de tafelkaarsen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Lezen : Filippenzen 4 : 10-20 Tekst : Filippenzen 4 : 13 Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Gezocht: nieuwe jeugdleid(st)ers Voor de jeugd van 12 t/m 15 Voor informatie of aanmelden,

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur -2- Voor aanvang van de dienst speelt het orkest koraalmuziek Welkom en mededelingen Intochtlied: Psalm 92 : 1, 2 en 3 thema:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Ouderling: Sam Boelens Diaken: Nel Klamer Orgel: Gert Boersma DE INTREDE - de klok wordt geluid -

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 26 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. N. van Dorp s-gravenhage Ouderling van dienst: Gerrit van Straalen Diaken van dienst: Anne-Helene Borgts Organist:

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

: ds. Guus A.V. Fröberg. Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken in de stiltehoek van de consistoriekamer.

: ds. Guus A.V. Fröberg. Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken in de stiltehoek van de consistoriekamer. Zondag 22 april 2018 Jubilate psalm 66: 1,2b Juicht voor God, gij ganse aarde. Maakt zijn lof heerlijk. Halleluja. Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Reuzenbeelden op Paaseiland Voorganger Organist :

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Zondag 8 november 2015 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode. Dienst van Schrift en Tafel

Zondag 8 november 2015 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode. Dienst van Schrift en Tafel Zondag 8 november 2015 om 10.00 uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode Dienst van Schrift en Tafel Herfst Met elk blad dat valt, valt meer licht op de aarde, komt meer uitzicht vrij. Met elk blad dat

Nadere informatie

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275)

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275) Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer Orde van dienst 7 april 2019. 5 e Zondag van Veertigdagentijd. Voorganger: ds R.J. van Amstel, Amsterdam Thema: Het papieren vliegtuigje Welkom

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 15 maart 2015, vierde zondag 40dagentijd Klein Pasen, zondag Laetare: wees blij! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Ouderling

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 2 september 2012 startzondag

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 2 september 2012 startzondag Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 2 september 2012 startzondag voorgangers Dik Mook, Joost Röselaers, Jessa van der Vaart organist Erik Visser cantorij onder leiding van Leenke de Lege Orde

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 10 september thema,wees niet bang.en ga. voorganger: Joost Röselaers lector: Carolien Morée

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 10 september thema,wees niet bang.en ga. voorganger: Joost Röselaers lector: Carolien Morée Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 10 september 2017 thema,wees niet bang.en ga. voorganger: Joost Röselaers lector: Carolien Morée organist: Erik Visser. orgelspel Pierre du Mage, Preludium

Nadere informatie

Thema: doel en vervulling?

Thema: doel en vervulling? KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst zondag 5 mei 2019 Thema: doel en vervulling? Voorganger: Gastheer: Organist: Koster: Leesdienst: ds. Monique van Zoest, Zetten Hans Vreeke Martin van der

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Mozes Jezus Thema: Wijs Hem niet af! In de dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Gonda Elzenga 1 ste

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer ORDE VAN DIENST zondag 29 juli 2012 6 e zondag van de zomer Zingen voor de dienst: Gezang 463: 1,3 en 4 1. O Heer die onze Vader zijt, vergeef ons onze schuld. Wijs ons de weg der zaligheid, en laat ons

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Paasmorgen 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Voorbereiding Welkom Aansteken van de tafelkaarsen de gemeente gaat staan v: Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht.

Nadere informatie

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013

PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL. ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL ORDE VAN DIENST 3 e zondag van de 40 dagen Duinzichtkerk 3 maart 2013 Voorganger: ouderling van dienst: diaken van dienst: organist: Ds. C. M. Schreuder;

Nadere informatie