Concept gemeenschappelijke regeling inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering (PIT), versie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept gemeenschappelijke regeling inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering (PIT), versie"

Transcriptie

1 Concept gemeenschappelijke regeling inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering (PIT), versie Zoals vastgesteld door de portefeuillehouders Dienstverlening & ICT op 28 augustus 2013, met toevoeging van artikelen7 en 8 op grond van archiefwet De oude artikelen 7 t/m 12 zijn vernummerd tot 9 t/m14. Tevens is het artikel 6 gewijzigd en is voor de toetreding van nieuwe leden alleen toestemming van de deelnemersraad nodig. Tot slot is in de aanhef de tekst bij de veiligheidsregio gecorrigeerd Gemeenschappelijke regeling regionale samenwerking inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering. I. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, en Onderbanken, (handelend krachtens het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 ) ; II. De Veiligheidsregio Zuid Limburg, te dezer zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter de heer O. Hoes, (handelend krachtens het besluit van het algemeen bestuur d.d.); gezamenlijk verder te noemen: Partijen, gelet op artikel 1, eerste en tweede lid en artikel 93 van de Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 160, eerste lid van de Gemeentewet en artikel 10 van de Wet op de Veiligheidsregio s, overwegende: In aanmerking nemende dat: - partijen inzien dat samenwerking op ICT gebied partijen voordelen oplevert in de zin van risicobeheersing, bedrijfszekerheid, efficiency van bedrijfsmiddelen en verbetering van dienstverlening; - partijen de ambitie hebben en de noodzaak inzien van een regionale samenwerking ter zake van ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering; - de gemeente Heerlen besloten heeft tot het oprichten van een gemeenschappelijke dienst voor ICT dienstverlening Parkstad IT; 1 Bijzin niet perse noodzakelijk: indien wel opgenomen ook bij de veiligheidsregio handhaven)

2 - partijen de ICT dienstverlening wensen onder te brengen bij de gemeente Heerlen, die als centrumgemeente gaat fungeren; - partijen elkaars wederzijdse belangen, taken en verantwoordelijkheden erkennen en de belangen van het personeel wensen te waarborgen; - partijen deze samenwerking wensen vast te leggen in een lichte gemeenschappelijke regeling zonder openbaar lichaam en zonder gemeenschappelijk orgaan; besluiten de volgende gemeenschappelijke regeling te treffen: Artikel 1. Definities In deze gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. Wet: Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr); b. Regeling: de gemeenschappelijke regeling regionale samenwerking inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering; c. PIT (Parkstad IT): de werkeenheid van de centrumgemeente Heerlen die belast is met de taken genoemd in deze overeenkomst; d. ICT: het geheel aan voorzieningen op het gebied van Informatie en Communicatietechnologie. e. Partijen: de colleges van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Onderbanken, en de Veiligheidsregio Zuid Limburg, onderdelen Brandweer Zuid Limburg en Programmaburo gezamenlijk. Artikel 2 Doelstelling, taken en bevoegdheden 2.1 Deze regeling heeft tot doel om de gemeenschappelijke belangen van de deelnemende partijen te behartigen op het gebied van Informatie en communicatietechnologie. De doelstellingen zijn: 1. Het waarborgen van continuïteit, bedrijfszekerheid en innovatiekracht van de ICT dienstverlening door beperking van organisatorische kwetsbaarheid; 2. Verhogen van de kwaliteit van processen, waardoor partijen beter kunnen functioneren; 3. Verhogen van professionaliteit en deskundigheid van medewerkers; 4. Efficiënter inzetten van de beschikbare arbeidskracht; 5. Realiseren van besparingen door schaalvoordelen; het ontdubbelen van ICT voorzieningen, het beperken van de (stijgende) ICT kosten. 6. Het gezamenlijk inkopen van software in overeenstemming met de eisen van de licentiegever.

3 2.2. De centrumgemeente Heerlen voert mede namens de overige partijen de taken uit en oefent de bevoegdheden uit die noodzakelijk zijn om de belangen te behartigen zoals bedoeld onder De gemeente Heerlen houdt daartoe binnen de eigen ambtelijke organisatie een werkeenheid in stand aangeduid als PIT Ter uitwerking van het bepaalde onder 2.2 maken de deelnemende partijen nadere afspraken over de te verrichten taken en de daarbij horende kwaliteitseisen. Deze afspraken en verplichtingen worden opgenomen in een dienstverleningsovereenkomst en/of service level agreement met de centrumgemeente De dienstverleningsovereenkomst kan jaarlijks worden bijgesteld. Deze bijstelling dient voor 15 december van enig jaar te zijn vastgesteld ten behoeve van het daaropvolgende jaar Het palet van producten en diensten is gericht op ICT ondersteuning van de publieke taken op lokaal niveau. Artikel 3 Exclusiviteit Partijen verbinden zich de dienstverlening op ICT gebied te doen uitvoeren door PIT. Artikel 4 Samenwerkingsoverleg: Deelnemersraad en Dienstverleningsoverleg 4.1 Er is een deelnemersraad 4.2. De deelnemersraad is een samenwerkingsoverleg op strategisch niveau over de kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van de samenwerking Partijen worden in de deelnemersraad vertegenwoordigd door één persoon per partij. Bij voorkeur wordt daarvoor de verantwoordelijke directeur/hoofd voor de bedrijfsvoering, dan wel de algemeen directeur van de deelnemende partij afgevaardigd. 4.4 Daarnaast heeft het hoofd van PIT zitting in de deelnemersraad. Hij vervult de functie van secretaris en draagt zorg voor de organisatie van de vergaderingen, het opstellen van de agenda en de notulering Dit overleg vindt minimaal vier keer per jaar plaats. Dit overleg betreft in ieder geval het vaststellen van de begroting, de doelstelling van de regeling als bedoeld in artikel 2, het behartigen van de belangen van de deelnemers en de toetreding van eventuele nieuwe deelnemers Besluiten in de deelnemersraad worden genomen met meerderheid van stemmen en ondersteund door minimaal twee partijen. Iedere deelnemer heeft per afgenomen werkplek één stem (peildatum per 01 januari van het betreffende kalenderjaar). Het hoofd van PIT heeft geen stemrecht maar wel een adviserende rol Er is een dienstverleningsoverleg

4 4.8. Het dienstverleningsoverleg is een samenwerkingsoverleg op tactisch en operationeel niveau van de deelnemende partijen bestaande uit de contractmanagers van partijen en of de verantwoordelijke beleidsmedewerkers van de betreffende partijen, alsmede het hoofd PIT. 4.9 Het hoofd PIT kan zich laten bijstaan en of vervangen door het verantwoordelijk bureauhoofd voor dienstverlening van PIT. Artikel 5 Financiën 5.1 Voor de uitvoering van de in artikel 2 omschreven doelstellingen wordt door partijen een financiële bijdrage geleverd op basis van de berekeningsgrondslag, die wordt vastgelegd in de dienstverleningsovereenkomst. 5.2 Er wordt uitgegaan van een voor partijen uniforme producten en dienstencatalogus met generieke tarieven. Op onderdelen kan maatwerk worden geleverd tegen een afwijkende tarifering. Dit vormt onderwerp van bespreking in het dienstverleningsoverleg. 5.3 In de afzonderlijke dienstverleningsovereenkomst worden de af te nemen diensten met de bijbehorende kosten vastgelegd. Er wordt uitgegaan van een eensluidende kostentoerekening, welke in de afzonderlijke dienstverleningsovereenkomsten zal worden uitgewerkt en vastgelegd. 5.4 Het college van de gemeente Heerlen is verantwoordelijk voor het tijdig indienen van de jaarlijkse begroting, dit laat onverlet dat partijen zich verplichten om jaarlijks binnen hun begroting middelen te reserveren welke overeenkomen met de hoogte van de gemeentelijke bijdragen aan PIT. Artikel 6 Toetreden partijen 6.1 De deelnemersraad kan aan de gemeente Heerlen toestemming verlenen om, onder voorwaarden die gelijkluidend zijn aan de voorwaarden die voor de deelnemers gelden, een bilaterale lichte gemeenschappelijke regeling overeen te komen met nieuwe leden, zijnde (een) andere gemeente(n) of (een) ander(e) publieke rechtsperso(o)n(en), waarbij de gemeente Heerlen namens partijen als contractant optreedt De GR onder 6.1. bedoeld bevat de zelfde bepalingen als de onderhavige GR. Nieuwe deelnemers treden, conform de bepalingen in deze GR, toe tot de deelnemersraad en het dienstverleningsoverleg. Artikel 7 Archiefbescheiden 7.1 Het college van de centrumgemeente is belast met de zorg voor de archiefbescheiden van de gemeenschappelijke regeling, overeenkomstig een door de gemeenteraad, met inachtneming van artikel 40 van de Archiefwet 1995 vast te stellen archiefverordening, die aan gedeputeerde staten moet worden medegedeeld. 7.2 Voor zover er sprake is van door deelnemende gemeenten gemandateerde taken, berust de zorg voor de desbetreffende archiefbescheiden bij deze gemeenten.

5 7.3. Met het toezicht op de bewaring en het beheer van de archiefbescheiden van de gemandateerde taken is de archivaris van de desbetreffende gemeente belast Bij opheffing van de gemeenschappelijke regeling wordt ten aanzien van de archiefbescheiden een voorziening getroffen conform artikel 4 lid 1 van de Archiefwet Artikel 8 : Locatie archiefbescheiden gemeenschappelijke regeling Voor de bewaring van de op grond van artikel 12, eerste lid en artikel 13 van de Archiefwet 1995 over te brengen archiefbescheiden van de gemeenschappelijke regeling, is aangewezen de archiefbewaarplaats van de gemeente Heerlen; Rijckheyt, centrum voor regionale geschiedenis te Heerlen. Artikel 9: Wijzigen, uittreden, opheffen 9.1 De regeling kan worden gewijzigd of worden opgeheven bij eensluidende besluiten van de bevoegde bestuursorganen van tenminste twee/derde van de deelnemende partijen, na verkregen toestemming van de betreffende gemeenteraden c.q. algemeen bestuur Opheffen van de regeling leidt tot opheffen van PIT en tot beëindigen van de dienstverlening aan partijen. 9.3 Een partij, met uitzondering van de centrumgemeente, kan besluiten om uit te treden uit deze regeling. 9.4 Uittreden leidt tot een beëindiging van de dienstverlening aan de uittredende partij en brengt met zich mee dat deelname aan de Deelnemersraad na ommekomst van een jaar na het besluit tot uittreding vervalt. 9.5 Uittreden vindt niet eerder plaats dan per 31 december van enig jaar met inachtneming van een termijn van aanzegging aan de andere partijen van tenminste 4 jaar. 9.6 Uittreden kan voor de eerste maal plaatsvinden per 31 december Artikel 10 Afdekken financiële risico s Indien sprake is van het opheffen van de regeling geldt dat alle deelnemende partijen zich garant stellen voor een behoorlijke en adequate afhandeling van de verplichtingen, die de gemeente Heerlen ter uitvoering van deze regeling is aangegaan, dit door middel van bij voorkeur overname van personeel en/of zo nodig financiële bijdragen. Artikel 11 Evaluatie Deze regeling wordt periodiek geëvalueerd door partijen. Dit is een taak van de deelnemersraad. Dit zal voor het eerst plaatsvinden twee jaar na de datum van inwerkingtreding van de regeling en vervolgens elke vier jaar. De evaluatie heeft vooral betrekking op de vragen of de samenwerking voldoende bijdraagt aan de behartiging van de in artikel 2 genoemde belangen, welke kosten hiervoor zijn gemaakt en de kwaliteit van de ICT dienstverlening.

6 Artikel 12 Geschillenregeling 12.1 Partijen verplichten zich om in geval van geschillen omtrent de inhoud en uitvoering van de regeling met elkaar in overleg te treden waarbij zal worden getracht dergelijke geschillen in der minne te beslechten Indien niet in der minne tot een oplossing wordt gekomen, zullen partijen het geschil voorleggen aan gedeputeerde staten van Limburg conform artikel 28 van de Wet gemeenschappelijke regelingen. Artikel 13 Inwerkingtreden en duur De regeling treedt in werking op de dag dat zij door alle oprichtende partijen is ondertekend en wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 14 Bekendmaken en citeertitel 14.1 De regeling, alsmede besluiten tot wijziging of opheffing van de regeling worden door het college van de gemeente Heerlen aan het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg verzonden Partijen dragen op de gebruikelijke wijze zorg voor het bekendmaken van deze regeling Deze regeling kan worden aangehaald als Gemeenschappelijke regeling regionale samenwerking inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering. Het college van de gemeente Heerlen, Het college van de gemeente Kerkrade, Het college van de gemeente Landgraaf,

7 Het college van de gemeente Brunssum, Het college van de gemeente Onderbanken, Etc. etc.

Gemeenschappelijke Regeling. Parkstad IT

Gemeenschappelijke Regeling. Parkstad IT Gemeenschappelijke Regeling Parkstad IT Gemeenschappelijke regeling regionale samenwerking inzake ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering. I. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten

Nadere informatie

Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015

Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken,

Nadere informatie

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT).

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT). Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 29 september 2014 Agenda nr: Onderwerp: zienswijze deelname Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Gemeenschappelijke Regeling inzake ICT ondersteuning

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Deelname Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Gemeenschappelijke Regeling ICT ondersteuning van de bedrijfsvoering (Parkstad IT).

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Centrumgemeenteregeling samenwerking ICT Hengelo- Oldenzaal De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Overwegende

Nadere informatie

O1OKT2013 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SHARED SERVICE CENTRUM BEDRIJFSVOERING

O1OKT2013 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SHARED SERVICE CENTRUM BEDRIJFSVOERING O1OKT2013 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SHARED SERVICE CENTRUM BEDRIJFSVOERING Het college van gedeputeerde staten en de commissaris van de Koning van de PROVINCIE OVERIJSSEL, ieder voor zover het zijn bevoegdheid

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Sallcon

Gemeenschappelijke regeling Sallcon Gemeenschappelijke regeling Sallcon De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd Overwegende dat De gemeenten Deventer

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft - Rijswijk 1985638 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft en Rijswijk, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd

Nadere informatie

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT Partijen, het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout (hierna te noemen Oosterhout) en het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 43910 december 2015 Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden De colleges

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking DDFK-gemeenten en Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking DDFK-gemeenten en Leeuwarden Centrumregeling samenwerking DDFK-gemeenten en Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden en het Dagelijks Bestuur van de Gemeenschappelijke regeling DDFK-gemeenten,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningsschap Synergon te Winschoten Ingangsdatum: 1 dag na bekendmaking Gemeenschappelijke regeling betreffende het Werkvoorzieningsschap

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân en de gemeente Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân en de gemeente Leeuwarden Centrumregeling samenwerking Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân en de gemeente Leeuwarden De ondergetekenden: 1. de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân, zetelend

Nadere informatie

Aan de Secretarissen van Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog

Aan de Secretarissen van Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog WADDENEILANDEN Aan de Secretarissen van Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog Datum: 01-09-2015 Onderwerp: centrumregeling gemeente Leeuwarden en de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 Versie: vaststelling AB 9 juli 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Hoofdstuk 2 De bedrijfsvoeringsorganisatie... 3 Hoofdstuk 3 Belangen, taken en

Nadere informatie

Centrumregeling Inkoop Jeugdzorg regio Zuid-Limburg

Centrumregeling Inkoop Jeugdzorg regio Zuid-Limburg CVDR Officiële uitgave van Maastricht. Nr. CVDR396212_1 20 september 2016 Centrumregeling Inkoop Jeugdzorg regio Zuid-Limburg Centrumregeling Inkoop Jeugdzorg regio Zuid-Limburg De colleges van burgemeester

Nadere informatie

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen.

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, ieder voor zover voor

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling. Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid

Gemeenschappelijke regeling. Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid Corsanummer: 2011011790 Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid Bloemendaal GtmatnU Spaarnwoud gemeente HEEMSTEDE Gemeente Zandvoort Gemeenschappelijke regeling Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid 2011

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne (lichte gemeenschappelijke regeling) De colleges van burgemeester en wethouders van Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne, ieder voor zover het de bevoegdheden van het betreffende orgaan betreft,

Nadere informatie

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden (CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Eijsden, Meerssen,

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar

Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar Overwegende, dat de Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar in

Nadere informatie

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer

CONCEPT. Centrumregeling ambtelijke samenwerking. Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer Datum: 6 maart 2014 Versie concept 1.1 CONCEPT Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve van inkoop gedecentraliseerde

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P^/ZJOi^tSZA. Dat. 01 OKT 2014. ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P^/ZJOi^tSZA. Dat. 01 OKT 2014. ontv.: Routing Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P^/ZJOi^tSZA Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.

Nadere informatie

Gezien de op grond van artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen vereiste toestemming van de respectievelijke gemeenteraden;

Gezien de op grond van artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen vereiste toestemming van de respectievelijke gemeenteraden; Regeling onderlinge samenwerking Drechtstedengemeenten De colleges van burgemeesters en wethouders van de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht

Nadere informatie

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal;

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; Het algemeen bestuur van het Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; gelezen het voorstel van het dageiijks bestuur; gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking gemalendiensten

Centrumregeling samenwerking gemalendiensten Centrumregeling samenwerking gemalendiensten De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Leidschendam- Voorburg en Pijnacker-Nootdorp Overwegen het volgende - De gemeenten Delft,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 Artikel 1 (instelling rechtspersoon) 1. Er is een openbaar lichaam,

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst 2016 regionale samenwerking Leerplichtwet en Voortijdig Schoolverlaten.

Bestuursovereenkomst 2016 regionale samenwerking Leerplichtwet en Voortijdig Schoolverlaten. CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR393657_1 12 juli 2016 Bestuursovereenkomst 2016 regionale samenwerking Leerplichtwet en Voortijdig Schoolverlaten. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de publiekrechtelijke rechtspersoon

Het college van burgemeester en wethouders van de publiekrechtelijke rechtspersoon I. Het college van burgemeester en wethouders van de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Tholen, handelend krachtens het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 juli 2012, II.

Nadere informatie

Centrumregeling ambtelijke samenwerking Enschede Losser

Centrumregeling ambtelijke samenwerking Enschede Losser CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR91016_1 25 oktober 2016 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Nr. 350 Gemeenteblad van Enschede De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van

Nadere informatie

Toelichting Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz (versie ) Inleiding

Toelichting Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz (versie ) Inleiding Toelichting Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz (versie 151210) Inleiding Voordat wordt toegekomen aan de bespreking van de inhoud van de Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz (GR Omnibuzz) wordt stilgestaan

Nadere informatie

Nota van toelichting. Nummer.: 14Tl002 Kerkrade, 29 februari 2014

Nota van toelichting. Nummer.: 14Tl002 Kerkrade, 29 februari 2014 Nota van toelichting Nummer.: 14Tl002 Kerkrade, 29 februari 2014 Behorend bij ontwerpbesluit nummer 14Rb002 Onderwerp Toetreding tot gemeenschappelijke regeling regionale samenwerking inzake Parkstad IT

Nadere informatie

Toelichting op gemeenschappelijke regeling

Toelichting op gemeenschappelijke regeling Toelichting op gemeenschappelijke regeling Artikelsgewijze toelichting Artikel 1 Algemene bepalingen Dit artikel bevat enkele begripsbepalingen die in de gemeenschappelijke regeling gehanteerd worden.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling ICT Noorden Midden-Limburg (ICT NML)

Gemeenschappelijke regeling ICT Noorden Midden-Limburg (ICT NML) STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 74816 december 2017 Gemeenschappelijke regeling ICT Noorden Midden-Limburg (ICT NML) De colleges van burgemeester en

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis De burgemeesters en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, ieder voor

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG Projectgroep AntiDiscriminatieVoorziening Limburg (ADV-Limburg) in opdracht van Provincie Limburg en de Gemeenten Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN waaraan deelnemen de gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in :

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEBUREAU GEMEENTEN De colleges van burgemeester en wethouders, van de gemeenten:

Nadere informatie

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn,

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray De gemeente Venray, ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer J.J.P.M. Gilissen, handelend

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport

Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport Gemeenschappelijke regeling Breedtesportproject GO-4 Sport 2004-2009 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel, hierna te noemen:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Bijlage: Gewijzigde passages in GR

Bijlage: Gewijzigde passages in GR Bijlage: Gewijzigde passages in GR Onderdeel GR 2014 GR 2015 Toelichting Overwegende dat de Wet gemeenschappelijke regelingen per 1 januari 2015 is gewijzigd en dit leidt tot aanpassingen in de regeling;

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad Raadsbesluit R

Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad Raadsbesluit R Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad aadsbesluit Jaar 2008 Vergaderdatum 2 april 2008 Afdeling 3A agendapunt 15 Nummer 59/132 Publicatiedatum 9 april 2008 Onderwerp Intrekking Archiefverordening

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende, dat ten gevolge van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland (2019) Haarlem, 1 januari 2019 Overzicht vaststelling 1 november 2011 Vaststelling gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Kennemerland door

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling verevening gelden Jeugdzorg

Gemeenschappelijke regeling verevening gelden Jeugdzorg Gemeenschappelijke regeling verevening gelden Jeugdzorg regio IJmond De raden van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen Overwegende dat: A. Door invoering van de Jeugdwet per 2015 elke gemeente gehouden

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Deurne, Geldrop Mierlo, Gemert Bakel, Helmond en Laarbeek 2015 (lichte gemeenschappelijke regeling)

Samenwerkingsovereenkomst Deurne, Geldrop Mierlo, Gemert Bakel, Helmond en Laarbeek 2015 (lichte gemeenschappelijke regeling) Samenwerkingsovereenkomst Deurne, Geldrop Mierlo, Gemert Bakel, Helmond en Laarbeek 2015 (lichte gemeenschappelijke regeling) De colleges van burgemeester en wethouders van Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING pagina - 1-12653 - MT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Raad van toezicht voor Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant. De raden, colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Roosendaal, Halderberge,

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Gescand archief datum 2 O OKT, 205 1916090 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

portefeuillehouder recreatie, handelend ter uitvoering van het besluit van het college van BG& W d.d. (datum), ; 3. De gemeente

portefeuillehouder recreatie, handelend ter uitvoering van het besluit van het college van BG& W d.d. (datum), ; 3. De gemeente CONVENANT ROUTEBUREAU IN DE PROVINCIE UTRECHT De ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon, de provincie Utrecht, gevestigd aan de Archimedeslaan 6, 3584 BA te Utrecht, krachtens volmacht

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking;

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking; De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor zoveel zijn bevoegdheden betreft;

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : Besluit: ļg C g^ yţ? Voorstolnummer: Heerhugowaard Stad van kansen Agendanr.: 7 Voorstelnr.: RB2013098 Onderwerp: Archiefverordening Heerhugowaard 2013 Aan de Raad, Heerhugowaard, 14

Nadere informatie

Besluit Algemeen bestuur

Besluit Algemeen bestuur Besluit Algemeen bestuur 07-07-2014 Archiefverordening Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis 2014 Opsteller Wytse Kelder Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Algemeen bestuur Datum overleg 07-07-2014

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Januari 2018 Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende: dat ten gevolge van de uittreding van gemeente De Wolden en de uitkomsten van de verkenningen ten aanzien

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid 2018

Gemeenschappelijke regeling Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid 2018 Gemeenschappelijke regeling Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid 2018 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort ieder voor zover bevoegd, Overwegende

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdiensten Rd4

Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdiensten Rd4 CVDR Officiële uitgave van Nuth. Nr. CVDR405625_1 4 oktober 2016 Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdiensten Rd4 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten,

Nadere informatie

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O Gemeente Woerden 08.008590 RHC Rijnstreek en Lopikerwaard Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 15/07/2008 RAAD Aan de gemeenteraad van Woerden, Postbus 45, 3440 AA WOERDEN. 25 SEP.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019 Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019 1 januari 2019 BIVO/2019/30428 *Z03192D6AF6* Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 6 Artikel 2 6 Artikel 3 Het openbaar lichaam 6 Artikel

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling verevening gelden Jeugdzorg

Gemeenschappelijke regeling verevening gelden Jeugdzorg Bekendmaking vaststelling beleid Burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 maart 2015 heeft besloten de Gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT 09I003223 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT De dagelijks besturen van - Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda - Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch

Nadere informatie

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur.

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22585 29 april 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REESTMOND HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Overwegende, dat ten

Nadere informatie

GEMEENTE HEERDE RAADSVERGADERING 8 DECEMBER 2008 Commissie Samenleving 18 november 2008

GEMEENTE HEERDE RAADSVERGADERING 8 DECEMBER 2008 Commissie Samenleving 18 november 2008 bimiiijim psës GEMEENTE HEERDE RAADSVERGADERING 8 DECEMBER 2008 Commissie Samenleving 18 november 2008 Afdeling: Bedrijfsvoering/GJ. van Rijn/0578-699471 Portefeuille: A. Westerkamp Agendapunt: 15 Onderwerp:

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 108 Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Opmerkingen - Toetreding (onder gelijktijdige opheffing

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

de volgende gemeenschappelijke regeling vast te stellen: Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP).

de volgende gemeenschappelijke regeling vast te stellen: Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP). CVDR Officiële uitgave van Putten. Nr. CVDR482168_1 22 mei 2018 Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP), Putten Vastgesteld door het college van burgemeester

Nadere informatie

STAATSCOURANT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING. Nr

STAATSCOURANT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING. Nr STAATSCOURANT 28 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 11770 februari 2018 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Januari 2018 Overwegende: dat ten gevolge van de uittreding van gemeente

Nadere informatie

Toelichting bij Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland

Toelichting bij Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland Toelichting bij Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland 1.1 Inleiding Sinds 2011 werken de Flevolandse gemeenten samen aan de decentralisaties in het sociale domein. In het Bestuurlijk Overleg Transitie

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen

Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen CVDR Officiële uitgave van Noaberkracht Dinkelland Tubbergen. Nr. CVDR392890_1 8 april 2019 Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen De colleges van burgemeester en wethouders en de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen De raden van de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum, ieder voor zover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn; overwegende dat coördinatie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 15 december 2015 de navolgende gemeenschappelijke regeling vastgesteld: Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Sociale Zaken.

Nadere informatie

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o.

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Algemene toelichting In 2007 is de Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. herzien vanwege onder meer een door de gemeente

Nadere informatie

Toelichting op de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Rivierenland zoals die is ingegaan op 24 oktober 2012. Hieronder worden die artikelen die (mogelijk) toelichting behoeven toegelicht. De overige

Nadere informatie

Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland

Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland Centrumregeling Sociaal Domein Flevoland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft;

Nadere informatie

Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN

Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN Pagina 1 van 9 Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN Dienstverleningsovereenkomst 2018 ter uitvoering van facultatieve taken binnen de GR Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord De gemeente: te

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder De gemeenteraad van 2 december 2013 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder gelet op artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van de Archiefwet 1995 en artikel 5 van

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk; Overeenkomst inzake de samenwerking op het terrein van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen door de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk d.d. 1 januari 2005 De colleges

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek,

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie H2O De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Overwegende dat de colleges van burgemeester en wethouders van Hattem,

Nadere informatie

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland - 1 - Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland, gelet op artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ Gemeenschappelijke regeling Omnibuzz Tussen de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein, Vaals en

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Werk en Inkomen gemeente Leiden en gemeente Leiderdorp

Dienstverleningsovereenkomst Werk en Inkomen gemeente Leiden en gemeente Leiderdorp Dienstverleningsovereenkomst Werk en Inkomen gemeente Leiden en gemeente Leiderdorp Ondergetekenden: De gemeente LEIDERDORP, opdrachtgever, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

Gemeenschappelijk orgaan

Gemeenschappelijk orgaan Regeling Gemeenschappelijk Orgaan Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (gewijzigde versie, vastgesteld op 26 juni 2007) Deze regeling kan worden aangehaald als regeling voor de ISOB-raad

Nadere informatie

Toelichting gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Toelichting gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Toelichting gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen,

Nadere informatie