Privacy in uw organisatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacy in uw organisatie"

Transcriptie

1 Privacy in uw organisatie

2 Iedere organisatie beschikt over privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld van klanten, prospects of werknemers. Om misbruik en onrechtmatig gebruik te voorkomen, stelt de wet strenge eisen aan het verwerken van dergelijke gegevens. Het is belangrijk zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens en te zorgen dat uw organisatie aan de privacy wet- en regelgeving voldoet. Op die manier kunt u problemen, boetes en reputatieschade voorkomen. Team Privacy Onze specialisten van het Team Privacy beschikken over grondige kennis van de: privacy wetgeving waaronder Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG IT-recht e-privacy meldplicht datalekken De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt in werking vanaf 25 mei 2018 en scherpt de privacyregels op verschillende manieren aan. Het is van belang hier tijdig rekening mee te houden. Multidisciplinaire werkwijze Hoe om te gaan met privacygevoelige informatie verschilt per branche, per organisatie en zelfs per afdeling. Dit maakt het complex voor uw organisatie en de inzet van de juiste expertise én ervaring bespaart u dan een heleboel tijd en onzekerheid. Het Team Privacy wordt samengesteld aan de hand van uw juridische vraag en branche. Het team bevat advocaten die privacy issues direct vanuit meerdere disciplines bekijken en u adviseren. Hierbij gebruiken wij onze kennis van de branche en zorgen dat onze adviezen praktisch toepasbaar zijn voor uw organisatie. Datalekken Wanneer is er sprake van een datalek? Welke stappen moet u dan zetten? Ons Team Privacy beschikt over informatie en tools om het bewustzijn bij uw medewerkers te vergroten. Denk hierbij aan het opstellen van een handboek of een op uw organisatie toegespitst datalekkenprotocol. Algemene Verordening Gegevensbescherming Heeft u al nagedacht over de gevolgen van de AVG voor uw organisatie? Is er bijvoorbeeld een verwerkingsregister noodzakelijk of moeten uw huidige bewerkersovereenkomsten worden uitgebreid? De toepassing van de AVG is echter voor iedere organisatie anders. Team Privacy staat u bij met deskundig advies zodat uw organisatie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. U krijgt niet alleen advies voor de korte termijn maar wij bieden u ook diverse praktische tools. Functionaris voor Gegevensbescherming en PIA test Ook ten aanzien van het aanstellen van een Functionaris voor de Gegevensbescherming of uitvoeren van een Privacy Impact Assessment bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u relevante privacyrisico s in kaart te brengen en deze voor de toekomst te voorkomen.

3 ONZE DIENSTEN IN HET KORT Privacy compliance producten en diensten Privacy scan U ontvangt een rapport en advies in hoeverre uw organisatie voldoet aan de geldende weten regelgeving op het gebied van privacy. Privacy reglement Praktisch reglement hoe er binnen uw organisatie omgegaan dient te worden met de verwerkte persoonsgegevens, passend bij uw bedrijfsvoering. Privacy Impact Assessment (PIA) U ontvangt een rapport en advies met risico s en aanbevelingen/oplossingen omtrent het beveiligingsniveau van de IT infrastructuur en de verwerking van persoonsgegevens. Ondersteuning bij handhaving Voorbereiden op verwachte en onverwachte bezoeken van de Autoriteit Persoonsgegevens, alsmede ondersteuning tijdens deze bezoeken. Retentiebeleid persoonsgegevens Opstellen van een retentiebeleid persoonsgegevens omtrent de wettelijke bewaartermijnen van persoonsgegevens toegespitst op uw bedrijfsvoering. Workshop bewustwording Workshop voor uw medewerkers waarin de bewustwording van de privacy wet- en regelgeving wordt verhoogd aan de hand van concrete situaties en voorbeelden.

4 ONZE DIENSTEN IN HET KORT Meldplicht datalekken producten en diensten Datalekken protocol Een op uw organisatie toegespitst protocol dat als stappenplan dient bij een (mogelijk) datalek en u helpt om de juiste afwegingen te maken. Workshop bewustwording Workshop voor uw medewerkers waarin de bewustwording omtrent een datalek en de risico s hiervan worden toegelicht aan de hand van situaties uit de praktijk. Algemene Verordening Gegevensbescherming producten en diensten De toepassing en gevolgen van de AVG zijn voor iedere organisatie anders. Team Privacy begeleidt en ondersteunt u bij het klaarmaken van uw bedrijfsvoering voor de AVG. Functionaris Gegevensbescherming U ontvangt advies over het aanstellen van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) en implementeren van deze functie binnen uw bedrijfsvoering. Privacy Impact Assessment (PIA) In geval van een hoog beveiligingsrisico stelt de AVG verplicht een PIA uit te voeren. Wij staan u hierbij graag terzijde. Verwerkersovereenkomst Omzetten van de relevante bewerkersovereenkomsten naar verwerkersovereenkomsten waarin de verplichtingen duidelijk zijn neergelegd. Verwerkingsregister Begeleiding bij het aanleggen van een verwerkingsregister en deze werkwijze implementeren in uw bedrijfsvoering. Workshop Privacy by default Workshop voor uw medewerkers waarin de bewustwording en het belang van Privacy by default aan de hand van het privacy reglement wordt vergroot.

5 Arbeidsrechtelijke producten en diensten Arbeidsrechtelijk zijn er binnen iedere organisatie situaties waarin u te maken krijgt met privacy vraagstukken. Wat mag u als organisatie wel of niet ten aanzien van de privacy van uw (toekomstige) medewerkers. Team Privacy van Boels Zanders adviseert u bij vragen over onder andere: Screenen van (mogelijke) medewerkers controle internetgebruik medewerkers cameratoezicht op de werkvloer en toegangscontrole privacy medewerkers gegevens (bijvoorbeeld ziekteverzuim) Commerciële dienstverlening Iedere organisatie die handel drijft, zal daarbij persoonsgegevens verwerken. Vaak worden er dan meer gegevens verwerkt dan noodzakelijk wat in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens en de AVG. Team Privacy van Boels Zanders adviseert commerciële organisaties in uiteenlopende branches, zodat zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Belangrijke aandachtsgebieden die wij vaak tegenkomen zijn: relevantie persoonsgegevens bij in- en verkoop privacy en online verkoop persoonsgegevens en zwarte lijsten

6 PRIVACY IN NON PROFIT ORGANISATIES OVERHEDEN Overheden verwerken op grote schaal persoonsgegevens in het kader van burgerzaken, het sociaal domein, het verlenen van vergunningen en personeelszaken. In dat kader worden zij aangemerkt als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG. De wijzigingen die de AVG ten opzichte van de huidige regels teweegbrengt, zijn significant. In dat kader behelzen de nieuwe regels enerzijds een toename van de verplichtingen voor overheden en anderzijds een toename van de controle van natuurlijke personen (waaronder burgers en ambtenaren) over hun persoonsgegevens. Dit betekent dat overheden in de meeste gevallen hun huidige privacy beleid en bewerkersovereenkomsten grondig zullen moeten herzien. Daarnaast zijn overheden verplicht op grond van de AVG om een FG aan te stellen, een verwerkingsregister aan te leggen en in voorkomend geval ook een gegevensbeschermingseffectbeoordeling uit te voeren. ONDERWIJS Onderwijsinstellingen verwerken persoonsgegevens van velerlei aard en voor veel verschillende doeleinden. Denk aan de gegevens van leerlingen, studenten, hun ouders, werknemers en sollicitanten, maar ook de gegevens van leveranciers. Het gaat vaak om bijzondere en gevoelige persoonsgegevens waarvoor een verzwaard beschermingsregime geldt. Privacy gaat om de veiligheid van leerlingen, studenten, ouders en personeel. De onderwijsinstelling is hiervoor verantwoordelijk. Om misbruik en onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens te voorkomen stelt de wetgeving strenge eisen aan het verwerken en bewaren van persoonsgegevens. Ook het toenemend gebruik van ICT in het onderwijs maakt de zorg voor privacy een speerpunt. Digitale leermiddelen en leerlingvolgsystemen verwerken steeds meer persoonsgegevens die moeten worden beschermd. Leerlingen, studenten, ouders en personeel hebben recht op informatie over de verwerkingen van hun persoonsgegevens. In een privacyreglement en protocol staat beschreven welke persoonsgegevens voor welk doel door de onderwijsinstelling worden verwerkt. In een overeenkomst met ICT-leveranciers dienen afspraken over de privacy te worden gemaakt.

7 PRIVACY IN NON PROFIT ORGANISATIES ZORG Privacy en zorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De geheimhoudingsplicht van de arts, onderdeel van de artseneed, is één van de oudste vormen van bescherming van de persoonlijke levenssfeer waarvan privacy onderdeel uitmaakt. De gezondheidszorg illustreert bij uitstek dat privacy en privacybescherming aan verandering onderhevig zijn vanwege digitale ontwikkelingen. Ontwikkelingen in de medische zorg en de (ICT-)technologie beïnvloeden de gegevensverwerkingsprocessen. De komst van de AVG betekent voor de zorg een nieuw regime dat weer nieuwe vragen oproept. Vragen die soms wel vergelijkbaar zijn met kwesties die al onder de Wbp speelden zoals onder meer de verhouding tussen de AVG en de privacyregels in zorgspecifieke wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld in hoeverre raakt de AVG de beveiligings- en andere normen die een instelling voor jeugdzorg in acht moet nemen bij gegevensverkeer met de gemeente, als uitvoerder van de Jeugdwet? Naast de AVG is ook de Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens van belang voor gegevensuitwisseling door zorgaanbieders en zorgverleners. Een voorbeeld is het in de Wet opgenomen recht van cliënten op elektronische inzage van hun medisch dossier en het recht op het gespecificeerd geven van toestemming voor uitwisseling van medische gegevens. Specifiek voor de zorgsector gelden dus nog meer aanpassingen waarmee rekening moet worden gehouden. WONINGCORPORATIES Voor woningcorporaties gelden weer andere speciale aandachtspunten. Woningcorporaties verzamelen en verwerken op grote schaal gevoelige persoonsgegevens in het verhuuren bemiddelingsproces. Daarbij worden ook veelvuldig persoonsgegevens gedeeld in samenwerkingsverbanden met gemeenten en netwerkpartners. Tevens bestaan binnen de woningcorporaties zwarte lijsten waarvoor onder de AVG specifieke regels gelden. Met name in overlastdossiers is het zaak een goed onderscheid te maken tussen gegevens waarvoor de uitgebreide rechten van betrokkenen gelden, zoals inzage en verwijdering, en andere interne gegevens. Op het moment dat gevraagd wordt om inzage in het dossier, moet goed worden gekeken welke gegevens moeten worden aangereikt en welke notities achterwege kunnen blijven. Bovendien besteden corporaties veel gegevensverwerkingen geheel of gedeeltelijk uit aan softwareleveranciers, onderhoudsdiensten en beveiligingsfirma s. In verband met de grote hoeveelheden persoonsgegevens die worden gedeeld, is het belangrijk dat de afspraken met deze verwerkers voldoen aan de AVG. Camerabewaking is in dat laatste verband eveneens een hot issue vanuit privacyperspectief. Ook woningcorporaties hebben te maken met de verplichting om een verwerkingsregister aan te leggen en bij te houden. Een verder punt van aandacht is of woningcorporaties verplicht een Functionaris Gegevensbescherming moeten aanstellen. Onze Teams Privacy en Zorg slaan op dit snijvlak de handen ineen om kennis van implementatie van de AVG te kunnen combineren met zorgspecifieke wetgeving en gebruiken.

8 TEAM PRIVACY Neem contact op bij vragen Wilt u meer weten over wat ons team voor u kan betekenen of bent u benieuwd in hoeverre uw organisatie persoonsgegevens op de juiste wijze verwerkt? Neem dan contact op met ons team Privacy. Monica Leenders leenders@boelszanders.nl +31 (0) Boels Zanders Advocaten Eindhoven Maastricht Venlo Telefoon: info@boelszanders.nl Boels Zanders Advocaten Onze kennis werkt in uw voordeel. Dát is de kracht van ambitie. Boels Zanders Advocaten is er voor u. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Kennis en ervaring mag u van elk gerenommeerd advocatenkantoor verwachten. Wat Boels Zanders bijzonder maakt, is onze instelling. Onze cliënten staan op één. Of het nu gaat om een overname, aansprakelijkheid, arbeidsrecht, erfrecht of internationaal juridisch advies; u kunt rekenen op een advocaat of jurist die met u meedenkt en met u meegroeit. Altijd in de buurt Wilt u graag worden ondersteund door een advocaat met kennis van de regio? Met onze kantoren in Eindhoven, Venlo en Maastricht zijn onze medewerkers altijd dichtbij. Onze betrokkenheid in regionale ondernemersnetwerken en samenwerkingsverbanden zorgt ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van wat er in uw omgeving gebeurt. Kennis die wij graag met u delen.

Uw organisatie in compliance Maak legal compliance onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering

Uw organisatie in compliance Maak legal compliance onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering Uw organisatie in compliance Maak legal compliance onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering Waarom Legal Compliance? Ondernemen bestaat uit het reageren en vooruitlopen op ontwikkelingen en mogelijkheden

Nadere informatie

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018

Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 De AVG gaat bijna in Onderwerp : de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze wet start op 25 mei 2018 Dit houdt in dat de wetten en regels rondom de verzameling, verwerking en het gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF.

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR HET MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF. ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING De gevolgen van AVG voor het midden en klein bedrijf PER 25 MEI 2018

Nadere informatie

Agenda 10:00 Korte terugblik afgelopen half jaar - Presentatie 22 juni 2017 en diverse workshops - Nieuwe wet- en regelgeving van kracht

Agenda 10:00 Korte terugblik afgelopen half jaar - Presentatie 22 juni 2017 en diverse workshops - Nieuwe wet- en regelgeving van kracht (AVG) Introductie Peter van der Zwan Agenda 10:00 Korte terugblik afgelopen half jaar - Presentatie 22 juni 2017 en diverse workshops - Nieuwe wet- en regelgeving van kracht 10:15 AVG, hoe nu verder -

Nadere informatie

Boels Zanders. Privacy. De kracht van ambitie. Implementatie van de AVG. Rens Jan Kramer

Boels Zanders. Privacy. De kracht van ambitie. Implementatie van de AVG. Rens Jan Kramer Boels Zanders De kracht van ambitie Privacy Implementatie van de AVG Rens Jan Kramer Rens Jan Kramer Advocaat Intellectuele eigendom, ICT, Media- en Reclamerecht +31 (0)88 30 40 149 +31 (0)6 46 18 67 23

Nadere informatie

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning.

De website van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft uitgebreide ondersteuning. DE AVG Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming Algemene verordening gegevensbescherming 1 Programma Inleiding Waarom AVG? Wat is de AVG? Globale verschillen met Wbp Handhaving De AVG op hoofdlijnen Wat kunt u van BNL verwachten? Vragen 2 Waarom AVG?

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten. Alex Commandeur 21 april 2017

Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten. Alex Commandeur 21 april 2017 1 Algemene verordening gegevensbescherming en veranderingen voor gemeenten Alex Commandeur 21 april 2017 Overzicht Wat doet de Autoriteit Persoonsgegevens 2018: nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) Accountability

Nadere informatie

Privacy Maturity Scan (PMS)

Privacy Maturity Scan (PMS) Privacy Maturity Scan (PMS) Versie 1.0 / Wijzigingsdatum 02-03-2018 Uw vraag Als organisatie wilt u minimaal voldoen aan de wet- en regelgeving en u wilt zich optimaal voorbereiden op de nieuwe Europese

Nadere informatie

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018?

Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Privacy wetgeving: Wat verandert er in 2018? Werkgevers verwerken op grote schaal persoonsgegevens van hun werknemers. Vanaf mei 2018 moet elke organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward.

checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist in 10 stappen voorbereid op de AVG. human forward. checklist: in 10 stappen voorbereid op de AVG Het zal u vast niet ontgaan zijn: per 25 mei 2018 moet uw organisatie voldoen aan nieuwe privacyregels.

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens. Met de komst van deze

Nadere informatie

Bescherming Persoonsgegevens. Presentatie LAC Zuid

Bescherming Persoonsgegevens. Presentatie LAC Zuid Bescherming Persoonsgegevens Presentatie LAC Zuid 26-09-2017 AVG - mei 2018 Inleiding en inhoud presentatie Algemene verordening gegevensbescherming EU regelgeving AVG vervangt Wet bescherming persoonsgegevens/wet

Nadere informatie

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op

Deze checklist is beschikbaar voor (proef)abonnees van Sdu Arbeidsrecht. Interesse in een demo of proef? Kijk op Deze checklist is onderdeel van arbeidsrecht.sdu.nl Checklist AVG gegevensverwerking door werkgevers. Wat te doen vóór 25 mei 2018? Auteurs: mr. J. (Janine) Weel, mr. R. (Rachel) Rietveld De bescherming

Nadere informatie

Accountant en AVG 3 december 2018

Accountant en AVG 3 december 2018 Accountant en AVG 3 december 2018 Peter Vermeijs & Pierre Veelenturf Beleidsadviseurs MBO Raad Maatschappij digitaliseert Wat is privacy? Hoe zou je privacy definiëren? Wat is de AVG? AVG: Verordening

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018

Aanpak AVG. Rob Hendriks Hoofd ICT. 23 januari 2018 Aanpak AVG Rob Hendriks Hoofd ICT 23 januari 2018 - voorbereiding - aanpak - actiepunten - aandachtspunten agenda wat, maar niet hoe https://autoriteitpersoonsgegevens.nl 1. het AVG-team: directiesecretaris

Nadere informatie

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en Boels Zanders Privacy op de werkvloer Anouk Cordang en De kracht Jean-Luc van ambitie Coenegracht 24 mei 2018 Onderwerpen I. Wetgeving II. AVG III. Datalekken IV. Vragen Privacy compliance Wetgeving Wet

Nadere informatie

AVG. Algemene Verordening Gegevensbescherming

AVG. Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming Inhoud presentatie 1. Wat is de AVG? 1. Algemene introductie 2. Wat zijn persoonsgegevens? 3. Is mijn gegevensverwerking rechtmatig? 4. Ben ik verwerkingsverantwoordelijke

Nadere informatie

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen voor gegevensverwerking 1. Toestemming 2. Noodzakelijk voor uitvoering overeenkomst 3. Noodzakelijk

Nadere informatie

Agenda. De AVG: wat nu?

Agenda. De AVG: wat nu? De AVG: wat nu? 1 Agenda 1. Welke wetgeving kennen we? 2. Soorten gegevens 3. Uitgangspunten van de Wbp 4. Uitgangspunten AVG/GDPR 5. Verwerkersovereenkomsten 6. Uitwisselen van gegevens 7. Datalekken

Nadere informatie

Praktische uitwerking van de nieuwe Europese Privacy regels

Praktische uitwerking van de nieuwe Europese Privacy regels Praktische uitwerking van de nieuwe Europese Privacy regels Organisaties krijgen tot 25 mei 2018 tijd om de nieuwe Europese privacyregels te implementeren. Voor deze regelgeving worden verschillende termen

Nadere informatie

Agenda 15:00 Nieuwe ontwikkelingen - Privacy wetgeving / AVG mei Wet cliëntenrechten zomer Revisie NEN 7510 najaar 2017

Agenda 15:00 Nieuwe ontwikkelingen - Privacy wetgeving / AVG mei Wet cliëntenrechten zomer Revisie NEN 7510 najaar 2017 Introductie Peter van der Zwan Douwe de Jong Agenda 15:00 Nieuwe ontwikkelingen - Privacy wetgeving / AVG mei 2018 - Wet cliëntenrechten zomer 2017 - Revisie NEN 7510 najaar 2017 16:00 Handvatten Informatieveiligheid

Nadere informatie

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN

Stichting Honkbalweek Haarlem. Privacy beleid SAMENWERKEN en VERBINDEN Stichting Honkbalweek Haarlem Privacy beleid 2018 2022 SAMENWERKEN en VERBINDEN Privacy beleid Stichting Honkbalweek Haarlem Onze stichting werkt met persoonsgegevens ter promotie van ons evenement. Dit

Nadere informatie

NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR

NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR NEN-7510 een praktisch hulpmiddel voor implementatie van de AVG / GDPR Theo de Breed Standards and Regulations 1 Agenda AVG voorbereiding in 10 stappen (Bron: AP) Praktische invulling door gebruik van

Nadere informatie

De nieuwe privacywetgeving:

De nieuwe privacywetgeving: De nieuwe privacywetgeving:..wat moet u regelen? Door: Roxanne Kroes en Martin Rozeboom De AVG: wat moet u dáár nu mee?! Agenda 1. Waarom de AVG en belangrijkste wijzigingen? 2. Waarom krijgen tandartsen

Nadere informatie

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Privacywetgeving 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen

Nadere informatie

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7 Company statement Algemene verordening gegevensbescherming AVG Informatie voor professionele relaties (v2018.02) 1 / 7 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 treedt de Algemene

Nadere informatie

Impact van de Europese privacy verordening ( AVG ) van Wbp naar AVG, veranderingen in vogelvlucht. 15 november Silvia Vinken CIPP/E

Impact van de Europese privacy verordening ( AVG ) van Wbp naar AVG, veranderingen in vogelvlucht. 15 november Silvia Vinken CIPP/E Impact van de Europese privacy verordening ( AVG ) van Wbp naar AVG, veranderingen in vogelvlucht 15 november 2017 Silvia Vinken CIPP/E Onderwerpen De AVG in het kort Van Wbp naar AVG: wat blijft hetzelfde?

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming. NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming NVVB Congres Noordwijkerhout 19 april 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) AVG van toepassing per 25 mei 2018 Voorrangsbeginsel Europese én Nederlandse

Nadere informatie

Privacy in de afvalbranche

Privacy in de afvalbranche Privacy in de afvalbranche Regelgeving en risico s Monique Hennekens 14 februari 2017 Inhoud Privacy in de afvalbranche Privacyregelgeving Persoonsgegeven en verwerking Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

30 VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRIVACY

30 VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRIVACY 30 VEELGESTELDE VRAGEN OVER PRIVACY Privacy op scholen. Een belangrijk thema met het oog op de komende Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit document zijn 30 veelgestelde vragen over de volgende

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Borsele

Privacyreglement Gemeente Borsele Privacyreglement Gemeente Borsele In dit reglement laat de gemeente Borsele zien op welke manier zij dagelijks omgaat met persoonsgegevens en privacy. Privacy speelt een belangrijke rol in de relatie tussen

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen Algemene Verordening Gegevensbescherming Skipr Masterclass 3 april 2018 Sofie van der Meulen Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance Functionaris gegevensbescherming Leidende autoriteit Dataportabiliteit

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacybeleid

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacybeleid Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacybeleid Procedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 INLEIDING Binnen Rentree wordt gewerkt met persoonsgegevens van huurders, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy ontwikkelingen in het mbo Informatiebeveiliging en privacy in het mbo

Privacy ontwikkelingen in het mbo Informatiebeveiliging en privacy in het mbo Privacy ontwikkelingen in het mbo Informatiebeveiliging en privacy in het mbo Job Vos, adviseur privacy (Kennisnet) Inhoud 1. Belang van privacy voor het onderwijs: Waarom? Daarom! 2. Oude wijn in nieuwe

Nadere informatie

Wat moet je weten over... privacy en passend onderwijs?

Wat moet je weten over... privacy en passend onderwijs? Erik van Roekel Wat moet je weten over... privacy en passend onderwijs? Job Vos (adviseur privacy) 7 december 2017, Eindhoven Er is al langere tijd voor privacy in het onderwijs Aandacht voor privacy niet

Nadere informatie

De Algemene Verordening Gegevensverwerking. Jurgen van der Baan

De Algemene Verordening Gegevensverwerking. Jurgen van der Baan De Algemene Verordening Gegevensverwerking Jurgen van der Baan > AVG: wat valt (mij) op Jurgen van der Baan: Product Consultant bij TriageExpert. Vanaf 2002 werkzaam als (Senior) Casemanager, intern, arbodienst,

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN

PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN PRIVACY REGLEMENT ORIONIS WALCHEREN Versie 1.0 d.d. 14-03-2018 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wetgeving en definities... 2 3. Reikwijdte... 3 4. Verantwoordelijke... 3 5. Verwerkingen... 3 6. Transparantie

Nadere informatie

Logopediepraktijk Zwolle-Zuid

Logopediepraktijk Zwolle-Zuid Logopediepraktijk Zwolle-Zuid Privacyreglement Binnen de praktijk wordt de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) nageleefd. Dit houdt in dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

VERORDENING BESCHERMING

VERORDENING BESCHERMING KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE A L G E M E N E VERORDENING G E G E V E N S - BESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR DE APOTHEEK 2 ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels. Die staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze

Nadere informatie

Voorbereid op de nieuwe privacywet in 10 stappen

Voorbereid op de nieuwe privacywet in 10 stappen Algemene Verordening Gegevensbescherming Voorbereid op de nieuwe privacywet in 10 stappen Een publicatie van LAYLO // office@laylo.nl // www.laylo.nl // 085-0202563 Nieuwe wetgeving Per 25 mei 2018 treed

Nadere informatie

AVG Routeplanner voor woningcorporaties

AVG Routeplanner voor woningcorporaties AVG Routeplanner voor woningcorporaties 24 oktober 2017 Versie 1.0 24 oktober 2017 0 Inleiding Aedes wil haar leden ondersteunen bij de implementatie van de privacywetgeving. Daarvoor biedt zij onder andere

Nadere informatie

Privacybeleid gemeente Wierden

Privacybeleid gemeente Wierden Privacybeleid gemeente Wierden Privacybeleid gemeente Wierden Binnen de gemeente Wierden wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van burgers, medewerkers en (keten)partners. Persoonsgegevens worden voornamelijk

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT WEBSITE. Alice thuiszorg

PRIVACYSTATEMENT WEBSITE. Alice thuiszorg PRIVACYSTATEMENT WEBSITE Alice thuiszorg Pagina 1 van 6 REGL-202 Privacystatement website / versie 1.0 / versiedatum 18-7-2019 Inhoud I Inleiding... 3 A Doel reglement... 3 B Toepassingsgebied... 3 C Revisiebeheer...

Nadere informatie

Gegevensverzameling en gegevensverwerking

Gegevensverzameling en gegevensverwerking Gegevensverzameling en gegevensverwerking DefDocGeg: Definitie en documentatie van gegevensverzamelingen en gegevensverwerking binnen Helperzorg, opgesteld binnen de context van de AVG Dit document geeft

Nadere informatie

Blockchain Smart Contracts AVG

Blockchain Smart Contracts AVG Blockchain Smart Contracts AVG 1 november 2017 Teun de Heer Werkzaam bij: De IT-jurist Blockchain: een revolutionaire technologie? Revolutie: nieuwe mogelijkheden nieuwe problemen Blockchain: effectief,

Nadere informatie

Privacy & online. 9iC9I

Privacy & online.   9iC9I Privacy & online https://www.youtube.com/watch?v=f7pyhn 9iC9I AVG en de gemeente Wat komt er op ons af? Daniël Bloemers 23 november 2017 Informatieveiligheid en de gemeente Privacy en het werk Waarom ibewust:

Nadere informatie

Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector.

Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector. De AVG voor de zorg: 12 vragen en antwoorden Deze whitepaper geeft op hoofdlijnen een toelichting op de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) voor de zorgsector. 1. Wat is de AVG? De Algemene verordening

Nadere informatie

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Privacyreglement 2018 AM Advies & Begeleiding Pagina 1 van 10 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Kenmerken van de verwerking

Nadere informatie

30 veelgestelde vragen over privacy

30 veelgestelde vragen over privacy 30 veelgestelde vragen over privacy Privacy op scholen. Een belangrijk thema met het oog op de komende Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit document zijn 30 veelgestelde vragen over de volgende

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017

Algemene verordening gegevensbescherming. Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Algemene verordening gegevensbescherming Udo Oelen LWV, VNO-NCW in Limburg, Geleen 5 oktober 2017 Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance Functionaris gegevensbescherming Leidende autoriteit Dataportabiliteit

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Alex Commandeur Den Haag 6 juni 2017

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Alex Commandeur Den Haag 6 juni 2017 Algemene Verordening Gegevensbescherming Alex Commandeur Den Haag 6 juni 2017 Vanaf 25 mei 2018 Algemene Verordening Gegevensbescherming Kern van de AVG Sterkere en uitgebreidere privacyrechten Meer verantwoordelijkheden

Nadere informatie

PRIVACYREGELING MEDEWERKERS

PRIVACYREGELING MEDEWERKERS PRIVACYREGELING MEDEWERKERS Visie JIJ&IK werken bij Ons Tweede Thuis samen voor een goed leven voor mensen met een verstandelijk beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. We willen graag dat

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Waar gaan we het over hebben? Waarom de AVG? Wanneer is de AVG van toepassing? Wat betekent de AVG voor uw onderneming? Enkele tips! Waarom de AVG? Richtlijn

Nadere informatie

Inleiding. Uitleg tienstappenplan AVG

Inleiding. Uitleg tienstappenplan AVG Inleiding Op 25 mei 2018 gaat de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Deze wet raakt veel elementen van uw bedrijfsvoering. Bent u al voorbereid? Op onze website vindt u alle informatie

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Waarom nieuwe privacywetgeving Europese privacyrichtlijn

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Waarom nieuwe privacywetgeving Europese privacyrichtlijn Algemene Verordening Gegevensbescherming Naam Plaats Datum [dd maand jaar] Autoriteit Persoonsgegevens 2 Autoriteit Persoonsgegevens 3 Autoriteit Persoonsgegevens 4 Waarom en wanneer Kern van de AVG Guidance

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

Privacyreglement gemeente Noordwijkerhout

Privacyreglement gemeente Noordwijkerhout Privacyreglement gemeente Noordwijkerhout Pagina 1 van 11 Colofon Zaaknummer : Z/17/041715 D/87173 Steller(s) : R. van der Zwan Eigenaar(s) : R. van der Zwan Herziening : 1 april 2019 Pagina 2 van 11 Inhoud

Nadere informatie

staat is om de AVG na te komen.

staat is om de AVG na te komen. Vragenlijst nulmeting AVG mét toelichting door Security & Privacy Officer Koos Wijdenes Met onderstaande vragenlijst kunt u een nulmeting uitvoeren voor uw organisatie. De antwoorden geven inzicht in wat

Nadere informatie

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving:

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving: Privacyverklaring Het is belangrijk dat er veilig om wordt gegaan met uw persoonsgegevens. Om u te beschermen tegen misbruik van persoonsgegevens bestaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Nadere informatie

Functieprofiel Functionaris Gegevensbescherming

Functieprofiel Functionaris Gegevensbescherming Functionaris Gegevensbescherming Inhoudsopgave 1. Doel van de functie 2. Plaats in de organisatie 3. Resultaatgebieden 4. Taken, verantwoordelijkheden & bevoegdheden 5. Contacten 6. Opleiding, kennis,

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy

PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei Onze visie op privacy PRIVACYREGLEMENT WIJN & STAEL ADVOCATEN N.V. Per 25 mei 2018 Onze visie op privacy Wijn & Stael Advocaten N.V. ( Wijn & Stael ) is een advocatenkantoor in Utrecht. Hoge kwaliteit, brede expertise, maatschappelijke

Nadere informatie

Privacybeleid Today s Groep

Privacybeleid Today s Groep Privacybeleid Today s Groep Onder de Today s Groep vallen Today s Vermogensbeheer en For Tomorrow Binnen Today s wordt veel gewerkt met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld

Nadere informatie

Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F.

Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. Inleiding Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u (de betrokkene)

Nadere informatie

Gegevensbescherming en Privacybeleid

Gegevensbescherming en Privacybeleid Gegevensbescherming en Privacybeleid Inhoud 1) Toepassing... 3 2) Toegang en wijzigingen... 3 3) Contactgegevens... 3 4) Functionaris gegevensbescherming (FG)... 3 5) Grondslagen AVG... 3 7) Verwerking

Nadere informatie

Onderwerp Aanstellen functionaris gegevensbescherming en voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Onderwerp Aanstellen functionaris gegevensbescherming en voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming Collegebesluit Onderwerp Aanstellen functionaris gegevensbescherming en voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming Nummer 2018/118750 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Vita Zwaan, 16 november 2017

Vita Zwaan, 16 november 2017 Vita Zwaan, 16 november 2017 1 Het bb-privacy team Christiaan Alberdingk Thijm Vita Zwaan Caroline de Vries Lex Keukens Silvia van Schaik Marieke Berghuis Oskar Mulder Esther Janssen 2 Inleiding privacyrecht

Nadere informatie

Nieuwe privacy verordening raakt ook de pensioensector

Nieuwe privacy verordening raakt ook de pensioensector Tekst Monique Harmsen 14 september 2017 Nieuwe privacy verordening raakt ook de pensioensector De nieuwe Europese privacy verordening die eind mei 2018 van kracht wordt, heeft ook impact op pensioenfondsen.

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT voor. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking. Kempengemeenten (GRSK)

PRIVACYREGLEMENT voor. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking. Kempengemeenten (GRSK) PRIVACYREGLEMENT 2018 voor Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK) Dit privacyreglement is een verdieping van het beleid en laat zien hoe de GRSK omgaat met privacy en privacywetgeving.

Nadere informatie

Privacyreglement Gemeente Heusden

Privacyreglement Gemeente Heusden Privacyreglement Gemeente Heusden Het college van Heusden, BESLUIT: vast te stellen het navolgende: Privacyreglement gemeente Heusden 2018 In dit reglement laat gemeente Heusden zien op welke manier zij

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst (conform AVG)

Verwerkersovereenkomst (conform AVG) Verwerkersovereenkomst (conform AVG) TUSSEN Platani Nederland B.V. EN [KLANT] Datum xx-xx-2018 Versie 1.0 Versie: 1.0 Pagina: Pagina 1 van 5 Verwerkersovereenkomst Beheer en onderhoud Platani - [statutairenaam],

Nadere informatie

WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) WHITE PAPER Verwerkersovereenkomsten en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) In business for people. Contents 3 Wat is de AVG? 4 Verwerkersovereenkomst 6 Roadmap naar de nieuwe verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).. en het onderwijs Pascalle van Eerden Julius Duijts 1 3 Algemeen De AVG wordt van kracht op 25 mei 2018 Van toepassing op verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel

Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel Privacyreglement Waterschap Rijn en IJssel Artikel 1 Privacy binnen het waterschap In dit reglement laten wij zien op welke manier wij dagelijks omgaan met persoonsgegevens en privacy, en wat er wettelijk

Nadere informatie

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk voor Osteopathie G.W. van Dinteren -Privacystatement

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk voor Osteopathie G.W. van Dinteren -Privacystatement Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk voor Osteopathie G.W. van Dinteren -Privacystatement Op 25 mei 2018 is de nieuwe Privacywetgeving in werking getreden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG)

Nadere informatie

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018

Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Wat betekent de AVG voor mij als ondernemer? Juni 2018 Intro Deze presentatie is geschreven met de kennis van nu (juni 2018) en is bedoeld als handleiding voor iedereen die meer wil weten over het voldoen

Nadere informatie

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Maas -Privacystatement

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Maas -Privacystatement Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Maas -Privacystatement Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn privacy en elektronische

Nadere informatie

Privacyverklaring. Uw veiligheid en privacy is onze zorg

Privacyverklaring. Uw veiligheid en privacy is onze zorg Privacyverklaring Uw veiligheid en privacy is onze zorg In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is wettelijk geregeld hoe Fris Ambulante begeleiding moet omgaan met de verwerking en bescherming

Nadere informatie

De AVG in vogelvlucht Wat moeten organisaties doen?

De AVG in vogelvlucht Wat moeten organisaties doen? De AVG in vogelvlucht Wat moeten organisaties doen? Registreren van alle verwerkingsactiviteiten met, registeren datalekken Privacy Risico Uitvoeren van een gegevensbeschermingseffectbeoordeling (DPIA)

Nadere informatie

Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten

Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten 1. Inleiding Binnen SDW worden conform wet- en regelgeving persoonsgegevens verwerkt van cliënten, hun vertegenwoordigers of contactpersonen en anderen

Nadere informatie

De bescherming van persoonsgegevens speelt een steeds belangrijkere rol door de:

De bescherming van persoonsgegevens speelt een steeds belangrijkere rol door de: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Eijsden-Margraten Nr. 106605 23 mei 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten houdende regels omtrent

Nadere informatie

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke.

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke. Privacyverklaring Vanaf 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese wetgeving die voor de aangesloten

Nadere informatie

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV

PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV PRIVACYBELEID CONVENIENT FASTGUIDE BV Datum: 22-05-2018 A. ALGEMEEN A.1. DOEL VAN DIT PRIVACYBELEID Dit privacy-beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven voor hoe Convenient Fastguide

Nadere informatie

General Data Protection Regulation De belangrijkste gevolgen en verschillen ten opzichte van WBP

General Data Protection Regulation De belangrijkste gevolgen en verschillen ten opzichte van WBP General Data Protection Regulation De belangrijkste gevolgen en verschillen ten opzichte van WBP 1 Versterking van klantrechten Strengere verplichting Duidelijke governance Doorgifte data buiten EU Klanten

Nadere informatie

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht!

Medische gegevens zijn geclassificeerd als bijzondere persoonsgegevens en vragen extra aandacht! Privacy is het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer. Privacy van informatie is de afwezigheid van informatie over onszelf bij anderen en bovendien het verbod aan anderen om zonder onze

Nadere informatie

STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) STAPPENPLAN Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Met ingang van 25 mei 2018 vervangt de Algemene verordening gegevensbescherming (in het kort de AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Nadere informatie

Privacy en de meldplicht datalekken

Privacy en de meldplicht datalekken Privacy en de meldplicht datalekken Regelgeving en praktische toepassingen Monique Hennekens november 2017 Privacyregelgeving EVRM en Grondwet Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Bijzondere wetten Algemene

Nadere informatie

GDPR. een stand van zaken

GDPR. een stand van zaken GDPR een stand van zaken GDPR een stand van zaken Op 25 mei treedt de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR) in werking. Dit heeft impact op u als zorgverlener die met gevoelige gegevens omgaat. Het is

Nadere informatie

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Osteopathie Rademaker -Privacystatement

Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Osteopathie Rademaker -Privacystatement Reglement AVG- Privacybeleid Praktijk Osteopathie Rademaker -Privacystatement Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn

Nadere informatie

VIL Academie - M&A in one day Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Rik Geurts Konferentie Nederlandse Religieuzen 28 juni 2018 Programma > Wat is privacy? > Privacyregelgeving en (enkele) kernbegrippen

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer (hierna: Verwerkingsverantwoordelijke), en 2. Unidis b.v., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 13038947

Nadere informatie

VERORDENING BESCHERMING

VERORDENING BESCHERMING A L G E M E N E VERORDENING G E G E V E N S - BESCHERMING DE GEVOLGEN VAN AVG VOOR DE APOTHEEK APRIL 2018 KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE A P O T HEKER S O R G ANIS A

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West PRIVACY STATEMENT Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West Woerden, September 2018 1 Inleiding Samenwerkingsverbanden hebben persoonsgegevens van leerlingen nodig om hun taken goed

Nadere informatie

De Master spreekt Privacywetgeving 2018 (AVG)

De Master spreekt Privacywetgeving 2018 (AVG) De Master spreekt Privacywetgeving 2018 (AVG) De Privacy Test Wat is uw privacy IQ? Surf naar de website kahoot.it om mee te doen! Privacy Privacy terecht een veelbesproken thema Privacy bij herziening

Nadere informatie

Vandaag Zorgvernieuwing

Vandaag Zorgvernieuwing Vandaag Zorgvernieuwing Christian Hanouwer, Adviseur Zorgvernieuwing Christian.hanouwer@vandaagzorgvernieuwing.nl 06 18 52 74 02 Pedro Nijsen, Managing Director Business Developer pedro.nijsen@vandaagzorgvernieuwing.nl

Nadere informatie

Privacy Statement Sa4-zorg

Privacy Statement Sa4-zorg Privacy Statement Sa4-zorg Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende

Nadere informatie

Reglement AVG- Privacy beleid Osteopathie Dorjée Privacy Statement

Reglement AVG- Privacy beleid Osteopathie Dorjée Privacy Statement Reglement AVG- Privacy beleid Osteopathie Dorjée Privacy Statement Op 25 mei 2018 zal de nieuwe Privacywetgeving in werking treden. Het gaat dan om Privacy Richtlijn (95/46/EG) en de Richtlijn privacy

Nadere informatie

Privacybeleid. van. Easysource

Privacybeleid. van. Easysource Privacybeleid van Easysource 1. Inleiding Easysource neemt uw privacy en persoonsgegevens zeer serieus. Zij wil dat graag uitdragen en hierover transparant richting u zijn. Daarom wordt door Easysource

Nadere informatie