INFOBUNDEL PSYLOS LEDEN SERVICE 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFOBUNDEL PSYLOS LEDEN SERVICE 2009"

Transcriptie

1 INFOBUNDEL PSYLOS LEDEN SERVICE 2009 Psylos vzw Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg Valkerijgang Leuven T F info@psylos.be

2 Missie Het gaat er niet om iets opvallends te presteren, maar gewone dingen te doen met de overtuiging van hun grote waarde (P. Teilhard de Chardin) Psylos verhoogt de sportparticipatie van personen met een psychische beperking en gaat en staat voor een kwalitatief sportaanbod met als doel voor elk van deze sporters een zo hoog mogelijke graad van integratie in het sportlandschap te bekomen. Toelichting: Psylos wil cliënten van de geestelijke gezondheidszorg stimuleren tot een blijvende sportieve vrijetijdsbesteding op maat van eigen mogelijkheden en interesses en zo bijdragen tot een gezondere levensstijl. Psylos voorziet in een recreatief sport- en vrijetijdsaanbod in een exclusief, doelgroepspecifiek kader waar nodig en gericht op integratie in het reguliere aanbod waar mogelijk. Psylos is democratisch gestructureerd, steunt op een sterke band met de basis en biedt een uniek overlegplatform met betrekking tot sport en vrije tijd voor de clubmedewerkers. Psylos stelt haar expertise op vlak van sport en vrije tijd in de geestelijke gezondheidszorg ten dienste van de maatschappij in het algemeen en de sportsector in het bijzonder en creëert hierdoor een brugfunctie voor doorstroming van haar leden naar het reguliere aanbod.

3 FICHE 1: Verzekering 1.1 Verzekering activiteiten club / federatie KBC Verzekeringen Polis nr. A8/ Psylos heeft als sportfederatie een Polis Vlaamse Sportfederatie afgesloten. Deze polis omvat volgende verzekeringen: Verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Verzekering Rechtsbijstand Verzekering Lichamelijke ongevallen Deze polis en de gestelde waarborgen zijn van toepassing op álle aangesloten Psylos-leden. De verzekering geldt tijdens de volgende activiteiten als zij worden ingericht door de sportfederatie of door de bij haar aangesloten clubs (= Psylosclubs): kampioenschappen, competities, vriendschappelijke en andere wedstrijden, tornooien, trainingen, demonstraties, verplaatsingen, reizen (verblijf inbegrepen) en andere activiteiten (feestmaal, vergaderingen, spelen) die voor leden en niet-leden bij sportpromotionele acties georganiseerd worden. Ook de medewerking van de leden aan de organisatie door de sportfederatie en haar aangesloten clubs van allerlei niet-sportieve activiteiten waarbij het publiek wordt betrokken, is mee verzekerd. De verzekering geldt tijdens activiteiten, zowel activiteiten die georganiseerd worden door uw Psylosclub als activiteiten ingericht door Psylos en voor ongevallen die zich voordoen van en naar de activiteit (te interpreteren analoog aan het begrip arbeidsweg). 1.2 Verzekering sportpromotionele activiteiten ingericht door de club en de federatie KBC Verzekeringen Polis nr. AQ/ Niet-aangesloten leden en voorzieningen kunnen deelnemen aan een aantal sportpromotionele activiteiten. Psylos heeft voor hen een polis afgesloten die de volgende verzekeringen omvat: Verzekering Burgerrechtelijke aansprakelijkheid Verzekering Lichamelijke ongevallen Deze polis en de gestelde waarborgen zijn van toepassing op álle niet-leden die deelnemen aan sportpromotionele activiteiten ingericht door de federatie of haar aangesloten sportclubs.

4 FICHE 2 : Activiteitenaanbod kalender Deelname aan activiteiten aan ledentarief * Activiteit Doelpubliek Organisatie Datum Locatie Pingpongtornooi Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos ism Psylosclub Bethanië 22/01 Zoersel Hoegaardentocht * Open Psylos 01/02 Hoegaarden Carnavalwandeling * Open Psylos ism Herentalse Wandelclub Praktijkdag Begeleiding, lesgevers,... Psylos 06/03* 11/02 Zoerle-Parwijs Lentefeest Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylosclub St.-Franciscus 26/03 Zottegem Netbal-, Volleybal- Petanquetornooi Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos ism Psylosclub Bethanië 02/04 Zoersel Kiliaanwandeling* Open Psylosclub BW Este 22/04 Duffel Sportdag Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 23/04 Oordegem Bloesemtocht Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylosclub BW Bewust 29/04 Sint Truiden Recreatieve Midweek PZ Leden PZ & PVT Psylos 4-8/05 Oostende SportKULtuur Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 06/05 Leuven Estafetteloop* Open Psylos 13/05 Bierbeek Spelnamiddag* Leden Psylosclub OPZC Rekem 15/05 Rekem Voettocht * Open Psylosclub Esperanza Lede 27/05 Lede Recreatiedag* Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 10/06 Sint Niklaas Haspengouw Wandeldag* Open Psylosclub De Brug 17/06 Sint Truiden Survivaldriedaagse 1 Leden Psylos ism Nature 17-19/06 Olloy-sur-Viroin Survivaldriedaagse 2 Leden Psylos ism Nature 24-26/06 Olloy-sur-Viroin Zomerwandeling Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylosclub St.-Franciscus 26/08 Zottegem Minivoetbaltornooi * Open Psylosclub Eigen Woonst 29/08 Menen Gordel rond Windeke Open Psylosclub De Pelgrim 13/09 Scheldewindeke Omnisportweek Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 7-11/09 Herentals Vakantie Oostkamp Leden BW Psylos ism Horizont 7-11/09 Oostkamp Fietsweek Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos ism Vlaamse Wielerschool 14-18/09 Herentals Trofeo Aurora Leden BW Psylos ism ANPIS Prato (Italië) Badmintontornooi Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos ism Psylosclub De Pelgrim 08/10 Oosterzele Psylosmars * Open Psylosclub Bethanië 15/10 Zoersel Badmintontornooi Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 29/10 Rotselaar B-competitie zaalvoetbal Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos ism Psylosclub St.-Franciscus 05/11 Zottegem Herfstwandeling* Leden Psylosclub PVT Schorshaegen 18/11 Duffel A-competitie zaalvoetbal Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 19/11 Lummen Seniorenfeest Leden, Niet-Leden (GGZ) Psylos 24/11 Gits Spaarkaartactiviteit De kalender voor de regionale zaalvoetbaltornooien wordt verstuurd begin Deze tornooien staan alleen open voor Psylosclubs.

5 FICHE 3: Vorming en bijscholing Psylos voorziet in een aangepast vormingsaanbod opdat haar leden onder gekwalificeerde begeleiding aan sport kunnen doen en de aangesloten clubs over de nodige bagage beschikken om, rekening houdend met de evoluties binnen zowel de sport- als de GGZ-sector, hun clubwerking op een optimale manier te organiseren. 3.1 Psylos organiseert kaderopleiding en bijscholing voor het sporttechnisch, administratief en bestuurlijk kader van de aangesloten clubs en andere settings van de GGZ. Onder impuls van de werkgroepen en de clubs organiseert Psylos vormingsmomenten en praktijkdagen voor de professionele medewerkers van de aangesloten clubs, leden van de werkgroepen en andere geïnteresseerden. De thema s spelen in op actuele behoeften in functie van een kwalitatieve begeleiding van de sportieve vrijetijdsbesteding van de cliënt, een adequate clubwerking en het uitbouwen van een lokaal netwerk en sportbeleid met het oog op samenwerking en integratie. Voor de vormingsprogramma s wordt enerzijds beroep gedaan op ervaringsdeskundigen uit de clubs en anderzijds experts in bepaalde thema s. Voordelen voor de clubs Deelname aan ledentarief Voorrang bij beperkt aantal inschrijvingen. Individuele kortingen en groepskortingen op het ledentarief 3.2 Infopakket Op pad met sporters met een psychische beperking. Door diverse campagnes van de Vlaamse en gemeentelijke overheden krijgt het reguliere verenigingsleven de nodige ondersteuning voor samenwerking met organisaties voor personen met een beperking. Sleutelwoord bij dergelijke samenwerking is informatie : wat wil men weten alvorens van start te gaan, met wie krijgt men te maken, met welke factoren houdt men best rekening, kan men rekenen op ondersteuning en van welke partners, Om deels tegemoet te komen aan deze vraag naar informatie ontwikkelde Psylos vzw een infopakket Op pad met sporters met een psychische beperking. Dit pakket bestaat uit een infosessie van 2u aan de hand van een powerpoint presentatie met infofilmpje (sportdag) en een handig gelijknamig meegeefboekje dat men thuis rustig nog eens kan doornemen. Het doel van dit pakket is het geven van een eerste oriëntatie in de wereld van sporters met een psychiatrische aandoening en een aantal praktische en didactische tips om de drempels bij beide partijen te verlagen. Het infopakket is gericht naar sportclubs, verenigingen, vrijwilligers, trainers, sportfunctionarissen, kortom iedereen die op één of andere manier in contact komt met onze sporters of kandidaatsporters. Psylos stelt dit pakket gratis ter beschikking van de clubs. Daarnaast informeert Psylos de clubs over relevante bijscholingen ingericht door haar partners en andere organisaties.

6 FICHE 4: Clubondersteuning 4.0 Algemene ondersteuning van de clubwerking De aangesloten clubs kunnen beroep doen op Psylos voor sporttechnische, sportpromotionele, administratieve en bestuurlijke ondersteuning volgens de actuele noden en kansen, i.f.v. een optimale clubwerking en dit binnen een realistisch kader. Opvolging regelgeving en wijzigingen in regelgeving m.b.t. bestuurlijke topics (vzw-wetgeving, vrijwilligerswetgeving, sportwetgeving, ) en ondersteunen clubs in correcte naleving (informeren, ter beschikking stellen van standaardformulieren, ). Psylos begeleidt de verantwoordelijken voor de ledenregistratie. 4.1 Passieve organisatorische ondersteuning Alle Psylosclubs kunnen voor de organisatie van activiteiten bij Psylos terecht voor advies en ondersteuning. D.w.z. dat elke club gebruik kan maken van bestaande draaiboeken, dat de organisatoren worden doorverwezen naar de juiste contactpersonen of instanties, informatie ontvangen over subsidiemogelijkheden enz Psylos voorziet ook promotionele hulpmiddelen (vlag, folders, spaarkaarten, ). 4.2 Actieve organisatorische ondersteuning Psylosclubs onder de Goud-formule worden, indien zij dat wensen, actief ondersteund bij de organisatie van sportieve en recreatieve activiteiten. Dit houdt onder meer in dat hulp bij het opstellen van nieuwe draaiboeken, gericht zoeken naar mogelijke partners, hulp bij het naleven van juridische verplichtingen o.a. ter beschikking stellen van aanvraagformulieren Sabam, billijke vergoeding, Onder bepaalde voorwaarden kan het Psylosteam ook ter plaatse worden ingezet voor enkele taken. In 2009 wordt hier rond een referentiekader bezorgd aan de clubs. 4.3 Sportinitiaties in de club Om uw mogelijkheden m.b.t. het aanbieden van sporten en bewegingsvormen te vergroten, biedt Psylos aan de aangesloten clubs de mogelijkheid om initiatielessen aan te vragen. Psylos voorziet een gekwalificeerde lesgever en materiaal en staat in voor de administratie en alle communicatie. In januari wordt het initiatieproject 2009 gelanceerd en ontvangt elke club de deelnemingsvoorwaarden en aanvraagformulieren. Voordelen voor de clubs kortingen op het ledentarief

7 4.4 Uitleendienst: uitlenen materiaal Om optimale mogelijkheden te bieden bij de organisatie van eigen activiteiten, biedt Psylos de mogelijkheid om gebruik te maken van de uitleendienst. U kunt bij onze uitleendienst terecht voor verschillende materialen gaande van sport- en spelmateriaal zoals Nordic Walkingpoles, circusmateriaal, speedminton sets tot meer organisatorisch materiaal zoals een megafoon, estafettestokken, Voordelen voor de clubs Gratis uitlenen van materiaal Voorrang bij meerdere aanvragen voor zelfde materiaal 4.5 Ondersteuning van de clubs bij het uitwerken van een lokaal sportbeleid en lokale samenwerking. Het decreet op het lokale sportbeleid stelt heel wat extra financiële middelen ter beschikking aan provincies en gemeenten. Provincies krijgen een extra budget voor het uitwerken van een provinciaal beleid naar sporters met een beperking. Gemeenten hebben een budget voor de verhoging van de sportparticipatie bij bijzondere doelgroepen waaronder sporters met een beperking. Door aansluiting bij Psylos is uw club voor de gemeente automatisch een erkende sportclub en kan uw club bijgevolg genieten van de voordelen die hieraan lokaal verbonden zijn (kortingen op gebruik gemeentelijke sportaccommodatie, subsidies voor clubwerking, ). Psylos ondersteunt de clubs in de toenadering tot de gemeentelijke sportdienst en sportraad en stimuleert de samenwerking met lokale partners. Voordelen voor de clubs Informatie en doorverwijzen naar juiste contactpersonen, netwerking, faciliteren eerste contacten... Actieve ondersteuning m.b.t. het decreet lokaal sportbeleid : overleg, ter beschikking stellen van reglementen en aanvraagformulieren, begeleidingstraject Psylos ondersteunt Goud-clubs bij het overleg met de betrokken sportdiensten en raden en begeleidt de club tijdens het traject.

8 4.6 Ondersteuning bij opstellen fondsenwervingdossiers Door aansluiting bij Psylos, een erkende Vlaamse sportfederatie is uw club automatisch een erkende sportclub en dit creëert mogelijkheden. Elke Psylosclub kan beroep doen op Psylos voor ondersteuning bij de zoektocht naar extra middelen voor een project of activiteit die kadert in onze missie. Voordelen voor de clubs Informatie en doorverwijzen, ter beschikking stellen van reglementen en aanvraagformulieren Ondersteuning bij het opstellen van een dossier (nalezen, advies, bijsturen, tips, ) 4.7 Ondersteuning vrijwilligerswerking clubs Samen met de werkgroepen wordt het vrijwilligersproject De Wijzer onder de loep genomen in functie van een optimale ondersteuning van de clubs bij het uitwerken van dit project op lokaal niveau. Psylos voorziet juridische en administratieve ondersteuning: advies m.b.t. wettelijk kader en verzekering, ter beschikking stellen van standaard formulieren, intervisie, 4.8 Promotie van clubactiviteiten met een Vlaams, provinciaal of lokaal karakter via mailings Clubs aangesloten bij Psylos die een activiteit organiseren die openstaat voor andere clubs (lokaal, provinciaal of Vlaams) krijgen de mogelijkheid om de informatie i.v.m. deze activiteit te laten promoten via de communicatiekanalen van Psylos. Voordelen voor de clubs Promotie via een mailing vanuit het Psylos secretariaat Promotie van clubactiviteiten met een Vlaams, provinciaal of lokaal karakter via activiteitenkalender, website, folder, Psylosberichten

9 FICHE 5: Overleg en communicatie Psylos informeert haar clubs goed, volledig en vlot over de federatie en aanverwante topics die een kwalitatieve clubwerking en begeleiding van de leden ten goede komen. Daarnaast draagt Psylos binnen haar domein: de sportwereld bij aan een correcte en positieve beeldvorming over de cliënt van de GGZ en de (sportieve) mogelijkheden van deze doelgroep. 5.1 Overlegplatformen rond sport en vrije tijd voor professionele medewerkers (werkgroepen) Psylos biedt een unieke overlegplatform voor clubmedewerkers dat de interactie tussen de federatie en haar clubs enerzijds en tussen de clubs onderling anderzijds, versterkt en het mogelijk maakt de werking van de clubs te ondersteunen i.f.v. actuele noden en kansen. Werkgroep Sport: organisatie en evaluatie van sportactiviteiten, sportieve meerdaagsen en sporttechnische praktijkdagen, opstellen van aangepaste reglementen, intervisie m.b.t sportgerelateerde aspecten van de clubwerking (o.a. lokaal sportbeleid, Psylos lidkaart als voordeelpas). Werkgroep Beschut Wonen: organisatie en evaluatie van activiteiten en vormingsmomenten, specifiek voor clubs uit beschut wonen, activiteiten- en ontmoetingscentra, uitwisseling vakantie-aanbod en opengestelde plaatsen voor externen, intervisie en uitwisseling van informatie en ervaringen rond vrijetijdsbegeleiding en clubwerking. Provinciaal overleg: in 2009 start Psylos met een ronde der Vlaamse provincies waar per provincie de Psylosclubs worden samengebracht met het oog op regionale samenwerking en afstemming van het beleid van de provinciale sportdienst op de noden en interesses van de Psylosclubs. 5.2 Informeren van de clubs Psylos gebruikt diverse communicatiekanalen om de clubs en de clubmedewerkers in het bijzonder te informeren over activiteiten en projecten van de federatie maar ook over initiatieven van buitenaf die nuttig zijn voor de clubwerking (vb. projectoproepen, promotiecampagnes, ). In 2009 wordt een elektronische nieuwsbrief gelanceerd die de clubmedewerkers sneller moet kunnen informeren en meer contactpersonen binnen elke club kan aanspreken. Daarnaast kan elke club terecht op en wordt u op de hoogte gebracht via mailings, folders, ,

PSYLOS VZW. vrije tijd. sport. activering. vorming. intervisie. vlaamse federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg

PSYLOS VZW. vrije tijd. sport. activering. vorming. intervisie. vlaamse federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg PSYLOS VZW vlaamse federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg vrije tijd sport activering vorming intervisie pagina 1 Inhoud Secretariaat Psylos vzw Valkerijgang 26 3000 Leuven

Nadere informatie

Psylosberichten april 2009

Psylosberichten april 2009 Psylosberichten april 2009 Maandelijkse elektronische nieuwsbrief van Psylos vzw, Vlaamse federatie voor sport en recreatie in de geestelijke gezondheidszorg - verschijnt niet in juli en augustus. Valkerijgang

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8 KBLVB Beleidsplan 2013-2016 Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond * ( 3 7 8 Zetel Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus 1 3001 Heverlee 016/20 14 13 016/29 41 87 www.kblvb.be info@kblvb.be ON

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Wie zijn we? Erkende G-sportfederatie Recreatie, competitie en topsport 58 VLG-clubs, 2600 VLG-leden Samenwerking met 17 reguliere

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch

VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS. Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch VERZEKERINGEN VOOR SPORTCLUBS Kempische Verzekeringskring 22 januari 2008 Eddy Van Den Bosch Het sportlandschap m.b.t. verzekeringen Clubs aangesloten bij een erkende bond Clubs aangesloten bij een niet-erkende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN Dit aanvraagformulier geeft uitvoering aan het subsidiereglement voor Kampenhoutse sportverenigingen. Enkel aanvragen van sportverenigingen

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen.

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen. Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs in de provincie Antwerpen Goedgekeurd door de provincieraad op 26/09/2013 Artikel 1. Doel De provincie

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee INHOUD 1. DEFINITIES 1.1 G-sport 1.2 G-sporter 1.3 Doelgroepen 2. G-SPORT IN VLAANDEREN 2.1 G-sport Vlaanderen 2.2 Stuurgroep G-sport Vlaanderen 2.3 Actoren 2.4 Steunpunt G-sport

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

BVLO. onze troef. jouw wens. www.bvlo.be. de ideale sportfederatie. voor jouw sportclub BOND VOOR LICHAMELIJKE OPVOEDING VZW

BVLO. onze troef. jouw wens. www.bvlo.be. de ideale sportfederatie. voor jouw sportclub BOND VOOR LICHAMELIJKE OPVOEDING VZW jouw wens onze troef BVLO de ideale sportfederatie voor jouw sportclub Onze uitdaging? Hoe aansluiten? Verzekeringen? Optionele verzekeringen? Wat doen bij een ongeval? Mijn voordelen? Korting? www.bvlo.be

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008

Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008 Subsidiereglement sportclubs goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2008 Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het Sport-voor-allendecreet van 9 maart 2007, dat het lokale sportbeleid

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1. Verklaring op eer

AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1. Verklaring op eer Opwijk, maart 2015 AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1 Voorwaarden om in aanmerking te komen: zie subsidiereglement BPS 1 Alle gevraagde gegevens

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Sint-Niklaas 6 november onder de loep

Sint-Niklaas 6 november onder de loep Sint-Niklaas 6 november 2010 Impulssubsidies onder de loep Informatie en inspiratie Rond het uitvoeringsbesluit Omtrent impulssubsidies. Wat? Voor wie? Hoe aanvragen? TOEKENNINGS- PERIODE: 2009 2013 De

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen

Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Reglement tot subsidiëring van kwaliteitsvolle sportverenigingen Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas erkende sportverenigingen op basis van criteria die een brede en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Stad Ninove - Sportdienst Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Naam van de vereniging Nummer bankrekening Naam van de titularis van de rekening Ondernemingsnummer

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

SID SPORTVERENIGINGEN

SID SPORTVERENIGINGEN lijke sportdienst Hoeselt sid blz. 1/22 SID SPORTVERENIGINGEN SPORT-INFO-DOSSIER 201.-201. Alle gevraagde informatie heeft betrekking op de gegevens van het voorbije sportseizoen van 2010-2011 naam vereniging

Nadere informatie

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Binnen te brengen voor maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Vragenlijst subsidieaanvraag sport WERKINGSJAAR (X-): ALGEMENE GEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse, beleidsprioriteit 1, de gemeente verdeelt jaarlijks rechtstreeks subsidies

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS

BO BEGELEIDING SPORTCLUBS BO BEGELEIDING SPORTCLUBS Onderstaand document vertaalt de teksten van het decreet en het uitvoeringsbesluit m.b.t. de begeleiding van de sportclubs naar een meer praktische toelichting als hulp voor de

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidies Projectsubsidies Impulssubsidies Basissubsidie 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Kwaliteitsvolle sportvereniging

Aanvraagformulier subsidie Kwaliteitsvolle sportvereniging Stad Sint-Niklaas Dienst sport Grote Markt 45 900 Sint-Niklaas 03 778 37 50 sport@sint-niklaas.be www.sint-niklaas.be Aanvraagformulier subsidie Kwaliteitsvolle sportvereniging Referentiejaar juli 208

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019 1 I. Algemene voorwaarden Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk budget voor de subsidiëring van de erkende Affligemse sportverenigingen. De sportsubsidie bestaat uit: een werkingssubsidie:

Nadere informatie

Clubondersteuning G-sport

Clubondersteuning G-sport Clubondersteuning G-sport Welke ondersteuning kunnen we bieden? Knowhow A. VSF: Dynamo-brochure G-sport in je sportclub Stappenplan met goede praktijkvoorbeelden Tips en tricks Na registratie gratis online

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen..

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen.. Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies Basissubsidie Seizoen.. 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

Punt 1: Informatie van de sportfederatie Punt 2: Missie van Psylos Visie: continuüm G-sport... 16

Punt 1: Informatie van de sportfederatie Punt 2: Missie van Psylos Visie: continuüm G-sport... 16 BELEIDSPLAN PSYLOS 2009-2012 2012 Psylos vzw Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg Valkerijgang 26 3000 Leuven T 016 22 04 15 F 016 23 24 55 info@psylos.be www.psylos.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement Impulssubsidie Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Communicatie

Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5: Communicatie 1. SWOT analyse Kansen: - Opleidingen voor beheer webpagina voor clubs - Website van de gemeente - Samenwerking met de jeugddienst dienst Vrije tijd -

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE KORTENAKEN

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE KORTENAKEN SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE KORTENAKEN Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Kortenaakse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Gemeente Wevelgem Sportbeleidsplan 2008-2013 HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 1 5.1. Inleiding Naast de beleidssubsidie voorziet de Vlaamse overheid vanaf een impulssubsidie

Nadere informatie

www.laagdrempeligesportclub.be

www.laagdrempeligesportclub.be Uitdaging X een laagdrempelig sportbeleid in actie www.laagdrempeligesportclub.be Trefdag Sportparticipatie 6/12/2012 1 Intro Wie is Tim Lamon? Nu: Medewerker Sport voor Allen bij Vlaamse sportfederatie

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

AANVRAAG SUBSIDIE KWALITEITSVOLLE SPORTVERENIGING

AANVRAAG SUBSIDIE KWALITEITSVOLLE SPORTVERENIGING AANVRAAG SUBSIDIE KWALITEITSVOLLE SPORTVERENIGING Referentiear juli 07 30 juni 08 IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam van de club (voluit):... Secretariaatsadres:... Postnr.:... Gemeente:... Rekeningnummer (voor

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 6 : PERSONEEL. ART. 1 : Administratieve bepalingen omtrent het personeel. De raad van bestuur kan beroep doen op bezoldigd administratief en sporttechnisch

Nadere informatie

REGISTER GEGEVENSVERWERKING TTC DRIVE OOSTENDE GEGEVENS SPORTCLUB

REGISTER GEGEVENSVERWERKING TTC DRIVE OOSTENDE GEGEVENS SPORTCLUB GEGEVENS SPORTCLUB Naam sportclub: Adres sportclub: Rechtsvorm sportclub: Website sportclub: De sportclub is lid van de federatie: TTC DRIVE OOSTENDE Roemeniëstraat 1 b 3, 8400 Oostende (maatschappelijke

Nadere informatie

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Goedgekeurd in zitting gemeenteraad 19 december 013 1 LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Hoofdstuk I: Algemene bepalingen. Artikel 1 a) Dit reglement is enkel van toepassing op de erkende

Nadere informatie

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede

Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Subsidiereglement erkende sportverenigingen gemeente Assenede Dit reglement werd opgesteld in het kader van het decreet van 06.07.2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid.

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE GLABBEEK Artikel 1: Dit subsidiereglement wil Glabbeekse sportverenigingen stimuleren tot de kwalitatieve verbetering van hun sportaanbod. Het totale subsidiekrediet wordt jaarlijks

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 27 december 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie