TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG"

Transcriptie

1 TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 14 november 2018

2 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij over de productieafspraken in relatie tot de beschikbare Wlz contracteerruimte Contracteerruimte 2018 In onderstaande tabel is de contracteerruimte 2018 voor CZ zorgkantoor weergegeven in relatie tot de gemaakte productieafspraken. CZ zorgkantoor heeft voor de Zorg in Natura afspraken alle beschikbare middelen ingezet bij het vaststellen van de definitieve afspraken in november We verwachten dat we hiermee de gemaakte zorgkosten 2018 kunnen vergoeden. Ook met betrekking tot PGB verwachten we dat we de realisatie kunnen vergoeden. De Wlz contracteerruimte is gebaseerd op de laatste publicatie van de NZa. Totaal wlz experiment Toedeling van de regionale contracteerruimte 2018 (in Zuidoostkader Zuid Limburg 1.000) Limburg pgb Beschikbare contracteerruimte zorg in natura Experiment Zuid Limburg Beschikbare contracteerruimte PGB Saldo overhevelingen Regionale contracteerruimte incl. overhevelingen Sectorbudget zorg in natura GGZ Sectorbudget zorg in natura GZ Sectorbudget zorg in natura VenV Sectorbudget zorg in natura experiment Sectorbudget PGB Totaal uitgezette sectorbudgetten Ruimte in regionaal kader Tabel 1: Toedeling van de regionale contracteerruimte De Wlz contracteerruimte is gebaseerd op de laatste publicatie van de NZa ( oktober 2018). Ten opzichte van de vorige publicatie is de Wlz contracteerruimte 2018 landelijk opgehoogd voor de verruiming van de regeling extra kosten thuis. In tabel 1 is het budget dat CZ zorgkantoor in totaal per regio ontvangt verdeeld in 6 delen: Sectorbudget zorg in natura Geestelijke Gezondheidszorg Sectorbudget zorg in natura Gehandicaptenzorg (per regio) Sectorbudget zorg in natura Verpleging en Verzorging (per regio, excl. Zuid Limburg) Sectorbudget zorg in natura experiment Zuid Limburg (VenV) Sectorbudget PGB (totaal) Ruimte regionaal kader ; budget dat nog niet is toebedeeld aan een van de sectoren. De actuele budget dat beschikbaar is voor productieafspraken 2018 inclusief incl. PGB verplichtingen bedraagt mln. Dit is 16 mln. meer dan de omvang opgenomen in de vorige publicatie. Deze ophoging van de afspraken is het gevolg van herschikkingen op basis van de verwachte zorgvraagontwikkeling. Hiermee is de volledige contracteerruimte in ZIN vastgelegd in productieafspraken. Specificatie (regionale) sectorbudgetten 2018 Om per onderdeel meer inzicht te verschaffen in de inkomsten en de uitgaven van CZ zorgkantoor, hebben wij hieronder de afspraken, per sector, in tabelvorm weergegeven. Sector GGZ Het sectorbudget voor de GGZ presenteren wij niet per regio aangezien er per zorgkantoorregio slechts 1-2 aanbieders de zorg verlenen. Hierdoor zouden de regionale afspraken te herleiden zijn naar de zorgaanbieder. De sector GGZ heeft 0.3 mln. niet vastgelegd in productieafspraken. Het sectorbudget is bijgesteld naar de verwachte afspraak 2018.

