MIJN FAVORIETEN IN DE D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R. Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MIJN FAVORIETEN IN DE D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R. Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy"

Transcriptie

1 DE 20 TOOLS DIE ELKE NAAISTER MOET HEBBEN D E M E E S T G E B R U I K T E T O O L S I N M I J N N A A I - A T E L I E R MIJN FAVORIETEN IN DE NAAIKAMER Maaike Andriessen- The Dressmakers Academy Hi! Leuk dat je de 20 tools die elke naaister moet hebben hebt gedownload! Heel vaak krijg ik de vraag welke gereedschappen en tools ik naast mijn naaimachine en lockmachine nou het meest gebruik tijdens het naaien. En eigenlijk kom ik dan altijd uit op de onderstaande 20 items. Alle items samen maken mijn naaiatelier compleet en, raad ik je zeer aan als je vaak achter de naaimachine zit. De meeste tools heb ik in een mooie grote etui zitten, en daarnaast heb ik een strijkgedeelte waar ik mijn perskussen, plantenspuit en houten strijkhulp heb staan. Ik raad je aan om (als je er de ruimte voor hebt) een permanente strijkhoek te creëren omdat je eigenlijk na elke gestikte naad de strijkbout nodig hebt en dit strijken en persen een vast onderdeel zijn van het naaiproces.

2 1 STOFSCHAAR Super belangrijk in mijn lijstje; een goede stofschaar die alleen gebruikt wordt voor het knippen van stof. Niets is irritanter dan een botte schaar! Ik heb er een paar in verschillende varianten; 1 kleine schaar voor het wegknippen en doorknippen van alle draadjes en 1 grotere schaar voor het knippen van de stof. Ik breng mijn scharen 2x per jaar naar een scharenslijper om ze weer scherp te laten maken. Ik heb ook een schaar met een iets geribbelde rand waardoor heel gladde stoffen makkelijk knippen en minder snel wegglijden bij het knippen. 2 KLEERMAKERSKRIJT Ik gebruik een pen met stiften van kleermakerskrijt erin waardoor ik makkelijk verschillende kleuren kan gebruiken. Soms is de stof te delicaat om kleermakerskrijt voor te gebruiken en wil je onder geen beding dat er krijt vlekken op komen, dan gebruik ik een kleermakerskrijtje dat na een aantal uur vanzelf uit de stof verdwijnt. De markeringen worden dan onzichtbaar.. Bijvoorbeeld handig bij witte bruidsstof.

3 3 PAPIERSCHAAR Ik gebruik een aparte schaar voor het knippen van mijn papieren patronen 4 SPELDEN Gebruik altijd spelden met een glazen speldenkop. Spelden die een plastic speldenkop hebben kunnen smelten bij het strijken, iets dat je natuurlijk wil voorkomen. Ik heb mijn spelden op een magnetisch blok zitten zodat ik ze altijd makkelijk kan verzamelen. Ik sprak een keer een kleermaker die dit absoluut niet wilde gebruiken omdat zijn spelden dan magnetisch werden en aan de schaar enz. bleven kleven. Ik heb hier geen last van maar ieder zijn voorkeur :)

4 5 CENTIMETER MET HARD STUK Een goeie centimeter vind ik onontbeerlijk. Meestal heb ik er een paar bij de hand op verschillende plekken in mijn naaikamer. Mijn favoriete centimeter heeft aan een van de uiteinden een metalen stuk, wat heel erg handig is bij het opmeten van bijvoorbeeld zomen. Deze centimeter is in de betere fourniturenzaken te krijgen. 6 BERNINA LINIAALTJE Dit is een van mijn lievelings tooltjes en gebruik ik altijd bij het aftekenen van de extra naadwaarde op stof en voor het meten van zomen. Je kunt m op de millimeter instellen waardoor er heel nauwkeurig gewerkt kan worden. Deze werd geleverd bij mijn favoriete naaimachine -de Bernina 1130, ik weet niet of ze los te koop zijn. Mocht je ooit zo n schuifmaatje vinden, koop m dan. Je zal er echt geen spijt van krijgen.

5 7 TORNMESJE MET PINCET Ik heb in mijn naaiopleiding geleerd dat je naden altijd uit moet halen met de (scherpe) punt van je stofschaar, maar in mijn naaiatelier heb ik geleerd te werken met een tornmesje bij het uithalen van naden en stiksels en nu wil ik niet meer anders. Ik gebruik altijd alleen deze versie met pincet aan het andere uiteinde. Dit pincet kan heel erg goed van pas komen als je rijgdraden moet uithalen die (per ongeluk) vast gestikt zijn. 8 ZACHT POTLOOD EN GUM Ik heb altijd een HB potlood en een gum in mijn naai etui zitten voor het overtrekken van patronen. Ik vind een zacht HB potlood hiervoor het fijnst.

6 9 BIJENWAS Bijenwas wordt gebruikt om een draad te verstevigen en om een draad vloeiender en soepeler te maken bij het naaien met de hand. Vaak wordt het draad dat voor knoopsgaten met de hand worden genaaid, even langs een stukje bijenwas gehaald zodat de draad extra stevigheid krijgt. Ik gebruik het vaak wanneer ik veel moet doorlussen/doorslaan, en de draad soms irritant snel in de knoop raakt. Door de bijenwas wordt je draad glad en zal hij niet snel meer in de knoop raken tijdens het naaien met de hand. 10 PERSKUSSEN Weer zo n item waar ik super blij mee ben en waar je geen spijt van krijgt na aanschaf. Elke ronding in een kledingstuk werk ik met de strijkbout af of dit perskussen. Vaak kan je een vorm extra mooi krijgen door de vorm rond te strijken i.p.v. op een platte ondergrond. Onontbeerlijk dus bij heel veel naaiprojecten.

7 11 STOOMSTRIJKIJZER Voor het strijken en persen van de kleding gebruik ik een stoomgenerator. Dat is een strijkijzer op een watertank waar krachtige stoom uit komt. Dit strijkijzer benaderd een professionele strijkbout het dichts en vind ik het fijnst om te gebruiken. Toch zie ik bij de beste ambachtelijke kleermakers op Savile Row in Londen dat ze werken met een ouderwetse metalen bout en een spons of een plantenspuit met water. Niets bijzonders dus :) 12 MOUWENPLANKJE Onontbeerlijk om te gebruiken bij het openstrijken van mouw- en andere smalle naden.

8 13 PATROON TEKENPAPIER Ik heb altijd een rol patroonteken papier bij de hand voor het overnemen van patronen of om zelf een patroon op te tekenen. Ik raad iedereen aan om bestaande patronen op dit papier over te nemen omdat je allerlei aanpassingen op het papier kan zetten en je op die manier altijd het originele patroon behoudt voor eventueel een andere keer (bijvoorbeeld omdat je maat is veranderd). 14 KATOENEN RIJGDRAAD Superhandig om altijd bij de hand te hebben als je na het spelden iets wil vastrijgen zodat je het daarna kunt stikken met de naaimachine en natuurlijk om markeringen aan te brengen en om door te lussen/slaan. Het is belangrijk dat je katoenen rijgdraad koopt en geen synthetische variant omdat de katoenen draad makkelijk breekt. Als je dit draad moet uithalen zal het altijd eerder breken dan je stiksel dat je met de naaimachine hebt gestikt. Op die manier blijft je uiteindelijke stiksel dus altijd behouden.

9 15 PERSDOEK Om je werk te beschermen tijdens het persen/strijken is het raadzaam om altijd een persdoek over je werk heen te leggen. Je kunt een soort synthetische doek hiervoor kopen in de fournituren winkel maar een doodgewone theedoek werkt ook prima. Vaak maak ik de doek vochtig om een extra stoom effect te krijgen maar je kunt 'm ook prima droog gebruiken ter bescherming van je stof. 16 PASPOP Weer zo n item die je misschien niet meteen zou kopen maar die ontzettend fijn is om te hebben. Ik heb er een van een soort schuim waar je makkelijk in kunt spelden. Vaak gebruik ik m om mijn werk op te hangen tijdens het naaiproces om te zien hoe iets zit of valt. Ook handig voor het bepalen van de positie van zakken, sierranden enz.

10 17 RONDE LATTEN/LINIAAL Heel handig bij het tekenen van mooie zachte afgeronde lijnen bij het patroon tekenen. Ik gebruik ze vaak voor het tekenen van de mouw kop en het armsgat en voor een mooie ronding van de hals. 18 HOUTEN STRIJKHULP Dit is echt weer een item waar ik niet zonder zou kunnen. Als je net een naad hebt open gestreken is het de truc om daarna met een (koel) stuk hout na te persen. Het hout koelt als het ware de naad of het stukje net geperste stof en fixeert zo de vorm. Hier gebruik ik de voet voor van de pershulp. Daarnaast is de houten punt superhandig als je bijvoorbeeld een diepe punt van een kraag wil strijken/persen.

11 19 STOFFEN PATROON GEWICHTJES Vroeger gebruikte ik altijd zware objecten om op mijn patroon te plaatsen als ik een patroon op papier aan het overnemen was. Werkt op zich prima, maar toen ik eenmaal deze kussentjes met loodkorrels had aangeschaft wilde ik niet anders meer. Ze zorgen ervoor dat er niets meer kan verschuiven tijdens het overtrekken van een patroon. 20 DE WONDERNAALD Last but not least: Niet veel mensen kennen de wondernaald, maar ik vind het echt een heel handig ding. Ik heb als coupeuse in een bruidsatelier gewerkt waar ik voor het eerst kennis maakte met deze naald. We gebruikten hem voor kleine haaltjes in satijnen of zijden bruidsjaponnen en het werkt altijd. In alle stoffen kun je hem gebruiken en ik heb 'm al jaren op een vast plekje in mijn naailaatje liggen.

De Naaitafel. Geboorteslinger

De Naaitafel. Geboorteslinger De Naaitafel Geboorteslinger Naaipatroon en werkbeschrijving Een zelfgemaakte slinger van restjes stof of van mooie lapjes die je bij elkaar hebt gezocht op de markt, maak je simpel en snel zoals hieronder

Nadere informatie

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig )

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Voor wie? Voor alle kandidaten welke graag het vak van coupeuse willen leren. Duur opleiding: 12 maanden, aantal dagdelen per kandidaat

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG

MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG FICHE MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG 1 2 MEISJESBLOES MET KNOOPSLUITING EN CLAUDINEKRAAG Schattig toch deze meisjesbloes met afgeronde kraag. De felblauwe knoopjes en de felrode kraag

Nadere informatie

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN

JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN FICHE JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN JONGENSHEMD MET KORTE MOUWEN Een zomers hemd in retro stof en met flashy knopen die simpel op het hemd worden bevestigd. NODIG bedrukte katoenen stof indien stof 1,40

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

Onmisbare kneepjes van de kleermaker. Ria Nijenhuis

Onmisbare kneepjes van de kleermaker. Ria Nijenhuis Onmisbare kneepjes van de kleermaker Ria Nijenhuis 5 Onmisbare kneepjes van de kleermaker Ria Nijenhuis Tekst: Ria Nijenhuis, Modevakschool Twente Redactie en onwerp: Secondant2 (c) 2017 - Modevakschool

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk

farbenmix.de Seite 1 von 17 NADYA - jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Winterjurk met broekleggging NADYA Design: Collie-Collie.com Beschrijving jurk Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Van het voor- en achterpand, de schoudernaden spelden, naaien en daarna

Nadere informatie

SUPPLIES foto 1. Vooraf: HG Waterdicht voor textiel

SUPPLIES foto 1. Vooraf: HG Waterdicht voor textiel Handleiding paraplu SUPPLIES foto 1 Paraplu Stof (niet-rekbaar) Stikzijde Product voor het waterdicht maken van je stof Je standaard naaigerief GOOD TO KNOW Vooraf: HG Waterdicht voor textiel Nadien: HG

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig!

Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig! Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig! Dit LongSweatvest is smal en getailleerd en valt tot op de bovenbenen. De Weense

Nadere informatie

Rode jurk. Maten 34-46

Rode jurk. Maten 34-46 Rode jurk Maten 34-46 Materialen 1,6 1,9 m dubbele jersey (romanit), 150 cm breed 40 tot 45 x 30 tot 35 cm katoenen voering 1 onzichtbare rits, 60 cm 6 bolle knopen op steeltje, diameter 18 cm Naaigaren

Nadere informatie

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist Een mooi hemdje is een onmisbaar item in je garderobe. Combineer het s avonds met een rok of draag het overdag op een spijkerbroek. Wanneer je het zelf maakt, kun je het voorzien van mooie details als

Nadere informatie

Naaiset. boodschappentas N Groep / klas:

Naaiset. boodschappentas N Groep / klas: N 200.812 Naaiset boodschappentas Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 katoenen stof - rood met witte stippen - 39 x 70 cm A, B meetlint 1 katoenen stof - rood met witte stippen - 13 x 140

Nadere informatie

Handleiding Viggi tablet- en laptophoes maken

Handleiding Viggi tablet- en laptophoes maken Handleiding Viggi tablet- en laptophoes maken Beste Viggi-bezoeker, Ten eerste: Leuk dat je deze handleiding hebt geopend. Ten tweede: Voor de creatievelingen onder ons heb ik, Irene, deze tutorial gemaakt

Nadere informatie

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje Kleine Katrijne De liefste pop maak je zelf Werkbeschrijving van het knuffelpopje Leuk dat je geïnteresseerd bent en veel plezier met het maken van dit lieve knuffelpopje! Copyright 2013 - Inge Schuurmans

Nadere informatie

FICHE BLOESJE MET SJAAL

FICHE BLOESJE MET SJAAL FICHE BLOESJE MET SJAAL 1 2 BLOESJE MET SJAAL Gebruik voor dit bloesje stof van 100 % viscose, deze stof valt soepel. Werk de mouwen af met tricotboord en maak een sjaal in dezelfde stof als de bloes.

Nadere informatie

Rosie s Tips & Tricks: woordenlijst

Rosie s Tips & Tricks: woordenlijst www.rosieandme.com Rosie s Tips & Tricks: woordenlijst Auteur: Rosie and Me Datum: Maart 2016 Cursief gedrukte woorden vind je terug in de woordenlijst. Afbiezen Is een manier om randen (bijvoorbeeld armsgaten,

Nadere informatie

Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm

Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm Freebook lapjeskussen Fien 40x40cm / 50x50cm Benodigdheden lapjeskussen Fien Materiaal: 40x40cm 50x50cm Restjes stof (meet bij het verzamelen 32 vierkantjes van 12x12cm 50 vierkantjes van 12x12cm van stofjes

Nadere informatie

het aller aller begin

het aller aller begin H H H het aller aller begin H H H P hoe moet ik dit boek gebruiken? Het boek is ingedeeld in twee delen. Het eerste deel maakt je wegwijs in het naaien. Hier vind je informatie terug over stof, naaibenodigdheden,

Nadere informatie

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen.

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen. Speldenkussentjes in reverse applicatie Wat heb je hier voor nodig: Restjes rode stof en achtergrond stof (voor hartjes kussentje) Restjes witte en rode stof (voor het zeilbootje.) Blaadje papier Liniaaltje

Nadere informatie

Charlie by. #Charlie 1/12

Charlie by. #Charlie 1/12 Charlie by / Charlie by - 8 maanden - jaar Charlie is een luchtig hemd voor de allerkleinsten met korte mouwen, een kraag en opgestikt zakjes. Het recht vallende model is ideaal voor de eerste lente van

Nadere informatie

Gratis naaipatroon jurkje maat

Gratis naaipatroon jurkje maat Gratis naaipatroon jurkje maat 68 t / m 92 Materialen: * Rood- wit geruite stof (30 cm bij 15 cm) (voorpand jurkje boven) * Blauw- wit geruite stof (40 cm bij 35 cm) (voorpand jurkje onder) * Sierband

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Tekst: Astrid-Fia De Craecker Fotografie: Clair Obscur Vormgeving/Opmaak: Studio Lannoo Patronen: Cleemput bvba

Tekst: Astrid-Fia De Craecker Fotografie: Clair Obscur Vormgeving/Opmaak: Studio Lannoo Patronen: Cleemput bvba patronen Colofon www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante, exclusieve aanbiedingen. Tekst: Astrid-Fia

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 9 RABEA Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 9 RABEA Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Retrojas RABEA Design: Sandra Gimmel Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Werk de mouwen van de buitenste en binnenste stof aan beide lange zijden af met een zigzagsteekje of de lockmachine.

Nadere informatie

Voorzijde: we verkorten het bovenstuk een beetje. Achterzijde: uiteraard ook aan de achterzijde

Voorzijde: we verkorten het bovenstuk een beetje. Achterzijde: uiteraard ook aan de achterzijde Omschrijving: De Julia jurk is een volledig nieuw kledingstuk gebaseerd op de Julia sweater. Met een paar kleien aanpassingen, kan je dit jurkje naaien in 1,5 uur tijd! Het is resultaat is comfortabel

Nadere informatie

naaimachine BASISTECHNIEKEN Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5

naaimachine BASISTECHNIEKEN Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5 naaimachine Inclusief extra naaivoeten: 0, 1, 3, 4, 5 Verschil in eigenschappen ten opzichte van de select 2.2 naaimachine Het originele IDT systeem. Ingebouwd Dubbel Transport systeem al meer dan 40 jaar

Nadere informatie

Jurk CARA. Werkbeschrijving

Jurk CARA. Werkbeschrijving Jurk CARA Werkbeschrijving Het model is eenvoudig, geschikt voor beginnende naaisters. Gevorderde naaisters kunnen hun eigen techniek gebruiken, zoals afwerking met Engelse naad. Sabine Pollehn Seite 1

Nadere informatie

Jurk CARA. Werkbeschrijving

Jurk CARA. Werkbeschrijving Jurk CARA Werkbeschrijving Het model is eenvoudig, geschikt voor beginnende naaisters. Gevorderde naaisters kunnen hun eigen techniek gebruiken, zoals afwerking met Engelse naad. Sabine Pollehn Seite 1

Nadere informatie

Basic Quilt Piecing. ebook. Just QUILT It! ~ ~ ~ ~ ~ SERIES. Stof voorbereiden. Machine instellen. Gereedschap voor succes. Eenvoudig Log Cabin blok

Basic Quilt Piecing. ebook. Just QUILT It! ~ ~ ~ ~ ~ SERIES. Stof voorbereiden. Machine instellen. Gereedschap voor succes. Eenvoudig Log Cabin blok ebook SERIES Just QUILT It! Basic Quilt Piecing Stof voorbereiden Machine instellen Gereedschap voor succes Eenvoudig Log Cabin blok Tips nauwkeurig werken 2014 BERNINA of America Stof voorbereiden Quilten

Nadere informatie

Mac s Machine by Ms.mcb

Mac s Machine by Ms.mcb boodschappen tas MATERIALEN Stof A* (buitenkant): ca. 0,5 meter Stof B* (binnenkant): ca. 0,5 meter Biaisband totaal: 60 cm, dubbelgevouwen en gestikt. Koordjes: ca. 2x 30 cm 2 Koorddopjes Afmetingen boodschappentas

Nadere informatie

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1 Cursus Deel 1 Probeer de lapjes steeds zo zuinig mogelijk uit te knippen. Mocht je stof te kort komen of een foutje maken dan kan je zelf altijd een ander stofje kopen. Dat geldt ook voor de voering.

Nadere informatie

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits

Just SEW It! Rits toepassingen. ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Just SEW It! Rits toepassingen ~ Rits Tips ~ Rits in het midden van een project ~ Blinde rits ~ Zichtbare rits Rits toepassingen Uitgevonden in de 19e eeuw, de rits is een verbazingwekkend idee wat we

Nadere informatie

Omschrijving: Voorzijde: we verkorten het bovenstuk een beetje. Achterzijde: uiteraard ook aan de achterzijde

Omschrijving: Voorzijde: we verkorten het bovenstuk een beetje. Achterzijde: uiteraard ook aan de achterzijde Omschrijving: De Julia jurk is een volledig nieuw kledingstuk gebaseerd op de Julia sweater. Met een paar kleien aanpassingen, kan je dit jurkje naaien in 1,5 uur tijd! Het is resultaat is comfortabel

Nadere informatie

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016 TRÖJA Inter IKEA Systems B.V. 2016 2016-05-01 Design and Quality IKEA of Sweden Je strijkt beide manchetten vast rondom de armsgaten van je t-shirt, zo zijn deze straks netjes afgewerkt. Laat de stof

Nadere informatie

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden TRÖJA Design and Quality IKEA of Sweden INSTRUCTIES TRÖJA Ieder kledingstuk bestaat uit verschillende stofdelen. Dit zijn de losse delen die overblijven wanneer je alle garen van een kledingstuk los zou

Nadere informatie

Sella by jaar. #Sella 2/9

Sella by jaar. #Sella 2/9 Sella by #Sella /9 Sella by - jaar Pittig kort A-lijn doorknooprokje in roestbruin met knopenrij aan de voorzijde. De taille is makkelijk in te snoeren dankzij het knoopsgatenelastiek in de tailleband.

Nadere informatie

Filippa by. #Filippa 1/13

Filippa by. #Filippa 1/13 Filippa by #Filippa / Filippa by XS - XXXL Een minimalistische losse hemdjurk met volumineuze ballonmouwen als eyecatcher. De jurk kan zowel los als ingesnoerd gedragen worden. #Filippa / matentabel maat

Nadere informatie

www.zonweringbenelux.nl

www.zonweringbenelux.nl www.zonweringbenelux.nl Model : Met Flap Wij maken hier een vouwgordijn van 1 meter breed x 1 meter hoog gemaakt van een kamerhoge stof die recht van draad is. Benodigdheden: Schaar Naaimachine Strijkplank

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Susan by 1/16. #Susan. Make it yours / Create Share Inspire

Susan by 1/16. #Susan. Make it yours / Create Share Inspire Susan by /6 Susan by XS - XXXL Strepen en een losse enkellange blousejurk, het is dé combinatie voor de lente. De zijsplitten in de Susan jurk creëren een mooi en luchtig effect, een riem accentueert nog

Nadere informatie

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten ~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten Knoopsgaten Knoopsgaten zitten in bijna alle naaiprojecten, zowel in kleding als in decoratieve projecten en zijn in de meeste gevallen de finishing touch van uw project. Ze

Nadere informatie

Scout by. #Scout 1/16

Scout by. #Scout 1/16 Scout by / Scout by - 4 jaar Daar zijn de lentejurkjes! Scout is een luchtig blousejurkje met A-lijn en borstzakjes. Er zijn veel variaties mogelijk: maxi of kort, op de taille ingesnoerd met striklint

Nadere informatie

Simon by. #Simon 1/17

Simon by. #Simon 1/17 Simon by /7 Simon by - jaar Simon is een trendy jas voor de lente. De jas valt recht en komt tot heuphoogte. Simon sluit met knopen en heeft grote opgestikte zakken en een kraag. De borstzak kan bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

Het maken van een Etui

Het maken van een Etui De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. Op alle

Nadere informatie

Jutta by. #Jutta 1/11

Jutta by. #Jutta 1/11 Jutta by / Jutta by XS - XXXL De zomer kan niet meer stuk met deze rok. Jutta is een A-lijn rok met super comfortabele steekzakken. De strop waarmee de rok sluit geeft je taille een opvallende touch. Je

Nadere informatie

Josie boxy top by. #Josie boxy top 1/12

Josie boxy top by. #Josie boxy top 1/12 Josie boxy top by / Josie boxy top by - 8 Josie top short is een afgeleide of patternhack van de Josie top. Deze top is, zoals de naam al doet vermoeden, een kortere en lossere versie dan het basismodel.

Nadere informatie

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: - patroonpapier - naald - papierschaar - spelden - stofschaar - rijgdraad - centimeterband - 1 meter stof FOTO 1 1. Opmeten Rokrand: cm : 2

Nadere informatie

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden Basisgids quilten Een quilt maken Materialen en apparatuur voorbereiden Stof... We adviseren 00% katoen, niet te dik. Quiltvulling... Normaliter wordt middelzwaar 00% polyester gebruikt als vulling. Er

Nadere informatie

Free-book recykleer-rokje Doortje

Free-book recykleer-rokje Doortje Free-book recykleer-rokje Doortje 1 Het recykleer-rokje is een rokje dat je maakt samen met een al bestaand overslagrokje, dat te klein is geworden. Het maakt niet uit wat voor één: met plooitjes of zonder,

Nadere informatie

Josie by. #Josie 1/12

Josie by. #Josie 1/12 Josie by / Josie by - 58 Josie is een mouwloze top met zijsplitjes die ingesnoerd gedragen kan worden. Voor deze top hebben we een aantal varianten bedacht, onze zogenaamde patternhacks. Zo maakten we

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan.

Tuniek-combi GREETJE. Naaibeschrijving. Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen. inzicht te werk gaan. Tuniek-combi GREETJE Naaibeschrijving Voor beginnende naaisters een eenvoudig model. Gevorderden kunnen natuurlijk naar eigen inzicht te werk gaan. In deze stap-voor-stap beschrijving staat ook de uitleg

Nadere informatie

Cirkelrok met boordstof

Cirkelrok met boordstof Cirkelrok met boordstof (één stiksel rok) Nodig: Stof voor de rok (de hoeveelheid wordt berekend op pagina 3) Boordstof voor de boord (de hoeveelheid wordt berekend op pagina 4) Kant (optioneel) (de hoeveelheid

Nadere informatie

Naai een trendy tas. Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige

Naai een trendy tas. Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige Naai een trendy tas INSTRUCTIES 80419 Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige restjes. Versier je tas gerust met

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen Janneke: Heb jij de eerste babykleertjes van je kinderen ook bewaard? Met vaderdag voor de deur, kun je daar iets heel speciaals mee maken. Geinspireerd door de memory blanket bedacht ik dit vaderdag herinneringenkussen.

Nadere informatie

Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent

Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent Handleidingen Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent opvoeden. Van haar held (maar niet van

Nadere informatie

Oprolbaar etui voor halskettingen

Oprolbaar etui voor halskettingen Oprolbaar etui voor halskettingen Naaipatroon Ontwerp en copyright: Tinneke Grauwels / Peggy Sew Oprolbaar etui voor halskettingen Materialen Patroon (1 cm naadwaarde inbegrepen tenzij anders aangegeven)

Nadere informatie

Inhoud. Paper Piecing Pleasure Copyright 2007 by Maaike Bakker Alle rechten voorbehouden 1

Inhoud. Paper Piecing Pleasure Copyright 2007 by Maaike Bakker Alle rechten voorbehouden 1 Inhoud Paper piecing Benodigdheden Voorbereiding Asymmetrische blokken Knippen van de stof Naadtoeslag Naaien van de blokken Gebruik van een add-a-quarter liniaal Het in elkaar zetten, quilten en afwerken

Nadere informatie

DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE

DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE Als het vandaag je verjaardag is, nog vele jaren toegewenst. Daarbij, voel je

Nadere informatie

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm.

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm. Jeansrok Maten 34-46 Materialen 0,9 1,1 m denimstof, 150 cm breed (1,1 1,4 m bij 135 breed) 1 metalen rits, 16 cm 2 schuifgespen 40 mm 2 tuinbroeksluitingen 40 mm 3 jeansknopen Normaal naaigaren in een

Nadere informatie

Cursushuishoudelijkehulp.nl. Handleiding. Wassen, drogen en strijken. Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1

Cursushuishoudelijkehulp.nl. Handleiding. Wassen, drogen en strijken. Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1 Cursushuishoudelijkehulp.nl Handleiding Wassen, drogen en strijken Handleiding - Wassen, drogen en strijken 1 Handleiding wassen, drogen en strijken Voordat je begint met drogen, strijken of wassen bekijk

Nadere informatie

Patroon. Chanel Stitch. Go handmade. Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja

Patroon. Chanel Stitch. Go handmade. Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja Patroon Chanel Stitch Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja Gehaakt met Go handmade s Cosy Een heerlijk zacht en van hoge kwaliteit katoen mix dat zijn vorm behoud. 60% Katoen/40% Acryl, 50

Nadere informatie

Patroon Sterren steek tas Groot

Patroon Sterren steek tas Groot Patroon Sterren steek tas Groot Het patroon beschrijft hoe: 1. U de twee patronen kunt combineren en hoe u de bodem haakt in dubbele vaste voordat u aan de Sterren steek begint 2. U de Sterren steek haakt

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging.

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 MOUWSPLIT DAMES. 4.0 MOUWSPLIT HEREN. 5.0 MOUW (MET SNORRETJE). 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE. 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE. 8.0 HALSBOORD, VERWERKING VOERING,

Nadere informatie

patronen rokje aubergine

patronen rokje aubergine patronen rokje aubergine 4 Voor je begint Maten Voor je begint, is het natuurlijk belangrijk dat je weet in welke maat je jouw stuk gaat maken. Confectiematen verschillen vaak, dus ga niet zo maar uit

Nadere informatie

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof.

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof. Jurk Maat 36-46 Je hebt het volgende nodig: 2 m stretch-satijn, 150 cm breed Plakvlieseline H 180 1 onzichtbare rits, 60 cm Naaigaren Bernette naai- en borduurmachine Ritsvoet Z Accessoires voor het borduren:

Nadere informatie

Drew by XS - XXXL 2/22. #Drew

Drew by XS - XXXL 2/22. #Drew Drew by /22 Drew by XS - XXXL Een trendy upgrade van een klassieke jeansjas: Drew is een hippe, oversized jas in ribfluweel. De korte jas heeft leuke mouwen met plooitjes en stoere details, twee borstzakken,

Nadere informatie

Rosie by. #Rosie 1/16

Rosie by. #Rosie 1/16 Rosie by / Rosie by 32-54 Romantische jurk met ronde halssluiting en ruches. Voorzien van elastiek in de taillenaad, 7/ ste mouwen met elastiek in de mouwzoom. 2/ matentabel maat (EU) 32 34 3 3 40 42 44

Nadere informatie

Sara by XS - XXXL 2/12. #Sara

Sara by XS - XXXL 2/12. #Sara Sara by / Sara by XS - XXXL De Sara top is een luchtig item voor jouw zomergarderobe. Ideaal voor een warme dag op het strand of een zwoele zomeravond. De rechte top heeft bovenaan een elastiek die zorgt

Nadere informatie

Sean by XS - XL. #Sean 2/13

Sean by XS - XL. #Sean 2/13 Sean by #Sean /3 Sean by XS - XL Voor hem hebben we een effen vest met opstaande kraag. Een mooi basisstuk in cognackleur. Polsboorden en zoom zijn voorzien van elastiek. De steekzakken worden ingewerkt

Nadere informatie

Rufus by. #Rufus 1/14

Rufus by. #Rufus 1/14 Rufus by /4 Rufus by 2-4 jaar Ondertussen zijn joggingbroeken niet meer weg te denken uit de kleerkast van groot en klein. Deze Rufus broek is lekker stoer, vooraan is ze voorzien van gebiesde zakken (nét

Nadere informatie

Carmella by. #Carmella 1/16

Carmella by. #Carmella 1/16 Carmella by / Carmella by - Oversized jumpsuit met lange mouwen, knoopsluiting vooraan en steekzakken in de zijnaad. Met de riem creëer je in een-twee-drie een taille. / matentabel maat (EU) UK BO (cm)

Nadere informatie

NAAIEN WORDT LEUKER MET DE LADY LEWENSTEIN PASPOP! Al meer dan 140 jaar de nijvere naaimachine

NAAIEN WORDT LEUKER MET DE LADY LEWENSTEIN PASPOP! Al meer dan 140 jaar de nijvere naaimachine NAAIEN WORDT LEUKER......MET DE LADY LEWENSTEIN PASPOP! Uw naaiavontuur gaat beginnen! Uw naaiwerk wordt leuker en u bereikt professioneel ogende resultaten. VEEL GEBRUIKSMANIEREN De onderstaande punten

Nadere informatie

Grijze konijnenset TEKST MARIETA VAN DRIEL BEELD STUDIO 5982 STYLING MIRJAM KNOTS

Grijze konijnenset TEKST MARIETA VAN DRIEL BEELD STUDIO 5982 STYLING MIRJAM KNOTS Grijze konijnenset romper ( 3,60 hema.nl) mutsje ( 3 hema.nl) slofjes ( 3 hema.nl) 1 vel strijkvelours (20x 25 cm, 2,95 vanmarieke.nl) strijkijzer wit bakpapier (bruin geeft af) Aan de slag Was de babykleding.

Nadere informatie

Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16

Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16 Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016 Ook het komende seizoen heeft Beauty VoF weer het nodige op het programma staan. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16 We hebben de vrijdagavonden ingepland met een

Nadere informatie

Schoon wasgoed strijken en vouwen

Schoon wasgoed strijken en vouwen 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 Opdrachtformulier Schoon wasgoed strijken en vouwen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek die vervolgens

Nadere informatie

ARWEN, in het Germaans betekent dat een "koninklijk meisje". In het Waals de "edele dame", als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid.

ARWEN, in het Germaans betekent dat een koninklijk meisje. In het Waals de edele dame, als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid. bovenste jurk, in het Germaans betekent dat een "koninklijk meisje". In het Waals de "edele dame", als patroon een dubbele jurk van eenvoudige schoonheid. Het jurkje is bewust eenvoudig gehouden en biedt

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Winterjack Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Moet de jas ook met volumevlies gevoerd worden leg dan de geknipte voeringdelen op het volumevlies

Nadere informatie

EXTRA NAAITECHNIEKEN

EXTRA NAAITECHNIEKEN EXTRA NAAITECHNIEKEN Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren afwerken, zoals met een zigzagsteek of locksteek, met een kartelschaar,

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de glitzerblume*de Bij dit blousepatroon kunnen mouwe, voor- en achterpanden van rekbare stoffen worden gemaakt, zoals bijv. tricot. Voor smalle meisjes kunnen figuurnaadjes worden ingestikt die op het patroon

Nadere informatie

Tekst: Valerie Boone Fotografie: Clair Obscur Vormgeving/Opmaak: Studio Lannoo Patronen: Digipattern

Tekst: Valerie Boone Fotografie: Clair Obscur Vormgeving/Opmaak: Studio Lannoo Patronen: Digipattern patronen Colofon www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante, exclusieve aanbiedingen. Tekst: Valerie Boone

Nadere informatie

Hals en armsgat afwerken

Hals en armsgat afwerken BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Hals en armsgat afwerken schouder voering pand. Leg de goede kant van de voeringpanden en de panden op elkaar. Rijg en

Nadere informatie

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633 Een nuttige helper die u helpt om orde te houden en een frisse wind door uw huiskamer laat waaien! Eerst worden de afzonderlijke stoffen op maat geknipt en op de bruine basisstof de latere rangschikking

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Cute Kitty-Cat Sock Doll. Tutorial

Cute Kitty-Cat Sock Doll. Tutorial Cute Kitty-Cat Sock Doll Tutorial Bij het maken van dit sokpopje heb ik me laten inspireren door de tutorial van de sok pop schaapjes van Craftpassion: http://www.craftpassion.com/2015/02/sew-sock-sheep.html

Nadere informatie

Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie?

Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie? Wat heb je nodig voor een Jukai ceremonie? - Een rakusu - Een ketchimyaku - Een enveloppe om deze in te doen - Een papier waarop je dharmanaam wordt geschreven - Een enveloppe om deze in te doen Donatie

Nadere informatie

Brooke - jurk voeren. Voor beide opties geldt dezelfde voorbereiding:

Brooke - jurk voeren. Voor beide opties geldt dezelfde voorbereiding: www.rosieandme.com Brooke - jurk voeren Auteur: Sincha (www.hetstoffenhuis.be) Datum: Mei 205 Er zijn twee manieren om Brooke te voeren. Nou wilde ik natuurlijk de meest makkelijke manier uitleggen, maar

Nadere informatie

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636 www.aduis.. Neemt u eens een kijkje. Deze uil ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog een handig knutselidee, dat als een boekensteun, deurstopper of gewoon als decoratie kan worden gebruikt. Het

Nadere informatie

Tutorial: Opbergmand van stof

Tutorial: Opbergmand van stof http://jipbyjan.blogspot.be/2012/04/tutorial-opbergmand-van-stof.html Tutorial: Opbergmand van stof Ideaal voor (of eigenlijk: tégen) rondslingerend speelgoed een opbergmand in een ruim formaat. Met deze

Nadere informatie

Violet by. #Violet 1/10

Violet by. #Violet 1/10 Violet by / Violet by 3-8 Violet is een losse jurk met V-hals, korte mouwen en een lengte tot net over de knie. Benadruk je taille met het striklint. / matentabel maat (EU) 3 3 3 38 8 UK 8 8 BO US 8 8

Nadere informatie

Het maken van een memoriebord

Het maken van een memoriebord De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diverse redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. below shown

Nadere informatie

FARBENMIX BALLONROK VERSIE B

FARBENMIX BALLONROK VERSIE B FARBENMIX BALLONROK VERSIE B 2010 farbenmix.de Seite 1 von 9 ODILIA Werkbeschrijving Ballonrok versie B Farbenmix 2010: De werkvolgorde: De ballonrok patroondelen bestaan uit: 2 rokdelen (binnenrok) 1

Nadere informatie

Vita by XS - XXXL 2/9. #Vita

Vita by XS - XXXL 2/9. #Vita Vita by /9 Vita by XS - XXXL Dit casual T-shirt heeft een V-hals, aangesneden mouw en een borstzakje (dat je gerust kan weglaten). Het is het perfecte T-shirt voor je dagelijkse garderobe. Het is geschikt

Nadere informatie

Bertha by. #Bertha 1/15

Bertha by. #Bertha 1/15 Bertha by / Bertha by - 0 Broek met hoge taille en rechte, wijde pijpen en een gulpsluiting met rits. Een sober model om vlot en makkelijk te combineren. / matentabel maat (EU) 6 8 0 6 8 0 UK 6 8 0 6 8

Nadere informatie

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen!

Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Artikel KN1304-01 blad 1 van 3 Slaapzak Belangrijk! Voordat u verder gaat, eerst deze pagina goed lezen! Voordat u begint met het printen van alle pagina s, print u eerst ALLEEN DEZE PAGINA. Als u deze

Nadere informatie