We beperken ons hier tot een toelichting bij de vijf meest voorkomende maatregelen. Voor andere neem contact op met uw dossierbeheerder.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We beperken ons hier tot een toelichting bij de vijf meest voorkomende maatregelen. Voor andere neem contact op met uw dossierbeheerder."

Transcriptie

1 Start tabel deel 1 We beperken ons hier tot een toelichting bij de vijf meest voorkomende maatregelen. Voor andere neem contact op met uw dossierbeheerder. Bepaal voor welke maatregel je in aanmerking komt Tip: De lichtroze gemarkeerde maatregelen registreer je in Acerta Connect. De blauw gemarkeerde maatregelen meld je aan je dossierbeheerder en worden zo automatisch in rekening genomen. Ja / Nee? Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Ben je een nieuwe werkgever? (Je bent gestart met het aanwerven van personeel) Doelgroepvermindering eerste aanwerving Om van deze maatregel gebruik te maken volstaat het om dit bij aansluiting of nadien aan uw dossierbeheerder te melden. Indien je in de aansluitingsverklaring hebt aangeduid dat je in aanmerking komt voor deze maatregel, berekenen wij deze vermindering elk kwartaal voor je. Heb je dat niet gedaan en kom je later in aanmerking, contacteer dan je dossierbeheerder. De voordelen zullen dan elk kwartaal berekend worden. Je kan dit niet zelf aanduiden. Quicklearn / (p. 1 van 16) versie 11/2017

2 We Start beperken ons hier tot tabel een toelichting deel bij vijf meest 1 voorkomende maatregelen. Voor andere neem contact op met uw dossierbeheerder. Bepaal voor welke maatregel je in aanmerking komt Tip: De lichtroze gemarkeerde maatregelen registreer je in Acerta Connect. De blauw gemarkeerde maatregelen meld je aan je dossierbeheerder en worden zo automatisch in rekening genomen. Ja / Nee? Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Heb je een werknemer in dienst die langdurig werkzoeken de is? (Een werknemer die een bepaalde periode nietwerkende werkzoeken de is geweest) Activa Op basis van de de leeftijd en de periode dat de werknemer werk heeft gezocht, geeft de werknemer recht op een doelgroepvermindering en / of een uitkering. Let op deze maatregel wordt per regio anders toegepast! Vlaanderen Wallonië Oost-België (Duitstalige gemeenschap) Brussel Werkkaart afgeleverd door RVA Enkel mogelijk voor contracten gestart voor 2017! Werkkaart afgeleverd door Forem Enkel mogelijk voor contracten gestart voor 1 juli 2017! Werkkaart afgeleverd door RVA Deze maatregel is nog steeds mogelijk Werkkaart afgeleverd door Actiris Tot en met 31/10/2017 Vanaf 01/10/2017 = Activa.brussels Registratie in Connect is nodig. Ga naar Registratie van een Activa maatregel op p. 7 voor uitleg over hoe je dit aanduidt in Acerta Connect. Ga naar het tabblad Tewerkstellingsmaatregelen. In het blok RSZ-verminderingen, ga naar het veld Type werkgeversverminderingen. Kies de waarde Activa Brussel. In het veld 'Vermindering' selecteer nummer 900 Werkuitkering langd. Werkl (+ 12 maanden) Brussel Quicklearn / (p. 2 van 16)

3 Ja / Nee? Quicklearn. Start tabel deel 1 Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Heb je een werknemer in dienst die langdurig werkzoeke nde is? - vervolg Aanwervingsincentive Impulsion 12 mois+ Vlaanderen (enkel werknemers die in Vlaanderen werken) Wallonië (enkel werknemers die in Wallonië wonen) Geen document Nakijken op de website van Forem of de werknemer in aanmerking komt Het gaat om een premie van maximaal 4250 euro, die je aanvraagt via het departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid ( Ga naar het tabblad Tewerkstellingsmaatregelen. In het blok RSZ-verminderingen, ga naar het veld Type werkgeversverminderingen. Kies de waarde Impulsion. Geen document In het veld 'Vermindering' selecteer nummer Werkuitkering land. Werkl. (+12 maanden) Wallonië Impulsion insertion Wallonië (enkel werknemers die in Wallonië wonen) Nakijken op de website van Forem of de werknemer in aanmerking komt Ga naar het tabblad Tewerkstellingsmaatregelen. In het blok RSZ-verminderingen, ga naar het veld Type werkgeversverminderingen. Kies de waarde Impulsion. Geen document In het veld 'Vermindering' selecteer nummer inschakelingscontract -25j. (18m werkl.) Wallonië Quicklearn / (p. 3 van 16)

4 Tabel deel 2 Ja / Nee? Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Heb je een oudere werknemer in dienst? (Een werknemer die 54 jaar of ouder is) Doelgroepvermindering Oudere Werknemers. Let op deze maatregel wordt per regio anders toegepast! Vlaanderen Nieuwe maatregel sinds 1 juli 2016 Zittende oudere 55+ Niet-werkende werkzoekende 55+ Geen document Inschrijvingsbewij s VDAB De vermindering wordt automatisch berekend op basis van de geboortedatum en de vestigingseenheid (zie pg. 10) van de werknemer. Zorg dus dat deze correct ingevuld is. Neem contact op met je dossierbeheerder om deze informatie door te geven. Wallonië Federale maatregel nog in voege tot 30/06/2017 Geen document De vermindering wordt automatisch berekend op basis van de geboortedatum van de werknemer. Zorg dus dat deze correct ingevuld is. Nieuwe maatregel 55+ vanaf 1/07/2017 Enkel werknemers die in Wallonië werken De vermindering wordt automatisch berekend op basis van de geboortedatum en de vestigingseenheid (zie p. 10) van de werknemer. Zorg dus dat deze correct ingevuld is. Brussel Nieuwe maatregel 55+ sinds 1/10/2016 Geen document De vermindering wordt automatisch berekend op basis van de geboortedatum en de vestigingseenheid (zie pg. 10) van de werknemer. Zorg dus dat deze correct ingevuld is. Oost-België (Duitstalige gemeenschap) Federale maatregel 54+ nog in voege De vermindering wordt automatisch berekend op basis van de geboortedatum van de werknemer. Zorg dus dat deze correct ingevuld is Quicklearn / (p. 4 van 16)

5 Ja / Nee? Quicklearn Tabel deel 3 Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Heb je een jonge werknemer in dienst? Doelgroepverminder ing Jongeren jaar - Erg laaggeschoold - Laaggeschoold - Middengeschoold Vlaanderen Wallonië Nieuwe doelgroepvermindering voor contracten na 1 juli 2016 Loopbaanportfolio VDAB Federale maatregel nog in voege Om van deze vermindering te kunnen genieten, moet je ervoor zorgen dat de velden diplomacode (zie pg.10) en startbaan (zie p. 14) + startdatum correct zijn ingevuld. Voor meer informatie contacteer je dossierbeheerder. Let op deze maatregel wordt per regio anders toegepast! Brussel Werkkaart RVA Federale maatregel nog in voege Werkkaart RVA Oost-België (Duitstalige gemeenschap) Federale maatregel nog in voege Werkkaart RVA Doelgroepverminder ing Jongeren jaar - Laaggeschoold - Middengeschoold Vlaanderen (enkel voor werknemers die in Vlaanderen werken) Loopbaanportfolio VDAB Om van deze vermindering te kunnen genieten, moet je ervoor zorgen dat de velden diplomacode en startbaan correct zijn ingevuld. Ga naar p. 14 voor een overzicht van de te gebruiken startbaanovereenkomst (SBO) codes. Impulsion 25 jaar - Laaggeschoold - Middengeschoold Wallonië (enkel werknemers die in Wallonië wonen) Nakijken op de website van Forem of de werknemer in aanmerking komt Geen document Ga naar het tabblad Tewerkstellingsmaatregelen. In het blok RSZ-verminderingen, ga naar het veld Type werkgeversverminderingen. Kies de waarde Impulsion. In het veld 'Vermindering' selecteer nummer Werkuitkering -25 jaar laaggeschoolde Wallonië of Werkuitkering -25 jaar middengeschoolde Wallonië Quicklearn / (p. 5 van 16)

6 Tabel deel 4 Ja / Nee? Als ja dan kom je in aanmerking voor: Je hebt het volgende document nodig om dit aan te tonen: Je doet het volgende om van deze maatregel te genieten: Heb je een werknemer in dienst die ontslagen werd in het kader van een herstructurering? (Een werknemer die bij zijn vorige werkgever betrokken was in een collectief ontslag. Deze werknemer geeft recht op een doelgroepvermindering en een vermindering van zijn persoonlijke RSZ-bijdragen, waardoor hij drie kwartalen lang meer nettoloon overhoudt). Doelgroepvermind ering herstructurering en vermindering persoonlijke bijdragen Let op deze maatregel wordt per regio anders toegepast! Vlaanderen Wallonië Brussel Doelgroepvermindering afgeschaft voor contracten na 1/01/2017 Vermindering persoonlijke bijdragen blijft mogelijk Herstructureringskaart RVA Maatregel nog in voege tot 30/06/2017. Daarna enkel nog vermindering persoonlijke bijdragen voor nieuwe contracten. Herstructureringskaart Forem voor werkgeversvermindering Herstructureringskaart RVA voor werknemersvermindering Maatregel nog in voege tot 30/09/2017. Daarna enkel nog vermindering persoonlijke bijdragen voor nieuwe contracten. Herstructureringskaart Actiris voor werkgeversvermindering Herstructureringskaart RVA voor werknemersvermindering Registratie in Connect is nodig. Ga naar Registratie van een Doelgroepvermindering herstructurering en vermindering persoonlijke bijdragen maatregel op p. 9 voor uitleg over hoe je dit aanduidt in Acerta Connect. Oost-België (Duitstalige gemeenschap) Maatregel nog in voege. Herstructureringskaart RVA Quicklearn / (p. 6 van 16)

7 Registratie activa maatregel Registratie van een Activa-maatregel Surf naar acerta.be/portaal Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Ga in het menu naar Medewerkers Overeenkomsten Selecteer de overeenkomst van de werknemer waarvoor je de tewerkstellingsmaatregel wil registreren door op het overeenkomstnummer van de werknemer te klikken 1. Ga naar het Tabblad Tewerkstellingsmaatreg elen 2. In het blok RSZverminderingen, veld Type werkgeversverminderin gen kies voor Activa 3. Ga op de werkkaart van de werknemer na welke Activa code van toepassing is (bvb code C36) en zoek in de tabel Activa codes (p.7) het bijhorende aanwerfkadernummer. Vul dit nummer in, in het veld vermindering Vul de startdatum in. Quicklearn / (p. 7 van 16)

8 Activa codes Quicklearn Activa codes Code op de werkkaart Omschrijving Aanwerfkadernummer - Privé Maatregel Privé/Public C1 12m WZ in 18m Activa +25 en -45 jaar 262 Activa Privé C3 24m WZ in 36m Activa -45 jaar 264 Activa Privé C4 24m UVW in 36m Activa -45 jaar 500 EUR 559 Activa Privé C5 36m WZ in 54m Activa -45 jaar 572 Activa Privé C6 36m UVW in 54m Activa -45 jaar 500 EUR 560 Activa Privé C7 60m WZ in 90m Activa -45 jaar 583 Activa Privé C4 ACTIVA -45jr 24 mnd WZ in 36 mnd 713 Activa Public C8 60m UVW in 90m Activa -45 jaar 500 EUR 561 Activa Privé C8 ACTIVA -45jr 60 mnd WZ in 90 mnd 716 Activa Public C9 ACTIVA -45jr preventie & veiligheid 717 Activa Public C10 ACTIVA -45jr preventie & veiligheid 717 Activa Public C21 ACT PVP 12m WZ in 18m, UVW, <25j 362 Activa Preventie- en Veiligheidspersoneel Public C22 ACT PVP 12m WZ in 18m, UVW, <25j 362 Activa Preventie- en Veiligheidspersoneel Public C35 RVA C Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé C38 RVA C38 < 45j 641 Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé C39 RVA C39 < 45j 642 Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé C40 RVA C40 <27j 644 Activa Privé C41 RVA C41 <27j 645 Activa Privé C42 RVA C41 <27j 645 Activa Privé C43 RVA C40 <27j 644 Activa Privé D1 6 m WZ in 9m Activa +45 jaar 266 Activa Privé D3 12m WZ in 18m Activa +45 jaar 268 Activa Privé D5 18 m WZ in 27m Activa +45 jaar 584 Activa Privé C38 ACTIVA -45jr 36 mnd WZ in 54 mnd 715 Activa Public D6 18m UVW in 27m Activa +45 jaar 500 EUR 562 Activa Privé D6 ACTIVA +45jr WZ > 1 jaar 714 Activa Public D7 ACTIVA +45jr preventie & veiligheid 718 Activa Public D8 ACTIVA +45jr preventie & veiligheid 718 Activa Public D18 RVA D Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé D19 RVA D Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé D20 RVA D Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé D21 RVA D21 >= 45j 643 Activa Verminderd arbeidsgeschikt Privé D19 ACTIVA +45jr 6 mnd WZ in 9 mnd 711 Activa Public Quicklearn / (p. 8 van 16)

9 Registratie van een Doelgroepvermindering herstructurering en vermindering persoonlijke bijdragen maatregel Surf naar acerta.be/portaal Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Ga in het menu naar Medewerkers Overeenkomsten Selecteer de overeenkomst van de werknemer waarvoor je de tewerkstellingsmaatregel wil registreren door op het overeenkomstnummer van de werknemer te klikken 1. Ga naar het Tabblad Tewerkstellingsmaatregelen 2. In het blok RSZ-verminderingen, veld Type werkgeversverminderingen kies voor DG 6 3. In het veld vermindering kies je voor 358 of 359 afhankelijk van de leeftijd van de werknemer op het moment van de aanwerving (+45 of -45) 4. Indien de werknemer nog recht heeft op de vermindering van zijn persoonlijke bijdragen (verklaring op eer dat de drie kwartalen nog niet zijn uitgeput) selecteer je hetzelfde als hierboven in het veld 'Type werknemersvermindering' Voor beide velden dient ook telkens een startdatum ingevuld te worden. Voor het Type werkgeversverminderingen is startdatum gelijk aan de indiensttredingsdatum. Voor het Type werknemersverminderingen is startdatum gelijk aan de datum waarop werknemer de 1e maal tewerkgesteld werd met die werkkaart

10 Waar vind je het gegeven Vestigingseenheid in Acerta Connect Surf naar acerta.be/portaal Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Ga in het menu naar Medewerkers Overeenkomsten Selecteer de overeenkomst van de werknemer waarvoor je de tewerkstellingsmaatregel wil registreren door op het overeenkomstnummer van de werknemer te klikken 1. Ga naar het Tabblad Algemeen 2. Je vindt het veld Vestigingseenheid terug in het blok Officiële gegevens werkgever 1 2 Quicklearn / (p. 10 van 16)

11 Waar vind je het gegeven Diplomacode in Acerta Connect (1 van 3) Surf naar acerta.be/portaal Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Ga in het menu naar Medewerkers Personen Selecteer de naam van de persoon voor wie een diploma wil aanpassen door erop 1. Ga naar het Tabblad Persoonsgegevens 2. Je vindt het veld Diploma in het blok Persoonsgegevens, bijkomende gegevens. Als je in het veld Diploma de juiste waarde selecteert, verschijnt een tweede lijn waarin je ook je keuze maakt. 1 2 Quicklearn / (p. 11 van 16)

12 Waar vind je het gegeven Diplomacode in Acerta Connect (2 van 3) 1) Je kiest een diploma op basis van het hoogste niveau onderwijs dat de medewerker heeft gevolgd: 2) Nadat een waarde is geselecteerd, verschijnt een tweede lijn in het veld Diploma 3) Afhankelijk van de waarde in de eerste lijn wordt geselecteerd, kan je in de tweede lijn de diploma s die van toepassing zijn kiezen Quicklearn / (p. 12 van 16)

13 Waar vind je het gegeven Diplomacode in Acerta Connect (3 van 3) Welke diplomacode wanneer selecteren: Niveau diploma Diploma Connect Diploma lijn 1 Connect Diploma lijn 2 Lager enkel lager onderwijs of geen onderwijs Lager onderwijs of geen Lager onderwijs of geen Secundair lager secundair onderwijs Secundair onderwijs Lager sec. ond/buso 1,2,3/stge/or, att 3e jaar SO BSO leervorm 1,2,3 Secundair onderwijs Lager sec. ond/buso 1,2,3/stge/or, att 3e jaar SO stage Secundair onderwijs Lager sec. ond/buso 1,2,3/stge/or, att 3e jaar SO origineel attest 3e jaar SO Secundair onderwijs Lager sec. ond/buso 1,2,3/stge/or, att 3e jaar SO getuigschrift OV3 secundair onderwijs Secundair onderwijs BSO-2e jr 3e gr + BSO 3e jr 3e gr z, gts HSO Getuigschrift van alternerende beroepsopleiding OV3 Secundair onderwijs BSO-2e jr 3e gr + BSO 3e jr 3e gr z, gts HSO Secundair onderwijs alternerende opleiding Getuigschrift van alternerende beroepsopleiding OV3 Secundair onderwijs BSO-2e jr 3e gr + BSO 3e jr 3e gr z, gts HSO Secundair onderwijs alternerende opleiding BSO derde graad 2e of 3e jaar, zonder getuigschrift Secundair onderwijs BSO-2e jr 3e gr + BSO 3e jr 3e gr z, gts HSO HSO KSO of TSO derde graad Secundair onderwijs TSO-3gr, KSO+BSO-spec,jr gts HSO/BUSO-4dip/gts HSO BSO met specialisatiejaar en getuigschrift HSO Secundair onderwijs TSO-3gr, KSO+BSO-spec,jr gts HSO/BUSO-4dip/gts HSO Buitengewoon Secundair Onderwijs leervorm 4 met Secundair onderwijs TSO-3gr, KSO+BSO-spec,jr gts HSO/BUSO-4dip/gts HSO diploma/getuigschrift HSO ASO derde graad Secundair onderwijs ASO-3e graad Deeltijds technisch onderwijs Secundair onderwijs TSO-Deeltijds onderwijs Deeltijds Beroeps Secundair Onderwijs hoger Secundair onderwijs BSO-Deeltijds hoger middelbaar middelbaar Buitengewoon Secundair Onderwijs opleidingsvorm 4 Secundair onderwijs BUSO-4e gr, zonder getuigschrift of diploma HSO zonder getuigschrift of diploma HSO 7e jr Beroeps Secundair Onderwijs met diploma Secundair Onderwijs / getuigschrift HSO // >= 1e jaar 4e gr Beroeps Secundair Onderwijs Secundair onderwijs BSO-7e jr met dip SO/gts HSO//>=1e jr 4e gr BSO Hoger Hoger niet-universitair onderwijs korte type Hoger onderwijs Niet-universitair korte type Hoger niet-universitair onderwijs lange type Hoger onderwijs Niet-universitair lange type Universitair onderwijs Hoger onderwijs Universitair Postuniversitair onderwijs Hoger onderwijs Postuniversitair Quicklearn / (p. 13 van 16)

14 Waar vind je het gegeven Startbaan in Acerta Connect (1 van 2) Surf naar acerta.be/portaal Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Ga in het menu naar Medewerkers Overeenkomsten Selecteer de overeenkomst van de werknemer waarvoor je de tewerkstellingsmaatregel wil registreren door op het overeenkomstnummer van de werknemer te klikken 1. Ga naar het Tabblad Tewerkstellingsmaatregelen 2. Je vindt het veld Startbaan terug in het blok RSZ-verminderingen 3. Vul het veld Startdatum in Quicklearn / (p. 14 van 16)

15 Activa codes Startbaanvermindering codes (2 van 2) Een startbaanovereenkomst is elke overeenkomst gesloten met een -26-jarige. Elk jaar dien je te voldoen aan de startbaanverplichting, tenzij je actief bent in een sector die tijdelijk of structureel vrijgesteld is van deze verplichting. Bepaalde soorten overeenkomsten wegen hier zwaarder door en moeten dan ook aangegeven worden aan de RSZ met een bepaalde maatregelcode. Hieronder vind je de soorten overeenkomsten en de codes die je moet ingeven zodat de RSZ kan beschikken over de juiste informatie. Soort overeenkomst Werknemer Arbeidsduur Code in Connect Opmerking Gewone Geen specifiek profiel minder dan halftijds niets invullen arbeidsovereenkomst Van allochtone afkomst minder dan halftijds niets invullen Mindervalide minder dan halftijds niets invullen Geen specifiek profiel minstens halftijds 01 SBO type 1 AOV (exl.buitenlanders en minderval) Van allochtone afkomst minstens halftijds 21 SBO Type 1 AOV buitenlandse afkomst Laat de verklaring op eer invullen Mindervalide minstens halftijds 22 BO Type 1 AOV mindervalide Vraag een attest op aan de werknemer waaruit zijn handicap blijkt Arbeidsovereenkomst gecombineerd met een opleiding Geen specifiek profiel / 02 SBO type 2 AOV opleiding (exl.buitenlanders en minderval) Van allochtone afkomst / 31 SBO Type 2 AOV opleiding buitenlandse Laat de verklaring op eer invullen afkomst Mindervalide / 32 Type 2 AOV opleiding mindervalide Vraag een attest op aan de werknemer waaruit zijn handicap blijkt Leerovereenkomst Geen specifiek profiel / 03 SBO type 3 AOV Leerovereenkomst (exl.buitenlanders en minderval) Van allochtone afkomst / 41 SBO Type 3 AOV leerovereenkomst buitenlandse afkomst Mindervalide / 42 Type 3 AOV leerovereenkomst mindervalide Laat de verklaring op eer invullen Vraag een attest op aan de werknemer waaruit zijn handicap blijkt Quicklearn / (p. 15 van 16)

16 vragen Vragen? Contacteer je dossierbeheerder Quicklearn / (p. 16 van 16)

De startbaanovereenkomst

De startbaanovereenkomst De startbaanovereenkomst Petra Dombrecht Stafmedewerker Team Lokale Economie en Werkgelegenheid VVSG Inhoud Startbaan Types startbaanovereenkomst Startbaanverplichting voor het lokaal bestuur Voordelen

Nadere informatie

Het Waals doelgroepenbeleid:

Het Waals doelgroepenbeleid: Het Waals doelgroepenbeleid: (Misschien ook lucratief voor de Vlaamse werkgever) Het doelgroepenbeleid werd geregionaliseerd. In Vlaanderen zijn de meeste van deze nieuwe maatregelen reeds in voege sinds

Nadere informatie

RSZ-verminderingen. 1 Geregionaliseerde bijdrageverminderingen

RSZ-verminderingen. 1 Geregionaliseerde bijdrageverminderingen RSZ-verminderingen In het kader van de zesde Staatshervorming werden sedert 1 juli 2014 een aantal federale bevoegdheden geregionaliseerd. De specifieke doelgroepverminderingen worden overgedragen naar

Nadere informatie

- Nieuwe doelgroepvermindering voor jonge werknemers vanaf 1 juli 2016;

- Nieuwe doelgroepvermindering voor jonge werknemers vanaf 1 juli 2016; Aan mevrouw Aan de heer Gouverneur Burgemeester Voorzitter van het OCMW Voorzitter van de Intercommunale Voorzitter van het Politiecollege Voorzitter van het College van de hulpverleningszone directie

Nadere informatie

Trimestriële aanpassingen 2016/2

Trimestriële aanpassingen 2016/2 Trimestriële aanpassingen 2016/2 datum:24-05-2016 Inhoud 1. REGIONALISERING VAN DOELGROEPVERMINDERINGEN... 3 1.1. Principes... 3 1.2. Vlaams Gewest... 3 1.2.1. Drie doelgroepen... 3 1.2.2. Nieuwe doelgroep

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze Quicklearn focussen we op de specifieke elementen waarvoor

Nadere informatie

Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende overeenkomst

Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende overeenkomst Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Identificeer

Nadere informatie

INHOUD INHOUD. JURIDISCHE ACTUA mei 2016

INHOUD INHOUD. JURIDISCHE ACTUA mei 2016 JURIDISCHE ACTUA mei 2016 INHOUD ALGEMENE INFO Arbeidsmarkt Wet werkbaar en wendbaar werk Modernisering arbeidsrecht Varia : Forfaitaire kostenvergoeding buitenland SECTOR NIEUWS INHOUD PC 1 Wet Werkbaar

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2015 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen is een momentopname van een regelgeving die onderhevig is aan wijzigingen.

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze focussen we op de specifieke elementen waarvoor je

Nadere informatie

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 In het kader van de zesde staatshervorming heeft het Vlaamse Gewest een nieuw doelgroepenbeleid uitgewerkt, dat zich vanaf 1 juli 2016 focust op drie

Nadere informatie

Regionalisering door de Zesde Staatshervorming Stand van zaken november Focus op doelgroepenbeleid

Regionalisering door de Zesde Staatshervorming Stand van zaken november Focus op doelgroepenbeleid Regionalisering door de Zesde Staatshervorming Stand van zaken november 2016 - Focus op doelgroepenbeleid CONTEXT Door de zesde staatshervorming werden op 1 juli 2014 belangrijke bevoegdheden overgeheveld

Nadere informatie

Inhoud. Werkgelegenheidsmaatregelen lokale besturen. Financiële voordelen en simulaties. Doelgroepverminderingen Activa Sine Startbanen

Inhoud. Werkgelegenheidsmaatregelen lokale besturen. Financiële voordelen en simulaties. Doelgroepverminderingen Activa Sine Startbanen Werkgelegenheidsmaatregelen lokale besturen Financiële voordelen en simulaties VVSG 29 september 2011 Inhoud Doelgroepverminderingen Activa Sine Startbanen De Vlaamse Ondersteuningspremie 2 1 Doelgroepvermindering

Nadere informatie

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit)

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit) Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Is de medewerker al in dienst geweest? Zie hieronder voor uitleg over hoe een

Nadere informatie

Nieuwe doelgroepkorting

Nieuwe doelgroepkorting Nieuwe doelgroepkorting Vormingssoort: residentiële en provinciale vorming de OR Auteur: Justine Scholiers 2018-2019 Inhoudstafel Inleiding Afbakening doelgroepen Jongeren 55+ VOP Andere Gewesten Brussel

Nadere informatie

19/10/2011 ACTIVA. Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid. Inhoudstafel

19/10/2011 ACTIVA. Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid. Inhoudstafel ACTIVA Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid Inhoudstafel 1. Toepasselijke basiswetgeving 2. Wat is Activa? 3. RVA activering en OCMW activering 4. Werkuitkering 5. RSZ-vermindering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2010

NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 DE ANTI-CRISISMAATREGELEN VOOR DE BEDIENDEN WORDEN VERLENGD De anti-crisismaatregelen, die eerst maar liepen tot 31 december 2009, zijn zoals verwacht verlengd met zes maanden

Nadere informatie

TEWERKSTELLINGS MAATREGELEN

TEWERKSTELLINGS MAATREGELEN TEWERKSTELLINGS MAATREGELEN 13 december 2006 CRITERIA WERKGEVER Welke werkgever Aantal werknemers Welke contracten Loon Privé, openbaar, VZW Totaal aantal koppen, voltijds equivalenten Klassieke arbeidsovereenkomsten

Nadere informatie

Regionalisering doelgroepverminderingen in Vlaanderen

Regionalisering doelgroepverminderingen in Vlaanderen Regionalisering doelgroepverminderingen in Vlaanderen Inhoud Regionalisering doelgroepverminderingen in Vlaanderen...1 1 Inleiding...2 2 Jonge werknemers...3 2.1 Algemene principes...3 2.2 Categorie Leerlingen

Nadere informatie

Trimestriële infosessie 2016/2. 24 mei 2016

Trimestriële infosessie 2016/2. 24 mei 2016 Trimestriële infosessie 2016/2 24 mei 2016 2 Agenda infosessie o Introductie o Trimestriële aanpassingen o Te verwachten o Varia 3 Trimestriële aanpassingen 2016/2 4 Inhoud o Regionalisering doelgroepverminderingen

Nadere informatie

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking.

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking. B R U S S E L S E E N V L A A M S E DOELG R O E P V E R M I N D E R I N G EN I N F O F I C H E A L G E M E E N Met de 6 de staatshervorming zijn de gewesten bevoegd geworden voor de doelgroepverminderingen.

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen is een momentopname van een regelgeving die onderhevig is aan wijzigingen.

Nadere informatie

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen Creatief aanwerven loont 3 november 2015 Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen WERKPLEKLEREN WPL Werkplekleren: productenvdab Leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene,

Nadere informatie

Infoblad - werkgevers Het WIN WIN - ACTIVA-plan (de werkkaart)

Infoblad - werkgevers Het WIN WIN - ACTIVA-plan (de werkkaart) Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen, gelieve contact op te nemen met uw RVA-kantoor. De adressen kunt u vinden in het telefoonboek op de site : www.rva.be Infoblad - werkgevers Het

Nadere informatie

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Kunnen kansengroepen de krapte doen vergeten? Steve Vanhorebeek. Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Focus op

Nadere informatie

focus op Activa voor 30-minners RSZ

focus op Activa voor 30-minners RSZ focus op Activa voor 30-minners RSZ Jonger dan 30 en o Verhoog je kansen op de arbeidsmarkt! Ben je jonger dan 30 jaar, al minstens een half jaar ingeschreven als werkzoekende en heb je geen diploma hoger

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2017 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen is een momentopname van een regelgeving die onderhevig is aan wijzigingen.

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?...4 3. Selectiescherm...5 Selectiescherm werkgever...5 Selectiescherm mandataris...5 Opties, velden en knoppen...6

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/109 BERAADSLAGING NR. 17/048 VAN 6 JUNI 2017 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/110 BERAADSLAGING NR. 17/049 VAN 6 JUNI 2017 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN

Nadere informatie

HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID. Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015

HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID. Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015 HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015 Aanleiding Vlaams Regeerakkoord een drastische vereenvoudiging beperken tot drie doelgroepen jongeren,

Nadere informatie

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016.

Betreft : Maatregelen ten voordele van de vorming en opleiding van risicogroepen in 2015-2016. AAN ALLE LEDEN VAN HET SOCIAAL FONDS LOMPEN MVB/G/WINW/CIRCULAIRES FONDS//SOCIALES 2016/ CHIFFONS/CHIFFONS 001 NL RISICOGROEPEN Brussel, 20 januari 2016 Mijne heren, Betreft : Maatregelen ten voordele

Nadere informatie

K Kwartalen Hoe worden de kwartalen exact berekend als een jongere opnieuw in dienst wordt genomen binnen de 4 kwartalen?

K Kwartalen Hoe worden de kwartalen exact berekend als een jongere opnieuw in dienst wordt genomen binnen de 4 kwartalen? pagina 1 van 18 Doelgroepkortingen Veelgestelde vragen versie dd. 4 april 2017 ABCDE F G H IJKLMNOPQ RSTUVWX Y Z Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Contacteer ons dan via doelgroepkortingen@wse.vlaanderen.be.

Nadere informatie

Infoblad - werkgevers De startbaankaart

Infoblad - werkgevers De startbaankaart Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek of op de site : www.rva.be Infoblad

Nadere informatie

concreet De financiële voordelen doorgelicht

concreet De financiële voordelen doorgelicht concreet De financiële voordelen doorgelicht Case 1 Criteria : 22 jaar Erg laaggeschoold 4 maanden werkzoekend aanwerving als voltijdse arbeider PC 111.01(metaalsector) Uurloon: 10,9014 /u Steunmaatregelen

Nadere informatie

INHOUD INHOUD. JURIDISCHE ACTUA juni 2016 ALGEMENE INFO SECTOR NIEUWS

INHOUD INHOUD. JURIDISCHE ACTUA juni 2016 ALGEMENE INFO SECTOR NIEUWS JURIDISCHE ACTUA juni 2016 INHOUD ALGEMENE INFO Doelgroepenbeleid Vlaams Gewest Brussels Hoofdstedelijk Gewest Waals Gewest Responsabiliseringsbijdrage economische WLH Studentenarbeid SECTOR NIEUWS INHOUD

Nadere informatie

Persoonlijke werkloosheidsverklaring

Persoonlijke werkloosheidsverklaring Persoonlijke werkloosheidsverklaring Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor onder meer het toekennen van de stage-uitkering, het evalueren van de inspanningen

Nadere informatie

Infoblad - werkgevers Het Plan Activa (de werkkaart)

Infoblad - werkgevers Het Plan Activa (de werkkaart) Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met uw uitbetalingsinstelling de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek op de site

Nadere informatie

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is?

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is? activa.brussels Waarover gaat het? Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de toegangsvoorwaarden van het Activa-plan vereenvoudigd om de Brusselse werkzoekenden nog meer kansen te bieden. U wilt opnieuw

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2016

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2016 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2016 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen is een momentopname van een regelgeving die onderhevig is aan wijzigingen.

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?... 4 3. Selectiescherm... 5 Selectiescherm werkgever... 5 Selectiescherm mandataris... 5 Opties, velden

Nadere informatie

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden!

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden! Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: Vanaf 1 oktober belangrijke wijzigingen voor tienduizenden werkzoekenden! A. INLEIDING Met de zesde staatshervorming heeft het Brussels Gewest nieuwe bevoegdheden

Nadere informatie

Voorwoord. Afdeling 1. Doelgroepvermindering voor jongeren tot 31 december van het jaar van de 18e verjaardag 1

Voorwoord. Afdeling 1. Doelgroepvermindering voor jongeren tot 31 december van het jaar van de 18e verjaardag 1 SPS_VB_13003.book Page V Friday, August 9, 2013 8:10 AM Inhoudstafel Voorwoord XI Afdeling 1. Doelgroepvermindering voor jongeren tot 31 december van het jaar van de 18e verjaardag 1 A. Rechtsbron 1 B.

Nadere informatie

Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP)

Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) Vop Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) De Vlaamse Ondersteuningspremie is een bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregel voor personen met een arbeidshandicap.

Nadere informatie

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen I. De premie kinderopvang a. Oorsprong 1) Conform het sectorakkoord 2013-2014 kreeg het Sociaal Fonds van elk van de paritaire comités 202, 311 en

Nadere informatie

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars

Tewerkstellingssteun in het Brussels Gewest: 255 miljoen euro voor de Brusselaars Persdossier 7 juni 2017 : 255 miljoen euro voor de Brusselaars Didier Gosuin Brussels Minister van Economie, Tewerkstelling en Beroepsopleiding 1 Het Brussels Gewest vereenvoudigt de tewerkstellingssteun

Nadere informatie

Onder de beste voorwaarden genieten van activa.brussels, maak gebruik van Select Actiris om personeel aan te werven.

Onder de beste voorwaarden genieten van activa.brussels, maak gebruik van Select Actiris om personeel aan te werven. activa.brussels Bijgewerkt op 01/08/2019 Waarover gaat het? Rekruteren zonder uw loonkosten de hoogte in te jagen? Dat kan! activa.brussels helpt u om de stap te zetten naar een extra aanwerving... tegen

Nadere informatie

Juridisch dossier. Regionalisering tewerkstellingsmaatregelen

Juridisch dossier. Regionalisering tewerkstellingsmaatregelen Juridisch dossier Regionalisering tewerkstellingsmaatregelen Wallonië Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Nieuwe maatregelen... 3 A. Werkuitkeringen - 25 jaar voor laag-of middengeschoolde werkzoekenden :... 3

Nadere informatie

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2014

Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2014 Inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen 2014 Verantwoordelijke uitgever : Grégor Chapelle, Anspachlaan 65-1000 Brussel - 02/2014 Deze inventaris van de belangrijkste tewerkstellingsmaatregelen

Nadere informatie

Wat u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan. Gids. voor de. werkgever

Wat u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan. Gids. voor de. werkgever Wat u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan. Gids voor de werkgever 2017 Inhoud 1.Formaliteiten bij de tewerkstelling van personeel...3 2.Kinderbijslag...4 3. Stimulansen voor de tewerkstelling

Nadere informatie

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Bewijs van studies - De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Om recht te hebben op uitkeringen, moet u: - jonger dan 25 jaar oud zijn op het moment dat u inschakelingsuitkeringen aanvraagt;

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Waarover gaat dit infoblad? Indien u afgestudeerd bent, kunt u, onder bepaalde voorwaarden, uitkeringen genieten wanneer u werkloos bent. Deze

Nadere informatie

Sociale Inschakelingseconomie SINE

Sociale Inschakelingseconomie SINE Sociale Inschakelingseconomie SINE Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid Inhoudstafel 1. Toepasselijke wetgeving 2. Doelstelling 3. Betrokken partijen 4. Werkgever: - voordelen

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

Juridisch dossier. Regionalisatie Wallonië

Juridisch dossier. Regionalisatie Wallonië Juridisch dossier Regionalisatie Wallonië Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Nieuwe maatregelen... 3 A. Werkuitkeringen - 25 jaar voor laag-of middengeschoolde werkzoekenden :... 3 B. Werkuitkeringen 12 maanden

Nadere informatie

Gids. Werkgever voor de. u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan.

Gids. Werkgever voor de. u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan. Gids voor de Werkgever 2017 Wat u zeker moet weten over aanwerven, tewerkstellen en ontslaan. Inhoud 1.Formaliteiten bij de tewerkstelling van personeel...... 3 2.Kinderbijslag...... 4 3. Stimulansen voor

Nadere informatie

De doelgroepvermindering voor mentors

De doelgroepvermindering voor mentors De doelgroepvermindering voor mentors http//:www.werk.belgie.be/defaulttab.aspx?id=27326 Lieven MARIËN, wnd. adviseur Directie van de jongere en de oudere werknemers AD Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Nadere informatie

AANWERVING VAN JONGEREN IN DE BOUW TEWERKSTELLINGSMOGELIJKHEDEN (BIJGEWERKT TOT EN MET 9 JANUARI 2012)

AANWERVING VAN JONGEREN IN DE BOUW TEWERKSTELLINGSMOGELIJKHEDEN (BIJGEWERKT TOT EN MET 9 JANUARI 2012) AANWERVING VAN JONGEREN IN DE BOUW TEWERKSTELLINGSMOGELIJKHEDEN (BIJGEWERKT TOT EN MET 9 JANUARI 2012) Voor de aanwerving van jongeren in de bouw bestaan er diverse tewerkstellingsmogelijkheden. In functie

Nadere informatie

(B.S ) Uittreksel m.b.t. de doelgroepverminderingen : a) de algemene bepalingen die betrekking hebben op alle bijdrageverminderingen

(B.S ) Uittreksel m.b.t. de doelgroepverminderingen : a) de algemene bepalingen die betrekking hebben op alle bijdrageverminderingen Programmawet (I) van 24 december 2002 Titel IV. Werk - Hoofdstuk 7. Harmonisering en vereenvoudiging van de regelingen inzake verminderingen van sociale zekerheidsbijdragen (B.S. 31.12.2002) Uittreksel

Nadere informatie

Acerta Connect Quicklearn

Acerta Connect Quicklearn Acerta Connect Quicklearn Werknemer uit dienst Publicatiedatum: Februari 2018 (verifieer of dit de meest recente versie is) Zoek de overeenkomst 1 op Pas de overeenkomst 2 aan naar uit dienst Neem contact

Nadere informatie

FOCUS op. werknemers met behoud van rechten

FOCUS op. werknemers met behoud van rechten FOCUS op de inkomensgarantieuitkering voor deeltijdse werknemers met behoud van rechten Werklozen die het werk deeltijds hervatten, krijgen onder bepaalde voorwaarden, boven op het deeltijdse nettoloon,

Nadere informatie

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt.

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt. Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, 8200 BRUGGE Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be (B{DjQ{GsNbA Jj) BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

focus op werknemers met behoud van rechten

focus op werknemers met behoud van rechten focus op de inkomensgarantieuitkering voor deeltijdse werknemers met behoud van rechten Werklozen die het werk deeltijds hervatten, krijgen onder bepaalde voorwaarden, boven op het deeltijdse nettoloon,

Nadere informatie

Leeftijdsbewust Personeelsbeleid. Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex

Leeftijdsbewust Personeelsbeleid. Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex Leeftijdsbewust Personeelsbeleid Iris Tolpe Manager Legal Dpt, Information & Know How Sociaal Secretariaat Securex Leeftijdsbewust personeelsbeleid Overzicht Tewerkstellingsmaatregelen: doel Federale tewerkstellingsmaatregelen

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht

Kinderbijslag na de leerplicht Kinderbijslag na de leerplicht studenten MyXeriusFamily staat voor u klaar! E Kinderbijslag@xerius.be T 078 15 40 25 Uw rijksregisternummer: Hou pagina 1 tot 5 goed bij. U vindt er informatie over de kinderbijslag

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 30/06/2017 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK

WIE IS STUDENT? SOCIALE ZEKERHEIDSBIJDRAGEN VOOR STUDENTEN STUDENT @ WORK STUDENTENARBEID Wie is student?... 1 Sociale zekerheidsbijdragen voor studenten... 1 Student @ work... 1 Hoe inschrijven op student @ work?... 2 Belang van het attest!... 2 Wat na het afstuderen?... 2

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

Handleiding Loonkostsimulatie. Jobcentrum West-Vlaanderen

Handleiding Loonkostsimulatie. Jobcentrum West-Vlaanderen Handleiding Jobcentrum West-Vlaanderen ESF-Ambassadeur 2011 1. Voorwoord Door Dirk Deweert, Directeur Sodiro vzw Als erkend sociaal secretariaat en als expert op vlak van loonadministratie en sociaal advies

Nadere informatie

De geharmoniseerde bijdrageverminderingen

De geharmoniseerde bijdrageverminderingen De geharmoniseerde bijdrageverminderingen Het nieuwe systeem in een notendop INLEIDING Vanaf het eerste kwartaal van 24 is een nieuw systeem van bijdrageverminderingen in werking getreden 1. Het vereenvoudigt

Nadere informatie

Jobkanaal: tewerkstellingsbevorderende maatregelen en ondersteunende instrumenten. Info voor bijzondere jeugdzorg (juni 2013) update ppt op 31/01/14

Jobkanaal: tewerkstellingsbevorderende maatregelen en ondersteunende instrumenten. Info voor bijzondere jeugdzorg (juni 2013) update ppt op 31/01/14 Jobkanaal: tewerkstellingsbevorderende maatregelen en ondersteunende instrumenten Info voor bijzondere jeugdzorg (juni 2013) update ppt op 31/01/14 Agenda Luik 1: Jobkanaal Luik 2: Tewerkstellingsmaatregelen

Nadere informatie

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n 1 R e f e r e n t i e : C o n t a c t p e r s o o n : integrity@securex.be T é l : 0 7 0 2 3 3 2 5 2 BESTEMMELING K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n Na 31 augustus

Nadere informatie

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen I. De premie kinderopvang a. Oorsprong 1) Conform het sectorakkoord 2013-2014 kreeg het Sociaal Fonds van elk van de paritaire comités 202, 311 en

Nadere informatie

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. Subsidiemaatregelen bij tewerkstelling

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. Subsidiemaatregelen bij tewerkstelling Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. Subsidiemaatregelen bij tewerkstelling 0 Instituut voor de autocar en de autobus vzw Dobbelenberg Metrologielaan

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter)

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een beveiligde (A) of in een onbeveiligde (B) modus. Om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot opheffing van diverse bepalingen van het koninklijk besluit

Nadere informatie

Nr. 200 25 september 2015

Nr. 200 25 september 2015 Nr. 200 25 september 2015 Belgisch Staatsblad Vrijstelling startbaanverplichting in bepaalde sectoren Werkgevers uit de privésector die op 30 juni van het voorgaande jaar minstens 50 werknemers in dienst

Nadere informatie

INHOUD. mindmap. 1 Omschrijving? 2 Doel? 3 Welke werkgevers? 4 Welke werknemers? 5 Wat is het voordeel? 6 Combinatie andere maatregelen

INHOUD. mindmap. 1 Omschrijving? 2 Doel? 3 Welke werkgevers? 4 Welke werknemers? 5 Wat is het voordeel? 6 Combinatie andere maatregelen Dossier steunpunt handicap & arbeid: De Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) De Vlaamse Ondersteuningspremie is een bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregel voor personen met een arbeidshandicap.

Nadere informatie

Te verwachten (draft)

Te verwachten (draft) Te verwachten (draft) datum: 20-08-2015 Dit is een werkdocument onderhevig aan veranderingen! Dit document is gepubliceerd ter voorbereiding op de trimestriële infosessie van 20/08/2015. Het definitieve

Nadere informatie

contact telefoon fax dossiernummer

contact telefoon fax dossiernummer Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon fax dossiernummer De gegevens worden gevraagd om de kinderbijslag te kunnen betalen. Wilt u de gegevens die over u bewaard worden inkijken of verbeteren,

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, B-8200 Brugge Ons kenmerk: Consulente: Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Uw rechten en plichten in het kader van de herstructurering van het bedrijf waarvoor u werkt

Infoblad - werknemers Uw rechten en plichten in het kader van de herstructurering van het bedrijf waarvoor u werkt Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Infoblad - werknemers Uw rechten en plichten in het kader van de herstructurering van het bedrijf waarvoor u werkt Belangrijke melding over de zesde staatshervorming

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN

HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN HANDLEIDING WERKPLEKDUAAL.BE VOOR ONDERNEMINGEN VERSIE: 7 februari 2017 Opgelet: werkplekduaal.be wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd. Het is dan ook mogelijk dat er af en toe iets wijzigt aan de

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. UBSIDIE- MAATREGELEN BIJ TEWERKSTELLING OVERZICHT

Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. UBSIDIE- MAATREGELEN BIJ TEWERKSTELLING OVERZICHT Instituut voor de autocar en de autobus v.z.w. Institut pour l autocar et l autobus a.s.b.l. UBSIDIE- MAATREGELEN BIJ TEWERKSTELLING OVERZICHT Tewerkstellingsmaatregelen :overzicht HD/--/HD/eco.035/2010.35/123

Nadere informatie

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Contact KBF@SECUREX.BE Post verzenden naar PB 10.010 9030 GENT Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Kinderbijslag na de leerplicht Studenten P7.A! Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over

Nadere informatie

Acerta Connect Quick learn. Afwerking vakantiegeld

Acerta Connect Quick learn. Afwerking vakantiegeld Acerta Connect Quick learn Afwerking vakantiegeld Afwerking vakantiegeld Het volgende scenario zorgt ervoor dat u de berekening van het vakantiegeld vlot verwerkt. Er zijn twee mogelijke scenario s: 1)

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsverstrekkers

Handleiding Opleidingsverstrekkers Handleiding Opleidingsverstrekkers Inhoudsopgave Handleiding Opleidingsverstrekkers... 1 1. Hoe kan u zich registreren?... 2 1.1 U bent lid van de NGROD en de opleidingsverstrekker is reeds gekend bij

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de regeling van de dienstencheques

Nadere informatie

Zending stages. 7 april WISA helpdesk

Zending stages. 7 april WISA helpdesk Zending stages 7 april 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Zending stages 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2 Op wie heeft de zending betrekking....................... 2 1.3 Wanneer

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht

Kinderbijslag na de leerplicht Kinderbijslag na de leerplicht studenten MyFamily staat voor u klaar! MyFamily Brouwersvliet 4 bus 3 2000 Antwerpen kinderbijslag@xerius.be 078 15 40 25 Op de leeftijd van 18 jaar verandert er veel voor

Nadere informatie

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700 Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be gratis 1700 Agentschap Ondernemen, maart 2008 Surf naar : http://www.kmo-portefeuille.be Voor de registratie en het aanmelden,

Nadere informatie

Trimestriële aanpassingen 2016/3

Trimestriële aanpassingen 2016/3 Trimestriële aanpassingen 2016/3 datum:23-08-2016 Inhoud 1. NIEUWE ZONE DATUM TOEKENNING NIEUWE POST SOCIALE MARIBEL... 4 1.1. Context... 4 1.2. Nieuwe zone datum toekenning nieuwe post Sociale Maribel...

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

Trimestriële infosessie 2016/1. 23 februari 2016

Trimestriële infosessie 2016/1. 23 februari 2016 Trimestriële infosessie 2016/1 23 februari 2016 2 Agenda infosessie o Introductie o Trimestriële aanpassingen o Varia 3 Trimestriële aanpassingen 2016/1 4 Inhoud o Gesolidariseerde pensioenfonds o Forfait

Nadere informatie

BIJLAGE I bij dienstbrief 996/117bis Procedure duale opleidingen " Schoolbank op de werkplek Duale opleiding Type overeenkomst Kinderbijslag Procedure Code D062 TSO/Secundair na OAO/ Voltijds onderwijs

Nadere informatie