3 Beslag op sectorbudget GGZ 2018 (in 1.000) Totaal Sectorbudget zorg in natura GGZ Modulaire afspraken 12 Verblijfszorg afspraken Meerzorg afspraken Omvang volume reservering - Besteed deel contracteerruimte Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 2: Toedeling van het sectorbudget GGZ 2018 Sector GZ In tabel 3 is voor de sector Gehandicaptenzorg, per regio, een uitsplitsing gemaakt van de afspraken die in die regio zijn gemaakt ten opzichte van het beschikbare sectorbudget van die betreffende regio. De aard van de gemaakte afspraken (type leveringsvorm) is per regio verschillend. Beslag op sectorbudget GZ 2018 (in 1.000) Limburg Sectorbudget zorg in natura GZ Modulaire afspraken VPT afspraken Verblijfszorg afspraken Meerzorg afspraken Omvang volume reservering Besteed deel contracteerruimte Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 3: Toedeling van de regionale contracteerruimte 2018 voor de sector GZ Sector Verpleging en Verzorging In tabel 4 staan per regio de bedragen. In de meeste regio s is er sprake van een evenwicht tussen het sectorbudget en het bestede deel. Oost wijkt daarvan af. Een doorkijk naar een nieuw verdeelmodel van de contracteerruimte betekent dat er goed gekeken wordt naar regionale verschillen. In 2018 is er voldoende budget om cliënten in zorg en de te verwachten groei naar ultimo 2018 te bekostiging. Als we kijken naar de regel geprognosticeerde realisatie 2018 komen de verschillen naar boven. In alle regio s is een beperkte ruimte ingekocht. Door achterblijvende declaraties (o.a. door iwlz 2.0) een tijdelijke daling van de productie (o.a. door een griepgolf) en uitbreiding van capaciteit is de verwachting dat de volledige contracteerruimte 2018 wordt benut.

4 Beslag op sectorbudget VenV 2018 (in 1.000) Sectorbudget zorg in natura VenV Modulaire afspraken VPT afspraken Verblijfszorg afspraken Opslag waardigheid en trots Meerzorg afspraken Volume reservering Besteed deel sectorbudget Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 4: Toedeling van de regionale contracteerruimte 2018 voor de sector VenV Regio Limburg (experiment) Het experiment in de regio Limburg voor de Verpleging en Verzorging heeft een speciaal karakter. Er wordt niet gewerkt met productieafspraken, maar wordt volledig persoonsvolgend bekostigd. Op dit moment is het regionaal beschikbare budget nagenoeg volledig ingezet (zie tabel 1). Afhankelijk van de realisatie wordt dit bedrag verhoogd indien nodig. Persoonsgebonden Budget (PGB) De realisatie van het PGB is afhankelijk van de aanvragen van budgethouders. Op basis van historische data is een bedrag van circa 461 miljoen euro gealloceerd voor deze zorg. Indien nodig kan dit aangevuld worden. Als cliënten overstappen van de leveringsvorm PGB naar ZIN, wordt dat budget overgeheveld naar de desbetreffende sector en regio.

5 Contracteerruimte 2019 Op 15 juli 2018 heeft de Staatssecretaris van VWS het voorlopige budgettaire Wlz kader 2019 gepubliceerd. In oktober heeft de NZa de aangepaste contracteerruimte 2019 gepubliceerd. Uitgangspunten: In de op 1 oktober door VWS gepubliceerde Kaderbrief 1 laat zien hoe het Wlz-kader 2019 is opgebouwd. Ten opzichte van 2018 is het Wlz kader/ de contracteerruimte aangepast i.v.m.: o Kwaliteitskader verpleeghuiszorg tranche 2019 o Herijking van de Wlz-tarieven o Uitstroom lage ZZP s o Middelen Waardigheid & Trots o Maatregelen ter voorkoming van zorgval o Loon en prijs bijstelling. In tabel 2 is het budget dat CZ zorgkantoor in totaal per regio ontvangt verdeeld in 4 delen: Sectorbudget zorg in natura Geestelijke Gezondheidszorg Sectorbudget zorg in natura Gehandicaptenzorg (per regio) Sectorbudget zorg in natura Verpleging en Verzorging (per regio) 2 Sectorbudget PGB (totaal) `Ruimte regionaal kader betreft budget dat nog niet is toebedeeld aan een van de sectoren. Totaal wlz Toedeling van de regionale contracteerruimte 2019 (in Zuidoostkader 1.000) Limburg pgb Beschikbare contracteerruimte zorg in natura Beschikbare contracteerruimte PGB Saldo overhevelingen Regionale contracteerruimte incl. overhevelingen Sectorbudget zorg in natura GGZ Sectorbudget zorg in natura GZ Sectorbudget zorg in natura VenV Sectorbudget PGB Totaal uitgezette sectorbudgetten Ruimte in regionaal kader Tabel 5: Toedeling van de regionale contracteerruimte 2019 Per sector is een productieafspraak gemaakt op basis van de te verwachten zorgvraag. Het grootste deel wordt ingezet voor verblijfszorg. Dit budget wordt per sector gereserveerd. Hiermee kunnen verschuivingen opgevangen worden tussen instellingen. Deze volumereservering wordt medio 2019 bij zorginstellingen ingezet als de onderliggende realisatie hier aanleiding toe geeft. Hiermee borgen we de continuïteit van zorg. Voor 2019 voorzien wij een aantal financiële risico s als gevolg van landelijke beleidswijzigingen. Het is nog niet te voorspellen of CZ uit gaat komen met de contracteerruimte. Wij zijn hierover in gesprek met de NZa/VWS. Gedurende het jaar zullen we afspraken bijstellen waar mogelijk in 2018 is het experiment persoonsvolgende zorg in Limburg ten einde gekomen. In 2019 is het budget weer opgenomen binnen de VenV.

6 Specificatie (regionale) sectorbudgetten 2019 Om per onderdeel meer inzicht te verschaffen in de inkomsten en de uitgaven van CZ zorgkantoor, hebben wij hieronder de afspraken, per sector, in tabelvorm weergegeven. Sector GGZ Het sectorbudget voor de GGZ presenteren wij niet per regio aangezien er per zorgkantoorregio slechts 1-2 aanbieders de zorg verlenen. Hierdoor zouden de regionale afspraken te herleiden zijn naar de zorgaanbieder. De sector GGZ heeft op dit moment meer afspraken vastgesproken dan het beschikbare sectorbudget. Gedurende 2019 gaan we de realisatie monitoren en bijstellen waar mogelijk om uiteindelijk binnen de sectorale contracteerruimte te blijven. Beslag op sectorbudget GGZ 2019 (in 1.000) Totaal Sectorbudget zorg in natura GGZ Modulaire afspraken 12 Verblijfszorg afspraken Meerzorg afspraken Omvang volume reservering Besteed deel contracteerruimte Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 6: Toedeling van het sectorbudget GGZ 2019 Sector GZ In tabel 7 is voor de sector Gehandicaptenzorg, per regio, een uitsplitsing gemaakt van de afspraken die in die regio zijn gemaakt ten opzichte van het beschikbare sectorbudget van die betreffende regio. De aard van de gemaakte afspraken (type leveringsvorm) is per regio verschillend. Voor twee van de zes CZ zorgkantoorregio s zijn voldoende middelen om zorg in te kopen. Met name in de regio is te weinig contracteerruimte beschikbaar, de andere CZ zorgkantoorregio s compenseren voor dit tekort. Op basis van het aantal CIZ indicaties, ontvangt de regio Zuidoost minder budget dan er nu aan kosten wordt gemaakt. Met andere woorden, gemiddelde kosten liggen hier hoger. Wij zijn reeds in gesprek met de zorgaanbieders uit deze regio over hoe we de gemiddelde kosten kunnen verlagen, zodat we de toegankelijkheid van zorg ook in de toekomst kunnen borgen. Daarnaast kijken we hoe we de actielijnen uit deze overleggen kunnen doortrekken naar de andere zorgkantoorregio s. Beslag op sectorbudget GZ 2019 (in 1.000) Limburg Sectorbudget zorg in natura GZ Modulaire afspraken VPT afspraken Verblijfszorg afspraken Meerzorg afspraken Omvang volume reservering Besteed deel contracteerruimte Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 7: Toedeling van de regionale contracteerruimte 2019 voor de sector GZ

7 Sector Verpleging en Verzorging In tabel 8 staan per regio de bedragen voor In vergelijking met 2018 zijn de bedragen gestegen (met name door hogere tarieven) en is de regio Limburg weer toegevoegd aan het overzicht. De reden hiervoor ligt in het aflopen van het experiment persoonsgerichte zorg. De uitgangssituatie is regionaal verschillend. In de meeste regio s is procentueel een beperkte ruimte beschikbaar. In andere regio s is er op basis van de huidige verdeling een tekort. Bij de eerste realisatiecijfers wordt de regionale verdeling opnieuw bekeken. Op basis van de beschikbare ruimte en de te verwachten productie wordt 2019 financieel een krap jaar. Als de indicatie-stijging door zet en dit wordt vertaald in meer aanbod, is het mogelijk dat de contracteerruimte in de loop van 2019 onvoldoende is. Hierover is gesprek met VWS en de NZa. Op dit moment zijn de ramingen nog niet te onderbouwen met productiecijfers, maar tijdige declaratie in 2019 is van groot belang om deze goed en snel te onderbouwen. Beslag op sectorbudget VenV 2018 (in 1.000) Limburg Sectorbudget zorg in natura VenV Modulaire afspraken VPT afspraken Verblijfszorg afspraken Opslag waardigheid en trots Meerzorg afspraken Volume reservering Besteed deel sectorbudget Niet besteed deel van het sectorbudget Besteed deel contracteerruimte Geprognosticeerde realisatie Onderproductie t.b.v. besteed deel contracteerruimte Tabel 8: Toedeling van de regionale contracteerruimte 2019 voor de sector VenV Persoonsgebonden Budget (PGB) De realisatie van het PGB is afhankelijk van de aanvragen van budgethouders. Als cliënten overstappen van de leveringsvorm PGB naar ZIN, wordt dat budget overgeheveld naar de desbetreffende sector en regio.

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 24 oktober 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 1 juni 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij over de productieafspraken

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update december 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 31 december 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 29-3-218 Marktanalyse regio Zuidoost-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio Zuidoost- Brabant.

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 29-3-218 Marktanalyse regio West-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio West- Brabant. In de marktanalyse

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 29-3-218 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio Zuid- Limburg. In de marktanalyse

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden 29-3-218 Marktanalyse regio Zuid-Hollandse eilanden Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoor regio Zuid-Hollandse

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland 29-3-218 Marktanalyse regio Zeeland Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio Zeeland. In de marktanalyse vindt

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden Marktanalyse 218 Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden 29-3-218 Marktanalyse regio Haaglanden Voor u ligt de marktanalyse 218 gehandicaptenzorg van CZ zorgkantoor regio Haaglanden. In de marktanalyse

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 7 September 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 4 Juni 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 4 Juni 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 7 September 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 7 September 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 9 November 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 8 Oktober 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 8 Oktober 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 8 Oktober 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 11 Januari 2019

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 11 Januari 2019 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 11 Januari 2019 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 10 December 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 10 December 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2018 Periode 10 December 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2018 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 3 Mei 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 3 Mei 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 9 November 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 9 November 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 12 Februari 2018 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 12 Februari 2018 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis publiceert maandelijks de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders inzage te geven in de door

Nadere informatie

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017

Publicatie Zorgkostenraming Wlz Periode 2 April 2017 Publicatie Zorgkostenraming Wlz 2017 Periode 2 April 2017 Inleiding Leeswijzer Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe opzet voor de zorgkostenraming 2017 Dit doen we om zorgaanbieders beter inzage te geven

Nadere informatie

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Caro Verlaan Manager zorginkoop Verpleging & Verzorging 22-05-17 Het experiment persoonsvolgende

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017 Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz 2017 27 januari 2017 Verleden heden toekomst 2016 Zorg Budget Declaratiegedrag 2017 Klant centraal Budget Declaratiegedrag 2018 Toekomstagenda Inhoud presentatie

Nadere informatie

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten

Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Stand van zaken experiment persoonsvolgende bekostiging in Zuid-Limburg Effect op inkoop en wachtlijsten Caro Verlaan Manager zorginkoop Verpleging & Verzorging 30-06-17 Doelstellingen van het experiment

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018 > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2016

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2016 Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz 2016 28 januari 2016 Verleden heden toekomst 2015 Zorg Budget Declaratiegedrag 2016 Klant centraal Budget Declaratiegedrag 2017 Toekomstagenda Taakstelling Inhoud

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Marktanalyse 2017 Haaglanden

Marktanalyse 2017 Haaglanden Marktanalyse 2017 Haaglanden 30-03-2017 Marktanalyse regio Haaglanden Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio Haaglanden. In de marktanalyse vindt u informatie

Nadere informatie

Regionale marktanalyse Wlz

Regionale marktanalyse Wlz Regionale marktanalyse 2017-2018 Wlz Zorgkantoren Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland Noord Inleiding Voor u ligt de marktanalyse voor de zorgkantoorregio s Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering / Test test test De Staatssecretaris van Newtonlaan 1-41 Volksgezondheid, Welzijn en Sport 3584 BX Utrecht De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 3017 Postbus 20350 3502 GA Utrecht 2500 AJ DEN HAAG T 030 296

Nadere informatie

iedersandse Zorgautorifest

iedersandse Zorgautorifest iedersandse Zorgautorifest De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M J. van Rijn Postbus 20350 2500 A3 DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

Marktanalyse 2017 Zuidoost Brabant

Marktanalyse 2017 Zuidoost Brabant Marktanalyse 2017 Zuidoost Brabant 30-03-2017 Marktanalyse regio Zuidoost Brabant Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio Zuidoost Brabant. In de marktanalyse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c BELEIDSREGEL BR/REG-17141 Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

Marktanalyse Zuid Hollandse Eilanden

Marktanalyse Zuid Hollandse Eilanden Marktanalyse 2017 Zuid Hollandse Eilanden 30-03-2017 Marktanalyse regio Zuid Hollandse Eilanden Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio Zuid Hollandse Eilanden.

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DLZ-CB-U sep. 08

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DLZ-CB-U sep. 08 De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag 26 sep. 08 Onderwerp Bijlage(n) Uw brief Beleidsdebat 30-9-2008

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c / Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg

Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg Marktanalyse 2018 Zuid-Limburg 28-03-2018 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 2018 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoor regio Zuid- Limburg. In de marktanalyse vindt u informatie

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal. Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamerder Staten-Generaal der Staten-Generaal der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

Wlz inkoopkader

Wlz inkoopkader Wlz inkoopkader 2018-2020 Congres inkoop kleinschalige zorg Roeland van Overbeek en Bregje Schouten 8 maart 2018 Inhoudsopgave 1 Zorg in de Wlz 2 Zorginkoopbeleid Wlz 2018-2020 Onze doelgroep Toegang tot

Nadere informatie

Marktanalyse 2017 Zeeland

Marktanalyse 2017 Zeeland Marktanalyse 2017 Zeeland 30-03-2017 Marktanalyse regio Zeeland Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio Zeeland. In de marktanalyse vindt u informatie terug

Nadere informatie

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Bijeenkomst Inkoop Wlz 2018 Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Inhoud presentatie Inleiding Voor wie is de inkoopprocedure bedoeld 7 Uitgangspunten 2018-2020 Belangrijke wijzigingen t.o.v. 2017 Betrokkenheid

Nadere informatie

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 BELEIDSREGEL Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Randvoorwaarden 2 5. Algemene tariefbeschikking vooraf,

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141e Budgettair kader Wlz 2017 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Vaststelling van het budgettair kader 3 5. Verdeling contracteerruimte

Nadere informatie

Cliëntervaring. De bron voor verbetering. Petra Meijer 21 maart 2016

Cliëntervaring. De bron voor verbetering. Petra Meijer 21 maart 2016 Cliëntervaring De bron voor verbetering Petra Meijer 21 maart 2016 Quiz Hoeveel WLZ indicaties zijn er landelijk? Hoeveel cliënten maken gebruik van de WLZ in Amsterdam? Wat is de gemiddelde prijs voor

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Marktanalyse 2017 Zuid-Limburg

Marktanalyse 2017 Zuid-Limburg Marktanalyse 2017 Zuid-Limburg 30-03-2017 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio Zuid-Limburg. In de marktanalyse vindt u informatie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 69120 29 december 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 9 december 2016, kenmerk

Nadere informatie

Marktanalyse 2017 West Brabant

Marktanalyse 2017 West Brabant Marktanalyse 2017 West Brabant 30-03-2017 Marktanalyse regio West-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 2017 Verpleging en Verzorging van CZ Zorgkantoren regio West-Brabant. In de marktanalyse vindt u informatie

Nadere informatie

Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg

Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg Vernieuwingen bekostiging langdurige zorg NZa-congres van beleid naar praktijk, 22 september 2016 Marrit Nauta Inhoud 1. Uitgangspunt: brief Waardig leven met zorg 2. De puzzel: Vernieuwingstrajecten bij

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/16/19c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

ZorgCijfers Monitor Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg 1 e kwartaal juli Van goede zorg verzekerd

ZorgCijfers Monitor Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg 1 e kwartaal juli Van goede zorg verzekerd ZorgCijfers Monitor Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg 1 e kwartaal 2019 juli 2019 Van goede zorg verzekerd Dit is een uitgave van Zorginstituut Nederland Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl

Nadere informatie

Welkom. Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017

Welkom. Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017 Welkom Inkoopdocument Wet langdurige zorg 2017 Inleiding Politieke en maatschappelijke context Herziening langdurige zorg o Eigen verantwoordelijkheid o Zelfredzaamheid o Thuis blijven wonen, zorg dichtbij

Nadere informatie

Landelijk inkoopbeleid 2020 Regionaal Kader 2020

Landelijk inkoopbeleid 2020 Regionaal Kader 2020 Wet langdurige zorg 2020 Landelijk inkoopbeleid 2020 Regionaal Kader 2020 Verpleging & Verzorging Gehandicaptenzorg Geestelijke Gezondheidszorg (0570) 68 74 41 zorgkantoormiddenijssel.nl Landelijk inkoopbeleid

Nadere informatie

Aanvulling 2019 bij inkoopkader Wlz juni 2018

Aanvulling 2019 bij inkoopkader Wlz juni 2018 Aanvulling 2019 bij inkoopkader Wlz 2018-2020 7 juni 2018 Programma Het programma bestaat uit 2 delen: Deel 1: Algemeen deel voor GZ, GGZ en VV Korte pauze Deel 2: Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg Regiovisie

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg. Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016

Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg. Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016 Inkoopbeleid Wlz 2017 gehandicaptenzorg Bijeenkomst zorgaanbieders Zwolle - Nieuwegein 1 juni 2016 Inhoudsopgave 1 Welkom 2 Nu we elkaar toch spreken 3 Totstandkoming en doelstellingen inkoopbeleid Wlz

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c / Aan de besturen van de AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Marktanalyse 2019 West-Brabant

Marktanalyse 2019 West-Brabant Marktanalyse 2019 West-Brabant www.cz-zorgkantoor.nl 27-03-2019 Marktanalyse 2019 West-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 2019 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoorregio West-Brabant. Kwaliteit

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ).

Nadere informatie

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 juni 2018 - NW ZA 1 Inhoudsopgave 1. Leeswijzer... 3 2. Inkoopprocedure...

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 104 Langdurige zorg C BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 28-3-217 Marktanalyse regio Zuid-Limburg Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio Zuid-Limburg. In de marktanalyse

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 30 597 Toekomst AWBZ Nr. 213 Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 26 september 2011. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c Budgettair Kader Wlz 2018 - BR/REG-18147c Versie 4 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ. Juni 2018

Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ. Juni 2018 Informatiebijeenkomst zorginkoop Wlz 2019 GZ en GGZ Juni 2018 Agenda Landelijk inkoopbeleid Pijlers zorginkoop VGZ Zorgkantoren 2019 - Klantfricties - Kwaliteitskader - Zinnige zorg Inkoopsystematiek en

Nadere informatie

Marktanalyse 2019 Zuidoost-Brabant

Marktanalyse 2019 Zuidoost-Brabant Marktanalyse 2019 Zuidoost-Brabant www.cz-zorgkantoor.nl 27-03-2019 Marktanalyse 2019 Zuidoost-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 2019 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoorregio Zuidoost-Brabant.

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125

Budgettair Kader Wlz BR/REG-19125 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden op: http://puc.overheid.nl/doc/ PUC_244796_22.

Nadere informatie

Financieel beleid Wlz 2018

Financieel beleid Wlz 2018 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden Financieel beleid voor

Nadere informatie

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Per 1 januari 2015 worden grote veranderingen in de zorg van kracht. De Hervorming Langdurige Zorg is één van de ingrijpendste veranderingen in het zorgstelsel

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het

Nadere informatie

Marktanalyse 2019 Haaglanden

Marktanalyse 2019 Haaglanden Marktanalyse 2019 Haaglanden www.cz-zorgkantoor.nl 27-03-2019 Marktanalyse 2019 Haaglanden Voor u ligt de marktanalyse 2019 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoorregio Haaglanden. Kwaliteit In deze

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 217 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 28-3-217 Marktanalyse regio West-Brabant Voor u ligt de marktanalyse 217 gehandicaptenzorg van CZ Zorgkantoren regio West-Brabant. In de marktanalyse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden

Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Zilveren Kruis Zorgkantoor zet in op zorg en ondersteuning die past bij de manier waarop klanten hun leven willen leiden Presentatie Inkoopkader Zilveren Kruis Zorgkantoor voor 2018-2020 1 juni 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus GA Utrecht. Datum 2 juli 2018 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2019

Nederlandse Zorgautoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus GA Utrecht. Datum 2 juli 2018 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz 2019 Nederlandse autoriteit t.a.v. mevrouw dr. M.J. Kaljouw Postbus 3017 3502 GA Utrecht Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Kenmerk 1372038-178547-LZ

Nadere informatie

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015.

In de bijlage bij deze brief treft u een afschrift aan van mijn brief aan de NZa over de actualisering van het budgettaire kader Wlz 2015. > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11

Nadere informatie

Zorginkoop langdurige zorg

Zorginkoop langdurige zorg Quickscan Zorginkoop langdurige zorg 2014-2016 mei 2016 1 2 Inhoud Vooraf 5 Managementsamenvatting 7 1. Inleiding 11 1.1 Wat laat de quickscan zien? 11 1.2 Gebruikte gegevens 12 1.3 Volume en prijseffect

Nadere informatie

adres.

adres. Nederlamdlse De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De hear drs. M.3. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEIM HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296

Nadere informatie

Marktanalyse 2018 Zeeland

Marktanalyse 2018 Zeeland Marktanalyse 2018 Zeeland 28-03-2018 Marktanalyse regio Zeeland Voor u ligt de marktanalyse 2018 Verpleging en Verzorging van CZ zorgkantoorregio Zeeland. In de marktanalyse vindt u informatie terug over

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K.

Nederlandse Zorgautoriteit Postbus GA Utrecht. Datum 6 juli 2017 Betreft Voorlopige kaderbrief Wlz Geachte mevrouw K. Nederlandse Zorgautoriteit Postbus 3017 3502 GA Utrecht Directie Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Inlichtingen bij Datum 6 juli 2017 Betreft

Nadere informatie

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het

Nadere informatie

Nacalculatie 2014. Indien van toepassing - Specificatie opgave zorginfrastructuur

Nacalculatie 2014. Indien van toepassing - Specificatie opgave zorginfrastructuur Nacalculatie 2014 De deadline voor indiening van de volledige nacalculatie is door de NZa vastgesteld vóór 1 juni 2015. Om tijdige indiening van de nacalculatieformulieren 2014 bij de NZa te kunnen bewerkstelligen,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014 BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland 30-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ zorgkantoor

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017

Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz Publicatiedatum: 30 juni 2017 Toelichting bij het CZ Zorginkoopdocument GGZ Wlz n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141d Budgettair kader Wlz 2017 Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644 Wlz-zorgaanbieders en zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres directie

Nadere informatie

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Bijlage 1 bij circulaire Wlz/16/20c BELEIDSREGEL Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie