Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis"

Transcriptie

1 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr In dit nummer van Ons Blad o.a. - alles over de diensten op en rond kerst; - kerstverhaal door Wim Vis; - Zoeterwoude doet mee aan pilot Kringgemeenten; - autorijdienst op kerstavond; - Club van 100 voor het eerst bij elkaar; en - u komt toch ook naar het Kerst-uitje - High tea?

2 2 KERKDIENSTEN Zondag 17 dec uur Dienst door gemeenteleden Meditatie: Dirk Kolff 3e Advent Collecte t.b.v. de instandhouding van de eredienst uur Meditatieve Adventsvesper (in de Christus Dienaarkerk) uur Dienst voor doven en slechthorenden in de Scheppingskerk te Leiderdorp Voorganger: ds. F.C. van Dijke Kerstviering Zondag 24 dec uur Voorganger: mevr. H.v.Gosliga, Hazerswoude Collecte t.b.v. de instandhouding van de eredienst Zondag 4 e Advent 24 dec uur Voorganger: ds. G.K.M. Smit-de Groot Kerstnachtdienst Collecte t.b.v. de diaconie (eigen werk) Maandag 25 dec uur Voorganger: ds. G.K.M. Smit-de Groot Eerste Kerstdag Collecte t.b.v. de instandhouding van de eredienst Zondag Zondag 31 dec uur Dienst door gemeenteleden Meditatie: Ineke Meijer Collecte t.b.v. de instandhouding van de eredienst. De dienst op oudejaarsavond vervalt. 7 jan uur Voorganger: ds. G.K.M. Smit-de Groot Collecte t.b.v. de instandhouding van de Eredienst Na afloop van de dienst: nieuwjaarsbegroeting in Ons Huis De kerkdiensten zijn ook te beluisteren via: De liturgie staat op: onder het kopje Diensten Vieringen. Doorklikken naar kerkdienst gemist.

3 Autodienst Swetterhage Zondag 17 december Erik Rijnsburger en Wim Zonneveld Zondag 24 december Martien van Kampen en Jan Bos Zondag 31 december Jan Brückner en Piet Doeven Zondag 7 januari Geen autodienst Collectantenrooster Zondag 17 december Gera Zonneveld en Trude Zonneveld Zondag 24 december Jelle Bos en Meike Bos Zondag 24 december Kerkenraad Maandag 25 december Amanda Hulsbos en Marijke de Krijger Zondag 31 december Vera Versteegh en Huib Zonneveld Zondag 7 januari Kerkenraad Autorijdienst ouderen Zondag 17 december Ina van der Loo Zondag 24 december Annet Hulsbos Maandag 25 december Petra van Kampen 3 Zondag 31 december Harry de Krijger Koffiedienst Zondag 17 december Tineke Passchier en Lenie van Mossel Zondag 31 december Wim Coenders en Aad Knops Het wel en wee van de gemeente Hoort of ziet u iets in de gemeente, waarvan u denkt, dat de kerkenraad dat moet weten, bel dan gerust één van de volgende telefoonnummers. Onze predikant, Gea Smit, is werkzaam voor de gemeente op de dagen dinsdag, woensdag en donderdag. Als vast moment in de week is zij elke dinsdagochtend telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en uur op het telefoonnummer: , geasmit@gmail.com. Ook kunt u contact opnemen met één van de volgende personen: (mevrouw I. Meijer-Bras, ouderling) of (mevr. P. van Kampen-Heijkoop, scriba) Contactpersoon bij overlijden: / (de heer J. Hulsbos, ouderling-kerkrentmeester) Het is beter dat er een dubbel signaal wordt afgegeven dan dat er helemaal geen signaal komt. Dit alles onder het motto: gemeente zijn is ook: omzien naar elkaar.

4 4 DIENSTEN IN DE PAROCHIE PK = Parochiekoor, JK = Jongerenkoor, EK = Eigentijdskoor KK = Kinderkoor, SZ = Samenzang volp = viering o.l.v. parochianen Zo 17 dec. CD uur Eucharistieviering. EM Voorganger: Pastor Kurvers uur CD Meditatieve Adventsvesper Za 23 dec. CD uur Eucharistieviering JK Voorganger: Pastoor Broeders Zo 24 dec. CD uur Gebedsviering voor gezinnen met kinderen. KK CD uur Eucharistieviering EK Voorganger: Pater v.d. Eijnden CD uur Eucharistieviering PK Voorganger: Pastoor Broeders Ma CD 25 dec uur Eucharistieviering EM Voorganger: Pastor Overmeer CD uur Kindje wiegen. Za 30 dec. CD uur Eucharistieviering PK Voorganger: Pastoor Broeders UIT DE PASTORIE Sommige mensen vinden het heerlijk zich onder te dompelen in de gezellige sfeer rondom Kerst; de kerstmaaltijd, de kerstlichtjes, kerststukjes en kransen, romantische kerstfilms en knusse sfeer. Andere mensen voelen juist door de nadruk op gezelligheid hoe niet-gezellig de Kerstdagen zijn; hoe koud en donker de dagen, hoe eenzaam als je weinig familie om je heen hebt, hoe duur het lekkere eten of hoe moeizaam het samenzijn. De aanloop naar het christelijk Kerstfeest in de kerk poetst de verschillen in beleving natuurlijk niet weg. Maar geeft ons hopelijk een ander soort concentratie: op het licht der wereld, Christus, die ook voor ons straalt. En die door ons heen kan stralen in hoe we ons opstellen naar anderen. Vrede en vreugde zijn kernwoorden bij de herders en de engelen uit het kerstverhaal. Ik bid dat die vrede en vreugde ons allen verbindt als we met Kerst samenkomen: in Ons Huis tijdens alle kerstactiviteiten en in de kerk. Tijdens de Kerstochtend zullen we het Kerstverhaal uit Lucas 2 lezen en veel zingen, onder de inspirerende begeleiding en met het mooie spel van koperblazersensemble Suetana Musica. De kinderen en jongeren

5 5 zullen met hulp van het Musicalkoor een mini-kerst-musical laten horen en zien. Het belooft een viering vol sprankeling te worden. De Kerstnachtdienst heeft als thema de kraamkamer van het Licht, een titel die geboren werd in samenwerking met Zoeterwouds kunstschilder Piet Wolvers. Speciaal voor deze dienst leent hij een veelzeggend schilderij aan ons uit. Dit schilderij heeft alles met licht te maken en nodigt uit om je te laten bezielen door het licht. Bijzonder dat Piet ons via zijn bijzondere gaven wil inspireren! Ook in de kerstnachtdienst zullen we bekende kerstliederen zingen, onder de gepassioneerde muzikale begeleiding van Ineke Coenders (orgel) en blokfluitensemble Tibia. Iedereen die op zoek is naar Licht tijdens de Kerst is van harte welkom om alleen of samen met vrienden of familieleden naar de Dorpskerk te komen. Vanuit de pastorie wens ik u gezegende kerstdagen. Gea Smit KERSTVERHAAL Een hemelbode kondigt aan. Maria mag het horen: Gods Zoon uit jou geboren! Men spreekt van Moeder Gods, voortaan. Keizer Augustus, zijn decreet: Ik wil mijn rijk beschreven. Elk gaat zich dan begeven naar plaats van herkomst, zo men weet. Maria, Jozef gaan op reis. In Bethlehem gekomen, een stal als onderkomen, voldoen ze aan des keizers eis. Daar wordt, als eertijds was voorzegd, het Christuskind geboren. Maria,uitverkoren, heeft t in een kribbe neergelegd.

6 Enige herders in het veld. Des nachts, wacht voor hun schapen. Een reden, niet te slapen. Plots schrik! Een engel, die vertelt. Ze horen blij zijn boodschap aan. Een eng lenkoor daarboven, zingt er om God te loven: Ere zij God, meermaals gedaan. De herders gaan dan naar de stal, haastig hier aangekomen. Zij hebben waargenomen: Het Kind, dat redding brengen zal. 6 Wijzen, in t oosten, zien een ster, die aangeeft, hoe te reizen. Om t Kind eer te bewijzen, in Bethlehem, niets was te ver. Met wierook, mirre, kostbaar goud, gaan zij hier Christus eren. Daarna, verheugd, weerkeren. Koning Herodes laat hen koud. Het Licht, in onze duisternis, laat mensen weer herleven en de gezindheid geven: Op aarde doen wat vrede is. Wim Vis.

7 7 BERICHTEN UIT DE KERKENRAAD Afwezigheid ds. Gea Smit Van 8 tot en met 14 januari heeft ds. Gea Smit een korte vakantie. In die week is ds. Christa Jonkheer uit Oude Wetering beschikbaar voor vervanging rond overlijden en uitvaart. U kunt in dat geval contact opnemen met Jan Hulsbos of Petra van Kampen. Pilot Kringgemeenten In het vorige Ons Blad schreven wij al over de pilot Kringgemeenten. In deze pilot gaat de PKN gemeenten zonder eigen predikant ondersteunen in het opzetten van diensten door gemeenteleden. Onze gemeente is gevraagd om mee te doen, omdat wij al veel ervaring hebben met diensten door gemeenteleden. Stukje bij beetje wordt er meer bekend over de uitvoering. Voor 2018 zijn diverse predikanten gevraagd om een dienst te maken. De dienst komt digitaal beschikbaar in twee vormen; als complete dienst om te lezen en als bouwstenen. Deze laatste vorm is geschikt om te gebruiken als men zelf een overweging wil maken en de rest van de dienst wil samenstellen. Daarnaast komt er een training voor diegenen die als gemeentelid een dienst leiden. Als u nu denkt dat zou ik ook wel willen doen, maar ik heb het eigenlijk nooit gedurfd, meldt u zich dan bij de scriba van de kerkenraad. Jong of oud, wij horen graag van u!. De kerkenraad wenst u goede kerstdagen, en hoopt dat u, zeker als deze decembermaand zwaar en moeilijk is, zich mag warmen aan het licht dat het Kerstkind uitstraalt. KINDERNEVENDIENST In de Adventsperiode houden we elke week kindernevendienst! Adventsproject 'Een Boek vol Verwachting' We krijgen alweer een paar weken bezoek van Filia en Theo, die steeds iets bijzonders bij zich hebben. En we kijken steeds naar een grote afbeelding op de muur van de kerk. Waar ze het over hebben met zijn tweeën, heeft steeds te maken met het Boek vol Verwachting: verhalen van Jesaja, over wat hij ziet en verwacht van de toekomst. Jezus zorgt voor ons als een herder voor zijn schapen, er komt een dag dat alle wapens worden omgesmeed tot gereedschap en die dorre woestijn zal

8 8 gaan bloeien, ooit! En dan op vierde Advent gaan we al echt naar het grote moment, waarop we elk jaar wachten: Kerst, de geboorte van Jezus. Echt leuk dat er elke week gezellig wat kinderen zijn om samen naar Kerst toe te leven. Minimusical Hotel Toekan We zijn al druk bezig met onze Mini-Kerstmusical: Hotel Toekan! Die gaat over Hannes, een voerbakkenmaker in Betlehem rond het jaar 0. Als er een volkstelling komt, krijgt Hannes een goed idee: hij stuurt zijn vrouw en kinderen uit logeren en begint een Hotel, net als zijn buurman Herbert, die al een herberg runt. Maar dat loopt allemaal niet zoals hij had bedacht. De teksten zijn verdeeld en het instuderen kan beginnen. Aan het decor wordt druk gewerkt. Het musicalkoor gaat ons muzikaal ondersteunen. Kerstontbijt 24 december We gaan ook weer gezellig samen kerstontbijten, namelijk op zondag 24 december. Dan houden we meteen de generale repetitie voor onze musical. Heel graag tot ziens!!! Groetjes Irene, Caroline, Esther & Janine TWAALFPLUS Met Kerst doen wij het dit jaar eens rustig aan. We zien jullie vast wel in een van de Kerstdiensten. We denken nog na over een gezellige get-together rond Kerst of Nieuwjaar. Iets met een gourmetstel en/of een sjoelbak misschien? Heb je zelf

9 misschien een leuk idee? Gooi het maar in de whatsapp-groep:-)! Groetjes Marja & Janine 9 VAN DE SCRIBA Begrotingen kerkrentmeesters en diaconie In de kerkenraadsvergadering van 23 november zijn de begrotingen voor het jaar 2018 besproken en vastgesteld. De begrotingen liggen tot en met 23 december ter inzage; die van de kerkrentmeesters bij Jan Hulsbos op Zwaan 12, die van de diaconie bij Petra van Kampen op Zwaan 6. Gedachteniszondag Op zondag 26 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, herdachten we in een sfeervolle dienst de leden van onze gemeente die in het afgelopen jaar zijn overleden. We noemden de namen die zij aan het begin van hun leven meekregen bij de doop, en staken voor ieder van hen een kaars aan. Wij noemden de namen van: Johanna van der Meel-van Muijden Johan Otto van Schravendijk Laurens Kerkman Johannes Marinus Treebus Hendrik de Man Martinus Gerardus van Kampen Elisabeth Cornelia Holkamp-Last Ook staken we een kaars aan voor al die geliefden die niet genoemd werden, maar wel gemist worden. Petra van Kampen, scriba DIACONIE EN ZENDING Inzameling voor de voedselbank In de adventtijd willen wij als diaconie weer een inzameling houden voor de voedselbank. Op de zondagochtend staat er in de hal van de kerk een mand klaar, waar houdbare producten gedoneerd kunnen worden. De adventtijd is een tijd van omzien naar elkaar en elkaar te helpen waar het kan! Op deze manier willen wij de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank iets extra s geven voor Kerst.

10 Wij hopen op een goede opbrengst. Kerstgroet Vanaf 16 december wordt er bij de ouderen in onze gemeente weer een Kerstgroet gebracht. Het is een klein beetje aandacht voor elkaar, zodat een ieder betrokken blijft in deze Kersttijd. Heeft u tijd en zin over om wat plantjes weg te brengen, zaterdag 16 december tussen 9.00 uur en 9.30 uur kunt u ons helpen met het weg brengen van de plantjes vanuit Ons Huis. 10 Project Noah s Ark Het project van de diaconie. Noah s Ark Children s Ministery Uganda, willen wij als diaconie nog even onder de aandacht brengen. Noah s Ark Children s Ministery Uganda is een niet kerkelijk gebonden christelijke organisatie in Oeganda. Met onder meer een kinderhuis, scholen en een medisch centrum. Zij richten zich op de meest kwetsbare kinderen in de samenleving en de straatarme bevolking in de wijde omgeving. Het kinderhuis is groot en biedt een thuis aan zo n 110 kinderen in de leeftijd van 0 tot 11 jaar. Niet omdat dit het beste thuis in de wereld is maar omdat er geen ander thuis was. Zij hebben hun eigen plekje en er zijn mensen die om hen geven. Een thuis waar ze welkom zijn en zich veilig voelen. Voor verdere indringende verhalen verwijzen we u naar de nieuwsbrief die aangeplakt is op het bord in de kerk. Denk aan deze kinderen in de Kersttijd, en vergeet de bussen niet, bij de uitgang van de kerk. Een hartelijke Kerstgroet van uw diakenen. KORT VERSLAG KERKENRAADSVERGADERING D.D. 23 NOVEMBER 2017 De voorzitter, Leo t Hart, opent de vergadering met het lezen van het gedicht Nu de herfst, vrij naar Catharina Visser. Het halfuursgesprek gaat over de vertrouwelijkheid bij vraagstukken rond het levenseinde. Kea Fogelberg heeft aangeboden om haar kennis en ervaring als huisarts bij het begeleiden van de laatste levensfase in te zetten binnen de gemeente. Er bestaan veel misverstanden rondom het

11 11 levenseinde; het is een emotioneel beladen onderwerp met, helaas, veel miscommunicatie. Zowel de patiënt als de naasten hebben behoefte aan uitleg en begeleiding. Samen met de dames van het wijkcontactteam bespreken we op welke manier we deze expertise kunnen inzetten. Het verslag van de vorige vergadering wordt goedgekeurd. De ingekomen stukken worden behandeld conform voorstel scriba. Vervolgens bespreken we de bijzonderheden in de gemeente. De dienst waarin Ben Arends afscheid nam als dirigent, was een feestelijke dienst. De herdenkingsdienst van 26 november had aangekondigd moeten worden in Ons Blad. We bespreken de mogelijkheden om de kerstnachtdienst aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. De dienst op kerstochtend wordt een levendige dienst met een minimusical van de kindernevendienst met ondersteuning van het musicalkoor. De situatie rond het aantal vacatures in de kerkenraad is en blijft zorgelijk. Een extra ouderling zou zeer welkom zijn. De vergaderdata in de 1 e helft 2018 worden als volgt vastgesteld: Moderamen: 6 februari, 17 april en 5 juni. Kerkenraad: 15 februari, 26 april en 14 juni. Het voorstel voor het dienstrooster 2018 wordt met een kleine wijziging aangenomen. De huidige wijkindeling is niet langer te handhaven, omdat er niet voor iedere wijk vaste contactpersonen zijn. Voortaan wordt er 1x per maand vergaderd en besproken wie bezoek nodig heeft en wie dit kan doen. Er heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de kerkenraad en de groep Ons Huis 2020 over de resultaten tot nu toe en de vooruitzichten voor de toekomst. De penningmeesters van de kerkrentmeesters en de diakenen hebben een begroting opgesteld. Deze worden door de vergadering goedgekeurd. Er is nu een regeling voor een fiscale vrijwilligersvergoeding opgesteld. De voorbereidingen voor de oecumenische dienst in januari zijn al gestart. De vergadering wordt gesloten met het lezen van Afscheid nemen van Dietrich Bonhoeffer door Petra van Kampen. Petra van Kampen

12 12 KERKRENTMEESTERLIJKE ZAKEN Eindejaarscollecte 2017 Bij dit nummer van Ons Blad is de envelop voor de Eindejaarscollecte gevoegd. Zoals gebruikelijk komen rond de jaarwisseling de kerkrentmeesters en notabelen de enveloppen bij u ophalen. Wilt u de envelop alvast voor hen klaar zetten? Alvast heel hartelijk bedankt. Ontvangen legaat Recent heeft het college van kerkrentmeesters in dankbaarheid een legaat mogen aanvaarden. Bij het scheiden van het jaar willen wij u weer eens onder de aandacht brengen dat deze mogelijkheid bestaat. Met een legaat kan het werk in en rondom de Dorpskerk doorgaan, ook als u er niet meer bent! Verantwoording Collecten kerk en erediensten Januari tot en met oktober 2.332, ,54 November 237,60 363,12 Januari tot en met november 2.569, ,66 Aantal collecten Januari tot en met oktober November 2 3 Januari tot en met november Bus onderhoudsfonds Januari tot en met oktober 432,71 456,51 November 54,15 54,00 Januari tot en met november 486,86 510,51 Tenslotte Het einde van 2017 nadert en dat betekent dat de kerkrentmeesters binnenkort de balans gaan opmaken. Allereerst willen we een ieder bedanken die zijn of haar vrijwillige bijdrage inmiddels heeft voldaan en ons daardoor in 2017 in staat stelde onze financiële verplichtingen te

13 13 kunnen nakomen. Maar nog niet alle toegezegde vrijwillige bijdragen over 2017 zijn binnen. Als u tot diegene behoort waarvan het college van kerkrentmeesters nog een bankoverschrijving te verwachten heeft, wilt u dat dan, als het even kan, voor 31 december regelen? Bij voorbaat dank. Het college van kerkrentmeesters wenst een ieder gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuw jaar. Uw kerkrentmeesters KERKELIJKE BEVOLKINGSADMINISTRATIE Gevestigd: mevr. S. Philipse-Wynja en mevr. T. Philipse, Zuidhof 2. Ans Kamphuis AUTORIJDIENST OP KERSTAVOND Zou u graag op Kerstavond de kerkdienst om uur willen bijwonen, en vindt u dat te laat en te donker om over straat te gaan? U kunt gehaald en thuisgebracht worden. Even een belletje en het komt in orde. U mag deze bijzondere dienst, en dat wordt het zeker!!!, niet missen. Even een belletje naar Ineke Meijer ONS HUIS 2020 Club van 100 Zaterdagmiddag 2 december kwamen de leden van de club van 100,-- bij elkaar. Tijdens dit gezellig samenzijn konden we melden dat de teller van de club op ,-- staat en dat met 93 inschrijvingen! Hartelijk dank daarvoor. Tevens kon er worden gemeld dat de verrichte werkzaamheden gerealiseerd werden binnen het gestelde budget. Ook verwachten we dat de financiële cijfers van Ons Huis over het jaar 2017 een positief resultaat zullen laten zien. Even terugkomend op het ledenbestand van de club van 100. Gebleken is dat er een gift is binnengekomen met vermelding jeugdraadcollecte. Naar ik vernomen heb was deze gift bedoeld voor de club van 100. Let dus op dat u bij het overmaken de vermelding club van 100 toevoegt.

14 14 U kunt dus nog altijd lid worden, zodat we de 100 personen kunnen volmaken, want er zijn nog altijd wensen, zoals o.a. een zonnescherm en een elektrisch bedienbare deuropener. ( voor rollator- en rolstoelgebruikers). Heel voorzichtig denken we ook nog aan het opknappen van de keuken en grote zaal. Natuurlijk wilt u er voor de periode 2018 ook weer bij zijn. Tenslotte een woord van dank aan alle gulle gevers en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om tot zo n mooi resultaat te komen. Agenda activiteiten seizoen dinsdag 26 december as Kerst-Uitje in Ons Huis van uur voor jong en oud. Volgende editie van Ons Blad komen we met een overzicht van nieuwe activiteiten voor het jaar Kerst uitje High tea Op tweede kerstdag, 26 december, wordt er een Kerst-uitje georganiseerd en wel in de vorm van een High Tea, van tot uur in Ons Huis, Kosterspad 3. De bedoeling is dat het een ontmoetingsplek wordt voor alle Zoeterwoudenaren, iedereen van 0 tot 100 is welkom. Het wordt een High Tea met interculturele hapjes. Daarnaast is er podium met live muziek, o.a. het musicalkoor en met dichters / poëzie. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om spelletjes te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel kunt u vrijwillig bijdragen in de kosten. We hopen op een sfeervolle High-Tea en nodigen U van harte uit aan deze gezellige middag deel te nemen. Ik wens u allen heel fijne kerstdagen en een voorspoedig Namens de initiatiefnemers: Karel van Muijden tel.: (Voor de vroege lezers): DORPSKERK KERSTCONCERT Ook dit jaar wordt weer het traditionele KERSTCONCERT gehouden, en wel op vrijdag 15 december a.s., aanvang uur in de door U welbekende prachtige en sfeervolle Dorpskerk. Dit jaar wordt medewerking verleend door het bijna 100-jarige koor CANTATE DOMINO, onder leiding van Una Cintina en een

15 15 gelegenheids-sextet, genaamd X-MAS VOCALE, samengesteld uit leden van het Leiderdorps Kamerkoor, met daarin Zoeterwoudse inbreng, met o.a. Anneke van Teylingen en José Olsthoorn. Verder werken mee Tanja Ammerlaan (ook uit Zoeterwoude) en Jacqueline Derksen, die samen een DWARSFLUIT-DUO vormen. Daarnaast verzorgt Ben Veldstra op het prachtige Van Dam-orgel de begeleiding van de samenzang, welke ruim in het programma is opgenomen. Natuurlijk is er na afloop van het concert gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een glaasje Glühwein of een beker chocolademelk. De toegang tot het concert en de drankjes zijn uiteraard gratis. Er wordt wel een collecte gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor het Orgelfonds. AANVANG CONCERT uur, KERK OPEN uur. Namens de Commissie Dorpskerk Kerstconcerten, Leen van den Berg JEUGDRAADNIEUWS In het nieuwe jaar vertellen we u hoe het is geweest met de kerstworkshop en de kerstmaaltijd! Boekenmarkt Op vrijdag 19 januari en zaterdag 20 januari is er weer BOEKENMARKT! Als u nog boeken heeft die u niet meer leest... bewaar ze dan voor ons! In de week voor de 19de kunt u ze brengen naar Ons Huis. We wensen u hele fijne en gezellige kerstdagen toe en een voorspoedig 2018! Met vriendelijke groet, De jeugdraad. TAFELTJE DEK JE Mevr. I. Houdijk, tel Dhr. H. de Vreede, tel

16 16 EEN NIEUWJAARSWENS VANUIT ONS HUIS Vanuit Ons Huis wensen we u allen een fijne kerst en een gelukkig en gezond Graag ontmoeten wij u weer. Fam. Vlootman VAN DE ONS BLAD REDACTIE Met dit nummer sluiten we jaargang 68 af. En -zoals gebruikelijk- geven we u een overzicht van wat er zoal plaatsvond in het afgelopen jaar. Een soort jaarverslag. We begonnen het jaar met elkaar een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. Traditiegetrouw na afloop van de eerste kerkdienst in het nieuwe jaar, met een toespraak van de voorzitter van de kerkenraad. Direct daarna was het de beurt aan de Aktie Kerkbalans. En dan waren er natuurlijk de kerkdiensten. Gewone diensten, maar ook speciale diensten. We denken dan aan palmpasen, aan het afscheid van kinderen van de kindernevendienst, de Israëlzondag, doop- en begrafenisdiensten, huwelijksdiensten en de laatste zondag van het kerkelijk jaar, waar we onze doden herdachten. Diensten met HA aan Tafel of in de kring. Het koffie drinken na afloop van de kerkdienst is niet meer weg te denken uit onze wekelijkse samenkomsten. Hoe zou dit alles kunnen plaatsvinden zonder de vele vrijwilligers die voor de wekelijkse eredienst actief zijn: ouderlingen, diakenen, organisten, blazers, zangers, ensemble Tibia, kindernevendienst, groep 12+, liturgie-typistes, hulpkosters, geluidsmedewerkers, bloemenmeisjes en koffie zetters. Maar ook waren er weer de gezamenlijke vieringen met de parochie: de dienst van gebed voor de eenheid, de ochtendgebeden in de 40-dagen tijd, de gebedsviering in het kader van de wereldgebedsdag, de viering op Swetterhage (met o.a. de medewerking van koperblazersensemble Suetana Musica), de gezamenlijke openingsdienst in de Christus Dienaarkerk en de adventsvespers. Op 2 e Pinksterdag werd s morgens een pinksterwandeling georganiseerd door het buitengebied van ons dorp.

17 17 Speciale gebeurtenissen in de Dorpskerk waren er ook: een lenteconcert door Bello Classico en een zondagmiddagconcert door het John Wilbye Consort uit Wassenaar. We hebben afscheid genomen van de dirigent van Suetana Musica, Ben Arends. Na 25 jaar heeft hij zijn dirigeerstokje overgedragen aan Erik van Bruggen. Ben ontving bij zijn afscheid de Draaginsigne in zilver van de VKB (Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer). Omdat Erik ook organist in Leiden is en dus niet altijd op zondag beschikbaar is voor Zoeterwoude, heeft Simon de Groot zich bereid verklaard om een aantal zondagen Suetana Musica te dirigeren. De diaconie organiseerde een inzamelingsaktie voor de voedselbank. Maar ook presenteerde de diaconie een nieuw project: Noah s Ark in Uganda. En in de tijd voor Pasen werd speciale aandacht gevraagd voor Hospice Issoria. Maar ook de voorjaars- en najaarszendingsweek werd niet vergeten. Er werd afscheid genomen van Henk Boter, die tijdens het zwangerschapsverlof van Gea Smit, het pastoraat heeft waargenomen. Henk werd in augustus bevestigd tot predikant in Apeldoorn. Het Van Damorgel deed weer van zich horen: er werden diverse orgelconcerten gegeven, waaronder één by candlelight. Er werd weer een filmavond gehouden. En ook waren er weer de ouderenmiddagen. De musicalgroep studeerde ijverig op de musical op zoek naar Judas en hoopt die begin 2018 te kunnen opvoeren. En ook de leesclub kwam diverse keren bij elkaar. Op 30 mei werd de gemeenteavond gehouden met een vleugje Luther. Er werd een presentatie gehouden over de wortels van het Christendom. Diverse gespreksgroepen zijn van start gegaan. Cantate Domino liet weer van zich horen met een passieconcert. De onderhoudscommissie van de kerk was ook dit jaar weer aktief (zowel voor- als achter de schermen) en hoopt de onderhoudswerkzaamheden begin 2018 te kunnen afronden. Het dagelijkse onderhoud aan kerk, Ons Huis, pastorie en kosterswoning ging gestaag door, dankzij een grote groep vrijwilligers. In de kerk werd nieuwe verlichting aangebracht, met name voor het gebied waar de voorganger staat. En ook is nieuwe verwarming aangeschaft voor het koor. Er zijn leuningen aangebracht om het koor

18 18 beter bereikbaar te maken en ook de toegang naar het toilet is voorzien van een leuning. Op verschillende zaterdagen in de zomer stonden de deuren van de kerk wijd open voor de zgn. open dagen. De jeugdraad organiseerde in de loop van het jaar natuurlijk weer tal van aktiviteiten, zoals de klaverjasavonden, de knutselmiddagen voor de jeugd, volleybalavonden, de kerstmaaltijd voor de ouderen, de collecte voor Jantje Beton, de boekenmarkt en niet te vergeten de jaarlijkse rommelmarkt. De klaverjasmarathon was er weer en nog steeds kunt u uw oud papier kwijt in de middelste garage achter Watertje 27. En heeft u iets te vieren? Neem dan gerust contact op met de beheerder van Ons Huis, Michel Vlootman. Ons Huis heeft tegenwoordig trouwens ook een leuke website! Kerstmarkt en bazar (helaas voor de laatste keer). Ze waren er ook dit jaar weer. Kortom: een veelheid aan activiteiten. Dank aan een ieder die zich in het afgelopen jaar in welke vorm dan ook heeft ingezet! Maar de rode draad van het afgelopen jaar was toch wel het restylen van Ons Huis, met tal van nieuwe- aktiviteiten daaromheen, zoals: Kerst- Uitje-High Tea, wijn- en kaasproeverij, workshops Kerst- en Paasstuk maken, High Heels Event, modeshow, Pub quiz, Warm Winter Feest. Lezingen door Jan van Gent van boerderij tot kroonjuweel en Ben Veldstra bovenlichten en metseltekens. Er werd voor dat restylen van Ons Huis een club van 100 opgericht met als doel ,-- bijeen te brengen om de werkzaamheden mogelijk te maken. En dat is gelukt. Het resultaat mag er dan ook zijn. Op 2 december konden de leden van de club van 100 genieten van de nieuwe entourage. De opsomming zal ongetwijfeld niet compleet zijn maar het geeft in ieder geval wel een indruk van de vele aktiviteiten die er zijn. Wij danken alle vrijwilligers, die in het afgelopen jaar hebben meegewerkt aan Ons Blad maar ook onze lezers, zowel in- als buiten de gemeentegrenzen. Wij wensen u allen fijne kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2018.

19 19 En.... als u denkt: ik ben vergeten mijn jaarlijkse bijdrage voor Ons Blad te voldoen, dan is daar nog alle gelegenheid voor. Voor het bankrekeningnummer: zie achterzijde van Ons Blad. Inmiddels zijn de laatste 2 wijken ook binnen: fam. Van der Loo 64,--, Gerda Hulsbos 90,--. Op de deurmat van Zwaan 12 aangetroffen: een enveloppe met 10,-- voor Ons Blad. Op diezelfde deurmat aangetroffen: een enveloppe met 50,--, waarvan 25,-- voor Ons Blad en 25,-- voor de diaconie. Tenslotte nog dit: Steeds meer Ons Blad lezers geven er de voorkeur aan om Ons Blad digitaal te ontvangen. Met ingang van jaargang 69 (dus per 1 januari 2018) willen we een ieder in de gelegenheid stellen Ons Blad via de te ontvangen. Indien u dat wenst, kunt u dit aangeven via het adres onsblad@zonnet.nl. Horen we niets van u? Dan blijft u Ons Blad gewoon op de gebruikelijke wijze (dus op papier) ontvangen. Overigens is Ons Blad ook altijd op de website te lezen. De uitgiftedata voor het 1 e halfjaar 2018 zijn als volgt: Uiterste inleverdatum copy: Ons Blad verschijnt op: 8 januari 13 januari 29 januari 3 februari 19 februari 24 februari 12 maart 17 maart 3 april 7 april 23 april 28 april 14 mei 19 mei 4 juni 9 juni 25 juni 30 juni 27 augustus 1 september Red./adm. Ons Blad

20 AGENDA Vr 15 dec, uur Kerstconcert in de Dorpskerk Za 16 dec uur Kerstmaaltijd voor ouderen in Ons Huis Zo 17 dec uur Adventsvesper in de CD kerk Di 26 dec uur Kerst-uitje High tea in Ons Huis Ma 8 jan uur Copy inleveren voor Ons Blad Vr en Za 19 en 20 jan Boekenmarkt in Ons Huis Vr 26 jan. Orgelconcert in de Dorpskerk Za 26 mei Reünie 50 jaar Ons Huis Za 2 jun. Rommelmarkt in en om Ons Huis 20

21 21 Ons Blad rond de Dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68, nr. 15 Kerstnummer 16 december 2017 Redactie en administratie: J. Hulsbos, Zwaan KH Zoeterwoude tel , Bankrekening Ons Blad : NL97 RABO GEMEENTE ROND DE ZOETERWOUDSE DORPSKERK Website Raad van Kerken: - Predikant ds. G.K.M. Smit-de Groot, Watertje 35, 2381 EH tel geasmit@gmail.com - Voorzitter kerkenraad L.P. t Hart, Boterbloemlaan 27, 2381 JJ, tel Scriba kerkenraad mevr. P. van Kampen-Heijkoop, Zwaan KH, tel scriba_dorpskerk_zoeterwoude@outlook.com - Kerkelijke bevolkings-mevr. A.C.C. Kamphuis-Holkamp, administratie Kosterspad 8, 2381 BN, tel Kerkrentmeesters Burg. Hemmingsonstraat 4, 2381 XE, tel Diaconie en zending Blankaartweg 14, 2381 AM, tel Ons Huis Kosterspad 3, 2381 BN, tel Beheer M. Vlootman, ING-rekeningen Kerkrentmeesters NL48 INGB (CVK Prot. gemeente Zoeterwoude) Rabobank-rekeningen Kerkrentmeesters NL02 RABO (CVK Prot. gemeente Zoeterwoude) Jeugdraad NL48 RABO Suetana Musica NL84 RABO SKG-rekeningen Diaconie NL46 FVLB Zending NL53 FVLB ASN-rekening Orgelfonds NL82 ASNB

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 2 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - diaconie zoekt nieuw project; - nieuws over Ons Huis 2020 ; - 27 januari orgelconcert by candlelight in de

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 1 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - aktie Kerkbalans 2017 van start!; - wijn en kaasproeverij in Ons Huis; - orgelconcert by candlelight in de

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 3 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Nieuws van de diaconie over het 40dagen project; - Mooie opbrengst Aktie Kerkbalans; - Korenmiddag in de

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 12 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - diaconie vraagt aandacht voor het project Noah s Ark ; - terugblik op zondagmiddagconcert; - Laatste nieuws

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 13 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - diaconie vraagt aandacht voor Kerk in Actie; - terugblik op het orgelconcert van 13 oktober; - volop aktiviteiten

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 4 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - alles over de diensten op en rond Pasen; - musical Judas gaat helaas niet door; - 12+ gaat The Passion kijken

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 1 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - start Aktie Kerkbalans 2018; - 28 januari dienst van gebed voor de eenheid; - 26 januari orgelconcert by

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 8 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - voor de vroege lezers: 7 juni Gemeenteavond in de Dorpskerk; - 15 september: voedselbankdag bij de Jumbo;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 1 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 17 januari: dienst van gebed voor de eenheid; - Aktie Kerkbalans 2016 van start!; - Presentatie nieuw project

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 15 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - alles over de diensten op en rond kerst; - van de dingen die voorbij gaan.; - even voorstellen; - stand

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 8 8 juni 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - de diaconie vraagt aandacht voor de Pinksterzendingscollecte; - Plantenverkoop bij de Dorpskerk groot

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 1 2015

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 1 2015 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 1 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Aktie Kerkbalans van start; - 18 januari: dienst van gebed voor de eenheid (in de CD-kerk); - Dorpskerk een

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 9 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - omgaan met veranderingen; - 26 augustus: lunch in de pastorietuin; - 1 juli: oecumenische viering Swetterhage;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 9 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 3 juli oecumenische buitenviering Swetterhage; - 26 augustus: orgelconcert; - felicitaties aan de geslaagden!;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 9 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - nieuws vanuit Noah s Ark kinderhuis; - vervolg gespreksgroep geloven2; - om alvast te noteren: 23 september

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 3 23 februari 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - ; 6 maart start 40 dagentijd met ochtendgebed; - ; 40dagenproject van de Diaconie voor de Zonnebloem;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 14 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Diakonie organiseert inzameling voor de voedselbank; - Kerstplantenmarkt op 11 en 12 december; - 12 december

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 2 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 4 februari: presentatie van het diaconale project Nos Casa ; - nieuw secretariaat college van kerkrentmeesters;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 12 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Henk Boter vervangt ds. Gea Smit tijdens zwangerschapsverlof; - voortaan iedere week koffie drinken na afloop

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 14 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Zondag 25 november: gedachtenisdienst; - Adventsproject kindernevendienst; - Aktie voor de voedselbank in

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 6 27 april 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - nieuws van Noah s Ark; - mooie opbrengst voor De Zonnebloem; - zaterdag 11 mei Perkplantenmarkt;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 7 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - aandacht voor de Pinksterzendingscollecte; - doet u ook weer mee met de club van 100?; - Perkplantenmarkt

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 5 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - doorstart 12+club! - mooie opbrengst 40-dagen project; - 13 april 20 ste orgelconcert in de Dorpskerk; -

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 4 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - rubriek Uit de pastorie terug van tijdelijk weggeweest. - Henk Boter bedankt de gemeente voor de fijne tijd;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 8 2015

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 8 2015 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 8 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 7 juni weer Kindernevendienst en 12Plusdienst - in de zomermaanden: lekker zingen in de Dorpskerk - de jeugdraad

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 12 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 29 oktober op de pastorie: gespreksgroep geloven ; - 57 kratten boordevol artikelen voor de voedselbank;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 15 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Alles over de diensten op en rond kerst en oud/nieuw; - Kerstbrunch kindernevendienst; - 18 december Kerstconcert

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 11 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Geweldige opbrengst voedselbankdag!; - Meepraten over een nieuwe liturgie? Dat kan op 2 oktober; - 7 oktober

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 10 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 23 september voedselbankdag; - stand van zaken Ons Huis 2020; - 1 oktober: zondagmiddagconcert in de Dorpskerk

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 14 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Adventsproject van de kindernevendienst; - Voedselbankaktie door de diaconie; - 8 en 9 december Kerstplantenmarkt;

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 6 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Nieuwe werkwijze pastoraat; - Bezoek uit Oeganda; - Lezing door Pim Oosterheert; - alles over de reünie van

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 10 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - De Bijbel in berijming; - Oecumenische start van het seizoen; - 31 augustus: orgelconcert in de Dorpskerk;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 13 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - even voorstellen..; - 20 november: gedachteniszondag; - Ons Huis anno 2020; - vooraankondiging kerstconcert

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 67 nr. 3 2016 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 3, 8 en 10 maart wijkcontactavonden; - mooi resultaat Aktie Kerkbalans 2016; - musical Ruth: 7, 8 en 9 april

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 5 2015

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 5 2015 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 5 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - - 29 maart Palmpasenstokken maken - 2 april: de jeugd bekijkt The Passion in Ons Huis; - 9 april: de Bijbel

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 4 2015

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 4 2015 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 4 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - denk mee over de toekomst van de kerk; - 29 maart Palmpasenstokken maken - 2 april bekijkt de jeugd The Passion

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 68 nr. 5 2017 In dit nummer van Ons Blad o.a. - alles over de diensten op en rond Pasen; - extra deurcollecte voor Giro 555; - 7 april Passieconcert door

Nadere informatie

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel Het Mozaïek Nieuwstraat 43 Nieuwsbrief 2152 BE Nieuw-Vennep 23 december 2016 www.basisschoolhetmozaiek.nl directie.mozaiek@jl.nu tel. 0252 672694 Data: 27 en 28 dec Basketball scool maandag 9 januari start

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur voorganger : Ouderling: Diaken: Lectrix: Organist: Ds. Dick van Arkel Han van Konijnenburg Martin Tromp Joke Westenberg

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 13 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 25 november: gedenkzondag; - lezing van ds. Roelof Steenstra op 13 november; - wijzigingen bankzaken diaconie;

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 12 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - diaconie verlengt het project Noah s Ark met een jaar; - verslag kerkenraadsvergadering 30 augustus 2018;

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 2 2 februari 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - zondag 3 februari: doopdienst!; - het waarom van de regenboogvlag; - derde lezing ds. Roelof Steenstra;

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag. Lichtpunt Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag Lichtpunt dienst voor jong en oud voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente er is nevendienst voor de kinderen

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 3 2015

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 3 2015 Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 3 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - Vanaf 22 februari kerken we weer in de Dorpskerk; - 5 maart: wijkcontactavond in Ons Huis; - speciaal collectedoel

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 66 nr. 9 2015 In dit nummer van Ons Blad o.a. - 21 juni: afscheid van de oudste kinderen van de kindernevendienst - 5 juli: oecumenische buitenviering op

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken:

Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Liturgie voor 25 december 2018, Kerstochtend in de Dorpskerk te Zoeterwoude. Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Anja de Krijger, met medewerking van Suetana Musica

Nadere informatie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 14-21 april Lichtbron-inspiratie Ik was op witte donderdag bij de Paasviering van de Pieter van der Plasschool in de Lichtbron. Een aantal kinderen lag voor in onze kerk op

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 7 18 mei 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - dinsdag 4 juni: gemeenteavond; - Ring-ontmoeting; - Terugblik op de (h)eerlijke en duurzame lentemarkt;

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

20 december 2015, 10.00 u.

20 december 2015, 10.00 u. Liturgie 20 december 2015, 10.00 u. Grote Kerk op de Markt Vierde advent. Kleur: paars Voorganger: Organist: Pastor Jos van der Steen Caroline Schaap m.m.v. de cantorij olv Wijnand Kramer Lector: Annemarie

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DINSDAG 25 december e KERSTDAG

ORDE VAN DIENST VOOR DINSDAG 25 december e KERSTDAG ORDE VAN DIENST VOOR DINSDAG 25 december 2018-1e KERSTDAG VOORGANGER: ds. A.H. Blom OUDERLING VAN DIENST: dhr. M. Boot ORGANIST: dhr. P. de Jong FLUIT: Marja van Heelsum - Faber TROMPET: Joost Pot CANTORIJ:

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Pauluskerk 20 december 2015 aanvang: 10.00 uur 4 e Zondag van Advent kleur: paars Voorganger : ds. H.H. Schorren Ouderlingen : A. van Gijn; C. Vervat Diakenen : M.

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht 1 Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om 10.00 uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht Thema: Maak het mee! (Illustratie) Voorganger: ds. Joma Boers-de Jong

Nadere informatie

Jaargang 2015-2016 14 december 2015

Jaargang 2015-2016 14 december 2015 Advent Advent is een tijd van verwachten. We kijken uit naar het Kerstfeest, waarop we zullen vieren dat Jezus geboren wordt. De verwachting wordt gevoed door de profeet Jesaja, die vertelt dat eens een

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari 2018 Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar ons zegenen op onze weg, ons behoeden en bewaren. Uw liefde zal ons geen geweld aandoen. ons zegenen

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 70 nr. 1 12 januari 2019 In dit nummer van Ons Blad o.a. - viering van de eenheid van de kerken; - start Aktie Kerkbalans 2019; - nieuws van de musicalgroep;

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Voorganger: Organist : Lector: Ontvangst pastor L. Kooiman Jan Zwart Jan Bruin Henk van Zanten Orgelspel Advent en aansteken

Nadere informatie

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis

Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Ons Blad Rond de dorpskerk en Ons Huis Jaargang 69 nr. 11 2018 In dit nummer van Ons Blad o.a. - lezingencyclus winter 2018-2019; - voedselbankdag een groot succes; - wie gaat er 17 november mee naar Valkenburg

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

Echt Kerst. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. maandag 24 december uur. Kerstavond. voorganger: ds.

Echt Kerst. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. maandag 24 december uur. Kerstavond. voorganger: ds. Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum maandag 24 december 2018 22.00 uur Kerstavond Echt Kerst de viering werd voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente voorganger: ds. Pieter Goedendorp

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Zondag 20 december 2015

Zondag 20 december 2015 Welkom Aansteken 4de adventskaars Zondag 20 december 2015 Zuiderkerkgemeente Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. W. Misker Paars Paars is de kleur van het stil worden, van bezinning en gebed. Het

Nadere informatie

Zondag 18 maart Voorganger : ds. Erica Hoebe. Organist: dhr. Johan Groen

Zondag 18 maart Voorganger : ds. Erica Hoebe. Organist: dhr. Johan Groen Zondag 18 maart 2018 Voorganger : ds. Erica Hoebe Organist: dhr. Johan Groen Voor het eerst hier in de kerk? Welkom in deze dienst. Wij hopen dat u zich in Leidschendam en in deze gemeente snel thuis zult

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

Een koning als herder

Een koning als herder Kerstfeest 2012 Sterrennacht Vincent van Gogh Schilderij van Luc Blomme, www.domincanenknokke.be Een koning als herder Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk DE HERDERS Omdat eenvoudigen verstaan wat door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Ouderraad Kerst Vrijdag 22-12-2017 Maandag 8-1-2018 Vuurwerk Team Ouderbijdrage Staking Juf Machteld Adventsproject Discozwemmen Kalender december Kalender januari Wist u dat????

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Advent Kerst Nieuwjaar Afscheid Balans OR Begroting OR Ouderbijdrage Kindernevendienst Kalender december Kalender januari SBO De Brug Zwanengat 3 Wist u dat???? 4132 XC Vianen

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst:

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Betsie Diender Thema : Wie helpt mij?? Zingen : Dit is

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

De Leidraad. Orde van dienst. Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan Groen

De Leidraad. Orde van dienst. Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan Groen Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Vierde zondag van de herfst De rijke dwaas, Jan Luyken (1649-1712) Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie