Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld."

Transcriptie

1 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp Ouderling van dienst: J. van Maanen

2

3 Orgelspel Afkondigingen door ouderling L. Vos Zingen: Psalm 73:12 Deze psalm is afgelopen week op de scholen geleerd. 'k Zal dan gedurig bij U zijn, In al mijn noden, angst en pijn; U al mijn liefde waardig schatten, Wijl Gij mijn rechterhand woudt vatten. Gij zult mij leiden door Uw raad, O God, mijn heil, mijn toeverlaat; En mij, hiertoe door U bereid, Opnemen in Uw heerlijkheid. Votum en Groet We belijden dat we niet zonder Gods hulp en aanwezigheid kunnen. Verder worden we door God zelf begroet. We mogen Hem ontmoeten in vrede. Zingen: Psalm 68:10 Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil, Ons 't eeuwig, zalig leven; Hij kan, èn wil, èn zal in nood, Zelfs bij het naad'ren van den dood, Volkomen uitkomst geven.

4 Verootmoediging We luisteren naar de Wet van God waarin we horen hoe God wil dat wij leven. We ontdekken dat we Gods Wet overtreden hebben en dat we niet kunnen bestaan voor Hem zonder zijn vergeving. Daarover horen we meer verderop in de dienst. Zingen: Psalm 17:3 Ik zet mijn treden in Uw spoor, Opdat mijn voet niet uit zou glijden; Wil mij voor struikelen bevrijden, En ga mij met Uw heillicht voor. Ik roep U aan, 'k blijf op U wachten, Omdat G', o God, mij altoos redt, Ai, luister dan naar mijn gebed, En neig Uw oren tot mijn klachten. Gebed We bidden om Gods leiding bij het lezen uit zijn Woord. Zodat het Woord van God werkelijk tot ons spreekt in deze dienst. Schriftlezing: Johannes 21: Hierna openbaarde Jezus Zich opnieuw aan de discipelen, aan de zee van Tiberias. En Hij openbaarde Zich als volgt: 2 Er waren bijeen Simon Petrus en Thomas, ook Didymus genoemd, en Nathanaël, die uit Kana in Galilea afkomstig, en de zonen van Zebedeüs, en twee anderen van Zijn discipelen. 3 Simon Petrus zei tegen hen: Ik ga vissen. Zij zeiden tot hem: Wij gaan met u mee. Zij gingen naar buiten, en gingen meteen aan boord van het schip; en in die nacht vingen zij niets. 4 En toen het al ochtend geworden was, stond Jezus aan de oever, maar de discipelen wisten niet dat het Jezus was. 5 Jezus dan zei tegen hen: Lieve kinderen, hebt u niet iets voor bij het eten? Zij antwoordden Hem: Nee. 6 En Hij zei tegen hen: Werp het net uit aan de rechterkant van het schip en u zult vinden. Dus wierpen zij het uit en zij konden het niet meer trekken vanwege de grote hoeveelheid vissen.

5 7 De discipel dan die Jezus liefhad, zei tegen Petrus: Het is de Heere! Toen Simon Petrus dan hoorde dat het de Heere was, sloeg hij het bovenkleed om, want hij was ongekleed, en wierp zich in de zee. 8 En de andere discipelen kwamen met het scheepje, want zij waren niet ver, slechts ongeveer tweehonderd el, van het land verwijderd, en sleepten het net met de vissen. 9 Toen zij nu aan land gegaan waren, zagen zij een kolenvuur met vis daarop liggen, en brood. 10 Jezus zei tegen hen: Breng wat van de vissen die u nu gevangen hebt. 11 Simon Petrus ging ernaartoe, en trok het net op het land, vol grote vissen, honderddrieënvijftig, en hoewel het er zoveel waren, scheurde het net niet. 12 Jezus zei tegen hen: Kom, gebruik de middagmaaltijd. En niemand van de discipelen durfde Hem te vragen: Wie bent U? want zij wisten dat het de Heere was. 13 Jezus dan kwam en nam het brood en gaf het hun, en de vis eveneens. 14 Dit nu was de derde keer dat Jezus Zich aan zijn discipelen openbaarde, nadat Hij van de doden opgewekt was. Zingen: psalm 121:1,2 en 4 1 'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht. Mijn hulp is van den HEER alleen, Die hemel, zee en aarde Eerst schiep, en sinds bewaarde. 2 Hij is, al treft u 't felst verdriet, Uw wachter, die uw voet Voor wankelen behoedt; Hij, Isrels Wachter, sluimert niet; Geen kwaad zal u genaken; De HEER zal u bewaken.

6 4 De HEER zal u steeds gadeslaan, Opdat Hij in gevaar, Uw ziel voor ramp bewaar'; De HEER, 't zij g' in of uit moogt gaan, En waar g' u heen moogt spoeden, Zal eeuwig u behoeden. Collecte 1 e collecte: GZB Diaconaal 2 e collecte: eigen Hervormde Gemeente 3 e collecte: instandhouding pastoraat Verkondiging van het Evangelie Naar aanleiding van vers 7a: De discipel dan die Jezus liefhad zei tegen Petrus: Het is de Heere! Zingen: lied 150:1,3 en 4 (op Toonhoogte) 1 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Heer, U bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Uw woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang U mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want U bent bij mij. Heer, ik bid U, blijf mij nabij. 3 Heer, U bent mijn kracht, de Rots waarop ik bouw. Heer, U bent mijn waarheid, de vrede van mijn hart. En niets in dit leven zal ons scheiden, Heer; zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los. Van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd en in uw vergeving leef ik nu.

7 4 Vader van het leven, ik geloof in U. Jezus, de Verlosser, wij hopen steeds op U. Kom hier in ons midden, Geest van liefd' en kracht, U die via duizend wegen ons hier samen bracht; en op duizend wegen zendt U ons weer uit, om het zaad te zijn van Gods rijk. Openbare geloofsbelijdenis Formulier voor de openbare geloofsbelijdenis Gemeente des Heren, enige broeders en zusters begeren nu in uw midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof af te leggen, opdat zij mogen delen in de volle gemeenschap der Kerk, daardoor tot het Heilig Avondmaal worden toegelaten en medeverantwoordelijkheid dragen voor de opbouw der gemeente van Christus. Wij geloven en belijden dat God in Christus zijn kinderen vergadert uit alle rassen en volken en hen verenigt tot één lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is en wij de leden zijn. In de heilige Doop wordt ons betuigd en verzegeld, dat wij in Gods genadeverbond opgenomen zijn. Daarom behoren wij als leden van Christus' Gemeente gedoopt te wezen, daarmede zijn merk- en veldteken dragende. In het Heilig Avondmaal, waar Christus ons brood en wijn geeft als tekenen en zegelen van zijn gekruisigd lichaam en zijn vergoten bloed, verbindt Hij ons telkens opnieuw tot de waarachtige gemeenschap met Zich zelf en met elkander. Aldus verenigd met Christus, zijn wij geroepen met woord en daad Hem te belijden als Heer en Heiland, en Gods Koninkrijk te verkondigen en te verwachten. De kerkenraad heeft, na gevraagd te hebben naar uw geloof en kennis der waarheid, met vertrouwen en blijdschap in uw voornemen toegestemd. Daarom verzoek ik u, broeders en zusters, die thans belijdenis des geloofs wilt afleggen, op te staan en in dankbare gehoorzaamheid aan de heilige Schrift en in gemeenschap met de belijdenis der vaderen te antwoorden op de volgende vragen: Ten eerste: Belijdt gij te geloven in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde en in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Heer, en in de Heilige Geest?

8 Ten andere: Aanvaardt gij de roeping om, als lidmaat van de Gemeente, die God zich in Christus ten eeuwigen leven verkoren heeft, door zijn genade tegen de zonde en de duivel te strijden, uw Heiland te volgen in leven en in sterven, Hem te belijden voor de mensen en met blijdschap te arbeiden in zijn Koninkrijk? Ten derde: Wilt gij, in de gemeenschap der Protestantse Kerk in Nederland als deel van de wereldwijde Kerk van Christus, getrouw zijn onder de bediening van het Woord en van de sacramenten, volharden in het gebed en in het lezen van de heilige Schriften. Zingen (staande): Psalm 134:3 Dat 's HEEREN zegen op u daal'; Zijn gunst uit Sion u bestraal'; Hij schiep 't heelal, Zijn naam ter eer; Looft, looft dan aller heren HEER. Catechisanten zingen lied 234 (OTH) Mijn Jezus, mijn Redder, Heer er is niemand als U. Laat elk moment, al wat ik ben, vol zijn van U liefde Heer. Mijn schuilplaats, mijn trooster veilige toren van kracht adem en stem, al wat ik ben brengen U voldurend eer Refrein: Juich voor de Heer, heel de aarde wees blij. Zingt van de Koning, en zijn heerschappij Bergen aanbidden, de zee juicht mee bij het horen van U naam. U wil ik prijzen, voor dat wat U schiep mijn leven lang loven want U heb ik lief niets is zo goed als een leven heel dicht bij U.

9 Dank en voorbede We brengen God de dank voor wat we gehoord en gezien hebben. Ook bidden we voor elkaar. Zingen: Lied 153:1 en 2 (OTH) Ik geloof in God de Vader Schepper, die de schepping draagt In Zijn Zoon, in Christus Jezus die, geboren uit een maagd aan het kruis de wereld redde onze zonden op zich nam Opgestaan en opgevaren troont Hij aan Gods rechterhand Jezus, Hij is Heer ) 4x Hij is Heer ) Naam aller Namen, naam aller Namen. Ik geloof in God de Trooster gaven van de Hei'lge Geest die Gods Woord aan ons bevestigd, gaat en predikt en geneest Als Hij komt met macht en luister zal de mensheid voor Hem staan dan zal elke knie zich buigen, elke tong belijdt Zijn Naam Jezus, U bent Heer ) 4x U bent Heer ) Naam aller namen, naam aller namen.

10 Wegzending en zegen Na deze ontmoeting met God Zelf gaan we het gewone leven weer in. Maar God belooft dat Hij met ons mee gaat in het leven van elke dag. Na afloop van de dienst is er voor in de kerk gelegenheid om de belijdeniscatechisanten de hand te geven. Tevens bent u en jij van harte uitgenodigd om een kopje koffie of thee te drinken in het koor van de kerk.

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 13 april 2014 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R.

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten binnen. Welkom en bekendmakingen Voorzang, schoolpsalm Ps. 73:13 Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch

Nadere informatie

Opdracht Muziek muziek

Opdracht Muziek muziek Opdracht Muziek muziek Opdracht door een scholier 916 woorden 16 februari 2016 5,4 1 keer beoordeeld Vak Muziek -Zoek 2 opwekkingsliederen op internet. Mijn hulp is van U, Heer Ik hef mijn ogen op naar

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Dienst voor anders begaafden

Dienst voor anders begaafden Dienst voor anders begaafden Thema: Dicht bij Jezus Zondag 25 mei 2014 16.15 uur Hervormde Gemeente Houten, Sionkerk Ds. J.P. Ouwehand Welkom en mededelingen Psalm 84 vers 1 (staande) Hoe lief'lijk, hoe

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Tonny Nap Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag 11 Lied 440 : 1 en 2 Gezang 55 Opwekking 461 Opwekking 347 Psalm 118 : 1, 9 en 10 Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag

Nadere informatie

WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3

WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3 WANDELINGEN BLOK 2 GESPREK 1-3 OPBOUW WANDELING 1. Gebed (samen) Open met een kort gebed 2. Bijbellezing (samen) Lees samen het bijbelgedeelte 3. Verhalen delen (2-tal) Wat houdt je bezig? Is in beweging

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt Goede Herderkerk, Barneveld Zondag 20 april 204, 6:45 Voorganger: Ouderling van de dienst: Welkom: Organist:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Belijdenisdienst - 1e Pinksterdag 2017 Geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten Voorganger: ds. J. Holtslag uit Giessenburg Orgel: Gerben Blokland 1 2 Inleidend

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Klaaswaal

Hervormde Gemeente Klaaswaal Hervormde Gemeente Klaaswaal Orde van dienst voor de eredienst op 14 april 2019 in de Hervormde Kerk te Klaaswaal In deze dienst leggen openbare belijdenis van het geloof af: Adriaan Jacob Jan van Dijk

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel Hervormde Gemeente Herwijnen Liturgie voor de eredienst van zondag 5 mei 2019 waarin openbare belijdenis van het geloof wordt afgelegd door Arjan Boote & Dicky Zeiderveld van Arendonk & Will van Willigen

Nadere informatie

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar Liturgie 20 maart 2016 Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag Predikant: ds. L.J. Vogelaar Organist: Aarnoud de Groen Ouderling van dienst: Arie Jan van t Zelfde In deze dienst doen Koos Breen,

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt

Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen. Zingen: Op Toonhoogte God wijst mij een weg. Christian zingt Welkom Zingen: Op Toonhoogte 444 k stel mijn vertrouwen Votum en groet Zingen: Op Toonhoogte 148 - God wijst mij een weg Gebed Schriftlezing: Mattheüs 14: 22-33 Zingen: Op Toonhoogte 193 - 'k ben een schip

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om uur

Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om uur Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om 10.45 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis De volgende mensen mogen hun geloof in Jezus belijden: Maurice Buijense, Julia Buijk,

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Johannes 21 vers 1 t/m 19 Gezang 245 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 90 vers 1 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 153 Votum en Groet Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Gebed Schriftlezing: Efeziërs 4: 17-24 Zingen:

Nadere informatie

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Voor de dienst zingen we: Opwekking 21 jan 2018 16.45 uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Opw. 769 Bouw Uw koninkrijk Kom, vestig uw gezag; wees Koning in ons hart. Herstel uw beeld

Nadere informatie

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lied 169 : 1 Lied 169 : 6 Psalm 72 : 2 Opwekking 181 Gezang 179b Psalm 65 : 1 en 2 Psalm 68 : 8 en 13 Gezang 68 Gezang 17 Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur

Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur Voorganger: Organist: Pianist: Koster: M.m.v.: Ds. N. W. van den Houten Klaas Petersen René Bijl

Nadere informatie

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld THEMA: Goed Nieuws!! Voorganger: ds. M.P.D. Barth Organist: P.J.

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Gezang 314 : 1a Gezang 314 : 1b Gezang 314 : 2a Gezang 314 : 2b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 en 3 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Psalm 66: 3a Psalm

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E.

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E. Hervormde Kerk Pernis Zondag 14 augustus 2011 Uitzenddienst Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster Voorganger: Ds. C.E. Lavooij Organist: Dhr. W. Ketting Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 98: 1,

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Psalm 98: 1 en 2 NB 1.Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 23 Psalm 103 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 79 vers 4 en 7 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6.

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6. 7 mei 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy Votum en zegengroet GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6 Wet Gebed: Onze Vader - LB 1006 Kindmoment: Cirkels. GK gezang 161: 1,

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

BELIJDENISDIENS T HERVORMDE GEMEENTE REEUWIJK, ICHTHUSKERK ZONDAG 14 MEI 2017 Voorganger: Ds. M.J. Tekelenburg Organist: Mark Koudijzer

BELIJDENISDIENS T HERVORMDE GEMEENTE REEUWIJK, ICHTHUSKERK ZONDAG 14 MEI 2017 Voorganger: Ds. M.J. Tekelenburg Organist: Mark Koudijzer BELIJDENISDIENST HERVORMDE GEMEENTE REEUWIJK, ICHTHUSKERK ZONDAG 14 MEI 2017 Voorganger: Organist: Ds. M.J. Tekelenburg Mark Koudijzer Wij heten u/jou van harte welkom in onze belijdenisdienst. Wat fijn

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door:

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Liturgie voor de eredienst op zondag 9 april 2017 in De Hoeksteen te Rijssen In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Bianca Averink Arnold Averink Jan Hendrikus Wouter Baan Janna

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Filippenzen 3 Psalm 118 vers 11 (Schoolpsalm) Gezang 62 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 68 vers 10 Lied 403 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 32 vers 4

Nadere informatie

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Psalm 68 : 8 Psalm 92 : 7 en 8 Gezang 75 : 1, 2 en 6 Psalm 90 : 5 en 6 Gezang 179a Gezang 137 Votum en groet Onze

Nadere informatie

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Oud/Nieuw - tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Een moment om even uit de hectiek van alledag te stappen en van een afstand naar je leven te kijken en te onderzoeken welke plek God daarin

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op 16 mei Tijdens deze dienst leggen. Harmanna Jakobine van der Velde. Anna Sytske Haaijer. Janna Maria Cannegieter

Liturgie voor de dienst op 16 mei Tijdens deze dienst leggen. Harmanna Jakobine van der Velde. Anna Sytske Haaijer. Janna Maria Cannegieter Liturgie voor de dienst op 16 mei 2019 Tijdens deze dienst leggen Harmanna Jakobine van der Velde Anna Sytske Haaijer Janna Maria Cannegieter openbaar belijdenis af van hun geloof. Een steengoede belijdenis

Nadere informatie

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer Liturgie voor de dienst waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan Lieuwe Manuel Klamer en Machteld Hannah Klamer op 2 juni 2019 in de Ichthuskerk te Tholen ~ 0 ~ Voorganger: Ds. Peter Broere Organist:

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 9 april 2017 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Doop- en Belijdenisdienst 9 april 2017 Voorgangers: Organist: Ds. C.D. van Alphen Ds. J.H. den Braber Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen:

Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Ds. H.E. Veldhuijzen Welkom en afkondigingen: Zingen: Heer, U doorgrondt en kent mij 1 Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden

Nadere informatie

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren.

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren. Belijdenisdienst Op zondag 9 juni 2019 om 18.30 uur Hervormde Gemeente Lunteren In de Oude Kerk Predikant: Ds.H.M. Burggraaf Orgel: Geerling Schipper Thema: Overtuigd door de Geest van Christus Welkom

Nadere informatie

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Thema: Wandel in Hem Voorganger: ds. H.P. Brendeke Organist : Martijn Borsje Belijdenis wordt afgelegd door:

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 1 mei 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham aanvang: 19.00 uur. Thema: Wat er ook gebeurt. Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale inbreng: Organist: Ds. A.W.

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3 Inleidend orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 150 vers 3 Looft God, naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel; Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER;

Nadere informatie

DERDE ZONDAG VAN PASEN

DERDE ZONDAG VAN PASEN DERDE ZONDAG VAN PASEN 83 EERSTE LEZING Hand., 5, 27b-32. 40b-47 Van dit alles zijn wij getuigen maar ook de heilige Geest. Uit de Handelingen der Apostelen 27b In die dagen ondervroeg de hogepriester

Nadere informatie

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt.

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Orde van dienst In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Maranathakerk Lunteren, 18 maart 2018 Voorganger Ds. Jaap Hansum Orgel/piano

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Dankdag 2018 Alles geef ik U!

Dankdag 2018 Alles geef ik U! Dankdag 2018 Alles geef ik U! Voorganger: T. Beekman - Koster: Bouwman Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Koor: Joyful Gospel Kidz o.l.v. Warno Ruting Welkom! Fijn

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 65 : 1, 2 en 3 (NB) 1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Liturgie voor de Zangdienst. 21 mei uur in de Ontmoetingskerk Thema: ˮ Hoe werkt Gods liefde? ˮ

Liturgie voor de Zangdienst. 21 mei uur in de Ontmoetingskerk Thema: ˮ Hoe werkt Gods liefde? ˮ Liturgie voor de Zangdienst 21 mei 2017 19.00 uur in de Ontmoetingskerk Thema: ˮ Hoe werkt Gods liefde? ˮ Voorganger ds. Wilko Nijkamp uit Julianadorp m.m.v. ˮThe Young Spirit Singersˮ uit Dirkshorn o.l.v.

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Psalm 44 vers 16 t/m 27 Jesaja 50 vers 7 t/m 11 Romeinen 8 vers 31m t/m 39 Lied 302 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God?

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Liturgie jeugddienst Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Datum : 26 november 2017 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Ds. Hoff - Organist: Robert

Nadere informatie

Liturgie 10 maart 2019

Liturgie 10 maart 2019 Liturgie 10 maart 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 493 U bent welkom We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer We zijn hier bij elkaar Om te vieren

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Zondag 23 juni Overstapdienst

Zondag 23 juni Overstapdienst Protestantse Gemeente Biddinghuizen Zondag 23 juni 2013 - Overstapdienst Thema: Nee ja toch! Voorganger: ds. Bram Bregman Met medewerking van True Colours Welkom door de ouderling van dienst Openingslied:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Onderwijs Heidelbergse Catechismus Leerdienst: Zijn eigendom Vraag 1: Wat is uw enige troost in leven en sterven? Antwoord: Dat

Nadere informatie

Peter Heuker & Nanet de Groot

Peter Heuker & Nanet de Groot Peter Heuker & Nanet de Groot 1 september 2017 Liturgie bij de geloofsbelijdenis en huwelijks bevestiging in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Leek Predikant Ds. H. Bondt Begeleiding Jeugdband Votum

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie