Liturgie van de eredienst. Zondagmorgen 20 mei 2018 in de Oude Kerk te Barneveld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie van de eredienst. Zondagmorgen 20 mei 2018 in de Oude Kerk te Barneveld"

Transcriptie

1 Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 20 mei 2018 in de Oude Kerk te Barneveld Pinksteren maakt de tongen los! In deze dienst Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: Ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Bart Roest Organist: Roelof van Middendorp Fluitiste: Annedien Bos

2 Inleidend orgel- en fluitspel: Op Toonhoogte lied 134 Als de hemel openbreekt, het huis vervult met vrede, zal de adem van Uw Geest ons met Zijn kracht bekleden. Wek ons tot leven en wakker ons aan: zet ons in vuur en in vlam. Breng een herleving en moedig ons aan: Heer, maak ons helemaal nieuw! Refrein: De wind steekt op, de wind steekt op; waar zij waait leeft Uw kerk weer op. Het vuur laait op, het vuur laait op: een vuur van liefde voor God! Als U heilig vuur ontsteekt, als antwoord op ons bidden, is de kracht die ons ontbreekt aanwezig in ons midden. Wek ons tot leven en wakker ons aan: zet ons in vuur en in vlam. Breng een herleving en moedig ons aan: Heer, maak ons helemaal nieuw! Welkom en mededelingen door: ouderling Roelof Bos In aansluiting op de voorspel zingen we staande: Op Toonhoogte lied 136

3 Stilgebed Votum en Groet Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door Uw kracht! Hemelse Vrede, deel U nu mede aan een wereld die U verwacht! Wij mogen zingen van grote dingen, als wij ontvangen al ons verlangen, met Christus opgestaan. Halleluja! Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven, als wij herboren Hem toebehoren, Die ons is voorgegaan. Halleluja! Wat kan ons schaden, wat van U scheiden, Liefde die ons hebt liefgehad? Niets is ten kwade, wat wij ook lijden, Gij houdt ons bij de hand gevat. Gij hebt de zege voor ons verkregen, Gij zult op aarde de macht aanvaarden en onze Koning zijn. Halleluja! Gij, onze Here, doet triomferen die naar U heten en in U weten, dat wij Gods zonen zijn. Halleluja! Zingen: Psalm 118: 12 en 14 Dit is de dag, de roem der dagen, Die Isrels God geheiligd heeft; Laat ons verheugd, van zorg ontslagen, Hem roemen, Die ons blijdschap geeft. Och HEER, geef thans Uw zegeningen; Och HEER, geef heil op deze dag; Och, dat men op deez' eerstelingen Een rijke oogst van voorspoed zag.

4 Gij zijt mijn God, U zal ik loven, Verhogen Uwe majesteit; Mijn God, niets gaat Uw roem te boven; U prijz' ik tot in eeuwigheid. Laat ieder 's HEEREN goedheid loven, Want goed is d' Oppermajesteit; Zijn goedheid gaat het al te boven; Zijn goedheid duurt in eeuwigheid! Heilige Wet en de Hoofdsom Zingen: Psalm 119: 86 Dan vloeit mijn mond steeds over van Uw eer, Gelijk een bron zich uitstort op de velden; Wanneer ik door Uw Geest Uw wetten leer, Dan zal mijn tong Uw redenen vermelden; Want Uw geboôn zijn waarlijk recht, o HEER'; Gij zult de vlijt van die U zoekt, vergelden. Gebed om de opening van het Woord en de verlichting van ons hart door de Heilige Geest. Bijbellezing: Handelingen 2: En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen. 2 En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij zaten. 3 En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. 4 En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen te spreken in andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken. 5 Nu woonden er Joden in Jeruzalem, godvrezende mannen uit alle volken die er onder de hemel zijn. 6 Toen dan dit geluid klonk, kwam de menigte samen en raakte in verwarring, want ieder hoorde hen in zijn eigen taal spreken.

5 7 En zij waren allen buiten zichzelf en verwonderden zich, en zij zeiden tegen elkaar: Zie, zijn het niet allen Galileeërs die daar spreken? 8 En hoe kunnen wij hen dan horen, eenieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn? 9 Parthen, Meden en Elamieten en zij die inwoners zijn van Mesopotamië, Judea, Cappadocië, Pontus en Asia, 10 Frygië, Pamfylië, Egypte, en de streken van Libië, dat bij Cyrene ligt, alsook de nu hier verblijvende Romeinen, zowel Joden als proselieten, 11 Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze taal over de grote werken van God spreken. 12 En zij waren allen buiten zichzelf en raakten in verlegenheid, en de één zei tegen de ander: Wat wil dit toch zeggen? 13 Anderen zeiden spottend: Zij zijn vol zoete wijn. Tekst voor de preek: Handelingen 2: 3 En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. We geven onze gaven Zingen: Op Toonhoogte lied 141: 1 en 3 Verkondiging Leid mij, Heer, o machtig Heiland door dit leven aan Uw hand. Ik ben zwak, maar Gij zijt machtig, wees mijn Gids in 't barre land. Gij mijn Sterkte, Gij mijn Leider, vul mij met Uw Geest steeds meer, vul mij met Uw Geest steeds meer. Laat door mij Uw levend water vloeien als een klare stroom. O, Heer Jezus, 't wordt steeds later dat Uw Geest over allen koom'. Machtig Heiland, mijn Verlosser, kom, Heer Jezus, in Uw kracht, kom, Heer Jezus, in Uw kracht.

6 Thema: Pinksteren maakt de tongen los! Zingen: Psalm 33: 1 Zingt vrolijk, heft de stem naar boven, Rechtvaardigen, verheft de HEER. Het past oprechten, God te loven; Zingt Zijne grote naam ter eer. Prijst Hem in uw psalmen, Met de schoonste galmen; Roept Zijn weldaân uit; Laat de keel zich paren Met de klank der snaren; Looft Hem met de luit. Lezing van het formulier bij de openbare geloofsbelijdenis Gemeente des Heeren, Een aantal broeders en zusters heeft het verlangen in uw midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof af te leggen, opdat zij mogen delen in de volle gemeenschap van de kerk. Zij worden hierdoor tot het Heilig Avondmaal toegelaten en dragen medeverantwoordelijkheid voor de opbouw van de gemeente van Christus. Wij geloven en belijden dat God in Christus Zijn kinderen vergadert uit alle rassen en volken en hen verenigt tot één lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is en wij de leden zijn. In de Heilige Doop wordt ons verklaard en verzegeld, dat wij in Gods genadeverbond opgenomen zijn. Daarom behoren wij als leden van Christus gemeente gedoopt te zijn. Daarmee dragen wij Zijn merk- en veldteken. In het Heilig Avondmaal, waar Christus ons brood en wijn geeft als tekenen en zegelen van Zijn gekruisigd lichaam en Zijn vergoten bloed, verbindt Hij ons telkens opnieuw tot de waarachtige gemeenschap met Zichzelf en met elkaar. Zo verenigd met Christus, zijn wij geroepen met woord en daad Hem te belijden als Heere en Heiland, en Gods Koninkrijk te verkondigen en te verwachten.

7 De kerkenraad heeft, na gehoord te hebben over jullie geloof en kennis van de waarheid, met vertrouwen en blijdschap in jullie voornemen toegestemd. Nu jullie belijdenis van het geloof willen afleggen, verzoek ik jullie om plaats te nemen voor het koorhek en in dankbare gehoorzaamheid aan de heilige Schrift en in gemeenschap met de belijdenis van de vaderen, te antwoorden op de volgende vragen: Ten eerste: Belijd je te geloven in God, de Vader, de Almachtige, Schepper van hemel en aarde, en in Jezus Christus, Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere, en in de Heilige Geest? Ten tweede: Aanvaard je de roeping om, als lid van de gemeente, die God zich in Christus tot het eeuwige leven verkoren heeft, door Zijn genade tegen de zonde en de duivel te strijden, je Heiland te volgen in leven en sterven, Hem te belijden voor de mensen en met blijdschap te arbeiden in Zijn Koninkrijk? Ten derde: Wil je, in de gemeenschap van de Protestantse kerk in Nederland en onder haar opzicht, getrouw zijn onder de bediening van het Woord en de sacramenten, volharden in het gebed en in het lezen van de heilige Schrift en wil je met de jouw geschonken gaven meewerken aan de opbouw van de gemeente van Christus? Wat is hierop jouw antwoord: Ja, met heel mijn hart. Aart van Dam (Aart) Tot U, HEERE, hef ik mijn ziel op, mijn God, op U vertrouw ik. (Psalm 25: 1 en 2a) Griëtte van Hoef-Bakker (Griëtte) Wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed. (Psalm 139: 14b) Wouterus Wilhelmus van Hoef (Wouter) Wie is de man die de HEERE vreest? Hij onderwijst hem in de weg die hij moet kiezen. (Psalm 25: 12)

8 Maartje Cornelia van de Loenhorst-van Ee (Carolien) Zoals een vader zich ontfermt over zijn kinderen, zo ontfermt de HEERE Zich over wie Hem vrezen. (Psalm 103: 13) Gesina Hendrika van Maanen (Heidi) In de benauwdheid hebt U ruimte voor mij gemaakt. (Psalm 4: 2b) Wouter van Middendorp (Ewout) Licht is gezaaid voor de rechtvaardige en blijdschap voor de oprechten van hart. (Psalm 97: 11) Evert Ploeg (Steven) Maar ik vertrouw op U, HEERE. Ik zeg: U bent mijn God! (Psalm 31:15) Maria Rika de Vos (Arieke) Wacht op de HEERE, wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken; Ja, wacht op de HEERE. (Psalm 27: 14) Evelien Woudenberg (Evelien) Want U hebt mij verblijd, HEERE, met Uw daden; ik zal vrolijk zingen over de werken van Uw handen. (Psalm 92: 5) Opneming onder de belijdende leden van de gemeente Uit kracht van jullie doop en als gevolg van jullie persoonlijke belijdenis van het geloof verklaren wij jullie, in de gemeenschap van de Kerk van Christus, tot belijdende leden van de Protestantse Kerk in Nederland en nodigen jullie tot de tafel des Heeren. In aansluiting op het amen na de bevestiging zingen we de nieuwe belijdende leden staande toe Psalm 134: 3. De God nu van alle genade, die jullie in Christus geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal jullie volmaken, bevestigen, versterken en funderen. Hem zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen. Dat 's HEEREN zegen op u daal'; Zijn gunst uit Sion u bestraal'; Hij schiep 't heelal, Zijn naam ter eer; Looft, looft dan aller heren HEER.

9 Toespraak De nieuwe belijdende leden zingen: Op Toonhoogte lied 69 Heer U doorgrondt en kent mij, Mijn zitten en mijn staan. En U kent mijn gedachten, Mijn liggen en mijn gaan. De woorden van mijn mond O Heer die zijn voor U bekend. En waar ik ook naartoe zou gaan, Ik weet dat U daar bent. Heer U bent altijd bij mij, (couplet 2x zingen) U legt U handen op mij, En U bent voor mij, En naast mij, En om mij heen. Elke dag. Heer U doorgrondt en kent mij, Want in de moederschoot. Ben ik door U geweven, U bent oneindig groot! Ik dank U voor dit wonder Heer, Dat u mijn leven kent. En wat er ook gebeuren zal, Dat U steeds bij mij bent! (Iedereen zingt mee) Heer U bent altijd bij mij, (couplet 2x zingen) U legt U handen op mij, En U bent voor mij, En naast mij, En om mij heen. Elke dag!

10 Slot van het formulier Geliefde broeders en zusters in de Heere, nu jullie door jullie belijdenis in alle voorrechten van het lidmaatschap van de Kerk van Christus delen mogen, bedenkt te allen tijde dat jullie medeburgers van de heiligen zijn en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van apostelen en profeten, waarvan Jezus Christus Zelf de hoeksteen is; op Hem worden jullie ook mede gebouwd tot een woning van God, in de Geest. Gemeente van Jezus Christus, nu u de belijdenis van deze broeders en zusters hebt gehoord en hun toelating tot het Heilig Avondmaal hebt vernomen, bevelen wij hen aan in uw liefde en zorg, als leden, die met ons één zijn in de Heere. Gedenk de woorden van onze Heere Jezus Christus: Een nieuw gebod geef Ik u, dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u discipelen van Mij bent: als u liefde onder elkaar hebt. Zingen: Bundel Op Toonhoogte lied 339: 1 Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand, moedig sla ik dus de ogen, naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen, Vader wat Gij doet is goed. Leer mij slechts het heden dragen, met een rustig, kalme moed. Dankgebed en voorbede Zingen: Psalm 150: 1 Looft God, looft Zijn naam alom; Looft Hem in Zijn heiligdom; Looft des HEEREN grote macht, In de hemel Zijner kracht; Looft Hem, om Zijn mogendheden, Looft Hem, naar zo menig blijk Van Zijn heerlijk koninkrijk, Voor Zijn troon en hier beneden.

11 Zegen Zingen: Op Toonhoogte lied 306: 1 en 2 Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Lof zij de Heer, Hem komt toe alle eer. Hij 's het Lam dat regeert tot in eeuwigheid. Zijn woord is macht, heeft ons vrijheid gebracht. Wij aanbidden, wij knielen voor Jezus. Groot is Zijn troon, eeuwig Zijn kroon. Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis, weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Kondigt het aan, door de kracht van Zijn naam: Heel de aard' wordt vervuld van Zijn glorie! Satan, hij beeft, want hij weet: Jezus leeft! Hij 's verslagen, het Lam troont voor eeuwig! Jezus is Heer, Redder en Heer! Overwinnaar zal Hij zijn, over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis, weet wie Jezus Christus is: Hij is de hoogste Heer! Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Glorie aan God. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om de nieuwe belijdende gemeenteleden voor de preekstoel de hand te drukken en Gods zegen toe te wensen.

12 Uitleidend orgel- en fluitspel: Op Toonhoogte lied 276 Heer, wijs mij Uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt. Als mij de moed ontbreekt om door te gaan, troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan. Heer, leer mij Uw weg, die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg als een lamp voor mijn voet. Als mij het zicht ontbreekt, het donker is, leid mij dan op Uw weg, de weg die eeuwig is. Heer, leer mij Uw wil aanvaarden als een kind dat blindelings en stil U vertrouwt, vrede vindt. Als mij de wil ontbreekt Uw weg te gaan, spreek door Uw Woord en Geest mijn hart en leven aan. Heer toon mij Uw plan; maak door Uw Geest bekend hoe ik U dienen kan en waarheen U mij zendt. Als ik de weg niet weet, de hoop opgeef, toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft. Wanneer u reageren wilt op de dienst/vragen hebt n.a.v. de dienst kunt u contact opnemen met de voorganger, ds. P. Molenaar: tel.: ; dspmolenaar@live.nl

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

Thema: God maakt vol

Thema: God maakt vol Thema: God maakt vol Eerste Pinksterdag 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Voorzang: Er komen stromen van zegen (OTH 113) (Joh. de Heer & Zn. Muziek: J. McGranahan) Er komen stromen van zegen, dat heeft

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN LITURGIE voor de pinksterdienst op zondag 19 mei 2013 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. In deze dienst wordt br. D.G. van der Kolk bevestigd tot ouderling met bijzondere opdracht (evangelisatie en

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 13 april 2014 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R.

Nadere informatie

Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld

Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld In deze dienst Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger : Ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: A. van den Berg Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 33 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 99 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 33 vers 1 Psalm 33 vers 6 Lied 444 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Klaaswaal

Hervormde Gemeente Klaaswaal Hervormde Gemeente Klaaswaal Orde van dienst voor de eredienst op 14 april 2019 in de Hervormde Kerk te Klaaswaal In deze dienst leggen openbare belijdenis van het geloof af: Adriaan Jacob Jan van Dijk

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur ORDE van dienst 1e PINKSTERDAG zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur De Geest maakt één Voorganger: ds. P. Wijnberger Organist: Dirk Brandhorst Koster: Familie A. Neeleman Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45 Samenzang voor de dienst: 699 Mannen: Heer van de eeuwigheid laat ons Uw glorie zien. Heer over hemel en aard, God van Israël. Kom in Uw wijsheid en macht, vol van Uw glorie en kracht. Hoor naar de roep

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

Orde van dienst PINKSTEREN 2016

Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Bethelkerk, Ede Voorganger Ds. K. van Meijeren Orgel Bram Oppeneer Trompet Adriaan Prins Piano Peter van Daalen 2 Woord van welkom Wij zingen: Op Toonhoogte 301 Samen in

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren.

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren. Belijdenisdienst Op zondag 9 juni 2019 om 18.30 uur Hervormde Gemeente Lunteren In de Oude Kerk Predikant: Ds.H.M. Burggraaf Orgel: Geerling Schipper Thema: Overtuigd door de Geest van Christus Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: Ds. F. van Roest Organist: Ronald Bot Muziek: Sound of Life - Inleidend orgelspel - Afkondigingen

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG om 9.30 uur in de Martinikerk van Bolsward THEMA: Een kruisje voor U???! Voorganger: ds. J. Ariesen Orgel/Piano: Kees Nottrot Medewerking: het

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Voorganger: Ds. M.J. van Oordt Afkondigingen Zingen: 10 000 redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor

Nadere informatie

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt PINKSTEREN 2018 Met passie en vuur Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt Voorganger : Ds. H.M. Habekotté Organist : Erna Brinkman Medewerking : Happy Days o.l.v. Benson Walch Mededelingen

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v.

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Het Morgensterkoor Zingen: Lied 668 Halleluja, adem van

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Pinksteren 2017 Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Goede Herderkerk * 4 juni 2017 m.m.v. de Protestantse Cantorij o.l.v. Theo Strik Nico Fierloos, orgel * ds. Huub Smeets, voorganger Voor de dienst:

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Hemelhoog 433 Opwekking 717

Hemelhoog 433 Opwekking 717 Liederen voor zondag 4 januari 08 GEZANG 4 'k Heb al wat mij lust; Hij zal mij geleiden naar grazige weiden. Hij voert mij al zachtkens aan waat'ren der rust. Hij waakt voor mijn ziel, Hij brengt mij op

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Handelingen 2 vers 1 t/m 13 Handelingen 2 vers 32 t/m 39 Psalm 119 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 68 vers 9 en 10 Psalm 25 vers 2 en 6 Lied

Nadere informatie

De grote daden van God

De grote daden van God Orde van dienst 9 juni 2019 Pinksteren Vijftigste dag van Pasen De grote daden van God 1 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel De kerkenraad komt binnen Allen blijven zitten en zingen lied 834: 1 Vernieuw

Nadere informatie

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, Samen

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

Liturgie zondag 21 mei 2017

Liturgie zondag 21 mei 2017 Liturgie zondag 21 mei 2017 Bevestiging ambtsdrager ouderling : dhr R.M.C. Udo en afscheid ambtsdragers ouderling : dhr E.H. Stoffer ouderling-kerkrentmeester : dhr. M. van Os Voorganger Organist Ouderling

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit Ontmoetingskerk zondag 2 juni 205 - Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit In deze dienst leggen Anne Gouw, Jacoline Hamerpagt-Baerveldt, Irma Hoek-Bot, Lilian de Korte-Keesmaat, Terry Renneke en Carly

Nadere informatie

thema: praten over God voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur

thema: praten over God voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Rosanne Toorn Geboren op 31 januari 2017

Nadere informatie

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst:

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst: Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Zingen voor de dienst: *Joh. de Heer 57: 1, 2 Er komen stromen van zegen Er komen stromen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Voorganger: Doopouders: Organist: Pianiste: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Jan en Helma Gorzeman- v.d. Kooij Marco 't Hart Tytsia

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. T. Groenveld

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. T. Groenveld Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. T. Groenveld Lezen : Psalm 19 Tekst : Psalm 19 : 14 Welkom en medelingen Psalm 8 : 1 en 3 Lied 21 : 1, 4 en 7 Gezang 79 : 1, 2 en 4 Gezang 165 Opwekking 687 Lezen

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Thema: Wandel in Hem Voorganger: ds. H.P. Brendeke Organist : Martijn Borsje Belijdenis wordt afgelegd door:

Nadere informatie

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014 Leven van de wind Samenkomst 2 e Pinksterdag 2014 Wijk West en Oostendorp Grote of Sint Nicolaaskerk Voorganger: dhr. J.D. Scherphof Organist: dhr. H. Witter We lezen uit de Bijbel Johannes 3: 5-8 3 Jezus

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Kolossenzen 2 vers 8 t/m 15 Kolossenzen 2 vers 20 t/m 3 vers 4 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 87 vers 3, 4 en 5 Lied 456 vers 1

Nadere informatie

Anne-Jan Telgen & Jet van Santen

Anne-Jan Telgen & Jet van Santen Orde voor de trouwdienst van Anne-Jan Telgen & Jet van Santen Op 27 maart 15.30 uur In de Maranathakerk Lunteren Voorganger: Ds. Jaap Hansum Pianist : Dhr. Erik Onnink M.m.v. : Interkerkelijk gospelkoor

Nadere informatie

Liturgie. voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist

Liturgie. voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist Voorganger: Organist: Ds. G. Lustig Jochen de Gier Orgelspel Afkondigingen We zingen

Nadere informatie

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar Liturgie 20 maart 2016 Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag Predikant: ds. L.J. Vogelaar Organist: Aarnoud de Groen Ouderling van dienst: Arie Jan van t Zelfde In deze dienst doen Koos Breen,

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen Hervormde Gemeente Huizen Oude Kerk zondag 24 mei 2015 9.30 uur Eerste Pinksterdag Liturgie Belijdenisdienst Thema: De Geest van aanneming tot kinderen! Voorganger: Ds. P.M. van 't Hof Organist: Paul Joosse

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward PINKSTEREN Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward 1 Voorganger: ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot m.m.v. Oegandees kinderkoor 2 Voorbereiding Mededelingen vanuit de kerkenraad Stil gebed

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016 Pinksteren welkom in de Grote Kerk van Papendrecht 15 mei 2016 Voorganger: Ds. P.J. Teeuw Ouderling van dienst: Dhr. T. van den Berg Organist: Dhr. W. Lindhout Koster: Dhr. E. van Werkhoven Inleidend orgelspel

Nadere informatie

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte Liturgie voor de doopdienst, op zondag 29 januari 2017, aanvang: 19.00 uur. thema Een aanhanger In deze dienst ontvangen: Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte het teken en een zegel van God de Vader,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 1 vers 1 t/m 8 Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 72 vers 11 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 24 mei 2015 om uur

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 24 mei 2015 om uur Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 4 mei 05 om 09.0 uur Voorganger: ds. H.C. Marchand Zingen: OTH, lied 8:, en. Leid mij, Heer, o machtig Heiland door dit leven aan uw hand. Ik ben zwak, maar

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst

Liturgie voor de eredienst Liturgie voor de eredienst op zondag 18 september 2016 in de Grote of Andreaskerk te Hattem om 19.00 uur In deze dienst wordt Lorain Kats gedoopt Voorganger: Ds. B.J.D. van Vreeswijk Organist: Dhr. G.

Nadere informatie

PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor

PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor zingt: Power of your love Gemeente zingt: Lied 67: 1

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Pinksteren 2018 Sionskerk

Pinksteren 2018 Sionskerk Pinksteren 2018 Sionskerk Orgel: Wouter Rouvoet Piano: Christa Rodenburg voorganger: ds. David Rodenburg Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen: Ps. 113: 1, 2 Prijst, halleluja, prijst den HEER,

Nadere informatie

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Votum en groet Zingen Hemelhoog 420 Heer, wijs mij uw weg Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld.

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 12 april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

HET FEEST VAN DE GEEST

HET FEEST VAN DE GEEST HET FEEST VAN DE GEEST 1 ste pinksterdag 2015 Elimkerk te t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: pinksterliederen OTH 124

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Belijdenisdienst - 1e Pinksterdag 2017 Geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten Voorganger: ds. J. Holtslag uit Giessenburg Orgel: Gerben Blokland 1 2 Inleidend

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Liturgie. Thema: I m a child of God, u2?

Liturgie. Thema: I m a child of God, u2? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 30 oktober 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: I m a child of God, u2? Voorganger: Gert Timmer Ouderling

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer -1- Thema: Adem van de Geest Orgelspel en trompet Welkom Aanvangslied: psalm 146c: 1, 7 Alles wat adem heeft love de Here Voorganger: Organist:

Nadere informatie

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand Pinksteren 15 mei AD 2016 Barbesteinkerk Heinkenszand Voorganger: Organist: Ouderling: ds. Ph. van Wijk Lenie Stokman Marjolein Boon 2 Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Schriftlezing: Efeze 4 vers 17 t/m 32 Gezang 305 vers 1 (Liedboek) Psalm 111 vers 1 (Schoolpsalm) Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden M.m.v.: Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden WELKOM door de ambtsdrager van dienst LIED Opw. 219 Juicht, aarde! Juicht alom de Heer. Juicht,

Nadere informatie

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers Orde van dienst voor de eredienst waarin het huwelijk van Miranda van Bloemendaal & Herald Michiel Bokkers zal worden bevestigd en ingezegend. Donderdag 28 september 2017 Aanvang: 15.00 uur Kruiskerk Nijkerk

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Zingen: Evangelische Liedbundel 374 vers 1, 2 en 3 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 40 Lied 234 (Op Toonhoogte) Psalm 117 vers 1 Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Lied 444 (Op Toonhoogte) Psalm 40 vers

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God?

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Liturgie jeugddienst Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Datum : 26 november 2017 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Ds. Hoff - Organist: Robert

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie